abonnement Unibet Coolblue
pi_51499058
quote:
Op zondag 15 juli 2007 19:19 schreef Eline2602 het volgende:
Ik ga er hopelijk morgen achterkomen wat in mijn geval de handigste eerste stap gaat worden.
Heel veel sterkte bij je 2de telefoontje. De 2de keer is altijd makkelijker, dan klinkt iemand al bekend
quote:
Dat van freud die geen fan van freud is moet je me echt even uitleggen. Ik ben nog steeds niet zo heel erg thuis in de psychologie.
Psychologie is geen exacte wetenschap, en ik heb al veel langer 't gevoel dat een hoop van de beoefenaars ervan maar wat overnemen van wat iemand als Freud ooit heeft gezegd. Terwijl Freud zelf juist niet zo tewerk ging maar echt een model probeerde op te stellen. Maargoed, dat is een beetje terzijde.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51503312
Ik zie mijn psychologe morgen waarschijnlijk de laatste keer voor de operatie. Ze gaat binnenkort met vakantie. en ik weet niet of ze vlak daarvoor nog tijd heeft voor mij. Ik hoop eigenlijk wel, want morgen begint het moeilijkste deel, zonder hormonen.......
  zondag 15 juli 2007 @ 23:07:07 #4
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_51505243
Nogmaals heel veel sterkte Anna, en ook Eline heel veel succes gewenst!!!
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_51505693
Succes Eline... en Hildy ?

Ik ben ondertussen ook weer aan het communiceren met het VU, maar dan om ze constant wakker te schudden dat ik m'n dossier nu eindelijk opgestuurd wil krijgen. Goh en belde ze vrijdag niet om even te melden dat ik nu ook een afspraak had met de chirurg Bouman op 11 September ? Jemig.. Dit zegt wel wat over die wachttijd daar...

Dan is de wachtlijst in Belgie vergeleken met het VU meer een wachtlijstje.....

Salutekes
pi_51513544
quote:
Op zondag 15 juli 2007 23:20 schreef Meike26 het volgende:
Succes Eline... en Hildy ?
Komt wel goed. Woensdag weer babbelen, dan is d'r een psychiater bij. Ene mevrouw Lecter, benieuwd of ze aardig is

Ondertussen probeer ik wat meer van mezelf te leren houden.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51517488
quote:
Op maandag 16 juli 2007 10:00 schreef Hildy het volgende:

[..]

Komt wel goed. Woensdag weer babbelen, dan is d'r een psychiater bij. Ene mevrouw Lecter, benieuwd of ze aardig is

Ondertussen probeer ik wat meer van mezelf te leren houden.
Je moet maar zo denken, het zijn ook maar mensen. Ik heb gepraat met directeuren, leden van raad van bestuur, raad van toezicht, en hoe dan ook, ze bijten niet. Wat dat betreft is cliëntenraad leuk en leerzaam. Je leert toch anders naar een organisatie kijken.
Maar Hildy, ik hoop ook voor je dat ze aardig is, want dat scheelt wel een heel stuk in hoe je je voelt in zo'n gesprek. Je wilt serieus genomen worden, en als het enigszins kan er ook iets van leren neem ik aan.
Succes !
En dat van jezelf houden ? Gewoon jezelf even het belangrijkste vinden, niet egoïstisch zijn. maar die twee hoeven elkaar niet te bijten. Je kunt jezelf het belangrijkste te vinden, en toch op een goede manier anderen ook belangrijk laten zijn. Ik denk ook niet dat van jezelf houden iets is wat van vandaag op morgen lukt. Bij mij is het pas gebeurd toen ik een paar maanden hormonen slikte en een soort van 'thuiskomst' in mijn eigen lichaam voelde. Klinkt wazig, maar anders kan ik het niet omschrijven.
pi_51517790
quote:
Op zondag 15 juli 2007 23:20 schreef Meike26 het volgende:
Dan is de wachtlijst in Belgie vergeleken met het VU meer een wachtlijstje.....

Salutekes
Allee zunne, veel succes dar hee.
Nee, alle gekheid op een stokje, het liep al niet fantastisch met wachttijd voor operatie en de ziekte van Karim en de brand in het VU hebben daar geen goed aan gedaan. Als je in het buitenland een arts vind waar je vertrouwen in hebt, goede verhalen over gehoord hebt (zeer belangrijk, er kan veel mis gaan) over de arts, en je ziektekostenverzekeraar toestemming geeft, dan kun je voor ik schat minimaal de komende 6 maanden beter naar het buitenland gaan.
pi_51517813
@ Iedereen: Hartstikke bedankt voor de steun! Ik ga het allemaal met frisse zin tegemoet. Ik had graag al willen bellen maar het huis zit hier op de maandagochtend helemaal vol. Iedereen is lekker vrij! (Sja, een groot gezin is dan wel gezellig maar niet altijd even practisch.. )

@ Hildy: Lijkt me een goed plan! Houden van jezelf komt vóór het houden van anderen. Alleen als je van jezelf houdt kun je van een ander houden. Nou ja, je kunt wel van een ander houden als je niet van jezelf houdt maar dan is de relatie, vriendschap en ook intieme relaties, met die persoon in onbalans. En ik weet uit ervaring dat dat rare en scheve verhoudingen oplevert. Dus ga jij maar lekker van jezelf houden Hildy. Maar vergeet niet; 'overdaad schaadt'.
pi_51523411
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:26 schreef Eline2602 het volgende:
@ Iedereen: Hartstikke bedankt voor de steun! Ik ga het allemaal met frisse zin tegemoet. Ik had graag al willen bellen maar het huis zit hier op de maandagochtend helemaal vol. Iedereen is lekker vrij! (Sja, een groot gezin is dan wel gezellig maar niet altijd even practisch.. )
Vanmiddag wel kunnen bellen ? Of wordt het toch minimaal morgen ?
pi_51527170
quote:
Op maandag 16 juli 2007 15:17 schreef AnnaB het volgende:
Vanmiddag wel kunnen bellen ? Of wordt het toch minimaal morgen ?
Ik heb gebeld. Ben maar even een stukje gaan rijden weer. Kreeg ze het huis niet uit. Ik heb het telefoonummer gekregen van een mevrouw in Hilversum die hoog in aanziens taat bij Jos. Hilversum is wat verder uit de buurt maar dat ben ik wel gewend van mijn stages. Goed te doen dus. Daar komt nog eens bij dat haar diensten via de AWBZ kunnen gaan en dus hoeft het me niets te kosten!
Ik heb haar gelijk maar geprobeerd te bellen. Kreeg ik haar voicemail met het bericht dat ze op vakantie is en vanaf 12 augustus weer te bereiken is.
Beetje een domper dus... Dan duurt het nog 4 weken voordat ik een afspraak kan maken! Geeft me trouwens wel mooi de tijd en ruimte om bezig te gaan met mijn afstuderen. Dat is dan weer een lichtpuntje. Zit nu te denken om Jos nog maar een keer te bellen of ik niet ergens anders terecht kan. Jos zei nog: "Als u iets van mij nodig heeft dan hoor ik het van u ok?" Maar ja, hij zei dat hij haar heel erg hoog had zitten en gezien mijn situatie zou zij zo'n beetje de beste keuze zijn.

Hmm.. stof tot nadenken dus....
pi_51527705
Pfoeh! Ik heb haar maar even opgezocht op het internet en heb inmiddels ook het telefoonnummer van haar praktijk. Ze heeft toch behoorlijk wat ervaring als ik dat zo zie! Geen wonder dan Jos haar zo hoog in aanzien heeft. Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo. Maar ja, tis nu een beetje laat en er zijn weer mensen thuis. Vervelend als je dingen nog even geheim wilt houden zeg!
pi_51530804
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:17 schreef AnnaB het volgende:
Je moet maar zo denken, het zijn ook maar mensen. (...) Maar Hildy, ik hoop ook voor je dat ze aardig is, want dat scheelt wel een heel stuk in hoe je je voelt in zo'n gesprek. Je wilt serieus genomen worden, en als het enigszins kan er ook iets van leren neem ik aan.
Ik heb altijd enorm opgekeken tegen gesprekken met psychiaters. Ik heb altijd 't gevoel dat ik daar kom om lijkt wel gekeurd te worden. Toen ik voor 't eerst naar de huis-tuin-en-keuken psychiater ging zat ik echt serieus er even helemaal doorheen. Ik was doodsbang maar voor gestoord uitgemaakt te worden, of niet serieus genomen te worden. Die vicieuze cirkel van wanhoop en angst heb ik uiteindelijk met hulp van een goede vriend weten te doorbreken, maar ik had op dat moment echt 't gevoel dat ik eerst naar de psycholoog moest om naar de psychiater te kunnen...

Vandaar de Lecter-opmerking (en al die andere galgenhumor); door 't voor me op die manier te brengen haal ik voor mezelf de angel d'r uit, blijft 't iets waar ik controle over heb.

Maar heel erg bedankt voor de steun.
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:26 schreef Eline2602 het volgende:
Houden van jezelf komt vóór het houden van anderen. (...) Maar vergeet niet; 'overdaad schaadt'.
Overdaad de andere kant op ook niet: die zelfhaat en 't chronisch minderwaardigheidscomplex wat ik altijd had is me nu echt aan het opbreken. Ik merk dat 't me er van weerhoudt hulp te zoeken of te accepteren voor m'n problemen.

Wat dan wel weer heel gek is: van de week was ik shoppen naar een nieuw mobiel, en in een van de telefoonwinkels kwam ik een vrouwelijke verkoopster tegen.. nou, ik weet niet wat ik d'r van moet zeggen verder, maar ze had een erg jongensachtige persoonlijkheid. Op een een of andere manier word ik daar dan weer helemaal blij van, wetende dat zij van nature meer man is dan ik ooit ben geweest
quote:
Op maandag 16 juli 2007 17:11 schreef Eline2602 het volgende:
Ik heb het telefoonummer gekregen van een mevrouw in Hilversum die hoog in aanziens taat bij Jos. Hilversum is wat verder uit de buurt maar dat ben ik wel gewend van mijn stages. Goed te doen dus. Daar komt nog eens bij dat haar diensten via de AWBZ kunnen gaan en dus hoeft het me niets te kosten!
Oh, dat klinkt eigenlijk perfect. Gefeliciteerd!

Ik ga zelf ook nog eventjes kijken hoe lang ik bij de seksuoloog waar ik nu loop verder ga. Ik heb 't gevoel ook dat hij binnenkort met een advies gaat komen, dus tegen die tijd zal ik ook wel naar een gendertherapeut op zoek moeten. Maar dat zie ik dan wel weer.
quote:
duurt het nog 4 weken voordat ik een afspraak kan maken! Geeft me trouwens wel mooi de tijd en ruimte om bezig te gaan met mijn afstuderen. Dat is dan weer een lichtpuntje. (...) Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo.
Klinkt als een goed idee. Dan kan je 't even van je afschuiven en verder lekker onbezorgd van het lekkere weer de plensbuien genieten.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51540534
quote:
Op maandag 16 juli 2007 17:28 schreef Eline2602 het volgende:
Pfoeh! Ik heb haar maar even opgezocht op het internet en heb inmiddels ook het telefoonnummer van haar praktijk. Ze heeft toch behoorlijk wat ervaring als ik dat zo zie! Geen wonder dan Jos haar zo hoog in aanzien heeft. Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo. Maar ja, tis nu een beetje laat en er zijn weer mensen thuis. Vervelend als je dingen nog even geheim wilt houden zeg!
Proberen kan nooit kwaad, en geloof me, probeer maar dat geduld te hebben tot 12 augustus, want ga je het proces van geslachtsverandering eenmaal in dan leer je heel goed wat wachten is... 18 maanden hormonen gebruiken minimaal voor de operatie, die je liever gisteren dan vandaag wilde. Wachten tot je aan de beurt voor psychologische evaluatie van 3-6 maanden (of gaat het nu sneller/langzamer ?).
Nee, geslachtsverandering is een proces met geduld hebben, veel geduld.
pi_51540922
quote:
Op maandag 16 juli 2007 19:07 schreef Hildy het volgende:

[..]

Ik heb altijd enorm opgekeken tegen gesprekken met psychiaters. Ik heb altijd 't gevoel dat ik daar kom om lijkt wel gekeurd te worden. Toen ik voor 't eerst naar de huis-tuin-en-keuken psychiater ging zat ik echt serieus er even helemaal doorheen. Ik was doodsbang maar voor gestoord uitgemaakt te worden, of niet serieus genomen te worden. Die vicieuze cirkel van wanhoop en angst heb ik uiteindelijk met hulp van een goede vriend weten te doorbreken, maar ik had op dat moment echt 't gevoel dat ik eerst naar de psycholoog moest om naar de psychiater te kunnen...

Vandaar de Lecter-opmerking (en al die andere galgenhumor); door 't voor me op die manier te brengen haal ik voor mezelf de angel d'r uit, blijft 't iets waar ik controle over heb.

Maar heel erg bedankt voor de steun.
graag gedaan, maar ik hoop dat je er ook (ooit) wat aan hebt. Zal niet van vandaag op morgen lukken, heeft mij ook jaren gekost om dat soort dingen anders te zien. Ik heb door de jaren heen heel veel verschillende hulpverleners gehad, van allerlei pluimage en van allerlei niveau (zowel qua functie als manier van handelen tegenover de patiënt). Ik geloof dat ik best kan zeggen dat ik een heel mondige patiënt/cliënt ben geworden door alles wat er gebeurd is in ruim 10 jaar tijd.
pi_51544896
quote:
Op maandag 16 juli 2007 19:07 schreef Hildy het volgende:
Klinkt als een goed idee. Dan kan je 't even van je afschuiven en verder lekker onbezorgd van het lekkere weer de plensbuien genieten.
Dat klinkt inderdaad niet slecht nu ik er zo over na denk. Vanavond met vrienden in de kroeg gezeten. Het was erg gezellig, we hebben veel gelachen en gebabbeld. Ben weer een beetje rustig geworden. Morgen gewoon bellen naar de praktijk en vragen om wat intakeformulieren. (Hopelijk kunnen ze het in een witte envelop voor me doen.) Daarna lekker aan de slag met mijn afstudeerproject. Kheb wat ideeen en onderwerpen kunnen bedenken. Morgen lekker achteraan bellen! (Moet mezelf hier gewoon even een beetje motiveren. )

En wat betreft die plensbuien? Ik heb er niets op tegen! Ik ben een hooikoorts patiënt, nou ja eigenlijk gewoon chronisch verkouden, en ik studeer af in de zomer. Kan me voorstellen dat het voor anderen wat minder fijn is maar wat mij betreft mag het wel even blijven regenen.
pi_51544972
Wat mij betreft mag het vanaf 4 augustus na 14.00 zoveel regenen als ze willen , maar zal je zien, is er net een hittegolf . En dan is het niet zo'n pretje...., lig je daar 1 a 2 weken in het ziekenhuis
pi_51545121
quote:
Op maandag 16 juli 2007 23:04 schreef AnnaB het volgende:
Nee, geslachtsverandering is een proces met geduld hebben, veel geduld.
Geduld hebben is inderdaad wel het verstandigste. Ook dat afstuderen moet nog gebeuren. En dan nog een werkgever vinden! Er is nog genoeg werk voor de boeg dus kan ik beter alles maar goed doen en er de tijd voornemen. Maar zo makkelijk is dat nog niet! De komende vier weken is het gewoon wachten geblazen. Maar ja, als ik zo zie waar de psycholoog allemaal aan mee heeft gewerkt dan kan ik het geduld wel opbrengen denk ik. Mezelf gewoon maar even tijd en ruimte gunnen om de andere zaken eerst af te handelen.

Dat lijkt me een goed idee.
pi_51545215
Nou van mij mogen die twee weken best regenen hoor! Ik ben dan nog bezig met het schrijven van mijn scriptie. En de laatste hand leggen aan mijn items. Ik moet alles thuis monteren - de school zit in de zomer helemaal dicht - en het kan hier knap warm worden met al die monitoren en computers. Maar na die twee weken mag de zon wel schijnen en mag het droog worden. Dan heb ik ook een beetje vakantie.
pi_51549115
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:17 schreef Eline2602 het volgende:
Morgen gewoon bellen naar de praktijk en vragen om wat intakeformulieren. (Hopelijk kunnen ze het in een witte envelop voor me doen.)
De meesten doen dat wel, en anders kan je d'r natuurlijk om vragen.

De plaatselijke psych waar ik eerst terecht kwam deed 't wel, maar Altrecht weer niet ( ). Gelukkig woon ik op mezelf...
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:32 schreef Eline2602 het volgende:
Nou van mij mogen die twee weken best regenen hoor! Ik ben dan nog bezig met het schrijven van mijn scriptie. En de laatste hand leggen aan mijn items. Ik moet alles thuis monteren - de school zit in de zomer helemaal dicht - en het kan hier knap warm worden met al die monitoren en computers.
Ik hoop dat de zon doorbreekt (zowel letterlijk als figuurlijk). M'n werkgever heeft toch airco, en de trein heef arko (alle ramen kunnen open ).
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51550332
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 09:30 schreef Hildy het volgende:
Ik hoop dat de zon doorbreekt (zowel letterlijk als figuurlijk). M'n werkgever heeft toch airco, en de trein heef arko (alle ramen kunnen open ).
Ja, maar ik weet niet of het OLVG ook airco heeft, en in de hitte liggen puffen vlak na een operatie, niet je bed uit mogen, hmmm, trekt me niet echt aan. Wat dat betreft was half oktober een prima maand om geopereerd te worden n 1998. Maar we zien het allemaal wel. Het gaat toch zoals het gaat, met het weer, met de operatie.
Maar ik zie er wel tegen op nu. Vooral omdat mijn moeder momenteel ook in het ziekenhuis ligt. Omdat ze een hele slechte doorbloeding had in het linkerbeen is dat tot net onder de knie afgezet, en hoe het verder gaat is nog niet bekend. Ik blijf er maar het beste van hopen. Ze heeft een sterke wil, maar de meeste bloedvaten zijn slecht onderhand (ze is bijna 80). Komt ook omdat ze al bijna 25 jaar in een rolstoel zit, en dus weinig beweging heeft. Zoals alles tijd zal het leren.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 11:34:21 #22
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51552279
Gebouw van OLVG is nieuwer dan het VUmc, dus kan me niet voorstellen dat ze geen airco of klimaatbeheersing hebben...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51553434
Nieuwer dan de nieuwe verpleegtorens van het VU ? Deze zijn pas hooguit 5-6 jaar klaar. Deze liggen achter het gebouw wat je vanaf de straatkant ziet. Heb er vorig jaar 1 dag ingelegen, en zag er echt allemaal supermodern uit.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 12:17:04 #24
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51553633
Ik weet niet hoe oud de locatie Oosterpark is, maar het ziet er allemaal heel nieuw uit...

http://www.olvg.nl/nl/bereikbaarheid/locatie_oosterpark
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51554467
Wat je daar ziet is de vernieuwde entree van het ziekenhuis, met erbij een stuk nieuwbouw voor poli en administratie, en die is inderdaad pas een paar jaar oud, maar het ziekenhuis zelf is opgeknapt, dat weet ik. De locatie Oosterpark is best al redelijk oud, zal toch wel dezelfde leeftijd hebben als het VU schat ik. De verpleegtoren is minimaal 7 hoog (zelf geteld ook). Deze ligt een stukje van de hoofdingang af.

Als je bij dezelfde link klikt op plattegrond krijg je te zien dat daar heel de poli en administratie zit. Bij de parkeergarage zie je links op de achtergrond volgens mij een stukje nog net van de verpleegtoren.

http://www.ad.nl/binnenland/article751736.ece staat een foto op van de verpleegafdelingen

[ Bericht 16% gewijzigd door AnnaB op 17-07-2007 12:53:44 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')