Een "verassing" van de kok zie ik ook niet zo zitten nee. Misschien als ie echt slecht is.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:43 schreef Djarum het volgende:
Je hebt wel restaurantjes waarbij ze een "verassing van de kok" serveren. over het algemeen ben ik daar niet zo happig op[insert slecht grapje]
Idd. Er moet op geademd zijn, meer nietquote:Op maandag 29 januari 2007 14:46 schreef teamlead het volgende:
normaal laat ik het aan de kok over hoe hij of zij het eten bereidt, maar m'n biefstuk moet zo rood mogelijk zijn anders vind ik het niet lekker.
Hij moet bij wijze van spreken loeien als ik het mes erin zet
Goed stukje, maar je vergeet één ding, de saus die men OOK nog eens bij het vlees besteld.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
I
Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.
Juistem, nou, en zie DAT maar eens voor elkaar te krijgen.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:59 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet![]()
Ach, t'is jammer, maar ik zou de biefstuk desnoods rauw naar binnen werken, goddelijk vlees!quote:Op maandag 29 januari 2007 15:02 schreef Atreidez het volgende:
Vind het altijd zo'n afgang als je dan een heerlijke biefstuk krijgt, lekker rood en rauw maar gewoon goed, en dan is t bord niet voorverwarmd.. De eerste 5 minuten is t genieten, maar daarna is t gewoon koud vlees eten
je wilt niet weten hoe weinig topkoks in staat zijn een biefstuk te bakkenquote:Op maandag 29 januari 2007 15:14 schreef erikkll het volgende:
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over.
Je vergeet het stuk waarin je het uit de dampende koe snijdtquote:Op maandag 29 januari 2007 15:15 schreef beelz het volgende:
Biefstuk wil ik altijd zo hebben:
Pan staat op vuur, kok pakt biefstuk en zegt tegen de biefstuk "Heej biefstuk dit is een pan, gezien? Mooi dan ga je nu op het bord naar beelz toe"
De nog levende koe wordt naar mijn tafel gebracht en ik krijg een mes om mijn eigen biefstuk uit de koe te snijdenquote:Op maandag 29 januari 2007 15:17 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Je vergeet het stuk waarin je het uit de dampende koe snijdt![]()
Dat zeg ik.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:15 schreef teamlead het volgende:
[..]
je wilt niet weten hoe weinig topkoks in staat zijn een biefstuk te bakken![]()
Pretentieuze blaaskaak imho.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".
Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Nou, dat kan alleen een echte topkok flikken, eentje die alom gerespecteerd en bewierookt wordt. De Jamies, Gordons, en Lonnies van deze wereld zeg maar. Mensen willen dolgraag proeven wat die kok ze voorzet, hij is een God, dus slecht kan het niet zijn.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Omdat het zijn vak is? En kiezen tussen 14 verschillende hoofdgerechten is wezenlijk anders dan van 1 hoofdgerecht de keuzes maken over de bereidingswijze. Of geef je ook aan bij je bestelling dat je de pasta neemt maar dat de kok voor de kooktijd van de tagliatelle 7 minuten in plaats van 10 minuten moet aanhouden. En dat je die gegrilde aubergines liever gebakken ziet. Nee, je bestelt een gerecht en de kok maakt het naar zijn inzicht voor je klaar. Of je geeft een aantal ingredienten op waarmee je de kok vervolgens iets moois laat klaarmaken. Zo ook met de biefstuk.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:10 schreef ArendBarend het volgende:
Als je het niet aan de kok overlaat om te kiezen wat jij het lekkerste gerecht vindt waarom zou hij dan wel moeten bepalen hoe jij dat gerecht het lekkerste vindt?
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?quote:Op maandag 29 januari 2007 15:31 schreef Bismarck het volgende:
[..]
Omdat het zijn vak is? En kiezen tussen 14 verschillende hoofdgerechten is wezenlijk anders dan van 1 hoofdgerecht de keuzes maken over de bereidingswijze. Of geef je ook aan bij je bestelling dat je de pasta neemt maar dat de kok voor de kooktijd van de tagliatelle 7 minuten in plaats van 10 minuten moet aanhouden. En dat je die gegrilde aubergines liever gebakken ziet. Nee, je bestelt een gerecht en de kok maakt het naar zijn inzicht voor je klaar. Of je geeft een aantal ingredienten op waarmee je de kok vervolgens iets moois laat klaarmaken. Zo ook met de biefstuk.
Ik heb een aantal keer gegeten bij restaurant 'Wat De Pot Schaft' in Den Haag. Het concept slaat blijkbaar aan, want elke tafel was bezetquote:Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
quote:Op maandag 29 januari 2007 15:36 schreef sungaMsunitraM het volgende:
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig
Appels en peren. Daarnaast geeft een winkel liever een goed advies met het risico dat de klant naar de concurrent toegaat dan dat hij je bagger aansmeert. De klant is tenslotte de beste referentie en als je je klanten bagger aansmeert dan kan je je onderneming snel opdoeken. Maar de Nederlander is altijd uit op een koopje en dan kom je inderdaad nog wel eens terecht bij ondernemingen die vooral het beste met zichzelf voor hebben. Zo moet je ook het gezonde verstand hebben dat je voor ¤12.50 geen hoogstaand driegangenmenu kan verwachten.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
handleiding frankrijk;quote:Op maandag 29 januari 2007 15:36 schreef sungaMsunitraM het volgende:
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig
meestal worden ze goed chagerijnig als je hem 3 keer z'n biefstuk terugstuurt omdat ze te dom zijn een biefstuk te bakkenquote:Op maandag 29 januari 2007 16:59 schreef golfer het volgende:
Ik heb niet al te beste ervaringen met het maar over laten aan de kok, dus ik vermeld altijd heel specifiek bij de bestelling hoe ik mijn biefstuk bereid wil hebben en dan nog gebeurd het vaak zat dat de kok dat niet goed doet.
Het is een kwestie van smaak, hoewel ook ik niet begrijp dat sommige mensen een stukje vlees wat zo goddelijk lekker ken zijn, tot een schoenzool laten verworden.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:14 schreef erikkll het volgende:
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over.
Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant.quote:Op maandag 29 januari 2007 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Even door de hete boter slingeren en klaarZo rare mogelijk aub
Zelf ben ik sowieso geen liefhebber van biefstuk, maar waarom zouden mensen die het liefst op die manier hun biefstuk eten niet gewoon hun gang mogen gaan? Wellicht vinden zij het wel bizar dat jij je biefstuk rood eet.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.
lekker koud van binnenquote:Op maandag 29 januari 2007 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Even door de hete boter slingeren en klaarZo rare mogelijk aub
Njah ik wil geen rauw vlees.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"
Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.
Zal wel minuten zijnquote:Op maandag 29 januari 2007 22:02 schreef Beelzebub85 het volgende:
[..]
Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant.
Heerlijk.
Absoluut niet!quote:
gewoon 1 blok carpaccio dus.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:59 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet![]()
De vraag is niet waar je van houdt maar hoe je handelt, zowel in de horeca als in de privésfeer. In jouw geval zou je dus aan de bediening doorgeven hoe je de steak gebakken wil hebben.quote:Op maandag 29 januari 2007 16:25 schreef Viking84 het volgende:
Die hele OP slaat nergens op. De één houdt meer van een doorbakken biefstuk (die vind ik persoonlijk al snel taai) en de ander vindt medium lekkerder. Dat heeft niets met de kunsten van de kok te maken, wel met de voorkeur van de klant.
En een steak in 4 happen naar binnen werken doe ik ook. Wat is daar mis mee? Volgens mij ben jij degene die aandacht moet trekken met z'n verfijnde etiquette.
Zoals de waarschijnlijk niet bestaande personen uit de OT zich volgens jou beter voelen dan de rest, zo voel jij je beter dan hen. En allebei denken jullie te weten hoe het hoort.quote:
Als jij doorbakken vlees wil, waarom bestel je dan biefstuk?quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren.
Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren.
Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè.
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Hoezo koud?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 09:25 schreef Jarno het volgende:
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten.
Heb jij weer gelijk in.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Ik bestel in zeer selecte restaurants de biefstuk.quote:Op maandag 29 januari 2007 21:56 schreef Lips het volgende:
In een restaurant bestel ik wel iets anders.
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kortquote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:43 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon hequote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Is dat raar dan?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 10:56 schreef EricT het volgende:
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :pquote:
probeer dan ook eens een Krustenbratenquote:Op dinsdag 30 januari 2007 14:57 schreef EricT het volgende:
[..]
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.
"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....
Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten![]()
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzienquote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Ik denk alleen... WAT IS HET?!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:28 schreef EricT het volgende:
[..]
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien![]()
Varkensvlees met zwoerd erop.quote:
Zwoerdquote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!![]()
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
[..]
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 isquote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
LOLquote:
Is het wat?quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
Ook weer eensch, ik eet dat soort vlees toch gewoon liever thuis en in restaurants zaken die ik 1,2,3 thuis niet zo snel maak.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
een gast, klanten gaan naar t bordeelquote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.
Wij bestellen vaak rechtstreeks bij de slachter, dan krijg je temninste ook niet van die zielige velletjes vlees die ze in de suup "karbonade" durven te noemen. Plus dat het goedkoper is, maar dat maakt me voor eten niet zoveel uit.quote:Op woensdag 31 januari 2007 10:59 schreef Jarno het volgende:
[..]
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.
Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel.
Mijn criterium voor een goede slager is als je er binnen loopt, je honger moet krijgen. Voorlopig is dat alleen gelukt hier in de buurt (kop van Noord-Holland) en in Duitsland.quote:Op woensdag 31 januari 2007 11:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak![]()
Off topic, maar als je te zwaar bent, moet je je levensstijl veranderen, niet een dieet volgen waar je honger van krijgt. Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 12:02 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment![]()
Dat is ook de bedoeling, maar ik merkte toen ik begon dat ik een behoorlijke verslaving heb opgebouwd aan suiker, en 's avonds (dus na het avondeten) door blijven grazen.quote:Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:48 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....
Oh, bij mijn vaste bordeel zeggen ze altijd "Daar is mijn favoriete en beste klant" !!quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Nee? plzexplain?quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..quote:Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouwquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Ben blij... zwangere vrouwenquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouw
Maar ik kan me de paniekreacties van zwangere vrouwen in restaurants nog goed herinneren. Secretaresse van de baas die tijdens een bedrijfsfeestje vorig jaar dikke stennis schopte omdat er in het midden van d'r taai gebakken schoenzool biefstuk nog een fliebertje roze vlees zat. Ze was trouwens nog bozer toen ik opmerkte: "Maar je drinkt wel gewoon 3 glazen wijn en je steekt zometeen een peuk op, dus wat is het probleem?"![]()
Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijnquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:28 schreef ArendBarend het volgende:
wat gebeurt er als je als zwangere vrouw rauwe biefstuk eet dan?
(dat t slecht is voor t kindje kan ik hier nog wel uit opmaken, maar iets specifieker aub)
Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:31 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijn![]()
Hear hearquote:Op donderdag 1 februari 2007 12:13 schreef yvonne het volgende:
Mevrouw Fabulous moet gewoon lekker zwanger zijn en luisteren naar haar eigen lichaam, heel basaal.
Ze doen er zelf even hard aan mee, zie OUDquote:Op donderdag 1 februari 2007 13:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Mevr Fabulous slaat inmiddels gelukkig die artikelen gewoon over, maar ik blijf het vreemd vinden dat zwangerschap zo in de 'ziekten' hoek wordt gedouwd door de media.
Goedzo Piet, zeg het ze, zeg het ze!!!quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)
Maar ik wed dat men altijd over de biefstuk zeurt maar wel enorm salades loopt te eten bij VD Valk of tuiniert en de kattenbak verschoont.
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.quote:Op maandag 5 februari 2007 10:34 schreef Troel het volgende:
Gisteren, zelfde restaurant (en zelfde keuzemenu).
Damn ijzersterkquote:Op woensdag 31 januari 2007 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.
Nee, maar ik was dan ook niet de persoon die het regelde.quote:Op maandag 5 februari 2007 11:10 schreef Bismarck het volgende:
[..]
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
quote:Op maandag 5 februari 2007 21:54 schreef Whiteguy het volgende:
Bij ouders op vakantie en dus zelf moeten koken zaterdag en vandaag maar biefstuk gemaakt. (per 2 verpakt)
Zaterdag niet echt een succes... vandaag dit topic even gelezen en was al een stuk beter. Zaterdag had ik een 'bleu', vandaag saignant, zoals ik em wil hebben.
Zodra het koken wat meer onder de knie is stap ik wel over op duurder vlees.
Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.quote:
Als je net begint moet je juist niet die kapot geslagen stukjes vlees die ze als biefstuk verkopen bij de supermarkt halen.quote:Op maandag 5 februari 2007 22:09 schreef Whiteguy het volgende:
[..]
Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.
Daar is helemaal nix mis mee, heerlijk stukje vlees! Niet platgewalst en niet kapot gesneden zoals ze dat wel doen met de rest van de meuk die ze verkopen!quote:Op dinsdag 6 februari 2007 09:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul?
Die Sirloin steak is inderdaad goed. En van het zakje met kruiden hoef je inderdaad maar iets van 10% te gebruiken.quote:Op dinsdag 6 februari 2007 09:34 schreef Jarno het volgende:
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate.
Als ik voor vrienden kook, eten ze wat de pot schaft, ik neem echt helemaal NOOIT biefstuk als ik uit eten ga. Dus hoef ik daar m'n harses niet over te breken, ik ken trouwens ook mensen die het gewoon smerig vinden rare(kijk, dat snap ik dan weer niet)quote:Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"
Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.
Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.
Een discussie als deze roept de vraag op of er etiquette zijn voor goed gastheerschap die voorschrijven dat de specifieke gradatievoorkeuren van de gasten worden gehonoreerd. Mij lijkt: "Wie kookt, die bepaalt!'' Graag verneem ik welke handelswijze jullie er op nahouden. Zowel in de horeca als wanneer jullie voor vrienden koken.
Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".
Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.quote:Op zaterdag 10 februari 2007 23:00 schreef Serendips het volgende:
[..]
Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.
De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is.
quote:
Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.quote:Op zaterdag 10 februari 2007 23:27 schreef Dementor het volgende:
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.
Dat is niet alleen mijn mening het is ook die van vele chef koks.quote:Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:
[..]
Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
scheikundig gezien piekt de biefstuk qua smaak en structuur rond het bleu/rare gebied, daarbij moet ik wel zeggen dat als de het vlees slecht is geslacht slecht afgehangen en slecht behandeld het geen fuck uit maakt wat je er mee doet, dan blijft het gewoon ranzig, en je kan er het beste een stew van maken.quote:Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:
[..]
Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.quote:Op zondag 11 februari 2007 19:34 schreef Serendips het volgende:
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief.
Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ...
Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je.
Jij hebt tenminste een goede mentaliteitquote:Op zondag 11 februari 2007 19:46 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.
De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je.
Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen.
Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |