maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon hequote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Is dat raar dan?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 10:56 schreef EricT het volgende:
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :pquote:
probeer dan ook eens een Krustenbratenquote:Op dinsdag 30 januari 2007 14:57 schreef EricT het volgende:
[..]
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.
"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....
Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten![]()
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzienquote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Ik denk alleen... WAT IS HET?!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:28 schreef EricT het volgende:
[..]
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien![]()
Varkensvlees met zwoerd erop.quote:
Zwoerdquote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!![]()
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
[..]
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 isquote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
LOLquote:
Is het wat?quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
Ook weer eensch, ik eet dat soort vlees toch gewoon liever thuis en in restaurants zaken die ik 1,2,3 thuis niet zo snel maak.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
een gast, klanten gaan naar t bordeelquote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.
Wij bestellen vaak rechtstreeks bij de slachter, dan krijg je temninste ook niet van die zielige velletjes vlees die ze in de suup "karbonade" durven te noemen. Plus dat het goedkoper is, maar dat maakt me voor eten niet zoveel uit.quote:Op woensdag 31 januari 2007 10:59 schreef Jarno het volgende:
[..]
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.
Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel.
Mijn criterium voor een goede slager is als je er binnen loopt, je honger moet krijgen. Voorlopig is dat alleen gelukt hier in de buurt (kop van Noord-Holland) en in Duitsland.quote:Op woensdag 31 januari 2007 11:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak![]()
Off topic, maar als je te zwaar bent, moet je je levensstijl veranderen, niet een dieet volgen waar je honger van krijgt. Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 12:02 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment![]()
Dat is ook de bedoeling, maar ik merkte toen ik begon dat ik een behoorlijke verslaving heb opgebouwd aan suiker, en 's avonds (dus na het avondeten) door blijven grazen.quote:Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:48 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....
Oh, bij mijn vaste bordeel zeggen ze altijd "Daar is mijn favoriete en beste klant" !!quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Nee? plzexplain?quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..quote:Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouwquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Ben blij... zwangere vrouwenquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouw
Maar ik kan me de paniekreacties van zwangere vrouwen in restaurants nog goed herinneren. Secretaresse van de baas die tijdens een bedrijfsfeestje vorig jaar dikke stennis schopte omdat er in het midden van d'r taai gebakken schoenzool biefstuk nog een fliebertje roze vlees zat. Ze was trouwens nog bozer toen ik opmerkte: "Maar je drinkt wel gewoon 3 glazen wijn en je steekt zometeen een peuk op, dus wat is het probleem?"![]()
Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijnquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:28 schreef ArendBarend het volgende:
wat gebeurt er als je als zwangere vrouw rauwe biefstuk eet dan?
(dat t slecht is voor t kindje kan ik hier nog wel uit opmaken, maar iets specifieker aub)
Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:31 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijn![]()
Hear hearquote:Op donderdag 1 februari 2007 12:13 schreef yvonne het volgende:
Mevrouw Fabulous moet gewoon lekker zwanger zijn en luisteren naar haar eigen lichaam, heel basaal.
Ze doen er zelf even hard aan mee, zie OUDquote:Op donderdag 1 februari 2007 13:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Mevr Fabulous slaat inmiddels gelukkig die artikelen gewoon over, maar ik blijf het vreemd vinden dat zwangerschap zo in de 'ziekten' hoek wordt gedouwd door de media.
Goedzo Piet, zeg het ze, zeg het ze!!!quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)
Maar ik wed dat men altijd over de biefstuk zeurt maar wel enorm salades loopt te eten bij VD Valk of tuiniert en de kattenbak verschoont.
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.quote:Op maandag 5 februari 2007 10:34 schreef Troel het volgende:
Gisteren, zelfde restaurant (en zelfde keuzemenu).
Damn ijzersterkquote:Op woensdag 31 januari 2007 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.
Nee, maar ik was dan ook niet de persoon die het regelde.quote:Op maandag 5 februari 2007 11:10 schreef Bismarck het volgende:
[..]
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
quote:Op maandag 5 februari 2007 21:54 schreef Whiteguy het volgende:
Bij ouders op vakantie en dus zelf moeten koken zaterdag en vandaag maar biefstuk gemaakt. (per 2 verpakt)
Zaterdag niet echt een succes... vandaag dit topic even gelezen en was al een stuk beter. Zaterdag had ik een 'bleu', vandaag saignant, zoals ik em wil hebben.
Zodra het koken wat meer onder de knie is stap ik wel over op duurder vlees.
Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.quote:
Als je net begint moet je juist niet die kapot geslagen stukjes vlees die ze als biefstuk verkopen bij de supermarkt halen.quote:Op maandag 5 februari 2007 22:09 schreef Whiteguy het volgende:
[..]
Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |