abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 31 januari 2007 @ 09:08:56 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45848070
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:47 schreef Jarno het volgende:

[..]

Is het wat?
Ik vind het verrukkelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 januari 2007 @ 09:35:44 #103
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45848438
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 31 januari 2007 @ 09:46:38 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45848621
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

een gast, klanten gaan naar t bordeel
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 januari 2007 @ 09:49:12 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45848672
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:

[..]

Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45850160
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.

Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 31 januari 2007 @ 11:33:06 #107
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45851135
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_45851367
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 10:59 schreef Jarno het volgende:

[..]

Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.

Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel.
Wij bestellen vaak rechtstreeks bij de slachter, dan krijg je temninste ook niet van die zielige velletjes vlees die ze in de suup "karbonade" durven te noemen. Plus dat het goedkoper is, maar dat maakt me voor eten niet zoveel uit.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_45851756
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 11:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak
Mijn criterium voor een goede slager is als je er binnen loopt, je honger moet krijgen. Voorlopig is dat alleen gelukt hier in de buurt (kop van Noord-Holland) en in Duitsland.

Maar goed, ik ben nog nooit in Hilversum geweest, dus ik kan je niet echt helpen
  woensdag 31 januari 2007 @ 12:02:13 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45851963
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 31 januari 2007 @ 12:04:13 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45852014
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 12:02 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment
Off topic, maar als je te zwaar bent, moet je je levensstijl veranderen, niet een dieet volgen waar je honger van krijgt. Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 januari 2007 @ 12:16:30 #112
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45852334
quote:
Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.
Dat is ook de bedoeling, maar ik merkte toen ik begon dat ik een behoorlijke verslaving heb opgebouwd aan suiker, en 's avonds (dus na het avondeten) door blijven grazen.
Zit nu een paar weken op een regime van niets aten na het avondeten (een wortel als ik het echt niet trek, sta ik me af en toe toe). Ben nu voorbij het stadium van '20:00 honger, 21:00 meer honger,22:00, waar zijn GVD de chips!!!'' gelukkig.
Nu meer bewegen, en niet na het sporten weer 's avonds bezwijken voor eten, maar dat hoop ik te voorkomen door een kopje soep te nemen als ik thuiskom na het sporten.
Koekjes ed heb ik ook weggestopt.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 31 januari 2007 @ 20:25:18 #113
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_45861559
Het ligt aan het soort eetgelegenheid of ik zelf aangeef hoe ik de biefstuk wil, of dat ik het over laat aan de kok. Als ik in een eetcafé een biefstuk bestel, zeg ik zelf hoe ik hem wil (medium). Als ik in een wat sjieker restaurant eet, laat ik het over aan de kok.

Mijn favo restaurant heeft een eigen veestapel met Limousin runderen en zij serveren echt de lekkerste ossehaas . Mooi roze van binnen, goed heet en heerlijk mals .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_45876212
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:

[..]

Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 1 februari 2007 @ 10:50:31 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45876242
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 10:48 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45876255
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

een gast, klanten gaan naar t bordeel
Oh, bij mijn vaste bordeel zeggen ze altijd "Daar is mijn favoriete en beste klant" !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45876266
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.
Nee? plzexplain?
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  Licht Ontvlambaar donderdag 1 februari 2007 @ 11:02:14 #118
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_45876498
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_45876617
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45876711
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouw
Maar ik kan me de paniekreacties van zwangere vrouwen in restaurants nog goed herinneren. Secretaresse van de baas die tijdens een bedrijfsfeestje vorig jaar dikke stennis schopte omdat er in het midden van d'r taai gebakken schoenzool biefstuk nog een fliebertje roze vlees zat. Ze was trouwens nog bozer toen ik opmerkte: "Maar je drinkt wel gewoon 3 glazen wijn en je steekt zometeen een peuk op, dus wat is het probleem?"
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Licht Ontvlambaar donderdag 1 februari 2007 @ 11:16:07 #121
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_45876852
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouw
Maar ik kan me de paniekreacties van zwangere vrouwen in restaurants nog goed herinneren. Secretaresse van de baas die tijdens een bedrijfsfeestje vorig jaar dikke stennis schopte omdat er in het midden van d'r taai gebakken schoenzool biefstuk nog een fliebertje roze vlees zat. Ze was trouwens nog bozer toen ik opmerkte: "Maar je drinkt wel gewoon 3 glazen wijn en je steekt zometeen een peuk op, dus wat is het probleem?"
Ben blij... zwangere vrouwen Ik ben er zelf een geweest

Nee, dat moeilijk doen... Ik heb gewoon 8 maanden (ja, te vroeg bevallen) geen biefstuk enzo gegeten, er is genoeg lekkers te krijgen waarvoor je geen paniek hoeft te maken. En biefstuk doorbakken... sorry, dat vind ik niet smakelijk persoonlijk.

Overigens ligt het er helemaal aan waar ik eet, meestal bestel ik geen biefstuk in een eetcafe/brasserie en als we 'op stand' gaan eten, dan vertrouw ik op de kunde van de kok. Het beste biefstuk krijg ik nog steeds thuis voorgeschoteld! Goed op temperatuur gekomen, lekker aangebakken en eerst even in folie of in de overn tot rust gekomen... Krijg er honger van
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 1 februari 2007 @ 11:18:02 #122
166669 dvunz
krijg de ..........geilerituzz
pi_45876898
graag medium..en wel late suddere in de knoflook en ff insmere met kruideboter
het leven is net een ROOS ziet er mooi uit maar je kan je lelijk bezeren
  donderdag 1 februari 2007 @ 11:28:52 #123
154726 ArendBarend
Spread the hype!
pi_45877171
wat gebeurt er als je als zwangere vrouw rauwe biefstuk eet dan?
(dat t slecht is voor t kindje kan ik hier nog wel uit opmaken, maar iets specifieker aub )
Ouderdom is ook slecht voor de gezondheid!
  Licht Ontvlambaar donderdag 1 februari 2007 @ 11:31:43 #124
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_45877251
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:28 schreef ArendBarend het volgende:
wat gebeurt er als je als zwangere vrouw rauwe biefstuk eet dan?
(dat t slecht is voor t kindje kan ik hier nog wel uit opmaken, maar iets specifieker aub )
Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijn
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 1 februari 2007 @ 11:47:24 #125
154726 ArendBarend
Spread the hype!
pi_45877611
Oke, daar kan ik op googlen

bedankt
Ouderdom is ook slecht voor de gezondheid!
  donderdag 1 februari 2007 @ 11:58:06 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45877919
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:31 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijn
Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)
Maar ik wed dat men altijd over de biefstuk zeurt maar wel enorm salades loopt te eten bij VD Valk of tuiniert en de kattenbak verschoont.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin donderdag 1 februari 2007 @ 12:03:49 #127
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45878082
EN een heleboel mensen zijn allang resistent, plus dat er NOOIT of te nimmer een grote "uitbraak"van toxoplasmose is geweest.
Maar goed, zwanger zijn is tegenwoordig weer meer en meer een ziekte dan een doodnormaal iets.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  donderdag 1 februari 2007 @ 12:12:37 #128
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45878309
Praat me d'r niet van...we kunnen geen baby/ouder blad kopen zonder dat de complicaties, zwangerschapsziektes en spoedoperaties om je oren vliegen.
Wordt mevrouw Fbulous alleen maar nerveus van, terwijl dat juist niet goed voor zwangere vrouwe is 9want daar kun je ook weer complicaties van krijgen...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Admin donderdag 1 februari 2007 @ 12:13:55 #129
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45878337
Mevrouw Fabulous moet gewoon lekker zwanger zijn en luisteren naar haar eigen lichaam, heel basaal.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Licht Ontvlambaar donderdag 1 februari 2007 @ 12:17:51 #130
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_45878432
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 12:13 schreef yvonne het volgende:
Mevrouw Fabulous moet gewoon lekker zwanger zijn en luisteren naar haar eigen lichaam, heel basaal.
Hear hear
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 1 februari 2007 @ 12:49:58 #131
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_45879430
Ik heb toen ik zwanger was uit voorzorg geen rood vlees e.d. gegeten.

Ik was toen in een restaurant waar ik vaak kwam voor een brunchbuffet. Eén van de gerechten bestond uit ossehaas. Ze wisten dat ik zwanger was en toen hebben ze speciaal voor mij een apart gerechtje gemaakt (wildpeper), zó attent vond ik dat
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 1 februari 2007 @ 13:01:16 #132
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45879764
Mevr Fabulous slaat inmiddels gelukkig die artikelen gewoon over, maar ik blijf het vreemd vinden dat zwangerschap zo in de 'ziekten' hoek wordt gedouwd door de media.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 1 februari 2007 @ 13:03:18 #133
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_45879835
Rare graag.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  Admin donderdag 1 februari 2007 @ 13:10:16 #134
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45880056
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 13:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Mevr Fabulous slaat inmiddels gelukkig die artikelen gewoon over, maar ik blijf het vreemd vinden dat zwangerschap zo in de 'ziekten' hoek wordt gedouwd door de media.
Ze doen er zelf even hard aan mee, zie OUD
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  donderdag 1 februari 2007 @ 13:20:21 #135
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45880303
daar kom ik niet! en zij nog minder...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_45958122
Heb maar 1 ding te zeggen: Wie betaalt, die bepaalt! * i rest my case*
  zondag 4 februari 2007 @ 06:10:26 #137
9902 Lestat
the vampire...
pi_45963493
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren)
Maar ik wed dat men altijd over de biefstuk zeurt maar wel enorm salades loopt te eten bij VD Valk of tuiniert en de kattenbak verschoont.
Goedzo Piet, zeg het ze, zeg het ze!!!
Memento Mori
  maandag 5 februari 2007 @ 10:30:27 #138
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46000569
Die bacterien zitten vaak aan de buitenkant van het vlees. Als je een fatsoenlijk biefstuk hebt (dus niet zo'n unit die door de hakselaar/gatenprikker gehaald is om 'm malser te maken) is de kans om toxoplasmose te krijgen bijzonder klein, als je het vlees maar aan de buitenkant goed dichtschroeit.

Een kat in huis, verse sla (die niet op glaswol gekweekt is, maar gewoon ouderwets op een veld) en obgekookte groenten kunnen schadelijker zijn.

Ok, gehakt zou ik nou niet zo snel aan een zwangere vrouw voorschotelen, maar een à point gebakken biefstukje, dat is geen probleem.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  maandag 5 februari 2007 @ 10:33:38 #139
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46000616
Om nog even On-Topique te zijn: Hoe wil ik m'n biefstuk:
Eerst even op kamertemperatuur laten komen.
Dan à point grillen, zonder iets van zout, peper of kruiden erop
Zodra het op het bord ligt, een beetje vers gemalen zeezout erover,

en het geheel serveren met gekookte haricot verts!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  maandag 5 februari 2007 @ 10:34:38 #140
35189 Troel
scherp en bot
pi_46000639
Vorig jaar toen oma jarig was aten we in De Vijf Eiken in Rijen. Ik had een medium rare biefstuk besteld, kreeg hem doorbakken. Dat is vies. Maarja, we hadden al lang zitten wachten en om oma's feestje niet te bederven er verder geen melding van gemaakt.

Gisteren vierde oma weer haar feestje, zelfde restaurant (en zelfde keuzemenu ) Serveerstertje wist niet eens wat ik bedoelde toen ik hem medium rare bestelde. Toen de biefstuk geleverd werd even snel gekeken in het midden, daar zat inderdaad nog wel een rood stukje, maar de zijkanten waren doorbakken. (En dan heb ik het nog niet over het feit dat de spareribs van sommige tafelgenoten pas geserveerd werden toen de rest alles al op had (dus de zalm, de tilapia en de biefstuk).

Volgend jaar gaan we dus ergens anders eten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 5 februari 2007 @ 11:10:26 #141
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_46001406
quote:
Op maandag 5 februari 2007 10:34 schreef Troel het volgende:
Gisteren, zelfde restaurant (en zelfde keuzemenu).
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
That's...Montgomery Clift, honey!
pi_46001439
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.
Damn ijzersterk
  maandag 5 februari 2007 @ 11:25:19 #143
35189 Troel
scherp en bot
pi_46001809
quote:
Op maandag 5 februari 2007 11:10 schreef Bismarck het volgende:

[..]

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
Nee, maar ik was dan ook niet de persoon die het regelde.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_46004843
Bleu : het vlees wordt dus dichtgeschroeid en is zeeeer rood binnenin. Er wordt verondersteld dat het vlees binnenin toch warm is.

Saignant : verder gebakken, nog behoorlijk rood binnenin,”bloederig”, zou graaf Dracula zeggen.

A point : dit betekent dat het vlees binnenin nog wat rose is, er loopt geen “bloed” meer uit. Slecht vertaald is dit dus “op punt gebakken”. Dus de juiste manier! Verder bakken maakt het vlees taai en droog. Soms wordt deze bakwijze ook aangeduid als “medium”of “rosé”.

Bien cuit : de nachtmerrie voor elke kok. Mooi vlees naar de “verdoemenis” helpen door het compleet te doorbakken. (Ik wou een ander woord gebruiken....) Dat doet pijn aan het hart. Toch zijn er behoorlijk wat lieden die vlees zo graag hebben. Elk zijn meug natuurlijk.

Dan zijn er nog een paar schertstoestanden:

Schoenzool : idem als “bien cuit”, term vooral gebruikt door de koks. Carbonisé : even te ver gebakken, meestal een vergeten “bien cuit”. Er komt een sterk rooksignaal uit de pan.

Opvallend is ook dat mannen vooral de “bleu’s” willen en de dames de “bien cuit’s”.

Geef mij maar Saignant, degelijk gepeperd en gezouten, ZONDER saus. Snap trouwens niet hoe je een bleu of bien cuit lekker kunt vinden

A Point kan ook nog wel. Maar ja als het op steak aankomt inderdaad ieder zijn smaak. Groeten, een ex-kok
  maandag 5 februari 2007 @ 19:33:14 #145
35189 Troel
scherp en bot
pi_46016952
ik moet dus inderdaad de saignant hebben. Ik bestel biefstuk altijd zonder saus. Ik vraag wel altijd kruidenboter ERNAAST, voor het geval dat het niet goed gegaan is, dan krijg je het met die boter wat beter weg (helaas heb je niet altijd de kans om te klagen en een nieuw stukje te krijgen)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 5 februari 2007 @ 21:54:01 #146
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_46022567
Bij ouders op vakantie en dus zelf moeten koken zaterdag en vandaag maar biefstuk gemaakt. (per 2 verpakt)
Zaterdag niet echt een succes... vandaag dit topic even gelezen en was al een stuk beter. Zaterdag had ik een 'bleu', vandaag saignant, zoals ik em wil hebben.
Zodra het koken wat meer onder de knie is stap ik wel over op duurder vlees.
pi_46022592
quote:
Op maandag 5 februari 2007 21:54 schreef Whiteguy het volgende:
Bij ouders op vakantie en dus zelf moeten koken zaterdag en vandaag maar biefstuk gemaakt. (per 2 verpakt)
Zaterdag niet echt een succes... vandaag dit topic even gelezen en was al een stuk beter. Zaterdag had ik een 'bleu', vandaag saignant, zoals ik em wil hebben.
Zodra het koken wat meer onder de knie is stap ik wel over op duurder vlees.
want biefstuk is goedkoop?
  maandag 5 februari 2007 @ 22:09:11 #148
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_46023243
quote:
Op maandag 5 februari 2007 21:54 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

want biefstuk is goedkoop?
Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.
  Moderator maandag 5 februari 2007 @ 22:34:56 #149
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_46024310
Bij wijze van spreken 3 keer omgooien in knoflook
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_46029094
quote:
Op maandag 5 februari 2007 22:09 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen.
Als je net begint moet je juist niet die kapot geslagen stukjes vlees die ze als biefstuk verkopen bij de supermarkt halen.
Koop gewoon goed vlees bij de keurslager dat scheelt al de helft.
Het kan gewoon niet misgaan het kan enkel beter worden.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 09:33:48 #151
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46032136
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_46032147
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:10:44 #153
269 vats
Live life to the max!
pi_46034296
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul?
Daar is helemaal nix mis mee, heerlijk stukje vlees! Niet platgewalst en niet kapot gesneden zoals ze dat wel doen met de rest van de meuk die ze verkopen!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:29:29 #154
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46034837
Heb hem 1 keer geprobeerd, en was inderdaad lekker , maar of het ook binnen julie definities als biefstuk viel, was ik benieuwd naar.
Het enge is, dat ik al bijna zo verpest ben door de supermarkt 'slager' , dat ik dat vlees zag, maar aangezien het er niet uitzag alsof het met een kettingzaag uit de koe was gesneden (zoals het aanbod in de schuim bakjes) haast twijfelde of het niet op de een of andere manier bewerkt was, en eigenlijk al een jaar oud.
Nou ben ik van vegetarische ouders, dus ik heb nog steeds veel te leren over vlees, maar er groeien dus generaties kinderen op die denken dat biefstuk betekent, een bloederig stuk koe op een piepschuim plaatje, waar al het sap al uit lekt in je boodschappentas.
Waar gaat dat heen met de wereld !
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 6 februari 2007 @ 12:48:31 #155
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_46037171
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:34 schreef Jarno het volgende:
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate.
Die Sirloin steak is inderdaad goed. En van het zakje met kruiden hoef je inderdaad maar iets van 10% te gebruiken.
That's...Montgomery Clift, honey!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 12:56:49 #156
156178 angelfist
ik ben niet gek
pi_46037352
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"

Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.

Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.

Een discussie als deze roept de vraag op of er etiquette zijn voor goed gastheerschap die voorschrijven dat de specifieke gradatievoorkeuren van de gasten worden gehonoreerd. Mij lijkt: "Wie kookt, die bepaalt!'' Graag verneem ik welke handelswijze jullie er op nahouden. Zowel in de horeca als wanneer jullie voor vrienden koken.
Als ik voor vrienden kook, eten ze wat de pot schaft, ik neem echt helemaal NOOIT biefstuk als ik uit eten ga. Dus hoef ik daar m'n harses niet over te breken, ik ken trouwens ook mensen die het gewoon smerig vinden rare(kijk, dat snap ik dan weer niet)
maw ik eet wat ze voor me klaarmaken en heb in een restaurant nog nooit gehad dat het niet beviel...
(wel trouwens dat ik eigenlijk zin had in het duurste, maar dat niet durfde te nemen omdat iemand anders voor me betaalde, maar dat is weer een ander verhaal...)
hallo luitjes.
pi_46188536
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".

Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.
De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46189438
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:00 schreef Serendips het volgende:

[..]

Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.
De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is.
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.
pi_46189499
ik wil m'n biefstuk hardgebakken

ik moet meer rood vlees eten

[ Bericht 23% gewijzigd door Pinnenmutske op 11-02-2007 12:39:46 ]
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  zondag 11 februari 2007 @ 00:20:46 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46190924
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:29 schreef sararaats het volgende:


ik vind struisvogel best lekker


En dat heeft wat met biefstuk te maken
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 februari 2007 @ 00:45:08 #161
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_46191534
struisvogelbiefstuk denk ik
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_46196329
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:27 schreef Dementor het volgende:
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.
Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 11 februari 2007 @ 19:01:29 #163
37887 Dauthi
Progressive
pi_46212805
blue/rare Limousin Biefstuk het beste vlees dat ik ooit gegeten heb
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_46212821
quote:
Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:

[..]

Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
Dat is niet alleen mijn mening het is ook die van vele chef koks.
Als je een stuk vlees doorbakken wilt eten dan kun je beter voor een ander deel van het dier kiezen.
Je betaald gewoon teveel om een biefstuk door te bakken.
  zondag 11 februari 2007 @ 19:07:07 #165
37887 Dauthi
Progressive
pi_46212964
quote:
Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:

[..]

Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
scheikundig gezien piekt de biefstuk qua smaak en structuur rond het bleu/rare gebied, daarbij moet ik wel zeggen dat als de het vlees slecht is geslacht slecht afgehangen en slecht behandeld het geen fuck uit maakt wat je er mee doet, dan blijft het gewoon ranzig, en je kan er het beste een stew van maken.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_46213776
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief.
Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ...
Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46214168
quote:
Op zondag 11 februari 2007 19:34 schreef Serendips het volgende:
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief.
Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ...
Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je.
Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.
De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je.
Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen.
Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten.
pi_46214233
Niet droog en veel, alstublieft.
pi_46218568
quote:
Op zondag 11 februari 2007 19:46 schreef Dementor het volgende:

[..]

Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.
De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je.
Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen.
Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten.
Jij hebt tenminste een goede mentaliteit
pi_46258843
Helemaal doorbakken, en alleen door de Teriyaki
  dinsdag 13 februari 2007 @ 17:06:54 #171
35189 Troel
scherp en bot
pi_46263548
Pas bij de makro goede biefstuk gehaald, per stuk berpakt. Blijkt dat van twee van de stukkies de verpakking open is, dus die eten we vanavond.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')