abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 februari 2007 @ 09:33:48 #151
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46032136
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_46032147
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:10:44 #153
269 vats
Live life to the max!
pi_46034296
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul?
Daar is helemaal nix mis mee, heerlijk stukje vlees! Niet platgewalst en niet kapot gesneden zoals ze dat wel doen met de rest van de meuk die ze verkopen!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:29:29 #154
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46034837
Heb hem 1 keer geprobeerd, en was inderdaad lekker , maar of het ook binnen julie definities als biefstuk viel, was ik benieuwd naar.
Het enge is, dat ik al bijna zo verpest ben door de supermarkt 'slager' , dat ik dat vlees zag, maar aangezien het er niet uitzag alsof het met een kettingzaag uit de koe was gesneden (zoals het aanbod in de schuim bakjes) haast twijfelde of het niet op de een of andere manier bewerkt was, en eigenlijk al een jaar oud.
Nou ben ik van vegetarische ouders, dus ik heb nog steeds veel te leren over vlees, maar er groeien dus generaties kinderen op die denken dat biefstuk betekent, een bloederig stuk koe op een piepschuim plaatje, waar al het sap al uit lekt in je boodschappentas.
Waar gaat dat heen met de wereld !
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 6 februari 2007 @ 12:48:31 #155
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_46037171
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:34 schreef Jarno het volgende:
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate.
Die Sirloin steak is inderdaad goed. En van het zakje met kruiden hoef je inderdaad maar iets van 10% te gebruiken.
That's...Montgomery Clift, honey!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 12:56:49 #156
156178 angelfist
ik ben niet gek
pi_46037352
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"

Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.

Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.

Een discussie als deze roept de vraag op of er etiquette zijn voor goed gastheerschap die voorschrijven dat de specifieke gradatievoorkeuren van de gasten worden gehonoreerd. Mij lijkt: "Wie kookt, die bepaalt!'' Graag verneem ik welke handelswijze jullie er op nahouden. Zowel in de horeca als wanneer jullie voor vrienden koken.
Als ik voor vrienden kook, eten ze wat de pot schaft, ik neem echt helemaal NOOIT biefstuk als ik uit eten ga. Dus hoef ik daar m'n harses niet over te breken, ik ken trouwens ook mensen die het gewoon smerig vinden rare(kijk, dat snap ik dan weer niet)
maw ik eet wat ze voor me klaarmaken en heb in een restaurant nog nooit gehad dat het niet beviel...
(wel trouwens dat ik eigenlijk zin had in het duurste, maar dat niet durfde te nemen omdat iemand anders voor me betaalde, maar dat is weer een ander verhaal...)
hallo luitjes.
pi_46188536
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".

Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.
De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46189438
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:00 schreef Serendips het volgende:

[..]

Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven.
De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is.
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.
pi_46189499
ik wil m'n biefstuk hardgebakken

ik moet meer rood vlees eten

[ Bericht 23% gewijzigd door Pinnenmutske op 11-02-2007 12:39:46 ]
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  zondag 11 februari 2007 @ 00:20:46 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46190924
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:29 schreef sararaats het volgende:


ik vind struisvogel best lekker


En dat heeft wat met biefstuk te maken
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 februari 2007 @ 00:45:08 #161
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_46191534
struisvogelbiefstuk denk ik
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_46196329
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 23:27 schreef Dementor het volgende:
Well done is gewoon zonde van de biefstuk.
Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 11 februari 2007 @ 19:01:29 #163
37887 Dauthi
Progressive
pi_46212805
blue/rare Limousin Biefstuk het beste vlees dat ik ooit gegeten heb
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_46212821
quote:
Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:

[..]

Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
Dat is niet alleen mijn mening het is ook die van vele chef koks.
Als je een stuk vlees doorbakken wilt eten dan kun je beter voor een ander deel van het dier kiezen.
Je betaald gewoon teveel om een biefstuk door te bakken.
  zondag 11 februari 2007 @ 19:07:07 #165
37887 Dauthi
Progressive
pi_46212964
quote:
Op zondag 11 februari 2007 10:58 schreef Serendips het volgende:

[..]

Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is.
scheikundig gezien piekt de biefstuk qua smaak en structuur rond het bleu/rare gebied, daarbij moet ik wel zeggen dat als de het vlees slecht is geslacht slecht afgehangen en slecht behandeld het geen fuck uit maakt wat je er mee doet, dan blijft het gewoon ranzig, en je kan er het beste een stew van maken.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_46213776
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief.
Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ...
Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46214168
quote:
Op zondag 11 februari 2007 19:34 schreef Serendips het volgende:
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief.
Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ...
Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je.
Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.
De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je.
Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen.
Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten.
pi_46214233
Niet droog en veel, alstublieft.
pi_46218568
quote:
Op zondag 11 februari 2007 19:46 schreef Dementor het volgende:

[..]

Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden.
De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je.
Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen.
Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten.
Jij hebt tenminste een goede mentaliteit
pi_46258843
Helemaal doorbakken, en alleen door de Teriyaki
  dinsdag 13 februari 2007 @ 17:06:54 #171
35189 Troel
scherp en bot
pi_46263548
Pas bij de makro goede biefstuk gehaald, per stuk berpakt. Blijkt dat van twee van de stukkies de verpakking open is, dus die eten we vanavond.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')