quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!![]()
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
[..]
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 isquote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
LOLquote:
Is het wat?quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
Ook weer eensch, ik eet dat soort vlees toch gewoon liever thuis en in restaurants zaken die ik 1,2,3 thuis niet zo snel maak.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
een gast, klanten gaan naar t bordeelquote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen.
Wij bestellen vaak rechtstreeks bij de slachter, dan krijg je temninste ook niet van die zielige velletjes vlees die ze in de suup "karbonade" durven te noemen. Plus dat het goedkoper is, maar dat maakt me voor eten niet zoveel uit.quote:Op woensdag 31 januari 2007 10:59 schreef Jarno het volgende:
[..]
Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo.
Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel.
Mijn criterium voor een goede slager is als je er binnen loopt, je honger moet krijgen. Voorlopig is dat alleen gelukt hier in de buurt (kop van Noord-Holland) en in Duitsland.quote:Op woensdag 31 januari 2007 11:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak![]()
Off topic, maar als je te zwaar bent, moet je je levensstijl veranderen, niet een dieet volgen waar je honger van krijgt. Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.quote:Op woensdag 31 januari 2007 12:02 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment![]()
Dat is ook de bedoeling, maar ik merkte toen ik begon dat ik een behoorlijke verslaving heb opgebouwd aan suiker, en 's avonds (dus na het avondeten) door blijven grazen.quote:Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen.
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:48 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker....
Oh, bij mijn vaste bordeel zeggen ze altijd "Daar is mijn favoriete en beste klant" !!quote:Op woensdag 31 januari 2007 09:35 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
een gast, klanten gaan naar t bordeel
Nee? plzexplain?quote:Op donderdag 1 februari 2007 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben zo vrij het niet met je eens te zijn.
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..quote:Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
quote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouwquote:Op donderdag 1 februari 2007 11:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |