Njah ik wil geen rauw vlees.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"
Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.
Zal wel minuten zijnquote:Op maandag 29 januari 2007 22:02 schreef Beelzebub85 het volgende:
[..]
Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant.
Heerlijk.
Absoluut niet!quote:
gewoon 1 blok carpaccio dus.quote:Op maandag 29 januari 2007 14:59 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet![]()
De vraag is niet waar je van houdt maar hoe je handelt, zowel in de horeca als in de privésfeer. In jouw geval zou je dus aan de bediening doorgeven hoe je de steak gebakken wil hebben.quote:Op maandag 29 januari 2007 16:25 schreef Viking84 het volgende:
Die hele OP slaat nergens op. De één houdt meer van een doorbakken biefstuk (die vind ik persoonlijk al snel taai) en de ander vindt medium lekkerder. Dat heeft niets met de kunsten van de kok te maken, wel met de voorkeur van de klant.
En een steak in 4 happen naar binnen werken doe ik ook. Wat is daar mis mee? Volgens mij ben jij degene die aandacht moet trekken met z'n verfijnde etiquette.
Zoals de waarschijnlijk niet bestaande personen uit de OT zich volgens jou beter voelen dan de rest, zo voel jij je beter dan hen. En allebei denken jullie te weten hoe het hoort.quote:
Als jij doorbakken vlees wil, waarom bestel je dan biefstuk?quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren.
Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren.
Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè.
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Hoezo koud?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 09:25 schreef Jarno het volgende:
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten.
Heb jij weer gelijk in.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Ik bestel in zeer selecte restaurants de biefstuk.quote:Op maandag 29 januari 2007 21:56 schreef Lips het volgende:
In een restaurant bestel ik wel iets anders.
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kortquote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:43 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon hequote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Is dat raar dan?quote:Op dinsdag 30 januari 2007 10:56 schreef EricT het volgende:
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :pquote:
probeer dan ook eens een Krustenbratenquote:Op dinsdag 30 januari 2007 14:57 schreef EricT het volgende:
[..]
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.
"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....
Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten![]()
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzienquote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Ik denk alleen... WAT IS HET?!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:28 schreef EricT het volgende:
[..]
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien![]()
Varkensvlees met zwoerd erop.quote:
Zwoerdquote:Op dinsdag 30 januari 2007 19:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
quote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!![]()
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
Pretentieuze blaaskaak imho.
[..]
En dat gezever over 'zijn creaties'.![]()
Ik ben klant dus ik bepaal!
Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 isquote:Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:
[..]
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!![]()
LOLquote:
Is het wat?quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |