abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 30 januari 2007 @ 10:46:50 #61
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_45817776
Bleu.
Love will be my strongest weapon
pi_45817948
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:18:58 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818454
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:

[..]

Pretentieuze blaaskaak imho.
Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren.
Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren.
Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè.

En dat gezever over 'zijn creaties'.
Ik ben klant dus ik bepaal!
Als jij doorbakken vlees wil, waarom bestel je dan biefstuk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:20:50 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818496
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 09:25 schreef Jarno het volgende:
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten.
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45818534
flink doorgebakken
pi_45818641
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Heb jij weer gelijk in.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:34:10 #67
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45818811
Laatst wilde ik die biefstuk van de AH (die in zakken, rump steak en rib eye, waar het eerder eens over ging in een biefstuk topic) eens proberen, maar door een zwangere vrouw met een 9 maanden durende rood vlees fobie moest ie goed doorbakken, maar ik wou ook weer geen schoonzool serveren, zonde van het vlees, dus heb ik de biefstuk samen met een uitje gebakken, +10 minuten, maar dan zo zacht (het ggas) dat de ui wel mooi bruin en zoet werd, maar niet verbranden.
Resultaat, een boterzacht vleesje dat net niet roze meer was van binnen, en samen met de uitjes heerlijk weghapte, absoluut geen gevoel alsof je een gummetje zit te eten....

'traditioneel' mischien heel erg barbaars gedaan, maar het was wel errug lekker!
En nee, het sap kwam niet spuitend uit het vlees als je je mes er in zette.
Ik kreeg eigenlijik het idee, dat voor het '' sappige' gevoel in je mond, het veel belangrijker was dat het vlees:
NIET uit de koelkast de pan inging, maar rustig een uur of twee op kamertemperatuur was gekomen
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:38:59 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818937
quote:
Op maandag 29 januari 2007 21:56 schreef Lips het volgende:
In een restaurant bestel ik wel iets anders.
Ik bestel in zeer selecte restaurants de biefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:41:28 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818988
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45819049
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:43:57 #71
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45819056
Wij houden het daarom de komende drie maanden ook voornamelijk op zelfgemaakte gehaktballen met fiijngehakte uitjes erin, en veel vis
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:44:49 #72
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45819084
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:45:39 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819104
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:43 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:47:23 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819146
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:44 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:48:43 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819182
Trouwens, wat eigenlijk minstens zo belangrijk is als het bakken, wat voor een vlees wordt er als biefstuk genomen, en hoe is het na het slachten behandeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45819216
Nu het toch over AH vlees gaat, de beenhammetjes die in de bonus waren, zijn zéér goed te eten! Kleine hammetjes van nog geen halve kilo, uurtje op 160 graden, daarna even bij laten komen en je hebt een heerlijk mals, roze hammetje. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:51:31 #77
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45819254
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon he
en bij ons op school (slecht voorbeeld i know) kun je af en toe chateau briand bestellen en wordt ook aantafel gesneden, wil het feit dat we op school nog naservice moeten bewaren dus de halve biefstuk op een rechaud en taai
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:58:14 #78
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45819392
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren.
That's...Montgomery Clift, honey!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 12:35:36 #79
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45820359
Aangezien ik toch geen rode binnenkant wilde, zag ik daar in dit geval niet zo'n probleem in. In principe heb je natuurlijk gelijk.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_45821673
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 10:56 schreef EricT het volgende:
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
Is dat raar dan?
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_45821804
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend!
pi_45824225
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 13:38 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Is dat raar dan?
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 30 januari 2007 @ 15:05:50 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45824478
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 14:57 schreef EricT het volgende:

[..]

Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
probeer dan ook eens een Krustenbraten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45830947
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.

"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....

Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_45831049
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.

"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....

Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!
pi_45831820
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:

[..]

doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_45833300
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_45833331
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:28 schreef EricT het volgende:

[..]

Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien
Ik denk alleen... WAT IS HET?!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 19:50:58 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45834250
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:29 schreef Jarno het volgende:


Ik denk alleen... WAT IS HET?!
Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45834384
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
Zwoerd
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')