abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 29 januari 2007 @ 14:39:57 #1
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45789966
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"

Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.

Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.

Een discussie als deze roept de vraag op of er etiquette zijn voor goed gastheerschap die voorschrijven dat de specifieke gradatievoorkeuren van de gasten worden gehonoreerd. Mij lijkt: "Wie kookt, die bepaalt!'' Graag verneem ik welke handelswijze jullie er op nahouden. Zowel in de horeca als wanneer jullie voor vrienden koken.
That's...Montgomery Clift, honey!
pi_45790081
goed nadenkertje dit!

maar smaak verschilt toch?

Mijn vriendin bijvoorbeeld vindt haar biefstuk lekkerder als deze "done" is.
Ik daarentegen hou weer van "medium rare".

Als ik thuis voor vrienden kook, dan maak ik meestal iets waarvan ik weet dat ze het allemaal lekker vinden.

Maar als ik uit eten ga, dan wil ik eigenlijk toch wel zelf ongeveer weten wat ik krijg.
Ook al is het een onbekend gerecht, vindt ik ook prima, maar dan weet ik voortaan wat dat is.

Je hebt wel restaurantjes waarbij ze een "verassing van de kok" serveren. over het algemeen ben ik daar niet zo happig op [insert slecht grapje]
Op zaterdag 27 januari 2007 23:12 schreef Broekpaling het volgende:
Jij moet vaker drank nuttigen, bij elke slok word je leuker. :D
  maandag 29 januari 2007 @ 14:46:08 #3
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_45790177
normaal laat ik het aan de kok over hoe hij of zij het eten bereidt, maar m'n biefstuk moet zo rood mogelijk zijn anders vind ik het niet lekker.
Hij moet bij wijze van spreken loeien als ik het mes erin zet
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  maandag 29 januari 2007 @ 14:55:35 #4
90268 basm85
new millenium cyanide christ
pi_45790482
juist, gewoon zo rood mogelijk.
GONE-BOUND, LOST, AWAY, PHASED OUT, NON-EXISTING
  maandag 29 januari 2007 @ 14:57:46 #5
64307 Untouchables
Kun je weven, weef dan mee
pi_45790546
Ik ben van mening dat biefstuk eigenlijk alleen maar rare gegeten hoort te worden en ik word altijd een beetje verdrietig als ik weer iemand een flink doorbakken lap leer naar binnen zie werken..
  maandag 29 januari 2007 @ 14:58:00 #6
9902 Lestat
the vampire...
pi_45790554
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:43 schreef Djarum het volgende:
Je hebt wel restaurantjes waarbij ze een "verassing van de kok" serveren. over het algemeen ben ik daar niet zo happig op [insert slecht grapje]
Een "verassing" van de kok zie ik ook niet zo zitten nee. Misschien als ie echt slecht is.
Memento Mori
pi_45790619
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:46 schreef teamlead het volgende:
normaal laat ik het aan de kok over hoe hij of zij het eten bereidt, maar m'n biefstuk moet zo rood mogelijk zijn anders vind ik het niet lekker.
Hij moet bij wijze van spreken loeien als ik het mes erin zet
Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  Admin maandag 29 januari 2007 @ 14:59:51 #8
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45790629
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
I
Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.
Goed stukje, maar je vergeet één ding, de saus die men OOK nog eens bij het vlees besteld.
Dag vlees
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin maandag 29 januari 2007 @ 15:00:42 #9
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45790643
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:59 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet
Juistem, nou, en zie DAT maar eens voor elkaar te krijgen.
Ja, gewoon, hier thuis.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_45790694
Vind het altijd zo'n afgang als je dan een heerlijke biefstuk krijgt, lekker rood en rauw maar gewoon goed, en dan is t bord niet voorverwarmd.. De eerste 5 minuten is t genieten, maar daarna is t gewoon koud vlees eten
Where facts are few, experts are many.
pi_45790731
Hangt er vanaf waar ik hem bestel; als ik hem in België bestel liefst saignant, als ik hem in Frankrijk bestel dan vraag ik hem zelfs très bien cuit ipv bien cuit aangezien die hem altijd 1 stapje te weinig bakken.

Als ik voor anderen zou koken zou ik er wel op letten wat die graag hebben, aangezien er niets zo irritant is (als je zelf graag saignant eet) om hem bleu of bien cuit te krijgen. Vooral bien cuit is verschrikkelijk, dan moet je daar zitten kauwen alsof je een binnenband van je fiets probeert te verorberen.
eerst Vlaming, dan pas belg
Op zaterdag 8 september 2007 19:59 schreef Elixabete het volgende:
En belgen zijn altijd nog beter dan Nederlanders
  maandag 29 januari 2007 @ 15:04:04 #12
64307 Untouchables
Kun je weven, weef dan mee
pi_45790762
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:02 schreef Atreidez het volgende:
Vind het altijd zo'n afgang als je dan een heerlijke biefstuk krijgt, lekker rood en rauw maar gewoon goed, en dan is t bord niet voorverwarmd.. De eerste 5 minuten is t genieten, maar daarna is t gewoon koud vlees eten
Ach, t'is jammer, maar ik zou de biefstuk desnoods rauw naar binnen werken, goddelijk vlees!
  maandag 29 januari 2007 @ 15:06:45 #13
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_45790868
Biefstukkie rare,heerlijk...
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_45790931
Mijn biefstuk lekker rood graag.
  maandag 29 januari 2007 @ 15:10:54 #15
154726 ArendBarend
Spread the hype!
pi_45791011
Als je het niet aan de kok overlaat om te kiezen wat jij het lekkerste gerecht vindt waarom zou hij dan wel moeten bepalen hoe jij dat gerecht het lekkerste vindt?
Ouderdom is ook slecht voor de gezondheid!
pi_45791154
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over .
  maandag 29 januari 2007 @ 15:15:48 #17
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_45791187
Biefstuk wil ik altijd zo hebben:
Pan staat op vuur, kok pakt biefstuk en zegt tegen de biefstuk "Heej biefstuk dit is een pan, gezien? Mooi dan ga je nu op het bord naar beelz toe"
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  maandag 29 januari 2007 @ 15:15:59 #18
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_45791195
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:14 schreef erikkll het volgende:
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over .
je wilt niet weten hoe weinig topkoks in staat zijn een biefstuk te bakken
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_45791243
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:15 schreef beelz het volgende:
Biefstuk wil ik altijd zo hebben:
Pan staat op vuur, kok pakt biefstuk en zegt tegen de biefstuk "Heej biefstuk dit is een pan, gezien? Mooi dan ga je nu op het bord naar beelz toe"
Je vergeet het stuk waarin je het uit de dampende koe snijdt
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_45791252
Bij vlees wat door een ander word klaargemaakt ga ik altijd voor medium.
Zit je altijd goed. vlees wat net te weinig is gebakken (rare noemen ze dat toch zo op z'n amerikaans?) vind ik toch zo smerig smaken. vlees wat te lang gebakken heeft vind ik net rubber.

Gewoon er lekker tussenin zitten...altijd goed denk ik dan maar.. ik ga dan ook zelden uit eten.
  maandag 29 januari 2007 @ 15:18:14 #21
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_45791275
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:17 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Je vergeet het stuk waarin je het uit de dampende koe snijdt
De nog levende koe wordt naar mijn tafel gebracht en ik krijg een mes om mijn eigen biefstuk uit de koe te snijden
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  Admin maandag 29 januari 2007 @ 15:18:59 #22
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_45791304
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:15 schreef teamlead het volgende:

[..]

je wilt niet weten hoe weinig topkoks in staat zijn een biefstuk te bakken
Dat zeg ik.
Waaaaaaardeloos!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_45791321
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45791396
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".

Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2007 15:22:05 ]
  maandag 29 januari 2007 @ 15:30:21 #25
105095 ElectricEye
Je Maintiendrai
pi_45791639
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool".

Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Pretentieuze blaaskaak imho.
Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren.
Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren.
Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè.

En dat gezever over 'zijn creaties'.
Ik ben klant dus ik bepaal!
Sic transit gloria mundi
--- --- --- --- --- --- ---
I drink, therefore I am!
pi_45791665
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken?
Nou, dat kan alleen een echte topkok flikken, eentje die alom gerespecteerd en bewierookt wordt. De Jamies, Gordons, en Lonnies van deze wereld zeg maar. Mensen willen dolgraag proeven wat die kok ze voorzet, hij is een God, dus slecht kan het niet zijn.
Naar de meeste andere restaurants ga je gewoon omdat je iets wilt eten waar jij zin in hebt, niet om verrast te worden met bijzondere culinaire grapjes. En dan wil ik ook graag zelf bepalen wat ik ga eten ja.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 29 januari 2007 @ 15:31:16 #27
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45791667
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:10 schreef ArendBarend het volgende:
Als je het niet aan de kok overlaat om te kiezen wat jij het lekkerste gerecht vindt waarom zou hij dan wel moeten bepalen hoe jij dat gerecht het lekkerste vindt?
Omdat het zijn vak is? En kiezen tussen 14 verschillende hoofdgerechten is wezenlijk anders dan van 1 hoofdgerecht de keuzes maken over de bereidingswijze. Of geef je ook aan bij je bestelling dat je de pasta neemt maar dat de kok voor de kooktijd van de tagliatelle 7 minuten in plaats van 10 minuten moet aanhouden. En dat je die gegrilde aubergines liever gebakken ziet. Nee, je bestelt een gerecht en de kok maakt het naar zijn inzicht voor je klaar. Of je geeft een aantal ingredienten op waarmee je de kok vervolgens iets moois laat klaarmaken. Zo ook met de biefstuk.
That's...Montgomery Clift, honey!
  maandag 29 januari 2007 @ 15:32:52 #28
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_45791702
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:31 schreef Bismarck het volgende:

[..]

Omdat het zijn vak is? En kiezen tussen 14 verschillende hoofdgerechten is wezenlijk anders dan van 1 hoofdgerecht de keuzes maken over de bereidingswijze. Of geef je ook aan bij je bestelling dat je de pasta neemt maar dat de kok voor de kooktijd van de tagliatelle 7 minuten in plaats van 10 minuten moet aanhouden. En dat je die gegrilde aubergines liever gebakken ziet. Nee, je bestelt een gerecht en de kok maakt het naar zijn inzicht voor je klaar. Of je geeft een aantal ingredienten op waarmee je de kok vervolgens iets moois laat klaarmaken. Zo ook met de biefstuk.
dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  maandag 29 januari 2007 @ 15:33:30 #29
33213 SpleeffY
Ja, wat hij zegt ->
pi_45791728
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:19 schreef Gripper het volgende:
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen.
Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare.
Ik heb een aantal keer gegeten bij restaurant 'Wat De Pot Schaft' in Den Haag. Het concept slaat blijkbaar aan, want elke tafel was bezet .
  maandag 29 januari 2007 @ 15:36:53 #30
109065 sungaMsunitraM
Fancybox is not a function
pi_45791825
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig
Op donderdag 28 augustus 2008 14:34 schreef Breathtaking het volgende:
:9~
  maandag 29 januari 2007 @ 15:43:12 #31
154726 ArendBarend
Spread the hype!
pi_45792011
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:36 schreef sungaMsunitraM het volgende:
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig
Ouderdom is ook slecht voor de gezondheid!
  maandag 29 januari 2007 @ 15:55:21 #32
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45792409
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:

[..]

dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Appels en peren. Daarnaast geeft een winkel liever een goed advies met het risico dat de klant naar de concurrent toegaat dan dat hij je bagger aansmeert. De klant is tenslotte de beste referentie en als je je klanten bagger aansmeert dan kan je je onderneming snel opdoeken. Maar de Nederlander is altijd uit op een koopje en dan kom je inderdaad nog wel eens terecht bij ondernemingen die vooral het beste met zichzelf voor hebben. Zo moet je ook het gezonde verstand hebben dat je voor ¤12.50 geen hoogstaand driegangenmenu kan verwachten.
That's...Montgomery Clift, honey!
  maandag 29 januari 2007 @ 16:25:45 #33
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_45793622
Die hele OP slaat nergens op. De één houdt meer van een doorbakken biefstuk (die vind ik persoonlijk al snel taai) en de ander vindt medium lekkerder. Dat heeft niets met de kunsten van de kok te maken, wel met de voorkeur van de klant .

En een steak in 4 happen naar binnen werken doe ik ook. Wat is daar mis mee? Volgens mij ben jij degene die aandacht moet trekken met z'n verfijnde etiquette .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 29 januari 2007 @ 16:50:53 #34
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45794469
Ik eet het liefst een levende koe.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_45794648
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:36 schreef sungaMsunitraM het volgende:
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig
handleiding frankrijk;
vraag a point en je krijgt saignant
vraag saignant en je krijgt blue
vraag bleu en je krijgt een koe

@Bismark; voor 12¤50 kan je geen 3gangenmenu verwachten inderdaad, maar als je je adresjes kent dan kan je voor weinig geld toch zéér goed eten, gelijk waar dat is (hoofdmenu zonder wijn/drank dan). Ik ben vroeger nog een paar keer gaan eten in een klein restaurantje vlak bij de Eiffeltoren in parijs (dus daar verwacht je juist dat het duur is), en voor 40¤/persoon had je daar voor-hoofd en nagerecht en een 1/2 fles wijn/persoon. Alleen is dat restaurantje weg
eerst Vlaming, dan pas belg
Op zaterdag 8 september 2007 19:59 schreef Elixabete het volgende:
En belgen zijn altijd nog beter dan Nederlanders
  maandag 29 januari 2007 @ 16:59:47 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45794784
Ik heb niet al te beste ervaringen met het maar over laten aan de kok, dus ik vermeld altijd heel specifiek bij de bestelling hoe ik mijn biefstuk bereid wil hebben en dan nog gebeurd het vaak zat dat de kok dat niet goed doet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 29 januari 2007 @ 17:02:03 #37
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_45794884
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:59 schreef golfer het volgende:
Ik heb niet al te beste ervaringen met het maar over laten aan de kok, dus ik vermeld altijd heel specifiek bij de bestelling hoe ik mijn biefstuk bereid wil hebben en dan nog gebeurd het vaak zat dat de kok dat niet goed doet.
meestal worden ze goed chagerijnig als je hem 3 keer z'n biefstuk terugstuurt omdat ze te dom zijn een biefstuk te bakken
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  maandag 29 januari 2007 @ 19:30:04 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45800184
Biefstuk graag zo rood mogelijk en dan zonders saus.

Hoogstens een beetje kruidenboter er bij
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 januari 2007 @ 19:51:21 #39
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_45800937
Wat ik me afvraag

Saus en verder bakken kunnen een mindere kwaliteit vlees verbloemen.

Als je je gerecht zonder saus en rare bestelt. Gaat de kok dan een beter stuk vlees gebruiken of zal hem dat niks uitmaken?
  maandag 29 januari 2007 @ 20:49:30 #40
77575 NiTiN
Move On Up
pi_45803282
Medium Rare - Rood met een randje bruin
I went clubbing. Softest coat ever.
pi_45803838
Kan mij niet herineren wanneer de laaste keer was dat ik een fatsoenlijke biefstuk heb gegeten.
Het is gvd godsgeklaagd wat voor een pezenzooi ze je soms neerpleuren.
Ik ken maar een zaak met een continue kwaliteit van vlees.

[ Bericht 0% gewijzigd door Wojworshebn op 29-01-2007 21:07:35 ]
pi_45804008
Een echte kok die trots is op zijn product en ook met zorg zijn vlees selecteerd zal een biefstuk NOOIT well done serveren volgens mij.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 29 januari 2007 @ 21:06:30 #43
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_45804094
Ik heb 'm het liefst gefrituurd. Ik zal het dan ook niet nalaten om dat aan te geven.
pi_45804185
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:14 schreef erikkll het volgende:
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over .
Het is een kwestie van smaak, hoewel ook ik niet begrijp dat sommige mensen een stukje vlees wat zo goddelijk lekker ken zijn, tot een schoenzool laten verworden.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 29 januari 2007 @ 21:56:55 #45
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_45806500
Hoe wilt u de biefstuk? Extra Large! (obers hebben niet geleerd hoe ze dan moeten kijken)

Ik heb m'n biefstuk graag medium, maar ik heb al vaak een biefstuk terug gestuurd. Medium betekent bij mij niet een bruin korstje met een koude rode binnenkant. Dat vind ik nog het ergste, dat het vlees alleen de pan heeft gezien, maar verder niet een oven om te rusten en op temperatuur te komen.
Ik bak mijn biefstukje wel lekker zelf! In een restaurant bestel ik wel iets anders.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_45806597
Ik eet ze altijd rood. En ja, ik heb horeca ervaring. En over smaak valt niet te twisten.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 29 januari 2007 @ 22:01:14 #47
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45806685
Even door de hete boter slingeren en klaar Zo rare mogelijk aub
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45806732
quote:
Op maandag 29 januari 2007 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Even door de hete boter slingeren en klaar Zo rare mogelijk aub
Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant.

Heerlijk.
  maandag 29 januari 2007 @ 22:09:53 #49
66825 Reya
Fier Wallon
pi_45807061
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten.
Zelf ben ik sowieso geen liefhebber van biefstuk, maar waarom zouden mensen die het liefst op die manier hun biefstuk eten niet gewoon hun gang mogen gaan? Wellicht vinden zij het wel bizar dat jij je biefstuk rood eet.
  maandag 29 januari 2007 @ 22:11:30 #50
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45807116
quote:
Op maandag 29 januari 2007 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Even door de hete boter slingeren en klaar Zo rare mogelijk aub
lekker koud van binnen

nee doe mij maar lieve een warme biefstuk.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 29 januari 2007 @ 22:25:46 #51
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_45807726
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:39 schreef Bismarck het volgende:
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!"

Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd.
Njah ik wil geen rauw vlees.
pi_45814726
quote:
Op maandag 29 januari 2007 22:02 schreef Beelzebub85 het volgende:

[..]

Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant.

Heerlijk.
Zal wel minuten zijn

Graag medium, van binnen rauw maar warm en van buiten bruin en knapperig Niet teveel saus en lekker veel zout.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  dinsdag 30 januari 2007 @ 03:14:48 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45814731
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 januari 2007 @ 06:33:56 #54
269 vats
Live life to the max!
pi_45815026
gistern nog een heel erg lkkr mals stukje op bij mirell in naaldwijk met gorgonzola saus hmm jummie wat een heerlijk biefstukje (medium besteld, medium gekregen!)
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 30 januari 2007 @ 07:17:28 #55
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45815128
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 03:12 schreef Morwen het volgende:
Zal wel minuten zijn
Absoluut niet!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45815854
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:59 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet
gewoon 1 blok carpaccio dus.

En ik wil de mijne altijd medium rare tot medium....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45816241
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten.

Nou wil ik 'm ook altijd graag rood van binnen, maar hij mag zeker wel warm zijn. Al dat toffe gedoe over 5 seconden door de boter heen...

En idd, zonder saus svp.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 09:36:22 #58
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45816411
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:25 schreef Viking84 het volgende:
Die hele OP slaat nergens op. De één houdt meer van een doorbakken biefstuk (die vind ik persoonlijk al snel taai) en de ander vindt medium lekkerder. Dat heeft niets met de kunsten van de kok te maken, wel met de voorkeur van de klant .

En een steak in 4 happen naar binnen werken doe ik ook. Wat is daar mis mee? Volgens mij ben jij degene die aandacht moet trekken met z'n verfijnde etiquette .
De vraag is niet waar je van houdt maar hoe je handelt, zowel in de horeca als in de privésfeer. In jouw geval zou je dus aan de bediening doorgeven hoe je de steak gebakken wil hebben.

Een steak in vier happen naar binnen werken, afhankelijk van de grootte van de steak, kan aangemerkt worden als onverstandig. Het nemen van te grote happen leidt tot onvoldoende kauwen wat uiteindelijk kan resulteren in een vervuilde of ongezonde darm1. Als je die vier happen dan ook nog in een rap tempo neemt dan kan dit naast de vervuilde of ongezonde darm ook resulteren in oprispend maagzuur2. Het (te snel) eten gaat gepaard met de inname van lucht wat het opboeren kan veroorzaken. Allemaal redenen om de tijd voor je maaltijd te nemen. Schuif geen karrevrachten naar binnen en kauw goed.

1) Oorzaken van een vervuilde of ongezonde darm.
2) Oprispend maagzuur.
That's...Montgomery Clift, honey!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 10:03:27 #59
77575 NiTiN
Move On Up
pi_45816861
warm van binnen is overigens baas.
I went clubbing. Softest coat ever.
pi_45817775
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 09:36 schreef Bismarck het volgende:

[..]

url]
Zoals de waarschijnlijk niet bestaande personen uit de OT zich volgens jou beter voelen dan de rest, zo voel jij je beter dan hen. En allebei denken jullie te weten hoe het hoort.
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 10:46:50 #61
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_45817776
Bleu.
Love will be my strongest weapon
pi_45817948
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:18:58 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818454
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:

[..]

Pretentieuze blaaskaak imho.
Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren.
Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren.
Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè.

En dat gezever over 'zijn creaties'.
Ik ben klant dus ik bepaal!
Als jij doorbakken vlees wil, waarom bestel je dan biefstuk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:20:50 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818496
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 09:25 schreef Jarno het volgende:
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten.
Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45818534
flink doorgebakken
pi_45818641
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
Heb jij weer gelijk in.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:34:10 #67
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45818811
Laatst wilde ik die biefstuk van de AH (die in zakken, rump steak en rib eye, waar het eerder eens over ging in een biefstuk topic) eens proberen, maar door een zwangere vrouw met een 9 maanden durende rood vlees fobie moest ie goed doorbakken, maar ik wou ook weer geen schoonzool serveren, zonde van het vlees, dus heb ik de biefstuk samen met een uitje gebakken, +10 minuten, maar dan zo zacht (het ggas) dat de ui wel mooi bruin en zoet werd, maar niet verbranden.
Resultaat, een boterzacht vleesje dat net niet roze meer was van binnen, en samen met de uitjes heerlijk weghapte, absoluut geen gevoel alsof je een gummetje zit te eten....

'traditioneel' mischien heel erg barbaars gedaan, maar het was wel errug lekker!
En nee, het sap kwam niet spuitend uit het vlees als je je mes er in zette.
Ik kreeg eigenlijik het idee, dat voor het '' sappige' gevoel in je mond, het veel belangrijker was dat het vlees:
NIET uit de koelkast de pan inging, maar rustig een uur of twee op kamertemperatuur was gekomen
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:38:59 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818937
quote:
Op maandag 29 januari 2007 21:56 schreef Lips het volgende:
In een restaurant bestel ik wel iets anders.
Ik bestel in zeer selecte restaurants de biefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:41:28 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45818988
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45819049
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc
misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:43:57 #71
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45819056
Wij houden het daarom de komende drie maanden ook voornamelijk op zelfgemaakte gehaktballen met fiijngehakte uitjes erin, en veel vis
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:44:49 #72
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45819084
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoezo koud?
Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan.
maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:45:39 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819104
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:43 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder?
Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:47:23 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819146
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:44 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort
Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:48:43 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45819182
Trouwens, wat eigenlijk minstens zo belangrijk is als het bakken, wat voor een vlees wordt er als biefstuk genomen, en hoe is het na het slachten behandeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45819216
Nu het toch over AH vlees gaat, de beenhammetjes die in de bonus waren, zijn zéér goed te eten! Kleine hammetjes van nog geen halve kilo, uurtje op 160 graden, daarna even bij laten komen en je hebt een heerlijk mals, roze hammetje. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:51:31 #77
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45819254
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden.
maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon he
en bij ons op school (slecht voorbeeld i know) kun je af en toe chateau briand bestellen en wordt ook aantafel gesneden, wil het feit dat we op school nog naservice moeten bewaren dus de halve biefstuk op een rechaud en taai
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:58:14 #78
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_45819392
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken.
Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren.
That's...Montgomery Clift, honey!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 12:35:36 #79
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_45820359
Aangezien ik toch geen rode binnenkant wilde, zag ik daar in dit geval niet zo'n probleem in. In principe heb je natuurlijk gelijk.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_45821673
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 10:56 schreef EricT het volgende:
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen.
Is dat raar dan?
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_45821804
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet...
dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend!
pi_45824225
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 13:38 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Is dat raar dan?
Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 30 januari 2007 @ 15:05:50 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45824478
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 14:57 schreef EricT het volgende:

[..]

Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p
probeer dan ook eens een Krustenbraten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45830947
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.

"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....

Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten
pi_45831049
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden.

"Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over....

Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten
doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!
pi_45831820
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:

[..]

doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!
Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!
pi_45833300
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_45833331
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:28 schreef EricT het volgende:

[..]

Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien
Ik denk alleen... WAT IS HET?!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 30 januari 2007 @ 19:50:58 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45834250
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:29 schreef Jarno het volgende:


Ik denk alleen... WAT IS HET?!
Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45834384
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Varkensvlees met zwoerd erop.
In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg.
Zwoerd
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_45835515
ik dacht aan gesmolten kaas ofzo
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 31 januari 2007 @ 01:48:33 #92
154726 ArendBarend
Spread the hype!
pi_45845894
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda!
Ouderdom is ook slecht voor de gezondheid!
pi_45847406
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:30 schreef ElectricEye het volgende:

[..]

Pretentieuze blaaskaak imho.
[..]
En dat gezever over 'zijn creaties'.
Ik ben klant dus ik bepaal!
over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45847428
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:32 schreef teamlead het volgende:

[..]

dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"?
Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45847462
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

probeer dan ook eens een Krustenbraten
[afbeelding]
Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_45847467
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:03 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist.
Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Moderator woensdag 31 januari 2007 @ 08:17:43 #97
18653 crew  D.
pi_45847521
Medium rare graag

*trek krijgt
  woensdag 31 januari 2007 @ 08:40:22 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45847728
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:31 schreef rival het volgende:

[..]

doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is!
Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 januari 2007 @ 08:41:55 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45847742
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 20:20 schreef EricT het volgende:
ik dacht aan gesmolten kaas ofzo
LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45847782
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant.
Is het wat?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')