abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40572578
Mijn vriend heeft pas door laten schemeren dat hij wel eens een cursus biefstuk bakken zou willen doen. Ik vraag em af of dat bestaat. Heeft iemand suggesties? Ik zou het graag voor zijn verjaardag geven.
Spoilers!
  maandag 7 augustus 2006 @ 14:38:14 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40572749
Ga eens naar een goede vakslager en vraag die het even voor te doen.

[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 07-08-2006 14:43:17 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_40572767
hahahaha een cursus biefstuk bakken! hoort dit niet in ONZ? !
skallemapattes
  maandag 7 augustus 2006 @ 14:39:20 #4
104871 remlof
Europees federalist
pi_40573255
Ik timmer mijn biefstuk altijd helemaal in elkaar met de botte kant van een groot mes. DIt maakt hem een stuk malser! Verder niet te lang bakken en je hebt een heerlijke biefstuk!
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
pi_40573257
Er zijn wel professionele cursussen, maar vooral gericht op slagers en vleesbewerkers. Zo heb je naast vlees bakken ook vis grillen en barbequen

http://www.svo.nl/cursisten/cursusgids_result_detail.asp?id=11
pi_40573275
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 14:38 schreef De_Loet het volgende:
hahahaha een cursus biefstuk bakken! hoort dit niet in ONZ? !
Zit misschien meer in dan je denkt.

-moet je de biefstuk op hoog of laag vuur bakken?
-meteen "dichtschroeien" of heeft dat geen zin?
-Hoe kun je voelen hoever je biefstukje is, qua "roodheid"?

Helemaal onzin is het niet...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 7 augustus 2006 @ 14:55:58 #8
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40573320
Biefstukkie bakken.
probeer dit topic eens.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 7 augustus 2006 @ 14:58:50 #9
25041 Doopy-X-
Diener der burgers
pi_40573412
  • Je haalt een goeie biefstuk bij de Keurslager (NIET UIT DE VRIEZER!!!!)
  • Je verhit een pan goed
  • Je gooit een half pakje Croma erin
  • Je wacht tot de boter bruin is
  • Je mikt je biefstuk erin
  • Je haalt de biefstuk goed door de boter heen en keert hem om zodat de andere kant ook meteen dichtschroeit
  • Je zet het vuur/plaat op halve kracht en wacht ca 2 tot 3 minuten (voor medium rare), wel een paar keer draaien

  • pi_40573482
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 14:54 schreef dahei het volgende:
    Ik timmer mijn biefstuk altijd helemaal in elkaar met de botte kant van een groot mes. DIt maakt hem een stuk malser! Verder niet te lang bakken en je hebt een heerlijke biefstuk!
    Koop dan gewoon een hamburger zeg.

    Een goeie biefstuk is van zichzelf al mals en als jij hem taai vind moet je je biefstukkie niet zo lang bakken.
    Supra Groningam Nihil
    Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
    Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
    Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
    pi_40573854
  • Je haalt een goeie biefstuk (NIET UIT DE VRIEZER!!!!)
  • Je verhit een pan goed
  • Je gooit een beetje olijf olie in
  • Je wacht tot de olie heet is
  • Je mikt je biefstuk erin
  • Je haalt de biefstuk goed door de olie heen en keert hem om zodat de andere kant ook meteen dichtschroeit
  • Je gooit er flink wat Croma erin
  • Je zet het vuur/plaat op halve kracht en wacht ca 2 tot 3 minuten (voor medium rare), wel een paar keer draaien

    Wat je ook nog kan doen als tie is dichtgeschroeid, uit de pan halen en in even zilverfolie inpakken. (met wat xtra boter) Paar minuutjes wachten en dan weer in de pan (schijnt tie nog malser te worden.)

    Mmmm.. krijg trek
  • Trek in zure vla?
    Trek in zure vla?
    Trek in zure vla?
    pi_40573998
    jawel, er zijn cursussen! Kijk maar op het genootschap biefstuk: http://www.biefstuk.nl/src_cursussen.asp?item=KiesCursus
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:17:08 #13
    25041 Doopy-X-
    Diener der burgers
    pi_40574005
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:12 schreef insanergy het volgende:
  • Je haalt een goeie biefstuk (NIET UIT DE VRIEZER!!!!)
  • Je verhit een pan goed
  • Je gooit een beetje olijf olie in
  • Je wacht tot de olie heet is
  • Je mikt je biefstuk erin
  • Je haalt de biefstuk goed door de olie heen en keert hem om zodat de andere kant ook meteen dichtschroeit
  • Je gooit er flink wat Croma erin
  • Je zet het vuur/plaat op halve kracht en wacht ca 2 tot 3 minuten (voor medium rare), wel een paar keer draaien

    Wat je ook nog kan doen als tie is dichtgeschroeid, uit de pan halen en in even zilverfolie inpakken. (met wat xtra boter) Paar minuutjes wachten en dan weer in de pan (schijnt tie nog malser te worden.)

    Mmmm.. krijg trek
  • Olie

    Ik bak erg veel in olie maar biefstuk/tartaar/gehaktbal MOET in de boter
    pi_40574023
    op hoog vuur 5 min aan iedere kant
    pi_40574044
    owja, waarschuwing: ALDI DIEPVRIES KOGELBOEFSTUKKEN ZIJN RANZIG!

    ik haal alleen nog verse bij de slagersafdeling van een fatsoenlijkere supermarkt
    pi_40574067
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:17 schreef Doopy-X- het volgende:

    [..]

    Olie

    Ik bak erg veel in olie maar biefstuk/tartaar/gehaktbal MOET in de boter
    ik doe half olijfolie om half croma vloeibaar
    pi_40574103
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:01 schreef Deetch het volgende:

    [..]

    Koop dan gewoon een hamburger zeg.

    Een goeie biefstuk is van zichzelf al mals en als jij hem taai vind moet je je biefstukkie niet zo lang bakken.
    inderdaad, die truuc met dat mes (of eigenlijk met prikkers ofzo) wordt gebruikt door slagers om slechte biefstuk mals te krijgen en dan voor goede bieftuk te verkopen
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:21:57 #18
    25041 Doopy-X-
    Diener der burgers
    pi_40574145
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:19 schreef snowqueen911 het volgende:

    [..]

    ik doe half olijfolie om half croma vloeibaar
    Ik lees net dat olie heter wordt en het daardoor sneller dichtschroeid, ik ga dat ook es proberen
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:24:41 #19
    64749 Jesuz
    Jesuz networks inc.
    pi_40574221
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:17 schreef snowqueen911 het volgende:
    op hoog vuur 5 min aan iedere kant
    Daarna beetje lijm erop, en op je lekke band plakken...
    Jesuz style
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:24:53 #20
    44494 Rio
    Republikeinen; tsss...
    pi_40574232
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 14:54 schreef The_stranger het volgende:

    [..]

    Zit misschien meer in dan je denkt.

    -moet je de biefstuk op hoog of laag vuur bakken? Met hoog vuur beginnen en pas in de pan gooien als de boter (roomboter, evt met een klein beetje olie) heet is
    -meteen "dichtschroeien" of heeft dat geen zin? Is juist heel belangrijk. Dichtschroeien dus.-Hoe kun je voelen hoever je biefstukje is, qua "roodheid"? Een oud, maar beproefd kunstje:
    - Zet je duim en wijsvinger zachtjes tegen elkaar en voel aan de muis van je duim, zo voelt een bloederige (of bleu) biefstuk.
    - Duim en middelvinger, voel aan de muis van je duim: zo voelt een medium biefstuk
    - Duim en ringvinger, voel aan de muis van je duim; zo voelt een doorbakken biefstuk


    Helemaal onzin is het niet...
    Nog wat tips:
    - Koop kogelbiefstuk
    - Bij de slager. Zoek een goede slager.
    - Koop het aan één stuk. Zo weet je zeker(der) dat je geen troep krijgt die door de vermalser is gehaald ofzo. Of plat is geslagen.
    - Oefen.
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 14:54 schreef dahei het volgende:
    Ik timmer mijn biefstuk altijd helemaal in elkaar met de botte kant van een groot mes. DIt maakt hem een stuk malser! Verder niet te lang bakken en je hebt een heerlijke biefstuk!
    Volkomen overbodig en doodzonde. Tijd om een andere slager te zoeken.

    [ Bericht 7% gewijzigd door Rio op 07-08-2006 15:57:27 ]
    Ik heb al een boek.
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:49:48 #21
    117283 Kreupelhout
    C'est Jaques Plafond!
    pi_40575068
    Is toch gewoon: eerst die lap kruiden, even in laten trekken, boter in de hete pan, vleesch erin, dichtschroeien aan beide kanten en dan 3 minuten per kant op een half vuur?

    Kind kan de was doen.
    pi_40575090
    Biefstuk hoort op de grill, niet in de pan
    pi_40575117
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 14:54 schreef dahei het volgende:
    Ik timmer mijn biefstuk altijd helemaal in elkaar met de botte kant van een groot mes. DIt maakt hem een stuk malser! Verder niet te lang bakken en je hebt een heerlijke biefstuk!
    Dag structuur!
    Alleen idioten slaan hun vlees plat!
    Als je taaie biefstuk hebt dan is het beest gewoon verkeerd geslacht.
      maandag 7 augustus 2006 @ 15:55:11 #24
    22851 Erosjuhhh
    Blijven dromen schatjuh
    pi_40575253
    quote:
    Op maandag 7 augustus 2006 15:50 schreef wunderbaum het volgende:
    Biefstuk hoort op de grill, niet in de pan
    hoeft niet persé in restaurants wordt de grill vaak gebruikt als je mixed grill besteld maar biefstuk wordt vaak genoeg in de pan (of op de bakplaat) gemaakt bij mij op school (hotelschool) gebeurd t ook altijd in de pan en dan ff de oven in en niet op de mixed grill.
    Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
    pi_40575351
    goed biefstukkie....

    0 steakie een beetje kruiden
    1 grill pan goed heet laten worden
    2 klontje boter en een beetje olijf olie
    3 mik het steakie erin
    4 draai het steakie om zodra het van de grill zonder moeite af te halen is (rond de 3 mins)
    5 laat het na het koken een paar minuten afkoelen (wordt het vlees alleen maar lekkerder van)

    6. EET SMAKELIJK
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')