Ik heb begin 2003 nog bijna voor een groot bedrag converteerbare GTN obligaties gekocht. Die noteerden tijdens het dieptepunt ~35% van de aflossingswaarde. Ik verwachte namelijk dat GTN niet failliet zou gaan maar dat er in het slechtste geval een debt-to-equity swap zou komen (want het bedrijf had gewoon een positieve cashflow en een aantal banken zat er met veel geld in). Dit had een groot winstpotentieel en had aanzienlijk minder risico dan de aandelen.quote:
Gewaagd !quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:18 schreef SeLang het volgende:
Ik zet alvast een kooporder op 0,50 euro
Ik zit er even helemaal niet in, in Europa bedoel je ?quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:26 schreef SeLang het volgende:
Morgen gaat de rente trouwens met een kwartje omhoog![]()
Leuk fonds, ik heb zelf voor Logica/CMG gekozen, niet dat dat nu lekker loopt, maar ik zie dat bedrijf wel zitten (LT).quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:27 schreef macondo het volgende:
TVP.. Om toch wat IT exposure te hebben heb ik Ordina...
Wel voor valutaquote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:27 schreef macondo het volgende:
Ennuh... korte rente boeit niet..
Yep.quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:29 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik zit er even helemaal niet in, in Europa bedoel je ?
Ja daar hebben we het hier al vaker over gehad, de ultieme Bernanke test. En dat China verhaal (ultimatum) kende ik al niet eens, daar schreeuwt de VS al jaren om toch ? Nou ja, allemaal precies de dingen waarom ik me afvraag of ik straks uitstap en wacht of dat ik blijf zitten (wsl het laatste).quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:37 schreef SeLang het volgende:
Yep.
De komende paar maanden worden nog interessant. Gaat de FED nu echt stoppen met verhogen? En gaan de Chinezen zwichten voor het Amerikaanse ultimatum (september) om hun munt op te waarderen op straffe van importheffingen?
Ik heb vakantie. Ik wil wel even een foto posten van hoe het er hier buiten uitziet, dan snap je waarom ik achter de pc zit.quote:Op woensdag 2 augustus 2006 14:53 schreef SeLang het volgende:
Moet jij niet werken trouwens?
Daar leek het hier vorige week ook op, maar ja dat was toen ....quote:
Mwah, dit Getronics verhaal kwam niet uit de lucht vallen, zelfs ík had er op geanticipeerd. Het is een ballentent, het blijft een ballentent en wederom mag de aandeelhouder zometeen zijn knip trekken om de boel in de lucht te houden.quote:Op woensdag 2 augustus 2006 22:23 schreef Lyrebird het volgende:
Is dit iets nieuws van de laatste tijd, dat de koers van een enkel aandeel als een baksteen zakt na slechte cijfers? Zoals Amazon, dat 26% kelderde op een dag, en nu Getronics met meer dan 20%?
En talloze adviesverlagingen, maar ja ... Grootaandeelhouders ING en Fortis houden zich op de vlakte, Aegon wil een gesprek met Getronics. Ik vraag me af wie de koffie betaald dan.quote:De kredietbeoordelaar Moody´s verlaagde de kredietwaardigheid voor het bedrijf van 'B1' naar 'B2'.
En na het nieuws dook de FTSE een procentje lager, als het verwacht was, was dat al in voorgaande dagen gebeurt lijkt me ?quote:Rente Groot-Brittannië plots naar 4,75 procent
LONDEN (ANP-AFX) - De Britse centrale bank, Bank of England, heeft donderdag onverwachts de rente met een kwart procentpunt verhoogd naar 4,75 procent.
De meeste analisten hadden verwacht dat het beleidsbepalende comité van de bank het belangrijkste rentetarief voor de twaalfde maand op rij onveranderd had gelaten.
Ik denk je me verkeerd begrijpt, of ik jou natuurlijk. Ik concludeerde dat het voor (een deel van de) markt onverwacht kwam, omdat direct na het nieuws (rond 13 uur ofzo) de FTSE 1 procent naar beneden dook. Nu zie ik dat dipje wel op alle Europese indexen, maar bij de FTSE was het wat duidelijker.quote:Op donderdag 3 augustus 2006 20:39 schreef macondo het volgende:
Je kan het zien aan de rente die in de markt handelt. Daar wordt altijd een bepaalde mate van verhoging ingeprijst. Dat de indexen in heel de wereld (S&P, DAX, AEX, FTSE, ...) in elkaar flikkerden kan je niet helemaal aan die rente wijten.
En jij succes met je financials dag morgenquote:Op woensdag 9 augustus 2006 15:17 schreef elcastel het volgende:
Morgen financial dag. Ow en Selang, succes met het weer daar.
Niet blijer dan gisteren, dit speelt al maanden. Sterker nog, dit speelt al van voor de ellende bij Ahold begon, maar ik klaag er niet over nee.quote:Op maandag 14 augustus 2006 16:59 schreef ASSpirine het volgende:
Ik neem aan dat degene met Ahold nu heel blij moeten zijn?
Of heb ik het mis?
quote:Op maandag 14 augustus 2006 18:44 schreef Racerat het volgende:
Ja hoor, ik ben heel blij. Nog maar ¤ 11,00 te gaan en ik ben weer terug bij m'n aankoopkoers
![]()
bedoel je Nederlandse fondsen ? Dan heb je hier een overzicht van de AEX fondsen : http://www.dft.nl/categorylist/CURRENT_QUOTE_AEX.htmlquote:Op woensdag 16 augustus 2006 10:35 schreef fr0x het volgende:
Ik heb weinig verstand van beleggen en aandelen.. Ik zou er graag meer over weten, iemand ene goede link waar ik alle koersen kan bekijken etc?
tevens tvp
Waarom ben je erin gestapt ?quote:
Dacht daar een bodem te pakken te hebben, voorlopig.quote:
Bron : DFTquote:Nieuwe signalen afkoeling economie VS
WASHINGTON (ANP-AFX) - Het begint er steeds meer op te lijken dat de Amerikaanse economie behoorlijk afkoelt. Een graadmeter die de ontwikkelingen voor de komende zes maanden aangeeft, is in juli 0,1 procent gedaald. Dat heeft het onderzoeksinstituut Conference Board bekendgemaakt.
Het afgelopen halfjaar stond de index van zogenoemde leading indicators al vier keer in de min.
Analisten waren in hun voorspellingen over juli aan de voorzichtige kant met een stijging van 0,1 procent. Op een daling hadden ze echter niet gerekend. Op Wall Street leidde de publicatie van het cijfer echter niet tot koersverliezen. De beursgraadmeters stonden net iets boven de slotstanden van woensdag.
Eerder deze week bleek dat er in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal minder huizen zijn verkocht. Ook dat wijst er op dat de groei van de Amerikaanse economie afneemt. De afgelopen jaren gaven de Amerikanen veel geld uit door leningen af te sluiten met de overwaarde van hun woning als onderpand.
Mag jij 's avonds aandelen kopen?quote:Op donderdag 17 augustus 2006 16:39 schreef Otto215 het volgende:
Gisteravond ASML gekocht op 16,33, 1,53% in de plus voor mij.
Dan hoor je daarna nooit meer wat, en al helemaal niet als ze 1 dag 4% omlaag gaan.quote:Pharming
Zoals je kunt lezen in dit deel en de afgelopen delen, beleg ik zelf ook. Op dit moment ben ik echter zo goed als alles wat flinke omzet in de VS haalt uit de deur aan het doen. De belangrijksten zijn er al uit, ik heb alleen nog ING atm. En voor de rest heb ik nog wat KPN en Logica/CMG (en daarvan eerdaags wsl wat meer).quote:Op dinsdag 22 augustus 2006 11:12 schreef fr0x het volgende:
Elcastel , hoelang ben je al bezig met deze fondsen ?
Heb je er al wat mee kunnen verdienen?
Of observeer je alleen
groet
Wat meer van KPN en LCMG of één van beiden. LCMG werd door de beleggers gestraft voor een bod op het Zweedse WM-ware. Na de overname van Unilog vinden ze het wel voorlopig voldoende kennelijk. Bang voor verwatering. Maar jij voorziet dat dit aandeel weer gaat stijgen?quote:Op dinsdag 22 augustus 2006 17:14 schreef elcastel het volgende:
De belangrijksten zijn er al uit, ik heb alleen nog ING atm. En voor de rest heb ik nog wat KPN en Logica/CMG (en daarvan eerdaags wsl wat meer).
Ik heb in aantallen meer Logica/CMG dan KPN, maar ik heb meer KPN als je het over bedragen hebt. Die overname heb ik niet zien aankomen en ik ben er ook niet blij mee moet ik zeggen. Nietdat ik het niet zie zitten, maar ik ben aan hetafbouwen en heb geen zin om bij te kopen, daar baal ik van.quote:Op dinsdag 22 augustus 2006 18:36 schreef Bismarck het volgende:
Wat meer van KPN en LCMG of één van beiden. LCMG werd door de beleggers gestraft voor een bod op het Zweedse WM-ware. Na de overname van Unilog vinden ze het wel voorlopig voldoende kennelijk. Bang voor verwatering. Maar jij voorziet dat dit aandeel weer gaat stijgen?
Ik ben lang geleden ingestapt in LogicaCMG op ¤2.90 per aandeel. Daarna daalde de koers alleen maar. Door de uitgifte van nieuwe aandelen voor de overname van Unilog heb ik voordelig bij kunnen kopen. Gemiddelde prijs per aandeel heb ik door die koop kunnen drukken naar ¤2.50. Ik had ook altijd de indruk dat ze wel weer zouden stijgen naar 2,90/3.00 euro. Had ook het voornemen om ze bij 3 euro te verkopen. Dat niveau is tot dusver niet gehaald, grotendeels vanwege de kwakkelende zomer. Nu de koers weer wat lager is overweeg ik om bij te kopen. Als bestaand aandeelhouder krijg ik ook weer de mogelijkheid om bij de emissie bij te kopen.quote:Op dinsdag 22 augustus 2006 18:47 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik heb in aantallen meer Logica/CMG dan KPN, maar ik heb meer KPN als je het over bedragen hebt. Die overname heb ik niet zien aankomen en ik ben er ook niet blij mee moet ik zeggen. Nietdat ik het niet zie zitten, maar ik ben aan hetafbouwen en heb geen zin om bij te kopen, daar baal ik van.
Los van de overname had ik het idee dat Logica/CMG in aanloop van de cijfers richting de 2,80 zou gaan en als ze de 3¤ hadden gehaald waren ze eruit gegaan. Begrijp me niet verkeerd, ik zie hetbedrijf gewoon zitten, ik heb ze niet voor niks, de overname zie ik niet direct als nadeel, het feit dat ik mijn knip mag gaan trekken des te meer. Kleine nuance : op zich wil ik best Logica/CMG bijkopen, maar door de emissie's die ik met Getronics achter de rug heb, heb ik die fratsen wel een beetje gezien. Maar ik hoef niet te piepen, ik heb een relatief klein aantal Logica/CMG en op termijn zie ik het nog helemaal zitten, het gaat gewoon even recht tegen mijn strategie in.
Oh ja en over stijging in de huidige situatie ? Nou, ik zie ze niet meer knallen nee. Op dit moment weet ik nog niet wat ik ermee ga doen. Ik sta ongeveer quite, dus ik kan er zo zonder spijt weer uit, ik moet het even over me heen laten komen.
Leuk om je stuk even te lezen, al weet ik alle info al. Het is een stuk leuker om even iemand te zien in dit topic dat ook wat meer te melden heeft dan een enkele oneliner. Qua LCMG weet ik niet of ik er snel rijk zou kunnen worden, als ze daadwerkelijk de 3¤ bereiken heb ik een leuke winst en stap ik wel uit, omdat die koers daar toch wel weer zal blijven hangen.quote:Op woensdag 23 augustus 2006 11:23 schreef Bismarck het volgende:
Ik ben lang geleden ingestapt in LogicaCMG op ¤2.90 per aandeel. Daarna daalde de koers alleen maar. Door de uitgifte van nieuwe aandelen voor de overname van Unilog heb ik voordelig bij kunnen kopen. Gemiddelde prijs per aandeel heb ik door die koop kunnen drukken naar ¤2.50. Ik had ook altijd de indruk dat ze wel weer zouden stijgen naar 2,90/3.00 euro. Had ook het voornemen om ze bij 3 euro te verkopen. Dat niveau is tot dusver niet gehaald, grotendeels vanwege de kwakkelende zomer. Nu de koers weer wat lager is overweeg ik om bij te kopen. Als bestaand aandeelhouder krijg ik ook weer de mogelijkheid om bij de emissie bij te kopen.
Las gisteren in het NRC dat analisten de overname van WM-data strategisch handig vinden alleen het bod aan de hoge kant. LCMG overwaardeert het bedrijf volgens hun. LCMG kan haar marktaandeel vergroten door ook in Zweden een divisie te openen. Door zich breed in Europa te profileren kan LCMG zich ook in de kijker spelen van andere grote spelers die graag zaken doen met leveranciers die hun ook in meerdere landen kunnen bijstaan. Er is voldoende potentie. Bijkopen lijkt mij de beste keuze. Hoewel het aandeel inderdaad niet zal knallen zie ik het wel weer gestaag naar ¤2.65/2.75 kruipen.
quote:Call-optie
De koper van een call optie heeft het recht om de onderliggende waarde van de optie, gedurende de looptijd, voor een bepaald bedrag (=uitoefenprijs) te kopen. Hiervoor betaalt de koper een premie.
De verkoper van een call optie heeft de plicht om de onderliggende waarde van de optie, gedurende de looptijd, voor een bepaald bedrag (=uitoefenprijs) te verkopen. Hiervoor ontvangt de verkoper een premie. Verkopen van een optie wordt vaak schrijven van een optie genoemd.
Hieronder volgen voorbeelden van call-strategieën.
http://www.bcinvestments.net/opties.htmquote:Put-optie
De koper van een put optie heeft het recht om de onderliggende waarde van de optie, gedurende de looptijd, voor een bepaald bedrag (=uitoefenprijs) te verkopen. Hiervoor betaalt de koper een premie.
De verkoper van een put optie heeft de plicht om de onderliggende waarde van de optie, gedurende de looptijd, voor een bepaald bedrag (=uitoefenprijs) te kopen. Hiervoor ontvangt de verkoper een premie. Verkopen van een optie wordt vaak schrijven van een optie genoemd.
Hieronder volgen voorbeelden van put-strategieën.
Ik ben het helemaal met je eens, al was ik dat een tijdje al. Ik heb vandaag de laatste eruit gegooid die een flink deel uit de VS haalt (ING). Voor mij is het nu wachten op slechtere tijden zeg maar. Ik had een portefeuille die ik jaren kon (en oorspronkelijk wou) aanhouden, maar na een leuk rendement, denk ik dat ik meer verdien als ik straks lager instap.quote:Op donderdag 24 augustus 2006 01:48 schreef SeLang het volgende:
Als je voor zeer lange termijn belegt zou je best nu kunnen kopen, alleen denk ik dat er de komende jaren betere kansen komen (om redenen die in dit topic al vaak aan bod zijn gekomen).
Ach, die portefeuille heb je binnen een halve minuut weer teruggekocht als je dat wilt.quote:Op vrijdag 25 augustus 2006 12:11 schreef elcastel het volgende:
het was voor mij al een hele stap om een zorgvuldig samengestelde portefeuille zo overboord te gooien,
Ik wacht ook op betere beurstijden (lees: een substantiele daling) en ben in de tussentijd weer wat bezig met een oude hobby: trading systemen ontwikkelen.quote:Hoe dan ook, lekker even rust en kijken wat er nu gaat gebeuren.
Met simpele vragen stellen kom je een heel eind, in die zin ben je op de goede weg. Alleen heb ik nog wat lastige vragen voor je, Frox.quote:Op woensdag 23 augustus 2006 21:57 schreef fr0x het volgende:
Ik ben al een tijdje aan het rond neuzen , nu heb ik een aantal fondsen bekeken, en zie ik bij Getronics dat die op dit moment laag staan in verhouding met andere jaren? Dit is dan toch een goed moment om te gaan kopen? Of zit ik ernaast, is Getronics niet interessant ? Ben niet zo op de hoogte op dit gebied, maar wel erg geinteresseerd.
En op 11-08-06 stond Vedior ook laag, de truc is dus, om alle fondsen in de gate te houden, en kijken wanneer een fonds erg laag staat snel kopen, en dan afwachten tot ie weer stijgt.. Alleen vraag ik me af, als de prijs zo laag is op het moment gaat toch iedereen die aandelen kopen? dat beinvloed toch ook de prijs of niet?
Ik zou hier best op willen reageren, maar ik snap er geen snars van.quote:Op vrijdag 25 augustus 2006 14:02 schreef SeLang het volgende:
-knip-
Vergeet niet dat het een markt van vraag en aanbod is. Die prijs komt zo laag doordat de aandelen gedumpt werden. Het is dus juist een kwestie van veel aanbieders weinig vraag. Bij het omgekeerde zou de prijs juist omhoog schieten. Ik kan me herinneren dat Getronics het dieptepunt bereikte na ongeveer 3 dagen vallen (en niet dalen zoals het gewend is te doen de afgelopen maanden). Dus koop jij na die eerste dag op 6 euro en 2 dagen later zit ie iets onder de 4, dan kun je je afvragen of je strategie wel klopt. Kopen en verkopen op het JUISTE moment is gewoon weg onmogelijk, en gebeurt het toch, dan is het stom toeval.quote:Op woensdag 23 augustus 2006 21:57 schreef fr0x het volgende:
Ik ben al een tijdje aan het rond neuzen , nu heb ik een aantal fondsen bekeken, en zie ik bij Getronics dat die op dit moment laag staan in verhouding met andere jaren? Dit is dan toch een goed moment om te gaan kopen? Of zit ik ernaast, is Getronics niet interessant ? Ben niet zo op de hoogte op dit gebied, maar wel erg geinteresseerd.
En op 11-08-06 stond Vedior ook laag, de truc is dus, om alle fondsen in de gate te houden, en kijken wanneer een fonds erg laag staat snel kopen, en dan afwachten tot ie weer stijgt.. Alleen vraag ik me af, als de prijs zo laag is op het moment gaat toch iedereen die aandelen kopen? dat beinvloed toch ook de prijs of niet?
Begin nu niet meteen in opties te handelen en beperk je eerst tot aandelen. Opties zijn instrumenten die sterk reageren op de koersschommelingen van de onderliggende aandelen. Je KAN er dus aardig wat procentjes mee pakken, maar ook mee kwijt raken. Daarbij komt nog dat opties een beperkte looptijd kennen. Je kan dus niet een beter jaar afwachten, je zit vast aan de expiratiedatum van de optie. Enkel op dat moment kan de optie uitgeoefend worden, en na deze datum is ie dus simpelweg waardeloos (ofwel, out of the money). Voor de expiratiedatum kan je natuurlijk wel handelen in de optie zelf.quote:Oke, aandelen kun je kopen, en verkopen wanneer je wilt?
Je kan ook "Opties" kopen, leg dit is precies uit dan! (als iemand er zin in heeft natuurlijk;))
Haha, ik heb precies hezelfde. Vind het super interessant maar dat soort systemen die Selang bouwt gaan m'n petje nog even te boven.quote:Op maandag 28 augustus 2006 17:40 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik zou hier best op willen reageren, maar ik snap er geen snars van.
Ik neem aan dat je testdata hebt - uit het echt - en dat je dan een paar constantes invoert die je de beste score geven?quote:Op vrijdag 25 augustus 2006 14:02 schreef SeLang het volgende:
Hieronder zie je de equity curve van een volledig mechanisch tradingsysteem dat ik gisteravond heb gemaakt. Het handelt in currency (EUR/US$). Het is maar een beginnetje en kan (hopelijk) nog wat worden verbeterd. De equity curve is netto, dus de transactiekosten zijn er al af. Winsten worden niet herbelegd, dus de equity curve is min of meer een rechte lijn (het systeem levert een redelijk constante stroom van inkomsten). Bij her-beleggen krijg je natuurlijk een exponentieel stijgende curve.
Ik ben aanhanger van een redelijk effieciente markt hypothese. Maar voor de beginnende belegger is deze EMH een goed startpunt voor verder nadenken..quote:Op maandag 28 augustus 2006 18:48 schreef joriszss het volgende:
[..]
ps. Macondo, is u toevallig aanhanger van de Efficiënte Markt Hypothese....
Het is toch niet zo'n ingewikkeld verhaal ?quote:Op maandag 28 augustus 2006 17:40 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik zou hier best op willen reageren, maar ik snap er geen snars van.
Ik begin met een entry conditie te zoeken waarvan ik kan aantonen dat die de laatste jaren een voorspellende waarde heeft gehad voor het verdere koersverloop. Deze conditie moet logisch zijn en consistent, anders heb ik waarschijnlijk te maken met een statistische abberatie. Je moet voldoende testdata hebben om die 'edge' met een redelijke zekerheid vast te stellen. Daarna test ik het resultaat van verschillende exit strategieen en voeg evt een stoploss toe.quote:
Beter weten dan iemand hoeft niet persee, ieder heeft z'n eigen kijk op de situatie lijkt mij.quote:Op maandag 28 augustus 2006 09:54 schreef macondo het volgende:
[..]
Met simpele vragen stellen kom je een heel eind, in die zin ben je op de goede weg. Alleen heb ik nog wat lastige vragen voor je, Frox.
1. Gesteld dat er miljoenen beleggers zijn, waarom zou jij het beter weten dan zij?
2. Waarom zou iemand aandelen tegen een lage prijs verkopen aan jou?
In theorie is de markt perfect, en kan jij als belegger niet meer rendement halen dan de totale markt. (een procentje of 8 a 9 per jaar). Dat is een kwestie van "a rising tide lifting all boats". Aandelen kopen die in jouw ogen erg gedaald zijn, is een soort gokken. Maar met gokken is niets mis...
Post hier trieste verhalen over beleggenquote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:38 schreef fr0x het volgende:
Ik hoor zo nu en dan ook dat mensen er aan onderdoor zijn gegaan, veel verlies enzo.
Dank voor je uitlegquote:Op woensdag 30 augustus 2006 14:55 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik begin met een entry conditie te zoeken waarvan ik kan aantonen dat die de laatste jaren een voorspellende waarde heeft gehad voor het verdere koersverloop. Deze conditie moet logisch zijn en consistent, anders heb ik waarschijnlijk te maken met een statistische abberatie. Je moet voldoende testdata hebben om die 'edge' met een redelijke zekerheid vast te stellen. Daarna test ik het resultaat van verschillende exit strategieen en voeg evt een stoploss toe.
Bij elke stap doe ik een analyse hoe gevoelig het systeem is voor verandering van parameters die ik in het systeem gebruik. Normaal gesproken vind je een optimimum voor elke parameter. Dat optimum moet zo vlak mogelijk zijn. Als een kleine verandering grote gevolgen heeft voor de winst dan heb je vrijwel zeker te maken met een 'curve fit'. Het systeem kan dan in een backtest met historische data dan wel schitterend zijn, maar zal in de toekomst nooit goed kunnen werken. Dit is een van de meest gemaakte fouten in systeem ontwikkeling.
Ook is het belangrijk om te kijken waar je winst vandaan komt. Als die winst komt uit een paar gelukstreffers dan flatteert dat natuurlijk de resultaten van het systeem. Je kunt er niet op rekenen dat die gelukstreffers zich gaan herhalen. Consistentie is een van de belangrijkste zaken. Ook moet je oppassen dat het systeem realistische trades genereert. Dat er op een bepaalde koers is gehandeld wil nog niet zeggen dat jij op die koers had kunnen handelen. Misschien is er op een koers extreem maar één contractje verhandeld. Dingen als stoploss orders zijn ook linke soep. Een computerprogramma kan net doen alsof je daadwerkelijk op de stoploss verkocht, maar als de koers door het ijs zakt kun je met een stoploss enorm slechte fills krijgen.
De equity curve zelf bevat nog de meeste informatie. Zolang de equitycurve er niet acceptabel uitziet (consistent steigend over een lange periode met weinig drawdown) dan hoef ik nieteens verder te kijken.
Echte domme vragen bestaan, en kenmerken zich doorgaans door een overdaad aan spelfouten.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:38 schreef fr0x het volgende:
[..]
Beter weten dan iemand hoeft niet persee, ieder heeft z'n eigen kijk op de situatie lijkt mij.
Ik zelf heb nog geen aandelen gekocht, dus heb hier verder ook nog nix mee te maken gehad. Ik wil me zoiezo goed orienteren, en laten informeren voordat ik daadwerkelijk ga investeren. Ik hoor zo nu en dan ook dat mensen er aan onderdoor zijn gegaan, veel verlies enzo. Daarom kijk ik nu een beetje rond, en praat ik met mensen over aandelen etc. Een domme vraag is er 1 die niet gevraagt is![]()
Daar wordt juist niet vanuit gegaan, er wordt vanuit gegaan dat iedereen dezelfde informatie heeft en hiernaar handelt. Door deze gedachte is het onmogelijk om excess returns te verkrijgen omdat een aandeel nooit onder- of overgewaardeerd kan zijn. Zodra jij denkt dat dit wel het geval is zal JIJ er op anticiperen, maar je gelooft toch niet dat jij de enige bent die dat doet. Meer mensen zien dit (en als het goed is iedereen) en zullen dezelfde handelingen uitvoeren als jij. Gevolg, door marktwerking zal de prijs van het aandeel gecorrigeerd worden.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:38 schreef fr0x het volgende:
[..]
Beter weten dan iemand hoeft niet persee, ieder heeft z'n eigen kijk op de situatie lijkt mij.
Ik zelf heb nog geen aandelen gekocht, dus heb hier verder ook nog nix mee te maken gehad. Ik wil me zoiezo goed orienteren, en laten informeren voordat ik daadwerkelijk ga investeren. Ik hoor zo nu en dan ook dat mensen er aan onderdoor zijn gegaan, veel verlies enzo. Daarom kijk ik nu een beetje rond, en praat ik met mensen over aandelen etc. Een domme vraag is er 1 die niet gevraagt is![]()
Je bent toch geen EMH purist, neem ik aan?quote:Op donderdag 31 augustus 2006 10:59 schreef joriszss het volgende:
[..]
Daar wordt juist niet vanuit gegaan, er wordt vanuit gegaan dat iedereen dezelfde informatie heeft en hiernaar handelt. Door deze gedachte is het onmogelijk om excess returns te verkrijgen omdat een aandeel nooit onder- of overgewaardeerd kan zijn. Zodra jij denkt dat dit wel het geval is zal JIJ er op anticiperen, maar je gelooft toch niet dat jij de enige bent die dat doet. Meer mensen zien dit (en als het goed is iedereen) en zullen dezelfde handelingen uitvoeren als jij. Gevolg, door marktwerking zal de prijs van het aandeel gecorrigeerd worden.
Met deze theorie is het zelfs onmogelijk om echt te handelen met voorkennis, dit omdat wanneer je er echt een slaatje uit wil slaan je zal moeten handelen in groote volumes. Dit wordt opgemerkt in de diepteboeken en ook deze informatie wordt dus zo zichtbaar.
Nee dat niet, maar ik geloof wel dat er een zekere kern van waarheid in zit die je altijd in je achterhoofd moet houden. Zeker de beginnende beleggers die overal een goudmijn zien. Waarom zou iemand anders die niet gezien hebben. Met diepere kennis van de werking van financiële markten en de instrumenten zal je wel beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen, daar ben ik iig van overtuigd.quote:Op donderdag 31 augustus 2006 11:48 schreef macondo het volgende:
[..]
Je bent toch geen EMH purist, neem ik aan?
Absoluut, dat probeerde ik Frox ook bij te brengen.quote:Op donderdag 31 augustus 2006 11:59 schreef joriszss het volgende:
[..]
Nee dat niet, maar ik geloof wel dat er een zekere kern van waarheid in zit die je altijd in je achterhoofd moet houden. Zeker de beginnende beleggers die overal een goudmijn zien. Waarom zou iemand anders die niet gezien hebben. Met diepere kennis van de werking van financiële markten en de instrumenten zal je wel beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen, daar ben ik iig van overtuigd.
Dus geen EMH purist (hoop ik).
Een boek dat ik je kan aanbevelen: "Tushar Chande - Beyond Technical Analysis".quote:Op woensdag 30 augustus 2006 19:41 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dank voor je uitleg![]()
Ik ga weer verder met rommelenHet is knap lastig aangezien het veelomvattend is maar ik vind het we leuk opzich (ondanks dat ze tot nog toe allemaal rubbish waren
)
Ik probeer je al een tijdje te negeren, maar nu moet het maar : waar heb je het in godsnaam over?quote:Op donderdag 31 augustus 2006 17:00 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
De rente gaat overigens in het eerste en tweede kwartaal 2 keer met 0.25% omlaag in de VS
Ik heb er sinds vandaag ook 500 bij. Vergeten order uit te halen.quote:Op donderdag 31 augustus 2006 15:09 schreef Sargon het volgende:
ik heb 500 ordina's maar aangeschaft
Dank voor je tip, ik heb hier nog wel een stapel boekenbonnen liggenquote:Op donderdag 31 augustus 2006 14:00 schreef SeLang het volgende:
[..]
Een boek dat ik je kan aanbevelen: "Tushar Chande - Beyond Technical Analysis".
Dit boek geeft veel inzicht in het ontwikkelen van handelssystemen en het evalueren daarvan.
Een van de beste, zoniet het beste boek dat ik ken op dit gebied.
In principe is die benadering goed, alleen is het karakter van de markt enorm veranderd na 2000.quote:Op donderdag 31 augustus 2006 20:08 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dank voor je tip, ik heb hier nog wel een stapel boekenbonnen liggen
Is het wijs om op basis van 1990-2000 gegevens (even als voorbeeld) een systeem te bouwen en dan te kijken hoe het in de periode daarna echt gelopen is?
Als je het niet begrijpt kan je beter je 2 euro op je spaarrekening laten staanquote:Op donderdag 31 augustus 2006 17:13 schreef macondo het volgende:
[..]
Ik probeer je al een tijdje te negeren, maar nu moet het maar : waar heb je het in godsnaam over?
En wederom een briljante eenregelige bijdrage van het orakel pluisje!quote:Op vrijdag 1 september 2006 02:12 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Als je het niet begrijpt kan je beter je 2 euro op je spaarrekening laten staan
En waar baseer je dat op ? Het klinkt op zich niet zo raar, omdat er in het verleden ook al werd verlaagd ongeveer 7 maanden na de laatste renteverhoging, maar aan zo'n oneliner zoals jij die plaatst hebben we natuurlijk net niks. Vertel eens wat meer over waarom je dat denkt.quote:Op vrijdag 1 september 2006 16:11 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Gewoon dat de FED de rente in het eerste en het 2e kwartaal gaat verlagen met 0.25 punten
Nou oké, ik heb geprobeerd het even uit te leggen. Maar het komt er op neer, dat ik je korte tips totaal niet waardeer. Ik zou oom niet weten wat ik er mee moet en daarbij is het interessant als iemand een en ander even toelicht.quote:Op vrijdag 1 september 2006 16:31 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Daarvoor moet je de markt analyseren. De huis-tuin-en-keuken belegger snapt dat toch niet. Kijk nu maar gewoon of het uitkomt of kijk over een week wat die andere 2 gedaan hebben die ik eergister geplaatst heb want die gaan op een zeer korte termijn heel hard stijgen.
Dus je komt hier alleen even laten zien hoe goed je adviezen zijn ? Ik bedoel de huis-tuin-en-keuken belegger die je hier over het algemeen aantreft zal het toch niet begrijpen. En iets aannemen van iemand die niet verder kan komen dan een enkel zinnetje ..... nou ja, veel plezier ermee.quote:Op vrijdag 1 september 2006 16:48 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Het zijn mijn eigen adviezen en je ziet snel genoeg of ze wat waard zijn
Particulier beleggerquote:Op zaterdag 2 september 2006 00:00 schreef Otto215 het volgende:
@DiegoArmandoMaradona
Wat doe je voor de kost dan? Of ben je beursanalist (oid)?
Jochie, ga even lekker buiten spelenquote:Op vrijdag 1 september 2006 22:21 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Weer een gratis tip: DAX call optie TB0J7W, maandag kopen, een maand
quote:Vertel eens wat verdien je zoal op de beurs?
Wat voor opleidingen/cursussen heb je gedaan dan? Interessant!quote:Op zaterdag 2 september 2006 04:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Particulier belegger
quote:Op zondag 3 september 2006 04:35 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ook geen visie is een visie
Geen, door te vallen leren. Markt in de gaten houden, goede bronnen hebben, veel lezen etc.quote:Op zondag 3 september 2006 12:34 schreef Otto215 het volgende:
[..]
Wat voor opleidingen/cursussen heb je gedaan dan? Interessant!
Het is inderdaad een populaire stelling dat de verkopers van opties beter af zijn dan kopers. Persoonlijk geloof ik hier niet in. Op de schaal waarop ik opereer geeft het voor mij geen voordeel om opties per saldo long of short te zitten. Mijn winst als professionele handelaar moet vooral komen van de spread. Tegenwoordig kan elke particulier zien wat de fair value is, namelijk de middenprik van de quote.quote:Op zondag 3 september 2006 13:29 schreef SeLang het volgende:
Vraagje aan macondo:
Er wordt vaak beweerd dat schrijvers van opties meer kans hebben om op lange termijn winst te maken met opties dan kopers van opties. Echter, op basis van het Black&Scholes model zouden beiden evenveel kans moeten hebben.
Het hangt natuurlijk wel af van de schaal waarop je het bekijkt. Op wereldwijde schaal is het een ingewikkeld verhaal. Kopers van opties kopen in feite een soort verzekering. Per saldo blijft er een groot risico over, men schat dat 75% van de short premium bij de grote banken zit. Niet omdat ze er zo in geloven, maar omdat het een restant is van hun structured products die ze aanbieden aan derden. Daar pakken ze hun winstmarge op, en er is nu eenmaal geen grotere instelling waar ze hun risico's kunnen hedgen.quote:De gedachte is dat de kopers meestal particuliere beleggers zijn en de schrijvers professionele handelaren. Die laatste groep weet beter wat de fair value is en bouwt voor zichzelf een klein beetje marge in om zeker te zijn dat er na evt slippage in afdekken van de positie vrijwel zeker geen verlies kan ontstaan.
True, concurrentie onder de handelaren zorgt in Nederland voor fair prices.quote:Echter, ik zou verwachten dat als er al een voordeel is voor de schrijvers, dat dat voordeel snel zal verdwijnen omdat op de optiebeurs handelaren ook met elkaar concurreren. Als er een soort van positieve offset zou bestaan naar de kant van de schrijver, dan zou die marge ten gevolge van concurrentie snel krimpen.
Stelselmatig opties verkopen kan een trucje zijn dat lang goed gaat. Het is echter maar de vraag of er niet een keer een beweging komt die alle winsten doet verdampen.quote:Misschien kun jij vanuit jou ervaring hier eens iets over zeggen?
Btw: ik ken mensen die de afgelopen jaren redelijk consistent winst hebben gemaakt met het schrijven van opties, maar dat zou ook kunnen komen doordat de volatiliteit in een downtrend zat. Opties schrijven = volatiliteit verkopen dus in een volatiliteits bearmarket zou je ook op basis van Black&Scholes verwachten dat de schrijver wint en de koper verliest. Natuurlijk is dat maar een tijdelijk effect...
Heb beursanalisten en vermogensbeheerders niet echt hoog zitten, maar mocht je het willen worden dan is een studie Economie (of bedrijfskunde of econometrie) aan de universiteit de meest voor de hand liggende opleiding.quote:Op zondag 3 september 2006 21:46 schreef Otto215 het volgende:
Zitten hier ook beursanalisten/vermogensbeheerders?
Wat voor opleiding hebben jullie gedaan, aan iedereen deze vraag overigens.
Een deel van de verklaring kan zijn de afkoelende economie en het uitblijven van de daarmee samenhangende renteverhogingen. Hierdoor blijft er (meer) geld in de aandelenmarkten.Daarnaast is de prijs van olie iets gedaald.quote:Op maandag 4 september 2006 23:33 schreef ASSpirine het volgende:
Kan iemand mij dit uitleggen hoe zoiets kan?
Iets gedaald? Ik volg de (Amerikaanse) benzineprijs de laatste tijd op de voet, vanwege een weddenschap die ik heb lopen, en het valt mij op hoe de benzineprijs enorm snel aan het dalen is.quote:Op maandag 4 september 2006 23:42 schreef Kwarkie het volgende:
Daarnaast is de prijs van olie iets gedaald.
Da's meer het oerconservatisme van de oliemaatschappij. Tot een jaar terug rekende Shell nog met 25 dollar, terwijl de prijs toen al langer veel hoger was. Het is gewoon deel van hun risico analyse bij de beslissingvorming in het ontwikkelen van olievelden... Niet iets om waarde aan te ontrekken, helaas.quote:Op dinsdag 5 september 2006 01:16 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Iets gedaald? Ik volg de (Amerikaanse) benzineprijs de laatste tijd op de voet, vanwege een weddenschap die ik heb lopen, en het valt mij op hoe de benzineprijs enorm snel aan het dalen is.
Iets anders dat me opviel, was een analyse van Shell. Ondanks de hoge olieprijzen blijven zij rekenen met een prijs per vat van iets van $35. Dat doe je niet als je denkt dat de huidige prijzen lang houdbaar zijn. Volgens mij is de bodem nog lang niet in zicht.
ik kom jou echt overal tegen ejquote:Op donderdag 7 september 2006 17:21 schreef Stansfield het volgende:
Even wat anders dan alleen aandelen. Wat vinden jullie van het rendementsplan van Spaarbeleg? Niet echt zelf beleggen is dat maar meer een beleggingsfond waar je 50 euro per maand inlegd.
Kan je meer in leggen? Wat zijn de verwachtte rendementen? Wat zijn de rendementen van de laatste 5 jaar?quote:Op donderdag 7 september 2006 17:21 schreef Stansfield het volgende:
Even wat anders dan alleen aandelen. Wat vinden jullie van het rendementsplan van Spaarbeleg? Niet echt zelf beleggen is dat maar meer een beleggingsfond waar je 50 euro per maand inlegd.
Ja ik jou ook, misschien veel dezelfde intresses. Ik post ook in steeds meer verschillende onderwerpen dus dat heeft er ook wel mee te maken.quote:Op donderdag 7 september 2006 17:22 schreef One_conundrum het volgende:
[..]
ik kom jou echt overal tegen ej
http://www.spaarbeleg.nl/periodiek/rendementplan/quote:Op donderdag 7 september 2006 17:32 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Kan je meer in leggen? Wat zijn de verwachtte rendementen? Wat zijn de rendementen van de laatste 5 jaar?
quote:Op vrijdag 15 september 2006 22:16 schreef VD het volgende:
ADBE
+12%. Iemand enig idee waarom? Ik zit er niet mee maar ik vraag me wel af waar die plotselinge stijging vandaan komt.
Bron: finance.yahoo.com / http://biz.yahoo.com/bizj/060915/1347107.html?.v=1quote:'The Photoshop and Acrobat software maker reported third-quarter net income Thursday of $94.4 million, down 35 percent from $144.9 million a year earlier, but 24 percent more revenue, growing to $602.2 million from $487 million.'
Als ik je goed begrijp heb je die limiet gezet omdat je een goeie winst hebt, ik snap de klacht wel, maar voorlopig staan ze nog niet op 13/15¤, ik vind dat ook niet zo heel reëel overigens. Wees blij dat je verkocht hebt, je hebt je winst veilig gesteld.quote:Op zaterdag 16 september 2006 14:32 schreef Whoho het volgende:
heb ik net KPN op verkopen gezet met een limiet van 10 euro (heb ze al vanaf het begin dat ze kelderden, dus heb al een goede winst gepakt) zie ik dat bijna alle analisten het erover eens zijn dat een koersdoel van 13/15 euro heel reëel is
Als jij je order nabeurs hebt ingevoerd, dan lijkt het mij sterk dat de order is afgehandeld. Als het je echt dwars zit kun je erover bellen natuurlijk. Verder snap ik niet hoe je erbij komt dat je nu al 3 to 5¤ mist. Er is namelijk echt niemand die dat kan zeggen en zoals je weet is KPN al een paar jaar niet aan knallen qua koers, al biedt dat geen enkele garantie voor de toekomst. Maar je praat hier over 30-50% koersstijging, dat is echt niet zomaar gebeurt, ik snap niet dat je je zo laat leiden door iets wat een paar analistjes zeggen.quote:Op zaterdag 16 september 2006 17:37 schreef Whoho het volgende:
hij staat bij internetbankieren onder te lichten verkoop. hij staat ook niet meer met zijn waarde in mijn portefeuille, al is het nog niet bijgeboekt op mijn rekening. ik meen dus dat het al gebeurt is.
de order is iig niet meer te editen.. (met de winst ben ik uiteraard tevreden, maar 3/5 euro erbij met een koers van 10 euro is wel veel)
ik volg de beurs (m.n. AEX) lang genoeg dat 30/50% geen rendement is wat zomaar gehaald wordt. zeker niet met alleen fondsen, maar ik ook maar kleinschalig in actief ben.quote:Op zaterdag 16 september 2006 18:34 schreef elcastel het volgende:
[..]
Als jij je order nabeurs hebt ingevoerd, dan lijkt het mij sterk dat de order is afgehandeld. Als het je echt dwars zit kun je erover bellen natuurlijk. Verder snap ik niet hoe je erbij komt dat je nu al 3 to 5¤ mist. Er is namelijk echt niemand die dat kan zeggen en zoals je weet is KPN al een paar jaar niet aan knallen qua koers, al biedt dat geen enkele garantie voor de toekomst. Maar je praat hier over 30-50% koersstijging, dat is echt niet zomaar gebeurt, ik snap niet dat je je zo laat leiden door iets wat een paar analistjes zeggen.
Ik denk zelf dat KPN blij mag zijn als ze die 10¤ eerst maar eens vasthouden, volgens mij gaan er grote partijen uit op dit niveau (zeker gezien het verloop van afgelopen vrijdag).
Dan snap ik je klacht niet helemaal.quote:Op zaterdag 16 september 2006 18:54 schreef Whoho het volgende:
ik volg de beurs (m.n. AEX) lang genoeg dat 30/50% geen rendement is wat zomaar gehaald wordt. zeker niet met alleen fondsen, maar ik ook maar kleinschalig in actief ben.
Ik ben gewoon een particulier. Ik baseer het op het feit dat er vrijdag steeds flinke hoeveelheden werden verkocht op 9.95, niet dat ik er inzage in heb, maar dat las ik overal en uit meerdere bronnen, voor de rest lul ik ook maar wat. Ik verwacht gewoon dat een hoop mensen dit een mooi punt vinden om uit te stappen, 10¤ is mooi rond, het is meer een gevoel dan iets wat ik kan onderbouwen, dus mijn redenering kan net als wat die analisten vertellen zo in de kliko.quote:wat is jou achtergrond als ik vragen mag, als je denkt dat er grote partijen uitgaan? (of baseer je dit puur op het koersverloop)
quote:Op zaterdag 16 september 2006 19:13 schreef elcastel het volgende:
Ik ben gewoon een particulier. Ik baseer het op het feit dat er vrijdag steeds flinke hoeveelheden werden verkocht op 9.95, niet dat ik er inzage in heb, maar dat las ik overal en uit meerdere bronnen, voor de rest lul ik ook maar wat. Ik verwacht gewoon dat een hoop mensen dit een mooi punt vinden om uit te stappen, 10¤ is mooi rond, het is meer een gevoel dan iets wat ik kan onderbouwen, dus mijn redenering kan net als wat die analisten vertellen zo in de kliko.
gemiddeld om de 5-7 jaarquote:Op zondag 17 september 2006 11:14 schreef ronald181 het volgende:
Wanneer denken jullie dat er weer een dip op de beurs zal komen? Rond '98 en daarna '03 waren de laatste en met een beetje fantasie zit er rond 2007-2008 weer een aan te komen denk ik?
www.iex.nlquote:Op maandag 18 september 2006 16:18 schreef Whoho het volgende:
.
iemand nog goede tips wat betreft websites met beursnieuws/analyzes?
Ik reken voor de verwachte opening van de volgende dag gewoon het resultaat door van de Dow als wij dicht zijn. Omrekenen in een percentage, en je hebt al snel een relatief betrouwbare indicatie.quote:Op maandag 18 september 2006 16:57 schreef elcastel het volgende:
Ik kijk vooral op dft.nl en soms op wallstreetweb.nl voor het nieuws. De eerste is wel snel met beursnieuws, de tweede is handig om te kijken hoe de AEX het in de VS doet na sluiting.
Ik bedoel ook absoluut niet dat mensen geen mening mogen ventileren over individuele aandelen of reacties mogen peilen hoor. Sterker nog, ik denk dat dit misschien wel een van de beste plekken is om dat te doen. En daarom is dit topic sowieso nuttig - ongeacht of je er nu veel of weinig verstand van hebt.quote:Op maandag 18 september 2006 18:37 schreef elcastel het volgende:
Mwah macondo, moet kunnen toch dat mensen wat kwijt willen ? Ik vind het altijd wel leuk om de kijk van een ander aan te horen. Wat ik ermee doe is een tweede, maar als we het allemaal zo goed wisten, dan was dit topic ook overbodig natuurlijk (wat het ook eigenlijk is, ...).
Hoorde iets van de Amerikaanse huizenmarkt 'die aan het inzakken is' en dat oa de valuta en grondstoffenmarkt al flink aan het dalen zijn...... Dat zouden signalen zijn dat volgend jaar de beurs ook flink af kan gaan koelen. Maarja...koffiedik kijken....quote:Op zondag 17 september 2006 11:14 schreef ronald181 het volgende:
Wanneer denken jullie dat er weer een dip op de beurs zal komen? Rond '98 en daarna '03 waren de laatste en met een beetje fantasie zit er rond 2007-2008 weer een aan te komen denk ik?
Dan begreep ik je verkeerd.quote:Op maandag 18 september 2006 20:45 schreef macondo het volgende:
Ik bedoel ook absoluut niet ....
Ik zit zelf ook al een tijdje te kijken naar Akzo Nobel maar ik denk niet dat er nog veel meer dan 50 euro inzit. Weliswaar gaat de lijn nog steeds rustig omhoog maar ik zie daar toch verandering in komen. De hoge winst kwam vooral door incidentele resultaten en volgend jaar zal dat Organoiets eruit gaan en juist dat deel zorgde voor een grote stijging. Ik hoop zelf dat het aandeel binnen een jaar rond de 30 euro in een dip zit en dan stap ik wel in. 47 euro voor Akzo zit weinig potentieel in.quote:Op maandag 18 september 2006 22:16 schreef SnuggLe het volgende:
[..]
Hoorde iets van de Amerikaanse huizenmarkt 'die aan het inzakken is' en dat oa de valuta en grondstoffenmarkt al flink aan het dalen zijn...... Dat zouden signalen zijn dat volgend jaar de beurs ook flink af kan gaan koelen. Maarja...koffiedik kijken....
Overigens, wat vinden jullie momenteel van Akzo Nobel? Koopwaardig?
quote:Op dinsdag 19 september 2006 18:26 schreef ronald181 het volgende:
Tegelijkertijd ben ik niet echt superervaren in beleggen dus neem het vooral niet te serieus.
Ik ben redelijk vast op Akzo. Het dividendrendement is redelijk met 3,2 procent en het feit dat Organon er uit gaat is juist bijzonder positief. Daar wordt al jaren op gewacht eigenlijk. Een "dipje" naar de 30 euro zie ik niet gebeuren, zou het ook eerder een crash noemen.. Maar ja.. het heeft al wel een mooie koersontwikkeling laten zien, ben wel bang dat ik er te laat mee ben.. Overweeg wel om er een paar van te kopen.quote:Op dinsdag 19 september 2006 18:26 schreef ronald181 het volgende:
[..]
Ik zit zelf ook al een tijdje te kijken naar Akzo Nobel maar ik denk niet dat er nog veel meer dan 50 euro inzit. Weliswaar gaat de lijn nog steeds rustig omhoog maar ik zie daar toch verandering in komen. De hoge winst kwam vooral door incidentele resultaten en volgend jaar zal dat Organoiets eruit gaan en juist dat deel zorgde voor een grote stijging. Ik hoop zelf dat het aandeel binnen een jaar rond de 30 euro in een dip zit en dan stap ik wel in. 47 euro voor Akzo zit weinig potentieel in.
Het goedkoopste alternatief is een tracker op de beurs van Taiwan kopen. Hoe je daar losse aandelen kunt kopen is mij niet bekend - en ja, daar komen veel kosten bij kijken als het ergens wel lukt. Wel een paar vraagjes voor jou:quote:Op donderdag 21 september 2006 16:27 schreef TFD het volgende:
hallo is er hier iemand die weet hoe ik aandelen kan kopen op de taiwanese beurs? (de tsec)? Ik heb hier namelijk een aantal interessante bedrijven gezien waar ik wel aandelen van wil hebben. Kan dit vanuit nederland en via een bank of website? komen hier veel kosten bij etc?
Ik weet niet of er in NL banken of brokers zijn die dat voor je kunnen doen.quote:Op donderdag 21 september 2006 16:27 schreef TFD het volgende:
hallo is er hier iemand die weet hoe ik aandelen kan kopen op de taiwanese beurs? (de tsec)? Ik heb hier namelijk een aantal interessante bedrijven gezien waar ik wel aandelen van wil hebben. Kan dit vanuit nederland en via een bank of website? komen hier veel kosten bij etc?
Ik vind zelf iex.nl een hele fijne site(volgens mij gelinkt aan guruwatch), inveztor, en iris(van de rabo) maar ook belegger.nl daarnaast probeer ik zoveel mogelijk van de analisten mee te nemen maar trek ik altijd wel mijn eigen lijn.quote:Op maandag 18 september 2006 16:18 schreef Whoho het volgende:
kpn is hier definitief de deur uit.
iemand nog goede tips wat betreft websites met beursnieuws/analyzes?
ik ben namelijk op zoek naar nieuwe fondsen en heb eigenlijk als enige bronnen debeurs.nl, rtlz (laatste tijd minder), guruwatch.nl en abnamro.nl
Ik denk dat energie nog wel even door zal zakken, maar ik denk dan ook dat de wereldeconomie op retour is. Geen enorme val, maar wel een achteruitgang (met name de olieslurper VS).quote:Op maandag 25 september 2006 17:41 schreef icecoolsniper het volgende:
Mijn energiefonds aandelen bij de postbank gaan flink onderuit. In nog geen 2 weken tijd ruim 6 euro eraf per aandeel
De rest van mijn beleggingen doen het gelukkig wel goed, dat compenseert het verlies een beetje.
Ik vrees dat de trend omlaag idd gezet is. Men verwacht wel weer dat de olieprijs weer gaat stijgen, zeker met de winter in aantocht. Misschien toch maar tijdelijk verkopen en weer bijkopen. Ff wachten op een piekje omhoog en dan weg met die dingen.quote:Op maandag 25 september 2006 17:47 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik denk dat energie nog wel even door zal zakken, maar ik denk dan ook dat de wereldeconomie op retour is. Geen enorme val, maar wel een achteruitgang (met name de olieslurper VS).
Ik vind het ook lastig inschatten hoor. Maar alle grondstoffen en energie is erg omhoog gespeculeerd, dus alles sky high. En als ik nu kijk naar het macro economisch nieuws voorzie ik gewoon dat er minder behoefte is straks en daar zal op gespeculeerd worden (schat ik in dus hè, ik kan dit niet genoeg benadrukken).quote:Op maandag 25 september 2006 17:49 schreef icecoolsniper het volgende:
Ik vrees dat de trend omlaag idd gezet is. Men verwacht wel weer dat de olieprijs weer gaat stijgen, zeker met de winter in aantocht. Misschien toch maar tijdelijk verkopen en weer bijkopen. Ff wachten op een piekje omhoog en dan weg met die dingen.
Vooral mijn clickfondsen doen het goed.
Zeker weten doe ik het niet, maar daar kun je inderdaad wel van uit gaan. De reverse exchangeable is in zijn eindfase. Je ontvangt een klein beetje rente (marktrente, geen 9,5%) en je verkoopt in feite de philips 22,72 put met een looptijd van een maand. Zo'n putje zal ongeveer een stuivertje doen. Een volkomen oninteressant product dus voor jou, want je bent meer geld kwijt aan de transactiekosten dan dat het je geld gaat opleveren.quote:Op maandag 25 september 2006 15:43 schreef Kwarkie het volgende:
Ah, ik zie net dat als ik een order opgeef ik ook de opgelopen rente zo ongeveer bij moet betalen, mijn veronderstelling lijkt dus juist, iemand die dit kan bevestigen?
Ik ga er even over nadenken, maar ik doe nooit iets met opties ... En waar staat de optie voor, ik neem aan 100 stuks ? Maar wsl duik ik gewoon in de aandelen.quote:Op maandag 25 september 2006 22:46 schreef macondo het volgende:
@Elcastel
Waarom schrijf je niet gewoon de 25 put in Royal Dutch? Op dat niveau wil je ze vast wel hebben, en als het voor het bereiken van dat niveau opveert steek je de optiepremie in je zak. Heb het zelf ook gedaan trouwens.
Dat klopt, het is tenslotte een zero-sum game.quote:Op dinsdag 26 september 2006 15:19 schreef macondo het volgende:
De volatility is inderdaad gedaald, dus de puts zijn goedkoper. Dus je ontvangt minder geld. Maar het risico is ook kleiner geworden, want de beurs is nu minder volatiel.
Uiteraard. Ik zie dat puts schrijven als een uitgestelde lange termijn aankoop voor een iets lagere prijs van aandelen die je toch al wou hebben voor lange termijn. Het grootste 'risico' is dat het aandeel hard stijgt en je dus beter direct had kunnen kopen.quote:Verder is het alleen een goede strategie als je voldoende cash achter de hand hebt, en toch al profiteert van een stijging doordat je al long zit.
Het optie gedeelte van de transactie blijft natuurlijk wel zero sum, alleen wordt de positie gehedged door aandelen te kopen. En omdat aandelenhandel geen zero-sum is (bij een stijging neemt de totale waarde van alle aandelen toe) kan het zijn dat beide partijen verdienen (zoals in jouw voorbeeld). Op dezelfde manier kan het bij een scherpe daling natuurlijk ook gebeuren dat beide partijen verliezen.quote:Op dinsdag 26 september 2006 21:37 schreef macondo het volgende:
@ SeLang: Ik heb al een pluk aandeen RDS, en als het zakt koop ik gewoon bij. Het relatief zekere dividendrendement wil ik wel hebben. En strikt genomen is de optiehandel een zero sum game. Maar in de praktijk werkt het soms anders. Stel een belegger koopt een call optie van een market maker. Die hedged zijn risico exposure omhoog door wat aandelen te kopen. Stel nu het aandeel gáát omhoog, dan zal de volatiliteit waarschijnlijk dalen en kan de market maker de call relatief goedkoop terugkopen, hij is immers gedekt door een deel van zijn long aandelen. De belegger die los de call heeft gekocht verdiend ook geld, het aandeel is immers gestegen. Waar komt het geld dan vandaan? Juist, uit de door de market maker gekochte aandelen die hij als dekking gebruikt. Pff lang verhaal, maar misschien begrijp je wat ik bedoel.
Dus op vrijdag stijgen de aandelen vaker dan op andere dagen?quote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Corus gaat plots heel hard, na een tijdje geschommeld te hebben rond de 5,5 is het de laatste dagen wat aan het stijgen, en vandaag heel hoge stijgingen. En het is nog niet eens vrijdag, en ik merk dat op vrijdag vaak de aandelen stijgen.
Heb ik dit nu verkeerd gezien of is dat eenmaal zo. En waarom?
Ik heb al een aantal jaren wat corus, dus dat is eindelijk een keer goed nieuws. Misschien dat ik ze nu zonder verlies kan verkopen.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Corus gaat plots heel hard, na een tijdje geschommeld te hebben rond de 5,5 is het de laatste dagen wat aan het stijgen, en vandaag heel hoge stijgingen. En het is nog niet eens vrijdag, en ik merk dat op vrijdag vaak de aandelen stijgen.
Heb ik dit nu verkeerd gezien of is dat eenmaal zo. En waarom?
Dat is natuurlijk zo getestquote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
en ik merk dat op vrijdag vaak de aandelen stijgen.
Heb ik dit nu verkeerd gezien of is dat eenmaal zo. En waarom?
1 2 3 4 5 6 | Maandag 402.00 57.68 292.00 41.89 3.00 0.43 Dinsdag 382.00 52.76 341.00 47.10 1.00 0.14 Woensdag 362.00 50.14 359.00 49.72 1.00 0.14 Donderdag 377.00 53.02 332.00 46.69 2.00 0.28 Vrijdag 381.00 54.27 318.00 45.30 3.00 0.43 |
Lijkt me wat kort door de bocht.. volgens mij zou je ook de mate van afwijking moeten meten?quote:Op donderdag 5 oktober 2006 18:51 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk zo getest![]()
De AEX van 12 okt 1992 - 4 okt 2006:
[ code verwijderd ]
Conclusie: maandag is de beste dag, woensdag de slechtste
Daarin heb je helemaal gelijk, maar de stelling was dat "vrijdags de koers meestal stijgt", dus die stelling heb ik getest.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 23:07 schreef macondo het volgende:
[..]
Lijkt me wat kort door de bocht.. volgens mij zou je ook de mate van afwijking moeten meten?
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.12 Dinsdag 0.04 Woensdag -0.02 Donderdag 0.03 Vrijdag 0.08 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.07 Dinsdag 0.04 Woensdag 0.05 Donderdag 0.02 Vrijdag 0.02 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.12 Dinsdag 0.06 Woensdag 0.04 Donderdag -0.01 Vrijdag 0.01 |
De Dow Jones Industrials van 1 Oct 1928 - 5 Oct 2006quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 13:43 schreef macondo het volgende:
Interessant.. en als je een langere periode neemt? En hoe zit het met de significantie?
1 2 3 4 5 6 | Maandag -0.07 Dinsdag 0.04 Woensdag 0.08 Donderdag 0.03 Vrijdag 0.05 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.01 Dinsdag 0.05 Woensdag 0.06 Donderdag 0.01 Vrijdag 0.03 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.06 Dinsdag 0.07 Woensdag 0.06 Donderdag 0.01 Vrijdag 0.02 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.13 Dinsdag 0.05 Woensdag 0.04 Donderdag 0.01 Vrijdag 0.00 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.03 Dinsdag 0.02 Woensdag 0.05 Donderdag 0.02 Vrijdag -0.05 |
1 2 3 4 5 6 | Maandag 0.08 Dinsdag 0.04 Woensdag 0.09 Donderdag -0.01 Vrijdag -0.04 |
Helaas moet ik zeggen dat het misschien niet zo verstandig is wat je aan het doen bent. Een bedrag van 500 euro is namelijk te weinig om mee te beleggen in losse aandelen. 30 aandeeltjes Crucell, die zullen ongeveer 40 cent moeten stijgen om uberhaupt quite te spelen. Transactiekosten wegen te zwaar.quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 16:00 schreef ConQuestador het volgende:
tvptje![]()
Sinds kort heb ik me echter weer verdiept in de beurs, en ik ben weer begonnen met handelen. Gister mijn eerste positie ingenomen: 30 aandeeltjes Crucell (voor een middel lange rit omhoog), we beginnen rustig deze keerBinnenkort ga ik mijn portefuile rustig uitbreiden.
a. Ik heb dankzij een aanbieding van Binck 50 euro transactiekosten gratis gekregen.quote:Op zondag 8 oktober 2006 19:16 schreef macondo het volgende:
[..]
Helaas moet ik zeggen dat het misschien niet zo verstandig is wat je aan het doen bent. Een bedrag van 500 euro is namelijk te weinig om mee te beleggen in losse aandelen. 30 aandeeltjes Crucell, die zullen ongeveer 40 cent moeten stijgen om uberhaupt quite te spelen. Transactiekosten wegen te zwaar.![]()
Je zou inderdaad de 'incidenten' eruit moeten halen. Daarom schreef ik al dat het beter is om naar het histogram van de kansverdelingen te kijken. Dan zie je zo of de verschillen te wijten zijn aan incidenten of aan een meer structureel iets. Als ik binnenkort een keer tijd heb zal ik eens een paar histogrammetjes uitdraaien.quote:Op maandag 9 oktober 2006 10:41 schreef macondo het volgende:
@SeLang
Als je de grootste uitschieters uit je database haalt, kom je dan niet tot een veel gelijkmatigere verdeling?
Ik zit al vanaf 1998 bij Binck (toen nog 'IMG-Holland') en heb er erg goede ervaringen mee. De tarieven zijn zeer gunstig maar ook kwa service heb ik goede ervaringen met Binck. Samen met Alex waarschijnlijk de beste- en goedkoopste brokers van NL.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 12:40 schreef BrauN het volgende:
Ik zit er over te denken om een rekening te openen bij BinckBank (www.binck.nl). Heeft iemand ervaringen met die toko? Volgens mij bieden ze hun diensten aan tegen redelijk gunstige tarieven.
Ik was eerst met dat voorstelquote:Op dinsdag 10 oktober 2006 13:38 schreef SeLang het volgende:
Als je een rekening wilt openen dan wil ik je wel aanmelden, dan krijgen we beiden 50 euro transactiekosten vergoed
(mail me maar: hard_en_diep@hotmail.com)
Wat is duur... Een optie is duur als je het inzicht hebt dat hij toch niet in the money zal zijn. Dan is ie duur ja, dus je moet eerder gaan kijken naar de onderliggende waarde, is die over of ondergewaardeerd, dat wil je weten. Pluis anders de Black Scholes formule ff na, dan kom je tot een beter inzicht in hoe een optieprijs wordt bepaald.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 21:18 schreef Sargon het volgende:
Ik had een paar vragen over opties,
Ik beleg nu een tijdje in aandelen en het gaat op zn zachtst gezegd erg aardig tot goed. Nu wil ik eens voor het eerst opties proberen, ga in mijn schaduw port eerst wat uitproberen. Ik wilde call opties vedior december kopen maar hoe weet je nu of iets echt duur is of goedkoop. Dat de call opties van 11.00 heel duur zijn begrijp ik ook, maar die van 16.00 zijn 70 eurocent, is dat duur? Kortom hoe weet je of opties duur zijn?
alvast bedankt
Nog meer tips:quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 21:18 schreef Sargon het volgende:
Ik had een paar vragen over opties,
Ik beleg nu een tijdje in aandelen en het gaat op zn zachtst gezegd erg aardig tot goed. Nu wil ik eens voor het eerst opties proberen, ga in mijn schaduw port eerst wat uitproberen. Ik wilde call opties vedior december kopen maar hoe weet je nu of iets echt duur is of goedkoop. Dat de call opties van 11.00 heel duur zijn begrijp ik ook, maar die van 16.00 zijn 70 eurocent, is dat duur? Kortom hoe weet je of opties duur zijn?
alvast bedankt
Ik heb op die manier ook mijn leergeld betaald...quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:36 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd dat heb ik naderhand ook geleerd. Al doende leert men.
Dat zullen de meeste beginnende beleggers wel gedaan hebben. Maar ik probeer nu dus mijn leergeld zo laag mogelijk te laten zijn.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:54 schreef macondo het volgende:
[..]
Ik heb op die manier ook mijn leergeld betaald...![]()
vergeet opties, tegenwoordig zijn er veel betere produkten zoals ABN turbos of speedersquote:Op dinsdag 10 oktober 2006 21:18 schreef Sargon het volgende:
Ik had een paar vragen over opties,
Ik beleg nu een tijdje in aandelen en het gaat op zn zachtst gezegd erg aardig tot goed. Nu wil ik eens voor het eerst opties proberen, ga in mijn schaduw port eerst wat uitproberen. Ik wilde call opties vedior december kopen maar hoe weet je nu of iets echt duur is of goedkoop. Dat de call opties van 11.00 heel duur zijn begrijp ik ook, maar die van 16.00 zijn 70 eurocent, is dat duur? Kortom hoe weet je of opties duur zijn?
alvast bedankt
Dat zijn structured products met (verborgen) kosten die hoger liggen dan die van opties, dus leg eens uit waarom dat 'betere' producten zijn? Het zijn hooguit andere producten.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 13:36 schreef bbstreams het volgende:
[..]
vergeet opties, tegenwoordig zijn er veel betere produkten zoals ABN turbos of speeders
Is het trouwens ook niet zo dat je met Turbo Long's in de problemen kunt komen wanneer een aandeel ex-dividend gaat. Door de hefboomwerking kan de turbo in een keer door de stop-loss (die elke .. dagen wordt gesteld) kan vallen en je je volledige investering kwijt bent.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 18:28 schreef macondo het volgende:
.......
Ten slotte vergeet je een groot nadeel van de turbo's. Een kleine dalig richting de stop, en bij de minder liquide fondsen zal de bank even doordrukken zodat alle turbo's uitgestopt zijn.
Zoals SeLang al aangeeft, het zijn andere producten. Appels zijn ook niet beter dan peren.
Ik ben ook met zulke bedragen begonnen. Op zich vind ik het niet heel verkeerd, ik zag het ook puur als leren, al geloofde ik er ook wel in. En ik sta er nogsteeds achter, maar stap met zulke bedragen in in een lage index en niet - zoals nu - op een hoog punt.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:54 schreef macondo het volgende:
Ik heb op die manier ook mijn leergeld betaald...![]()
Kul!quote:Op woensdag 11 oktober 2006 10:06 schreef macondo het volgende:
[..]
Nog meer tips:
1) ga niet in ITM opties handelen (is vrij zinloos namelijk)
2) als je de goedkoopste call of put gaat kopen voor zeg, 15 cent, dan raak je snel door je geld heen want het zal waarschijnlijk waardeloos aflopen.
3) probeer altijd in spreads te denken (koop een callspread, of koop een call en verkoop een lagere put. Of koop een call en verkoop een putspread)
4) ratio spreads kunnen ook. Bijvoorbeeld een keer de call kopen, en twee keer een verdere otm call verkopen.
Tis nu alweer een tijdje geleden dit, maar dan nog...quote:'Weg vrij voor miljoenenclaim tegen Hagemeyer'
ETTEN-LEUR (ANP-AFX) - City Electrical Factors (CEF), een groothandel in elektrotechnische materialen, denkt binnenkort miljoenen euro's te kunnen innen bij technisch handelshuis Hagemeyer. Dat liet CEF vrijdag weten.
Het bedrijf baseert zich op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie donderdag dat boetes die in 1999 wegens kartelafspraken werden opgelegd, terecht zijn. CEF eist bij de rechtbank in Rotterdam een schadevergoeding van 97 miljoen euro van Hagemeyer en de Franse groep Sonepar voor schade door de kartelafspraken.
De procedure werd al in 1999 aangespannen door CEF. De rechter schorste haar in afwachting van het oordeel van het Europese Hof. Omdat het Hof oordeelde dat er inderdaad van kartelafspraken sprake was, rekent CEF nu op toekenning van de claim.
Als de claim wordt toegekend, is het onduidelijk hoeveel Hagemeyer moet betalen. ,,Het gaat ons erom dat we 97 miljoen euro krijgen. Wie welk deel betaalt, dat maakt ons niet uit'', zei een woordvoerder namens CEF.
Een woordvoerster van Hagemeyer liet weten goede hoop te hebben dat de claim van CEF door de rechtbank in Rotterdam wordt verworpen. ,,Gezien het feit dat de Europese Commissie Hagemeyer niet schuldig heeft bevonden aan kartelafspraken, is Hagemeyer van mening dat er goede juridische gronden zijn om aan te nemen dat de vordering van CEF wordt verworpen.''
Ze voegde er wel aan toe dat het nog niet helemaal zeker was dat dit de uitkomst van de rechtszaak zou zijn. De zaak gaat terug tot 1991. CEF maakte toen bij de Europese Commissie melding van schending van de mededingingsregels door de Nederlandse branchevereniging Nederlandse Federatieve Vereniging voor de Groothandel op Elektrotechnisch Gebied (FEG) en het belangrijke verenigingslid Technische Unie (TU). TU maakt deel uit van Sonepar. Hagemeyer was lid van FEG via dochterbedrijf Bernard.
Na uitvoerig onderzoek achtte de commissie in 1999 bewezen dat inderdaad kartelregels zijn overtreden en legde de twee partijen boetes op van respectievelijk 4,4 miljoen euro en 2,15 miljoen euro. Het Europese Hof in Luxemburg oordeelde donderdag dat die boetes terecht waren.
Kul? Je zal waarschijnlijk bedoelen dat je het er niet mee eens bent, of dat je het niet begrijpt. Kan gebeuren..quote:Op woensdag 11 oktober 2006 20:43 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Kul!
1) ITM opties hebben relatief lage tijdswaarde en zijn dus zeker niet zinloos
2) De prijs van opties is mede afhankelijk van de kans dat ze ITM zullen expireren. Als de kans dat een optie waardeloos zal expireren hoog is, wordt dit gecompenseerd door een lage premie.
3) Spreads koop je niet, want spreads zijn altijd combinaties van kopen en schrijven van opties (bv bearish callspread, bullish putspread, iron condor etc). Btw, de constructie waarbij een call gekocht wordt en een put verkocht is geen spread.
Bij ex-dividend gaan wordt het financieringsniveau direct aangepast. Ik weet niet of de stoploss dan ook wordt aangepast (lijkt me van niet). Maar in elk geval hou je bij uitstoppen dan wel een hogere restwaarde over. Het dividend ben je niet kwijt.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 20:02 schreef joriszss het volgende:
[..]
Is het trouwens ook niet zo dat je met Turbo Long's in de problemen kunt komen wanneer een aandeel ex-dividend gaat. Door de hefboomwerking kan de turbo in een keer door de stop-loss (die elke .. dagen wordt gesteld) kan vallen en je je volledige investering kwijt bent.
Inderdaad, precies ook mijn motivatie om niet in turbo's te gaan.quote:Op donderdag 12 oktober 2006 13:33 schreef SeLang het volgende:
Die stoploss is in mijn ogen het grootste nadeel van een turbo, want er hoeft maar even een spike/dipje te komen en je bent weg. (Dat geldt trouwens voor stoplossen in het algemeen, daarom gebruik ik vrijwel nooit een stoploss).
Ik ben het met je eens. Af en toe duiken er verhalen op dat er al spoedig een recessie aankomt, met name getriggerd door de VS. Dat soort verhalen moet iedere belegger goed in de gaten houden ben ik van mening.quote:Op maandag 16 oktober 2006 15:36 schreef elcastel het volgende:
[...]dat je best op de hoede mag zijn.
[Centraal] Beleggen & Aandelen deel 14quote:Ok, de dagen van daling hebben we erop zitten vermoed ik. Het is niet de correcte geworden die sommigen hadden voorspeld (naar de 440).
De komende twee à drie weken gaat het hard. Ik voorspel dat we binnen een maand door de 500 punten gaan.
Ligt er natuurlijk helemaal aan vanaf wanneer je begint te meten. Ik stapte vlak voor de daling in. Als ik in januari was ingestapt dan had ik voor het ene fonds 30% winst gehad, voor de ander 20% verlies, voor weer een ander 70% winst.quote:Op maandag 16 oktober 2006 20:38 schreef macondo het volgende:
Een rendement van 9 procent is trouwens niet echt veel voor zo'n gewaagde keuze. Europa heeft het heel wat beter gedaan hier en daar. Ook mijn China index volger heeft beter gepresteerd.
Put your money where your mouth is.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 09:21 schreef Socios het volgende:
Ik voorspel een ´Black Monday´ op 30 oktober a.s.. Alle lucht er weer even uit! Snel terug naar een AEX van 428 punten.
Ja... totdat een ITM optie niet meer ITM is of dat steeds minder wordt.quote:Op donderdag 12 oktober 2006 13:10 schreef macondo het volgende:Dat er leverage zit aan itm opties zal ik niet ontkennen. De aanschafwaarde is namelijk lager dan dat van de aandelen, terwijl de prijs van de opties reageert als een aandeel in absolute waarde. Als het aandeel 10 cent duurder wordt, dan zal de optie ook 10 cent duurder worden. Niets bizars aan.
Dacht dat van die 10 cent vanwege de tabel:quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 20:05 schreef macondo het volgende:
Webdesign, je vraagt een beetje naar de bekende weg. De lagere prijs zijn inderdaad de kooporders, en de hogere prijs de verkooporders. Biedingen en offers.
En wat je gehoord hebt is juist. Dit soort aandelen van bedrijven die op de fles zijn gegaan, daar moeten particulieren wegblijven. Je betaalt te veel transactiekosten, en het risico is enorm. Je moet het met grote aantallen spelen. Stel dat je 8 cent binnenkrijgt, wie zegt dat je het ooit weer kan verkopen op 9 cent? Misschien zakt het wel langzaam weg.. naar een waarde van bijvoorbeeld vier cent.. Dan heb je 50% verlies aan je broek. En veel upside potential zit er niet in
De meesten gaan pas verkopen op 10 cent? Hoezo?
Ten eerste is het aan jou of je uberhaupt wilt verkopen, op welke prijs dan ook. Jij bent namelijk gewoon eigenaar van een (microscopisch klein) stukje Corus.quote:Op woensdag 18 oktober 2006 10:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb ook nog een vraagje. Wederom over de overname van corus. Dit is voor het eerst dat ik een aandeel heb wat mogelijk overgenomen gaat worden. De huidige koers is hoger dan wat ik vanmorgen in de krant las wat als overname bod gedaan wordt.
Krijg ik na de overname alleen de overname prijs per aandeel? Of krijg ik dan aandelen Tata? En zou ik dan nu dus moeten verkopen nu de koers nog iets hoger staat dan het overname bod?
Niemand heeft er inzicht in, de professionele markt ook niet. Dus wat dat betreft heb je als particulier geen achterstand. Iedereen probeert het boek af en toe te manipuleren, maar eigenlijk trapt niemand er in en loop je vooral risico dat het misgaat óf dat anderen je doorzien en tegen je in gaan handelen.quote:Op woensdag 18 oktober 2006 19:16 schreef elcastel het volgende:
Macondo, vraagje : is het nou zo dat het officieel niet mag, het intrekken van orders in het orderboek ? Ik heb die taferelen zelf mogen meemaken bij o.a. Getronics en Ahold, maar omdat ik zelf beperkte inzage heb, of eigenlijk officieel gewoon totaal niet, kan ik dat niet goed volgen. Maar goed, mag het, of is het misbruiken van een schemergebied ?
Ik moest er aan denken omdat ik destijds overal las dat er blokken werden geplaatst en als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit was toen Getronics rond de 1,40 doolde. De koers leek duidelijk gedrukt te worden, terwijl het algemeen werd aangenomen dat Getronics zelf hoopte op een koers ~1,45 zodat de boel boven de 10¤ zou komen na de reverse split.quote:Op woensdag 18 oktober 2006 21:40 schreef macondo het volgende:
Maar je eigenlijke vraag.. mag het? Eigenlijk zou ik het niet weten. Het is inderdaad een schimmig gebied, je zou het kunnen opvatten als marktmanipulatie. Maar je mag wel gewoon orders inleggen, en elke order geeft toch een signaal af. Ik heb nooit gehoord dat er tegen opgetreden is, het is gewoon wat de voortdurende handel is. Proberen niet in je kaarten te laten kijken, en toch je transactie voltooien.
Ik dacht dat ABN Amro een turbo-toernooi heeft waar je met fake geld kan oefenen.quote:Op zondag 22 oktober 2006 11:52 schreef MacKniver het volgende:
Ongeveer een jaar geleden was ik nog into aandelen en was teletext mijn grote vriend maar ik wil nu mijn aandacht meer richten op turbos/speeders. Weet iemand een goede simulatie waar ik de komende maanden eerst kan simmen voordat ik er echt aan begin. Liefst gewoon een gratis sim.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |