abonnement Unibet Coolblue
pi_206709250
Ze zijn zo leuk soms, onze kleuters O+ Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen over school, poep, plas, zwemles, speelafspraakjes en heel veel meer!
  donderdag 17 november 2022 @ 15:38:27 #2
149959 SQ
snelle trees
pi_206709316
Ja weet je wat denk ik het echte punt in dit verhaal is, is dat de OPPAS het deed. Nog niets eens zozeer of de kinderen even alleen kunnen zijn, want over het algemeen kunnen de meeste kinderen in die leeftijd echt wel 5 minuten alleen blijven. Echt heus ;)

Ik zou dus, als het mijn kinderen waren, ook echt wel even naar de overkant lopen en weer terug. Maar ja. Als ik een oppas had die dit deed zou ik het ook stukken minder aangenaam vinden. Ik heb niet voor niets de oppas, denk ik dan, en daarbij maak ik liever zelf de inschatting dan dat een ander dat voor me doet.
disclaimer
pi_206743568
Kleuter begint morgen aan z’n derde week school en we zijn positief verrast over hoe goed het gaat. Hadden verwacht hem de eerste weken wel een dag(deel) thuis te moeten houden, maar dat is nog niet nodig geweest. De juffen zijn ook enthousiast over hem, hij doet met alles leuk mee en lijkt al wat vriendjes te hebben O+
Hij is ook al met ‘gekke’ sinterklaasliedjes thuisgekomen die hij tot in den treuren zingt :')
pi_206743985
Wat fijn eponine!

Hier hadden we afgelopen week een tien-minuten gesprek met de juf. Simon doet het erg goed op school, qua leerstof (rekenen, taal e.d.) functioneert hij op groep 3 niveau.

Er zijn de laatste weken wat wisselingen in de bezetting vanwege langdurige uitval van een kleuterjuf in een andere klas en zijn vaste juf heeft wel meegekregen dat Simon wat minder goed luistert bij juffen die hij een dag per week heeft. Bij zijn vaste juf luistert hij wel goed en zij heeft ook goed door dat hij meer aankan en houdt hem ook goed bezig met moeilijkere dingen. Zij gaf ook aan als dat niet gebeurt, hij minder goed gaat luisteren.

Het blijft ook wel lastig al die wisselingen, vooral ook omdat het probleem in een andere klas is ontstaan, maar door gebrek aan invallers het probleem nu over alle kleuterklassen is verdeeld, maar vooral de klas van Simon lijkt nu getroffen te zijn. Die klas heeft nu standaard 3 verschillende juffen per week, terwijl de klas waarin het probleem met een uitvallende juf is ontstaan, nu 2 vaste juffen heeft (1 juf was eerst de 2e vaste juf van Simons klas). School kan er wellicht niks aan doen (want gebrek aan vaste invaljuffen), maar het zorgt wel voor onrust. En dan ook nog de Sinterklaastijd erbij.
pi_206746180
Oh lastig ja als er veel verschillende juffen zijn. In ieder geval fijn dat zijn vaste juf goed zicht op hem heeft.

Hier heeft juf pas geleden corona gehad, maar is er niets uitgevallen. Er is een gepensioneerde juf die in ieder geval steeds invalt als een kleuterjuf er niet is. Geen idee of ze ook bij andere klassen invalt, maar voor de kinderen is het wel een fijn bekend gezicht steeds. Mijn vriend heeft haar ook als juf gehad 25 jaar geleden.
Langdurige uitval zal zij niet gaan vervangen neem ik aan, dat is wel een vervelend probleem.
pi_206764383
Oh wat stom Tolstoi dat juist zijn klas de wisselende juffen heeft, hier had C vorig jaar in 2 weken tijd elke dag een andere juf :o Dat was ook best intens _O-

Ik had hier ook net een tien minutengesprek met de juffen en ze hadden alleen maar leuke dingen te melden over mijn kleine meisje O+ Ze doet het hartstikke goed en is lief en behulpzaam in de klas, ben hartstikke trots op haar :)

Ik ben trouwens wel de loedermoeder die telkens vergeet haar d’r schoen te laten zetten in het weekend, maar ze vraagt er zelf ook niet naar, heb het idee dat Sinterklaas niet zo leeft bij d’r (misschien omdat ik de kerstboom al heb staan _O- ) en vind dat eigenlijk niet zo erg.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206764736
Mijn kinderen vergeten dat ook vaak s avonds Rena. Net als dat wij het vullen soms vergeten :X ze mogen hier dus elke dag hun schoen zetten als ze willen, maar Sint komt niet altijd langs ;)

Wij hebben donderdag gesprek op school en ik ben wel erg benieuwd. Em is thuis druk bezig met leren lezen (de kleuter samen-leesboekjes gaan al goed. Lala leest die als “P-A-K. Kado”, die kijkt alleen de plaatjes). Lala is ook heel verlegen geworden buitenshuis, dus ik ben heel benieuwd in hoeverre ze dat op school ook zien. Vorige week kwamen we na de schooldag de juf buiten tegen, toen renden ze er wel enthousiast op af om te knuffelen :D en ze vinden het wel jammer dat vanwege uitval hun vaste juf nu even in de bovenbouw staat terwijl zij de bonusjuf hebben (een zij-instromer vanuit het kdv die ze dus ook al goed kennen). Maar ze hebben de hele week dezelfde juf + deze inval-juf en een zij-instroom-meester er soms bij. Erg luxe vergeleken met de chaos vorig jaar met 4 verschillende ‘vaste’ juffen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206767018
Hier nog een “loeder moeder” dan ;) Sofie heeft nog geen enkele keer haar schoen gezet. Het leeft niet zo bij haar.
Afgelopen zaterdag wel naar het Archeon geweest. Daar is “de stad van Sint”. Echt heel leuk gedaan! Zeker met een museumkaart een aanrader :)
pi_206767878
Schoenzetten wordt hier ook compleet vergeten dus zaterdagnacht was er lekkers door de brievenbus gegooid.

quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2022 17:49 schreef FlyingFish het volgende:
Lala leest die als “P-A-K. Kado”, die kijkt alleen de plaatjes
Precies dit hadden we vanavond. R-A-T muis! en P-OE-S kat!

L mocht bij de bieb sintboekjes uitzoeken en kwam aanzetten met een samenleesboekje. Nog nooit van gehoord maar erg leuk. Hij herkent een aantal letters maar vormt er nog geen woorden mee dus eigenlijk nog wat te vroeg voor deze boekjes maar ach het gaat over sint.

[ Bericht 4% gewijzigd door Elleska op 22-11-2022 11:03:30 ]
pi_206773123
leuk die samenlees boekjes, zal eens kijken of de bieb hier ze ook heeft.

mijn kleuter was vandaag niet pleased dat ze van letters het woord "taart" moesten maken, want hij zat toch pas in groep twee :( dat was voor groep drie! weet juf nou niet dat ze in groep twee helemaal nog niet hebben leren lezen :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 22 november 2022 @ 12:26:21 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_206774770
Haha, mijn kleuter was na de eerste schooldag vorige week vooral heel boos dat ze nog niet had leren schrijven _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_206787538
Mijn kleuter gaat vanaf deze week gewoon weer alle ochtenden naar school. *O*

Ik heb me er maar bij neergelegd dat hij best zes kan zijn voordat hij ook volle dagen zal gaan.
In december moet er ook besloten worden over voortzetten/stoppen van de begeleiding. Mijn idee is om te stoppen, omdat de noodzaak niet zo groot lijkt. En ook heb ik in mijn achterhoofd dat hij mogelijk in groep 3 weer hulp nodig heeft. Dan kunnen ze het budget beter bewaren voor die tijd.
Maar het gaat ook op school steeds beter geloof ik. Hij geeft wel aan dat hij geen zin heeft om de werkjes te doen, maar doet het wel. Zijn eigen juf is met zwangerschapsverlof, maar nu heeft hij weer zijn favoriete juf terug. :)

Hij zit ineens ook bomvol met speelafspraakjes, en is dan weer met buurkindjes aan het spelen. Zo fijn om te zien dat hij weer sociaal functioneert. O+

Pas geleden luisterde hij zelfs toen iets niet mocht. Ik ben nog steeds verbluft. :{
Hij leert dat luisteren misschien ook wel van zijn peuterzusje, want die is juist heel meegaand. Meestal.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_206788327
@PKM Sjaak was pas 7,5 toen hij voor het eerst hele weken naar school ging. Af en toe houd ik hem alsnog een dagje thuis. Je hebt er misschien weinig aan, maar je bent in ieder geval niet de enige die hier afwegingen in te maken heeft :*
pi_206788342
Wat fijn dat het zo goed gaat ! Hele dagen en dat in deze stressvolle feestdagentijd is extra knap.

Overleg even of het idee van budget bewaren wel klopt.
Bij ons werd gezegd dat ondersteuning beter door kan lopen. Nu was dat bij L sowieso de bedoeling omdat hij op de Psz steeds 2 stappen vooruit rende waarna alles goed lijkt te gaan, alle hulp afgezegd en dan plots weer een stap terug waardoor ze daar met de handen in het haar zaten. Dat wil ik nu echt voorkomen want hulp opstarten kost tijd en voorkomen is beter dan genezen.

Bij L gaat het ook ineens super goed met hele schooldagen en ik moet eerlijk zeggen dat het mij ook goed doet dat de hulp en de gesprekken blijven doorlopen want de goede kanten horen is zo fijn. Dat was bij de PSZ niet het geval en als je de observatieverslagen naast elkaar legt is het alleen maar negatief terwijl daartussendoor steeds hele goede periodes zijn geweest maar dat is nooit op papier gezet.
pi_206798976
@PKM , wat een fijne ontwikkelingen!

Hier is gisternacht mijn schoonvader overleden, toch nog vrij onverwachts ook al kwam het er wel aan, en de spanning die ik had om het aan C te vertellen was voor niks, ze reageerde er echt als een kleuter op (gelukkig); dat ze het zielig voor opa vond en dat ik moest stoppen met huilen :o ‘s Middags zijn we even bij mijn schoonouders thuis geweest, ze wilde niet kijken bij opa maar heeft toch uit zichzelf even om het hoekje gekeken en ging daarna vrolijk door met spelen :') Het lijkt me soms heerlijk om nog zo onwetend te zijn, en ben eigenlijk ook wel blij dat ze het nog niet zo hoeft te ervaren als wij dat doen. Ben benieuwd hoe ze de begrafenis gaat ervaren volgende week, maar ik ga me er wel even mentaal op voorbereiden hoe ik mezelf op de been houd met een kleuter er bij, dat vind ik wel een beetje spannend.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206799021
@rena, wat ontzettend verdrietig, gecondoleerd en heel erg veel sterkte ;( :*
pi_206799047
@rena, gecondoleerd, verdrietig nieuws. Sterkte de komende tijd.

@PKM, wat fijn dat het beter gaat op school!
pi_206799162
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 07:00 schreef rena het volgende:
@:PKM , wat een fijne ontwikkelingen!

Hier is gisternacht mijn schoonvader overleden, toch nog vrij onverwachts ook al kwam het er wel aan, en de spanning die ik had om het aan C te vertellen was voor niks, ze reageerde er echt als een kleuter op (gelukkig); dat ze het zielig voor opa vond en dat ik moest stoppen met huilen :o ‘s Middags zijn we even bij mijn schoonouders thuis geweest, ze wilde niet kijken bij opa maar heeft toch uit zichzelf even om het hoekje gekeken en ging daarna vrolijk door met spelen :') Het lijkt me soms heerlijk om nog zo onwetend te zijn, en ben eigenlijk ook wel blij dat ze het nog niet zo hoeft te ervaren als wij dat doen. Ben benieuwd hoe ze de begrafenis gaat ervaren volgende week, maar ik ga me er wel even mentaal op voorbereiden hoe ik mezelf op de been houd met een kleuter er bij, dat vind ik wel een beetje spannend.
gecondoleerd :*

is het geen optie om haar niet mee te nemen? Denk dat het op deze leeftijd niet perse iets toevoegd om het hele proces eens gezien te hebben, misschien maakt het haar zelfs wel angstig, weten dat opa de grond/de oven in gaat. Ik denk dat je die dag dan vooral bezig bent om haar te entertainen/stil te houden en er dan misschien niet echt zelf vol bij aanwezig kan zijn (niet voor jezelf en niet voor je partner). Ze kan ook nog niet zoveel met die grote emoties van volwasssenenen denk ik. is het geen optie om haar alleen bij een stukje te betrekken?


Uiteraard moeten jullie dit vooral doen op een manier die voor jullie goed voelt :* maar als ik voor mezelf spreek zou ik mijn kleuter op deze leeftijd nog niet meenemen naar een uitvaart. Misschien wel naar het rouwcentrum of later naar de begraafplaats ofzo.

wel erg fijn dat ze er op haar manier zo goed mee omgaat O+ jullie hadden haar ook al een beetje voorbereid toch, dat het misschien zou kunnen gaan gebeuren?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 24 november 2022 @ 08:32:37 #19
149959 SQ
snelle trees
pi_206799335
Hm, ik denk niet dat het bespreekbaar was geweest om het eerste en enige kleinkind van mijn moeder niét naar de uitvaart mee te nemen destijds. Mijn dochter was anderhalf en voor haar voegde het inderdaad weinig toe, maar voor de rest van de aanwezigen des te meer.
Mijn eigen ervaring is dat ik het juist wel heel fijn vond om haar er bij te hebben. Afscheid nemen van mijn moeder was loodzwaar, maar de uitvaart was voor mij vooral een ritueel en afscheid nemen is zoveel meer dan alleen die uitvaart. Het gaf ook wat positieve energie aan een treurig moment en uiteraard afleiding en steun. Dus nee, ik zou mijn kind niet thuislaten, en al zeker niet als dat kind het kleinkind van de overledene is.

Veel sterkte Rena :*
disclaimer
  donderdag 24 november 2022 @ 09:52:41 #20
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_206799914
Gecondoleerd Rena! :'(

Mijn nichtjes van 2 en 4 hebben gedanst op de muziek bij de begrafenis van hun opa, en dat deed alle aanwezigen echt heel veel goed.

Mijn tante (van wie de man dus overleden was) heeft er een boekje over geschreven om voor kleuters de dood uit te leggen (https://www.bol.com/nl/nl/p/dag-opa-henk/9200000124634551/). Daar staat ook een tekening in van de dansende kleinkinderen O+
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_206799938
Toen mijn moeder overleed was mijn kind 1 jaar en 3 maanden. We zijn toen als gezin in het mortuarium geweest om samen afscheid te nemen. Dreumes had een een tekening gemaakt voor oma en die is mee in de kist gegaan. Hij heeft haar een kusje gegeven en dag gezwaaid ( :'( :'( :'( ). Dat was voor ons een heel mooi en fijn afscheid. De begrafenis zelf had hij echt niks aan gehad. Het was precies rond slaaptijd en hij was dan echt heel vervelend geworden, dat weet ik zeker. En ik wilde ook me kunnen focussen op mijn eigen afscheid. Toevallig was het ook een kdv-dag, dus voor opvang hoefden we niks te regelen, dat scheelde natuurlijk ook.

Als mijn kind ouder was geweest, zeg 3 of ouder, had ik hem zeker wel meegenomen. Ik kan zelf herinneren dat ik niet meemocht naar de uitvaart van mijn oma en dat vond ik destijds echt heel stom (al wist ik natuurlijk totaal niet wat een begrafenis was, het feit dat ik als enige niet meemocht was stom). En mijn nichtje was ook 3 toen ze wél mee was naar de uitvaart van haar opa (omdat mijn zus zich mijn verhaal goed herinnerde :D ) en zij kan het zich ook nog herinneren (ze is nu 26). Ze was ook echt het oogappeltje van mijn vader (toen nog zijn enige kleinkind). Zelfs toen hij op de IC op niemand meer reageerde, leefde hij toch nog even op als zij er was O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_206800123
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 07:53 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
gecondoleerd :*

is het geen optie om haar niet mee te nemen? Denk dat het op deze leeftijd niet perse iets toevoegd om het hele proces eens gezien te hebben, misschien maakt het haar zelfs wel angstig, weten dat opa de grond/de oven in gaat. Ik denk dat je die dag dan vooral bezig bent om haar te entertainen/stil te houden en er dan misschien niet echt zelf vol bij aanwezig kan zijn (niet voor jezelf en niet voor je partner). Ze kan ook nog niet zoveel met die grote emoties van volwasssenenen denk ik. is het geen optie om haar alleen bij een stukje te betrekken?


Uiteraard moeten jullie dit vooral doen op een manier die voor jullie goed voelt :* maar als ik voor mezelf spreek zou ik mijn kleuter op deze leeftijd nog niet meenemen naar een uitvaart. Misschien wel naar het rouwcentrum of later naar de begraafplaats ofzo.

wel erg fijn dat ze er op haar manier zo goed mee omgaat O+ jullie hadden haar ook al een beetje voorbereid toch, dat het misschien zou kunnen gaan gebeuren?
Ik snap waar je vandaan komt :Y Maar mijn schoonvader had graag gewild dat ze er bij was en het word als het goed is geen ‘zware’ begrafenis, met muziek en er na een borreltje drinken zoals hij dat gewild had. Ik zag gisteren al toen we op bezoek waren dat ze ook een stukje afleiding is voor de mensen die er zijn, ik zag mijn schoonmoeder zelfs een beetje opbloeien toen ze binnenkwam en hun gaan er richting haar ook goed mee om moet ik zeggen.

Ze had gisteravond wel echt een megadriftbui waar ze bijna niet uitkwam, helemaal begrijpelijk gezien de gekke dag maar dat is wel echt even slikken als je zelf ook doodmoe en emotioneel bent, daar bereid niemand je op voor :o

Dank voor de condoleances en de ervaringen :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206800821
Gecondoleerd en veel sterkte Rena. Ik zou mijn kinderen ook meenemen naar de uitvaart van hun naaste familie. Hopelijk wordt het een mooie uitvaart.

Mijn zoon kwam overigens na het overlijden van mijn neefje (waarbij hij niet bij de uitvaart was) op random momenten met allerlei vragen over de dood. Met name over wanneer iedereen dood gaat, inclusief wat angst voor zijn en onze dood.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206800870
wat fijn om te lezen dat het vaak ook zo goed gaat met kleintjes op uitvaarten O+ . mijn post was niet gebaseerd op mijn ervaringen maar vooral op hoe ik verwachtte dat mijn kleuter het zou doen. Fijn om ook te lezen dat het juist heel helpend kan zijn O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 24 november 2022 @ 11:40:02 #25
319308 Tink89
To live is to dance
pi_206801048
Een fijn hulpmiddel hier was het filmpje van Kikker en het dode vogeltje (van Kikker en vriendjes, oa te vinden op Netflix). Vooral juist omdat ze daarna gewoon weer lekker gaan spelen en dat helemaal oké is. Misschien heb je er iets aan.

En verder heel veel sterkte natuurlijk. Ik zou mijn kinderen meenemen, maar vooral omdat ze voor wat afleiding kunnen zorgen en ik zeker weet dat hun opa/oma's dat zo zouden willen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_206804409
Wij hebben vandaag ouder gesprek gehad. Juf gaf het advies om meer kinderen te maken omdat deze zo goed gelukt waren :') Ze doen het goed op school, pakken van groep 3 mee wat ze leuk vinden (ze zitten in een 2/3 combinatie), van Lala’s verlegenheid is niets te merken en ze nemen soms expres de juf in de maling met wie wie is. Ik had ook niet veel anders verwacht want anders had ik allang iets gehoord, maar altijd fijn om te horen dat het goed gaat!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 24 november 2022 @ 16:44:11 #27
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_206804587
Heerlijk FF! Hier ook alleen maar goede berichten. Fijn is dat, en ook wel een verademing na vorig jaar toen hij school aanzienlijk minder leuk vond, sociaal matig aansluiting had en absoluut niet liet zien wat hij kon. Groter worden helpt!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 24 november 2022 @ 16:44:50 #28
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_206804598
Gecondoleerd Rena en sterkte met het verdriet van je dochter naast dat van jullie zelf - dat lijkt me knap ingewikkeld.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_206804643
Gecondoleerd rena, wat verdrietig :*
pi_206821943
Sterkte @rena :')

Wij keken voetballen, maar die voetballer die bleef liggen en op een brancard moest, zei mijn kleuter "die is dood he". Verder geen reactie, gewoon door met spelen. :D

Hij heeft nou vijf ochtenden school gehad en zit nog goed in zijn vel. Woensdag en vandaag heeft hij ook nog met vriendjes gespeeld.
De IB-er zei nog dat ze het knap zou vinden als deze week goed zou gaan, maar volgens mij is hij geslaagd. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_206822005
quote:
3s.gif Op vrijdag 25 november 2022 20:06 schreef PKM het volgende:
Sterkte @:rena :')

Wij keken voetballen, maar die voetballer die bleef liggen en op een brancard moest, zei mijn kleuter "die is dood he". Verder geen reactie, gewoon door met spelen. :D

Hij heeft nou vijf ochtenden school gehad en zit nog goed in zijn vel. Woensdag en vandaag heeft hij ook nog met vriendjes gespeeld.
De IB-er zei nog dat ze het knap zou vinden als deze week goed zou gaan, maar volgens mij is hij geslaagd. :)
en dat in zo'n onrustige periode *O* goed bezig kleine man *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_206823235
Wat fijn dat het zo goed gaat PKM! *O* Hopelijk geeft dat ook wat goede hoop dat hij over een tijdje al nog verder uit kan breiden!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  vrijdag 25 november 2022 @ 21:38:58 #33
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_206823601
Fijn PKM!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_206825452
@rena sterkte!

Ik zou de kinderen ook meenemen naar de uitvaart. Mijn eigen opa leeft nog en ik vrees dat dat hun eerste uitvaart zal zijn. Hij is vorige week 89 geworden. Ze zijn gek op hun opa opa, ze zien hem ook elke week want op woensdag lunchen we met elkaar. Ik hoop dat mijn kinderen hun opa en oma net zo lang bij zich mogen hebben als ik mijn opa heb!

@PKM wat fijn dat banaan zo goed gaat op school. En inderdaad dat in een onrustige periode!

Hier zijn ze dubbel aan het stuiteren. Er hangen twee aftel kalenders. Een naar onze trouwdag aankomende donderdag en een naar pakjesavond.
pi_206825600
Veel sterkte Rena.
Ik ben er ook voor om kinderen mee te nemen naar de uitvaart van hun naasten. Kleuter was als 2,5 jarige bij de uitvaart van mijn opa. Het voelde als de enige logische keuze voor ons. Haar even oude neefje was er niet bij, zijn ouders hadden een andere keuze gemaakt.
Het was corona dus max 30 mensen in het uitvaartcentrum. Toen het laatste nummer afgelopen was en het even stil was riep ze: klaar!!

Pkm fijn dat het zo goed gaat op school nu.

Aapieannie, terecht dat ze stuiteren, dat zijn 2 hele toffe dingen in het vooruitzicht! Fijne trouwdag alvast!
pi_206826428
Sterkte Rena!
Ik ben van mening dat een kind ook gerust jouw/jullie verdriet mag zien. Dus hou je vooral niet heel de tijd groot. Hoe moet een kind leren dat emoties tonen heel normaal is als ze de volwassenen om zich heen altijd vrolijk/neutraal zien?

Fijn PKM dat het beter gaat met banaan!

Alvast een fijne trouwdag Aapie!

Vraagje hoe gaan jullie om met kleuters die van alles weg willen geven aan de kindjes op school? Sofie heeft van de week gipsen beeldjes uitgedeeld die ze gemaakt had. Vanmorgen kreeg ze in haar schoen iets om 3 armbandjes te maken. Dan is het ook gelijk: ‘de gele ga ik maken voor A en de rode voor B! Ik denk dat ze daar heel blij mee zijn !’
Superlief natuurlijk. Alleen beseft ze niet helemaal dat het dan ook weg is en je niet iets terugkrijgt. Ook niet na uitleggen.
Moet/kan ik dit gewoon laten gebeuren?
  zaterdag 26 november 2022 @ 10:51:08 #37
149959 SQ
snelle trees
pi_206826467
Verwacht ze dat ze iets terug krijgt dan?
Want op zich is het wel een mooie mindset vind ik. En zolang zij het met liefde doet en er niet iets voor terug verwacht lijkt het mij niks zorgelijks. Waren maar meer mensen zo O+ Ik heb het ook nooit geleerd helaas.
disclaimer
pi_206826709
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in O+
Ze spreekt in ieder geval niet uit dat ze ook iets terug verwacht.
pi_206829175
Mag ik even supertrots zijn??
Simon was gister aan het tekenen en hij ging er wat bij schrijven. Dat werd een heel verhaal over hem en mij en een feestje van zijn knuffel. OK, het was voor zo'n 60% fonetisch opgeschreven en sommige letters in spiegelbeeld (alhoewel hij het woord "boekje" correct schreef) en aan spaties tussen de woorden doet ie ook (nog) niet, maar ik vond het zo knap O+ O+ O+ O+

Uit de bieb hadden we vanochtend een AVI-start boekje meegenomen, supersimpel en korte zinnetjes. Hij las vanmiddag de eerste bladzijde (4 zinnetjes) helemaal zelf O+ O+ O+ (alleen met de letter 'ij' had ie hulp nodig).
Trotse moeder hier!
pi_206885058
De uitvaart met C er bij ging ontzettend goed, ze heeft zich voorbeeldig gedragen en was voor veel mensen een vrolijke afleiding O+ Voor ons gaat het wel tijd kosten dit een plekje te geven, we zijn nog erg verdrietig, maar de uitvaart zelf was een waardig afscheid O+ We hebben ons ook niet ingehouden met huilen, dat mag ze idd ook gewoon zien. Ze kwam op een gegeven moment mijn tranen droogdeppen, zo lief O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206887553
Wat knap Tolstoi! En is ook druk bezig met allerlei dingen (proberen) te schrijven met haar vriendinnetje en letters die op tv staan proberen te lezen, maar echt (meerdere) woordjes lezen is nog een paar stappen verder. Ik vond Borre boekjes groep 3 ideaal tijdens deze fase met mijn oudste. Daarbij lees jij een pagina, en zij 1 zin per pagina. Toevallig heb ik vanmiddag alle groep 2 en 3 boekjes naar de meiden verhuisd. In de kringloop kun je die overigens voor een leuk prijsje vinden met wat mazzel.

Fijn dat het een mooie uitvaart was Rena, en dat C het zo goed heeft gedaan. Sterkte!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206905088
En zo is onze kleuter 5 jaar vandaag O+ Hele dubbele week maar we vieren haar vandaag dubbel en dwars, zo had opa het ook gewild, gelukkig hadden we het 3 weken terug al voor het grootste deel gevierd met grote zus en opa er nog bij, maar de dag zelf laten we ook niet stil aan ons voorbij gaan *O* Trakteren op school, nog wat cadeautjes en vanavond frietjes eten :9~ :9
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206906078
Gefeliciteerd Rena! *O*

Nou wil ik ook frietjes eten :(
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206912939
Gefeliciteerd @rena *O*

Mijn kleuter was ziek sinds zondag, zelfs gisteren spuugde hij nog. Hij is dus de hele week thuis geweest.
Vandaag was hij vooral nog heel moe en huilde snel. Maar hij speelde wel weer met zijn vriendjes toen hij gehaald werd. :)

We hebben op zijn verzoek het kleine kerstboompje staan. Wat hem betreft gaan we in ons drukke weekend ook nog de grote boom opzetten. Moet toch lekker zijn als je niet verder hoeft te denken dan wat je nu wilt. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207115974
Hoe gaat het met de kleuters in aanloop naar de kerstvakantie?

We merken hier dat de vermoeidheid begint te komen. Nog vier dagen school en dan vakantie. Wel nog even kerststukjes maken en kerstdiner halverwege de week, maar vrijdag gelukkig al vrij.

De eerste zeven weken op school zijn voorbij gevlogen. Gisteren gesprek met de juf gehad en dat was allemaal erg positief. Zo fijn dat hij op school zichzelf laat zien zoals wij hem ook zien O+. Hij observeert, zuigt alles op wat ie ziet en hoort en doet met alles mee. Pakt ook uit zichzelf al werkjes voor de oudste kleuters. Speelt met iedereen in de klas en vindt veel aansluiting O+
pi_207116099
Moeeeee inderdaad. Best wel toe aan vakantie issie. Maar hij houdt zich nog heel goed moet ik zeggen. Gelukkig zijn ze vrijdag wat eerder uit. Maar het is wel nog een drukke week met dinsdagochtend kerstoptreden en woensdagavond kerstdiner.
pi_207117256
Hier ook moeee. Tussen de middag even naar bed gestuurd en hij was zo vertrokken dus dat was echt wel nodig.
pi_207117309
Simon is ook wel toe aan vakantie, alhoewel hij zich op school goed houdt. Thuis zijn er wel de nodige meltdowns, dus blij als er straks even rust is. Zelf ben ik ook vreselijk aan vakantie toe.
pi_207118216
ik merk eigenlijk helemaal niks aan mijn kleuter :D die vind alles even leuk en gezellig en geniet volop van de kou en de lampjes. Vlak voor sinterklaas was ie drama qua luisteren ect, maar sinds zes dec is dat weer helemaal over ^O^.

Enige wat ie soms doet is expres zn babybroertje (zachtjes of bijna) pijn doen :{ herkent iemand dat? Het lijkt een soort experimenteren. Of pijn hetzelfde werkt bij zo'n mini mensje als bij hemzelf. Het is niet dat hij hem bewust omver trekt ofzo, maar bijvoorbeeld langzaam op zn voetje gaan staan. Tot nu toe heb ik het (denk ik) elke keer op tijd gezien en uitgelegd dat we elkaar geen pijn mogen doen omdat we familie zijn :+ (ik had even geen betere onderbouwing :') )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_207119754
Mijn kleuters trekken het ook allemaal prima. Ik merk alleen dat ze nu niet meer elke dag willen afspreken, maar 2 van de 3 dagen :') maar een pyjamadagje zoals vandaag doet ze ook wel even goed! Wij hebben verder alleen donderdagavond kerstdiner als speciale activiteit. En ik heb ze daarvoor uitbesteed aan m’n zus die ze uit school haalt en ze met ingevlochten haren en nette kleding weer bij mij aflevert vlak voordat het kerstdiner begint! En m’n man is ober bij hun kerstdiner :)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207121259
Mijn kleuter is ook moe en nou is hij ook nog jarig vandaag. Dit drukke weekend is precies wat hij niet nodig heeft.

Op school gaat het maar zo zo vind ik. Het is op dit moment niet eens zo dat hij heeeeel slechte dagen heeft, maar de juffen zijn misschien ook aan vakantie toe. :?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zaterdag 17 december 2022 @ 20:30:51 #52
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207121295
Gefeliciteerd PKM! Met je grote zoon. Gelukkig is het bijna vakantie…

Jammer dat het een te druk weekend voor hem is. Kan dat volgend jaar anders? Mijnes is midden in de zomer jarig dus wij waren gewoon weg. Dus dat is mijn tip :D gewoon iets met z’n 4en gaan doen volgend jaar.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 17 december 2022 @ 20:34:11 #53
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207121343
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2022 16:28 schreef littledrummergirl het volgende:

Enige wat ie soms doet is expres zn babybroertje (zachtjes of bijna) pijn doen :{ herkent iemand dat? Het lijkt een soort experimenteren. Of pijn hetzelfde werkt bij zo'n mini mensje als bij hemzelf. Het is niet dat hij hem bewust omver trekt ofzo, maar bijvoorbeeld langzaam op zn voetje gaan staan. Tot nu toe heb ik het (denk ik) elke keer op tijd gezien en uitgelegd dat we elkaar geen pijn mogen doen omdat we familie zijn :+ (ik had even geen betere onderbouwing :') )
Ik vind dat echt een top redenering ^O^.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 17 december 2022 @ 20:35:29 #54
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207121360
Ik geloof dat de mijne ook wel aan vakantie toe is ja :P . Het gaat, maar even 2 weken geen haasten en geen BSO en geen grote groep zal hem goed doen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_207121592
Gefeliciteerd *O*
quote:
3s.gif Op zaterdag 17 december 2022 20:28 schreef PKM het volgende:
Op school gaat het maar zo zo vind ik. Het is op dit moment niet eens zo dat hij heeeeel slechte dagen heeft, maar de juffen zijn misschien ook aan vakantie toe.
Vergeet de rest van de klas niet.
De juffen van L gaven aan dat alle kinderen een keer zo druk zijn. Dat werkt aanstekelijk en vreet energie waardoor het zo zo lijkt te gaan maar dit had hij een half jaar geleden nog geen dag getrokken dus eigenlijk gaat het gewoon super goed en is hij duidelijk heel erg gegroeid.

[ Bericht 3% gewijzigd door Elleska op 17-12-2022 21:14:31 ]
pi_207121677
Gefeliciteerd PKM :*

Hier is ook de hele klas toe aan vakantie. Donderdag waren er 9 kindjes ziek :o
pi_207121791
Gefeliciteerd met banaan PKM!

Hier ook voor het eerst eigenlijk dat ik zie dat ze toe is aan vakantie. Vooral op woensdagavond nu de zwemles een uur later is (17:15-18:15 |:() is ze kapot erna. En dan zijn we pas tegen 18:45 thuis ivm reistijd en dan nog eten en douchen. Op donderdag na school nog naar de bso...

Hopelijk gaat ze voorspoedig door dit badje en gaan we terug naar een ander tijdstip als ze deze gehaald heeft.

Verschil met vorig jaar is dat we toen in november 3 weken thuis hebben gezeten met om de beurt corona en de kerstvakantie een week eerder begon.
pi_207122008
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2022 20:52 schreef Elleska het volgende:

[..]
Vergeet de rest van de klas niet.
De juffen van L geven aan dat alle kinderen een keer zo druk zijn. Dat werkt aanstekelijk en vreet energie waardoor het zo zo lijkt te gaan maar dit had hij een half jaar geleden nog geen dag getrokken dus eigenlijk gaat het gewoon super goed en is hij duidelijk heel erg gegroeid.
Dit is zeker waar. Dat hoor ik ook van de begeleiding.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207122122
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door Elleska op 18-12-2022 09:59:21 ]
pi_207124503
Wat stom PKM. En dat terwijl je net begin deze week juist een heel positief bericht had!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Doet hij overigens ook nog iets anders qua activiteiten buiten school? Wellicht is dat ook een idee, iets waar hij iets kan doen maar tegelijkertijd ook met een groep om leert gaan. Dat lijkt me ook leerzaam om te zien of hij daar ook dergelijke conflicten heeft. Ik kan je wat dat betreft scouting wel aanraden. Dat is vanaf 5 jaar en de jongste leeftijdsgroep is meestal ook relatief klein, ze zijn vaak buiten en actief bezig en ze leren er spelenderwijs ook samenwerken. Mocht je een scoutinggroep in de buurt hebben dan zou ik overigens niet zijn gedoe op school direct aankaarten, maar wel goed kijken of er ook een echte volwassene als leiding is (bever scouts hebben vaak ook pubers als leiding en die hebben vaak nog weinig ervaring, iemand er bij die iets steviger in zijn schoenen staat is wel fijn). Dan kun je na 3 opkomsten even met die leiding bespreken hoe het gaat en laten vallen hoe het op school gaat. Meestal kun je 3 opkomsten gratis mee doen voor je moet besluiten om lid te worden dus dat geeft hen de kans om een eerlijk beeld over hen te vormen voor jij een besluit moet nemen. En is het niks dan zeg je dat na de eerste opkomst en is het ook prima. (dit geldt ook voor andere clubjes overigens, maar daar heb ik weinig ervaring mee).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207124567
Ik bracht trouwens vanavond de meiden naar bed, en ik mag Lala geen kusjes meer geven. Papa scheert zich te weinig dus die geeft geen fijne kusjes en nu mag ik ook geen kusjes meer geven :'( Maar dan roept Em vanuit het bed daarnaast dat ik Lala's kusjes wel aan haar mag geven O+ Ik ben wel benieuwd hoe lang Lala dit volhoudt. Ze heeft het al eerder een keer gezegd, maar toen was het de dag er na alweer over.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207126086
Hier een gebroken nacht. Simon heeft zijn bed ondergespuugd, dus ik stond om 4 uur 's nachts zijn bed te verschonen. Later nog een keer gespuugd, toen ie op de wc zat met diarree. Toen kwam het echt van boven en onder tegelijk uit.

Hij is niet lekker. Net bij het ontbijt ook maar een halve boterham, terwijl hij normaal wel 3-4 boterhammen eet.
Hopelijk knapt ie snel op, zodat ie wel de kerstviering en kerstdiner mee kan maken.
En ik deze week even rustig wat daagjes voor mezelf heb om bij te komen en wat schoon te maken :@ :@ . Ik had bewust al wat vrije dagen genomen terwijl Simon op school zou zitten. :@ :@
  zondag 18 december 2022 @ 10:24:00 #63
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207126600
Dat is geen :@ waard joh! Ik zou ook stevig en openlijk balen als mijn schaarse alleentijd wordt ingepikt door een ziek kind.

Andere tip qua iets buiten school doen: judo. Jacob ziet het als een soort extra gymles, veel tikkertje en andere spelletjes, stoeien, rennen. Hier een heel leuke judojuf van ik schat zo rond de 20 die niet luisterende kinderen gewoon bij hun pak pakt en op de juiste plaats zet maar op zo’n manier dat het nooit gedoe oplevert.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_207127464
@FlyingFish Die eerste opmerking zat me ook niet zo dwars. Mijn kind zegt gewoon "dat ga ik tegen papa zeggen" als juf zegt dat hij een raar jong is. En gelijk heeft hij. Ik zeg ook weleens iets en daarna bied ik mijn excuses aan.
Die tweede juf die het zo deed was gewoon teveel.

Scouting vind ik wel een heel leuk idee, mijn man is gelijk om. Die is zelf nog beverleiding geweest en nu nog bij de rovers. We gaan inschrijven en afwachten wat de wachttijd is.

@Lemijn mijn kind vond judo leuk. Echt heel leuk. Maar hij is daar compleet vastgelopen op pak aan moeten, op je beurt wachten, fysiek
was het hem te ruig, hij kreeg buikpijn, wou niet meer. Denk dat hij het een half jaar deed, toen was het klaar. -O-
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207127609
@TolstoiFan logisch toch dat het je niet zo uitkomt dat hij ziek is? Misschien dat je met je man kunt overleggen dat je toch wat eigen tijd houdt?

Mijn kleuter sliep vannacht bij mij en spuugde in mijn bed. :'( Het begon bij het hoesten maar hij spuugt nog steeds een beetje.

Het is ook wel een figuur hoor. Hij maakt er gewoonte van om een glas drinken naar binnen te gieten om daarna te panieken dat hij moet spugen. Deed hij vanochtend ook weer, ja natuurlijk moet je dan weer spugen. :?
Hij vindt dat echt reuze interessant, nog steeds. :X

Er komt zo nog wel wat visite voor zijn verjaardag, die zijn op de hoogte. Ik verwacht dat hij in slaap gaat vallen. :s)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207150522
Hoe gaat het met de zieken, @PKM @TolstoiFan?

Vraagje… Een kerstcadeau voor de juf(fen) op school, is dat gangbaar? Kreeg vandaag een bericht in de klassenapp dat er ‘geen gezamenlijk cadeau voor de juffen is, zelf iets geven mag natuurlijk wel’. :?
pi_207150551
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2022 19:53 schreef eponine het volgende:
Hoe gaat het met de zieken, @:PKM @:TolstoiFan?

Vraagje… Een kerstcadeau voor de juf(fen) op school, is dat gangbaar? Kreeg vandaag een bericht in de klassenapp dat er ‘geen gezamenlijk cadeau voor de juffen is, zelf iets geven mag natuurlijk wel’. :?
Heb ik nog nooit van gehoord en mijn kind zit al in groep 5 :P

Juffendag en het einde van het schooljaar vind ik wel genoeg eigenlijk.
pi_207150628
Mijn kind geeft met Sint óf kerst een kleinigheidje. Dit keer heeft hij pindakettingen gemaakt met een kerstkaartje erbij. Hoeft helemaal niet, vinden we wel leuk, dus daarom.

Als leerkracht krijg ik bijna nooit iets met kerst en dat vind ik helemaal prima (sowieso trouwens).
pi_207151351
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2022 19:53 schreef eponine het volgende:
Hoe gaat het met de zieken, @:PKM @:TolstoiFan?

Vraagje… Een kerstcadeau voor de juf(fen) op school, is dat gangbaar? Kreeg vandaag een bericht in de klassenapp dat er ‘geen gezamenlijk cadeau voor de juffen is, zelf iets geven mag natuurlijk wel’. :?
Sommige mensen grijpen elk moment aan om de juffen iets cadeau te doen.

L heeft kerstkaartjes gekleurd waarvan er vast eentje aan juf wordt gegeven. Ik geef de juffen iets wanneer L jarig is, dat is tenminste een moment dat ze niet overspoelt worden met nog allemaal andere dingen.
pi_207153495
Dank voor de reacties! Wij laten het dan bij een kerstkaartje :Y
pi_207179327
Welpje nam vandaag afscheid bij zijn TOS-vroegbehandeling. :'( Ik vond het wel even een dingetje, het was daar zo'n warm bad en hij ging er met zó veel plezier naartoe. We gaan het missen. Maar hij is ook wel echt toe aan school, dat wordt na de kerstvakantie het volgende avontuur!
pi_207183715
Spannend Luna! Heeft hij er zelf zin in?

Ik zit al twee dagen met twee zieke meisjes thuis. Broer was de dagen er voor ziek. Vanavond is kerstdiner dus ik hoop zo dat ze opeens opknappen (broer knapte op dag 2 rond de lunch opeens enorm op) zodat ze er in ieder geval bij kunnen zijn want dat willen ze heel graag. Ik vrees nu alleen een beetje dat Em genoeg opgeknapt is straks, maar Lala nog niet (die loopt 2~3 uur achter op haar zus qua ziek worden).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207183882
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 10:23 schreef FlyingFish het volgende:
Spannend Luna! Heeft hij er zelf zin in?
Ja, zeker! Hij vraagt er ook al een tijdje naar. :)
pi_207183952
Dat is fijn, dan gaat hij sowieso enthousiast beginnen! Hopelijk voldoet het aan zijn verwachting.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207184294
Mooi @lunapuella :)

Mijn kleuter is ook nog ziek. Maandag was hij wel weer naar school, maar hij had vreselijke meltdowns 's middags. School ging ook niet zo lekker trouwens. 's Nachts lag hij weer te spugen en dinsdag ook. Gisteren was hij weer een beetje op de been maar vanochtend weer diaree.

Dus geen kerstdiner waar hij ondertussen wel naar uitkeek en morgen is 1 van zijn begeleidingsjuffen er voor het laatst maar dat zit er volgens mij ook niet in.

Ik heb wel veel zin in de vakantie. ~:)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207369228
Even vlug teken van leven :W De meisjes maken het hier goed, maar zelf een pittige tijd achter de rug.. Oma (voor de meiden overgrootmoeder) in revalidatie na eerst een hersenbloeding, vervolgens een hartinfarct. Waarschijnlijk blijvende problemen met spraak en verlamming linkszijdig. Lastige tijd dus.. Dat was 1-1,5 week voor kerst. Vervolgens de kerstdagen in het ziekenhuis doorgebracht met m'n vrouw. Bleek gelukkig 'maar' nierstenen', maar wel direct onder het mes i.v.m. ontstoken nier. Met pijnstilling en medicatie is het houdbaar, maar niet geweldig. Vervolgens zelf nu ziek, dus top feestdagen! Maar goed, kom hier niet om te klagen... Meer om iedereen alvast een heel fijn en goed nieuwjaar te wensen waarin ik hopelijk weer positief mee kan posten. *)
pi_207372333
Gelukkig nieuwjaar! *O*

C heeft het klokje rond geslapen en nergens wat van meegekregen, we hadden gisteravond wat vuurwerk en sterretjes afgestoken en dat vond ze prachtig O+ Zonde om ze wakker te maken als ze lekker liggen te 😴

Beterschap voor jullie ziekenboeg @NJ , klinkt heftig allemaal!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_207373780
Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

Wat een vervelende feestdagen zo NJ! Hopelijk een fris nieuw begin nu!

Em en Lala hebben heerlijk overal doorheen geslapen! Alleen Lala wilde vooraf niet naar bed (want opa en oma waren er), maar eenmaal in bed sliep ze binnen vijf minuten. Ook doordat ze de nacht er voor bij hun nichtje gelogeerd hadden waarschijnlijk.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207373808
Gelukkig nieuwjaar! *O*

Wij hadden zelf wat vuurwerk, dat vond Banaan ook mooi. Iets later naar bed dan anders en gelukkig niet supervroeg wakker. ^O^
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_207374527
Happy New Year *O* *O* *O*

@NicolasJoy, dat klinkt als een flink pittige tijd. Veel beterschap voor jullie en sterkte met oma!
pi_207406558
Praten jullie kleuters ook ineens af en toe met die irritante stemmetjes? :9

Ze neemt nu soms een klank/stem/accent aan die ik herken van de andere kleuters op school. Echt, nekharen. :+ Hoop dat dit snel over gaat, maar de buurjongen hoor ik al een paar jaar zo. :6

Ze geniet overigens onwijs van de kerstvakantie. School vindt ze heel erg tof, maar kennelijk even thuis zijn ook wel. :D
pi_207407548
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2023 17:16 schreef NicolasJoy het volgende:
Praten jullie kleuters ook ineens af en toe met die irritante stemmetjes? :9

Ze neemt nu soms een klank/stem/accent aan die ik herken van de andere kleuters op school. Echt, nekharen. :+ Hoop dat dit snel over gaat, maar de buurjongen hoor ik al een paar jaar zo. :6

Ze geniet overigens onwijs van de kerstvakantie. School vindt ze heel erg tof, maar kennelijk even thuis zijn ook wel. :D
stemmetjes niet perse, maar ineens gewoon volledig ander taalgebruik "oh mėn!" en ineens gaat het alleen nog over superhelden en is de paw patrol echt voor babies :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_207409965
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2023 17:16 schreef NicolasJoy het volgende:
Praten jullie kleuters ook ineens af en toe met die irritante stemmetjes? :9

Ze neemt nu soms een klank/stem/accent aan die ik herken van de andere kleuters op school. Echt, nekharen. :+ Hoop dat dit snel over gaat, maar de buurjongen hoor ik al een paar jaar zo. :6

Ze geniet overigens onwijs van de kerstvakantie. School vindt ze heel erg tof, maar kennelijk even thuis zijn ook wel. :D
Ja! Nekharen OVERAL inderdaad. Wat irritant zeg. En inderdaad vaak als hij met bepaalde kinderen gespeeld heeft.

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2023 18:43 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
stemmetjes niet perse, maar ineens gewoon volledig ander taalgebruik "oh mėn!" en ineens gaat het alleen nog over superhelden en is de paw patrol echt voor babies :D
En dit ook ja. :')
pi_207410631
Yep herkenbaar! :s)

Wij waren vandaag naar het natuurmuseum in Tilburg. Erg leuk! Zeker de bovenste verdieping. We zijn ruim 3 uur binnen geweest en hadden nog niet alles gezien en gedaan. Mooi om te zien hoe ze ook ineens echt opdrachtjes uit wil voeren. Wat een paar maanden school al niet kan doen ;)

Verder gebruiken we de kerstvakantie vooral om bij te komen. Ze is continu zo moe.
pi_207413681
Heel herkenbaar. En mijn nekharen gaan ook overeind staan dan :X
pi_207413712
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2023 18:43 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
stemmetjes niet perse, maar ineens gewoon volledig ander taalgebruik "oh mėn!" en ineens gaat het alleen nog over superhelden en is de paw patrol echt voor babies :D
Brutaaltjes worden het ook als ze op school zitten
pi_207414154
Lala heeft een tijdje “what the fack” als stopwoordje gehad dankzij school :( Dat soort taal tolereer ik thuis niet, dus daar is ze nu weer vanaf, maar komt vast na de vakantie wel weer terug.

En verder zijn mijn meiden heel goed in met een kinderlijke piepstemmetjes praten als ze iets gedaan willen krijgen. Werkt heel goed bij papa, dus dat begrijp ik wel :D
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207414294
Hier gingen ze vieze woordjes schrijven
“Kak” en “Fak” :')
pi_207417308
de mijne had laatst ook "k*nkerdik" als woord voor iets wat heel gaaf was... nope, dat gaan we niet doen vriendje :X

hier is de bso met kinderen van de hele basisschoolleeftijd, dus ook wat oudere }:| denk dat het daarvandaan komt
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_207417888
Oh mijn kleuter is nog heel braaf, maar dat duurt vast niet lang meer. Hij gaat na de vakantie ook één dag per week naar de BSO. Benieuwd hoe het dan gaat :P hoewel ze daar de oudere kinderen wel gescheiden hebben van de jongsten (of naja beide groepen volgen een ander programma).
  woensdag 4 januari 2023 @ 13:30:56 #91
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_207418068

5 jaar

Trotse tante
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  woensdag 4 januari 2023 @ 13:56:22 #92
149959 SQ
snelle trees
pi_207418292
Mijn kleuter heeft 2 expatvriendjes en hij gebruikt daardoor nu veel (matig) Engels. Dat ie zo naast je komt staan "Mommy ik ben huuungwie, ik wil een orange"
Nekharen overeind, :')
disclaimer
  woensdag 4 januari 2023 @ 18:27:39 #93
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207421030
Lijkt me in het Nederlands ook niet top, SQ. En vraagt hij serieus om een sinaasappel bij honger? Dan krijgt ie van mij bonuspunten.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 4 januari 2023 @ 18:29:03 #94
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207421061
Mijnes neemt debiele rijmpjes en liedjes mee van de BSO.

Jongens zijn sterk, die klimmen op de kerk
Meisjes zijn slap, die vallen van de trap.

Leuk toch mama? ^O^

Ja heel leuk ja }:| .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_207421134
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2023 13:56 schreef SQ het volgende:
Mijn kleuter heeft 2 expatvriendjes en hij gebruikt daardoor nu veel (matig) Engels. Dat ie zo naast je komt staan "Mommy ik ben huuungwie, ik wil een orange"
Nekharen overeind, :')
Zo klinkt mijn kleuter de hele dag, omdat ie tweetalig onderwijs krijgt :')
  woensdag 4 januari 2023 @ 18:42:56 #96
149959 SQ
snelle trees
pi_207421235
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2023 18:27 schreef Lemijn het volgende:
Lijkt me in het Nederlands ook niet top, SQ. En vraagt hij serieus om een sinaasappel bij honger? Dan krijgt ie van mij bonuspunten.
Ja, mijn middelste wel, die vraagt de hele dag om water en fruit _O-
De oudste en jongste zijn wel anders hoor :')
disclaimer
pi_207421465
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2023 18:29 schreef Lemijn het volgende:
Mijnes neemt debiele rijmpjes en liedjes mee van de BSO.

Jongens zijn sterk, die klimmen op de kerk
Meisjes zijn slap, die vallen van de trap.

Leuk toch mama? ^O^

Ja heel leuk ja }:| .
Haha, typisch. Hier was het iets met 'Jingle bell, jingle bell, ik wil een frikandel.' :s)
pi_207421487
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2023 23:55 schreef FlyingFish het volgende:
Lala heeft een tijdje “what the fack” als stopwoordje gehad dankzij school :( Dat soort taal tolereer ik thuis niet, dus daar is ze nu weer vanaf, maar komt vast na de vakantie wel weer terug.

En verder zijn mijn meiden heel goed in met een kinderlijke piepstemmetjes praten als ze iets gedaan willen krijgen. Werkt heel goed bij papa, dus dat begrijp ik wel :D
Hier ook. :( “what the fuck” en de middelvinger zijn favoriet bij kleuter. Dusdanig dat Z. van 2 ook “what the fuck” zegt. }:| U. weet heel goed wat hij wel en niet mag zeggen.

Gister in de auto:
U: “Z, zeg maar stoute woordjes!”
Z: “Stoute woordjes!” _O-
Gelukkig snapt zij het nog niet.
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 4 januari 2023 @ 19:06:18 #99
149959 SQ
snelle trees
pi_207421499
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2023 19:01 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]
Haha, typisch. Hier was het iets met 'Jingle bell, jingle bell, ik wil een frikandel.' :s)
JINGLE BELL, JINGLE BELL
KOOP EEN FRIKANDEL
GOOI M IN DE PRULLENBAK EN ZEG DAN DANKJEWEL!
disclaimer
pi_207421583
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2023 19:06 schreef SQ het volgende:

[..]
JINGLE BELL, JINGLE BELL
KOOP EEN FRIKANDEL
GOOI M IN DE PRULLENBAK EN ZEG DAN DANKJEWEL!
zo random :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 4 januari 2023 @ 19:50:22 #101
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207421968
Mijn kleuter zingt opeens de hele dag teksten op Baby Shark. Nooit letterlijk die, dus het lijkt alsof hij alleen de melodie heeft opgepikt ergens :? Het werkt voor mij alsnog als oorwurm helaas :') .

Oh ja hij doet wel tu tu tu tu tu tu
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Moderator woensdag 4 januari 2023 @ 19:53:44 #102
382129 crew  Donna
pi_207422002
Hier i wish you a melly clistmas and a happy nieuw year. Heel leuk. ~:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 4 januari 2023 @ 19:56:29 #103
269689 crew  Viv
pi_207422028
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2023 19:04 schreef arvensis het volgende:

[..]
Hier ook. :( “what the fuck” en de middelvinger zijn favoriet bij kleuter. Dusdanig dat Z. van 2 ook “what the fuck” zegt. }:| U. weet heel goed wat hij wel en niet mag zeggen.
:o
quote:
Gister in de auto:
U: “Z, zeg maar stoute woordjes!”
Z: “Stoute woordjes!” _O-
Gelukkig snapt zij het nog niet.
:D :'( O+
pi_207422113
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2023 19:06 schreef SQ het volgende:

[..]
JINGLE BELL, JINGLE BELL
KOOP EEN FRIKANDEL
GOOI M IN DE PRULLENBAK EN ZEG DAN DANKJEWEL!
Die heb ik vandaag nog drie keer gehoord :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207422536
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2023 19:06 schreef SQ het volgende:

[..]
JINGLE BELL, JINGLE BELL
KOOP EEN FRIKANDEL
GOOI M IN DE PRULLENBAK STOP HEM IN JE ONDERBROEK EN ZEG DAN DANKJEWEL!
Fixed. :') En hij is erg hardnekkig.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_207424999
_O- dat soort liedjes komen hier nog niet voorbij.

Hij zingt wel veel de laatste tijd, maar dat zijn dan vaak liedjes die ie leert van de juf en meester O+
pi_207426773
Oh God ja,

NIET TE DIEP NIET TE SCHUIN
ANDERS WORDT JE VINGER BRUIN

Op repeat :'(

Hij pikt te veel op van Willems vrienden en bij hem blijft het hangen
pi_207504001
Lala had gisterenavond gespuugd, maar was vanmorgen fit genoeg om gewoon naar school te gaan, was niets aan te merken. Word ik rond de tijd dat school uit is door de juf gebeld dat ze toch zat te klagen dat ze zich niet zo lekker voelde en aangaf dat ze vannacht gespuugd had en dat ze niet naar de BSO wilde. Man werkte speciaal thuis om haar evt op te kunnen halen, dus ik man gebeld en die is haar gelijk van de BSO op gaan halen. Em in tranen want die wilde dan ook mee, maar man moest daadwerkelijk nog werken dus Em had helaas pech (en vind de BSO ook altijd heel leuk). Eenmaal thuis vond hij Lala wel erg actief, echt ziek leek ze niet, dus toen hij vroeg of ze echt ziek was zei ze dat ze gewoon niet naar de BSO wilde waarna mijn man (vooral door Em's verdriet) heel boos is geworden. Ik kwam een uur nadat de juf belde thuis, en toen zat ze nog op de bank te huilen en kwam er met heel veel moeite uit dat ze tegen de juf had gelogen en gewoon niet naar de BSO wilde. Kortom, een leuke middag heeft ze niet gehad, ze heeft zichzelf moeten vermaken zonder tablet of tv. En toen kwam Em heel blij thuis van de BSO dat ze bingo hadden gedaan en iedereen een prijs had gewonnen en ze met die, die en die had gespeeld :D Lala heeft haar lesje wel geleerd :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Moderator donderdag 12 januari 2023 @ 09:08:49 #109
382129 crew  Donna
pi_207521866
Wij hebben de eerste zwemles gehad! Volgens mij was ik het meest zenuwachtig, maar het ging hartstikke goed! *O*
pi_207561942
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2023 09:08 schreef Donna het volgende:
Wij hebben de eerste zwemles gehad! Volgens mij was ik het meest zenuwachtig, maar het ging hartstikke goed! *O*
God, herinnert me eraan dat ik hoognodig 'ns moet gaan bellen..
pi_207562291
Oei FF, dat klinkt wel alsof ze haar lesje heeft geleerd.

Fijn Donna!

Onze kleuter heeft de laatste dagen steeds hongerrrr een uur nadat ze naar bed is gegaan. Terwijl ze prima hoeveelheden eet als avondeten..voorbode van een groeispurt? (Die heeft ze nog nooit gehad haha).

Oh en heeft iemand nog tips voor zelf billen afvegen? Op dit moment kan ze stickers verdienen en uiteindelijk nieuwe stiften, maar ze gruwelt dus van het idee dat ze poep aan haar handen kan krijgen. Een ja dat kan, maar dan extra goed je handen wassen helpt haar niet.
pi_207564585
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2023 21:53 schreef Nolita het volgende:
Oei FF, dat klinkt wel alsof ze haar lesje heeft geleerd.

Fijn Donna!

Onze kleuter heeft de laatste dagen steeds hongerrrr een uur nadat ze naar bed is gegaan. Terwijl ze prima hoeveelheden eet als avondeten..voorbode van een groeispurt? (Die heeft ze nog nooit gehad haha).

Oh en heeft iemand nog tips voor zelf billen afvegen? Op dit moment kan ze stickers verdienen en uiteindelijk nieuwe stiften, maar ze gruwelt dus van het idee dat ze poep aan haar handen kan krijgen. Een ja dat kan, maar dan extra goed je handen wassen helpt haar niet.
misschien dat vochtig wc papier dat een beetje kan doorbreken omdat dat anders (schoner) voelt? is vaak ook net wat dikker ect.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_207567771
Billen afvegen is sowieso best lastig met die korte armpjes.
L kan het sinds kort. Ik laat hem wat meer wcpapier pakken dan ik zelf zou doen. Het wcpapier vliegt er sneller doorheen maar liever wat meer wcpapier zodat hij er geen smeerbende van maakt en goed controleert of het echt schoon is dan alles onder de poep. Die hoeveelheid verminderen we wel weer als het goed gaat.
  Moderator zondag 15 januari 2023 @ 11:58:04 #114
382129 crew  Donna
pi_207568705
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2023 10:38 schreef Elleska het volgende:
Billen afvegen is sowieso best lastig met die korte armpjes.
L kan het sinds kort. Ik laat hem wat meer wcpapier pakken dan ik zelf zou doen. Het wcpapier vliegt er sneller doorheen maar liever wat meer wcpapier zodat hij er geen smeerbende van maakt en goed controleert of het echt schoon is dan alles onder de poep. Die hoeveelheid verminderen we wel weer als het goed gaat.
Zo doen wij het ook. Op school veegt ze zelf en als ze dan thuis komt moet ze even tegen ons zeggen dat ze gepoept heeft, dan veeg/check ik nog even na, maar het gaat verrassend goed. Thuis doen wij het, maar kan dat nu ook wel doorzetten met 'eerst zelf'.
Hoe oud is ze @Nolita ?
Deze kleuter wordt in maart 5.
pi_207576859
onze kleuter veegt trouwens staand en een beetje voorovergebogen af :Y die is zo onhandig, als ie het met een hand zittend zou doen flikkert ie zo in de pot :')
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 15 januari 2023 @ 20:37:18 #116
319308 Tink89
To live is to dance
pi_207577061
Mijn kleuter van net 4 heeft er thuis ook een handje van om te roepen, maar eigenlijk kan ze het prima zelf. Wel check ik dat even als ze melkproducten gehad heeft (ze kan daar niet zo goed tegen en heeft dan wat dunnere poep) of als ze daar zelf om vraagt. Op school doet ze het ook zelf, maar die wc is natuurlijk veel kleiner en handiger.

Nolita, zou vochtig toiletpapier helpen? Of - heel heel idee misschien dit hoor - een doos handschoenen ofzo? Dat ze echt geen vieze vingers kan krijgen?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_207577459
Ze is van augustus 5. Ze zegt dat ze op school nooit poept.
En we deden inderdaad eerst zelf, maar inmiddels vind ik dat ze door moet vegen tot schoon. Maar merkte dus haar gruwel toen ik haar hand wilde sturen om haar zo te helpen. In principe kan ze het prima zelf.
Vochtig toiletpapier kan ik proberen, dat pakt ze nooit zelf.

Handschoenen maar niet, ik vind dat ze het toch moet leren.
pi_207577792
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2023 20:24 schreef littledrummergirl het volgende:
onze kleuter veegt trouwens staand en een beetje voorovergebogen af :Y die is zo onhandig, als ie het met een hand zittend zou doen flikkert ie zo in de pot :')
Dat zie ik zonder wcbrilverkleiner ook nog wel gebeuren
  Moderator maandag 16 januari 2023 @ 11:41:44 #119
382129 crew  Donna
pi_207582856
Kleuter heeft studiedag en zit mooi voor de TV te strijkkralen. Ik kon vroeger ook uren strijkkralen, vind het zo leuk dat zij dat nu ook al kan. O+
Ze vermaakt zichzelf normaliter niet zo goed, maar met kleuren, kleien en strijkkralen gaat het steeds beter. *;
pi_207623280
Heerlijk he die strijkkralen, daar kunnen ze hier ook zo druk mee zijn O+

Hier de laatste tijd wat lastig balans zoeken tussen de jongste kleuter die het liefst elke dag wil spelen en het liefst alle vriendjes en vriendinnetjes mee naar ons huis neemt. Tegenover de oudste kleuter die al moet huilen bij het vooruitzicht dat de jongste een speeldate meeneemt omdat zij dat te druk vindt en het liefst helemaal niet meer wil spelen. En dan toch mee gaat spelen als er een speeldate van jongste meekomt, wat daarna weer leidt tot extreme vermoeidheid en alleen nog maar boos en verdrietig kunnen zijn.

Komend weekend verjaardag van nichtje afgezegd omdat oudste kleuter volgende week 2 kinderfeestjes heeft en dat al teveel zal zijn. En ik ben dan weer bang dat mensen het niet begrijpen als het haar niet lukt om te komen en dat ze ons daar als ouders ook op aankijken. Maar ze hebben gewoon echt geen flauw idee hoe weinig kleuter aan kan en tot hoeveel problemen het thuis leidt als ze teveel prikkels krijgt.

Soms is het gewoon heel lastig allemaal.
  donderdag 19 januari 2023 @ 10:41:40 #121
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207623609
Dat klinkt zeker lastig Schanu. En je hoeft je niet altijd te verantwoorden maar bij familie zou ik dat weer wel doen omdat je graag wil dat ze het begrippen. Is opsplitsen trouwens geen optie? 1 ouder + jongste kind naar verjaardag, oudste lekker rustig thuis met andere ouder?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_207625282
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 10:41 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt zeker lastig Schanu. En je hoeft je niet altijd te verantwoorden maar bij familie zou ik dat weer wel doen omdat je graag wil dat ze het begrippen. Is opsplitsen trouwens geen optie? 1 ouder + jongste kind naar verjaardag, oudste lekker rustig thuis met andere ouder?
Ja dat doen we inderdaad ook, vrouwlief gaat met jongste kleuter en ik blijf thuis met oudste kleuter. Maar dat maakt mijn schuldgevoel helaas niet minder, wat ook komt doordat ze het gewoon niet helemaal begrijpen (als in: ach valt toch wel mee, en die van ons wordt ook wel eens boos :'))
  donderdag 19 januari 2023 @ 12:34:39 #123
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_207625361
Dat is extra rot, onbegrip van familie. Je doet zo wat je kan lijkt me.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_207631275
Merken jullie bij zwemlessen ook personeelstekort?
Ik vrees het ergste hier. Ze hadden zover mij bekend toen we startten op 1 juni: 5 medewerkers en 1 manager die evt wat op kon vangen hier. 1 is al even weg; 1 is over 2 weken weg; 1 is ziek (heb het idee dat het geen griepje is), manager zit ook ziek thuis. Ik denk dus dat er nog maar 2 zijn..maar voor hoelang?!

Het is een grote locatie met veel kinderen. Deze week is de zwemles van dochter geannuleerd ivm ziekte medewerker. Vanaf volgende week moeten we iedere vrijdag inschrijven voor een zwemles de week erna. Dit kan alleen maar betekenen dat niet alle kinderen wekelijks kunnen zwemmen. :X
Ik weet ook niet hoe ze het op moeten lossen zonder personeel, maar ik vraag me af of dit goed kan gaan.

Ik geef het denk ik 4 weken om te ervaren, omdat kleuter redelijk ver is (laat staan dat je ergens anders er tussen komt ..) anders toch maar verder informeren.
Maar als dit niet opgelost is als ze A heeft ga ik voor b en c toch snel ergens anders naartoe. :X
Levert me echt wel wat stress op want ze doet het goed en ik baal dat nu dus een week is uitgevallen en er straks helemaal geen structuur meer is en iedere week onzekerheid over of en wanneer ze kan gaan..
  donderdag 19 januari 2023 @ 20:00:27 #125
319308 Tink89
To live is to dance
pi_207631295
Ah wat rot Nolita!

Betalen jullie dan wel volledig btw? Jullie zwemschool is al aan de prijs en daar zou ik dan wel een punt van maken als ze niet elke week mag gaan

[ Bericht 81% gewijzigd door Tink89 op 19-01-2023 20:08:30 ]
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_207632103
De prijs vergelijking valt wel mee, omdat de lessen hier een uur duren en ergens anders vaak maar 45 minuten. We betalen 7 euro meer dan onze buren die ergens anders zitten, maar ook 1 uur tot 1:15 langer zwemles per maand.
En ja dat verrekenen ze uiteindelijk wel. Voor iedere week krijg je een tegoed om in te plannen...
Kinderen die nu al een tegoed van 4 of meer hebben krijgen geld terug.
pi_207635388
Mijn kinderen zwemmen via de zwemvereniging, daar hebben ze vrijwilligers genoeg lijkt het, wellicht is dat een optie Nolita? Is vaak ook een stuk goedkoper. Voor de reguliere zwemles hangen hier ook al een jaar briefjes dat ze personeel zoeken. Als ze al ver is zou ik overigens gewoon afwachten. A duurt vaak lang, B en C komen daar snel achteraan en ook niet iedereen gaat door, daardoor zijn die groepjes vaak ook kleiner en dan zou dit probleem niet echt meer moeten spelen. En ik zou wel even navragen of ze de instroom van nieuwe kinderen nu ook even pauzeren tot dit opgelost is.

Lastig, van die tegenstrijdige wensen Schanu. Ik zou dan proberen vooral speeldates bij een ander te regelen ipv bij jou. Maar wel fijn dat ze uitgenodigd is voor twee feestjes in een weekend, dan ligt ze sociaal iig wel goed in de groep! En alvast sterkte voor daarna.

Ik probeer mijn meiden wat mondiger te maken. Ze laten een beetje over zich heen lopen door hun beste vriendinnetje, die alles bepaalt. Dat één een elastiekje uit haar haar haalt, omdat ze anders niet meer mee mag spelen van dat meisje. En tig keer om snoep vragen terwijl ze dondersgoed weten dat ze dan juist niets meer krijgen. Het vriendinnetje is an sich een lief meisje, maar ik wil mijn meiden leren dat ze zich niet zo voor het karretje moeten laten spannen, maar dat is nog best lastig zonder dat meisje een beetje zwart te maken, want dat is ook niet de bedoeling.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 23 januari 2023 @ 10:32:15 #128
319308 Tink89
To live is to dance
pi_207681210
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 23:45 schreef FlyingFish het volgende:
Mijn kinderen zwemmen via de zwemvereniging, daar hebben ze vrijwilligers genoeg lijkt het, wellicht is dat een optie Nolita? Is vaak ook een stuk goedkoper. Voor de reguliere zwemles hangen hier ook al een jaar briefjes dat ze personeel zoeken. Als ze al ver is zou ik overigens gewoon afwachten. A duurt vaak lang, B en C komen daar snel achteraan en ook niet iedereen gaat door, daardoor zijn die groepjes vaak ook kleiner en dan zou dit probleem niet echt meer moeten spelen. En ik zou wel even navragen of ze de instroom van nieuwe kinderen nu ook even pauzeren tot dit opgelost is.

Lastig, van die tegenstrijdige wensen Schanu. Ik zou dan proberen vooral speeldates bij een ander te regelen ipv bij jou. Maar wel fijn dat ze uitgenodigd is voor twee feestjes in een weekend, dan ligt ze sociaal iig wel goed in de groep! En alvast sterkte voor daarna.

Ik probeer mijn meiden wat mondiger te maken. Ze laten een beetje over zich heen lopen door hun beste vriendinnetje, die alles bepaalt. Dat één een elastiekje uit haar haar haalt, omdat ze anders niet meer mee mag spelen van dat meisje. En tig keer om snoep vragen terwijl ze dondersgoed weten dat ze dan juist niets meer krijgen. Het vriendinnetje is an sich een lief meisje, maar ik wil mijn meiden leren dat ze zich niet zo voor het karretje moeten laten spannen, maar dat is nog best lastig zonder dat meisje een beetje zwart te maken, want dat is ook niet de bedoeling.
Ik woon bij Nolita in de omgeving en de zwemverenigingen hier bieden geen zwemles. Heb er al uitgebreid naar gekeken.

@Nolita: je hebt gelijk over de prijsvergelijking. Ik bedoelde vooral tov het zwembad in Rmond bijvoorbeeld.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_207723034
Hier starten we 't weekend ook met zwemles! 2 weken na inschrijving. :+ O+
pi_207723091
Wow, dat is snel, NJ!
Simon start volgende week. Hij heeft er ontzettend veel zin in :)
  Moderator donderdag 26 januari 2023 @ 18:34:17 #131
382129 crew  Donna
pi_207723093
Hier weinig opties qua zwemles. Er zijn ook zwemscholen gesloten door de gasprijzen enzo.
Maar de zwemschool die wij hebben lijkt wel voldoende instructeurs te hebben, dus dat is heel fijn. :Y
pi_207723193
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2023 18:34 schreef TolstoiFan het volgende:
Wow, dat is snel, NJ!
Simon start volgende week. Hij heeft er ontzettend veel zin in :)
Ja, heel verrassend hier! Contact opgenomen met diegene die mij nog zwemles heeft gegeven en daar was net een klas afgezwommen, dus gaat net weer een nieuwe groep beginnen. Hele goede timing zeg maar. :9

-

Wat zijn jullie kwijt aan zwemles? Ik heb me totaaaaal nog niet verdiept.
pi_207723737
Hier ingeschreven voor zwemles met voorkeur start in april/mei, ben benieuwd of dat lukt. Voor april/mei gekozen omdat hij dan een half jaar op school zit en we hopen dat ie dan daar iig aan gewend is (gaat goed hoor, maar de weekenden zijn echt nog wel om uit te rusten van de hele week school).

Zwemles is hier qua kosten ¤35 inschrijfgeld, ¤234,75 voor 13 weken 1 x per week zwemmen, ¤25,50 voor diplomazwemmen. Wat. Een. Geld. Maar ja, met het Tikibad om de ene en het strand om de andere hoek moeten we wel (sowieso hoor, ook al was dat niet zo geweest).
  donderdag 26 januari 2023 @ 19:28:53 #134
149959 SQ
snelle trees
pi_207723941
Da's inderdaad stevig aan de prijs :o voor reguliere zwemles?
Ik betaal dat hier ongeveer voor het plusklasje. 45 minuten per week in een groepje van 4 kinderen. 20 euro per les. Reguliere zwemles is 10 euro per les.
disclaimer
  Moderator donderdag 26 januari 2023 @ 19:40:58 #135
382129 crew  Donna
pi_207724199
Zwemles is ¤11,95 per les. Incasso ¤47,80 voor 4x.
Dat is 4x 45 minuten. Max 10 kinderen per groepje.
Geen inschrijfgeld. 1x afzwemmen zit bij de prijs in.
pi_207724608
quote:
1s.gif Op donderdag 26 januari 2023 19:28 schreef SQ het volgende:
Da's inderdaad stevig aan de prijs :o voor reguliere zwemles?
Ik betaal dat hier ongeveer voor het plusklasje. 45 minuten per week in een groepje van 4 kinderen. 20 euro per les. Reguliere zwemles is 10 euro per les.
Jep, voor reguliere zwemles. Net even gekeken maar voor kleine groepen houden ze dezelfde prijzen aan, alleen de wachtlijsten zijn langer. En privé zwemles kost ¤57,25 per les.

We konden ook naar het zwembad in een dorp hiernaast, zou geloof ik ¤2 per les schelen onderaan de streep, maar die hebben geen zwemles op zaterdag.
pi_207725366
Zwemles kan heel veel schelen qua kosten, duur en aanpak. :Y
Bij onze zwemvereniging is het 18,50 per maand voor 1x 40 min les per week. Staan bekend als niet snel, wel goed. Wordt gerund door vrijwilligers.

Alternatieven zijn 54 euro voor 4 zwemlessen van een uur (74 in kleine groep) of 20 euro per les van 45 min met EasySwim methode. Dit zijn commerciële zwemscholen.
pi_207725792
Hier ¤16,50 per les.
In de ondiepe badjes is het dan 30 min, Max 6 kinderen en in principe 2 leerkrachten.
In de diepe badjes is het max 8 kinderen met 1 of 2 leerkrachten.

Ik ben wel blij met deze zwemschool, vooral het ruilen als je een keer niet kan is zeer goed geregeld! Je mag erbij zitten en er lopen coördinatoren rond die je altijd kan aanspreken.

Maar, vandaag er toevallig voorlopig voor het laatst geweest. Li start in November/december. Expres dus pas als ze 5 is. Ik heb nu 6 jaar in het zwembad gestaan, er zitten duizenden euro’s in (helaas niet overdreven), dus ik wacht nu tot ze wat groter is. En ik ga alleen voor A, dan kostte bij de boys 2,5/4 jaar en ze kunnen beiden prima zwemmen!
pi_207726011
Jeetje wat een verschil en een tijden..

Hier zal het ~ 50 euro per maand zijn, ongeacht of er 4 of 5 weken in de maand zitten. Zwemles van 45 minuten op zondagochtend. Geen idee nog met betrekking tot afzwemmen, diploma's, inschrijfgeld.. Eigenlijk nog niets besproken buiten dat ze 't weekend mag starten. :+
pi_207726382
Wij betalen ¤34,50 per maand, voor wekelijkse lessen van 35 minuten. Voor zoon betaal ik nog ¤30,50, de prijzen zijn flink gestegen de afgelopen twee jaar bij ons. Ze zaten in een klasje van 3 (met twee leraren), nu in het 2e badje in een klasje van 4.

Een handige tip voor iedereen: neem een schuurspons mee onder de douche. Blijkbaar vinden kleuters het heel leuk om de hele douche te poetsen tijdens het douchen, en dan vooral het onderste deel van de douche! Het leverde hier ruzie op over wie welk deel mocht poetsen :D (overigens willen ze ook allemaal de tafel dekken of afruimen. Langzaam komen ook eindelijk de voordelen van kinderen tevoorschijn :P )
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Moderator donderdag 26 januari 2023 @ 21:17:38 #141
382129 crew  Donna
pi_207726419
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2023 21:15 schreef FlyingFish het volgende:
Wij betalen ¤34,50 per maand, voor wekelijkse lessen van 35 minuten. Voor zoon betaal ik nog ¤30,50, de prijzen zijn flink gestegen de afgelopen twee jaar bij ons. Ze zaten in een klasje van 3 (met twee leraren), nu in het 2e badje in een klasje van 4.

Een handige tip voor iedereen: neem een schuurspons mee onder de douche. Blijkbaar vinden kleuters het heel leuk om de hele douche te poetsen tijdens het douchen, en dan vooral het onderste deel van de douche! Het leverde hier ruzie op over wie welk deel mocht poetsen :D (overigens willen ze ook allemaal de tafel dekken of afruimen. Langzaam komen ook eindelijk de voordelen van kinderen tevoorschijn :P )
Zo jammer dat die voordelen zo heel kort duren. o|O
pi_207726592
Wij betalen 112,50 voor tien lessen. Inschrijfgeld was 25,- volgens mij. Afzwemmen weet ik niet, zover zijn wij nog lang niet, t. heeft zo'n 15 lessen gehad nu en is volgens mij bepaald niet snel. Hij vindt het wel heel leuk en dat vind ik het belangrijkste, hopelijk leert ie het dan vanzelf. Maar het is gewoon een klein guppie, dus dat conditie opbouwen gaat niet echt snel.
pi_207726950
Bij het zwembad, dat wij hebben gekozen, hebben ze een lespakket voor A en B (met diplomagarantie als je 90% aanwezig bent) voor ¤ 960 (incl. inschrijfgeld, diplomakosten, afzwemmen). Zwemles is wekelijks een uur.

Vanaf moment van inschrijven tot aan diploma mag kind gratis komen zwemmen op de tijden voor vrij zwemmen. Eenmaal gestart met zwemles kan er ook gratis gebruik gemaakt worden van extra oefenzwem momenten (dan zwem je als ouder zelf met je kind, maar is er ook een badjuf/meester aanwezig voor aanwijzingen).
Op beide momenten betaal je als volwassene wel entree.

Veel geld, maar hier in de omgeving niet veel goedkoper te vinden.
pi_207732955
Wij betalen 67,50 per maand voor 1x per week zwemles van een uur, inschrijfgeld was 32,50 maar daar kreeg je ook een zwemvest, zwembroekje (die voor geen meter past, veel te groot :+ ) en een poster bij. C doet het heel goed met zwemmen en ze vindt het geweldig leuk, gaat elke week huppelend naar binnen O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_207769956
Was hier vandaag een geweldig succes, de eerste zwemles. Mevrouw was wel een 'pittige tante'.

"Hoi, ik ben meester x'
- Dat weet ik al.

"Dit is het zwembad, daar ga ik je leren zwemmen"
- Dat weet ik al.

"Aan het einde van de zwemles van je van de glijbaan"
- Dat dacht ik al.

- Ik wil ... Ik wil .. Ik wil .. Ik wil ..
Dus we moeten haar nog even leren dat het niet alleen 'ik wil' is, maar vooral 'mag ik?' :+

Voor nu zit ze nog heel rustig met maar één ander kindje in deze groep.
pi_207770310
Oh dat is wel heel rustig NJ, 2 kindjes!

Nou, wij hebben een les kunnen bemachtigen komende week. Ik zie ook dat alle kinderen die komende week niet meer kunnen omdat het vol is in de week erna kunnen plannen. Dus daar zitten een aantal lessen al aardig vol, wel zie ik 4 lessen extra staan, zijn toch weer 44 kinderen dus ben benieuwd. Iedere vrijdag tussen 8:00-9:00 dus klaar zitten om in te schrijven.
Instroom ligt volgens mij wel stil idd, tot het weer structureel te doen is.
pi_207770923
@littledrummergirl, hoe gaat het met je kleuter en de ontsteking in zijn mond?
pi_207771019
Fijn van de goede start Nicolas!

Tolstoi, ik vind dat eigenlijk best een goede deal. Het is een hoop geld ineens, maar daarna ben je wel klaar, en als ik dit omreken naar onze zwemlessen zou je 27 maanden zwemles hebben en meestal zijn kinderen zo’n 2 jaar bezig. En dan heb je ook nog eens lessen van 1 uur vs de 35 minuten die wij hebben.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 29 januari 2023 @ 21:58:19 #149
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_207771396
Ik ben wel benieuwd hoeveel het kost als je niet 90% aanwezig bent geweest.
Als ik bij ons kijk op zwemles zijn sommige er meer niet dan wel :')

Wij betalen voor 1x 45 minuten per week met 5 kinderen ¤ 64,00 per maand
pi_207817953
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 21:21 schreef TolstoiFan het volgende:
@:Littledrummergirl, hoe gaat het met je kleuter en de ontsteking in zijn mond?
die is over, thank god :D, de kies in kwestie is uiteindelijk getrokken door zijn eigen tandarts d.m.v. een shotje dormicum. Daar werd ie dan weer rete agressief en boos van (t leek wel een dier.. ) :X maar gelukkig is het ze wel gelukt om iig die kies eruit te halen. Dus geen team hamster hier meer *O* en, hij is alles rond die ingreep vergeten thnx to de dormicum ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_207819639
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 11:42 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
die is over, thank god :D, de kies in kwestie is uiteindelijk getrokken door zijn eigen tandarts d.m.v. een shotje dormicum. Daar werd ie dan weer rete agressief en boos van (t leek wel een dier.. ) :X maar gelukkig is het ze wel gelukt om iig die kies eruit te halen. Dus geen team hamster hier meer *O* en, hij is alles rond die ingreep vergeten thnx to de dormicum ^O^
Wat fijn om te horen dat zijn ontsteking voorbij is, en dan ook nog bij de eigen tandarts en zonder trauma's!
pi_207992570
Van die mijlpalen waarvan je niet dacht het als mijlpaal te zien; mijn schoonmoeder appt net dat C thuiskwam met haar tandje er uit. Ze had van de week al eens gezegd dat haar tand zeer deed maar ik nam het niet zo serieus :@ De appel op school hielp bij het verwijderen >:) Maar ik dacht wel dat het redelijk vroeg is, ze is in december pas 5 geworden?
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  dinsdag 14 februari 2023 @ 12:42:46 #153
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_207992684
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:34 schreef rena het volgende:
Van die mijlpalen waarvan je niet dacht het als mijlpaal te zien; mijn schoonmoeder appt net dat C thuiskwam met haar tandje er uit. Ze had van de week al eens gezegd dat haar tand zeer deed maar ik nam het niet zo serieus :@ De appel op school hielp bij het verwijderen >:) Maar ik dacht wel dat het redelijk vroeg is, ze is in december pas 5 geworden?
Vriendinnetje van mijn dochter had met 4 al een paar tanden eruit. Zelf is nu pas net begonnen met wisselen, ze is 7. Dus het verschilt nogal :Y
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_207997212
Zou het tempo van krijgen van de melktanden een voorspeller zijn? Kleuter had pas laat haar melkgebit compleet, en 1 voorste snijtand pas met 2,5..peuter had het melkgebit met 2 al compleet. Ik verwacht dan ook dat wisselen bij kleuter nog wel even op zich laat wachten.
pi_208000941
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 19:12 schreef Nolita het volgende:
Zou het tempo van krijgen van de melktanden een voorspeller zijn? Kleuter had pas laat haar melkgebit compleet, en 1 voorste snijtand pas met 2,5..peuter had het melkgebit met 2 al compleet. Ik verwacht dan ook dat wisselen bij kleuter nog wel even op zich laat wachten.
T. was redelijk op tijd met zijn tanden, maar heeft nog geen tand gewisseld (hij wordt in maart 6). Dus dat vraag ik me af.
pi_208002993
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 19:12 schreef Nolita het volgende:
Zou het tempo van krijgen van de melktanden een voorspeller zijn? Kleuter had pas laat haar melkgebit compleet, en 1 voorste snijtand pas met 2,5..peuter had het melkgebit met 2 al compleet. Ik verwacht dan ook dat wisselen bij kleuter nog wel even op zich laat wachten.
C had vlot haar melktanden, dus ergens verbaasd het me niet dat ze nu haar eerste tand al gaat wisselen. Maar geen idee of dat een indicatie is.

Ze vertelde het vanmorgen vol trots aan haar andere juf dat ze haar tand kwijt is, een beetje jammer alleen dat ze me vannacht om 04.30 wakker maakte om te vragen waar de tand was en dat ik daarna niet meer in slaap kwam |:(
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_208003122
Kleuter hier is ziek. Afgelopen vrijdag haalde ik hem als een dood vogeltje uit school en eigenlijk is het niet veel verbeterd sinds toen. Af en aan koorts, weinig eten, wisselend drinken. Vanochtend toch maar even de huisarts gebeld en ze wil hem vanmiddag even zien.
Kind weet niet wat hem overkomt, hij is nog nooit zo lang zo ziek geweest ;(
  Moderator woensdag 15 februari 2023 @ 10:12:27 #158
382129 crew  Donna
pi_208003146
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 10:09 schreef eponine het volgende:
Kleuter hier is ziek. Afgelopen vrijdag haalde ik hem als een dood vogeltje uit school en eigenlijk is het niet veel verbeterd sinds toen. Af en aan koorts, weinig eten, wisselend drinken. Vanochtend toch maar even de huisarts gebeld en ze wil hem vanmiddag even zien.
Kind weet niet wat hem overkomt, hij is nog nooit zo lang zo ziek geweest ;(
Ik heb net meer dan 10 dagen de griep gehad. Wist ook echt niet wat me overkwam. Er heerst echt een horrorgriep nu. Iedereen om me heen die het heeft zegt hetzelfde. Hopelijk valt het mee, beterschap!
pi_208003164
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 10:12 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik heb net meer dan 10 dagen de griep gehad. Wist ook echt niet wat me overkwam. Er heerst echt een horrorgriep nu. Iedereen om me heen die het heeft zegt hetzelfde. Hopelijk valt het mee, beterschap!
Ik begreep zoiets ja, ongeveer de helft van de school zit ziek thuis… vreselijk! Fijn dat jij weer opgeknapt bent. Ik hoop dat het mij/de rest van het gezin bespaard blijft maar aan mijn spierpijn en keelpijn nu te voelen vrees ik het ergste :{
pi_208007243
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 23:38 schreef Gogo83 het volgende:

[..]
T. was redelijk op tijd met zijn tanden, maar heeft nog geen tand gewisseld (hij wordt in maart 6). Dus dat vraag ik me af.
onze tandarts zei laatst dat het gemiddeld rond het zesde jaar begint :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_208034084
Vandaag eerste dag dat kleuter weer geheel fit lijkt *O*, jammer wel dat z’n zusje nu begint (en ik ook al een paar dagen niet fit ben) :').
Wel nog weinig eetlust, maar hij doet ook nog niet zoveel op een dag dus ik hoop dat ie weer meer gaat eten als ie weer wat actiever wordt.
pi_208035627
We hadden het tijdens het eten over namen. Simon zei dat zijn eigen naam heel erg mooi vindt, maar dat mama de mooiste 2 namen heeft. Ik vroeg: maar ik heb toch maar 1 naam? Zegt Simon: Nee, je heet XXX (mijn voornaam) en je heet mama O+ O+ O+ O+
pi_208035653
Beterschap voor alle zieken!

Bij ons gaat het gelukkig op dit moment goed, eind vorig jaar was dat wel anders.
Simon wil graag wel wiebeltanden, maar van mij hoeft dat nog even niet.
pi_208038186
Wiebeltanden :D

Mijn kleuter en z'n broertje zijn ook ziek. Jip zit continu tegen de 40 graden koorts aan (zelfs met pcm) en is echt niks waard, heel zielig.

We kregen vandaag zijn eerste rapport via de app. Zo schattig! Ik herken veel van wat de juf zegt. En er is een hele pagina die zo op mijzelf zou kunnen slaan _O-
pi_208073446
Beterschap voor alle zieken!

Mijn kinderen krijgen als het goed is de week na de voorjaarsvakantie hun rapport mee, daar kan ik nu al naar uitkijken want ik vind de verhaaltjes die ze schrijven altijd heel leuk O+ Voor mijn jongste zal dit het 1e rapport zijn waarin ook echt wordt 'beoordeeld' volgens mij.

Qua tanden wisselen, mijn oudste van nu 6 jaar (en 3 maanden) heeft net haar 3e tand eruit. Zij verloor haar 1e 2 tanden (ondertanden, op dezelfde dag) toen ze ruim 5 was, maar dat verschilt enorm per kind. Toen ze vorige week haar bovenste voortand verloor en hem bij haar bed legde zodat de tandenfee haar een euro zou geven, deelde ze nog even mee: 'als jullie liegen en er geen tandenfee bestaat, haat ik jullie voor altijd!'.

We maken ons nu wat zorgen over hoe we haar ooit moeten gaan mededelen dat Sinterklaas ook niet bestaat :')
pi_208085803
@Schanu , Ergens heeft ze het dan toch al door als ze zoiets zegt lijkt me _O- Ik was eigenlijk niet van plan die tandenfee te doen maar mijn schoonmoeder had het haar al wijs gemaakt dus ik dacht ach ja, een paar euro’s extra voor in de spaarpot :P

Beterschap voor alle zieken!

C. had echt een heel mooi rapport; de juffen noemen haar een heerlijke meid die met iedereen op kan schieten en altijd goed haar best doet. Trotser kun je me niet krijgen O+ O+ De ontwikkeling ziet er verder ook hartstikke goed uit :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 11:45:19 #167
382129 crew  Donna
pi_208085846
Vanaf hoe oud mogen jullie kleuters (of oudere kinderen als je die hebt) alleen naar een speeltuintje?

Ik zal de situatie even schetsen. Wij wonen buitenaf en spelen buiten in een afgesloten tuin. Een speeltuintje in de buurt hebben we niet. Dochter (bijna 5) haar vriendinnetje woont in een relatief rustige straat met een speeltuintje in het midden, maar dat speeltuintje zit achter garageboxen, dus die ouders zien het niet vanuit huis. Dochter wil graag eens bij haar spelen, maar vriendinnetje mag alleen naar dat speeltuintje en dat vind ik echt doodeng. We zijn wel bezig met verkeer en oversteken, maar ik ben bang dat ze in het spel dat toch vergeet (of gewoonweg niet doet) en ik vind haar ook nog wel jong om zonder toezicht in een speeltuintje te spelen.

Ben ik dan overbezorgd? Het voelt wel een beetje zo. Misschien heb ik wat aan jullie ervaringen.
pi_208085888
Ik zou dat ook absoluut nog niet willen hoor Donna! Bijna 5 vind ik ook echt nog te jong om zonder toezicht te spelen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  dinsdag 21 februari 2023 @ 12:50:26 #169
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_208086583
Jacob mocht dat 1x om te oefenen, walkie talkie mee. Hij vond het zelf niet fijn dus we hebben het niet meer gedaan. Hij is een kind dat zich behoorlijk goed aan regels houdt. En het was vanaf mijn eigen huis, dus ik wist precies hoe lang en waar en zo.

Heb je aarzeling om dit te bespreken met die ouders? Al vinden zij het overbezorgd, dat maakt toch niet uit? Je mag gewoon staan voor je eigen grenzen :).

[ Bericht 0% gewijzigd door Lemijn op 21-02-2023 19:36:33 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 13:03:20 #170
382129 crew  Donna
pi_208086732
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 12:50 schreef Lemijn het volgende:
Jacob mocht dat 1x om te oefenen, walkie talkie mee. Hij vond het zelf niet fijn dus we hebben het niet meer gedaan. Hij is een kind dat zich behoorlijk goed aan regels houdt. En het was vanaf mijn eigen huis, dus ik wist precies hoe lang en waar en zo.

Heb je aarzeling om dit te bespreken met die ouders? Al vinden zij het overbezorgd, dat maakt toch niet uit? Je mag gewoon staan voor je eigen grenzen :).
Nee, ik kan goed met de moeder opschieten en zij weet ook wel dat ik dat nog niet wil. Maar ik vind de vader een beetje 'zo zo' en heb zo'n vermoeden dat hij met mooi weer straks gewoon toegeeft. Gisteren was het vriendinnetje bij ons te spelen en ze had het er toen al de hele tijd over dat ze onze dochter de speeltuin wil laten zien enzo.
Helpt ook niet dat het een leuk meisje is, maar een beetje stiekem. Ze fluistert steeds tegen m'n dochter over dingen die (nog) niet mogen. Dochter is wel iemand die gauw zegt dat het niet mag en zich wel aan de regels houdt, maar het is ook nog een kleuter natuurlijk. Weet zeker dat ze er een keer in mee gaat.

Nou vooralsnog dus gewoon nog niet en zal het t.z.t. nadrukkelijk tegen de moeder nogmaals zeggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Donna op 21-02-2023 19:56:31 ]
  dinsdag 21 februari 2023 @ 13:04:29 #171
56471 pinquit
oh my lama!
pi_208086747
5 is echt wel jong m.i.
Ligt uiteraard ook aan het kind, maar hier zou t ook nog niet mogen
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_208087656
Dik twee jaar geleden was mijn dochter (toen 5) bij een vriendinnetje spelen. Ik ging haar ophalen, belde aan en toen deed één van haar ouders open (de andere was ook in het huis). Zei die: "Oh, ze zijn even buiten aan het spelen, je moet verderop maar even zoeken".

Ik kreeg bijna een rolberoerte joh :o Ging snel kijken, maar zag alleen struiken en een klimrekje en van die plastic kliko's. Ging er één kliko open, komt dat vriendinnetje eruit 8)7 En mijn dochter kwam toen vanachter een gebouwtje naar me toe gerend.

Er was geen volwassene in zicht. Dus ik met mijn dochter naar die ouders en gezegd dat ik het niet fijn vind dat ze zonder toezicht aan het spelen was. Kreeg ik als antwoord dat het wel veilig, want rustig is en dat hun kinderen er altijd spelen. Zal allemaal heus wel, maar er hoeft maar 1 vieze man met een regenjas langs te lopen of whatever... het zijn de jaren '90 niet meer. Als je gewoon toezicht wil op zulke jonge kinderen, is dat niet meer dan normaal.

Dochter heeft er vaker gespeeld hierna, maar wel nadat ik duidelijk had gezegd dat ik niet wil hebben dat ze alleen buiten zijn. Ook niet met de zevenjarige zus erbij. Daar luisterden ze gelukkig wel naar.

Dus gewoon even het gesprek aangaan zou ik zeggen :)
pi_208092111
Even een tegengeluid: Die van mij speelden vanaf 4 jaar zelfstandig buiten in de speeltuin, 1 straat verderop, niet te zien vanaf ons huis. In eerste instantie met hun broer erbij, toen ze wat kinderen leerden kennen ook zonder hem. Wel altijd minimaal met z’n tweeën, als er een niet meer wilde moesten ze beide naar huis. Nu spelen ze ook apart een enkele keer (en ook dan meestal met hun vriendinnetje die tegenover de speeltuin woont, maar die kenden ze in eerste instantie nog niet). Er kijken overigens meerdere huizen uit op die speeltuin en het is midden in de wijk. Een geschikte plek om ze op hun kop te geven als ze zomaar oversteken zonder te kijken, zonder dat het echt kwaad kan als ze dat doen.

Vriendjes en vriendinnetjes die van school mee komen spelen hier ook altijd buiten zonder toezicht (sinds dit schooljaar).

Bij mijn oudste vonden we dit overigens wel spannend en hebben we een aantal keer een rondje gelopen om aan te geven tot waar hij mocht komen. Met de meiden nooit :'). Oudste gaat nu ook vaak bij school buiten spelen, dat is 1 drukke weg oversteken, maar dan kan hij met zijn vriendjes spelen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_208092307
Mijn 5,5 jarige laat ik nog niet alleen naar het speeltuintje gaan. Alleen voor op straat (doodlopend straatje met 3 huizen) vind ik sinds afgelopen zomer wel oke. Dan is altijd een buurkindje erbij en vaak ook nog wel een van de buren. Ik kijk dan wel regelmatig even door het raam.
Vaak ben ik erbij ivm peuter, maar als ik nog iets in huis moet doen gaat peuter mee naar binnen en mag kleuter buiten blijven.
pi_208092502
Zo hebben wij dat ook een beetje opgebouwd Nolita. Eerst alleen stoepkrijten voor de deur, daarna aan de overkant van de straat en toen in de speeltuin. En in eerste instantie ook elke vijf minuten checken, toen tien, toen incidenteel en nu zoeken ze het maar uit :D als er iets is hoor ik het wel. Laatst was er eentje gevallen en dan komt de ander me halen terwijl de ene huilend aan komt lopen. Echt alleen spelen (dus ook zonder vriendinnetje) vind ik overigens wel een ander verhaal.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 20:29:00 #176
382129 crew  Donna
pi_208092565
Ja ik vind dat dus heel lastig te bepalen omdat we geen buurtje hebben. We kunnen dus ook niet stoepkrijten voor of naar de overkant van de straat om zo uit te breiden of te oefenen. Ik kan dus zelf ook niet oefenen met dat gevoel van loslaten.
Denk dat ik dit ook echt 1 van de rottigste dingen vind van buitenaf wonen.
pi_208092575
Ik denk dat dat van zoveel factoren afhangt, of zoiets kan met je kleuter. Hier is het in ieder geval een grote nee. Maar ik woon daar natuurlijk ook helemaal niet handig voor.
pi_208092806
Die van mij zijn 4 en 6 en mogen samen, of de oudste als ze alleen is, met gps horloge waarmee ze ook kunnen bellen, naar de speeltuin om de hoek waarvoor ze 1 straat moeten oversteken. Verder weg mogen ze nog niet en doen ze ook niet.

Ik zou mijn oudste echter nooit met een vriendinnetje alleen laten gaan, dan ga ik sowieso mee. Eenvoudigweg omdat ik niet weet hoe andere ouders erin staan en ik niet zo'n verantwoordelijkheid bij een kind wil leggen zonder te weten of ze daarmee om kunnen gaan. En omdat kinderen samen een stuk onvoorspelbaarder zijn.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 21:16:25 #179
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208093251
Mijn 4-jarige mag nog niet alleen. Maar da's ook omdat er soms grotere kinderen in de speeltuin spelen en ze dan niet zo goed durft. Bij ons voor op straat (loopt dood, amper auto's en veel oude mensen die het gezellig vinden om te kijken) mag ze inmiddels wel stoepkrijten of fietsen, maar dat kan ik zien vanuit ons gigantische raam, dus ook als ik in de keuken sta of op de bank zit etc. Dus da's eigenlijk niet helemaal zonder toezicht.

Alleen, zeker op een plek waar ze zelf de weg naar huis niet weet als er ruzie komt en het vriendinnetje vertrekt of als het vriendinnetje valt ofzo, vind ik echt nog niet oke. Dan staat ze daar...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 21 februari 2023 @ 21:51:44 #180
149959 SQ
snelle trees
pi_208093776
Wij wonen echt aan een mega drukke weg vol vrachtverkeer en ook een fietspad voor de deur waar die e-rittantharde bikes met 25 overheen knallen. Mijn dochter van nu 8 mag sinds een jaar ofzo wel alleen rondfietsen in de wijk achter ons maar als mijn bijna zesjarige van de (aflopende ;( ) oprit af rolt hou ik ook nog mijn hart vast ;(

Anderzijds zijn ze zich wel véél bewuster van het verkeer en de gevaren daarvan dan kinderen die in autovrije hofjes opgroeien.

Als we ietsjes rustiger hadden gewoond en niet alle vriendinnetjes in een andere wijk woonden had ik ze met 5 denk ik al wel alleen naar buiten gelaten. Kan me van mijn eigen jeugd niet anders herinneren en ik geloof echt niet dat de wereld sindsdien gevaarlijker is geworden :P
disclaimer
pi_208093813
Nope…

Ze mag wel alleen in de straat spelen als haar broers of andere volwassen buren buiten zijn.
Maar nu moet ik zeggen dat ze hier ook echt op straat spelen en we een steiger aan het water hebben.

Sommige van de buren laten hun kleuters wel alleen in de straat spelen, maar ik vind dat gewoon te spannend met het water en pakketbezorgers (al zijn de vaste pakketbezorgers goed op de hoogte van de 12 buitenspelende kleuters/kinderen..
  dinsdag 21 februari 2023 @ 21:56:24 #182
149959 SQ
snelle trees
pi_208093836
Ik vind dat trouwens wel oprecht jammer aan de plek waar we nu wonen. Het is een heerlijk huis op een prima plek met een fantastische tuin, maar nulll connectie met de buurt. Mijn kinderen spelen dus niet buiten met andere kinderen. Nooit. Tenzij we expliciet afspreken, maar ja, dan moet IK dat dus weer regelen.
disclaimer
pi_208094082
Hier ook zo SQ.. Er wonen amper kinderen in de straat, plus ik woon in een winkelstraat dus buiten op straat spelen zit er ook niet in :P Dus dat spelen moet altijd geregeld worden :')
pi_208095093
Wij hebben een speeltuintje precies achter ons huis, direct achter onze schutting. Daardoor mag T. sinds vorige zomer (toen was ie net 5) alleen naar buiten. Hij mag alleen rondom het blok en geen straat oversteken en daar houdt hij zich goed aan. De schutting blijft open en ik check regelmatig. Gaat prima zo. Maar ik besef wel dat dit een best wel ideale situatie is.
pi_208097477
Pfft, Jip was vorige week bijna de hele week echt ziek ziek en hij is maandag/dinsdag weer naar school gegaan. Maar gisteren dus in slaap gevallen op school :') en vandaag maar weer even thuis. Nu ben ik dus zelf ook wel toe aan vakantie _O- Gelukkig is hij vanaf volgende week 2 weken vrij (ivm studieweek) dus dan kan hij echt even goed bijkomen.
pi_208098908
Wij hebben een speeltuin tegenover ons huis, maar daar tussen ligt een vrij drukke weg. Ik ga daarom altijd nog mee. Snoeppot mee en gaan. Er spelen altijd klasgenoten van de zonen daar en altijd onder begeleiding. Maar dat is wel gezellig, ook op het bankje.
Ik vertrouw het niet dat ze niet zomaar de weg op gaan met voetballen enzo. Of met de houding “wij zijn al 6 en kunnen dat prima zelf”. Maar het is echt gevaarlijk, want vaak rijden ze er gevaarlijk te hard.
Ze mogen naast ons huis wel alleen spelen, maar de laatste tijd halen ze soms rottigheid uit (planten vernielen enz.) en ik heb daar dan niet zo goed zicht op. Dat vind ik niet fijn.
  woensdag 22 februari 2023 @ 12:15:04 #187
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_208099116
Ik vind dit soort vraagstukken altijd alleen te beantwoorden met een googlemaps overzicht van de omgeving.

Hier vond ik het wel prima, maar het is hier rustig er zijn heel veel kinderen buiten en iedereen weet wel een beetje welk kind bij wie hoort, vanaf 4jaar (maar kan ook 5 zijn) ging R de hele buurt door met andere 4a5 jarigen.

Mijn nu 6 jarige speelt alleen met 1 van zijn broers mee, maar dat is omdat hij zelf dat wil.
pi_208099421
Het verschilt nogal per kind en de situatie in de speeltuin.

Wij wonen aan hofje met een speeltuin net uit het zicht. De route naar de speeltuin is volledig veilig en er zijn jongere buurkinderen die daar al (eventjes) zonder toezicht mogen spelen maar L mag dat van ons nog niet. Hij kan net in eigen tuin spelen zonder dat we hem in de gaten moeten houden en dat geldt op school ook voor het schoolplein.

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 20:29 schreef Donna het volgende:
Ja ik vind dat dus heel lastig te bepalen omdat we geen buurtje hebben. We kunnen dus ook niet stoepkrijten voor of naar de overkant van de straat om zo uit te breiden of te oefenen. Ik kan dus zelf ook niet oefenen met dat gevoel van loslaten.
Denk dat ik dit ook echt 1 van de rottigste dingen vind van buitenaf wonen.
Ik was vroeger altijd jaloers op vriendin die vlakbij de speeltuin woonde maar wat ik mij kan herinneren mocht ik daar pas halverwege de basisschool zelfstandig spelen. Eind basisschool mocht ik er vanaf huis naartoe fietsen dus toen was ik er helemaal veel te vinden. Dat is ook een van de redenen dat we nu in een dorp wonen en niet buitenaf. Al heeft dat ook weer nadelen want als ouder moet je de eerste jaren steeds de deur uit voor die speeltuin. Wat dat betreft is spelen op eigen erf is een stuk makkelijker.

Je kan goed met de moeder schreef je. Is het een idee om eerst bij die speeltuin af te spreken en als dat goed gaat met de moeder wat drinken zodat je in de buurt bent en het rustig kan opbouwen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Elleska op 22-02-2023 12:47:14 ]
  Moderator woensdag 22 februari 2023 @ 12:50:39 #189
382129 crew  Donna
pi_208099556
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 12:39 schreef Elleska het volgende:
Het verschilt nogal per kind en de situatie in de speeltuin.

Wij wonen aan hofje met een speeltuin net uit het zicht. De route naar de speeltuin is volledig veilig en er zijn jongere buurkinderen die daar al (eventjes) zonder toezicht mogen spelen maar L mag dat van ons nog niet. Hij kan net in eigen tuin spelen zonder dat we hem in de gaten moeten houden en dat geld op school ook voor het schoolplein.
[..]
Ik was vroeger altijd jaloers op vriendin die vlakbij de speeltuin woonde maar wat ik mij kan herinneren mocht ik daar pas halverwege de basisschool zelfstandig spelen. Eind basisschool mocht ik er vanaf huis naartoe fietsen dus toen was ik er helemaal veel te vinden. Dat is ook een van de redenen dat we nu in een dorp wonen en niet buitenaf.

Je kan goed met de moeder schreef je. Is het een idee om eerst bij die speeltuin af te spreken en als dat goed gaat met de moeder wat drinken zodat je in de buurt bent en het rustig kan opbouwen?
Ja ik heb wel vrij 's middags, dus ik had idd bedacht dat dit misschien het slimste is. Dat vindt ze ook gezellig, weet ik zeker. En ik leg het dan ook gewoon eerlijk uit. Ik denk ook echt wel dat ze het serieus neemt en niet denkt; oh ze ziet het toch niet.
Mijn moeder woont er toevallig trouwens ook, maar ook vanuit haar huis kan je niks zien. Als we bij m'n moeder zijn, mag ze er ook nog niet alleen heen te spelen.

Ik was vooral ook echt heel erg benieuwd of ik gewoon 'moet' loslaten of dat bijna 5 wel heel vroeg is. En zo uit jullie reacties vinden jullie het ook erg vroeg en ben blij om dat te lezen.
Wij hebben zelf wel een mega speeltoestel in de tuin, dus vriendinnetjes willen ook wel graag bij ons spelen, dat scheelt ook wel weer een beetje. Maar voor 'nu' heb ik er nooit aan gedacht hoe dit zou gaan en nu staat het ineens voor de deur.
pi_208159383
Misschien is de vraag hier al eens gesteld, maar hebben jullie tips met betrekking tot een huisdier dat komt te overlijden en een kleuter? Één van onze katten is ineens heel erg achteruit gegaan en wil, ondanks medicatie etc. niet meer eten en wat hij wel binnen krijgt komt er direct weer uit... Dus waarschijnlijk moeten we hem morgen laten gaan :'(. Het is de derde kat in 2,5 jaar tijd maar de vorige twee keren was kleuter nog dreumes en peuter en kreeg hij er niet zoveel van mee. Nu ziet hij ons verdriet hebben en is zich daar veel bewuster van dan de vorige keren. We leggen hem uit dat het komt doordat we ons zorgen maken en niet willen dat de kat pijn heeft, maar zijn er nog andere dingen die jullie aanraden? We willen het niet mooier maken dan het is maar ook niet te zwaar. Ik vind het maar lastig, vooral omdat ik zelf zo verdrietig ben ;(

(Het boek “Een boom vol herinneringen” van Britta Teckentrup hebben we gekocht nadat de eerste kat overleed en toen vaak voorgelezen en het boek “Dat is heel wat voor een kat” van Judith Viorst ligt ook in de kast (nog nooit gelezen).)
  zondag 26 februari 2023 @ 21:20:00 #191
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208159412
Het filmpje van kikker over de dode vogel is hier al vaker langsgekomen (Netflix). Is ook een boekje geloof ik.

En sterkte.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Moderator maandag 27 februari 2023 @ 09:41:29 #192
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208162286
Even een vraagje, hier heeft hopelijk iemand al met dat bijltje gehakt, en ik wil liever niet op z'n CoolGuys dit aanpakken, want dat is niet per sé het beste denk ik.

Onze dochter wordt, samen met nog wat andere meisjes in/uit haar klas geslagen door een groepje van 4 jongens. Andere meisjes (heb ik inmiddels geverifieerd) vertellen thuis dezelfde verhalen, en steeds komen er 4 namen voorbij. Geslagen als in dat ze de blauwe plekken op haar lichaam heeft. Dat is niet maar 1 keer gebeurd, maar vaker, Schijnbaar wordt er ook met een stok geslagen buiten op de speelplaats.

Ik ben woest. Nu is woede geen goede raadgever en dus probeer ik tot 100 te tellen, maar ik ga vanmiddag naar school, of beter, naar de betreffende lerares. Ik snap dat kinderen kinderen zijn, en ik snap dat dit er in meer of mindere mate bij hoort, dat snáp ik. Want je kunt het niet altijd voorkomen dús het gebeurt.

Wat me wél stoort is dat het dus blijkbaar een groepje van 4 jongens is, dus dit is niet alleen bij mijn dochter, dit is breder. Wat me daar aan stoort is dat het zo is dat óf dat de lerares het niet ziet, maar dan moet ze haar ogen dicht hebben het grootste deel van de dag want het zijn 4 jongetjes die meerdere meisjes slaan, dus je gaat mij niet vertellen dat dat nóóit door haar gezien wordt, want dan is ze niet geschikt als lerares imho, óf, ze ziet het wel, maar ze heeft er bewust voor gekozen om dat niet te zeggen. Het kan niet zo zijn dat een groepje van 4 jongetjes de rest van de klas terroriseert, en dat dat vervolgens onder het tapijt wordt geschoven.

Nu ga ik daar dus vanmiddag heen, want ik moet toch mijn dochter ophalen, en dan gaan we een gesprek hebben. Dat weet die lerares nog niet, maar daar gaat ze vanmiddag achter komen. Nu ken ik mezelf, als ik kwaad ben (en dat ben ik) dan gaat die vrouw niet blij worden, maar als die vrouw niet blij wordt, dan is mijn dochter uiteindelijk degene die aan het kortste eind trekt, en dat wil ik voorkomen.

Toch is de kern van de situatie dat ze links of rechts steken laat vallen, dat ga ik ook niet kunnen (en willen) verdoezelen, want het ís de kern, maar ik wil ook weer niet over haar heen walsen, want dat gaat gebeuren, als ik niet een andere insteek vind. Ik wil ook niet zeggen dat ik haar een slechte lerares vind, want dat vind ik vooralsnog niet, maar ik vind wél dat ze steken laat vallen.

Nu hoop ik dat hier mensen zijn die ervaring hier mee hebben, en me wellicht wat tips kunnen geven over hoe en wat om te voorkomen dat ik daar op z'n CoolGuys in vlieg.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 februari 2023 @ 09:48:15 #193
149959 SQ
snelle trees
pi_208162395
Ik denk dat het sowieso goed is om het gesprek niet in te gaan als je woest bent, want daar heeft uiteindelijk niemand wat aan. En de leraar er lekker onaangekondigd mee overvallen en dan een "gesprek" eisen vind ik ook een beetje raar.

Kijk ik begrijp best dat je boos bent maar op deze manier gaat het niet werken lijkt me.

Mijn ervaring is dat je best je zorgen kunt uiten maar zoals jij er in staat is het geen dialoog maar een aanval.

Kan je vrouw niet beter het gesprek aangaan?
disclaimer
  maandag 27 februari 2023 @ 09:52:11 #194
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_208162478
Maak in elk geval een afspraak voor het gesprek, waarin je aankondigt waar je het over wil hebben. Na schooltijd is het altijd lastig om rustig even te kunnen praten, en de juf is dan ook niet voorbereid dus zal geen duidelijke antwoorden kunnen geven.
Eventueel kan je een van de andere ouders van de kinderen die ook geslagen worden, vragen om ook aanwezig te zijn.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Moderator maandag 27 februari 2023 @ 09:55:40 #195
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208162532
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2023 09:48 schreef SQ het volgende:
Ik denk dat het sowieso goed is om het gesprek niet in te gaan als je woest bent, want daar heeft uiteindelijk niemand wat aan. En de leraar er lekker onaangekondigd mee overvallen en dan een "gesprek" eisen vind ik ook een beetje raar.

Kijk ik begrijp best dat je boos bent maar op deze manier gaat het niet werken lijkt me.

Mijn ervaring is dat je best je zorgen kunt uiten maar zoals jij er in staat is het geen dialoog maar een aanval.

Kan je vrouw niet beter het gesprek aangaan?
Ja ik heb ook al voorgesteld dat zij dat doet, dat lijkt mij ook beter, maar dat wil ze niet want zij is bang dat ze emotioneel wordt.

Maar, er in gaan met 'ik maak me zorgen' is wel een goeie, want dat maakt de hele feel anders. Dat is wel een goeie.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_208165173
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2023 09:41 schreef CoolGuy het volgende:
Wat me daar aan stoort is dat het zo is dat óf dat de lerares het niet ziet, maar dan moet ze haar ogen dicht hebben het grootste deel van de dag want het zijn 4 jongetjes die meerdere meisjes slaan, dus je gaat mij niet vertellen dat dat nóóit door haar gezien wordt, want dan is ze niet geschikt als lerares imho, óf, ze ziet het wel, maar ze heeft er bewust voor gekozen om dat niet te zeggen.
Pestkoppen zijn heel goed in dingen ongezien doen.
Je verwijt nu de juf vanalles terwijl je niet weet hoe het is gegaan. Op deze manier ga je met gestrekt been het gesprek in.
  maandag 27 februari 2023 @ 13:31:02 #197
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_208165369
In de klas van mijn dochter (groep 4) gebeurt het ook meestal bij het buitenspelen en dan ziet de juf het echt niet. In zo'n kleuterklas heb je ook allerlei speelhoeken die de juf echt niet allemaal tegelijk kan zien.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_208167492
Soms heb ik als kleuterjuf een incident niet gezien. En sommige kinderen zijn er heel goed in om dingen stiekem te doen. Ik vind het heel fijn als een bezorgde ouder aangeeft wat er gebeurd is, kan dan vertellen wat ik heb gezien/gedaan en als ik iets gemist heb, zal ik daar dan zeker wat mee doen.
Als je boos binnen komt stormen en dingen eist, is dat niet de manier om sneller iets gedaan te krijgen.

Hopelijk heb je de juf kunnen spreken en een goed gesprekje gehad.
pi_208171017
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2023 09:41 schreef CoolGuy het volgende:
Even een vraagje, hier heeft hopelijk iemand al met dat bijltje gehakt, en ik wil liever niet op z'n CoolGuys dit aanpakken, want dat is niet per sé het beste denk ik.

Onze dochter wordt, samen met nog wat andere meisjes in/uit haar klas geslagen door een groepje van 4 jongens. Andere meisjes (heb ik inmiddels geverifieerd) vertellen thuis dezelfde verhalen, en steeds komen er 4 namen voorbij. Geslagen als in dat ze de blauwe plekken op haar lichaam heeft. Dat is niet maar 1 keer gebeurd, maar vaker, Schijnbaar wordt er ook met een stok geslagen buiten op de speelplaats.

Ik ben woest. Nu is woede geen goede raadgever en dus probeer ik tot 100 te tellen, maar ik ga vanmiddag naar school, of beter, naar de betreffende lerares. Ik snap dat kinderen kinderen zijn, en ik snap dat dit er in meer of mindere mate bij hoort, dat snáp ik. Want je kunt het niet altijd voorkomen dús het gebeurt.

Wat me wél stoort is dat het dus blijkbaar een groepje van 4 jongens is, dus dit is niet alleen bij mijn dochter, dit is breder. Wat me daar aan stoort is dat het zo is dat óf dat de lerares het niet ziet, maar dan moet ze haar ogen dicht hebben het grootste deel van de dag want het zijn 4 jongetjes die meerdere meisjes slaan, dus je gaat mij niet vertellen dat dat nóóit door haar gezien wordt, want dan is ze niet geschikt als lerares imho, óf, ze ziet het wel, maar ze heeft er bewust voor gekozen om dat niet te zeggen. Het kan niet zo zijn dat een groepje van 4 jongetjes de rest van de klas terroriseert, en dat dat vervolgens onder het tapijt wordt geschoven.

Nu ga ik daar dus vanmiddag heen, want ik moet toch mijn dochter ophalen, en dan gaan we een gesprek hebben. Dat weet die lerares nog niet, maar daar gaat ze vanmiddag achter komen. Nu ken ik mezelf, als ik kwaad ben (en dat ben ik) dan gaat die vrouw niet blij worden, maar als die vrouw niet blij wordt, dan is mijn dochter uiteindelijk degene die aan het kortste eind trekt, en dat wil ik voorkomen.

Toch is de kern van de situatie dat ze links of rechts steken laat vallen, dat ga ik ook niet kunnen (en willen) verdoezelen, want het ís de kern, maar ik wil ook weer niet over haar heen walsen, want dat gaat gebeuren, als ik niet een andere insteek vind. Ik wil ook niet zeggen dat ik haar een slechte lerares vind, want dat vind ik vooralsnog niet, maar ik vind wél dat ze steken laat vallen.

Nu hoop ik dat hier mensen zijn die ervaring hier mee hebben, en me wellicht wat tips kunnen geven over hoe en wat om te voorkomen dat ik daar op z'n CoolGuys in vlieg.
Jeetje, ik snap dat niemand tegenwoordig meer in het onderwijs wil werken.

Misschien eerst eens vragen hoe het zit in plaats van woedend en met allerlei aannames naar haar toe stappen?
pi_208183587
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2023 21:17 schreef eponine het volgende:
Misschien is de vraag hier al eens gesteld, maar hebben jullie tips met betrekking tot een huisdier dat komt te overlijden en een kleuter? Één van onze katten is ineens heel erg achteruit gegaan en wil, ondanks medicatie etc. niet meer eten en wat hij wel binnen krijgt komt er direct weer uit... Dus waarschijnlijk moeten we hem morgen laten gaan :'(. Het is de derde kat in 2,5 jaar tijd maar de vorige twee keren was kleuter nog dreumes en peuter en kreeg hij er niet zoveel van mee. Nu ziet hij ons verdriet hebben en is zich daar veel bewuster van dan de vorige keren. We leggen hem uit dat het komt doordat we ons zorgen maken en niet willen dat de kat pijn heeft, maar zijn er nog andere dingen die jullie aanraden? We willen het niet mooier maken dan het is maar ook niet te zwaar. Ik vind het maar lastig, vooral omdat ik zelf zo verdrietig ben ;(

(Het boek “Een boom vol herinneringen” van Britta Teckentrup hebben we gekocht nadat de eerste kat overleed en toen vaak voorgelezen en het boek “Dat is heel wat voor een kat” van Judith Viorst ligt ook in de kast (nog nooit gelezen).)
Nog even een update over de kleuter en de kat… mijn voorgevoel was juist en gisterochtend moesten we de kat inderdaad laten inslapen :'(. Kleuter was op de bso dus die hebben we het ‘s middags bij het ophalen verteld. Zijn reactie: “maar we hebben *naam nog overgebleven poes* nog wel toch?” en toen we thuis kwamen heeft ie een tekening gemaakt die hij aan de dierenarts wil geven, zodat de dierenarts die aan onze overleden katten kan geven. Vervolgens vroeg hij bij het naar bed gaan zelf om het boek “Een boom vol herinneringen” dus die hebben we voorgelezen…

[ Bericht 0% gewijzigd door eponine op 28-02-2023 22:23:49 ]
pi_208185651
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2023 09:41 schreef CoolGuy het volgende:
Even een vraagje, hier heeft hopelijk iemand al met dat bijltje gehakt, en ik wil liever niet op z'n CoolGuys dit aanpakken, want dat is niet per sé het beste denk ik.

Onze dochter wordt, samen met nog wat andere meisjes in/uit haar klas geslagen door een groepje van 4 jongens. Andere meisjes (heb ik inmiddels geverifieerd) vertellen thuis dezelfde verhalen, en steeds komen er 4 namen voorbij. Geslagen als in dat ze de blauwe plekken op haar lichaam heeft. Dat is niet maar 1 keer gebeurd, maar vaker, Schijnbaar wordt er ook met een stok geslagen buiten op de speelplaats.

Ik ben woest. Nu is woede geen goede raadgever en dus probeer ik tot 100 te tellen, maar ik ga vanmiddag naar school, of beter, naar de betreffende lerares. Ik snap dat kinderen kinderen zijn, en ik snap dat dit er in meer of mindere mate bij hoort, dat snáp ik. Want je kunt het niet altijd voorkomen dús het gebeurt.

Wat me wél stoort is dat het dus blijkbaar een groepje van 4 jongens is, dus dit is niet alleen bij mijn dochter, dit is breder. Wat me daar aan stoort is dat het zo is dat óf dat de lerares het niet ziet, maar dan moet ze haar ogen dicht hebben het grootste deel van de dag want het zijn 4 jongetjes die meerdere meisjes slaan, dus je gaat mij niet vertellen dat dat nóóit door haar gezien wordt, want dan is ze niet geschikt als lerares imho, óf, ze ziet het wel, maar ze heeft er bewust voor gekozen om dat niet te zeggen. Het kan niet zo zijn dat een groepje van 4 jongetjes de rest van de klas terroriseert, en dat dat vervolgens onder het tapijt wordt geschoven.

Nu ga ik daar dus vanmiddag heen, want ik moet toch mijn dochter ophalen, en dan gaan we een gesprek hebben. Dat weet die lerares nog niet, maar daar gaat ze vanmiddag achter komen. Nu ken ik mezelf, als ik kwaad ben (en dat ben ik) dan gaat die vrouw niet blij worden, maar als die vrouw niet blij wordt, dan is mijn dochter uiteindelijk degene die aan het kortste eind trekt, en dat wil ik voorkomen.

Toch is de kern van de situatie dat ze links of rechts steken laat vallen, dat ga ik ook niet kunnen (en willen) verdoezelen, want het ís de kern, maar ik wil ook weer niet over haar heen walsen, want dat gaat gebeuren, als ik niet een andere insteek vind. Ik wil ook niet zeggen dat ik haar een slechte lerares vind, want dat vind ik vooralsnog niet, maar ik vind wél dat ze steken laat vallen.

Nu hoop ik dat hier mensen zijn die ervaring hier mee hebben, en me wellicht wat tips kunnen geven over hoe en wat om te voorkomen dat ik daar op z'n CoolGuys in vlieg.
Poeh, ik schrok van je berichtje Coolguy.
Natuurlijk om wat er gebeurt maar ook om je reactie hier.

Ik ben zelf juf in de bovenbouw en had een paar weken geleden ook een enorm boze moeder voor mijn neus die verwijten maakte over dat ik pestgedrag ontkende. Pestgedrag waar ik echt absoluut geen enkel signaal van had gekregen. Ik heb hier echt dan wel even een paar dagen last van en inderdaad… dit is reden 1 voor mij om ooit het basisonderwijs uit te gaan!
En ik weet ook zeker dat 99% van de leerkrachten dit absoluut niet willen en meteen aanpakken. Ik had toch er een telefoontje (desnoods naar directie) of een kort mailtje gestuurd.
Maar goed, dit schrijf ik ‘s avonds laat, ben benieuwd hoe het is gegaan!

Oh en verder klinkt het zeker als geen gezonde situatie in deze klas. En goed dat je voor je dochter opkomt, want ik zeg ook altijd tegen ouders: fijn dat je voor je zoon/dochter opkomt, want dat kunnen ze vaak zelf nog niet…
pi_208192323
Probeer in elk geval eerst van het goede uit te gaan.. De docent zal het echt niet bewust negeren. Net als die kinderen, die zullen het nog niet inzien. Jouw kind kan ook eens aan die kant van de groep staan en zelf de pester zijn hé, ongeacht wat jullie al bijbrengen..
  woensdag 1 maart 2023 @ 21:22:32 #203
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_208197335
@CoolGuy: hoe is het gesprek gegaan?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator donderdag 2 maart 2023 @ 10:47:21 #204
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208203040
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 21:22 schreef littledrummergirl het volgende:
@:CoolGuy: hoe is het gesprek gegaan?
Nou, de realiteit heeft de situatie ingehaald. Ik ben uiteindelijk de dag erna gegaan, want ik bracht haar in de ochtend naar school en dan hebben ze bij de ingang van de klaslokalen een ritueeltje waar alle kinderen dan hun jasje uit doen en de broodtrommel in een grote bak en en en. Nou prima, dus wat je krijgt is dat niet iedereen tegelijkertijd daar bij die kapstokjes kan staan, dus buiten staan alle ouders en kinderen die nog niet binnen kunnen in een groepje te wachten.

Mijn dochter wilde wat tegen me zeggen, dus ik bukte me naar voren en op dat moment krijgt zij een harde duw in haar rug. Nou, hoofden tegen mekaar, zij huilen uiteraard, maar zij zei '<naam> niet doen!'. En wát voor een toeval, dat was 1 van de 4 namen.

Dus ik keek dat jongetje aan en ik zei tegen hem, dat is niet aardig wat je deed, ik wil niet dat je dat doet' Maar zijn vader zei daar op 'jij hoeft mijn zoon niet te vertellen wat ie wel of niet moet doen', waarop ik dus direct iets antwoordde van 'blijkbaar wel, want jij trekt je mond niet open als jouw zoon anderen duwt, maar je trekt je mond wél open als hij daar door iemand anders op wordt aangesproken, vind je het gek dat hij denkt dat ie alles maar kan maken als ie niet gecorrigeerd wordt. Als hij mijn dochter duwt of slaat dan zeg ik daar wat van, wat jij daar verder van vindt heb ik geen boodschap aan en als dat je niet zint dan zorg je maar dat hij dat gedrag afleert, dan is er geen reden om hem aan te spreken'.

Ik kreeg daarop bijval van de vader van een ander meisje, want ook bij haar thuis gaat onder andere de naam van dit jongetje blijkbaar als een rode draad door de verhalen. Nou, ondertussen was het voor de lerares ook duidelijk dat er 'iets' aan de hand was, dus die kwam erbij en vroeg of ik dan aan het eind van de dag terug wilde komen want het was nu te druk. Nou, dat snap ik, dus dat heb ik gedaan.

Daarop gaf de lerares aan van de situatie van 'de vier' op de hoogte te zijn, maar dat zij in haar eentje alleen maar reactief kan optreden, want zij ziet niet alles. Dan ziet ze het bij mijn dochter niet, dan ziet ze het bij een ander kindje niet, maar ze wéét dat het gebeurt, want de kinderen komen naar haar toe (wat ook de afspraak is daar).

Ik heb daarop gevraagd wáárom wij dan niet daarvan op de hoogte zijn gesteld, want dit is niet wat 1x een keer voorkomt, dit gebeurt echt met grote regelmaat, en dat ik vind dat daar tegenop getreden moet worden, want het is de omgekeerde wereld dat kinderen thuis komen met blauwe plekken en verhalen, en dat 'de vier' hoogstens een keer op de gang moeten staan, maar ja, daar komt dan niet echt een concreet antwoord op.

Gisteravond toen ik mijn dochter ging ophalen op de BSO bleek dus dat daar dit verhaal ook was aangekomen (dat is ook niet zo heel gek want het is hetzelfde gebouw) en werd mij verteld dat 2 van de 4 ook naar de BSO gingen, weliswaar op andere dagen dan mijn dochter (gelukkig), maar die zijn daar niet meer welkom, vanwege schelden, slaan en spugen(!). Een paar weken geleden in de BSO app kwam een bericht dat 'de BSO een veilige plek moet zijn blablabla, en dat een aantal dingen daar niet bij passen, en dat dus van de ouders werd verwacht dat zij daar actief een rol in speelden om dat gedrag te voorkomen, omdat anders consequenties zouden volgen'. Blijkbaar is die consequentie dus 'niet meer welkom'.

Nu nog de school, maar dat zie ik eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_208203524
Een school is in dat opzicht anders dan een bso. Een school heeft zorgplicht en kan kinderen niet zomaar verwijderen. Al vind ik wel dat ze adequater moeten optreden zeker omdat de bso al een rigoureuze maatregel heeft genomen.

En zeker het excuus van de juf dat ze alleen reactief kan optreden vind ik in deze situatie niet wenselijk. Ze weet het dus bouw je van te voren escapes en consequenties in. Zeker als zoiets stelselmatig gebeurd.

[ Bericht 33% gewijzigd door F_r op 02-03-2023 13:07:30 ]
pi_208277780
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2023 11:28 schreef F_r het volgende:
Een school is in dat opzicht anders dan een bso. Een school heeft zorgplicht en kan kinderen niet zomaar verwijderen. Al vind ik wel dat ze adequater moeten optreden zeker omdat de bso al een rigoureuze maatregel heeft genomen.

En zeker het excuus van de juf dat ze alleen reactief kan optreden vind ik in deze situatie niet wenselijk. Ze weet het dus bouw je van te voren escapes en consequenties in. Zeker als zoiets stelselmatig gebeurd.
Dat vind ik dus ook, zoals ik het nu lees komt het er dus op neer dat er niks aan gedaan kan/gaat worden? :{
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_208280236
Ooh jeetje, zelfs ik word hier boos om. Ergens is het ook niet de schuld van dat kind, want zo te lezen heeft hij enorm onbekwame ouders en krijgt hij geen opvoeding/ goed voorbeeld.

Door zo'n soortgelijke situatie zijn er 2 ouders op de vuist gegaan bij ons op het schoolplein. Dat is dan uiteindelijk wat er gaat gebeuren als niemand iets doet, dus ik hoop dat ze er wel iets aan gaan doen.
pi_208280278
Vandaag mocht mijn bijna 4-jarige voor de allereerste keer wennen op de basisschool! Ik vond het volgens mij spannender dan zij :P

Gelukkig waren er een paar bekende gezichten bij die ze kent van de opvang, dus het voelde wel een beetje vertrouwd.

Om 12 uur mocht ik haar weer ophalen en toen we op het schoolplein stonden, kwamen wel emoties los. Ze werkte niet mee, deed koppig en boos en uiteraard waren er op dat moment ook een aantal juffen buiten die ons aan het aanstaren waren. We hebben dus een goede eerste indruk gemaakt. Zij met haar rebelse gedrag en ik met mijn chagrijnige/ geïrriteerde kop :')
pi_208288687
Hier gisteren de eerste 'echte' ouderavond gehad, (na een gesprek in week 2 ofzo, meer ter kennismaking toen).
Toch ook gek, alsof je dan gaat verantwoorden ofzo. :9
  woensdag 8 maart 2023 @ 14:27:28 #210
149959 SQ
snelle trees
pi_208289144
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2023 19:11 schreef CaVaBien het volgende:
Vandaag mocht mijn bijna 4-jarige voor de allereerste keer wennen op de basisschool! Ik vond het volgens mij spannender dan zij :P

Gelukkig waren er een paar bekende gezichten bij die ze kent van de opvang, dus het voelde wel een beetje vertrouwd.

Om 12 uur mocht ik haar weer ophalen en toen we op het schoolplein stonden, kwamen wel emoties los. Ze werkte niet mee, deed koppig en boos en uiteraard waren er op dat moment ook een aantal juffen buiten die ons aan het aanstaren waren. We hebben dus een goede eerste indruk gemaakt. Zij met haar rebelse gedrag en ik met mijn chagrijnige/ geïrriteerde kop :')
Ze staren je echt niet aan hoor, die mensen zijn echt wel wat gewend als het om verse kleuters gaat :D bijna alle kinderen doen dit de eerste weken.
Al kan ik wel begrijpen dat je je bekeken voelt.

Hier in groep 4 zijn er nog steeds kinderen die dit met regelmaat doen, ik zou me er niet te druk om maken. Het wordt meestal heel snel minder :*
disclaimer
  woensdag 8 maart 2023 @ 14:37:00 #211
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_208289266
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2023 14:27 schreef SQ het volgende:

[..]
Ze staren je echt niet aan hoor, die mensen zijn echt wel wat gewend als het om verse kleuters gaat :D bijna alle kinderen doen dit de eerste weken.
Al kan ik wel begrijpen dat je je bekeken voelt.

Hier in groep 4 zijn er nog steeds kinderen die dit met regelmaat doen, ik zou me er niet te druk om maken. Het wordt meestal heel snel minder :*
dit, vooral vlak voor of na schoolvakanties is er vaak drama bij kinderen die ofwel toe zijn aan vakantie ofwel moeite hebben met de switch terug naar school :) geen zorgen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_208400133
Aangezien F. op de wachtlijst voor zwemles staat gaan we weer wat vaker met hem naar het zwembad. Afgelopen weekend en vandaag zijn we geweest maar hij durft absoluut niet los van ons het water in, ondanks vleugeltjes en ondiep water. Aangezien zijn zusje van 14 maanden ook mee is wisselen man en ik elkaar maar af zodat we om de beurt met ze bezig zijn. Ik hoop dat ie voordat zwemles start wel een beetje over die angst heen is, hij vindt het zwemmen verder wel leuk gelukkig.
pi_208401563
Kevin is bijna 6 en staat nog steeds op de wachtlijst voor zwemles. Geeft niks, vindt hijzelf vooral heel erg. Maar hij is er van overtuigd dat hij na 1 les al in badje 6 zit, maar ik ben hem aan het waarschuwen dat het waarschijnlijk langzamer gaat.
pi_208402670
Dat wordt wel even een domper dan voor hem inderdaad! Hier is er vanaf groep 3 ook schoolzwemmen, dus mocht de wachtlijst hier ook zo lang zijn kan hij iig over twee jaar alvast via schoolzwemmen een en ander onder de knie krijgen. En in de tussentijd blijven wij gewoon met hem en z’n zusje zwemmen natuurlijk.
pi_208422444
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2023 00:17 schreef eponine het volgende:
Aangezien F. op de wachtlijst voor zwemles staat gaan we weer wat vaker met hem naar het zwembad. Afgelopen weekend en vandaag zijn we geweest maar hij durft absoluut niet los van ons het water in, ondanks vleugeltjes en ondiep water. Aangezien zijn zusje van 14 maanden ook mee is wisselen man en ik elkaar maar af zodat we om de beurt met ze bezig zijn. Ik hoop dat ie voordat zwemles start wel een beetje over die angst heen is, hij vindt het zwemmen verder wel leuk gelukkig.
C. was hier voor ze op zwemmen ging ook vrij angstig in en om het water, ze zit nu sinds september op zwemles en is eigenlijk al vrij snel losgekomen en nu helemaal vertrouwd in het water, dus dat komt vast met F ook goed :Y
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_208476135
Mijn jongste van 4 begon vol vertrouwen aan zwemles eind vorig jaar en werd toen opeens onzeker, heel bijzonder. Maar ze doet het goed en vindt het heel leuk!

Mijn oudste van 6 mag komende maand afzwemmen voor diploma A en B zal niet snel daarna volgen want ze dook vorige week opeens door het gat voor B heen. Die was heel bang toen ze begon met zwemles, bewust gewacht tot ze 5 was zodat ze iets groter en sterker zou zijn, maar die maakt zulke grote sprongen opeens en blijkt een heuse waterrat. Nooit verwacht O+
pi_208514029
Vraagje: kun je van een kleuter van ruim 5,5 jaar verwachten dat hij niet zonder meer alles (na)doet wat andere kleuters ook doen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan ik van een kind van deze leeftijd verwachten dat hij zelf nadenkt of hetgeen hij wil gaan doen/zeggen OK is en zo niet, dat hij dan zijn eigen mening volgt ipv die van een ander.

Hoe kunnen wij als ouders hem hierin het beste ondersteunen en leren hoe te handelen? We hebben het al vaker gezegd dat hij niet hoeft te doen wat een ander doet, als het geen leuk gedrag is. En dat hij dat ook gewoon mag zeggen of anders weglopen.
pi_208514110
Mijn 7-jarige is nog net zo beïnvloedbaar eerlijk gezegd. Ik denk dat dit er nog wel bij hoort.
Wat ik probeer te doen is hem te laten weten dat hij het allerleukst is als hij zichzelf blijft.
Ik vind het ook niet fijn, maar kan er weinig concreets mee.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 24 maart 2023 @ 09:22:11 #219
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_208514455
Ik denk dat dit heel afhankelijk is van de persoonlijkheid van je kind... Mijn dochter zou zulke dingen nooit gedaan hebben als kleuter. Misschien is het een jongensding?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_208514547
Persoonlijkheid kan natuurlijk meespelen, net als verschil jongens-meisjes. Manlief en ik zijn echter wel heel anders. Vroeger was ik echt superverlegen en durfde niks. Manlief was niet zo verlegen, maar wel heel voorkomend en netjes.

Ik werk in de schoolbieb en daardoor zie ik wel kindjes (ook kindjes die net op school zitten en dus 1,5 jaar jonger zijn), die wel iets zeggen als 1 kindje iets onaardigs zegt tegen een ander kindje of bijv. duwt Ik merk dat ik het zelf lastig vind, ook omdat hij zich blijkbaar zo makkelijk "tegen" mij richt, zonder rekening te houden met mijn gevoelens.
pi_208514649
Het is wel normaal gedrag voor die leeftijd. Grenzen opzoeken, stoer doen en kijken wat er gebeurt. Ik zou ook (thuis, op een rustig moment) bespreken hoe jij je voelt als hij zo doet. En zou het helpen als je op het moment zelf juist het andere jongetje aanspreekt?
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_208514811
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:42 schreef Phaidra het volgende:
Het is wel normaal gedrag voor die leeftijd. Grenzen opzoeken, stoer doen en kijken wat er gebeurt. Ik zou ook (thuis, op een rustig moment) bespreken hoe jij je voelt als hij zo doet. En zou het helpen als je op het moment zelf juist het andere jongetje aanspreekt?
Ik zal er zeker thuis nog op terug komen. Een kind van iemand anders aanspreken, vind ik dan zelf weer lastig, want niet mijn kind :@
Schoolplein "opstormen" om je kind (en evt. het andere kind) aan te spreken, is ook wel lastig merk ik. Ik ben zelf toch nog steeds gevoeliger voor wat anderen denken, dan ik zelf dacht (andere ouders)...
pi_208516054
Ik zie ook zeker bij C wel dat ze stoerder gaat doen als er klasgenootjes bij zijn, en ik geloof ook wel dat ze op deze leeftijd nog best beïnvloedbaar zijn en daar een stukje zelfcontrole missen? Waren de ouders van dat andere jongetje niet in de buurt op dat moment?

C gaat best lekker op school, inmiddels heeft ze zelfs een verloofde :7 De liefde is ook wederzijds (hij had tegen zijn ouders ook al gezegd dat ze gingen trouwen _O- ), afgelopen week kwam hij hier spelen en ze kunnen leuk en lief spelen samen, best zoet O+ Het kind is er eerder bij dan haar moeder :D :'( :D
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_208516107
Mijn vierjarige gaat ook stoer en gek doen als hij bepaalde klasgenootjes ziet. Meestal laten we hem gaan maar als hij dingen doet of zegt die wat ons betreft niet kunnen spreken we hem er wel op aan. Soms spreek ik ook het andere kind aan, dat het niet leuk is wat hij/zij doet, maar dat is ook afhankelijk of ik de ouders wel/niet zie en wat ze uitspoken.

Laatst zei hij dat een klasgenootje hem had geduwd en dat ie dat niet leuk vond. Een dag later zag ik hem zelf een ander klasgenootje duwen. Bij me geroepen en gezegd dat hij het toch ook niet leuk vond toen dat bij hem gebeurde?, toen heeft ie netjes sorry gezegd ^O^
pi_208516866
Nee, ouders van betreffende vriendje waren er niet. Er was een uitje voor de klas en de moeder van het vriendje zat in de auto verderop klaar, die ging mee met het uitje. Die moeder heb ik ook nog nooit gezien, dus ik zo ook niet weten wie het is.

Inmiddels heb ik het met Simon erover gehad. Ik vroeg heel casual wat X vanochtend in de zandbak in zijn oor fluisterde. Toen vertelde hij dat het vriendje gezegd had dat hij tegen mij moest zeggen "dikke vette buik". Toen ik vroeg wat Simon er van vond, zei hij dat hij het helemaal niet leuk vond (was ook wel aan zijn gezicht te zien). Op mijn vraag waarom hij het dan toch ging zeggen, wist hij niet echt een antwoord. Ik gaf aan dat ik er wel een beetje verdrietig van was, toen zei hij "Sorry, mama".
Nog even kort besproken wat hij dan een volgende keer kan doen en dat hij echt niet alles hoeft te doen wat een ander kindje zegt/doet en dat hij best mag zeggen, dat iets niet lief is om te zeggen.

Dat stoer en gek gaan doen bij bepaalde klasgenoten is ook wel heel herkenbaar.

@rena, dat klinkt schattig, C en haar verloofde O+
pi_208518321
Ik zou mijn kind heel boos toespreken dat hij binnen drie tellen bij mij moet zijn en vragen wat hij aan het doen is en dat ik zulk raar gedrag niet meer wil zien. En daarna gewoon verder spelen, gaat dat weer mis dan is het klaar. Maar ik ben volgens mij sowieso een strenge moeder als ze wat doen wat ik niet accepteer, en aan mijn toon horen ze al dat het foute boel is.

En ik zou op een ander moment rustig bespreken dat hij niet naar andere kinderen hoeft te luisteren, maar meer als algemene les. Vooral mijn meiden hebben daar nog wel moeite mee, dat zijn echte volgers. Maar dan heb ik het met name over dat ze geen inbreng hebben in het fantasie spel dat ze spelen.

Persoonlijk vind ik het juist goed als ouders hun kind an public corrigeren, en vind ik juist ouders die zulk soort gedrag negeren maar raar, ongeacht waar je bent. Daarmee geef je namelijk de indruk dat je dergelijk gedrag niet als probleem ziet. Andermans kind corrigeren zou ik wel maar in beperkte mate doen en sowieso een stuk minder stevig dan mijn eigen kind tenzij het een goed bekend kind is (neefje/nichtje of vast speelmaatje).

Dat stoer doen in bijzijn van klasgenoten doen ze hier ook btw, maar ze weten wel waar de grens is en welk gedrag ik niet accepteer dus dat doen ze dan waarschijnlijk gewoon buiten mijn zicht :(
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  maandag 27 maart 2023 @ 12:12:22 #227
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208553588
Zwemles één was zaterdagochtend een feit. In een klasje van 4 en ze deed alles zonder morren mee. Twee van de drie andere kindjes waren wat angstig en hadden meer begeleiding nodig (incl huilen enzo), maar toch vond ze het heel leuk zei ze achteraf:

'Mama, eerst komt badje 2 en dan 3 en dan nog heel veel en dan diploma A, toch?'
'Ja, klopt. En dan nog diploma B en C en dan is zwemles afgelopen. Maar dat duurt nog heel lang, dan ben je al zes ofzo.'
'Mag ik dan niet meer naar zwemles?'
'Nee, maar je kunt dan wel nog verder zwemmen hoor. Met papa en mama en broertje of bij een vereniging ofzo.'
'Fijn! Ik wil nooooit stoppen. Krijg ik dan ook elke zaterdag een lollie?'

De motivatie is wel duidelijk _O- _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_208560121
Haha Tink :D
N is hier soms verontwaardigd dat ze van mij t/m C moet want de anderen mogen zelf kiezen of doen alleen A en B. Ja, nou en. Ik vind het belangrijk dat je goed leert zwemmen (we gaan sowieso maandelijks met z'n allen al sinds ze 6 maanden is). Dus goed te horen dat nog iemand voor C gaat. ;)
Hier mag ze na C eindelijk oorbellen. Voordat ze met zwemmen begon aangegeven dat het nu of pas na de zwemles zou zijn. Toen durfde ze nog niet, maar ze wil het nu wel graag.

Overigens heeft er hier weer 1 opgezegd en blijven ze nog maar met 2 zwemleraren over. :X
Ze zit nu in het laatste badje voor ze naar diplomazwemmen gaat (1 maand). Nog 2 vlaggetjes te gaan dus kan niet lang meer duren, mits we lessen kunnen reserveren...
Voor B maar naar een andere zwemschool, want dit is niet oké voor de lange termijn.

Andere kinderen zou ik wel corrigeren als ze echt een grens overgaan. Zeker als ouders niet in de buurt zijn, maar ook als ouders er wel zijn maar niets zeggen en het is vervelend voor mijn kind (andere kinderen) of gevaarlijk voor het kind zelf.
  maandag 27 maart 2023 @ 20:50:36 #229
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_208560327
Wij hebben een trage zwemmer, ofwel: alles gaat langzaam, máár met progressie. Nichtjes, klasgenootjes, ze gaan hem allemaal voorbij. Als ik kijk langs de kant hoor ik naast me veel ongeduldige ouders die dan overstappen naar een andere zwemschool omdat het niet snel genoeg gaat. Max mag judoën en voetballen wat 'ie wil. Dat zwemdiploma komt echt wel. Ik verbaas me altijd over de haast. Maar goed, misschien heeft het met mijn (veranderde) instelling te maken. Ik vind naar zwemles gaan en kijken heerlijk om te doen samen met hem.

[ Bericht 1% gewijzigd door Quoi op 27-03-2023 20:55:52 ]
pi_208560894
Ik heb ook geen probleem met zwemles hoor. Ik zou niet overstappen als het traag zou gaan, ieder kind heeft zijn eigen ontwikkeling. Het probleem is dat de zwemschool niet structureel op een vast moment een wekelijkse les kan aanbieden door personeelstekort. Dat vind ik niet oké en wel een reden om over te stappen.
pi_208561106
Ik denk dat die van mij nog zo'n 5-7 maanden op de wachtlijst staat (hij staat er nu 5 maanden op :')).

Maar op zich is dat prima hoor, ik denk dat het nu ook nog een beetje veel voor hem is.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 07:52:10 #232
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_208563907
Ik heb trouwens helemaal geen kleuter meer. Was een beetje verdwaald :D
  dinsdag 28 maart 2023 @ 08:08:23 #233
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208563991
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:50 schreef Quoi het volgende:
Wij hebben een trage zwemmer, ofwel: alles gaat langzaam, máár met progressie. Nichtjes, klasgenootjes, ze gaan hem allemaal voorbij. Als ik kijk langs de kant hoor ik naast me veel ongeduldige ouders die dan overstappen naar een andere zwemschool omdat het niet snel genoeg gaat. Max mag judoën en voetballen wat 'ie wil. Dat zwemdiploma komt echt wel. Ik verbaas me altijd over de haast. Maar goed, misschien heeft het met mijn (veranderde) instelling te maken. Ik vind naar zwemles gaan en kijken heerlijk om te doen samen met hem.
Njah, het kost natuurlijk wel ongelooflijk veel geld elke maand. En als het frustratie bij je kind zou opleveren en je het gevoel hebt dat het sneller zou kunnen met een andere aanpak of wat meer aandacht, snap ik die overstap wel. Maar als je het geld kunt missen, je kind het wel prima zo en je niet het gevoel hebt dat een andere aanpak beter zou werken, zou ik ook lekker blijven zitten.

@Nolita: 'onze' zwemschool heeft volgens mij niet zo'n heel lange wachtlijst. En anders ptc in R-d?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_208566575
Kevin mag donderdag beginnen met zwemles, na 1,5 jaar wachtlijst *O* Hij wordt in mei 6 :')

En ik word af en toe zo wanhopig als Kevin zijn stoere jas aan trekt in het bij zijn van andere kinderen. Het is zo’n lieve jongen, maar met die jas aan is ie verschrikkelijk. Uiteraard corrigeer ik hem op dat moment, maar dat maakt altijd weinig indruk. En dan voel ik mij helemaal een faal moeder. Ik kan er tegenwoordig wel steeds beter over praten met hem op een ander moment. Op zijn manier beseft ie na zo’n gesprekje dan ook steeds beter wel dat ik het echt niet leuk vind.
pi_208567753
Ik begrijp die haast met zwemles ook niet zo. Ik zie het als extra sport. En van drie jaar lang een half uurtje per week bouwen ze meer kracht en uithoudingsvermogen op, dan bij 3 turbo cursussen van een week.

Maar goed, mijn 7-jarige heeft 2 weken geleden zijn A-diploma gehaald, en zwom de zwemles twee dagen later achteruit omdat hij geen idee had hoe hij ook alweer schoolslag moest zwemmen :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_208567829
Mijn vader is zwemleraar (geweest) en benadrukt ook dat die hele zwemdiploma's niet het doel zijn. Dat het veel belangrijker is dat je structureel blijft zwemmen met je kind, ook na het behalen van de diploma's.
Zo lag ik vroeger met mijn broers dus wekelijks iedere zondagochtend in het zwembad.
Ik merk dat ik dat meegenomen heb en wij dus sowieso maandelijks met zijn allen zwemmen. Dochter vraagt ook steeds na ongeveer 3 weken wanneer we weer naar het zwembad gaan samen.
pi_208568956
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 15:08 schreef Nolita het volgende:
Mijn vader is zwemleraar (geweest) en benadrukt ook dat die hele zwemdiploma's niet het doel zijn. Dat het veel belangrijker is dat je structureel blijft zwemmen met je kind, ook na het behalen van de diploma's.
Zo lag ik vroeger met mijn broers dus wekelijks iedere zondagochtend in het zwembad.
Ik merk dat ik dat meegenomen heb en wij dus sowieso maandelijks met zijn allen zwemmen. Dochter vraagt ook steeds na ongeveer 3 weken wanneer we weer naar het zwembad gaan samen.
Hihi, mijn schoonvader is ook zwemleraar geweest en die zegt dat ook :P
Hij heeft mij ook wel duidelijk gemaakt welke methode (bij welke zwemschool) beter is en ik denk dat ik niet had moeten proberen om bij de andere zwemschool de jongens aan te melden.

Overigens heeft mijn 7-jarige ook nog geen A. Hij is ook pas begonnen met ruim 5 jaar en die methode duurt lang. Hij gaat mooi gelijk op met de rest daar. Het zwembad is op de hoek en hij vindt het super leuk, dus voor ons echt geen probleem. Zeker nu Kevin ook zwemles heeft.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 17:18:13 #238
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_208569018
Dat vind ik echt iets wat leuk is op papier, maar dit soort tips en adviezen over welke diploma's beter zijn ik kan er niets mee, elke week/maand zwemmen is niet iets wat iedereen financieel, of fysiek kan natuurlijk. We hebben in onze plaats niet eens een zwembad voor vrij zwemmen.

Wat betreft de 6 jarige hier ben ik blij dat hij iig nu in de buurt komt van afzwemmen nu 1,5 jaar prive (met max 4 andere maar meestal maar 2) zwemles.
pi_208569100
En zo besloten wij dat onze 8-jarige tot de zomervakantie nog naar zwemles gaat, daarna stoppen we er mee. 2,5 jaar privéles (echt 1 op 1) en er is nog geen zicht op een diploma. We vinden het mooi geweest. Ik heb gevraagd of hij mag zwemmen voor een certificaat, dan heeft hij tenminste nog iets als ‘beloning’ voor 2,5 jaar met heel veel tegenzin naar de les gaan.

Gelukkig vindt hij zwemmen wel leuk en doen we dat vaak genoeg O+ hij zwemt ook echt veilig, kan alleen de crawls niet goed genoeg voor een diploma en het gat lukt nog niet altijd.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 17:38:26 #240
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_208569239
Als het er niet in zit dan zit het er niet in toch!
Zo kan mijn 6 jarige (nog) niet fietsen. Je wil niet weten hoe vaak hij (en ook wij) commentaar ontvangt daar op.

De hoop is dat prikellverwerking tfysioherapie gaat helpen maar ik denk het niet..
pi_208570778
Mijn kleuter is afgelopen week begonnen met zwemles. Hij vond het heel leuk en deed goed mee. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan lopen.

Hij spatte wel de badmeester steeds nat en zei geloof ik geen woord. Ik begin te vermoeden dat hij selectief mutisme heeft, veroorzaakt door verlatingsangst. We krijgen waarschijnlijk nog meer onderzoeken dus.

Maar thuis gaat het meestal prima, op school gaat hij de goede kant op, hij begint eindelijk te tekenen, heeft veel vriendjes. Er gaat dus ook veel wel goed. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_208571427
Maar Buda; dat is toch met heel veel dingen zo dat iets wat belangrijk / goed / het kind baat bij zou hebben niet voor iedereen praktisch, fysiek of financieel haalbaar is? Dan ga je prioriteren en dan snap ik dat het halen van een zwemdiploma of zwemles krijgen zodat ze een basis hebben al heel wat is en er niet structureel gezwommen wordt.

Selectief mutisme is niet niks PKM, praat hij op school wel?
Fijn dat er een heleboel wel goed gaat. :)
pi_208571787
@Nolita Ja hij praat wel op school, en hij kan goed vertellen maar een jaar geleden sprak hij daar bijna niet.

Bij zijn ergotherapeute praat hij heel zacht. Toen zij kwam kijken op school fluisterde hij in de klas en buiten de klas sprak hij weer gewoon. Natuurlijk lijkt het dan op geklier maar blijkbaar is er meer aan de hand.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_208573494
Zwemles….
Sssttttt!

Mijn 8 jarige heeft 2 maanden geleden na 4!!!!! jaar zijn A gehaald (en hoefde niet voor zijn B van ons ;) ) Hij mocht trouwens afzwemmen toen ik had aangegeven dat we er per januari mee zouden stoppen (en toen werd het per februari, zodat hij toch dat papiertje had ;) ). Dus ik snap het helemaal Cactus!

Li begint in december (denk ik). Ze mogen op deze zwemschool pas beginnen vanaf 5 jaar ;)
pi_208573909
Goed mee doen is al een goede eerste stap PKM! En fijn dat het op school zo goed gaat nu *O*

Ik zie juist de zwemles als structureel zwemmen, en ik vind twee keer per week in het zwembad (1 keer voor de kinderen, een keer voor mezelf) al voldoende. Wij zwemmen alleen recreatief op vakantie, maar ik moet daar bij bekennen dat wij vrijwel elke schoolvakantie wel minimaal een weekend weg gaan en dan gemiddeld om de dag zwemmen. Uiteindelijk is dat ook best veel, maar wel in een periode zonder zwemles.

Overigens loont het ook om buiten de gemeentegrenzen te kijken. Ik heb minimaal vier zwembaden binnen 30 minuten fietsen, en sowieso 4 zwembaden met een recreatiebad binnen 15 minuten rijden, dus dan is het in het weekend ook een stuk makkelijker om even te gaan zwemmen. Maar goed, dat doen we dus niet zolang de kinderen nog zwemles hebben :') Maar toevallig waren ze afgelopen weekend logeren bij mn zus en die heeft ze wel mee genomen naar het zwembad, in een andere stad ;)

Fietsen is hier ook nog geen succes, maar dat komt vooral door het tweeling zijn. Twee kinderen tegelijk leren fietsen is geen doen, en één voor één is erg vermoeiend omdat je met ze mee moet rennen in eerste instantie. Netto fietsen ze dus veel te weinig en dus ook nog steeds niet zelfstandig, terwijl ze ooit als een turbo met hun loopfietsen gingen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_208581526
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 17:24 schreef MevrouwCactus het volgende:
En zo besloten wij dat onze 8-jarige tot de zomervakantie nog naar zwemles gaat, daarna stoppen we er mee. 2,5 jaar privéles (echt 1 op 1) en er is nog geen zicht op een diploma. We vinden het mooi geweest. Ik heb gevraagd of hij mag zwemmen voor een certificaat, dan heeft hij tenminste nog iets als ‘beloning’ voor 2,5 jaar met heel veel tegenzin naar de les gaan.

Gelukkig vindt hij zwemmen wel leuk en doen we dat vaak genoeg O+ hij zwemt ook echt veilig, kan alleen de crawls niet goed genoeg voor een diploma en het gat lukt nog niet altijd.
Voor onze 8-jarige zit ik ook ernstig te dubben of we nog lang moeten volhouden. Hij heeft sinds een paar maanden zijn A-diploma (ook ruim 3 jaar voor moeten knokken). In de app heeft hij nu 4 onderdelen voor B op geel staan, nog 8 op rood. Alles moet groen worden om te mogen afzwemmen.In oktober mocht hij voor A afzwemmen, dus we zijn alweer 5 maanden onderweg. Hij vindt zwemmen niet leuk (wel vrijzwemmen, maar de lessen niet), maar hij heeft ook geen andere sport op het oog. Dus denk ik: met de zwemles heeft hij in ieder geval de beweging gehad, het is goed voor zijn algehele conditie.

Maar ja, het voelt toch een beetje rot om hem te laten ploeteren terwijl het duidelijk niet zijn ding is. Tot nu toe zijn we heel stellig geweest dat zwemles nou eenmaal moet t/m diploma B en meestal gaat hij ook zonder morren.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_208582574
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 15:50 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Voor onze 8-jarige zit ik ook ernstig te dubben of we nog lang moeten volhouden. Hij heeft sinds een paar maanden zijn A-diploma (ook ruim 3 jaar voor moeten knokken). In de app heeft hij nu 4 onderdelen voor B op geel staan, nog 8 op rood. Alles moet groen worden om te mogen afzwemmen.In oktober mocht hij voor A afzwemmen, dus we zijn alweer 5 maanden onderweg. Hij vindt zwemmen niet leuk (wel vrijzwemmen, maar de lessen niet), maar hij heeft ook geen andere sport op het oog. Dus denk ik: met de zwemles heeft hij in ieder geval de beweging gehad, het is goed voor zijn algehele conditie.

Maar ja, het voelt toch een beetje rot om hem te laten ploeteren terwijl het duidelijk niet zijn ding is. Tot nu toe zijn we heel stellig geweest dat zwemles nou eenmaal moet t/m diploma B en meestal gaat hij ook zonder morren.
Ik heb zelf zwemles gegeven en vond dat Sjaak A, B en C moest halen. Maar als ik zie hoeveel energie het hem kost, tegenzin, gedoe etc dan is dit het mij niet waard. Ik wil wel graag kunnen zien dat hij zichzelf kan redden als hij onverhoopt in het water valt. Daar heb ik nu vertrouwen in. Maar dat dan de rugcrawl niet perfect is, daar kan ik echt wel mee leven.
We gaan van april-oktober ieder jaar zo vaak zwemmen, dat vindt hij leuk. Hij weet ook zelf wat hij durft en kan, en wat niet.

Ik heb overigens zelf pas mijn C gehaald toen ik 29 jaar was, dus hij heeft nog tijd ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_208586175
ik vind het zo lastig te bepalen wanneer ik mijn kleuter (nu 5.5 jr) moet inschrijven. hij is motorisch echt zwak, heeft een heel korte spanningsboog en heeft over het algemeen gewoon niet heel veel spierkracht. We hebben hem het afgelopen jaar op dansles gedaan, lekker ongedwongen bewegen, maar ooit wil ik wel dat hij leert zwemmen, dan kan hij ook makkelijker alleen buiten spelen ect.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 29 maart 2023 @ 22:37:34 #249
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_208587125
Hier ook een langzame zwemleerling, inmiddels 2,5 jaar bezig. Is wel een ASS en ADHD’er. Geen idee welk badje trouwens en hoever we nog van A-diploma verwijderd zijn.
Het vervelende is wel: mijn zoon wilt natuurlijk echt geen bandjes meer om (in juli wordt hij 8), maar de badmeesters en juffen zien wel dat hij nog geen zwemdiploma heeft (heel goed!). Dus vrij zwemmen kunnen we nu ook niet meer.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_208588506
quote:
1s.gif Op woensdag 29 maart 2023 16:54 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]
Ik heb zelf zwemles gegeven en vond dat Sjaak A, B en C moest halen. Maar als ik zie hoeveel energie het hem kost, tegenzin, gedoe etc dan is dit het mij niet waard. Ik wil wel graag kunnen zien dat hij zichzelf kan redden als hij onverhoopt in het water valt. Daar heb ik nu vertrouwen in. Maar dat dan de rugcrawl niet perfect is, daar kan ik echt wel mee leven.
We gaan van april-oktober ieder jaar zo vaak zwemmen, dat vindt hij leuk. Hij weet ook zelf wat hij durft en kan, en wat niet.

Ik heb overigens zelf pas mijn C gehaald toen ik 29 jaar was, dus hij heeft nog tijd ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik begrijp jullie overweging helemaal! Ik denk dat we ook nog tot de zomer doorgaan en dan even kijken waar hij staat.
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 30 maart 2023 @ 10:15:41 #251
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208589037
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 21:04 schreef littledrummergirl het volgende:
ik vind het zo lastig te bepalen wanneer ik mijn kleuter (nu 5.5 jr) moet inschrijven. hij is motorisch echt zwak, heeft een heel korte spanningsboog en heeft over het algemeen gewoon niet heel veel spierkracht. We hebben hem het afgelopen jaar op dansles gedaan, lekker ongedwongen bewegen, maar ooit wil ik wel dat hij leert zwemmen, dan kan hij ook makkelijker alleen buiten spelen ect.
Wat let je om het gewoon eens te gaan proberen in overleg met de zwemschool? Dan kom je er vanzelf achter of hij een les volhoudt. Bovendien is het misschien wel een fijne manier om spierkracht en conditie op te bouwen?

Hier is het eerste badje op een niveau waar ze kunnen staan en les één was vooral lopen door het water, op je buik en rug op de trap liggen en trappelen, door een hoepel gaan (de juf noemt die een vissenkom en je mag zelf vertellen welk dier ze gevangen heeft) en van de kant af springen. Er zijn ook methodes die meteen het diepe in gaan met een drijfhulpmiddel, dat is misschien wat zwaarder?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_208590565
@LDG, wat Tink zegt inderdaad, gewoon eens proberen en de motoriek zal hij uiteindelijk ook juist leren op zwemles zelf. Zou het helpen om zelf tussendoor vaak met hem te gaan zwemmen?

Mijn oudste van 6 is motorisch ook heel onhandig, en heeft weinig conditie, maar tijdens (en mede door) zwemles heeft ze juist enorme stappen gemaakt. Nu is ze van een bang klein meisje dat nog niet eens zelf in het water durfde te springen binnen een klein jaar veranderd naar een heuse waterrat die één dezer dagen mag afzwemmen voor A en zelfs al onderwater door het gat van B durft te zwemmen. Tot een klein half jaar terug durfde ze nog niet eens met haar gezicht in het water.

Ik moet wel zeggen dat wij een fijne zwemschool hebben getroffen en dat de badmeester echt oog heeft voor Jewel, haar op de juiste manier motiveert en enthousiasmeert en weet hoe met haar om te gaan als ze nukkig of opeens heel erg onrustig of angstig wordt. Dat zal zeker meehelpen.

Overigens vind ze duiken wel echt vreselijk en dat gaat soms goed, soms niet goed. Als dat iets is waar ze op zal zakken voor haar diploma B, dan houdt het wat mij betreft op en hoeft ze niet verder voor haar B diploma. Ik vind het belangrijk dat ze zich goed kan redden in het water en dat kan ze dan ook als ze A heeft gehaald.
pi_208591037
@Schanu In principe, als alles goed uitgevoerd wordt voor B en het duiken nog niet helemaal, is dat niet erg. Bij C moet het wel technisch echt een duik zijn. Tenminste, bij de NRZ diploma's.
pi_208591049
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 13:53 schreef Hupje het volgende:
@:Schanu In principe, als alles goed uitgevoerd wordt voor B en het duiken nog niet helemaal, is dat niet erg. Bij C moet het wel technisch echt een duik zijn. Tenminste, bij de NRZ diploma's.
Ah kijk dat zou schelen, bedankt!
pi_208591570
Ik ben net gebeld dat F morgen kan starten met zwemlessen. Ben benieuwd wat hij ervan gaat vinden!
pi_208594489
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 22:37 schreef Mariposas het volgende:
Hier ook een langzame zwemleerling, inmiddels 2,5 jaar bezig. Is wel een ASS en ADHD’er. Geen idee welk badje trouwens en hoever we nog van A-diploma verwijderd zijn.
Het vervelende is wel: mijn zoon wilt natuurlijk echt geen bandjes meer om (in juli wordt hij 8), maar de badmeesters en juffen zien wel dat hij nog geen zwemdiploma heeft (heel goed!). Dus vrij zwemmen kunnen we nu ook niet meer.
ik denk dat hier een (of beide) van die labels hier over een tijdje ook zullen komen. Dat maakt ook een beetje dat ik het graag zorgvuldig wil aanpakken zodat het de meeste kans op een succeservaring geeft. Hij eehm heeft nogal een gebruiksaanwijzingkje en als hij eenmaal in zn hoofd heeft dat hij iets niet kan :X kan t zomaar dat hij het jaren niet meer wil proberen.

misschien eens informeren of ze ergens in de buurt kleine groepjes of 1 op 1 hebben :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_208608545
S had al mogen beginnen met zwemles maar de schoolweken waren echt nog vermoeiend zat. Nu start ze waarschijnlijk na de zomervakantie, dan is ze net 5. Hier geen zwem-abc maar easyswim of zoiets. Direct met vestje het diepe in.

We zijn nu op vakantie in Schotland en S is zo leuk om mee op reis te zijn! O+ met wandelingen loopt ze ook zelf steeds meer en dan tussendoor op de rug in de draagzak. Gisteren in het hotel ging ze zelf naar de serveerster toe om in het Engels om een glas te melk te vragen.
Ze heeft een kinderfototoestel en maakt volop foto’s van schapen, paarden, stieren etc. Overal waar ze nu een foto/poster van een dier ziet hangen roept ze ‘kijk hier hangt mijn foto ook op!’ O+
pi_208611865
Schotland O+
Wij gaan over drie weken en Li heeft het er nu al over O+ Zo leuk! We gaan met de boot en dan gaan de meisjes samen slapen en ze gaat een koala zien en ze gaat niet het monster zien want die bestaat niet. Ik vind deze leeftijd (van 4,5) zo tof! Mocht je nog toffe tips hebben ;)

Oh en nog een ding over met bandjes zwemmen. Js wou deze zomer ook echt niet meer, dus hierover hele duidelijke afspraken gemaakt. Alleen met ons en bij ons, maar hij zwom toen ook al tijdens de zwemles in het diepe zonder drijfmiddelen. Een half jaar lang weigerde hij ook om vrij te zwemmen omdat hij zich schaamde voor zijn bandjes.

[ Bericht 7% gewijzigd door Loj op 01-04-2023 09:16:56 ]
pi_208612020
Ik heb het ook een tijd als een soort beloning gebruikt toen J al kon zwemmen, maar nog geen diploma had: je mag (met ons erbij) zonder bandjes zo lang de badmeester niet doorheeft dat je geen diploma hebt. Dus goed zwemmen ;)
pi_208613710
Is Li ook fan van Izzy’s koalaworld Loj? Mijn meiden willen ook heel graag een koala zien daardoor, maar die hebben ze in Nederland helaas nog niet :( in het najaar komen ze naar Ouwehands. Met daar ook al panda’s gaat dat de favoriete dierentuin worden verwacht ik.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  zaterdag 1 april 2023 @ 12:38:08 #261
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_208614187
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 21:04 schreef littledrummergirl het volgende:
ik vind het zo lastig te bepalen wanneer ik mijn kleuter (nu 5.5 jr) moet inschrijven. hij is motorisch echt zwak, heeft een heel korte spanningsboog en heeft over het algemeen gewoon niet heel veel spierkracht. We hebben hem het afgelopen jaar op dansles gedaan, lekker ongedwongen bewegen, maar ooit wil ik wel dat hij leert zwemmen, dan kan hij ook makkelijker alleen buiten spelen ect.
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 19:41 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
ik denk dat hier een (of beide) van die labels hier over een tijdje ook zullen komen. Dat maakt ook een beetje dat ik het graag zorgvuldig wil aanpakken zodat het de meeste kans op een succeservaring geeft. Hij eehm heeft nogal een gebruiksaanwijzingkje en als hij eenmaal in zn hoofd heeft dat hij iets niet kan :X kan t zomaar dat hij het jaren niet meer wil proberen.

misschien eens informeren of ze ergens in de buurt kleine groepjes of 1 op 1 hebben :Y
Hier ASS, en wat extra bijkomstigheden
En zijn ook gegaan voor beginnen in dat kleine groepje (hier stopt het vlak voor afzwemmen dus dat gaat spannend worden) ik zou rondvragen in je omgeving of anderen een docent weten die daar goed mee om kan gaan, desnoods echt in autisme fb groepen waar de ervaring zit.

Maar als ik zo je eerdere post lees over motoriek enzo dan heb ik iets heel anders waar ik als moeder van een kind met motoriek en prikkel issues eerder van had willen weten namelijk Sensorische Informatieverwerkingstherapie.
(ik had het hier boven ook al even genoemd)

https://www.kinderfysio.e(...)informatieverwerking
(lange pagina maar het legt wel goed uit hoe dit op bepaalde zintuigen en motoriek van invloed is)

Ook juist met betrekking tot evenwicht, motoriek, het gevoel in onze spieren en gewrichten kunnen ze dingen verbeteren met deze fysiotherapie.

Ik wist wel wat een fysiotherapeut was natuurlijk maar had hier nog nooit van gehoord.
En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden als dit niet de juiste is.
Met betrekking tot slappe spieren enzo kunnen ze heel wat bereiken.
(en het is lekker speels en leuk O+ )
pi_208615349
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 21:04 schreef littledrummergirl het volgende:
ik vind het zo lastig te bepalen wanneer ik mijn kleuter (nu 5.5 jr) moet inschrijven. hij is motorisch echt zwak, heeft een heel korte spanningsboog en heeft over het algemeen gewoon niet heel veel spierkracht. We hebben hem het afgelopen jaar op dansles gedaan, lekker ongedwongen bewegen, maar ooit wil ik wel dat hij leert zwemmen, dan kan hij ook makkelijker alleen buiten spelen ect.
Mijn oudste van net 6, motorisch onhandig, hypotoon, hypermobiel en sterk vermoeden van ass is net begonnen met zwemles. Bewust bij een zwemvereniging hier in de stad in een groepje van 5. Is voor nu nog heel ongedwongen. Ze mogen bij deze vereniging ook pas starten als ze 6 zijn.

Ik ben zo trots ook. Van non-verbaal met 3 jaar echt nog op niveau van 2 jarige toen hij 4 was naar nu helemaal op niveau. Hij heeft nog logopedie voor zijn articulatie en kinderfysio. Ze zijn vast begonnen met schrijfletters en leren lezen zodat het in groep 3 niet te overweldigend is voor hem en dat pakt hij vlot op.
pi_208621915
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 09:11 schreef Loj het volgende:
Schotland O+
Wij gaan over drie weken en Li heeft het er nu al over O+ Zo leuk! We gaan met de boot en dan gaan de meisjes samen slapen en ze gaat een koala zien en ze gaat niet het monster zien want die bestaat niet. Ik vind deze leeftijd (van 4,5) zo tof! Mocht je nog toffe tips hebben ;)
Wat leuk dat jullie ook naar Schotland gaan! Voor ons is het de eerste keer en ik ben verliefd geworden op het landschap. We maken vooral veel wandelingen.
Welk gebied gaan jullie naar toe? We zijn meerdere dagen bij de Cairngorms geweest. We zijn sinds vandaag vlakbij Fort William.
pi_208641776
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:29 schreef PKM het volgende:
@:Nolita Ja hij praat wel op school, en hij kan goed vertellen maar een jaar geleden sprak hij daar bijna niet.

Bij zijn ergotherapeute praat hij heel zacht. Toen zij kwam kijken op school fluisterde hij in de klas en buiten de klas sprak hij weer gewoon. Natuurlijk lijkt het dan op geklier maar blijkbaar is er meer aan de hand.
Ik kreeg zojuist een email van een collega en moest aan je denken. Ze deelt een recent Engelstalig wetenschappelijk artikel over selectief mutisme. Psyhopathological and temperament correlates (6-12 jarigen). Geen heel toegankelijke tekst, als je niet bekend met dergelijke artikelen, maar als je interesse hebt deel ik de link even in een pm.
  maandag 3 april 2023 @ 14:52:24 #265
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208641906
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2023 14:39 schreef Nolita het volgende:

[..]
Ik kreeg zojuist een email van een collega en moest aan je denken. Ze deelt een recent Engelstalig wetenschappelijk artikel over selectief mutisme. Psyhopathological and temperament correlates (6-12 jarigen). Geen heel toegankelijke tekst, als je niet bekend met dergelijke artikelen, maar als je interesse hebt deel ik de link even in een pm.
In aanvulling hierop: mijn man werkt op een school met veel leerlingen met (selectief) mutisme. Contact opnemen mag altijd.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 4 april 2023 @ 14:54:40 #266
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_208655036
quote:
17s.gif Op zaterdag 1 april 2023 12:38 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]
[..]
Hier ASS, en wat extra bijkomstigheden
En zijn ook gegaan voor beginnen in dat kleine groepje (hier stopt het vlak voor afzwemmen dus dat gaat spannend worden) ik zou rondvragen in je omgeving of anderen een docent weten die daar goed mee om kan gaan, desnoods echt in autisme fb groepen waar de ervaring zit.

Maar als ik zo je eerdere post lees over motoriek enzo dan heb ik iets heel anders waar ik als moeder van een kind met motoriek en prikkel issues eerder van had willen weten namelijk Sensorische Informatieverwerkingstherapie.
(ik had het hier boven ook al even genoemd)

https://www.kinderfysio.e(...)informatieverwerking
(lange pagina maar het legt wel goed uit hoe dit op bepaalde zintuigen en motoriek van invloed is)

Ook juist met betrekking tot evenwicht, motoriek, het gevoel in onze spieren en gewrichten kunnen ze dingen verbeteren met deze fysiotherapie.

Ik wist wel wat een fysiotherapeut was natuurlijk maar had hier nog nooit van gehoord.
En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden als dit niet de juiste is.
Met betrekking tot slappe spieren enzo kunnen ze heel wat bereiken.
(en het is lekker speels en leuk O+ )
bij zo'n fysio komen we al een paar jaar :) sinds hij 3.5 is ongeveer. Heel interessant hoe ze steeds het verband uitlegt tussen dingen waar in eerste instantie helemaal geen link tussen lijkt te zijn :D

kind kan inmiddels rennen zonder over zn voeten te struikelen, en klimmen zonder weg te glijden met zn voeten *O* fijne motoriek is nu de uitdaging :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 4 april 2023 @ 14:56:02 #267
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_208655050
oh en die fysio heeft ons laatst tips gegeven voor zwemscholen *O* dus daar gaan we eens naar kijken binnenkort
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 4 april 2023 @ 14:57:35 #268
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_208655067
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 14:30 schreef Cygne het volgende:

[..]
Mijn oudste van net 6, motorisch onhandig, hypotoon, hypermobiel en sterk vermoeden van ass is net begonnen met zwemles. Bewust bij een zwemvereniging hier in de stad in een groepje van 5. Is voor nu nog heel ongedwongen. Ze mogen bij deze vereniging ook pas starten als ze 6 zijn.

Ik ben zo trots ook. Van non-verbaal met 3 jaar echt nog op niveau van 2 jarige toen hij 4 was naar nu helemaal op niveau. Hij heeft nog logopedie voor zijn articulatie en kinderfysio. Ze zijn vast begonnen met schrijfletters en leren lezen zodat het in groep 3 niet te overweldigend is voor hem en dat pakt hij vlot op.
wat goed zeg O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_208744063
Mededeling:
Mijn kleuter heeft voor het eerst in 4 jaar en 7,5 maand doorgeslapen in haar eigen bed!
Einde mededeling.
pi_208744132
Wat fijn Loj! Dat is wel een *O* waard!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_208744675
Dank dank!
Ik vond het ook zeker een berichtje op fok waard!
;)
pi_208747190
Nou absoluut! *O*

Mijn kinderen zijn daar ook niet goed in. :N
Ben benieuwd komend weekend met kamperen, of dat nog lekker past met z'n allen. :')
pi_208751238
Knap Loj! O+

Bij ons is het elke nacht een loterij. Vannacht sliep de kleuter ook in zijn eigen bed door! De peuter lag lekker tussen ons in :')
pi_208760160
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2023 07:17 schreef Loj het volgende:
Mededeling:
Mijn kleuter heeft voor het eerst in 4 jaar en 7,5 maand doorgeslapen in haar eigen bed!
Einde mededeling.
Heuj! :D
pi_208760164
Hier een kleuter die juist door heeft dat je diep in de nacht best stiekem bij papa en mama in bed kan kruipen. :9
pi_208795144
Mijn kleuter fietst uit het niets zonder zijwielen! Afgelopen week had hij verkeersles op school en daarbij gingen ze ook een parcours fietsen op het schoolplein. En daar reed hij zomaar zonder zijwielen weg O+, de dagen erna natuurlijk thuis ook nog veel geoefend en hij heeft de smaak te pakken.

Over de zwemlessen (inmiddels drie gehad) gaan we het maar niet hebben :')
pi_208795895
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 20:15 schreef eponine het volgende:
Mijn kleuter fietst uit het niets zonder zijwielen! Afgelopen week had hij verkeersles op school en daarbij gingen ze ook een parcours fietsen op het schoolplein. En daar reed hij zomaar zonder zijwielen weg O+, de dagen erna natuurlijk thuis ook nog veel geoefend en hij heeft de smaak te pakken.

Over de zwemlessen (inmiddels drie gehad) gaan we het maar niet hebben :')
Wat goed en fijn!
Eerst genieten van deze stap! :D
pi_208796140
Komende dag(en) heb ik voor het eerst in de jaren dat we de kinderen hebben de kinderen (grotendeels) voor mezelf. Morgenochtend moet m'n vriendin het ziekenhuis in voor een operatie, verwachting dat ze 1-2 nachten moet blijven en de rest van de week (bed)rust. Heel stom, maar ik ben er gewoon een beetje zenuwachtig van. :9 De kleuter die vindt me wel leuk, maar de peuter.. Die heeft momenteel een vrij eenkennige mama-fase. :+ Wel heel lief, vandaag kwam de kleuter vertellen dat ze me wel even zou gaan helpen met d'r zusje als mama in het ziekenhuis ligt. O+
pi_208796161
Spannend NJ, ik snap je zenuwen wel hoor! Hopelijk niets ernstigs waarvoor je vriendin onder het mes moet :*, en je oudste die je even gaat helpen, lief!
pi_208796229
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 21:25 schreef eponine het volgende:
Spannend NJ, ik snap je zenuwen wel hoor! Hopelijk niets ernstigs waarvoor je vriendin onder het mes moet :*, en je oudste die je even gaat helpen, lief!
Simpele ingreep gelukkig! Met kerst in 't ziekenhuis gekomen met nierstenen, morgen is (hopelijk) eindelijk de dag dat ze verwijderd gaan worden. Helaas te groot en hard voor vergruizen o.i.d., waardoor ze al bijna 4 maanden met een dubbel j katheter tussen haar blaas en nier rondloopt met alle klachten van dien.. Ze zal zich na deze week weer veel beter voelen!

De kleuter heeft al bedacht dat zij het brood 's ochtends gaat smeren, avondeten wil gaan koken, haar zusje wel naar bed zal brengen... én! Op de plek van mama wil zitten op de bank zodat we 's avonds nog even televisie kunnen kijken. Ze zal haar bedtijd wel een beetje aanpassen. :D
pi_208796308
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 21:29 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]
Simpele ingreep gelukkig! Met kerst in 't ziekenhuis gekomen met nierstenen, morgen is (hopelijk) eindelijk de dag dat ze verwijderd gaan worden. Helaas te groot en hard voor vergruizen o.i.d., waardoor ze al bijna 4 maanden met een dubbel j katheter tussen haar blaas en nier rondloopt met alle klachten van dien.. Ze zal zich na deze week weer veel beter voelen!

De kleuter heeft al bedacht dat zij het brood 's ochtends gaat smeren, avondeten wil gaan koken, haar zusje wel naar bed zal brengen... én! Op de plek van mama wil zitten op de bank zodat we 's avonds nog even televisie kunnen kijken. Ze zal haar bedtijd wel een beetje aanpassen. :D
Dan zal ze zich daarna ongetwijfeld beter voelen inderdaad :Y
Goed verhaal wel van je kleuter, ze fixt het allemaal wel even zo te zien :D
pi_208802869
Ik was vannacht de luier van kevin vergeten.



Hij was zelf zo enorm trots _O_
pi_208810367
Vannacht weer droog gebleven :o :o
pi_208810598
Wat fijn Adrian! Hopelijk blijft het zo!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_208810603
Wat fijn Adrian! Mooi dat jullie/hij zo ontdekt dat hij zonder luier kan slapen.
  dinsdag 18 april 2023 @ 15:17:06 #286
56471 pinquit
oh my lama!
pi_208813650
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met kleuters die eigenlijk niet zonder wcbrilverkleiner op de wc durven te zitten?

Mijn meisje ging vandaag wennen op school, en dat ging megagoed, totdat ze moest plassen :{
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 18 april 2023 @ 19:53:34 #287
319308 Tink89
To live is to dance
pi_208816798
Hebben ze op school geen kleine wctjes of de mogelijkheid om een verkleiner op te hangen?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_208816866
Ik weet nog dat Jip ook lange tijd alleen maar met verkleiner wilde, maar toen gingen we op vakantie en moest ie wel zonder... In het begin moesten we hem dan nog even vasthouden, maar dat was ook snel over. En eenmaal thuis heb ik de verkleiner snel uit het zicht gehaald en ging het daar ook prima. Misschien kan je doen alsof je hem kwijt bent? :+ En in het begin nog even helpen met naar de wc gaan? Of raakt ze echt in paniek zonder wcverkleiner?
  dinsdag 18 april 2023 @ 20:17:57 #289
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_208817391
Ik zou thuis de verkleinen afschaffen. Hard, maar het moet toch een keer zonder en op school kunnen plassen lijkt me wel essentieel. Dan maar liever onder jullie begeleiding die drempel over. Sowieso is buitenshuis kunnen plassen handig, niet alleen voor school.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_208817934
Geen ervaring met niet zonder kunnen. Er zijn toch heel veel situaties waarbij deze er niet is? In winkels, openbare toiletten, op de camping, bij familie / vrienden etc. Peuter is nooit van de kinderstoelen / potjes of verkleiners geweest. Alles is alweer opgeruimd. Dus idd thuis ook zonder gaan oefenen lijkt me een goed plan.
Misschien was het het onverwachte voor haar, dat er geen verkleiner was? Dat het de volgende keer geen verrassing meer is en het wel goed gaat?

Onze zwemschool heeft zelfs het provinciale nieuws gehaald nu ze de helft van de zwemlessen geschrapt hebben tot na de zomer. :o
Gelukkig zwemt kleuter over 2 weken af voor A.
pi_208833030
Vervolg mededeling:

Mijn kleuter slaapt dus nu al een hele week door en in haar eigen bed. En nu mis ik haar ‘s nachts _O-
pi_208910002
Dat je in een winkel staat en een praatje maakt met de verkoopster waarin het onderwerp opa aan bod komt en je kleuter keihard door de winkel tettert; “Mijn opa is dood!” :@ Zelfs voor mezelf soms nog heel confronterend en ongemakkelijk, maar dit zal ook wel weer overwaaien toch? Ze kunnen het zo lekker algemeen verkondigen die kleuters :') Je gesprek is ook gelijk wel klaar.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Moderator woensdag 26 april 2023 @ 15:23:49 #293
382129 crew  Donna
pi_208910061
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 15:20 schreef rena het volgende:
Dat je in een winkel staat en een praatje maakt met de verkoopster waarin het onderwerp opa aan bod komt en je kleuter keihard door de winkel tettert; “Mijn opa is dood!” :@ Zelfs voor mezelf soms nog heel confronterend en ongemakkelijk, maar dit zal ook wel weer overwaaien toch? Ze kunnen het zo lekker algemeen verkondigen die kleuters :') Je gesprek is ook gelijk wel klaar.
Haha. Mijn dochter is 5 en doet het ook nog regelmatig. Dan vertellen kinderen iets over hun pake en dan zegt ze; ja mijn pake is dood.
Ok.

Maar ook wel op random momenten, dat ze in de auto zit en ineens zegt; pake is in de hemel toch mem?
Ehhh. Ja.
Soms moet ik lachen, soms is het confronterend.
Maar het zijn kinderen en in gezelschap snapt iedereen dat ook wel, dus dat gesprek zet ik dan ook gewoon voort hoor.
pi_208910236
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2023 15:17 schreef pinquit het volgende:
Mijn meisje ging vandaag wennen op school
:o :o
Protège moi de mes désirs.
pi_208910449
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 15:20 schreef rena het volgende:
Dat je in een winkel staat en een praatje maakt met de verkoopster waarin het onderwerp opa aan bod komt en je kleuter keihard door de winkel tettert; “Mijn opa is dood!” :@ Zelfs voor mezelf soms nog heel confronterend en ongemakkelijk, maar dit zal ook wel weer overwaaien toch? Ze kunnen het zo lekker algemeen verkondigen die kleuters :') Je gesprek is ook gelijk wel klaar.
Mijn 7-jarige heeft hier ook nog wel een handje van. Als hij in het donker buiten is en een ster ziet heel hard: “oma is een ster!” roepen bijvoorbeeld. Maar eigenlijk vind ik het wel mooi dat ze nog steeds in zijn hoofd zit of zo. Al weet ik niet waar hij die ster wijsheid vandaan heeft, niet van mij iig.
  woensdag 26 april 2023 @ 16:49:17 #296
149959 SQ
snelle trees
pi_208911218
Haha ja zo zijn kinderen toch ook, prachtig :')

MAMA, JOUW MAMA IS DOOD HE!!!
MAMA, IS DAT DIE ENE OMA DIE DOOD IS? MET DIE ZWARTE HAREN EN DIE BRIL? JA DIE IS ECHT HEEL DOOD!

:')
disclaimer
pi_208911293
Laatst was het de verjaardag van mijn moeder (halverwege jaren ‘90 overleden). Dus ik zei dat tegen mijn kleuter. Zijn reactie: “maar zij is dood dus dan krijg ik geen taart }:|:')
  woensdag 26 april 2023 @ 16:55:00 #298
149959 SQ
snelle trees
pi_208911337
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 16:53 schreef eponine het volgende:
Laatst was het de verjaardag van mijn moeder (halverwege jaren ‘90 overleden). Dus ik zei dat tegen mijn kleuter. Zijn reactie: “maar zij is dood dus dan krijg ik geen taart }:|:')
Hahaha sorry, ik moest hardop lachen. Wat een domper :P

Mijn moeder is op koningsdag overleden maar dat blijkt toch ook lastig te plaatsen voor een kleuter.
"Was jouw moeder dan ook altijd op koningsdag jarig??" :D
disclaimer
  Moderator woensdag 26 april 2023 @ 16:56:43 #299
382129 crew  Donna
pi_208911378
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 16:53 schreef eponine het volgende:
Laatst was het de verjaardag van mijn moeder (halverwege jaren ‘90 overleden). Dus ik zei dat tegen mijn kleuter. Zijn reactie: “maar zij is dood dus dan krijg ik geen taart }:|:')
Kijk dat is bij ons dan weer goed geregeld. Wij eten ijn vaders favo gebakjes op zijn verjaardag. O+
pi_208911449
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2023 16:55 schreef SQ het volgende:

[..]
Hahaha sorry, ik moest hardop lachen. Wat een domper :P

Mijn moeder is op koningsdag overleden maar dat blijkt toch ook lastig te plaatsen voor een kleuter.
"Was jouw moeder dan ook altijd op koningsdag jarig??" :D
Geen sorry hoor, ik kan ook alleen maar lachen om dit soort uitspraken :D
pi_208938558
Dicht dan maar!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')