abonnement Unibet Coolblue
pi_206709250
Ze zijn zo leuk soms, onze kleuters O+ Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen over school, poep, plas, zwemles, speelafspraakjes en heel veel meer!
  donderdag 17 november 2022 @ 15:38:27 #2
149959 SQ
snelle trees
pi_206709316
Ja weet je wat denk ik het echte punt in dit verhaal is, is dat de OPPAS het deed. Nog niets eens zozeer of de kinderen even alleen kunnen zijn, want over het algemeen kunnen de meeste kinderen in die leeftijd echt wel 5 minuten alleen blijven. Echt heus ;)

Ik zou dus, als het mijn kinderen waren, ook echt wel even naar de overkant lopen en weer terug. Maar ja. Als ik een oppas had die dit deed zou ik het ook stukken minder aangenaam vinden. Ik heb niet voor niets de oppas, denk ik dan, en daarbij maak ik liever zelf de inschatting dan dat een ander dat voor me doet.
disclaimer
pi_206743568
Kleuter begint morgen aan z’n derde week school en we zijn positief verrast over hoe goed het gaat. Hadden verwacht hem de eerste weken wel een dag(deel) thuis te moeten houden, maar dat is nog niet nodig geweest. De juffen zijn ook enthousiast over hem, hij doet met alles leuk mee en lijkt al wat vriendjes te hebben O+
Hij is ook al met ‘gekke’ sinterklaasliedjes thuisgekomen die hij tot in den treuren zingt :')
pi_206743985
Wat fijn eponine!

Hier hadden we afgelopen week een tien-minuten gesprek met de juf. Simon doet het erg goed op school, qua leerstof (rekenen, taal e.d.) functioneert hij op groep 3 niveau.

Er zijn de laatste weken wat wisselingen in de bezetting vanwege langdurige uitval van een kleuterjuf in een andere klas en zijn vaste juf heeft wel meegekregen dat Simon wat minder goed luistert bij juffen die hij een dag per week heeft. Bij zijn vaste juf luistert hij wel goed en zij heeft ook goed door dat hij meer aankan en houdt hem ook goed bezig met moeilijkere dingen. Zij gaf ook aan als dat niet gebeurt, hij minder goed gaat luisteren.

Het blijft ook wel lastig al die wisselingen, vooral ook omdat het probleem in een andere klas is ontstaan, maar door gebrek aan invallers het probleem nu over alle kleuterklassen is verdeeld, maar vooral de klas van Simon lijkt nu getroffen te zijn. Die klas heeft nu standaard 3 verschillende juffen per week, terwijl de klas waarin het probleem met een uitvallende juf is ontstaan, nu 2 vaste juffen heeft (1 juf was eerst de 2e vaste juf van Simons klas). School kan er wellicht niks aan doen (want gebrek aan vaste invaljuffen), maar het zorgt wel voor onrust. En dan ook nog de Sinterklaastijd erbij.
pi_206746180
Oh lastig ja als er veel verschillende juffen zijn. In ieder geval fijn dat zijn vaste juf goed zicht op hem heeft.

Hier heeft juf pas geleden corona gehad, maar is er niets uitgevallen. Er is een gepensioneerde juf die in ieder geval steeds invalt als een kleuterjuf er niet is. Geen idee of ze ook bij andere klassen invalt, maar voor de kinderen is het wel een fijn bekend gezicht steeds. Mijn vriend heeft haar ook als juf gehad 25 jaar geleden.
Langdurige uitval zal zij niet gaan vervangen neem ik aan, dat is wel een vervelend probleem.
pi_206764383
Oh wat stom Tolstoi dat juist zijn klas de wisselende juffen heeft, hier had C vorig jaar in 2 weken tijd elke dag een andere juf :o Dat was ook best intens _O-

Ik had hier ook net een tien minutengesprek met de juffen en ze hadden alleen maar leuke dingen te melden over mijn kleine meisje O+ Ze doet het hartstikke goed en is lief en behulpzaam in de klas, ben hartstikke trots op haar :)

Ik ben trouwens wel de loedermoeder die telkens vergeet haar d’r schoen te laten zetten in het weekend, maar ze vraagt er zelf ook niet naar, heb het idee dat Sinterklaas niet zo leeft bij d’r (misschien omdat ik de kerstboom al heb staan _O- ) en vind dat eigenlijk niet zo erg.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206764736
Mijn kinderen vergeten dat ook vaak s avonds Rena. Net als dat wij het vullen soms vergeten :X ze mogen hier dus elke dag hun schoen zetten als ze willen, maar Sint komt niet altijd langs ;)

Wij hebben donderdag gesprek op school en ik ben wel erg benieuwd. Em is thuis druk bezig met leren lezen (de kleuter samen-leesboekjes gaan al goed. Lala leest die als “P-A-K. Kado”, die kijkt alleen de plaatjes). Lala is ook heel verlegen geworden buitenshuis, dus ik ben heel benieuwd in hoeverre ze dat op school ook zien. Vorige week kwamen we na de schooldag de juf buiten tegen, toen renden ze er wel enthousiast op af om te knuffelen :D en ze vinden het wel jammer dat vanwege uitval hun vaste juf nu even in de bovenbouw staat terwijl zij de bonusjuf hebben (een zij-instromer vanuit het kdv die ze dus ook al goed kennen). Maar ze hebben de hele week dezelfde juf + deze inval-juf en een zij-instroom-meester er soms bij. Erg luxe vergeleken met de chaos vorig jaar met 4 verschillende ‘vaste’ juffen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206767018
Hier nog een “loeder moeder” dan ;) Sofie heeft nog geen enkele keer haar schoen gezet. Het leeft niet zo bij haar.
Afgelopen zaterdag wel naar het Archeon geweest. Daar is “de stad van Sint”. Echt heel leuk gedaan! Zeker met een museumkaart een aanrader :)
pi_206767878
Schoenzetten wordt hier ook compleet vergeten dus zaterdagnacht was er lekkers door de brievenbus gegooid.

quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2022 17:49 schreef FlyingFish het volgende:
Lala leest die als “P-A-K. Kado”, die kijkt alleen de plaatjes
Precies dit hadden we vanavond. R-A-T muis! en P-OE-S kat!

L mocht bij de bieb sintboekjes uitzoeken en kwam aanzetten met een samenleesboekje. Nog nooit van gehoord maar erg leuk. Hij herkent een aantal letters maar vormt er nog geen woorden mee dus eigenlijk nog wat te vroeg voor deze boekjes maar ach het gaat over sint.

[ Bericht 4% gewijzigd door Elleska op 22-11-2022 11:03:30 ]
pi_206773123
leuk die samenlees boekjes, zal eens kijken of de bieb hier ze ook heeft.

mijn kleuter was vandaag niet pleased dat ze van letters het woord "taart" moesten maken, want hij zat toch pas in groep twee :( dat was voor groep drie! weet juf nou niet dat ze in groep twee helemaal nog niet hebben leren lezen :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 22 november 2022 @ 12:26:21 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_206774770
Haha, mijn kleuter was na de eerste schooldag vorige week vooral heel boos dat ze nog niet had leren schrijven _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_206787538
Mijn kleuter gaat vanaf deze week gewoon weer alle ochtenden naar school. *O*

Ik heb me er maar bij neergelegd dat hij best zes kan zijn voordat hij ook volle dagen zal gaan.
In december moet er ook besloten worden over voortzetten/stoppen van de begeleiding. Mijn idee is om te stoppen, omdat de noodzaak niet zo groot lijkt. En ook heb ik in mijn achterhoofd dat hij mogelijk in groep 3 weer hulp nodig heeft. Dan kunnen ze het budget beter bewaren voor die tijd.
Maar het gaat ook op school steeds beter geloof ik. Hij geeft wel aan dat hij geen zin heeft om de werkjes te doen, maar doet het wel. Zijn eigen juf is met zwangerschapsverlof, maar nu heeft hij weer zijn favoriete juf terug. :)

Hij zit ineens ook bomvol met speelafspraakjes, en is dan weer met buurkindjes aan het spelen. Zo fijn om te zien dat hij weer sociaal functioneert. O+

Pas geleden luisterde hij zelfs toen iets niet mocht. Ik ben nog steeds verbluft. :{
Hij leert dat luisteren misschien ook wel van zijn peuterzusje, want die is juist heel meegaand. Meestal.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_206788327
@PKM Sjaak was pas 7,5 toen hij voor het eerst hele weken naar school ging. Af en toe houd ik hem alsnog een dagje thuis. Je hebt er misschien weinig aan, maar je bent in ieder geval niet de enige die hier afwegingen in te maken heeft :*
pi_206788342
Wat fijn dat het zo goed gaat ! Hele dagen en dat in deze stressvolle feestdagentijd is extra knap.

Overleg even of het idee van budget bewaren wel klopt.
Bij ons werd gezegd dat ondersteuning beter door kan lopen. Nu was dat bij L sowieso de bedoeling omdat hij op de Psz steeds 2 stappen vooruit rende waarna alles goed lijkt te gaan, alle hulp afgezegd en dan plots weer een stap terug waardoor ze daar met de handen in het haar zaten. Dat wil ik nu echt voorkomen want hulp opstarten kost tijd en voorkomen is beter dan genezen.

Bij L gaat het ook ineens super goed met hele schooldagen en ik moet eerlijk zeggen dat het mij ook goed doet dat de hulp en de gesprekken blijven doorlopen want de goede kanten horen is zo fijn. Dat was bij de PSZ niet het geval en als je de observatieverslagen naast elkaar legt is het alleen maar negatief terwijl daartussendoor steeds hele goede periodes zijn geweest maar dat is nooit op papier gezet.
pi_206798976
@PKM , wat een fijne ontwikkelingen!

Hier is gisternacht mijn schoonvader overleden, toch nog vrij onverwachts ook al kwam het er wel aan, en de spanning die ik had om het aan C te vertellen was voor niks, ze reageerde er echt als een kleuter op (gelukkig); dat ze het zielig voor opa vond en dat ik moest stoppen met huilen :o ‘s Middags zijn we even bij mijn schoonouders thuis geweest, ze wilde niet kijken bij opa maar heeft toch uit zichzelf even om het hoekje gekeken en ging daarna vrolijk door met spelen :') Het lijkt me soms heerlijk om nog zo onwetend te zijn, en ben eigenlijk ook wel blij dat ze het nog niet zo hoeft te ervaren als wij dat doen. Ben benieuwd hoe ze de begrafenis gaat ervaren volgende week, maar ik ga me er wel even mentaal op voorbereiden hoe ik mezelf op de been houd met een kleuter er bij, dat vind ik wel een beetje spannend.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206799021
@rena, wat ontzettend verdrietig, gecondoleerd en heel erg veel sterkte ;( :*
pi_206799047
@rena, gecondoleerd, verdrietig nieuws. Sterkte de komende tijd.

@PKM, wat fijn dat het beter gaat op school!
pi_206799162
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 07:00 schreef rena het volgende:
@:PKM , wat een fijne ontwikkelingen!

Hier is gisternacht mijn schoonvader overleden, toch nog vrij onverwachts ook al kwam het er wel aan, en de spanning die ik had om het aan C te vertellen was voor niks, ze reageerde er echt als een kleuter op (gelukkig); dat ze het zielig voor opa vond en dat ik moest stoppen met huilen :o ‘s Middags zijn we even bij mijn schoonouders thuis geweest, ze wilde niet kijken bij opa maar heeft toch uit zichzelf even om het hoekje gekeken en ging daarna vrolijk door met spelen :') Het lijkt me soms heerlijk om nog zo onwetend te zijn, en ben eigenlijk ook wel blij dat ze het nog niet zo hoeft te ervaren als wij dat doen. Ben benieuwd hoe ze de begrafenis gaat ervaren volgende week, maar ik ga me er wel even mentaal op voorbereiden hoe ik mezelf op de been houd met een kleuter er bij, dat vind ik wel een beetje spannend.
gecondoleerd :*

is het geen optie om haar niet mee te nemen? Denk dat het op deze leeftijd niet perse iets toevoegd om het hele proces eens gezien te hebben, misschien maakt het haar zelfs wel angstig, weten dat opa de grond/de oven in gaat. Ik denk dat je die dag dan vooral bezig bent om haar te entertainen/stil te houden en er dan misschien niet echt zelf vol bij aanwezig kan zijn (niet voor jezelf en niet voor je partner). Ze kan ook nog niet zoveel met die grote emoties van volwasssenenen denk ik. is het geen optie om haar alleen bij een stukje te betrekken?


Uiteraard moeten jullie dit vooral doen op een manier die voor jullie goed voelt :* maar als ik voor mezelf spreek zou ik mijn kleuter op deze leeftijd nog niet meenemen naar een uitvaart. Misschien wel naar het rouwcentrum of later naar de begraafplaats ofzo.

wel erg fijn dat ze er op haar manier zo goed mee omgaat O+ jullie hadden haar ook al een beetje voorbereid toch, dat het misschien zou kunnen gaan gebeuren?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 24 november 2022 @ 08:32:37 #19
149959 SQ
snelle trees
pi_206799335
Hm, ik denk niet dat het bespreekbaar was geweest om het eerste en enige kleinkind van mijn moeder niét naar de uitvaart mee te nemen destijds. Mijn dochter was anderhalf en voor haar voegde het inderdaad weinig toe, maar voor de rest van de aanwezigen des te meer.
Mijn eigen ervaring is dat ik het juist wel heel fijn vond om haar er bij te hebben. Afscheid nemen van mijn moeder was loodzwaar, maar de uitvaart was voor mij vooral een ritueel en afscheid nemen is zoveel meer dan alleen die uitvaart. Het gaf ook wat positieve energie aan een treurig moment en uiteraard afleiding en steun. Dus nee, ik zou mijn kind niet thuislaten, en al zeker niet als dat kind het kleinkind van de overledene is.

Veel sterkte Rena :*
disclaimer
  donderdag 24 november 2022 @ 09:52:41 #20
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_206799914
Gecondoleerd Rena! :'(

Mijn nichtjes van 2 en 4 hebben gedanst op de muziek bij de begrafenis van hun opa, en dat deed alle aanwezigen echt heel veel goed.

Mijn tante (van wie de man dus overleden was) heeft er een boekje over geschreven om voor kleuters de dood uit te leggen (https://www.bol.com/nl/nl/p/dag-opa-henk/9200000124634551/). Daar staat ook een tekening in van de dansende kleinkinderen O+
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_206799938
Toen mijn moeder overleed was mijn kind 1 jaar en 3 maanden. We zijn toen als gezin in het mortuarium geweest om samen afscheid te nemen. Dreumes had een een tekening gemaakt voor oma en die is mee in de kist gegaan. Hij heeft haar een kusje gegeven en dag gezwaaid ( :'( :'( :'( ). Dat was voor ons een heel mooi en fijn afscheid. De begrafenis zelf had hij echt niks aan gehad. Het was precies rond slaaptijd en hij was dan echt heel vervelend geworden, dat weet ik zeker. En ik wilde ook me kunnen focussen op mijn eigen afscheid. Toevallig was het ook een kdv-dag, dus voor opvang hoefden we niks te regelen, dat scheelde natuurlijk ook.

Als mijn kind ouder was geweest, zeg 3 of ouder, had ik hem zeker wel meegenomen. Ik kan zelf herinneren dat ik niet meemocht naar de uitvaart van mijn oma en dat vond ik destijds echt heel stom (al wist ik natuurlijk totaal niet wat een begrafenis was, het feit dat ik als enige niet meemocht was stom). En mijn nichtje was ook 3 toen ze wél mee was naar de uitvaart van haar opa (omdat mijn zus zich mijn verhaal goed herinnerde :D ) en zij kan het zich ook nog herinneren (ze is nu 26). Ze was ook echt het oogappeltje van mijn vader (toen nog zijn enige kleinkind). Zelfs toen hij op de IC op niemand meer reageerde, leefde hij toch nog even op als zij er was O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_206800123
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 07:53 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
gecondoleerd :*

is het geen optie om haar niet mee te nemen? Denk dat het op deze leeftijd niet perse iets toevoegd om het hele proces eens gezien te hebben, misschien maakt het haar zelfs wel angstig, weten dat opa de grond/de oven in gaat. Ik denk dat je die dag dan vooral bezig bent om haar te entertainen/stil te houden en er dan misschien niet echt zelf vol bij aanwezig kan zijn (niet voor jezelf en niet voor je partner). Ze kan ook nog niet zoveel met die grote emoties van volwasssenenen denk ik. is het geen optie om haar alleen bij een stukje te betrekken?


Uiteraard moeten jullie dit vooral doen op een manier die voor jullie goed voelt :* maar als ik voor mezelf spreek zou ik mijn kleuter op deze leeftijd nog niet meenemen naar een uitvaart. Misschien wel naar het rouwcentrum of later naar de begraafplaats ofzo.

wel erg fijn dat ze er op haar manier zo goed mee omgaat O+ jullie hadden haar ook al een beetje voorbereid toch, dat het misschien zou kunnen gaan gebeuren?
Ik snap waar je vandaan komt :Y Maar mijn schoonvader had graag gewild dat ze er bij was en het word als het goed is geen ‘zware’ begrafenis, met muziek en er na een borreltje drinken zoals hij dat gewild had. Ik zag gisteren al toen we op bezoek waren dat ze ook een stukje afleiding is voor de mensen die er zijn, ik zag mijn schoonmoeder zelfs een beetje opbloeien toen ze binnenkwam en hun gaan er richting haar ook goed mee om moet ik zeggen.

Ze had gisteravond wel echt een megadriftbui waar ze bijna niet uitkwam, helemaal begrijpelijk gezien de gekke dag maar dat is wel echt even slikken als je zelf ook doodmoe en emotioneel bent, daar bereid niemand je op voor :o

Dank voor de condoleances en de ervaringen :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_206800821
Gecondoleerd en veel sterkte Rena. Ik zou mijn kinderen ook meenemen naar de uitvaart van hun naaste familie. Hopelijk wordt het een mooie uitvaart.

Mijn zoon kwam overigens na het overlijden van mijn neefje (waarbij hij niet bij de uitvaart was) op random momenten met allerlei vragen over de dood. Met name over wanneer iedereen dood gaat, inclusief wat angst voor zijn en onze dood.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_206800870
wat fijn om te lezen dat het vaak ook zo goed gaat met kleintjes op uitvaarten O+ . mijn post was niet gebaseerd op mijn ervaringen maar vooral op hoe ik verwachtte dat mijn kleuter het zou doen. Fijn om ook te lezen dat het juist heel helpend kan zijn O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 24 november 2022 @ 11:40:02 #25
319308 Tink89
To live is to dance
pi_206801048
Een fijn hulpmiddel hier was het filmpje van Kikker en het dode vogeltje (van Kikker en vriendjes, oa te vinden op Netflix). Vooral juist omdat ze daarna gewoon weer lekker gaan spelen en dat helemaal oké is. Misschien heb je er iets aan.

En verder heel veel sterkte natuurlijk. Ik zou mijn kinderen meenemen, maar vooral omdat ze voor wat afleiding kunnen zorgen en ik zeker weet dat hun opa/oma's dat zo zouden willen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')