abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 11 december 2021 @ 01:03:06 #1
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_202562708
Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

ZWARTE PIET _O_ *O* *O* *O*

Verbied Kick Out Zwarte Piet
64.085 ondertekeningen

zo. zondag kwamen er weer 2293 handtekeningen bij.

https://verbiedkozp.petities.nl/

quote:
Wij

Nederlanders met gezond verstand,

constateren

dat Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zich schuldig maakt aan:

• VALSE beschuldigingen van racisme jegens bijna alle Nederlanders
• intimidatie
• verpesten Kinderfeest
• voor onveilige of zelfs gewelddadige situaties zorgen
• dreigen met geweld
• opruïen en haat zaaien
• het verstoren van de openbare orde
• binnendringen overheidsgebouwen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_202562772
M.i. een niet misverstane weerwoord t.o.v. KOZP en hun achterlijke nergens op gebaseerde beschuldigingen,
quote:
Aangifte wegens groepsbelediging tegen Kick Out Zwarte Piet door Vrienden van Volendams Erfgoed
https://regiopurmerend.nl(...)n-volendams-erfgoed/

quote:
Volendam – De stichting Vrienden van Volendams Erfgoed gaat aangifte doen tegen KOZP wegens groepsbelediging van de gehele Volendamse gemeenschap en tegen de geuite beledigende, opruiende, uitdagende en racistische uitlatingen in het openbaar door demonstranten van KOZP. De stichting wil ook dat de groep – die afgelopen week opeens uit het niets kwam protesteren – een verbod krijgt om nooit meer voet in het dorp te zetten. Hiervoor worden ondertussen de juridische messen geslepen want kwaad zijn ze.

Het bestuur is vastberaden om het er niet bij te laten zitten net als veel andere Volendammers. Bestuurslid Wim Keizer: “Als je gaat roepen dat Volendammers racisten zijn ben je niet goed voorgelicht. Als je gaat roepen dat wij ons moeten schamen dan heb je het een soort van kortsluiting in je kop. Volendammers zijn juist een vredelievend volk en alles wat zich in ons dorp komt, of dat nou blauw, geel, groen of rood of van mij part pimpelpaars, iedereen is gewoon welkom. En als je uit een een ander land komt en hier een nieuw bestaan moet opbouwen dan regelen we gewoon met zijn allen even de complete inboedel en dan vullen we die koelkast ook nog tot de nok. Dat zijn Volendammers. Van enig racisme hier is geen sprake.”

Volendammers zijn gewoon een volk met traditie en als daar zwarte piet bij hoort dan is dat gewoon zo. Wim: “Wij gaan niet capituleren voor wat raar volk uit de grote steden. Wij doen het zoals wij het al jaren doen. Wist je trouwens dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten hier al vanaf 1853 komen, elk jaar weer. Als hier de Zwarte Pieten een andere kleur moeten krijgen omdat dat de discussie is in ons dorp, dan regelen we dat zelf wel. Daar hebben we geen schreeuwers uit de grote steden bij nodig die ons hun mening gaan opdringen.”

Wat de Vrienden van Volendams Erfgoed steekt is dat KOZP vanuit het niets kwam en direct op de markt aan de Zeestraat door megafoons allemaal onwaarheden de lucht in slingerden. “Ja, en dan kenne je het krijgen ook. Die gasten van KOZP waren gewoon ingehuurd en kregen de man 150 euro om dit protest te laten plaatsvinden. Dit was gewoon provocatie en duidelijk gedirigeerd.” Wim vindt dit soort ‘mafkezen’ een stelletje labbekakkers. “Ga toch werken voor je geld maar dring je mening niet op aan anderen. Bij ons waren en zijn ze aan het verkeerde adres.”

De stichting Vrienden van Volendams Erfgoed gaat nu op zoek naar een goede advocaat. “Wij denken dat KOZP met de rechtszaak die wij gaan starten tot het eind zal gaan en alles zullen doen om enige uitspraak te overrulen. We hebben een strijdkas maar het zal ongetwijfeld een lange strijd worden waar veel geld voor nodig is. Daarom zoeken wij sponsors.”

Stichting Vrienden van Volendams Erfgoed

De Vrienden van Volendams Erfgoed heeft als doel onder meer het onderhouden en bewaken van zowel materiële (waaronder beeldbepalende architectuur), immateriële (waaronder mogelijke ondersteuning van culturele en museale activiteiten) als mediale aspecten met betrekking tot het Volendams cultureel historisch erfgoed in de breedste zin des woords, het verrichten van het traditionele Sinterklaasfeest in al zijn facetten sluit daarbij aan en verdient het als folkloristisch cultuurgoed dat van generatie tot generatie zal worden door gegeven.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 11 december 2021 @ 05:57:07 #3
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_202563078
Ik ben inmiddels overleden
  zaterdag 11 december 2021 @ 07:16:08 #4
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_202563154
''Wat zwart is moet zwart blijven''

Dikke vinger voor de madverteerders :Y
pi_202563268
BlackPetesMatter
pi_202563494
Goede zaak;

twitter
pi_202565550
quote:
Dank. Ik kende dit interview nog niet. Maar inderdaad, dit hoort ook in de OP! @sp3c ?

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat de duiding van het Sinterklaasverhaal in de mainstream media volledig onderbelicht blijft, of geweerd wordt? en dat dit eigenlijk alleen via alternatieve media verteld en 'opgezocht' moet worden.

Een groot schandaal van iets wat van 'ons' is, wat 'ons Nederlanders' cultureel verbindt.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_202574025
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 12:24 schreef Montagui het volgende:

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat de duiding van het Sinterklaasverhaal in de mainstream media volledig onderbelicht blijft, of geweerd wordt? en dat dit eigenlijk alleen via alternatieve media verteld en 'opgezocht' moet worden.

Een groot schandaal van iets wat van 'ons' is, wat 'ons Nederlanders' cultureel verbindt.
De linkse globalisten hebben hun lange mars dan ook voltooid door de academische en media instituten.
  zaterdag 11 december 2021 @ 22:55:42 #9
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_202574452
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 22:32 schreef BookFreak het volgende:

[..]
De linkse globalisten hebben hun lange mars dan ook voltooid door de academische en media instituten.
:')
pi_202575765
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 22:55 schreef Poem_ het volgende:

[..]
:')
Indien de duiding van het Sinterklaasfeest veel meer in de mainstream media (bv TV!) naar voren komt zullen ook veel meer Nederlanders (die het eigenlijk niet kan schelen, omdat ze eigenlijk ook geen weet hebben van de oorsprong van deze traditie en dus makkelijk meehuilen, en meeheulen, met de beroepshuilers) de aangenomen interpretatie van de anti Zwarte Pieters voor waanzin inzien.

Zowaar, zelfs zonder die duiding zijn 'de Nederlanders' nog steeds en na zoveel acties in meerderheid voor een zwarte Zwarte Piet.

'de Nederlanders' zet ik met opzet tussen aanhalingstekens omdat anti Zwarte Piet activisten niet het Nederlandse belang vertegenwoordigen. Die mensen hebben een andere (vaak egoistische) agenda.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 12 december 2021 @ 01:40:37 #11
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_202576288
quote:
0s.gif Op zondag 12 december 2021 00:28 schreef Montagui het volgende:

[..]
Indien de duiding van het Sinterklaasfeest veel meer in de mainstream media (bv TV!) naar voren komt zullen ook veel meer Nederlanders (die het eigenlijk niet kan schelen, omdat ze eigenlijk ook geen weet hebben van de oorsprong van deze traditie en dus makkelijk meehuilen, en meeheulen, met de beroepshuilers) de aangenomen interpretatie van de anti Zwarte Pieters voor waanzin inzien.

Zowaar, zelfs zonder die duiding zijn 'de Nederlanders' nog steeds en na zoveel acties in meerderheid voor een zwarte Zwarte Piet.

'de Nederlanders' zet ik met opzet tussen aanhalingstekens omdat anti Zwarte Piet activisten niet het Nederlandse belang vertegenwoordigen. Die mensen hebben een andere (vaak egoistische) agenda.
Je hebt het Sinterklaasjournaal kennelijk gemist.
pi_202576417
quote:
0s.gif Op zondag 12 december 2021 01:40 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Je hebt het Sinterklaasjournaal kennelijk gemist.
Gelukkig wel. Want dat is dus juist HET voorbeeld van de mainstream media dat meebeweegt met wat hedentendage (blijkbaar) het 'juiste' naratief HOORT te zijn.

Maar wat uiteindelijk alleen maar gestoeld is op 'gevoel' en niet op authenticieit of waarheidsvinding. Waarhedisvinding zoals bv in de docus van Arnold-Jan Scheer.

Ratio bestaat niet meer. Feiten boeien niet meer. 1 +1 kan net zo goed 3 zijn.

Ik wil graag leven in een wereld waar gevoel en feiten elkaar omarmen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_202578293
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_204864508
twitter
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:53:39 #15
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204865154
quote:
Dat je zo’n bij voorbaat al volledig verziekt evenement wilt organiseren. De zeurpieten hebben het volledig vergald.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204865200
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:53 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Dat je zo’n bij voorbaat al volledig verziekt evenement wilt organiseren. De zeurpieten hebben het volledig vergald.
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204865211
quote:
In Hellevoetsluis daar staat een huis
En dat huis zit vol met hoeren
En als er een schip aanmeert
Nou dan moet je die hoeren zien loeren
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:59:33 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204865241
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
Nooit die beelden van die huilende kinderen gezien? Of boeit je dat gewoon niks? En ga vooral schelden.

Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204865267
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:59 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Nooit die beelden van die huilende kinderen gezien? Of boeit je dat gewoon niks? En ga vooral schelden.

Nee niet gezien en ik heb de afgelopen 12 jaar toch elk jaar weer persoonlijk bij een intocht gestaan waar alle kinderen het enorm naar hun zin hadden.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204865321
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
Dat kan, maar dat komt omdat jij en die ouders geen ene klote snappen van de inhoud van de Sint viering.

Geeft niet, maar om dan ook nog denigrerende termen te gaan gebruiken? Daarmee kwalificeer je je wel als trol hoor
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204865505
25 mei, pffff. goed, goed, ik begin alvast.
nou ja, voor de anti-zwarte piet-gallers: in Suriname is bij de intocht nog altijd elke zwarte piet een zwarte piet.
Laat die mafklappers morgen alvast aansluiten bij Schiphol, dan zijn ze op tijd daar.

Sinterclass en RGB(0,0,0)-Piet :Y
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_204866220
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:04 schreef Montagui het volgende:

[..]
Dat kan, maar dat komt omdat jij en die ouders geen ene klote snappen van de inhoud van de Sint viering.

Geeft niet, maar om dan ook nog denigrerende termen te gaan gebruiken? Daarmee kwalificeer je je wel als trol hoor
Ah ja, dat zal het zijn. De Sintviering is er al vele honderden jaren en jij bent de expert.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204866705
Het is mei mensen. Geniet eerst van de zomer alvorens de messen weer te slijpen.
pi_204867022
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:45 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ah ja, dat zal het zijn. De Sintviering is er al vele honderden jaren en jij bent de expert.
Ik beweer niet een expert te zijn, heb me er wel in verdiept.

Dat kan je niet zeggen van al degenen die het Sint feest zodanig willen (en doen) veranderen dat de essentie van de originele betekenis(sen) qua gebruiken en symboliek volledig verkracht wordt.

Is niet erg. Als men dat zo wil dat wil men dat zo, maar maak degenen die de oorspronkelijke intenties van de Sint tradtitie willen vieren niet uit als jankerds of als racisten (zoals Quinsy en Jerry destijds begonnen).
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204867144
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:01 schreef DarkwingDuck het volgende:
Het is mei mensen. Geniet eerst van de zomer alvorens de messen weer te slijpen.
Tja, het is mijn onderschrift he..... ;)
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 25 mei 2022 @ 23:27:21 #26
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_204867183
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:01 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nee niet gezien en ik heb de afgelopen 12 jaar toch elk jaar weer persoonlijk bij een intocht gestaan waar alle kinderen het enorm naar hun zin hadden.
12 jaar joh? Hoeveel koters heb je wel niet dan?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_204867261

pi_204867283
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  woensdag 25 mei 2022 @ 23:41:51 #29
117098 Hathor
Effe niet
pi_204867362
Zolang als er oorlog is op Europese bodem stel ik voor dat dit geen aandacht meer krijgt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_204867828
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:15 schreef Montagui het volgende:

[..]
Ik beweer niet een expert te zijn, heb me er wel in verdiept.

Dat kan je niet zeggen van al degenen die het Sint feest zodanig willen (en doen) veranderen dat de essentie van de originele betekenis(sen) qua gebruiken en symboliek volledig verkracht wordt.

Is niet erg. Als men dat zo wil dat wil men dat zo, maar maak degenen die de oorspronkelijke intenties van de Sint tradtitie willen vieren niet uit als jankerds of als racisten (zoals Quinsy en Jerry destijds begonnen).
Ah dus we moeten weer terug naar de Sint Nicolaasviering uit de Middeleeuwen begrijp ik uit je woorden. Dus honing, koek en taart voor lieve kinderen en wellicht wat geld zodat ze op 6 december niet hoeven te werken. En uiteraard geen enkele intocht, knecht, helper of Piet.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204868339
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:35 schreef Tanatos het volgende:
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
Iemand dacht "Feijenoord heeft verloren, dus ik ga iedereen straffen." ;)
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204868776
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2022 04:25 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ah dus we moeten weer terug naar de Sint Nicolaasviering uit de Middeleeuwen begrijp ik uit je woorden. Dus honing, koek en taart voor lieve kinderen en wellicht wat geld zodat ze op 6 december niet hoeven te werken. En uiteraard geen enkele intocht, knecht, helper of Piet.
Nee hoor, sommige aanpassingen passen volledig in de Sint symboliek, zoals de aankomst per boot, de oorringen, de donkere helper. Allemaal niets mis mee.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204868875
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 09:31 schreef Montagui het volgende:

[..]
Nee hoor, sommige aanpassingen passen volledig in de Sint symboliek, zoals de aankomst per boot, de oorringen, de donkere helper. Allemaal niets mis mee.
Nee hoor, dat is er later allemaal bijverzonnen door mensen die het traditionele feest wilden veranderen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204869001
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 09:39 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nee hoor, dat is er later allemaal bijverzonnen door mensen die het traditionele feest wilden veranderen.
Zoals ik al zei, en daar was niets mis mee, omdat het perfect paste in de Sint symboliek.

Lezen!

Het (willen) afschaffen ervan is eerder eigenlijk een soort van heiligschennis. Het miskennen van de wonderen/daden van Sint Nicolaas.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204869066
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:35 schreef Tanatos het volgende:
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
De bekendmaking van de plaats van landelijke intocht is het startschot.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 26 mei 2022 @ 10:50:59 #36
186611 Haags
pi_204869542
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Zonder wrijving geen glans
pi_204871312
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:03 schreef WethouderHekking het volgende:

[..]
De bekendmaking van de plaats van landelijke intocht is het startschot.
Is dat al bekend gemaakt dan?
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204871625
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:31 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Is dat al bekend gemaakt dan?
quote:
Hellevoetsluis.
pi_204872073
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:20 schreef WethouderHekking het volgende:

[..]
[..]
Hellevoetsluis.
Dank je wel.

Helaas is het tegenwoordig pure ellende.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204872131
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:23 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Dank je wel.

Helaas is het tegenwoordig pure ellende.
Hellevoetsluis is een prima locatie. Wat de Afsluitdijk is voor Dokkum, is de N57 voor Hellevoetsluis. :s)
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  donderdag 26 mei 2022 @ 17:50:44 #41
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_204872909
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:50 schreef Haags het volgende:
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Die zijn nog aan het bijkomen van de oliebollenregen in Volendam. Maar die zullen vast er wel weer staan om tegen de RoetveegPiet te demonstreren.
pi_204873162
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:50 schreef Haags het volgende:
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Demonstreren is een grondrecht. Dat kunnen ze prima doen ergens op een afgelegen industrieterrein. Net zoals die mafklappers van de NVU altijd een mooi plekje toebedeeld krijgen voor hun demonstraties.
pi_204873745
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 18:14 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Demonstreren is een grondrecht. Dat kunnen ze prima doen ergens op een afgelegen industrieterrein. Net zoals die mafklappers van de NVU altijd een mooi plekje toebedeeld krijgen voor hun demonstraties.
Kun je het wel demonstreren noemen? De formule van KOZP is als volgt. Ze gaan naar intochten of locaties waar zwarte pieten zijn. Daar schreeuwen ze racisme, maken ze iedereen uit voor racist. Vervolgens gaan ze een potje lopen matten als er weerstand komt.

De definitie van demonstreren:
quote:
Betekenis 'demonstreren'

Je hebt gezocht op het woord: demonstreren.
de·mon·stre·ren (demonstreerde, heeft gedemonstreerd)
1 aantonen
2 een betoging houden
3 laten zien hoe iets werkt: een toestel demonstreren
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  donderdag 26 mei 2022 @ 19:15:13 #44
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204873843
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 19:08 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]
Kun je het wel demonstreren noemen? De formule van KOZP is als volgt. Ze gaan naar intochten of locaties waar zwarte pieten zijn. Daar schreeuwen ze racisme, maken ze iedereen uit voor racist. Vervolgens gaan ze een potje lopen matten als er weerstand komt.

De definitie van demonstreren:
[..]

Wilders mocht niet naar Molenbeek. Zo consequent is men in de BeNeLux.

Zeurpieten zijn met puur provoceren bezig en ongestoord met je kinderen naar een optocht gaan is óók vrijheid van meningsuiting.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204885138
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 19:15 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Wilders mocht niet naar Molenbeek. Zo consequent is men in de BeNeLux.
Waarom zouden Nederland en België hun beleid moeten aanpassen aan de handelswijze van de burgemeester van Molenbeek of vice versa?
  vrijdag 27 mei 2022 @ 21:40:25 #46
117098 Hathor
Effe niet
pi_204885209
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 21:35 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]
Waarom zouden Nederland en België hun beleid moeten aanpassen aan de handelswijze van de burgemeester van Molenbeek of vice versa?
Dat Wilders daar niet mag komen kan ik wel inkomen, je weet gewoon dat dat een enorme puinhoop gaat worden en ik geloof best dat ze daar in Belgie niet op zitten te wachten. Wilders wil gewoon provoceren en dat doet ie maar in zijn eigen achtertuin.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Redactie Sport woensdag 12 oktober 2022 @ 12:36:27 #47
274204 crew  Mexicanobakker
pi_206295730
NWS / Film Het Paard van Sinterklaas vanwege Zwarte Piet niet meer op tv

Nou, een willekeurige filmmaker heeft het seizoen afgetrapt. Al is deze 'discussie' eigenlijk al niet meer relevant. In de media is nauwelijks meer een zwarte piet te zien en alleen in de periferie worden nog op persoonlijke titel zwarte pieten als de norm gezien, maar dat is toch niet in het gebied waar de meeste mensen die zich eraan storen wonen.

Dusja, alles is wel.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_206295754
Discussie over wat de gewenste kleur van de pieten is *O* 8} w/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Redactie Sport woensdag 12 oktober 2022 @ 12:39:16 #49
274204 crew  Mexicanobakker
pi_206295763
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 12:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Discussie over wat de gewenste kleur van de pieten is *O* 8} w/
Tredisie.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_206295963
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 12:36 schreef Mexicanobakker het volgende:
NWS / Film Het Paard van Sinterklaas vanwege Zwarte Piet niet meer op tv

Nou, een willekeurige filmmaker heeft het seizoen afgetrapt. Al is deze 'discussie' eigenlijk al niet meer relevant. In de media is nauwelijks meer een zwarte piet te zien en alleen in de periferie worden nog op persoonlijke titel zwarte pieten als de norm gezien, maar dat is toch niet in het gebied waar de meeste mensen die zich eraan storen wonen.

Dusja, alles is wel.
Daarom, laat iedereen lekker doen wat ie zelf wil, met of zonder zwarte Zwarte Piet.

Dat iedereen zich lekker bemoeit met de eigen zaken (he kozp).

Misschien dat ON in de media nog wat kan betekenen voor de zwarte Zwarte Piet?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Redactie Sport woensdag 12 oktober 2022 @ 12:57:51 #51
274204 crew  Mexicanobakker
pi_206295978
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 12:56 schreef Montagui het volgende:

[..]
Daarom, laat iedereen lekker doen wat ie zelf wil, met of zonder zwarte Zwarte Piet.

Dat iedereen zich lekker bemoeit met de eigen zaken (he kozp).

Misschien dat ON in de media nog wat kan betekenen voor de zwarte Zwarte Piet?
Voor die drie mensen die daar naar kijken zullen ze vast iets doen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_206296242
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 12:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Voor die drie mensen die daar naar kijken zullen ze vast iets doen.
Ik denk dat je je lelijk in de aantallen vergist.

Qua aantallen die naar ON kijken, als ook het aantal fans van de traditionele Zwarte Piet.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Redactie Sport woensdag 12 oktober 2022 @ 13:20:51 #53
274204 crew  Mexicanobakker
pi_206296307
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 13:16 schreef Montagui het volgende:
als ook het aantal fans van de traditionele Zwarte Piet.
Dit is wel een significant deel van de NL bevolking ja. Kijkers van ON zijn er ook wel natuurlijk, daar zat wat cynisme bij. Maar ja, dat is gewoon een percentage van het electoraat van FvD en Wybren.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_206329085
Hier nog zo'n geestelijke beperkte die het verschil niet weet tussen dat iets 'is' of wat je er van 'vindt'.

Maar ja, dat is wel het credo van deze tijd waarin we leven, gevoel > ratio.

quote:
Coördinator tegen Racisme: vertoon geen film met zwarte piet meer

"Maar als een film of een feest elementen bevat die racistisch van aard zijn,
https://www.rtlnieuws.nl/(...)met-zwarte-piet-meer

Aldus de racistische 'ontwitter' Rabin Baldewsingh.
quote:
Kritiek op plan 'voortrekken' allochtonen bij sollicitatie gemeente Den Haag
https://www.omroepwest.nl(...)ie-gemeente-den-haag

[ Bericht 2% gewijzigd door Montagui op 15-10-2022 12:17:24 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206385648
Volendam stapt af van Zwarte Piet, uiterlijk wordt aangepast

https://www.ad.nl/binnenl(...)-aangepast~afbf669d/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_206385820
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:38 schreef RipCity het volgende:
Volendam stapt af van Zwarte Piet, uiterlijk wordt aangepast

https://www.ad.nl/binnenl(...)-aangepast~afbf669d/
quote:
Met het oog op de waarborging van de veiligheid zijn we genoodzaakt een aanpassing te doen.
:')

Was dat n.a.v. dat oliebollengooien van vorig jaar?
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_206385851
"Je moet wel mee" :')
pi_206385974
Zwarte Piet is niet racistisch.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206386092
quote:
10s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:50 schreef Aether het volgende:

[..]
[..]
:')

Was dat n.a.v. dat oliebollengooien van vorig jaar?
Idd. KZP heeft het weer voor elkaar :)

quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:51 schreef Nober het volgende:
"Je moet wel mee" :')
Als gemeente etc. subsidies terugtrekt heb je geen keus meer.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_206386113
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:01 schreef El_Thijs het volgende:
Zwarte Piet is niet racistisch.
Weet Iran dit al :(
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hadji_Firoez

When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_206386124
Ok dus terreur loont? Goed om te weten
pi_206386278
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:16 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ok dus terreur loont? Goed om te weten
Helaas wel de terroristen van KOZP hebben gewonnen
pi_206386322
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 13:16 schreef Montagui het volgende:

[..]
Ik denk dat je je lelijk in de aantallen vergist.

Qua aantallen die naar ON kijken, als ook het aantal fans van de traditionele Zwarte Piet.
Ik kijk niet naar ON maar ben wel fan van de traditionele Zwarte Piet, zit trouwens ook niet de hoek van de FvD of PVV
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 20 oktober 2022 @ 14:16:55 #64
414785 sirdanilot
pi_206386927
Aan de enige kant heb ik een hele warme band met de zwarte Zwarte Piet zoals ik deze ken uit mijn jeugd wat toen helemaal niks van doen had met racisme.

Maar aan de andere kant ben ik het eeuwige geëmmer hierover spuug- en spuugzat. Ik zou mezelf niet meer als Zwarte Piet verkleden, want ik ben bang dat als een dergelijke foto uit zou lekken op sociale media ik gewoon meteen ontslagen zou worden want racistisch.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_206386966
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:16 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ok dus terreur loont? Goed om te weten
Bizar inderdaad. Als de andere kant nu met zwaarder geweld gaat dreigen, wordt zwarte piet dan weer ingevoerd?

[ Bericht 0% gewijzigd door NecSpeNecMetu op 20-10-2022 14:47:41 ]
pi_206387152
Tja Zwarte Piet. Zeg ik daar volmondig 'ja!' tegen? Nee, zou mijzelf ook niet meer verkleden als piet vanwege de publieke opinie en omdat het sentiment toch wat gedraaid is.

Tegelijkertijd blijft de manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen toch ook wel wat dubbel. Een links progressief media-offensief en gezwicht voor wat idioten die overal racisme in zien.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_206387233
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:38 schreef RipCity het volgende:
Volendam stapt af van Zwarte Piet, uiterlijk wordt aangepast

https://www.ad.nl/binnenl(...)-aangepast~afbf669d/
Capituleren vanwege geweld dit.

Zouden we toch nooit doen?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206387256
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 14:37 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Tja Zwarte Piet. Zeg ik daar volmondig 'ja!' tegen? Nee, zou mijzelf ook niet meer verkleden als piet vanwege de publieke opinie en omdat het sentiment toch wat gedraaid is.

Tegelijkertijd blijft de manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen toch ook wel wat dubbel. Een links progressief media-offensief en gezwicht voor wat idioten die overal racisme in zien.
Publiek is nog steeds voor ZP. Alleen in de media wordt het anders gepresenteerd.
Dus ga lekker in het zwart.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206387274
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:29 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Helaas wel de terroristen van KOZP hebben gewonnen
Denk dat ze in volendam zelf er een andere mening op na houden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206387286
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 14:21 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Bizar inderdaad. Als de andere kant nu met zwaarder geweld gaat driegen, wordt zwarte piet dan weer ingevoerd?
Dit krijg je dan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206389100
Zolang ze in Amsterdam Bijlmer denken dat er in Volendam geen Zwarte piet meer is, prima.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 20 oktober 2022 @ 18:24:08 #73
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_206389531
Want KOZP was gewelddadig in Volendam? Volgens mij waren het toch echt de Volendammers die geweld gebruikten hoor.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 20 oktober 2022 @ 18:30:23 #74
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206389601
quote:
84s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 18:24 schreef Starhopper het volgende:
Want KOZP was gewelddadig in Volendam? Volgens mij waren het toch echt de Volendammers die geweld gebruikten hoor.
Tja, en als iemand gaat provoceren bij een moskee, dan krijgt de provocateur vaak de schuld.

KOZP walst over tere kinderzieltjes heen en is er persoonlijk voor verantwoordelijk dat die intochten zo zijn verziekt.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206390307
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 18:30 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Tja, en als iemand gaat provoceren bij een moskee, dan krijgt de provocateur vaak de schuld.

KOZP walst over tere kinderzieltjes heen en is er persoonlijk voor verantwoordelijk dat die intochten zo zijn verziekt.
Dit.
Bbqen met varken bij een moskee is fout, maar koters uitschelden voor racist bij een intocht opeens ok?

Fuck off. Hypocriet gelul.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206390697
quote:
84s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 18:24 schreef Starhopper het volgende:
Want KOZP was gewelddadig in Volendam? Volgens mij waren het toch echt de Volendammers die geweld gebruikten hoor.
Onaangekondigde demonstratie, bus ergens neerknallen waar dat niet mocht, er was geen zwarte piet of sinterklaas daar te vinden, komen schreeuwend de bus uit, mensen in hun gezicht schreeuwen met een megafoon en roepen dat iedereen een racist is die een ook maar iets afwijkende mening heeft. Inderdaad heel vreemd dat er zo gereageerd werd.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_206390799
quote:
7s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 19:42 schreef Aether het volgende:

[..]
Onaangekondigde demonstratie, bus ergens neerknallen waar dat niet mocht, er was geen zwarte piet of sinterklaas daar te vinden, komen schreeuwend de bus uit, mensen in hun gezicht schreeuwen met een megafoon en roepen dat iedereen een racist is die een ook maar iets afwijkende mening heeft. Inderdaad heel vreemd dat er zo gereageerd werd.
Provorceren om daarna in de pers te gaan janken.

Denk dat de raadsvergaderingen in edam/volendam echt supergezellig gaan worden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  User die overal opduikt 2022 donderdag 20 oktober 2022 @ 19:48:56 #78
186611 Haags
pi_206390841
Terreurorganisatie KOZP heeft nog steeds geen bewijs geleverd dat er een aanslag op hun meeting werd gepleegd in Den Haag een paar jaar geleden.
Zonder wrijving geen glans
pi_206391069
En de zogenaamde dreigbrief, waar een nogal dubieus kladpapier achter leek te liggen.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206391513
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 19:48 schreef Haags het volgende:
Terreurorganisatie KOZP heeft nog steeds geen bewijs geleverd dat er een aanslag op hun meeting werd gepleegd in Den Haag een paar jaar geleden.
Kommaar inderdaad.
Dikke false flag om de aandacht te trekken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206391839
Moeten zij weten
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 20 oktober 2022 @ 20:44:04 #82
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_206391960
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:38 schreef RipCity het volgende:
Volendam stapt af van Zwarte Piet, uiterlijk wordt aangepast

https://www.ad.nl/binnenl(...)-aangepast~afbf669d/
Netjes van ze. ^O^
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 20 oktober 2022 @ 20:47:06 #83
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_206392002
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:16 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ok dus terreur loont? Goed om te weten
Tuurlijk loont terreur.
Kijk maar naar de boeren.

Daar is dat beetje provocatie van kozp niet mee te vergelijken.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_206392053
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 20:47 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Tuurlijk loont terreur.
Kijk maar naar de boeren.

Daar is dat beetje provocatie van kozp niet mee te vergelijken.
Ja? hebben de boeren het stikstofbeleid helemaal kunnen terugdraaien dan?
  donderdag 20 oktober 2022 @ 20:51:40 #85
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_206392078
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 20:49 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]
Ja? hebben de boeren het stikstofbeleid helemaal kunnen terugdraaien dan?
Laten we hopen dat dat niet gebeurt.
Echter is de overheid weer netjes met ze in gesprek gegaan. Als het aan mij had gelegen gingen die terrortractors jaren de cel in.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_206392985
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 20:47 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Tuurlijk loont terreur.
Kijk maar naar de boeren.

Daar is dat beetje provocatie van kozp niet mee te vergelijken.
provocatie noem je dat?
quote:
De voorzitter van één van de twee Sinterklaascomités laat aan NH Nieuws weten de afgelopen weken bedreigd te zijn door mensen die tegen Zwarte Piet zijn. "Daarom heeft het comité besloten om af te zien van zwarte pieten tijdens de intocht."
bron: https://www.nhnieuws.nl/n(...)chrappen-zwarte-piet

regelrechte bedreiging is iets anders dan provocatie.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206395410
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 22:01 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]
provocatie noem je dat?
[..]
bron: https://www.nhnieuws.nl/n(...)chrappen-zwarte-piet

regelrechte bedreiging is iets anders dan provocatie.
En die bedreigingen aan Sinterklaas comités en winkeliers is al jaren aan de gang.

Als je alleen op die manier je zin kunt doordrijven dan weet je dat je voor de verkeerde zaak vecht op basis van onjuiste aannames e/o beweringen.

Daarbij zal men mogelijk ook zwichten omdat men zich niet gesteund voelt door handhaving of de lokale politiek en de eenzijdige berichtgeving door de media die alleen het narratief van de anti Pieten belicht en steunt. En dat zal ook wel van 'bovenaf' opgelegd zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Montagui op 21-10-2022 07:26:43 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206395467
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 20:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Kommaar inderdaad.
Dikke false flag om de aandacht te trekken.
en daar heb jij wel bewijs voor?
  vrijdag 21 oktober 2022 @ 07:27:03 #89
22565 asco
Los in deze tent
pi_206395494
Je zult maar gewoon een zwart/donker/getint persoon zijn met een groot kinderhart en piet willen spelen.
Wat doen ze dan? Hem wit schminken? :')

Dit land. 8)7
pi_206395621
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 22:01 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]
provocatie noem je dat?
[..]
bron: https://www.nhnieuws.nl/n(...)chrappen-zwarte-piet

regelrechte bedreiging is iets anders dan provocatie.
Volendam moet niet zo zeuren ze zijn zelf ook niet vies van zulke acties.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  vrijdag 21 oktober 2022 @ 17:52:35 #91
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_206401396
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 07:27 schreef asco het volgende:
Je zult maar gewoon een zwart/donker/getint persoon zijn met een groot kinderhart en piet willen spelen.
Wat doen ze dan? Hem wit schminken? :')

Dit land. 8)7
Dan ben je een bounty (over racisme gesproken..)
pi_206402102
Meneer Airfryer stelt in de media de vraag 'of er doden moeten gaan vallen' voordat Zwarte piet stopt.
Op de Dam hadden we een andere schreeuwende idioot die het over schoppen in het gezicht had, als hij nog een Zwarte piet zou zien.

En dan krijgt het Sinterklaascomite de zwarte piet toegespeeld? kom nou.
Lees weer volop vraag en aanbod voor Sinterklaas en traditionele Piet, bij sinterklaascentrales. Zwarte piet.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206404983
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 20:44 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Netjes van ze. ^O^
De kop letterlijk;

Volendam stapt af van Zwarte Piet na bedreigingen.

Super netjes ja.

:{w
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  vrijdag 21 oktober 2022 @ 23:01:53 #94
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_206405010
quote:
4s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 22:57 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
De kop letterlijk;

Volendam stapt af van Zwarte Piet na bedreigingen.

Super netjes ja.

:{w
Een verrot conservatief enclave. Tsja, jammer dat er dan bedreigingen nodig zijn.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_206405037
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:01 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Een verrot conservatief enclave. Tsja, jammer dat er dan bedreigingen nodig zijn.
Bedreigingen zijn nooit goed op geen enkele manier en in geen enkele situatie.
Nowadays you have to boil people before you can sleep with them. *General's Daughter
  vrijdag 21 oktober 2022 @ 23:08:17 #96
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_206405051
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:06 schreef Pokkehandtas het volgende:

[..]
Bedreigingen zijn nooit goed op geen enkele manier en in geen enkele situatie.
Niet 100% mee eens.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_206405103
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Niet 100% mee eens.
Want?
Nowadays you have to boil people before you can sleep with them. *General's Daughter
pi_206405763
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Niet 100% mee eens.

quote:
5s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:13 schreef Pokkehandtas het volgende:

[..]
Want?
''Want als enkele figuren van mening zijn dat ze racistisch bejegend worden -onterecht wel te verstaan- dan zijn bedreigingen op hun plaats''.

Nee, echt.

8)7
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_206406310
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 13:29 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Helaas wel de terroristen van KOZP hebben gewonnen
Nou gewonnen, zwarte piet is veranderd, maar ze hebben nog steeds een kutleven net als die veertigers die zwarte piet moet blijven roepen. Wat dat betreft hebben ze veel gemeen. Ze zijn allebei mislukt in het leven hebben niet genoeg bereikt en alles is dan de schuld van een ander.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206406332
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 14:44 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Publiek is nog steeds voor ZP. Alleen in de media wordt het anders gepresenteerd.
Dus ga lekker in het zwart.
Het publiek is helemaal niet voor zwarte piet die mensen zijn gewoon lui. Als ze hadden gewild dat zwarte piet bleef hadden ze een jaartje geen Sinterklaas inkopen moeten doen met zijn allen. Moet je eens zien hoe snel een speelgoedketen of een supermarkt zwarte poet weer in het schap legt als het omzet kost.
Waar KOZP de aandacht opzocht en er voor ging bleef de tegenpartij thuis klagend op de bank zitten dat het allemaal zo oneerlijk was.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206406368
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 23:01 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Een verrot conservatief enclave. Tsja, jammer dat er dan bedreigingen nodig zijn.
Praat jij bedreigingen goed om je zin door te drijven? Serieus?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 22 oktober 2022 @ 10:12:23 #102
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_206406801
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2022 09:04 schreef vipergts het volgende:

[..]
Het publiek is helemaal niet voor zwarte piet die mensen zijn gewoon lui. Als ze hadden gewild dat zwarte piet bleef hadden ze een jaartje geen Sinterklaas inkopen moeten doen met zijn allen. Moet je eens zien hoe snel een speelgoedketen of een supermarkt zwarte poet weer in het schap legt als het omzet kost.
Waar KOZP de aandacht opzocht en er voor ging bleef de tegenpartij thuis klagend op de bank zitten dat het allemaal zo oneerlijk was.
Extremisten, links dan wel rechts, hebben een drijfveer die non-extremisten niet hebben.
pi_206407003
quote:
7s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 19:42 schreef Aether het volgende:

[..]
Onaangekondigde demonstratie, bus ergens neerknallen waar dat niet mocht, er was geen zwarte piet of sinterklaas daar te vinden, komen schreeuwend de bus uit, mensen in hun gezicht schreeuwen met een megafoon en roepen dat iedereen een racist is die een ook maar iets afwijkende mening heeft.
Nou en?
Incelfrikandel
pi_206407821
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2022 10:12 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Extremisten, links dan wel rechts, hebben een drijfveer die non-extremisten niet hebben.
Ik vind een winkel links laten liggen niet extremistisch de zwartepiet voorstanders zijn gewoon lui.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206407863
Als je het nodig acht om te dreigen met geweld en mensen te bedreigen, dan heb je blijkbaar geen sterk punt.

In Rotterdam was er een bizar tafereel dat een vrouw doorsloeg toen ze Zwarte piet tegenkwam op straat. Ze filmde er op los en herhaalde daarbij dat dit echt niet kon in Rotterdam Slinge. Heel apart dat mensen eisen dat er geen Zwarte piet in hun woonomgeving te zien is. Alsof ze de enige is in die buurt, en dat dan zelf mogen bepalen.

[ Bericht 0% gewijzigd door spectrumanalyser op 22-10-2022 12:26:20 ]
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  zondag 23 oktober 2022 @ 20:06:45 #106
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_206423157
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2022 09:04 schreef vipergts het volgende:

[..]
Het publiek is helemaal niet voor zwarte piet die mensen zijn gewoon lui. Als ze hadden gewild dat zwarte piet bleef hadden ze een jaartje geen Sinterklaas inkopen moeten doen met zijn allen. Moet je eens zien hoe snel een speelgoedketen of een supermarkt zwarte poet weer in het schap legt als het omzet kost.
Waar KOZP de aandacht opzocht en er voor ging bleef de tegenpartij thuis klagend op de bank zitten dat het allemaal zo oneerlijk was.
Zou het wellicht kunnen dat die mensen hun kinderen niet de dupe willen laten worden van een of andere 'strijd' voor het behoud van ZP? Dat ze het vooral gewoon een kinderfeest willen laten zijn en niet als volwassenen over de rug van hun kinderen een 'statement' willen maken richting andere volwassenen door ze het feest en de cadeautjes te ontnemen?

Voor KOZP is het niet zo moeilijk om actie te voeren. Zij willen dat het verdwijnt en zijn bereid om daarvoor dat kinderfeest op verschillende plekken in het land te verstoren door als volwassen malloten agressief te gaan staan schreeuwen in het bijzijn van kleine kinderen. Zij hebben dus niks te verliezen, alleen maar te winnen. Hun kinderen hebben geen last van acties.

Het 'publiek' kan dan alsnog 'voor' zwarte piet zijn (of er simpelweg niet zoveel bezwaarlijks in zien of vinden dat het niet hoeft te verdwijnen), maar er omwille van hun kinderen er geen halszaak tussen volwassenen van willen maken om het niet te bederven.
pi_206427218
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 07:27 schreef asco het volgende:
Je zult maar gewoon een zwart/donker/getint persoon zijn met een groot kinderhart en piet willen spelen.
Wat doen ze dan? Hem wit schminken? :')

Dit land. 8)7
Nonsens. Gewoon geen ringen en dikke rode lippen, dan kan 'hij' prima piet spelen.
pi_206427449
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2022 07:27 schreef asco het volgende:
Je zult maar gewoon een zwart/donker/getint persoon zijn met een groot kinderhart en piet willen spelen.
Wat doen ze dan? Hem wit schminken? :')

Dit land. 8)7
Naar Bonaire gaan ;)

When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_206433190
Jaja, daar istie weer!!
pi_206437691
je kan het ook positief benaderen. Als je nu een Zwarte piet webshop begint heb je zeker klandizie.
Begin maar met verkopen van inpakpapier met Sinterklaas en Zwarte piet. En een juten zak met Zwarte piet.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206525331
quote:
Alweer demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens intocht in Alkmaar. 'Straks moeten alle Pieten thuisblijven, en heb je alleen Sinterklaas nog'

Er is genoeg gesproken, zegt Marisella de Cuba, namens de demonstranten. ,,Er is genoeg aangereikt, we hebben van alles geprobeerd, maar het is nu tijd voor actie.

Een week geleden kondigde Marisella de Cuba al aan actie te overwegen. Vorig jaar was de roetveegpiet hun veel te zwart en gesprekken met het gemeentebestuur leidden tot niets.

Alkmaar Kan Het voelt zich niet serieus genomen. ,,De wethouder (Gijsbert van Iterson Scholten) en de burgemeester (Anja Schouten) durven geen standpunt te nemen, maar ze subsidiëren de intocht wel.

Ze benadrukt dat veel mensen last hebben van Zwarte Piet. En het stoort Marisella dat juist het Sinterklaascomité, de burgemeester en wethouder bepalen hoe Piet eruit ziet. Volgens haar ligt de pijn voor hun veel te ver van hun bed.

Marisella is teleurgesteld. ,,Alkmaar kondigde vorig jaar aan dat Zwarte Piet weg was. Dat is hij niet. Dat is echt schofferend.

De oplossing is zo simpel, stelt ze. Een piet met een paar veegjes op het gezicht, dat is genoeg: een schoorsteenpiet.

Stoet

De demonstranten willen voor de sinterklaas- en pietenstoet uit lopen bij de intocht. Met megafoons, spandoeken, borden en alles wat nodig is, zullen ze dan de boodschap uitdragen. Marisella verwacht honderden mensen te kunnen mobiliseren.

Maar de precieze invulling moet nog verder vorm krijgen. Ze sluit niet uit dat Alkmaar Kan Het bij de Grote Kerk moet staan zoals bij eerdere demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht.

Marisella zegt dat er één manier is om een demonstratie te voorkomen. Dat Piet toch verandert. ,,Dat er voortschrijdend inzicht is.

Sinterklaascomité

Lida Mathot van het Sinterklaascomité is niet blij. ,,Jammer. Heel jammer’’, reageert ze. ,,We zijn er zo druk mee bezig om een middenweg te vinden.

Maar, beseft ze, Alkmaar doet niet aan een middenweg. ,,Links of rechtsom, welke kant ik ook op ga, het is nooit goed.

Ze klinkt wat verslagen. ,,Ik wil iets leuks neerzetten voor kinderen, maar dan moeten zij het weer verkloten. Sorry dat ik het zo plat zeg, maar ik vind het erg jammer.’’
bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221101_55696264

Het stoort Marisella wellicht ook dat oliemaatschappijen en de overheid de benzineprijs bepalen.
En dat bakkers bepalen of ze veel wit- of bruinbrood bakken.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206525727
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2022 20:38 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]
bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221101_55696264

Het stoort Marisella wellicht ook dat oliemaatschappijen en de overheid de benzineprijs bepalen.
En dat bakkers bepalen of ze veel wit- of bruinbrood bakken.
Ze wil dit, ze wil dat, ze verwacht dit, ze verwacht dat...

Zeg Marisella, de wereld draait niet alleen om jou en je 'honderden' volgers. Neem je verlies en geniet van het feest op jouw manier, en dring dat niet aan anderen op.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206534379
Ik liep gisteren bij de bakker binnen, en daar hingen de Zwarte Pieten poppen aan het plafond O+
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  User die overal opduikt 2022 woensdag 2 november 2022 @ 16:45:13 #114
186611 Haags
pi_206534392
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 16:43 schreef El_Thijs het volgende:
Ik liep gisteren bij de bakker binnen, en daar hingen de Zwarte Pieten poppen aan het plafond O+
Zodra dat wijd bekend is staat binnen een minuut terreurgroep KOZP voor de deur.
Zonder wrijving geen glans
pi_206534455
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 16:45 schreef Haags het volgende:

[..]
Zodra dat wijd bekend is staat binnen een minuut terreurgroep KOZP voor de deur.
Nah, de buurt let daar wel op. Zal wel meevallen.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206535534
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 16:45 schreef Haags het volgende:
terreurgroep KOZP
Die bestaat niet
pi_206535544
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 18:45 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Die bestaat niet
_O-
pi_206537774
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 20:57 schreef spectrumanalyser het volgende:
je kan het ook positief benaderen. Als je nu een Zwarte piet webshop begint heb je zeker klandizie.
Begin maar met verkopen van inpakpapier met Sinterklaas en Zwarte piet. En een juten zak met Zwarte piet.
Als de webshop bestaat dan ben ik klant.
pi_206537959
En er is een tegendemonstratie aangekondigd.
We zijn nu weer op het niveau van vorig jaar. Demonstratie + Tegendemonstratie.

quote:
Protestbewegingen Alkmaar Handhaaft en Pegida, Voorstanders van de oude Zwarte Piet, staan klaar om te demonstreren tegen de demonstratie van antizwartepietenbewegingen Alkmaar Kan Het en We Promise tijdens de intocht op 12 november.

,,Het hele feest moet kapot, alleen dat is genoeg voor hun. Het moet klaar zijn’’, zegt Thomas van Elst, de man achter Alkmaar Handhaaft.

Alkmaar Kan Het en We Promise, tegenstanders van de oude Zwarte Piet, kondigen aan dat ze de Alkmaarse Piet nog veel te zwart vinden, ook al zegt Alkmaar het zwart van Piet in de ban gedaan te hebben. Als de kenmerken niet teruggedrongen worden tot slechts een enkele vegen, tot een roetveegpiet, willen ze met megafoons, broden en spandoeken voor de Sinterklaasstoet uit lopen.

Van Elst, de man achter Alkmaar Handhaaft, kan het niet van zich af laten glijden. ,,Ik word er heel onrustig van. Ik heb nog nagedacht moet ik dit wel doen? Ja, het móet. Ik kan dit niet laten gebeuren...’’"},

Zakdoeken

Het plan is dat verschillende Alkmaarders langs de lijn staan en de demonstratiestoet de rug toe te keren. Met een witte zakdoek in de hand zwaaien ze de antipietprotesteerders uit. ,,Alsof ze een voetbaltrainer uitzwaaien. Ze zwaaien de demonstratie uit. Het is gewoon klaar, het moet gewoon klaar zijn. Het demonstreren het moet stoppen. Het is allemaal al gênant genoeg.

Na afloop deelt Van Elst kaartjes uit met een steunbetuiging aan het Sinterklaarcomité en in het bijzonder Lida Mathot, die de intocht organiseert ,,Ik heb er veel respect voor dat zij toch steeds doorgaat. Het is zoals zij zei: Als dit doorzet heb je straks een feest zonder pieten. Genoeg is genoeg.

Wat Pegida doet is onduidelijk, zegt Van Elst. Ze komen wel, geeft hij aan.

De Alkmaarder benadrukt dat de insteek opnieuw ludiek is, hij wil het luchtig en vreedzaam houden. Wel geeft hij aan geen vergunning aan te gaan vragen. ,,Ik geef slechts instructies.

Protestpensioen

De man was eigenlijk met protestpensioen. Vorig jaar demonstreerde Van Elst samen met Pegida en ouderwetse Zwarte Pieten. Het moest zijn zwanenzang zijn, in zijn ogen was de strijd gestreden. ,,Ik was er klaar mee. Iedereen had z’n zegje gedaan. Kennelijk is het niet genoeg.’

Na de aankondiging van de demonstratie van Alkmaar Kan Het had Van Elst in geen tijd medestanders verzameld. ,,Voor een demonstratie valt het niet mee om te mobiliseren, voor een tegendemonstratie lukt dat blijkbaar wel.

Eén van de argumenten voor Alkmaar Kan Het om te protesteren is dat zij geen compromis zien in deze kwestie. Een Piet met een deel van de karikaturale kenmerken is nog steeds racistisch. Van Elst reageert: ,,Hoezo is er geen middenweg? Er is altijd een midden. Als je twee tegenpolen hebt is het een mooie Nederlandse traditie om het midden te vinden. De slavernijkenmerken zijn toch al weg? Als je het hier zo slecht vindt pak je toch je koffers en ga je naar Schiphol.

Al met al hoopt Van Elst dat de demonstratie niet nodig is. ,,Ik denk dat Alkmaar Kan Het bluft. Maar wij bluffen niet.

En anders is het aan de burgemeester om er een stokje voor te steken, vindt hij. Van Elst hoopt met het aankondigen van een tegendemonstratie het middel te geven. Dat de burgemeester omwille van de veiligheid de demonstraties gaat verbieden.

Zin

Marisella de Cuba van Alkmaar Kan Het reageert op tegendemonstratie: ,,Je moet er maar zin in hebben. Wij demonstreren echt tegen iets. Maar ja wij hebben een demonstratierecht, zij ook.

Ze vertrouwt erop dat de politie voorkomt dat de vlam in de pan slaat tussen de partijen.

Lida Mathot van het Sinterklaascomité geeft steeds aan het gevoel te hebben het niet goed te kunnen doen. Ze vindt dat ze al verschrikkelijk haar best heeft gedaan om Piet te veranderen.

Nu reageert ze kort maar helder. Met een hele diepe zucht.

Mathot is nu in gesprek met gemeente en politie. Wordt vervolgd.
overigens woont die mevrouw de Cuba niet in Alkmaar maar in Hoorn. En in Hoorn is het ook allemaal niet naar de wens van mevrouw de Cuba, ze wilt erg graag een standbeeld in het centrum van Hoorn, wat haar kennelijk niet bevalt, weg hebben.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Redactie Sport woensdag 2 november 2022 @ 22:30:02 #120
274204 crew  Mexicanobakker
pi_206538967
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 21:17 schreef spectrumanalyser het volgende:
En er is een tegendemonstratie aangekondigd.
We zijn nu weer op het niveau van vorig jaar. Demonstratie + Tegendemonstratie.
[..]
overigens woont die mevrouw de Cuba niet in Alkmaar maar in Hoorn. En in Hoorn is het ook allemaal niet naar de wens van mevrouw de Cuba, ze wilt erg graag een standbeeld in het centrum van Hoorn, wat haar kennelijk niet bevalt, weg hebben.
Terwijl er zoveel écht leed is ga je hierover demonstreren, dan ben je wel heel kleinzerig.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_206539207
Oh ja, dit gezeur heb je ook nog. :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_206604669
twitter


Nog zeven ‘rebellen’ vast na actie tegen Zwarte Piet in Emmen

quote:
Van de twaalf aangehouden actievoerders tegen Zwarte Piet, maandag tijdens de gemeenteraadszitting in Emmen, zitten er nog zeven vast. Hun identiteit kon volgens een politiewoordvoerder nog niet worden vastgesteld.

De demonstranten zijn opgepakt voor lokaalvredebreuk omdat ze weigerden de raadszaal te verlaten. Vijf betogers mochten maandagavond al naar huis. De actie werd opgeëist door klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die zich hiermee naar eigen zeggen solidair toonden met de antiracismebeweging en de acties van Kick Out Zwarte Piet.

De ‘rebellen’ trokken maandag omstreeks 15 uur onder het roepen van de leuze ‘kick out Zwarte Piet’ van de publieke tribune in de raadszaal naar het midden bij de zitplaatsen van het college van burgemeester en wethouders. Daar ontrolden ze een spandoek met de tekst: ‘Geen Zwarte Piet, ook Emmen niet’.

Terwijl twee betogers met het protestdoek bleven staan, hield een derde een betoog waarin werd geëist dat Emmen volledig stopt met de ‘racistische karikatuur’ Zwarte Piet. Daarna hielden de betogers een zitblokkade. In hun handen hielden ze kartonnen bordjes voorzien van slogans als ‘Zwarte Piet = racisme’ en ‘Emmen kan niet’, zo is te zien op foto’s.

Burgemeester Eric van Oosterhout schorste de vergadering onmiddellijk, riep de raadsleden op de zaal te verlaten en verzocht de betogers tevergeefs te vertrekken.

De rebellen eisten dat de gemeente Emmen openlijk afstand doet van zwarte pieten tijdens de intocht van Sinterklaas. Te beginnen met de intocht van komende zaterdag. De stichting Sinterklaas Emmen en de Emmer winkeliers, die de intocht gezamenlijk organiseren, verklaarden vorig jaar al het aandeel zwarte pieten steeds verder te willen afbouwen en vervangen door roetveegpieten. Dit laat onverlet dat er tot die tijd nog steeds Zwarte Pieten te zien zijn.

Venlo
Emmen was weliswaar de eerste gemeente in Nederland waar dit jaar in aanloop naar de intocht van de Sint werd geprotesteerd tegen Zwarte Piet, maar is niet de enige gemeente waar dit gebeurt. In Venlo demonstreert KOZP zondag tegen de ‘racistische schijnoplossing grijze piet’, zo staat in een toelichting van actiegroep ‘Venlo kan het’ op Facebook.

https://www.bd.nl/binnenl(...)t-in-emmen~aa21159c/
En door.

#NieKnielenVoorDebielen
pi_206604690
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2022 18:24 schreef Nober het volgende:
[ twitter ]

Nog zeven ‘rebellen’ vast na actie tegen Zwarte Piet in Emmen
[..]
En door.

#NieKnielenVoorDebielen
Lekker lang vast laten zitten dit tuig
  dinsdag 8 november 2022 @ 19:30:57 #124
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206605653
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2022 18:26 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Lekker lang vast laten zitten dit tuig
Vergeetput. Ideale middel tegen notoire, empathieloze aandachtshoeren.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206615264
Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken
KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  User die overal opduikt 2022 woensdag 9 november 2022 @ 17:42:43 #126
186611 Haags
pi_206615307
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:38 schreef RipCity het volgende:
Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken
KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Ah terreurgroep KOZP brengt de NSB weer terug. Lekker man.
Zonder wrijving geen glans
pi_206615364
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:42 schreef Haags het volgende:

[..]
Ah terreurgroep KOZP brengt de NSB weer terug. Lekker man.
Laten we een meldpunt opstarten zodat iedereen deze NSB’ers man aanwijzen. Bij die mensen lijkt de tijd stil te staan en denken ze dat wij nog in de slaventijd leven.
Het ligt aan de instanties zelf
  woensdag 9 november 2022 @ 18:02:40 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206615466
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:38 schreef RipCity het volgende:
Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken
KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
quote:
Kick Out Zwarte Piet krijgt zijn zin: Venlo ziet tóch af van grijze piet

Venlo laat zondag toch geen grijze pieten meelopen tijdens de intocht van Sinterklaas. Het organiserende comité heeft in overleg met de gemeente besloten dat roetveegpieten de Sint zullen vergezellen.

Daarmee komt de organisatie tegemoet aan een eis van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die zondag met acties dreigde als de organisatie zou vasthouden aan de grijze piet. De aangekondigde demonstratie is afgeblazen.

Het comité wilde Zwarte Piet geleidelijk afschaffen en daarvoor werd een grijze piet als overgang bedacht. Maar daar nam KOZP geen genoegen mee: de actieclub wilde de grijze pieten ook niet en daar wordt naar geluisterd.

Oog voor traditie

Stichting Kinderfeesten Venlo wil naar eigen zeggen ‘oog hebben voor de traditie van het Sinterklaasfeest en voor het feit dat het feest zich altijd heeft aangepast aan de tijdsgeest’. ,,Voor veel vaders, moeders, opa’s en oma’s ligt de focus deze tijd op de verschijningsvorm van piet. Voor al die meningen en gevoelens is de organiserende stichting niet doof”, aldus de stichting in een verklaring.

,,Kinderen zullen in Venlo en Blerick komende zondag dezelfde piet zien als op het Sinterklaasjournaal en tijdens de landelijke intocht. Daarmee verandert er voor de kinderen niets aan het feest, maar brengen we de viering ervan nog meer bij de tijd”, aldus Joep Raemakers, voorzitter van Stichting Kinderfeesten Venlo.

Burgemeester Antoin Scholten is blij met de keuze. ,,Ik waardeer de inspanningen die gedaan zijn om het feest van Sinterklaas echt voor alle kinderen te laten zijn.”

Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken

KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Manmanman... :') _!

Kunnen we niet eens stoppen met die lui hun zin te geven?
  woensdag 9 november 2022 @ 18:33:47 #129
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206615791
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:38 schreef RipCity het volgende:
Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken
KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Dit zijn toch die lui die keihard liepen te janken toen er iemand op het raam van hun clubhuis klopte? Of was dat nu een false flag?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206617287
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:38 schreef RipCity het volgende:
Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Kun je de buurman zwart maken oO/
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_206618051
Benieuwd wanneer ze hun terreur op de pietencentrale gaan richten.
Daar worden bijna alleen maar zwarte pieten verhuurd omdat daar nog steeds de vraag naar is.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_206618273
Ff serieus, die nsb praktijken kunnen toch gewoon niet?

Eng clubje enge wezens welke door nog engere wezens iedere keer een centimeter krijgen.
Waarom buigen voor terrorisme?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206618327
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 20:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Benieuwd wanneer ze hun terreur op de pietencentrale gaan richten.
Daar worden bijna alleen maar zwarte pieten verhuurd omdat daar nog steeds de vraag naar is.
Tijd voor wapenstokken en boxbeugels voor piet naast de zak.

Dit kan echt niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206618402
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 21:17 schreef spectrumanalyser het volgende:
En er is een tegendemonstratie aangekondigd.
We zijn nu weer op het niveau van vorig jaar. Demonstratie + Tegendemonstratie.
[..]
overigens woont die mevrouw de Cuba niet in Alkmaar maar in Hoorn. En in Hoorn is het ook allemaal niet naar de wens van mevrouw de Cuba, ze wilt erg graag een standbeeld in het centrum van Hoorn, wat haar kennelijk niet bevalt, weg hebben.
Zo eentje...

Uitkering intrekken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206618643
Als je dan weet dat 1 vrouw - die niet in Alkmaar woont - eisen stelt aan het uiterlijk van Zwarte piet, en dat de organisatie daar dan ook nog eens voor buigt.... compleet van de zotte.

https://www.ad.nl/noord-h(...)etveegpiet~ad5572da/

er is een foto gestuurd naar mevrouw, met het uiterlijk van de pieten van de intocht in Alkmaar. De vrouw is tevreden en de aangekondigde protestactie is afgezegd.

en dan meld die anti-zwarte pietenclub van haar dat ze blij zijn dat Zaandam vanaf 2023 geen subsidie meer verleent aan de Sinterklaasintocht en dat ze doorgaan met demonstreren.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  woensdag 9 november 2022 @ 22:17:52 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206619398
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 21:08 schreef Red_85 het volgende:
Ff serieus, die nsb praktijken kunnen toch gewoon niet?

Eng clubje enge wezens welke door nog engere wezens iedere keer een centimeter krijgen.
Waarom buigen voor terrorisme?
En wat denk je van dit:

quote:
Zo kunnen we ouders tippen waar ze veilig sinterklaas kunnen vieren met hun kinderen en weten we waar we in 2023 in actie moeten komen
Wat is dit voor verkapte bedreiging?
pi_206620374
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 22:17 schreef AchJa het volgende:

[..]
En wat denk je van dit:
[..]
Wat is dit voor verkapte bedreiging?
Jep
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206620389
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 21:32 schreef spectrumanalyser het volgende:
Als je dan weet dat 1 vrouw - die niet in Alkmaar woont - eisen stelt aan het uiterlijk van Zwarte piet, en dat de organisatie daar dan ook nog eens voor buigt.... compleet van de zotte.

https://www.ad.nl/noord-h(...)etveegpiet~ad5572da/

er is een foto gestuurd naar mevrouw, met het uiterlijk van de pieten van de intocht in Alkmaar. De vrouw is tevreden en de aangekondigde protestactie is afgezegd.

en dan meld die anti-zwarte pietenclub van haar dat ze blij zijn dat Zaandam vanaf 2023 geen subsidie meer verleent aan de Sinterklaasintocht en dat ze doorgaan met demonstreren.
Totaal van de pot gerukt dat ie daar op gaat reageren.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 10 november 2022 @ 06:18:07 #139
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_206620967
Kunnen we met KOZP zooitje even precies hetzelfde doen als wat we destijds met NSBers deden?
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  User die overal opduikt 2022 donderdag 10 november 2022 @ 06:18:41 #140
186611 Haags
pi_206620969
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 22:17 schreef AchJa het volgende:

[..]
En wat denk je van dit:
[..]
Wat is dit voor verkapte bedreiging?
Adolf Hitler zou trots zijn geweest op deze beweging.
Zonder wrijving geen glans
pi_206622262
quote:
15s.gif Op donderdag 10 november 2022 06:18 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
Kunnen we met KOZP zooitje even precies hetzelfde doen als wat we destijds met NSBers deden?
Zou fijn zijn.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206622668
quote:
15s.gif Op donderdag 10 november 2022 06:18 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
Kunnen we met KOZP zooitje even precies hetzelfde doen als wat we destijds met NSBers deden?
Je zou het bijna doen he? Ze komen me de keel uit onderhand, nog meer dan anders :r
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206624625
quote:
15s.gif Op donderdag 10 november 2022 06:18 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
Kunnen we met KOZP zooitje even precies hetzelfde doen als wat we destijds met NSBers deden?
Dat kan in theorie. Maar Nederland is geen dictatuur.
NSB-ers waren landverraders en KOZP-mensen niet.
Wie hen wil opsluiten vanwege hun legitieme meningsuiting is een verrader van de democratie.
pi_206624813
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 14:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Dat kan in theorie. Maar Nederland is geen dictatuur.
NSB-ers waren landverraders en KOZP-mensen niet.
Wie hen wil opsluiten vanwege hun legitieme meningsuiting is een verrader van de democratie.
Klopt, de NSB'ers zijn dan ook degenen die buigen voor de KOZP-dictatuur.

Rug recht, en die KOZP'ers te verstaan geven dat zij hun mening mogen hebben maar dat wij blijven doen wat wij blijven doen. Onze mening (over Zwarte Piet) is daarbij minimaal net zo belangrijk als de hunne, en eigenlijk nog wel belangrijker omdat het 'ons' feestje is.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206624892
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 14:18 schreef Montagui het volgende:

[..]
Klopt, de NSB'ers zijn dan ook degenen die buigen voor de KOZP-dictatuur.
Nie lieguhhh Er is geen KOZP-dictatuur

quote:
Rug recht, en die KOZP'ers te verstaan geven dat zij hun mening mogen hebben maar dat wij blijven doen wat wij blijven doen. Onze mening (over Zwarte Piet) is daarbij minimaal net zo belangrijk als de hunne, en eigenlijk nog wel belangrijker omdat het 'ons' feestje is.
"ons " daarmee zeg je dat mensen met ook een andere afkomst minder rechten heeft op het vieren van sintfeest en daar een mening over te hebben. Dat is discriminatie.
Overigens zijn de meeste KOZP-activisten gewoon Nederlander.
pi_206626286
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 14:23 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Nie lieguhhh Er is geen KOZP-dictatuur
[..]
"ons " daarmee zeg je dat mensen met ook een andere afkomst minder rechten heeft op het vieren van sintfeest en daar een mening over te hebben. Dat is discriminatie.
Overigens zijn de meeste KOZP-activisten gewoon Nederlander.
Nee, daarmee zeg ik dat ik, wij, ons, ieder zijn, haar, hun et etc etc feestje mogen vieren zoals we/ze dat zelf willen net zoals iedereen dat op zijn/haar manier mag doen. Dat is vrijheid.

KOZP zijn juist degenen die andere hun manier van het feestje mogen vieren willen opleggen. En dat is dictatuur.

Zeker als je ziet dat ze hun mening kracht bijzetten met bedreigingen en vandalisme. Walgelijk volk.

Met je discriminatie.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206626442
Het paard van Sinterklaas is dit jaar wel zwart. Er is namelijk een tekort aan schimmels.

Einde mededeling.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_206626536
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 14:23 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Nie lieguhhh Er is geen KOZP-dictatuur
[..]
"ons " daarmee zeg je dat mensen met ook een andere afkomst minder rechten heeft op het vieren van sintfeest en daar een mening over te hebben. Dat is discriminatie.
Overigens zijn de meeste KOZP-activisten gewoon Nederlander.
Dat zegt hij helemaal niet, dat zeg jij. Ga lekker hier demonstreren over je gelijkheid:

https://www.parool.nl/nie(...)en-vallen~b0745800b/
https://www.waterkant.net(...)slavenhouders-komen/
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206626550
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 16:22 schreef Montagui het volgende:

[..]
Nee, daarmee zeg ik dat ik, wij, ons, ieder zijn, haar, hun et etc etc feestje mogen vieren zoals we/ze dat zelf willen net zoals iedereen dat op zijn/haar manier mag doen. Dat is vrijheid.

KOZP zijn juist degenen die andere hun manier van het feestje mogen vieren willen opleggen. En dat is dictatuur.

Zeker als je ziet dat ze hun mening kracht bijzetten met bedreigingen en vandalisme. Walgelijk volk.

Met je discriminatie.
Dit. En daardoor zijn het gewoonweg terroristen

Trek het je verder niet aan, bluesdude is al 8 jaar blanken aan het weg zetten als racist.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206627397
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 16:22 schreef Montagui het volgende:

[..]
Nee, daarmee zeg ik dat ik, wij, ons, ieder zijn, haar, hun et etc etc feestje mogen vieren zoals we/ze dat zelf willen net zoals iedereen dat op zijn/haar manier mag doen. Dat is vrijheid.
Je bent aan het draaien over 'ons'. Natuurlijk had je het over mensen met ook een niet-Nederlandse afkomst.
pi_206627469
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 14:23 schreef Bluesdude het volgende:

"ons " daarmee zeg je dat mensen met ook een andere afkomst minder rechten heeft op het vieren van sintfeest en daar een mening over te hebben. Dat is discriminatie.
Overigens zijn de meeste KOZP-activisten gewoon Nederlander.
Waarom communiceren ze dan in het Engels, hebben ze het over Amerikaanse gebruiken en verkleden ze zich als Black Panthers?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_206627836
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 18:30 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Je bent aan het draaien over 'ons'. Natuurlijk had je het over mensen met ook een niet-Nederlandse afkomst.
:')

Ik leg het nog eens uit omdat jij het klaarblijkelijk niet begrijpt, en in plaats van inhoudelijk te reageren blijf je circlerjerken in je discriminatie-fixatie en het framen van users.

Word je daar nou nooit eens moe van?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  vrijdag 11 november 2022 @ 18:40:33 #153
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206640935
Sinterklaascomité houdt vast aan Zwarte Piet, dus de intocht gaat niet door: ‘Zal onze tijd wel duren’

DRUTEN - Sinterklaas meert dit jaar niet aan in Druten. De stichting Vrienden van Sinterklaas Druten, fervent aanhanger van Zwarte Piet, besloot in februari te stoppen met de intocht en houdt voet bij stuk. Niemand anders voelt zich geroepen de Sint dit weekend in Druten te onthalen, blijkt nu.

Op het stadhuis is dit jaar geen vergunningsaanvraag op de mat geploft, en dat betekent geen intocht op de Veerdam, want in februari van dit jaar besloot de stichting vrienden van Sinterklaas Druten er de brui aan te geven. Ook de schoolbezoeken werden aan banden gelegd

Besluit scholen reden tot stoppen

Reden: de stichting houdt vast aan Zwarte Piet en voelde zich in de wiek geschoten omdat scholenkoepel Groeisaam Zwarte Piet in de ban deed. Ook de persoonlijke voorkeur van waarnemend burgemeester Corry van Rhee (PvdA) - zij is uitgesproken tegenstander van Zwarte Piet - speelde een rol in dat besluit.

Nu het Sinterklaasfeest nadert blijkt dat niemand de handschoen in Druten op heeft gepakt en het dorp het definitief zonder intocht moet doen. ,,Heel jammer", zegt Elly de Jong van de stichting vrienden van sinterklaas. ,,En dit gaat ons ook zeker aan het hart, maar ons besluit is genomen en dat draaien we niet meer terug.”

De Gelderlander
pi_206640977
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:40 schreef AchJa het volgende:
Nu het Sinterklaasfeest nadert blijkt dat niemand de handschoen in Druten op heeft gepakt en het dorp het definitief zonder intocht moet doen. ,,Heel jammer", zegt Elly de Jong van de stichting vrienden van sinterklaas. ,,En dit gaat ons ook zeker aan het hart, maar ons besluit is genomen en dat draaien we niet meer terug.”

Ik ben geen tegenstander van zwarte piet, maar zo zie je wel waar die volharding die leidt. Naar helemaal geen sinterklaasfeest meer. Heb je het dan goed gedaan, als Vrienden van Sinterklaas?
't Echte en 't ware!
  vrijdag 11 november 2022 @ 18:44:48 #155
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206640985
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:43 schreef Japepk het volgende:
Ik ben geen tegenstander van zwarte piet, maar zo zie je wel waar die volharding die leidt. Naar helemaal geen sinterklaasfeest meer. Heb je het dan goed gedaan, als Vrienden van Sinterklaas?
Of heb je het "goed gedaan" als tegenstander van zwarte Piet?
pi_206641004
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:44 schreef AchJa het volgende:

[..]
Of heb je het "goed gedaan" als tegenstander van zwarte Piet?
Ja, da's weer een andere discussie. Maar vind de mensen die stug vol blijven houden aan zwarte piet, ook oogkleppen op hebben. Met al resultaat dat de mensen die het sinterklaasfeest waarschijnlijk een warm hart toe dragen, nu helemaal niets meer hebben. Verzin een oplossing en organiseer lekker een feestje, in plaats van stug op je principes te blijven staan.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 11 november 2022 @ 18:48:45 #157
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_206641021
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:47 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ja, da's weer een andere discussie. Maar vind de mensen die stug vol blijven houden aan zwarte piet, ook oogkleppen op hebben. Met al resultaat dat de mensen die het sinterklaasfeest waarschijnlijk een warm hart toe dragen, nu helemaal niets meer hebben. Verzin een oplossing en organiseer lekker een feestje, in plaats van stug op je principes te blijven staan.
Ja, maar "een beetje Zwarte Piet" schijnt niet mogelijk te zijn. Het is óf een feest met Zwarte Piet, óf één zonder.
  vrijdag 11 november 2022 @ 18:48:58 #158
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206641022
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:47 schreef Japepk het volgende:

Ja, da's weer een andere discussie. Maar vind de mensen die stug vol blijven houden aan zwarte piet, ook oogkleppen op hebben. Met al resultaat dat de mensen die het sinterklaasfeest waarschijnlijk een warm hart toe dragen, nu helemaal niets meer hebben. Verzin een oplossing en organiseer lekker een feestje, in plaats van stug op je principes te blijven staan.
Er zijn natuurlijk legio oplossingen voorbijgekomen maar KOZP en co willen van niks weten... De grijze pieten zijn de nek ook alweer omgedraaid...
pi_206641028
Hier nog volop zwarte pieten en dat gaat ook niet veranderen :) Genot
pi_206641105
Hier in Breda ook. In Tuinzigt moeten en zullen ze een intocht met zwarte pieten hebben. Nou geloof me, dat heeft eerder de sfeer van een protestmars/verloren voetbalwedstrijd dan een sinterklaasintocht. En dáár vind ik het sneu worden. Los van de walgelijke stemmingmakerij van die KOZP. Gemeentes hadden meer met hun sociale antenne moeten reageren en die gasten nergens een serieus podium moeten geven.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 11 november 2022 @ 18:57:00 #161
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206641123
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:48 schreef AchJa het volgende:

[..]
Er zijn natuurlijk legio oplossingen voorbijgekomen maar KOZP en co willen van niks weten... De grijze pieten zijn de nek ook alweer omgedraaid...
En daarom ben ik helemaal klaar met die gasten. Niks mis met wat polderen, maar als het voor mensen alles of niets is, dan maar niets.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206641265
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:57 schreef thedeedster het volgende:

[..]
En daarom ben ik helemaal klaar met die gasten. Niks mis met wat polderen, maar als het voor mensen alles of niets is, dan maar niets.
inderdaad. alleen maar zieken. ondernemers lastig vallen. zeuren bij de gemeente om subsidies in te trekken van de Sinterklaasintocht en intussen zelf via een sloot aan stichtingen subsidies naar binnen harken.

ze zullen nooit tevreden zijn. de man achter KOZP heeft zelfs publiekelijk gevraagd of er nog meer onderwerpen zijn waar ze zich druk over kunnen maken.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206641502
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:40 schreef AchJa het volgende:
Sinterklaascomité houdt vast aan Zwarte Piet, dus de intocht gaat niet door: ‘Zal onze tijd wel duren’

DRUTEN - Sinterklaas meert dit jaar niet aan in Druten. De stichting Vrienden van Sinterklaas Druten, fervent aanhanger van Zwarte Piet, besloot in februari te stoppen met de intocht en houdt voet bij stuk. Niemand anders voelt zich geroepen de Sint dit weekend in Druten te onthalen, blijkt nu.

Op het stadhuis is dit jaar geen vergunningsaanvraag op de mat geploft, en dat betekent geen intocht op de Veerdam, want in februari van dit jaar besloot de stichting vrienden van Sinterklaas Druten er de brui aan te geven. Ook de schoolbezoeken werden aan banden gelegd

Besluit scholen reden tot stoppen

Reden: de stichting houdt vast aan Zwarte Piet en voelde zich in de wiek geschoten omdat scholenkoepel Groeisaam Zwarte Piet in de ban deed. Ook de persoonlijke voorkeur van waarnemend burgemeester Corry van Rhee (PvdA) - zij is uitgesproken tegenstander van Zwarte Piet - speelde een rol in dat besluit.

Nu het Sinterklaasfeest nadert blijkt dat niemand de handschoen in Druten op heeft gepakt en het dorp het definitief zonder intocht moet doen. ,,Heel jammer", zegt Elly de Jong van de stichting vrienden van sinterklaas. ,,En dit gaat ons ook zeker aan het hart, maar ons besluit is genomen en dat draaien we niet meer terug.”

De Gelderlander
Zo zie je maar weer, die extreme pro Zwarte Piet tokkies doen het niet voor de kinderen maar vooral voor zichzelf.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206641550
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 17:38 schreef RipCity het volgende:
Meldpunt om laatste Zwarte Piet te verlinken
KOZP kondigde vandaag een ‘jaar lang actie tegen zwarte piet aan’. Vanaf 2023 moet zwarte piet verleden tijd zijn, aldus de actievoerders. ,,In veel gemeenten, steden en dorpen lijkt de tijd stil te staan en wordt zwarte piet nog steeds getolereerd of zelfs gevierd”, aldus de groep, dat mensen oproept zelf in actie te komen.

Ook roept de actiegroep een meldpunt in het leven, Meldpunt Zwarte Piet, waar iedereen de laatste bestaande Zwarte Piet kan verlinken.
Nice, hier ga ik gretig gebruik van maken als ik zwarte Pieten zie.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206642224
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 19:31 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nice, hier ga ik gretig gebruik van maken als ik zwarte Pieten zie.
twitter
pi_206642312
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 20:02 schreef Nober het volgende:

[..]
[ twitter ]
Ze zijn te racistisch voor roetveegpieten bedoelt deze man eigenlijk te zeggen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206642385
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 20:06 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ze zijn te racistisch voor roetveegpieten bedoelt deze man eigenlijk te zeggen.
Wat is er racistisch aan donkere mensen?
pi_206642645
zo kun je alles wel racistisch noemen. Dan is melk zeker ook racistisch, omdat vrijwel alleen mensen met blanke huidskleur tegen melk kunnen?
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206642659
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:40 schreef AchJa het volgende:
Sinterklaascomité houdt vast aan Zwarte Piet, dus de intocht gaat niet door: ‘Zal onze tijd wel duren’

DRUTEN - Sinterklaas meert dit jaar niet aan in Druten. De stichting Vrienden van Sinterklaas Druten, fervent aanhanger van Zwarte Piet, besloot in februari te stoppen met de intocht en houdt voet bij stuk. Niemand anders voelt zich geroepen de Sint dit weekend in Druten te onthalen, blijkt nu.

Op het stadhuis is dit jaar geen vergunningsaanvraag op de mat geploft, en dat betekent geen intocht op de Veerdam, want in februari van dit jaar besloot de stichting vrienden van Sinterklaas Druten er de brui aan te geven. Ook de schoolbezoeken werden aan banden gelegd

Besluit scholen reden tot stoppen

Reden: de stichting houdt vast aan Zwarte Piet en voelde zich in de wiek geschoten omdat scholenkoepel Groeisaam Zwarte Piet in de ban deed. Ook de persoonlijke voorkeur van waarnemend burgemeester Corry van Rhee (PvdA) - zij is uitgesproken tegenstander van Zwarte Piet - speelde een rol in dat besluit.

Nu het Sinterklaasfeest nadert blijkt dat niemand de handschoen in Druten op heeft gepakt en het dorp het definitief zonder intocht moet doen. ,,Heel jammer", zegt Elly de Jong van de stichting vrienden van sinterklaas. ,,En dit gaat ons ook zeker aan het hart, maar ons besluit is genomen en dat draaien we niet meer terug.”

De Gelderlander
In Culemborg is de intocht geannuleerd n.a.v. diverse bedreigingen.
quote:
Als Sinterklaascomité hebben we moeten besluiten alle Sinterklaasactiviteiten in Culemborg te annuleren. Zonder navraag bij het Sinterklaascomité te doen is de conclusie getrokken dat Sinterklaas dit jaar alle bezwaren richting de zwarte Piet aan zijn mijter lapt en hoe dan ook gewoon met alleen de Zwarte Pieten op de voorgestelde locaties zou aankomen.
Binnen het Sinterklaascomité is bij de aanvang van de organisatie van het feest besloten mee te buigen met de landelijk trend en dus ook aan de wens van onze burgemeester. Echter een transitie van zwarte Piet naar roetveeg Piet zónder kroeshaar is geen stap die je zo maar even kunt nemen in een team van ruim 40 enthousiaste mensen, die zich de afgelopen jaren (als zwarte Piet dus anoniem) vol enthousiasme belangeloos heeft ingezet voor dit geweldige kinderfeest.
De burgemeester is van mening dat een mix van zwarte Pieten en roetveeg Pieten absoluut niet wenselijk is en een veiligheidsrisico met zich meeneemt.
Tot 2019 kwam Sinterklaas met hoofdzakelijk Zwarte Pieten aan in Culemborg, ook toen waren er al roetveeg Pieten bij de intocht, het hele muziekkorps was roetveeg. Het schitterend eigen fotomateriaal wat voor publicatie geschikt was, is gebruikt ter illustratie van de folders en is de aanleiding geweest voor de speculaties. Niet alleen binnen de gemeenteraad, maar ook daarbuiten is zonder enige navraag te hebben gedaan, direct de conclusie getrokken dat vast zou worden gehouden aan alleen maar zwarte Pieten.
In een gesprek wat woensdag de 9e heeft plaatsgevonden met de burgemeester en een afvaardiging van het organiserend comité is duidelijk geworden dat de activiteiten met zowel zwarte als roetveeg Pieten een risicofactor vormen, waarbij de burgemeester aangaf te weinig politiemacht in huis te hebben om dit het hoofd te bieden. Als comité hebben we na een zorgvuldige afweging en diverse bedreigingen moeten besluiten uit veiligheidsoverweging, voor zowel bezoekers als teamleden, het Sinterklaasfeest te annuleren. Het Sinterklaasfeest is een feest voor alle kinderen, het is moeilijk te verteren dat dit door volwassenen op deze wijze te niet gedaan wordt.
Wat dit voor het komend jaar voor het grootste kinderfeest gaat betekenen is nog niet bekend.
https://www.sintinculemborg.nl/

Aangezien de intocht vergezeld zou worden door zwarte (onacceptabel voor KOZP) en grijze (onacceptabel voor KOZP) Pieten ligt de initiele dreiging voor de hand, al zullen voorstanders van een zwarte Zwarte Piet ook niet onverdeeld gelukkig zijn met de knieval naar de grijze Piet, en net zo min met de onwrikbare opstelling van de burgemeester.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206642748
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 20:02 schreef Nober het volgende:

[..]
[ twitter ]
Uit het artikel

quote:
Voor de vaste intochtvrijwilliger Esther uit De Lier is het heel simpel. Ze wil dit jaar opnieuw piet zijn in De Lier. Op één voorwaarde: 'Ik wil helemaal bruin geschminkt worden', benadrukt ze. 'Ik vind het anders helemaal niet leuk. Je wordt sneller herkend. En bovendien, zo hebben we dit feest altijd gevierd. Waarom moet die traditie verloren gaan?'
En dat is hoe 99 procent van de pieten er in De Lier over denkt. 'Vijf jaar geleden was ik heel stellig', vertelt organisator Marjoke Koene. 'Toen besloten we als organisatie: bij ons blijven alle pieten gewoon donkerbruin. Zo noemen wij het; bruin, geen zwart.' Marjoke is al ruim twintig jaar verantwoordelijk voor de intocht in De Lier. 'Inmiddels zie ik ook wel in dat we niet helemaal achter kunnen blijven. Dus stel ik mijn pieten de keuze; wil je bruin of roetveeg?

Maar slechts één van de veertig pieten heeft nu aangegeven dat ze als roetveegpiet gaat. 'Pieten willen gewoon niet meedoen, als ze als roetveeg móeten', zegt Koene.
^O^
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206642865
het is de reden dat zwarte piet zoveel waarde heeft. in kleine buurten en gemeenschappen kennen de mensen elkaar. het klinkt misschien gek maar als je gezicht zwart geschminkt is, ben je moeilijk herkenbaar.

als je roetvegen hebt, zie je zo wie het is. en dat is nou net even de lol met zwarte piet. het is je oom of neef.

je gaat niet de hulpjes van sinterklaas bivakmutsen op zetten.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206643018
Dreigen helpt blijkbaar

Na dreigementen toch geen zwarte pieten bij Sint-intocht Woudenberg: ‘Doen we met veel tegenzin’

https://www.ad.nl/amersfo(...)l-tegenzin~abea40d1/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_206644092
Ja terreur loont. Goed om te weten
pi_206645822
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 21:12 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ja terreur loont. Goed om te weten
Wisten we al van de boertjes.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206646528
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 22:53 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Wisten we al van de boertjes.
Nee, als dat al zo zou zijn dan hebben de boertjes het afgekeken van KOZP.

KOZP was namelijk eerder.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 12 november 2022 @ 00:39:49 #176
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_206646630
Je merkt toch dat het Sinterklaasfeest steeds minder leeft. Gaaf om, in Rutte zijn termen te spreken, te zien hoe dit kinderfeest vakkundig de nek om wordt gedraaid door een paar beroepszeikers.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_206646712
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 00:39 schreef PzKpfw het volgende:
Je merkt toch dat het Sinterklaasfeest steeds minder leeft. Gaaf om, in Rutte zijn termen te spreken, te zien hoe dit kinderfeest vakkundig de nek om wordt gedraaid door een paar beroepszeikers.
Precies wat die groep kutvolk wil.

Maar denk niet dat het ze gaat lukken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206646728
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 00:39 schreef PzKpfw het volgende:
Je merkt toch dat het Sinterklaasfeest steeds minder leeft. Gaaf om, in Rutte zijn termen te spreken, te zien hoe dit kinderfeest vakkundig de nek om wordt gedraaid door een paar beroepszeikers.
Ach whatever.
Vakman pur sang
pi_206646782
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 19:31 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nice, hier ga ik gretig gebruik van maken als ik zwarte Pieten zie.
Spoor jij wel zeg, verrader!
pi_206646950
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 18:40 schreef AchJa het volgende:
Sinterklaascomité houdt vast aan Zwarte Piet, dus de intocht gaat niet door: ‘Zal onze tijd wel duren’

DRUTEN - Sinterklaas meert dit jaar niet aan in Druten. De stichting Vrienden van Sinterklaas Druten, fervent aanhanger van Zwarte Piet, besloot in februari te stoppen met de intocht en houdt voet bij stuk. Niemand anders voelt zich geroepen de Sint dit weekend in Druten te onthalen, blijkt nu.

Op het stadhuis is dit jaar geen vergunningsaanvraag op de mat geploft, en dat betekent geen intocht op de Veerdam, want in februari van dit jaar besloot de stichting vrienden van Sinterklaas Druten er de brui aan te geven. Ook de schoolbezoeken werden aan banden gelegd

Besluit scholen reden tot stoppen

Reden: de stichting houdt vast aan Zwarte Piet en voelde zich in de wiek geschoten omdat scholenkoepel Groeisaam Zwarte Piet in de ban deed. Ook de persoonlijke voorkeur van waarnemend burgemeester Corry van Rhee (PvdA) - zij is uitgesproken tegenstander van Zwarte Piet - speelde een rol in dat besluit.

Nu het Sinterklaasfeest nadert blijkt dat niemand de handschoen in Druten op heeft gepakt en het dorp het definitief zonder intocht moet doen. ,,Heel jammer", zegt Elly de Jong van de stichting vrienden van sinterklaas. ,,En dit gaat ons ook zeker aan het hart, maar ons besluit is genomen en dat draaien we niet meer terug.”

De Gelderlander
Triest zo'n pedant kutburgemeestertje. Verneukt even om haar persoonlijke punt te maken het jaarlijkse hoogtepunt van alle koters uit haar gemeente.

Grafwijf.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206647123
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 01:30 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Spoor jij wel zeg, verrader!
Ga huilen jongen!
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206647224
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 00:39 schreef PzKpfw het volgende:
Je merkt toch dat het Sinterklaasfeest steeds minder leeft. Gaaf om, in Rutte zijn termen te spreken, te zien hoe dit kinderfeest vakkundig de nek om wordt gedraaid door een paar beroepszeikers.
steeds meer mensen gaan inzien wat voor een onzinnig feestje het is. een eeuwenoude traditie gekaapt door de kerk, en racistisch gemaakt.
pi_206647296
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 07:34 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
steeds meer mensen gaan inzien wat voor een onzinnig feestje het is. een eeuwenoude traditie gekaapt door de kerk, en racistisch gemaakt.
:') Wat een bullshit.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_206647520
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 07:53 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
:') Wat een bullshit.
Klopt. O.a. Nielsch en pokkerdepok zijn dan ook de trolletjes van KOZP met corvee op Fok!.

Negeren dus.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206647626
Zijn roetveeg/schoorsteen pieten nog een ding, of is dat ook al gecancelled?
  zaterdag 12 november 2022 @ 09:00:51 #186
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_206647656
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 08:55 schreef FL_Freak het volgende:
Zijn roetveeg/schoorsteen pieten nog een ding, of is dat ook al gecancelled?
Ja, de vakbond voor schoorsteenvegers gaat protesteren
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 12 november 2022 @ 09:02:58 #187
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_206647667
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 02:23 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Triest zo'n pedant kutburgemeestertje. Verneukt even om haar persoonlijke punt te maken het jaarlijkse hoogtepunt van alle koters uit haar gemeente.

Grafwijf.
Kan je ook zeggen over die Sinterklaasvereniging. Die stoppen er ook mee om principiële redenen.

Ik merk het thuis ook, voor de kinderen maakt het niks uit op het zwart of paars of roetveeg is
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_206647678
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 07:34 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
steeds meer mensen gaan inzien wat voor een onzinnig feestje het is. een eeuwenoude traditie gekaapt door de kerk, en racistisch gemaakt.
Mensen worden gewoon moe van dat gezeik eromheen. Niks meer en niks minder.
pi_206647791
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 20:26 schreef spectrumanalyser het volgende:
het is de reden dat zwarte piet zoveel waarde heeft. in kleine buurten en gemeenschappen kennen de mensen elkaar. het klinkt misschien gek maar als je gezicht zwart geschminkt is, ben je moeilijk herkenbaar.

als je roetvegen hebt, zie je zo wie het is. en dat is nou net even de lol met zwarte piet. het is je oom of neef.

je gaat niet de hulpjes van sinterklaas bivakmutsen op zetten.
Dat wordt hier in het dorp idd als voornaamste argument pro zwarte Piet aangedragen maar ik denk echt dat je kinderen alles kan wijsmaken.. ik denk dat die zo in de fantasie/magie zitten dat de meesten het niet zien en de kinderen die t wel zien kun je ook vanalles wijsmaken (die lijkt veel op tante Miep ja, maar dat is ze niet / tante Miep helpt mee als hulppiet voor de Sint dit jaar).

Het zijn de volwassenen die nu blijven vasthouden aan iets uit hun jeugd en niet meebewegen met de tijd / veranderingen, en daardoor het feest verpesten voor de kinderen van nu.

Bij ons in de gemeente zijn de grootste roeptoeters iig volwassenen van kinderen die al ouder zijn en niet meer geloven, dat maakt me helemaal kwaad. Vraag mij en andere ouders van jonge kinderen eens wat we vinden, dan hoor je wrs van de overgrote meerderheid dat we roetveegpieten van harte welkom heten, ook in ons kleine dorp - en die kans op herkenning nemen we voor lief - omdat we het feest voor de kleintjes het belangrijkste vinden.
  zaterdag 12 november 2022 @ 09:29:31 #190
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206647826
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:05 schreef hunterrnl het volgende:

[..]
Mensen worden gewoon moe van dat gezeik eromheen. Niks meer en niks minder.
Helemaal naar de gallemiezen geholpen. Helemaal verziekt. En dan nog met droge ogen beweren dat ze een feest voor álle kinderen willen…
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206647882
twitter


snachts met bivakmuts je slogan op de grond spuiten. ja dan heb je vast een goed punt, als je dat alleen durft door je gezicht te verbergen en als iedereen op 1 oor ligt.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206647888
Na het zien van het Sinterklaasjournaal valt het mij op de racistische Sint alleen maar blanken als Piet heeft. Kan dat niet wat inclusiever! Waarom niet een zwarte Piet? Ik begrijp niet dat hier wat meer aandacht voor is.
  zaterdag 12 november 2022 @ 09:39:43 #193
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_206647931
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:23 schreef hetzusjevan het volgende:

[..]
Dat wordt hier in het dorp idd als voornaamste argument pro zwarte Piet aangedragen maar ik denk echt dat je kinderen alles kan wijsmaken.. ik denk dat die zo in de fantasie/magie zitten dat de meesten het niet zien en de kinderen die t wel zien kun je ook vanalles wijsmaken (die lijkt veel op tante Miep ja, maar dat is ze niet / tante Miep helpt mee als hulppiet voor de Sint dit jaar).

Het zijn de volwassenen die nu blijven vasthouden aan iets uit hun jeugd en niet meebewegen met de tijd / veranderingen, en daardoor het feest verpesten voor de kinderen van nu.

Bij ons in de gemeente zijn de grootste roeptoeters iig volwassenen van kinderen die al ouder zijn en niet meer geloven, dat maakt me helemaal kwaad. Vraag mij en andere ouders van jonge kinderen eens wat we vinden, dan hoor je wrs van de overgrote meerderheid dat we roetveegpieten van harte welkom heten, ook in ons kleine dorp - en die kans op herkenning nemen we voor lief - omdat we het feest voor de kleintjes het belangrijkste vinden.
Maar het gaat niet alleen om "van harte welkom heten". Het combineren van Roetveegpieten en Zwarte Pieten schijnt uit den boze te zijn; het is in deze strijd tussen volwassenen steeds een alles-of-niets-kwestie, zeker ook voor de activisten, en als pro-pieter weet je dat het afgelopen is zodra je ook maar een beetje toegeeft. Niet omdat de kinderen het willen, maar omdat de actievoerders pas tevreden zijn als de laatste ZP van de aardbodem verdwenen is. Natuurlijk wekt dat verbittering en dan sta je er als boze volwassene inderdaad niet sympathiek op, maar het komt wel ergens vandaan.
  zaterdag 12 november 2022 @ 09:44:56 #194
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_206647972
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:35 schreef spectrumanalyser het volgende:
[ twitter ]

snachts met bivakmuts je slogan op de grond spuiten. ja dan heb je vast een goed punt, als je dat alleen durft door je gezicht te verbergen en als iedereen op 1 oor ligt.
Als een verzetsstrijder in een oorlog, hè. Als ze je oppakken ben je er geweest... Dat was volgens mij ook de insteek van de mensen achter KOZP, die zich spiegelden aan de Amerikaanse burgerrechtenbewegingen van de jaren 50 en 60. Het "gevaar" flink opblazen en stiekem een beetje hopen dat de Nederlandse politie met groot materieel uitpakt zodat je allerlei vreselijke sensatiebeelden de wereld kunt laten rondgaan. Dat geeft mensen blijkbaar het gevoel dat ze met heel relevante zaken bezig zijn.
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 12 november 2022 @ 10:13:16 #195
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_206648161
Vraag me af of KOZP weer naar de zwartepietendorpjes gaat vandaag. Hebben ze al wat aangekondigd?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_206648195
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:02 schreef Drekkoning het volgende:

[..]
Kan je ook zeggen over die Sinterklaasvereniging. Die stoppen er ook mee om principiële redenen.

Ik merk het thuis ook, voor de kinderen maakt het niks uit op het zwart of paars of roetveeg is
Waarom? Die vereniging willen gewoon de straat op zoals ze altijd doen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206648204
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 06:10 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ga huilen jongen!
En? Al de nsb'er uit kunnen hangen vandaag?
Al wat bonnetjes voor kopgeld gekregen?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206648211
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:13 schreef Paul het volgende:
Vraag me af of KOZP weer naar de zwartepietendorpjes gaat vandaag. Hebben ze al wat aangekondigd?
Hier pikzwarte pieten zoals decennia, geloof niet dat in zo’n dorp als de onze een kozp ongeschonden weg komt
Vakman pur sang
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 12 november 2022 @ 10:22:06 #199
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_206648213
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:21 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Hier pikzwarte pieten zoals decennia, geloof niet dat in zo’n dorp als de onze een kozp ongeschonden weg komt
Waar is dat hee? Dan stuur ik KOZP er ff op af krijgen we mooie filmpjes
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zaterdag 12 november 2022 @ 10:29:42 #200
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206648248
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:44 schreef Iblardi het volgende:

[..]
Als een verzetsstrijder in een oorlog, hè. Als ze je oppakken ben je er geweest... Dat was volgens mij ook de insteek van de mensen achter KOZP, die zich spiegelden aan de Amerikaanse burgerrechtenbewegingen van de jaren 50 en 60. Het "gevaar" flink opblazen en stiekem een beetje hopen dat de Nederlandse politie met groot materieel uitpakt zodat je allerlei vreselijke sensatiebeelden de wereld kunt laten rondgaan. Dat geeft mensen blijkbaar het gevoel dat ze met heel relevante zaken bezig zijn.
En vooral alles goed filmen. Dat men zoiets bij voorbaat al doet, spreekt boekdelen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206648342
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 08:38 schreef Montagui het volgende:

[..]
Klopt. O.a. Nielsch en pokkerdepok zijn dan ook de trolletjes van KOZP met corvee op Fok!.

Negeren dus.
nou ik mag ook een mening hebben hier hoor, niet alleen jij. het gaat toch ook om de discussie, of wil je gewoon alleen maar mensen die het met je eens zijn
pi_206648358
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:05 schreef hunterrnl het volgende:

[..]
Mensen worden gewoon moe van dat gezeik eromheen. Niks meer en niks minder.
sommigen wel. anderen worden wakker. we weten gemiddeld nu veel meer over wat het precies is dan 10 jaar geleden.
pi_206648390
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:42 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
nou ik mag ook een mening hebben hier hoor, niet alleen jij. het gaat toch ook om de discussie, of wil je gewoon alleen maar mensen die het met je eens zijn
Het zwart van zwarte Piet heeft weinig met donkere mensen te maken en heeft een mythologische achtergrond. Sinterklaas had de duivel overwonnen en maakte hem tot knecht. Of zelfs terug te voeren op de zwarte raven van Odin.

https://historianet.nl/ma(...)-mythologie-te-maken

Zou een zwarte figuur wel acceptabel zijn, of is zwart sowieso racisme?
  zaterdag 12 november 2022 @ 10:47:28 #204
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206648392
Als we dan toch alles VOOR DE KINDEREN DOEN, zullen we dan per direct de stoomboot maar afschaffen aangezien kinderen hier ook AANSTOOT aan namen aldus de ouders op Twitter ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206648405
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:47 schreef Scorpie het volgende:
Als we dan toch alles VOOR DE KINDEREN DOEN, zullen we dan per direct de stoomboot maar afschaffen aangezien kinderen hier ook AANSTOOT aan namen aldus de ouders op Twitter ?
sowieso is het racistisch dat de Sint westerse kinderen wel cadeautjes geeft, maar Afrika overslaat.
pi_206648480
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:47 schreef Scorpie het volgende:
Als we dan toch alles VOOR DE KINDEREN DOEN, zullen we dan per direct de stoomboot maar afschaffen aangezien kinderen hier ook AANSTOOT aan namen aldus de ouders op Twitter ?
Die heeft Sinterklaas allang omgebouwd naar Lion accu aangedreven motoren.
Die stoom is alleen nog maar een generator voor de sier.
Vakman pur sang
pi_206648489
Zwarte Piet is niet racistisch.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206648574
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:23 schreef hetzusjevan het volgende:

[..]
Dat wordt hier in het dorp idd als voornaamste argument pro zwarte Piet aangedragen maar ik denk echt dat je kinderen alles kan wijsmaken..
Helemaal mee eens.

Maar:

"Don't fix what isn't wrong"

Is hier de issue.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 12 november 2022 @ 11:06:27 #209
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_206648576
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:17 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Waarom? Die vereniging willen gewoon de straat op zoals ze altijd doen.
Klopt; en dat mag niet. Kan je heel principieel gaan doen maar je kan ook gewoon de schmink aanpassen. Kinderen zijn nu de dupe van onder andere hun koppigheid toch?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_206648581
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 09:35 schreef spectrumanalyser het volgende:
[ twitter ]

snachts met bivakmuts je slogan op de grond spuiten. ja dan heb je vast een goed punt, als je dat alleen durft door je gezicht te verbergen en als iedereen op 1 oor ligt.
...en dan ook nog een auto stelen! :')
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206648608
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:42 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
nou ik mag ook een mening hebben hier hoor, niet alleen jij. het gaat toch ook om de discussie, of wil je gewoon alleen maar mensen die het met je eens zijn
Helemaal mee eens. Excuus als ik jou over 1 kam geschoren heb met 'ga huilen' ubertrol Nielsch.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206648684
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:43 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
sommigen wel. anderen worden wakker. we weten vinden gemiddeld nu veel meer over wat het precies is naar mijn mening kan zijn dan 10 jaar geleden.
Even verbeterd.

En dat 'wakker worden' plaatst jou wel weer meteen in de extreem linkse JOOP, kozp, woke, Bij1, antifa, anarchie hoek.

Ik vind (kijk, ik vind he) dat ' wakker worden' nou niet echt wakker worden, maar meer een glijdende schaal naar de degeneratie van de mensheid. De 'wakkere' sneeuwvlokjes beginnen nu ook kinderen te krijgen en dan krijg je dit:

NWS / Stoomboot is aan t zinken, kindjes huilen massaal
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206648823
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:47 schreef zoost het volgende:

[..]
Het zwart van zwarte Piet heeft weinig met donkere mensen te maken en heeft een mythologische achtergrond. Sinterklaas had de duivel overwonnen en maakte hem tot knecht. Of zelfs terug te voeren op de zwarte raven van Odin.

https://historianet.nl/ma(...)-mythologie-te-maken

Zou een zwarte figuur wel acceptabel zijn, of is zwart sowieso racisme?
Dat is 'een' verklaring. Er zijn er meerdere, ook die richting negers of slavernij verwijzen.

En dat is de crux.

Er IS niet een eenduidige afkomst van de zwarte schmink, en juist dat propageert KOZP wel. Het zwart schminken IS racisme omdat het een neger e/o een slaaf MOET voorstellen (en vaak verwijzend naar het Amerikaanse blackface), terwijl NIEMAND met zekerheid kan zeggen wat die zwarte schmink nu werkelijk naar verwijst. En daarom mag KOZP VINDEN wat ze willen maar dat claimen als waarheid is op zijn minst aanmatigend en ook denigrerend, empathieloos en onbegripvol naar de Sintvierders.

En dan ook nog hun waarheid kracht bij willen zetten met bedreigingen, geweld, intimidatie en vandalisme. :')
Als je die middelen al nodig hebt om verandering af te dwingen dan weet je dat je niet voor de juiste zaak vecht.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206648861
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:30 schreef Montagui het volgende:

[..]
Dat is 'een' verklaring. Er zijn er meerdere, ook die richting negers of slavernij verwijzen.

En dat is de crux.

Er IS niet een eenduidige afkomst van de zwarte schmink, en juist dat propageert KOZP wel. Het zwart schminken IS racisme omdat het een neger e/o een slaaf MOET voorstellen (en vaak verwijzend naar het Amerikaanse blackface), terwijl NIEMAND met zekerheid kan zeggen wat die zwarte schmink nu werkelijk naar verwijst. En daarom mag KOZP VINDEN wat ze willen maar dat claimen als waarheid is op zijn minst aanmatigend en ook denigrerend, empathieloos en onbegripvol naar de Sintvierders.

En dan ook nog hun waarheid kracht bij willen zetten met bedreigingen, geweld, intimidatie en vandalisme. :')
Als je die middelen al nodig hebt om verandering af te dwingen dan weet je dat je niet voor de juiste zaak vecht.
Als je terug moet vallen op bedreigingen, geweld, intimidatie en vandalisme heb je bij voorbaat al verloren.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_206648872
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:47 schreef zoost het volgende:

[..]
Het zwart van zwarte Piet heeft weinig met donkere mensen te maken en heeft een mythologische achtergrond. Sinterklaas had de duivel overwonnen en maakte hem tot knecht. Of zelfs terug te voeren op de zwarte raven van Odin.

https://historianet.nl/ma(...)-mythologie-te-maken

Zou een zwarte figuur wel acceptabel zijn, of is zwart sowieso racisme?
daarom zei ik ook dat het een eeuwenoude traditie was die racistisch gemaakt is. rond de tijd van schenkman. toen werd die traditionele figuur ineens een neger.
maar dat weten we nu toch allemaal wel..
pi_206648885
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:18 schreef Montagui het volgende:

[..]
Even verbeterd.

En dat 'wakker worden' plaatst jou wel weer meteen in de extreem linkse JOOP, kozp, woke, Bij1, antifa, anarchie hoek.

Ik vind (kijk, ik vind he) dat ' wakker worden' nou niet echt wakker worden, maar meer een glijdende schaal naar de degeneratie van de mensheid. De 'wakkere' sneeuwvlokjes beginnen nu ook kinderen te krijgen en dan krijg je dit:

NWS / Stoomboot is aan t zinken, kindjes huilen massaal
dus mensen die meer weten, dat is volgens jou verslechtering? okee...
pi_206649017
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:38 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
dus mensen die meer weten, dat is volgens jou verslechtering? okee...
Lees je expres over de verbetering heen?

Daarbij als je je inleest in de afkomst van de zwarte schmink zou je inderdaad 'meer weten', en dan zou je ook 'weten' dat die zwarte schmink door Jan en Alleman op zijn/haar manier geinterpreteerd wordt. En interpretatie is subjectief, daarmee kan je niet vaststellen dat iets IS.

Jij mag vinden wat jij mag vinden, net als dat ik dat mag, en dan later we elkaar in onze waarde en gaan we niet wat jij vind opleggen aan mij (en al zeker niet met geweld, bedreigingen, intimidatie en vandalisme).
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206649068
Op naar Staphorst en Westzaan

https://m.facebook.com/events/8226176814119277/

https://www.facebook.com/events/5816826361695905

[ Bericht 32% gewijzigd door Montagui op 12-11-2022 12:01:08 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 12 november 2022 @ 12:00:55 #219
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206649124
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:51 schreef Montagui het volgende:

[..]
Lees je expres over de verbetering heen?

Daarbij als je je inleest in de afkomst van de zwarte schmink zou je inderdaad 'meer weten', en dan zou je ook 'weten' dat die zwarte schmink door Jan en Alleman op zijn/haar manier geinterpreteerd wordt. En interpretatie is subjectief, daarmee kan je niet vaststellen dat iets IS.

Jij mag vinden wat jij mag vinden, net als dat ik dat mag, en dan later we elkaar in onze waarde en gaan we niet wat jij vind opleggen aan mij (en al zeker niet met geweld, bedreigingen, intimidatie en vandalisme).
Of midden in de nacht met bivakmutsen op op straat kalken.

“Voor de kinderen” mijn reet :') smerig vies tuig dat je gewoon moet neerknuppelen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206649269
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:51 schreef Montagui het volgende:

[..]
Lees je expres over de verbetering heen?

Daarbij als je je inleest in de afkomst van de zwarte schmink zou je inderdaad 'meer weten', en dan zou je ook 'weten' dat die zwarte schmink door Jan en Alleman op zijn/haar manier geinterpreteerd wordt. En interpretatie is subjectief, daarmee kan je niet vaststellen dat iets IS.

Jij mag vinden wat jij mag vinden, net als dat ik dat mag, en dan later we elkaar in onze waarde en gaan we niet wat jij vind opleggen aan mij (en al zeker niet met geweld, bedreigingen, intimidatie en vandalisme).
dat zou ik toch nooit doen, he.. ik ben aardig

maar je hebt het verder wel mis. het is helemaal niet een kwestie van interpretatie. alleen van draaien om de hete brei, door mensen die er geen racisme in willen zien. overal in europa heb je nog oude tradities met zwarte schmink, en vrijwel allemaal lijken ze niet op zwarte mensen. dat is dus een rare aanpassing die wij hebben gedaan. echte traditionalisten zouden daarom ook tegen deze zwarte piet moeten zijn, en de oude tradities, voor zover traceerbaar, terug moeten willen.
pi_206649275
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:00 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Of midden in de nacht met bivakmutsen op op straat kalken.

“Voor de kinderen” mijn reet :') smerig vies tuig dat je gewoon moet neerknuppelen.
of mensen neerknuppelen.
pi_206649285
nou dat was mijn bijdrage voor dit jaar, ik heb wat beters te doen doei
  zaterdag 12 november 2022 @ 12:17:03 #223
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206649320
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 11:36 schreef El_Thijs het volgende:

[..]
Als je terug moet vallen op bedreigingen, geweld, intimidatie en vandalisme heb je bij voorbaat al verloren.
En helemaal als er ook kleine kinderen bij zijn.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206649423
Kick Out KOZP!
Vakman pur sang
pi_206649485
Kozp heeft son grote bek, maar hier in de buurt komen ze niet omdat Klaas Otto zich er dan mee gaat bemoeien. Wat een lafbekjes :')
pi_206649547
De stoomboot uit Spanje die komt niet meer aan
Hij ligt op de bodem van de oceaan
Hoe druppelt je traantje uit jouw oogje neer
De boot is gezonken en komt nooit meer weer.

K.O.Z.P. staat te lachen en roept ons weer toe.
Dat is jullie karma, dat is jammer for you.
Oh lieve sintniklaas ga ook eens voorbij
Je herinnert ons allen aan de slavernij.

#inkoppertje. #woke #wiemaaktemaf
pi_206649560
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:13 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
dat zou ik toch nooit doen, he.. ik ben aardig

maar je hebt het verder wel mis. het is helemaal niet een kwestie van interpretatie. alleen van draaien om de hete brei, door mensen die er geen racisme in willen zien. overal in europa heb je nog oude tradities met zwarte schmink, en vrijwel allemaal lijken ze niet op zwarte mensen. dat is dus een rare aanpassing die wij hebben gedaan. echte traditionalisten zouden daarom ook tegen deze zwarte piet moeten zijn, en de oude tradities, voor zover traceerbaar, terug moeten willen.
Probeer je eens in de geest van een traditonalist te verplaatsen. Het zwart is bij hen een onmisbare factor, traceerbaar tot in den beginne van deze heidens/christelijke viering. Het zwart heeft daarbij nooit de betekenis gehad van een zwart mens. De zwarte schmink heeft bij hen een allegorische meervoudige betekenis en hoe deze tot uiting komt is van veel minder belang, als in deze viering het zwart er maar in voorkomt. Omdat de viering door mensen gespeelt wordt is het niet raar dat mensen zich dan ook zwart schminken. Niet om op een neger of een donkere slaaf te lijken, maar om uiting te geven aan de betekenis van het zwart.

Daarbij lijken de Zwarte Pieten sinds Schenkman niet eens op slaven (qua kledij en uiterlijk) en was Schenkman ook nog eens een voorvechter van afschaffing van slavernij. Waarom zou hij dan een neger als knecht - in de zin van slaaf?- opvoeren, op zijn minst zou dan de rol van knecht niet als onderdanig geinterpreteerd moeten worden, maar als gelijkwaardig aan de rol van de Sint, je ziet in het boekje dan ook Zwarte Piet -op een paard- en zelfs hoger op het dak dan de Sint - never nooit niet dat hij een negerslaaf moet voorstellen.

Het is begrijpelijk dat mensen daar anders in staan met name omdat zij de allegorische betekenis van het zwart niet kennen. Dan ziet men alleen de schil, een zwart geschminkte blanke, dat kan (volgens hen) niet anders zijn dan een blanke die een neger speelt. Zoals bv in het Amerikaanse blackface. But this is not America. Het zwart schminken bestaat in Europa, en Nederland al veel langer. De vergelijking met blackface bestaat dan ook alleen maar in het oppervlakkige en niet in de ware diepere betekenis van de zwarte schmink.

En ja, er waren uiterliijke kenmerken waardoor verwarring onstond bij mensen die zich niet (willen) inlezen, of degenen die toch overal racisme in wilen zien, of ruggegraatloze schaapjes die zich laten inpalmen door de racisme roepers omdat ze 'toch geen racist zijn'? Affreus! Er zijn daarom ook al genoeg aanpassingen gedaan (vaak onterecht, zoals het verwijderen van de zak of bv de oorbellen), maar die moet stoppen bij het willen cancellen van de zwarte schmink.

De traditionalist maakt het verder niet uit hoe het zwart tot uiting komt als het zwart maar tot uiting komt.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206649613
Ze zingen toch Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

EEN KNECHT IS EEN SLAAF
  zaterdag 12 november 2022 @ 12:59:15 #229
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206649667
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:53 schreef quirina het volgende:
Ze zingen toch Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

EEN KNECHT IS EEN SLAAF
Jij bent echt dom.

https://www.vandale.nl/gr(...)nds/betekenis/knecht
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206649681
Zo kan je alle onrecht recht praten hè?
pi_206649741
ja nouja, als jij je zo vast grijpt aan de teksten van Sinterklaasliedjes dan heb ik er nog wel eentje voor je;
quote:
Zwarte Piet,
wiede wiede wiet.
Ik hoor je wel,
maar ik zie je niet.

Wil je sint de groeten doen?
Gooi wat in mijn lege schoen.
op zulke jonge leeftijd al wiet gaan introduceren? het is een schande!
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_206649839
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:46 schreef Montagui het volgende:

[..]
Probeer je eens in de geest van een traditonalist te verplaatsen. Het zwart is bij hen een onmisbare factor, traceerbaar tot in den beginne van deze heidens/christelijke viering. Het zwart heeft daarbij nooit de betekenis gehad van een zwart mens. De zwarte schmink heeft bij hen een allegorische meervoudige betekenis en hoe deze tot uiting komt is van veel minder belang, als in deze viering het zwart er maar in voorkomt. Omdat de viering door mensen gespeelt wordt is het niet raar dat mensen zich dan ook zwart schminken. Niet om op een neger of een donkere slaaf te lijken, maar om uiting te geven aan de betekenis van het zwart.

Daarbij lijken de Zwarte Pieten sinds Schenkman niet eens op slaven (qua kledij en uiterlijk) en was Schenkman ook nog eens een voorvechter van afschaffing van slavernij. Waarom zou hij dan een neger als knecht - in de zin van slaaf?- opvoeren, op zijn minst zou dan de rol van knecht niet als onderdanig geinterpreteerd moeten worden, maar als gelijkwaardig aan de rol van de Sint, je ziet in het boekje dan ook Zwarte Piet -op een paard- en zelfs hoger op het dak dan de Sint - never nooit niet dat hij een negerslaaf moet voorstellen.

Het is begrijpelijk dat mensen daar anders in staan met name omdat zij de allegorische betekenis van het zwart niet kennen. Dan ziet men alleen de schil, een zwart geschminkte blanke, dat kan (volgens hen) niet anders zijn dan een blanke die een neger speelt. Zoals bv in het Amerikaanse blackface. But this is not America. Het zwart schminken bestaat in Europa, en Nederland al veel langer. De vergelijking met blackface bestaat dan ook alleen maar in het oppervlakkige en niet in de ware diepere betekenis van de zwarte schmink.

En ja, er waren uiterliijke kenmerken waardoor verwarring onstond bij mensen die zich niet (willen) inlezen, of degenen die toch overal racisme in wilen zien, of ruggegraatloze schaapjes die zich laten inpalmen door de racisme roepers omdat ze 'toch geen racist zijn'? Affreus! Er zijn daarom ook al genoeg aanpassingen gedaan (vaak onterecht, zoals het verwijderen van de zak of bv de oorbellen), maar die moet stoppen bij het willen cancellen van de zwarte schmink.

De traditionalist maakt het verder niet uit hoe het zwart tot uiting komt als het zwart maar tot uiting komt.
Eloquentie heft nietszeggendheid niet op zoals Baudet al meermaals heeft aangetoond.

Beetje interessant lullen doet niks af aan je gebrek aan mentale flexibiliteit.

Kijk ik heb helemaal niks met dat geforceerde woke gelul overal over maar vasthouden aan de kleur van de schmink is echt bullshit. Kinderen interesseert het geen ene fuck, de enige mensen die zich hier druk over maken verantwoorden hun acties over de ruggen van kleine kinderen. Te triest voor woorden..
pi_206649841


[ Bericht 100% gewijzigd door Deshain op 12-11-2022 13:18:44 (Ik ben een aangeklede bonobo) ]
pi_206649941
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 13:18 schreef Deshain het volgende:

[..]
Eloquentie heft nietszeggendheid niet op zoals Baudet al meermaals heeft aangetoond.

Beetje interessant lullen doet niks af aan je gebrek aan mentale flexibiliteit.

Kijk ik heb helemaal niks met dat geforceerde woke gelul overal over maar vasthouden aan de kleur van de schmink is echt bullshit. Kinderen interesseert het geen ene fuck, de enige mensen die zich hier druk over maken verantwoorden hun acties over de ruggen van kleine kinderen. Te triest voor woorden..
Kom dan met een betere reden dan dat het kinderen niets kan schelen, want dat zal best kloppen. Dus kan Piet gewoon zwart blijven.

Don't fix what isn't wrong.

En niet vergeten dat volwassen anti-Pieten hiermee begonnen zijn. Ik neem dus aan dat je het over hen hebt, want die zijn daarmee inderdaad 'te triest voor woorden'.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206650019
Hahaha, er zijn hier nog steeds mensen die zwarte Piet tegen de stroom in blijven verdedigen. Jullie zijn een kleine minderheid. Bedankt voor het lachen :-)
pi_206650148
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 13:46 schreef papert het volgende:
Hahaha, er zijn hier nog steeds mensen die zwarte Piet tegen de stroom in blijven verdedigen. Jullie zijn een kleine minderheid. Bedankt voor het lachen :-)
Demonstratief waren er in Hellevoetsluis toch nog (zwarter dan zwarte) Zwarte Pieten aanwezig. Het lijkt erop dat die nog het meest populair waren.


Donnaatje was erbij.
pi_206650231
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 13:30 schreef Montagui het volgende:

[..]
Kom dan met een betere reden dan dat het kinderen niets kan schelen, want dat zal best kloppen. Dus kan Piet gewoon zwart blijven.
‘Het kan kinderen niks schelen maar we veranderen het lekker toch niet want <insert random drogredenatie>’

Dat was toch niet zo moeilijk dat je er een epistel van anderhalf kantje voor moest schrijven?

quote:
Don't fix what isn't wrong.
Aah conservatisme, ja dat werkt doorgaans lekker..

quote:
En niet vergeten dat volwassen anti-Pieten hiermee begonnen zijn.
Dat niveau van redeneren laten de meeste mensen wel achter zich nadat ze de basisschool hebben afgerond.

quote:
Ik neem dus aan dat je het over hen hebt, want die zijn daarmee inderdaad 'te triest voor woorden'.
Dan heb je het mis.

Ja, ik vind veel anti zwarte Piet activisten triest en veel van hun argumenten overtrokken. Maar vooral de wijze van het ontbreken aan de wil tot dialoog en meteen labellen tot racist als je het niet met ze eens bent staat me tegen.

Ik vind alle pro-zwarte Pieten activisten te triest voor woorden omdat hun argumenten allemaal kut zijn.
pi_206650242
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 22:53 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Wisten we al van de boertjes.
Ja? Is het stikstof beleid daarop al aangepast dan?
pi_206650359
Intocht Zeist, geen zwarte Piet gezien. Betekent natuurlijk niet dat er geen racisten waren.
-nee-
pi_206650470
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:47 schreef zoost het volgende:

[..]
Het zwart van zwarte Piet heeft weinig met donkere mensen te maken en heeft een mythologische achtergrond. Sinterklaas had de duivel overwonnen en maakte hem tot knecht. Of zelfs terug te voeren op de zwarte raven van Odin.

https://historianet.nl/ma(...)-mythologie-te-maken

Zou een zwarte figuur wel acceptabel zijn, of is zwart sowieso racisme?
Neh gewoon negerslaven.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206650502
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 14:27 schreef Deshain het volgende:

[..]
‘Het kan kinderen niks schelen maar we veranderen het lekker toch niet want <insert random drogredenatie>’

Dat was toch niet zo moeilijk dat je er een epistel van anderhalf kantje voor moest schrijven?
[..]
Aah conservatisme, ja dat werkt doorgaans lekker..
[..]
Dat niveau van redeneren laten de meeste mensen wel achter zich nadat ze de basisschool hebben afgerond.
[..]
Dan heb je het mis.

Ja, ik vind veel anti zwarte Piet activisten triest en veel van hun argumenten overtrokken. Maar vooral de wijze van het ontbreken aan de wil tot dialoog en meteen labellen tot racist als je het niet met ze eens bent staat me tegen.

Ik vind alle pro-zwarte Pieten activisten te triest voor woorden omdat hun argumenten allemaal kut zijn.
Welles/Nietus schieten we inderdaad niet veel mee op.

Jij vind dit, ik vind dat, en daarmee moet het ok zijn, en niet dat de een zijn wil oplegt aan de ander, zoals KOZP doet. Dan vind je terecht hakken tegenover je, zeker als hun enige argument Zwarte Piet = racisme is zonder onderbouwing, en inderdaad ook zonder dialoog.

Daarom is mijn standpunt dat je ieder in zijn/haar waarde moet laten. Vier je het met zwarte Zwarte Pieten dan is dat ok, net als dat je het wil vieren met andersgekleurde Pieten, of zonder Pieten of met wuppies of smurfen. Allemaal ok.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206650649
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 06:10 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ga huilen jongen!
Kut nsb-er
  zaterdag 12 november 2022 @ 17:34:37 #243
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_206651315
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 19:31 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nice, hier ga ik gretig gebruik van maken als ik zwarte Pieten zie.
En wat hoop je daarmee dan te bereiken?
pi_206651320
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 17:34 schreef Repentless het volgende:

[..]
En wat hoop je daarmee dan te bereiken?
Fap fap fap.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 12 november 2022 @ 20:06:44 #245
186611 Haags
pi_206652924
twitter


_O-
Zonder wrijving geen glans
  zaterdag 12 november 2022 @ 23:23:40 #246
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_206656402
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 17:35 schreef El_Thijs het volgende:

[..]
Fap fap fap.
Iets in die richting zal het helaas wel zijn. "Ik zal die racisten eens een lesje leren hoe fout ze zijn! Wat ben ik toch een veel beter mens dan anderen, was iedereen maar zoals ik." Te sneu voor woorden. :')

Overigens ontken ik niet dat zwarte piet zijn oorsprong in een donker persoon heeft. Ik heb daar eerder al eens het volgende over geschreven en daar sta ik eigenlijk nog steeds vrijwel volledig achter.

Enige kanttekening t.o.v. destijds, nadat ik hier met een Surinaamse collega over had gesproken: in zijn en mijn jeugd (ik ben 40), spraken mensen die piet speelden vaak met een soort Surinaams accent in gebrekkig Nederlands en deden ze zich soms wat dommig voor. Dan kan ik me voorstellen dat dat nogal steekt, dat had ik me nooit zo gerealiseerd. Echter, als ik op YouTube wat intochten uit de jaren '80 terugkijk, werd dat door de acteurs die piet speelden helemaal niet gedaan. Die spraken gewoon met hun eigen stem.

Het valt uiterst moeilijk te ontkennen dat zwarte piet zijn oorsprong heeft in de uitbeelding van een donker persoon. Daarnaast zijn er allerlei elementen uit Europese folklore samengebracht in deze figuur.

Echter, als kind zag ik het nooit als een donker persoon zoals die mij in de klas zaten of in de buurt woonden. Ik zie dat nu nog steeds niet zo en ik denk geen enkel kind.

Zwarte piet is mijns inziens een compleet eigen fictief figuur op zich geworden, die je helemaal kunt loskoppelen van de dagelijkse realiteit en zaken als 'ras', etniciteit, afkomst. Het is, net als Sinterklaas, geen alledaags mens voor een kind. Misschien zijn het zelfs geen mensen volgens een kind dat nog gelooft, omdat je op die leeftijd nog niet de wereld volgens die begrippen categoriseert. Dan zijn het gewoon hele bijzondere figuren die eens per jaar drie weken langskomen om cadeautjes te brengen.

Misschien begeef ik me met het volgende op glad ijs, maar ik vraag me wel eens af: zelfs als de figuur zwarte piet zijn oorsprong heeft in een donker persoon en dat mede daardoor zijn huidige uiterlijk heeft bepaald (maar nu, zoals ik eerder aangaf, een compleet eigen figuur los van de dagelijkse realiteit is), wat is er dan precies zo vreselijk mis mee als het een vrolijke kindervriend is?

De figuur is in zijn huidige vorm toch helemaal niet bedoeld om de spot te drijven met donkere mensen (dat was het vanaf het begin al niet), om ze naar beneden te halen, om de vergelijking te trekken? Het is compleet losgekoppeld van elke aardse realiteit, en puur een fictief figuur met een bepaald flamboyant uiterlijk en een zwart gezicht. Ik vind het toch nog steeds ongrijpbaar wat in de huidige vorm nu precies het kwetsende aspect is aan de figuur.
pi_206656826
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 17:34 schreef Repentless het volgende:

[..]
En wat hoop je daarmee dan te bereiken?
Lachen toch.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zondag 13 november 2022 @ 00:20:14 #248
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_206656856
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 00:14 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Lachen toch.
Wat vind je er zo "lachen" aan?
pi_206657078
twitter
  Moderator zondag 13 november 2022 @ 01:00:01 #250
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_206657102
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 00:20 schreef Repentless het volgende:

[..]
Wat vind je er zo "lachen" aan?
Dan worden allemaal simps superboos op hem op fok! en dan gaan ze onwijs happen enzo

Zo moeilijk is dit toch allemaal niet :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 13 november 2022 @ 01:24:55 #251
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_206657245
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 01:00 schreef sp3c het volgende:

[..]
Dan worden allemaal simps superboos op hem op fok! en dan gaan ze onwijs happen enzo

Zo moeilijk is dit toch allemaal niet :')
Tja, ik ben niet persoonlijk met deze user of zijn gehele oeuvre bekend. Jij wellicht wel, aangezien je voor hem antwoordt. Dat kan.

Gezien zijn postgedrag in dit topic is het niet eens volstrekt onwaarschijnlijk dat hij het serieus meent. Ik word daar totaal niet boos om, maar vraag me dan oprecht af wat iemand ertoe beweegt om dit daadwerkelijk te doen.
  zondag 13 november 2022 @ 01:26:41 #252
168739 Red_85
'echt wel'
pi_206657256
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 20:06 schreef Haags het volgende:
[ twitter ]

_O-
Top actie.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206657365
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:53 schreef quirina het volgende:
Ze zingen toch Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

EEN KNECHT IS EEN SLAAF
Zijn ze het in de wielersport niet mee eens.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 13 november 2022 @ 02:46:15 #254
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_206657444
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 12:53 schreef quirina het volgende:
Ze zingen toch Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

EEN KNECHT IS EEN SLAAF
https://nl.wikipedia.org/wiki/Knecht_(beroep)
Ik ben inmiddels overleden
pi_206657498
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 20:06 schreef Haags het volgende:
[ twitter ]

_O-
quote:
Zwarte Pieten bij FC Volendam raken Mbuyamba: 'Vind dat ze niet binnen mogen komen'
https://nos.nl/l/2452178

FC Volendam-speler Xavier Mbuyamba heeft even getwijfeld of hij zaterdag wel wilde voetballen, toen hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht tientallen mensen op de tribune zag die waren verkleed als Zwarte Piet.

"Ik vind dat ze niet het stadion binnen mogen komen", aldus Mbuyamba, een Nederlands-Congolese verdediger. "Ik zag het al toen ik het veld opliep. Dat was de reden dat ik niet naar het publiek klapte."
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zondag 13 november 2022 @ 04:55:44 #256
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206657532
quote:
7s.gif Op zondag 13 november 2022 03:34 schreef Aether het volgende:

[..]
[..]

Dat mag de man vinden. En dat is dat. Het is al eens voor de rechter geweest en die gaf de zeurpieten geen gelijk.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206657551
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:20 schreef Red_85 het volgende:

[..]
En? Al de nsb'er uit kunnen hangen vandaag?
Al wat bonnetjes voor kopgeld gekregen?
Nee ben ff weg uit Nederland dit weekend, vanaf maandag.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206657580
twitter


Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar is.

Eigenlijk zou je aan de lokale intochten geen landelijke aandacht moeten geven. Maar ik denk dat de KOZP'ers het hier wel lastig krijgen, Spakenburgers zijn niet de makkelijkste mensen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_206657684
Het is eigenlijk alleen, over het algemeen genomen, ouder PVV volk wat er momenteel nog problemen mee heeft. Zelf deze week toevallig twee keer mogen meekijken met mijn neefje naar het Sint journaal en gisteren de intocht. Hoe die Pieten er nu uitzien is meer dan prima. Vroeger was ik bang voor die compleet zwartgeschminkte, dit ziet er eigenlijk een stuk vriendelijker uit. Gelukkig zijn ze wel afgestapt van die gekleurde (geel/roze etc), dat zag niet uit. Roetvegen _O_ Daar kan niemand problemen mee hebben lijkt me.

En de kinderen? Die zien het verschil niet en maakt het geen fluit uit. Daar gaat het zich om. Niet om opa van 63 of één of andere lulhannes uit een boerenhol die niet verder komt dan de dorpswinkel.

En dan van die gemeenten die vast blijven houden aan volledig zwarte pieten :') Kids zien de hele week op de TV de roetveeg en dat is prima en dan toch vol blijven houden hé door ze koolzwart te verven _O- Treurnis door volwassenen, verschrikkelijk.

En KOZP? Dat klootjesvolk mag de tering krijgen. Dit hadden ze ook fatsoenlijker aan kunnen pakken, mafkezen.
U MAD?
pi_206657712
quote:
7s.gif Op zondag 13 november 2022 03:34 schreef Aether het volgende:

[..]
[..]

Dan had hij maar niet moeten spelen. Zo belangrijk en goed is deze speler toch niet en overlopen worden ze toch op zon avond tegen Utrecht. Kan beter gelijk zen contract inleveren want volgend jaar gaan ze het 100% zeker weer doen.
  zondag 13 november 2022 @ 08:14:00 #261
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206657719
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 08:04 schreef de_boswachter het volgende:
Het is eigenlijk alleen, over het algemeen genomen, ouder PVV volk wat er momenteel nog problemen mee heeft. Zelf deze week toevallig twee keer mogen meekijken met mijn neefje naar het Sint journaal en gisteren de intocht. Hoe die Pieten er nu uitzien is meer dan prima. Vroeger was ik bang voor die compleet zwartgeschminkte, dit ziet er eigenlijk een stuk vriendelijker uit. Gelukkig zijn ze wel afgestapt van die gekleurde (geel/roze etc), dat zag niet uit. Roetvegen _O_ Daar kan niemand problemen mee hebben lijkt me.

En de kinderen? Die zien het verschil niet en maakt het geen fluit uit. Daar gaat het zich om. Niet om opa van 63 of één of andere lulhannes uit een boerenhol die niet verder komt dan de dorpswinkel.

En dan van die gemeenten die vast blijven houden aan volledig zwarte pieten :') Kids zien de hele week op de TV de roetveeg en dat is prima en dan toch vol blijven houden hé door ze koolzwart te verven _O- Treurnis door volwassenen, verschrikkelijk.

En KOZP? Dat klootjesvolk mag de tering krijgen. Dit hadden ze ook fatsoenlijker aan kunnen pakken, mafkezen.
Deze redenering kan natuurlijk ook omgekeerd gemaakt worden. Kinderen zien het probleem niet dus voelen ze zich ook niet buitengesloten dus maken alleen zielige zeurpieten er een probleem van.

Of gaat dat geweldige brein van jou dan opeens in kortsluiting met deze redenatie?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206657778
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 08:04 schreef de_boswachter het volgende:
Het is eigenlijk alleen, over het algemeen genomen, ouder PVV volk wat er momenteel nog problemen mee heeft. Zelf deze week toevallig twee keer mogen meekijken met mijn neefje naar het Sint journaal en gisteren de intocht. Hoe die Pieten er nu uitzien is meer dan prima. Vroeger was ik bang voor die compleet zwartgeschminkte, dit ziet er eigenlijk een stuk vriendelijker uit. Gelukkig zijn ze wel afgestapt van die gekleurde (geel/roze etc), dat zag niet uit. Roetvegen _O_ Daar kan niemand problemen mee hebben lijkt me.

En de kinderen? Die zien het verschil niet en maakt het geen fluit uit. Daar gaat het zich om. Niet om opa van 63 of één of andere lulhannes uit een boerenhol die niet verder komt dan de dorpswinkel.

En dan van die gemeenten die vast blijven houden aan volledig zwarte pieten :') Kids zien de hele week op de TV de roetveeg en dat is prima en dan toch vol blijven houden hé door ze koolzwart te verven _O- Treurnis door volwassenen, verschrikkelijk.

En KOZP? Dat klootjesvolk mag de tering krijgen. Dit hadden ze ook fatsoenlijker aan kunnen pakken, mafkezen.
Voor een keer ben ik het helemaal eens met deze user. Wat een wonder op de zondagochtend.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206657780
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 08:14 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Deze redenering kan natuurlijk ook omgekeerd gemaakt worden. Kinderen zien het probleem niet dus voelen ze zich ook niet buitengesloten dus maken alleen zielige zeurpieten er een probleem van.

Of gaat dat geweldige brein van jou dan opeens in kortsluiting met deze redenatie?
Nee, totaal niet. Hoef je trouwens niet meteen zo passief agressief te reageren vent. Wat ik overigens in deze ‘discussie’ wel weer typisch vind :')
U MAD?
  zondag 13 november 2022 @ 08:38:54 #264
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206657786
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:35 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Nee, totaal niet.
Gelukkig maar dan.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206657817
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:38 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Gelukkig maar dan.
Ach, weet je. Over een paar jaar zijn die volledig zwart geschminkte pieten overal verdwenen, ook in de Staphorstjes van deze wereld. En dat is prima. Hoeven ouders van kinderen ook niet meer uit te leggen waarom pieten op TV roetvegen hebben en in de dorpen toch ineens zo koolzwart zijn. Kwestie van tijd. Veranderingen zorgen waar dan ook altijd voor weerstand. Of het nou op de werkvloer is of bij dit soort dingen, je blijft er altijd een paar houden die er slecht mee om kunnen gaan. Prima. Ook die dammen op een gegeven moment wel in.
U MAD?
  zondag 13 november 2022 @ 08:54:11 #266
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_206657858
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Ach, weet je. Over een paar jaar zijn die volledig zwart geschminkte pieten overal verdwenen, ook in de Staphorstjes van deze wereld. En dat is prima. Hoeven ouders van kinderen ook niet meer uit te leggen waarom pieten op TV roetvegen hebben en in de dorpen toch ineens zo koolzwart zijn. Kwestie van tijd. Veranderingen zorgen waar dan ook altijd voor weerstand. Of het nou op de werkvloer is of bij dit soort dingen, je blijft er altijd een paar houden die er slecht mee om kunnen gaan. Prima. Ook die dammen op een gegeven moment wel in.
Zolang iedereen maar snapt dat het niet is vanwege de kinderen maar omdat er wat misplaatste rancuneuze gevoelens naar boven kwamen bij systematisch ontevreden jankballen vind ik het prima.

Want de kinderen hebben hier natuurlijk geen enkele rol in gespeeld, zowel niet bij de voor- of tegenstanders.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_206657873
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:54 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Zolang iedereen maar snapt dat het niet is vanwege de kinderen maar omdat er wat misplaatste rancuneuze gevoelens naar boven kwamen bij systematisch ontevreden jankballen vind ik het prima.

Want de kinderen hebben hier natuurlijk geen enkele rol in gespeeld, zowel niet bij de voor- of tegenstanders.
En gelukkig vindt er door het weghalen van zwarte Piet minder racisme plaats op andere plekken
pi_206657947
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:54 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Zolang iedereen maar snapt dat het niet is vanwege de kinderen maar omdat er wat misplaatste rancuneuze gevoelens naar boven kwamen bij systematisch ontevreden jankballen vind ik het prima.
Dat snapt (bijna) iedereen inmiddels wel. Alleen is dat het punt niet meer van de huilebalkjes die aan beide kanten hun gelijk proberen te halen. Bij de optochten is het gezeik al minder, online zal het nog wel even doorgaan. Maar het is online, dus dat boeit eigenlijk niemand.

Roetveeggoden *O*
U MAD?
pi_206658007
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Ach, weet je. Over een paar jaar zijn die volledig zwart geschminkte pieten overal verdwenen, ook in de Staphorstjes van deze wereld. En dat is prima. Hoeven ouders van kinderen ook niet meer uit te leggen waarom pieten op TV roetvegen hebben en in de dorpen toch ineens zo koolzwart zijn. Kwestie van tijd. Veranderingen zorgen waar dan ook altijd voor weerstand. Of het nou op de werkvloer is of bij dit soort dingen, je blijft er altijd een paar houden die er slecht mee om kunnen gaan. Prima. Ook die dammen op een gegeven moment wel in.
Nee dat denk ik niet.
Over paar jaar is kozp er klaar mee en zijn pieten gewoon zwart.
Heel anders dan donker bruine mensen (volgens mijn dochters)
Vakman pur sang
pi_206658070
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2022 10:21 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Hier pikzwarte pieten zoals decennia, geloof niet dat in zo’n dorp als de onze een kozp ongeschonden weg komt
Leuk zo'n dorp waar ze mensen met een andere mening mishandelen.
  zondag 13 november 2022 @ 09:33:09 #271
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_206658092
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:30 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Leuk zo'n dorp waar ze mensen met een andere mening mishandelen.
Moet je de boel maar niet gaan provoceren.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_206658094
Zie graag kozp verdwijnen, maar ik denk dat de kopz leiders niet van hun aandacht afwillen en geld(?).

Al zou zwarte piet verdwijnen dan gaan ze toch op zoek naar iets anders om racisme te schreeuwen. Ze zijn al bij carnaval gespot.
pi_206658142
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:33 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Moet je de boel maar niet gaan provoceren.
Klinkt als een dorp waar iedereen graag wil wonen. Voeg je naar de meerderheid of krijg klappen.

Heet dat dorp Pyongyang toevallig?
  zondag 13 november 2022 @ 09:43:52 #274
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_206658190
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:37 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Klinkt als een dorp waar iedereen graag wil wonen. Voeg je naar de meerderheid of krijg klappen.

Heet dat dorp Pyongyang toevallig?
Niets daarvan. Waarom moeten die stedelijken het hele land door reizen om daar hun wil aan anderen op te dringen? In dorpen hier wonen ook donkere mensen en die hebben totaal geen probleem met het Sinterklaasfeest.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_206658265
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:43 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Niets daarvan. Waarom moeten die stedelijken het hele land door reizen om daar hun wil aan anderen op te dringen? In dorpen hier wonen ook donkere mensen en die hebben totaal geen probleem met het Sinterklaasfeest.
Of ze durven er niks van te zeggen vanwege sociale druk en het risico 'niet ongeschonden weg te komen'.
pi_206658322
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 09:33 schreef hunterrnl het volgende:
Zie graag kozp verdwijnen, maar ik denk dat de kopz leiders niet van hun aandacht afwillen en geld(?).

Al zou zwarte piet verdwijnen dan gaan ze toch op zoek naar iets anders om racisme te schreeuwen. Ze zijn al bij carnaval gespot.
Carnaval is dan ook heel racistisch.
Vakman pur sang
pi_206658380
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 09:20 schreef Lospedrosa het volgende:
Over paar jaar is kozp er klaar mee en zijn pieten gewoon zwart.
:') ok.
U MAD?
pi_206658389
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:43 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Niets daarvan. Waarom moeten die stedelijken het hele land door reizen om daar hun wil aan anderen op te dringen? In dorpen hier wonen ook donkere mensen en die hebben totaal geen probleem met het Sinterklaasfeest.
Want jij spreekt met al die dorpelingen met een kleur? Best knap.
U MAD?
  zondag 13 november 2022 @ 10:12:30 #279
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_206658392
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 10:11 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Want jij spreekt met al die dorpelingen met een kleur? Best knap.
Al die?
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_206658398
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 10:12 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Al die?
Aldi. Iedere, je weet goed wat ik bedoel PVV’ertje.
U MAD?
pi_206658465
U MAD?
pi_206658511
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:53 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Of ze durven er niks van te zeggen vanwege sociale druk en het risico 'niet ongeschonden weg te komen'.
Gelul. Die identificeren zich met hun dorp, hun streek en hun land, niet met Jim Crow slachtoffers of Nkwame van de Afrikaanse diaspora op basis van het meest oppervlakkige kenmerk. Die zitten echt niet te wachten op whitey helper uit de Randstad die wel even zal vertellen hoe erg ze onderdrukt worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_206658901
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 09:20 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Nee dat denk ik niet.
Over paar jaar is kozp er klaar mee en zijn pieten gewoon zwart.
Heel anders dan donker bruine mensen (volgens mijn dochters)
Je wordt er om uitgelachen, maar ik acht het niet onmogelijk. Vergeet niet dat het sinterklaasfeest zelf ooit een stuk meer discutabel is geweest dan deze zwartepietendiscussie (Beeldenstorm enz). Ik denk dat er een mogelijkheid bestaat dat in meer landelijke gebieden zodra de gemoederen wat meer gaan liggen er weer met zwarte pieten gewerkt kan worden. Vergeet niet dat het grootste deel dat nu voor aanpassing is, dit doet omdat ze het voor anderen mogelijk beledigend vinden.

Zelf is mijn probleem met het alternatief de roetveegpiet altijd geweest dat de hele maskerade weg is. Je ziet dat het een gewoon mens is die zich eenmalig heeft opgedost en met een beetje pech herken je je buurman. Voor kinderen maakt dat wel uit.
Een heer met stijl
pi_206659307
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 10:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Gelul. Die identificeren zich met hun dorp, hun streek en hun land, niet met Jim Crow slachtoffers of Nkwame van de Afrikaanse diaspora op basis van het meest oppervlakkige kenmerk. Die zitten echt niet te wachten op whitey helper uit de Randstad die wel even zal vertellen hoe erg ze onderdrukt worden.
Als ik hier kritisch op reageer kom ik dan 'ongeschonden weg'?
pi_206659313
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 11:14 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:

[..]
Je wordt er om uitgelachen, maar ik acht het niet onmogelijk. Vergeet niet dat het sinterklaasfeest zelf ooit een stuk meer discutabel is geweest dan deze zwartepietendiscussie (Beeldenstorm enz). Ik denk dat er een mogelijkheid bestaat dat in meer landelijke gebieden zodra de gemoederen wat meer gaan liggen er weer met zwarte pieten gewerkt kan worden. Vergeet niet dat het grootste deel dat nu voor aanpassing is, dit doet omdat ze het voor anderen mogelijk beledigend vinden.

Zelf is mijn probleem met het alternatief de roetveegpiet altijd geweest dat de hele maskerade weg is. Je ziet dat het een gewoon mens is die zich eenmalig heeft opgedost en met een beetje pech herken je je buurman. Voor kinderen maakt dat wel uit.
Voor de mensen die het spelen ook, dat zijn ook geen professionele acteurs en een effectieve vermomming helpt hun ook. Als KOZP nou niet zat te zeuren, niet zo inhalig zou zijn, dan zou je het best kunnen deracializeren terwijl het een effectieve vermomming blijft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_206659760
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 11:56 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Als ik hier kritisch op reageer kom ik dan 'ongeschonden weg'?
Kritisch nog wel, ik zou zeggen doe eens een goede poging.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 13 november 2022 @ 13:16:36 #287
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_206660145
Zwarte Piet en de Caraïbisering van het Nederlands cultureel Erfgoed

Afgelopen juni 2022 is het Sinterklaasfeest, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, verwijderd van de lijst Nederlands immaterieel erfgoed. Het Rotterdamse zomercarnaval is juist toegevoegd en loopt zich warm om Werelderfgoed te worden. Het Sinterklaasfeest is van de lijst verdwenen omdat het Sint & Pietengilde, de officiële beheerder van de traditie, Zwarte Piet als essentieel onderdeel ziet van het feest.

KIEN, Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Het KIEN beheert de lijst van Nederlands immaterieel erfgoed. Deze organisatie heeft op 23 juni 2022 besloten de Sinterklaastraditie van de lijst te schrappen, nadat het borgingsplan van de stichting Sint & Pietengilde door een toetsingscommissie van het KIEN is afgekeurd. Het is niet bekend wie in de toetsingscommissie zitten. Het rapport van de commissie is niet openbaar.

Volgens het KIEN voldoet het borgingsplan van het gilde niet aan de uitgangspunten van UNESCO voor immaterieel erfgoed omdat de stichting eraan vast wil houden dat de figuur van Zwarte Piet historisch niet racistisch bedoeld is, waarmee zij voorbij gaat aan het feit dat deze figuur een kwetsende uitwerking heeft op verschillende groepen.” KIEN gaat niet in op de vraag waarom het kwetsend is. Hoewel activisten al jarenlang beweren dat Zwarte Piet afkomstig is van trans-Atlantische slavernij, blijkt dat niet uit historische bronnen. Het is een ingebeeld idee, een vooroordeel. Het kennisinstituut laat zich niet leiden door kennis maar enkel door gekwetstheid vanuit de woke-ideologie.

UNESCO

In 2003 is de Unesco conventie over immaterieel erfgoed opgesteld en in 2012 door Nederland geratificeerd. Het doel is het beschermen van immaterieel erfgoed, onder andere tegen de gevolgen van toenemende globalisering. De ervaring leert dat globalisering negatieve effecten kan hebben op waardevolle lokale tradities.

Dit leidt onherroepelijk tot een dilemma. Wat als lokaal immaterieel erfgoed niet voldoet aan de internationale uitgangspunten van de organisatie die dat lokale erfgoed tegen globalisering zegt te beschermen? De VN heeft in de persoon van de Caraïbische professor Verene Shepherd in 2013 al de nodige opschudding veroorzaakt. Zij kwam vertellen hoe Nederlanders hun eigen tradities dienen te interpreteren en verklaarde dat Zwarte Piet terug voert naar de periode van slavernij: “The UN working group cannot understand why people in the Netherlands do not see this is a throwback to slavery and that in the 21st century this practice should stop”.

Ook de UNESCO interesseert zich niet in de werkelijke lokale betekenis van Zwarte Piet. Ze baseert zich enkel op haar eigen internationale vooroordelen.

De praktijk

Elk land kan via een nationale Unesco Commissie immaterieel erfgoed voordragen tot werelderfgoed oftewel “Intangible Cultural Heritage of Humanity”. Dit erfgoed moet geselecteerd worden uit een nationale lijst die in Nederland wordt beheerd door het KIEN.

De sinterklaastraditie, toch een summum van Nederlands immaterieel erfgoed, is verwijderd. De afgelopen jaren zijn er ook een aantal typisch Nederlandse tradities toegevoegd. Om er enkele te noemen: Rotterdams zomercarnaval, Keti Koti, Surinaams Javaanse Gamelantraditie, Afro-Surinaamse aflegrituelen, Pangi, Anansi, Holi Phagwa, Tambú. U kent ze ongetwijfeld. We zijn er allemaal mee opgegroeid.

Uit dergelijke tradities kan de Nederlandse Unesco Commissie kiezen en als werelderfgoed promoten. Er zijn inmiddels drie tradities werelderfgoed geworden. Ambachten rond windmolens, Bloemencorso’s en Valkenieren. De laatste is werelderfgoed in samenwerking met landen als de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Rotterdams zomercarnaval

De Unesco Commissie heeft nog twee andere tradities in de procedure om werelderfgoed te worden. Het gaat om traditionele irrigatie en het Rotterdams zomercarnaval. Dat laatste is nauwelijks Nederlands te noemen. Het is in 1983 begonnen als Antilliaans carnaval en is bedoeld – zoals de organisatie zelf op haar site uitlegt – “om de tropische carnavalsuiting, zoals deze bekend is op de Antillen, in de Nederlandse samenleving in te bedden”. Het is dus een Caraïbisch evenement dat toevallig in Rotterdam gehouden wordt. Zodra dit op de Unescolijst staat is Nederland verplicht om dit Caraïbisch zomercarnaval te beschermen.

Kathleen Ferrier

De voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie is Kathleen Ferrier. Geboren in Paramaribo en dochter van de latere president van Suriname Johan Ferrier. Zij volgde op 1 september 2019 GroenLinks coryfee Andrée van Es op als voorzitter van de Unesco Commissie.

Ferrier maakte al snel na haar aantreden duidelijk dat ze Zwarte Piet wilde veranderen. Precies op de dag van verwijdering van de Sinterklaastraditie van de KIEN-lijst, publiceerde ze een artikel. In beide artikelen verdedigt ze haar eis om Zwarte Piet te schrappen omdat tradities nu eenmaal veranderen en dat “Zwarte Piet kwetsend is voor heel veel mensen in ons land en dan maakt het niet uit of hij historisch gezien als figuur wel of niet kwetsend bedoeld is.” Dit is precies de motivatie waarom KIEN de traditie van de lijst heeft gehaald.

Zwarte Piet

Het KIEN ontkent dat het schrappen van het Sinterklaasfeest het einde betekent van de Nederlandse Sinterklaastraditie. Andere organisaties mogen het Sinterklaasfeest alsnog gaan opvoeren op de lijst. Deze voorstellen zullen echter alleen goedgekeurd worden als Zwarte Piet er niet in voorkomt. Het is een verdeel-en-heersstrategie. Zo zorgt KIEN ervoor dat de uiteindelijke vorm van Sinterklaas zal passen binnen het format dat UNESCO bepaalt.

De Nederlandse bevolking heeft geen stem in de keuze van haar eigen tradities. Zij wordt genegeerd door KIEN en UNESCO. Zwarte Piet eruit, Keti Koti en het zomercarnaval erin.

Unesco zegt het immaterieel erfgoed te beschermen tegen nadelige effecten van globalisering, maar ze doet precies het tegengestelde. Ze vaart mee op de internationale woke beweging en vernietigt op ondemocratische wijze de meest markante en waardevolle Nederlandse traditie.
pi_206660305
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 12:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Kritisch nog wel, ik zou zeggen doe eens een goede poging.
:D
  zondag 13 november 2022 @ 13:58:12 #289
168739 Red_85
'echt wel'
pi_206660560
quote:
7s.gif Op zondag 13 november 2022 03:34 schreef Aether het volgende:

[..]
[..]

Gaan we nu mensen uitsluiten om hun mening van het openbare leven? Ja, echt?

Waaw, triest figuur :')
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206663897
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 10:10 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
:') ok.
Ik zie het waar ik woon (middelgrote stad net boven de rivieren) ook gebeuren hoor. Mensen schrokken van de discussie, die nu redelijk over het kookpunt heen lijkt te zijn (?). Ze hebben nu andere zaken aan het hoofd en vervallen derhalve in oud gedrag. Zag nu meer Zwarte Pieten dan vorig jaar. Daarnaast zie je dat de weerstand tegen woke steeds groter wordt. Dat uit zich nu nog het sterkst in Urk en Volendam, maar dat is echt een olievlek aan het worden. Ik sluit een kleine revival van Zwarte Piet zeker niet uit.
  Moderator zondag 13 november 2022 @ 19:22:21 #291
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_206664128
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 13:16 schreef AchJa het volgende:
Zwarte Piet en de Caraïbisering van het Nederlands cultureel Erfgoed

Afgelopen juni 2022 is het Sinterklaasfeest, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, verwijderd van de lijst Nederlands immaterieel erfgoed. Het Rotterdamse zomercarnaval is juist toegevoegd en loopt zich warm om Werelderfgoed te worden. Het Sinterklaasfeest is van de lijst verdwenen omdat het Sint & Pietengilde, de officiële beheerder van de traditie, Zwarte Piet als essentieel onderdeel ziet van het feest.

KIEN, Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Het KIEN beheert de lijst van Nederlands immaterieel erfgoed. Deze organisatie heeft op 23 juni 2022 besloten de Sinterklaastraditie van de lijst te schrappen, nadat het borgingsplan van de stichting Sint & Pietengilde door een toetsingscommissie van het KIEN is afgekeurd. Het is niet bekend wie in de toetsingscommissie zitten. Het rapport van de commissie is niet openbaar.

Volgens het KIEN voldoet het borgingsplan van het gilde niet aan de uitgangspunten van UNESCO voor immaterieel erfgoed omdat de stichting eraan vast wil houden dat de figuur van Zwarte Piet historisch niet racistisch bedoeld is, waarmee zij voorbij gaat aan het feit dat deze figuur een kwetsende uitwerking heeft op verschillende groepen.” KIEN gaat niet in op de vraag waarom het kwetsend is. Hoewel activisten al jarenlang beweren dat Zwarte Piet afkomstig is van trans-Atlantische slavernij, blijkt dat niet uit historische bronnen. Het is een ingebeeld idee, een vooroordeel. Het kennisinstituut laat zich niet leiden door kennis maar enkel door gekwetstheid vanuit de woke-ideologie.

UNESCO

In 2003 is de Unesco conventie over immaterieel erfgoed opgesteld en in 2012 door Nederland geratificeerd. Het doel is het beschermen van immaterieel erfgoed, onder andere tegen de gevolgen van toenemende globalisering. De ervaring leert dat globalisering negatieve effecten kan hebben op waardevolle lokale tradities.

Dit leidt onherroepelijk tot een dilemma. Wat als lokaal immaterieel erfgoed niet voldoet aan de internationale uitgangspunten van de organisatie die dat lokale erfgoed tegen globalisering zegt te beschermen? De VN heeft in de persoon van de Caraïbische professor Verene Shepherd in 2013 al de nodige opschudding veroorzaakt. Zij kwam vertellen hoe Nederlanders hun eigen tradities dienen te interpreteren en verklaarde dat Zwarte Piet terug voert naar de periode van slavernij: “The UN working group cannot understand why people in the Netherlands do not see this is a throwback to slavery and that in the 21st century this practice should stop”.

Ook de UNESCO interesseert zich niet in de werkelijke lokale betekenis van Zwarte Piet. Ze baseert zich enkel op haar eigen internationale vooroordelen.

De praktijk

Elk land kan via een nationale Unesco Commissie immaterieel erfgoed voordragen tot werelderfgoed oftewel “Intangible Cultural Heritage of Humanity”. Dit erfgoed moet geselecteerd worden uit een nationale lijst die in Nederland wordt beheerd door het KIEN.

De sinterklaastraditie, toch een summum van Nederlands immaterieel erfgoed, is verwijderd. De afgelopen jaren zijn er ook een aantal typisch Nederlandse tradities toegevoegd. Om er enkele te noemen: Rotterdams zomercarnaval, Keti Koti, Surinaams Javaanse Gamelantraditie, Afro-Surinaamse aflegrituelen, Pangi, Anansi, Holi Phagwa, Tambú. U kent ze ongetwijfeld. We zijn er allemaal mee opgegroeid.

Uit dergelijke tradities kan de Nederlandse Unesco Commissie kiezen en als werelderfgoed promoten. Er zijn inmiddels drie tradities werelderfgoed geworden. Ambachten rond windmolens, Bloemencorso’s en Valkenieren. De laatste is werelderfgoed in samenwerking met landen als de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Rotterdams zomercarnaval

De Unesco Commissie heeft nog twee andere tradities in de procedure om werelderfgoed te worden. Het gaat om traditionele irrigatie en het Rotterdams zomercarnaval. Dat laatste is nauwelijks Nederlands te noemen. Het is in 1983 begonnen als Antilliaans carnaval en is bedoeld – zoals de organisatie zelf op haar site uitlegt – “om de tropische carnavalsuiting, zoals deze bekend is op de Antillen, in de Nederlandse samenleving in te bedden”. Het is dus een Caraïbisch evenement dat toevallig in Rotterdam gehouden wordt. Zodra dit op de Unescolijst staat is Nederland verplicht om dit Caraïbisch zomercarnaval te beschermen.

Kathleen Ferrier

De voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie is Kathleen Ferrier. Geboren in Paramaribo en dochter van de latere president van Suriname Johan Ferrier. Zij volgde op 1 september 2019 GroenLinks coryfee Andrée van Es op als voorzitter van de Unesco Commissie.

Ferrier maakte al snel na haar aantreden duidelijk dat ze Zwarte Piet wilde veranderen. Precies op de dag van verwijdering van de Sinterklaastraditie van de KIEN-lijst, publiceerde ze een artikel. In beide artikelen verdedigt ze haar eis om Zwarte Piet te schrappen omdat tradities nu eenmaal veranderen en dat “Zwarte Piet kwetsend is voor heel veel mensen in ons land en dan maakt het niet uit of hij historisch gezien als figuur wel of niet kwetsend bedoeld is.” Dit is precies de motivatie waarom KIEN de traditie van de lijst heeft gehaald.

Zwarte Piet

Het KIEN ontkent dat het schrappen van het Sinterklaasfeest het einde betekent van de Nederlandse Sinterklaastraditie. Andere organisaties mogen het Sinterklaasfeest alsnog gaan opvoeren op de lijst. Deze voorstellen zullen echter alleen goedgekeurd worden als Zwarte Piet er niet in voorkomt. Het is een verdeel-en-heersstrategie. Zo zorgt KIEN ervoor dat de uiteindelijke vorm van Sinterklaas zal passen binnen het format dat UNESCO bepaalt.

De Nederlandse bevolking heeft geen stem in de keuze van haar eigen tradities. Zij wordt genegeerd door KIEN en UNESCO. Zwarte Piet eruit, Keti Koti en het zomercarnaval erin.

Unesco zegt het immaterieel erfgoed te beschermen tegen nadelige effecten van globalisering, maar ze doet precies het tegengestelde. Ze vaart mee op de internationale woke beweging en vernietigt op ondemocratische wijze de meest markante en waardevolle Nederlandse traditie.
Lol

Nu nog een Caraïbisch Sinterklaasfeest en de cirkel is weer rond *O* <O) oO/ *O*
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_206665976
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 09:43 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
hier wonen ook donkere mensen en die hebben totaal geen probleem met het Sinterklaasfeest.
ken je ze allemaal?
pi_206670178
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 19:22 schreef sp3c het volgende:

[..]
Lol

Nu nog een Caraïbisch Sinterklaasfeest en de cirkel is weer rond *O* <O) oO/ *O*
De Curaçao-ers zouden dat eigenlijk moeten doen. Hun Sinterklaasfeest opvoeren als werelderfgoed, met hun zwarte Zwarte Pieten.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_206670251
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2022 09:33 schreef hunterrnl het volgende:
Zie graag kozp verdwijnen, maar ik denk dat de kopz leiders niet van hun aandacht afwillen en geld(?).

Al zou zwarte piet verdwijnen dan gaan ze toch op zoek naar iets anders om racisme te schreeuwen. Ze zijn al bij carnaval gespot.
Gewoon de geldpot niet meer openen voor deze terroristen
  woensdag 16 november 2022 @ 16:25:24 #295
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_206698195
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 20:48 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
ken je ze allemaal?
Ik ken er wel een paar.

Ik heb dit jaar overigens nog geen enkele zwarte piet gezien. Ze zijn al zo goed als uitgestorven. Ondanks alle hevige reacties vanuit de samenleving.
pi_206698219
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:25 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Ik ken er wel een paar.

Ik heb dit jaar overigens nog geen enkele zwarte piet gezien. Ze zijn al zo goed als uitgestorven. Ondanks alle hevige reacties vanuit de samenleving.
Hier in het dorp waren het gewoon echte zwarte pieten van het weekend, ook veel huizen die een zwarte piet voor het raam hebben.
  woensdag 16 november 2022 @ 16:31:40 #297
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_206698239
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:28 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]
Hier in het dorp waren het gewoon echte zwarte pieten van het weekend, ook veel huizen die een zwarte piet voor het raam hebben.
Ik heb het niet over een enkeling die het voor zijn familie of de buurt doet maar georganiseerde tochten en zo.
  woensdag 16 november 2022 @ 16:33:03 #298
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2023/2024
pi_206698253
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:28 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Hier in het dorp waren het gewoon echte zwarte pieten van het weekend
Hier ook, omliggende dorpjes ook gewoon. Nobody cares.
9 444 33 0 3 444 8 0 555 33 33 7777 8 0 444 7777 0 4 33 55 0 33 66 0 333 33 999 33 66 666 666 777 3 0 4 2 2 8 0 9 33 33 777 0 55 2 6 7 444 666 33 66 0 9 666 777 3 33 66
pi_206698390
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:28 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]
Hier in het dorp waren het gewoon echte zwarte pieten van het weekend, ook veel huizen die een zwarte piet voor het raam hebben.
Hier ook. En ik kom veel in Brabant bij familie (woon zelf net boven de rivieren) en zag er daar ook genoeg, zelfs meer dan vorig jaar. De gemiddelde Brabo buigt sowieso niet zo snel voor dit gezeik denk ik
pi_206698861
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:25 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Ik ken er wel een paar.

Ik heb dit jaar overigens nog geen enkele zwarte piet gezien. Ze zijn al zo goed als uitgestorven. Ondanks alle hevige reacties vanuit de samenleving.
goedzo.
de Volenendam hoolies waren even zwarte piet, las ik.
pi_206699170
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 16:53 schreef ISVV het volgende:

[..]
Hier ook. En ik kom veel in Brabant bij familie (woon zelf net boven de rivieren) en zag er daar ook genoeg, zelfs meer dan vorig jaar. De gemiddelde Brabo buigt sowieso niet zo snel voor dit gezeik denk ik
Hier genoeg winkels gezien waarin een Zwarte Piet te zien is. En er wordt ook leuk op gereageerd.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')