abonnement bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 11 december 2021 @ 01:03:06 #1
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_202562708
Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

ZWARTE PIET _O_ *O* *O* *O*

Verbied Kick Out Zwarte Piet
64.085 ondertekeningen

zo. zondag kwamen er weer 2293 handtekeningen bij.

https://verbiedkozp.petities.nl/

quote:
Wij

Nederlanders met gezond verstand,

constateren

dat Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zich schuldig maakt aan:

• VALSE beschuldigingen van racisme jegens bijna alle Nederlanders
• intimidatie
• verpesten Kinderfeest
• voor onveilige of zelfs gewelddadige situaties zorgen
• dreigen met geweld
• opruïen en haat zaaien
• het verstoren van de openbare orde
• binnendringen overheidsgebouwen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_202562772
M.i. een niet misverstane weerwoord t.o.v. KOZP en hun achterlijke nergens op gebaseerde beschuldigingen,
quote:
Aangifte wegens groepsbelediging tegen Kick Out Zwarte Piet door Vrienden van Volendams Erfgoed
https://regiopurmerend.nl(...)n-volendams-erfgoed/

quote:
Volendam – De stichting Vrienden van Volendams Erfgoed gaat aangifte doen tegen KOZP wegens groepsbelediging van de gehele Volendamse gemeenschap en tegen de geuite beledigende, opruiende, uitdagende en racistische uitlatingen in het openbaar door demonstranten van KOZP. De stichting wil ook dat de groep – die afgelopen week opeens uit het niets kwam protesteren – een verbod krijgt om nooit meer voet in het dorp te zetten. Hiervoor worden ondertussen de juridische messen geslepen want kwaad zijn ze.

Het bestuur is vastberaden om het er niet bij te laten zitten net als veel andere Volendammers. Bestuurslid Wim Keizer: “Als je gaat roepen dat Volendammers racisten zijn ben je niet goed voorgelicht. Als je gaat roepen dat wij ons moeten schamen dan heb je het een soort van kortsluiting in je kop. Volendammers zijn juist een vredelievend volk en alles wat zich in ons dorp komt, of dat nou blauw, geel, groen of rood of van mij part pimpelpaars, iedereen is gewoon welkom. En als je uit een een ander land komt en hier een nieuw bestaan moet opbouwen dan regelen we gewoon met zijn allen even de complete inboedel en dan vullen we die koelkast ook nog tot de nok. Dat zijn Volendammers. Van enig racisme hier is geen sprake.”

Volendammers zijn gewoon een volk met traditie en als daar zwarte piet bij hoort dan is dat gewoon zo. Wim: “Wij gaan niet capituleren voor wat raar volk uit de grote steden. Wij doen het zoals wij het al jaren doen. Wist je trouwens dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten hier al vanaf 1853 komen, elk jaar weer. Als hier de Zwarte Pieten een andere kleur moeten krijgen omdat dat de discussie is in ons dorp, dan regelen we dat zelf wel. Daar hebben we geen schreeuwers uit de grote steden bij nodig die ons hun mening gaan opdringen.”

Wat de Vrienden van Volendams Erfgoed steekt is dat KOZP vanuit het niets kwam en direct op de markt aan de Zeestraat door megafoons allemaal onwaarheden de lucht in slingerden. “Ja, en dan kenne je het krijgen ook. Die gasten van KOZP waren gewoon ingehuurd en kregen de man 150 euro om dit protest te laten plaatsvinden. Dit was gewoon provocatie en duidelijk gedirigeerd.” Wim vindt dit soort ‘mafkezen’ een stelletje labbekakkers. “Ga toch werken voor je geld maar dring je mening niet op aan anderen. Bij ons waren en zijn ze aan het verkeerde adres.”

De stichting Vrienden van Volendams Erfgoed gaat nu op zoek naar een goede advocaat. “Wij denken dat KOZP met de rechtszaak die wij gaan starten tot het eind zal gaan en alles zullen doen om enige uitspraak te overrulen. We hebben een strijdkas maar het zal ongetwijfeld een lange strijd worden waar veel geld voor nodig is. Daarom zoeken wij sponsors.”

Stichting Vrienden van Volendams Erfgoed

De Vrienden van Volendams Erfgoed heeft als doel onder meer het onderhouden en bewaken van zowel materiële (waaronder beeldbepalende architectuur), immateriële (waaronder mogelijke ondersteuning van culturele en museale activiteiten) als mediale aspecten met betrekking tot het Volendams cultureel historisch erfgoed in de breedste zin des woords, het verrichten van het traditionele Sinterklaasfeest in al zijn facetten sluit daarbij aan en verdient het als folkloristisch cultuurgoed dat van generatie tot generatie zal worden door gegeven.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 11 december 2021 @ 05:57:07 #3
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_202563078
Ik ben inmiddels overleden
  zaterdag 11 december 2021 @ 07:16:08 #4
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_202563154
''Wat zwart is moet zwart blijven''

Dikke vinger voor de madverteerders :Y
pi_202563268
BlackPetesMatter
pi_202563494
Goede zaak;

twitter
pi_202565550
quote:
Dank. Ik kende dit interview nog niet. Maar inderdaad, dit hoort ook in de OP! @sp3c ?

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat de duiding van het Sinterklaasverhaal in de mainstream media volledig onderbelicht blijft, of geweerd wordt? en dat dit eigenlijk alleen via alternatieve media verteld en 'opgezocht' moet worden.

Een groot schandaal van iets wat van 'ons' is, wat 'ons Nederlanders' cultureel verbindt.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_202574025
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 12:24 schreef Montagui het volgende:

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat de duiding van het Sinterklaasverhaal in de mainstream media volledig onderbelicht blijft, of geweerd wordt? en dat dit eigenlijk alleen via alternatieve media verteld en 'opgezocht' moet worden.

Een groot schandaal van iets wat van 'ons' is, wat 'ons Nederlanders' cultureel verbindt.
De linkse globalisten hebben hun lange mars dan ook voltooid door de academische en media instituten.
  zaterdag 11 december 2021 @ 22:55:42 #9
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_202574452
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 22:32 schreef BookFreak het volgende:

[..]
De linkse globalisten hebben hun lange mars dan ook voltooid door de academische en media instituten.
:')
pi_202575765
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 december 2021 22:55 schreef Poem_ het volgende:

[..]
:')
Indien de duiding van het Sinterklaasfeest veel meer in de mainstream media (bv TV!) naar voren komt zullen ook veel meer Nederlanders (die het eigenlijk niet kan schelen, omdat ze eigenlijk ook geen weet hebben van de oorsprong van deze traditie en dus makkelijk meehuilen, en meeheulen, met de beroepshuilers) de aangenomen interpretatie van de anti Zwarte Pieters voor waanzin inzien.

Zowaar, zelfs zonder die duiding zijn 'de Nederlanders' nog steeds en na zoveel acties in meerderheid voor een zwarte Zwarte Piet.

'de Nederlanders' zet ik met opzet tussen aanhalingstekens omdat anti Zwarte Piet activisten niet het Nederlandse belang vertegenwoordigen. Die mensen hebben een andere (vaak egoistische) agenda.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 12 december 2021 @ 01:40:37 #11
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_202576288
quote:
0s.gif Op zondag 12 december 2021 00:28 schreef Montagui het volgende:

[..]
Indien de duiding van het Sinterklaasfeest veel meer in de mainstream media (bv TV!) naar voren komt zullen ook veel meer Nederlanders (die het eigenlijk niet kan schelen, omdat ze eigenlijk ook geen weet hebben van de oorsprong van deze traditie en dus makkelijk meehuilen, en meeheulen, met de beroepshuilers) de aangenomen interpretatie van de anti Zwarte Pieters voor waanzin inzien.

Zowaar, zelfs zonder die duiding zijn 'de Nederlanders' nog steeds en na zoveel acties in meerderheid voor een zwarte Zwarte Piet.

'de Nederlanders' zet ik met opzet tussen aanhalingstekens omdat anti Zwarte Piet activisten niet het Nederlandse belang vertegenwoordigen. Die mensen hebben een andere (vaak egoistische) agenda.
Je hebt het Sinterklaasjournaal kennelijk gemist.
pi_202576417
quote:
0s.gif Op zondag 12 december 2021 01:40 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Je hebt het Sinterklaasjournaal kennelijk gemist.
Gelukkig wel. Want dat is dus juist HET voorbeeld van de mainstream media dat meebeweegt met wat hedentendage (blijkbaar) het 'juiste' naratief HOORT te zijn.

Maar wat uiteindelijk alleen maar gestoeld is op 'gevoel' en niet op authenticieit of waarheidsvinding. Waarhedisvinding zoals bv in de docus van Arnold-Jan Scheer.

Ratio bestaat niet meer. Feiten boeien niet meer. 1 +1 kan net zo goed 3 zijn.

Ik wil graag leven in een wereld waar gevoel en feiten elkaar omarmen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204864508
twitter
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:53:39 #15
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204865154
quote:
Dat je zo’n bij voorbaat al volledig verziekt evenement wilt organiseren. De zeurpieten hebben het volledig vergald.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:56:43 #16
78680 Nielsch
zie signature
pi_204865200
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:53 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Dat je zo’n bij voorbaat al volledig verziekt evenement wilt organiseren. De zeurpieten hebben het volledig vergald.
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:57:48 #17
78680 Nielsch
zie signature
pi_204865211
quote:
In Hellevoetsluis daar staat een huis
En dat huis zit vol met hoeren
En als er een schip aanmeert
Nou dan moet je die hoeren zien loeren
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
  woensdag 25 mei 2022 @ 21:59:33 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204865241
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
Nooit die beelden van die huilende kinderen gezien? Of boeit je dat gewoon niks? En ga vooral schelden.

Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 25 mei 2022 @ 22:01:40 #19
78680 Nielsch
zie signature
pi_204865267
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:59 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Nooit die beelden van die huilende kinderen gezien? Of boeit je dat gewoon niks? En ga vooral schelden.

Nee niet gezien en ik heb de afgelopen 12 jaar toch elk jaar weer persoonlijk bij een intocht gestaan waar alle kinderen het enorm naar hun zin hadden.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
pi_204865321
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Voor de enorme (volwassenen) jankies zoals jij wel ja gelukkig. Voor de kinderen echt totaal niet.
Dat kan, maar dat komt omdat jij en die ouders geen ene klote snappen van de inhoud van de Sint viering.

Geeft niet, maar om dan ook nog denigrerende termen te gaan gebruiken? Daarmee kwalificeer je je wel als trol hoor
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204865505
25 mei, pffff. goed, goed, ik begin alvast.
nou ja, voor de anti-zwarte piet-gallers: in Suriname is bij de intocht nog altijd elke zwarte piet een zwarte piet.
Laat die mafklappers morgen alvast aansluiten bij Schiphol, dan zijn ze op tijd daar.

Sinterclass en RGB(0,0,0)-Piet :Y
Voor mijn werk voer ik 'The great reset' uit, bij vastgelopen servers of appliances
  woensdag 25 mei 2022 @ 22:45:49 #22
78680 Nielsch
zie signature
pi_204866220
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:04 schreef Montagui het volgende:

[..]
Dat kan, maar dat komt omdat jij en die ouders geen ene klote snappen van de inhoud van de Sint viering.

Geeft niet, maar om dan ook nog denigrerende termen te gaan gebruiken? Daarmee kwalificeer je je wel als trol hoor
Ah ja, dat zal het zijn. De Sintviering is er al vele honderden jaren en jij bent de expert.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
pi_204866705
Het is mei mensen. Geniet eerst van de zomer alvorens de messen weer te slijpen.
pi_204867022
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:45 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ah ja, dat zal het zijn. De Sintviering is er al vele honderden jaren en jij bent de expert.
Ik beweer niet een expert te zijn, heb me er wel in verdiept.

Dat kan je niet zeggen van al degenen die het Sint feest zodanig willen (en doen) veranderen dat de essentie van de originele betekenis(sen) qua gebruiken en symboliek volledig verkracht wordt.

Is niet erg. Als men dat zo wil dat wil men dat zo, maar maak degenen die de oorspronkelijke intenties van de Sint tradtitie willen vieren niet uit als jankerds of als racisten (zoals Quinsy en Jerry destijds begonnen).
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204867144
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:01 schreef DarkwingDuck het volgende:
Het is mei mensen. Geniet eerst van de zomer alvorens de messen weer te slijpen.
Tja, het is mijn onderschrift he..... ;)
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 25 mei 2022 @ 23:27:21 #26
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_204867183
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 22:01 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nee niet gezien en ik heb de afgelopen 12 jaar toch elk jaar weer persoonlijk bij een intocht gestaan waar alle kinderen het enorm naar hun zin hadden.
12 jaar joh? Hoeveel koters heb je wel niet dan?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 25 mei 2022 @ 23:33:50 #27
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_204867261

pi_204867283
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  woensdag 25 mei 2022 @ 23:41:51 #29
117098 Hathor
Effe niet
pi_204867362
Zolang als er oorlog is op Europese bodem stel ik voor dat dit geen aandacht meer krijgt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 26 mei 2022 @ 04:25:15 #30
78680 Nielsch
zie signature
pi_204867828
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:15 schreef Montagui het volgende:

[..]
Ik beweer niet een expert te zijn, heb me er wel in verdiept.

Dat kan je niet zeggen van al degenen die het Sint feest zodanig willen (en doen) veranderen dat de essentie van de originele betekenis(sen) qua gebruiken en symboliek volledig verkracht wordt.

Is niet erg. Als men dat zo wil dat wil men dat zo, maar maak degenen die de oorspronkelijke intenties van de Sint tradtitie willen vieren niet uit als jankerds of als racisten (zoals Quinsy en Jerry destijds begonnen).
Ah dus we moeten weer terug naar de Sint Nicolaasviering uit de Middeleeuwen begrijp ik uit je woorden. Dus honing, koek en taart voor lieve kinderen en wellicht wat geld zodat ze op 6 december niet hoeven te werken. En uiteraard geen enkele intocht, knecht, helper of Piet.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
pi_204868339
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:35 schreef Tanatos het volgende:
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
Iemand dacht "Feijenoord heeft verloren, dus ik ga iedereen straffen." ;)
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204868776
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2022 04:25 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ah dus we moeten weer terug naar de Sint Nicolaasviering uit de Middeleeuwen begrijp ik uit je woorden. Dus honing, koek en taart voor lieve kinderen en wellicht wat geld zodat ze op 6 december niet hoeven te werken. En uiteraard geen enkele intocht, knecht, helper of Piet.
Nee hoor, sommige aanpassingen passen volledig in de Sint symboliek, zoals de aankomst per boot, de oorringen, de donkere helper. Allemaal niets mis mee.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 26 mei 2022 @ 09:39:51 #33
78680 Nielsch
zie signature
pi_204868875
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 09:31 schreef Montagui het volgende:

[..]
Nee hoor, sommige aanpassingen passen volledig in de Sint symboliek, zoals de aankomst per boot, de oorringen, de donkere helper. Allemaal niets mis mee.
Nee hoor, dat is er later allemaal bijverzonnen door mensen die het traditionele feest wilden veranderen.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
pi_204869001
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 09:39 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nee hoor, dat is er later allemaal bijverzonnen door mensen die het traditionele feest wilden veranderen.
Zoals ik al zei, en daar was niets mis mee, omdat het perfect paste in de Sint symboliek.

Lezen!

Het (willen) afschaffen ervan is eerder eigenlijk een soort van heiligschennis. Het miskennen van de wonderen/daden van Sint Nicolaas.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_204869066
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 23:35 schreef Tanatos het volgende:
Jeetje, nu al weer.
De discussie is nog erger dan de detailhandel.
De bekendmaking van de plaats van landelijke intocht is het startschot.
pi_204869542
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Zonder wrijving geen glans
pi_204871312
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:03 schreef WethouderHekking het volgende:

[..]
De bekendmaking van de plaats van landelijke intocht is het startschot.
Is dat al bekend gemaakt dan?
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204871625
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:31 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Is dat al bekend gemaakt dan?
quote:
Hellevoetsluis.
pi_204872073
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:20 schreef WethouderHekking het volgende:

[..]
[..]
Hellevoetsluis.
Dank je wel.

Helaas is het tegenwoordig pure ellende.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_204872131
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:23 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Dank je wel.

Helaas is het tegenwoordig pure ellende.
Hellevoetsluis is een prima locatie. Wat de Afsluitdijk is voor Dokkum, is de N57 voor Hellevoetsluis. :s)
Voor mijn werk voer ik 'The great reset' uit, bij vastgelopen servers of appliances
  donderdag 26 mei 2022 @ 17:50:44 #41
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_204872909
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:50 schreef Haags het volgende:
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Die zijn nog aan het bijkomen van de oliebollenregen in Volendam. Maar die zullen vast er wel weer staan om tegen de RoetveegPiet te demonstreren.
pi_204873162
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:50 schreef Haags het volgende:
Heeft terreurorganisatie KOZP al laten weten te komen demonstreren?
Demonstreren is een grondrecht. Dat kunnen ze prima doen ergens op een afgelegen industrieterrein. Net zoals die mafklappers van de NVU altijd een mooi plekje toebedeeld krijgen voor hun demonstraties.
pi_204873745
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 18:14 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Demonstreren is een grondrecht. Dat kunnen ze prima doen ergens op een afgelegen industrieterrein. Net zoals die mafklappers van de NVU altijd een mooi plekje toebedeeld krijgen voor hun demonstraties.
Kun je het wel demonstreren noemen? De formule van KOZP is als volgt. Ze gaan naar intochten of locaties waar zwarte pieten zijn. Daar schreeuwen ze racisme, maken ze iedereen uit voor racist. Vervolgens gaan ze een potje lopen matten als er weerstand komt.

De definitie van demonstreren:
quote:
Betekenis 'demonstreren'

Je hebt gezocht op het woord: demonstreren.
de·mon·stre·ren (demonstreerde, heeft gedemonstreerd)
1 aantonen
2 een betoging houden
3 laten zien hoe iets werkt: een toestel demonstreren
Voor mijn werk voer ik 'The great reset' uit, bij vastgelopen servers of appliances
  donderdag 26 mei 2022 @ 19:15:13 #44
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204873843
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 19:08 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]
Kun je het wel demonstreren noemen? De formule van KOZP is als volgt. Ze gaan naar intochten of locaties waar zwarte pieten zijn. Daar schreeuwen ze racisme, maken ze iedereen uit voor racist. Vervolgens gaan ze een potje lopen matten als er weerstand komt.

De definitie van demonstreren:
[..]

Wilders mocht niet naar Molenbeek. Zo consequent is men in de BeNeLux.

Zeurpieten zijn met puur provoceren bezig en ongestoord met je kinderen naar een optocht gaan is óók vrijheid van meningsuiting.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204885138
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 19:15 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Wilders mocht niet naar Molenbeek. Zo consequent is men in de BeNeLux.
Waarom zouden Nederland en België hun beleid moeten aanpassen aan de handelswijze van de burgemeester van Molenbeek of vice versa?
  vrijdag 27 mei 2022 @ 21:40:25 #46
117098 Hathor
Effe niet
pi_204885209
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 21:35 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]
Waarom zouden Nederland en België hun beleid moeten aanpassen aan de handelswijze van de burgemeester van Molenbeek of vice versa?
Dat Wilders daar niet mag komen kan ik wel inkomen, je weet gewoon dat dat een enorme puinhoop gaat worden en ik geloof best dat ze daar in Belgie niet op zitten te wachten. Wilders wil gewoon provoceren en dat doet ie maar in zijn eigen achtertuin.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')