Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.
Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijkquote:Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op.
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. Ík vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er écht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in één keer klaar.quote:Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?quote:Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?
Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn
Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
¤150 euro ofzo..quote:Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.quote:Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.
Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.quote:Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.
De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aannamequote:
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachte . Dan heb je al een antwoord. Maar wat @Dauthi aangeeft klopt wel, en dat scheelt een hoop geld.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:37 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.
Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.
Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:20 schreef dimmak het volgende:
Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar.
Oh, ik dacht dat ik er vorig jaar 499 voor had betaald maar ik zie inderdaad dat het 399 was. Mijn fout.quote:Op woensdag 28 april 2021 12:39 schreef Welten het volgende:
[..]
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
Hier ben ik het volledig mee eens.quote:Op woensdag 28 april 2021 12:02 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.
De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.
En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
Klopt,quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Lijkt mij ook.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Hoe bouw je je vuur op?quote:Op vrijdag 30 april 2021 14:44 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 09:50 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?
Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
Bij low n slow en roken is het net als bij rookovens en kasten, boven open en onder regelen.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Welke heb je gekocht?quote:Op vrijdag 30 april 2021 14:01 schreef Dauthi het volgende:
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg ) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.
Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
V&R Briketten by Dammers.quote:
Ja daar heb je wel een punt.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:50 schreef Houniet het volgende:
[..]
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Het hangt af van variabelen, hoe groot is het stuk vlees, bij welke temperatuur bereid je het, hoeveel tijd heb je, en wat voor "bark" wil je?quote:Op dinsdag 4 mei 2021 08:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
Oefening baart kunst, doorzetten en je krijgt het vanzelf onder knie.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 12:00 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.
Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
In de zaanstreek, wanneer kunnen we langs voor een inkoopdagje ?quote:Op vrijdag 9 april 2021 22:34 schreef nelisb het volgende:
[..]
Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad.
Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.quote:Op woensdag 2 juni 2021 17:32 schreef Harveo het volgende:
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten
Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.
Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
Kijk eindelijk een kenner, en op de Kamado dan natuurlijk?quote:Op donderdag 3 juni 2021 09:51 schreef dimmak het volgende:
[..]
Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.
Het meeste vlees wat ik op de BBQ wil hebben liggen is niet te koop bij de supermarkt, maar over het algemeen koop ik al mijn vlees bij de slager. Gehakt wil ik nog wel eens een uitzondering maken aangezien ik het verschil daarin niet snel proef/merk bij de meeste gerechten.
Held .quote:Op zaterdag 5 juni 2021 02:41 schreef Seven. het volgende:
Maandag wordt er een leuke verrassing bezorgd voor mijn man, de Joe Jr. Erg benieuwd, zelf ineens erg veel zin om te gaan koken .
Welke accessoires zitten er al bij? Een thermometer is wel een must. InkBird heeft goedkope instant-read en probe thermometers. Een paar grillhandschoenen zijn ook geen overbodige luxe.quote:Op zaterdag 5 juni 2021 09:29 schreef Seven. het volgende:
Ik moet nog even houtskool op de kop tikken en verstoppen zodat m'n wederhelft maandag direct aan de slag kan. Iemand een aanrader voor houtskool?
Verder nog dingen nodig, buiten de boodschappen zelf?
Platesetter aanwezig, ff kijken...quote:Op maandag 7 juni 2021 12:15 schreef dimmak het volgende:
[..]
Welke accessoires zitten er al bij? Een thermometer is wel een must. InkBird heeft goedkope instant-read en probe thermometers. Een paar grillhandschoenen zijn ook geen overbodige luxe.
Thermometer, kolen, houtwokkels, grillhandschoenen, bbqtang. Dan komt hij de eerste paar sessies wel vooruit.quote:Op maandag 7 juni 2021 12:32 schreef Seven. het volgende:
Alleen een platesetter, als ik zo de unboxing video's bekijk.
Het is bijna vaderdag, geloof ik . We moeten ook de hoes bestellen, hij wil 'm niet eens onder ons afdak laten staan zonder hoes .quote:Op maandag 7 juni 2021 12:34 schreef dimmak het volgende:
[..]
Thermometer, kolen, houtwokkels, grillhandschoenen, bbqtang. Dan komt hij de eerste paar sessies wel vooruit.
quote:Op maandag 7 juni 2021 12:27 schreef Seven. het volgende:
[..]
Platesetter aanwezig, ff kijken...
LOL, m'n man is net het rooster van onze oude BBQ aan het schoon boenen want ik heb hem gisteren lekker gemaakt met allerlei BBQ recepten. Straks naar de slager enzo. De kamado is er als het goed is binnen 30 minuten .
Zo dan, je gaat er gelijk goed voorquote:Op maandag 7 juni 2021 20:48 schreef Seven. het volgende:
Doorslaand succes hier! Kipfilet ingesneden en paprika en ui tussen gedaan en ingesmeerd met fajita marinade. Gepofte aardappelen. Gevulde paprika met feta, bosui en couscous . De rolo banaan was ook heerlijk, al ziet dat er wel ranzig uit .
Morgen buikspek en gegrilde asperge. En appel/kaneelrolletjes, soort van wentelteefjes met stukjes appel erin gerold en dat gedipt in gesmolten roomboter ipv melk/ei mengsel.
Die hele prei ga ik ook nog een keer doen.
Nicequote:Op maandag 7 juni 2021 20:48 schreef Seven. het volgende:
Doorslaand succes hier! Kipfilet ingesneden en paprika en ui tussen gedaan en ingesmeerd met fajita marinade. Gepofte aardappelen. Gevulde paprika met feta, bosui en couscous . De rolo banaan was ook heerlijk, al ziet dat er wel ranzig uit .
Morgen buikspek en gegrilde asperge. En appel/kaneelrolletjes, soort van wentelteefjes met stukjes appel erin gerold en dat gedipt in gesmolten roomboter ipv melk/ei mengsel.
Die hele prei ga ik ook nog een keer doen.
Zoek je groentegerechten of vegetarische gerechten?quote:Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren
Gevulde paprika was in ieder geval heerlijk! Ik vermoed dat een platesetter voor de meeste groenten wel noodzakelijk is.quote:Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren
Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.quote:Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren
Je kan er idd alles mee, maar het beste is nog aan de konijnen geven, konijn vangen, en die vervolgens grillenquote:Op maandag 7 juni 2021 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zoek je groentegerechten of vegetarische gerechten?
Mijn assortiment vegetarische gerechten is niet heel groot:
Met vegagehakt gevulde paprika's of courgette
Gevulde portobello's
Gegrilde camembert
Gemarineerde feta
Gegrilde tempeh
Burgers van bonen of kikkererwten
Spiesjes met tofu
Qua groente kan echt alles op de bbq. Je kunt bieten of knolselderij poffen, plakken pompoen, prei of halve kropjes romaine grillen. Je kunt steaks maken van bloemkool of rode/spitskool.
Dat is wel erg beperkt hoor. Natuurlijk kan je er mooie stukken vlees op bereiden maar ik zie geen enkele reden om mezelf te limiteren.quote:Op maandag 7 juni 2021 22:42 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding.
Je bent 16?quote:Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren
quote:Op maandag 7 juni 2021 22:42 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding.
Niet zo ouderwets!quote:Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren
Groente is in het algemeen niks mis mee, maar een vega bbq gaat in tegen alles wat bbqen is.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik moet ineens denken aan de broer van mijn vriendin en diens vrienden. Die dachten stoer te doen door luidkeels te verkondigen dat groenten voor konijnen waren. Dat was toen ik 15 was al zeer sneu en volwassen mannen die dat zeggen zijn eigenlijk niet serieus te nemen.
Kom je zelf met een heel cliché verhaal aan.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:16 schreef Seven. het volgende:
[..]
[..]
Niet zo ouderwets!
https://weekend.knack.be/(...)e-normal-807687.html
Onderzoek: genderstereotypen zetten mannen aan om ongezonder te eten
28/01/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:07
Ongezonde eetpatronen worden als mannelijk gezien, gezonde gewoontes worden geassocieerd met vrouwen. Onderzoekers van de University of Manitoba stellen hoe genderstereotypen de gezondheid van mannen kunnen bedreigen.
Mannen verscheuren hompen vlees, spoelen ze door met ijskoud bier, vinden groenten voor konijnen en verorberen een hele zak chips als dessert. Mannen weten waarom. Of dat is toch wat het cliché wil, want uiteraard heeft wat je eet geen inherent verband met wat er tussen je benen zit. Toch hebben dergelijke genderstereotypen wel degelijk een impact op de gezondheid van mannen, zegt onderzoeker Luke Zhu in de Washington Post.
Mannen leven gemiddeld minder lang dan vrouwen en ze lopen meer risico op hartziekten en sommige kankers. Zhu en zijn team suggereert dat onze ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid daar voor iets tussen zitten. Vrouwen eten in het algemeen gezonder dan mannen: aangeleerd gedrag, aldus Zhu. Vrouwen zouden volgens de studie vaker kiezen voor voedsel dat rijk is aan vezels en antioxidanten, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot verzadigde vetten en lege calorieën.
"Wanneer we een 'mannelijke' sfeer schepten, kozen testpersonen voor minder gezond voedsel. Toen we hetzelfde experiment herhaalden in een meer vrouwelijke context, grepen mensen naar gezonder voedsel," aldus Zhu. Zo'n sterk patroon kan gebruikt worden voor wie zijn genderidentiteit in de verf wil zetten. Mannelijk overkomen? Dan kies je toch gewoon voor een hamburger en frieten? Stoer en lekker, maar als het een vast patroon is, kan je gezondheid er wel onder lijden.
Wat kan je eraan doen?
Een simpele oplossing ligt volgens Zhu in bewustwording: wie beseft hoe ook de keuze voor voedsel een door genderstereotypen gemotiveerde keuze kan zijn, kan zelf kiezen om tegen de stroom in te gaan. Ook meer mindful eten ziet de onderzoeker als een oplossing. Hij stelt voor de focus meer op het eten te leggen en minder op je omgeving, door jezelf af te vragen waarom je voor bepaald voedsel kiest. Ook de verpakking van voedsel speelt een rol: mensen kiezen eerder voor ongezond voedsel als er een stoere verpakking rond zit. Daarom vraagt hij ook marketeers om een inspanning. "Dit gaat niet alleen over een bepaald gedrag teweegbrengen, dit gaat over gezondheid."
Hou op hoor.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren
Ik maak wel eens een Apple Crumble op de kamado als toetje.quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gegrilde-perziken-met-ijs/quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
Goeie tips, thanks! Die ananas stond al op het lijstjequote:Op dinsdag 8 juni 2021 12:22 schreef Seven. het volgende:
[..]
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gegrilde-perziken-met-ijs/
https://ohmyfoodness.nl/g(...)carpone-en-pistache/
https://www.lovemysalad.c(...)erde-gegrilde-ananas
Deze maak ik straks:
https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/appeltaart-rolletjes/
Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁quote:
Warm!quote:Op donderdag 10 juni 2021 16:05 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁
Oeh, die gaat op mijn 'te proberen' lijstje!quote:Op donderdag 10 juni 2021 15:16 schreef kniftyhooker het volgende:
breekt in:
Leg eens een zoete aardappel tussen je kooltjes.
Compleet verbrand haal je ze er tussenuit, kom zelf maar tot de ontdekking wat je vind als je ze open snijdt en leeg lepelt met een lepeltje.
ongeveer 15 min afhankelijk van de grootte.
#Hemels
Dank hiervoor! Large bastard staat inmiddels in de tuin, komend weekend maar eens inwijden denk ikquote:Op woensdag 28 april 2021 09:02 schreef Gripper het volgende:
[..]
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.
Er wordt hierboven wel gezegd dat een weber net zo goed is in low en slow, maar bij mij schoot het desondanks nog wel eens alle kanten op, en op een koude winterdag BBQ'en kost met een stalen ketel ook wat meer werk om alles op temp te houden. Voor mn gevoel is die kamado wat vergevingsgezinder met zn solide massa.
Heb de weber nog wel een tijdje gehouden voor "erbij" maar merkte na 2 jaar met de black bastard dat de weber haast nooit meer aanstond. Dus die is naar zwager verscheept.
Verder voor venus: als het in de tuin past, een large (diameter 57 cm) is voor de meeste gezinnen optimaal. Zo'n rooster is echt zo vol.
Denk dat een kamado, mits goede houtskool, sneller warm is dan een weber die je op briketten moet stoken.
Banaan en stroopwafel, met vanille ijs.quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
warm neem ik aan? Voor koud roken is het al te warm inmiddelsquote:
Goed bezig toch? Hier ook hoor, beetje bewustzijn over je milieu-afdruk in plaats van hompen vlees op de barbecue gooien zodat je je nog een beetje de man voelt.quote:Op dinsdag 8 juni 2021 21:25 schreef T-Force het volgende:
Thanks voor alle tips, mensen! Ik stelde de vraag natuurlijk bewust om een beetje te prikken en dat is gelukt
Vlees vind ik absoluut het aller lekkerste wat er is, maar ik heb wel problemen met mijn eigen milieu-afdruk. Daarom 2 maanden geleden de keuze gemaakt zelf geen dierlijke producten meer te kopen, maar 1 keer in de maand mag ik van mezelf wél dierlijke producten kopen en dan gaat de BBQ natuurlijk aan. Ben ondertussen onder de indruk van hoeveel mooie recepten je uberhaupt kunt maken van groenten, dus mijn perceptie vlees is VEUL lekkerder dan groenten is wel iets veranderd.
Mijn go-to groenten recept op de BBQ is paprika's roken totdat de schil zwart is, knoflook poffen. Schil van de paprika af, in stukken en samen met een mooie dressing en de gepofte knoflook. Om het nóg lekkerder te maken een beetje feta.
Wij hebben er een sinds een dikke week (de ibrido), dus echt ervaring nog niet.quote:Op vrijdag 11 juni 2021 18:57 schreef Lange_Lans het volgende:
Iemand ervaring met de barbecues van Boretti? Ik twijfel een beetje tussen de Boretti Carbone of toch weer gewoon de Weber GBS.
Nu heb ik honger klinkt heerlijk!quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:21 schreef Seven. het volgende:
We hadden stukjes buikspek om gewoon een vorkje van te prikken (was lekker maar ik vind het niet echt geschikt als voorafje zo zonder iets ). Daarna stukje zalm met kartoffelsalat, couscous salade en daarna nog kipspiesjes en worst (toen zat ik al wel aardig vol trouwens dus die heb ik zelf overgeslagen ). En daarna had ik hele dunne plakjes appel in filodeeg gerold en in een
muffinvorm rechtop gezet, dus zag eruit als een soort roosje. Geserveerd met een bolletje ijs.
quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:27 schreef Seven. het volgende:
M'n man heeft trouwens een buitenkeuken gebouwd!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Das de Joe Classic 1quote:
Is wat te klein voor mijquote:
die had ik voor morgen in gedachte maar kan ook een roostertje vol met saté en kip worden en vreterij bij de f1 en verder niksquote:
Ik overweeg ook een pizzasteen aan te schaffen, is dat de moeite met Tante Fanny deeg ?quote:
Hell yeah dat deeg is voor als ik geen zin heb het zelf te maken, maar de steen maakt het 3x zo krokant. Tenzij je een bakplaat loeiheet opstookt, maar de steen zelf is wat mij betreft allerbestequote:Op zaterdag 3 juli 2021 16:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik overweeg ook een pizzasteen aan te schaffen, is dat de moeite met Tante Fanny deeg ?
Vooral niet teveel saus is de grootste truc! Ik gebruik tomatenpuree met knoflook erin en italiaanse kruiden. En zorg dat de steen goed heet is, een pizzaschep is ook superhandig!quote:Op zaterdag 3 juli 2021 16:31 schreef dimmak het volgende:
Heb 1x pizza geprobeerd. Echt uren met deeg bezig geweest maar de pizza mislukte falikant. Tijd voor een nieuwe poging. Wat is een aanrader om als saus te gebruiken?
Je hebt er 2, 1 platesetter en 1 steen nodig anders verbrand je bodemquote:Op zaterdag 10 juli 2021 10:09 schreef Seven. het volgende:
Kan ik het hitteschild niet gewoon als pizzasteen gebruiken?
Niemand? Dan maar gewoon proberen i guessquote:Op vrijdag 9 juli 2021 18:05 schreef ChilllayD het volgende:
https://www.amazon.nl/Bes(...)plink_bb_marketplace
Ik heb deze pizzaoven al jaren in gebruik, heeeeel blij mee maar nu vraag ik me af, zou ik deze steen met handgrepen die er dus aan vast zitten ook op m'n weber bbq kunnen gooien? Ja dat kan, maar gaat hij dat leuk vinden? in de bestron pizzaoven vallen de handgrepen natuurlijk buiten de hitte.
Dat zwarte rubber achtige er omheen kan ik er natuurlijk af halen.
Die doen het hier ook goed jaquote:Op zaterdag 10 juli 2021 08:49 schreef Yankee het volgende:
Gisteren o.a. voor het eerst Moink balls gemaakt, jezus wat lekker
stoofpot ervan is ook heerlijkquote:Op maandag 12 juli 2021 00:05 schreef Seven. het volgende:
Dat ziet er goed uit zeg, ik zou er zelf niet op gekomen zijn om varkenswang te maken. Misschien maar eens op de lijst zetten!
https://dagelijksekost.ee(...)odenbach-en-frietjesquote:
Ik vind juist die niet standaard ronde pizza bodems wel cool.quote:Op woensdag 14 juli 2021 11:48 schreef kniftyhooker het volgende:
Maak je Pizzadeeg zelf. veel lekkerder! Die van Franny is te dik, en oefening baart kunst!
nu 3 keer gedaan, alleen krijg ik de pizza's niet rond maar ala. Ik streef naar vormen van continenten.
Vullen met gehakt, zoete paprika, champignons en dan een klein beetje barbecue sausquote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
Gepofte courgette lijkt me lekker:quote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
Dit is echt fantastischquote:Op zondag 11 juli 2021 21:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Vandaag varkenswangetjes klaar gemaakt.
[ afbeelding ]
Eerst heb ik alle vliesjes verwijderd (wat een pokkewerk) en ingesmeerd met een vrij standaard rub.
[ afbeelding ]
Na 2 uur roken op 110 °C mogen ze het blik in met een laagje appelsap, ingesmeerd met bbq saus en wat boter.
Afgedekt nog 2 uur garen.
[ afbeelding ]
Als laatst het vocht uit het blik ingekookt en gemengd met wat bbq saus om de wangetjes in de smeren.
En dan mogen ze nog even terug op het rooster.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk zacht vlees
Oreo Browie skilletquote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
eerste vraag waarom überhaupt een gasbbq ?quote:Op zondag 18 juli 2021 20:52 schreef Mubassie het volgende:
Welke guru kan me op weg helpen?
Ik ben van plan om (naast mijn kleine kamado) een gas BBQ aan te schaffen. Ik wil er zelfs een beste klap geld tegenaan gooien maar daar uiteraard ook kwaliteit voor krijgen.
Heeft er iemand ervaring met de Napoleon gasbarbecues? Ik heb nl. de Rogue 425 en/of 525 RSIB op het oog, maar sta net zo goed open voor een ander merk.
Graag hoor ik ervaringen of tips.
Lekker makkelijk denk ik zo.quote:Op zondag 18 juli 2021 21:21 schreef Joene het volgende:
[..]
eerste vraag waarom überhaupt een gasbbq ?
Goede vraagquote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
quote:
Ik wil een keer spiesjes maken met courgette, halloumi, ui, kip, paprika .quote:Op zondag 18 juli 2021 21:52 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb er 6 in de maak, atm. Overigens heb ik de courgette gewoon met wat peper en zout op de BBQ gedaan. Was zo'n kleine witte Libanese
Dit inderdaad. Makkelijk en sneller. Geen rommel.quote:
sneller is denk ik niet waar maar goed napoleon heeft mooie gasbbq al zal ik er zelf nooit 1 kopen. Mis toch de smaak die kooltjes geven teveelquote:Op zondag 18 juli 2021 23:18 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Dit inderdaad. Makkelijk en sneller. Geen rommel.
Maar dat was mijn vraag niet
Nog nooit tri tip bereid. Ook echt snel eens gaan proberenquote:Op maandag 19 juli 2021 09:36 schreef dimmak het volgende:
Gister een tri tip bereid op de gas bbq bij mijn ouders. Achteraf had ik heb nog wel iets meer mogen trimmen maar het was een succes.
Ik heb het wel eens gemaakt met buikspek. Was prima te eten, maar niet helemaal mijn ding, heb liever rundvleesquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Wat mij betreft een stukje onondekt vlees, als tegenhanger van de gehypte picanhaquote:Op maandag 19 juli 2021 09:36 schreef dimmak het volgende:
Gister een tri tip bereid op de gas bbq bij mijn ouders. Achteraf had ik heb nog wel iets meer mogen trimmen maar het was een succes.
Met buikspek, spek kant heerlijk geroosterd. En babi pangang kan niet anders dan met varken wat mij betreft (babi betekent niet voor niets varken)quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Zeker, top stukje vlees. Dikke aanrader.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:10 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wat mij betreft een stukje onondekt vlees, als tegenhanger van de gehypte picanha
heb nog ongeveer 15kg in de vriezer liggen a 5,50 de kilo
Procureur is ook varken natuurlijk.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:19 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Met buikspek, spek kant heerlijk geroosterd. En babi pangang kan niet anders dan met varken wat mij betreft (babi betekent niet voor niets varken)
Nooit maar ik wil het wel heel graag eten. Bij voorkeur nuquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Laatste was een reactie op Ferdii.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:47 schreef dezomervoorbij het volgende:
[..]
Procureur is ook varken natuurlijk.
Maar buikspek lijkt mij ook meer geschikt. Met of zonder zwoerd?
Ah die had ik even gemist, sorry!quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 16:00 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Laatste was een reactie op Ferdii.
Wij hadden met zwoerd en dan ingesneden
Mooi ding. Je kan wel een feestje hosten met al dat materieel.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.
Het is deze geworden:
[ link | afbeelding ]
Laat het weekend maar komen
ziet er mooi uit!quote:Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.
Het is deze geworden:
[ link | afbeelding ]
Laat het weekend maar komen
Je zou er bijna een kind voor nemenquote:Op donderdag 12 augustus 2021 20:43 schreef fietsie het volgende:
Vandaag had mijn dochter (11) regie over de BBQ.
In de sous vide, op 74 graden, gaarde ze kippenpootjes en kippendij filetjes, met een zelf samengesteld mengseltje van kruiden.
Ook deed ze een paar speklapjes in een eigen vacuum zakje; het geheel heeft ze daarna krokant gegrilled met wat champignons en een met feta gevulde courgette erbij.
Ook maakte ze komkommer in het zuur.
Het was prima
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 08:27 schreef Mubassie het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar weten jullie welke pannen er op een BBQ kunnen?
Ik heb een gietijzeren skillet maar deze is te klein voor wat ik wil gaan doen.
Ik heb een plaatstalen pan van deBuyer, en nog wat Tefal koekenpannen.
Iemand enig idee of je deze op een gas BBQ kan gebruiken??
Okay thanks, binnenshuis gewoon een gasfornuis dus dat zou dan niet uit moeten maken.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 08:31 schreef dimmak het volgende:
[..]
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.
Buikspek doenquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
vind dat toch altijd wat tegenvallen, ben dan ook niet zon varkensvlees liefhebber (op spareribs na )quote:Op vrijdag 3 september 2021 13:26 schreef borrepus het volgende:
sowieso buikspek van de barbecue is altijd
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Of aan de ribben?quote:Op maandag 6 september 2021 10:33 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?
zou kunnen, hoewel ik maar weinig kwaliteits matige ribben heb gezien die niet lekker van het bot afkomen. Hoogstens een mindere smaak of een hoop vette blubberquote:
Wat voor soort ribben gebruik je?quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Ligt er ook aan wat je standaard is.quote:Op maandag 6 september 2021 19:43 schreef Scorpie het volgende:
En heel belangrijk meet de temp van je rooster en niet van je dome!
Kan beiden.quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 11:40 schreef dezomervoorbij het volgende:
Vanmiddag Pork Belly burn ends maken om vanavond op tafel te kunnen zetten bij visite.
Nu vraag ik me af:
Als je ze maakt volgens 3-2-1 (roken, stomen, laten garen/karameliseren) is het dan verstandig om die laatste fase pas vanavond te doen?
Of zouden jullie ze al volledig maken en dan vanavond alleen heel even opwarmen?
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?quote:
Nee dit is het enige. Los van een stokbroodje en wat smeersels die nog in de oven gaat.quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 12:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.quote:
Moinkballs ?quote:Op donderdag 9 december 2021 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.
Je eigen bbq meenemen?quote:Op donderdag 9 december 2021 10:43 schreef dimmak het volgende:
Ik heb aangeboden om met oud en nieuw te gaan BBQ'en bij een vriend. Het enige probleem is dat hij een klein Lidl eitje heeft staan. Nog even bedenken wat ik daarmee ga doen.
Nee joh .quote:
Goeie tip! Zie deze vaker voorbij komen. Gaat op mijn to do lijstjequote:Op dinsdag 4 januari 2022 23:44 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb vandaag Moinkballs gemaakt en gegeten.
Ik heb gehakt en spek van de slager gekocht en ik heb het vlees op de BBQ klaargemaakt.
Temperatuur BBQ: 120 graden
Kern temperatuur Moinkball: 60 graden insmeren met BBQ saus, 70 graden klaar
Conclusie: Het is zeer lekker en leuk om te maken, een echte aanrader voor een beginnend of een ervaren BBQ-er. Mijn vriendin (geen fan van spek) vond ze fantastisch smaken.
Ik heb het volgende recept gevolgd: https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
Resultaat:
[ afbeelding ]
BTW voor degene die nog leest: Een leuk feitje waarom ze Moinkballs genoemd worden, dit is in verband met de combinatie van rundvlees (Moo) en varkensvlees (oink).
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit?quote:Op donderdag 6 januari 2022 20:01 schreef Thaddeus het volgende:
Ter voorbereiding voor een vis weekend met bbq:
21 zelfgemaakte burgers waarvan 15 met spek
60 moinkballs
18 houthakker steaks
2 dikke worsten
[ afbeelding ]
Klopt erg veel zin in!quote:Op donderdag 6 januari 2022 20:17 schreef dimmak het volgende:
[..]
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit?
Ik heb wisselende ervaringen met de spare ribs van de Marko. Vaker minder dan goed.quote:Op woensdag 5 januari 2022 19:09 schreef Thaddeus het volgende:
Vandaag heb ik bij de Makro een doos Spareribs gekocht. In de reacties in dit topic las ik dat de 3-2-1 methode niet aan te raden is maar ik heb dit wel gedaan en met succes. Ik heb het op een Kamado Joe bereid en gebruikte een Weber Smart Hub om de temperatuur te meten en ik kon de temperatuur zien op mijn telefoon via de Weber app. Werkte als een trein.
Recept: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/overheerlijk-spareribs-recept/
Het resultaat:
[ afbeelding ]
Het was zeer lekker en erg mals en zeker aan te raden. Ik heb ongeveer 1 uur gebruikt om alles voor te bereiden en ik ben dus 6 uur bezig geweest met het klaarmaken van de spareribs.
Hier meestal wel lekker. Mag ik vragen wat je minder goede ervaringen zijn geweest?quote:Op vrijdag 7 januari 2022 10:06 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik heb wisselende ervaringen met de spare ribs van de Marko. Vaker minder dan goed.
Met de dikbevleesde, te droog en veel vet. Terwijl ik altijd hetzelfde doe qua temp en manier van garen.quote:Op vrijdag 7 januari 2022 10:56 schreef Thaddeus het volgende:
[..]
Hier meestal wel lekker. Mag ik vragen wat je minder goede ervaringen zijn geweest?
Ik doe ook nooit dikbeveleesde ribben meer.quote:Op vrijdag 7 januari 2022 11:09 schreef Houniet het volgende:
[..]
Met de dikbevleesde, te droog en veel vet. Terwijl ik altijd hetzelfde doe qua temp en manier van garen.
Dit idd. Beter wat dunnere ribben nemen. Kerntemperatuur goed in de gaten houden, dan kan het bijna niet fout.quote:Op vrijdag 7 januari 2022 11:10 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik doe ook nooit dikbeveleesde ribben meer.
Je kan beter wat meer eten van "normale" ribben, ipv dikbeveesde vind ik
Longhaas is zeker goedquote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:02 schreef Mubassie het volgende:
Vandaag begonnen met het saté recept van DanBras. Meerdere prijzen mee gewonnen las ik.
Aankomende week zal ik het verslag incl. foto's plaatsen.
Vanmorgen bij de slager een flank steak van 1kg opgehaald.
Ook 2 longhazen wat een super smakelijk stuk vlees moet zijn.
Wordt vervolgd.
Mooi.quote:Op woensdag 5 januari 2022 19:09 schreef Thaddeus het volgende:
Vandaag heb ik bij de Makro een doos Spareribs gekocht. In de reacties in dit topic las ik dat de 3-2-1 methode niet aan te raden is maar ik heb dit wel gedaan en met succes. Ik heb het op een Kamado Joe bereid en gebruikte een Weber Smart Hub om de temperatuur te meten en ik kon de temperatuur zien op mijn telefoon via de Weber app. Werkte als een trein.
Recept: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/overheerlijk-spareribs-recept/
Het resultaat:
[ afbeelding ]
Het was zeer lekker en erg mals en zeker aan te raden. Ik heb ongeveer 1 uur gebruikt om alles voor te bereiden en ik ben dus 6 uur bezig geweest met het klaarmaken van de spareribs.
Haal je die vandaag nog uit de vriezer? Anders komt t misschien niet goed.quote:Op zaterdag 8 januari 2022 17:11 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Mooi.
Ik ga het morgen ook weer proberen, heb 3,5 kilo in de vriezer liggen en nog een stuk buikribben.
Jeetje ziet er goed uit zeg!quote:Op zondag 9 januari 2022 19:37 schreef Mubassie het volgende:
Zoals gezegd, mijn poging van het saté recept van DanBras. Een super simpel recept, maar schijnbaar ó zo lekker. Zoals ik al eerder vertelde, zijn hier verschillende prijzen mee behaald.
Eens kijken dan maar..
Ik heb het zelf geprobeerd met procureur (1kg) en kippendij (500gr).
Procureur uitgepakt, even schoongemaakt.. Grootste stukken vet eruit gesneden. Daarna in blokjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Toen begonnen met de marinade. Simpele ingrediënten, alleen kon ik geen palmsuiker (Goela djawa) vinden. Ik heb in plaats daarvan een mix van bruine basterdsuiker en kokosbloesemsuiker gebruikt. En de meesten raden de ketjap van Conimex altijd af. Ik had even niets anders voorhanden.
[ afbeelding ]
Marinade gemixt met het vlees, en in een zak gestort. 26 uur in de koeling gelegd.
Ware het niet dat toen ik vanmorgen de koelkast open trok er een hele plek marinade op de bodem lag. Ergens een lek gehad. Knoflook geur alom
Vanmiddag alles aan stokjes geregen, welke ik een uurtje in water heb laten weken.
En vanavond uiteindelijk de Napoleon aangestoken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eentje op het sear station geprobeerd, maar dat gaat echt te hard.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En toen aan tafel, samen met een Tripel Karmeliet. Vrouwlief en de kinderen pizza, en papa saté.
Zeker goede saté. Niet te vergelijken met de supermarkt. Deze waren lekker mals en behoorlijk zoet door de ketjap en suiker. Zelfs wat gekarameliseerd.
Ga ik ze nog een keer maken? Nee, daar vond ik ze niet speciaal genoeg voor. Lekker hoor, maar niet meer dan dat.
Ik ben toch meer van de grote steaks en ribs.
Ja ziet er heerlijk uit. Waar bbq je op? Heb je green egg oid?quote:Op zondag 23 januari 2022 19:22 schreef Mubassie het volgende:
1200gr flank steak [ afbeelding ]
Nu met een mooie rub
[ afbeelding ]
Na een half uurtje garen op 120 graden was de kerntemperatuur van 53 graden bereikt.
Daarna op het sear station anderhalve minuut per kant afgegrild.
[ afbeelding ]
En dan het mes er in. Haaks op de lijn. Godenvoedsel.
[ afbeelding ]
Baquette met coleslaw, flinterdunne plakjes steak en een mooie saus.
Meer heb je toch niet nodig..
Thanks, nee geen Big Green Egg. Wel eentje gehad, maar was te veel gedoe.quote:Op zondag 23 januari 2022 19:36 schreef Thaddeus het volgende:
[..]
Ja ziet er heerlijk uit. Waar bbq je op? Heb je green egg oid?
Keihard over de schutting gooien.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
Bijna geen vet he? Ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 23 januari 2022 19:22 schreef Mubassie het volgende:
1200gr flank steak [ afbeelding ]
Nu met een mooie rub
[ afbeelding ]
Na een half uurtje garen op 120 graden was de kerntemperatuur van 53 graden bereikt.
Daarna op het sear station anderhalve minuut per kant afgegrild.
[ afbeelding ]
En dan het mes er in. Haaks op de lijn. Godenvoedsel.
[ afbeelding ]
Baquette met coleslaw, flinterdunne plakjes steak en een mooie saus.
Meer heb je toch niet nodig..
Longhaas is fantastisch.quote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:02 schreef Mubassie het volgende:
Vandaag begonnen met het saté recept van DanBras. Meerdere prijzen mee gewonnen las ik.
Aankomende week zal ik het verslag incl. foto's plaatsen.
Vanmorgen bij de slager een flank steak van 1kg opgehaald.
Ook 2 longhazen wat een super smakelijk stuk vlees moet zijn.
Wordt vervolgd.
Heb een keer beh-oinkballs gemaakt met lamsgehakt. Voor de rest alles hetzelfde gelaten qua saus enzo.quote:Op zondag 30 januari 2022 20:28 schreef Thaddeus het volgende:
Sorry jongens kan gewoon geen genoeg van de moinkballs krijgen:
Heerlijk van de bbq:
[ afbeelding ]
Moeten dat dan niet Boinkballs zijn?quote:Op maandag 31 januari 2022 13:46 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb een keer beh-oinkballs gemaakt met lamsgehakt. Voor de rest alles hetzelfde gelaten qua saus enzo.
Ook goddelijk.
Meh-oinkballs dan misschien?quote:Op maandag 31 januari 2022 15:45 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Moeten dat dan niet Boinkballs zijn?
Moink was Moo+Oink, een lam doet Beh.. plus Oink zou dat Boink worden.quote:Op maandag 31 januari 2022 15:46 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Meh-oinkballs dan misschien?
Geen idee.
Boinkballs klinken mij weer als taaie stuiterballen.quote:Op maandag 31 januari 2022 15:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Moink was Moo+Oink, een lam doet Beh.. plus Oink zou dat Boink worden.
Klinkt ook wel wat smakelijker dan Beh
maken met Wagyu gehakt trouwens.., krijg je Wankballs
Ik ben heel benieuwd. Ga ze binnenkort bereiden, maar dan niet in de pan maar op de BBQ.quote:Op maandag 31 januari 2022 13:43 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Longhaas is fantastisch.
Eind vorig jaar geprobeerd toen ik van Jeroen Meus een recept zag en het een paar weken later zag liggen bij Sligro.
Goddelijk.
Als de 2 delen nog aan elkaar zitten, zou ik wel nog even zoeken naar hoe je de dat middenstuk er uit kan snijden. Kost even wat uitvogelen als je het voor de eerst keer doet.quote:Op maandag 31 januari 2022 18:08 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ik ben heel benieuwd. Ga ze binnenkort bereiden, maar dan niet in de pan maar op de BBQ.
Precies de reden waarom ik naast een kamado ook een gas BBQ heb aangeschaft. Binnen 15 minuten een mooie steak klaar en geen rommel.quote:Op dinsdag 22 maart 2022 08:19 schreef dezomervoorbij het volgende:
Ik wil naast m'n Weber Kettle een gasbarbecue gaan aanschaffen.
Dit omdat ik het vaak teveel moeite vind om voor een korte sessie eerst druk te zijn met kolen of briketten.
Nu wil ik wel een gasbbq aanschaffen waarmee ik ook goed low & slow kan bereiden. En waar ik bijvoorbeeld een spit in kan hangen.
Wat zijn nou dingen waar je echt rekening mee moet houden bij aanschaf van een 'buitenkeuken' op gas?
kooltjes lagen er idd direct onder, volgende keer wat meer naar zijkant plaatsen, krijg je ook betere verdeling van hitte naar bovenkant iddquote:Op donderdag 28 april 2022 14:28 schreef kniftyhooker het volgende:
Heb je de kooltjes direct onder de steen gelegd?
Dan wordt ie idd zwart aan de onderkant.
Het beste maak je een ring aan de buitenkant van de steen, zeg maar.
Dan duurt het wel wat langer, kun je rustig de pizza opeten voordat de volgende klaar is.
Wat voor bodem / deeg heb je gebruikt?
Deze had ik nog niet gezien, maarquote:Op zaterdag 12 maart 2022 19:00 schreef Mubassie het volgende:
Vanavond dan eindelijk de onglet klaargemaakt. Tezamen met een HJ Grand Prestige de perfecte combi.
Godenvoer
[ link | afbeelding ]
Ik doe het altijd van groot naar klein, dus de grootste stukken onder en dan naar boven bouwen. Het gruis gooi ik niet weg maar leg ik er als laatste weer bovenop. Of het moet echt te klein zijn dan gaat het weg.quote:Op maandag 9 mei 2022 20:49 schreef Harveo het volgende:
Laten jullie de kooltjes van 2 a 3cm gewoon liggen in een kamdo? Ik heb redelijk vaak restanten kolen die ik eruit haal en nieuwe kolen toevoeg aan de bbq. Ik denk dat de luchtstroom dan beter is maar het is toch wel een beetje zonde als ik nu een volle emmer "gruis" heb staan waar ik niks mee doe.
Zo doe ik het ook. Ik denk dat dit ook het meest efficiënt is.quote:Op maandag 9 mei 2022 21:19 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ik doe het altijd van groot naar klein, dus de grootste stukken onder en dan naar boven bouwen. Het gruis gooi ik niet weg maar leg ik er als laatste weer bovenop. Of het moet echt te klein zijn dan gaat het weg.
Hoe werkt dat precies?quote:Op dinsdag 10 mei 2022 19:56 schreef PdeHoog het volgende:
Vanavond zalm op een rookplankje gemaakt. Echt superlekker. Beetje zout en peper en that’s it
De plank week je een uur in water en afhankelijk of je hem direct of indirect gebruikt kan je hem 1-2 of meerdere keren gebruiken. Daarna alleen nog als rookhout tussen de kolen. Extra snippers zijn niet nodig.quote:Op dinsdag 10 mei 2022 20:57 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoe werkt dat precies?
Kun je zo'n plank eindeloos gebruiken? En gebruik je alleen de plank, of daarnaast ook nog snippers?
Welk mandje heb je voor je BGE ?quote:Op donderdag 12 mei 2022 07:26 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond maar weer de bbq aangestoken. Nu voor het eerst van die borrelhapjes in een rotisseriemandje aan het spit. Dat was werkelijk briljant
De BGE op 175 graden en dan een 1u15 laten ronddraaien Enige probleem....te snel op Volgende keer meer maken
Letzq. Net als de rotisserieset.quote:
Mooi tochquote:Op vrijdag 13 mei 2022 18:50 schreef PdeHoog het volgende:
En de derde keer bbq deze week Kipspiezen met de Letzq Tandoor-spiezenset
Wel een goed idee De buren hebben dat idee ook vaak maar gebruiken aansteekvloeistof. Wat stinkt dat allemachtig zegquote:Op zaterdag 14 mei 2022 07:51 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Mooi toch
Met dit weer gebruik ik de BBQ dagelijks als buitenkeuken
Klinkt goed! We zien de foto's wel verschijnenquote:Op zondag 15 mei 2022 11:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond maar weer eens BBQ-en met nieuwe kokosbriketten.
Niet al te veel: zelf gemarineerde kippendijsaté, speklappen, gemarineerde runderbiefstukspiezen, in knoflook gemarineerde grote garnalen en geroosterde maiskolven met daarbij een frisse salade van komkommer en tomaat en croutons.
quote:Op zondag 15 mei 2022 11:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond maar weer eens BBQ-en met nieuwe kokosbriketten.
Niet al te veel: zelf gemarineerde kippendijsaté, speklappen, gemarineerde runderbiefstukspiezen, in knoflook gemarineerde grote garnalen en geroosterde maiskolven met daarbij een frisse salade van komkommer en tomaat en croutons.
Heb ook een weber go anywhere. Inderdaad vanwege het compacte formaat een van mijn favoriete bbq!quote:Op dinsdag 17 mei 2022 12:04 schreef kniftyhooker het volgende:
Wij zijn superblij met onze weber to go.
Kleine starter erbij, vlindermoertjes voor het handvat erbij gekocht en het roostertje door de midden gezaagd. Zo kun je alles wat je nodig hebt erin doen en compact meenemen.
Aanrader!
Welke plank heb je?quote:Op dinsdag 10 mei 2022 22:35 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
De plank week je een uur in water en afhankelijk of je hem direct of indirect gebruikt kan je hem 1-2 of meerdere keren gebruiken. Daarna alleen nog als rookhout tussen de kolen. Extra snippers zijn niet nodig.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De basic 3 branders bbq van de Aldi is 150 euro, Makro 3 branders tafelmodel ongeveer 250 euro, Aldi 4+1 350 euro.
De eerste basic en goedkoop, de tweede meer praktisch maar lagere kap, de laatste heeft de meeste mogelijkheden, maar neemt ook de meeste ruimte in beslag.
Waar moet ik nog meer over nadenken?crap in = crap out
quote:Op woensdag 1 juni 2022 09:47 schreef loveli het volgende:
Misschien vloeken in de kerk, maar aankooptips gevraagd voor een gas bbq. Doel: dat er bij opa en oma gegrilld kan worden als de kleinkinderen er in de zomervakantie zijn, of gewoon een keer zonder de kleinkinderen. Geen 6 uur slowcook ambities, gewoon aansteken, lap of homp goed vlees/vis erop, eten.
Ik heb er 3 op het oog, 2 Enders van de Aldi, 1 van de Makro, allemaal een thermometer in het deksel.Bekijk ze vooral live en kijk of ze makkelijk schoon te maken zijn en stevig staan. Voor de rest moet je je afvragen of je gebruik gaat maken van gaten voor een wokpan in je rooster, een extra gaspitje voor een pan nodig hebt enzovoort.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De basic 3 branders bbq van de Aldi is 150 euro, Makro 3 branders tafelmodel ongeveer 250 euro, Aldi 4+1 350 euro.
De eerste basic en goedkoop, de tweede meer praktisch maar lagere kap, de laatste heeft de meeste mogelijkheden, maar neemt ook de meeste ruimte in beslag.
Waar moet ik nog meer over nadenken?Uitvinder van de biersmiley.
Schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Klinkt als een periodiek lang stilstaand toestel; wanneer dat niet eenvoudig schoon te maken is krijg je al snel uitstel en afstelgedrag..quote:
Ik heb helaas geen spit, maar ik zou dat wel graag eens willen proberen. Alleen ervaring dus met de laatste methode.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Geen ervaring mee. Wat heb je uiteindelijk gedaan? Foto van t resultaat?quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Vorige week aan het spit. Aanrader.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Een gasbrander lijkt mij ook ideaal om de bbq aan te steken. Als mijn wokkels op zijn ga ik die ook eentje halen.quote:Ik had wel wat moeite met de BBQ aan te steken, want mijn wokkels waren op. Gelukkig heb ik ergens een gasbrandertje kunnen scoren 's avonds. Dat had ik veel eerder moeten doen.
Hoe heb je die bereid aan het spit? Wil dat ook nog eens proberen.quote:
Ja het liet mij afvragen waarom ik in godsnaam al die tijd wokkels heb gebruikt. Vlam er een minuutje op, deksel dicht en op temperatuur komen. Volgens mij zijn ze bij de Lidl of Action wel goedkoop te krijgen.quote:Op maandag 13 juni 2022 11:25 schreef Harveo het volgende:
[..]
Een gasbrander lijkt mij ook ideaal om de bbq aan te steken. Als mijn wokkels op zijn ga ik die ook eentje halen.
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/quote:Op maandag 13 juni 2022 12:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoe heb je die bereid aan het spit? Wil dat ook nog eens proberen.
Woah lekker. Thanksquote:Op maandag 13 juni 2022 12:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/
Deze volgen, en goed op de draadlijn letten.
Ik gebruik hem al jaren, voor mij perfect. Komt wel een kleine Kamado bij zodra de overkapping klaar is.quote:Op zondag 5 juni 2022 13:01 schreef Thaddeus het volgende:
Zojuist deze bbq besteld:
https://www.weber.com/NL/(...)-serie/17401004.html
Vooral de veelzijdigheid van de bbq sprak me aan. Daarnaast leuke accessoires erbij (difuser plate, gietijzeren sear grill). Wat vinden jullie van de master touch premium?
Verder bestaat mijn collectie uit: kamado joe 3, weber go anywhere en een oude weber ketel (en deze is aan vervanging toe)
Hier op een weber verschillende gedaan met altijd goed resultaat.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Dank.quote:Op maandag 13 juni 2022 12:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/
Deze volgen, en goed op de draadlijn letten.
Ik heb die van mij in 2020 gekocht, weet niet of er al een verschil in zit in het model van 2022. Ik heb in ieder geval wel de nieuwe scharnieren. Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.quote:Op woensdag 15 juni 2022 22:13 schreef Scorpie het volgende:
Heeft iemand hier toevallig een nieuw model BGE large (dit jaar) staan? Heb een vraag over hoe ver je dome open kan. Heb het idee dat de mijne niet zo ver open gaat als zou moeten. Ervaringen gevraagd
Thanks, zal het eens nameten hier !quote:Op donderdag 16 juni 2022 09:07 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb die van mij in 2020 gekocht, weet niet of er al een verschil in zit in het model van 2022. Ik heb in ieder geval wel de nieuwe scharnieren. Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.
Bij mijn MasterTouch GBS heb ik helaas geen diffuser plate gekregen. Ben nog wel steeds aan het twijfelen om deze aan te schaffen, maar ik vraag me toch af in hoeverre dit een handig ding is.quote:Op woensdag 1 juni 2022 10:57 schreef fietsie het volgende:
[..]
Schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Klinkt als een periodiek lang stilstaand toestel; wanneer dat niet eenvoudig schoon te maken is krijg je al snel uitstel en afstelgedrag..
Als het puur om grillen gaat zou je er ook 1 met een bakplaat kunnen overwegen ipv een rooster.
Ja, sommige mensen worden echt geil van een bbqquote:Op donderdag 16 juni 2022 09:07 schreef Harveo het volgende:
[..]
Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.
Ik heb even moeten googelen wat dit is, want ik heb ook een Weber met GBS en had er nog nooit van gehoord... geen idee dus... Als ik iets doe waarbij ik kolen moet bijvullen dan werk ik met de kolenbakjes die ik onder de omhoog te klappen klepjes van het rooster zet... Hoe die diffuser plate daaroverheen valt heb ik geen idee van, sorry.quote:
Blues in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #511 Voedsel is uw medicijn, part IIquote:Op donderdag 16 juni 2022 13:56 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt ie hier weer aangeslingerd.
Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 16 juni 2022 20:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Blues in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #511 Voedsel is uw medicijn, part II
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |