Welk mandje heb je voor je BGE ?quote:Op donderdag 12 mei 2022 07:26 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond maar weer de bbq aangestoken. Nu voor het eerst van die borrelhapjes in een rotisseriemandje aan het spit. Dat was werkelijk briljant
De BGE op 175 graden en dan een 1u15 laten ronddraaien Enige probleem....te snel op Volgende keer meer maken
Letzq. Net als de rotisserieset.quote:
Mooi tochquote:Op vrijdag 13 mei 2022 18:50 schreef PdeHoog het volgende:
En de derde keer bbq deze week Kipspiezen met de Letzq Tandoor-spiezenset
Wel een goed idee De buren hebben dat idee ook vaak maar gebruiken aansteekvloeistof. Wat stinkt dat allemachtig zegquote:Op zaterdag 14 mei 2022 07:51 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Mooi toch
Met dit weer gebruik ik de BBQ dagelijks als buitenkeuken
Klinkt goed! We zien de foto's wel verschijnenquote:Op zondag 15 mei 2022 11:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond maar weer eens BBQ-en met nieuwe kokosbriketten.
Niet al te veel: zelf gemarineerde kippendijsaté, speklappen, gemarineerde runderbiefstukspiezen, in knoflook gemarineerde grote garnalen en geroosterde maiskolven met daarbij een frisse salade van komkommer en tomaat en croutons.
quote:Op zondag 15 mei 2022 11:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond maar weer eens BBQ-en met nieuwe kokosbriketten.
Niet al te veel: zelf gemarineerde kippendijsaté, speklappen, gemarineerde runderbiefstukspiezen, in knoflook gemarineerde grote garnalen en geroosterde maiskolven met daarbij een frisse salade van komkommer en tomaat en croutons.
Heb ook een weber go anywhere. Inderdaad vanwege het compacte formaat een van mijn favoriete bbq!quote:Op dinsdag 17 mei 2022 12:04 schreef kniftyhooker het volgende:
Wij zijn superblij met onze weber to go.
Kleine starter erbij, vlindermoertjes voor het handvat erbij gekocht en het roostertje door de midden gezaagd. Zo kun je alles wat je nodig hebt erin doen en compact meenemen.
Aanrader!
Welke plank heb je?quote:Op dinsdag 10 mei 2022 22:35 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
De plank week je een uur in water en afhankelijk of je hem direct of indirect gebruikt kan je hem 1-2 of meerdere keren gebruiken. Daarna alleen nog als rookhout tussen de kolen. Extra snippers zijn niet nodig.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De basic 3 branders bbq van de Aldi is 150 euro, Makro 3 branders tafelmodel ongeveer 250 euro, Aldi 4+1 350 euro.
De eerste basic en goedkoop, de tweede meer praktisch maar lagere kap, de laatste heeft de meeste mogelijkheden, maar neemt ook de meeste ruimte in beslag.
Waar moet ik nog meer over nadenken?crap in = crap out
quote:Op woensdag 1 juni 2022 09:47 schreef loveli het volgende:
Misschien vloeken in de kerk, maar aankooptips gevraagd voor een gas bbq. Doel: dat er bij opa en oma gegrilld kan worden als de kleinkinderen er in de zomervakantie zijn, of gewoon een keer zonder de kleinkinderen. Geen 6 uur slowcook ambities, gewoon aansteken, lap of homp goed vlees/vis erop, eten.
Ik heb er 3 op het oog, 2 Enders van de Aldi, 1 van de Makro, allemaal een thermometer in het deksel.Bekijk ze vooral live en kijk of ze makkelijk schoon te maken zijn en stevig staan. Voor de rest moet je je afvragen of je gebruik gaat maken van gaten voor een wokpan in je rooster, een extra gaspitje voor een pan nodig hebt enzovoort.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De basic 3 branders bbq van de Aldi is 150 euro, Makro 3 branders tafelmodel ongeveer 250 euro, Aldi 4+1 350 euro.
De eerste basic en goedkoop, de tweede meer praktisch maar lagere kap, de laatste heeft de meeste mogelijkheden, maar neemt ook de meeste ruimte in beslag.
Waar moet ik nog meer over nadenken?Uitvinder van de biersmiley.
Schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Klinkt als een periodiek lang stilstaand toestel; wanneer dat niet eenvoudig schoon te maken is krijg je al snel uitstel en afstelgedrag..quote:
Ik heb helaas geen spit, maar ik zou dat wel graag eens willen proberen. Alleen ervaring dus met de laatste methode.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Geen ervaring mee. Wat heb je uiteindelijk gedaan? Foto van t resultaat?quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Vorige week aan het spit. Aanrader.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Een gasbrander lijkt mij ook ideaal om de bbq aan te steken. Als mijn wokkels op zijn ga ik die ook eentje halen.quote:Ik had wel wat moeite met de BBQ aan te steken, want mijn wokkels waren op. Gelukkig heb ik ergens een gasbrandertje kunnen scoren 's avonds. Dat had ik veel eerder moeten doen.
Hoe heb je die bereid aan het spit? Wil dat ook nog eens proberen.quote:
Ja het liet mij afvragen waarom ik in godsnaam al die tijd wokkels heb gebruikt. Vlam er een minuutje op, deksel dicht en op temperatuur komen. Volgens mij zijn ze bij de Lidl of Action wel goedkoop te krijgen.quote:Op maandag 13 juni 2022 11:25 schreef Harveo het volgende:
[..]
Een gasbrander lijkt mij ook ideaal om de bbq aan te steken. Als mijn wokkels op zijn ga ik die ook eentje halen.
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/quote:Op maandag 13 juni 2022 12:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoe heb je die bereid aan het spit? Wil dat ook nog eens proberen.
Woah lekker. Thanksquote:Op maandag 13 juni 2022 12:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/
Deze volgen, en goed op de draadlijn letten.
Ik gebruik hem al jaren, voor mij perfect. Komt wel een kleine Kamado bij zodra de overkapping klaar is.quote:Op zondag 5 juni 2022 13:01 schreef Thaddeus het volgende:
Zojuist deze bbq besteld:
https://www.weber.com/NL/(...)-serie/17401004.html
Vooral de veelzijdigheid van de bbq sprak me aan. Daarnaast leuke accessoires erbij (difuser plate, gietijzeren sear grill). Wat vinden jullie van de master touch premium?
Verder bestaat mijn collectie uit: kamado joe 3, weber go anywhere en een oude weber ketel (en deze is aan vervanging toe)
Hier op een weber verschillende gedaan met altijd goed resultaat.quote:Op donderdag 9 juni 2022 14:05 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
Grillmasters, ik wil op m'n kamado voor het eerst een picanha gaan bereiden. Nu heb ik een aantal opties voorbij zien komen:
- in stukken aan het spit
- in z'n geheel met platesetter ertussen en dan low n slow. Fatside down voor groot gedeelte.
Iemand beide methoden geprobeerd en wat leverde het beste resultaat op?
Dank.quote:Op maandag 13 juni 2022 12:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/
Deze volgen, en goed op de draadlijn letten.
Ik heb die van mij in 2020 gekocht, weet niet of er al een verschil in zit in het model van 2022. Ik heb in ieder geval wel de nieuwe scharnieren. Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.quote:Op woensdag 15 juni 2022 22:13 schreef Scorpie het volgende:
Heeft iemand hier toevallig een nieuw model BGE large (dit jaar) staan? Heb een vraag over hoe ver je dome open kan. Heb het idee dat de mijne niet zo ver open gaat als zou moeten. Ervaringen gevraagd
Thanks, zal het eens nameten hier !quote:Op donderdag 16 juni 2022 09:07 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb die van mij in 2020 gekocht, weet niet of er al een verschil in zit in het model van 2022. Ik heb in ieder geval wel de nieuwe scharnieren. Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.
Bij mijn MasterTouch GBS heb ik helaas geen diffuser plate gekregen. Ben nog wel steeds aan het twijfelen om deze aan te schaffen, maar ik vraag me toch af in hoeverre dit een handig ding is.quote:Op woensdag 1 juni 2022 10:57 schreef fietsie het volgende:
[..]
Schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Klinkt als een periodiek lang stilstaand toestel; wanneer dat niet eenvoudig schoon te maken is krijg je al snel uitstel en afstelgedrag..
Als het puur om grillen gaat zou je er ook 1 met een bakplaat kunnen overwegen ipv een rooster.
Ja, sommige mensen worden echt geil van een bbqquote:Op donderdag 16 juni 2022 09:07 schreef Harveo het volgende:
[..]
Als ik de deksel open heb meet ik 38cm precies.
Ik heb even moeten googelen wat dit is, want ik heb ook een Weber met GBS en had er nog nooit van gehoord... geen idee dus... Als ik iets doe waarbij ik kolen moet bijvullen dan werk ik met de kolenbakjes die ik onder de omhoog te klappen klepjes van het rooster zet... Hoe die diffuser plate daaroverheen valt heb ik geen idee van, sorry.quote:
Blues in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #511 Voedsel is uw medicijn, part IIquote:Op donderdag 16 juni 2022 13:56 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt ie hier weer aangeslingerd.
Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 16 juni 2022 20:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Blues in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #511 Voedsel is uw medicijn, part II
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |