abonnement Unibet Coolblue
pi_199043854
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!
pi_199044252
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..
  maandag 19 april 2021 @ 08:32:32 #3
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199065838
quote:
87s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.

Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen -O-
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_199067144
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
pi_199068499
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_199095023
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. Ík vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er écht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in één keer klaar.
pi_199098221
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
pi_199098235
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199099011
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
pi_199099050
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199106996
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.
Zorg in ieder geval dat je altijd een bbq koopt met deksel, die je kan afsluiten.
Koop nooit een " grill" zonder deksel, dan ben je later erg beperkt.

Bij jouw eerste keer de bbq aanteken; Gooi niet heel de bodem vol met kolen, maar gebruik slechts 1/3 to de helft van de bodem, en zorg voor een koude zone.
Wanneer je dan het speklapje heb aangebakken boven de kolen, leg hem dan naar het koude gedeelte, en doe de deksel erop.

Wanneer je dat doorhebt, ben je al beter bezig dan 80% van BBQ Nederland :)
pi_199110667
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
  donderdag 22 april 2021 @ 15:00:29 #13
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199110914
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 22 april 2021 @ 19:41:18 #14
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199114611
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:02:57 #15
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115003
Edit

(Verkeerde topic)
  donderdag 22 april 2021 @ 20:03:52 #16
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115025
Edit
pi_199119690
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.
ik denk dat je er wel wat aan hebt :)

https://radar.avrotros.nl(...)t-onze-barbecuetest/
  vrijdag 23 april 2021 @ 08:57:20 #18
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199120556
@Yankee waarom een kamado?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:31:33 #19
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199120900
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 april 2021 08:57 schreef Houniet het volgende:
@:Yankee waarom een kamado?
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:37:13 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_199120955
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.

Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.

Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:41:13 #21
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121013
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachte :P. Dan heb je al een antwoord. Maar wat @Dauthi aangeeft klopt wel, en dat scheelt een hoop geld.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:49:59 #22
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199121102
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:11:17 #23
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121279
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:D .
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:24:38 #24
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199121417
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:') :D
  woensdag 28 april 2021 @ 08:54:31 #25
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_199189013
Wat een leuk topic! Ik begin te kwijlen bij de foto's

Hier eigenlijk aan komen waaien met dezelfde vragen als Yankee alleen zijn wij er al over uit dat we een Kamado willen. We zijn allebei wel gek op gadgets en hebben het idee dat een goede investering langer mee gaat (klopt dit bij BBQ's?). Ik zit daarom ook te denken aan een B.ig G.reen E.gg, nemen we een goedkoper instapmodel met een hele zwik aan accesoires of beter meteen een grotere... We zijn met 2 volwassenen, 1 peuter en baby op komst. Onze familie komt graag langs maar of je voor die enkele keer per jaar meteen een grotere BBQ moet kopen.. Lastig!

Nog zo'n urban legend: kan je met een Web.er of een Kamado eerder BBQ-en? Trauma's van de web.er van mijn moeder met het wapperen en urenlang brood eten omdat de BBQ nog niet warm is.
pi_199189090
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.

Er wordt hierboven wel gezegd dat een weber net zo goed is in low en slow, maar bij mij schoot het desondanks nog wel eens alle kanten op, en op een koude winterdag BBQ'en kost met een stalen ketel ook wat meer werk om alles op temp te houden. Voor mn gevoel is die kamado wat vergevingsgezinder met zn solide massa.

Heb de weber nog wel een tijdje gehouden voor "erbij" maar merkte na 2 jaar met de black bastard dat de weber haast nooit meer aanstond. Dus die is naar zwager verscheept.

Verder voor venus: als het in de tuin past, een large (diameter 57 cm) is voor de meeste gezinnen optimaal. Zo'n rooster is echt zo vol.
Denk dat een kamado, mits goede houtskool, sneller warm is dan een weber die je op briketten moet stoken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_199189915
Op een Weber kettle kan ik ook mijn ding doen, maar heeft net iets meer aandacht nodig. Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar. Deze kan ik dus aanraden. Heb je totaal geen belangstelling bij low and slow zou ik nooit een kamado aanschaffen.

@VenusFlyTrap @Yankee
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199190122
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:37 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.

Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.

Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
hardcoholic
  woensdag 28 april 2021 @ 12:02:50 #29
37887 Dauthi
Progressive
pi_199191143
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.

De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199191614
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:20 schreef dimmak het volgende:
Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar.
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
pi_199191635
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 12:39 schreef Welten het volgende:

[..]

Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
Oh, ik dacht dat ik er vorig jaar 499 voor had betaald maar ik zie inderdaad dat het 399 was. Mijn fout. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199191662
'T is je vergeven!
  vrijdag 30 april 2021 @ 13:44:48 #33
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199219119
quote:
1s.gif Op woensdag 28 april 2021 12:02 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.

De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
Hier ben ik het volledig mee eens.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_199219154
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Klopt,
Ones you go black...Primoblack dan hè? :P
Vakman pur sang
  vrijdag 30 april 2021 @ 14:01:24 #35
37887 Dauthi
Progressive
pi_199219247
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg :X ) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.

Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199219715
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 09:50:01 #37
37887 Dauthi
Progressive
pi_199229534
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 14:44 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?

Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199229748
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 09:50 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?

Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:46:40 #39
37887 Dauthi
Progressive
pi_199230148
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Bij low n slow en roken is het net als bij rookovens en kasten, boven open en onder regelen.
http://www.bbqforum.nl/fo(...)le-Weber-Kettle-57cm
Zeker met roken is het belangrijk dat de rook de ketel verlaat. Anders slaat de verkeerde soort rook neer op je voedsel.
Je wil ook dunne "blauwe" rook hebben geen zwarte of witte, en dat kan alleen met volledige verbranding.

Weber adviseert om de onderste schuif helemaal open te laten en met de bovenste schuif te regelen.
Bij direct grillen, high and fast, is dat prima, maar bij low n slow lijkt het me onverstandig, zeker voor je gezondheid.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:47:35 #40
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199230162
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 14:01 schreef Dauthi het volgende:
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg :X ) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.

Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
Welke heb je gekocht?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:50:22 #41
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199230188
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  zaterdag 1 mei 2021 @ 11:40:02 #42
37887 Dauthi
Progressive
pi_199230706
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:47 schreef Houniet het volgende:

[..]

Welke heb je gekocht?
V&R Briketten by Dammers.
V&R Houtskool Quebracha
BR Marabu.

En een zak wokkels om te proberen.

Rook/Stook/Haardhout heb ik sowieso een paar kuub van staan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199230941
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:50 schreef Houniet het volgende:

[..]

Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.

Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
pi_199270440
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
  woensdag 5 mei 2021 @ 10:12:59 #45
37887 Dauthi
Progressive
pi_199285772
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 mei 2021 08:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
Het hangt af van variabelen, hoe groot is het stuk vlees, bij welke temperatuur bereid je het, hoeveel tijd heb je, en wat voor "bark" wil je?

Met inpakken komt je vlees sneller op temperatuur en het houdt zijn sappen beter vast, want ze verdampen niet. Je vermijdt de zogenaamde "Stall".

Je bark is zachter en wordt niet krokant of hard door uitdroging en overcooking.

Nog een voordeel, wanneer je inpakken als techniek gebruikt, kan je alles wat je inpakt ook van de bbq trekken en in de oven gooien bij 100-120 graden.
Rook hecht niet meer wanneer het is ingepakt.


https://amazingribs.com/m(...)ecue-stall-bane-all/
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  woensdag 5 mei 2021 @ 10:14:23 #46
37887 Dauthi
Progressive
pi_199285788
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 12:00 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.

Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
Oefening baart kunst, doorzetten en je krijgt het vanzelf onder knie.

En als je een pellet bbq wil, neem een traeger ook mee in je overwegingen. Veel mensen zijn er lyrisch over.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199720069
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten :7

Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.

Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
pi_199720381
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 22:34 schreef nelisb het volgende:

[..]

Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad.
In de zaanstreek, wanneer kunnen we langs voor een inkoopdagje :D?
pi_199723759
Inkoopdagje kan op een zaterdag of zondag.
Maakt mij niet uit.

Heb white quebracho, marabu en black wattle altijd op voorraad.
pi_199727423
quote:
81s.gif Op woensdag 2 juni 2021 17:32 schreef Harveo het volgende:
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten :7

Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.

Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.

Het meeste vlees wat ik op de BBQ wil hebben liggen is niet te koop bij de supermarkt, maar over het algemeen koop ik al mijn vlees bij de slager. Gehakt wil ik nog wel eens een uitzondering maken aangezien ik het verschil daarin niet snel proef/merk bij de meeste gerechten.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199729594
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 09:51 schreef dimmak het volgende:

[..]

Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.

Het meeste vlees wat ik op de BBQ wil hebben liggen is niet te koop bij de supermarkt, maar over het algemeen koop ik al mijn vlees bij de slager. Gehakt wil ik nog wel eens een uitzondering maken aangezien ik het verschil daarin niet snel proef/merk bij de meeste gerechten.
Kijk eindelijk een kenner, en op de Kamado dan natuurlijk?
Vakman pur sang
  zaterdag 5 juni 2021 @ 02:41:27 #52
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199750697
Maandag wordt er een leuke verrassing bezorgd voor mijn man, de Joe Jr. Erg benieuwd, zelf ineens erg veel zin om te gaan koken :+ .
Resistance is futile.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 07:27:24 #53
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199751233
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 02:41 schreef Seven. het volgende:
Maandag wordt er een leuke verrassing bezorgd voor mijn man, de Joe Jr. Erg benieuwd, zelf ineens erg veel zin om te gaan koken :+ .
Held _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_199751615
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel :9
  zaterdag 5 juni 2021 @ 09:29:46 #55
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199751881
Ik moet nog even houtskool op de kop tikken en verstoppen zodat m'n wederhelft maandag direct aan de slag kan. Iemand een aanrader voor houtskool?

Verder nog dingen nodig, buiten de boodschappen zelf?
Resistance is futile.
pi_199781364
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 09:29 schreef Seven. het volgende:
Ik moet nog even houtskool op de kop tikken en verstoppen zodat m'n wederhelft maandag direct aan de slag kan. Iemand een aanrader voor houtskool?

Verder nog dingen nodig, buiten de boodschappen zelf?
Welke accessoires zitten er al bij? Een thermometer is wel een must. InkBird heeft goedkope instant-read en probe thermometers. Een paar grillhandschoenen zijn ook geen overbodige luxe.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 7 juni 2021 @ 12:27:28 #57
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199781512
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 12:15 schreef dimmak het volgende:

[..]

Welke accessoires zitten er al bij? Een thermometer is wel een must. InkBird heeft goedkope instant-read en probe thermometers. Een paar grillhandschoenen zijn ook geen overbodige luxe.
Platesetter aanwezig, ff kijken...

LOL, m'n man is net het rooster van onze oude BBQ aan het schoon boenen want ik heb hem gisteren lekker gemaakt met allerlei BBQ recepten. Straks naar de slager enzo. De kamado is er als het goed is binnen 30 minuten *).
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 12:32:02 #58
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199781570
Alleen een platesetter, als ik zo de unboxing video's bekijk.
Resistance is futile.
pi_199781595
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 12:32 schreef Seven. het volgende:
Alleen een platesetter, als ik zo de unboxing video's bekijk.
Thermometer, kolen, houtwokkels, grillhandschoenen, bbqtang. Dan komt hij de eerste paar sessies wel vooruit. :D
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199781838
Gister tijdens de f1 , ff snel frikandel burnt ends gemaakt! Top snackje !
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_199781979
Zaterdag heb ik wat zalm gerookt en gister côte de boeuf. Dat was een flink stuk, dus vanavond gaat er nog een gedeelte door de salade. :9
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 7 juni 2021 @ 15:33:38 #62
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199784049
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 12:34 schreef dimmak het volgende:

[..]

Thermometer, kolen, houtwokkels, grillhandschoenen, bbqtang. Dan komt hij de eerste paar sessies wel vooruit. :D
Het is bijna vaderdag, geloof ik *) . We moeten ook de hoes bestellen, hij wil 'm niet eens onder ons afdak laten staan zonder hoes :+ .

Hij is nu boodschappen doen, benieuwd waar hij mee terugkomt. Ik maak in ieder geval banaan met rolo en liquor 43 vanavond.
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 18:53:01 #63
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199786507
quote:
14s.gif Op maandag 7 juni 2021 12:27 schreef Seven. het volgende:

[..]

Platesetter aanwezig, ff kijken...

LOL, m'n man is net het rooster van onze oude BBQ aan het schoon boenen want ik heb hem gisteren lekker gemaakt met allerlei BBQ recepten. Straks naar de slager enzo. De kamado is er als het goed is binnen 30 minuten *).
_O-

We hebben zaterdag voor het eerst hele prei op de grill gelegd. Heerlijk :9
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 20:48:15 #64
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199788131
Doorslaand succes hier! Kipfilet ingesneden en paprika en ui tussen gedaan en ingesmeerd met fajita marinade. Gepofte aardappelen. Gevulde paprika met feta, bosui en couscous :Y) . De rolo banaan was ook heerlijk, al ziet dat er wel ranzig uit :D .

Morgen buikspek en gegrilde asperge. En appel/kaneelrolletjes, soort van wentelteefjes met stukjes appel erin gerold en dat gedipt in gesmolten roomboter ipv melk/ei mengsel.

Die hele prei ga ik ook nog een keer doen.
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 20:50:02 #65
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199788152
quote:
80s.gif Op maandag 7 juni 2021 20:48 schreef Seven. het volgende:
Doorslaand succes hier! Kipfilet ingesneden en paprika en ui tussen gedaan en ingesmeerd met fajita marinade. Gepofte aardappelen. Gevulde paprika met feta, bosui en couscous :Y) . De rolo banaan was ook heerlijk, al ziet dat er wel ranzig uit :D .

Morgen buikspek en gegrilde asperge. En appel/kaneelrolletjes, soort van wentelteefjes met stukjes appel erin gerold en dat gedipt in gesmolten roomboter ipv melk/ei mengsel.

Die hele prei ga ik ook nog een keer doen.
Zo dan, je gaat er gelijk goed voor _O_
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 21:14:53 #66
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199788516
quote:
80s.gif Op maandag 7 juni 2021 20:48 schreef Seven. het volgende:
Doorslaand succes hier! Kipfilet ingesneden en paprika en ui tussen gedaan en ingesmeerd met fajita marinade. Gepofte aardappelen. Gevulde paprika met feta, bosui en couscous :Y) . De rolo banaan was ook heerlijk, al ziet dat er wel ranzig uit :D .

Morgen buikspek en gegrilde asperge. En appel/kaneelrolletjes, soort van wentelteefjes met stukjes appel erin gerold en dat gedipt in gesmolten roomboter ipv melk/ei mengsel.

Die hele prei ga ik ook nog een keer doen.
Nice ^O^
.
pi_199788591
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren :)
  maandag 7 juni 2021 @ 21:36:34 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199788881
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren :)
Zoek je groentegerechten of vegetarische gerechten?

Mijn assortiment vegetarische gerechten is niet heel groot:
Met vegagehakt gevulde paprika's of courgette
Gevulde portobello's
Gegrilde camembert
Gemarineerde feta
Gegrilde tempeh
Burgers van bonen of kikkererwten
Spiesjes met tofu

Qua groente kan echt alles op de bbq. Je kunt bieten of knolselderij poffen, plakken pompoen, prei of halve kropjes romaine grillen. Je kunt steaks maken van bloemkool of rode/spitskool.
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 22:41:00 #69
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199789693
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren :)
Gevulde paprika was in ieder geval heerlijk! Ik vermoed dat een platesetter voor de meeste groenten wel noodzakelijk is.
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 22:42:03 #70
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199789708
Oh ja, hoog op mijn lijstje staat halloumi _O_ aan een groentenspiesje.
Resistance is futile.
pi_199789717
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 21:19 schreef T-Force het volgende:
Mensen nog tips voor vegetarische BBQ recepten?
Onze Bastard Large staat als het goed is over een paar weekjes bij ons in de tuin en ben benieuwd of ik er ook mooie groenten uit kan toveren :)
Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding. :P
Vakman pur sang
pi_199790015
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zoek je groentegerechten of vegetarische gerechten?

Mijn assortiment vegetarische gerechten is niet heel groot:
Met vegagehakt gevulde paprika's of courgette
Gevulde portobello's
Gegrilde camembert
Gemarineerde feta
Gegrilde tempeh
Burgers van bonen of kikkererwten
Spiesjes met tofu

Qua groente kan echt alles op de bbq. Je kunt bieten of knolselderij poffen, plakken pompoen, prei of halve kropjes romaine grillen. Je kunt steaks maken van bloemkool of rode/spitskool.
Je kan er idd alles mee, maar het beste is nog aan de konijnen geven, konijn vangen, en die vervolgens grillen
hardcoholic
pi_199790030
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren :+
hardcoholic
  maandag 7 juni 2021 @ 23:11:37 #74
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199790052
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 22:42 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding. :P
Dat is wel erg beperkt hoor. Natuurlijk kan je er mooie stukken vlees op bereiden maar ik zie geen enkele reden om mezelf te limiteren.
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 23:12:20 #75
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199790060
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren :+
Je bent 16?
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 23:16:22 #76
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199790108
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 22:42 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding. :P
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren :+
Niet zo ouderwets!

https://weekend.knack.be/(...)e-normal-807687.html

Onderzoek: genderstereotypen zetten mannen aan om ongezonder te eten
28/01/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:07

Ongezonde eetpatronen worden als mannelijk gezien, gezonde gewoontes worden geassocieerd met vrouwen. Onderzoekers van de University of Manitoba stellen hoe genderstereotypen de gezondheid van mannen kunnen bedreigen.

Mannen verscheuren hompen vlees, spoelen ze door met ijskoud bier, vinden groenten voor konijnen en verorberen een hele zak chips als dessert. Mannen weten waarom. Of dat is toch wat het cliché wil, want uiteraard heeft wat je eet geen inherent verband met wat er tussen je benen zit. Toch hebben dergelijke genderstereotypen wel degelijk een impact op de gezondheid van mannen, zegt onderzoeker Luke Zhu in de Washington Post.

Mannen leven gemiddeld minder lang dan vrouwen en ze lopen meer risico op hartziekten en sommige kankers. Zhu en zijn team suggereert dat onze ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid daar voor iets tussen zitten. Vrouwen eten in het algemeen gezonder dan mannen: aangeleerd gedrag, aldus Zhu. Vrouwen zouden volgens de studie vaker kiezen voor voedsel dat rijk is aan vezels en antioxidanten, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot verzadigde vetten en lege calorieën.

"Wanneer we een 'mannelijke' sfeer schepten, kozen testpersonen voor minder gezond voedsel. Toen we hetzelfde experiment herhaalden in een meer vrouwelijke context, grepen mensen naar gezonder voedsel," aldus Zhu. Zo'n sterk patroon kan gebruikt worden voor wie zijn genderidentiteit in de verf wil zetten. Mannelijk overkomen? Dan kies je toch gewoon voor een hamburger en frieten? Stoer en lekker, maar als het een vast patroon is, kan je gezondheid er wel onder lijden.

Wat kan je eraan doen?
Een simpele oplossing ligt volgens Zhu in bewustwording: wie beseft hoe ook de keuze voor voedsel een door genderstereotypen gemotiveerde keuze kan zijn, kan zelf kiezen om tegen de stroom in te gaan. Ook meer mindful eten ziet de onderzoeker als een oplossing. Hij stelt voor de focus meer op het eten te leggen en minder op je omgeving, door jezelf af te vragen waarom je voor bepaald voedsel kiest. Ook de verpakking van voedsel speelt een rol: mensen kiezen eerder voor ongezond voedsel als er een stoere verpakking rond zit. Daarom vraagt hij ook marketeers om een inspanning. "Dit gaat niet alleen over een bepaald gedrag teweegbrengen, dit gaat over gezondheid."
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 23:19:39 #77
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199790137
Ik moet ineens denken aan de broer van mijn vriendin en diens vrienden. Die dachten stoer te doen door luidkeels te verkondigen dat groenten voor konijnen waren. Dat was toen ik 15 was al zeer sneu en volwassen mannen die dat zeggen zijn eigenlijk niet serieus te nemen.
Spoilers!
  maandag 7 juni 2021 @ 23:21:00 #78
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199790147


Zoete aardappel :Y)
Resistance is futile.
  maandag 7 juni 2021 @ 23:22:55 #79
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199790167
Mooie leidraad:

Grillen op 200°C
In principe alle bladgroente
Uien per schil
Sjalots
Dunne wortels (eerst kort voorkoken)
Asperges
Bloemkool- en brocolliroosjes
Spruitjes
knoflook in tenen
Aubergine en courgette
Paprika
Hele maiskolf

Indirect garen op 200°C
Dikkere wortels (eerst kort voorkoken)
Hele bloemkool of bijvoorbeeld spitskool
Pompoen
Partjes, of schijfjes aardappel of pastinaak (eerst kort voorkoken)
Knoflook in zijn geheel
Paddenstoelen
Tomaat
Hele maiskolf in de folie
Bieten in de aluminiumfolie

Low and slow (roken) op 130°C
Hele aardappel of zoete aardappel in de aluminiumfolie
Hele knoflook
Resistance is futile.
pi_199790216
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 23:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik moet ineens denken aan de broer van mijn vriendin en diens vrienden. Die dachten stoer te doen door luidkeels te verkondigen dat groenten voor konijnen waren. Dat was toen ik 15 was al zeer sneu en volwassen mannen die dat zeggen zijn eigenlijk niet serieus te nemen.
Groente is in het algemeen niks mis mee, maar een vega bbq gaat in tegen alles wat bbqen is.

Als bijgerechtje prima, maar wel met een goed stuk vlees ernaast :+
hardcoholic
  maandag 7 juni 2021 @ 23:38:13 #81
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199790273
Nou @T-Force ik voel een verhitte ( :') ) discussie aankomen :P
Resistance is futile.
pi_199790289
quote:
2s.gif Op maandag 7 juni 2021 23:16 schreef Seven. het volgende:

[..]


[..]

Niet zo ouderwets!

https://weekend.knack.be/(...)e-normal-807687.html

Onderzoek: genderstereotypen zetten mannen aan om ongezonder te eten
28/01/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:07

Ongezonde eetpatronen worden als mannelijk gezien, gezonde gewoontes worden geassocieerd met vrouwen. Onderzoekers van de University of Manitoba stellen hoe genderstereotypen de gezondheid van mannen kunnen bedreigen.

Mannen verscheuren hompen vlees, spoelen ze door met ijskoud bier, vinden groenten voor konijnen en verorberen een hele zak chips als dessert. Mannen weten waarom. Of dat is toch wat het cliché wil, want uiteraard heeft wat je eet geen inherent verband met wat er tussen je benen zit. Toch hebben dergelijke genderstereotypen wel degelijk een impact op de gezondheid van mannen, zegt onderzoeker Luke Zhu in de Washington Post.

Mannen leven gemiddeld minder lang dan vrouwen en ze lopen meer risico op hartziekten en sommige kankers. Zhu en zijn team suggereert dat onze ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid daar voor iets tussen zitten. Vrouwen eten in het algemeen gezonder dan mannen: aangeleerd gedrag, aldus Zhu. Vrouwen zouden volgens de studie vaker kiezen voor voedsel dat rijk is aan vezels en antioxidanten, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot verzadigde vetten en lege calorieën.

"Wanneer we een 'mannelijke' sfeer schepten, kozen testpersonen voor minder gezond voedsel. Toen we hetzelfde experiment herhaalden in een meer vrouwelijke context, grepen mensen naar gezonder voedsel," aldus Zhu. Zo'n sterk patroon kan gebruikt worden voor wie zijn genderidentiteit in de verf wil zetten. Mannelijk overkomen? Dan kies je toch gewoon voor een hamburger en frieten? Stoer en lekker, maar als het een vast patroon is, kan je gezondheid er wel onder lijden.

Wat kan je eraan doen?
Een simpele oplossing ligt volgens Zhu in bewustwording: wie beseft hoe ook de keuze voor voedsel een door genderstereotypen gemotiveerde keuze kan zijn, kan zelf kiezen om tegen de stroom in te gaan. Ook meer mindful eten ziet de onderzoeker als een oplossing. Hij stelt voor de focus meer op het eten te leggen en minder op je omgeving, door jezelf af te vragen waarom je voor bepaald voedsel kiest. Ook de verpakking van voedsel speelt een rol: mensen kiezen eerder voor ongezond voedsel als er een stoere verpakking rond zit. Daarom vraagt hij ook marketeers om een inspanning. "Dit gaat niet alleen over een bepaald gedrag teweegbrengen, dit gaat over gezondheid."
Kom je zelf met een heel cliché verhaal aan.
Idd veel vlees op de zondag, maar de moderne man sport veel eet lean and mean, zodat hij zondag na de ochtend rit van 4 uur een halve kilo rood vlees en wat tripple kan drinken zonder een gram aan te komen. ^O^
Vakman pur sang
  maandag 7 juni 2021 @ 23:43:53 #83
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199790311
Camembert receptje :P :9

250 g Le Rustique Camembert (1 stuk)
2 el pijnboompitten
2 takjes basilicum
1 stokbrood

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Verwijder het papier van de kaas. Snijd de witte korst van de bovenzijde van de camembert en leg de kaas terug in het houten bakje. Verdeel de pijnboompitten en basilicum over de kaas en leg de korst er terug op.
Bedek de kaas met een stukje bakpapier en wikkel het geheel in aluminiumfolie.
Zet de kaas op het rooster op een nasmeulende barbecue en rooster 15-20 min., tot de kaas flink heet en gesmolten is. Serveer de kaas met het stokbrood om te dippen.
Resistance is futile.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 10:36:33 #84
168739 Red_85
'echt wel'
pi_199792675
quote:
1s.gif Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren :+
Hou op hoor.
Alles wordt beter boven vuur of smeulende kooltjes. Ook groenten.

Staartstuk met een lauwwarme gegrillde groentesalade en krieltjes. Alles van de bbq. Simpelweg goddelijk.
Nodig je vrienden en/of geliefden uit, ga zitten met ze, open een biertje of een paar flessen rioja. Heb het gezellig, maar ik garandeer je dat zodra mensen dat beginnen te eten het stil valt aan tafel.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_199793810
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel :9
Ik maak wel eens een Apple Crumble op de kamado als toetje.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 12:22:09 #86
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199793935
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel :9
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gegrilde-perziken-met-ijs/

https://ohmyfoodness.nl/g(...)carpone-en-pistache/

https://www.lovemysalad.c(...)erde-gegrilde-ananas

Deze maak ik straks:

https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/appeltaart-rolletjes/
Resistance is futile.
pi_199800176
Thanks voor alle tips, mensen! Ik stelde de vraag natuurlijk bewust om een beetje te prikken en dat is gelukt :)
Vlees vind ik absoluut het aller lekkerste wat er is, maar ik heb wel problemen met mijn eigen milieu-afdruk. Daarom 2 maanden geleden de keuze gemaakt zelf geen dierlijke producten meer te kopen, maar 1 keer in de maand mag ik van mezelf wél dierlijke producten kopen en dan gaat de BBQ natuurlijk aan. Ben ondertussen onder de indruk van hoeveel mooie recepten je uberhaupt kunt maken van groenten, dus mijn perceptie vlees is VEUL lekkerder dan groenten is wel iets veranderd.

Mijn go-to groenten recept op de BBQ is paprika's roken totdat de schil zwart is, knoflook poffen. Schil van de paprika af, in stukken en samen met een mooie dressing en de gepofte knoflook. Om het nóg lekkerder te maken een beetje feta.
  donderdag 10 juni 2021 @ 14:30:37 #89
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199818656
Vandaag gaat m'n man zalm roken ^O^
Resistance is futile.
pi_199818839
quote:
80s.gif Op donderdag 10 juni 2021 14:30 schreef Seven. het volgende:
Vandaag gaat m'n man zalm roken ^O^
Heerlijk, altijd een succes.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 10 juni 2021 @ 15:16:13 #91
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_199819023
breekt in:

Leg eens een zoete aardappel tussen je kooltjes.
Compleet verbrand haal je ze er tussenuit, kom zelf maar tot de ontdekking wat je vind als je ze open snijdt en leeg lepelt met een lepeltje.
ongeveer 15 min afhankelijk van de grootte.
#Hemels
  donderdag 10 juni 2021 @ 16:05:37 #92
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_199819491
quote:
80s.gif Op donderdag 10 juni 2021 14:30 schreef Seven. het volgende:
Vandaag gaat m'n man zalm roken ^O^
Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 10 juni 2021 @ 16:20:55 #93
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199819659
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juni 2021 16:05 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁
Warm!

quote:
0s.gif Op donderdag 10 juni 2021 15:16 schreef kniftyhooker het volgende:
breekt in:

Leg eens een zoete aardappel tussen je kooltjes.
Compleet verbrand haal je ze er tussenuit, kom zelf maar tot de ontdekking wat je vind als je ze open snijdt en leeg lepelt met een lepeltje.
ongeveer 15 min afhankelijk van de grootte.
#Hemels
Oeh, die gaat op mijn 'te proberen' lijstje!
Resistance is futile.
  donderdag 10 juni 2021 @ 20:00:18 #94
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199822335
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 09:02 schreef Gripper het volgende:

[..]

Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.

Er wordt hierboven wel gezegd dat een weber net zo goed is in low en slow, maar bij mij schoot het desondanks nog wel eens alle kanten op, en op een koude winterdag BBQ'en kost met een stalen ketel ook wat meer werk om alles op temp te houden. Voor mn gevoel is die kamado wat vergevingsgezinder met zn solide massa.

Heb de weber nog wel een tijdje gehouden voor "erbij" maar merkte na 2 jaar met de black bastard dat de weber haast nooit meer aanstond. Dus die is naar zwager verscheept.

Verder voor venus: als het in de tuin past, een large (diameter 57 cm) is voor de meeste gezinnen optimaal. Zo'n rooster is echt zo vol.
Denk dat een kamado, mits goede houtskool, sneller warm is dan een weber die je op briketten moet stoken.
Dank hiervoor! Large bastard staat inmiddels in de tuin, komend weekend maar eens inwijden denk ik :7
.
pi_199835205
Iemand ervaring met de barbecues van Boretti? Ik twijfel een beetje tussen de Boretti Carbone of toch weer gewoon de Weber GBS.
  dinsdag 15 juni 2021 @ 08:17:28 #96
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199892035
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel :9
Banaan en stroopwafel, met vanille ijs.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_199892189
quote:
Op donderdag 10 juni 2021 14:30 schreef Seven. het volgende:
Vandaag gaat m'n man zalm roken ^O^
warm neem ik aan? Voor koud roken is het al te warm inmiddels
hardcoholic
  dinsdag 15 juni 2021 @ 13:06:26 #98
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_199895476
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 21:25 schreef T-Force het volgende:
Thanks voor alle tips, mensen! Ik stelde de vraag natuurlijk bewust om een beetje te prikken en dat is gelukt :)
Vlees vind ik absoluut het aller lekkerste wat er is, maar ik heb wel problemen met mijn eigen milieu-afdruk. Daarom 2 maanden geleden de keuze gemaakt zelf geen dierlijke producten meer te kopen, maar 1 keer in de maand mag ik van mezelf wél dierlijke producten kopen en dan gaat de BBQ natuurlijk aan. Ben ondertussen onder de indruk van hoeveel mooie recepten je uberhaupt kunt maken van groenten, dus mijn perceptie vlees is VEUL lekkerder dan groenten is wel iets veranderd.

Mijn go-to groenten recept op de BBQ is paprika's roken totdat de schil zwart is, knoflook poffen. Schil van de paprika af, in stukken en samen met een mooie dressing en de gepofte knoflook. Om het nóg lekkerder te maken een beetje feta.
Goed bezig toch? Hier ook hoor, beetje bewustzijn over je milieu-afdruk in plaats van hompen vlees op de barbecue gooien zodat je je nog een beetje de man voelt.

Hier gaan er vaak groene asperges op, en probeer nog een manier te vinden om aubergine het lekkerst te krijgen. Paprika's zijn inderdaad verrukkelijk als je ze blakert in de kamado.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 15 juni 2021 @ 22:45:49 #99
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199904615
Vandaag hadden we gerookte steak :7
Resistance is futile.
pi_199910288
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 18:57 schreef Lange_Lans het volgende:
Iemand ervaring met de barbecues van Boretti? Ik twijfel een beetje tussen de Boretti Carbone of toch weer gewoon de Weber GBS.
Wij hebben er een sinds een dikke week (de ibrido), dus echt ervaring nog niet.
Wel mooi degelijk spul.
Hebben deze oa gekocht voor het gemak van Gas, maar toch ook met kolen kunnen werken onder hetzelfde rooster.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')