Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.
Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijkquote:Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op.
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. Ík vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er écht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in één keer klaar.quote:Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?quote:Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?
Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn
Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
¤150 euro ofzo..quote:Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.quote:Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.
Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.quote:Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.
De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aannamequote:
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachte . Dan heb je al een antwoord. Maar wat @Dauthi aangeeft klopt wel, en dat scheelt een hoop geld.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |