abonnement Unibet Coolblue
pi_199043854
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!
pi_199044252
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..
  maandag 19 april 2021 @ 08:32:32 #3
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199065838
quote:
87s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.

Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen -O-
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_199067144
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
pi_199068499
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_199095023
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. Ík vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er écht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in één keer klaar.
pi_199098221
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
pi_199098235
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199099011
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
pi_199099050
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_199106996
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.
Zorg in ieder geval dat je altijd een bbq koopt met deksel, die je kan afsluiten.
Koop nooit een " grill" zonder deksel, dan ben je later erg beperkt.

Bij jouw eerste keer de bbq aanteken; Gooi niet heel de bodem vol met kolen, maar gebruik slechts 1/3 to de helft van de bodem, en zorg voor een koude zone.
Wanneer je dan het speklapje heb aangebakken boven de kolen, leg hem dan naar het koude gedeelte, en doe de deksel erop.

Wanneer je dat doorhebt, ben je al beter bezig dan 80% van BBQ Nederland :)
pi_199110667
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
  donderdag 22 april 2021 @ 15:00:29 #13
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199110914
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 22 april 2021 @ 19:41:18 #14
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199114611
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:02:57 #15
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115003
Edit

(Verkeerde topic)
  donderdag 22 april 2021 @ 20:03:52 #16
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115025
Edit
pi_199119690
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.
ik denk dat je er wel wat aan hebt :)

https://radar.avrotros.nl(...)t-onze-barbecuetest/
  vrijdag 23 april 2021 @ 08:57:20 #18
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199120556
@Yankee waarom een kamado?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:31:33 #19
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199120900
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 april 2021 08:57 schreef Houniet het volgende:
@:Yankee waarom een kamado?
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:37:13 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_199120955
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.

Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.

Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:41:13 #21
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121013
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachte :P. Dan heb je al een antwoord. Maar wat @Dauthi aangeeft klopt wel, en dat scheelt een hoop geld.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:49:59 #22
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199121102
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:11:17 #23
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121279
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:D .
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:24:38 #24
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199121417
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:') :D
  woensdag 28 april 2021 @ 08:54:31 #25
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_199189013
Wat een leuk topic! Ik begin te kwijlen bij de foto's

Hier eigenlijk aan komen waaien met dezelfde vragen als Yankee alleen zijn wij er al over uit dat we een Kamado willen. We zijn allebei wel gek op gadgets en hebben het idee dat een goede investering langer mee gaat (klopt dit bij BBQ's?). Ik zit daarom ook te denken aan een B.ig G.reen E.gg, nemen we een goedkoper instapmodel met een hele zwik aan accesoires of beter meteen een grotere... We zijn met 2 volwassenen, 1 peuter en baby op komst. Onze familie komt graag langs maar of je voor die enkele keer per jaar meteen een grotere BBQ moet kopen.. Lastig!

Nog zo'n urban legend: kan je met een Web.er of een Kamado eerder BBQ-en? Trauma's van de web.er van mijn moeder met het wapperen en urenlang brood eten omdat de BBQ nog niet warm is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')