quote:Op vrijdag 27 november 2020 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Op zoek naar een "kruidenstrooier" de kou getrotseerd maar helaas geen resultaat. Heeft iemand een digitaal adresje hiervoor?
Kruiden snel en gelijkmatig verspreiden lukt mij niet met m'n klauwen.
Uiteindelijk via Bol.com een mooie gevonden. Afgelopen zaterdag direct rendang gemaakt en gisteren gegeten, was echt heerlijk! Zaterdag ook nog bavette caveman-style gedaan met puree van pastinaak en zoete puntpaprika. Heerlijk gegeten.quote:Op maandag 23 november 2020 12:43 schreef Welten het volgende:
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
Ik heb de Inkbird IHT-1P gekocht bij Amazon. Nu met 40% korting als je de coupon aan klikt. Kwam uit op ¤ 18,48 inclusief verzenden, dus wel een mooie prijs.quote:Op donderdag 24 december 2020 11:16 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een goede thermometer. Ik heb al eentje met app voor low en slow, maar ik zoek een goede instant read.
Ik heb nooit de temp gemeten maar een lamsbout laat ik rond de 4 uur op de bbq met een temp van rond de 120/130 graden. Tot nu toe was het vlees altijd mooi gaar en behoorlijk sappig.quote:Op zondag 3 januari 2021 16:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand een indicatie hoe lang het ongeveer duurt om lamsschouder met een hitte van ~120°C naar een kerntemperatuur van ~95°C te brengen, zonder het wikkelen in folie of iets dergelijks? Ongetwijfeld verschilt het sterk per schouder, maar goed.
Zeker hebben die een ander effect!quote:Op zondag 10 januari 2021 23:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees?
Effe alles op max en met de borstel boenen.quote:Op donderdag 25 februari 2021 14:38 schreef dimmak het volgende:
Nu de temperaturen weer oplopen is het tijd om mijn kamado van stal te halen. Wat doen jullie de eerste keer? Even goed doorfikken? Ik zag dat ik hem niet goed schoon op stalling heb gezet.
Dat dus. Ff nuclear gaan met je kamado en alles kan er weer tegenaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 13:00 schreef Houniet het volgende:
[..]
Effe alles op max en met de borstel boenen.
Geen zeep ofzo.
Hier gaat gewoon dasty op het rooster, ff 15 min laten intrekken en daarna natuurlijk heel goed afspoelen/schrobben waar nodigquote:Op vrijdag 26 februari 2021 13:07 schreef Houniet het volgende:
En dus vooral geen Dasty of andere nasty shit om je bbq te ontvetten. Hoog, hoger hoogst!
Uurtje of 8. Wat wil je maken?quote:Op maandag 1 maart 2021 19:37 schreef Yankee het volgende:
Wat zijn jullie ervaringen met een brisket op de Weber? Ik heb een brisket van 1100gr en ben onder andere benieuwd naar wat ongeveer de bereidingstijd zal zijn
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?quote:
Dit is echt hufter proof .quote:Op dinsdag 2 maart 2021 11:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?
Eens even kijken of het deze week al gaat wordenquote:Op dinsdag 2 maart 2021 11:51 schreef Houniet het volgende:
[..]
Dit is echt hufter proof .
https://www.weber.com/NL/(...)rs/weber-175674.html
En ik zou gewoon eens wat YouTube filmpjes erbij pakken, doe ik ook altijd. Erg handig om te kijken wat voor ideeën mensen hebben.
En hoe ging het?quote:Op dinsdag 2 maart 2021 19:47 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eens even kijken of het deze week al gaat worden
Redelijk okay. Met de minion methode temperatuur wel goed constant kunnen houden. Had alleen niet voldoende briketten direct geplaatst, dus toen ik weer thuis kwam van 2,5 u mountainbiken stond de bbq uit Vlees was toen 47 graden, is gezakt tot 40 en vervolgens bij 65 ingepakt. Daarna nog dikke drie uur tot de 90. Wat ik niet goed heb gedaan is het vochtig maken van het vlees, daardoor eigenlijk net iets te droog. Smaak verder wel perfect.quote:
Vochtig maken van buitenkant wordt je vlees niet sappiger van.quote:Op zaterdag 6 maart 2021 10:39 schreef Yankee het volgende:
[..]
Redelijk okay. Met de minion methode temperatuur wel goed constant kunnen houden. Had alleen niet voldoende briketten direct geplaatst, dus toen ik weer thuis kwam van 2,5 u mountainbiken stond de bbq uit Vlees was toen 47 graden, is gezakt tot 40 en vervolgens bij 65 ingepakt. Daarna nog dikke drie uur tot de 90. Wat ik niet goed heb gedaan is het vochtig maken van het vlees, daardoor eigenlijk net iets te droog. Smaak verder wel perfect.
Kortom weer een hoop geleerd
Volgende keer snake proberen.quote:
Nice. Foto van de tafel droppen altijd leuk.quote:Op dinsdag 23 maart 2021 17:42 schreef Harveo het volgende:
Nou, Na 2 jaar dubben eindelijk een kamado aangeschaft . Heb mijn weber veel gebruikt ook met slow cooking maar kamado is dat natuurlijk beter te doen.
Had 'm al 3 weken maar vandaag pas in elkaar gezet omdat ik zelf een tafel wilde maken. Dit is allemaal gelukt dus nu kunnen we gaan koken!
Wat was voor jullie het eerste stukje vlees of vis op de bbq? Denk dat ik voor spareribs ga de eerste keer!
Je kan dan inderdaad net zo goed een oven gebruiken. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat houtskool/briketten nagenoeg geen extra smaak afgeven.quote:Op zondag 10 januari 2021 23:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees?
Je reinste gelul.quote:
waarom zou je zonder rookhout oid willen bbqen?quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:14 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Je kan dan inderdaad net zo goed een oven gebruiken. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat houtskool/briketten nagenoeg geen extra smaak afgeven.
[..]
Je reinste gelul.
Als je gaat grillen kan dat natuurlijk prima.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:18 schreef Ferdii het volgende:
[..]
waarom zou je zonder rookhout oid willen bbqen?
Gisteren dus voor het eerst iets van Noskos besteld.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:11 schreef AToontje87 het volgende:
Morgen ga ik voor het eerst wedstrijd pulled pork van het recept van Noskos maken. Ben benieuwd of hij inderdaad in 9 uur klaar is!
Vanavond ga ik het vlees injecteren en rubben, en ga ik vast de snake klaarleggen.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:39 schreef Houniet het volgende:
[..]
Gisteren dus voor het eerst iets van Noskos besteld.
Hoe laat gaat de bbq aan?
Geweldig. En qua weer, staat de BBQ droog?quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:49 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Vanavond ga ik het vlees injecteren en rubben, en ga ik vast de snake klaarleggen.
Dan denk ik dat ik morgen om uur of 8 de fire starter aanzet, dan zou ik om 9 uur de BBQ wel op een constante tempratuur moeten hebben en kan het vlees er op.
Indien het gaat regenen (wat ze volgens mij wel verwachten) rol ik de zonwering een stukje uit zodat hij net droog staat.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:52 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geweldig. En qua weer, staat de BBQ droog?
Drumsticks. Met Pasen picanha en spareribs.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 10:01 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Indien het gaat regenen (wat ze volgens mij wel verwachten) rol ik de zonwering een stukje uit zodat hij net droog staat.
Wat ben jij van plan te gaan maken?
Geen idee waar jij naar toe gaat, maar met indirecte hitte bbq ik heel vaak. Kippen en dat soort zonder rook hout. Zelden direct boven de kolen en heb toch de 'vuur'smaak.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:25 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Als je gaat grillen kan dat natuurlijk prima.
Maar indirect slow zonder rookhout slaat als een lul op een drumstel.
Dan zou je je bbq-techniek toch eens ernstig moeten gaan nazien. Die 'vuur'smaak ( ) komt van het karamelliseren van het vlees op het grillrandje. Heeft helemaal niets met het houtskool zelf te maken.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 10:32 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Geen idee waar jij naar toe gaat, maar met indirecte hitte bbq ik heel vaak. Kippen en dat soort zonder rook hout. Zelden direct boven de kolen en heb toch de 'vuur'smaak.
Lekker hoor!quote:Op vrijdag 26 maart 2021 10:17 schreef Houniet het volgende:
[..]
Drumsticks. Met Pasen picanha en spareribs.
Wat jij wil joh. Het is goed met je.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 12:09 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Dan zou je je bbq-techniek toch eens ernstig moeten gaan nazien. Die 'vuur'smaak ( ) komt van het karamelliseren van het vlees op het grillrandje. Heeft helemaal niets met het houtskool zelf te maken.
Vlees karameliseren? Je bedoelt de suikers in het vlees neem ik aan.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 12:09 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Dan zou je je bbq-techniek toch eens ernstig moeten gaan nazien. Die 'vuur'smaak ( ) komt van het karamelliseren van het vlees op het grillrandje. Heeft helemaal niets met het houtskool zelf te maken.
quote:Op vrijdag 26 maart 2021 14:41 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Vlees karameliseren? Je bedoelt de suikers in het vlees neem ik aan.
Tut tut niet zo betuttelend.quote:
BBQ of oven, wat is dit voor een debiele discussie?! BBQquote:
Het is een beenhammetje geworden. Kwam het tegen, redelijk snel en eenvoudig.quote:Op woensdag 24 maart 2021 09:10 schreef Houniet het volgende:
[..]
Nice. Foto van de tafel droppen altijd leuk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door Harveo op 28-03-2021 14:51:40 (Afbeelding werkt niet. Link in spoiler) ]
quote:Op vrijdag 26 maart 2021 21:36 schreef Yankee het volgende:
[..]
BBQ of oven, wat is dit voor een debiele discussie?! BBQ
Hoe waren de drumsticks?quote:Op vrijdag 26 maart 2021 10:17 schreef Houniet het volgende:
[..]
Drumsticks. Met Pasen picanha en spareribs.
Ligt helemaal aan de wijze waarop het ingevroren is. Hoe sneller het invriest, hoe beter het is.quote:Op zondag 28 maart 2021 17:51 schreef Rickocum het volgende:
Hoe kijken jullie tegen diepvries vlees aan? Ik zie bijvoorbeeld vlees voorbij komen wat ingevroren is. Merk je dat het vlees gevroren heeft?
Uiteraard een dag vantevoren in de koelkast doen?
Heerlijk weer. Rack werkt goed, via Alie op de kop getikt. Kan je 12 sticks inhangen.quote:
quote:Op zondag 28 maart 2021 13:35 schreef Harveo het volgende:
[..]
Het is een beenhammetje geworden. Kwam het tegen, redelijk snel en eenvoudig.
Hier een foto van de tafel!Nice man.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
Wij eten bijna alleen diepvriesvlees. Zo kopen we het bij de vleesboerderij.quote:Op zondag 28 maart 2021 17:51 schreef Rickocum het volgende:
Hoe kijken jullie tegen diepvries vlees aan? Ik zie bijvoorbeeld vlees voorbij komen wat ingevroren is. Merk je dat het vlees gevroren heeft?
Uiteraard een dag vantevoren in de koelkast doen?
quote:Op zondag 28 maart 2021 19:26 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Ligt helemaal aan de wijze waarop het ingevroren is. Hoe sneller het invriest, hoe beter het is.
Als het goed ingevroren is, is het gewoon helemaal prima.
Goed om te horen! Dan ga ik sowieso een vriezer erbij kopen deze lente. Is wel handig dat ik dan meteen ladingen hier kan opslaan.quote:Op zondag 28 maart 2021 19:26 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Ligt helemaal aan de wijze waarop het ingevroren is. Hoe sneller het invriest, hoe beter het is.
Als het goed ingevroren is, is het gewoon helemaal prima.
Als je het verschil niet proeft of iets uit de oven of van de bbq is gekomen, dan kun je beter je bbq op marktpflatz zetten.quote:Op vrijdag 26 maart 2021 21:36 schreef Yankee het volgende:
[..]
BBQ of oven, wat is dit voor een debiele discussie?! BBQ
Nice, welkom . Voor de eerste keer ribs maken?quote:Op maandag 29 maart 2021 09:41 schreef PdeHoog het volgende:
Goedemorgen Sinds een weekje of zo in het bezit van een mooie Big Green Egg Large. Eerste keer wat simpels gedaan met hamburgers en kippedijen en gister kabeljauwfilet op maple rookplankjes en gepofte aardappelen.
Voor komend weekend staan er spareribs op het programma
Dit wordt een leuke zomer
Geen idee, wat wil je weten.quote:
Ja. Iig op de BGE. Ik deed dat voorheen in de slowcooker dus ben benieuwd.quote:Op woensdag 31 maart 2021 08:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Nice, welkom . Voor de eerste keer ribs maken?
Lekker, kippendijen altijd beter dan de filets!quote:Op zondag 4 april 2021 15:09 schreef Joene het volgende:
Porchetta vandaag! en gister pulled chicken van kippendij.
Ga houtskool proberen verschillende soorten ik ben fan van best charcoal , birch and oak (voor hot and fast) en er is ook een goede variant voor low en slow. Allemaal grote brokken , low en slow doe ik met gemak 10-12 uur met m’n kolen. Vandaag mandje kolen vol met birch en oak en ruim 3,5 uur voor m’n porchetta gebruikt en na schuiven dicht / doven nu nog half mandje over,quote:Op zondag 4 april 2021 19:55 schreef PdeHoog het volgende:
Gister baby back ribben op de bge gehad. Met een rub van Smokey Goodness. Twee uur normaal met een blokje appelhout erbij en daarna 2-2,5 ingepakt op tussen de 110-150 graden.
Ik moet nog een beetje oefenen met de temperatuurcontrole geloof ik Hoewel het redelijk lang goed ging.
Ik gebruik nu Big Green Egg houtskool maar dat is dus in ruim 5 uur bijna allemaal opgegaan.
Ik wil binnenkort toch eens pulled pork maken maar ik vraag me af hoe ik dat ga doen zonder bij te vullen. Ik merkte wel dat de houtskool allemaal kleine stukjes bevatte. Welke houtskool gebruiken jullie?
Zojuist Black Ranch Marabu besteld. Die lijkt goed uit de bus te komen voor Low en Slow Volgende keer deze proberen.quote:Op zondag 4 april 2021 20:52 schreef Joene het volgende:
[..]
Ga houtskool proberen verschillende soorten ik ben fan van best charcoal , birch and oak (voor hot and fast) en er is ook een goede variant voor low en slow. Allemaal grote brokken , low en slow doe ik met gemak 10-12 uur met m’n kolen. Vandaag mandje kolen vol met birch en oak en ruim 3,5 uur voor m’n porchetta gebruikt en na schuiven dicht / doven nu nog half mandje over,
Hmmm. Dat las ik dan weer niet op de diverse sites, maar we gaan het zien 😎quote:
Ik gebruik deze ook.quote:Op woensdag 7 april 2021 09:26 schreef Welten het volgende:
Ik gebruik altijd deze. Ik vind ze erg goed: gaan lang mee, trek lange sessies zonder bij te vullen, ontbranden redelijk simpel en geven weinig rook.
https://www.vuurenrook.nl(...)t-grade-lump-ch.html
Idem.quote:Op woensdag 7 april 2021 09:38 schreef PdeHoog het volgende:
Zet ik die ook op de lijst om te proberen Dank voor jullie reactie.
Moet je oven wel heet genoeg kunnen wordenquote:Op vrijdag 26 maart 2021 09:14 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Je kan dan inderdaad net zo goed een oven gebruiken. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat houtskool/briketten nagenoeg geen extra smaak afgeven.
[..]
Je reinste gelul.
Waarom zou hij? Alleen maar moeilijker om de temperatuur te houden.quote:Op zondag 4 april 2021 20:52 schreef Joene het volgende:
[..]
Ga houtskool proberen verschillende soorten ik ben fan van best charcoal , birch and oak (voor hot and fast) en er is ook een goede variant voor low en slow. Allemaal grote brokken , low en slow doe ik met gemak 10-12 uur met m’n kolen. Vandaag mandje kolen vol met birch en oak en ruim 3,5 uur voor m’n porchetta gebruikt en na schuiven dicht / doven nu nog half mandje over,
Hoezo moeilijker om je temperatuur te houden je hoeft het niet op 3/4 plekken aan te maken hè ? Misschien heb ik het verkeerd geleerd maar bij diverse workshops is mij vertelt gebruik altijd een volle kolenmand.quote:Op woensdag 7 april 2021 16:11 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Waarom zou hij? Alleen maar moeilijker om de temperatuur te houden.
Ja, hoe gaan de zaken @nelisb ?quote:https://www.vuurenrook.nl(...)t-grade-lump-ch.html
Ah vuurenrook zak, daar ben ik de leverancier van 😍🔥
Dit heeft alles te maken met wat voor BBQ je hebt. Bij een Kamado gebruik je inderdaad houtskool.quote:Op woensdag 7 april 2021 21:12 schreef Joene het volgende:
[..]
Hoezo moeilijker om je temperatuur te houden je hoeft het niet op 3/4 plekken aan te maken hè ? Misschien heb ik het verkeerd geleerd maar bij diverse workshops is mij vertelt gebruik altijd een volle kolenmand.
Eensch.quote:Op donderdag 8 april 2021 09:04 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Dit heeft alles te maken met wat voor BBQ je hebt. Bij een Kamado gebruik je inderdaad houtskool.
Normaal houtskool brandt echter een stuk sneller/feller dan briketten. Heb je een kettle, en je wilt low & slow, dan hebben briketten doorgaans absoluut de voorkeur.
Ah vuurenrook zak, daar ben ik de leverancier van 😍🔥quote:Op woensdag 7 april 2021 22:50 schreef nelisb het volgende:
Op woensdag 7 april 2021 09:26 schreef Welten het volgende:[/b]
Ik gebruik altijd deze. Ik vind ze erg goed: gaan lang mee, trek lange sessies zonder bij te vullen, ontbranden redelijk simpel en geven weinig rook.
https://www.vuurenrook.nl(...)t-grade-lump-ch.html
Top Corona jaar achter de rug. 60% gegroeid, dit jaar plussen we ook alweer 40% tov Q1 2020.quote:
Deze zakken gebruik ik voor mijn pulled pork!quote:Op donderdag 8 april 2021 09:53 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Ah vuurenrook zak, daar ben ik de leverancier van 😍🔥
Wat heb je voor onderneming in Dronten dan als ik vragen mag?quote:Op donderdag 8 april 2021 19:56 schreef nelisb het volgende:
[..]
Top Corona jaar achter de rug. 60% gegroeid, dit jaar plussen we ook alweer 40% tov Q1 2020.
Ik wil nog steeds hier een ledenactie doen. Afhalen in Dronten op een zaterdagochtend ofzo.
Versturen van 1-2 zakken past ons bedrijf niet, kost veel meer tijd dan volle pallets versturen.
Nice, count me in!quote:Op donderdag 8 april 2021 19:56 schreef nelisb het volgende:
[..]
Top Corona jaar achter de rug. 60% gegroeid, dit jaar plussen we ook alweer 40% tov Q1 2020.
Ik wil nog steeds hier een ledenactie doen. Afhalen in Dronten op een zaterdagochtend ofzo.
Versturen van 1-2 zakken past ons bedrijf niet, kost veel meer tijd dan volle pallets versturen.
ik doe op dit moment kilo of 7 - 10quote:Op vrijdag 9 april 2021 11:35 schreef xminator het volgende:
[..]
Nice, count me in!
Verbruik ieder jaar circa 40/50kg houtskool, moet binnenkort weer even wat bestellen.
Hi! Wij verkopen alle benodigdheden voor de bbq, behalve voedsel.quote:Op vrijdag 9 april 2021 09:24 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wat heb je voor onderneming in Dronten dan als ik vragen mag?
Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad.quote:Op vrijdag 9 april 2021 11:35 schreef xminator het volgende:
[..]
Nice, count me in!
Verbruik ieder jaar circa 40/50kg houtskool, moet binnenkort weer even wat bestellen.
Kan met de familie denk ik wel wat zakken gebruikenquote:Op donderdag 8 april 2021 19:56 schreef nelisb het volgende:
[..]
Top Corona jaar achter de rug. 60% gegroeid, dit jaar plussen we ook alweer 40% tov Q1 2020.
Ik wil nog steeds hier een ledenactie doen. Afhalen in Dronten op een zaterdagochtend ofzo.
Versturen van 1-2 zakken past ons bedrijf niet, kost veel meer tijd dan volle pallets versturen.
Twee dagen van te voren in de koelkast en een uurtje buiten de koelkast als het er op gaat.quote:Op zaterdag 10 april 2021 09:15 schreef Rickocum het volgende:
Maar homies with barbecue ...eh....cronies?
Hoe ver vantevoren moet ik een bevroren (-18 graden) 2kg homp ribeye in de koelkast (7 graden) douwen voor het ontdooit is, 2 dagen?
Een varkenshaasje is een dag later zelfs niet ontdooit
Thanksquote:Op zaterdag 10 april 2021 11:20 schreef Houniet het volgende:
[..]
Twee dagen van te voren in de koelkast en een uurtje buiten de koelkast als het er op gaat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |