Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.quote:Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.
Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijkquote:Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op.
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. Ík vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er écht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in één keer klaar.quote:Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?quote:Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?
Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn![]()
Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
¤150 euro ofzo..quote:Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen![]()
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.quote:Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:
[..]
¤150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen![]()
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.quote:Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.
Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.quote:Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.
De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaafquote:
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaafVerder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachtequote:Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaafVerder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt hè jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.quote:Op vrijdag 23 april 2021 09:37 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.
Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.
Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:20 schreef dimmak het volgende:
Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar.
Oh, ik dacht dat ik er vorig jaar 499 voor had betaald maar ik zie inderdaad dat het 399 was. Mijn fout.quote:Op woensdag 28 april 2021 12:39 schreef Welten het volgende:
[..]
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
Hier ben ik het volledig mee eens.quote:Op woensdag 28 april 2021 12:02 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.
De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.
En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
Klopt,quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Lijkt mij ook.quote:Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.
Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.
Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Hoe bouw je je vuur op?quote:Op vrijdag 30 april 2021 14:44 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 09:50 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?
Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
Bij low n slow en roken is het net als bij rookovens en kasten, boven open en onder regelen.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Welke heb je gekocht?quote:Op vrijdag 30 april 2021 14:01 schreef Dauthi het volgende:
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.
Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
V&R Briketten by Dammers.quote:
Ja daar heb je wel een punt.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 10:50 schreef Houniet het volgende:
[..]
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Het hangt af van variabelen, hoe groot is het stuk vlees, bij welke temperatuur bereid je het, hoeveel tijd heb je, en wat voor "bark" wil je?quote:Op dinsdag 4 mei 2021 08:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
Oefening baart kunst, doorzetten en je krijgt het vanzelf onder knie.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 12:00 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.
Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
In de zaanstreek, wanneer kunnen we langs voor een inkoopdagjequote:Op vrijdag 9 april 2021 22:34 schreef nelisb het volgende:
[..]
Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad.
Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.quote:Op woensdag 2 juni 2021 17:32 schreef Harveo het volgende:
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten![]()
Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.
Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |