abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199043854
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!
pi_199044252
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:48 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat.
Het was een indirecte opstelling op de kamado dus veel verder vanaf kon het niet. Ik ga de dome meter wel even testen of hij wel echt de juiste temperatuur aangeeft..
  maandag 19 april 2021 @ 08:32:32 #3
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199065838
quote:
87s.gif Op zaterdag 17 april 2021 18:34 schreef Harveo het volgende:
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken.

Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen -O-
Ik vind dat vrij hoog, 150/160 voor een uur. Maargoed meneer Noskos zal wel weten hoe het werkt.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
pi_199067144
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
pi_199068499
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 10:31 schreef Welten het volgende:
Zaterdag mijn rotisserie op de Grill Guru aangezet: gyros van kippendijen gemaakt. Erg goed gelukt weer!
Ik dacht: ik maak een kilo voor z'n tweetjes, dan eet ik daar zondag en maandag nog eens van bij de lunch. Bijna alles was zaterdag al op. :')
Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_199095023
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 12:21 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Is zo'n rotisserie echt het geld waard? Ik heb er naar zitten kijken, maar 200-250 EUR voor een nieuw speeltje wat je niet vaak gebruikt is best veel eigenlijk :{
Ik heb een Grill Guru en daar past die rotisserie van henzelf (uiteraard) op. Deze was toen in een actie rond de 90 euro dus dat is prima. k vind het wel leuk om daar hele kippen, gyros, steaks van picanha e.d. op te doen. Maar als je er cht profijt van wil hebben zou ik er een kopen waar je van die mandjes aan kunt bevestigen, voor bijv. groente, aardappelen en vlees. Dan ben je in n keer klaar.
pi_199098221
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
pi_199098235
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:16 schreef 98010378 het volgende:
Misschien is dit het verkeerde topic met al die Pro's maar ik wil eigenlijk een BBQtje aanschaffen.
Iemand tips?

Ik hoef geen grote dure maar gewoon een simpel fijn ding dat doet waar het voor aangenomen is. Makkelijk schoonmaken en niet te veel ruimte in mijn schuur zou helemaal top zijn :)

Gezien de prijzen als ik zo even google zal het wel een BBQ met Kolen worden..
Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_199099011
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat is je budget en wat wil je met je BBQ doen? Gaat het om af en toe een speklap of wil je ook low & slow?
150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
pi_199099050
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Dan zou ik een tweedehands weber halen op marktplaats. Je verbaast je hoeveel mensen zo'n ding krijgen/aanschaffen zonder hem te gebruiken om hem later weer te verkopen op marktplaats. (deze bevat goede link ipv ref link van fok)
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_199106996
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 15:20 schreef 98010378 het volgende:

[..]

150 euro ofzo..
Woon net op mezelf dus laten we maar gewoon ff normaal doen en met een speklapje beginnen :D
Het is gewoon om met wat vrienden af en toe dat ding aan te slingeren. Die lui hebben toch geen geduld haha.
Zoald Dimmak al zegt; een (tweedehands) Weber voldoet voor jou, en voor vele andere trouwnes ook.
Zorg in ieder geval dat je altijd een bbq koopt met deksel, die je kan afsluiten.
Koop nooit een " grill" zonder deksel, dan ben je later erg beperkt.

Bij jouw eerste keer de bbq aanteken; Gooi niet heel de bodem vol met kolen, maar gebruik slechts 1/3 to de helft van de bodem, en zorg voor een koude zone.
Wanneer je dan het speklapje heb aangebakken boven de kolen, leg hem dan naar het koude gedeelte, en doe de deksel erop.

Wanneer je dat doorhebt, ben je al beter bezig dan 80% van BBQ Nederland :)
pi_199110667
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
  donderdag 22 april 2021 @ 15:00:29 #13
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199110914
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 14:36 schreef 98010378 het volgende:
Thanks, dit zijn goede tips! Zal eens op marktplaats gaan kijken.

Ja het wordt zoiezo wel een bbq met deksel en Weber is een goed merk dus :)
Ja, als je dan later vergevorderd ben hoef je niet perse een nieuwe bbq te kopen.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  donderdag 22 april 2021 @ 19:41:18 #14
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199114611
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:02:57 #15
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115003
Edit

(Verkeerde topic)
  donderdag 22 april 2021 @ 20:03:52 #16
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199115025
Edit
pi_199119690
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef Yankee het volgende:
Beste kenners, ik heb bedacht dat ik wellicht ook maar een kamado ga aanschaffen. Nou kom ik daarvan allerlei verschillende versies tegen, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat een green egg de meest prijzige is. Maar verder zie ik een bastard en bijvoorbeeld ook een Arpe kamado van de hubo.

De cruciale vraag is uiteraard: Waar moet ik in hemelsnaam opletten? Oh ja, ik heb uiteraard ook argumenten nodig om de cfo des huizes te overtuigen :7
Hier staan wat tips in om op te letten, zoals of hij goed afsluit, en hoe het scharnierwerk is.
ik denk dat je er wel wat aan hebt :)

https://radar.avrotros.nl(...)t-onze-barbecuetest/
  vrijdag 23 april 2021 @ 08:57:20 #18
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199120556
@Yankee waarom een kamado?
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:31:33 #19
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199120900
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 april 2021 08:57 schreef Houniet het volgende:
@:Yankee waarom een kamado?
Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:37:13 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_199120955
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.

Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.

Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:41:13 #21
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121013
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:31 schreef Yankee het volgende:

[..]

Eigenlijk lijkt het mij gewoon gaaf :P Verder verwacht ik dat low and slow net iets makkelijker is dan met de Weber, maar dat is wel een aanname
Ja oke, dat was precies mijn gedachte :P. Dan heb je al een antwoord. Maar wat @Dauthi aangeeft klopt wel, en dat scheelt een hoop geld.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  vrijdag 23 april 2021 @ 09:49:59 #22
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_199121102
Okay bedankt h jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
.
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:11:17 #23
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199121279
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt h jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:D .
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  vrijdag 23 april 2021 @ 10:24:38 #24
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_199121417
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt h jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
:') :D
  woensdag 28 april 2021 @ 08:54:31 #25
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_199189013
Wat een leuk topic! Ik begin te kwijlen bij de foto's

Hier eigenlijk aan komen waaien met dezelfde vragen als Yankee alleen zijn wij er al over uit dat we een Kamado willen. We zijn allebei wel gek op gadgets en hebben het idee dat een goede investering langer mee gaat (klopt dit bij BBQ's?). Ik zit daarom ook te denken aan een B.ig G.reen E.gg, nemen we een goedkoper instapmodel met een hele zwik aan accesoires of beter meteen een grotere... We zijn met 2 volwassenen, 1 peuter en baby op komst. Onze familie komt graag langs maar of je voor die enkele keer per jaar meteen een grotere BBQ moet kopen.. Lastig!

Nog zo'n urban legend: kan je met een Web.er of een Kamado eerder BBQ-en? Trauma's van de web.er van mijn moeder met het wapperen en urenlang brood eten omdat de BBQ nog niet warm is.
pi_199189090
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:49 schreef Yankee het volgende:
Okay bedankt h jongens, dit plan kan ik dus weer afschieten nu ik hier alleen maar extra argumenten lees die mijn vrouw kan gebruiken :D
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.

Er wordt hierboven wel gezegd dat een weber net zo goed is in low en slow, maar bij mij schoot het desondanks nog wel eens alle kanten op, en op een koude winterdag BBQ'en kost met een stalen ketel ook wat meer werk om alles op temp te houden. Voor mn gevoel is die kamado wat vergevingsgezinder met zn solide massa.

Heb de weber nog wel een tijdje gehouden voor "erbij" maar merkte na 2 jaar met de black bastard dat de weber haast nooit meer aanstond. Dus die is naar zwager verscheept.

Verder voor venus: als het in de tuin past, een large (diameter 57 cm) is voor de meeste gezinnen optimaal. Zo'n rooster is echt zo vol.
Denk dat een kamado, mits goede houtskool, sneller warm is dan een weber die je op briketten moet stoken.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_199189915
Op een Weber kettle kan ik ook mijn ding doen, maar heeft net iets meer aandacht nodig. Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar. Deze kan ik dus aanraden. Heb je totaal geen belangstelling bij low and slow zou ik nooit een kamado aanschaffen.

@VenusFlyTrap @Yankee
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_199190122
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 april 2021 09:37 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Alles dat je op een kamado doet, kan je op een weber doen.

Low&slow met briketten in een weber is bijna net zo makkelijk als een kamado, het is bijna set and forget.

Maar je kan tegenwoordig ook dure met thermostaat geregelde controllers kopen, zoals de ETI/Thermoworks Signals.
ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
hardcoholic
  woensdag 28 april 2021 @ 12:02:50 #29
37887 Dauthi
Progressive
pi_199191143
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.

De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199191614
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:20 schreef dimmak het volgende:
Ik ben tot nu toe super tevreden met de Grill Guru Medium die ik vorig jaar bij de AH heb gekocht. Toevallig is deze daar nu ook weer in de aanbieding en iets goedkoper dan vorig jaar.
Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
pi_199191635
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 12:39 schreef Welten het volgende:

[..]

Goedkoper? Ik zag 'm staan voor 460 euro terwijl ik vorig jaar 399 heb betaald voor dezelfde Grill Guru Medium. Ik vond dat hij zelfs vrij duur was, i.v.m. vorig jaar. Zeker omdat er nog een platesetter e.d. bij moet.
Persoonlijk zou ik voor deze prijs naar de Hornbach gaan en daar een complete set kopen. Dan ben je in verhouding goedkoper uit.
Oh, ik dacht dat ik er vorig jaar 499 voor had betaald maar ik zie inderdaad dat het 399 was. Mijn fout. ;(
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_199191662
'T is je vergeven!
  vrijdag 30 april 2021 @ 13:44:48 #33
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199219119
quote:
1s.gif Op woensdag 28 april 2021 12:02 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Boh, met de snake of minion methode met goede briketten is mijn weber praktisch set n forget.
Ja, je moet weten hoe je de snake het beste moet opbouwen voor je bbq en hoeveel briketten je bij het begin aan moet steken bij de minion.

De weber is iig het probleem niet, dat is eerder de onwelwillendheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

En dan moet er bijgezegd worden dat een kamado van gelijke groter als een weber 1200! Euro duurder is.
Hier ben ik het volledig mee eens.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
pi_199219154
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Klopt,
Ones you go black...Primoblack dan h? :P
Vakman pur sang
  vrijdag 30 april 2021 @ 14:01:24 #35
37887 Dauthi
Progressive
pi_199219247
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg :X ) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.

Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199219715
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 10:38 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ja doei, alles kan natuurlijk wel, maar op de kamado zoveel makkelijker.

Gisteren op de kamado in 12 uur tijd pulled pork gemaakt met in totaal 3 handjes houtskool. Temperatuur 12 uur lang zonder problemen en zonder aanpassingen in luchtventilatie tussen 100 en 110 gehouden.
Op de weber was dit altijd geklooi, laat staan dat een geschikte heat divider kopen moeizaam is.

Voor grillen maakt het niet zoveel uit, voor low&slow is een kamado veruit superieur
Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 09:50:01 #37
37887 Dauthi
Progressive
pi_199229534
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 14:44 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Lijkt mij ook.
Heb een Weber maar continue gekloot met schuifjes etc.
Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?

Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199229748
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 09:50 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Hoe bouw je je vuur op?
En hoe vaak trek je de deksel er vanaf?

Overigens als je gaat roken of low/slow, werk je alleen met onderste schuif, boven blijft open staan.
Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:46:40 #39
37887 Dauthi
Progressive
pi_199230148
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Bij low n slow en roken is het net als bij rookovens en kasten, boven open en onder regelen.
http://www.bbqforum.nl/fo(...)le-Weber-Kettle-57cm
Zeker met roken is het belangrijk dat de rook de ketel verlaat. Anders slaat de verkeerde soort rook neer op je voedsel.
Je wil ook dunne "blauwe" rook hebben geen zwarte of witte, en dat kan alleen met volledige verbranding.

Weber adviseert om de onderste schuif helemaal open te laten en met de bovenste schuif te regelen.
Bij direct grillen, high and fast, is dat prima, maar bij low n slow lijkt het me onverstandig, zeker voor je gezondheid.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:47:35 #40
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199230162
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 14:01 schreef Dauthi het volgende:
Lol, heb gister wat houtskool en briketten (45 kg :X ) besteld bij V&R.
19 uur later staat het netjes voor de deur.

Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoe snel dat verzenden kan gaan.
Welke heb je gekocht?
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 10:50:22 #41
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_199230188
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:08 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Dat laatste hoor je overigens niet, meestal lees je dat de onderste half open blijft en je met de bovenste e.e.a. probeert in te stellen.
Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 11:40:02 #42
37887 Dauthi
Progressive
pi_199230706
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:47 schreef Houniet het volgende:

[..]

Welke heb je gekocht?
V&R Briketten by Dammers.
V&R Houtskool Quebracha
BR Marabu.

En een zak wokkels om te proberen.

Rook/Stook/Haardhout heb ik sowieso een paar kuub van staan.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199230941
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 10:50 schreef Houniet het volgende:

[..]

Wat Dauthi hierboven zegt, echter als je teveel briketten hebt gebruikt dan wordt het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen door alleen de onderste dicht te zetten. Op het moment dat je het een beetje doorkrijgt hoeveel briketten je nodig hebt voor het x vlees en het x aantal uren dan wordt je er steeds handiger in.
Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.

Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
pi_199270440
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
  woensdag 5 mei 2021 @ 10:12:59 #45
37887 Dauthi
Progressive
pi_199285772
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 mei 2021 08:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dit weekend staat voor het eerst pulled pork in de planning.
Ik zit nog te twijfelen om hem op een gegeven moment in te pakken of niet.
Mensen hier ervaring met beide methoden?
Het hangt af van variabelen, hoe groot is het stuk vlees, bij welke temperatuur bereid je het, hoeveel tijd heb je, en wat voor "bark" wil je?

Met inpakken komt je vlees sneller op temperatuur en het houdt zijn sappen beter vast, want ze verdampen niet. Je vermijdt de zogenaamde "Stall".

Je bark is zachter en wordt niet krokant of hard door uitdroging en overcooking.

Nog een voordeel, wanneer je inpakken als techniek gebruikt, kan je alles wat je inpakt ook van de bbq trekken en in de oven gooien bij 100-120 graden.
Rook hecht niet meer wanneer het is ingepakt.


https://amazingribs.com/m(...)ecue-stall-bane-all/
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  woensdag 5 mei 2021 @ 10:14:23 #46
37887 Dauthi
Progressive
pi_199285788
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 12:00 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Ja daar heb je wel een punt.
Eigenlijk BBQ is te weinig omdat ik het nu vooral een stressende aangelegenheid vind.
Continue temperatuur monitoren, kinderen weghouden van het apparaat etc.

Ik twijfel al een tijdje om een smokefire pellet BBQ te kopen.
Oefening baart kunst, doorzetten en je krijgt het vanzelf onder knie.

En als je een pellet bbq wil, neem een traeger ook mee in je overwegingen. Veel mensen zijn er lyrisch over.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_199720069
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten :7

Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.

Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
pi_199720381
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 22:34 schreef nelisb het volgende:

[..]

Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad.
In de zaanstreek, wanneer kunnen we langs voor een inkoopdagje :D?
pi_199723759
Inkoopdagje kan op een zaterdag of zondag.
Maakt mij niet uit.

Heb white quebracho, marabu en black wattle altijd op voorraad.
pi_199727423
quote:
81s.gif Op woensdag 2 juni 2021 17:32 schreef Harveo het volgende:
Hoe gaat het hier met het bbq? Lekker zonnetje deze week dus is weer een aantal keer aangegaan. Van de week voor het eerst zelf hamburgers gemaakt met gehakt (half om half) van de supermarkt. Kruiden er tussendoor etc etc. Wel veel last van rook door direct te grillen icm het vet wat er uit komt. Was ik eindelijk blij dat de rook minder geworden is door aanschaf van een kamado, krijg ik dit. Smaak was wel goed, zeker degene die we niet op kregen en de volgende aten :7

Ik begrijp dat supermarkt kwaliteit ruk is vergeleken met de slager, maar betekent dit dat dit veel minder is als het het bij de slager haalt? Of hoe doen jullie dit? Wil door de rookontwikkeling ook niet zo snel spek er op te leggen ofzo.

Dacht zelf de volgende keer aan om minder varkensvlees toe te voegen, aanbranden dmv direct grillen + lekbak en daarna indirect tot gewenste resultaat.
Prima. Afgelopen weekend een bavette en runder back ribs op de kamado gehad. Allebei fantastisch.

Het meeste vlees wat ik op de BBQ wil hebben liggen is niet te koop bij de supermarkt, maar over het algemeen koop ik al mijn vlees bij de slager. Gehakt wil ik nog wel eens een uitzondering maken aangezien ik het verschil daarin niet snel proef/merk bij de meeste gerechten.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')