Nu heb ik honger klinkt heerlijk!quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:21 schreef Seven. het volgende:
We hadden stukjes buikspek om gewoon een vorkje van te prikken (was lekker maar ik vind het niet echt geschikt als voorafje zo zonder iets ). Daarna stukje zalm met kartoffelsalat, couscous salade en daarna nog kipspiesjes en worst (toen zat ik al wel aardig vol trouwens dus die heb ik zelf overgeslagen ). En daarna had ik hele dunne plakjes appel in filodeeg gerold en in een
muffinvorm rechtop gezet, dus zag eruit als een soort roosje. Geserveerd met een bolletje ijs.
quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:27 schreef Seven. het volgende:
M'n man heeft trouwens een buitenkeuken gebouwd!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Das de Joe Classic 1quote:
Is wat te klein voor mijquote:
die had ik voor morgen in gedachte maar kan ook een roostertje vol met saté en kip worden en vreterij bij de f1 en verder niksquote:
Ik overweeg ook een pizzasteen aan te schaffen, is dat de moeite met Tante Fanny deeg ?quote:
Hell yeah dat deeg is voor als ik geen zin heb het zelf te maken, maar de steen maakt het 3x zo krokant. Tenzij je een bakplaat loeiheet opstookt, maar de steen zelf is wat mij betreft allerbestequote:Op zaterdag 3 juli 2021 16:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik overweeg ook een pizzasteen aan te schaffen, is dat de moeite met Tante Fanny deeg ?
Vooral niet teveel saus is de grootste truc! Ik gebruik tomatenpuree met knoflook erin en italiaanse kruiden. En zorg dat de steen goed heet is, een pizzaschep is ook superhandig!quote:Op zaterdag 3 juli 2021 16:31 schreef dimmak het volgende:
Heb 1x pizza geprobeerd. Echt uren met deeg bezig geweest maar de pizza mislukte falikant. Tijd voor een nieuwe poging. Wat is een aanrader om als saus te gebruiken?
Je hebt er 2, 1 platesetter en 1 steen nodig anders verbrand je bodemquote:Op zaterdag 10 juli 2021 10:09 schreef Seven. het volgende:
Kan ik het hitteschild niet gewoon als pizzasteen gebruiken?
Niemand? Dan maar gewoon proberen i guessquote:Op vrijdag 9 juli 2021 18:05 schreef ChilllayD het volgende:
https://www.amazon.nl/Bes(...)plink_bb_marketplace
Ik heb deze pizzaoven al jaren in gebruik, heeeeel blij mee maar nu vraag ik me af, zou ik deze steen met handgrepen die er dus aan vast zitten ook op m'n weber bbq kunnen gooien? Ja dat kan, maar gaat hij dat leuk vinden? in de bestron pizzaoven vallen de handgrepen natuurlijk buiten de hitte.
Dat zwarte rubber achtige er omheen kan ik er natuurlijk af halen.
Die doen het hier ook goed jaquote:Op zaterdag 10 juli 2021 08:49 schreef Yankee het volgende:
Gisteren o.a. voor het eerst Moink balls gemaakt, jezus wat lekker
stoofpot ervan is ook heerlijkquote:Op maandag 12 juli 2021 00:05 schreef Seven. het volgende:
Dat ziet er goed uit zeg, ik zou er zelf niet op gekomen zijn om varkenswang te maken. Misschien maar eens op de lijst zetten!
https://dagelijksekost.ee(...)odenbach-en-frietjesquote:
Ik vind juist die niet standaard ronde pizza bodems wel cool.quote:Op woensdag 14 juli 2021 11:48 schreef kniftyhooker het volgende:
Maak je Pizzadeeg zelf. veel lekkerder! Die van Franny is te dik, en oefening baart kunst!
nu 3 keer gedaan, alleen krijg ik de pizza's niet rond maar ala. Ik streef naar vormen van continenten.
Vullen met gehakt, zoete paprika, champignons en dan een klein beetje barbecue sausquote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
Gepofte courgette lijkt me lekker:quote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
Dit is echt fantastischquote:Op zondag 11 juli 2021 21:51 schreef VaderVanJezus het volgende:
Vandaag varkenswangetjes klaar gemaakt.
[ afbeelding ]
Eerst heb ik alle vliesjes verwijderd (wat een pokkewerk) en ingesmeerd met een vrij standaard rub.
[ afbeelding ]
Na 2 uur roken op 110 °C mogen ze het blik in met een laagje appelsap, ingesmeerd met bbq saus en wat boter.
Afgedekt nog 2 uur garen.
[ afbeelding ]
Als laatst het vocht uit het blik ingekookt en gemengd met wat bbq saus om de wangetjes in de smeren.
En dan mogen ze nog even terug op het rooster.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk zacht vlees
Oreo Browie skilletquote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
eerste vraag waarom überhaupt een gasbbq ?quote:Op zondag 18 juli 2021 20:52 schreef Mubassie het volgende:
Welke guru kan me op weg helpen?
Ik ben van plan om (naast mijn kleine kamado) een gas BBQ aan te schaffen. Ik wil er zelfs een beste klap geld tegenaan gooien maar daar uiteraard ook kwaliteit voor krijgen.
Heeft er iemand ervaring met de Napoleon gasbarbecues? Ik heb nl. de Rogue 425 en/of 525 RSIB op het oog, maar sta net zo goed open voor een ander merk.
Graag hoor ik ervaringen of tips.
Lekker makkelijk denk ik zo.quote:Op zondag 18 juli 2021 21:21 schreef Joene het volgende:
[..]
eerste vraag waarom überhaupt een gasbbq ?
Goede vraagquote:Op vrijdag 16 juli 2021 10:57 schreef Lonaa het volgende:
Wat is jullie lievelingsmanier om courgette op de BBQ te doen? Gevuld? Gewoon in plakken met wat peper en zout? Tips voor awesome dressing?
quote:
Ik wil een keer spiesjes maken met courgette, halloumi, ui, kip, paprika .quote:Op zondag 18 juli 2021 21:52 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb er 6 in de maak, atm. Overigens heb ik de courgette gewoon met wat peper en zout op de BBQ gedaan. Was zo'n kleine witte Libanese
Dit inderdaad. Makkelijk en sneller. Geen rommel.quote:
sneller is denk ik niet waar maar goed napoleon heeft mooie gasbbq al zal ik er zelf nooit 1 kopen. Mis toch de smaak die kooltjes geven teveelquote:Op zondag 18 juli 2021 23:18 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Dit inderdaad. Makkelijk en sneller. Geen rommel.
Maar dat was mijn vraag niet
Nog nooit tri tip bereid. Ook echt snel eens gaan proberenquote:Op maandag 19 juli 2021 09:36 schreef dimmak het volgende:
Gister een tri tip bereid op de gas bbq bij mijn ouders. Achteraf had ik heb nog wel iets meer mogen trimmen maar het was een succes.
Ik heb het wel eens gemaakt met buikspek. Was prima te eten, maar niet helemaal mijn ding, heb liever rundvleesquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Wat mij betreft een stukje onondekt vlees, als tegenhanger van de gehypte picanhaquote:Op maandag 19 juli 2021 09:36 schreef dimmak het volgende:
Gister een tri tip bereid op de gas bbq bij mijn ouders. Achteraf had ik heb nog wel iets meer mogen trimmen maar het was een succes.
Met buikspek, spek kant heerlijk geroosterd. En babi pangang kan niet anders dan met varken wat mij betreft (babi betekent niet voor niets varken)quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |