abonnement Unibet Coolblue
pi_198226829
twitter


Een interview bij het Parool (hoogstwaarschijnlijk iets eerder dan bij de Volkskrant);
quote:
Lale Gül (23) keerde de islam de rug toe: ‘Mensen willen mij wurgen, mijn moeder snapt dat’

In haar zeer humoristische, maar ook meedogenloze autobiografische roman Ik ga leven beschrijft Lale Gül (23) hoe ze opgroeide in een streng islamitisch gezin in Oud-West. Het kwam haar duur te staan. ‘In principe heb ik geen familie meer.’

Haar debuutroman Ik ga leven drong afgelopen week de top 10 van de bestsellerslijst binnen. Daarvan genieten kan Lale Gül niet echt. Ze is inmiddels een schande voor haar familie en de buurt. Na alle beledigingen en ook ­bedreigingen kan Gül, die nog bij haar ouders woont, de straat niet meer op.

“Ik overleef het allemaal wel, zolang niemand fysiek wordt, zeg maar. Het verbale geweld had ik ingecalculeerd. Het heeft wel mentaal zijn tol geëist, ik heb ook aangifte van bedreigingen moeten doen, helaas. Maar de politie kan ook niets doen; het zijn anonieme accounts. Ze adviseren me wel een tijdje niet alleen uit huis te gaan en goed op te letten, maar dat wist ik ­natuurlijk zelf ook wel.”

“Eén keer begon een Marokkaanse jongen me op straat echt te intimideren en toen werd ik bang. Dus ik ga al ­dagen nergens naartoe, ook niet met mooi weer. Ik wacht echt tot de storm gaat liggen.”

Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze elk weekend naar de Koranschool van Milli Görüs. In haar debuutroman ­beschrijft ze hoe ze zich ontworstelt aan haar streng islamitische regime. Fragment: ‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?’

Nieuwe Ayaan Hirsi Ali
De reacties op haar boek hebben ook haar familie hard ­geraakt. “Mijn moeder is er heel ziek van geworden. Zij wordt de hele tijd platgebeld, zelfs door familie uit Turkije. In principe heb ik geen familie meer, want iedereen heeft zich tegen mij gekeerd. Alleen mijn broer steunt mij. Die is het inhoudelijk ook niet met het boek eens, maar omdat iedereen tegen me is, neemt hij het voor me op. Mijn zusje moet elke dag huilen door het zien van mijn moeder. Bij de weekendschool praat ook iedereen over haar zus: dat is een geloofshater, een hoer et cetera.”

“Mijn vader was eerst ook heel boos, maar nu maakt hij zich vooral zorgen om mijn veiligheid. Hij heeft geen sociale reputatie meer in de buurt. Hij kan geen buren meer groeten of het gaat erover, hij kan ook niet meer naar de moskee. Ik heb ook een beetje hun levens verpest.”

De moeder in het boek komt er niet goed vanaf, ‘de potentaat Karbonkel, die ik ook Moeder noem, de belichaming van het kwaad’. Daarover praten met haar ouders, die het boek zelf niet kunnen lezen, is niet mogelijk. “Mijn moeder is echt alleen maar boos. Gisteren zei ze: ‘Ik snap goed dat mensen jou willen wurgen. Als jij niet mijn kind was, had ik je waarschijnlijk ook willen wurgen.’ Dat zegt ze gewoon.”

Fysieke hel
Toch heeft ze begrip voor haar moeder. “Zij gelooft in een fysieke hel, en dat ik daarnaartoe ga en dat mijn zonden ook op haar weerslag zullen hebben als zij voor God staat, et cetera. Natuurlijk ga je dan je kind proberen daarvan te weerhouden, desnoods met dwangmiddelen. Ik snap haar, alleen, zij snapt mij niet.”

“Ik word gezien als een soort nieuwe Ayaan Hirsi Ali. Dat zou ik zelf niet snel zeggen, want ik vind haar echt een held. Zij is besneden, dat is niet te vergelijken met mijn situatie. Zij is echt vogelvrij verklaard in de hele islamitische wereld. Ik hoop niet dat ik dat over mezelf afroep. Ik krijg heel bezorgde mails van mensen die zeggen: je moet Femke Halsema erover inlichten of Mai Spijkers, mijn uitgever, om een beveiliger vragen. Maar wat moet een beveiliger? Moet die voor de portiek hier wachten, of zo?”

Er is nu sprake van een verfilming. “Dan wordt het nog heftiger, dan is het op beeld. Als het al zover komt, want de filmproducent vindt het ook heel moeilijk om ­acteurs te vinden die hieraan willen meewerken. Maar stel dat die film er komt, dan krijg ik weer zo’n shitload over me heen en gaat iedereen me uitkotsen.”

“Maar het is het wel waard, hoor. Ik krijg zo veel steunberichten van mensen die zeggen: ik heb precies hetzelfde meegemaakt als jij, dankjewel dat je je verhaal doet. Je ­bewijst hier de ex-moslims echt een dienst mee. Daar doe ik het voor.”

Wolkeriaans hoofdstuk
Ik ga leven is een bijzonder boek. Soms een lange tirade, dan weer een levendige beschrijving van scènes. Het ene moment staan er prachtige volzinnen (‘Fatsoen is voor kannibalen die satirebedrijvende mensen opeten met ­tafelmanieren’) en dan weer staat er ‘kut’ en ‘schijten’. Er staan gedichten in, essayistische betogen, en ook opeens een Wolkeriaans hoofdstuk waarvan zelfs Jan Wolkers ­rode oortjes had gekregen.

En het is vaak onweerstaanbaar grappig. Zo laat ze Allah in het boek zeggen: ‘Mijn ­religie is als Frankrijk, waarvan men zegt dat het zo jammer is dat er Fransen wonen.’

“Ik heb een eigen stijl en dat hoor ik ook van iedereen, van een Kees ’t Hart tot Franca Treur: dit bestond helemaal niet in de Nederlandse letteren. Het is een soort structuurloos, chaotisch relaas, met soms archaïsch taalgebruik, soms straat, soms heel plat. Ik schrijf essayistisch over het geloof en ook bijna-porno, en inderdaad met veel humor, want ik wilde niet één grote klaagzang: oh, wat ben ik zielig. Dat is gewoon niet hoe ik in het leven sta.”

Recensies zijn er tot haar verbazing nog niet verschenen. “In het boek staan wel hete kolen, waar niet iedereen zich aan wil branden.” Wellicht kleeft het aan haar dat ze twee jaar geleden tweets verstuurde over omvolking en het links-globalistisch gedachtegoed, te gast was bij Café Weltschmerz en een podcast van Jan Roos, en zo terechtkwam in de rechtse hoek? “Ik was zeker een tijdje heel boos en heel rancuneus over alles wat te maken had met islam, en toen ben ik inderdaad in die theorieën gaan geloven. Maar daar ben ik wel van teruggekomen, ik ben nu juist constructief. Ik maak wel duidelijk dat massa-immigratie misschien niet zo handig is. Ik ken geen islamitisch land in de wereld waarvan ik denk: dat is fijn leven daar. Dus ik zal altijd stemmen op een immigratiekritische partij. Ik maak me zorgen over de invloed van de islam en hun ­demografische groei. Als mensen me daarom een neonazi vinden – be my guest.”

Missie geslaagd
De roman eindigt met: ‘Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.’ “Ik heb al de helft van een tweede boek, een vervolg. Ik weet alleen serieus niet meer of ik dat moet doen. Aan de ene kant overleef ik dat ook wel, maar aan de andere kant moet ik hiermee al tevreden zijn. In principe ben ik ­geslaagd in mijn missie. Ik heb mijn verhaal geschreven, ik heb het aan de man gebracht, ik sta in de bestsellerslijst, iedereen kent het nu, dus ik kan hier ook vrede mee hebben. Alleen, Mai Spijkers zit me elke dag te porren: boek twee, beurs aanvragen, doe het nou maar. Het is een beetje een dilemma.”

Het zal de relatie met haar ­familie niet verbeteren. “In principe kan ik thuis weggaan, ik ben meerderjarig, ­alleen, dan heb ik geen familie meer. Ik probeer, ondanks al die haat, juist te laten zien door hier te blijven: nee, ik verlaat jullie niet, want ik hou wel van jullie, en ik hoop jullie ook op een dag van mij.”
Diep triest.
Nou, dit word waarschijnlijk dus niet vervolgd. In het interview bij de volkskrant geeft ze aan de beslissing genomen te hebben om niet zich niet meer in het debat te mengen, de pen neer te leggen, te trouwen met een Turkse man en haar dromen van een carrière als schrijver of opiniemaker te vergeten. Uit angst. Angst voor sociale buitensluiting en dreigementen, tegen haar en haar familie.

Voor de wegkijkers, deze meneer met islamitische roots(!), vat het kort en bondig samen;
twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 00:04:10 #2
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198226899
Vredelievend en tolerant. Zo ken ik de Islam weer _O_
Je maintiendrai -XOXO-
  zaterdag 27 februari 2021 @ 00:21:02 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_198227052
Maar er zal een tijd komen dat de vrouwen vrij zijn.
pi_198227088
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen. De (met name) vrouwen die het ongeluk hebben om in een islamitisch gezin geboren te worden kunnen zichzelf nauwelijks ontplooien. Met chantage doormiddel van het risico van verstoting blijven ze onderdrukte levens leiden in een land die ze zo veel meer te bieden zou moeten hebben.

Als de islam een gematigingsverlichting doormaakt kan het best in een moderne maatschappij zijn thuis vinden. Ik betwijfel of dat staat te gebeuren, het lijkt alleen maar radicaler te worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Luckyseven op 27-02-2021 08:34:38 ]
pi_198227227
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 00:25 schreef Luckyseven het volgende:
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen.
De 3 wetten van Croughs.

We zijn inmiddels beland bij de 3e wet. En dan ontstaat er kortsluiting.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 27 februari 2021 @ 04:55:37 #6
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_198228254
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.

==========
Edit:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland
De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen is een in 1990 gepubliceerd boekje,[1] geschreven onder het pseudoniem Mohamed Rasoel. In latere jaren werd het voor die tijd fel geschreven pamflet vaak aangehaald als bewijs voor in Nederland en Europa waargenomen islamisering. Rasoel betekent in het Arabisch "profeet" of "boodschapper".

Deze auteur was 30 jaar geleden al zo slim om anoniem te blijven. Met het zowat dagelijks terreur moslims nieuws en alle mensen die bedreigd (Wilders, Hirsi Ali, etc...) worden moet je echt levensmoe zijn om zo zichtbaar te zijn.

[ Bericht 40% gewijzigd door slashdotter3 op 27-02-2021 07:30:37 ]
  zaterdag 27 februari 2021 @ 05:00:21 #7
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_198228264
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 04:55 schreef slashdotter3 het volgende:
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.
Dan had ze niet zielig kunnen doen. Nu is ze in één klap de knuffel-allochtoon van Nederland. ;)
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_198228731
De marketing druipt er weer vanaf
  zaterdag 27 februari 2021 @ 07:32:27 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198228744
De islam is vrede _O_ afwijkende meningen worden gerespecteerd _O_ nuttige idioten die als de blinde paarden die het zijn het opnemen voor deze religie van de vrede _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198228795
"De" islam bestaat natuurlijk niet, hoe hard geradicaliseerde moslims ook schreeuwen dat er zoiets als een 'Umma' bestaat. Het is een samenraapsel van verschillende stromingen waarbij de meest hard schreeuwenden het beeld bepalen. De wereld zou er anders uit zien als bijv. het Soefisme de meest bepalende richting binnen de islam was. Was het maar zo.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:03:54 #11
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198228876
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 04:55 schreef slashdotter3 het volgende:
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.

==========
Edit:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland
De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen is een in 1990 gepubliceerd boekje,[1] geschreven onder het pseudoniem Mohamed Rasoel. In latere jaren werd het voor die tijd fel geschreven pamflet vaak aangehaald als bewijs voor in Nederland en Europa waargenomen islamisering. Rasoel betekent in het Arabisch "profeet" of "boodschapper".

Deze auteur was 30 jaar geleden al zo slim om anoniem te blijven. Met het zowat dagelijks terreur moslims nieuws en alle mensen die bedreigd (Wilders, Hirsi Ali, etc...) worden moet je echt levensmoe zijn om zo zichtbaar te zijn.
Het eerste waar ik aan dacht. Schrijvers hebben doorgaans prima redenen gehad om te schrijven onder een pseudoniem en deze dame ook.

Islam houdt niet zo van mensen die de vuile was buiten hangen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198228886
Apart.

Eerst een boek uitbrengen (dat is niet niks!), en dan een zodanige naïviteit ten toon spreiden (veinzen?) door alsnog toe te geven aan datgene waar tegen je ageert in je boek?

Als je een dergelijk boek schrijft dan sta je daar pal achter.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_198228888
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 00:25 schreef Luckyseven het volgende:
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen. De (met name) vrouwen die het ongeluk hebben om in een islamitisch gezin geboren te worden kunnen hen zelf nauwelijks ontplooien. Met chantage doormiddel van het risico van verstoting blijven ze onderdrukte levens leiden in een land die ze zo veel meer te bieden zou moeten hebben.

Als de islam een gematigingsverlichting doormaakt kan het best in een moderne maatschappij zijn thuis vinden. Ik betwijfel of dat staat te gebeuren, het lijkt alleen maar radicaler te worden.
Om te vervelen en frustreren blijven veel mensen het opnemen voor religies.
pi_198228962
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 07:58 schreef IbnFadlan het volgende:


De foto's van haar in het artikel spreken ook boekdelen. Alsof het een fotoshoot is om iets te promoten. Het gaat haar om het verhaal extra aandacht te geven zodat ze kan cashen.
Ja, en wat dan nog? Waarom is dat jouw probleem? Ze heeft een boek geschreven, waarom zou ze dat niet mogen promoten?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198228976
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Hoe valt zij haar ouders aan dan? Haar ouders worden zo ver ik van het boek weet helemaal niet aangevallen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:38:51 #17
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198229071
Dit verhaal is natuurlijk weer het zoveelste bewijs van wat iedereen al weet. Ook links weet het, alleen stopt het weg (er zijn ook linkse mensen die dit wel degelijk wel weten en ernaar handelen, bijvoorbeeld in Noorwegen en Denemarken). Maar voor degenen die het niet weten, het uit zich in hun woedende / ik wil er niets van horen reactie elke keer als ze hiermee geconfronteerd worden, dat is de algehele Westerse reactie ten aanzien van pijn: vermijden. Het lelijke van pijn is dat je het niet kunt vermijden en dat het zich op een gegeven moment in hele nare handelingen kan gaan omzetten: Nazi Duitsland is daar een goed voorbeeld van. We zitten nu in een fase waarin steeds meer mensen dit verhaal zat beginnen te worden, tegelijkertijd nog steeds tegen onbegrip en bedreigingen oplopen (zie de mevrouw in de OP) en er anderzijds een "woke" beweging tegenover begint te staan die ook aan momentum aan het winnen is. Een toekomstig bommetje dat een keer gaat barsten en dat allemaal omdat we elkaar geen eerlijk verhaal durven voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten.
pi_198229111
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:39 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Je leven inrichten op basis van 1400 jaar oude hallucinaties van een analfabete woestijnrover en dan over andere mensen zeggen dat ze niet weten hoe de wereld werkt....je verzint het toch niet.
Idd, volkomen gestoord.
pi_198229118
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:23 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Hoe valt zij haar ouders aan dan? Haar ouders worden zo ver ik van het boek weet helemaal niet aangevallen.
Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.

Maar dat ze het niet gedaan heeft getuigd van de andere kant wel van moed maar dat ze dan toch onder de groepsdruk bezwijkt en zich weer aan belachelijke door boze mannen verzonnen regeltjes gaat conformeren is wel schrijnend en toont het gevaar van religie aan.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:49:24 #20
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229145
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Actie = reactie ? Je bedoelt de disproportionele reactie dat mensen haar dood willen hebben? :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:51:09 #21
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229158
Maar ja, mensen die het kwalijk vinden dat iemand FOTOS maakt ter promotie van haar boek, probeer daar maar eens mee te praten...
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:52:01 #22
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229169
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:46 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.

Maar dat ze het niet gedaan heeft getuigd van de andere kant wel van moed maar dat ze dan toch onder de groepsdruk bezwijkt en zich weer aan belachelijke door boze mannen verzonnen regeltjes gaat conformeren is wel schrijnend en toont het gevaar van religie aan.
Het laat heel duidelijk zien dat er nog 1 religieus kankergezwel weg te snijden valt, die van vrouwonderdrukkend haatzaaiende gewelddadige islamisten.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198229187
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 01:53 schreef Gehrman het volgende:
De ware religie van onzekere besneden mannetjes.
Ik kan er nog steeds niet bij dat besnijdenissen nog steeds legaal zijn op de wereld.
2.
pi_198229255
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:52 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Het laat heel duidelijk zien dat er nog 1 religieus kankergezwel weg te snijden valt, die van vrouwonderdrukkend haatzaaiende gewelddadige islamisten.
Onze jehova's en streng gereformeerden en zelfs katholieken kunnen er ook wat van. Alle religies die vrouwen onderdrukken of achterstellen meteen uitzonderen uit het wetsartikel over vrijheid van godsdienst. ^O^
pi_198229276
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:46 schreef Basp1 het volgende:

Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.
Hoezo "moeten"? Als we die kant opgaan moeten straks alle schrijvers onder een pseudoniem gaan publiceren omdat er heel misschien wel iemand is die zich "stoort" aan de inhoud...
pi_198229322
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo "moeten"? Als we die kant opgaan moeten straks alle schrijvers onder een pseudoniem gaan publiceren omdat er heel misschien wel iemand is die zich "stoort" aan de inhoud...
Soms kun je echt beter controversiële zaken vanuit een andere positie brengen. Vergelijkbaar met je geliefde leger daar lopen ze ook niet in roze tutus door het veld omdat ze dan ook te snel zichtbaar zijn voor de vijand. :D
pi_198229445
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Je zegt eigenlijk dat het terecht is want het ze begon?

Waarom is het gepast binnen islamitische gemeenschap om gelijk iemand enorm te gaan bedreigen en uit hun gemeenschap te stoten? Waarom is het niet mogelijk om het te negeren of in gesprek te gaan?

Hoe ze het brengt is wellicht pijnlijk maar als iets pijn doet wil zeggen dat er mogelijk een kern van waarheid in zit.
pi_198229451
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja, en wat dan nog? Waarom is dat jouw probleem? Ze heeft een boek geschreven, waarom zou ze dat niet mogen promoten?
Waar zeg ik dat het mijn probleem is? Het is haar probleem, veroorzaakt door haarzelf en dan gaan janken over haat en bedreigingen om vervolgens als een trol model te gaan poseren voor haar boek.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat hij eigenlijk zegt: een (redelijk) mooie vrouw waarvan ik nu al weet dat ze mij niet wil.
Spreek voor jezelf. Zo denk jij. Ik vind haar niet mooi en zou haar niet willen als je me een miljoen erbij geeft.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:49 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Je bedoelt de disproportionele reactie dat mensen haar dood willen hebben? :D
Net als bij Sylvana Simons. Alleen bij haar ging het jaren door en waren de bedreigingen veel erger. Jij liet je toen ook zo van je vreedzame en vrouwvriendelijke kant zien. Hypocriet. Het gaat je hier puur om dat het iemand is uit de moslimgemeenschap, zodat je daar weer tegen aan kan schoppen. Je hebt zo te zien geen religie nodig om te haten.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 09:30:02 #29
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_198229503
Hier haar optreden in Op1, eerder deze maand. Toen ze nog durfde.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 09:35:35 #30
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229552
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:25 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat het mijn probleem is? Het is haar probleem, veroorzaakt door haarzelf en dan gaan janken over haat en bedreigingen om vervolgens als een trol model te gaan poseren voor haar boek.
[..]

Spreek voor jezelf. Zo denk jij. Ik vind haar niet mooi en zou haar niet willen als je me een miljoen erbij geeft.
[..]

Net als bij Sylvana Simons. Alleen bij haar ging het jaren door en waren de bedreigingen veel erger. Jij liet je toen ook zo van je vreedzame en vrouwvriendelijke kant zien. Hypocriet. Het gaat je hier puur om dat het iemand is uit de moslimgemeenschap, zodat je daar weer tegen aan kan schoppen. Je hebt zo te zien geen religie nodig om te haten.
Laat me maar zien dat ik Sylvana dood wenste :)

En inderdaad, mijn mening over de gewelddadige vrouwonvriendelijke agressieve hypocriete religie genaamd islam is welbekend en door velen gedeeld. Hoe eerder die religie tot de laatste steen wordt afgebroken hoe beter. Religie heeft geen enkele plaats in onze moderne maatschappij.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198229555
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 07:58 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik had het in die zin niet over deze site (alhoewel hier ook jarenlang veel kwalijks over haar gezegd werd)
Jawel dat is hypocriet, dat ben ik met je eens. Alleen is 'iets kwalijks zeggen' een hele wereld van verschil met iemand verstoten.


quote:
" ... Op 18 mei 2016 sloot Simons zich aan bij de politieke beweging DENK.[8] Zij richtte zich op het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie en wilde zich inzetten voor "dekolonisatie van het onderwijs" en "empowerment van vrouwen".[9] Op de bekendmaking van haar politieke ambities volgden veel reacties, waaronder diverse racistische en seksistische. Zo verscheen er een 'uitzwaai-pagina' op Facebook, werd er een denigrerend carnavalsliedje over haar gemaakt en werd haar hoofd afgebeeld op een foto van een lynchpartij door de racistische Ku Klux Klan.[10] Tweeëntwintig personen werden vanwege deze zaak vervolgd, van wie er twintig werden veroordeeld voor opruiing en bedreiging.[11] Als gevolg van de bedreigingen werd Simons beveiligd in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. ..."
Tja, weinig goeds over te zeggen. Dit is niet hoe beschaving zou moeten werken.

quote:
Verstoting komt idd in alle religieuze als niet-religieuze gemeenschappen voor om verschillende redenen en gaat zeker ook zover dat iemand niemand meer overhoudt. ... Verder had zij dit kunnen weten als je in een boek pist en poept op je ouders (waar ze notabene nog bij woont en die nu haar in zekere mate beschermen/vergeven), familie en gemeenschap. Ze wil er blijkbaar zelf er niks mee te maken hebben. Zij heeft hen verstoten en zij hebben haar verstoten.
Jij vindt absolute uitsluiting en doodsbedreigingen enzo dan in verhouding met het schrijven van een kritisch stuk?

Nederlandse autochtonen begrijpen niet dat zo'n stukje schrijven meteen reden is om te verstoten, die stap is te groot. Je kan ook denken: laat die gek maar lullen.

quote:
De foto's van haar in het artikel spreken ook boekdelen. Alsof het een fotoshoot is om iets te promoten. Het gaat haar om het verhaal extra aandacht te geven zodat ze kan cashen.
Publiciteit genereren is idd een bekende truuk om boekjes te verkopen. Maar de marktverkoper gaat ook niet stilletjes achter een boom staan wachten tot iemand spulletjes komt kopen. Die prijst zijn waren ook aan.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2021 09:39:10 ]
pi_198229736
Dat is gewoon een narcistische moeder. Mijn moeder zei ook dat ik niet geboren had moeten worden. Heeft weinig met een geloof te maken. En tja, die mannen, dat blijft een probleem. Hirsi Ali heeft er net een boek over geschreven.
Ik heb wel eens het idee dat in de islamcultuur dingen rechtstreeks, onverbloemd naar buiten komen qua slechtheid van de mens, die bij de westerlingen veel meer verborgen en subtiel aanwezig is.
pi_198229934
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Geen vrouwen zo te zien.
9 van de 10 bekeerlingen zijn vrouw.
pi_198229948
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Onze jehova's en streng gereformeerden en zelfs katholieken kunnen er ook wat van. Alle religies die vrouwen onderdrukken of achterstellen meteen uitzonderen uit het wetsartikel over vrijheid van godsdienst. ^O^
Volgens mij hebben we de afgelopen jaren vooral veel demonstraties van vrouwen gehad voor meer gelijke rechten, salarissen, tegen geweld, uitbuiting (zoals #metoo), in het westen. Is hier een religie aan de macht?
pi_198229979
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:35 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]

Jij vindt absolute uitsluiting en doodsbedreigingen enzo dan in verhouding met het schrijven van een kritisch stuk?
Heb ik in andere posts beantwoord. Is niet zo.

quote:
Nederlandse autochtonen begrijpen niet dat zo'n stukje schrijven meteen reden is om te verstoten, die stap is te groot. Je kan ook denken: laat die gek maar lullen.
Je hebt het hier specifiek over het verstoten, en gewoon om een voorbeeld te noemen: Laatst schreef Gordon een boek, waardoor mensen waar hij negatief over schreef zich van hem afkeerden. Er zijn vast wel betere voorbeelden te noemen, maar dat is dus niet zo gek, als je zulke dingen wereldkundig maakt, en in plaats van het uit te praten er geld mee proberen te verdienen.
pi_198230058
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:11 schreef Basp1 het volgende:
Soms kun je echt beter controversiële zaken vanuit een andere positie brengen. Vergelijkbaar met je geliefde leger daar lopen ze ook niet in roze tutus door het veld omdat ze dan ook te snel zichtbaar zijn voor de vijand. :D
Jouw leger voorbeeld heeft vrij weinig met een pseudoniem (lees: anoniem) te maken. Om het even van een andere kant te bekijken, als ze dit boek onder een pseudoniem had geschreven was het hele deugcircus er bovenop gesprongen met opmerkingen dat het een complot van extreem-/ alt rechts of Baudet/ Wilders is om de Islam zwart te maken ofzo.

Daarnaast, kijk naar de kritiek op de kamervoorzitter van laatst. Met de kritiek ansich wordt weinig gedaan er wordt alleen maar gejankt over het feit dat die kritiek anoniem geuit is.
pi_198230085
Bedenk wel dat ze dus van alle kanten bedreigd word door met name jonge moslims, die dus zeer waarschijnlijk hier geboren en getogen zijn..

Islam is iets wat je echt moet reduceren in het westen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:21:19 #38
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198230100
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:12 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als je hier "religie/islam" vervangt met "atheisme/christendom/secularisme" klink je net als die extremistische moslims, precies dezelfde taalgebruik vol haat. Je hebt het alleen zelf niet in de gaten en denkt dat je echt anders bent. Triest, dat is echt triest.
Haat? Ik roep nergens op tot het gebruik maken van geweld jegens andersdenkenden. Het verkrachten van vrouwen omdat ze hun hoofddoek niet dragen, het afsnijden van hoofden van ongelovigen en het doodsteken van criticasters op hun geloof laat ik over aan de moslimfundamentalisten van deze wereld.

Religies zijn vaker de bron van geweld dan atheïsten, dus je argument is naast een emotioneel zwaktebod ook nog eens een volledig verzinsel.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:34:36 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230260
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar is zie helemaal geen kritiek op links, quote die stukken eens.
Zelfde geldt voor @Basp1 . Dat doet men dan alleen weer niet. Wat bewijst dat het perceptie is. Ze willen het erin lezen en gooien het terug. Zo ontstaat polarisatie. Dus bij deze: de uitnodiging staat nog steeds open om mijn post erbij te pakken en aan te wijzen waar ik "links de schuld geef" van iets. Nog beter, waarom leg je niet uit hoe bepaalde passages op jou overkomen en vraag je aan mij hoe ik dat bedoel, zodat we tot een soort van begrip kunnen komen?
pi_198230271
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:21 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Haat? Ik roep nergens op tot het gebruik maken van geweld jegens andersdenkenden. Het verkrachten van vrouwen omdat ze hun hoofddoek niet dragen, het afsnijden van hoofden van ongelovigen en het doodsteken van criticasters op hun geloof laat ik over aan de moslimfundamentalisten van deze wereld.

Religies zijn vaker de bron van geweld dan atheïsten, dus je argument is naast een emotioneel zwaktebod ook nog eens een volledig verzinsel.
Haat ja. Verander eens in je posts "religie/islam" met "atheisme/christendom/secularisme" en vertel me dat dat niet klinkt als iets wat een extremistische moslim zou zeggen? Haat zet aan tot geweld. Dus je zit op dezelfde weg.

Ja joh, al die oorlogen, 1ste en 2de wereldoorlog, die miljoenen levens hebben gekost, massamoorden gepleegd door atheisten zoals Stalin, Pol Pot, Mao, enz waarbij in een korte tijd miljoenen mensen zijn gedood, koude oorlog, Vietnam-oorlog, Korea-oorlog, Irak-oorlog, enz. enz. enz. zijn allemaal in naam van religie gevoerd. Niet uit eigen belangen, ideologieën als kapitalisme, communisme, imperialisme, enz.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:37:29 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230295
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:35 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Haat ja. Verander eens in je posts "religie/islam" met "atheisme/christendom/secularisme" en vertel me dat dat niet klinkt als iets wat een extremistische moslim zou zeggen? Haat zet aan tot geweld. Dus je zit op dezelfde weg.

Ja joh, al die oorlogen, 1ste en 2de wereldoorlog, die miljoenen levens hebben gekost, massamoorden gepleegd door atheisten zoals Stalin, Pol Pot, Mao, enz waarbij in een korte tijd miljoenen mensen zijn gedood, koude oorlog, Vietnam-oorlog, Korea-oorlog, Irak-oorlog, enz. enz. enz. zijn allemaal in naam van religie gevoerd. Niet uit eigen belangen, ideologieën als kapitalisme, communisme, imperialisme, enz.
Ideologieën werken als vervangers voor religies. Stalin is opgeleid tot priester. Als je je verdiept in het taalgebruik en de symboliek van de Sovjet-Unie zie je dat het Marxisme daar werd gebruikt als een alternatieve religie.
pi_198230304
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:19 schreef IbnFadlan het volgende:

Ik reageer zo hard, of laat me daartoe verleiden helaas, omdat sommige users hier ook ontspoord zijn. Ik bied aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan iets in mijn post mijn excuses aan.
En ik vind jou ontspoord...

Daarnaast hoef je van mij geen excuses aan te bieden hoor. Je opmerkingen zijn een prima inkijkje over hoe er gedacht wordt over afvalligen binnen de islam.
pi_198230515
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:12 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Volgens mij hebben we de afgelopen jaren vooral veel demonstraties van vrouwen gehad voor meer gelijke rechten, salarissen, tegen geweld, uitbuiting (zoals #metoo), in het westen. Is hier een religie aan de macht?
In bepaalde delen van nl nog steeds wel ja. En ook dat er hier een schrijfster door een stel geloofsfanaten met de dood bedreigd wordt vind je opeens normaal omdat radicaal rechtse wappies dat ook tegen silvana gedaan hebben? Ik vind het beide totaal niet normaal en onze overheid zou zulke bedreigers eens net zo hard moeten vervolgen als de relkneuzen die flinke straffen gehad hebben voor het oproepen tot rellen.
pi_198230706
triest dit. maar een raar verhaal. ze schrijft een boek waarin ze haar familie en cultuur afbrandt, maar woont wel nog thuis. en beslist nu zelfs dat ze stopt met schrijven en toch maar inbindt.

verder wel iets waardoor je bijna een hekel aan islam en die cultuur zou krijgen. maar er staat wel bij dat dit over een streng islamitisch gezin gaat. en dat ze met zo'n boek priecies al die gekkies achter haar aan krijgt. dan lijkt het toch iets anders dan dat het misschien is.
pi_198230803
Ik hevel dit maar over in een topic wat wel gerelateerd is. :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:08 schreef Hexagon het volgende:

Nou zoals de meesten mensen hebben ze helemaal geen duidelijke visie. Zijn een beetje met het dagelijkse leven bezig, roddelen wat over bekenden, drinken thee met elkaa en vinden het fijn als Galatasaray wint.

Je blijft steeds jezelfde mantra herhalen om het als een soort kwaadaardige monsters weg te zetten.

Ik heb als kind bij meerdere Turkse en Marokkaanse kinderen op school gezeten. Nooit gehoord dat ik naar de hel zou gaan. Het is echt een soort spook dat je ziet.
Wéér zon vaag antwoord zonder duidelijke inhoud. Als je stelt dat ik de islam zelf wegzet als monsterlijk, dan zou je gelijk hebben.

Maar zie het persoonlijke verhaal van Gül hierboven.

Zie het verhaal van de ondergedoken Franse Mila, met massaal +- 50.000 doodsbedreigingen.

Zie de petitie n.a.v. de onthoofding van de franse leraar, massaal +- 120.000 keer getekend om godslastering te verbieden.

Zie de stemmers van DENK; 9 op de 10 willen een verbod op (spot) prenten van Mohammed.

Allemaal mogelijk gemaakt door hoe de islam is opgezet en hoe het functioneert. Ik vind het monsterlijk. Wie, die gelooft in een moderne vrije gebalanceerde multi culturele samenleving, niet? Een onthoofding n.a.v. een vermoeden van het tonen van een prent, en daarna een petitie opzetten om het tonen van prenten te verbieden, die massaal getekend word? Monsterlijk ja. En niets anders. Ja, walgelijk enz enz.

Dat je nu met een persoonlijk voorbeeldje komt om te zeggen ''ik heb nergens last van gehad, dus het zal allemaal wel meevallen'' toont aan dat je er heel erg naïef naar kijkt. Ik vraag mij alleen af of dat bewust of onbewust is.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 11:19:46 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230806
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:54 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In bepaalde delen van nl nog steeds wel ja. En ook dat er hier een schrijfster door een stel geloofsfanaten met de dood bedreigd wordt vind je opeens normaal omdat radicaal rechtse wappies dat ook tegen silvana gedaan hebben? Ik vind het beide totaal niet normaal en onze overheid zou zulke bedreigers eens net zo hard moeten vervolgen als de relkneuzen die flinke straffen gehad hebben voor het oproepen tot rellen.
De uitnodiging staat nog steeds open trouwens. Het kan niet langs je heen zijn gegaan denk ik zo. Vraag: waarom negeer je het? Eerst claim je iets en vervolgens ga je niet in op de uitnodiging om de claim te onderbouwen.
pi_198230906
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor @:Basp1 . Dat doet men dan alleen weer niet. Wat bewijst dat het perceptie is. Ze willen het erin lezen en gooien het terug. Zo ontstaat polarisatie. Dus bij deze: de uitnodiging staat nog steeds open om mijn post erbij te pakken en aan te wijzen waar ik "links de schuld geef" van iets. Nog beter, waarom leg je niet uit hoe bepaalde passages op jou overkomen en vraag je aan mij hoe ik dat bedoel, zodat we tot een soort van begrip kunnen komen?
Jou woorden" Ook links weet het, alleen stopt het weg "

Beide publicaties waar we het over hebben komen uit de volkskrant en parool linkse bolwerken in de optiek van de beinvloede massa hier, die toch aandacht aan de zaak besteden dus niet weg kijken of stoppen. Dan wordt er hier nog wat NPO filmpjes aangehaald ook weer de linkse media.

En dan nog het serieus hebben over polarisatie vanuit de andere partij :')
  zaterdag 27 februari 2021 @ 12:09:51 #49
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198231403
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 11:19 schreef SpaceOddity het volgende:
Ik hevel dit maar over in een topic wat wel gerelateerd is. :)
[..]

Wéér zon vaag antwoord zonder duidelijke inhoud. Als je stelt dat ik de islam zelf wegzet als monsterlijk, dan zou je gelijk hebben.

Maar zie het persoonlijke verhaal van Gül hierboven.

Zie het verhaal van de ondergedoken Franse Mila, met massaal +- 50.000 doodsbedreigingen.

Zie de petitie n.a.v. de onthoofding van de franse leraar, massaal +- 120.000 keer getekend om godslastering te verbieden.

Zie de stemmers van DENK; 9 op de 10 willen een verbod op (spot) prenten van Mohammed.

Allemaal mogelijk gemaakt door hoe de islam is opgezet en hoe het functioneert. Ik vind het monsterlijk. Wie, die gelooft in een moderne vrije gebalanceerde multi culturele samenleving, niet? Een onthoofding n.a.v. een vermoeden van het tonen van een prent, en daarna een petitie opzetten om het tonen van prenten te verbieden, die massaal getekend word? Monsterlijk ja. En niets anders. Ja, walgelijk enz enz.

Dat je nu met een persoonlijk voorbeeldje komt om te zeggen ''ik heb nergens last van gehad, dus het zal allemaal wel meevallen'' toont aan dat je er heel erg naïef naar kijkt. Ik vraag mij alleen af of dat bewust of onbewust is.
Tja ik zal nergens ontkennen dat de achterlijke plattelandscultuur waar veel migranten vandaan komen er niet een is waar ik nou zo enthousiast over ben. Maar daar gaat het me in jouw kruistocht op dit forum niet om. Jij bent voortdurend bezig een veel grotere groep mensen verdacht te maken van van alles. Je kijkt niet eens hoe iemand handelt, het is bij voorbaat fout. Het is ook niet gericht op oplossingen maar vooral op destructieve gedachten.

En waarom is het zo naief eigen ervaringen mee te nemen? Ik heb in mijn leven in ieder geval met een diverse groep mensen van islamtische achtergrond te maken gehad. Dat kunnen veel van die PVV'ers uit de provincie niet zeggen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 12:10:35 #50
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_198231414
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 01:10 schreef kair2763 het volgende:
Aandachtshoer keert de ware religie van God de rug toe.
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 02:02 schreef IbnFadlan het volgende:
Zo'n arrogante bimbo, die geen weet heeft van hoe de wereld werkt, dat je oogst wat je zaait.
:D
Meisje wordt 17 jaar lang geïndoctrineerd,
Meisje gaat studeren,
Meisje schrijft een boekje hoe het thuis werkelijk ging
Meisje krijgt de halve islamitische wereld over zich heen,

Hoe treurig is het om een familie af te rekenen op de daad van 1 kind, werden alle families van die crimineeltjes maar hetzelfde behandeld, dan zou half West zich rot schamen, maar dat is niet aan de orde, iemand die op eigen, kennelijk eerlijke wijze, beschrijft hoe het er werkelijk aan toe gaat in die wereld, die moet je verstoten, angst inboezemen en voor alles wat lelijk is uitmaken, treurig, gespeend van elke vorm van zelfreflectie en overigens volkomen voorspelbaar. oO<
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_198231661
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:09 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ik heb in mijn leven in ieder geval met een diverse groep mensen van islamtische achtergrond te maken gehad.

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_198232037
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Geen vrouwen zo te zien.
Ik zie toch meer dan genoeg vrouwelijke bekeerlingen hier hoor ;)
https://www.youtube.com/results?search_query=revert+story

Tijd dat ik me ook bekeer!
Aninda Chakma
pi_198232885
quote:
15s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:10 schreef YuckFou het volgende:

[..]

[..]

:D
Meisje wordt 17 jaar lang geïndoctrineerd,
Meisje gaat studeren,
Meisje schrijft een boekje hoe het thuis werkelijk ging
Meisje krijgt de halve islamitische wereld over zich heen,

Hoe treurig is het om een familie af te rekenen op de daad van 1 kind, werden alle families van die crimineeltjes maar hetzelfde behandeld, dan zou half West zich rot schamen, maar dat is niet aan de orde, iemand die op eigen, kennelijk eerlijke wijze, beschrijft hoe het er werkelijk aan toe gaat in die wereld, die moet je verstoten, angst inboezemen en voor alles wat lelijk is uitmaken, treurig, gespeend van elke vorm van zelfreflectie en overigens volkomen voorspelbaar. oO<
Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 14:30:24 #54
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198233267
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
Ik vind het echt verwonderlijk dat de enige "verdediging" die je eropna kan houden het vingerwijzen naar anderen is met niet-onderbouwde cijfers die nergens op slaan en totaal niet te vergelijken zijn.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198233486
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
Ik heb dit soort gelijk vragen nu al tig keer aan hem gesteld.

Geen enkele keer een echte inhoudelijk reactie, telkens draaiende tafels.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 14:50:54 #56
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_198233566
Beetje naïef je achterlijke ouders en achterlijke religieuzen zo te onderschatten.
Dat is haar fout.
De rest is de fout van de religieuze domheid/achterlijkheid in haar omgeving.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_198233781
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Typisch hoe het iedere keer zo moeilijk is voor wappie islamieten om het verschil tussen iemand niet mogen en willen vermoorden te begrijpen.
De vele ernstige bedreigingen die Sylvana kreeg, in die mate dat ze in opdracht van NCTV een beveiliger kreeg, en de vele haatreacties richting haar, is meer dan alleen iemand niet "mogen". Best vermakelijk hoe jullie hier alle misdragingen van jullie kant bagatelliseren en van de andere kant overdrijven. Het is kinderlijk en getuigt niet van empathisch vermogen of intelligentie. Evenzo iemand snel wegzetten als "wappie", zodat je geen inhoudelijke discussie hoeft aan te gaan.

quote:
7s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:30 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik vind het echt verwonderlijk dat de enige "verdediging" die je eropna kan houden het vingerwijzen naar anderen is met niet-onderbouwde cijfers die nergens op slaan en totaal niet te vergelijken zijn.
Ik begrijp waarom je dat vind, je bent een andere mening in deze echo-chamber niet gewend, ik begrijp waarom je het ziet als "verdedigen", terwijl ik relativeer. Voor cijfers kun je zelf google gebruiken, ik overdreef niet met "duizenden", integendeel.
pi_198233977
Lala is ofwel achterlijk, ofwel een leugenares!

Toen ze op youtube actief was zei ze "mijn familie/vrienden weten niet dat ik dit doe". O wee als ze erachter komen!

Die bitch denkt dat allochtonen even achterlijk als haar zijn _O-

Verder is dit natuurlijk een verdienmodel geworden en wil ze tokkie-geldkoeien uitmelken:

The Islamophobia Industry: How the Right Manufactures Fear of Muslims Paperback
https://www.amazon.com/Is(...)uslims/dp/0745332536
pi_198234155
Zij schrijft dat boek om zichzelf te bevrijden uit een gemeenschap die haar benauwt, die haar beknot. Zij is dus degene die exact weet hoe haar omgeving denkt en helemaal hoe er wordt gedacht over afvalligen. Zij wil af van het fanatisme en schrikt van datzelfde fanatisme. Ik begrijp niet wat ze verwacht had. Dat haar ouders trots op haar zouden zijn? Dat de omgeving als een blad om de boom zouden omdraaien en hun ideeën meteen zouden veranderen?
Mensen die zich ontworstelen uit een dogmatische omgeving (joods orthodox, streng katholiek, orthodox gereformeerd, orthodox islamitisch, streng hindoeistisch, marxistisch, socialistisch, anti-semitisch etc. Etc) worden vrijwel altijd verstoten en zelden getolereerd. Dogmatische milieus tolereren geen aanval van binnenuit. Daarom schrijven ze pas een boek of treden in de openbaarheid als ze zich NIET meer dagelijks erin bevinden en ze al min of los gemaakt hebben.

Het is geen typsich Islam-dingetje. Het is al zo oud als de mensheid bestaat. Je bevuilt niet je eigen nest en hoe dogmatischer de omgeving des te heftiger de reacties, uitstoting en bestraffing zal zijn.

Moet je dan je altijd maar schikken als je de pech hebt om op te groeien met dogma’s en regels en doctrines die je beknellen en waar je niet mee kunt leven? Dat niet, maar het zal nooit of te nimmer gaan zonder pijn, zonder strijd, zonder volledige of tijdelijke verstoting, zonder woede van de mensen die zonder meer heilig geloven in hun doctrines. Ze heeft eigenlijk geen keuze: doorzetten en alle woede, bedreigingen en verdriet nemen en misschien zelfs (tijdelijk) breken met haar familie of terugkeren en de dogma’s te aanvaarden.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:37:40 #60
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_198234269
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:31 schreef Injetta het volgende:
Zij schrijft dat boek om zichzelf te bevrijden uit een gemeenschap die haar benauwt, die haar beknot. Zij is dus degene die exact weet hoe haar omgeving denkt en helemaal hoe er wordt gedacht over afvalligen. Zij wil af van het fanatisme en schrikt van datzelfde fanatisme. Ik begrijp niet wat ze verwacht had. Dat haar ouders trots op haar zouden zijn? Dat de omgeving als een blad om de boom zouden omdraaien en hun ideeën meteen zouden veranderen?
Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
We have always been at war with Eastasia.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:40:28 #61
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198234313
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:37 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
Nou ja, deze man heeft het ook niet heel gemakkelijk.

  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:45:40 #62
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_198234380
quote:
Inderdaad, voor ex-zwaar gereformeerden en homoseksuele christenen is het, zeker in de bible belt, ook geen fijn leven. Echter is het voor islamitische geloofsafvalligen die daar zo openbaar voor uitkomen en hard trappen nog wel een paar graden erger. Ik heb wel het idee dat de moslims het seculariseringsproces sneller aan het doorlopen zijn dan de christenen in Nederland dat hebben gedaan, een van de redenen waarom de reactie ook heftiger is.
We have always been at war with Eastasia.
pi_198234387
Typisch dat er opeens weer accounts zijn die hier tegen haar verhaal in moeten gaan uit exact dezelfde achterlijke hoek als beschreven in haar verhalen :')
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:48:56 #64
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198234444
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Inderdaad, voor ex-zwaar gereformeerden en homoseksuele christenen is het, zeker in de bible belt, ook geen fijn leven maar voor islamitische geloofsafvalligen die daar zo openbaar voor uitkomen en hard trappen is het nog wel een paar graden erger al heb ik wel het idee dat de moslims het seculariseringsproces sneller aan het doorlopen zijn dan de christenen in Nederland dat hebben gedaan.
True. Alhoewel dat ook afhankelijk is van de kringen waarin je verkeert. Niet iedere moslim die de islam de rug toekeert zal op deze behandeling kunnen rekenen, dat zal vooral voor de heel orthodoxe kringen gelden.
pi_198234503
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:37 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
Oh, die doodsbedreigingen geloof ik zeker. Hoe dogmatischer en hoe meer een gemeenschap leeft met denkbeelden die zijn gebaseerd op angst, vergelding en verdoemenis, hoe heftiger de mensen van die gemeenschap zullen reageren. Het roept doodsangst op en haat. Iemand valt het fundament van hun bestaan aan en zelfs de gedachte dat je het tolereert kan van jouzelf ook een afvallige maken. Helemaal als het gebaseerd op God of Goden die alles zien en over je gaan oordelen. Dan is een verboden gedachte al goed voor de hel. Waarschijnlijk zijn de doodbedreigers juist degenen die het meest angstig zijn en vrezen geen goede gelovige te zijn. Dus hoe harder en openbaarder ze haar verketteren en bedreigen hoe beter ze zich voelen.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_198235304
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:10 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

9 van de 10 bekeerlingen zijn vrouw.
Zijn daar ook cijfers van?
  zaterdag 27 februari 2021 @ 17:53:58 #67
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_198236119
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:
Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
Lol, ik durf rustig te stellen dat, mits jij islamitisch bent opgevoed, ik een veel ruimere, progressieve tolerante opvoeding heb gehad dan jij.
En dat er in duizenden Nederlandse gezinnen ook veel vreselijk leed is zal ik niet ontkennen, het grote verschil is dat als een kind daar een boek over schrijft zij, en met haar de hele familie, vervolgens uitgemaakt wordt voor wat al niet en niet normaal meer over straat kan, of je moet de zus van Holleeder zijn. :+
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  zaterdag 27 februari 2021 @ 18:32:44 #68
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198236728
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 11:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Jou woorden" Ook links weet het, alleen stopt het weg "

Beide publicaties waar we het over hebben komen uit de volkskrant en parool linkse bolwerken in de optiek van de beinvloede massa hier, die toch aandacht aan de zaak besteden dus niet weg kijken of stoppen. Dan wordt er hier nog wat NPO filmpjes aangehaald ook weer de linkse media.

En dan nog het serieus hebben over polarisatie vanuit de andere partij :')
Aaaah, zoals ik al dacht. Je vraagt niks, je stelt. En waar heb ik gezet dat links hier debet aan is conform je stelling?

Zullen we even mijn post erbij pakken dan?

quote:
Dit verhaal is natuurlijk weer het zoveelste bewijs van wat iedereen al weet. Ook links weet het, alleen stopt het weg (er zijn ook linkse mensen die dit wel degelijk wel weten en ernaar handelen, bijvoorbeeld in Noorwegen en Denemarken).
Ik zeg hier letterlijk dat er linkse mensen zijn die het wel weten en er ook naar handelen.

quote:
Maar voor degenen die het niet weten, het uit zich in hun woedende / ik wil er niets van horen reactie elke keer als ze hiermee geconfronteerd worden, dat is de algehele Westerse reactie ten aanzien van pijn: vermijden.
Dit deel slaat dus op degenen die het wel weten (zoals iedereen), maar die pijn niet willen voelen. De Jesse Klavers en Rob Jettens van deze wereld.

quote:
Een toekomstig bommetje dat een keer gaat barsten en dat allemaal omdat we elkaar geen eerlijk verhaal durven voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten.
We elkaar geen eerlijk verhaal voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten. Waar praat ik over "polarisatie vanuit de andere partij" hier?

Kortom, jij doet hier aan polarisatie, jij verdraait mijn woorden, jij handelt vanuit je eigen perceptie. Maak niet van jouw probleem mijn probleem. Jij bent een onderdeel van het probleem door jouw opstelling in het debat. Kom daar voor uit en ga niet iemand met een andere mening dan jij in een hokje duwen.
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 19:03:53 #69
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198237254
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:51 schreef Scorpie het volgende:
Maar ja, mensen die het kwalijk vinden dat iemand FOTOS maakt ter promotie van haar boek, probeer daar maar eens mee te praten...
Nou ja. Het wel zonder hoofddoek hoor :{w
Je maintiendrai -XOXO-
pi_198237280
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 19:07:03 #71
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198237303
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Als je zelf Turks bent ja :')
Je maintiendrai -XOXO-
  zaterdag 27 februari 2021 @ 19:12:10 #72
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198237389
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 02:02 schreef IbnFadlan het volgende:
Je lekker negatief uiten in een boek over je ouders, familie en gemeenschap (die het goed bedoelden en daarbij fouten maakten of niet beter wisten) en dan denken dat het niet terugkaatst. Maar ja, als ik zo haar foto's zie, begrijp ik het ergens wel: Zo'n arrogante bimbo, die geen weet heeft van hoe de wereld werkt, dat je oogst wat je zaait.
Ach ach, wat een dom oppervlakkig geneuzel weer. Er staat een vrouw met make-up op een foto: snel, laten we haar belachelijk maken!!!

:')

quote:
Was lekker weggegaan bij je familie en gemeenschap en een gelukkig leven gaan leiden, maar nee, gewoon dom een boek schrijven waarin je zeikt en poept over je eigen ouders, familie, gemeenschap en cultuur ("ik dacht dat ze er niet achter zouden komen"), en dan denken dat het geen negatieve reacties teweegbrengt. En misschien wist ze wel dat ze deze reactie kon krijgen, zodat ze nog meer het slachtoffer kan spelen, ruchtbaarheid aan kan geven en kan cashen met haar boek.
Als mensen overal dubieuze intenties in zien noemen we dat ook wel 'projectie'.

quote:
Voor sommige users hier: niet schijnheilig reageren, we weten allemaal hoe velen van jullie hier (en landelijk) over bijv. Sylvana Simons denken en op precies dezelfde schandelijke wijze jarenlang omgingen toen jullie dachten dat zij hetzelfde deed. Vanwege de vele haatreacties en bedreigingen aan haar adres moest ze beveiligd worden in opdracht van de NCTV. Dus voordat jullie met de vinger wijzen, even in de spiegel kijken:

[ afbeelding ]
Jammer van de rest van je post, want dit snijdt dan wel weer hout.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 19:14:39 #73
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198237438
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
En jij voelt je vervolgens geroepen om haar op basis van het zichtbaar maken van die ervaringen nog even verder de grond in te boren.

Echt, chapeau.

:')
pi_198237520
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:07 schreef datismijnmening het volgende:

[..]

Als je zelf Turks bent ja :')
zij is toch Turks :?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198238564
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed.
Ja ja. Actie = reactie, klopt.

Haar boek is een reactie.

Het is de islam, die een cultuur van beperking en belemmering creëert. Een mens behoort vrij te zijn, zeker hier. Het schrijven van het boek is haar reactie op haar opgelegde en afgedwongen beperkingen en belemmeringen, vanuit islamitisch oogpunt.

Daar heb jij, of een hoop andere moslims, het niet over. Je laat het zelf zien hier; het gebrek aan zelfreflectie, iets wat zeer typerend is voor alle religies, verergert de situatie (voor haar en voor anderen) alleen maar.

Maar wat de islam een aparte status geeft ten opzichte van andere religies, is dat er een rechtvaardiging en zelfs een motivatie voor handen ligt om over te gaan op fysiek geweld.
Iets wat voor heel veel moslims als terecht en vanzelf sprekend word gezien.
Iets wat door een aanzienlijk aantal moslims in de praktijk word gebracht.
Iets wat door maar heel weinig moslims in het openbaar word tegengewerkt.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198238668
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Nee.

Maar wel als je gedwongen word.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198238758
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:30 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Wat nou jullie? Omdat ik geen moslim ben hoor ik bij een groep ofzo? Jij hebt een magische onzichtbare vriend met als profeet een pedofiele massamoordenaar. In welke context anders dan religie maakt dat je geen wappie?
Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021. Waar kinderen steeds jonger geseksualiseerd worden en pedofilie genormaliseerd. Laatst was er nog een nieuwsbericht over dat er hier kinderen worden geneukt en gemarteld, met een "mooie" foto erbij in het artikel zodat we het beter konden visualiseren, waarbij ze er een nieuw term voor hadden bedacht (zodat zieke geesten er alvast naar kunnen gaan zoeken).

[ Bericht 9% gewijzigd door IbnFadlan op 27-02-2021 20:27:31 ]
pi_198238766
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:14 schreef Poem_ het volgende:

[..]

En jij voelt je vervolgens geroepen om haar op basis van het zichtbaar maken van die ervaringen nog even verder de grond in te boren.

Echt, chapeau.

:')
Omdat haar intentie en wat ze beschrijft niet klopt. Als je zo'n hekel en problemen hebt met je ouders/opvoeding zou je niet bij hen zijn blijven wonen, helemaal niet bij het uitgeven van zo'n boek. De laatste zin in het volkskrant-artikel zegt waar het omdraait: ... Lale Gül: Ik ga leven. Prometheus; 304 pagina’s; ¤ 19,99.

Anderen zijn haar voorgegaan: Ayaan Hirsi Ali (bleek een leugenaar en vertrok naar de VS), Ehsan Jami (bleek ook een leugenaar), ze zochten gewoon aandacht om te cashen met hun werk.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:24:45 #79
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198238913
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021.
Dat denk jij omdat we hier de beerput open trekken. Dat zie ik maar een paar moslims doen, en die noem jij leugenaar.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198238977
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:12 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Nee.

Maar wel als je gedwongen word.
Definieer dwingen.
Bijvoorbeeld:
Stel dat jij en ik vrienden zijn.
Jij gaat met iemand anders om of wil met diegene omgaan.
Vervolgens zeg ik tegen jou: Stop met die andere of er komt een einde aan onze vriendschap.
Dan heb jij opties. Of jij gaat met die ene of met mij of geen van beide kan natuurlijk ook.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:44:41 #81
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198239362
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Omdat haar intentie en wat ze beschrijft niet klopt. Als je zo'n hekel en problemen hebt met je ouders/opvoeding zou je niet bij hen zijn blijven wonen, helemaal niet bij het uitgeven van zo'n boek.
Onzin, de wereld is niet zo zwart-wit.

Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waaruit blijkt dat het allemaal niet zo simpel is. Bovendien ga je daarmee volledig voorbij aan alle mogelijke motieven die daaraan ten grondslag kunnen liggen.

Mogelijk is ze zelf nog wel in staat om een scheiding te maken tussen enerzijds de persoon en diens karakter zelf en anderzijds de religie diegene aanhangt. Zelf blijk je dat dan weer niet echt te kunnen, maar soit, dat was al eerder gebleken.

Het is echt schandalig hoe ze hier wordt zwartgemaakt, enkel maar omdat ze haar ervaringen en waarnemingen beschrijft. Echt nieuw is het ook niet, Franca Treur werd hier eerder ook al genoemd. Maar omdat het dan in boekvorm is wordt daar weer een geldbeluste intentie op geprojecteerd.

:')

En zelfs als ze inderdaad wel op geld uit zou zijn en ze een andere intentie heeft dan wat jij meent te kunnen beoordelen: is dat reden om dan maar iemand zwart te maken?
pi_198239455
Roger Penrose over ons heelal en hoe het onmogelijk per toeval ontstaan kan zijn

De wetenschap staat aan de kant van religie. Nobelprijswinnaar Penrose toont mathematisch aan hoe God alles geschapen heeft. Dus ik begrijp niet waarom atheïsten die claimen een voorouder met apen te delen, zo arrogant doen jegens gelovigen.

Lale is een slachtoffer van het kolonialisme.
pi_198239521
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Zolang de kerel die je twaalfjarige dochter van de straat trekt maar seks blijft houden na haar 18e is het geen pedo volgens die bron. Geen wonder dat er geen pedo's in het midden oosten zijn. Zolang je misbruik maar lang genoeg doorgaat is het beter dan kort misbruik. Wat een geweldige culturele aanwinst is deze logica!
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021. Waar kinderen steeds jonger geseksualiseerd worden en pedofilie genormaliseerd. Laatst was er nog een nieuwsbericht over dat er hier kinderen worden geneukt en gemarteld, met een "mooie" foto erbij in het artikel zodat we het beter konden visualiseren, waarbij ze er een nieuw term voor hadden bedacht (zodat zieke geesten er alvast naar kunnen gaan zoeken).
Neem er nog een theejongen bij m'n jongen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:59:00 #84
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_198239675
De reacties op deze jonge vrouw bevestigen alleen maar het beeld van een zieke en achterlijke cultuur.
pi_198239741
Fidan Ekiz waarschuwde haar al dat dit er aan zat te komen, die weet uit ervaring wat voor ellende het geeft om kritisch te zijn op de Islam en op de Turkse cultuur. Ze was daar vrij naief in,
Ik ben blij met mensen als Fidal en Özkan (Eus), perfect geïntegreerde mensen met Turkse roots en met een duidelijke mening.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_198239897
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Definieer dwingen.
Bijvoorbeeld:
Stel dat jij en ik vrienden zijn.
Jij gaat met iemand anders om of wil met diegene omgaan.
Vervolgens zeg ik tegen jou: Stop met die andere of er komt een einde aan onze vriendschap.
Dan heb jij opties. Of jij gaat met die ene of met mij of geen van beide kan natuurlijk ook.
Dwingen;
quote:
door macht uit te oefenen zorgen dat iemand iets doet
Als jij weet dat onze vriendschap voor mij van enorm belang is dan heb jij veel macht, en dus een uiterst effectief pressie middel in handen om boven gemiddeld veel invloed uit te oefenen op "mijn" keuze.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198240941
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:07 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Dwingen;
[..]

Als jij weet dat onze vriendschap voor mij van enorm belang is dan heb jij veel macht, en dus een uiterst effectief pressie middel in handen om boven gemiddeld veel invloed uit te oefenen op "mijn" keuze.
Ja, zoiets kan je bijna iedere werkgever aanrekenen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198241045
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:16 schreef IbnFadlan het volgende:
Kun je googlen, zowat in elk westers land zijn het meer vrouwen die zich bekeren dan mannen.
Kom nou maar gewoon met een link waar die 90% van je onderbouwd wordt.
pi_198241078
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Ik vind anderen beperken in hun vrijheid dmv (bijvoorbeeld) sociale buitensluiting en (dreiging van) fysiek geweld nog vééééél onbeschofter.

Blijkbaar jij niet. Want daar heb je het helemaal niet over. Terwijl dit topic daar wel over gaat.

Want jij vind het niet erg dat zij niet hier in diezelfde vrijheid kan leven waar iedereen hier in Nederland recht op heeft.

Nee, dat er hier wat over die profeet word gezegd; dat is voor jou hier van belang.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198241197
quote:
Ook kinderen jonger dan 18 jaar mag je uit huis zetten. De wet zegt dat je – als gezaghebbende ouder – onderdak moet geven aan je minderjarige kind (of kinderen), maar niet dat dit per se in je eigen huis hoeft te gebeuren. Op grond daarvan kun je een minderjarig kind de deur wijzen.
Google ff 'het kind uit het huis zetten' en zie daar de resultaten.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:03:16 #91
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_198241205
Waarom gaan jullie nog met die gast(en) in discussie? :')

Of het zijn trollen: dan is discussie nutteloos
Of het zijn echt diepgelovige mensen: dan is discussie eveneens nutteloos

Trollen moet je negeren. Gelovigen moet je ook negeren (en als ze onder het mom van hun geloof de wet overtreden vervolgen).

[ Bericht 6% gewijzigd door Twiitch op 27-02-2021 22:10:16 ]
pi_198241241
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:52 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ja, zoiets kan je bijna iedere werkgever aanrekenen.
Ja.

Maar dat is in formeel verband.
Daarom hebben we vakbonden.

Of heeft Gül ook iets/iemand waar ze met haar familie naar toe kan gaan voor bemiddeling?

Ja. Laat me raden; de moskee.

Nou dat gaat helemaal goed komen voor die meid. :')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:15:15 #93
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198241453
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
Nee die heb ik niet met ze aangezien ik ze geen zaken ga aanrekenen die anderen doen.

Het schijnt voor velen heel lastig te zijn mensen als individu te zien en niet als een leger orcs
pi_198241548
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:04 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ja.

Maar dat is in formeel verband.
Daarom hebben we vakbonden.

Of heeft Gül ook iets/iemand waar ze met haar familie naar toe kan gaan voor bemiddeling?

Ja. Laat me raden; de moskee.

Nou dat gaat helemaal goed komen voor die meid. :')
Een volwassen kind dat moet oprotten als deze niet doet wat de ouders zeggen? Dit komt heel vaak voor. Ik denk zelfs meer onder autochtonen dan onder allochtonen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198241674
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Met een 39 jarige weduwe die vanwege haar positie als vrouw zich zo snel mogelijk aan een man moest binden anders kon zij haar erfenis kwijt raken. En toen viel haar oog op Mohammed, die eigenlijk met zijn jongere nichtje Fachita wilde trouwen maar door haar vader was afgewezen. Het was een verstandshuwelijk. Niet meer en niet minder, en ook op haar initiatief.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198241680
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:19 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Een volwassen kind dat moet oprotten als deze niet doet wat de ouders zeggen? Dit komt heel vaak voor. Ik denk zelfs meer onder autochtonen dan onder allochtonen.
Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.

En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:31:32 #97
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198241837
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:24 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.
Niet echt, in de reformatorische hoek is dat eveneens aan de orde van de dag.

quote:
En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
Onjuist.

quote:
In tegenstelling tot wat in het westen vaak gedacht wordt, is eerwraak geen typisch islamitisch, maar een regionaal verschijnsel. De gemeenschap waartoe men behoort, bepaalt hoe normen en waarden worden toegepast. Eerwraak komt voor in Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Israël, Jordanië, Pakistan, India, Syrië, Tsjetsjenië, Zuidoost Turkije, Georgië en Saoedi-Arabië. In Noord-Afrika bestaat weliswaar dezelfde gedachtegang, maar wordt de schuldige (zie verder) in het algemeen niet gedood. In Europa komt eerwraak met name voor in de Kaukasus en Mezzogiorno (Zuid-Italië). Voornamelijk uit regio's als Sicilië, Calabrië en Campania.
pi_198242039
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ik vind anderen beperken in hun vrijheid dmv (bijvoorbeeld) sociale buitensluiting en (dreiging van) fysiek geweld nog vééééél onbeschofter.

Blijkbaar jij niet. Want daar heb je het helemaal niet over. Terwijl dit topic daar wel over gaat.

Want jij vind het niet erg dat zij niet hier in diezelfde vrijheid kan leven waar iedereen hier in Nederland recht op heeft.

Nee, dat er hier wat over die profeet word gezegd; dat is voor jou hier van belang.
Ik kan haar niet helpen.

Jouw lege woorden zullen haar niet helpen.

Niemand kan haar helpen behalve zij zelf.
pi_198242063
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:24 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.

En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
zoals ik al eerder heb gezegd, ik val steeds in herhaling :')
Doet ze niet datgene wat de ouders zeggen, dan oprotten, niks minder niks meer en helemaal geen eerwraak :N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198242086
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:31 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Heb je een bron voor het verhaal over 'Fachita'?

Punt is, geen een van de 13 vrouwen behalve Aisha was jong.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives
Uiteindelijk is er maar 1 bron over het leven van Mohammed en dat is de geleerde Ibn Ishaq.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198242116
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:16 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Kun je googlen, zowat in elk westers land zijn het meer vrouwen die zich bekeren dan mannen.

Ah, geen 9 op de 10, als ik Google. Ik zal het nooit begrijpen waarom een vrouw zich bekeerd. Naar welke religie dan ook. Religie is mijns inziens gemaakt dóór mannen, vóór mannen.
pi_198242297
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:49 schreef mando2086 het volgende:
Dat was maar een deel van het verhaal.

Als je niets over een EU rechter kunt vinden, dan heb je niet doorgelezen.
Ik lees een column waarin ze het er over hebben. Verder niks.
pi_198242310
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:31 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Niet echt, in de reformatorische hoek is dat eveneens aan de orde van de dag.
[..]

Onjuist.
[..]

Reformatorisch heeft niets met religie te maken?

En kom je nu met een lijstje van vooral islamitische landen waar eerwraak voorkomt om aan te tonen dat islam niets eerwraak te maken heeft?

En als eerwraak hier voorkomt, dan komt dat evenredig veel voor in alle gemeenschappen? Ik kan mij geen enkel voorbeeld voor de geest halen dat er geen sprake was van islamitische kringen, waarbij het aanzien van de familie de motivatie van moord was. Echt nergens.

Haar moeder toont het al mooi zelf aan; ze zou er begrip voor hebben als iemand haar zou vermoorden.

Helaas voor jouw is haar moeder geen Jehova. Maar moslima.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198242351
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

In Turkije is het ook strafbaar.
wanneer gaan we het hebben over het wk in Qatar of de rechten van homo's
Volgens één van mijn moslimkennissen komt homofilie in Arabische landen niet voor. Het bestaat daar niet.
pi_198242361
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:42 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Religie is mijns inziens gemaakt dóór mannen, vóór mannen.
Jij hangt de feministische religie aan.
pi_198242381
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:54 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Jij hangt de feministische religie aan.
Nee hoor. Geen enkel religie.
pi_198242395
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:50 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik lees een column waarin ze het er over hebben. Verder niks.
Dit wordt ook besproken:

Rechtszaak link Europese rechter vs Oostenrijkse vrouw
http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-187188
pi_198242439
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:54 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Nee hoor. Geen enkel religie.
Je kunt het ontkennen wat je wil, maar aan je woorden constateer ik dat jij de feministische religie aanhangt.

Feminisme is een religie
“Feminists attempt to live by a code of conduct that reflects their values and conforms with guidance from Feminist leaders and teachers. For many active members of the movement, Feminism involves holidays, rituals, and gatherings not dissimilar to religious worship.” “Feminism is a religion,” argues ACLU lawyer
https://digitalcommons.wc(...)e=1739&context=jgspl
pi_198242449
quote:
11s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:48 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Ik kan het verhaal nergens vinden als ik die naam google, vreemd toch?
Vreemd inderdaad...

quote:
Before 595 the young Muhammad asked Abu Talib's permission to marry Fakhitah, but Abu Talib accepted an alternative proposal from Hubayra ibn Abi Wahb, a member of the wealthy Makhzum clan. Muhammad asked: "Uncle, why have you married her off to Hubayra and ignored me?" Abu Talib replied: "Nephew, they are our in-laws, and the noble is an equal for the noble."[1]:109 This cryptic reply might have meant that Abu Talib owed a favour to the Makhzum clan; but the more likely meaning was that Muhammad had no money.[3]
https://en.m.wikipedia.or(...)%20a%20new%20husband.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198242489
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:56 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Je kunt het ontkennen wat je wil, maar aan je woorden constateer ik dat jij de feministische religie aanhangt.

Feminisme is een religie
“Feminists attempt to live by a code of conduct that reflects their values and conforms with guidance from Feminist leaders and teachers. For many active members of the movement, Feminism involves holidays, rituals, and gatherings not dissimilar to religious worship.” “Feminism is a religion,” argues ACLU lawyer
https://digitalcommons.wc(...)e=1739&context=jgspl
Ik vier helemaal geen speciale dagen, ik hou geen gekke rituelen, en ik woon ook geen bijeenkomsten bij die ook maar iets met feministen te maken hebben. Aan de meeste feministen heb ik zelfs een grondige hekel.
pi_198242570
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:59 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Ik vier helemaal geen speciale dagen, ik hou geen gekke rituelen, en ik woon ook geen bijeenkomsten bij die ook maar iets met feministen te maken hebben. Aan de meeste feministen heb ik zelfs een grondige hekel.
Waarom doe je dan koekoek-uitspraken zoals "religie is gemaakt dóór mannen, vóór mannen".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:04:34 #113
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198242594
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:03 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Waarom doe je dan koekoek-uitspraken zoals "religie is gemaakt dóór mannen, vóór mannen".
Omdat dat de waarheid is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198242605
quote:
Oké, je had haar naam verkeerd gespeld, vandaar dat ik het niet kon vinden.
pi_198242645
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:04 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Oké, je had haar naam verkeerd gespeld, vandaar dat ik het niet kon vinden.
Tja, het is een Arabische naam he, die moet je eigenijk met Arabische letters spellen maar dat kan ik niet.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198242681
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:03 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Waarom doe je dan koekoek-uitspraken zoals "religie is gemaakt dóór mannen, vóór mannen".
Omdat ik vind dat dat zo is. Bij de meeste religies komen mannen er gewoon het beste vanaf. Hebben de meeste rechten.

Ik ben voor gelijke rechten en gelijke behandeling. Dus geen voorkeursbehandeling op basis van geslacht. De meeste feministen willen bijvoorbeeld een voorkeursbehandeling bij sollicitaties. Ik zie dat niet zitten. Ik zou echt NOOIT solliciteren bij een bedrijf dat aangeeft dat het vrouwelijke sollicitanten de voorkeur geeft. Op minuut 1 heb je al geen respect van je collega's, als je aangenomen wordt.

Gelijke rechten is bij religies een illusie. Vrouwen hebben gewoon minder rechten. Ooit bedacht door haantjes met te veel testosteron.
pi_198242703
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:08 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Omdat ik vind dat dat zo is. Bij de meeste religies komen mannen er gewoon het beste vanaf. Hebben de meeste rechten.

Ik ben voor gelijke rechten en gelijke behandeling. Dus geen voorkeursbehandeling op basis van geslacht. De meeste feministen willen bijvoorbeeld een voorkeursbehandeling bij sollicitaties. Ik zie dat niet zitten. Ik zou echt NOOIT solliciteren bij een bedrijf dat aangeeft dat het vrouwelijke sollicitanten de voorkeur geeft. Op minuut 1 heb je al geen respect van je collega's, als je aangenomen wordt.

Gelijke rechten is bij religies een illusie. Vrouwen hebben gewoon minder rechten. Ooit bedacht door haantjes met te veel testosteron.
Je bent een feminist en een atheïst.
pi_198242712
quote:
11s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:10 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Je bent een feminist en een atheïst.
Nee, geen feminist, wel atheist.
pi_198242791
Aisha was niet pre-puberaal, dus dan kun je zelfs volgens hedendaagse maatstaven niet spreken van pedofilie. Volgens de Europese rechter gaat het om een kindhuwelijk, maar geen pedofilie.

Definitie van een expert: “Een pedofiel is iemand die seksuele verlangens koestert voor prepuberale kinderen”
Bron: https://www.volkskrant.nl(...)pedofiel-~b8825ed3b/

In zijn rapportage van 6 januari 2010 vermeldt drs. Wetsteyn, GZ-psycholoog, dat de DSM-IV-TR classificatie als diagnostische criteria voor ‘pedofilie’ de volgende kenmerken noemt waaraan voldaan moet worden als de diagnose gesteld wordt:

gedurende een periode van ten minste zes maanden recidiverende intense seksueel opwindende fantasieën, seksuele drang of gedragingen met één of meer kinderen in de prepubertijd
Bron: https://uitspraken.rechts(...)NL:GHARN:2010:BL4465
pi_198242795
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:08 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Omdat ik vind dat dat zo is. Bij de meeste religies komen mannen er gewoon het beste vanaf. Hebben de meeste rechten.

Ik ben voor gelijke rechten en gelijke behandeling. Dus geen voorkeursbehandeling op basis van geslacht. De meeste feministen willen bijvoorbeeld een voorkeursbehandeling bij sollicitaties. Ik zie dat niet zitten. Ik zou echt NOOIT solliciteren bij een bedrijf dat aangeeft dat het vrouwelijke sollicitanten de voorkeur geeft. Op minuut 1 heb je al geen respect van je collega's, als je aangenomen wordt.

Gelijke rechten is bij religies een illusie. Vrouwen hebben gewoon minder rechten. Ooit bedacht door haantjes met te veel testosteron.
Ken je Maria?
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:16:08 #121
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198242803
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:51 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Reformatorisch heeft niets met religie te maken?
Eh, wat?

quote:
En kom je nu met een lijstje van vooral islamitische landen waar eerwraak voorkomt om aan te tonen dat islam niets eerwraak te maken heeft?
Nee, dat het vooral een regiogebonden kwestie is.
pi_198242861
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ken je Maria?
Erhm, ja? Mocht Jezus uitpoepen. Werd vereerd omdat ze zwanger werd zonder seks. Wat een fabelachtig verhaal! Heilig hoor. Geen seks en toch een kind. Geloof je dat nou echt?
pi_198242924
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

dat ze zwanger was van God.
Maar God is Jezus in het christendom. Dus ze was zwanger van God/Jezus en kreeg toen baby Jezus?
pi_198242951
quote:
15s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:23 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Maar God is Jezus in het christendom. Dus ze was zwanger van God/Jezus en kreeg toen baby Jezus?
Ja dat zeggen ze.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198242965
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:25 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja dat zeggen ze.
Christenen die moeite hebben met dit verhaal stappen over naar de islamitische versie van het verhaal, maar die versie van het verhaal ken jij vast al. Beetje pijnlijk hoe je WHISTLE te kakken ging zetten, terwijl hij volgens mij een Turk is.
pi_198242978
Ik ben zo ongelofelijk blij dat ik niet geboren ben als kind van islamitische ouders. *O*
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_198243003
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:19 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Erhm, ja? Mocht Jezus uitpoepen. Werd vereerd omdat ze zwanger werd zonder seks. Wat een fabelachtig verhaal! Heilig hoor. Geen seks en toch een kind. Geloof je dat nou echt?
Ze speelt een grote hoofdrol binnen diverse geloven.

Dus je bewering gaat stuk. Vrouwen hebben wel een grote rol gespeeld. Denk aan Eva en Magdalena.
pi_198243024
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze speelt een grote hoofdrol binnen diverse geloven.

Dus je bewering gaat stuk. Vrouwen hebben wel een grote rol gespeeld. Denk aan Eva en Magdalena.
Magdalena is geen al te best voorbeeld.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_198243033
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:39 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Ik kan haar niet helpen.

Jouw lege woorden zullen haar niet helpen.

Niemand kan haar helpen behalve zij zelf.
Misschien als haar ouders beter geïntegreerd waren, en niet zo ''modaal'' islamitisch waren, dan hadden zij datgene kunnen doen wat voor hun hun belangrijkste taak is; er voor zorgen dat haar dochter, opgroeiend in deze vrije wereld, gelukkig is.

Al begin ik steeds meer te geloven dat dat toch meer vooral ook een wensgedachte zal blijven.

Ga anders lekker in een islamitisch land wonen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:40 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

zoals ik al eerder heb gezegd, ik val steeds in herhaling :')
Doet ze niet datgene wat de ouders zeggen, dan oprotten, niks minder niks meer en helemaal geen eerwraak :N
Nee prima.

Maar ik ben van mening dat we heel erg moeten kijken naar de inherente elementen en naar dat wat er speelt. Hier in nederland mag je je eigen partner kiezen. Als je je dochter daarin belemmerd door de roots van de partnerkeuze te bepalen vóór haar, ben je niet alleen ''racistisch en discriminerend'' (ieuwviesbah) maar beperk je ook de vrijheid van haar.

En dat is iets wat ik, en heel veel andere nederlanders, zéér onwenselijk vinden.

En ik zeg je, sinds enige tijd ben ik mij aan het verdiepen in jehova getuige, en wat ik daarover lees staat mij ook allerminst aan. Geheid als daar een fok topic over komt dat ik dan wellicht ook fel van leer trek.

Maar ja, die zie je nauwelijks. Want die zijn véél minder negatief in het nieuws in vergelijking met islam gerelateerde berichten.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243058
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:26 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Christenen die moeite hebben met dit verhaal stappen over naar de islamitische versie van het verhaal, maar die versie van het verhaal ken jij vast al. Beetje pijnlijk hoe je WHISTLE te kakken ging zetten, terwijl hij volgens mij een Turk is.
Ja dat verbaast mij ook een beetje. Ik ben niet eens moslim maar Aboe Bakr is een van de belangrijkste metgezellen volgens mij dus als moslim hoor je dat wel te weten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198243082
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:33 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja dat verbaast mij ook een beetje. Ik ben niet eens moslim maar Aboe Bakr is een van de belangrijkste metgezellen volgens mij dus als moslim hoor je dat wel te weten.
Ja vooral het feit dat hij de eerste kalief was NA de dood van de profeet, dus alleen hierom klopt het niet dat Aisha een wees was als haar vader nog na haar huwelijk in leven was en de eerste kalief werd.
pi_198243096
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze speelt een grote hoofdrol binnen diverse geloven.

Dus je bewering gaat stuk. Vrouwen hebben wel een grote rol gespeeld. Denk aan Eva en Magdalena.
Eva, gecreëerd uit de rib van Adam en zo'n beetje de schuldige van de zondeval..

Maria Magdalena was prostituee...
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198243098
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:15 schreef mando2086 het volgende:
Aisha was niet pre-puberaal, dus dan kun je zelfs volgens hedendaagse maatstaven niet spreken van pedofilie. Volgens de Europese rechter gaat het om een kindhuwelijk, maar geen pedofilie.

Definitie van een expert: “Een pedofiel is iemand die seksuele verlangens koestert voor prepuberale kinderen”
Bron: https://www.volkskrant.nl(...)pedofiel-~b8825ed3b/

In zijn rapportage van 6 januari 2010 vermeldt drs. Wetsteyn, GZ-psycholoog, dat de DSM-IV-TR classificatie als diagnostische criteria voor ‘pedofilie’ de volgende kenmerken noemt waaraan voldaan moet worden als de diagnose gesteld wordt:

gedurende een periode van ten minste zes maanden recidiverende intense seksueel opwindende fantasieën, seksuele drang of gedragingen met één of meer kinderen in de prepubertijd
Bron: https://uitspraken.rechts(...)NL:GHARN:2010:BL4465
_O-

Alleen maar een kindhuwelijk... Een 50 plusser die met een kind trouwt... :')
pi_198243110
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:34 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Ja vooral het feit dat hij de eerste kalief was NA de dood van de profeet, dus alleen hierom klopt het niet dat Aisha een wees was als haar vader nog na haar huwelijk in leven was en de eerste kalief werd.
Exact.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198243143
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:30 schreef Hathor het volgende:

[..]

Magdalena is geen al te best voorbeeld.
Want ze was een hoer? Blijkbaar waren ze toen al wat “moderner”
pi_198243162
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:35 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Eva, gecreëerd uit de rib van Adam en zo'n beetje de schuldige van de zondeval..

Maria Magdalena was prostituee...
Mooi man en zelfs die vrouwen werden vereerd.

En wat dacht je van godin Freja? En die Griekse goden?
pi_198243267
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mooi man en zelfs die vrouwen werden vereerd.
De enige reden dat Maria wordt vereerd is omdat ze Jezus heeft gebaard. En Maria Magdalena stond tot voor kort bekend als boetvaardige zondares.
quote:
En wat dacht je van godin Freja? En die Griekse goden?
Dat is er door het christendom volledig uit geramd.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198243277
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:16 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Eh, wat?
Eh, vertel?

Ik; Een hele gemeenschap die over iemand heen valt? Nee, dat patent hebben religieuzen.
Jij; Niet echt, in de reformatorische hoek is dat eveneens aan de orde van de dag.

Wablief?
quote:
Nee, dat het vooral een regiogebonden kwestie is.
Ja en vervolgens noem je vooral regio's in islamitische landen. En zuid Italië.

Maarrrrrrr, lees mijn zin nog eens goed, komt die quote;
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:24 schreef SpaceOddity het volgende:
Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
Zoals je kunt zien, het woordje ''hier'' staat onderstreept. En dat is niet zonder reden. Want als het hier op eerwraak aankomt, zijn het vooral telkens mensen met islamitische roots. Ééntje met Italiaanse, hier in nederland, dat is echt de uitzondering op de regel.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243286
Shocking feiten over de Nederlandse wet, anno 2021.

Kindhuwelijken worden in Nederland nog altijd erkend

Zijn deze huwelijken in Nederland rechtsgeldig?
Vaak wel. Huwelijken worden in Nederland erkend als ze in het land van huwelijksvoltrekking rechtsgeldig zijn - ook als het om een kindhuwelijk gaat. De erkenning van een kindhuwelijk betekent dat de minderjarige automatisch meerderjarig en handelingsbekwaam wordt. Volgens het CKM kan die meerderjarigheidverklaring 'vergaande rechtsgevolgen' hebben en ervoor zorgen dat we het zicht op het kind verliezen.

Mag een man in Nederland seks hebben met zijn minderjarige bruid?
Ja, dat mag. Op grond van artikel 245 Sr mag een volwassen man seks hebben met een kind vanaf twaalf jaar, mits ze getrouwd zijn, zo meldt het CKM in een artikel over kindhuwelijken. Als ze niet getrouwd zijn, staat hier een gevangenisstraf op van acht jaar. Bij de Nederlandse erkenning van een huwelijk met een kind onder de zestien jaar, is dus ook de seks met het kind gelegaliseerd.
https://www.trouw.nl/nieu(...)ijd-erkend~bb63c77e/
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:50:21 #140
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198243302
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:48 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Eh, vertel?

Ik; Een hele gemeenschap die over iemand heen valt? Nee, dat patent hebben religieuzen.
Jij; Niet echt, in de reformatorische hoek is dat eveneens aan de orde van de dag.

Wablief?
:D

Jezus, ik heb niet genoeg koffie op vandaag. My bad.

quote:
Ja en vervolgens noem je vooral regio's in islamitische landen. En zuid Italië.

Maarrrrrrr, lees mijn zin nog eens goed, komt die quote;
[..]

Zoals je kunt zien, het woordje ''hier'' staat onderstreept. En dat is niet zonder reden. Want als het hier op eerwraak aankomt, zijn het vooral telkens mensen met islamitische roots. Ééntje met Italiaanse, hier in nederland, dat is echt de uitzondering op de regel.
Hier niet inderdaad, dat klopt.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:51:12 #141
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198243314
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:48 schreef mando2086 het volgende:
Shocking feiten over de Nederlandse wet, anno 2021.

Kindhuwelijken worden in Nederland nog altijd erkend

Zijn deze huwelijken in Nederland rechtsgeldig?
Vaak wel. Huwelijken worden in Nederland erkend als ze in het land van huwelijksvoltrekking rechtsgeldig zijn - ook als het om een kindhuwelijk gaat. De erkenning van een kindhuwelijk betekent dat de minderjarige automatisch meerderjarig en handelingsbekwaam wordt. Volgens het CKM kan die meerderjarigheidverklaring 'vergaande rechtsgevolgen' hebben en ervoor zorgen dat we het zicht op het kind verliezen.

Mag een man in Nederland seks hebben met zijn minderjarige bruid?
Ja, dat mag. Op grond van artikel 245 Sr mag een volwassen man seks hebben met een kind vanaf twaalf jaar, mits ze getrouwd zijn, zo meldt het CKM in een artikel over kindhuwelijken. Als ze niet getrouwd zijn, staat hier een gevangenisstraf op van acht jaar. Bij de Nederlandse erkenning van een huwelijk met een kind onder de zestien jaar, is dus ook de seks met het kind gelegaliseerd.
https://www.trouw.nl/nieu(...)ijd-erkend~bb63c77e/
Vertel eens, in welke landen worden deze huwelijken vaak afgesloten? En naar wiens voorbeeld?
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:52:11 #142
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243330
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:06 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Mannelijke feministen zijn zowaar nog gekker. Niet te veel drugs snuiven kerel.
Religie is de ergste drugs.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243331
quote:
9s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:50 schreef Poem_ het volgende:

:D

Jezus, ik heb niet genoeg koffie op vandaag. My bad.
;)
quote:
Hier niet inderdaad, dat klopt.
^O^
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243339
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Religie is de ergste drugs.
Communist 'opium van het volk bla'.
pi_198243356
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel eens, in welke landen worden deze huwelijken vaak afgesloten? En naar wiens voorbeeld?
Ik zie veel niet-islamitische namen van jonge moeders hier:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_youngest_birth_mothers
pi_198243359
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:48 schreef mando2086 het volgende:
Zijn deze huwelijken in Nederland rechtsgeldig?
Vaak wel. Huwelijken worden in Nederland erkend als ze in het land van huwelijksvoltrekking rechtsgeldig zijn - ook als het om een kindhuwelijk gaat.
Grappig.

Laatst was hier op fok en in de media HEISA HEISA wegens een dergelijke, ongelukkige dat wel, uitspraak van Baudet.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243378
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:54 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Grappig.

Laatst was hier op fok en in de media HEISA HEISA wegens een dergelijke, ongelukkige dat wel, uitspraak van Baudet.
Oh, dat heb ik gemist dan.
pi_198243385
Nou ja, kindhuwelijken... :{w

Daar is niets grappigs aan natuurlijk.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 23:56:41 #149
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243397
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:52 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Communist 'opium van het volk bla'.
Heb je al eens geprobeerd met je geloof te stoppen?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243413
Nou ja, je moeder een karbonkel noemen in een semiautobiografisch boek, zal bij geen enkele moeder of familie goed ontvangen worden. Weerstand over zo'n onderwerp in conservatieve kringen is te verwachten, al krijg ik de indruk dat de schrijfster van het boek de weerstand erger heeft gemaakt door ook dit soort beledigingen in het boek te verwerken.
pi_198243443
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:56 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Heb je al eens geprobeerd met je geloof te stoppen?
Ja de eerste 25 jaar van mijn leven, gek genoeg werd ik pas islamitisch nadat de Nederlandse politiek anti-islamitisch werd. Daarvoor was ik onwetend over mijn religie net als vele andere moslims. Eentje heeft zelfs in dit topic gereageerd en werd gecorrigeerd door een niet-moslim.
  zondag 28 februari 2021 @ 00:04:19 #152
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243490
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:00 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Ja de eerste 25 jaar van mijn leven, gek genoeg werd ik pas islamitisch nadat de Nederlandse politiek anti-islamitisch werd. Daarvoor was ik onwetend over mijn religie net als vele andere moslims. Eentje heeft zelfs in dit topic gereageerd en werd gecorrigeerd door een niet-moslim.
En het is je niet gelukt omdat je te verslaafd bent. Religie is drugs van de ergste soort.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243517
quote:
9s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:57 schreef 01100101 het volgende:
Nou ja, je moeder een karbonkel noemen in een semiautobiografisch boek, zal bij geen enkele moeder of familie goed ontvangen worden. Weerstand over zo'n onderwerp in conservatieve kringen is te verwachten, al krijg ik de indruk dat de schrijfster van het boek de weerstand erger heeft gemaakt door ook dit soort beledigingen in het boek te verwerken.
In het interview valt wel het één en ander te lezen over die moeder.

quote:
Gisteren zei ze: ‘Ik snap goed dat mensen jou willen wurgen. Als jij niet mijn kind was, had ik je waarschijnlijk ook willen wurgen.’ Dat zegt ze gewoon.”
quote:
Mijn moeder ligt nu al twee weken in bed te jammeren. Tegen mijn 10-jarige zusje zegt ze: ‘Als ik een verlamming krijg of zelfmoord pleeg, is het Lales schuld.’ Dat maakt dat kind van streek. Gisteren kwam mijn zusje naar me toe. ‘Beloof me dat je niets meer doet’, zei ze huilend, ‘ik wil niet dat mama iets overkomt.’
Klinkt nou niet echt als ''helemaal psychisch gezond'' toch? Of wel?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243529
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nee die heb ik niet met ze aangezien ik ze geen zaken ga aanrekenen die anderen doen.

Het schijnt voor velen heel lastig te zijn mensen als individu te zien en niet als een leger orcs
Je hebt dus geen idee wat 'je voorbeelden' (degenen waar je wel eens mee te maken hebt) eigenlijk denken of voor staan.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_198243542
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En het is je niet gelukt omdat je te verslaafd bent. Religie is drugs van de ergste soort.
Veel mensen hebben een verkeerd beeld van religie.

Ik doe niet moeilijk over de Islam.

Het enige wat je zegt is "er is geen god(heid) behalve Allah en Mohammed is zijn profeet".

Dan treedt je de Islam binnen en ben je een moslim en leef je je leven net als andere mensen.

Je kunt genieten van het leven terwijl je een moslim bent en door de islam binnen te treden wil je simpelweg je 'echte leven' in het hiernamaals ook veiligstellen.
  zondag 28 februari 2021 @ 00:10:21 #156
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243562
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:09 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van religie.

Ik doe niet moeilijk over de Islam.

Het enige wat je zegt is "er is geen god(heid) behalve Allah en Mohammed is zijn profeet".

Dan treedt je de Islam binnen en ben je een moslim en leef je je leven net als andere mensen.

Je kunt genieten van het leven terwijl je een moslim bent en door de islam binnen te treden wil je simpelweg je 'echte leven' in het hiernamaals ook veiligstellen.
Er zijn helemaal geen goden. Religie is een drug.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243590
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Er zijn helemaal geen goden. Religie is een drug.
Dat mag je vinden, maar het is geen feit.
  zondag 28 februari 2021 @ 00:15:44 #158
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243631
quote:
10s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:13 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Dat mag je vinden, maar het is geen feit.
Er zijn geen aanwijzingen, laat staan bewijzen voor het bestaan van goden. Dat is een feit.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243662
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:15 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Er zijn geen aanwijzingen, laat staan bewijzen voor het bestaan van goden. Dat is een feit.
Eerder in dit topic heb ik een stuk van Nobelprijswinnaar Roger Penrose gepost. Het vergt meer geloof om te zeggen dat alles uit het niets is ontstaan ('toeval') dan om te zeggen dat er een intelligente Schepper achter zit.
  zondag 28 februari 2021 @ 00:19:33 #160
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243681
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:17 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Eerder in dit topic heb ik een stuk van Nobelprijswinnaar Roger Penrose gepost. Het vergt meer geloof om te zeggen dat alles uit het niets is ontstaan ('toeval') dan om te zeggen dat er een intelligente Schepper achter zit.
Oh, jij zoekt troost in sprookjes omdat je iets niet weet of begrijpt. De ultieme drug.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243752
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Oh, jij zoekt troost in sprookjes omdat je iets niet weet of begrijpt. De ultieme drug.
Nou, ik zie jou al tig jaar hier in drugs-topics posten ('war on drugs'), dus ik ga er vanuit dat jij een drugsliefhebber bent. Jij zoekt troost in drugs snuiven, dan ga ik voor de religie-drugs als troost?
  zondag 28 februari 2021 @ 00:31:10 #162
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198243844
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:24 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Nou, ik zie jou al tig jaar hier in drugs-topics posten ('war on drugs'), dus ik ga er vanuit dat jij een drugsliefhebber bent. Jij zoekt troost in drugs snuiven, dan ga ik voor de religie-drugs als troost?
Ik zoek geen troost in drugs. Drugs variëren van leuk tot spectaculair. En ze zijn allemaal minder gevaarlijk dan met 200km/h over de snelweg scheuren. En minder gevaarlijk dan religie.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198243847
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:31 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Misschien als haar ouders beter geïntegreerd waren, en niet zo ''modaal'' islamitisch waren, dan hadden zij datgene kunnen doen wat voor hun hun belangrijkste taak is; er voor zorgen dat haar dochter, opgroeiend in deze vrije wereld, gelukkig is.

Al begin ik steeds meer te geloven dat dat toch meer vooral ook een wensgedachte zal blijven.

Ga anders lekker in een islamitisch land wonen.
[..]

Nee prima.

Maar ik ben van mening dat we heel erg moeten kijken naar de inherente elementen en naar dat wat er speelt. Hier in nederland mag je je eigen partner kiezen. Als je je dochter daarin belemmerd door de roots van de partnerkeuze te bepalen vóór haar, ben je niet alleen ''racistisch en discriminerend'' (ieuwviesbah) maar beperk je ook de vrijheid van haar.

En dat is iets wat ik, en heel veel andere nederlanders, zéér onwenselijk vinden.

En ik zeg je, sinds enige tijd ben ik mij aan het verdiepen in jehova getuige, en wat ik daarover lees staat mij ook allerminst aan. Geheid als daar een fok topic over komt dat ik dan wellicht ook fel van leer trek.

Maar ja, die zie je nauwelijks. Want die zijn véél minder negatief in het nieuws in vergelijking met islam gerelateerde berichten.
in NL mag je je eigen partner kiezen? Met wederzijdse instemming natuurlijk. Ik kan een vrouw niet dwingen om mijn partner te worden als ze het niet wil. Ik kan mijn ouders ook niet verplichten om contact met mij te hebben of om mij binnen in hun huis te laten. Als ze niet willen om wat voor reden dan ook, dan niet. Tjonge jonge, grow up.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zondag 28 februari 2021 @ 00:32:55 #164
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_198243866
Is ze levensmoe ofzo? Blijkbaar vindt ze extra publiciteit belangrijker.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_198243869
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik zoek geen troost in drugs. Drugs variëren van leuk tot spectaculair. En ze zijn allemaal minder gevaarlijk dan met 200km/h over de snelweg scheuren. En minder gevaarlijk dan religie.
Ik heb een paar dagen geleden nog Scarface gekeken, dus ben bevooroordeeld ten op zichte van drugs.
pi_198243880
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:15 schreef Hexagon het volgende:

Het schijnt voor velen heel lastig te zijn mensen als individu te zien en niet als een leger orcs
Hier wil ik toch ook wel weer ff op reageren, sorry.

Even een persoonlijk zij straatje hier. Waarom ook niet.
Sinds ruim 15 jaar werk ik veel samen met en voor Jehova's getuige, het spreekt voor zich; een flink aantal heb ik inmiddels redelijk goed leren kennen. Bij een aantal van hun is de verstandshouding zo goed met mij dat ik gewoon een sleutel van hun huis heb, zodat ik tijdens een klus gewoon naar binnen kan lopen wanneer dat zo uitkomt.

Ik heb wel eens inhoudelijke gesprekken met hun gehad met (hun) geloof, maar omdat ik niet zoveel van hun geloof af wist, heb ik moeilijke vragen bewust ontweken. Ik zeg je, al deze mensen die ik heb leren kennen zijn stuk voor stuk zeer leuke amicale en betrokken mensen. Nooit heb ik echt moeite gehad met deze club. Immers, alle mensen die ik heb leren kennen zijn dus allemaal helemaal leuk.

Echter een recent filmpje van youtube film rececent Chris Stuckmann (aanrader) heeft nogal indruk gemaakt. Chris blijkt ex-jehova, en doet in een filmpje een boekje open over deze club. Ik vond het redelijk schokkend. Sindsdien ben ik mij meer aan het inlezen over Jehova's getuige, en ik kan mij alleen maar steeds kwader over maken.

Hetgeen mij natuurlijk op een raar spoor zet.

Want wat nu met deze mensen die ik zo goed ken, en zo waardeer? Ik besef mij steeds meer, nu ik steeds meer lees over Jehova's getuige en hoe dat daar allemaal in zn werk gaat, dat deze mensen, hoewel heel aardig enz naar mij toe, bepaalde overtuigingen meedragen die regelrecht tegen mijn overtuigingen in gaan. En eigenlijk brand ik steeds meer om kritische vragen te stellen en de discussie aan te gaan, met eventueel het gevolg dat banden verbroken worden.

Ik weet het niet.

Maar goed.
Wat ik eigenlijk wil zeggen - ik ken een groot aantal individuen van een bepaalde groep zéér, zéér goed, echter; het blijkt dat zij dus wel degelijk onderdeel uitmaken van een soort van ''orcs leger''.

Oppervlakkig alles toppie en helemaal mooi.
Onder de oppervlakte; bedenkelijke en bedroevende klotezooi.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198243919
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

in NL mag je je eigen partner kiezen? Met wederzijdse instemming natuurlijk. Ik kan een vrouw niet dwingen om mijn partner te worden als ze het niet wil. Ik kan mijn ouders ook niet verplichten om contact met mij te hebben of om mij binnen in hun huis te laten. Als ze niet willen om wat voor reden dan ook, dan niet. Tjonge jonge, grow up.
Jij verdraait het nu heel erg kinderachtig.

- Gül voelt zich nu verplicht om een turkse man te zoeken.

- Wat niet okee is, gezien Nederlandse normen, waarden en wetgeving.

Punt.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198244065
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik zoek geen troost in drugs. Drugs variëren van leuk tot spectaculair. En ze zijn allemaal minder gevaarlijk dan met 200km/h over de snelweg scheuren. En minder gevaarlijk dan religie.
Genoeg gekken die onder invloed een moord plegen of een dodelijk ongeluk veroorzaken...

Denk dat je vlieger niet opgaat hier in Nederland.

Meer doden door drugs dan door religie.
pi_198244070
Waarom woont ze nog bij haar ouders?
  zondag 28 februari 2021 @ 00:58:13 #170
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198244110
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:33 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Hier wil ik toch ook wel weer ff op reageren, sorry.

Even een persoonlijk zij straatje hier. Waarom ook niet.
Sinds ruim 15 jaar werk ik veel samen met en voor Jehova's getuige, het spreekt voor zich; een flink aantal heb ik inmiddels redelijk goed leren kennen. Bij een aantal van hun is de verstandshouding zo goed met mij dat ik gewoon een sleutel van hun huis heb, zodat ik tijdens een klus gewoon naar binnen kan lopen wanneer dat zo uitkomt.

Ik heb wel eens inhoudelijke gesprekken met hun gehad met (hun) geloof, maar omdat ik niet zoveel van hun geloof af wist, heb ik moeilijke vragen bewust ontweken. Ik zeg je, al deze mensen die ik heb leren kennen zijn stuk voor stuk zeer leuke amicale en betrokken mensen. Nooit heb ik echt moeite gehad met deze club. Immers, alle mensen die ik heb leren kennen zijn dus allemaal helemaal leuk.

Echter een recent filmpje van youtube film rececent Chris Stuckmann (aanrader) heeft nogal indruk gemaakt. Chris blijkt ex-jehova, en doet in een filmpje een boekje open over deze club. Ik vond het redelijk schokkend. Sindsdien ben ik mij meer aan het inlezen over Jehova's getuige, en ik kan mij alleen maar steeds kwader over maken.

Hetgeen mij natuurlijk op een raar spoor zet.

Want wat nu met deze mensen die ik zo goed ken, en zo waardeer? Ik besef mij steeds meer, nu ik steeds meer lees over Jehova's getuige en hoe dat daar allemaal in zn werk gaat, dat deze mensen, hoewel heel aardig enz naar mij toe, bepaalde overtuigingen meedragen die regelrecht tegen mijn overtuigingen in gaan. En eigenlijk brand ik steeds meer om kritische vragen te stellen en de discussie aan te gaan, met eventueel het gevolg dat banden verbroken worden.

Ik weet het niet.

Maar goed.
Wat ik eigenlijk wil zeggen - ik ken een groot aantal individuen van een bepaalde groep zéér, zéér goed, echter; het blijkt dat zij dus wel degelijk onderdeel uitmaken van een soort van ''orcs leger''.

Oppervlakkig alles toppie en helemaal mooi.
Onder de oppervlakte; bedenkelijke en bedroevende klotezooi.
Tja, Jehova's Getuigen zijn behoorlijk eensgezind, het woord 'sekte' is niet eens zo heel erg misplaatst. Je vergelijkt nu één club met mensen met een religie die je rustig ook de meest verdeelde religie kunt noemen. Ik ken moslims die dan weliswaar vasten tijdens de Ramadan, niet bidden en eveneens nooit naar de moskee gaan en die net zo tolerant zijn t.a.v. LGBTQ+-ers als ik. Moslims aan de andere kant van het spectrum ken ik ook. Die zijn echt in geen enkel opzicht vergelijkbaar. Dus ik zou ook niet weten waarom ik de een aan moet laten kijken op de daden van de ander.
pi_198244133
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:36 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Jij verdraait het nu heel erg kinderachtig.

- Gül voelt zich nu verplicht om een turkse man te zoeken.

- Wat niet okee is, gezien Nederlandse normen, waarden en wetgeving.

Punt.
voelt zich?
wetgeving?
deze combi gaat niet samen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198244239
Ik heb die uitzending van Boos eens zitten kijken, kwal van een vent die Tim Hofman maar duidelijke uitzending. Ze gingen naar Krimpen aan de IJssel, verhaal halen bij een dominee omdat die vreemde uitspraken deed over homoseksualiteit.

Ze werden gewoon het terrein afgeslagen door die volgelingen die schuimbekkend op de cameraploeg afkwamen. Geen gesprek, geen discussie maar meteen er vol bovenop.
En van de rechter mogen ze dat vanwege artikel 6.

Als Gul aangifte gaat doen is de kans groot dat ze nee te horen krijgt, vanwege artikel 6.
En dan besef ik me weer dat we ver gezonken zijn de afgelopen jaren.
pi_198244255
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 01:36 schreef ootjekatootje het volgende:
Ik heb die uitzending van Boos eens zitten kijken, kwal van een vent die Tim Hofman maar duidelijke uitzending. Ze gingen naar Krimpen aan de IJssel, verhaal halen bij een dominee omdat die vreemde uitspraken deed over homoseksualiteit.

Ze werden gewoon het terrein afgeslagen door die volgelingen die schuimbekkend op de cameraploeg afkwamen. Geen gesprek, geen discussie maar meteen er vol bovenop.
En van de rechter mogen ze dat vanwege artikel 6.

Als Gul aangifte gaat doen is de kans groot dat ze nee te horen krijgt, vanwege artikel 6.
En dan besef ik me weer dat we ver gezonken zijn de afgelopen jaren.
Aan de andere kant denk ik ook, waarom verontwaardigd doen over iets dat al eeuwenlang bekend is?

Net of het christendom of islam een 'recent fenomeen' zijn.

Al denk ik niet dat artikel 6 opgaat voor overgaan tot geweld.
pi_198244290
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 01:42 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Aan de andere kant denk ik ook, waarom verontwaardigd doen over iets dat al eeuwenlang bekend is?

Net of het christendom of islam een 'recent fenomeen' zijn.

Al denk ik niet dat artikel 6 opgaat voor overgaan tot geweld.
Anno 2021 sta ik nergens meer van te kijken qua uitspraken van de rechter.

Kijk persoonlijk vind ik dat iedereen mag doen en laten wat die wil en gelooft. Maar (ik doe volgens users hier regelmatig aan victem blaming) hoe slim is het om nu zo’n boek te schrijven? Onder je eigen naam.
Heel veel mensen kunnen dat gewoon niet aan.

Net als dat veel mensen al gaan schuimbekken als Trump wat zegt, of baudet. Of Akwasi of Engel.

Man we zitten met een land vol gekken, en ze willen allemaal gelijk hebben en geen strobreed toegeven.
En ga je ertegen in, tja.

Een boek schrijven vol vergif, is dat dan de manier? Of zorg je voor veilige havens voor degene over wie je je zorgen maakt? Zijn andere islamitische meiden echt geholpen met dit boek?

Ik had gezegd, meid is er geen andere manier om je doelen te bereiken? Wilders loopt ook al jaren met beveiliging rond en dit stopt niet op het moment dat je er klaar mee bent. Dit gaat Gul haar levenslang achtervolgen.
  zondag 28 februari 2021 @ 02:00:58 #175
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_198244302
Ik vind het wel dapper van haar. Ik denk dat ze er niet goed over heeft nagedacht, dat het zo zou kunnen lopen.

Zo te lezen willen haar ouders haar nu wel beschermen? Dat is dan wel positief.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_198244336
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 01:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Kijk persoonlijk vind ik dat iedereen mag doen en laten wat die wil en gelooft. Maar (ik doe volgens users hier regelmatig aan victem blaming)
'victim blaming' / 'whataboutism' / 'godwin' zijn allemaal dooddoeners.

Meestal wanneer je aangeeft dat het slachtoffer ook een verantwoordelijkheid kent, wordt je doodgegooid met 'victim blaming'-roepers. Of als je er op wijst dat de VS hetzelfde gedrag vertoont als Rusland, dan krijg je 'whataboutism-roepers' achter je aan. En zodra je iemand met Hitler wil vergelijken schreeuwt er iemand 'godwin',

quote:
Ik had gezegd, meid is er geen andere manier om je doelen te bereiken? Wilders loopt ook al jaren met beveiliging rond en dit stopt niet op het moment dat je er klaar mee bent. Dit gaat Gul haar levenslang achtervolgen.
Nou, toen die ex-PVV'ers zich gingen bekeren naar de islam, waren sommige linkse types verbaasd dat deze ex-PVV'ers niet alleen 'vergeven' werden door de moslimgemeenschap, maar zelfs als trofeeën werden binnengehaald. De linkse types hadden meer moeite met het vergeven van deze lieden dan de moslims.

Daarom zei ik ook eerder, ik kan hen niet helpen, alleen zij kunnen zichzelf helpen, ze hebben het in eigen hand.
pi_198244402
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:06 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

In het interview valt wel het één en ander te lezen over die moeder.
[..]

[..]

Klinkt nou niet echt als ''helemaal psychisch gezond'' toch? Of wel?
Het boek is naast een aanklacht tegen de islamitsche cultuur, ook een persoonlijk boos boek over haar famillie. In een cultuur waar groepsdenken en eer zeer belangrijk zijn, is de reactie van de moeder niet buitenproportioneel. Zelfs in een indidueel ingesteld familienest en vrije omgeving, zou dit tot zeer boze reacties leiden. Dan komt er nog het stukje discriminatie in de Nederlandse maatschappij bij kijken. Turken en Marrokanen liggen onder een redelijk vergrootglas wat betreft issues die binnen deze minderheden spelen en zo'n boek bevestigt in feite de voordoordelen die er heersen. Dat is confronterend.

Niet om deze hele hetzte goed te praten of issues met betrekking tot de Islam te bagataliseren, maar je kunt wel de manier waarop de schrijfster dit doet ter discussie stellen.
  zondag 28 februari 2021 @ 07:45:23 #178
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198244679
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:07 schreef Montagui het volgende:

[..]

Je hebt dus geen idee wat 'je voorbeelden' (degenen waar je wel eens mee te maken hebt) eigenlijk denken of voor staan.
Gezien ze me niet naar de hel wensen of zich op andere wijze vijandig gedragen, valt het allemaal wel mee met die lui. Sommigen zien iets te graag vijanden ergens in.
  zondag 28 februari 2021 @ 07:57:01 #179
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198244720
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:33 schreef SpaceOddity het volgende:

En is nu iedere christen een Jehova? Nee, de meeste christenen zijn niet zo fanatiek bezig met hun geloof. Het is nou precies waar het misgaat. Je maakt iedereen binnen dat geloof verdacht van zaken die zich in de obscure rafelranden daarvan afspeelt.

De moslims waarmee ik te maken had waren kinderen op school en in de buurt. Die nooit over de hel begonnen. Of het waren mensen in het studentenleven, die gewoon bezig waren met hun toekomst. Of mensen in de politiek, die gewoon verder vrij saaie burgermannetjes waren en echt niet bezig met geheime agenda's. De meeste mensen zijn niet zo kwaadaardig en kunnen niet eens zo'n act volhouden.

Het zijn uiteindelijk gewoon mensen. Waarbij je goede en slechte en gekke en normale hebt.
pi_198244746
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:17 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Eerder in dit topic heb ik een stuk van Nobelprijswinnaar Roger Penrose gepost. Het vergt meer geloof om te zeggen dat alles uit het niets is ontstaan ('toeval') dan om te zeggen dat er een intelligente Schepper achter zit.
Dan kan hij Nobelprijs winnaar zijn maar dat is natuurlijk een totaal onzinnig argument. Want enerzijds zeg je dat alles om ons heen te complex is om uit het niets te ontstaan (wat overigens onbegrip over de big bang theorie blootlegt, maar dat terzijde), dus zou er een intelligente schepper achter zitten. Dat zou echter betekenen dat die schepper veel complexer zou moeten zijn dan alles om ons heen. Maar die schepper zou dan vervolgens wel uit het niets zijn ontstaan? Want waar komt de schepper dan vandaan?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zondag 28 februari 2021 @ 08:02:21 #181
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198244747
quote:
15s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:48 schreef mando2086 het volgende:
Roger Penrose over ons heelal en hoe het onmogelijk per toeval ontstaan kan zijn

De wetenschap staat aan de kant van religie. Nobelprijswinnaar Penrose toont mathematisch aan hoe God alles geschapen heeft. Dus ik begrijp niet waarom atheïsten die claimen een voorouder met apen te delen, zo arrogant doen jegens gelovigen.

Lale is een slachtoffer van het kolonialisme.
Talloze religies. Alleen...

Waarom zou die ene van jou nét de ware zijn en alle anderen niet? Over arrogantie gesproken.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zondag 28 februari 2021 @ 08:08:27 #182
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198244772
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021. Waar kinderen steeds jonger geseksualiseerd worden en pedofilie genormaliseerd. Laatst was er nog een nieuwsbericht over dat er hier kinderen worden geneukt en gemarteld, met een "mooie" foto erbij in het artikel zodat we het beter konden visualiseren, waarbij ze er een nieuw term voor hadden bedacht (zodat zieke geesten er alvast naar kunnen gaan zoeken).
In het Midden Oosten noemen ze het huwelijk.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198244833
Wellicht ontdekt ze nu dat haar ouders en broer altijd voor haar opkomen en die nieuwe vrienden van de media haar alweer langzaam vergeten zijn.
.
pi_198245000
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:00 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Ja de eerste 25 jaar van mijn leven, gek genoeg werd ik pas islamitisch nadat de Nederlandse politiek anti-islamitisch werd. Daarvoor was ik onwetend over mijn religie net als vele andere moslims. Eentje heeft zelfs in dit topic gereageerd en werd gecorrigeerd door een niet-moslim.
Dus na 25 jaar koos je voor de meest agressieve en vrijheid bedreigende "religie" in deze wereld, de Islam?

Over slechte keuzes gesproken.... :N
"The Dutchman doesn’t exist, but his legacy makes our country so great."
pi_198245260
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mooi man en zelfs die vrouwen werden vereerd.

En wat dacht je van godin Freja? En die Griekse goden?
Toen er nog in meerdere goden gelooft mocht worden. Voor de opkomst van het monotheïsme, waarin de rol van de man ver boven die van de vrouw kwam te staan en de mannen dat flink verspreid hebben over de wereld als joden, christenen en moslims. :P
pi_198245384
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:44 schreef Zwerfkind het volgende:

[..]

Dus na 25 jaar koos je voor de meest agressieve en vrijheid bedreigende "religie" in deze wereld, de Islam?

Over slechte keuzes gesproken.... :N
Zo te lezen was men wel al 25 jaar bezig om hem te indoctrineren en pas na 25 jaar is hij vanuit moslim echt islamitisch geworden met een vage reden.

Mischien kan hij ons eens uitleggen wat er anti islamitisch is aan de gehele Nederlandse politiek. Ik zie het niet, het zijn waarschijnlijk weer de lange tenen waardoor onze moslim broeders alles wat in nl wat progressiever is als sharia wetten, als anti islamitisch zien.

Hij heeft 25 jaar goed zijn best gedaan.
  zondag 28 februari 2021 @ 09:53:20 #187
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198245542
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:49 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Genoeg gekken die onder invloed een moord plegen of een dodelijk ongeluk veroorzaken...

Denk dat je vlieger niet opgaat hier in Nederland.

Meer doden door drugs dan door religie.
Nee, je word geen moordenaar van drugs. Dat lukt beter met religie.

De War on Drugs daarentegen is zeer dodelijk.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198246658
Ik ben pas na 35 jaar Pastafariaan geworden nadat onze regering antipastafarisch werd. Daarvoor was ik onwetend over mijn religie, net als vele andere pastafari's.
-
pi_198246687
@mando2086 Als je Roger Penrose enigszins kent, dan had je geweten dat hij geen Intelligent Designer is. De man heeft notabene een heel boek over zijn Conforme Cyclische kosmologie geschreven.
-
  zondag 28 februari 2021 @ 11:23:55 #190
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198246790
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:17 schreef Haushofer het volgende:
@:mando2086 Als je Roger Penrose enigszins kent, dan had je geweten dat hij geen Intelligent Designer is. De man heeft notabene een heel boek over zijn Conforme Cyclische kosmologie geschreven.
Hij houdt wel de mogelijkheid van een leven na de dood open toch? Zijn OR theorie met Stuart Hameroff. Verder is hij inderdaad geen intelligent designer en zelfs al zou hij het zijn, bewijst dat niet het gelijk van de Islam. Een bewijs leveren voor een ID is niet hetzelfde als een bewijs leveren voor de Koran. Iets wat gelovigen van een bepaalde stroming ook nogal eens door elkaar halen.
pi_198246842
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 23:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze speelt een grote hoofdrol binnen diverse geloven.

Dus je bewering gaat stuk. Vrouwen hebben wel een grote rol gespeeld. Denk aan Eva en Magdalena.
Eva was fout. Die at van verboden vruchten, en als straf werd ze ondergeschikt aan de man. En over Maria Magdalena gaan allerlei verschillende verhalen rond. Een hoop daarvan zijn ook niet positief voor de vrouw.

Maar hé, aan mij is het allemaal niet besteed, en ik vind het eigenlijk alleen maar marginaal interessant.
pi_198247136
1 combinatie zie je nooit in reclames:

Een gehoofddoekte Turkse of Marokkaanse moslima samen met een zwarte man.
  zondag 28 februari 2021 @ 11:59:01 #193
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_198247336
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 00:17 schreef mando2086 het volgende:
dan om te zeggen dat er een intelligente Schepper achter zit.
Zelden iemand (zijn eigen religie) zó treffend onderuit zien halen.
pi_198247430
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:27 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Eva was fout. Die at van verboden vruchten, en als straf werd ze ondergeschikt aan de man. En over Maria Magdalena gaan allerlei verschillende verhalen rond. Een hoop daarvan zijn ook niet positief voor de vrouw.

Maar hé, aan mij is het allemaal niet besteed, en ik vind het eigenlijk alleen maar marginaal interessant.
Ik vind je eerste zin wel grappig, Eva was fout.

Klinkt een beetje zoals Gul is fout, dus straf...
pi_198247442
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:47 schreef Homey het volgende:
1 combinatie zie je nooit in reclames:

Een gehoofddoekte Turkse of Marokkaanse moslima samen met een zwarte man.
Dat klopt.
  zondag 28 februari 2021 @ 12:10:56 #196
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198247541
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:47 schreef Homey het volgende:
1 combinatie zie je nooit in reclames:

Een gehoofddoekte Turkse of Marokkaanse moslima samen met een zwarte man.
Ik kan me nog iets herinneren van een campagne met abri's met gemengde koppels. Waren sommige mensen heel boos over.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198247952
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 12:04 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik vind je eerste zin wel grappig, Eva was fout.

Klinkt een beetje zoals Gul is fout, dus straf...
Dat is niet MIJN mening. Maar een religieus standpunt. Precies het standpunt waarom deze Gul zo wordt bedreigd. Ik vind dat niet echt grappig.

Uiteindelijk zijn er slechts een handvol vrouwen die, zoals jij het zegt, een grote hoofdrol spelen. Die hoofdrol is om aan te tonen dat vrouwen minderwaardig zijn. Of fout. Niks positiefs in ieder geval.
  zondag 28 februari 2021 @ 13:18:43 #198
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198248651
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 12:10 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik kan me nog iets herinneren van een campagne met abri's met gemengde koppels. Waren sommige mensen heel boos over.
Het enige geaccepteerde gemengde koppel was een getinte man met een baard en een blanke vrouw met hoofddoek.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198248688
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Maar die schepper zou dan vervolgens wel uit het niets zijn ontstaan? Want waar komt de schepper dan vandaan?
Een veelgehoorde vraag, maar het antwoord ligt in de naam, "de Schepper" is per definitie niet geschapen, mocht de Schepper geschapen zijn door iets anders, dan is datgene groter dan de Schepper en dus de 'God' die je dient te aanbidden.

Een simpel voorbeeld is een scherpschutter die eerst om toestemming van zijn baas dient te vragen voordat hij mag schieten. Als die baas weer van zijn baas toestemming dient te vragen, ad infinitum, zou die scherpschutter dan ooit kunnen schieten? Nee, omdat hij voor eeuwig op toestemming zit te wachten. Dus er moet logisch gezien één grote baas zijn die de knoop kan doorhakken, anders gebeurt er niets.

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:02 schreef thedeedster het volgende:

Talloze religies. Alleen...

Waarom zou die ene van jou nét de ware zijn en alle anderen niet? Over arrogantie gesproken.
Omdat je op onderzoek uitgaat en gaat vergelijken, zoals we in dit topic met het christendom en islam doen, die bepaalde verhalen delen, alleen verschillen in belangrijke details, en dan kies je voor iets wat logischer/praktischer overkomt.

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:44 schreef Zwerfkind het volgende:

Dus na 25 jaar koos je voor de meest agressieve en vrijheid bedreigende "religie" in deze wereld, de Islam?

Over slechte keuzes gesproken.... :N
Dat constante geschop tegen Islam zorgt er juist voor dat moslims die niet praktiserend en onwetend waren hun religie 'herontdekken', dus dan krijg je meer Islam i.p.v. minder.

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 09:24 schreef Basp1 het volgende:

Toen er nog in meerdere goden gelooft mocht worden. Voor de opkomst van het monotheïsme, waarin de rol van de man ver boven die van de vrouw kwam te staan en de mannen dat flink verspreid hebben over de wereld als joden, christenen en moslims. :P
Dat zie ik anders, het begon met het monotheïsme (Adam), polytheïsme kwam later, en de profeten die gezonden werden wilden dit corrigeren (tot groot ongenoegen van bepaalde lieden die de profeten gingen vervolgen).

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 09:38 schreef Basp1 het volgende:

Mischien kan hij ons eens uitleggen wat er anti islamitisch is aan de gehele Nederlandse politiek. Ik zie het niet, het zijn waarschijnlijk weer de lange tenen
Je ziet het niet (!), net zoals je alle tekenen van God om je heen niet ziet.

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:23 schreef Richestorags het volgende:

Verder is hij inderdaad geen intelligent designer en zelfs al zou hij het zijn, bewijst dat niet het gelijk van de Islam.
Ik gebruik zijn berekening puur om aan te geven hoe complex de schepping van het heelal was en dat er net op dit kleine stukje aarde 'leven' is ontstaan, en dat het door iemand met een bedoeling is gedaan. Zover ik weet heeft hij het niet over een bepaalde religie noch gebruik ik hem voor het gelijk van de Islam, daar zijn weer andere redenen voor.

quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:27 schreef Morri2 het volgende:

Eva was fout. Die at van verboden vruchten, en als straf werd ze ondergeschikt aan de man.
In de Islam zijn zowel Adam en Eva even fout geweest, de christelijke versie van het verhaal geeft Eva de schuld.

quote:
5s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:59 schreef Kopiko het volgende:

Zelden iemand (zijn eigen religie) zó treffend onderuit zien halen.
Vertel...
pi_198248693
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 04:36 schreef 01100101 het volgende:
In een cultuur waar groepsdenken en eer zeer belangrijk zijn, is de reactie van de moeder niet buitenproportioneel.
Zeggen dat je er begrip voor hebt als anderen jou willen wurgen, of dat je het zelf wel zou willen doen als het niet jouw kind betreft, is alle perken te buiten buitenproportioneel.

Dat is letterlijk gestoord.

En ook mooi typerend;
quote:
Dan komt er nog het stukje discriminatie in de Nederlandse maatschappij bij kijken
Nevermind dat haar ouders willen dat ze met een turkse man, en een turkse man alleen, thuiskomt. Over rasechte discriminatie gesproken. Gaat dat altijd zo bij dit soort Turkse gezinnen? Wat een racistisch volk is dat dan.

Ik ken maar bar weinig nederlandse mensen die hun kinderen opdragen om met een nederlandse , en alleen een nederlandse partner thuis te komen. En dat ze dan anders niet meer welkom zijn. Nee, sterker nog, ik ken er geen één.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198248775
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 13:22 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Zeggen dat je er begrip voor hebt als anderen jou willen wurgen, of dat je het zelf wel zou willen doen als het niet jouw kind betreft, is alle perken te buiten buitenproportioneel.

Dat is letterlijk gestoord.

En ook mooi typerend;
[..]

Nevermind dat haar ouders willen dat ze met een turkse man, en een turkse man alleen, thuiskomt. Over rasechte discriminatie gesproken. Gaat dat altijd zo bij dit soort Turkse gezinnen? Wat een racistisch volk is dat dan.

Niet bij alle Turken maar veel wel. Het is een tribaal denken met een islamitisch vernislaagje
pi_198248796
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 13:28 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Niet bij alle Turken maar veel wel. Het is een tribaal denken met een islamitisch vernislaagje
Ik zeg dus met nadruk ook ''dit soort'' gezinnen, niet alle.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198248809
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 07:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]

En is nu iedere christen een Jehova? Nee, de meeste christenen zijn niet zo fanatiek bezig met hun geloof. Het is nou precies waar het misgaat. Je maakt iedereen binnen dat geloof verdacht van zaken die zich in de obscure rafelranden daarvan afspeelt.

De moslims waarmee ik te maken had waren kinderen op school en in de buurt. Die nooit over de hel begonnen. Of het waren mensen in het studentenleven, die gewoon bezig waren met hun toekomst. Of mensen in de politiek, die gewoon verder vrij saaie burgermannetjes waren en echt niet bezig met geheime agenda's. De meeste mensen zijn niet zo kwaadaardig en kunnen niet eens zo'n act volhouden.

Het zijn uiteindelijk gewoon mensen. Waarbij je goede en slechte en gekke en normale hebt.
Nee dat is nu juist het grote verschil tussen moslims en christenen, waar ik persoonlijk en velen met mij uit vrijzinnige hoek lachen over de biblebelt zullen moslims uiteindelijk schouder aan schouder staan, gematigd of niet, wolven in schaapskleren.
Het is koud, het is guur....
pi_198250905
quote:
4s.gif Op zondag 28 februari 2021 13:22 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Zeggen dat je er begrip voor hebt als anderen jou willen wurgen, of dat je het zelf wel zou willen doen als het niet jouw kind betreft, is alle perken te buiten buitenproportioneel.

Dat is letterlijk gestoord.

En ook mooi typerend;
[..]

Nevermind dat haar ouders willen dat ze met een turkse man, en een turkse man alleen, thuiskomt. Over rasechte discriminatie gesproken. Gaat dat altijd zo bij dit soort Turkse gezinnen? Wat een racistisch volk is dat dan.

Ik ken maar bar weinig nederlandse mensen die hun kinderen opdragen om met een nederlandse , en alleen een nederlandse partner thuis te komen. En dat ze dan anders niet meer welkom zijn. Nee, sterker nog, ik ken er geen één.
Dit geldt idd voor vrijwel alle Turkse meiden. Alleen een Turkse man wordt geaccepteerd. Turkse mannen hebben iets meer vrijheid.

Wat absoluut not done is een Turkse meid met een zwarte jongen.

Wat ik al zei, in reclames zie je altijd een blanke vrouw met een donkere man (let daar maar eens o) maar nooit een Turkse of Marokkaanse meid met een donkere man.
pi_198251377
Dappere dame.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_198251894
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 04:36 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Het boek is naast een aanklacht tegen de islamitsche cultuur, ook een persoonlijk boos boek over haar famillie. In een cultuur waar groepsdenken en eer zeer belangrijk zijn, is de reactie van de moeder niet buitenproportioneel. Zelfs in een indidueel ingesteld familienest en vrije omgeving, zou dit tot zeer boze reacties leiden. Dan komt er nog het stukje discriminatie in de Nederlandse maatschappij bij kijken. Turken en Marrokanen liggen onder een redelijk vergrootglas wat betreft issues die binnen deze minderheden spelen en zo'n boek bevestigt in feite de voordoordelen die er heersen. Dat is confronterend.

Niet om deze hele hetzte goed te praten of issues met betrekking tot de Islam te bagataliseren, maar je kunt wel de manier waarop de schrijfster dit doet ter discussie stellen.
je mag alles ter discussie stellen. Met name ook dat de manier waarop haar omgeving omgaat met het boek en dat ter discussie stelt op een manier gaat die we hier niet oké vinden.

Dit soort opvoeding is in mijn ogen mishandeling. En daarnaast moeten ze die milli gorus dingen gewoon sluiten.
Whatever...
pi_198252507
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 15:29 schreef Homey het volgende:

[..]

Dit geldt idd voor vrijwel alle Turkse meiden. Alleen een Turkse man wordt geaccepteerd. Turkse mannen hebben iets meer vrijheid.

Wat absoluut not done is een Turkse meid met een zwarte jongen.

Wat ik al zei, in reclames zie je altijd een blanke vrouw met een donkere man (let daar maar eens o) maar nooit een Turkse of Marokkaanse meid met een donkere man.
Ik erger mij meestal aan reclames, jij ook zo te lezen, weliswaar om een andere reden als ik, maar toch.
Niet alles geloven wat je ziet in reclames en films. Bijvoorbeeld van Red Bull krijg je echt geen vleugels, niet proberen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198253502
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 13:21 schreef mando2086 het volgende:

[..]

In de Islam zijn zowel Adam en Eva even fout geweest, de christelijke versie van het verhaal geeft Eva de schuld.
[..]

Ah, dat wist ik niet. Niet met de islam opgegroeid. Uit nieuwsgierigheid hier eens naar gezocht. Eva wordt niet bij naam genoemd. Wel 'de vrouw van Adam'. Niet belangrijk genoeg om haar naam te noemen.
pi_198253717
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 17:35 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Ah, dat wist ik niet. Niet met de islam opgegroeid. Uit nieuwsgierigheid hier eens naar gezocht. Eva wordt niet bij naam genoemd. Wel 'de vrouw van Adam'. Niet belangrijk genoeg om haar naam te noemen.
Spijkers op laag water zoeken ;)

Hoofdstuk 19 van de Koran is naar Mary vernoemd.
  zondag 28 februari 2021 @ 18:25:26 #210
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 28 februari 2021 @ 18:28:33 #211
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198254398
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 18:25 schreef AchJa het volgende:
[ twitter ]
Of je nu in het Nederlands, Turks of Engels schrijft; je blijft een stumper.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198254797
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 16:39 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ik erger mij meestal aan reclames, jij ook zo te lezen, weliswaar om een andere reden als ik, maar toch.
Niet alles geloven wat je ziet in reclames en films. Bijvoorbeeld van Red Bull krijg je echt geen vleugels, niet proberen.
Red Bull is een smerig goedje waar je alleen maar meer dorst van krijgt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 28 februari 2021 @ 18:50:46 #213
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198254856
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 18:25 schreef AchJa het volgende:
[ twitter ]
Je moet intoleranten de kans geven te bewijzen hoe intolerant ze zijn.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198264242
Jammer als deze ware vrijheidstrijder ermee ophoudt uit angst, misschien komt ze nog terug van de besluit (laten we het hopen).
pi_198270089
Arnoud van Doorn doet aangifte
pi_198270367
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:20 schreef osodevo het volgende:
Arnoud van Doorn doet aangifte
:') wtf

pi_198270501
Die Lale Gül toch...
Daarnaast begrijp ik niet waarom bepaalde personen zo tekeer gaan tegen Van Doorn. Ik heb niks raars in zijn tweet kunnen opmerken.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198270733
Waarom woont ze nog thuis dan?
pi_198270848
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:44 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Die Lale Gül toch...
Daarnaast begrijp ik niet waarom bepaalde personen zo tekeer gaan tegen Van Doorn. Ik heb niks raars in zijn tweet kunnen opmerken.
Omdat van Doorn zich een beetje aanstelt met zn ''ik voel mij beledigd door ''vuile hond'' ''.

Wat moet ik dan wel niet vinden van zijn tweet om tegenstanders van de islam te vernietigen?

twitter


v. Doorn; compleet gestoord, compleet hypocriet, helemaal moslim.

Je zou je toch als moslim zijnde kapot moeten schamen, voor deze gekozen islamitische volksvertegenwoordiger die veroordeeld is voor het dealen van drugs aan minderjarigen.

Maar nee hoor.

Goh. :')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198270883
quote:
4s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:09 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Omdat van Doorn zich een beetje aanstelt met zn ''ik voel mij beledigd door ''vuile hond'' ''.

Wat moet ik dan wel niet vinden van zijn tweet om tegenstanders van de islam te vernietigen?

[ twitter ]

v. Doorn; compleet gestoord, compleet hypocriet, helemaal moslim.

Je zou je toch als moslim zijnde kapot moeten schamen, voor deze gekozen islamitische volksvertegenwoordiger die veroordeeld is voor het dealen van drugs aan minderjarigen.

Maar nee hoor.

Goh. :')
ik bedoel wat er mis is met de tweet hieronder. Voor de rest ken ik Van Doorn niet
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198270922
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:11 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ik bedoel wat er mis is met de tweet hieronder. Voor de rest ken ik Van Doorn niet
[ afbeelding ]
Ik kan geen turks. Doe eens een directe twitter link.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198270950
Goed verhaal, doen we verder niks mee. Want, zoals ik vandaag ook weer las:

quote:
“Dat is niet het onderwerp van mijn boek, ik beperk mij tot mijn omgeving, het land waarin ik woon. Als witte Française is het absoluut niet aan mij om hierover te speken.”

(...)

“Vrouwen in andere culturen moeten dit zelf aankaarten, dat wil en kan ik niet voor hen doen. Het is heel vervelend dat er voortdurend in naam van deze vrouwen wordt gesproken, zoals ik al zei.”
NWS / Feministe Pauline Harmange: Mannen, ik haat ze!

We moeten ons dus absoluut niet solidariseren met vrouwen als Lale Gül, ze moet zichzelf maar emanciperen.

Zo, is dat ook weer met de mantel der liefde bedekt. O+
pi_198270958
quote:
4s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:15 schreef SpaceOddity het volgende:


Ik kan geen turks. Doe eens een directe twitter link.
dat is het linkje van boven , reactie 210. Hij promoot gewoon haar boek, maar dan in het Turks zeg maar.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 1 maart 2021 @ 17:22:15 #224
117098 Hathor
Effe niet
pi_198271013
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

dat is het linkje van boven , reactie 210. Hij promoot gewoon haar boek, maar dan in het Turks zeg maar.
Hij doet het bewust in het Turks in de hoop dat het daar opgepikt word en ze nog een paar extra bakken bedreigingen over zich heenkrijgt. Als jij serieus denkt dat hij dit doet om dat boek te promoten heb je een aardig pak boter op je hoofd.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_198271390
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:22 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hij doet het bewust in het Turks in de hoop dat het daar opgepikt word en ze nog een paar extra bakken bedreigingen over zich heenkrijgt. Als jij serieus denkt dat hij dit doet om dat boek te promoten heb je een aardig pak boter op je hoofd.
Ik zie niets verkeerds in zijn tweet. Zij is degene die een boek schrijft en het publiceert.Tjonge jonge jonge. |:( :') _O-
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198271456
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

dat is het linkje van boven , reactie 210. Hij promoot gewoon haar boek, maar dan in het Turks zeg maar.
Zelf maar even gevonden;

twitter


quote:
''In Nederland schreef Lale Gül met trots een boek waarin ze de islam verliet. Hij ruïneerde het leven van zijn ouders door God in zijn boekje te laten "spreken". Maar de media en degenen die de islam in Nederland haten, prijzen hem. Want als je de islam verlaat, ben je een held''.
Inderdaad bewust in het turks. En niet alleen om Turken aan te sporen, maar ook om verder een wig te drijven tussen de islamitische wereld en het ''slechte'', ''verderfelijk'', ''xenofobe'' en ''islamofobe'' Nederland.

Gül zegt in haar boek; de islamitische cultuur schuurt met de vrije westerse cultuur (duh).

vuile hond. Doorn zegt; het vrije westen, de vijand van de islam, wil de islam kapot maken. Want als je hier de islam verlaat ben je een held.
Hetgeen zijn andere bizarre en haatzaaiende tweet verklaart, die voor het gros van de moslims dan weer als niets ''buitensporigs'' word gezien.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198271486
quote:
4s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Zelf maar even gevonden;

[ twitter ]
[..]

Inderdaad bewust in het turks. En niet alleen om Turken aan te sporen, maar ook om verder een wig te drijven tussen de islamitische wereld en het ''slechte'', ''verderfelijk'', ''xenofobe'' en ''islamofobe'' Nederland.

Gül zegt in haar boek; de islamitische cultuur schuurt met de vrije westerse cultuur (duh).

vuile hond. Doorn zegt; het vrije westen, de vijand van de islam, wil de islam kapot maken. Want als je hier de islam verlaat ben je een held.
Hetgeen zijn andere bizarre en haatzaaiende tweet verklaart, die voor het gros van de moslims dan weer als niets ''buitensporigs'' word gezien.
nee, dat staat er niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198271507
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:54 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

nee, dat staat er niet.
:')

...En dan is het nu dus de bedoeling dat jij nu aangeeft wat ie (volgens jou) wel zegt;
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198271594
Ze zit vanavond in De Vooravond, NPO 1.
pi_198271605
quote:
4s.gif Op maandag 1 maart 2021 17:56 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

:')

...En dan is het nu dus de bedoeling dat jij nu aangeeft wat ie (volgens jou) wel zegt;
er staat dat met lof wordt gesproken over mevrouw Gul door islamhaters, want je bent een held als je de islam verlaat.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198271750
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:01 schreef osodevo het volgende:
Ze zit vanavond in De Vooravond, NPO 1.
Zoals Arnoud aangeeft dus, we krijgen weer de gewoonlijke anti-islamitische propaganda op de Staatszender te zien, we leven in een dictatuur, waar we alleen leugens krijgen voorgeschoteld. Zet er een welbespraakte moslim tegenover, gaan ze nooit doen. Dit is veel groter dan ons, en gaat helemaal terug naar de kruistochten tegen de moslims, sindsdien krijgen we alleen maar anti-islamitische propaganda over ons heen. Alleen een minderheid van de autochtonen kijkt daar doorheen, de rest zijn zeer gehersenspoeld. De grootste slaven op aarde zijn zij die denken vrij te zijn (tokkies).
pi_198275681
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:01 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

er staat dat met lof wordt gesproken over mevrouw Gul door islamhaters, want je bent een held als je de islam verlaat.
Polariserende en haatzaaiende onzin dus, wat ie verkondigd.

Daar is dus heel erg veel mis mee, met die tweet.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198275862
Ik begrijp wel dat ze haar keutel intrekt en stopt met schrijven. Het kost haar kennelijk teveel en uiteindelijk krijg je er 'vrienden' voor terug uit een hoek waar je niet blij mee hoeft te zijn.
  maandag 1 maart 2021 @ 21:05:48 #234
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198275873
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:01 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

er staat dat met lof wordt gesproken over mevrouw Gul door islamhaters, want je bent een held als je de islam verlaat.
Tja, als je zoveel sociale druk hebt en er zelfs bedreigingen zijn, dan is het best heldhaftig als zo’n dame zoiets doet.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198276043
Vraag me af hoe Lala Gül eruit ziet zonder make-up. Islamitische vrouwen zitten vaak onder zo'n dikke laag plamuur dat je een beetje moet gissen hoe ze er echt uitzien.
pi_198276923
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 21:12 schreef Pleun2011 het volgende:
Vraag me af hoe Lala Gül eruit ziet zonder make-up. Islamitische vrouwen zitten vaak onder zo'n dikke laag plamuur dat je een beetje moet gissen hoe ze er echt uitzien.
Fake-up.

En zij is geen islamitische vrouw.
pi_198276967
Als je naar haar tweets kijkt, dan zie je dat zij niet helemaal spoort en grofgebekt is.

Arnoud maakt zogenaamd haar leven erger. Wat een onzin, ze gaat vanavond bij Op1 zitten toch? En zij deed een interview met de Volkskrant? Zij is actief op Twitter, Youtube, etc. Maar nee hoor, Arnoud maakt haar leven erger door haar aandacht te geven die ze zelf opzoekt!

twitter
pi_198278216
Oude screenshots van Lale's nazi-tweets :')

twitter
  maandag 1 maart 2021 @ 23:13:16 #239
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_198279953
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 21:54 schreef uzala05 het volgende:
Als je naar haar tweets kijkt, dan zie je dat zij niet helemaal spoort en grofgebekt is.

Arnoud maakt zogenaamd haar leven erger. Wat een onzin, ze gaat vanavond bij Op1 zitten toch? En zij deed een interview met de Volkskrant? Zij is actief op Twitter, Youtube, etc. Maar nee hoor, Arnoud maakt haar leven erger door haar aandacht te geven die ze zelf opzoekt!

[ twitter ]
Arnoud zegt; vernietig tegenstanders van de islam.

Wie is nu het spoor bijster?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 2 maart 2021 @ 01:50:22 #241
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198279972
Die griet heeft een grote bek, en keert zich tegen een grote vijand.

Heeft ze gelijk? Ja
Is het slim?Nee
  dinsdag 2 maart 2021 @ 02:15:44 #242
470649 Pendule
FOK! Nicht
pi_198280048
Ik kom zelf uit een deels islamitische familie. Ben blij dat ik daar vanaf ben. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 02:40:58 #243
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198280080
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 21:54 schreef uzala05 het volgende:
Als je naar haar tweets kijkt, dan zie je dat zij niet helemaal spoort en grofgebekt is.

Arnoud maakt zogenaamd haar leven erger. Wat een onzin, ze gaat vanavond bij Op1 zitten toch? En zij deed een interview met de Volkskrant? Zij is actief op Twitter, Youtube, etc. Maar nee hoor, Arnoud maakt haar leven erger door haar aandacht te geven die ze zelf opzoekt!

[ twitter ]
Ach, die Arnoud is wel een van de grootste mongolen die hier rondloopt dus dat die z'n bek moet houden vind ik prima advies.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 07:54:57 #244
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198280606
quote:
1s.gif Op maandag 1 maart 2021 23:13 schreef AchJa het volgende:
Wel weer een islamitische klonen-/ trollenkermis hier... :')
Het valt mij niet eens op, je krijgt sowieso tóch elke keer weer dezelfde non-argumenten en jij-bakken.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198280723
quote:
7s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:09 schreef uzala05 het volgende:

[..]

Zoals Arnoud aangeeft dus, we krijgen weer de gewoonlijke anti-islamitische propaganda op de Staatszender te zien, we leven in een dictatuur, waar we alleen leugens krijgen voorgeschoteld. Zet er een welbespraakte moslim tegenover, gaan ze nooit doen. Dit is veel groter dan ons, en gaat helemaal terug naar de kruistochten tegen de moslims, sindsdien krijgen we alleen maar anti-islamitische propaganda over ons heen. Alleen een minderheid van de autochtonen kijkt daar doorheen, de rest zijn zeer gehersenspoeld. De grootste slaven op aarde zijn zij die denken vrij te zijn (tokkies).
En wat moet een 'welbespraakte moslim' precies inbrengen tegen de persoonlijke ervaring van deze dame?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198351535
Zou toch wat zijn als Lale het allemaal nooit heeft meegemaakt, maar ze het gewoon heeft verzonnen om de reacties van bepaalde moslims aan te tonen.
pi_198351685
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 22:47 schreef uzala05 het volgende:
Oude screenshots van Lale's nazi-tweets :')

[ twitter ]
Wat is hier 'nazistisch' aan? integendeel juist. Het is eerder een bak kots over de autochtone Nederlander.
pi_198355769
Je kan niet vanuit die cultuur zo'n boek schrijven en dan rustig in Amsterdam west blijven wonen en met je familie close zijn.

In principe heeft ze al een keus gemaakt door dat boek te publiceren.
Dan moet je daar weg en je eigen pad volgen.

Ik vind het dapper maar ergens ook naïef als ze denkt gewoon zo te kunnen doorleven.
Het zou niet zo moeten zijn maar een islamitische achtergrond, schaamtecultuur, eer en een hoop simpele zielen maakt dat helaas te gevaarlijk.
pi_198439988
Halsema: politie scherp op veiligheid bedreigde auteur
https://nos.nl/l/2372121

De Amsterdamse politie heeft zorgvuldige aandacht voor de veiligheid van Lale Gül, de auteur die wordt bedreigd vanwege haar debuutroman. Zonodig worden maatregelen getroffen, zei burgemeester Halsema vanmiddag tegen de gemeenteraad. Halsema heeft contact gehad met Gül.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_198443750
Alle bedreigingen bundelen in een boek. Uitbrengen onder de titel "Erdogan is een klapjosti".
De eerste regel in het boek: "Hoi Kuzu, Azarkan en Ozturk. je kunt m'n kont kussen."

Wisten jullie dat als je de naam van Azarkan tien keer achter elkaar zegt dat er ergens ter wereld een dieselmotor start?
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_198443923
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 07:34 schreef Aether het volgende:
Halsema: politie scherp op veiligheid bedreigde auteur
https://nos.nl/l/2372121

De Amsterdamse politie heeft zorgvuldige aandacht voor de veiligheid van Lale Gül, de auteur die wordt bedreigd vanwege haar debuutroman. Zonodig worden maatregelen getroffen, zei burgemeester Halsema vanmiddag tegen de gemeenteraad. Halsema heeft contact gehad met Gül.
Tragisch dat juist types als Halsema 'pal' staan voor de rechten van de bedreigers.
pi_198443929
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 07:34 schreef Aether het volgende:
Halsema: politie scherp op veiligheid bedreigde auteur
https://nos.nl/l/2372121

De Amsterdamse politie heeft zorgvuldige aandacht voor de veiligheid van Lale Gül, de auteur die wordt bedreigd vanwege haar debuutroman. Zonodig worden maatregelen getroffen, zei burgemeester Halsema vanmiddag tegen de gemeenteraad. Halsema heeft contact gehad met Gül.
Lale Gül is de lül
pi_198444034
Beweging DENK is ook zo'n ontzettende aanwinst voor Nederland hè.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_198444074
twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198444224
De DENK-vleermuizen zoeken een video-editor, blijkbaar hebben ze de vorige editor verjaagd. Laat ik maar eens solliciteren. Lijkt mij geinig om alle requests vanuit Turkije voor plaatjes te rewriten naar de DENK-trollen foto.

Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_198454914
Echt verschrikkelijk.

twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  donderdag 11 maart 2021 @ 23:14:22 #257
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_198454967
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:11 schreef spectrumanalyser het volgende:
Beweging DENK is ook zo'n ontzettende aanwinst voor Nederland hè.
Een tegenhanger voor de PVV/FVD/JA** kan geen kwaad. Geeft lekker vuurwerk bij debatten.
pi_198455648
Kijk zo kennen wij de islam weer.

Groenlinks waar zijn jullie. Er is een vrouw in gevaar die haar eigen keuzes durft te maken!!!

Oh nee wacht... -O-
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_198455679
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 11:47 schreef Homey het volgende:
1 combinatie zie je nooit in reclames:

Een gehoofddoekte Turkse of Marokkaanse moslima samen met een zwarte man.
Weet je wat je wel een keer op een poster zag? Een moslima met een jood.

En wie schreeuwde het hardst dat het absoluut niet kon? BIJ1 van mevrouw Simons.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_198455702
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 21:54 schreef uzala05 het volgende:
Als je naar haar tweets kijkt, dan zie je dat zij niet helemaal spoort en grofgebekt is.

Arnoud maakt zogenaamd haar leven erger. Wat een onzin, ze gaat vanavond bij Op1 zitten toch? En zij deed een interview met de Volkskrant? Zij is actief op Twitter, Youtube, etc. Maar nee hoor, Arnoud maakt haar leven erger door haar aandacht te geven die ze zelf opzoekt!

[ twitter ]
Het gedrag van Arnoud maakt ieder leven erger want Arnoud is zelf ook nogal een eng mannetje.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_198458017
achja, een beetje Islam-aanhanger stemt niet want ja, alleen Allah staat aan de top en niemand anders. Ik geloof dat er wat oproepjes rondgaan om vooral niet te stemmen om geloofsredenen. Zijn wel wat minder vrolijke filmpjes.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  vrijdag 12 maart 2021 @ 09:48:26 #262
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198458060
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 09:45 schreef spectrumanalyser het volgende:
achja, een beetje Islam-aanhanger stemt niet want ja, alleen Allah staat aan de top en niemand anders. Ik geloof dat er wat oproepjes rondgaan om vooral niet te stemmen om geloofsredenen. Zijn wel wat minder vrolijke filmpjes.
Ze doen maar. Maar ook voor hen geldt nog steeds pecunia non olet. Dus zo integer is het ook niet.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198462769
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 23:57 schreef HSG het volgende:

[..]

Weet je wat je wel een keer op een poster zag? Een moslima met een jood.

En wie schreeuwde het hardst dat het absoluut niet kon? BIJ1 van mevrouw Simons.
In Haarlem hielden de witte GL en D66 in Haarlem ook die poster tegen, want 'kwetsend voor de Marokkaanse/Turkse gemeenschap' (geen grap).
pi_198475112
Ja, gewoon hier verder dus.
Dat dit nooit onder het tapijt word geschoven en in vergetelheid mag raken; je schrijft een boek en je kunt rekenen op doodsbedreigingen.

https://www.ad.nl/politie(...)-naar-denk~acc87375/

quote:
Doodsbedreigingen
De Amsterdamse schrijfster Lale Gül die met de dood wordt bedreigd, omdat ze in haar literaire debuut zware kritiek levert op de islam, wordt nog altijd overstelpt met ernstige bedreigingen. Ze neemt een tijdelijke mediapauze omdat ze de stroom aan haatberichten ‘mentaal niet meer trekt’. De politie is op de hoogte van de situatie, meldt de 23-jarige Gül.

In haar onlangs verschenen debuutroman Ik ga leven is de 23-jarige Amsterdamse kritisch over veel Turkse en islamitische tradities waarmee zij is opgegroeid. Wegens dat boek en optredens daarover in talkshows is de jonge schrijfster doelwit geworden van intimidaties en doodsbedreigingen via social media. Zo stuurde een onbekende man via Instagram een foto van een vuurwapen, vergezeld met vier smileys van doodshoofden en een zwarte islamitische vlag.

Op hetzelfde platform maakte aanstormend komiek Sezgin Güleç (22) de schrijfster uit voor ‘talentloze, pseudo-intellectuele verspilling van zuurstof en schoon drinkwater. ‘Echt schattig wanneer deze elitaire Turkse wijven de doorsnee Turken in dit land vertellen hoe ze hun leven moeten leiden en afstand moeten nemen van hun eigen cultuur en tradities’, valt te lezen.

Het door Gül verspreide bericht is inmiddels door de komiek verwijderd. ,,Mijn timing voor deze opmerkingen was verschrikkelijk. Ik had mijn gedachtes anders moeten verwoorden tegenover iemand die al onder zo veel druk staat. Ik sta meer aan haar kant dan ze denkt als atheïst die zelf ook vaak genoeg kritisch over de islam is op het podium. Ik wens haar al ‘t beste“, laat Güleç aan deze site weten.

Over de ontstane ophef kwam het binnen de Amsterdamse gemeenteraad tot een confrontatie tussen burgemeester Halsema en Numan Yilmaz, fractievoorzitter van DENK Amsterdam. Die laatste keurde de vele bedreigingen en intimidatie jegens de schrijfster af, om daaraan direct toe te voegen dat de schrijfster ‘islamofoob’ is, andere Amsterdammers ‘stigmatiseert’ en bezig is aan een ‘voor haar mooie pr-campagne’.

Halsema reageerde daarop furieus. ,,Ik vind het bedroevend dat u haar verwijten maakt die precies de reden zijn dat zij wordt bedreigd. Ik denk dat het heel verstandig als u haar niet in de beklaagdenbank zet, maar haar werkelijk verdedigt.”

Het is niet voor het eerst dat de partij DENK er in deze kwestie flink van langs krijgt. Eerder werd de partij al verweten een advertentie boven een Turks artikel te plaatsen waarin Gül voor vijand van de islam wordt uitgemaakt. Een woordvoerder van DENK reageerde dat de partij ‘absoluut niets’ te maken had met de advertentie boven het artikel. Volgens hem bepaalt een algoritme waar advertenties terechtkomen.

Fractievoorzitter Farid Azarkan benadrukte in een korte tweet zich te distantiëren van alle kwetsende berichten die de Amsterdamse over zich heen krijgt. ‘Ik lees allerlei bedreiging en haat in de richting van Lale. Dat is onacceptabel. Stop daarmee. Iedereen heeft het recht op een eigen leven en geef elkaar de ruimte’, twittert Azarkan. Kamerlid Tunahan Kuzu stuurde woensdag al een bericht aan Gül, waarin hij schrijft dat in Nederland vrijheid van religie geldt en het haar dus vrijstaat wel of niet te geloven.

Ondertussen blijft de Amsterdamse schrijfster ook vanavond bestookt worden met berichten en foto’s waarin zware vuurwapens getoond worden. De radicale islamitische groep Sharia4Holland meldt op Instagram dat ze ‘grote plannen hebben met Gül’ en ‘overal in Amsterdam actief zijn’. Later nuanceerde het kanaal die opmerking. ‘Voor de mensen die willen weten wat de plannen waren: het was letterlijk met haar een flink gesprek aangaan over het boek en haar isolamophobia’, valt te lezen in een verklaring.

Volgens Femke Halsema is er goed contact tussen de schrijfster en de politie. De vele online bedreigingen die haar boek en de interviews na afloop hebben veroorzaakt, hebben de aandacht van de politie. ,,Op strafbare berichten wordt direct gehandeld, ook op anonieme berichten”, aldus Halsema tegen het Parool. Gül is inmiddels ook op bezoek geweest bij Halsema. Ze heeft een uitnodiging gekregen om toe te treden tot een netwerk van jonge vrijdenkers die, indien nodig, steun kunnen krijgen van de stad.
twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198475139
Wat een naïef tutje, wat dacht ze dan? Dat ze helemaal geen bedreigingen zou ontvangen :')
pi_198475176
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:58 schreef BeriBeri het volgende:
Wat een naïef tutje, wat dacht ze dan? Dat ze helemaal geen bedreigingen zou ontvangen :')
Waarom zou ze massale bedreigingen ontvangen?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198475199
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 11:02 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Waarom zou ze massale bedreigingen ontvangen?
Omdat Islam
pi_198475227
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 11:04 schreef BeriBeri het volgende:

[..]

Omdat Islam
En jij vind dat ''normaal''?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:02:44 #269
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_198478753
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:58 schreef BeriBeri het volgende:
Wat een naïef tutje, wat dacht ze dan? Dat ze helemaal geen bedreigingen zou ontvangen :')
Vooraf niet de impact en de massaliteit van die haatdrek in kunnen schatten lijkt me niet direct naïef en al helemaal niet tuttig. Met je reactie lijk je meer kant te kiezen voor haar bedreigers dan voor haar. Tenzij je het wel een mooi idee vindt dat iedereen voortdurend zelfcensuur toepast om zeloten met middeleeuwse opvattingen maar niet op de bizar lange tenen te stappen.
Life is what you make it.
pi_198478961
Hitler zei ook allerlei dingen over de Joden. Deze vrouw zegt allerlei dingen over de moslims.
Allebei opruiing? Allebei kritiek?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198479050
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:17 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Hitler zei ook allerlei dingen over de Joden. Deze vrouw zegt allerlei dingen over de moslims.
Allebei opruiing? Allebei kritiek?
Als je deze schrijfster met Hitler vergelijkt, ben je echt wel ver heen.
pi_198479054
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:02 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Met je reactie lijk je meer kant te kiezen voor haar bedreigers dan voor haar.
Lees reactie #38 eens (onderstaande link), niet alleen kiest die user voor de kant van de bedreigers, maar krijgt ook nog 6 likes van andere users.

Islamkritische schrijfster heeft het zwaar, boos op DENK
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:26:35 #273
117098 Hathor
Effe niet
pi_198479059
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:17 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Hitler zei ook allerlei dingen over de Joden. Deze vrouw zegt allerlei dingen over de moslims.
Allebei opruiing? Allebei kritiek?
Oh heeft deze vrouw ook ideeen geoppert om alle moslims in Europa uit te roeien? Jullie moslims kunnen echt totaal niet met kritiek omgaan, is het niet? Snap je nu zelf niet hoe ongelofelijk achterlijk jouw dwaze vergelijking is?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:27:31 #274
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198479074
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:55 schreef SpaceOddity het volgende:
Ja, gewoon hier verder dus.
Dat dit nooit onder het tapijt word geschoven en in vergetelheid mag raken; je schrijft een boek en je kunt rekenen op doodsbedreigingen.

https://www.ad.nl/politie(...)-naar-denk~acc87375/
[..]

[ twitter ]
Gek genoeg heb ik je hier dan weer niet zo over zien opwinden toen dat bij Sylvana gebeurde.
pi_198479084
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:26 schreef Hathor het volgende:

[..]

Oh heeft deze vrouw ook ideeen geoppert om alle moslims in Europa uit te roeien? Jullie moslims kunnen echt totaal niet met kritiek omgaan, is het niet? Snap je nu zelf niet hoe ongelofelijk achterlijk jouw dwaze vergelijking is?
Dat wijf spoort niet, luister hier naar:
https://twitter.com/vulkaanrots/status/1369590649297788929
pi_198479121
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:26 schreef Hathor het volgende:

[..]

Oh heeft deze vrouw ook ideeen geoppert om alle moslims in Europa uit te roeien? Jullie moslims kunnen echt totaal niet met kritiek omgaan, is het niet? Snap je nu zelf niet hoe ongelofelijk achterlijk jouw dwaze vergelijking is?
Heb ik ergens gezegd dat deze vrouw geopperd heeft om alle moslims in Europa uit te roeien?
Kan ik niet met kritiek omgaan?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:31:15 #277
117098 Hathor
Effe niet
pi_198479122
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:28 schreef kiker het volgende:

[..]

Dat wijf spoort niet, luister hier naar:
https://twitter.com/vulkaanrots/status/1369590649297788929
Het zal mij een worst wezen of dat wijf nou wel of niet spoort, ik ken haar verder niet en wil haar ook niet kennen. Het gaat mij er om dat er in Nederland blijkbaar duizenden moslims rondlopen die haar iets aan willen doen vanwege een boekje dat ze geschreven heeft.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:32:05 #278
117098 Hathor
Effe niet
pi_198479131
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Heb ik ergens gezegd dat deze vrouw geopperd heeft om alle moslims in Europa uit te roeien?
Kan ik niet met kritiek omgaan?
Lees je eigen post nou nog maar eens, ik ben verder wel klaar met je.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:32:22 #279
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_198479134
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:26 schreef kiker het volgende:

[..]

Lees reactie #38 eens (onderstaande link), niet alleen kiest die user voor de kant van de bedreigers, maar krijgt ook nog 6 likes van andere users.

Islamkritische schrijfster heeft het zwaar, boos op DENK
Maar dat is niet dezelfde user toch, of mis ik iets?
Reageren op mensen die toch al verloren zijn voor de beschaving vind ik nooit zo zinvol. Daarom kom ik ook nooit op de frontpage 8-) ;)
Life is what you make it.
pi_198479170
Ik heb helemaal niets met Islam.
Ja, m'n vloer, dat islaminaat. verder echt werkelijk niets.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:23:10 #281
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198479756
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:17 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Hitler zei ook allerlei dingen over de Joden. Deze vrouw zegt allerlei dingen over de moslims.
Allebei opruiing? Allebei kritiek?
En de Joden hebben vervolgens Hitler bedreigd?

Je bent erg grappig. :Y
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198479817
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:23 schreef thedeedster het volgende:

[..]

En de Joden hebben vervolgens Hitler bedreigd?

Je bent erg grappig. :Y
op deze vraag kan je volgens mij 2 antwoorden hebben: 1. ja, ze hebben Hitler bedreigd. 2. Nee, ze hebben Hitler niet bedreigd.
Wat is je punt?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:31:01 #283
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198479850
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

op deze vraag kan je volgens mij 2 antwoorden hebben: 1. ja, ze hebben Hitler bedreigd. 2. Nee, ze hebben Hitler niet bedreigd.
Wat is je punt?
Dat je vergelijking ronduit absurd is. Moet elke moslim nu bang zijn voor dit meisje?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198479906
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:31 schreef thedeedster het volgende:

Dat je vergelijking ronduit absurd is. Moet elke moslim nu bang zijn voor dit meisje?
als zij premier o.i.d was van Duitsland in 1930-1940 en dit zou gezegd hebben over de Joden?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:38:23 #285
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198479971
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

als zij premier o.i.d was van Duitsland in 1930-1940 en dit zou gezegd hebben over de Joden?
En als ze een pikkie had, was het een knul.

De mensen die haar bedreigen, doen hun zaak meer kwaad dan goed. Maar op de een of andere manier komt zoiets niet goed over.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:43:58 #286
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_198480050
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:58 schreef BeriBeri het volgende:
Wat een naïef tutje, wat dacht ze dan? Dat ze helemaal geen bedreigingen zou ontvangen :')
Het feit dat jij dit zegt, zegt al weer genoeg over moslims....en over de 'vrijheid' van het internet.....
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_198480265
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:38 schreef thedeedster het volgende:

[..]

En als ze een pikkie had, was het een knul.

De mensen die haar bedreigen, doen hun zaak meer kwaad dan goed. Maar op de een of andere manier komt zoiets niet goed over.
Zij heeft kritiek op moslims
Hitler had kritiek op de Joden(het deed hem meer goed dan kwaad)
Nee, ze heeft geen pik zoals Hitler.

edit: Hitler schreef ook een boek
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198480691
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:27 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Gek genoeg heb ik je hier dan weer niet zo over zien opwinden toen dat bij Sylvana gebeurde.
Omdat dreigen met geweld hier niet normaal is.

Maar wat we hier op mega grote schaal zien, is dat er een groep mensen hier laconiek omheen draaien, omdat (die) mensen onderdeel uitmaken van een cultuur waarin anders aan word gekeken naar geweld/(doods) bedreigingen.
Het is compleet ondenkbaar dat de Nederlandse media Sylvana's verhaal oppikt, aandikt en tot vijand verklaard, hetgeen nog meer dreigementen teweeg zou brengen. In Nederland dus, waar (nog) niet eens zon gewelds cultuur heerst als in Turkije, moet je eens voorstellen hoe het voor Lale is. Als je tot daar toe in staat bent, want ik heb alweer zo mn twijfels. Want hé, tafels draaien, afleidings kaarten uit de mouw trekken om het maar vooral niet over dat opmerkelijke cultuur verschil te hebben. Want stel je voor; je zou maar eens moeten erkennen dat er bepaalde verschillen in culturen zitten die er voor zorgen dat ze niet samen gaan.

Alle dreigementen, naar wie dan ook, zijn verwerpelijk en niks geen ''ja, maar'', zoals die DENK meneer met zn ''maar ze maakt wel heel goed gebruik van haar pr campagne hiermee''. God-alle-machtig zeg. Echt waar, om kotsmisselijk van te worden. Nou jongens, stoppen met haar te bedreigen met de dood, want dat misbruikt ze alleen maar voor haar boek.

Op die fiets; ''Ja, nee, sylvana simons ontvangt ook bedreigingen, niet okee... maar ja, daar kan ze wel mooi gebruik van maken voor haar pr campagne''. Compleet gestoorde idioterie.

Daarbij, Lale heeft aangegeven te stoppen met schrijven en in de anonimiteit te willen verdwijnen, Sylvana is nog altijd gewoon actief. Nog een belangrijk verschil.

Nou, drie maal hoera voor onze selectief toegepaste vrijheid hier hoor. Chapeau, wees er maar trots op. Ik niet, ik schaam me kapot voor mijn medelandgenoten die zo erg, echt letterlijk ten koste van alles, willen deugen en dit soort kutzooi willens en wetens blijven faciliteren. Apart zeg, ik denk dat jij toch ook wel vind dat hier iemands vrijheid heilig is. Maar ik zal jouw afkeurende reactie hierop in dit topic wel gemist hebben ofzo.

Overigens ben ik nu haar boek aan het lezen, dus zit er wel een beetje ''midden in'' zeg maar.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 13 maart 2021 @ 18:33:33 #289
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198480837
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 18:23 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Omdat dreigen met geweld hier niet normaal is.
Correct.

quote:
Maar wat we hier op mega grote schaal zien, is dat er een groep mensen hier laconiek omheen draaien, omdat (die) mensen onderdeel uitmaken van een cultuur waarin anders aan word gekeken naar geweld/(doods) bedreigingen.
Nou ja, kennelijk is dat niet inherent aan 'een cultuur'. Sylvana Simons moest worden beveiligd vanwege de hoeveelheid doodsbedreigingen en racistische boodschappen. Dat lijkt me niet allemaal afkomstig uit diezelfde cultuur, dat gaat 'gewoon' om 'roomblanke' tokkies.

quote:
Het is compleet ondenkbaar dat de Nederlandse media Sylvana's verhaal oppikt, aandikt en tot vijand verklaard, hetgeen nog meer dreigementen teweeg zou brengen. In Nederland dus, waar (nog) niet eens zon gewelds cultuur heerst als in Turkije, moet je eens voorstellen hoe het voor Lale is. Als je tot daar toe in staat bent, want ik heb alweer zo mn twijfels. Want hé, tafels draaien, afleidings kaarten uit de mouw trekken om het maar vooral niet over dat opmerkelijke cultuur verschil te hebben. Want stel je voor; je zou maar eens moeten erkennen dat er bepaalde verschillen in culturen zitten die er voor zorgen dat ze niet samen gaan.
Zie hierboven. Het is kennelijk net zo normaal in de 'Nederlandse cultuur' om mensen die kritiek hebben dusdanig te bedreigen. Dan gaat die laatste stelling toch niet echt op.

quote:
Daarbij, Lale heeft aangegeven te stoppen met schrijven en in de anonimiteit te willen verdwijnen, Sylvana is nog altijd gewoon actief. Nog een belangrijk verschil.
Wat is het verschil precies?

quote:
Nou, drie maal hoera voor onze selectief toegepaste vrijheid hier hoor. Chapeau, wees er maar trots op. Ik niet, ik schaam me kapot voor mijn medelandgenoten die zo erg, echt letterlijk ten koste van alles, willen deugen en dit soort kutzooi willens en wetens blijven faciliteren. Apart zeg, ik denk dat jij toch ook wel vind dat hier iemands vrijheid heilig is. Maar ik zal jouw afkeurende reactie hierop in dit topic wel gemist hebben ofzo.
Zeker, alleen kan ik ook weer niet zo heel veel met mensen die hier een enorm probleem van maken en tegelijkertijd hun ogen sluiten voor bedreigingen van mensen die een boodschap verkondigen die ze niet aanstaat.
pi_198480887
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:55 schreef SpaceOddity het volgende:
Ja, gewoon hier verder dus.
Dat dit nooit onder het tapijt word geschoven en in vergetelheid mag raken; je schrijft een boek en je kunt rekenen op doodsbedreigingen.

https://www.ad.nl/politie(...)-naar-denk~acc87375/
[..]

[ twitter ]
Stukje islamofascisme.
pi_198485132
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 18:33 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Correct.
[..]

Nou ja, kennelijk is dat niet inherent aan 'een cultuur'. Sylvana Simons moest worden beveiligd vanwege de hoeveelheid doodsbedreigingen en racistische boodschappen. Dat lijkt me niet allemaal afkomstig uit diezelfde cultuur, dat gaat 'gewoon' om 'roomblanke' tokkies.
Precies. Dat soort aggresief gedrag schrijven we hier toe aan "de Tokkies", een minderheid die omwille van en o.a. die redenen door de meerderheid op geen respect hoeft te rekenen.

In 1989 leerden we over Rushdie, die in een land met een "andere cultuur" een doodsvonnis middels een fatwa opgelegd kreeg (wegens een boek).
Stel je voor; een Nederlandse schrijver die uit Nederland moet vluchten omdat er een "openlijke" doodsvonnis op die persoon is uitgeroepen. Hier ondenkbaar, maar in een "andere cultuur" iets wat gerespecteerd dient te worden.
In landen waar een "andere cultuur" heerst gingen duizenden en duizenden mensen daar de straat op om (bijvoorbeeld) op te roepen tot de dood van Wilders, want hij wilde een "beledigende" cartoon contest organiseren. Stel je opnieuw voor; hier duizenden en duizenden Nederlanders op de straat die oproepen tot de dood van Erdogan, want Erdogan "beledigde" ons, door ons nazi's te noemen. Ondenkbaar.

En hier in Nederland zijn we sinds een paar generaties een verschijnsel rijker; "eerwraak". Niet door christelijke of ongelovige kaaskoppen in het leven geroepen, maar toegevoegd middels import van een "andere cultuur". Dat komt bijvoorbeeld omdat een "andere cultuur" nu (nog steeds) een andere kijk heeft op zaken zoals eer en respect, waarbij het voor de één iets pratend of negerend oplossen op respect kan rekenen, en bij de ander het nu eenmaal zo is dat fysiek worden een teken van sterkte is, en niet fysiek worden of weglopen een teken van zwakte.

Overigens, met "andere cultuur" bedoel ik de islamitische. Maar dat weten we zo intussen (bijna) allemaal wel. Bijna, want de (gespeelde?) naïviteit die ik nog wel eens bemerk, doet vermoeden dat men niet erg op de hoogte is van belangrijke culturele verschillen. Geen wonder dat er nog steeds mensen zijn die denken dat de islam een gelijkwaardige rol in een evenwichtige multi culti samenleving kan spelen.

Tegen die mensen zeg ik, lees je eens kritisch is.
quote:
Zie hierboven. Het is kennelijk net zo normaal in de 'Nederlandse cultuur' om mensen die kritiek hebben dusdanig te bedreigen. Dan gaat die laatste stelling toch niet echt op.
Nee, dat is hier helemaal niet normaal. Zoals je hier boven aangaf op mijn stelling "dreigen met geweld is hier niet normaal; correct. Alleen wel voor de Nederlandse Tokkies die hier in de minderheid zijn, en de meerderheid van een niet-nederlandse cultuur
quote:
Wat is het verschil precies?
Voor Lale is het juist door haar culturele "gordels" voor haar onmogelijk gemaakt om haar gewenste carrière hier voort te zetten. Daar heeft Sylvana geen last van.
quote:
Zeker, alleen kan ik ook weer niet zo heel veel met mensen die hier een enorm probleem van maken en tegelijkertijd hun ogen sluiten voor bedreigingen van mensen die een boodschap verkondigen die ze niet aanstaat.
Ik maak hier geen "enorm probleem" van, het is een enorm probleem; culturen die door middel van angst en dreigen vrijheids beperkend werken.

En het past niet in onze cultuur.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 13 maart 2021 @ 22:43:48 #292
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198486786
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 21:39 schreef SpaceOddity het volgende:
Nee, dat is hier helemaal niet normaal. Zoals je hier boven aangaf op mijn stelling "dreigen met geweld is hier niet normaal; correct. Alleen wel voor de Nederlandse Tokkies die hier in de minderheid zijn, en de meerderheid van een niet-nederlandse cultuur
Datzelfde gaat natuurlijk op voor andere groepen. Islamitische tokkies zijn ook in de minderheid.

quote:
Voor Lale is het juist door haar culturele "gordels" voor haar onmogelijk gemaakt om haar gewenste carrière hier voort te zetten. Daar heeft Sylvana geen last van.
Dat doodsbedreigingen een cultureel verschijnsel zijn binnen de islam klopt dus niet. Als dat zo is, dan zijn doodsbedreigingen naar Sylvana eveneens een gevolg van onze Nederlandse cultuur.

quote:
Ik maak hier geen "enorm probleem" van, het is een enorm probleem; culturen die door middel van angst en dreigen vrijheids beperkend werken.

En het past niet in onze cultuur.
Je maakt een onderscheid wat niet bestaat. Bij het een noem je het onderdeel van de cultuur, bij het ander weer niet. Dat klopt niet.

[ Bericht 36% gewijzigd door Poem_ op 13-03-2021 22:49:52 ]
  zaterdag 13 maart 2021 @ 22:50:19 #293
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198486895
@Dven

Geef je mening nou eens man :Y

Ontopic: Bijzonder triest dit en het laat weer eens zien wat voor een tolerante groepen we hier in Nederland hebben :Y
  zaterdag 13 maart 2021 @ 22:58:09 #294
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_198487030
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:57 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Zij heeft kritiek op moslims
Hitler had kritiek op de Joden(het deed hem meer goed dan kwaad)
Het is niet zozeer zijn kritiek op de Joden die Hitler tot één der grootste verschrikkingen in de geschiedenis gemaakt heeft.
Nee, dat komt meer door wat hij vervolgens allemaal ging uitvreten.

En tot zoiets acht ik de schrijfster van dit boek niet in staat.
pi_198487376
quote:
5s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 22:58 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Het is niet zozeer zijn kritiek op de Joden die Hitler tot één der grootste verschrikkingen in de geschiedenis gemaakt heeft.
Nee, dat komt meer door wat hij vervolgens allemaal ging uitvreten.

En tot zoiets acht ik de schrijfster van dit boek niet in staat.
Ik heb ook niet beweerd dat zij in staat zou zijn om één der grootste verschrikkingen in de geschiedenis gaat/kan/wil/zal maken.
Ik zeg alleen dat Hitler kritiek had op de Joden en er een boek over schreef en dat zij kritiek heeft op de Moslims en er een boek over geschreven heeft.
Volgens mij is of was dat boek van Hitler verboden o.i.d. Waarom eigenlijk?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198487473
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ik heb ook niet beweerd dat zij in staat zou zijn om één der grootste verschrikkingen in de geschiedenis gaat/kan/wil/zal maken.
Ik zeg alleen dat Hitler kritiek had op de Joden en er een boek over schreef en dat zij kritiek heeft op de Moslims en er een boek over geschreven heeft.
Volgens mij is of was dat boek van Hitler verboden o.i.d. Waarom eigenlijk?
Er hebben de hele dag mensen kritiek op andere mensen. Als je denkt dat kritiek hebben op het relevante criterium was om de uitgave van Mein Kampf aan banden te leggen, dan heb je er niet zo heel veel van begrepen, zullen we maar zeggen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198487552
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:27 schreef Monolith het volgende:

[..]

Er hebben de hele dag mensen kritiek op andere mensen. Als je denkt dat kritiek hebben op het relevante criterium was om de uitgave van Mein Kampf aan banden te leggen, dan heb je er niet zo heel veel van begrepen, zullen we maar zeggen.
Het Ministerie van Cultuur noemde de uitgave onwettig omdat ze aanzet tot haat en omdat de uitgave een schending is van het auteursrecht.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mein_Kampf
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198487579
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:32 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Het Ministerie van Cultuur noemde de uitgave onwettig omdat ze aanzet tot haat en omdat de uitgave een schending is van het auteursrecht.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mein_Kampf
Klopt, de overheid had dus het auteursrecht, maar bovenal is aanzetten tot haat wat anders dan "kritiek hebben op", anders kun je elke voetbalanalist wel van de buis halen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198487603
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:34 schreef Monolith het volgende:

[..]

Klopt, de overheid had dus het auteursrecht, maar bovenal is aanzetten tot haat wat anders dan "kritiek hebben op", anders kun je elke voetbalanalist wel van de buis halen.
voor de een is het 'aanzetten tot haat' voor een andere is het 'kritiek hebben op'.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198487635
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

voor de een is het 'aanzetten tot haat' voor een andere is het 'kritiek hebben op'.
Klopt. Verder de wet verder niet zo relevant dat mensen een verstoord perspectief hebben, maar het komt voor inderdaad.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198487814
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:39 schreef Monolith het volgende:

[..]

Klopt. Verder de wet verder niet zo relevant dat mensen een verstoord perspectief hebben, maar het komt voor inderdaad.
over voetbal gesproken en voetbalanalisten kritiek
Ik mag gewoon met een Feyenoord shirt mijzelf tussen de harde kern van Ajax begeven volgens de wet. Andersom ook.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')