abonnement Unibet Coolblue
pi_198226829
twitter


Een interview bij het Parool (hoogstwaarschijnlijk iets eerder dan bij de Volkskrant);
quote:
Lale Gül (23) keerde de islam de rug toe: ‘Mensen willen mij wurgen, mijn moeder snapt dat’

In haar zeer humoristische, maar ook meedogenloze autobiografische roman Ik ga leven beschrijft Lale Gül (23) hoe ze opgroeide in een streng islamitisch gezin in Oud-West. Het kwam haar duur te staan. ‘In principe heb ik geen familie meer.’

Haar debuutroman Ik ga leven drong afgelopen week de top 10 van de bestsellerslijst binnen. Daarvan genieten kan Lale Gül niet echt. Ze is inmiddels een schande voor haar familie en de buurt. Na alle beledigingen en ook ­bedreigingen kan Gül, die nog bij haar ouders woont, de straat niet meer op.

“Ik overleef het allemaal wel, zolang niemand fysiek wordt, zeg maar. Het verbale geweld had ik ingecalculeerd. Het heeft wel mentaal zijn tol geëist, ik heb ook aangifte van bedreigingen moeten doen, helaas. Maar de politie kan ook niets doen; het zijn anonieme accounts. Ze adviseren me wel een tijdje niet alleen uit huis te gaan en goed op te letten, maar dat wist ik ­natuurlijk zelf ook wel.”

“Eén keer begon een Marokkaanse jongen me op straat echt te intimideren en toen werd ik bang. Dus ik ga al ­dagen nergens naartoe, ook niet met mooi weer. Ik wacht echt tot de storm gaat liggen.”

Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze elk weekend naar de Koranschool van Milli Görüs. In haar debuutroman ­beschrijft ze hoe ze zich ontworstelt aan haar streng islamitische regime. Fragment: ‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?’

Nieuwe Ayaan Hirsi Ali
De reacties op haar boek hebben ook haar familie hard ­geraakt. “Mijn moeder is er heel ziek van geworden. Zij wordt de hele tijd platgebeld, zelfs door familie uit Turkije. In principe heb ik geen familie meer, want iedereen heeft zich tegen mij gekeerd. Alleen mijn broer steunt mij. Die is het inhoudelijk ook niet met het boek eens, maar omdat iedereen tegen me is, neemt hij het voor me op. Mijn zusje moet elke dag huilen door het zien van mijn moeder. Bij de weekendschool praat ook iedereen over haar zus: dat is een geloofshater, een hoer et cetera.”

“Mijn vader was eerst ook heel boos, maar nu maakt hij zich vooral zorgen om mijn veiligheid. Hij heeft geen sociale reputatie meer in de buurt. Hij kan geen buren meer groeten of het gaat erover, hij kan ook niet meer naar de moskee. Ik heb ook een beetje hun levens verpest.”

De moeder in het boek komt er niet goed vanaf, ‘de potentaat Karbonkel, die ik ook Moeder noem, de belichaming van het kwaad’. Daarover praten met haar ouders, die het boek zelf niet kunnen lezen, is niet mogelijk. “Mijn moeder is echt alleen maar boos. Gisteren zei ze: ‘Ik snap goed dat mensen jou willen wurgen. Als jij niet mijn kind was, had ik je waarschijnlijk ook willen wurgen.’ Dat zegt ze gewoon.”

Fysieke hel
Toch heeft ze begrip voor haar moeder. “Zij gelooft in een fysieke hel, en dat ik daarnaartoe ga en dat mijn zonden ook op haar weerslag zullen hebben als zij voor God staat, et cetera. Natuurlijk ga je dan je kind proberen daarvan te weerhouden, desnoods met dwangmiddelen. Ik snap haar, alleen, zij snapt mij niet.”

“Ik word gezien als een soort nieuwe Ayaan Hirsi Ali. Dat zou ik zelf niet snel zeggen, want ik vind haar echt een held. Zij is besneden, dat is niet te vergelijken met mijn situatie. Zij is echt vogelvrij verklaard in de hele islamitische wereld. Ik hoop niet dat ik dat over mezelf afroep. Ik krijg heel bezorgde mails van mensen die zeggen: je moet Femke Halsema erover inlichten of Mai Spijkers, mijn uitgever, om een beveiliger vragen. Maar wat moet een beveiliger? Moet die voor de portiek hier wachten, of zo?”

Er is nu sprake van een verfilming. “Dan wordt het nog heftiger, dan is het op beeld. Als het al zover komt, want de filmproducent vindt het ook heel moeilijk om ­acteurs te vinden die hieraan willen meewerken. Maar stel dat die film er komt, dan krijg ik weer zo’n shitload over me heen en gaat iedereen me uitkotsen.”

“Maar het is het wel waard, hoor. Ik krijg zo veel steunberichten van mensen die zeggen: ik heb precies hetzelfde meegemaakt als jij, dankjewel dat je je verhaal doet. Je ­bewijst hier de ex-moslims echt een dienst mee. Daar doe ik het voor.”

Wolkeriaans hoofdstuk
Ik ga leven is een bijzonder boek. Soms een lange tirade, dan weer een levendige beschrijving van scènes. Het ene moment staan er prachtige volzinnen (‘Fatsoen is voor kannibalen die satirebedrijvende mensen opeten met ­tafelmanieren’) en dan weer staat er ‘kut’ en ‘schijten’. Er staan gedichten in, essayistische betogen, en ook opeens een Wolkeriaans hoofdstuk waarvan zelfs Jan Wolkers ­rode oortjes had gekregen.

En het is vaak onweerstaanbaar grappig. Zo laat ze Allah in het boek zeggen: ‘Mijn ­religie is als Frankrijk, waarvan men zegt dat het zo jammer is dat er Fransen wonen.’

“Ik heb een eigen stijl en dat hoor ik ook van iedereen, van een Kees ’t Hart tot Franca Treur: dit bestond helemaal niet in de Nederlandse letteren. Het is een soort structuurloos, chaotisch relaas, met soms archaïsch taalgebruik, soms straat, soms heel plat. Ik schrijf essayistisch over het geloof en ook bijna-porno, en inderdaad met veel humor, want ik wilde niet één grote klaagzang: oh, wat ben ik zielig. Dat is gewoon niet hoe ik in het leven sta.”

Recensies zijn er tot haar verbazing nog niet verschenen. “In het boek staan wel hete kolen, waar niet iedereen zich aan wil branden.” Wellicht kleeft het aan haar dat ze twee jaar geleden tweets verstuurde over omvolking en het links-globalistisch gedachtegoed, te gast was bij Café Weltschmerz en een podcast van Jan Roos, en zo terechtkwam in de rechtse hoek? “Ik was zeker een tijdje heel boos en heel rancuneus over alles wat te maken had met islam, en toen ben ik inderdaad in die theorieën gaan geloven. Maar daar ben ik wel van teruggekomen, ik ben nu juist constructief. Ik maak wel duidelijk dat massa-immigratie misschien niet zo handig is. Ik ken geen islamitisch land in de wereld waarvan ik denk: dat is fijn leven daar. Dus ik zal altijd stemmen op een immigratiekritische partij. Ik maak me zorgen over de invloed van de islam en hun ­demografische groei. Als mensen me daarom een neonazi vinden – be my guest.”

Missie geslaagd
De roman eindigt met: ‘Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.’ “Ik heb al de helft van een tweede boek, een vervolg. Ik weet alleen serieus niet meer of ik dat moet doen. Aan de ene kant overleef ik dat ook wel, maar aan de andere kant moet ik hiermee al tevreden zijn. In principe ben ik ­geslaagd in mijn missie. Ik heb mijn verhaal geschreven, ik heb het aan de man gebracht, ik sta in de bestsellerslijst, iedereen kent het nu, dus ik kan hier ook vrede mee hebben. Alleen, Mai Spijkers zit me elke dag te porren: boek twee, beurs aanvragen, doe het nou maar. Het is een beetje een dilemma.”

Het zal de relatie met haar ­familie niet verbeteren. “In principe kan ik thuis weggaan, ik ben meerderjarig, ­alleen, dan heb ik geen familie meer. Ik probeer, ondanks al die haat, juist te laten zien door hier te blijven: nee, ik verlaat jullie niet, want ik hou wel van jullie, en ik hoop jullie ook op een dag van mij.”
Diep triest.
Nou, dit word waarschijnlijk dus niet vervolgd. In het interview bij de volkskrant geeft ze aan de beslissing genomen te hebben om niet zich niet meer in het debat te mengen, de pen neer te leggen, te trouwen met een Turkse man en haar dromen van een carrière als schrijver of opiniemaker te vergeten. Uit angst. Angst voor sociale buitensluiting en dreigementen, tegen haar en haar familie.

Voor de wegkijkers, deze meneer met islamitische roots(!), vat het kort en bondig samen;
twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 00:04:10 #2
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198226899
Vredelievend en tolerant. Zo ken ik de Islam weer _O_
-XOXO- Je maintiendrai
  zaterdag 27 februari 2021 @ 00:21:02 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_198227052
Maar er zal een tijd komen dat de vrouwen vrij zijn.
pi_198227088
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen. De (met name) vrouwen die het ongeluk hebben om in een islamitisch gezin geboren te worden kunnen zichzelf nauwelijks ontplooien. Met chantage doormiddel van het risico van verstoting blijven ze onderdrukte levens leiden in een land die ze zo veel meer te bieden zou moeten hebben.

Als de islam een gematigingsverlichting doormaakt kan het best in een moderne maatschappij zijn thuis vinden. Ik betwijfel of dat staat te gebeuren, het lijkt alleen maar radicaler te worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Luckyseven op 27-02-2021 08:34:38 ]
pi_198227227
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 00:25 schreef Luckyseven het volgende:
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen.
De 3 wetten van Croughs.

We zijn inmiddels beland bij de 3e wet. En dan ontstaat er kortsluiting.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 27 februari 2021 @ 04:55:37 #6
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_198228254
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.

==========
Edit:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland
De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen is een in 1990 gepubliceerd boekje,[1] geschreven onder het pseudoniem Mohamed Rasoel. In latere jaren werd het voor die tijd fel geschreven pamflet vaak aangehaald als bewijs voor in Nederland en Europa waargenomen islamisering. Rasoel betekent in het Arabisch "profeet" of "boodschapper".

Deze auteur was 30 jaar geleden al zo slim om anoniem te blijven. Met het zowat dagelijks terreur moslims nieuws en alle mensen die bedreigd (Wilders, Hirsi Ali, etc...) worden moet je echt levensmoe zijn om zo zichtbaar te zijn.

[ Bericht 40% gewijzigd door slashdotter3 op 27-02-2021 07:30:37 ]
  zaterdag 27 februari 2021 @ 05:00:21 #7
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_198228264
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 04:55 schreef slashdotter3 het volgende:
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.
Dan had ze niet zielig kunnen doen. Nu is ze in één klap de knuffel-allochtoon van Nederland. ;)
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_198228731
De marketing druipt er weer vanaf
  zaterdag 27 februari 2021 @ 07:32:27 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198228744
De islam is vrede _O_ afwijkende meningen worden gerespecteerd _O_ nuttige idioten die als de blinde paarden die het zijn het opnemen voor deze religie van de vrede _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198228795
"De" islam bestaat natuurlijk niet, hoe hard geradicaliseerde moslims ook schreeuwen dat er zoiets als een 'Umma' bestaat. Het is een samenraapsel van verschillende stromingen waarbij de meest hard schreeuwenden het beeld bepalen. De wereld zou er anders uit zien als bijv. het Soefisme de meest bepalende richting binnen de islam was. Was het maar zo.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:03:54 #11
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_198228876
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 04:55 schreef slashdotter3 het volgende:
Ik snap niet waarom ze geen pseudoniem heeft gebruikt en anoniem is gebleven. Echt iedereen had dit kunnen zien aankomen.

==========
Edit:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland
De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen is een in 1990 gepubliceerd boekje,[1] geschreven onder het pseudoniem Mohamed Rasoel. In latere jaren werd het voor die tijd fel geschreven pamflet vaak aangehaald als bewijs voor in Nederland en Europa waargenomen islamisering. Rasoel betekent in het Arabisch "profeet" of "boodschapper".

Deze auteur was 30 jaar geleden al zo slim om anoniem te blijven. Met het zowat dagelijks terreur moslims nieuws en alle mensen die bedreigd (Wilders, Hirsi Ali, etc...) worden moet je echt levensmoe zijn om zo zichtbaar te zijn.
Het eerste waar ik aan dacht. Schrijvers hebben doorgaans prima redenen gehad om te schrijven onder een pseudoniem en deze dame ook.

Islam houdt niet zo van mensen die de vuile was buiten hangen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_198228886
Apart.

Eerst een boek uitbrengen (dat is niet niks!), en dan een zodanige naïviteit ten toon spreiden (veinzen?) door alsnog toe te geven aan datgene waar tegen je ageert in je boek?

Als je een dergelijk boek schrijft dan sta je daar pal achter.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_198228888
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 00:25 schreef Luckyseven het volgende:
Ik vraag me echt af waarom zo veel "tolerant" ingestelde mensen het zo voor de islam op blijven nemen. De (met name) vrouwen die het ongeluk hebben om in een islamitisch gezin geboren te worden kunnen hen zelf nauwelijks ontplooien. Met chantage doormiddel van het risico van verstoting blijven ze onderdrukte levens leiden in een land die ze zo veel meer te bieden zou moeten hebben.

Als de islam een gematigingsverlichting doormaakt kan het best in een moderne maatschappij zijn thuis vinden. Ik betwijfel of dat staat te gebeuren, het lijkt alleen maar radicaler te worden.
Om te vervelen en frustreren blijven veel mensen het opnemen voor religies.
pi_198228962
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 07:58 schreef IbnFadlan het volgende:


De foto's van haar in het artikel spreken ook boekdelen. Alsof het een fotoshoot is om iets te promoten. Het gaat haar om het verhaal extra aandacht te geven zodat ze kan cashen.
Ja, en wat dan nog? Waarom is dat jouw probleem? Ze heeft een boek geschreven, waarom zou ze dat niet mogen promoten?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198228976
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Hoe valt zij haar ouders aan dan? Haar ouders worden zo ver ik van het boek weet helemaal niet aangevallen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:38:51 #17
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198229071
Dit verhaal is natuurlijk weer het zoveelste bewijs van wat iedereen al weet. Ook links weet het, alleen stopt het weg (er zijn ook linkse mensen die dit wel degelijk wel weten en ernaar handelen, bijvoorbeeld in Noorwegen en Denemarken). Maar voor degenen die het niet weten, het uit zich in hun woedende / ik wil er niets van horen reactie elke keer als ze hiermee geconfronteerd worden, dat is de algehele Westerse reactie ten aanzien van pijn: vermijden. Het lelijke van pijn is dat je het niet kunt vermijden en dat het zich op een gegeven moment in hele nare handelingen kan gaan omzetten: Nazi Duitsland is daar een goed voorbeeld van. We zitten nu in een fase waarin steeds meer mensen dit verhaal zat beginnen te worden, tegelijkertijd nog steeds tegen onbegrip en bedreigingen oplopen (zie de mevrouw in de OP) en er anderzijds een "woke" beweging tegenover begint te staan die ook aan momentum aan het winnen is. Een toekomstig bommetje dat een keer gaat barsten en dat allemaal omdat we elkaar geen eerlijk verhaal durven voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten.
pi_198229111
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:39 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Je leven inrichten op basis van 1400 jaar oude hallucinaties van een analfabete woestijnrover en dan over andere mensen zeggen dat ze niet weten hoe de wereld werkt....je verzint het toch niet.
Idd, volkomen gestoord.
pi_198229118
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:23 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Hoe valt zij haar ouders aan dan? Haar ouders worden zo ver ik van het boek weet helemaal niet aangevallen.
Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.

Maar dat ze het niet gedaan heeft getuigd van de andere kant wel van moed maar dat ze dan toch onder de groepsdruk bezwijkt en zich weer aan belachelijke door boze mannen verzonnen regeltjes gaat conformeren is wel schrijnend en toont het gevaar van religie aan.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:49:24 #20
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229145
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Actie = reactie ? Je bedoelt de disproportionele reactie dat mensen haar dood willen hebben? :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:51:09 #21
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229158
Maar ja, mensen die het kwalijk vinden dat iemand FOTOS maakt ter promotie van haar boek, probeer daar maar eens mee te praten...
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 08:52:01 #22
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229169
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:46 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.

Maar dat ze het niet gedaan heeft getuigd van de andere kant wel van moed maar dat ze dan toch onder de groepsdruk bezwijkt en zich weer aan belachelijke door boze mannen verzonnen regeltjes gaat conformeren is wel schrijnend en toont het gevaar van religie aan.
Het laat heel duidelijk zien dat er nog 1 religieus kankergezwel weg te snijden valt, die van vrouwonderdrukkend haatzaaiende gewelddadige islamisten.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198229187
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 01:53 schreef Gehrman het volgende:
De ware religie van onzekere besneden mannetjes.
Ik kan er nog steeds niet bij dat besnijdenissen nog steeds legaal zijn op de wereld.
2.
pi_198229255
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:52 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Het laat heel duidelijk zien dat er nog 1 religieus kankergezwel weg te snijden valt, die van vrouwonderdrukkend haatzaaiende gewelddadige islamisten.
Onze jehova's en streng gereformeerden en zelfs katholieken kunnen er ook wat van. Alle religies die vrouwen onderdrukken of achterstellen meteen uitzonderen uit het wetsartikel over vrijheid van godsdienst. ^O^
pi_198229276
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:46 schreef Basp1 het volgende:

Nou noemt ze haar moeder o.a. Karbonkel de kakkerlak’ en ‘islamofascistische despotin’. :D

Maar goed dat is haar recht. En zoals iemand al opmerkte had ze dit boek onder een pseudoniem moeten publiceren.
Hoezo "moeten"? Als we die kant opgaan moeten straks alle schrijvers onder een pseudoniem gaan publiceren omdat er heel misschien wel iemand is die zich "stoort" aan de inhoud...
pi_198229322
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo "moeten"? Als we die kant opgaan moeten straks alle schrijvers onder een pseudoniem gaan publiceren omdat er heel misschien wel iemand is die zich "stoort" aan de inhoud...
Soms kun je echt beter controversiële zaken vanuit een andere positie brengen. Vergelijkbaar met je geliefde leger daar lopen ze ook niet in roze tutus door het veld omdat ze dan ook te snel zichtbaar zijn voor de vijand. :D
pi_198229445
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed. Het is zeker niet te vergelijken met Simons, omdat zij voor goede zaken opkwam (het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie), itt deze bimbo die o.a. haar eigen ouders, waar ze nog bij inwoont en die haar nu beschermen, in een boek aanvalt en beledigd.
Je zegt eigenlijk dat het terecht is want het ze begon?

Waarom is het gepast binnen islamitische gemeenschap om gelijk iemand enorm te gaan bedreigen en uit hun gemeenschap te stoten? Waarom is het niet mogelijk om het te negeren of in gesprek te gaan?

Hoe ze het brengt is wellicht pijnlijk maar als iets pijn doet wil zeggen dat er mogelijk een kern van waarheid in zit.
pi_198229451
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja, en wat dan nog? Waarom is dat jouw probleem? Ze heeft een boek geschreven, waarom zou ze dat niet mogen promoten?
Waar zeg ik dat het mijn probleem is? Het is haar probleem, veroorzaakt door haarzelf en dan gaan janken over haat en bedreigingen om vervolgens als een trol model te gaan poseren voor haar boek.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat hij eigenlijk zegt: een (redelijk) mooie vrouw waarvan ik nu al weet dat ze mij niet wil.
Spreek voor jezelf. Zo denk jij. Ik vind haar niet mooi en zou haar niet willen als je me een miljoen erbij geeft.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:49 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Je bedoelt de disproportionele reactie dat mensen haar dood willen hebben? :D
Net als bij Sylvana Simons. Alleen bij haar ging het jaren door en waren de bedreigingen veel erger. Jij liet je toen ook zo van je vreedzame en vrouwvriendelijke kant zien. Hypocriet. Het gaat je hier puur om dat het iemand is uit de moslimgemeenschap, zodat je daar weer tegen aan kan schoppen. Je hebt zo te zien geen religie nodig om te haten.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 09:30:02 #29
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_198229503
Hier haar optreden in Op1, eerder deze maand. Toen ze nog durfde.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 09:35:35 #30
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198229552
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:25 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat het mijn probleem is? Het is haar probleem, veroorzaakt door haarzelf en dan gaan janken over haat en bedreigingen om vervolgens als een trol model te gaan poseren voor haar boek.
[..]

Spreek voor jezelf. Zo denk jij. Ik vind haar niet mooi en zou haar niet willen als je me een miljoen erbij geeft.
[..]

Net als bij Sylvana Simons. Alleen bij haar ging het jaren door en waren de bedreigingen veel erger. Jij liet je toen ook zo van je vreedzame en vrouwvriendelijke kant zien. Hypocriet. Het gaat je hier puur om dat het iemand is uit de moslimgemeenschap, zodat je daar weer tegen aan kan schoppen. Je hebt zo te zien geen religie nodig om te haten.
Laat me maar zien dat ik Sylvana dood wenste :)

En inderdaad, mijn mening over de gewelddadige vrouwonvriendelijke agressieve hypocriete religie genaamd islam is welbekend en door velen gedeeld. Hoe eerder die religie tot de laatste steen wordt afgebroken hoe beter. Religie heeft geen enkele plaats in onze moderne maatschappij.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198229555
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 07:58 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik had het in die zin niet over deze site (alhoewel hier ook jarenlang veel kwalijks over haar gezegd werd)
Jawel dat is hypocriet, dat ben ik met je eens. Alleen is 'iets kwalijks zeggen' een hele wereld van verschil met iemand verstoten.


quote:
" ... Op 18 mei 2016 sloot Simons zich aan bij de politieke beweging DENK.[8] Zij richtte zich op het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie en wilde zich inzetten voor "dekolonisatie van het onderwijs" en "empowerment van vrouwen".[9] Op de bekendmaking van haar politieke ambities volgden veel reacties, waaronder diverse racistische en seksistische. Zo verscheen er een 'uitzwaai-pagina' op Facebook, werd er een denigrerend carnavalsliedje over haar gemaakt en werd haar hoofd afgebeeld op een foto van een lynchpartij door de racistische Ku Klux Klan.[10] Tweeëntwintig personen werden vanwege deze zaak vervolgd, van wie er twintig werden veroordeeld voor opruiing en bedreiging.[11] Als gevolg van de bedreigingen werd Simons beveiligd in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. ..."
Tja, weinig goeds over te zeggen. Dit is niet hoe beschaving zou moeten werken.

quote:
Verstoting komt idd in alle religieuze als niet-religieuze gemeenschappen voor om verschillende redenen en gaat zeker ook zover dat iemand niemand meer overhoudt. ... Verder had zij dit kunnen weten als je in een boek pist en poept op je ouders (waar ze notabene nog bij woont en die nu haar in zekere mate beschermen/vergeven), familie en gemeenschap. Ze wil er blijkbaar zelf er niks mee te maken hebben. Zij heeft hen verstoten en zij hebben haar verstoten.
Jij vindt absolute uitsluiting en doodsbedreigingen enzo dan in verhouding met het schrijven van een kritisch stuk?

Nederlandse autochtonen begrijpen niet dat zo'n stukje schrijven meteen reden is om te verstoten, die stap is te groot. Je kan ook denken: laat die gek maar lullen.

quote:
De foto's van haar in het artikel spreken ook boekdelen. Alsof het een fotoshoot is om iets te promoten. Het gaat haar om het verhaal extra aandacht te geven zodat ze kan cashen.
Publiciteit genereren is idd een bekende truuk om boekjes te verkopen. Maar de marktverkoper gaat ook niet stilletjes achter een boom staan wachten tot iemand spulletjes komt kopen. Die prijst zijn waren ook aan.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2021 09:39:10 ]
pi_198229736
Dat is gewoon een narcistische moeder. Mijn moeder zei ook dat ik niet geboren had moeten worden. Heeft weinig met een geloof te maken. En tja, die mannen, dat blijft een probleem. Hirsi Ali heeft er net een boek over geschreven.
Ik heb wel eens het idee dat in de islamcultuur dingen rechtstreeks, onverbloemd naar buiten komen qua slechtheid van de mens, die bij de westerlingen veel meer verborgen en subtiel aanwezig is.
pi_198229934
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Geen vrouwen zo te zien.
9 van de 10 bekeerlingen zijn vrouw.
pi_198229948
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Onze jehova's en streng gereformeerden en zelfs katholieken kunnen er ook wat van. Alle religies die vrouwen onderdrukken of achterstellen meteen uitzonderen uit het wetsartikel over vrijheid van godsdienst. ^O^
Volgens mij hebben we de afgelopen jaren vooral veel demonstraties van vrouwen gehad voor meer gelijke rechten, salarissen, tegen geweld, uitbuiting (zoals #metoo), in het westen. Is hier een religie aan de macht?
pi_198229979
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:35 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]

Jij vindt absolute uitsluiting en doodsbedreigingen enzo dan in verhouding met het schrijven van een kritisch stuk?
Heb ik in andere posts beantwoord. Is niet zo.

quote:
Nederlandse autochtonen begrijpen niet dat zo'n stukje schrijven meteen reden is om te verstoten, die stap is te groot. Je kan ook denken: laat die gek maar lullen.
Je hebt het hier specifiek over het verstoten, en gewoon om een voorbeeld te noemen: Laatst schreef Gordon een boek, waardoor mensen waar hij negatief over schreef zich van hem afkeerden. Er zijn vast wel betere voorbeelden te noemen, maar dat is dus niet zo gek, als je zulke dingen wereldkundig maakt, en in plaats van het uit te praten er geld mee proberen te verdienen.
pi_198230058
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:11 schreef Basp1 het volgende:
Soms kun je echt beter controversiële zaken vanuit een andere positie brengen. Vergelijkbaar met je geliefde leger daar lopen ze ook niet in roze tutus door het veld omdat ze dan ook te snel zichtbaar zijn voor de vijand. :D
Jouw leger voorbeeld heeft vrij weinig met een pseudoniem (lees: anoniem) te maken. Om het even van een andere kant te bekijken, als ze dit boek onder een pseudoniem had geschreven was het hele deugcircus er bovenop gesprongen met opmerkingen dat het een complot van extreem-/ alt rechts of Baudet/ Wilders is om de Islam zwart te maken ofzo.

Daarnaast, kijk naar de kritiek op de kamervoorzitter van laatst. Met de kritiek ansich wordt weinig gedaan er wordt alleen maar gejankt over het feit dat die kritiek anoniem geuit is.
pi_198230085
Bedenk wel dat ze dus van alle kanten bedreigd word door met name jonge moslims, die dus zeer waarschijnlijk hier geboren en getogen zijn..

Islam is iets wat je echt moet reduceren in het westen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:21:19 #38
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198230100
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:12 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als je hier "religie/islam" vervangt met "atheisme/christendom/secularisme" klink je net als die extremistische moslims, precies dezelfde taalgebruik vol haat. Je hebt het alleen zelf niet in de gaten en denkt dat je echt anders bent. Triest, dat is echt triest.
Haat? Ik roep nergens op tot het gebruik maken van geweld jegens andersdenkenden. Het verkrachten van vrouwen omdat ze hun hoofddoek niet dragen, het afsnijden van hoofden van ongelovigen en het doodsteken van criticasters op hun geloof laat ik over aan de moslimfundamentalisten van deze wereld.

Religies zijn vaker de bron van geweld dan atheïsten, dus je argument is naast een emotioneel zwaktebod ook nog eens een volledig verzinsel.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:34:36 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230260
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar is zie helemaal geen kritiek op links, quote die stukken eens.
Zelfde geldt voor @Basp1 . Dat doet men dan alleen weer niet. Wat bewijst dat het perceptie is. Ze willen het erin lezen en gooien het terug. Zo ontstaat polarisatie. Dus bij deze: de uitnodiging staat nog steeds open om mijn post erbij te pakken en aan te wijzen waar ik "links de schuld geef" van iets. Nog beter, waarom leg je niet uit hoe bepaalde passages op jou overkomen en vraag je aan mij hoe ik dat bedoel, zodat we tot een soort van begrip kunnen komen?
pi_198230271
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:21 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Haat? Ik roep nergens op tot het gebruik maken van geweld jegens andersdenkenden. Het verkrachten van vrouwen omdat ze hun hoofddoek niet dragen, het afsnijden van hoofden van ongelovigen en het doodsteken van criticasters op hun geloof laat ik over aan de moslimfundamentalisten van deze wereld.

Religies zijn vaker de bron van geweld dan atheïsten, dus je argument is naast een emotioneel zwaktebod ook nog eens een volledig verzinsel.
Haat ja. Verander eens in je posts "religie/islam" met "atheisme/christendom/secularisme" en vertel me dat dat niet klinkt als iets wat een extremistische moslim zou zeggen? Haat zet aan tot geweld. Dus je zit op dezelfde weg.

Ja joh, al die oorlogen, 1ste en 2de wereldoorlog, die miljoenen levens hebben gekost, massamoorden gepleegd door atheisten zoals Stalin, Pol Pot, Mao, enz waarbij in een korte tijd miljoenen mensen zijn gedood, koude oorlog, Vietnam-oorlog, Korea-oorlog, Irak-oorlog, enz. enz. enz. zijn allemaal in naam van religie gevoerd. Niet uit eigen belangen, ideologieën als kapitalisme, communisme, imperialisme, enz.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 10:37:29 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230295
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:35 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Haat ja. Verander eens in je posts "religie/islam" met "atheisme/christendom/secularisme" en vertel me dat dat niet klinkt als iets wat een extremistische moslim zou zeggen? Haat zet aan tot geweld. Dus je zit op dezelfde weg.

Ja joh, al die oorlogen, 1ste en 2de wereldoorlog, die miljoenen levens hebben gekost, massamoorden gepleegd door atheisten zoals Stalin, Pol Pot, Mao, enz waarbij in een korte tijd miljoenen mensen zijn gedood, koude oorlog, Vietnam-oorlog, Korea-oorlog, Irak-oorlog, enz. enz. enz. zijn allemaal in naam van religie gevoerd. Niet uit eigen belangen, ideologieën als kapitalisme, communisme, imperialisme, enz.
Ideologieën werken als vervangers voor religies. Stalin is opgeleid tot priester. Als je je verdiept in het taalgebruik en de symboliek van de Sovjet-Unie zie je dat het Marxisme daar werd gebruikt als een alternatieve religie.
pi_198230304
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:19 schreef IbnFadlan het volgende:

Ik reageer zo hard, of laat me daartoe verleiden helaas, omdat sommige users hier ook ontspoord zijn. Ik bied aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan iets in mijn post mijn excuses aan.
En ik vind jou ontspoord...

Daarnaast hoef je van mij geen excuses aan te bieden hoor. Je opmerkingen zijn een prima inkijkje over hoe er gedacht wordt over afvalligen binnen de islam.
pi_198230515
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:12 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Volgens mij hebben we de afgelopen jaren vooral veel demonstraties van vrouwen gehad voor meer gelijke rechten, salarissen, tegen geweld, uitbuiting (zoals #metoo), in het westen. Is hier een religie aan de macht?
In bepaalde delen van nl nog steeds wel ja. En ook dat er hier een schrijfster door een stel geloofsfanaten met de dood bedreigd wordt vind je opeens normaal omdat radicaal rechtse wappies dat ook tegen silvana gedaan hebben? Ik vind het beide totaal niet normaal en onze overheid zou zulke bedreigers eens net zo hard moeten vervolgen als de relkneuzen die flinke straffen gehad hebben voor het oproepen tot rellen.
pi_198230706
triest dit. maar een raar verhaal. ze schrijft een boek waarin ze haar familie en cultuur afbrandt, maar woont wel nog thuis. en beslist nu zelfs dat ze stopt met schrijven en toch maar inbindt.

verder wel iets waardoor je bijna een hekel aan islam en die cultuur zou krijgen. maar er staat wel bij dat dit over een streng islamitisch gezin gaat. en dat ze met zo'n boek priecies al die gekkies achter haar aan krijgt. dan lijkt het toch iets anders dan dat het misschien is.
pi_198230803
Ik hevel dit maar over in een topic wat wel gerelateerd is. :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:08 schreef Hexagon het volgende:

Nou zoals de meesten mensen hebben ze helemaal geen duidelijke visie. Zijn een beetje met het dagelijkse leven bezig, roddelen wat over bekenden, drinken thee met elkaa en vinden het fijn als Galatasaray wint.

Je blijft steeds jezelfde mantra herhalen om het als een soort kwaadaardige monsters weg te zetten.

Ik heb als kind bij meerdere Turkse en Marokkaanse kinderen op school gezeten. Nooit gehoord dat ik naar de hel zou gaan. Het is echt een soort spook dat je ziet.
Wéér zon vaag antwoord zonder duidelijke inhoud. Als je stelt dat ik de islam zelf wegzet als monsterlijk, dan zou je gelijk hebben.

Maar zie het persoonlijke verhaal van Gül hierboven.

Zie het verhaal van de ondergedoken Franse Mila, met massaal +- 50.000 doodsbedreigingen.

Zie de petitie n.a.v. de onthoofding van de franse leraar, massaal +- 120.000 keer getekend om godslastering te verbieden.

Zie de stemmers van DENK; 9 op de 10 willen een verbod op (spot) prenten van Mohammed.

Allemaal mogelijk gemaakt door hoe de islam is opgezet en hoe het functioneert. Ik vind het monsterlijk. Wie, die gelooft in een moderne vrije gebalanceerde multi culturele samenleving, niet? Een onthoofding n.a.v. een vermoeden van het tonen van een prent, en daarna een petitie opzetten om het tonen van prenten te verbieden, die massaal getekend word? Monsterlijk ja. En niets anders. Ja, walgelijk enz enz.

Dat je nu met een persoonlijk voorbeeldje komt om te zeggen ''ik heb nergens last van gehad, dus het zal allemaal wel meevallen'' toont aan dat je er heel erg naïef naar kijkt. Ik vraag mij alleen af of dat bewust of onbewust is.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 11:19:46 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198230806
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:54 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In bepaalde delen van nl nog steeds wel ja. En ook dat er hier een schrijfster door een stel geloofsfanaten met de dood bedreigd wordt vind je opeens normaal omdat radicaal rechtse wappies dat ook tegen silvana gedaan hebben? Ik vind het beide totaal niet normaal en onze overheid zou zulke bedreigers eens net zo hard moeten vervolgen als de relkneuzen die flinke straffen gehad hebben voor het oproepen tot rellen.
De uitnodiging staat nog steeds open trouwens. Het kan niet langs je heen zijn gegaan denk ik zo. Vraag: waarom negeer je het? Eerst claim je iets en vervolgens ga je niet in op de uitnodiging om de claim te onderbouwen.
pi_198230906
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor @:Basp1 . Dat doet men dan alleen weer niet. Wat bewijst dat het perceptie is. Ze willen het erin lezen en gooien het terug. Zo ontstaat polarisatie. Dus bij deze: de uitnodiging staat nog steeds open om mijn post erbij te pakken en aan te wijzen waar ik "links de schuld geef" van iets. Nog beter, waarom leg je niet uit hoe bepaalde passages op jou overkomen en vraag je aan mij hoe ik dat bedoel, zodat we tot een soort van begrip kunnen komen?
Jou woorden" Ook links weet het, alleen stopt het weg "

Beide publicaties waar we het over hebben komen uit de volkskrant en parool linkse bolwerken in de optiek van de beinvloede massa hier, die toch aandacht aan de zaak besteden dus niet weg kijken of stoppen. Dan wordt er hier nog wat NPO filmpjes aangehaald ook weer de linkse media.

En dan nog het serieus hebben over polarisatie vanuit de andere partij :')
  zaterdag 27 februari 2021 @ 12:09:51 #49
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198231403
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 11:19 schreef SpaceOddity het volgende:
Ik hevel dit maar over in een topic wat wel gerelateerd is. :)
[..]

Wéér zon vaag antwoord zonder duidelijke inhoud. Als je stelt dat ik de islam zelf wegzet als monsterlijk, dan zou je gelijk hebben.

Maar zie het persoonlijke verhaal van Gül hierboven.

Zie het verhaal van de ondergedoken Franse Mila, met massaal +- 50.000 doodsbedreigingen.

Zie de petitie n.a.v. de onthoofding van de franse leraar, massaal +- 120.000 keer getekend om godslastering te verbieden.

Zie de stemmers van DENK; 9 op de 10 willen een verbod op (spot) prenten van Mohammed.

Allemaal mogelijk gemaakt door hoe de islam is opgezet en hoe het functioneert. Ik vind het monsterlijk. Wie, die gelooft in een moderne vrije gebalanceerde multi culturele samenleving, niet? Een onthoofding n.a.v. een vermoeden van het tonen van een prent, en daarna een petitie opzetten om het tonen van prenten te verbieden, die massaal getekend word? Monsterlijk ja. En niets anders. Ja, walgelijk enz enz.

Dat je nu met een persoonlijk voorbeeldje komt om te zeggen ''ik heb nergens last van gehad, dus het zal allemaal wel meevallen'' toont aan dat je er heel erg naïef naar kijkt. Ik vraag mij alleen af of dat bewust of onbewust is.
Tja ik zal nergens ontkennen dat de achterlijke plattelandscultuur waar veel migranten vandaan komen er niet een is waar ik nou zo enthousiast over ben. Maar daar gaat het me in jouw kruistocht op dit forum niet om. Jij bent voortdurend bezig een veel grotere groep mensen verdacht te maken van van alles. Je kijkt niet eens hoe iemand handelt, het is bij voorbaat fout. Het is ook niet gericht op oplossingen maar vooral op destructieve gedachten.

En waarom is het zo naief eigen ervaringen mee te nemen? Ik heb in mijn leven in ieder geval met een diverse groep mensen van islamtische achtergrond te maken gehad. Dat kunnen veel van die PVV'ers uit de provincie niet zeggen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 12:10:35 #50
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_198231414
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 01:10 schreef kair2763 het volgende:
Aandachtshoer keert de ware religie van God de rug toe.
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 02:02 schreef IbnFadlan het volgende:
Zo'n arrogante bimbo, die geen weet heeft van hoe de wereld werkt, dat je oogst wat je zaait.
:D
Meisje wordt 17 jaar lang geïndoctrineerd,
Meisje gaat studeren,
Meisje schrijft een boekje hoe het thuis werkelijk ging
Meisje krijgt de halve islamitische wereld over zich heen,

Hoe treurig is het om een familie af te rekenen op de daad van 1 kind, werden alle families van die crimineeltjes maar hetzelfde behandeld, dan zou half West zich rot schamen, maar dat is niet aan de orde, iemand die op eigen, kennelijk eerlijke wijze, beschrijft hoe het er werkelijk aan toe gaat in die wereld, die moet je verstoten, angst inboezemen en voor alles wat lelijk is uitmaken, treurig, gespeend van elke vorm van zelfreflectie en overigens volkomen voorspelbaar. oO<
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_198231661
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:09 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ik heb in mijn leven in ieder geval met een diverse groep mensen van islamtische achtergrond te maken gehad.

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_198232037
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 09:02 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Geen vrouwen zo te zien.
Ik zie toch meer dan genoeg vrouwelijke bekeerlingen hier hoor ;)
https://www.youtube.com/results?search_query=revert+story

Tijd dat ik me ook bekeer!
Aninda Chakma
pi_198232885
quote:
15s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:10 schreef YuckFou het volgende:

[..]

[..]

:D
Meisje wordt 17 jaar lang geïndoctrineerd,
Meisje gaat studeren,
Meisje schrijft een boekje hoe het thuis werkelijk ging
Meisje krijgt de halve islamitische wereld over zich heen,

Hoe treurig is het om een familie af te rekenen op de daad van 1 kind, werden alle families van die crimineeltjes maar hetzelfde behandeld, dan zou half West zich rot schamen, maar dat is niet aan de orde, iemand die op eigen, kennelijk eerlijke wijze, beschrijft hoe het er werkelijk aan toe gaat in die wereld, die moet je verstoten, angst inboezemen en voor alles wat lelijk is uitmaken, treurig, gespeend van elke vorm van zelfreflectie en overigens volkomen voorspelbaar. oO<
Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 14:30:24 #54
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198233267
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
Ik vind het echt verwonderlijk dat de enige "verdediging" die je eropna kan houden het vingerwijzen naar anderen is met niet-onderbouwde cijfers die nergens op slaan en totaal niet te vergelijken zijn.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_198233486
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
Ik heb dit soort gelijk vragen nu al tig keer aan hem gesteld.

Geen enkele keer een echte inhoudelijk reactie, telkens draaiende tafels.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 14:50:54 #56
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_198233566
Beetje naïef je achterlijke ouders en achterlijke religieuzen zo te onderschatten.
Dat is haar fout.
De rest is de fout van de religieuze domheid/achterlijkheid in haar omgeving.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_198233781
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Typisch hoe het iedere keer zo moeilijk is voor wappie islamieten om het verschil tussen iemand niet mogen en willen vermoorden te begrijpen.
De vele ernstige bedreigingen die Sylvana kreeg, in die mate dat ze in opdracht van NCTV een beveiliger kreeg, en de vele haatreacties richting haar, is meer dan alleen iemand niet "mogen". Best vermakelijk hoe jullie hier alle misdragingen van jullie kant bagatelliseren en van de andere kant overdrijven. Het is kinderlijk en getuigt niet van empathisch vermogen of intelligentie. Evenzo iemand snel wegzetten als "wappie", zodat je geen inhoudelijke discussie hoeft aan te gaan.

quote:
7s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:30 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik vind het echt verwonderlijk dat de enige "verdediging" die je eropna kan houden het vingerwijzen naar anderen is met niet-onderbouwde cijfers die nergens op slaan en totaal niet te vergelijken zijn.
Ik begrijp waarom je dat vind, je bent een andere mening in deze echo-chamber niet gewend, ik begrijp waarom je het ziet als "verdedigen", terwijl ik relativeer. Voor cijfers kun je zelf google gebruiken, ik overdreef niet met "duizenden", integendeel.
pi_198233977
Lala is ofwel achterlijk, ofwel een leugenares!

Toen ze op youtube actief was zei ze "mijn familie/vrienden weten niet dat ik dit doe". O wee als ze erachter komen!

Die bitch denkt dat allochtonen even achterlijk als haar zijn _O-

Verder is dit natuurlijk een verdienmodel geworden en wil ze tokkie-geldkoeien uitmelken:

The Islamophobia Industry: How the Right Manufactures Fear of Muslims Paperback
https://www.amazon.com/Is(...)uslims/dp/0745332536
pi_198234155
Zij schrijft dat boek om zichzelf te bevrijden uit een gemeenschap die haar benauwt, die haar beknot. Zij is dus degene die exact weet hoe haar omgeving denkt en helemaal hoe er wordt gedacht over afvalligen. Zij wil af van het fanatisme en schrikt van datzelfde fanatisme. Ik begrijp niet wat ze verwacht had. Dat haar ouders trots op haar zouden zijn? Dat de omgeving als een blad om de boom zouden omdraaien en hun ideeën meteen zouden veranderen?
Mensen die zich ontworstelen uit een dogmatische omgeving (joods orthodox, streng katholiek, orthodox gereformeerd, orthodox islamitisch, streng hindoeistisch, marxistisch, socialistisch, anti-semitisch etc. Etc) worden vrijwel altijd verstoten en zelden getolereerd. Dogmatische milieus tolereren geen aanval van binnenuit. Daarom schrijven ze pas een boek of treden in de openbaarheid als ze zich NIET meer dagelijks erin bevinden en ze al min of los gemaakt hebben.

Het is geen typsich Islam-dingetje. Het is al zo oud als de mensheid bestaat. Je bevuilt niet je eigen nest en hoe dogmatischer de omgeving des te heftiger de reacties, uitstoting en bestraffing zal zijn.

Moet je dan je altijd maar schikken als je de pech hebt om op te groeien met dogma’s en regels en doctrines die je beknellen en waar je niet mee kunt leven? Dat niet, maar het zal nooit of te nimmer gaan zonder pijn, zonder strijd, zonder volledige of tijdelijke verstoting, zonder woede van de mensen die zonder meer heilig geloven in hun doctrines. Ze heeft eigenlijk geen keuze: doorzetten en alle woede, bedreigingen en verdriet nemen en misschien zelfs (tijdelijk) breken met haar familie of terugkeren en de dogma’s te aanvaarden.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:37:40 #60
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_198234269
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:31 schreef Injetta het volgende:
Zij schrijft dat boek om zichzelf te bevrijden uit een gemeenschap die haar benauwt, die haar beknot. Zij is dus degene die exact weet hoe haar omgeving denkt en helemaal hoe er wordt gedacht over afvalligen. Zij wil af van het fanatisme en schrikt van datzelfde fanatisme. Ik begrijp niet wat ze verwacht had. Dat haar ouders trots op haar zouden zijn? Dat de omgeving als een blad om de boom zouden omdraaien en hun ideeën meteen zouden veranderen?
Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
We have always been at war with Eastasia.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:40:28 #61
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198234313
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:37 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
Nou ja, deze man heeft het ook niet heel gemakkelijk.

  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:45:40 #62
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_198234380
quote:
Inderdaad, voor ex-zwaar gereformeerden en homoseksuele christenen is het, zeker in de bible belt, ook geen fijn leven. Echter is het voor islamitische geloofsafvalligen die daar zo openbaar voor uitkomen en hard trappen nog wel een paar graden erger. Ik heb wel het idee dat de moslims het seculariseringsproces sneller aan het doorlopen zijn dan de christenen in Nederland dat hebben gedaan, een van de redenen waarom de reactie ook heftiger is.
We have always been at war with Eastasia.
pi_198234387
Typisch dat er opeens weer accounts zijn die hier tegen haar verhaal in moeten gaan uit exact dezelfde achterlijke hoek als beschreven in haar verhalen :')
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  zaterdag 27 februari 2021 @ 15:48:56 #64
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198234444
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Inderdaad, voor ex-zwaar gereformeerden en homoseksuele christenen is het, zeker in de bible belt, ook geen fijn leven maar voor islamitische geloofsafvalligen die daar zo openbaar voor uitkomen en hard trappen is het nog wel een paar graden erger al heb ik wel het idee dat de moslims het seculariseringsproces sneller aan het doorlopen zijn dan de christenen in Nederland dat hebben gedaan.
True. Alhoewel dat ook afhankelijk is van de kringen waarin je verkeert. Niet iedere moslim die de islam de rug toekeert zal op deze behandeling kunnen rekenen, dat zal vooral voor de heel orthodoxe kringen gelden.
pi_198234503
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:37 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Op het eerste gezicht lijkt dit een zelfde soort zelfontketening als Franca Treur en Maarten 't Hart, echter reken er maar op dat zij wel doodsbedreigingen krijgt en het niet alleen blijft bij verstoting en onbegrip.
Oh, die doodsbedreigingen geloof ik zeker. Hoe dogmatischer en hoe meer een gemeenschap leeft met denkbeelden die zijn gebaseerd op angst, vergelding en verdoemenis, hoe heftiger de mensen van die gemeenschap zullen reageren. Het roept doodsangst op en haat. Iemand valt het fundament van hun bestaan aan en zelfs de gedachte dat je het tolereert kan van jouzelf ook een afvallige maken. Helemaal als het gebaseerd op God of Goden die alles zien en over je gaan oordelen. Dan is een verboden gedachte al goed voor de hel. Waarschijnlijk zijn de doodbedreigers juist degenen die het meest angstig zijn en vrezen geen goede gelovige te zijn. Dus hoe harder en openbaarder ze haar verketteren en bedreigen hoe beter ze zich voelen.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_198235304
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 10:10 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

9 van de 10 bekeerlingen zijn vrouw.
Zijn daar ook cijfers van?
  zaterdag 27 februari 2021 @ 17:53:58 #67
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_198236119
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:
Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
Lol, ik durf rustig te stellen dat, mits jij islamitisch bent opgevoed, ik een veel ruimere, progressieve tolerante opvoeding heb gehad dan jij.
En dat er in duizenden Nederlandse gezinnen ook veel vreselijk leed is zal ik niet ontkennen, het grote verschil is dat als een kind daar een boek over schrijft zij, en met haar de hele familie, vervolgens uitgemaakt wordt voor wat al niet en niet normaal meer over straat kan, of je moet de zus van Holleeder zijn. :+
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  zaterdag 27 februari 2021 @ 18:32:44 #68
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_198236728
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 11:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Jou woorden" Ook links weet het, alleen stopt het weg "

Beide publicaties waar we het over hebben komen uit de volkskrant en parool linkse bolwerken in de optiek van de beinvloede massa hier, die toch aandacht aan de zaak besteden dus niet weg kijken of stoppen. Dan wordt er hier nog wat NPO filmpjes aangehaald ook weer de linkse media.

En dan nog het serieus hebben over polarisatie vanuit de andere partij :')
Aaaah, zoals ik al dacht. Je vraagt niks, je stelt. En waar heb ik gezet dat links hier debet aan is conform je stelling?

Zullen we even mijn post erbij pakken dan?

quote:
Dit verhaal is natuurlijk weer het zoveelste bewijs van wat iedereen al weet. Ook links weet het, alleen stopt het weg (er zijn ook linkse mensen die dit wel degelijk wel weten en ernaar handelen, bijvoorbeeld in Noorwegen en Denemarken).
Ik zeg hier letterlijk dat er linkse mensen zijn die het wel weten en er ook naar handelen.

quote:
Maar voor degenen die het niet weten, het uit zich in hun woedende / ik wil er niets van horen reactie elke keer als ze hiermee geconfronteerd worden, dat is de algehele Westerse reactie ten aanzien van pijn: vermijden.
Dit deel slaat dus op degenen die het wel weten (zoals iedereen), maar die pijn niet willen voelen. De Jesse Klavers en Rob Jettens van deze wereld.

quote:
Een toekomstig bommetje dat een keer gaat barsten en dat allemaal omdat we elkaar geen eerlijk verhaal durven voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten.
We elkaar geen eerlijk verhaal voorhouden en men alleen maar op de persoon aan het spelen is in dit soort debatten. Waar praat ik over "polarisatie vanuit de andere partij" hier?

Kortom, jij doet hier aan polarisatie, jij verdraait mijn woorden, jij handelt vanuit je eigen perceptie. Maak niet van jouw probleem mijn probleem. Jij bent een onderdeel van het probleem door jouw opstelling in het debat. Kom daar voor uit en ga niet iemand met een andere mening dan jij in een hokje duwen.
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 19:03:53 #69
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198237254
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:51 schreef Scorpie het volgende:
Maar ja, mensen die het kwalijk vinden dat iemand FOTOS maakt ter promotie van haar boek, probeer daar maar eens mee te praten...
Nou ja. Het wel zonder hoofddoek hoor :{w
-XOXO- Je maintiendrai
pi_198237280
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 27 februari 2021 @ 19:07:03 #71
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_198237303
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Als je zelf Turks bent ja :')
-XOXO- Je maintiendrai
  zaterdag 27 februari 2021 @ 19:12:10 #72
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198237389
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 02:02 schreef IbnFadlan het volgende:
Je lekker negatief uiten in een boek over je ouders, familie en gemeenschap (die het goed bedoelden en daarbij fouten maakten of niet beter wisten) en dan denken dat het niet terugkaatst. Maar ja, als ik zo haar foto's zie, begrijp ik het ergens wel: Zo'n arrogante bimbo, die geen weet heeft van hoe de wereld werkt, dat je oogst wat je zaait.
Ach ach, wat een dom oppervlakkig geneuzel weer. Er staat een vrouw met make-up op een foto: snel, laten we haar belachelijk maken!!!

:')

quote:
Was lekker weggegaan bij je familie en gemeenschap en een gelukkig leven gaan leiden, maar nee, gewoon dom een boek schrijven waarin je zeikt en poept over je eigen ouders, familie, gemeenschap en cultuur ("ik dacht dat ze er niet achter zouden komen"), en dan denken dat het geen negatieve reacties teweegbrengt. En misschien wist ze wel dat ze deze reactie kon krijgen, zodat ze nog meer het slachtoffer kan spelen, ruchtbaarheid aan kan geven en kan cashen met haar boek.
Als mensen overal dubieuze intenties in zien noemen we dat ook wel 'projectie'.

quote:
Voor sommige users hier: niet schijnheilig reageren, we weten allemaal hoe velen van jullie hier (en landelijk) over bijv. Sylvana Simons denken en op precies dezelfde schandelijke wijze jarenlang omgingen toen jullie dachten dat zij hetzelfde deed. Vanwege de vele haatreacties en bedreigingen aan haar adres moest ze beveiligd worden in opdracht van de NCTV. Dus voordat jullie met de vinger wijzen, even in de spiegel kijken:

[ afbeelding ]
Jammer van de rest van je post, want dit snijdt dan wel weer hout.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 19:14:39 #73
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198237438
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Zo hé, "halve islamitische wereld".

Je bent zelf ook niet vrij van indoctrinatie, bijna niemand is dat. En zij beschrijft net zo hoe het er "werkelijk" toe gaat in haar wereld als de vele duizenden autochtone Nederlanders die door hun ouders/familie zijn mishandeld (lichamelijk, geestelijk als seksueel) of vermoord (o.a. in "gezins/familiedrama's") de jouwe beschrijft.
En jij voelt je vervolgens geroepen om haar op basis van het zichtbaar maken van die ervaringen nog even verder de grond in te boren.

Echt, chapeau.

:')
pi_198237520
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:07 schreef datismijnmening het volgende:

[..]

Als je zelf Turks bent ja :')
zij is toch Turks :?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198238564
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 08:07 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Ik praat haat, bedreigingen of geweld niet goed, ik zeg actie = reactie. Wat zij heeft gedaan is dus ook niet goed.
Ja ja. Actie = reactie, klopt.

Haar boek is een reactie.

Het is de islam, die een cultuur van beperking en belemmering creëert. Een mens behoort vrij te zijn, zeker hier. Het schrijven van het boek is haar reactie op haar opgelegde en afgedwongen beperkingen en belemmeringen, vanuit islamitisch oogpunt.

Daar heb jij, of een hoop andere moslims, het niet over. Je laat het zelf zien hier; het gebrek aan zelfreflectie, iets wat zeer typerend is voor alle religies, verergert de situatie (voor haar en voor anderen) alleen maar.

Maar wat de islam een aparte status geeft ten opzichte van andere religies, is dat er een rechtvaardiging en zelfs een motivatie voor handen ligt om over te gaan op fysiek geweld.
Iets wat voor heel veel moslims als terecht en vanzelf sprekend word gezien.
Iets wat door een aanzienlijk aantal moslims in de praktijk word gebracht.
Iets wat door maar heel weinig moslims in het openbaar word tegengewerkt.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198238668
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niks mis met een Turkse huwelijkspartner.
Nee.

Maar wel als je gedwongen word.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198238758
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 15:30 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Wat nou jullie? Omdat ik geen moslim ben hoor ik bij een groep ofzo? Jij hebt een magische onzichtbare vriend met als profeet een pedofiele massamoordenaar. In welke context anders dan religie maakt dat je geen wappie?
Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021. Waar kinderen steeds jonger geseksualiseerd worden en pedofilie genormaliseerd. Laatst was er nog een nieuwsbericht over dat er hier kinderen worden geneukt en gemarteld, met een "mooie" foto erbij in het artikel zodat we het beter konden visualiseren, waarbij ze er een nieuw term voor hadden bedacht (zodat zieke geesten er alvast naar kunnen gaan zoeken).

[ Bericht 9% gewijzigd door IbnFadlan op 27-02-2021 20:27:31 ]
pi_198238766
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:14 schreef Poem_ het volgende:

[..]

En jij voelt je vervolgens geroepen om haar op basis van het zichtbaar maken van die ervaringen nog even verder de grond in te boren.

Echt, chapeau.

:')
Omdat haar intentie en wat ze beschrijft niet klopt. Als je zo'n hekel en problemen hebt met je ouders/opvoeding zou je niet bij hen zijn blijven wonen, helemaal niet bij het uitgeven van zo'n boek. De laatste zin in het volkskrant-artikel zegt waar het omdraait: ... Lale Gül: Ik ga leven. Prometheus; 304 pagina’s; ¤ 19,99.

Anderen zijn haar voorgegaan: Ayaan Hirsi Ali (bleek een leugenaar en vertrok naar de VS), Ehsan Jami (bleek ook een leugenaar), ze zochten gewoon aandacht om te cashen met hun werk.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:24:45 #79
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_198238913
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021.
Dat denk jij omdat we hier de beerput open trekken. Dat zie ik maar een paar moslims doen, en die noem jij leugenaar.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_198238977
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:12 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Nee.

Maar wel als je gedwongen word.
Definieer dwingen.
Bijvoorbeeld:
Stel dat jij en ik vrienden zijn.
Jij gaat met iemand anders om of wil met diegene omgaan.
Vervolgens zeg ik tegen jou: Stop met die andere of er komt een einde aan onze vriendschap.
Dan heb jij opties. Of jij gaat met die ene of met mij of geen van beide kan natuurlijk ook.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:44:41 #81
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198239362
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Omdat haar intentie en wat ze beschrijft niet klopt. Als je zo'n hekel en problemen hebt met je ouders/opvoeding zou je niet bij hen zijn blijven wonen, helemaal niet bij het uitgeven van zo'n boek.
Onzin, de wereld is niet zo zwart-wit.

Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waaruit blijkt dat het allemaal niet zo simpel is. Bovendien ga je daarmee volledig voorbij aan alle mogelijke motieven die daaraan ten grondslag kunnen liggen.

Mogelijk is ze zelf nog wel in staat om een scheiding te maken tussen enerzijds de persoon en diens karakter zelf en anderzijds de religie diegene aanhangt. Zelf blijk je dat dan weer niet echt te kunnen, maar soit, dat was al eerder gebleken.

Het is echt schandalig hoe ze hier wordt zwartgemaakt, enkel maar omdat ze haar ervaringen en waarnemingen beschrijft. Echt nieuw is het ook niet, Franca Treur werd hier eerder ook al genoemd. Maar omdat het dan in boekvorm is wordt daar weer een geldbeluste intentie op geprojecteerd.

:')

En zelfs als ze inderdaad wel op geld uit zou zijn en ze een andere intentie heeft dan wat jij meent te kunnen beoordelen: is dat reden om dan maar iemand zwart te maken?
pi_198239455
Roger Penrose over ons heelal en hoe het onmogelijk per toeval ontstaan kan zijn

De wetenschap staat aan de kant van religie. Nobelprijswinnaar Penrose toont mathematisch aan hoe God alles geschapen heeft. Dus ik begrijp niet waarom atheïsten die claimen een voorouder met apen te delen, zo arrogant doen jegens gelovigen.

Lale is een slachtoffer van het kolonialisme.
pi_198239521
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Zolang de kerel die je twaalfjarige dochter van de straat trekt maar seks blijft houden na haar 18e is het geen pedo volgens die bron. Geen wonder dat er geen pedo's in het midden oosten zijn. Zolang je misbruik maar lang genoeg doorgaat is het beter dan kort misbruik. Wat een geweldige culturele aanwinst is deze logica!
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:17 schreef IbnFadlan het volgende:

[..]

Als Nederlander ben jij wel de laatste die een ander moet beschuldigen van pedofilie. Zowat elke week wordt er ergens in een ontwikkelingsland een Nederlander opgepakt omdat ie kinderen neukt en daarbij martelt. Het wemelt hier van de pedo's, in die mate dat er mensen zijn die zich gedwongen voelen de heft in eigen handen te nemen en ze op te jagen, maar die worden dan wel bekritiseerd en hard aangepakt. De meeste kinderporno wordt in dit land gehost en ook gemaakt, waar nauwelijks iets tegen gedaan wordt. Politici die pedo's zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden; De ene na de andere beerput die in een doofpot wordt gestopt; Pedo's die kindercrèches, scholen, zwembaden, enz. infiltreren en zelfs baby's neuken en filmen, degenen die opgepakt worden krijgen een paar maanden tot enkele jaren en mogen daarna weer in de buurt van kinderen wonen/werken; Zelfs een lange tijd was er legaal een politieke pedofiele partij actief. Dus voordat je met de vinger naar een ander wijst, iemand die in de middeleeuwen leefde toen het wereldwijd normaal was om te 'huwen' met 'meisjes', even kijken naar je eigen pedo-wonderland anno 2021. Waar kinderen steeds jonger geseksualiseerd worden en pedofilie genormaliseerd. Laatst was er nog een nieuwsbericht over dat er hier kinderen worden geneukt en gemarteld, met een "mooie" foto erbij in het artikel zodat we het beter konden visualiseren, waarbij ze er een nieuw term voor hadden bedacht (zodat zieke geesten er alvast naar kunnen gaan zoeken).
Neem er nog een theejongen bij m'n jongen.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 20:59:00 #84
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_198239675
De reacties op deze jonge vrouw bevestigen alleen maar het beeld van een zieke en achterlijke cultuur.
pi_198239741
Fidan Ekiz waarschuwde haar al dat dit er aan zat te komen, die weet uit ervaring wat voor ellende het geeft om kritisch te zijn op de Islam en op de Turkse cultuur. Ze was daar vrij naief in,
Ik ben blij met mensen als Fidal en Özkan (Eus), perfect geïntegreerde mensen met Turkse roots en met een duidelijke mening.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_198239897
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Definieer dwingen.
Bijvoorbeeld:
Stel dat jij en ik vrienden zijn.
Jij gaat met iemand anders om of wil met diegene omgaan.
Vervolgens zeg ik tegen jou: Stop met die andere of er komt een einde aan onze vriendschap.
Dan heb jij opties. Of jij gaat met die ene of met mij of geen van beide kan natuurlijk ook.
Dwingen;
quote:
door macht uit te oefenen zorgen dat iemand iets doet
Als jij weet dat onze vriendschap voor mij van enorm belang is dan heb jij veel macht, en dus een uiterst effectief pressie middel in handen om boven gemiddeld veel invloed uit te oefenen op "mijn" keuze.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198240941
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:07 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Dwingen;
[..]

Als jij weet dat onze vriendschap voor mij van enorm belang is dan heb jij veel macht, en dus een uiterst effectief pressie middel in handen om boven gemiddeld veel invloed uit te oefenen op "mijn" keuze.
Ja, zoiets kan je bijna iedere werkgever aanrekenen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198241045
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:16 schreef IbnFadlan het volgende:
Kun je googlen, zowat in elk westers land zijn het meer vrouwen die zich bekeren dan mannen.
Kom nou maar gewoon met een link waar die 90% van je onderbouwd wordt.
pi_198241078
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Ik vind anderen beperken in hun vrijheid dmv (bijvoorbeeld) sociale buitensluiting en (dreiging van) fysiek geweld nog vééééél onbeschofter.

Blijkbaar jij niet. Want daar heb je het helemaal niet over. Terwijl dit topic daar wel over gaat.

Want jij vind het niet erg dat zij niet hier in diezelfde vrijheid kan leven waar iedereen hier in Nederland recht op heeft.

Nee, dat er hier wat over die profeet word gezegd; dat is voor jou hier van belang.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_198241197
quote:
Ook kinderen jonger dan 18 jaar mag je uit huis zetten. De wet zegt dat je – als gezaghebbende ouder – onderdak moet geven aan je minderjarige kind (of kinderen), maar niet dat dit per se in je eigen huis hoeft te gebeuren. Op grond daarvan kun je een minderjarig kind de deur wijzen.
Google ff 'het kind uit het huis zetten' en zie daar de resultaten.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:03:16 #91
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_198241205
Waarom gaan jullie nog met die gast(en) in discussie? :')

Of het zijn trollen: dan is discussie nutteloos
Of het zijn echt diepgelovige mensen: dan is discussie eveneens nutteloos

Trollen moet je negeren. Gelovigen moet je ook negeren (en als ze onder het mom van hun geloof de wet overtreden vervolgen).

[ Bericht 6% gewijzigd door Twiitch op 27-02-2021 22:10:16 ]
pi_198241241
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:52 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ja, zoiets kan je bijna iedere werkgever aanrekenen.
Ja.

Maar dat is in formeel verband.
Daarom hebben we vakbonden.

Of heeft Gül ook iets/iemand waar ze met haar familie naar toe kan gaan voor bemiddeling?

Ja. Laat me raden; de moskee.

Nou dat gaat helemaal goed komen voor die meid. :')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:15:15 #93
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198241453
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 12:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ok, en met hoeveel heb je (meer of minder) diepzinnige gesprekken gehad over het geloof of hun visie op bv spotprenten en de massale bedreigingen als gevolg daarvan, de hoofddoek of boerka, of zo mogelijk over de onmenselijke wandaden uit naam van hun geloof?
Nee die heb ik niet met ze aangezien ik ze geen zaken ga aanrekenen die anderen doen.

Het schijnt voor velen heel lastig te zijn mensen als individu te zien en niet als een leger orcs
pi_198241548
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:04 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ja.

Maar dat is in formeel verband.
Daarom hebben we vakbonden.

Of heeft Gül ook iets/iemand waar ze met haar familie naar toe kan gaan voor bemiddeling?

Ja. Laat me raden; de moskee.

Nou dat gaat helemaal goed komen voor die meid. :')
Een volwassen kind dat moet oprotten als deze niet doet wat de ouders zeggen? Dit komt heel vaak voor. Ik denk zelfs meer onder autochtonen dan onder allochtonen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198241674
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:44 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Zeer onbeschofte reactie.

Maar de hoogste Europese rechter heeft deze leugens al ontkracht: geen pedo, wappies waren niet in staat om het bewijs te leveren dat hij een pedo was, en het bewijs dat ze zogenaamd hadden sprak in het voordeel van de profeet, aangezien de profeet als 25-jarige met een 40-jarige vrouw was getrouwd.
Met een 39 jarige weduwe die vanwege haar positie als vrouw zich zo snel mogelijk aan een man moest binden anders kon zij haar erfenis kwijt raken. En toen viel haar oog op Mohammed, die eigenlijk met zijn jongere nichtje Fachita wilde trouwen maar door haar vader was afgewezen. Het was een verstandshuwelijk. Niet meer en niet minder, en ook op haar initiatief.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_198241680
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:19 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Een volwassen kind dat moet oprotten als deze niet doet wat de ouders zeggen? Dit komt heel vaak voor. Ik denk zelfs meer onder autochtonen dan onder allochtonen.
Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.

En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 27 februari 2021 @ 22:31:32 #97
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198241837
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:24 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.
Niet echt, in de reformatorische hoek is dat eveneens aan de orde van de dag.

quote:
En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
Onjuist.

quote:
In tegenstelling tot wat in het westen vaak gedacht wordt, is eerwraak geen typisch islamitisch, maar een regionaal verschijnsel. De gemeenschap waartoe men behoort, bepaalt hoe normen en waarden worden toegepast. Eerwraak komt voor in Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Israël, Jordanië, Pakistan, India, Syrië, Tsjetsjenië, Zuidoost Turkije, Georgië en Saoedi-Arabië. In Noord-Afrika bestaat weliswaar dezelfde gedachtegang, maar wordt de schuldige (zie verder) in het algemeen niet gedood. In Europa komt eerwraak met name voor in de Kaukasus en Mezzogiorno (Zuid-Italië). Voornamelijk uit regio's als Sicilië, Calabrië en Campania.
pi_198242039
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ik vind anderen beperken in hun vrijheid dmv (bijvoorbeeld) sociale buitensluiting en (dreiging van) fysiek geweld nog vééééél onbeschofter.

Blijkbaar jij niet. Want daar heb je het helemaal niet over. Terwijl dit topic daar wel over gaat.

Want jij vind het niet erg dat zij niet hier in diezelfde vrijheid kan leven waar iedereen hier in Nederland recht op heeft.

Nee, dat er hier wat over die profeet word gezegd; dat is voor jou hier van belang.
Ik kan haar niet helpen.

Jouw lege woorden zullen haar niet helpen.

Niemand kan haar helpen behalve zij zelf.
pi_198242063
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:24 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Een hele gemeenschap die over iemand heen valt?

Nee, dat patent hebben religieuzen.

En de islam is bijzonder erg in deze vanwege de sociale controle, de schaamte en dan ook nog geweld, zoals eerwraak.

Eerwraak, dat zie je hier eigenlijk nergens anders dan bij de islam.
zoals ik al eerder heb gezegd, ik val steeds in herhaling :')
Doet ze niet datgene wat de ouders zeggen, dan oprotten, niks minder niks meer en helemaal geen eerwraak :N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198242086
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 22:31 schreef mando2086 het volgende:

[..]

Heb je een bron voor het verhaal over 'Fachita'?

Punt is, geen een van de 13 vrouwen behalve Aisha was jong.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives
Uiteindelijk is er maar 1 bron over het leven van Mohammed en dat is de geleerde Ibn Ishaq.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')