abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 november 2020 @ 15:54:04 #1
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196378626
Volgens mij is er nog geen draadje over de affaire met de Belastingdienst Toeslagen die ten onrechte ouders heeft weggezet als fraudeurs m.b.t. kinderopvangtoeslag. Ik hoop dat het politieke gevolgen gaat krijgen, want ik vind het ergerniswekkend en treurig dat echte fraudeurs vaak ongemoeid worden gelaten (zoals Polen met WW-uitkeringen) terwijl normale fatsoenlijke burgers in het ravijn worden geduwd. Stelletje mongolen bij de Belastingdienst

quote:
Emoties lopen hoog op bij debat toeslagen
Door PARLEMENTAIRE REDACTIE

DEN HAAG - Bij het debat over de onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag zijn de emoties op de publieke tribune hoog opgelopen. Er werd geklapt, geschreeuwd en gehuild door ouders die door de Belastingdienst in financiële nachtmerrie werden gestort.
.
Als SP-Kamerlid Renske Leijten staatssecretaris Snel (Financiën) de vraag stelt of hij zich voor alle ellende die ouders is aangedaan politiek verantwoordelijk voelt, gebeurt er iets. Vanaf de publieke tribune zwelt applaus aan. Kamervoorzitter Khadija Arib grijpt in, zegt de emoties te begrijpen, maar roept de toeschouwers tot de orde: het uiten van afkeuring of instemming is immers verboden.

„Maar het gaat wel om ons”, buldert een man vanaf de tribune. „Mijn leven is naar de klote. Als ik niks mag zeggen, waarom ben ik hier dan?” De man krijgt het te kwaad, wrijft in z’n ogen en wordt de zaal uit geleid, schreeuwend: „Ik word gewoon afgevoerd hier!”

Alles komt weer boven, legt hij later uit als Kamerleden Michiel van Nispen (SP) en Pieter Omtzigt hem proberen te kalmeren. Het begon bij hem al in 2005, toen de Belastingdienst vroeg om een jaaropgaaf van het aantal uren opvang dat ze afnamen. Hoewel ze die keurig instuurden, kwam het een jaar later het bericht dat ze de verlangde gegevens niet hadden ingestuurd. Er ontstond een jarenlang welles-nietes tegen een bijna onzichtbare bureaucratische vijand. „Was ik op weg naar mijn werk, werd ik van de weg gehaald en mijn auto in beslag genomen”, vertelt de man, die Roger Derksen blijkt te heten. Behalve kinderopvangtoeslag werd ook de huurtoeslag en het kindgebonden budget stopgezet en moesten ze het zogenaamd te veel ontvangen geld terugbetalen.

’Wat deden we verkeerd?’
„Steeds moest ik aantonen dat het niet aan ons lag. Steeds raakten zij brieven kwijt.” Roger moest zijn baan opzeggen om voor zijn zoons te kunnen zorgen - de kinderopvang konden ze immers niet meer betalen. Hij en zijn ex-vrouw hebben inmiddels al 75.000 euro terugbetaald en zijn bijna uit de schuldsanering. Ze zijn inmiddels gescheiden. „Want al die toestanden maakten ons argwanend naar elkaar”, zegt Rogers ex Saskia. „We gingen elkaar de schuld geven. Steeds vroegen we ons af: wat doen we verkeerd?” Na al die jaren weten ze dat nog steeds niet.

Kleine fout, grote gevolgen
Hun zaak is exemplarisch voor de onnodig harde aanpak van de Belastingdienst, die honderden ouders onterecht als fraudeurs bestempelde. Wie kleine foutjes maakte, werd meteen veroordeeld tot het terugbetalen van de toeslag voor een heel jaar. Onregelmatigheden werden meteen tot fraude bestempeld. Voor sommige gedupeerden liep de schade tot in de tienduizenden euro’s. Op loon werd beslag gelegd, auto’s werden ingevorderd en gezinnen werden uit hun huis gezet. Stukken werden achtergehouden bij rechtszaken, en hoewel bij de fiscus duidelijk was dat ze fraude niet kon bewijzen, werd de invordering van schulden alsnog doorgezet.

De afgelopen anderhalf jaar kwam de omvang van dit dossier geleidelijk naar buiten, maar pas na veelvuldige Kamervragen en herhaalde publicaties van RTL en Trouw. Mogelijk duizenden ouders zijn getroffen. De fouten bij de dienst werden vooral gemaakt onder Snels voorgangers, maar de staatssecretaris is er politiek wel verantwoordelijk voor. Bovendien zijn er vraagtekens bij de aanpak van Snel zelf: heeft hij de Kamer wel alle informatie gegeven die hij kon geven? Heeft hij wel meteen ingegrepen toen hij zag hoe groot de omvang van het dossier werd?

Schoon schip
SP-Kamerlid Leijten eist dat de bewindsman toezegt dat alle ouders die onterecht als fraudeurs zijn weggezet hun geld terugkrijgen. „De staatssecretaris kan het niet goedmaken, maar hij kan wel schoon schip maken.” Doet hij dat niet, dan 'hebben we een groot probleem’, zo waarschuwde zij.

Voor CDA-Kamerlid Omtzigt, met Leijten een van de aanjagers van de ophef over de toeslagaffaire, gaat het niet om de positie van Snel, maar om compensatie voor de ouders. Hij reageert geïrriteerd op vragen van de PVV waarom hij de staatssecretaris niet naar huis stuurt. Honderden Kamervragen heeft hij gesteld, nachten doorgewerkt, terwijl de PVV het liet afweten. „Collega’s die nul vragen hebben gesteld in dit dossier, willen nu snel een motie van wantrouwen indienen. Het gaat eerst om compensatie voor ouders, niet om de vraag 'wie wist wat wanneer.”

Mishandeling
Ook de rest van de coalitie lijkt niet van zins de staatssecretaris te offeren, al is VVD-Kamerlid Lodders wel hard in haar oordeel. Ze vindt ’mishandeling’ een terechte beschrijving voor wat ouders is aangedaan.

Even later treft ’toeslagvader’ Roger buiten de zaal de staatssecretaris. Die ’gaat z’n best doen’ om te zorgen voor een ruime compensatie. In de Kamer herhaalt Snel wat hij eerder zei: „De mensen hadden geen schijn van kans toen zij als fraudeur werden bestempeld. De menselijke maat ontbrak. Er was geen VAR.” Snel zegt te snappen dat excuses en erkenning niet genoeg is, en dat er behalve compensatie ook iets aan de uitvoering van de toeslagen moet gebeuren.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_196378726
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 15:52 schreef DrMarten het volgende:
Die voorzitter moet eens ingrijpen als die leijten weer eens van leer trekt. Dit is toch niet serieus te nemen?
Zonder haar en Omtzigt sudderde dit nu nog steeds langzaam door. Ik vind dat ze het heel goed doet ondanks dat ze emotioneel betrokken is geraakt de laatste jaren.
pi_196378778
Je kan dat rapalje niet hard genoeg aanpakken ;)

Laten ze blij zijn dat ik ze niet op de gang sta op te wachten :s)
pi_196378797
Slachtofferhulp Nederland gaat gedupeerden van de affaire rond de kinderopvangtoeslagen bijstaan.

Wie benadeeld is door het handelen van de Belastingdienst, kan net zo getraumatiseerd zijn als slachtoffers van een ongeval of misdrijf, aldus de organisatie.

Omdat de Belastingdienst de gedupeerden niet kan helpen bij hun praktische of psychosociale problemen, heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) Slachtofferhulp gevraagd deze taak op zich te nemen.

De gedupeerden worden ondersteund door medewerkers die getraind zijn in emotionele ondersteuning en het reduceren van stressreacties. Slachtofferhulp kan ook helpen bij het aanvragen van schadevergoedingen en de benadeelde ouders begeleiden in het strafproces.

"Als je onterecht wordt beschuldigd van fraude, dwangbevelen van tienduizenden euro's krijgt, je huis kwijtraakt en de afwikkeling jaren op zich laat wachten, dan laat dat zijn sporen na", aldus bestuursvoorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland. "Gedupeerden hebben te maken met langdurende stress en spanningen in het gezin. Ze schamen zich voor hun omgeving en zijn het vertrouwen kwijt."

https://www.nu.nl/binnenl(...)slachtofferhulp.html

^O^ alleen in en in triest dat het nodig is :(
  maandag 23 november 2020 @ 16:03:54 #5
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196378799
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
Je kan dat rapalje niet hard genoeg aanpakken ;)

Laten ze blij zijn dat ik ze niet op de gang sta op te wachten :s)
Want dan? Ga je met trillend stemmetje zeggen dat ze eikels zijn?

Denk niet dat het veel indruk gaat maken :D
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_196378839
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 15:58 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Zonder haar en Omtzigt sudderde dit nu nog steeds langzaam door. Ik vind dat ze het heel goed doet ondanks dat ze emotioneel betrokken is geraakt de laatste jaren.
juist omdat ze er zo emotioneel bij betrokken is had ze zich buiten deze commissie moeten houden.
Nu vult ze weer een antwoord in. Ze gaat maar door.
A mind with a heart of it's own
pi_196378841
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:03 schreef Drekkoning het volgende:
Want dan? Ga je met trillend stemmetje zeggen dat ze eikels zijn?
Denk niet dat het veel indruk gaat maken :D
Ik denk van wel, praten en eten gaan ze de komende maanden niet meer doen als ik met ze klaar ben })
  maandag 23 november 2020 @ 16:07:11 #8
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196378848
Leijten mag wel even dimmen
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_196378927
16.30 uur: de heer L.F. Asscher – Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2012-2017

Ik kan niet wachten *O* *O* *O*

Die zit nu op de pot 7 kleuren stront te schijten _O- en zijn geheugen te wissen :')
  maandag 23 november 2020 @ 16:13:45 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196378951
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:07 schreef monkyyy het volgende:
Leijten mag wel even dimmen
Niks ervan, deden zij ook niet toen het pijnlijk werd

Gewoon tandje erbij Leijten You Go Girl *O* *O*

Net zo lang tot ze jankend om hun moeder gaan schreeuwen dat is pas een indicatie om het iets te dimmen :7
pi_196378986
Ik heb het idee dat mensen die "haten" op Leijten dat alleen maar doen omdat ze van de SP is.
pi_196379006
Dat heb idee heb ik hier ook.
pi_196379033
Over jezelf zeggen: "dat gaat Eric Wiebes dan natuurlijk doen, als er een probleem is gaat hij zoeken naar oplossingen". :r
  maandag 23 november 2020 @ 16:20:52 #14
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196379045
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
16.30 uur: de heer L.F. Asscher – Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2012-2017

Ik kan niet wachten *O* *O* *O*

Die zit nu op de pot 7 kleuren stront te schijten _O- en zijn geheugen te wissen :')
Die durft zijn wchokje niet meer uit na jouw posts :')
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_196379102
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:16 schreef RamboDirk het volgende:
Ik heb het idee dat mensen die "haten" op Leijten dat alleen maar doen omdat ze van de SP is.
Dat boeit me echt helemaal niks. Het gaat me om de tendentieuze toon die ze aanslaat.
Ik kan dan juist die Van Wijngaarden en Van Aalst veel meer waarderen terwijl de VVD en helemaal de PVV absoluut niet mijn partijen zijn.
A mind with a heart of it's own
pi_196379128
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:24 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Dat boeit me echt helemaal niks. Het gaat me om de tendentieuze toon die ze aanslaat.
Ik kan dan juist die Van Wijngaarden en Van Aalst veel meer waarderen terwijl de VVD en helemaal de PVV absoluut niet mijn partijen zijn.
Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
pi_196379184
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:27 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
Nou ja. De verhoren gaan om waarheidsvinding. Ook kuiken werd emotioneel vorige week maar die liet de ander uitpraten en vulde geen antwoorden in. Tot nu toe heb ik het idee dat er meer uit het gesprek te halen valt dan Leijten nu doet doordat de emotie te hoog zit. Dat je in je rapport en presentatie daarna iemand helemaal afserveert zal mij een zorg zijn.
De waarheidsvinding nu gaat niet alleen over het afrekenen met eventuele bestuurders maar ook om toekomstige situaties te voorkomen.

Dan klinkt 'laat ze maar roepen om hun moeder' wel lekker in de emotie maar dan is het lerend effect dus beperkt. Nou chapeau. Het afrekenen hoeft niet nu.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 23 november 2020 @ 16:33:41 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379194
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:20 schreef Drekkoning het volgende:
Die durft zijn wchokje niet meer uit na jouw posts :')
Dat schijnt te kloppen, 16.30 was de planning maar er wordt u gepauzeerd :o
pi_196379216
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:27 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
Stevig verhoor prima. Maar als je aan waarheidsvinding wil doen moet je de ander ook de gelegenheid geven antwoord te geven, ook als dat niet direct is wat je wil horen. Nu is ze meer bezig om haar eigen visie op het verhaal er door te drukken. Ze heeft voor zichzelf al lang bedacht hoe het allemaal in elkaar zit terwinl dat juist het idee achter een dergelijke commissie is.
A mind with a heart of it's own
  maandag 23 november 2020 @ 16:36:51 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379225
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:32 schreef 0ne_of_the_few het volgende:....
De waarheidsvinding nu gaat niet alleen over het afrekenen met eventuele bestuurders maar ook om toekomstige situaties te voorkomen....
Dat doe je alleen maar door beeldvorming en dat is vernederen en afbranden tot op hun enkels met dit soort idioten zodat de rest van hun carrière helemaal over is

Zo maak je die machtsgeile idioten duidelijk dat dit soort gedrag niet geaccepteerd wordt en je er ook niet mee weg komt :7
  maandag 23 november 2020 @ 16:44:31 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379320
Ze hebben Asscher gevonden op de pot met zijn broek op zijn knieën en een stuk touw om zijn hals
We gaan dus weer beginnen om 16.45
:P
  maandag 23 november 2020 @ 16:46:27 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379345
Ze gaan weer door met Wiebes :D
  maandag 23 november 2020 @ 16:47:47 #23
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196379364
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:44 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ze hebben Asscher gevonden op de pot met zijn broek op zijn knieën en een stuk touw om zijn hals
We gaan dus weer beginnen om 16.45
:P
:-) ghehe
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_196379433
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ze gaan weer door met Wiebes :D
Ze zeiden bij de schorsing gewoon dat het een pauze in het verhoor was hoor. Hoezo ben je hier door verrast.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 23 november 2020 @ 16:55:31 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379489
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:51 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Ze zeiden bij de schorsing gewoon dat het een pauze in het verhoor was hoor. Hoezo ben je hier door verrast.
Planning was 16.30 Asscher
En ik kijk niet de hele tijd, heb nog meer te doen ;)
  maandag 23 november 2020 @ 16:57:10 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379510
https://nl.wikihow.com/Een-strop-knopen

Asscher zojuist gespot hier :P
pi_196379696
Asscher heeft inmiddels een leemlaag in zijn broek.
  maandag 23 november 2020 @ 17:13:45 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379733
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 17:11 schreef RamboDirk het volgende:
Asscher heeft inmiddels een leemlaag in zijn broek.
En een injectiespuit met acute alzheimer in zijn broekzak :+
pi_196379738
Weer een afleidingsmanoeuvre. Hij is er echt goed in. Maar eigenlijk wordt hij er heel verdrietig van.
pi_196379766
lol, deed hij nog een kleine medelevingsactje op het eind? :')
pi_196379838
Wel goed dat hij de politiek waaronder zichzelf ter verantwoording roept. Dat de politiek er willens en wetens een wet door heeft gedrukt waarvan de uitvoeringsinstantie aangaf dat dat een heel slecht idee was.

Die toevoeging aan het eind had wat mij betreft niet gehoeven.
A mind with a heart of it's own
  Moderator maandag 23 november 2020 @ 18:05:59 #32
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_196380487
Jammer dat Van Aalst nu de vragensteller is.
pi_196382977
Ik kijk voor het eerst een stukje live mee. Wel interessant inkijkje in zo'n ministerie :9

En verder echt te erg voor woorden wat hier is gebeurd.
Somebody that I used to know
  maandag 23 november 2020 @ 20:38:17 #34
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196383163
Ziende blind en horende doof

Asher : daar heeft u gelijk in :')
  maandag 23 november 2020 @ 20:55:07 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196383567
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
pi_196383740
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 17:21 schreef DrMarten het volgende:
Wel goed dat hij de politiek waaronder zichzelf ter verantwoording roept. Dat de politiek er willens en wetens een wet door heeft gedrukt waarvan de uitvoeringsinstantie aangaf dat dat een heel slecht idee was.

Die toevoeging aan het eind had wat mij betreft niet gehoeven.
In dit kader kunnen we ook nog eens in dit topic uit 2013 op zoek gaan naar users die we ter verantwoording kunnen roepen. Het valt me nog mee dat ik geen van de users die nu van schande spreken in dit oude topic tegenkom.

Maar goed, wat verwacht je ook. Eerst een maatschappelijke roep om mogelijke fraude keihard aan te pakken en vervolgens maatschappelijke verbazing over het feit dat er keihard is aangepakt. We zijn het gewoon met zijn allen zelf schuld. :')
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 24 november 2020 @ 00:32:26 #37
1234 HiZ
Istanbullu
pi_196386941
Er is maar één oplossing en die oplossing is dat de overheid gaat vertellen wat een 'dringende reden' is. En dan niet het verhaal dat een dringende reden zo bijzonder is dat je het je eigenlijk niet kunt voorstellen. Zodat er weer wat basale fatsoensregels van toepassing worden op herzieningen en terugvorderingen door de overheid.
pi_196386965
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 20:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
Die signalen waren er toen ook al lang.

Het hele systeem van klein foutje=complete SS brigade voor je deur overreactie van de BD-toeslagen is gewoon slecht.
Dat er volk is geweest dat die macht heeft misbruikt, is crimineel te noemen.

De politieke regelgeving en toezicht heeft gefaald. De machtsbeluste criminelen binnen de BD hebben verzwegen en gelogen richting de politiek en aan de andere kant hun macht misbruikt en de rechtelijke macht niet gebruikt waar dat moest.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 24 november 2020 @ 04:55:09 #39
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196387327
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 20:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
“Ich habe ess nicht gewüsst” een gewaagde verdediging voor iemand die Asscher heet..
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_196387971
Asscher wist het niet. Iedereen wist en zag het behalve de politiek verantwoordelijke voor de kinderopvangtoeslag. Hm. Sure.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_196389942
Zijn er vandaag geen verhoren?
  dinsdag 24 november 2020 @ 11:50:10 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196390014
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 11:44 schreef BeriBeri het volgende:
Zijn er vandaag geen verhoren?
Idd, de agenda

Woensdag 25 november
9.30 uur: mevrouw T. van Ark – Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2017-2020
13.00 uur: de heer M. Snel - Staatssecretaris van Financiën 2017-2019

Donderdag 26 november
9.30 uur: de heer W.B. Hoekstra – Minister van Financiën 2017-heden
13.00 uur: de heer M. Rutte – Minister-president 2010-heden

https://www.tweedekamer.n(...)ssies/commissies/pok :7
pi_196392067
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 21:03 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

In dit kader kunnen we ook nog eens in dit topic uit 2013 op zoek gaan naar users die we ter verantwoording kunnen roepen. Het valt me nog mee dat ik geen van de users die nu van schande spreken in dit oude topic tegenkom.

Maar goed, wat verwacht je ook. Eerst een maatschappelijke roep om mogelijke fraude keihard aan te pakken en vervolgens maatschappelijke verbazing over het feit dat er keihard is aangepakt. We zijn het gewoon met zijn allen zelf schuld. :')
Nee, fraude wordt nog steeds niet efficiënt aangepakt. Er werden nu gewoon willekeurige slachtoffers geselecteerd om het te doen lijken alsof fraude bestreden wordt. Volstrekt verwerpelijk handelen en ze komen er allemaal mee weg.
Wat is dat toch met mensen die altijd maar blind politici moeten verdedigen.
pi_196393501
Van Roosmalen sloopt Wiebes

twitter
pi_196393795
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 14:30 schreef nomina het volgende:

[..]

Nee, fraude wordt nog steeds niet efficiënt aangepakt. Er werden nu gewoon willekeurige slachtoffers geselecteerd om het te doen lijken alsof fraude bestreden wordt. Volstrekt verwerpelijk handelen en ze komen er allemaal mee weg.
Wat is dat toch met mensen die altijd maar blind politici moeten verdedigen.
Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
pi_196393894
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
Hoe kom je hierbij?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_196393933
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.
Bron?
pi_196393958
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:43 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Hoe kom je hierbij?
Dat blijkt alleen al uit het feit dat de belastingdienst zo goed als altijd in het gelijk is gesteld door de rechtbank.

Waar deze hele discussie voornamelijk om gaat is dat de gevolgen allemaal wel heel hardvochtig waren en de belastingdienst procedures niet goed gevolgd heeft.
Dat er in bijna ieder geval ook fouten zijn gemaakt in een dossier (bewust of onbewust) doet er nu niet meer toe.

Het bekendste voorbeeld is het niet betalen van een eigen bijdrage. Dat je dan alles moest terugbetalen is zeker hardvochtig, en iemand dan als fraudeur bestempelen gaat ver. Maar de wet zei wel dat je dan alles terug moest betalen.
pi_196394064
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
Dat is pertinent onwaar. Lees jezelf eens in.
pi_196394119
Los van wat individuele ouders precies hebben gedaan, hebben meerdere ambtenaren en oud-bewinslieden in de verhoren een geheel andere definitie gegeven van wat het begrip fraude volgens hen zou moeten zijn dan de Belastingdienst jarenlang heeft gehanteerd.
pi_196394192
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:56 schreef Brybry het volgende:

[..]

Dat is pertinent onwaar. Lees jezelf eens in.
Ik weet redelijk zeker dat ik beter op de hoogte ben.

Lees eens iets kritischer alle berichten over de affaire. Het zijn altijd uitspraken als "ten onrechte als fraudeur aangemerkt". Dat wil nog niet zeggen dat er niets mis was in het dossier, alleen dat er te hardvochtig mee is omgegaan.

Waarom zou de belastingdienst anders telkens gelijk hebben gekregen?
pi_196394216
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:00 schreef spinazieruiker het volgende:
Los van wat individuele ouders precies hebben gedaan, hebben meerdere ambtenaren en oud-bewinslieden in de verhoren een geheel andere definitie gegeven van wat het begrip fraude volgens hen zou moeten zijn dan de Belastingdienst jarenlang heeft gehanteerd.
zoals door de ambtenaren continu is aangegeven was er in de meeste gevallen geen sprake van fraude, anders waren de dossiers wel naar de fiod gegaan.
Gevalken waar dingen mis waren hebben doorgaans de kwalificatie grove schuld gekregen. Alleen gooien kamerleden die 2 termen continu op één hoop.
A mind with a heart of it's own
pi_196394337
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:05 schreef DrMarten het volgende:

[..]

zoals door de ambtenaren continu is aangegeven was er in de meeste gevallen geen sprake van fraude, anders waren de dossiers wel naar de fiod gegaan.
Gevalken waar dingen mis waren hebben doorgaans de kwalificatie grove schuld gekregen. Alleen gooien kamerleden die 2 termen continu op één hoop.
Dit dus, is ook wat makkelijker verontwaardigingspunten scoren.
pi_196394350
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:05 schreef DrMarten het volgende:

[..]

zoals door de ambtenaren continu is aangegeven was er in de meeste gevallen geen sprake van fraude, anders waren de dossiers wel naar de fiod gegaan.
Gevalken waar dingen mis waren hebben doorgaans de kwalificatie grove schuld gekregen. Alleen gooien kamerleden die 2 termen continu op één hoop.
Elk geval is weer anders.

Er zijn ook gevallen waarin ouders in zee gingen met een bemiddelingsbureau, niet wetende dat die namens hen regels zou gaan overtreden.

Ook als ouders strikt genomen wel (deels) verantwoordelijk waren voor onrechtmatigheden, waren de consequenties zwaar onredelijk (meestal alles terugbetalen), waardoor mensen in enorme problemen terecht zijn gekomen. Signalen hierover hebben nooit degenen bereikt die op de rem hadden kunnen trappen, geholpen door de overtuiging binnen de Belastingdienst en ministeries dat het strikt uitvoeren van het beleid heiliger was.

Dit zal in deze topicreeks vast al veel voorbijgekomen zijn.
Ik stapte hier vooral even binnen vanwege de roast van Wiebes door Marcel van Roosmalen. De staatssecretaris die letterlijk niets positiefs heeft bijgedragen in dit dossier.
pi_196394551
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:13 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Elk geval is weer anders.

Er zijn ook gevallen waarin ouders in zee gingen met een bemiddelingsbureau, niet wetende dat die namens hen regels zou gaan overtreden.

Ook als ouders strikt genomen wel (deels) verantwoordelijk waren voor onrechtmatigheden, waren de consequenties zwaar onredelijk (meestal alles terugbetalen), waardoor mensen in enorme problemen terecht zijn gekomen. Signalen hierover hebben nooit degenen bereikt die op de rem hadden kunnen trappen, geholpen door de overtuiging binnen de Belastingdienst en ministeries dat het strikt uitvoeren van het beleid heiliger was.

Dit zal in deze topicreeks vast al veel voorbijgekomen zijn.
Ik stapte hier vooral even binnen vanwege de roast van Wiebes door Marcel van Roosmalen. De staatssecretaris die letterlijk niets positiefs heeft bijgedragen in dit dossier.
Zoals inderdaad al vele malen vermeld had dat volledige terugbetalen te maken met wetgeving, niet met kwalificatie fraude of grove schuld.
Bij problemen rondom schuldkwalificatie gaat het om andere zaken zoals uit handen geven vsn de digid e.d.
A mind with a heart of it's own
  dinsdag 24 november 2020 @ 17:33:43 #56
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_196394603
Hier blijkt ook maar weer, de grootste schurken werken vaak bij de overheid. Mensen die willens en wetens gezinnen met kinderen jarenlang de ellende in helpen. Zulke schade dragen ze heel lang met zich mee en bezorgen ze een grote achterstand op het leven. Dat maak je niet meer goed. Iedere schuldige in dit conflict zou op keiharde wijze weggesanneerd moeten worden. Man en paard noemen en dan opzouten. Zonder handdruk.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_196394634
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:04 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Ik weet redelijk zeker dat ik beter op de hoogte ben.

Lees eens iets kritischer alle berichten over de affaire. Het zijn altijd uitspraken als "ten onrechte als fraudeur aangemerkt". Dat wil nog niet zeggen dat er niets mis was in het dossier, alleen dat er te hardvochtig mee is omgegaan.

Waarom zou de belastingdienst anders telkens gelijk hebben gekregen?
Gewoon keihard stukken achterhouden voor de rechter was één methode, maar goed dat is vast geen nieuws voor een goed ingevoerd persoon.
pi_196394688
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:36 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Gewoon keihard stukken achterhouden voor de rechter was één methode, maar goed dat is vast geen nieuws voor een goed ingevoerd persoon.
Dat is onverdedigbaar en mag wat mij betreft flink bestraft worden, net als stukken achterhouden voor de Kamer. Dat zegt toch verder niks over de duizenden andere gevallen?

Verandert er ook niks aan dat in bijna ieder geval wel terecht teruggevorderd is op basis van de wet en jurisprudentie van dat moment.

Begrijp me ook niet verkeerd, ik vind dat de wet ook belachelijk streng was. Maar om nu alle schuld bij de belastingdienst te leggen en doen alsof de slachtoffers 100% onschuldig zijn is me een brug te ver.
pi_196394709
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:04 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Ik weet redelijk zeker dat ik beter op de hoogte ben.

Lees eens iets kritischer alle berichten over de affaire. Het zijn altijd uitspraken als "ten onrechte als fraudeur aangemerkt". Dat wil nog niet zeggen dat er niets mis was in het dossier, alleen dat er te hardvochtig mee is omgegaan.

Waarom zou de belastingdienst anders telkens gelijk hebben gekregen?
https://www.ad.nl/binnenl(...)angtoeslag~a63c327c/
Hier is er in ieder geval 1 waarbij de fiscus geen gelijk kreeg. Er zullen er vast wel meer zijn.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_196394734
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:43 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

https://www.ad.nl/binnenl(...)angtoeslag~a63c327c/
Hier is er in ieder geval 1 waarbij de fiscus geen gelijk kreeg. Er zullen er vast wel meer zijn.
Je voorbeeld is een uitspraak uit 2019, toen de hele affaire al lang bezig was?

En ik zeg bijna iedereen, er zitten altijd fouten bij.
pi_196394796
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:45 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Je voorbeeld is een uitspraak uit 2019, toen de hele affaire al lang bezig was?

En ik zeg bijna iedereen, er zitten altijd fouten bij.
In dat krantenartikel staat duidelijk dat het om meerdere onterechte gevallen gaat

nog 1
https://www.raadvanstate.nl/@104111/201501693-1-a2/

verder ga ik niet hoor...
Blijf maar lekker geloven wat jij wilt :O Je hebt het gewoon fout en het zou je sieren om dit te verbeteren.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_196394845
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:41 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Dat is onverdedigbaar en mag wat mij betreft flink bestraft worden, net als stukken achterhouden voor de Kamer. Dat zegt toch verder niks over de duizenden andere gevallen?

Verandert er ook niks aan dat in bijna ieder geval wel terecht teruggevorderd is op basis van de wet en jurisprudentie van dat moment.

Begrijp me ook niet verkeerd, ik vind dat de wet ook belachelijk streng was. Maar om nu alle schuld bij de belastingdienst te leggen en doen alsof de slachtoffers 100% onschuldig zijn is me een brug te ver.
Is ook niks mis mee als de uitbetaling onterecht is geweest en moet worden teruggevorderd. Alleen kun je dan normaal gesproken een persoonlijke betalingsregeling aanvragen die naar draagkracht berekend is. Of dat er rekening wordt gehouden met de beslagvrije voet bij het beslag leggen op inkomen, bankrekening, bezittingen, enz.

Wat ook niet gek is met toeslagen, aangezien, zelfs als we aannemen dat er toch wel een luchtje aan de zaak zit, het niet zo is dat de burger die kinderopvangtoeslag in z'n eigen zak heeft gestoken. Dat is dan gegaan naar een kinderopvang die al dan niet heeft gesjoemeld, en dat geld is al lang weg.

Dat is nu juist het punt met de aanmerking grove schuld, daardoor kan de schuldenaar geen gebruik maken van deze regelingen en kan hij/zij gewoon helemaal kaalgeplukt worden door de Belastingdienst. Dan kan er op alles beslag worden gelegd, dan kan er tot in het oneindige worden verrekend met zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget, en ga zo maar door. En dan gaan mensen inderdaad de vernieling in. Kan men natuurlijk eindeloos bagatelliseren, dat is waarschijnlijk ook de reden dat er bij de BD zo mee is omgegaan.
pi_196394894
"Oh oeps kan gebeuren foutje!"

:')

Hou toch op. Ieder die hier mede verantwoordelijk voor is mag 'm wat mij betreft behoorlijk knijpen.
pi_196395594
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:50 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

In dat krantenartikel staat duidelijk dat het om meerdere onterechte gevallen gaat

nog 1
https://www.raadvanstate.nl/@:104111/201501693-1-a2/

verder ga ik niet hoor...
Blijf maar lekker geloven wat jij wilt :O Je hebt het gewoon fout en het zou je sieren om dit te verbeteren.
Dat het nieuwswaarde had wanneer ouders een rechtszaak wonnen zegt wel iets over hoe vaak dat voor kwam toch?

Dat de belastingdienst bijna elke zaak won blijkt ook gewoon uit alle stukken en komt ook gewoon terug bij de verhoren nu.
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:53 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Is ook niks mis mee als de uitbetaling onterecht is geweest en moet worden teruggevorderd. Alleen kun je dan normaal gesproken een persoonlijke betalingsregeling aanvragen die naar draagkracht berekend is. Of dat er rekening wordt gehouden met de beslagvrije voet bij het beslag leggen op inkomen, bankrekening, bezittingen, enz.

Wat ook niet gek is met toeslagen, aangezien, zelfs als we aannemen dat er toch wel een luchtje aan de zaak zit, het niet zo is dat de burger die kinderopvangtoeslag in z'n eigen zak heeft gestoken. Dat is dan gegaan naar een kinderopvang die al dan niet heeft gesjoemeld, en dat geld is al lang weg.

Dat is nu juist het punt met de aanmerking grove schuld, daardoor kan de schuldenaar geen gebruik maken van deze regelingen en kan hij/zij gewoon helemaal kaalgeplukt worden door de Belastingdienst. Dan kan er op alles beslag worden gelegd, dan kan er tot in het oneindige worden verrekend met zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget, en ga zo maar door. En dan gaan mensen inderdaad de vernieling in. Kan men natuurlijk eindeloos bagatelliseren, dat is waarschijnlijk ook de reden dat er bij de BD zo mee is omgegaan.
Mee eens hoor, op dat vlak zijn grove fouten gemaakt. Maar dat ligt niet (alleen) aan de belastingdienst.

Ik ben ook blij dat het beleid is veranderd en er compensatie komt, ik stoor me alleen aan de hetze tegen de belastingdienst die voornamelijk door eenzijdige uitingen in de media komt. Er wordt nu een beeld geschetst van een belastingdienst die niets beters te doen had dan op eigen houtje onschuldige burgers de vernieling in helpen. Dat doet geen recht aan wat gebeurd is en de echt verantwoordelijken blijven buiten schot.
  woensdag 25 november 2020 @ 09:48:29 #65
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196402958
We zijn weer begonnen hoor met een pareltje ...

Tamara van Ark, wat een droeftoeter is dat zeg

Uh uh daar heb ik geen herinnering aan
In mijn beleving
Dat zou een conclusie geweest kunnen zijn
Ik heb het niet gelezen

Om te :r
  woensdag 25 november 2020 @ 10:11:34 #67
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196403243
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 18:52 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Dat het nieuwswaarde had wanneer ouders een rechtszaak wonnen zegt wel iets over hoe vaak dat voor kwam toch?

Dat de belastingdienst bijna elke zaak won blijkt ook gewoon uit alle stukken en komt ook gewoon terug bij de verhoren nu.
[..]

Mee eens hoor, op dat vlak zijn grove fouten gemaakt. Maar dat ligt niet (alleen) aan de belastingdienst.

Ik ben ook blij dat het beleid is veranderd en er compensatie komt, ik stoor me alleen aan de hetze tegen de belastingdienst die voornamelijk door eenzijdige uitingen in de media komt. Er wordt nu een beeld geschetst van een belastingdienst die niets beters te doen had dan op eigen houtje onschuldige burgers de vernieling in helpen. Dat doet geen recht aan wat gebeurd is en de echt verantwoordelijken blijven buiten schot.
Laten we even wel wezen. De hetze is volledig terecht. Het gaat namelijk helemaal niet over jouw "het waren toch gewoon bijna allemaal fraudeurs", het gaat over de manier waarop.

Wanneer je etnisch profileren gebruikt in je methodiek dan ben je al structureel fout
Wanneer je de communicatie met personen die je beschuldigd onmogelijk maakt ben je structureel fout
Wanneer je bewijsstukken achterhoudt, wijzigt of onleesbaar maakt ben je structureel fout
Wanneer je je eigen kritische personeelsleden op een zijspoor zet ben je structureel fout

Dat is het probleem, dat is waar het over moet gaan, niet over gevoerde rechtszaken. En als we het daar dan toch over moeten hebben, dan is van een rechtszaak met een informatie-achterstand en ongelijke middelen ook nog wel wat te vinden.
pi_196403426
Wat je eigenlijk pijnlijk duidelijk ziet is dat politici doen alsof ze leiding geven aan een ministerie en er 'bovenop' zitten. Dat terwijl zodra het enigszins technisch wordt ze al volstrek afhaken en niet het benodigde niveau hebben om de technische aspecten van wet en wetsuitvoering ook maar een beetje te kunnen begrijpen.

Eigenlijk worden we gerund door topambtenaren en de politici zitten daar alleen maar om sier te maken en serieus te kijken. Als de ambtelijke top faalt is er niemand, en zeker geen politieke controle, om dat recht te zetten.

Volstrekt kansloos om een politicus aan de top van een ministerie te plaatsen.
pi_196403453
Ik kan echt niet meer naar die Leijten luisteren met haar toontje. Ik lees het verslag wel in de krant.
A mind with a heart of it's own
pi_196403744
Ze glimt goed die Van Ark, toch een beetje zweeten :P
pi_196403895
Er bekruipt mij na die hoorzittingen toch steeds sterker het gevoel dat er hier verder niemand meer verantwoordelijk voor gehouden gaat worden. Iig niet in de zin dat ze er daadwerkelijk ingrijpende consequenties van ondervinden.
"Pools are perfect for holding water"
  woensdag 25 november 2020 @ 11:37:15 #72
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196404369
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 11:04 schreef probeer het volgende:
Er bekruipt mij na die hoorzittingen toch steeds sterker het gevoel dat er hier verder niemand meer verantwoordelijk voor gehouden gaat worden. Iig niet in de zin dat ze er daadwerkelijk ingrijpende consequenties van ondervinden.
Nee, "de Organisatie, het Ministerie,de , Belasingdienst ' zullen verantwoordelijk worden gehouden , niet mensen op persoonlijke titel.

Lekker makkelijk dus
  woensdag 25 november 2020 @ 11:57:05 #73
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196404681
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 11:04 schreef probeer het volgende:
Er bekruipt mij na die hoorzittingen toch steeds sterker het gevoel dat er hier verder niemand meer verantwoordelijk voor gehouden gaat worden. Iig niet in de zin dat ze er daadwerkelijk ingrijpende consequenties van ondervinden.
uiteraard niet, zo gaat het altijd en uit wraak gaan ze de vorderingen toch volledig innen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 25 november 2020 @ 13:04:40 #74
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196405736
En we gaan weer door met Menno Snel
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_196407711
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 13:04 schreef monkyyy het volgende:
En we gaan weer door met Menno Snel
Als is de leugen nog zo snel, Menno kent hem zeker wel :')
pi_196407753
Van Ark: ik blokkeerde vroege compensatie toeslagenouders niet

Voormalig staatssecretaris Tamara van Ark heeft het besluit om de groep gedupeerde toeslagenouders die in de zomer van 2019 in beeld waren al snel te compenseren, niet geblokkeerd. Dat zegt de bewindsvrouw onder ede tegen de ondervragingscommissie die onderzoek doet naar de Toeslagenaffaire.

quote:
Het ministerie van Financiën en toenmalig verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel, zijn zelf tot het besluit gekomen om toen nog niet te compenseren, aldus Van Ark.
:')

Stranden voorstel
De afgelopen weken werd in verhoren opgetekend welke bezwaren haar ministerie van Sociale Zaken maakte tegen de poging om een eerste groep van vele tientallen ouders al vroeg te compenseren. Dat gebeurde uiteindelijk pas na het onderzoek van de commissie-Donner, die eind 2019 de eerste bevindingen publiceerde.

In eerste instantie was Van Ark enthousiast over het plan van Snel om alvast te compenseren, maar enkele dagen later strandde het voorstel in de aanloop naar de ministerraad. De commissie wilde weten welke rol Van Ark en haar departement daarin hebben gespeeld. :P

Bezwaren tegen compenseren
De ambtenaren van Sociale Zaken hadden inderdaad bezwaren tegen het direct compenseren, geeft de bewindsvrouw toe. Ook vond zij het zelf belangrijk dat de commissie-Donner er kwam. "Maar ik heb niet op voorhand daarop een blokkade gelegd", zegt Van Ark. Dat er tussen Financiën en Sociale Zaken onderling werd gediscussieerd over wie de rekening voor de compensatie moest betalen, wist ze toen nog niet. :')

Wel heeft Van Ark met haar collega Snel besproken dat er nog wat haken en ogen aan zijn eerste voorstel zaten. Maar ze heeft naar eigen zeggen geen druk uitgeoefend om het voorstel van tafel te halen. En het is uiteindelijk aan het verantwoordelijke departement zelf, Financiën in dit geval, om daarover een beslissing te nemen, aldus Van Ark.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)toeslagenouders-niet

Rekening bij iemand neerleggen altijd lastig :') schuld bij een ander neerleggen erg makkelijk, verantwoording nemen onmogelijk :r
pi_196408174
quote:
6s.gif Op woensdag 25 november 2020 15:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
Van Ark: ik blokkeerde vroege compensatie toeslagenouders niet

Voormalig staatssecretaris Tamara van Ark heeft het besluit om de groep gedupeerde toeslagenouders die in de zomer van 2019 in beeld waren al snel te compenseren, niet geblokkeerd. Dat zegt de bewindsvrouw onder ede tegen de ondervragingscommissie die onderzoek doet naar de Toeslagenaffaire.
[..]

:')

Stranden voorstel
De afgelopen weken werd in verhoren opgetekend welke bezwaren haar ministerie van Sociale Zaken maakte tegen de poging om een eerste groep van vele tientallen ouders al vroeg te compenseren. Dat gebeurde uiteindelijk pas na het onderzoek van de commissie-Donner, die eind 2019 de eerste bevindingen publiceerde.

In eerste instantie was Van Ark enthousiast over het plan van Snel om alvast te compenseren, maar enkele dagen later strandde het voorstel in de aanloop naar de ministerraad. De commissie wilde weten welke rol Van Ark en haar departement daarin hebben gespeeld. :P

Bezwaren tegen compenseren
De ambtenaren van Sociale Zaken hadden inderdaad bezwaren tegen het direct compenseren, geeft de bewindsvrouw toe. Ook vond zij het zelf belangrijk dat de commissie-Donner er kwam. "Maar ik heb niet op voorhand daarop een blokkade gelegd", zegt Van Ark. Dat er tussen Financiën en Sociale Zaken onderling werd gediscussieerd over wie de rekening voor de compensatie moest betalen, wist ze toen nog niet. :')

Wel heeft Van Ark met haar collega Snel besproken dat er nog wat haken en ogen aan zijn eerste voorstel zaten. Maar ze heeft naar eigen zeggen geen druk uitgeoefend om het voorstel van tafel te halen. En het is uiteindelijk aan het verantwoordelijke departement zelf, Financiën in dit geval, om daarover een beslissing te nemen, aldus Van Ark.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)toeslagenouders-niet

Rekening bij iemand neerleggen altijd lastig :') schuld bij een ander neerleggen erg makkelijk, verantwoording nemen onmogelijk :r
Ben jij eigenlijk persoonlijk betrokken? als ouder bijvoorbeeld.
pi_196408820
Is Mark al geweest?
Somebody that I used to know
pi_196408837
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 10:26 schreef Confetti het volgende:

Volstrekt kansloos om een politicus aan de top van een ministerie te plaatsen.
Hoe wil je het wel doen?
Somebody that I used to know
pi_196409088
Van Menno Snel wil ik nog wel geloven in zijn integriteit. Alleen was hij helaas niet zo doortastend op het juiste moment. Maar verder... Hij is er zelfs om afgetreden, volgens mij ook omdat hij vond dat hij zichzelf er anders niet over in de spiegel kon kijken. Daar kan ik wel respect voor hebben. Getuigt van zelfkennis.
Somebody that I used to know
  woensdag 25 november 2020 @ 16:39:37 #81
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_196409118
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 15:29 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Ben jij eigenlijk persoonlijk betrokken? als ouder bijvoorbeeld.
En wat nou als het antwoord ja/nee is? Hoe helpt het deze discussie verder?
pi_196409295
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:39 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

En wat nou als het antwoord ja/nee is? Hoe helpt het deze discussie verder?
Niet. Gewoon interesse, slappe hap jezus :')
pi_196409428
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:21 schreef Postbus100 het volgende:
Is Mark al geweest?
Nee, die is morgen aan de beurt, om 13u
pi_196410204
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:21 schreef Postbus100 het volgende:
Is Mark al geweest?
Verwacht daar niet veel van. Die man is zo goed in nietszeggende verklaringen en spontaan geheugenverlies. Hij maakt er nog vast wel een draai aan dat het hem ook nog eens extra virtuele zeteltjes oplevert.
pi_196410222
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:21 schreef Postbus100 het volgende:
Is Mark al geweest?
:N
Die is nu ff druk met:
Zijn geheugen te wissen
Met landsadvocaat alles voor te bereiden
7 kleuren stront te schijten
Met Jort bellen op dat hij hem straks op tv kan goedpraten
Zijn anus in te smeren met vaseline omdat hij al tijden niet meer anaal genomen is en bang is dat het morgen wel gaat gebeuren

Donderdag 26 november
9.30 uur: de heer W.B. Hoekstra – Minister van Financiën 2017-heden
13.00 uur: de heer M. Rutte – Minister-president 2010-heden

https://www.tweedekamer.n(...)ssies/commissies/pok :7

Afbranden tot op zijn sokken met deze lul }) *O*
pi_196410760
quote:
6s.gif Op woensdag 25 november 2020 17:48 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:N
Die is nu ff druk met:
Zijn geheugen te wissen
Met landsadvocaat alles voor te bereiden
7 kleuren stront te schijten
Met Jort bellen op dat hij hem straks op tv kan goedpraten
Zijn anus in te smeren met vaseline omdat hij al tijden niet meer anaal genomen is en bang is dat het morgen wel gaat gebeuren

Donderdag 26 november
9.30 uur: de heer W.B. Hoekstra – Minister van Financiën 2017-heden
13.00 uur: de heer M. Rutte – Minister-president 2010-heden

https://www.tweedekamer.n(...)ssies/commissies/pok :7

Afbranden tot op zijn sokken met deze lul }) *O*
Verwacht je nou echt dat er iets uitvloeit? Daar zijn de verhoorders toch veel te incompetent voor... Zelfs Asscher wist van zijn verantwoordelijkheid weg te glibberen.
pi_196411012
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:37 schreef Postbus100 het volgende:
Van Menno Snel wil ik nog wel geloven in zijn integriteit. Alleen was hij helaas niet zo doortastend op het juiste moment. Maar verder... Hij is er zelfs om afgetreden, volgens mij ook omdat hij vond dat hij zichzelf er anders niet over in de spiegel kon kijken. Daar kan ik wel respect voor hebben. Getuigt van zelfkennis.
En vervolgens een hoop wachtgeld opstrijken op de kosten van de belastingbetaler?

Meh...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196411105
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 11:04 schreef probeer het volgende:
Er bekruipt mij na die hoorzittingen toch steeds sterker het gevoel dat er hier verder niemand meer verantwoordelijk voor gehouden gaat worden. Iig niet in de zin dat ze er daadwerkelijk ingrijpende consequenties van ondervinden.
'het systeem', 'het proces', 'verschillende departementen met onduidelijke verantwoordelijkheden'.

Bla.. Bla... Bla.
De galbakken binnen de BD worden buiten schot gelaten en de politieke honden wijzen naar elkaar.

Hoe het ook werkelijk in elkaar zit qua politiek, I dont care. Kijk zo'n figuur (edit: g blankestijn) van de BD wat vorige week gewoon vertelde over de tussenstap van de rechter gewoon niet gebruiken omdat het een nodeloze stap zou zijn en de wet zelf maar interpreteerde. En dat gewoon zelf in de werkinstructies liet zetten om het vooral niet te doen. Daarbij in diezelfde werkinstructies het personeel aanmoedigen mensen die een foutje gemaakt hadden te behandelen als fraudeurs en ook zo te behandelen. Ook als diezelfde mensen het juiste bewijs aangeleverd hadden.

Dat is gewoon moedwillig mensen de stront in trappen.

Politiek zal het me worst wezen, dit soort volk hoort gewoon in een muffe kelder aan de ketting en een bal.

[ Bericht 0% gewijzigd door Red_85 op 25-11-2020 18:55:31 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196411163
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:13 schreef spinazieruiker het volgende:
Van Roosmalen sloopt Wiebes

[ twitter ]
Terecht.
En dan over zijn hele politieke carrière.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196412565
Van Ark zag grootste toeslagenprobleem niet: ’Eerste afslag gemist’

Snel: ’Lerend vermogen Belastingdienst is te laag’ :')

In een uiterst stroef verhoor kraakt voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel stevige noten over de Belastingdienst. Die heeft een ’te laag lerend vermogen’. En de fiscus heeft rondom de toeslagen ’een systeem zonder een druppeltje menselijke maat’ gebouwd.

Snel, die vorig jaar opstapte wegens de affaire, geeft woensdagmiddag bij zijn verhoor aan dat hij bij zijn aantreden niks meekrijgt over de problematiek bij de kinderopvangtoeslag. Bij zijn overdracht ging het wat dat onderwerp betreft alleen over het plan dat het vorige kabinet al had om de toeslag te vervangen door directe financiering van de kinderopvang. Snel had met zijn topambtenaren in eerste instantie ook ’niet zo veel’ overleg over de kinderopvangtoeslag. „Omdat daar ook geen aanleiding toe leek. Later werd dat anders.”

Inmiddels ziet Snel wat er allemaal misging rondom toeslagen. „De kern van wat er misgaat bij Toeslagen is dat er een systeem is gebouwd zonder een druppeltje menselijke maat”, zegt hij. Snel wijst erop dat er bij Toeslagen geen ruimte was om even een collega te bellen die met soortgelijke problemen zit: „Dat is nooit ingebouwd.”

De reactie van de fiscus op de problemen noemt hij ’te defensief’. „Het lerend vermogen van de Belastingdienst is veel te laag”, voegt Snel daar nog aan toe.

Volgens Snel liepen hem ’de rillingen over de rug’ toen hij hoorde over het label ’opzet/grove schuld’. Ouders die dat stempeltje kregen, konden bijvoorbeeld geen betalingsregeling meer krijgen. Het leidde bijvoorbeeld tot uithuiszettingen of invorderen van auto’s van gedupeerden. „Een grens die ontzettend slecht uitpakte en kwetsbare mensen sneller tot onderwerp van onderzoek maakte”, noemt Snel het. Als hij erover hoort is dat een ’moment dat de broek van mijn kont zakt’.

’Veelheid aan problemen’
Tamara van Ark zag op haar beurt bij haar aantreden als staatssecretaris van Sociale Zaken in 2017 een ’veelheid aan problemen’ rond de kinderopvangtoeslag, zegt ze in haar verhoor woensdagochtend. Maar het grootste probleem, de ’alles-of-niets-aanpak’ rond de terugvordering, heeft zij niet helder genoeg op het netvlies gehad.

Van Ark, inmiddels minister voor Medische Zorg, heeft spijt van wat er is gebeurd . Dat zegt ze woensdagochtend in de Tweede Kamer tijdens haar verhoor over de toeslagenaffaire. Daarin werden tienduizenden ouders gedupeerd door de eigen overheid. Een van de oorzaken: bij een kleine fout moeten ouders meteen grote bedragen aan toeslagen terugbetalen

Maar daar krijgt Van Ark naar eigen zeggen bij haar aantreden bij de start van kabinet-Rutte III in oktober 2017 niks van mee. „Ik had daar graag vanaf willen weten, daarmee had veel leed van ouders kunnen voorkomen”, zegt ze woensdagochtend. Van Ark was tot afgelopen zomer als staatssecretaris van Sociale Zaken verantwoordelijk voor beleid en wetgeving rond de kinderopvang(toeslag).

Van Ark verhaalt hoe ze bij haar aantreden al wel de problemen meekrijgt over mensen met grote schulden, en dat die ook worden veroorzaakt door flinke terugvorderingen van toeslagen. De VVD-bewindsvrouw spreekt er ook geregeld over met haar topambtenaren. In die gesprekken gaat het over oorzaken zoals de voorschotsystematiek of het late vaststellen van iemands inkomen rond de toeslagen. Maar niet over de alles-of-niets-aanpak. Van Ark: „Ik heb de eerste afslag gemist.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ingdienst-is-te-laag

Lekker bezig weer en gewoon op naar de volgende baan met die randdebielen :( :r
Kaalgeplukt in het gevang zonder proces horen ze :7
  woensdag 25 november 2020 @ 20:33:44 #91
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196412616
quote:
6s.gif Op woensdag 25 november 2020 20:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
Van Ark zag grootste toeslagenprobleem niet: ’Eerste afslag gemist’

Snel: ’Lerend vermogen Belastingdienst is te laag’ :')

In een uiterst stroef verhoor kraakt voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel stevige noten over de Belastingdienst. Die heeft een ’te laag lerend vermogen’. En de fiscus heeft rondom de toeslagen ’een systeem zonder een druppeltje menselijke maat’ gebouwd.

Snel, die vorig jaar opstapte wegens de affaire, geeft woensdagmiddag bij zijn verhoor aan dat hij bij zijn aantreden niks meekrijgt over de problematiek bij de kinderopvangtoeslag. Bij zijn overdracht ging het wat dat onderwerp betreft alleen over het plan dat het vorige kabinet al had om de toeslag te vervangen door directe financiering van de kinderopvang. Snel had met zijn topambtenaren in eerste instantie ook ’niet zo veel’ overleg over de kinderopvangtoeslag. „Omdat daar ook geen aanleiding toe leek. Later werd dat anders.”

Inmiddels ziet Snel wat er allemaal misging rondom toeslagen. „De kern van wat er misgaat bij Toeslagen is dat er een systeem is gebouwd zonder een druppeltje menselijke maat”, zegt hij. Snel wijst erop dat er bij Toeslagen geen ruimte was om even een collega te bellen die met soortgelijke problemen zit: „Dat is nooit ingebouwd.”

De reactie van de fiscus op de problemen noemt hij ’te defensief’. „Het lerend vermogen van de Belastingdienst is veel te laag”, voegt Snel daar nog aan toe.

Volgens Snel liepen hem ’de rillingen over de rug’ toen hij hoorde over het label ’opzet/grove schuld’. Ouders die dat stempeltje kregen, konden bijvoorbeeld geen betalingsregeling meer krijgen. Het leidde bijvoorbeeld tot uithuiszettingen of invorderen van auto’s van gedupeerden. „Een grens die ontzettend slecht uitpakte en kwetsbare mensen sneller tot onderwerp van onderzoek maakte”, noemt Snel het. Als hij erover hoort is dat een ’moment dat de broek van mijn kont zakt’.

’Veelheid aan problemen’
Tamara van Ark zag op haar beurt bij haar aantreden als staatssecretaris van Sociale Zaken in 2017 een ’veelheid aan problemen’ rond de kinderopvangtoeslag, zegt ze in haar verhoor woensdagochtend. Maar het grootste probleem, de ’alles-of-niets-aanpak’ rond de terugvordering, heeft zij niet helder genoeg op het netvlies gehad.

Van Ark, inmiddels minister voor Medische Zorg, heeft spijt van wat er is gebeurd . Dat zegt ze woensdagochtend in de Tweede Kamer tijdens haar verhoor over de toeslagenaffaire. Daarin werden tienduizenden ouders gedupeerd door de eigen overheid. Een van de oorzaken: bij een kleine fout moeten ouders meteen grote bedragen aan toeslagen terugbetalen

Maar daar krijgt Van Ark naar eigen zeggen bij haar aantreden bij de start van kabinet-Rutte III in oktober 2017 niks van mee. „Ik had daar graag vanaf willen weten, daarmee had veel leed van ouders kunnen voorkomen”, zegt ze woensdagochtend. Van Ark was tot afgelopen zomer als staatssecretaris van Sociale Zaken verantwoordelijk voor beleid en wetgeving rond de kinderopvang(toeslag).

Van Ark verhaalt hoe ze bij haar aantreden al wel de problemen meekrijgt over mensen met grote schulden, en dat die ook worden veroorzaakt door flinke terugvorderingen van toeslagen. De VVD-bewindsvrouw spreekt er ook geregeld over met haar topambtenaren. In die gesprekken gaat het over oorzaken zoals de voorschotsystematiek of het late vaststellen van iemands inkomen rond de toeslagen. Maar niet over de alles-of-niets-aanpak. Van Ark: „Ik heb de eerste afslag gemist.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ingdienst-is-te-laag

Lekker bezig weer en gewoon op naar de volgende baan met die randdebielen :( :r
Kaalgeplukt in het gevang zonder proces horen ze :7
De overheid die doet graag mensen die op het financiele randje moeten leven over de rand duwen de afgrond in

De ambtenaar gaat nadat ie weer een paar kwetsbare gezinnen financieel vermoord heeft, lekker naar huis.
De ambtenaar is dol op de FOUT, FOUT, FOUT cultuur
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 26 november 2020 @ 10:54:08 #92
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196419518
Niemand kijkt naar Wopke? :9
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_196419569
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 10:54 schreef monkyyy het volgende:
Niemand kijkt naar Wopke? :9
Jawel hoor :Y
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 26 november 2020 @ 11:25:30 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196419934
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 10:54 schreef monkyyy het volgende:
Niemand kijkt naar Wopke? :9
wopke maakt in ieder geval de indruk dat hij er serieus mee bezig wilde

Wat deed men ?? Juist een commissie instellen en toen ging iedereen zorgeloos met vakantie

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 26-11-2020 11:55:24 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196419941
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 10:54 schreef monkyyy het volgende:
Niemand kijkt naar Wopke? :9
Jawel hoor
Geen vieze grijns
Geen arrogantie meer
Lekker nerveus

Ik zeg doorpakken tot hij breekt *O*
pi_196420309
Topambtenaar zei Hoekstra: Toeslagen ’best functionerende’ deel fiscus

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën vertelde minister Wopke Hoekstra (Financiën) bij zijn aantreden in 2017 dat Toeslagen het ’best functionerende deel’ van de Belastingdienst is. Dat vertelt Hoekstra in zijn verhoor over de toeslagenaffaire. Later op de dag moet premier Mark Rutte langskomen.

https://www.telegraaf.nl/(...)onerende-deel-fiscus

Die moeten ze dus als eerste eruit trappen en in het gevang stoppen :(
pi_196420320
"Iedere keer komt er een signaal en blijft het ergens hangen. En daar zijn de bewindspersonen geen uitzondering op geweest. Zit het ook niet bij de luistervaardigheid van de luisteraars?", vraagt de commissie. Hoekstra: "Ik denk het wel.

:') :') :')
pi_196420354
Rutte en Hoekstra onder ede gehoord: irritatie op de achterbank van de dienstauto

Het functioneren van de Belastingdienst heeft de afgelopen jaren meermaals tot grote ergernis geleid bij minister van Financiën Wopke Hoekstra. Problemen werden niet opgelost en de informatieverstrekking schoot meer dan eens tekort, zei de CDA-bewindsman vanochtend tegen de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. Samen met premier Mark Rutte wordt hij vandaag onder ede gehoord.

Hoekstra zei tegen de commissie dat hij er soms pas op de achterbank van de dienstauto achter kwam dat ergens halverwege een ambtelijke notitie een probleem werd gesignaleerd. En als er iets misging, dan proefde hij te vaak een ‘ontspannen houding'.



Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de problemen met de inning van de erf- en schenkbelasting, die de schatkist een tegenvaller van 400 miljoen euro bezorgde.

quote:
,Dan werd er gezegd: het is binnenkort opgelost. Maar vervolgens is het niet opgelost. Dat is een soort ontspannen houding die je op meerdere dossiers ziet.”
https://www.ad.nl/politie(...)dienstauto~ac1ead1f/

Lekker gewerkt Wopke :r
pi_196420455
Hoekstra in verhoor toeslagenaffaire: het schaamrood staat op je kaken

https://nos.nl/liveblog/2(...)aat-op-je-kaken.html

Nou Wopke, bereid je maar vast voor op de volgende parlementaire onder vraging ronde maar dan inzake KLM en al de miljarden die je daar blindelings in gesmeten hebt ga je dit weer zeggen :r
Aangevuld met:
Met de kennis van nu
Lessen trekken voor de toekomst

en zijn we weer genaaid en blijven met jou rotzooi zitten :(

Je bent een lul of je bent het niet, jij bent een hele grote :(
pi_196421212
Rutte :r nu

De paling in de emmer snot zonder kennis van zaken en zonder geweten nu aan het prietpraten :r
  donderdag 26 november 2020 @ 13:21:14 #101
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196421272
Teflon Mark _O_
pi_196421315
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:25 schreef Wereldgozer het volgende:
Teflon Mark _O_
Hij wist niet eens wat de eed of de belofte was :') :|W
  donderdag 26 november 2020 @ 13:33:50 #104
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196421373
"Niet de tijd om alles op papier te zetten , alles gaat mondeling "

In deze bureaucratische tijd :')

Weinig terug te vinden dus
  donderdag 26 november 2020 @ 13:51:25 #105
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196421571
High energy Rutte _O_
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  donderdag 26 november 2020 @ 14:00:37 #106
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196421699
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:33 schreef Flow3r het volgende:
"Niet de tijd om alles op papier te zetten , alles gaat mondeling "

In deze bureaucratische tijd :')

Weinig terug te vinden dus
niet al te precies opschrijven , er kan een WOB verzoek over komen later :r :% :z ~O> -O-

De allerarmste werkenden een forse toelage kinderopvang geven en die snel volledig terugvorderen als er een klein foutje gemaakt wordt

De meest kwetsbare groepen worde volledig financieel vermoord door de ambtenaren ,
Zonder hen een kans te geven de gemaakte administratieve fout te herstellen -O- -O-

Het hele toeslagen circus is gemaakt om de ambtenaren kliek nog verder uit te breiden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 26 november 2020 @ 14:22:41 #107
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196421927
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:51 schreef monkyyy het volgende:
High energy Rutte _O_
Die vent is echt nooit moe. Altijd rustig, beheerst en vol energie idd.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_196422313
Rutte en Hoekstra onder ede: 'Zonder doorvragen Kamer en media hadden we hier niet gezeten’

Als de Tweede Kamer en de media niet stug hadden doorgevraagd, was de omvang van de toeslagenaffaire nog altijd niet bekend geweest. Dat zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) vanmorgen tegen de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. Ook minister-president Mark Rutte wordt vandaag nog gehoord.

quote:
Hoekstra zei dat de stapel Kamervragen van Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP) vooral door D66-staatssecretaris Menno Snel en zijn partijgenoten in het kabinet 'bij vlagen als ongemakkelijk’ werd beschouwd.
:') :') :')

Toch komt het duo, net als de vasthoudende verslaggevers van Trouw en RTL Nieuws, wat hem betreft vooral lof toe: ,,Als je kijkt naar dit dossier en je ziet hoe lang het heeft geduurd voor we in de richting van een oplossing zijn gaan bewegen, vraag ik me sterk af of we daar ooit zonder vragen en mediaberichten zouden zijn beland.”

Hoekstra denkt dat ook een oplossing nog lang niet in zicht zou zijn geweest. ,,Zonder de Kamer hadden we hier niet gezeten.” Volgens Hoekstra zat het ministerie een hele poos ‘niet aan de goede kant van de lijn'.

Ergernis
Hoekstra velde in zijn verhoor een hard oordeel over het functioneren van de Belastingdienst. Dat leidde bij hemzelf de afgelopen jaren meermaals tot ergernis. Problemen werden niet opgelost en de informatieverstrekking schoot meer dan eens tekort, zei hij tegen de commissie.

https://www.ad.nl/politie(...)et-gezeten~ac1ead1f/

Ah gossie de vragen waren ongemakkelijk wat sneu voor hun :') :r
Slachtofferhulp gehad en een financiele tegemoetkoming :')

Ze moeten God op hun blote knieen danken dat ze niet kaal geplukt zonder proces in het gevang zitten weg te rotten :( :7
pi_196422330
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 14:22 schreef Drekkoning het volgende:
Die vent is echt nooit moe. Altijd rustig, beheerst en vol energie idd.
Het kenmerk van een grote narcistische leugenaar

Altijd op zijn hoede en onthoud precies welke leugen hij tegen wie gezegd heeft

Om te :r die lul hoort in het gevang :(
pi_196422435
Rutte: ’Niet de tijd om alles op papier te zetten’ :') :r

De Tweede Kamer voelt premier Mark Rutte donderdagmiddag stevig aan de tand over de gebrekkige verslaglegging op zijn departement en informatievoorziening van het kabinet. „We hebben niet de tijd om alles op papier te zetten”, verdedigt Rutte zich in zijn verhoor over de toeslagenaffaire.

De ondervragingscommissie met Kamerleden die Rutte donderdagmiddag verhoort, blijkt op zijn ministerie van Algemene Zaken maar weinig documenten te hebben kunnen vinden over het toeslagendossier. „U heeft gekregen wat we hebben”, zegt Rutte. „Het is een heel klein departement. We hebben niet de tijd om alles op papier te zetten.”

quote:
De premier ontkent dat er weinig wordt vastgelegd om te voorkomen dat journalisten en Kamerleden later documenten op kunnen vragen. Dat wordt volgens Rutte wel eens ’grappend’ gezegd door zijn ambtenaren. „Maar dat wordt niet in actie omgezet.”
:') :') :') :r

De commissie zet ook vraagtekens bij het gebrek aan openheid. Rutte wordt ondervraagd over wat in Den Haag de ’Rutte-doctrine’ wordt genoemd. De premier wil dat communicatie van ambtenaren onderling of met bewindspersonen niet naar buiten komt, tot het tot besluitvorming overgaat. „Ambtenaren moeten met elkaar vrij kunnen denken”, vindt Rutte.
quote:
Anders kunnen 'opties niet worden gewogen' of 'stomme ideeën' niet worden geopperd, stelt de premier.
:') :')

quote:
De ministeriële commissie aanpak fraude is volgens Rutte een 'matig geslaagde' commissie geweest.
quote:
Maar het kan gebeurd zijn dat de uitvoering ruimte voor harde aanpak heeft gezien. Dat is volgens Rutte niet de bedoeling geweest.
quote:
'Met de kennis van nu', zijn de meest gebezigde woorden in deze zaal de laatste weken, zegt Van Dam. Heeft Rutte genoeg aandacht gehad voor de schaduwkant van de fraude-aanpak. Dat heeft hij, zegt Rutte.
quote:
Ook al zei de afgelopen weken ook niemand zich heel erg gedwongen te hebben gevoeld om de bedragen uit de business case te halen, is het toch onverstandig geweest het zo op te schrijven, zegt Rutte
quote:
"Grote systeemfraude moet je ook aanpakken. Het is niet dat je het ene doet en het andere laat." Maar dit punt moest aangepakt worden, vond Rutte. Ook door tijdsgeest met Bulgarenfraude
quote:
Het ging om fraude bij 'inkomensvoorziening van burgers': dus toeslagen, WW, etc. Waarom niet op andere fraudeverschijnselen (belastingontduiking) die vele miljarden kosten. "Werd ook hard aan gewerkt", zegt Rutte
quote:
Het idee om een ministeriële commissie aanpak fraude op te zetten tijdens Rutte II kwam van Ivo Opstelten, zegt de premier. "Maar het had brede steun in de coalitie."
quote:
"Binnen Belastingdienst en het beleidsdepartement speelt dit al langer", ziet Rutte. Wat is daar dan aan gedaan? Er is door bewindspersonen 'geprobeerd om daarop te acteren'
https://www.telegraaf.nl/(...)-op-papier-te-zetten

Die lul is gierend incompetent en liegt de hele boel bij elkaar

Rechtstreeks naar het gevang en kaalplukken zonder proces :7 *O*
pi_196422500
'Rutte-doctrine' voorkomt dat discussiestukken openbaar worden

De 'Rutte-doctrine' schrijft voor dat de Tweede Kamer en journalisten geen toegang krijgen tot bepaalde stukken bij ministeries. Dat zei premier Mark Rutte tijdens zijn verhoor over zijn rol in de toeslagenaffaire. Rutte wil niet dat mails tussen ambtenaren onderling of tussen ambtenaren en bewindspersonen over bepaalde ideeën of voorstellen openbaar worden. :( :r

quote:
Een ambtenaar vroeg Rutte een tijd geleden naar het effect van de doctrine, waardoor toenmalig staatssecretaris Menno Snel (Financiën) bepaalde stukken niet aan de Kamer kon geven. De sms die de ambtenaar heeft gestuurd, werd voorgelezen door de ondervragingscommissie tijdens het verhoor.
Rutte wil niet dat mails tussen ambtenaren onderling of tussen ambtenaren en bewindspersonen over bepaalde ideeën of voorstellen openbaar worden. "Daar moet je als ambtenaren gewoon over kunnen mailen zonder dat die mails naar buiten komen", legt hij uit.

Dat geldt niet voor alle stukken, benadrukt Rutte. Notities of mails waarin ambtenaren aan de bel trekken over de werking van een systeem, moeten wel openbaar worden gemaakt. Een memo waarin wordt gewaarschuwd voor de manier waarop Toeslagen een groep ouders behandelt, had bijvoorbeeld veel eerder naar boven moeten komen. "In een goed functionerend systeem zou je verwachten dat zo’n signaal, dat raakt aan de rechtszekerheid van mensen, zou doordringen tot de hoogste laag.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)kken-openbaar-worden

:X :X }:|
pi_196422506
Femke, tetten! :9~
pi_196422531
Gedupeerden toeslagenaffaire willen dat Rutte in historisch verhoor 'het eens voor óns opneemt'

Het zit de gedupeerden nog steeds dwars, dat premier Rutte het opnam voor falende top-ambtenaren in de toeslagenaffaire. Vandaag verschijnt hij voor de parlementaire commissie. "Het zou fijn zijn als hij het eens voor óns zou opnemen. Ik hoop op excuses."

Voor het eerst in de geschiedenis verschijnt een zittend minister-president voor een parlementaire ondervragingscommissie, als premier Rutte aan de tand wordt gevoeld over de toeslagenaffaire. Wat vooral kwaad bloed zette, waren zijn opmerkingen in de Tweede Kamer dat hij het 'schadelijk' vond dat ambtenaren met naam en toenaam werden genoemd.

'Naar de voedselbank, dat is pas schadelijk'
Gedupeerden Janet Ramesar en Angelica Engels gaan het verhoor van Rutte vandaag op de voet volgen. Zij werden destijds diep geraakt door de opmerkingen van de premier. Ramesar: "Ik zat er die dag bij in de Tweede Kamer en hoorde hoe hij het voor hen opnam. Het zou fijn zijn als hij het eens voor óns zou opnemen. Ik hoop op excuses."

Angelica Engels: "Ik vind dat hij verantwoording moet afleggen. Die ambtenaren eten er geen boterham minder om. Wij konden naar de voedselbank en geld lenen bij familie. Dat is in en in triest. Dát is pas schrijnend en schadelijk."

https://eenvandaag.avrotr(...)ns-voor-ons-opneemt/

^O^ _O_ _O_ _O_

Iemand sorry gehoord van deze lamlul :?
Verantwoording afleggen heeft hij nog nooit gedaan :r :r
pi_196422541
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:10 schreef StephanL het volgende:
Femke, tetten! :9~
Daar zal Rutte de homo in de kast van in de war raken :') _O-
pi_196422562
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gedupeerden toeslagenaffaire willen dat Rutte in historisch verhoor 'het eens voor óns opneemt'

Het zit de gedupeerden nog steeds dwars, dat premier Rutte het opnam voor falende top-ambtenaren in de toeslagenaffaire. Vandaag verschijnt hij voor de parlementaire commissie. "Het zou fijn zijn als hij het eens voor óns zou opnemen. Ik hoop op excuses."

Voor het eerst in de geschiedenis verschijnt een zittend minister-president voor een parlementaire ondervragingscommissie, als premier Rutte aan de tand wordt gevoeld over de toeslagenaffaire. Wat vooral kwaad bloed zette, waren zijn opmerkingen in de Tweede Kamer dat hij het 'schadelijk' vond dat ambtenaren met naam en toenaam werden genoemd.

'Naar de voedselbank, dat is pas schadelijk'
Gedupeerden Janet Ramesar en Angelica Engels gaan het verhoor van Rutte vandaag op de voet volgen. Zij werden destijds diep geraakt door de opmerkingen van de premier. Ramesar: "Ik zat er die dag bij in de Tweede Kamer en hoorde hoe hij het voor hen opnam. Het zou fijn zijn als hij het eens voor óns zou opnemen. Ik hoop op excuses."

Angelica Engels: "Ik vind dat hij verantwoording moet afleggen. Die ambtenaren eten er geen boterham minder om. Wij konden naar de voedselbank en geld lenen bij familie. Dat is in en in triest. Dát is pas schrijnend en schadelijk."

https://eenvandaag.avrotr(...)ns-voor-ons-opneemt/

^O^ _O_ _O_ _O_

Iemand sorry gehoord van deze lamlul :?
Verantwoording afleggen heeft hij nog nooit gedaan :r :r
Haha wat absurd eigenlijk.
  donderdag 26 november 2020 @ 15:16:30 #116
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_196422573
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:10 schreef StephanL het volgende:
Femke, tetten! :9~


:9 :9~ :9~
Zuiger van het FOK!-OMT
  donderdag 26 november 2020 @ 15:19:15 #117
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196422664
Wat een gelul van die vent.

Politiek wilde gewoon niemand zijn handen er aan branden want iedereen wist inmiddels wat er gaande was. 'De bal (het dossier) rolde en rolde en niemand die zijn voet er tegenaan zette voor die het ravijn in viel'.

Jaaaaja meneer rutte, je wist wel degelijk wat er aan de hand was door al je 1-2tjes met Snel. Alleen er staat niets op papier. Daardoor kon je inderdaad de bal laten rollen. Blijkbaar was jij diegene die niet in liet grijpen bij de fiscus zodat criminelen als blankestijn hun gore repressie konden blijven voortzetten. En maar wijzen naar je poppetjes als een echte teflon don.

Als eindverantwoordelijk regeringsleider een olievlek negeren die je onder je ogen kreeg en waarvan je wist dat het een hele grote tanker was, is moedwillige nalatigheid.

Wat. Een. Goorlap.

[ Bericht 2% gewijzigd door Red_85 op 26-11-2020 15:31:45 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 15:24:32 #119
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_196422678
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:23 schreef Red_85 het volgende:
Wat een gelul van die vent.

Politiek wilde gewoon niemand zijn handen er aan branden want iedereen wist inmiddels wat er gaande was. 'De bal (het dossier) rolde en rolde en niemand die zijn voet er tegenaan zette voor die het ravijn in viel'.

Jaaaaja meneer rutte, je wist wel degelijk wat er aan de hand was door al je 1-2tjes met Snel. Alleen er staat niets op papier. Daardoor kon je inderdaad de bal laten rollen. Blijkbaar was jij diegene die niet in liet grijpen bij de fiscus zodat criminelen als blankestijn hun gore repressie konden blijven voortzetten. En maar wijzen naar je poppetjes als een echte teflon don.

Als eindverantwoordelijk staatshoofd een olievlek negeren die je onder je ogen kreeg en waarvan je wist dat het een hele grote tanker was, is moedwillige nalatigheid.

Wat. Een. Goorlap.
Rutte is regeringsleider, geen staatshoofd. Dat is Wim-Lex.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_196422733
quote:
8s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:24 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Rutte is regeringsleider, geen staatshoofd. Dat is Wim-Lex.
Ja, tuurlijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 15:36:27 #121
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196422784
Glaasje chocomelk en we kunnen weer door. :)
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_196422796
quote:
8s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:24 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Rutte is regeringsleider, geen staatshoofd. Dat is Wim-Lex.
Klopt en gelukkig heeft Willempie en vooral Máxima zich heel hard ingezet om dit onrecht aan de kaak te stellen en op te lossen

Oh wacht vakantie was belangrijker en dan Rutte bellen was wat ongemakkelijk dus deden ze het maar niet :')
Gelukkig zaten ze wel op onze kosten in het regeringsvliegtuig :X
pi_196422806
Niets gemist volgens mij? Incompetente verhoorders ook... Rutte die bekent dat de WOB lastig is dus dan maar niets opschrijft en mensen knikken nog steeds ja en amen _O-
pi_196422838
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:37 schreef Tlaloc het volgende:
Niets gemist volgens mij? Incompetente verhoorders ook... Rutte die bekent dat de WOB lastig is dus dan maar niets opschrijft en mensen knikken nog steeds ja en amen _O-
Waar is die quote?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 15:43:39 #125
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_196422877
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:16 schreef DonDruiper het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

:9 :9~ :9~
Damn, daar wil ik mijn lul wel even tussen rammen zeg.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_196422908
Van der Lee, vindt het wel de grote Van der Lee show, wat een act. _O-
pi_196422911
quote:
10s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:43 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Damn, daar wil ik mijn lul wel even tussen rammen zeg.
Puntige knieën.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196422937
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:36 schreef monkyyy het volgende:
Glaasje chocomelk en we kunnen weer door. :)
Hmm, heerlijk.
pi_196422959
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:46 schreef tralalala het volgende:
Van der Lee, vindt het wel de grote Van der Lee show, wat een act. _O-
Hij heeft echt totaal geen interesse in wat Rutte zegt, hij wil vooral z'n eigen waarheden afvuren.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_196423003
Leijten met haar vragen.

Vuurwerk?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196423008
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:40 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Waar is die quote?
https://www.rtlnieuws.nl/(...)kken-openbaar-worden

quote:
De commissie stelde ook vast dat er op het ministerie van Algemene Zaken nauwelijks notities zijn. Toen werd gezocht op documenten over de kinderopvangtoeslag, werd bijna niets gevonden. Volgens Rutte komt dat doordat hij nu eenmaal een klein departement heeft. "Bij bijna geen enkel gesprek maken we aantekeningen", zegt hij.

Rutte ontkent dat er niet wordt genotuleerd om te voorkomen dat documenten via de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) naar bovenkomen. Daar wordt weleens over gegrapt maar dat wordt 'niet omgezet in actie', aldus de premier.
pi_196423011
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:46 schreef tralalala het volgende:
Van der Lee, vindt het wel de grote Van der Lee show, wat een act. _O-
Het wereldkampioenschap bestuurlijk onvermogen
pi_196423014
Haha wat Wiebes zei :D wat zei die dan? :P _O_
pi_196423027
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:16 schreef DonDruiper het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

:9 :9~ :9~
Dank, deze had ik even nodig.
pi_196423058
Leijten zet hem in de hoek en rutte verschuilt zich achter zijn compaan wiebes en dwingt hem tot de vraag: 'neemt u de kamer wel serieus?'
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196423060
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:53 schreef Red_85 het volgende:
Leijten met haar vragen.

Vuurwerk?
Ik heb hem weer uitgezet. Ik trek haar echt niet.
A mind with a heart of it's own
pi_196423070
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 15:57 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Ik heb hem weer uitgezet. Ik trek haar echt niet.
Ze zit er echt heel kort bovenop. Net als bij blankestijn.
Ik trek haar wel. Lekker scherp.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196423125
Leijten toen: er mag geen cent toeslagen meer naar buitenlandse fraudeurs!!!

Leijten nu: jullie profileren op basis van nationaliteit!!! Hoe durven jullie!!!
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_196423131
Leijten
You go girl *O* *O* *O*

Maak hem af en grondig :7
pi_196423145
Rutte zit te liegen en te bedriegen om te :r :r
pi_196423151
Ik loop achter met luisteren, maar ik hoor nu Rutte en zit echt met klapperende oren te luisteren dat ze op het ministerie van algemene zaken nauwelijks iets op papier vastleggen maar vrijwel alleen mondeling....


HOE DAN!!???@!!

Jezus wat een bananenrepubliek....
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_196423163
Naar mijn beste weten niet
Geen signalen geweest

:') :r
pi_196423190
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:06 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik loop achter met luisteren, maar ik hoor nu Rutte en zit echt met klapperende oren te luisteren dat ze op het ministerie van algemene zaken nauwelijks iets op papier vastleggen maar vrijwel alleen mondeling....
HOE DAN!!???@!!
Jezus wat een bananenrepubliek....
Gewoon want dan heb je alleen je herinnering en die kan je aan en uit zetten naar believen
En geen last van wob verzoeken

Rutte doctrine w/

Hoort in het gevang kaalgeplukt en al zonder proces :(
pi_196423203
Het gevoel van de vraag die ik kreeg..

En geeft het verkeerde antwoord :r :r
  donderdag 26 november 2020 @ 16:10:10 #145
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196423206
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:04 schreef ikweethetookniet het volgende:
Leijten
You go girl *O* *O* *O*

Maak hem af en grondig :7
Leijten heeft hier niets te zoeken, die is veel te emotioneel betrokken.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196423218
quote:
Rutte ontkent dat er niet wordt genotuleerd om te voorkomen dat documenten via de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) naar bovenkomen. Daar wordt weleens over gegrapt maar dat wordt 'niet omgezet in actie', aldus de premier.
Hahahahahahhaaha. Nou ik snap ook dat de VVD het zo goed doet nog steeds. Met zo'n moppentapper als premier kom je deze duistere tijden wel door.
pi_196423226
quote:
6s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:08 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Gewoon want dan heb je alleen je herinnering en die kan je aan en uit zetten naar believen
En geen last van wob verzoeken

Rutte doctrine w/

Hoort in het gevang kaalgeplukt en al zonder proces :(
Geen geweten die man.
  donderdag 26 november 2020 @ 16:16:16 #148
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196423271
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:12 schreef Glazenmaker het volgende:
Geen geweten die man.
Dus na de gevangenis straf zonder proces en kaalplukken levenslang TBS geven dit sujet mag nooit meer terug in de samenleving :7
pi_196423276
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:16 schreef Flow3r het volgende:
Excuus maken :')
En wij geloven dat en zeer oprecht ook :') :r
  donderdag 26 november 2020 @ 16:17:34 #151
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196423286
Ik snap dit gejank niet, het is toch zijn beleid ?
Kan me nog een bijstandsmoeder herinneren die in tranen was toen Rutte de bijstand wou verlagen, dat was járen geleden, en hij was keihard

VVD beleid, dus waarom nu excuses maken
pi_196423302
Rapport 17 december aangeboden aan de tweede kamer voorzitter zo net na 12.00 ^O^

Hopen dat ze er gehakt van maken *O*
pi_196423326
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:06 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik loop achter met luisteren, maar ik hoor nu Rutte en zit echt met klapperende oren te luisteren dat ze op het ministerie van algemene zaken nauwelijks iets op papier vastleggen maar vrijwel alleen mondeling....


HOE DAN!!???@!!

Jezus wat een bananenrepubliek....
Echt hè. Ook bijna niemand die doorheeft hoe ernstig dit is _O-

Als er geen stukken zijn kan niemand die opvragen en hoef je daarover ook geen verantwoording af te leggen. Slim!
pi_196423345
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:17 schreef Flow3r het volgende:
Ik snap dit gejank niet, het is toch zijn beleid ?
Kan me nog een bijstandsmoeder herinneren die in tranen was toen Rutte de bijstand wou verlagen, dat was járen geleden, en hij was keihard

VVD beleid, dus waarom nu excuses maken
Omdat ze zien dat het electoraal nu even uitkomt om een beetje respect te veinzen. Ik zeg veinzen want de show van de afgelopen dagen is totaal niet serieus te nemen. En als we de show wel serieus moeten nemen dan kunnen alle politici die niks zagen of doorhadden alsnog oprotten, want ze zijn volslagen incompetent.
pi_196423364
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:22 schreef Tlaloc het volgende:

[..]

Echt hè. Ook bijna niemand die doorheeft hoe ernstig dit is _O-
Zelfs toen ik een bijbaan had in een magazijn werden er notulen gemaakt van besprekingen, maar bij Rutte is het niet nodig hoor.
pi_196423379
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:24 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Zelfs toen ik een bijbaan had in een magazijn werden er notulen gemaakt van besprekingen, maar bij Rutte is het niet nodig hoor.
Da's allemaal agile tegenwoordig.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 26 november 2020 @ 16:26:21 #157
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196423384
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Omdat ze zien dat het electoraal nu even uitkomt om een beetje respect te veinzen. Ik zeg veinzen want de show van de afgelopen dagen is totaal niet serieus te nemen. En als we de show wel serieus moeten nemen dan kunnen alle politici die niks zagen of doorhadden alsnog oprotten, want ze zijn volslagen incompetent.
Eng idee hoe braaf al die ambtenaartjes dat beleid hebben uitgevoerd zonder morren en niemand die aan de bel trok
pi_196423396
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:06 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik loop achter met luisteren, maar ik hoor nu Rutte en zit echt met klapperende oren te luisteren dat ze op het ministerie van algemene zaken nauwelijks iets op papier vastleggen maar vrijwel alleen mondeling....

HOE DAN!!???@!!

Jezus wat een bananenrepubliek....
De rutte doctrine
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196423428
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:26 schreef Flow3r het volgende:

[..]

Eng idee hoe braaf al die ambtenaartjes dat beleid hebben uitgevoerd zonder morren en niemand die aan de bel trok
Integriteit, procedures, werkinstructies en opdrachten.

Verder heb je nog een persoonlijk moraal. Vooral bij de mensen die verantwoordelijk waren voor de uitvoering, die hadden ook aan de bel kunnen trekken en het niet klein houden. Ergens tussen de operationeel verantwoordelijken, de topambtenaren en de politiek is dit allemaal gebagatelliseerd zodat de staatsecretarissen, ministers en rutte buiten schot konden blijven.

Het is echt walgelijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 16:31:29 #160
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196423435
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:26 schreef Flow3r het volgende:

[..]

Eng idee hoe braaf al die ambtenaartjes dat beleid hebben uitgevoerd zonder morren en niemand die aan de bel trok
De ambtenaar is toch de werknemer? Van een werknemer verwacht je toch dat hij doet wat je van hem vraagt? En gemord is er volop, dat kon je vorige week horen.

Eng idee hoe veel mensen niet willen begrijpen dat uitvoerende diensten precies dat zijn, namelijk uitvoerders van door de politiek ontwikkeld beleid. Wat dat betreft kan ik hem ook doortrekken. Eng dat zoveel mensen op politici stemmen die mensen zo in de kou laten staan.
pi_196423513
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Da's allemaal agile tegenwoordig.
Kan zijn dat ik wat heb gemist, maar is agile niet afhankelijk van duidelijke afspraken op papier zodat iedereen weet waar de neuzen naar moeten wijzen?
pi_196423531
En reken maar dat het is aangekaart door de mensen op de werkvloer. Alleen blijft het dan ergens in de organisatie hangen. Bij welke laag dat dan precies is blijft hier de grote vraag.
En wie denk je dat uiteindelijk lekt naar de pers? Dat komt ook gewoon voort uit frustraties op de werkvloer.
A mind with a heart of it's own
pi_196423535
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:37 schreef Glazenmaker het volgende:
Kan zijn dat ik wat heb gemist, maar is agile niet afhankelijk van duidelijke afspraken op papier zodat iedereen weet waar de neuzen naar moeten wijzen?
Ja maar als het wanbeleid is is dat lastig te combineren met de WOB ;)
Aansprakelijkheid enzo :')
pi_196423556
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:17 schreef Flow3r het volgende:
..VVD beleid, dus waarom nu excuses maken
Omdat de camera's nu draaien en het hem uitkomt

Niet omdat hij het meent
Niet omdat de ouders dat gevraagd hebben
Pure partij politiek

Om te :r
pi_196423596
Nos:

quote:
Rutte:houd oog voor menselijke maat

Premier Rutte zegt dat hij mensen had
moeten waarschuwen dat fraude hard moet
worden aangepakt, maar dat er ook oog
moet zijn voor de menselijke maat.Rutte
is de laatste die gehoord wordt door de
commissie die onderzoek doet naar de
toeslagenaffaire.

Rutte ontdekte pas in juni 2019 wat de
gevolgen waren van het disproportioneel
terugvorderen van de toeslagen.Hij
noemde het ernstig dat het ministerie
van Financiën zo moeizaam informatie
over de zaak verstrekte.

Rutte zei dat het helpen van gedupeerde
ouders voorrang heeft bij het kabinet.
Hun ervaringen zijn "verschrikkelijk".
Geen woord over niks op papier willen zetten
Geen woord over de verantwoordelijkheid moeten nemen
Geen woord over het continu klein houden van de hele affaire
Geen woord over het frustreren van mensen bij de schadevergoedingen

Nee, niks. Maar wel rutte willen ophemelen naar wat voor een mensen mens het is.
Staatsomroep :r
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196423615
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:38 schreef DrMarten het volgende:
En reken maar dat het is aangekaart door de mensen op de werkvloer. Alleen blijft het dan ergens in de organisatie hangen. Bij welke laag dat dan precies is blijft hier de grote vraag.
En wie denk je dat uiteindelijk lekt naar de pers? Dat komt ook gewoon voort uit frustraties op de werkvloer.
Dat is wat mij betreft de grote vraag.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 16:45:55 #167
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196423624
iedereen kwam niet met de cijfers

alle rapporten verdwenen onder tafel
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196423637
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:43 schreef Red_85 het volgende:
Nee, niks. Maar wel rutte willen ophemelen naar wat voor een mensen mens het is.
Staatsomroep :r
Dat is al heel lang zo, met dank aan Eef Brouwers :r
De man bij het NOS journaal die later bij de RVD ging werken, nooit een kritische noot gehoord over koningshuis bij de NOS

RTl en Trouw legden deze affaire bloot waarvoor hulde _O_ _O_

Niet telegraaf en NOS :') :(
pi_196423688
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:37 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Kan zijn dat ik wat heb gemist, maar is agile niet afhankelijk van duidelijke afspraken op papier zodat iedereen weet waar de neuzen naar moeten wijzen?
Nee hoor, "shared understanding" noemen ze dat. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 26 november 2020 @ 17:00:14 #170
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_196423769
Wat ik vooral bijzonder verwonderlijk vind, is dat mensen op enorme hoge posities in de ambtenarij en de regering, masaal getuigen van een super slecht geheugen.

Daar hadden sommige mensen na het eindigen van WO2 ook veel last van, echt verbijsterend, ook omdat ze er gewoon voor uit komen, ze weten helemaal niks......en dat zit dan op de hoogste posities in ons land.
Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  donderdag 26 november 2020 @ 17:25:33 #171
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196424033
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 17:00 schreef Dark het volgende:
Wat ik vooral bijzonder verwonderlijk vind, is dat mensen op enorme hoge posities in de ambtenarij en de regering, masaal getuigen van een super slecht geheugen.

Daar hadden sommige mensen na het eindigen van WO2 ook veel last van, echt verbijsterend, ook omdat ze er gewoon voor uit komen, ze weten helemaal niks......en dat zit dan op de hoogste posities in ons land.
Het is dan ook geen echt onderzoek hé. De bedoeling is dat de politiek buiten schot blijft en dat wat mensen die toch al richting pensioen gaan de schuld krijgen.

Eerst breek je als politiek een organisatie helemaal af en daarna ben je verbaast over het resultaat.

Eerst vertel je een dienst niet vooraf te controleren, later ben je verbaast over fraude.

Eerst eis je zero tolerance, later ben je verbaast over uitwassen
pi_196424138
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 17:00 schreef Dark het volgende:
Wat ik vooral bijzonder verwonderlijk vind, is dat mensen op enorme hoge posities in de ambtenarij en de regering, masaal getuigen van een super slecht geheugen.
Zichzelf en anderen beschermen.
'Vergeten doet iedereen toch wel eens?'
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196424176
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 17:25 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Het is dan ook geen echt onderzoek hé. De bedoeling is dat de politiek buiten schot blijft en dat wat mensen die toch al richting pensioen gaan de schuld krijgen.

Eerst breek je als politiek een organisatie helemaal af en daarna ben je verbaast over het resultaat.

Eerst vertel je een dienst niet vooraf te controleren, later ben je verbaast over fraude.

Eerst eis je zero tolerance, later ben je verbaast over uitwassen
Volgens mij is dat een probleem wat in het hele landelijk bestuur speelt: niet doordenken over de implicaties.

Dat zie je ook bij de stikstof of pfas problematiek. Eerst lekker strenge wetgeving en normen implementeren, en als vervolgens de complete bouwsector stil ligt pas na gaan denken.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 26 november 2020 @ 18:00:16 #174
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_196424457
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 17:36 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zichzelf en anderen beschermen.
'Vergeten doet iedereen toch wel eens?'
De Nederlandse politiek is massaal aan het dementeren als het gaat om de kinderopvangtoeslag.
Juist dat selectieve dementeren is niet te begrijpen.
Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  donderdag 26 november 2020 @ 18:03:04 #175
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196424498
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 18:00 schreef Dark het volgende:

[..]

De Nederlandse politiek is massaal aan het dementeren als het gaat om de kinderopvangtoeslag.
Juist dat selectieve dementeren is niet te begrijpen.
we moeten van de hele kinderopvangtoeslag af, verwerk het maar in de kinderkorting of kinderbijslag en afschalen die ambtenarenkliek
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196424847
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 18:03 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

we moeten van de hele kinderopvangtoeslag af, verwerk het maar in de kinderkorting of kinderbijslag en afschalen die ambtenarenkliek
Direct naar de kinderopvangbedrijven. Dan naar per kind per uur betalen. Niet eerst via ouders, subsidie, potjes hier daar overal, controlemechanismen en vorderingen.

Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Maar zodra er ambtenaren bij komen kijken is het opeens rocketscience die koters.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 26 november 2020 @ 18:33:00 #177
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196424893
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 18:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Direct naar de kinderopvangbedrijven. Dan naar per kind per uur betalen. Niet eerst via ouders, subsidie, potjes hier daar overal, controlemechanismen en vorderingen.

Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Maar zodra er ambtenaren bij komen kijken is het opeens rocketscience die koters.
Ja duhh... dat is niet de bedoeling, ambtenaren moeten ook eten . :')
  donderdag 26 november 2020 @ 19:15:20 #178
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196425572
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 18:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Direct naar de kinderopvangbedrijven.
Helemaal niet

De kinderopvang bedrijven is een door de belastingdienst gecreëerde sector

vroeger bestond de kinderopvang niet en mijn vrouw die werkte ook hoor, een buurvrouw paste op en mijn schoonmoeder en ik een dag

Gewoon extra kinderbijslag dan zoeken de ouders het zelf wel uit

dit toeslagen circus opheffen asap
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196428371
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 19:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Helemaal niet

De kinderopvang bedrijven is een door de belastingdienst gecreëerde sector

vroeger bestond de kinderopvang niet en mijn vrouw die werkte ook hoor, een buurvrouw paste op en mijn schoonmoeder en ik een dag

Gewoon extra kinderbijslag dan zoeken de ouders het zelf wel uit

dit toeslagen circus opheffen asap
Alleen tegenwoordig werkt de buurvrouw ook.

Voor het thuiswerk vanwege corona kon je in een gemiddelde vinexwijk op een doordeweekse dag een kanon afschieten zonder dat iemand het merkt omdat geen mens thuis is.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 26 november 2020 @ 22:12:21 #180
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196429052
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 21:36 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Alleen tegenwoordig werkt de buurvrouw ook.

Voor het thuiswerk vanwege corona kon je in een gemiddelde vinexwijk op een doordeweekse dag een kanon afschieten zonder dat iemand het merkt omdat geen mens thuis is.
nou dan blijf toch lekker thuis met de fors meer kinderbijslag , weet je wat dat kost nu


quote:
In 2018 kregen ouders gemiddeld 4 200 euro aan kinderopvangtoeslag. In totaal werd ruim 2,6 miljard euro uitgekeerd voor bijna 950 duizend kinderen. De overheid heeft het budget voor de kinderopvangtoeslag voor 2019 verhoogd.
4200 euro per jaar NETTO !!!
350 euro per maand NETTO !!

En dan nog wat dat hele uitbetaal circus kost
STOPPEN met dat geldrondpomp gedoe

Lat die ouders zelf een dagje meer thuis blijven dan daarvan

[ Bericht 9% gewijzigd door michaelmoore op 26-11-2020 22:20:04 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 26 november 2020 @ 22:17:42 #181
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196429209
Geen kinderopvang meer nodig in het Corona -thuiswerk -tijdperk :P
  donderdag 26 november 2020 @ 22:18:56 #182
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196429242
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 22:17 schreef Flow3r het volgende:
Geen kinderopvang meer nodig in het Corona -thuiswerk -tijdperk :P
ook dat

Ik heb vroeger geen ene stuiver kinderiopvang gejkregen, mijn vrouw die werkte ook 3 dagen per week vanaf hiun 4 jaar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196429284
If you can't feed them, don't have them dan?
  donderdag 26 november 2020 @ 22:25:10 #184
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196429364
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 22:21 schreef Tlaloc het volgende:
If you can't feed them, don't have them dan?
ik werkte vroeger 6 dagen per week
Dat kan denk ik niet meer

men doet nu de kinderen naar de kinderopvang en gaat zelf thuis schoonmaken , zo ingebakken zit die kinderopvang
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196429678
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:38 schreef DrMarten het volgende:
En reken maar dat het is aangekaart door de mensen op de werkvloer. Alleen blijft het dan ergens in de organisatie hangen. Bij welke laag dat dan precies is blijft hier de grote vraag.
En wie denk je dat uiteindelijk lekt naar de pers? Dat komt ook gewoon voort uit frustraties op de werkvloer.
Ik vraag me wel eens af of het zo welbewust was. Of iemand doelbewust de boel zo heeft gestuurd. Of was het meer een stuurloze bende. Hannah Arendt had het over de banaliteit van het kwaad. Hier kan je het misschien hebben over de banaliteit van het ambtenarenapparaat. Oid.
Somebody that I used to know
  donderdag 26 november 2020 @ 22:41:13 #186
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196429730
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 22:21 schreef Tlaloc het volgende:
If you can't feed them, don't have them dan?
Scheelt wel een hoop overbevolking
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 27 november 2020 @ 21:51:27 #187
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196444500
Pijnlijke memo: mensen met toeslagenschuld van meer dan 3000 euro automatisch bestempeld als fraudeur :o :')

- Iedereen met een toeslagenschuld van meer dan 3000 euro zou van de Belastingdienst automatisch het stempel van fraudeur hebben gekregen. De fiscus wilde zo snel achterstanden wegwerken.

Dat staat in een nieuw opgedoken memo uit 2016 dat staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) vrijdag naar buiten brengt. Het gaat om het stempel ’opzet/grove schuld’. Wie dat label kreeg, kwam in grote problemen. Want deze mensen konden geen betalingsregeling krijgen voor hun toeslagschulden en bijvoorbeeld ook geen schuldhulpverlening van de gemeente.

Dat de Belastingdienst vrij makkelijk dit stempel uitdeelde, was al bekend. Maar met de werkwijze die in het memo staat, zouden nog eens duizenden ouders zomaar tot fraudeur zijn bestempeld. En dat mocht ’zonder verdere controle’ gebeuren, staat in het memo. De fiscus overwoog deze botte bijl om de grote achterstanden van ouders die een verzoek tot een betalingsregeling hadden gedaan, weg te werken. De fiscus hoopte dat van de ’totaalvoorraad’ aan verzoeken tot betalingsregelingen op deze manier 3500 ’versneld’ konden worden ’afgedaan’.

Het memo komt opvallend genoeg precies een dag na het aflopen van de verhoren naar de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer naar buiten. Van Huffelen zet nog de kanttekening dat ze niet zeker weet of de Belastingdienst de werkwijze ook echt heeft doorgezet. Maar ze noemt het een signaal dat ze ’zeer serieus’ neemt en wil het ’tot de bodem laten uitzoeken’.

https://www.telegraaf.nl/(...)tempeld-als-fraudeur

Om te :r :r
pi_196444700
En alle ambtenaren en politici hadden er buikpijn van, maar wijzen naar elkaar of zeggen het allemaal moeilijk en ingewikkeld was. Dat klinkt op zich wel als ambtenaren, iets niet doen omdat het moeilijk en ingewikkeld is. Ik hoop dat het oordeel keihard zal zijn, voor zowel politici als de ambtenaren top. Maar ik vraag me wel af hoe die ambtenaren gestraft kunnen worden, ze werkten immers wel binnen de wet.
pi_196446046
quote:
6s.gif Op vrijdag 27 november 2020 21:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
Pijnlijke memo: mensen met toeslagenschuld van meer dan 3000 euro automatisch bestempeld als fraudeur :o :')

- Iedereen met een toeslagenschuld van meer dan 3000 euro zou van de Belastingdienst automatisch het stempel van fraudeur hebben gekregen. De fiscus wilde zo snel achterstanden wegwerken.

Dat staat in een nieuw opgedoken memo uit 2016 dat staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) vrijdag naar buiten brengt. Het gaat om het stempel ’opzet/grove schuld’. Wie dat label kreeg, kwam in grote problemen. Want deze mensen konden geen betalingsregeling krijgen voor hun toeslagschulden en bijvoorbeeld ook geen schuldhulpverlening van de gemeente.

Dat de Belastingdienst vrij makkelijk dit stempel uitdeelde, was al bekend. Maar met de werkwijze die in het memo staat, zouden nog eens duizenden ouders zomaar tot fraudeur zijn bestempeld. En dat mocht ’zonder verdere controle’ gebeuren, staat in het memo. De fiscus overwoog deze botte bijl om de grote achterstanden van ouders die een verzoek tot een betalingsregeling hadden gedaan, weg te werken. De fiscus hoopte dat van de ’totaalvoorraad’ aan verzoeken tot betalingsregelingen op deze manier 3500 ’versneld’ konden worden ’afgedaan’.

Het memo komt opvallend genoeg precies een dag na het aflopen van de verhoren naar de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer naar buiten. Van Huffelen zet nog de kanttekening dat ze niet zeker weet of de Belastingdienst de werkwijze ook echt heeft doorgezet. Maar ze noemt het een signaal dat ze ’zeer serieus’ neemt en wil het ’tot de bodem laten uitzoeken’.

https://www.telegraaf.nl/(...)tempeld-als-fraudeur

Om te :r :r
Volgens mij inmiddels zelfs bij (onder?) de 1500. zoiets zag ik tenminste langskomen op Twitter.
Somebody that I used to know
pi_196447049
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 21:58 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
En alle ambtenaren en politici hadden er buikpijn van, maar wijzen naar elkaar of zeggen het allemaal moeilijk en ingewikkeld was. Dat klinkt op zich wel als ambtenaren, iets niet doen omdat het moeilijk en ingewikkeld is. Ik hoop dat het oordeel keihard zal zijn, voor zowel politici als de ambtenaren top. Maar ik vraag me wel af hoe die ambtenaren gestraft kunnen worden, ze werkten immers wel binnen de wet.
Met al die buikpijn snap ik wel dat het ziekteverzuim daar altijd zo hoog ligt.
pi_196447557
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 21:58 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
En alle ambtenaren en politici hadden er buikpijn van, maar wijzen naar elkaar of zeggen het allemaal moeilijk en ingewikkeld was. Dat klinkt op zich wel als ambtenaren, iets niet doen omdat het moeilijk en ingewikkeld is. Ik hoop dat het oordeel keihard zal zijn, voor zowel politici als de ambtenaren top. Maar ik vraag me wel af hoe die ambtenaren gestraft kunnen worden, ze werkten immers wel binnen de wet.
Er zijn altijd mensen die wetgevingen omzetten in procedures en werkinstructies en ook die goedkeuren.
Kijk het verhoor van leijten naar blankesteijn. Die lul mag hangen van mij. Aan een hele lage boom. Zodat hij denkt op het laatste moment dat er nog hoop is en extra lang sparteld.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196447580
quote:
6s.gif Op vrijdag 27 november 2020 21:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
Pijnlijke memo: mensen met toeslagenschuld van meer dan 3000 euro automatisch bestempeld als fraudeur :o :')

- Iedereen met een toeslagenschuld van meer dan 3000 euro zou van de Belastingdienst automatisch het stempel van fraudeur hebben gekregen. De fiscus wilde zo snel achterstanden wegwerken.

Dat staat in een nieuw opgedoken memo uit 2016 dat staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) vrijdag naar buiten brengt. Het gaat om het stempel ’opzet/grove schuld’. Wie dat label kreeg, kwam in grote problemen. Want deze mensen konden geen betalingsregeling krijgen voor hun toeslagschulden en bijvoorbeeld ook geen schuldhulpverlening van de gemeente.

Dat de Belastingdienst vrij makkelijk dit stempel uitdeelde, was al bekend. Maar met de werkwijze die in het memo staat, zouden nog eens duizenden ouders zomaar tot fraudeur zijn bestempeld. En dat mocht ’zonder verdere controle’ gebeuren, staat in het memo. De fiscus overwoog deze botte bijl om de grote achterstanden van ouders die een verzoek tot een betalingsregeling hadden gedaan, weg te werken. De fiscus hoopte dat van de ’totaalvoorraad’ aan verzoeken tot betalingsregelingen op deze manier 3500 ’versneld’ konden worden ’afgedaan’.

Het memo komt opvallend genoeg precies een dag na het aflopen van de verhoren naar de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer naar buiten. Van Huffelen zet nog de kanttekening dat ze niet zeker weet of de Belastingdienst de werkwijze ook echt heeft doorgezet. Maar ze noemt het een signaal dat ze ’zeer serieus’ neemt en wil het ’tot de bodem laten uitzoeken’.

https://www.telegraaf.nl/(...)tempeld-als-fraudeur

Om te :r :r
Dit lijken me toch echt besluiten door bd zelf.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 28 november 2020 @ 12:21:28 #193
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196451882
Sibel werd ziek van de Toeslagenaffaire en kan en wil er niets meer over horen

Voor slachtoffers van de Toeslagenaffaire is het moeilijk om naar de parlementaire verhoren te luisteren. Bij Sibel Korkoca zit de pijn simpelweg te diep. ‘Het zijn vreselijke jaren geweest voor ons gezin.’

Sibel Korkoca, die vandaag 38 wordt, vreest dat het niet eens een opluchting zal zijn wanneer de Toeslagenaffaire straks achter de rug is. In welke mate haar gezin ook wordt gecompenseerd, de boosheid zal altijd blijven. Boosheid op een overheid die, zoals ze het verwoordt, iets van haar heeft afgepakt. Iets waar ze recht op had en dat regelmaat bracht in haar leven. “De kinderopvangtoeslag liet mij werken en de balans creëren tussen werk en thuis.”

Dat veranderde op slag toen ze in de nazomer van 2014 De Brief kreeg, een schrijven van de Belastingdienst waarin stond dat ze onterecht kinderopvangtoeslag ontving. Een foutje, dacht Korkoca eerst nog. Kan gebeuren. Maar al heel snel bleek het serieus en was het goed mis. Zij en haar man Hamza werden aangezien voor fraudeurs. Of ze maar even de onterecht verkregen toeslag voor de opvang van hun drie kinderen wilden terugbetalen. Over een periode van vier jaar, ruim 60.000 euro. “Ik werd helemaal gek.”

Op de bank in haar Tilburgse woonkamer komen de spanningen helemaal terug als ze over de voorbije jaren praat. Ze hadden het zo mooi voor elkaar. Hamza met een goede baan als onderhoudsmonteur, Sibel die gelukkig was als apothekersassistente. Van dat werk nam ze na het stopzetten van de toeslag noodgedwongen afscheid om er thuis voor de kinderen te kunnen zijn. “We hebben onze gastouder, via een professioneel bureau dat aan alle voorwaarden voldeed, nog een tijdje uit eigen zak betaald. Maar dat hielden we niet vol. In juli 2015 stopte ik met werken. Dat gaf ellende. Ik vond mijn werk zo leuk. Zó leuk!”

Letterlijk ziek van de affaire
Van de verhoren die momenteel een ontluisterend beeld geven over de wijze waarop de Belastingdienst jarenlang toeslagenfraude bestreed, krijgt Korkoca slechts flarden mee. Een bewuste keuze, ze heeft genoeg stress gehad. “Ik kan en wil het niet meer volgen. Van de spanningen heb ik twee keer een auto-ongeluk veroorzaakt. Ik ben letterlijk ziek geworden van de affaire, was totaal in de war. Het was vreselijk voor ons gezin. En wij zijn maar één voorbeeld. Laatst hadden we een bijeenkomst met premier Rutte. Daar hoorde ik verhalen van andere slachtoffers die zijn gescheiden of hun huis hebben moeten verkopen. Zonder Hamza was het bij ons misschien ook nog erger geweest. Hij is thuis degene die rustig kan blijven.”

Korkoca zat naast de premier. “Het deed me niets. Hij zei dat het gaat goedkomen, ik moet het nog zien. We hebben altijd alle bewijzen kunnen overleggen die onze onschuld aantonen. Pas na jarenlang vechten en veel hulp van onze advocaat wonnen we de zaak en hoefden we niets terug te betalen. Ondertussen was ik wel diep ongelukkig. Nu zijn we bezig met een schadevergoeding. Daar komt eind dit jaar of begin volgend jaar uitsluitsel over, is ons beloofd. Of dat lukt, vraag ik me af. Ja, ik ben ook boos dat het allemaal zo lang moet duren.”

Angst voor aanvragen toeslag
Ze heeft een angst voor blauwe enveloppen ontwikkeld. Ligt er een in de bus, dan is Hamza degene die hem opent. Haar huidige status bij de Belastingdienst? Korkoca zou het niet weten. “Toen we in 2015 opnieuw toeslag aanvroegen, werd de aanvraag meteen geblokkeerd. Inmiddels hebben we vijf kinderen. Doordat ik twee jaar geleden mijn werk weer heb opgepakt, gaat de jongste naar de peuteropvang. Die betalen we zelf. Ik durf gewoon geen toeslag meer aan te vragen, terwijl we er wel recht op hebben. Vriendinnen van mij nemen de kinderen na school mee naar huis, zodat we de naschoolse opvang besparen.”

Dankzij haar nieuwe baan – hetzelfde werk, andere apotheek – heeft Korkoca haar geluk deels hervonden. Maar ze zal de afgelopen zes jaar altijd met zich meedragen, door het diepe dal dat ze heeft bewandeld. “Daarom kunnen ze het eigenlijk nooit echt goedmaken. Ik hoor dat tijdens de verhoren niemand echt verantwoordelijkheid wil nemen. Dat is wel schandalig na alles wat er is gebeurd.”

https://www.topics.nl/sib(...)D&utm_content=topics

Gelukkig wist Rutte er niks van :r
  zaterdag 28 november 2020 @ 16:56:14 #194
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196454969
Verhoren toeslagaffaire afgerond: waarom greep politiek niet in?

Afgelopen week stonden de politieke kopstukken onder ede voor de ondervragingscommissie die de kinderopvangtoeslagenaffaire onderzocht. Ministers en staatssecretarissen die er jarenlang met hun neus bovenop zaten, konden afgelopen week niet uitleggen waarom duizenden ouders verstrikt raakten in de fraudejacht van de Belastingdienst.

quote:
Premier Mark Rutte geeft iedere donderdagochtend les in Den Haag. "Ik leg dan aan kinderen uit dat de rechtsstaat ons beschermt tegen de almacht van de overheid", zei Rutte vrijdag tijdens zijn verhoor
:')

Van bescherming was bij de gedupeerde ouders van de toeslagaffaire jarenlang geen sprake. Deze week moesten (oud-)ministers en staatssecretarissen uitleggen hoe dat is gebeurd.

Dat de ondervragingscommissie er überhaupt is gekomen, is dankzij volhardende Kamerleden (CDA'er Pieter Omtzigt en SP'er Renske Leijten) en journalisten (RTL en Trouw), zei minister Wopke Hoekstra (Financiën). Bij de informatievoorziening ging het al mis.

Dat werd pijnlijk duidelijk vlak voor de verhoren, toen een belangrijke memo toch werd gevonden bij de Belastingdienst, en een dag erna, toen de fiscus opnieuw met belangrijke informatie naar buiten kwam.

'Met de kennis van nu…' :')
De politici die dicht bij de toeslagenaffaire stonden, hadden allemaal hun redenen en argumenten waarom de schuld niet alleen bij hen lag. Er werd wel schuldbewust teruggeblikt. "Met de kennis van nu…", was een veelgehoorde zin, merkte commissievoorzitter Chris van Dam (CDA) op de laatste dag van de verhoren op.

Vooraf hoopte Van Dam dat het voor de gedupeerde ouders, die door het toeslagensysteem in een nachtmerrie belandden, duidelijk zou worden dat zij in ieder geval niet zelf de oorzaak waren van alle ellende.

Dat is onherroepelijk helder geworden, voor zover dat al niet het geval was. Maar de vraag blijft: wie had hier wél iets aan kunnen doen?

Mogelijke oplossingen strandden, belangrijke informatie bereikte niet de juiste minister. De bewindslieden lieten afgelopen week ook zien dat de schuld volgens hen verdeeld is over vele lagen binnen de overheid.

Eric Wiebes, huidig minister van Economische Zaken en van 2014 tot 2017 staatssecretaris van Financiën, tijdens zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie Kinderopvangtoeslag. (Foto: ANP)

'Je gaat als bewindsman niet over alles' :')
Rutte zei dat zijn ministerie van Algemene Zaken maar klein is tussen de kolossale departementen in Den Haag. Als er dus iets fout gaat op Financiën, gaan Rutte en zijn ambtenaren daar de boel niet overnemen. "Dat willen we ook niet."

Hoekstra is eindverantwoordelijk op Financiën, maar op zijn bureau belanden dagelijks tientallen dossiers. De kinderopvangtoeslag raakt niet eens zijn portefeuille.

De staatssecretaris van Financiën heeft de Belastingdienst onder zijn hoede. Maar de fiscus gaat over de uitvoering van de kinderopvangtoeslag. De regels worden bepaald door de minister van Sociale Zaken.

"Je gaat als bewindsman niet over alles", zei Frans Weekers, staatssecretaris tussen 2010 en 2014. Hij wees daarom naar toenmalig minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher.

Weekers trad uiteindelijk in 2014 af en werd opgevolgd door Eric Wiebes. Ook hij kon niet dé oorzaak aanwijzen. "De aanpak is in een optelsom totaal dramatisch geweest. Maar als je die optelsom niet kent, dan houdt het op."

Wiebes maakte in 2017 plaats voor Menno Snel. Snel zag hoe het toeslagensysteem is gebouwd "zonder een greintje menselijke maat".

'Monster van de macht heeft altijd een redelijk argument' :')
De uitleg van de problemen waren er wel, maar de oorzaak werd er niet mee gevonden. Het deed denken aan de opmerking van PvdA-Kamerlid Henk Nijboer begin dit jaar tijdens een debat over de toeslagenaffaire.

"Het monster van de macht van de overheid heeft altijd weer een redelijk argument."
Het was voor de bewindslieden ook duidelijk dat alleen de ouders die al dit leed is aangedaan echt konden vertellen wat er aan de hand was. Pas na hun verhaal drong het door. "Waren we maar eerder met de ouders in gesprek gegaan", zei Hoekstra.

quote:
Rutte beloofde dat hij, als hij premier blijft, op regelmatige basis met gedupeerde ouders in gesprek zal gaan. :') :')
https://www.nu.nl/politie(...)olitiek-niet-in.html

Rutte :r stel je voor je wordt niet de nieuwe premier, dan ben je werkeloos en heb je tijd zat om met de slachtoffers van je beleid in gesprek te gaan, maar dat ga je dan dus niet doen
Wordt je wel de nieuwe premier, dus we moeten weer op die incompetente machtsgeile lul stemmen :r, dan heeft hij heel even tijd voor een gesprekje
GVD in de rechtszaal heb je tenminste nog spreekrecht als slachtoffer, hier moet je eerst afwachten of de dader weer wordt herkozen en dan maar hopen dat jij de gelukkige bent voor 5 minuten prietpraat met Rutte :r
De lul is heel ziek in zijn hoofd en hoort kaalgeplukt in het gevang zonder proces :( :(
pi_196503593
Dit is wel een aardige samenvatting van de verhoren van afgelopen week.

quote:
Zo verdwenen in de toeslagenaffaire alle signalen in de Haagse Bermudadriehoek

Je zou bijna denken dat de ouders in de toeslagenaffaire zich jarenlang stil hebben gehouden ­– maar het tegenovergestelde is waar. Waar ze ook aanklopten, hun signalen verdwenen. Aan wie dat ligt? Bij de verhoren bleek de afgelopen twee weken dat ambtenaren naar politici wijzen, en politici weer naar ambtenaren.
Incelfrikandel
pi_196550114
Samenvattend, een glas een plas en alles bleef zoals het was.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_196550254
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 14:56 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Samenvattend, een glas een plas en alles bleef zoals het was.
Had je wat anders verwacht?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_196550524
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 15:03 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Had je wat anders verwacht?
Helaas niet.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  vrijdag 4 december 2020 @ 16:18:11 #199
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_196551442
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 december 2020 18:59 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Dit is wel een aardige samenvatting van de verhoren van afgelopen week.
[..]

De overheid als vijand van de burger. En iedereen die erbij betrokken was vond dat prima.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  vrijdag 4 december 2020 @ 21:23:41 #200
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196555329
Verhoren toeslagenaffaire afgerond, maar hoe staat het met de compensatie?
NU.nl
Verhoren toeslagenaffaire afgerond, maar hoe staat het met de compensatie?
De verhoren over de kinderopvangtoeslagaffaire zijn inmiddels achter de rug. De ondervragingscommissie maakt een reconstructie van hoe het zo fout heeft kunnen gaan. Maar wat hebben de gedupeerde ouders daaraan? Velen wachten nog op de beloofde compensatie. Vrijdag geeft het kabinet een update. Hoe staat het er nu voor?

De compensatieregeling komt maar moeizaam op gang. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) moest de Kamer in september melden dat de herstelbetalingen vertraging oplopen, omdat het "beoordelen en het écht helpen van gedupeerde ouders om hun leven weer op orde te krijgen complexer blijkt dan gedacht".

Ook draait de herstelorganisatie, die in allerijl binnen de Belastingdienst is opgezet om de betalingen uit te voeren, nog niet op volle toeren.

Dit jaar worden naar verwachting drie- tot zeshonderd ouders gecompenseerd, mogelijk komen ruim twintigduizend gedupeerden hiervoor in aanmerking. "In dit tempo doen we er honderd jaar over", zei een gefrustreerde Pieter Omtzigt (CDA) tijdens een Kamerdebat in oktober.

Aanvankelijk werd toegezegd dat er voor het einde van dit jaar vijfduizend ouders gecompenseerd zouden worden.

Zie ook: Verhoren toeslagaffaire afgerond: waarom greep politiek niet in?
Ouders kregen na aandringen van SP 750 euro

De vertraging en het geringe aantal compensaties leidde tot woede in de Kamer. SP'er Renske Leijten vroeg Van Huffelen in oktober om gedupeerde ouders op zijn minst een voorschot van 1.000 euro te geven, zodat zij in ieder geval iets hebben voor de dure decembermaand.

Het kabinet besloot uiteindelijk 750 euro te geven aan de ouders die zich voor 1 november hebben gemeld voor compensatie. Het gaat om ongeveer negenduizend ouders, van wie inmiddels 8.600 de gift hebben ontvangen. Van het overige deel is de Belastingdienst nog op zoek naar gegevens zodat de 750 euro overgemaakt kan worden.

Het bedrag wordt niet verrekend met de nog uitstaande compensatie en hoeft ook niet te worden terugbetaald als blijkt dat je helemaal geen recht hebt op compensatie.

Onduidelijk hoeveel geld beschikbaar is voor compensatie

De Kamer wil ook duidelijkheid over het bedrag dat het kabinet heeft gereserveerd voor de compensatieregeling voor volgend jaar.

Het viel CDA'er Omtzigt op dat er in september op Prinsjesdag andere bedragende in de boeken stonden dan bij de de herziening van de rijksbegroting in de Najaarsnota.

Omtzigt wil nu precies weten hoeveel het kabinet dit en volgend jaar gaat uitgeven aan de compensatieregeling. Op 15 december staat een debat op de agenda over de hersteloperatie van de kinderopvangtoeslag.

https://www.nu.nl/politie(...)-de-compensatie.html

Het zal wat worden :')
  vrijdag 4 december 2020 @ 21:29:53 #201
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196555451
'Kerstgeld' voor nog eens ruim 7.000 ouders in toeslagenaffaire

Nog eens ruim 7.000 ouders uit de toeslagenaffaire krijgen ook een gift van 750 euro. De bedoeling is dat het nog deze maand wordt uitbetaald. Het gaat om 'kerstgeld' voor een groep gedupeerde ouders die onterecht het stempel fraudeur kregen, maar die al lang moet wachten op een tegemoetkoming of schadevergoeding.

Dit meldt staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder kreeg een groep van 8.600 gedupeerde ouders hetzelfde bedrag. Daarbij ging het om mensen die de dupe waren van fraudeonderzoeken van de Belastingdienst, van het Combiteam Aanpak Facilitators (CAF) en om mensen die de dupe werden van een harde uitleg van de wet.

Langzamer dan beloofd
Het is de bedoeling dat zij compensatie krijgen voor de stopzetting van toeslagen voor kinderopvang en de enorme terugvorderingen. Omdat dit veel langzamer gaat dan het kabinet eerder beloofde, dwong de Tweede Kamer onder aanvoering van de SP de kerstgift af, als gebaar wegens het lange wachten.

De groep van ruim 7.000 mensen was al in beeld. Het gaat om een ouders die het predicaat 'opzet' of 'grove schuld' (OGS) kreeg. Zij kregen daardoor geen betalingsregeling en kwamen vervolgens in nog grotere financiële problemen.

Deze maand uitbetaald
Deze mensen kregen in maart van dit jaar al een brief van de Belastingdienst waarin werd werd beloofd dat de invordering bij hen werd stopgezet. Zij meenden daarom dat zij zich niet alsnog zelf hoefden aan te melden voor compensatie en ook niet voor de eenmalige gift van 750 euro. Om hen nu toch tegemoet te komen, krijgt ook deze groep nu het kerstgeld, als compensatie voor het lange wachten. De bedoeling is dat het nog deze maand wordt uitbetaald.

Ouders die onterecht het stempel fraudeur kregen, zullen een brief ontvangen waarin wordt erkend dat dit onjuist was en dat de problemen waarin zij terechtkwamen niet door hen, maar door de Belastingdienst zijn veroorzaakt. Als zij aanspraak willen maken op compensatie, zullen zij zich wel zelf moeten melden. Deze groep zal mogelijk ook in aanmerking komen voor vergoeding van de daadwerkelijke schade, belooft Van Huffelen.

Door deze stap komt het aantal gedupeerden in de toeslagenaffaire waarschijnlijk hoger uit. Opgeteld gaat het nu om 15.000 mensen die het kerstgeld krijgen ; onder hen zijn niet alleen ouders met problemen met toeslagen, maar ook mensen die om andere redenen opzet of grove schuld werd verweten. Omdat de staatssecretaris vermoedt dat er nog veel meer gedupeerden zijn, wordt een speciale gezant ingesteld, om samen met gemeenten meer slachtoffers in beeld te brengen en recht te doen. Bij eerdere inschattingen werd gedacht aan minstens 20.000 gedupeerden.

Weer debat over 'hersteloperatie'

Verder krijgt een beperkte groep ouders ook compensatie voor problemen die zij na fraudeonderzoek kregen met de zorg- en huurtoeslag en het kindgebonden budget. Gedupeerden krijgen verder recht op gratis juridische bijstand in de afwikkeling van de toeslagenaffaire. Daar komt een speciale subsidieregeling voor.

Het kabinet beloofde eerder dit jaar duizenden ouders te compenseren. Tot dusver hebben 172 mensen een eerste schadevergoeding gekregen. Zo’n 430 mensen in schrijnende situaties hebben een eerste betaling gekregen en ruim 100 ouders zijn geholpen met geld uit een speciale noodvoorziening. De Tweede Kamer debatteert over ruim een week met staatssecretaris Van Huffelen over de voortgang van de ‘hersteloperatie’.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-kerstgeld-financien
  zondag 6 december 2020 @ 23:42:01 #202
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196591805
Net als je denkt dat het niet erger kan :') ........

Toeslagenaffaire breidt zich uit, mogelijk ook mis bij huur- en zorgtoeslag

De Belastingdienst gaat naast gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslag, ook mensen compenseren die niet goed zijn behandeld bij de huurtoeslag, zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Mogelijk zijn zij ook "vooringenomen" behandeld en kregen zij onterecht het stempel 'opzet/grove schuld'.

Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer.

Tot nu toe was de compensatieregeling er alleen voor ouders die slachtoffer zijn van de kinderopvangtoeslagaffaire en onterecht werden bestempeld als fraudeur.

Hun toeslag werd stopgezet en zij moesten alle ontvangen toeslag terugbetalen. Dat leidde tot grote financiële problemen en stortte gezinnen in diepe ellende.

Nu komt daar dus een groep bij, schrijft Van Huffelen. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Etiket opzet/grove schuld leidde tot grote problemen

Het etiket opzet/grove schuld leidde tot veel problemen bij burgers. Zodra iemand zo in de systemen van de Belastingdienst te boek stond, verloren zij mogelijk het recht op een betalingsregeling of schuldhulpverlening bij de gemeente. Uiteindelijk bleek dat 96 procent van de duizenden gevallen onterecht dit stempel kregen.

Van Huffelen laat verder weten dat aan het einde van dit jaar 430 mensen die in "acute problemen" zijn gekomen door het handelen van de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire, zijn geholpen.

Dat aantal ligt op schema ten opzichte van eerdere berichten in september, maar is een stuk lager dan de belofte die het kabinet in april deed, namelijk dat er aan het einde van dit jaar vijfduizend ouders gecompenseerd zouden zijn.

Irritatie in Kamer om trage afhandeling compensatie

De trage compensatieregeling en het niet nakomen van eerdere beloftes, leidde al regelmatig tot irritaties in de Kamer. Op aandringen van onder andere de SP is er besloten om gedupeerde ouders voor deze maand 750 euro te geven.

Dat bedrag is inmiddels naar zo'n 8.600 mensen overgemaakt en wordt verder uitgebreid naar een groep van 7.350 ouders die onterecht het idee kunnen hebben dat zij niet in aanmerking komen voor compensatie en zich daarom niet hebben gemeld bij de Belastingdienst.

https://www.nu.nl/politie(...)-en-zorgtoeslag.html
  zondag 6 december 2020 @ 23:55:04 #203
168739 Red_85
'echt wel'
pi_196591892
Niet zo raar als het binnen bd toeslagen op een plek rot is, dat diezelfde werkwijze overal wordt gehanteerd.

De beerput is nog veel dieperdan dat de top tijdens de enquete deed vermoeden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 december 2020 @ 09:20:18 #204
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196594541
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2020 23:55 schreef Red_85 het volgende:
Niet zo raar als het binnen bd toeslagen op een plek rot is, dat diezelfde werkwijze overal wordt gehanteerd.

De beerput is nog veel dieperdan dat de top tijdens de enquete deed vermoeden.
De halve overheid opheffen is het beste, de belastingdienst kan voor 80% weg
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 7 december 2020 @ 10:14:37 #205
168739 Red_85
'echt wel'
pi_196595176
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 09:20 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De halve overheid opheffen is het beste, de belastingdienst kan voor 80% weg
80% is misschien wat overdreven, maar er kan behoorlijk wat weg daar inderdaad.
Kansloos rondpompen van geld. Misschien wat lagere belastingen een optie? Gewoon dat die mensen het overhouden ipv eerst gaan betalen en later terugkrijgen via rome en tokyo.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 december 2020 @ 12:22:25 #206
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196596990
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 10:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]

80% is misschien wat overdreven, maar er kan behoorlijk wat weg daar inderdaad.
Kansloos rondpompen van geld. Misschien wat lagere belastingen een optie? Gewoon dat die mensen het overhouden ipv eerst gaan betalen en later terugkrijgen via rome en tokyo.
De overheid is dol op creëren van toezichthouders en staatsautoriteiten met de bijbehorende vette baantjes

Het overheidsapparaat afslanken dat is al 50 jaar de bedoeling maar dat gaat nooit lukken ,
Ik ben zelf ook ambtenaar geweest dus ik weet hoe dat werkt , iedere stoel moet gevuld worden of iemand iets nuttigs doet of niet dat maakt echt helemaal niets uit.

De afdelingshoofden moeten zich in deze coronatijd ook knap waardeloos voelen , het idee dat alles gewoon doorgaat zonder dat jij over de afdeling kunt wandelen en een praatje met het lekkerste wijf van de vloer maken moet een enorme shock voor hen zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196597175
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 12:22 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De overheid is dol op creëren van toezichthouders en staatsautoriteiten met de bijbehorende vette baantjes

Het overheidsapparaat afslanken dat is al 50 jaar de bedoeling maar dat gaat nooit lukken ,
Ik ben zelf ook ambtenaar geweest dus ik weet hoe dat werkt , iedere stoel moet gevuld worden of iemand iets nuttigs doet of niet dat maakt echt helemaal niets uit.

De afdelingshoofden moeten zich in deze coronatijd ook knap waardeloos voelen , het idee dat alles gewoon doorgaat zonder dat jij over de afdeling kunt wandelen en een praatje met het lekkerste wijf van de vloer maken moet een enorme shock voor hen zijn
Dit geldt ook voor grote bedrijven en voor eigenlijk alle multinationals. Zolang je je in de interne kring bevindt hoef je niet bang te zijn om te moeten werken.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_196597780
Ook wel eens klussen bij de overheid gedaan. Stond er om 10:30 20 man drie kwartier taart te eten om een verjaardag te vieren, en de helft ging daarna een verdieping hoger om nog een keer taart te eten voor de volgende verjaardag. Zo'n taartje kost dus gewoon een hele werkweek aan uren. En lege taartdozen werden in het plafond gestopt of achter een kast gedropt.
En om 15:30 koffiepauze nemen, daarna je bureau opruimen en klaar staan bij de uitgang om uit te klokken om 16:00.
Trieste werkhouding.
  maandag 14 december 2020 @ 16:02:46 #209
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196727766
Drie varianten liggen op tafel

Toeslagenstelsel op de schop, maar: een kwestie van lange adem :')

Het hervormen van het toeslagenstelsel wordt een proces van lange adem. Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) geeft maandagmiddag een eerste aanzet om het stelsel op de schop te nemen, met als opties onder meer een hoger minimumloon, een lagere zorgpremie, belastingkortingen en directe financiering van de kinderopvang.

Het is vooral aan de politiek om daarin, tijdens de kabinetsformatie na de verkiezingen in maart, keuzes te maken, benadrukt Van Huffelen. Die hervorming gaat naar verwachting wel even duren: voordat het stelsel helemaal op de schop is gegaan, kunnen we zomaar één, of zelfs twee kabinetten, verder zijn. „Het is een kwestie van kiezen en doen”, zegt Van Huffelen. „We kunnen niet nog een formatie voorbij laten gaan, zonder te kiezen voor iets anders.”

De staatssecretaris presenteert maandag daarom alvast drie varianten voor een nieuw toeslagenstelsel. Grof gezegd is de eerste om het geld te verschuiven van ouders naar organisaties rond kinderopvang, zorg en huur. Bij de tweede variant krijgen ouders een toelage of belastingkorting die niet van hun inkomen afhangt. En bij de derde gaat naast de toeslagen ook het belastingstelsel op de schop.

Om de zorgtoeslag af te kunnen schaffen, stellen de ministeries vooral voor om het minimumloon te verhogen en tegelijkertijd de zorgpremie te verlagen. In plaats van een lagere zorgpremie kan er ook voor worden gekozen om iedereen een gelijke toelage of belastingkorting te geven voor de zorgkosten.

Huren verlagen

Bij de huurtoeslag legt het kabinet als optie neer om de verhuurdersheffing en de huren verder te verlagen, zodat de toeslag een stuk kleiner en eenvoudiger kan worden. Bij de kinderopvang is de optie vooral om de opvang direct te betalen in plaats van via de ouders en met een toeslag. Daarna kan er eventueel worden toegewerkt naar gratis kinderopvang.

„Het is een kwestie van kiezen en doen”, zegt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën). „We kunnen niet nog een formatie voorbij laten gaan.”

De meest vergaande optie is om naast de toeslagen ook het belastingstelsel op de schop te gooien. Daarbij verdwijnen naast de toeslagen ook alle aftrekposten en wordt een nieuw en eenvoudig stelsel opgetuigd. Die bestaat dan uit een paar belastingschijven en het uitdelen van toelages die niet meer van iemands inkomen afhangen.

De gehele Tweede Kamer wil dat het toeslagenstelsel op de schop gaat, met als voorname aanleiding de toeslagenaffaire, waarbij tienduizenden ouders in de knel raakten door een veel te harde aanpak van de overheid. Daarnaast is ook al jaren onvrede over de begrijpelijkheid en voorspelbaarheid van de toeslagen. Die gaan vaak gepaard met grote voorschotten en daarmee ook flinke terugvorderingen, wat voor financiële problemen zorgt.

„We vragen heel veel van mensen, met name van mensen die soms moeite hebben om dat goed te begrijpen”, zegt Van Huffelen. Het maakt de Belastingdienst tot een van de grootste schuldeisers van Nederland.

https://www.telegraaf.nl/(...)estie-van-lange-adem

Tussen de 4 en 8 jaar voor nodig :') :|W
Hoe verrot is dit stelsel wel niet en de poppetjes die het aansturen :r
pi_196727935
Lijkt me logisch dat een systeem waar jaarlijks vele miljarden in wordt rondgepompt en waar miljoenen van afhankelijk zijn voorzichtig moet worden afgebroken en weer opgebouwd. Overigens gaat het bij miljoenen van die mensen ook gewoon goed. Minimaal 4 jaar klinkt niet gek als je een heel wetgevingstraject moet doorlopen, compleet nieuwe ICT moet bouwen, medewerkers moet opleiden en alles moet omzetten naar de nieuwe situatie.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 15 december 2020 @ 09:37:49 #211
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196741006
Geduld raakt op: Tweede Kamer wil meer vaart bij afhandeling toeslagenaffaire

De afhandeling van de toeslagenaffaire gaat veel te traag. In een debat met staatssecretaris Alexandra van Huffelen vanavond gaan Kamerleden aandringen op meer tempo. "Dit gaat niemand snel genoeg."

Dit jaar krijgen slechts enkele honderden gedupeerden compensatie, terwijl was beloofd dat het er duizenden zouden zijn. Het is ingewikkelder dan gedacht, schreef Van Huffelen eerder aan de Tweede Kamer. Volgend jaar moet de hersteloperatie verder op stoom komen.

Het is de zoveelste vertraging in de afhandeling van de toeslagenaffaire. Het geduld van Kamerleden begint daarom op te raken. "Het duurt veel te lang", vindt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. Ook de SP pleit voor versnelling, desnoods door de Belastingdienst uit de compensatieregeling te halen.

Directeur Toeslagen Agaath Cleyndert brak tijdens het begin van het verhoor over de toeslagenaffaire. Gesprekken voeren met gedupeerde ouders was, zei ze, het moeilijkste wat ze in haar loopbaan heeft gedaan.
Langzaam

Er is een hele organisatie opgetuigd die zich buigt over compensatie van de duizenden gedupeerden. "Dan zou daar meer voortgang moeten zijn", zegt VVD-Kamerlid Helma Lodders. Ze wil weten waarom het zo langzaam gaat.

Het kabinet heeft beloofd om nog voor de kerst de meest schrijnende gevallen te beoordelen en uit te betalen. Het gaat om zo'n 430 ouders. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg hoopt dat volgend jaar dan veel grotere aantallen ouders kunnen worden geholpen.

Ook vragen Kamerleden zich af waarom er toch nog steeds nieuwe informatie blijft opduiken over de toeslagenaffaire. Het afgelopen anderhalf jaar zijn honderden Kamervragen gesteld en vele debatten over het onderwerp gevoerd. Toch sijpelen keer op keer weer nieuwe brokjes informatie naar buiten.

Later deze week komt ook de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) met haar eindrapport. Tijdens de verhoren van ambtenaren en politici bleek dat intern allang bekend was dat onschuldige burgers zwaar in de problemen kwamen door de toeslagenaffaire. Maar niemand deed er wat aan

https://www.rtlnieuws.nl/(...)agenaffaire-te-traag

Nou Rutte laat maar eens zien dat je zo een groot staatsman bent :7
pi_196741085
Wat ik nou echt schokkend vond. :o Zondag in het acht-uur NOS-journaal mocht iemand (van de pers) een kijkje nemen bij de Belastingdienst. Daar was een personeelslid die zei dat zij 200 uur ( ! ) nodig had voor één dossier.

Allemachtig, je kunt op een achterkant van (vroeger een sigarendoos en nu een) papiertje uitrekenen hoeveel KOT een gezin ongeveer kan krijgen. De inkomens van de ouders zijn bekend, en daarmee ook de gewerkte uren. Dan kun je ongeveer ook uitrekenen hoeveel uur KO en BSO er moet zijn geweest.
Ik denk dat ik een uur per dossier nodig heb,, hoogstens twee uur
  dinsdag 15 december 2020 @ 09:58:48 #213
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196741281
Vanaf 11:15 de uitzending van zondag 13 december 20.00
https://www.npostart.nl/nos-journaal-2000-uur/NOSjnl2000

Met eugene Beekman :')
De directeur herstel operatie wat een flapdrol is dat zeg :')

Vandaag debatteerd de tweede kamer erover en sp stelt voor om het dan maar buiten de belasting dienst om te doen :')

Wat een gepruts om je dood te schamen :(
  donderdag 17 december 2020 @ 13:31:06 #214
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196783453
https://www.telegraaf.nl/(...)nd-onrecht-aangedaan

Zo dat is duidelijke taal, en hoe lang gaat het nu nog duren voor deze mensen geholpen zijn
nog 20 jaar ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196784736
Vernietigende conclusie ondervragingscommissie _O_ _O_

Ouders toeslagenaffaire ’ongekend onrecht’ aangedaan

De ouders in de toeslagenaffaire is ’ongekend onrecht’ aangedaan, waarbij de ’grondbeginselen van de rechtstaat zijn geschonden’. Met die vernietigende conclusie komt de ondervragingscommissie. Daarbij krijgen niet alleen de Belastingdienst, maar ook het kabinet, de Tweede Kamer en de rechtspraak een flinke veeg uit de pan.

De titel van het rapport van de commissie laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Ongekend onrecht
Dat is wat de tienduizenden ouders volgens de Kamerleden is aangedaan in de toeslagenaffaire. Jarenlang werden ze vermorzeld door een keiharde fraudeaanpak en nietsontziende terugvordering van de Belastingdienst.

De rechtsstaat is bij die affaire in het geding geweest, schrijft de commissie. En ook al bezworen commissievoorzitter en CDA-Kamerlid Chris van Dam dat er geen schuldigen aangewezen zouden worden, deelt de commissie wel degelijk een paar stevige standjes uit.

Uiteraard aan de Belastingdienst zelf, waar de fraude-aanpak zo uit de hand liep en ’grove inbreuk’ werd gemaakt op de rechten die mensen hebben. Maar ook ’kabinet en parlement’ mogen van de commissie het boetekleed aantrekken, omdat zij die ’spijkerharde’ wetgeving hebben gemaakt die te weinig ruimte gaf aan burgers om zich te verdedigen. De fiscus stond daardoor onder druk van een ’oververhitte politieke behoefte’ om mensen keihard aan te pakken.

Optelsom van onvermogen
Dat vervolgens de rechtspraak, met name de Raad van State, ook nog jarenlang groen licht gaf aan de harde aanpak van de Belastingdienst, heeft ook niet geholpen. De commissie ziet dat rechters een ’wezenlijke bijdrage’ hebben geleverd aan de keiharde uitvoering. Al met al is er volgens de commissie sprake van een ’optelsom van onvermogen om recht te doen aan het individu’.

Het verslag van de commissie bevestigt verder het beeld dat tijdens de verhoren van topambtenaren en prominente politici al naar boven kwam. Onder anderen premier Rutte, minister Hoekstra (Financiën) en PvdA-leider Asscher moesten langskomen voor een verhoor.

Op de betrokken ministeries werd naar elkaar gewezen, waardoor niemand de verantwoordelijkheid nam om de problemen voor ouders op te lossen. En de politieke top bij Financiën en Sociale Zaken was jarenlang niet goed op de hoogte hoe omvangrijk de problematiek eigenlijk was.

Informatievoorziening
De grootste veeg uit de pan bewaart de commissie overigens voor het ministerie van Financiën; en dan specifiek voor hoe dat ministerie omging met de verzoeken om informatie te leveren. Financiën leverde het gros van de informatie veel later dan afgesproken, en vlak voor, tijdens en zelfs ná de verhoren dook nog weer nieuwe informatie op.

„De commissie is hier ontstemd over”, staat in het rapport. De Kamerleden spreken van een ’hardnekkig probleem’ en weten niet eens zeker of ze nu al wel alle opgevraagde informatie hebben gekregen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan de commissie of de Tweede Kamer ’nog stappen overwegen’, staat er dreigend in het rapport.

De Kamer gaat in januari met in elk geval Rutte en Hoekstra in debat over het rapport.

https://www.telegraaf.nl/(...)nd-onrecht-aangedaan

In debat gaan met criminelen :|W
Kaalplukken en in het gevang stoppen zonder proces, sleutel weggooien en over 20 jaar nog maar eens kijken en rapportje maken hoe het zover heeft kunnen komen _O_
pi_196784843
Meineed
In een toelichting zegt Van Dam dat hij nog van geen enkele getuige hard kan zeggen dat die meineed heeft gepleegd. Maar de commissie heeft daarover nog geen definitief oordeel.

"Nog zeer recent zijn er stukken boven water gekomen. En twee weken geleden zijn we gestopt met het innemen van informatie. Als commissie maken we rustig de balans op en kijken we wat er nog binnenkomt. Als er aanleiding is om te handelen, zullen we dat niet nalaten." _O_ _O_ _O_

https://nos.nl/artikel/23(...)taat-geschonden.html

Meneer van Dam _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
pi_196784866
quote:
6s.gif Op donderdag 17 december 2020 14:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vernietigende conclusie ondervragingscommissie _O_ _O_

Ouders toeslagenaffaire ’ongekend onrecht’ aangedaan

De ouders in de toeslagenaffaire is ’ongekend onrecht’ aangedaan, waarbij de ’grondbeginselen van de rechtstaat zijn geschonden’. Met die vernietigende conclusie komt de ondervragingscommissie. Daarbij krijgen niet alleen de Belastingdienst, maar ook het kabinet, de Tweede Kamer en de rechtspraak een flinke veeg uit de pan.

De titel van het rapport van de commissie laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Ongekend onrecht
Dat is wat de tienduizenden ouders volgens de Kamerleden is aangedaan in de toeslagenaffaire. Jarenlang werden ze vermorzeld door een keiharde fraudeaanpak en nietsontziende terugvordering van de Belastingdienst.

De rechtsstaat is bij die affaire in het geding geweest, schrijft de commissie. En ook al bezworen commissievoorzitter en CDA-Kamerlid Chris van Dam dat er geen schuldigen aangewezen zouden worden, deelt de commissie wel degelijk een paar stevige standjes uit.

Uiteraard aan de Belastingdienst zelf, waar de fraude-aanpak zo uit de hand liep en ’grove inbreuk’ werd gemaakt op de rechten die mensen hebben. Maar ook ’kabinet en parlement’ mogen van de commissie het boetekleed aantrekken, omdat zij die ’spijkerharde’ wetgeving hebben gemaakt die te weinig ruimte gaf aan burgers om zich te verdedigen. De fiscus stond daardoor onder druk van een ’oververhitte politieke behoefte’ om mensen keihard aan te pakken.

Optelsom van onvermogen
Dat vervolgens de rechtspraak, met name de Raad van State, ook nog jarenlang groen licht gaf aan de harde aanpak van de Belastingdienst, heeft ook niet geholpen. De commissie ziet dat rechters een ’wezenlijke bijdrage’ hebben geleverd aan de keiharde uitvoering. Al met al is er volgens de commissie sprake van een ’optelsom van onvermogen om recht te doen aan het individu’.

Het verslag van de commissie bevestigt verder het beeld dat tijdens de verhoren van topambtenaren en prominente politici al naar boven kwam. Onder anderen premier Rutte, minister Hoekstra (Financiën) en PvdA-leider Asscher moesten langskomen voor een verhoor.

Op de betrokken ministeries werd naar elkaar gewezen, waardoor niemand de verantwoordelijkheid nam om de problemen voor ouders op te lossen. En de politieke top bij Financiën en Sociale Zaken was jarenlang niet goed op de hoogte hoe omvangrijk de problematiek eigenlijk was.

Informatievoorziening
De grootste veeg uit de pan bewaart de commissie overigens voor het ministerie van Financiën; en dan specifiek voor hoe dat ministerie omging met de verzoeken om informatie te leveren. Financiën leverde het gros van de informatie veel later dan afgesproken, en vlak voor, tijdens en zelfs ná de verhoren dook nog weer nieuwe informatie op.

„De commissie is hier ontstemd over”, staat in het rapport. De Kamerleden spreken van een ’hardnekkig probleem’ en weten niet eens zeker of ze nu al wel alle opgevraagde informatie hebben gekregen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan de commissie of de Tweede Kamer ’nog stappen overwegen’, staat er dreigend in het rapport.

De Kamer gaat in januari met in elk geval Rutte en Hoekstra in debat over het rapport.

https://www.telegraaf.nl/(...)nd-onrecht-aangedaan

In debat gaan met criminelen :|W
Kaalplukken en in het gevang stoppen zonder proces, sleutel weggooien en over 20 jaar nog maar eens kijken en rapportje maken hoe het zover heeft kunnen komen _O_
Tsja, goh.

En toch gaat de afhandeling van deze zaak, en dan met name het nemen van verantwoordelijkheid en wellicht zelfs ook schuld, precies op dezelfde manier aangepakt worden; "Op de betrokken ministeries werd naar elkaar gewezen, waardoor niemand de verantwoordelijkheid nam om de problemen voor ouders op te lossen."

Niemand gaat hiervoor hangen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_196784939
Eindverslag onderzoek kinderopvangtoeslag overhandigd

Commissievoorzitter Chris van Dam heeft vandaag het eindverslag aangeboden van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag aan Kamervoorzitter Khadija Arib. In het verslag, getiteld ‘Ongekend onrecht’, constateert de commissie onder meer dat bij de fraudeaanpak van de kinderopvangtoeslag de grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden.

Een vergissing bij een aanvraag werd al gauw als fraude gezien, waardoor ouders in de uitvoering ten onrechte gebrandmerkt zijn als opzettelijke fraudeurs. Dit verwijt treft niet alleen de uitvoering - specifiek de Belastingdienst/Toeslagen - maar ook de wetgever en de rechtspraak, aldus de commissie in haar eindverslag. "De schending van de rechtsstaat raakt iedere Nederlander", zei Van Dam bij de overhandiging.

quote:
Download het eindverslag 'Ongekend onrecht' https://www.tweedekamer.n(...)deropvangtoeslag.pdf
Grove inbreuk
Kabinet en parlement (de wetgevende macht) mogen het zich aanrekenen dat zij wetgeving hebben vastgesteld die spijkerhard was en die daardoor onvoldoende de mogelijkheid in zich had om recht te doen aan individuele situaties. De wetgeving had door het opdracht gevende ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op elk moment kunnen worden aangepast, als daarvoor de noodzaak was gevoeld. Maar dit is niet gebeurd. De uitvoerder – het ministerie van Financiën – heeft de kinderopvangtoeslag uitgevoerd als een massaproces. De groepsgewijze aanpak, de ‘alles-of-niets’ benadering en de wijze waarop ‘opzet/grove schuld’ werd gehanteerd, hebben grove inbreuk gemaakt op het rechtsstatelijke principe dat recht gedaan moet worden aan individuele situaties van mensen, schrijft de commissie.

Rechtspraak
Zonder zich te willen uitlaten over individuele rechterlijke uitspraken, constateert de commissie dat ook de bestuursrechtspraak jarenlang een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het in stand houden van de - niet dwingend uit de wet volgende - spijkerharde uitvoering van de regelgeving van de kinderopvangtoeslag.

Herhaling voorkomen
De commissie is gedurende haar werkzaamheden eerst met verbazing en uiteindelijk met diepe verontwaardiging tot het besef gekomen dat ouders jarenlang geen schijn van kans hebben gehad. Zij doet een dringend beroep op alle betrokken partijen om bij zichzelf te rade te gaan hoe in de toekomst herhaling kan worden voorkomen.

Antwoord op onderzoeksvragen
De opdracht van de commissie was na te gaan wat bewindspersonen wisten van de harde fraudeaanpak bij de kinderopvangtoeslag, welke sturing zij daaraan hebben gegeven en waarom het zo lang heeft kunnen doorgaan. De harde aanpak van fraude is mede door bewindspersonen geïnitieerd. De politieke en ambtelijke top van de betrokken ministeries hadden echter lange tijd geen volledig beeld van de harde aanpak die werd gevolgd. In de loop der jaren hebben bewindslieden weliswaar verschillende signalen gekregen over de gevolgen van de fraudeaanpak en het toezicht bij de kinderopvangtoeslag, maar ernst en urgentie werden niet ingezien en oplossingen bleven lang uit.

Slechte informatievoorziening
De commissie constateert ook dat de informatievoorziening vanuit de rijksoverheid onvoldoende is. Op het hoogste niveau is de Tweede Kamer bij herhaling niet op tijd, onvolledig of onjuist geïnformeerd over de kinderopvangtoeslag. Achter de gebrekkige informatievoorziening gaat een tekortschietende informatiehuishouding schuil. Bij alle ministeries waar de commissie onderzoek van enige omvang heeft verricht, bleek de informatiehuishouding onvoldoende op orde. De commissie is van mening dat het op orde brengen van de informatiehuishouding een prioriteit moet zijn. Dat is nodig voor het goed functioneren van de ministeries, van de parlementaire democratie en van de controlerende functie van de media.

Ongekend onrecht
Wat veel ouders is overkomen, ziet de commissie als ongekend onrecht. Het oplossen van de problemen waarin ouders door toedoen van de overheid terecht zijn gekomen, werd lang niet gezien als noodzakelijk en is keer op keer vooruitgeschoven. Daarvoor zijn allerlei verklaringen te geven, zoals een al langer bestaande praktijk in de uitvoering die voor de rechter standhield, verantwoordelijkheden die zijn verspreid over meerdere ministeries, de oriëntatie op beleid en politiek in plaats van op de uitvoering en de vrees voor financiële, juridische of publicitaire consequenties. Deze verklaringen mogen volgens de commissie echter nooit een excuus zijn. Het heeft binnen de ambtelijke en politieke top te lang ontbroken aan personen die de ernst van de problemen inzagen en verantwoordelijkheid namen voor het geheel.

quote:
Diegenen die de moed hebben gehad om, tegen de stroom in, de vinger op de zere plek te leggen, verdienen groot respect, aldus de commissie.
_O_ _O_

https://www.tweedekamer.n(...)gtoeslag-overhandigd

Nu doorpakken en Rutte Hoekstra en Asscher in het gevang gooien, beroepsverbod, kaalplukken en overmaken naar de ouders en vooral geen proces })
pi_196785047
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 14:37 schreef probeer het volgende:
Tsja, goh....
Niemand gaat hiervoor hangen.
We kunnen natuurlijk met onze voeten stemmen in maart en de VVD en CDA minimaliseren, lijkt me een goed plan ^O^

Als er echt niemand gaat hangen, zal het lang onrustig blijven en sluit ik eigenrichting van een gedupeerde niet uit

Als Ralph Hamers al moet hangen voor witwassen, dan mogen deze daders levenslang de gevangenis in en niet meer dan terecht, dat heet een rechtstaat

Als er niets gebeurd is dat een aanslag op onze rechtstaat, leest u even mee Meneer Grapperhaus })
pi_196788076
quote:
6s.gif Op donderdag 17 december 2020 14:36 schreef ikweethetookniet het volgende:
Meineed
In een toelichting zegt Van Dam dat hij nog van geen enkele getuige hard kan zeggen dat die meineed heeft gepleegd. Maar de commissie heeft daarover nog geen definitief oordeel.

"Nog zeer recent zijn er stukken boven water gekomen. En twee weken geleden zijn we gestopt met het innemen van informatie. Als commissie maken we rustig de balans op en kijken we wat er nog binnenkomt. Als er aanleiding is om te handelen, zullen we dat niet nalaten." _O_ _O_ _O_

https://nos.nl/artikel/23(...)taat-geschonden.html

Meneer van Dam _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Waarom ben je zo enthousiast over het rapport? Toen ik de samenvatting las en dit nieuws had ik meer iets van oké, er gebeurt dus weer niets...
  donderdag 17 december 2020 @ 17:11:34 #221
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196788157
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 17:07 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Waarom ben je zo enthousiast over het rapport? Toen ik de samenvatting las en dit nieuws had ik meer iets van oké, er gebeurt dus weer niets...
In welk opzicht zou er niets gebeuren? Het is aan commissie om de situatie van begin tot eind te reconstrueren, niet om met sancties of compensaties te strooien.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196788961
Pieter Omtzigt, Renske Leijten, Marleen de Rooy en Eric Vrijsen bespreken het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire

De parlementaire commissie die de toeslagenaffaire onderzocht kwam vandaag met een snoeihard oordeel. Veel ouders is een “ongekend onrecht” aangedaan en de grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden. CDA-kamerlid Pieter Omtzigt en SP-kamerlid Renske Leijten vochten jarenlang tegen de stroom in voor de slachtoffers van deze affaire. Ze schuiven vanavond aan bij Op1. Met parlementair verslaggevers Eric Vrijsen van Elsevier Weekblad en Marleen de Rooy van de NOS bespreken we de politieke gevolgen van het debacle.

Vanavond bij op1 *O*

https://op1npo.nl/2020/12(...)de-toeslagenaffaire/
pi_196788996
En bij nieuwsuur *O*

Welke gevolgen krijgt kinderopvangtoeslagenaffaire?

Veel ouders is in de kinderopvangtoeslagaffaire een "ongekend onrecht" aangedaan. Bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslagen zijn grondbeginselen van de rechtsstaat geschonden. Die snoeiharde constateringen doet de parlementaire ondervragingscommissie in haar eindrapport. Ministers, ambtenaren, de Tweede Kamer en zelfs rechters krijgen ervan langs.

Ouders werden vanaf 2012 door de Belastingdienst aangemerkt als fraudeur als zij ook maar iets niet goed hadden ingevuld bij hun toeslagaanvraag of te weinig eigen bijdrage hadden betaald. Een dubbele nationaliteit was reden om als verdacht te worden aangemerkt. De slachtoffers - tienduizenden ouders - raakten hun toeslag kwijt zonder opgaaf van redenen, met grote financiële en sociale problemen als gevolg.

Commissievoorzitter Chris van Dam is vanavond te gast. En we spreken politiek duider Arjan Noorlander over de politieke gevolgen.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)van-17-december.html

Wopke en Rutte hadden geen tijd :') :r
  donderdag 17 december 2020 @ 18:18:05 #224
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196789356
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 17:11 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

In welk opzicht zou er niets gebeuren? Het is aan commissie om de situatie van begin tot eind te reconstrueren, niet om met sancties of compensaties te strooien.
Alle betrokkenen moeten drie maandsalarissen inleveren heb ik gehoord
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196790935
Ik vrees dat de tendens van "schaf die toeslagen af!!" na dit debacle tot veel problemen en inkomensongelijkheid gaat zorgen. Ik heb het rapport gelezen over alternatieven en word er niet vrolijk van.
pi_196794595
Bij nieuwsuur zojuist, nu bij Beau en nu bij op1
Jort gaat weer zijn billemaatje Rutte beschermen :')
pi_196794650
Exit Wiebes
Exit Hoekstra
Exit Asscher
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_196794691
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 22:34 schreef superniger het volgende:
Exit Wiebes
Exit Hoekstra
Exit Asscher
^O^ ^O^
Je vergeet de grootste crimineel Rutte

Dan gaat hier de champagne open en ben ik 14 dagen dronken van geluk *O* *O*
pi_196795012
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 22:34 schreef superniger het volgende:
Exit Wiebes
Exit Hoekstra
Exit Asscher
Glas
Plas
Was
  vrijdag 18 december 2020 @ 08:51:09 #230
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196797755
Gedupeerde toeslagenaffaire: 'Ze moeten de gevangenis in'

Kristie Rongen is één van de gedupeerden in de toeslagenaffaire. Jarenlang werd ze door de Belastingdienst onterecht bestempeld als fraudeur. Vandaag kwam er een snoeihard rapport naar buiten waarin Kristie gelijk kreeg. De gedupeerden is volgens de onderzoekscommissie 'ongekend onrecht' aangedaan.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ders-belastingdienst

Zo dat is duidelijke taal nu ook de daad bij het woord ^O^
pi_196797798
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:43 schreef Cosima het volgende:
Ik vrees dat de tendens van "schaf die toeslagen af!!" na dit debacle tot veel problemen en inkomensongelijkheid gaat zorgen. Ik heb het rapport gelezen over alternatieven en word er niet vrolijk van.
Gisteravond hoorde ik iemand van een politieke partij (bij Dit was de Dag op Radio 1} die het wil samenvoegen met de kinderbijslag om dat ook inkomensafhankelijk te maken, 8)7
Maar dat is het juist het hoofdprobleem, alles is tegenwoordig inkomensafhankelijk gemaakt. Kleine mutaties in inkomen hebben te grote gevolgen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Idisrom op 18-12-2020 09:12:33 ]
  vrijdag 18 december 2020 @ 09:13:32 #232
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196797946
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 december 2020 08:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gedupeerde toeslagenaffaire: 'Ze moeten de gevangenis in'

Kristie Rongen is één van de gedupeerden in de toeslagenaffaire. Jarenlang werd ze door de Belastingdienst onterecht bestempeld als fraudeur. Vandaag kwam er een snoeihard rapport naar buiten waarin Kristie gelijk kreeg. De gedupeerden is volgens de onderzoekscommissie 'ongekend onrecht' aangedaan.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ders-belastingdienst

Zo dat is duidelijke taal nu ook de daad bij het woord ^O^
Is er ook een definitie van "Ze"? Onrecht met onrecht bestrijden lijkt mij enigszins onhandig. Moeten we over een paar jaar weer een enquête houden en zo.

Mij lijkt dat er drie actie belangrijk zijn:
- De gedupeerden zoveel mogelijk schadeloos stellen
- Voorkomen dat een dergelijke situatie nog een keer kan voorkomen
- De echte schuldigen straffen

Extreem lastig zijn vooral de laatste twee punten.

Voor wat betreft voorkomen. Ik zie nog steeds niet wat voor maatregelen mogelijk zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. De politiek is nog steeds volledig incident-gedreven hijgerig. Meer nog dan toen de toeslagen-affaire begon.

Voor wat betreft straffen. De hoofdschuldigen zijn politici. Aangezien het hier niet over corruptie/zelfverrijking, maar wanbeleid gaat is bestraffen erg lastig. Wanbeleid wordt bestraft via verkiezingen is het idee, niet via de strafrechter, wat meestal ook een erg goed uitgangspunt is. Dus ja, we kunnen wat voormalig directeuren e.d. in het gevang gooien. Lekker symbolisch.

Kortom. Ik zie nog geen situatie ontstaan waarbij de slachtoffers echt genoegdoening zullen voelen.
pi_196798074
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 09:13 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Is er ook een definitie van "Ze"? Onrecht met onrecht bestrijden lijkt mij enigszins onhandig. Moeten we over een paar jaar weer een enquête houden en zo.

Mij lijkt dat er drie actie belangrijk zijn:
- De gedupeerden zoveel mogelijk schadeloos stellen
- Voorkomen dat een dergelijke situatie nog een keer kan voorkomen
- De echte schuldigen straffen

Extreem lastig zijn vooral de laatste twee punten.

Voor wat betreft voorkomen. Ik zie nog steeds niet wat voor maatregelen mogelijk zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. De politiek is nog steeds volledig incident-gedreven hijgerig. Meer nog dan toen de toeslagen-affaire begon.

Voor wat betreft straffen. De hoofdschuldigen zijn politici. Aangezien het hier niet over corruptie/zelfverrijking, maar wanbeleid gaat is bestraffen erg lastig. Wanbeleid wordt bestraft via verkiezingen is het idee, niet via de strafrechter, wat meestal ook een erg goed uitgangspunt is.

Kortom. Ik zie nog geen situatie ontstaan waarbij de slachtoffers echt genoegdoening zullen voelen.
De politici die voor de uitwerking van het KOT-systeem hebben gestemd, zitten al lang niet meer in de politiek. Toen is dit veelkoppige 'monster' gecreëerd (in het derde of vierde kabinet Balkenende).

Het basisprobleem is/was dat de kinderdagverblijven met elkaar moesten concurreren, en vooral in het begin de beschikking kregen over de rechtstreekse geldstroom (die voor de ouders bestemd waren). Dan gingen ze bewust meer uren doorgeven, om zo de ouders te paaien dat zij maar weinig meer hoefden bij te betalen.
En doorbetaling van toeslagen voor de uren dat kinderen niet naar KOV gingen tijdens vakanties gaf ook verkeerde prikkels.

De tweede basisfout is gewoon een te hoge KOT als je een kind naar d ekinderopvang bracht. De basisgedachte was 1//3-e deel zou worden opgehoest door de werkgevers, 1/3-e deel door de staat en 1/3-e deel door de werknemers. Maar door ook dit weer inkomensafhankelijk te maken. kregen veel ouders vaak meer dan 90% toeslag.
Alleenstaande ouders kregen vanaf 2014 extra alleenstaande ouderkorting in het Kindgebonden Budget van ruim ¤ 3.000 (omdat het zo zielig was dat sommigen anders het niet konden verrekenen met de verschuldigde inkomstenbelasting).

De Tweede Kamer heeft er zelf een zooitje van gemaakt.
  vrijdag 18 december 2020 @ 12:04:27 #234
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196800271
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 09:13 schreef mcmlxiv het volgende:
Mij lijkt dat er drie actie belangrijk zijn:
- De gedupeerden zoveel mogelijk schadeloos stellen
- Voorkomen dat een dergelijke situatie nog een keer kan voorkomen
- De echte schuldigen straffen
Extreem lastig zijn vooral de laatste twee punten.
Het eerste lukt al niet eens :') :|W

Geruzie belemmerde snellere compensatie van toeslagouders

Uit de vierde dag van de verhoren van de commissie-Kinderopvangtoeslag bleek dat er al jarenlang van spraakverwarring sprake was tussen de ministeries van financiën en sociale zaken.

De ministeries van financiën en sociale zaken ruzieden vorig jaar zomer met elkaar over de vraag wie de compensatie van de gedupeerde ouders in kindertoeslagaffaire zou moeten betalen. Daardoor duurde het uiteindelijk opnieuw ruim een jaar voordat hiermee een begin werd gemaakt.

Dat bleek gisteren tijdens de verhoren van de commissie-Kinderopvangtoeslag. Drie topambtenaren van Sociale Zaken werden gehoord. De commissie heeft een appwisseling tussen de bewindslieden en de ambtelijke top in bezit, waarin felle woorden worden gewisseld. Directeur Van Tuyll van Kinderopvang voelde zich ‘belazerd’ door Financiën, omdat dat een persbericht van juni vorig jaar de indruk wekte dat de toeslagproblemen aan de Wet kinderopvang zou liggen. “Terwijl er ook in de uitvoering heel veel mis is gegaan”, aldus Van Tuyll.

https://www.trouw.nl/binn(...)slagouders~ba321587/

En dan hebben het alleen nog maar over belastinggeld wat van ons is en gestolen gewoon weer terug geven aan de rechthebbende :(

Het is echt om te :r
pi_196800321
Merk ook dat de media het kopstuk van de corruptie beschermt: Mark Rutte himself.

En maar vingerwijzen naar Polen en Hongarije. Leidt de aandacht af van de rot in de rechtsstaat hier in Nederland.

Intussen is Rutte al 10 jaar (!) aan de macht en plakt er zo 4 jaar bij. Al die tijd geniet hij bescherming van het mediakartel.
pi_196800378
Van de bulgaren fraude tot deze misstand, ik ben benieuwd welke misstand naar voren komt over 10 jaar nav de komende maatregelen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 18 december 2020 @ 12:17:52 #237
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196800438
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 12:08 schreef Homey het volgende:
Merk ook dat de media het kopstuk van de corruptie beschermt: Mark Rutte himself.

En maar vingerwijzen naar Polen en Hongarije. Leidt de aandacht af van de rot in de rechtsstaat hier in Nederland.

Intussen is Rutte al 10 jaar (!) aan de macht en plakt er zo 4 jaar bij. Al die tijd geniet hij bescherming van het mediakartel.
Daarom is Jort Kelder nou zijn beste vriend ;)
En gezellig samen in zijn huis op Ameland filmpjes kijken van andere politieke leiders die het volk langdurig wisten te belazeren en daardoor aan de macht bleven

Jort is op zijn minst medeplichtig, de lul hij is om te :r
pi_196803428
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 08:58 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Gisteravond hoorde ik iemand van een politieke partij (bij Dit was de Dag op Radio 1} die het wil samenvoegen met de kinderbijslag om dat ook inkomensafhankelijk te maken, 8)7
Maar dat is het juist het hoofdprobleem, alles is tegenwoordig inkomensafhankelijk gemaakt. Kleine mutaties in inkomen hebben te grote gevolgen.
Ja klopt. Maar ik vind KGB inkomensonafhankelijk maken ook niet zo'n goed idee.´
pi_196805715
Let maar op!

Ze gaan eerst een aantal Catshuis besprekingen doen en daarna nog een kamerdebat.
En daarna gaat de regering aftreden en blijft daarna demissionair tot aan de verkiezingen! :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door Bocaj op 18-12-2020 17:44:06 ]
  vrijdag 18 december 2020 @ 17:40:09 #240
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196805800
Rutte denkt nog niet aan aftreden na toeslagendebacle

Premier Rutte ziet vooralsnog geen reden om het kabinet, of een deel van het kabinet te laten aftreden vanwege de toeslagenaffaire. „Dat is echt nog te vroeg om te zeggen”, vindt hij.

Uit een snoeihard onderzoeksrapport van de Tweede Kamer dat donderdag naar buiten kwam, blijkt dat ouders ’ongekend onrecht’ is aangedaan, en de ’beginselen van de rechtsstaat’ zijn geschonden. „Daar kunnen we ons alleen maar voor schamen”, zegt Rutte.

Desondanks ziet hij er vooralsnog niets in om conclusies te trekken door bijvoorbeeld het hele kabinet op te laten stappen, zoals ooit eerder gebeurde naar aanleiding van het Srebrenica-rapport. „Die vraag is nog niet aan de orde”, vindt hij. Hij wil nu eerst met zijn kabinetsploeg de inhoud van het rapport goed bestuderen.

Catshuis
Volgende week dinsdag komen de belangrijkste bewindslieden die verantwoordelijkheid dragen voor de toeslagenaffaire bijeen in het Catshuis. Volgens minister Wiebes (Economische Zaken) moet die bijeenkomst worden gezien als ’een eerste gesprek’. „Er zullen er nog wel meer volgen.” In het Catshuis zal volgens Wiebes ook worden bekeken of het kabinet wel genoeg doet om de gedupeerden te compenseren en of het niet sneller kan.

quote:
Premier Rutte wil voor het bestuderen van het onderzoeksrapport de tijd nemen, geeft hij aan. „Niet in de lengte maar in de diepte.” In januari verwacht hij met een officiële kabinetsreactie te kunnen komen
:') :')

Ongekend oneerlijk
Rutte ging vrijdag ook in op de demonstranten die tijdens zijn toespraak in het Torentje te horen waren. „Mijn enige zorg was eigenlijk: is het geluid niet zo hard dat je mij niet meer hoort.”

„Ik kan niet vragen om zendtijd en me dan laten afleiden door potten en pannen”, zei de premier tijdens zijn persconferentie op vrijdag. Daarom besloot hij zich alle „mooie Nederlanders” in te beelden die zijn boodschap wilden horen. „Ik heb toen bedacht, ik ga me vol richten, via die camera, op de huiskamers.”

https://www.telegraaf.nl/(...)-na-toeslagendebacle

Hij denkt er nog niet aan :') Ik wil wel even langskomen, dan denkt hij nergens anders meer aan en roept om zijn moeder })

Wat een arrogante lul :r nog steeds
  vrijdag 18 december 2020 @ 18:44:33 #241
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_196806862
Lul de behanger.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_196810463
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 17:35 schreef Bocaj het volgende:
Let maar op!

Ze gaan eerst een aantal Catshuis besprekingen doen en daarna nog een kamerdebat.
En daarna gaat de regering aftreden en blijft daarna demissionair tot aan de verkiezingen! :Y
Ik hoop zo dat je gelijk hebt. Maar ik denk niet dat er koppen gaan rollen

Wat echt een schande is.
pi_196810530
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:14 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Ik hoop zo dat je gelijk hebt. Maar ik denk niet dat er koppen gaan rollen

Wat echt een schande is.
Ze moeten wel wat doen, ik denk dat gezamenlijk aftreden een goed gebaar is!
En ze kunnen het makkelijk doen, want zo vlak voor de verkiezingen gebeurt er niet zo veel meer...
Het is dan gewoon pappen en nat houden totdat de nieuwe ploeg arriveert...
de Jonge en Rutte moeten nog wel ff de kop erbij houden inzake Cojona!
  vrijdag 18 december 2020 @ 21:34:22 #244
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196810880
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 17:35 schreef Bocaj het volgende:
Let maar op!

Ze gaan eerst een aantal Catshuis besprekingen doen en daarna nog een kamerdebat.
En daarna gaat de regering aftreden en blijft daarna demissionair tot aan de verkiezingen! :Y
Niemand gaat aftreden. En al helemaal niet midden in een crisis / vaccinatiecampagne.

Zou ook uiterst dom zijn ;).

Het volk kan zich in maart weer laten horen. Dan zullen we zien wat de Nederlander echt van dit dossier en de corona-aanpak vindt.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 18 december 2020 @ 21:45:28 #245
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196811105
Nu is het dus aan ons om te zorgen dat dat tuig er niet mee weg komt

Zeker dus niet op stemmen in maart op dat schorum
Zorgen dat ze kaalgeplukt de gevangenis in gaan
Elke mogelijkheid gebruiken om ze aan dit misbruik te herinneren en publiekelijk af te branden tot op het bot
Publieke opinie zo afstellen dat iedereen dit schorum uitkotst zo dat er ook voor hun geen leven meer is na de politiek
Achtervolgen tot in de hel met dit schorum :7
pi_196811238
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:34 schreef Drekkoning het volgende:
Niemand gaat aftreden. En al helemaal niet midden in een crisis / vaccinatiecampagne.
We zullen zien!
pi_196811852
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:45 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nu is het dus aan ons om te zorgen dat dat tuig er niet mee weg komt

Zeker dus niet op stemmen in maart op dat schorum
Zorgen dat ze kaalgeplukt de gevangenis in gaan
Elke mogelijkheid gebruiken om ze aan dit misbruik te herinneren en publiekelijk af te branden tot op het bot
Publieke opinie zo afstellen dat iedereen dit schorum uitkotst zo dat er ook voor hun geen leven meer is na de politiek
Achtervolgen tot in de hel met dit schorum :7
Jaja tante Joke nu weten we het wel
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_196816215
Wat ik niet begrijp is dat de politiek ook helemmaal niks onderneemt om de boel naar rechts te richten. Als iemand willens en wetens de boel frustreert trap je die de keien toch op? Of mag je op dat niveau straffeloos liegen, bedriegen en je werkgever frustreren?
  zaterdag 19 december 2020 @ 09:26:32 #249
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196816478
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2020 08:59 schreef AchJa het volgende:
Wat ik niet begrijp is dat de politiek ook helemmaal niks onderneemt om de boel naar rechts te richten. Als iemand willens en wetens de boel frustreert trap je die de keien toch op? Of mag je op dat niveau straffeloos liegen, bedriegen en je werkgever frustreren?
De werkgever is het grote probleem in dit geval hé?

De vrienden van de commissie zijn met een boogje om de rol van de tweede kamer heen gelopen. Er zijn talloze signalen geweest, er is er geen enkele opgepakt. Ja door de oppositie, maar regeringspartijen waren vooral met imago en incidenten bezig. Zijn nog steeds vooral met incidenten en het eigen imago bezig.

Onze politiek is helaas grotendeels prutswerk geworden. Kijk naar defensie, net zo’n drama. Kijk naar de aanpak van het komende vaccinatieprogramma. Niet dat het enorm belangrijk is snel te starten, het wordt meer een soort marathon, maar de berichten zijn niet hoopvol. Gekut met GGD’s. De begindatum schuift maar door.

Commercie, privatisering en anti-overheid is de afgelopen decennia de mode geweest. Dit is de oogst.
pi_196816910
Rutte aftreden en ook geen lijsttrekker meer.

De rechtstaat geschonden in alle onderdelen, waaronder ook de rechtspraak. Hij, samen met zijn vriendjes wiebes, asscher en rest hebben gedaan wat ze als eerste horen te beschermen in die positie: juist datgene wat is geschonden. Zij hebben gefaald in hun primaire taak.

Daarbij moeten de gezwellen die de procedures en instructies moedwillig hebben goedgekeurd binnen de bd zich voor de rechten verantwoorden. Immers zijn zij hoofdelijk aansprakelijk voor het uitgevoerde hardere beleid dan noodzakelijk was.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196816934
iedereen schuldig = niemand verantwoordelijk...
dag
pi_196817121
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:00 schreef Red_85 het volgende:
Rutte aftreden en ook geen lijsttrekker meer.

De rechtstaat geschonden in alle onderdelen, waaronder ook de rechtspraak. Hij, samen met zijn vriendjes wiebes, asscher en rest hebben gedaan wat ze als eerste horen te beschermen in die positie: juist datgene wat is geschonden. Zij hebben gefaald in hun primaire taak.

Daarbij moeten de gezwellen die de procedures en instructies moedwillig hebben goedgekeurd binnen de bd zich voor de rechten verantwoorden. Immers zijn zij hoofdelijk aansprakelijk voor het uitgevoerde hardere beleid dan noodzakelijk was.
Ik vind ook dat Rutte en Asscher de twee hoofdverantwoordelijken zijn voor het gepruts om alles inkomensafhankelijk te maken. Die moeten alle twee hun conclusies trekken en terugtreden.

Wiebes vind ik niet verantwoordelijk, ondanks hoe ongelukkig hij vaak qua uitspraken uit de hoek komt.
Hij volgde Menno Snel op, en hij zat maar kort op het ministerie.
Menno Snel wist niet hoe snel hij moest aftreden, toen hij de shit zag aankomen. Maar ook hij vind ik niet verantwoordelijk voor deze ontstane situatie. Hij zat gewoon op de post van "Heb je hekel aan iemand, dan maak je hem of haar Staatssecretaris van Financiën".
pi_196817180
Mijns inziens is Rutte hoofdverantwoordelijk. Zijn gehamer op fraudebestrijding was een mooi excuus voor de ambtenaren om met droge ogen veel burgers financieel de nek om te draaien. Opmerkelijk wel dat een partij die bekend staat om zijn zelfverrijking en fraude-affaires zo hard is naar andere vermeende fraude. Hypocriet zooitje.
  zaterdag 19 december 2020 @ 10:23:02 #254
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196817239
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:00 schreef Red_85 het volgende:
Rutte aftreden en ook geen lijsttrekker meer.

De rechtstaat geschonden in alle onderdelen, waaronder ook de rechtspraak. Hij, samen met zijn vriendjes wiebes, asscher en rest hebben gedaan wat ze als eerste horen te beschermen in die positie: juist datgene wat is geschonden. Zij hebben gefaald in hun primaire taak.

Daarbij moeten de gezwellen die de procedures en instructies moedwillig hebben goedgekeurd binnen de bd zich voor de rechten verantwoorden. Immers zijn zij hoofdelijk aansprakelijk voor het uitgevoerde hardere beleid dan noodzakelijk was.
Tja dan komt het probleem dat daar geen wettelijke basis voor is.

Politici die aftreden, misschien 1 of 2 sukkels in de uitvoering die een tik op de vinger krijgen. Meer moet je er niet van verwachten ben ik bang.

De grote systeemaanpassingen die nodig zijn om dit en vergelijkbare problemen te voorkomen zie ik er ook niet van komen. De vijfde en zesde macht (media/adviseurs) hebben de eerste en tweede volledig in hun greep. Het is dan ook zeer de vraag of ons soort landen op het moment eigenlijk nog wel een echte leiding kennen.
pi_196817395
Kinderopvang toeslagen zijn een verspilling van geld, direct stoppen, ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen, niet de overheid en de rest van Nederland. Kinderbijslag is ruim voldoende.
pi_196817481
En over toeslagen gesproken, deze moeten allemaal middels de belastingdienst/opgave verrekend worden, geen gedoe, minder gesjoemel door bepaald gewetenloos tuig: Gewoon simpel.
pi_196817490
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:33 schreef JannekeC5 het volgende:
Kinderopvang toeslagen zijn een verspilling van geld, direct stoppen, ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen, niet de overheid en de rest van Nederland. Kinderbijslag is ruim voldoende.
De basisgedachte was dat werkgevers 1/3-e deel zou betalen, de staat 1/3e deel en de betrokkene zelf ook 1/3-e deel.
Maar in de praktijk krijgen mensen nog meer dan 80% terug bij inkomens van tot ¤ 75.000 met twee kinderen, en ook nog voor de vakantie-uren dat de kinderen niet naar de kinderopvang gaan. Tot ¤ 40.000 inkomen is dit zelfs meer dan 90% teruggaaf.

Dit is de kat op het spek binnen
In de kranten van vandaag en gisteren staan artikelen over mensen die nog ¤ 40.000 terugkrijgen. Maar dit soort hoge bedragen is toch van de zotte. Wie moet dit dan allemaal wel niet gaan ophoesten.

Ik denk dat die basisgedachte wel goed was. Laat de mensen altijd een-derde deel van de kosten zelf betalen, en laat de declaraties van de KOT's rechtstreeks controleren door een overheidsinstantie i.p.v. via de ouders.

[ Bericht 4% gewijzigd door Idisrom op 19-12-2020 10:53:29 ]
pi_196817550
Hier is dus iets gigantisch misgegaan...
pi_196817809
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:14 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ik vind ook dat Rutte en Asscher de twee hoofdverantwoordelijken zijn voor het gepruts om alles inkomensafhankelijk te maken. Die moeten alle twee hun conclusies trekken en terugtreden.

Wiebes vind ik niet verantwoordelijk, ondanks hoe ongelukkig hij vaak qua uitspraken uit de hoek komt.
Hij volgde Menno Snel op, en hij zat maar kort op het ministerie.
Menno Snel wist niet hoe snel hij moest aftreden, toen hij de shit zag aankomen. Maar ook hij vind ik niet verantwoordelijk voor deze ontstane situatie. Hij zat gewoon op de post van "Heb je hekel aan iemand, dan maak je hem of haar Staatssecretaris van Financiën".
Blokpoel, Blankestijn, Veldhoven en Uijlenbroek behoren een celstraf te krijgen.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 19 december 2020 @ 11:04:51 #260
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196817818
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:39 schreef JannekeC5 het volgende:
En over toeslagen gesproken, deze moeten allemaal middels de belastingdienst/opgave verrekend worden, geen gedoe, minder gesjoemel door bepaald gewetenloos tuig: Gewoon simpel.
juist , natuurlijk kan dat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 december 2020 @ 11:05:23 #261
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196817828
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 11:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Blokpoel, Blankestijn, Veldhoven en Uijlenbroek behoren een celstraf te krijgen.
Die Blankenstijn zeker
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196817903
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 09:26 schreef mcmlxiv het volgende:
De werkgever is het grote probleem in dit geval hé?
Hoezo? Marco Kroon heeft ook de overheid als werkgever en die kan prima berecht worden, waarom lukt het op bestuursniveau dan niet?

Als minster/ staatssecretaris ben je gewoon de baas van dat circus en geef je de top van de belastingdienst de opdracht dat ze hun kutzooi moeten regelen zo niet spullen pakken en opbokken. Die macht heb je gewoon he?

quote:
Onze politiek is helaas grotendeels prutswerk geworden. Kijk naar defensie, net zo'n drama.
Waar doel je precies op?
pi_196818725
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 11:05 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Die Blankenstijn zeker
Ja, die. Wat een goor zwijn is dat.

Moedwillig de procedures goedkeuren en willens en wetens de rechtsgang belemmeren. Hij is hoofdelijk aansprakelijk voor de interpretatie van de wetgeving en het uitgevoerde beleid.

Hij mag zich verantwoorden voor de rechter vind ik.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196818851
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 11:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo? Marco Kroon heeft ook de overheid als werkgever en die kan prima berecht worden, waarom lukt het op bestuursniveau dan niet?

Als minster/ staatssecretaris ben je gewoon de baas van dat circus en geef je de top van de belastingdienst de opdracht dat ze hun kutzooi moeten regelen zo niet spullen pakken en opbokken. Die macht heb je gewoon he?
[..]

Waar doel je precies op?
Het is wel zo dat een stel ambtenaren zelf de wetgeving moedwillig strenger hebben geinterpreteerd en uitgevoerd dan de politiek bedoelde. Dat deden ze wel zelf. Vervolgens is dat door de ambtenaren onder de pet gehouden voor zolang het kon en gebaggeteliseerd en afgelakt toen het boven kwam borrelen.
Toen alles naar buiten kwam door de pers is vervolgens onvolledig de kamer geïnformeerd door de politieke verantwoordelijken die al door hadden dat zij ook steken hadden laten vallen door het te kunnen laten gebeuren.

En dit alles terwijl de rechtelijke macht het goedkeurde omdat ze in de letter handhaafden en niet volgens de geest doordat ze op het valse been waren gezet door de BD.

Vooral die eigen interpretatie en zelf opgezette uitvoering van de bd zorgt er voor dat niet alleen de politiek verantwoordelijk is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196818880
Men wilde de fraude hard aanpakken, is daarin doorgeschoten. Maar of iedereen nu moet hangen behalve de media, vind ik een beetje te gortig. Mag de media het land regeren, nou dan zijn we helemáál ver van huis.
pi_196818908
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 12:26 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het is wel zo dat een stel ambtenaren zelf de wetgeving moedwillig strenger hebben geinterpreteerd en uitgevoerd dan de politiek bedoelde. Dat deden zecwel zelf. Vervolgens js dat door de ambtenaren onder de pet gehouden voor zolamg het kon en gebaggeteliseerd en afgelakt toen het boven kwam borrelen.
Toen alles naar buiten kwam door de pers is vervolgens onvolledig de kamer geïnformeerd door de politieke verantwoordelijken die al door hadden dat zij ook steken hadden laten vallen door het te kunnen laten gebeuren.

En dit alles terwijl de rechtelijke macht het goedkeurde omdat ze in de letter handhaafden en niet volgens de geest doordat ze op het valse been waren gezet door de BD.

Vooral die eigen interpretatie en zelf opgezette uitvoering van de bd zorgt er voor dat niet alleen de politiek verantwoordelijk is.
Dat bedoel ik, de ambtelijke top bij de belastingdienst ging zijn eigen gang en trok zich niks van de regelgeving aan. Als minister/ staatssecretaris kun je ze dan gewoon de laan uitsturen, zo ingewikkeld is dat allemaal niet.
pi_196818946
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 12:28 schreef Mondkapje het volgende:
Men wilde de fraude hard aanpakken, is daarin doorgeschoten. Maar of iedereen nu moet hangen behalve de media, vind ik een beetje te gortig. Mag de media het land regeren, nou dan zijn we helemáál ver van huis.
Ja.
Er zit namelijk een enorme factor moedwil, schenden van grondrechten en belemmeren van de rechtsspraak in. De rechtstaat is beschadigd en dat mag noojt onbestraft gelaten worden want dat is na de vrijheid die we hadden voor corona, een van de belangrijkste zaken in dit land.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 19 december 2020 @ 12:44:40 #268
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196819047
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 12:33 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ja.
Er zit namelijk een enorme factor moedwil, schenden van grondrechten en belemmeren van de rechtsspraak in. De rechtstaat is beschadigd en dat mag noojt onbestraft gelaten worden want dat is na de vrijheid die we hadden voor corona, een van de belangrijkste zaken in dit land.
Die Blankenstijn heeft als een volbloed NAZI de regels letterlijk genomen en 10000 gezinnen financieel uitgemoord zonder zijn bek open te trekken en bewijs verdonkeremaand

https://www.algemenebestu(...)j-de-belastingdienst


https://www.nrc.nl/nieuws(...)-de-ellende-a4020430
Ich habe es nicht gewusst
quote:
Blankestijn, die voor veel van de gedupeerde ouders de verpersoonlijking is van de harde fraudeaanpak door de Belastingdienst, stak aan het begin en aan het eind van zijn verhoor toch ook de hand in eigen boezem.
Door de leidende rol van Sociale Zaken had hij weliswaar steeds een gevoel van ,,onmacht" gevoeld, toch had hij meer kunnen doen, vond hij zelf. ,,
Na een heel aantal pogingen heb ik mij er in 2015 bij neergelegd dat het beleidsdepartement [het ministerie van Sociale Zaken] niet iets ging doen aan de hardheid van de wetgeving. Dat had ik niet moeten doen."

Deze donderdag zullen drie (voormalige) topambtenaren van Sociale Zaken voor de ondervragingscommissie verschijnen.
Wat mij betreft gaat ie 5 jaar de cel in

[ Bericht 10% gewijzigd door michaelmoore op 19-12-2020 12:59:34 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196819158
Maxim Februari zei laatst iets heel wijs: Het bederf zit 'm in de alledaagse krenkingen.
Dat vingergewijs van de media daar word ik enorm kriegel van.
pi_196819344
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 12:53 schreef Mondkapje het volgende:
Maxim Februari zei laatst iets heel wijs: Het bederf zit 'm in de alledaagse krenkingen.
Dat vingergewijs van de media daar word ik enorm kriegel van.
Het is de schuld van de media ofzo?
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:05:22 #271
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196819378
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is de schuld van de media ofzo?
Het is vooral de schuld van Blankenstijn die als een volbloed NAZI geselecteerd heeft op ras en kleur van de toeslagouders

quote:
Ook Gerard Blankestijn, toenmalig directeur Toeslagen en tegenwoordig directeur MKB bij de Belastingdienst zette een harde lijn door, al werd hij in 2017 gewaarschuwd door ondergeschikten om ‘lering’ te trekken uit het ‘onbehoorlijke’ optreden in de Eindhovense zaak.
Hij hield bovendien documenten en informatie over het verwerken van tweede nationaliteit van burgers achter voor staatssecretaris Snel.
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:05 schreef Mondkapje het volgende:


En door dat te doen, krijg je reacties als: Blankesteijn afschieten!
Ze zoeken niet naar een oplossing, ze stoken constant het vuurtje op.
En terecht

Blankenstijn is een vuile NAZI RAT
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196819380
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is de schuld van de media ofzo?
Als je de ander alleen maar als slecht ziet, alleen maar om jezelf in een beter daglicht te stellen, dat is wat de media constant doet.
En door dat te doen, krijg je reacties als: Blankesteijn afschieten!
Ze zoeken niet naar een oplossing, ze stoken constant het vuurtje op.

En nu blijkt iedereen fout te zitten, wie blijft er dan over als goed? De media.
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:06:08 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196819392
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:05 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Als je de ander maar als slecht ziet, alleen maar om jezelf in een beter daglicht te stellen, dat is wat de media constant doet.
De media heeft er geen ene flikker mee te maken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196819426
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:06 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De media heeft er geen ene flikker mee te maken
Luister je niet naar de radio, kijk je geen tv? De media heeft een grote verantwoordelijkheid in hoe ze zaken brengt. Maar ze doen niets anders dan met het vingertje wijzen. Walgelijk.
Ben ik de enige die daar gevoelig voor is?
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:09:48 #275
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_196819465
-Verkeerd topic-
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:29:41 #276
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_196819807
En dan durven sommige van die politici mensen die zich niet geheel aan de coronaregels houden asociaal te noemen. Ze moesten zich doodschamen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:32:42 #277
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196819862
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:08 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Luister je niet naar de radio, kijk je geen tv? De media heeft een grote verantwoordelijkheid in hoe ze zaken brengt. Maar ze doen niets anders dan met het vingertje wijzen. Walgelijk.
Ben ik de enige die daar gevoelig voor is?
De media heeft er niets mee te maken
Die heeft niets gedaan dan letterlijk verslag doen van de verhoren

de betrokkenen hebben zelf gesproken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:37:43 #278
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_196819944
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:05 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Het is vooral de schuld van Blankenstijn die als een volbloed NAZI geselecteerd heeft op ras en kleur van de toeslagouders
[..]


[..]

En terecht

Blankenstijn is een vuile NAZI RAT
Dat bedoel ik dus met een paar sukkels een tikje geven.

Op basis van welke wet en welk bewijs denk je dit soort mensen veroordeeld te krijgen? Er zijn wel een aantal artikelen, 360, 365 of 366, maar bewijs het maar eens.

Bottomline hebben deze mensen in de geest van de toenmalige regeringsleiders geopereerd. Nooit meer een bulgarenfraude, dat was de waan van de dag. Nu is waan er alles aan doen om dit soort incidenten te voorkomen. Tot de volgende fraude, dan moet het weer streng. Zo voorspelbaar. Zijn deze mensen de bocht uitgevlogen? Jazeker, maar de aanstichters nog veel meer.

Politici zijn als de dood geworden voor de media en rennen hijgerig achter elk incident aan. Alles moet perfect, foutloos en aantoonbaar goedkoop zijn. Das dodelijk, want het is onmogelijk. Gevolg? Fouten gaan onder de mat.

En ja de media spelen een kwalijk deuntje mee. Neem zo’n bericht als dit. Volkomen tendentieus bericht, terwijl prima is uit te leggen waarom dat verzorgingshuis deze maatregelen genomen heeft. Maar het kwaad is alweer geschiedt. Verontwaardiging alom
pi_196819995
Ik weet nu waarom Rutte zo populair is, hij blijft altijd rustig onder het linkse kruisverhoor op tv. De laatste keer dacht ik: oei oei lukt het hem, maar jawel hoor, weer superrustig blijft ie eronder. Heel knap, ik zou het niet kunnen.
pi_196820018
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:05 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Als je de ander alleen maar als slecht ziet, alleen maar om jezelf in een beter daglicht te stellen, dat is wat de media constant doet.
En door dat te doen, krijg je reacties als: Blankesteijn afschieten!
Ze zoeken niet naar een oplossing, ze stoken constant het vuurtje op.

En nu blijkt iedereen fout te zitten, wie blijft er dan over als goed? De media.
Dus de media mag niet benoemen wie er fout zit? Je zegt nb. zelf dat iedereen fout zit... Moet het dan doodgezwegen worden ofzo?
pi_196820060
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus de media mag niet benoemen wie er fout zit? Je zegt nb. zelf dat iedereen fout zit... Moet het dan doodgezwegen worden ofzo?
Iedereen zit fout, rechtspraak kabinet, ministers, Tweede Kamer, Eerste Kamer, ambtenaren, alles iedereen. Toen ik dit hoorde dacht ik, is dit een klucht?
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:46:06 #282
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196820124
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus de media mag niet benoemen wie er fout zit? Je zegt nb. zelf dat iedereen fout zit... Moet het dan doodgezwegen worden ofzo?
Ja de boodschapper moet dood zo is het altijd

sla de boodschapper dood , snel snij hem de keel af , de rotzak
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196820215
Iedereen en alles zit fout, behalve jij. Geloof je het zelf? Waarom hebben journalisten niet eerder aan de bel getrokken? Ook maar ophangen dan die journalisten?
  zaterdag 19 december 2020 @ 13:56:23 #284
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196820309
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:50 schreef Mondkapje het volgende:
Iedereen en alles zit fout, behalve jij. Geloof je het zelf? Waarom hebben journalisten niet eerder aan de bel getrokken? Ook maar ophangen dan die journalisten?
journalisten hebben niets anders gedaan dan hun werk

had men er eerder van geweten dan zouden ze vast ook hun werk gedaan hebben
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196820486
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:50 schreef Mondkapje het volgende:
Iedereen en alles zit fout, behalve jij. Geloof je het zelf? Waarom hebben journalisten niet eerder aan de bel getrokken? Ook maar ophangen dan die journalisten?
De meeste journalisten lopen aan de leiband van het kabinet, anders verlies je je baan. Het vereist moed om tegen het kabinet in te publiceren.

Voorbeeld over het makke schapen gedrag van de pers: gisteren was in het NOS journaal een item over de late vaccinaties in Nederland. Daarin werden 3 mensen geïnterviewd, die allen voorstander zijn van het kabinetsbeleid. Geen tegenstander verscheen voor de camera. Dat is al heel eenzijdig op zich en journalistiek onwaardig. Vervolgens droegen die 3 mensen hetzelfde argument aan: we hebben tijd nodig want dit moet zorgvuldig gebeuren. Dat is een argument waar je in principe niks tegen kan hebben, maar weinig specifiek is. Er werd niet doorgevraagd. Bovendien insinueert dit dat andere landen blijkbaar onzorgvuldig zijn, maar daar gingen de journalisten van het NOS niet op in.

Afdronk bij de gemiddelde kijker: het kabinet doet goed werk, het buitenland niet.

Dit item van het NOS was technisch gezien geen nepnieuws, wel een klassiek voorbeeld van onjuiste beeldvorming. Daar betrap ik het NOS journaal overigens heel vaak op. Veel wordt verzwegen, wat wel wordt verteld wordt eenzijdig in beeld gebracht.
pi_196820955
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 13:56 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

journalisten hebben niets anders gedaan dan hun werk

had men er eerder van geweten dan zouden ze vast ook hun werk gedaan hebben
Kan wel zijn, het is hun werk om er wél achter te komen, geen excuus, ophangen!
Zo, dan hebben we iedereen gehad, iedereen is gelyncht, niemand is er meer over.
pi_196821289
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:34 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Niemand gaat aftreden. En al helemaal niet midden in een crisis / vaccinatiecampagne.

Zou ook uiterst dom zijn ;).

Het volk kan zich in maart weer laten horen. Dan zullen we zien wat de Nederlander echt van dit dossier en de corona-aanpak vindt.
Moah, om wandaden maar onbestraft te laten want straks verkiezingen.
Trouwens gedwongen afgetreden politici en hoge ambtenaren, komen toch wel goed terecht: bij de (semi-)overheid, bij multinationals of een leuke burgemeestersfunctie.

Verder lees ik her en der over falen, maar dat is het dus niet. Het is en was beleid met targets en dan gaat het om de targets halen.
  zaterdag 19 december 2020 @ 15:22:38 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196821822
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 14:56 schreef nomina het volgende:

Verder lees ik her en der over falen, maar dat is het dus niet. Het is en was beleid met targets en dan gaat het om de targets halen.
Dat was ook zo in de tweede wereldoorlog

Targets halen, geen medeleven en mededogen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 december 2020 @ 15:28:41 #289
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196821954
Rutte is er al in 2007 mee begonnen en veroordeeld, maar geen straf gekregen

Parlement wil racistische opsporingsmethoden toestaan

quote:
In 2003 heeft de toenmalige staatssecretaris van Sociale Zaken en huidige VVD-leider Mark Rutte gemeenten aangezet tot racisme, oordeelde de Haarlemse rechtbank in mei 2007.
Rutte adviseerde om alle ongeveer 25 duizend Somaliërs via de gemeentelijke basisadministratie op te sporen en te controleren op fraude met bijstandsuitkeringen. Nu de rechter dit soort onderzoek verbiedt, wordt het hoog tijd dat de regels worden veranderd, verklaarde de VVD-er in een reactie. Ook de meerderheid van de Tweede Kamer blijkt het geen probleem te vinden als racisme voortaan expliciet wordt opgenomen in de wetgeving.

Wat valt er te lachen, Rutte?In een brief had Rutte destijds de gemeenten verzocht om alle Somaliërs die een bijstandsuitkering ontvangen te onderzoeken op fraude. Hij tipte de gemeenten hoe ze inwoners van Somalische afkomst zouden kunnen achterhalen: ze moesten daartoe in hun eigen gemeentelijke basisadministratie gaan selecteren op geboorteplaats. Rutte noemde drie Somalische plaatsen waar veel Nederlandse Somaliërs zijn geboren. Ruttes opdracht tot bureaucratische opsporing van een speciale etnische groep roept onwillekeurig herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s maakten destijds dankbaar gebruik van de voor die tijd zeer geperfectioneerde Nederlandse overheidsadministratie om Joden uit de rest van de bevolking te filteren. Het doel was heel anders dan tegenwoordig, maar de middelen laten zich helaas goed vergelijken.

Stigmatiserend
De rechtszaak was aangespannen door een Haarlemse Somaliër, bijgestaan door advocaat Jelle Klaas. De gemeente Haarlem had een lijst opgesteld met 84 namen van Somalische Haarlemmers die bijstand ontvingen. Die werden allemaal onderworpen aan een onderzoek en een huisbezoek. De betrokken Somaliër werd in 2004 op straat staande gehouden door sociale rechercheurs, puur op grond van uiterlijke kenmerken. Hij moest zich identificeren. Nadat voor de speurneuzen duidelijk was geworden dat de man van Somalische afkomst was en een uitkering ontving, eisten ze toegang tot zijn woning. De man weigerde daaraan mee te werken en verloor zijn uitkering. Hij stapte naar de rechter. Die oordeelde dat Rutte aangezet had tot racisme, en dat de gemeente de uitkering alsnog dient uit te betalen. Klaas overweegt een schadeclaim in te dienen. De gemeente Haarlem zei de zaak te betreuren en liet weten gestopt te zijn met het opsporen van Somaliërs.

https://www.doorbraak.eu/gebladerte/11335f85.htm

Toen was het bijstand en hij staatssecretaris, nu is het kindertoeslag en is hij MP

Die gore nazi had al 2007 het gevang in gemoeten, maar kreeg geen straf :r en ging gewoon door :r
Hij werd zelfs MP :r
  zaterdag 19 december 2020 @ 18:00:20 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196824488
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 14:34 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Kan wel zijn, het is hun werk om er wél achter te komen, geen excuus, ophangen!
Zo, dan hebben we iedereen gehad, iedereen is gelyncht, niemand is er meer over.
Het is hun werk om zulke zaken te melden en verslag te doen van de daders

en de daders moeten gestraft worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196826463
Dit is genoeg om een minpres of een minister eruit te schoppen, maar gelukkig voor hun is het land bezig met een pandemie. Walgelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren en er nog geen koppen zijn gevallen. Asscher niet wiebes niet rutte niet, niemand neemt verantwoordelijkheid.

Lachwekkend land zijn we aan het worden.
pi_196826503
En dan hebben we nog niet eens alle verhalen gehoord van de gedupeerden. Man man man het zal je overkomen (en die kans is vrij groot dan users hier mensen kennen die in zo een situatie zijn gekomen). Financieel maakt het je kapot maar mentale gevolgen... gigantisch
pi_196826532
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 10:45 schreef JannekeC5 het volgende:
Hier is dus iets gigantisch misgegaan...
Grootste blunder sinds.. tsja ik denk dat dit wel de grootste ooit is hoor

En iedereen blijft op hun post zitten.
pi_196826560
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 09:13 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Is er ook een definitie van "Ze"? Onrecht met onrecht bestrijden lijkt mij enigszins onhandig. Moeten we over een paar jaar weer een enquête houden en zo.

Mij lijkt dat er drie actie belangrijk zijn:
- De gedupeerden zoveel mogelijk schadeloos stellen
- Voorkomen dat een dergelijke situatie nog een keer kan voorkomen
- De echte schuldigen straffen

Extreem lastig zijn vooral de laatste twee punten.

Voor wat betreft voorkomen. Ik zie nog steeds niet wat voor maatregelen mogelijk zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. De politiek is nog steeds volledig incident-gedreven hijgerig. Meer nog dan toen de toeslagen-affaire begon.

Voor wat betreft straffen. De hoofdschuldigen zijn politici. Aangezien het hier niet over corruptie/zelfverrijking, maar wanbeleid gaat is bestraffen erg lastig. Wanbeleid wordt bestraft via verkiezingen is het idee, niet via de strafrechter, wat meestal ook een erg goed uitgangspunt is. Dus ja, we kunnen wat voormalig directeuren e.d. in het gevang gooien. Lekker symbolisch.

Kortom. Ik zie nog geen situatie ontstaan waarbij de slachtoffers echt genoegdoening zullen voelen.
Eens. de echte schuldige straffen zou dat in de toekomst zulke situaties ook voorkomen
  zaterdag 19 december 2020 @ 20:38:48 #295
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196827475
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 19:51 schreef KingRoland het volgende:

[..]

Grootste blunder sinds.. tsja ik denk dat dit wel de grootste ooit is hoor

En iedereen blijft op hun post zitten.
en het gekke is de kosten om deze correcties te maken die kosten aan personeel en organisatie meer dan de totale schadebedragen die moeten worden uitgekeerd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196828023
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 14:07 schreef Homey het volgende:

[..]

De meeste journalisten lopen aan de leiband van het kabinet, anders verlies je je baan. Het vereist moed om tegen het kabinet in te publiceren.

Voorbeeld over het makke schapen gedrag van de pers: gisteren was in het NOS journaal een item over de late vaccinaties in Nederland. Daarin werden 3 mensen geïnterviewd, die allen voorstander zijn van het kabinetsbeleid. Geen tegenstander verscheen voor de camera. Dat is al heel eenzijdig op zich en journalistiek onwaardig. Vervolgens droegen die 3 mensen hetzelfde argument aan: we hebben tijd nodig want dit moet zorgvuldig gebeuren. Dat is een argument waar je in principe niks tegen kan hebben, maar weinig specifiek is. Er werd niet doorgevraagd. Bovendien insinueert dit dat andere landen blijkbaar onzorgvuldig zijn, maar daar gingen de journalisten van het NOS niet op in.

Afdronk bij de gemiddelde kijker: het kabinet doet goed werk, het buitenland niet.

Dit item van het NOS was technisch gezien geen nepnieuws, wel een klassiek voorbeeld van onjuiste beeldvorming. Daar betrap ik het NOS journaal overigens heel vaak op. Veel wordt verzwegen, wat wel wordt verteld wordt eenzijdig in beeld gebracht.
Nos is gewoon gewoon de staatsspreekbuis natuurlijk. Weinig kritische meelopers.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196829415
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 17:33 schreef VeX- het volgende:
Hier blijkt ook maar weer, de grootste schurken werken vaak bij de overheid. Mensen die willens en wetens gezinnen met kinderen jarenlang de ellende in helpen. Zulke schade dragen ze heel lang met zich mee en bezorgen ze een grote achterstand op het leven. Dat maak je niet meer goed. Iedere schuldige in dit conflict zou op keiharde wijze weggesanneerd moeten worden. Man en paard noemen en dan opzouten. Zonder handdruk.
Dit. Je kan makkelijk een lijst met medewerkers krijgen die in die tijd hebben gewerkt (afdelingen en teams bij. die betrokken zijn) de schop moet erop, want het probleem ziet niet alleen in de top. Stap 1 is om daar wel te beginnen, maar niemand neemt daar verantwoordelijkheid, dus dan wordt er ook niemand eruit geschopt.
pi_196831828
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 21:02 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nos is gewoon gewoon de staatsspreekbuis natuurlijk. Weinig kritische meelopers.
Als het kabinet aan de Telegraaf vroeg om het RIVM een beetje heel te laten, dan kan je wel raden wat de NOS voor nieuws brengt. :')

https://www.mediacourant.(...)ivm-een-beetje-heel/
pi_196832865
Het NOS heeft gisteren de toeslagenfraude doodgezwegen. Wel hadden ze een item over de vele bugs in een of ander computerspel, wat volslagen irrelevant is voor 99,9% van de bevolking.

Zo vlak voor de verkiezingen valt het nog meer op: het NOS beschermt het partijkartel.
  zondag 20 december 2020 @ 08:56:31 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_196835885
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 23:32 schreef Homey het volgende:
Het NOS heeft gisteren de toeslagenfraude doodgezwegen. Wel hadden ze een item over de vele bugs in een of ander computerspel, wat volslagen irrelevant is voor 99,9% van de bevolking.

Zo vlak voor de verkiezingen valt het nog meer op: het NOS beschermt het partijkartel.
NPO en Poltiek is twee handen op een buik , de een vraagt belastinggeld van de politiek en geeft er zendtijd voor terug
Men probeert al tientallen jaren de NPO een kopje kleine te maken maar steeds gaat dat niet door
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_196837263
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 08:56 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

NPO en Poltiek is twee handen op een buik , de een vraagt belastinggeld van de politiek en geeft er zendtijd voor terug
Men probeert al tientallen jaren de NPO een kopje kleine te maken maar steeds gaat dat niet door
Dat lijkt me nogal logisch als het een spreekpunt voor het kartel is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')