abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 23 november 2020 @ 15:54:04 #1
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196378626
Volgens mij is er nog geen draadje over de affaire met de Belastingdienst Toeslagen die ten onrechte ouders heeft weggezet als fraudeurs m.b.t. kinderopvangtoeslag. Ik hoop dat het politieke gevolgen gaat krijgen, want ik vind het ergerniswekkend en treurig dat echte fraudeurs vaak ongemoeid worden gelaten (zoals Polen met WW-uitkeringen) terwijl normale fatsoenlijke burgers in het ravijn worden geduwd. Stelletje mongolen bij de Belastingdienst

quote:
Emoties lopen hoog op bij debat toeslagen
Door PARLEMENTAIRE REDACTIE

DEN HAAG - Bij het debat over de onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag zijn de emoties op de publieke tribune hoog opgelopen. Er werd geklapt, geschreeuwd en gehuild door ouders die door de Belastingdienst in financiŽle nachtmerrie werden gestort.
.
Als SP-Kamerlid Renske Leijten staatssecretaris Snel (FinanciŽn) de vraag stelt of hij zich voor alle ellende die ouders is aangedaan politiek verantwoordelijk voelt, gebeurt er iets. Vanaf de publieke tribune zwelt applaus aan. Kamervoorzitter Khadija Arib grijpt in, zegt de emoties te begrijpen, maar roept de toeschouwers tot de orde: het uiten van afkeuring of instemming is immers verboden.

„Maar het gaat wel om ons”, buldert een man vanaf de tribune. „Mijn leven is naar de klote. Als ik niks mag zeggen, waarom ben ik hier dan?” De man krijgt het te kwaad, wrijft in z’n ogen en wordt de zaal uit geleid, schreeuwend: „Ik word gewoon afgevoerd hier!”

Alles komt weer boven, legt hij later uit als Kamerleden Michiel van Nispen (SP) en Pieter Omtzigt hem proberen te kalmeren. Het begon bij hem al in 2005, toen de Belastingdienst vroeg om een jaaropgaaf van het aantal uren opvang dat ze afnamen. Hoewel ze die keurig instuurden, kwam het een jaar later het bericht dat ze de verlangde gegevens niet hadden ingestuurd. Er ontstond een jarenlang welles-nietes tegen een bijna onzichtbare bureaucratische vijand. „Was ik op weg naar mijn werk, werd ik van de weg gehaald en mijn auto in beslag genomen”, vertelt de man, die Roger Derksen blijkt te heten. Behalve kinderopvangtoeslag werd ook de huurtoeslag en het kindgebonden budget stopgezet en moesten ze het zogenaamd te veel ontvangen geld terugbetalen.

’Wat deden we verkeerd?’
„Steeds moest ik aantonen dat het niet aan ons lag. Steeds raakten zij brieven kwijt.” Roger moest zijn baan opzeggen om voor zijn zoons te kunnen zorgen - de kinderopvang konden ze immers niet meer betalen. Hij en zijn ex-vrouw hebben inmiddels al 75.000 euro terugbetaald en zijn bijna uit de schuldsanering. Ze zijn inmiddels gescheiden. „Want al die toestanden maakten ons argwanend naar elkaar”, zegt Rogers ex Saskia. „We gingen elkaar de schuld geven. Steeds vroegen we ons af: wat doen we verkeerd?” Na al die jaren weten ze dat nog steeds niet.

Kleine fout, grote gevolgen
Hun zaak is exemplarisch voor de onnodig harde aanpak van de Belastingdienst, die honderden ouders onterecht als fraudeurs bestempelde. Wie kleine foutjes maakte, werd meteen veroordeeld tot het terugbetalen van de toeslag voor een heel jaar. Onregelmatigheden werden meteen tot fraude bestempeld. Voor sommige gedupeerden liep de schade tot in de tienduizenden euro’s. Op loon werd beslag gelegd, auto’s werden ingevorderd en gezinnen werden uit hun huis gezet. Stukken werden achtergehouden bij rechtszaken, en hoewel bij de fiscus duidelijk was dat ze fraude niet kon bewijzen, werd de invordering van schulden alsnog doorgezet.

De afgelopen anderhalf jaar kwam de omvang van dit dossier geleidelijk naar buiten, maar pas na veelvuldige Kamervragen en herhaalde publicaties van RTL en Trouw. Mogelijk duizenden ouders zijn getroffen. De fouten bij de dienst werden vooral gemaakt onder Snels voorgangers, maar de staatssecretaris is er politiek wel verantwoordelijk voor. Bovendien zijn er vraagtekens bij de aanpak van Snel zelf: heeft hij de Kamer wel alle informatie gegeven die hij kon geven? Heeft hij wel meteen ingegrepen toen hij zag hoe groot de omvang van het dossier werd?

Schoon schip
SP-Kamerlid Leijten eist dat de bewindsman toezegt dat alle ouders die onterecht als fraudeurs zijn weggezet hun geld terugkrijgen. „De staatssecretaris kan het niet goedmaken, maar hij kan wel schoon schip maken.” Doet hij dat niet, dan 'hebben we een groot probleem’, zo waarschuwde zij.

Voor CDA-Kamerlid Omtzigt, met Leijten een van de aanjagers van de ophef over de toeslagaffaire, gaat het niet om de positie van Snel, maar om compensatie voor de ouders. Hij reageert geÔrriteerd op vragen van de PVV waarom hij de staatssecretaris niet naar huis stuurt. Honderden Kamervragen heeft hij gesteld, nachten doorgewerkt, terwijl de PVV het liet afweten. „Collega’s die nul vragen hebben gesteld in dit dossier, willen nu snel een motie van wantrouwen indienen. Het gaat eerst om compensatie voor ouders, niet om de vraag 'wie wist wat wanneer.”

Mishandeling
Ook de rest van de coalitie lijkt niet van zins de staatssecretaris te offeren, al is VVD-Kamerlid Lodders wel hard in haar oordeel. Ze vindt ’mishandeling’ een terechte beschrijving voor wat ouders is aangedaan.

Even later treft ’toeslagvader’ Roger buiten de zaal de staatssecretaris. Die ’gaat z’n best doen’ om te zorgen voor een ruime compensatie. In de Kamer herhaalt Snel wat hij eerder zei: „De mensen hadden geen schijn van kans toen zij als fraudeur werden bestempeld. De menselijke maat ontbrak. Er was geen VAR.” Snel zegt te snappen dat excuses en erkenning niet genoeg is, en dat er behalve compensatie ook iets aan de uitvoering van de toeslagen moet gebeuren.
pi_196378726
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 15:52 schreef DrMarten het volgende:
Die voorzitter moet eens ingrijpen als die leijten weer eens van leer trekt. Dit is toch niet serieus te nemen?
Zonder haar en Omtzigt sudderde dit nu nog steeds langzaam door. Ik vind dat ze het heel goed doet ondanks dat ze emotioneel betrokken is geraakt de laatste jaren.
pi_196378778
Je kan dat rapalje niet hard genoeg aanpakken ;)

Laten ze blij zijn dat ik ze niet op de gang sta op te wachten :s)
pi_196378797
Slachtofferhulp Nederland gaat gedupeerden van de affaire rond de kinderopvangtoeslagen bijstaan.

Wie benadeeld is door het handelen van de Belastingdienst, kan net zo getraumatiseerd zijn als slachtoffers van een ongeval of misdrijf, aldus de organisatie.

Omdat de Belastingdienst de gedupeerden niet kan helpen bij hun praktische of psychosociale problemen, heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) Slachtofferhulp gevraagd deze taak op zich te nemen.

De gedupeerden worden ondersteund door medewerkers die getraind zijn in emotionele ondersteuning en het reduceren van stressreacties. Slachtofferhulp kan ook helpen bij het aanvragen van schadevergoedingen en de benadeelde ouders begeleiden in het strafproces.

"Als je onterecht wordt beschuldigd van fraude, dwangbevelen van tienduizenden euro's krijgt, je huis kwijtraakt en de afwikkeling jaren op zich laat wachten, dan laat dat zijn sporen na", aldus bestuursvoorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland. "Gedupeerden hebben te maken met langdurende stress en spanningen in het gezin. Ze schamen zich voor hun omgeving en zijn het vertrouwen kwijt."

https://www.nu.nl/binnenl(...)slachtofferhulp.html

^O^ alleen in en in triest dat het nodig is :(
  maandag 23 november 2020 @ 16:03:54 #5
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196378799
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
Je kan dat rapalje niet hard genoeg aanpakken ;)

Laten ze blij zijn dat ik ze niet op de gang sta op te wachten :s)
Want dan? Ga je met trillend stemmetje zeggen dat ze eikels zijn?

Denk niet dat het veel indruk gaat maken :D
pi_196378839
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 15:58 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Zonder haar en Omtzigt sudderde dit nu nog steeds langzaam door. Ik vind dat ze het heel goed doet ondanks dat ze emotioneel betrokken is geraakt de laatste jaren.
juist omdat ze er zo emotioneel bij betrokken is had ze zich buiten deze commissie moeten houden.
Nu vult ze weer een antwoord in. Ze gaat maar door.
A mind with a heart of it's own
pi_196378841
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:03 schreef Drekkoning het volgende:
Want dan? Ga je met trillend stemmetje zeggen dat ze eikels zijn?
Denk niet dat het veel indruk gaat maken :D
Ik denk van wel, praten en eten gaan ze de komende maanden niet meer doen als ik met ze klaar ben })
  maandag 23 november 2020 @ 16:07:11 #8
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_196378848
Leijten mag wel even dimmen
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_196378927
16.30 uur: de heer L.F. Asscher – Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2012-2017

Ik kan niet wachten *O* *O* *O*

Die zit nu op de pot 7 kleuren stront te schijten _O- en zijn geheugen te wissen :')
  maandag 23 november 2020 @ 16:13:45 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196378951
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:07 schreef monkyyy het volgende:
Leijten mag wel even dimmen
Niks ervan, deden zij ook niet toen het pijnlijk werd

Gewoon tandje erbij Leijten You Go Girl *O* *O*

Net zo lang tot ze jankend om hun moeder gaan schreeuwen dat is pas een indicatie om het iets te dimmen :7
pi_196378986
Ik heb het idee dat mensen die "haten" op Leijten dat alleen maar doen omdat ze van de SP is.
pi_196379006
Dat heb idee heb ik hier ook.
pi_196379033
Over jezelf zeggen: "dat gaat Eric Wiebes dan natuurlijk doen, als er een probleem is gaat hij zoeken naar oplossingen". :r
  maandag 23 november 2020 @ 16:20:52 #14
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196379045
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
16.30 uur: de heer L.F. Asscher – Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2012-2017

Ik kan niet wachten *O* *O* *O*

Die zit nu op de pot 7 kleuren stront te schijten _O- en zijn geheugen te wissen :')
Die durft zijn wchokje niet meer uit na jouw posts :')
pi_196379102
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:16 schreef RamboDirk het volgende:
Ik heb het idee dat mensen die "haten" op Leijten dat alleen maar doen omdat ze van de SP is.
Dat boeit me echt helemaal niks. Het gaat me om de tendentieuze toon die ze aanslaat.
Ik kan dan juist die Van Wijngaarden en Van Aalst veel meer waarderen terwijl de VVD en helemaal de PVV absoluut niet mijn partijen zijn.
A mind with a heart of it's own
pi_196379128
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:24 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Dat boeit me echt helemaal niks. Het gaat me om de tendentieuze toon die ze aanslaat.
Ik kan dan juist die Van Wijngaarden en Van Aalst veel meer waarderen terwijl de VVD en helemaal de PVV absoluut niet mijn partijen zijn.
Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
pi_196379184
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:27 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
Nou ja. De verhoren gaan om waarheidsvinding. Ook kuiken werd emotioneel vorige week maar die liet de ander uitpraten en vulde geen antwoorden in. Tot nu toe heb ik het idee dat er meer uit het gesprek te halen valt dan Leijten nu doet doordat de emotie te hoog zit. Dat je in je rapport en presentatie daarna iemand helemaal afserveert zal mij een zorg zijn.
De waarheidsvinding nu gaat niet alleen over het afrekenen met eventuele bestuurders maar ook om toekomstige situaties te voorkomen.

Dan klinkt 'laat ze maar roepen om hun moeder' wel lekker in de emotie maar dan is het lerend effect dus beperkt. Nou chapeau. Het afrekenen hoeft niet nu.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 23 november 2020 @ 16:33:41 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379194
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:20 schreef Drekkoning het volgende:
Die durft zijn wchokje niet meer uit na jouw posts :')
Dat schijnt te kloppen, 16.30 was de planning maar er wordt u gepauzeerd :o
pi_196379216
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 16:27 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Ok dat kan, dat is dan jouw mening. Die tendentieuze toon interpreteer ik als de toon zoals het er bij een stevig verhoor aan toe hoort te gaan.
Stevig verhoor prima. Maar als je aan waarheidsvinding wil doen moet je de ander ook de gelegenheid geven antwoord te geven, ook als dat niet direct is wat je wil horen. Nu is ze meer bezig om haar eigen visie op het verhaal er door te drukken. Ze heeft voor zichzelf al lang bedacht hoe het allemaal in elkaar zit terwinl dat juist het idee achter een dergelijke commissie is.
A mind with a heart of it's own
  maandag 23 november 2020 @ 16:36:51 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379225
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:32 schreef 0ne_of_the_few het volgende:....
De waarheidsvinding nu gaat niet alleen over het afrekenen met eventuele bestuurders maar ook om toekomstige situaties te voorkomen....
Dat doe je alleen maar door beeldvorming en dat is vernederen en afbranden tot op hun enkels met dit soort idioten zodat de rest van hun carriŤre helemaal over is

Zo maak je die machtsgeile idioten duidelijk dat dit soort gedrag niet geaccepteerd wordt en je er ook niet mee weg komt :7
  maandag 23 november 2020 @ 16:44:31 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379320
Ze hebben Asscher gevonden op de pot met zijn broek op zijn knieŽn en een stuk touw om zijn hals
We gaan dus weer beginnen om 16.45
:P
  maandag 23 november 2020 @ 16:46:27 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379345
Ze gaan weer door met Wiebes :D
  maandag 23 november 2020 @ 16:47:47 #23
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196379364
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:44 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ze hebben Asscher gevonden op de pot met zijn broek op zijn knieŽn en een stuk touw om zijn hals
We gaan dus weer beginnen om 16.45
:P
:-) ghehe
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_196379433
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 16:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ze gaan weer door met Wiebes :D
Ze zeiden bij de schorsing gewoon dat het een pauze in het verhoor was hoor. Hoezo ben je hier door verrast.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 23 november 2020 @ 16:55:31 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379489
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 16:51 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Ze zeiden bij de schorsing gewoon dat het een pauze in het verhoor was hoor. Hoezo ben je hier door verrast.
Planning was 16.30 Asscher
En ik kijk niet de hele tijd, heb nog meer te doen ;)
  maandag 23 november 2020 @ 16:57:10 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379510
https://nl.wikihow.com/Een-strop-knopen

Asscher zojuist gespot hier :P
pi_196379696
Asscher heeft inmiddels een leemlaag in zijn broek.
  maandag 23 november 2020 @ 17:13:45 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196379733
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 17:11 schreef RamboDirk het volgende:
Asscher heeft inmiddels een leemlaag in zijn broek.
En een injectiespuit met acute alzheimer in zijn broekzak :+
pi_196379738
Weer een afleidingsmanoeuvre. Hij is er echt goed in. Maar eigenlijk wordt hij er heel verdrietig van.
pi_196379766
lol, deed hij nog een kleine medelevingsactje op het eind? :')
pi_196379838
Wel goed dat hij de politiek waaronder zichzelf ter verantwoording roept. Dat de politiek er willens en wetens een wet door heeft gedrukt waarvan de uitvoeringsinstantie aangaf dat dat een heel slecht idee was.

Die toevoeging aan het eind had wat mij betreft niet gehoeven.
A mind with a heart of it's own
  Moderator maandag 23 november 2020 @ 18:05:59 #32
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_196380487
Jammer dat Van Aalst nu de vragensteller is.
pi_196382977
Ik kijk voor het eerst een stukje live mee. Wel interessant inkijkje in zo'n ministerie :9

En verder echt te erg voor woorden wat hier is gebeurd.
Somebody that I used to know
  maandag 23 november 2020 @ 20:38:17 #34
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196383163
Ziende blind en horende doof

Asher : daar heeft u gelijk in :')
  maandag 23 november 2020 @ 20:55:07 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196383567
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
pi_196383740
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2020 17:21 schreef DrMarten het volgende:
Wel goed dat hij de politiek waaronder zichzelf ter verantwoording roept. Dat de politiek er willens en wetens een wet door heeft gedrukt waarvan de uitvoeringsinstantie aangaf dat dat een heel slecht idee was.

Die toevoeging aan het eind had wat mij betreft niet gehoeven.
In dit kader kunnen we ook nog eens in dit topic uit 2013 op zoek gaan naar users die we ter verantwoording kunnen roepen. Het valt me nog mee dat ik geen van de users die nu van schande spreken in dit oude topic tegenkom.

Maar goed, wat verwacht je ook. Eerst een maatschappelijke roep om mogelijke fraude keihard aan te pakken en vervolgens maatschappelijke verbazing over het feit dat er keihard is aangepakt. We zijn het gewoon met zijn allen zelf schuld. :')
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 24 november 2020 @ 00:32:26 #37
1234 HiZ
Istanbullu
pi_196386941
Er is maar ťťn oplossing en die oplossing is dat de overheid gaat vertellen wat een 'dringende reden' is. En dan niet het verhaal dat een dringende reden zo bijzonder is dat je het je eigenlijk niet kunt voorstellen. Zodat er weer wat basale fatsoensregels van toepassing worden op herzieningen en terugvorderingen door de overheid.
pi_196386965
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 20:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
Die signalen waren er toen ook al lang.

Het hele systeem van klein foutje=complete SS brigade voor je deur overreactie van de BD-toeslagen is gewoon slecht.
Dat er volk is geweest dat die macht heeft misbruikt, is crimineel te noemen.

De politieke regelgeving en toezicht heeft gefaald. De machtsbeluste criminelen binnen de BD hebben verzwegen en gelogen richting de politiek en aan de andere kant hun macht misbruikt en de rechtelijke macht niet gebruikt waar dat moest.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 24 november 2020 @ 04:55:09 #39
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196387327
quote:
6s.gif Op maandag 23 november 2020 20:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Live: Asscher ’vervuld van schaamte’ over missen signalen toeslagen

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft moeten erkennen veel signalen te hebben gemist rond de toeslagenaffaire. Dat zit hem vooral in de harde terugvordering van grote bedragen kinderopvangtoeslag bij kleine fouten: „Ik heb dat toen niet gezien, was me er niet bewust van.”

https://www.telegraaf.nl/(...)n-signalen-toeslagen

:') :')
“Ich habe ess nicht gewŁsst” een gewaagde verdediging voor iemand die Asscher heet..
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 24 november 2020 @ 08:23:11 #40
78680 Nielsch
zie signature
pi_196387971
Asscher wist het niet. Iedereen wist en zag het behalve de politiek verantwoordelijke voor de kinderopvangtoeslag. Hm. Sure.
zie ondertitel
pi_196389942
Zijn er vandaag geen verhoren?
  dinsdag 24 november 2020 @ 11:50:10 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196390014
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 11:44 schreef BeriBeri het volgende:
Zijn er vandaag geen verhoren?
Idd, de agenda

Woensdag 25 november
9.30 uur: mevrouw T. van Ark – Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2017-2020
13.00 uur: de heer M. Snel - Staatssecretaris van FinanciŽn 2017-2019

Donderdag 26 november
9.30 uur: de heer W.B. Hoekstra – Minister van FinanciŽn 2017-heden
13.00 uur: de heer M. Rutte – Minister-president 2010-heden

https://www.tweedekamer.n(...)ssies/commissies/pok :7
pi_196392067
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 21:03 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

In dit kader kunnen we ook nog eens in dit topic uit 2013 op zoek gaan naar users die we ter verantwoording kunnen roepen. Het valt me nog mee dat ik geen van de users die nu van schande spreken in dit oude topic tegenkom.

Maar goed, wat verwacht je ook. Eerst een maatschappelijke roep om mogelijke fraude keihard aan te pakken en vervolgens maatschappelijke verbazing over het feit dat er keihard is aangepakt. We zijn het gewoon met zijn allen zelf schuld. :')
Nee, fraude wordt nog steeds niet efficiŽnt aangepakt. Er werden nu gewoon willekeurige slachtoffers geselecteerd om het te doen lijken alsof fraude bestreden wordt. Volstrekt verwerpelijk handelen en ze komen er allemaal mee weg.
Wat is dat toch met mensen die altijd maar blind politici moeten verdedigen.
pi_196393501
Van Roosmalen sloopt Wiebes

twitter
pi_196393795
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 14:30 schreef nomina het volgende:

[..]

Nee, fraude wordt nog steeds niet efficiŽnt aangepakt. Er werden nu gewoon willekeurige slachtoffers geselecteerd om het te doen lijken alsof fraude bestreden wordt. Volstrekt verwerpelijk handelen en ze komen er allemaal mee weg.
Wat is dat toch met mensen die altijd maar blind politici moeten verdedigen.
Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
pi_196393894
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
Hoe kom je hierbij?
pi_196393933
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.
Bron?
pi_196393958
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:43 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Hoe kom je hierbij?
Dat blijkt alleen al uit het feit dat de belastingdienst zo goed als altijd in het gelijk is gesteld door de rechtbank.

Waar deze hele discussie voornamelijk om gaat is dat de gevolgen allemaal wel heel hardvochtig waren en de belastingdienst procedures niet goed gevolgd heeft.
Dat er in bijna ieder geval ook fouten zijn gemaakt in een dossier (bewust of onbewust) doet er nu niet meer toe.

Het bekendste voorbeeld is het niet betalen van een eigen bijdrage. Dat je dan alles moest terugbetalen is zeker hardvochtig, en iemand dan als fraudeur bestempelen gaat ver. Maar de wet zei wel dat je dan alles terug moest betalen.
pi_196394064
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 16:36 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Nog steeds heeft veruit het grootste deel van deze slachtoffers (en dan bedoel ik bijna iedereen) gefraudeerd of op zijn minst fouten gemaakt.
Daar was dus niets willekeurig aan.

Dat je het vervolgens niet eens bent met hoe alles is aangepakt is wat anders, dat vind ik namelijk ook een heel slechte zaak.
Dat is pertinent onwaar. Lees jezelf eens in.
pi_196394119
Los van wat individuele ouders precies hebben gedaan, hebben meerdere ambtenaren en oud-bewinslieden in de verhoren een geheel andere definitie gegeven van wat het begrip fraude volgens hen zou moeten zijn dan de Belastingdienst jarenlang heeft gehanteerd.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')