abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195052109

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

ZWARTE PIET _O_ *O* *O* *O*
pi_195052172
quote:
Wauw, ik zou me inmiddels niet meer moeten verbazen over de acties en denkbeelden van Pietofielen maar het gaat nu weer een stap verder...🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️

Dus een anoniem account dat bekend staat om het online intimideren en doxxen (adresgegevens online plaatsen) van mensen die zich uitspreken tegen racisme heeft een tweet gepost waarin er een bizarre suggestieve link wordt gelegd tussen mij, de zaak rondom Akwasi en de officier van Justitie die het behandeld. Als je even het Twitter account bekijkt zal je zien dat ze Gloria Wekker onlangs tot 'Enemy of the State' benoemden en vele andere onfrisse tweets...🤔🤔🤔

Ik ben eraan gewend dat bepaalde rechtse media zoals de Televaag en haatblog GeenStijl ongefundeerde complottheorieën en onderbuikgevoelens de wereld ingooien om clicks (dus geld) te krijgen en rechtse frames te verspreiden. Denk aan het boekje dat door Cultuur Onder Vuur is verspreid en de artikelen van Weird Duk in de Telegraaf met de prachtige afbeelding als hoogtepunt.

Wierd Duk ik heb jr alvast een handje geholpen, ik verwacht morgen weer een mooie spread in de Televaaf waarin je ons complot toont. Stel me niet teleur a.u.b.😘😘😘

Grapje.

On a serious note. Wat ik shocking en zeer zorgwekkend vind is dat enigszins gerespecteerde media zoals de NOS en Het Parool deze frames klakkeloos overnemen en de Tweet zelfs zonder schaamte als bron vermelden, hoe dan?!!😑😑😑😑😑 Inmiddels heeft zelfs een CDA Kamerlid - die zich niet druk maakte over het opnemen van vluchtelingen uit Moria - aangekondigd Kamervragen te stellen. De betreffende Officier van Justitie is van de zaak van Clarice Gargard gehaald terwijl ze expert is op het gebied van discriminatie en racisme.🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️

Ik heb - zoals vaker gepost - enige tijd in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam gezeten. De bestuursvoorzitter was in deze periode een officier van Justitie wiens expertise op het gebied van discriminatiezaken ligt. Niet zo gek. Artikel 1 van de Grondwet (!) schrijft immers voor dat discriminatie verboden is🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️. En iedere gemeente is wettelijk verplicht (via de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen WGA) om een laagdrempelige, onafhankelijke voorziening in te stellen, waar iedereen terecht kan met klachten over discriminatie en racisme. Dat is in de regio Amsterdam het MDRA.

🔴Het is veelzeggend dat mensen vinden dat er sprake is van belangenverstrengeling wanneer een OvJ een nevenfunctie heeft bij een instelling die juridisch belast is met het behandelen iets dat tegen de wet is: discriminatie. Anti-racisme is in de ogen van vele Nederlanders een groter probleem dan racisme zelf.👀👀 Waren mensen maar net zo verontwaardigd over alle meldingen van racisme als over het feit dat ik tezamen met deze OvJ en andere betrokken burgers (onbezoldigd) in het bestuur van deze instelling zat.👀👀👀 Haar tijd zat er na twee termijnen op en ik heb vanwege gebrek aan tijd en persoonlijke omstandigheden zelf ervoor gekozen om na mijn eerste termijn te stoppen.

In het boekje van radicaal rechts clubje Cultuur onder Vuur werd ik nog oprichter van een "amateurbibliotheek" genoemd en nu vreest men voor mijn onzichtbare hand en invloed op het Openbaar Ministerie. 😅😅😅

Lieve mensen. Het is bizar dat dit moet doen maar ik kan u verzekeren dat we gedurende de enkele jaren dat wij gezamenlijk in het bestuur hebben gezeten never nooit inhoudelijk een zaak die nog in behandeling was hebben besproken. Het bestuur kwam gemiddelde slechts 4 a 6 jaar bijeen en hierbij hebben we het alleen over het Meldpunt gehad. Een van de resultaten waar ik een beetje trots op ben is het eerste en enige rapport over anti-zwart racisme in Amsterdam. In andere gemeentes en landelijk wordt dit nOg niet geregistreerd en erkend als aparte discriminatiegrond❗

Als ik echt invloed had gehad op het proces had het OM niet eens tijd verspilt over de uitspraken van Akwasi over een fictief figuur. Ik ken Akwasi Ø. Ansah als een ongeëvenaarde woordkunstenaar en een mens met het hart op de goede plaats. Al had ik bepaalde zaken anders verwoord sta 100.000% achter hem🙏🏾❤✊🏾. Deze ophef is bewust gecreëerd om ons van de kern van het probleem af te leiden: anti-zwart en institutioneel racisme.🧐🧐🧐 En ook dit zie ik als institutioneel racisme:

Een wit persoon die n.b. discriminatiezaken behandeld wordt als objectief en neutraal gezien tenzij ze aan tafel heeft gezeten met 'een zwarte activist' (die overigens twee Msc en inhoudelijke expertise heeft op het gebied van anti-racisme) en zich daar publiekelijk over uitspreekt. Snap jij het nog?

➡️Dit patroon van door rechts radicale activisten (zoals Wierd Duk) opgeklopte mediaophef hebben we inmiddels ook al vaker gezien en volgt meestal een vergelijkbaar patroon, deze keer ging het als volgt (zie screenshots):

Zaterdag 12 september:

11.21 GeenStijl post over mogelijke link tussen mij en het OM

15:12 uur 🚩 @VizierOpLinks post suggestieve tweet dat OvJ in dit proces door mij zou zijn beinvloed via bestuurslidmaatschap MDRA

18:39 🚩Weird Duk en de Telegraaf posten artikel 'OvJ die Akwasi ontsloeg van vervolging werkte samen met KOZP voorman' (Hij is altijd betrokken❗)

18:56 NOS post artikel met suggestieve titel 'Officier die zaak-Akwasi seponeerde zat met KOZP-voorman in bestuur' incl. @VizierOpLinks tweet

19:53 NOS Teletekst schrijft 'Akwasi-officier kende KOZP-voorman en schreef 'Op internet wordt gesuggereerd dat dit besluit heeft beïnvloed"

Alle andere media volgden...

Zondag:

Algemeen Dagblad: 'Vreekamp, de officier van justitie die in opspraak raakte vanwege haar banden met KOZP voorman Mitchell Esajas is van een andere racisme zaak gehaald'

Missie geslaagd voor radicaal rechts. Met de zelf gecreëerde 'ophef' hebben ze de integriteit van het OM en deze kundige OvJ beschadigd. En doordat politici zich met de zaak bemoeien is de 'heilige trias politica' een beetje afgebroken....

In een democratische rechtsstaat hebben media de verantwoordelijkheid om bronnen te checken voordat ze 'nieuws' verspreiden en om de macht te controleren. We begeven ons op eng glad ijs wanneer mainstream media extreemrechtse frames overnemen en politici zich op basis hiervan gaan bemoeien met de onafhankelijke rechtspraak. Ze helpen hiermee niet alleen het vertrouwen in de rechtsstaat aantasten maar tasten ook de geloofwaardigheid van de politiek en mainstream media aan.

Nederland oh Nederland...je witte onschuld brokkelt met grote stukken af...🗑🗑🗑

Officiele reactie #KOZP volgt.

#KOZP
Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, de tekst 'AD AD.nl @ADnl 35 m Jacobien Vreekamp, de officier van justitie die in opspraak raakte vanwege haar banden met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-voorman -voorman Mitchell Esajas, is van een andere racisme-zaak gehaald C BRUALITY In opspraak geraakte officier van justitie van racisme-zaak gehaald na commotie.. ad.nl 16 24 21'
Mitchell Esajas snapt niet hoe een rechtsstaat werkt. In zijn beleving is iedere kritiek op hem en zijn duistere, verdeeldheid zaaiende agenda automatisch afkomstig uit de extreemrechtse hoek.
Ik verheug me nu al op de officiële reactie van KOZP. Het belooft geen briljante zet te worden in het maatschappelijk schaakspel dat zich hier voor onze ogen ontvouwt.
pi_195052219
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:28 schreef Zwarte_Piet het volgende:

[..]

Mitchell Esajas snapt niet hoe een rechtsstaat werkt. In zijn beleving is iedere kritiek op hem en zijn duistere, verdeeldheid zaaiende agenda automatisch afkomstig uit de extreemrechtse hoek.
Ik verheug me nu al op de officiële reactie van KOZP. Het belooft geen briljante zet te worden in het maatschappelijk schaakspel dat zich hier voor onze ogen ontvouwt.
De maskers gaan langzamerhand af, eens kijken wat er onder vandaan komt. Ervaringen tot nu doet me vermoeden dat het uiteindelijk een fascistisch racistisch black supremacy gedrocht is.

De woorden van Akwasi zelf doen me eigenlijk niet eens twijfelen.
pi_195052285
een lachwakkend zooitje. laat ze er maar een teringzooi van maken.
't maakt de feestvreugde er niet minder om.
nog minder dan twee maanden tot Sinterklaas en Zwarte piet.
vooroordeel: tot 14:00 uur is er nog geen anti-piet want ze slapen graag lekker uit.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195052308
quote:
2s.gif Op maandag 14 september 2020 09:31 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

De maskers gaan langzamerhand af, eens kijken wat er onder vandaan komt. Ervaringen tot nu doet me vermoeden dat het uiteindelijk een fascistisch racistisch black supremacy gedrocht is.

De woorden van Akwasi zelf doen me eigenlijk niet eens twijfelen.
"Now at last, the masks had fallen away. The strings of the puppets had become visible, and the hands of the prime mover, exposed."
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052325
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195052348
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:40 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
Heftige reactie om de aandacht van hun verborgen agenda af te leiden idd.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052363
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:40 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
alvast samengevat; ze zijn boos omdat ze al jaren met mensen samenwerken waar ze helemaal niet mee horen samen te werken.
gelijk aan de reactie van Gargard. die is 'boos' omdat ze twee jaar samenwerkte met Jacobien.
nu ben ik niet juridisch onderlegd maar hoort het openbaar ministerie niet onpartijdig te zijn?
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195052445
twitter


Mevrouwtje is boos omdat haar vriendin niet meer mee mag spelen.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195052446
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:44 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

alvast samengevat; ze zijn boos omdat ze al jaren met mensen samenwerken waar ze helemaal niet mee horen samen te werken.
gelijk aan de reactie van Gargard. die is 'boos' omdat ze twee jaar samenwerkte met Jacobien.
nu ben ik niet juridisch onderlegd maar hoort het openbaar ministerie niet onpartijdig te zijn?
Daarover twijfel ik de laatste tijd wel vaker. Recente voorbeeld is dat Wilders wel vervolgd werd voor uitspraken en Akwasi niet. Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052520
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Daarover twijfel ik de laatste tijd wel vaker. Recente voorbeeld is dat Wilders wel vervolgd werd voor uitspraken en Akwasi niet. Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
Temeer niet omdat Wilders destijds zijn uitspraken ook later genuanceerd en afgezwakt had binnen de context van zijn partijprogramma. Het OM redeneerde destijds dat dit niet uitmaakte, omdat de belediging al gedaan was.
Op zich een redenatie die logisch te volgen valt, maar dan moet je hem als OM wel consequent toepassen.
  maandag 14 september 2020 @ 10:04:41 #12
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_195052597
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef Scrummie2.1 het volgende:
[ twitter ]

Mevrouwtje is boos omdat haar vriendin niet meer mee mag spelen.
En Smeets is op zijn achterhoofd gevallen.
pi_195052776
Wel leuk dit, niemand van de verdachten kan zich nog iets herinneren of had de impact niet door van de woorden etc. Eigenlijk dus de verklaring van Akwasi van afgelopen vrijdag.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195054648
https://www.ad.nl/binnenl(...)aan-akwasi~a696c89d/

Hij schiet wel heel hard de verdediging in.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195054795
Ik zou zeggen lees dit topic en de bron eens door.

NWS / Akwasi, Mitchell Esajas. vriendjespolitiek, nepotisme.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_195054911
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:00 schreef schommelstoel het volgende:
Ik zou zeggen lees dit topic en de bron eens door.

NWS / Akwasi, Mitchell Esajas. vriendjespolitiek, nepotisme.
Nog steeds belachelijk dat alles zo goed als op tafel ligt, maar er niks mee gedaan wordt.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  maandag 14 september 2020 @ 13:16:19 #17
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_195054992
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 12:50 schreef El_Thijs het volgende:
https://www.ad.nl/binnenl(...)aan-akwasi~a696c89d/

Hij schiet wel heel hard de verdediging in.
Die Esajas snapt er ook de ballen van lijkt wel.

Die Akwasi heeft gewoon rechtstreeks uitgesproken dat als hij zwarte piet zou zien hij diegene wel even in elkaar zou timmeren. (rechtstreekse bedreiging richting degene die zich voordoet als dusdanig) Dus hoe je dat af kan doen als fictief is echt een raadsel.

Verder moeten ze die Jacobien Vreekamp meteen eruit trappen bij het OM.
Tijd dat het hele rechtssysteem op de schop gaat, linkse pauperbende.
I know exactly what I'll do with the advice that you gave.
Watch me throw it all away.
pi_195055114
quote:
6s.gif Op maandag 14 september 2020 13:16 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Die Esajas snapt er ook de ballen van lijkt wel.

ik ben niet geïnteresseerd in het relaas van Esajas.
De beste man doet niet anders dan prijzen uitdelen aan mensen die dan toevallig een donkere huidskleur hebben. Tevens doet hij de organisatie van dating-avonden waar alleen mensen met een donkere huidskleur welkom zijn.

ik kan wel gokken wat de insteek is. Het zal wel de schuld zijn van de mensen die een bepaalde huidskleur hebben.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195055155
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html


Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195055262
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
Dit gaat nog wel een staartje krijgen denk ik.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195055582
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
Hoezo, links heeft een dubbele moraal, dat is toch al jaren zo. Vraag maar aan "mijn kinderen zijn geen experiment" femke... dat is nu eenmaal de m.o.
pi_195055642
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
Er wordt toch al jaren gemeten met twee maten. Als je niet bij de D66 rechters of deugmensjes hoort, wordt je gecanceld of krijg je een veroordeling aan je broek. Instructie voor de deugmensjes : "Natuurlijk keur ik alle opruiende en hatelijke uitspraken af, van beide kampen".

[ Bericht 5% gewijzigd door hjansen82 op 14-09-2020 14:06:42 (fout) ]
Check it out
pi_195055697
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html


Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
En akwasi komt er mee weg? Schande :r }:|
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_195055719
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195055957
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
De advocaat is Sidney Smeets dus dan weet je al (meer dan) genoeg..

Maar zo kan je uit elk fok topic ook wel mensen aanklagen :D
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195056019
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:21 schreef RipCity het volgende:

[..]

De advocaat is Sidney Smeets dus dan weet je al (meer dan) genoeg..

Maar zo kan je uit elk fok topic ook wel mensen aanklagen :D
ik begrijp het niet. een regeltje tekst op een live-stream die een paar seconde in beeld komt.

of een oproep tot geweld op een stampvol de Dam waar de burgemeester bij is.

Kan Clarice dan tenminste een rechter krijgen die op haar hand is? Anders wordt het wel heel racistisch allemaal hoor.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056100
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd hè..
quote:
Gargards advocaat Sidney Smeets zei niet zoveel te kunnen met de excuses. Die hebben zijn cliënt voorafgaand aan de zaak in ieder geval niet bereikt. Gargard voelde zich bedreigd en wist niet hoe serieus ze de dreigementen moest nemen.
Qua aqarium kunnen de Zwarte Piet aanhangers ook niet veel met de excuses. Voorafgaand aan dat hij zich moest melden bij dat vriendinnetje van het om, hebben de excuses van aquarium het publiek ook niet bereikt. Ook wisten we niet hoe serieus wij de dreigementen moeten nemen, die toch een zeer opruiend karakter hadden.

Waarom het ene wel en het andere niet?

Complete schande dit. Waar is de rechtspraak?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195056246
Het ziet er niet goed uit voor de pro pieten. Het wordt steeds erger en erger. Als een continuerende belegering van slecht nieuws en tegenslagen.
West-Melanesia
pi_195056370
Hoe was dat vooroordeel ook alweer over opstaan. en hoe laat is het nu. :)
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056450
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056472
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
How long does it take for a black woman to take a shit

9 months.

Ik moest lachen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_195056484
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:52 schreef Hathor het volgende:

[..]

How long does it take for a black woman to take a shit

9 months.

Ik moest lachen.
ik ga aangifte doen.
Nee, ik moest ook lachen. herstel; heb me kapot gelachen.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056511
Artikel 12-procedure van start om Akwasi alsnog te vervolgen

https://www.ad.nl/binnenl(...)vervolgen~a91bc3f9c/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  maandag 14 september 2020 @ 14:59:09 #34
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_195056553
Kan iemand de gedachtegang van het OM nog volgen? Het stinkt toch allemaal de pan uit?!
Moeten ze niet eens de bezem door het OM halen?
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_195056720
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:55 schreef RipCity het volgende:
Artikel 12-procedure van start om Akwasi alsnog te vervolgen

https://www.ad.nl/binnenl(...)vervolgen~a91bc3f9c/
Goede zaak dit ^O^
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  maandag 14 september 2020 @ 15:19:05 #36
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195056838
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:59 schreef Bocaj het volgende:
Kan iemand de gedachtegang van het OM nog volgen? Het stinkt toch allemaal de pan uit?!
Moeten ze niet eens de bezem door het OM halen?
Ja, die kan ik nog volgen. En die stemt me niet al te vrolijk.

Juristen of politici die de situatie in Hongarije of Polen bekritiseren, moeten onderhand gewoon hun bakkes houden en eerst eens orde op zaken stellen in deze karikatuur van een rechtsstaat.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195056864
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Zonder wrijving geen glans
  maandag 14 september 2020 @ 15:25:44 #38
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_195056929
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:21 schreef Justin_Case het volgende:
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Zwarte piet is nog nooit zo levendig geweest als dit jaar! ^O^
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_195056987
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:21 schreef Justin_Case het volgende:
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Sinterklaas komt aan op een boot en gaat verder op een paard of de gouden koets.
Zwarte pieten gaan al snoep uitdelende mee met Sinterklaas.

Zwarte piet zal intern aangeduid worden als niet-blanke piet.
Kinderen mogen langs de intocht touwtje trekken aan de haren van mevrouw Gargard.
En er komt een talentenjacht; wie kan het beste Akwasi imiteren. Na elke imitatie dient de deelnemer sorry te zeggen.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195057810
volgens meneer Esajas gaat het goed "met de zaak".
het zijn geen euro's maar hij is er blij mee.

twitter
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195061059
40k voor die zilveren halloween piet :D (die straks toch weer geschrapt gaat worden :') )

https://www.ed.nl/eindhov(...)0-000-euro~a9890b48/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195061123
quote:
Uit de nu door het college van B en W verstrekte antwoorden komt naar voren dat het Eindhovense Sinterklaas-comité voor het ontwerp een social designer, een communicatieadviseur en een make-up artist heeft ingeschakeld, evenals een vertegenwoordiger van het marketingbureau Eindhoven 24/7.
Jemig :')
pi_195062360
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 20:26 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Jemig :')
10000 euro de man voor een afzichtelijk resultaat.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195064696
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

.... Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
Waarom niet?, Grapperhaus kwam met het mantra " sorry" recentelijk nog uit onder een regelrechte moordaanslag met corona op zijn schoonmoeder
pi_195073888
Wat ik net tegenkwam op YouTube...


Zijn bedrijf is gevestigd in Apeldoorn, ik geloof dat hij de landelijke intocht van vorig jaar (die in Apeldoorn plaatsvond) ietwat verkeerd opgevat heeft...

Voor zover ik weet resteren Coole Piet Diego en Stuntelpiet nu nog qua bekende landelijke Zwarte Pieten. Harold (Coole) is natuurlijk al actief sinds 2001 als Zwarte Piet, dus hem zie ik niet zo snel met minder roet op zijn gezicht als al uberhaupt (godzijdank).

[ Bericht 9% gewijzigd door Kaatje2658 op 15-09-2020 18:19:41 ]
Producten met Zwarte Piet silhouettes (semi-hoera): Verkade, Kruidvat, ALDI (schuimpjes) | Producten zonder ZP (boe): PLUS (choco), HEMA (roetveegpiet en choco), Schuttelaar (geen Piet), AH (geen Piet) | 95 procent NL: "Wij Willen Zwarte Piet!"
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:20:14 #46
3542 Gia
User under construction
pi_195074412
Gelezen op facebook:

"Als mijn kinderen vragen wat er met zwarte piet gebeurd is, dan vertel ik ze dat Sinterklaas ze heeft ontslagen, omdat ze te lui waren om te werken. Nu heeft hij blanke Pieten in dienst genomen."

En zo wordt het een exclusief blank feestje.
pi_195074780
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:20 schreef Gia het volgende:
Gelezen op facebook:

"Als mijn kinderen vragen wat er met zwarte piet gebeurd is, dan vertel ik ze dat Sinterklaas ze heeft ontslagen, omdat ze te lui waren om te werken. Nu heeft hij blanke Pieten in dienst genomen."

En zo wordt het een exclusief blank feestje.
Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:53:11 #48
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195075049
quote:
Esajas schrijft verder dat de commotie uit extreemrechtse hoek komt en de aandacht afleidt van het echte probleem: institutioneel racisme.
JOOP-taal. Alleen links-radicalen nemen dit serieus.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:56:50 #49
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195075101
quote:
10s.gif Op maandag 14 september 2020 14:00 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

Hoezo, links heeft een dubbele moraal, dat is toch al jaren zo. Vraag maar aan "mijn kinderen zijn geen experiment" femke... dat is nu eenmaal de m.o.
In ieder geval geen geslaagd experiment. Of misschien was het juist de bedoeling dat zoonlief die kant op ging.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 15 september 2020 @ 18:00:19 #50
3542 Gia
User under construction
pi_195075168
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:39 schreef El_Thijs het volgende:


Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
Nou, sommige van die gasten riepen op de Dam op om vooral niet te werken voor een blanke baas.
pi_195075252
Ik kreeg mee dat tijdens de Troonrede allerlei SJW-geneuzel werd voorgelezen over hoe kleurlingen achtergesteld zouden worden. Akwasi is van koninklijken bloede, zou hij volgend jaar de Troonrede kunnen rappen?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_195075487
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 18:05 schreef Oostwoud het volgende:
Ik kreeg mee dat tijdens de Troonrede allerlei SJW-geneuzel werd voorgelezen over hoe kleurlingen achtergesteld zouden worden. Akwasi is van koninklijken bloede, zou hij volgend jaar de Troonrede kunnen rappen?
Ja in Ghana en laat hem de rest van KOZP en zijn volgelingen meenemen
pi_195075620
Het is de hoop dat sommige plaatselijke partijen landelijk gaan met hun formatie. Er zitten pareltjes tussen.Producten met Zwarte Piet silhouettes (semi-hoera): Verkade, Kruidvat, ALDI (schuimpjes) | Producten zonder ZP (boe): PLUS (choco), HEMA (roetveegpiet en choco), Schuttelaar (geen Piet), AH (geen Piet) | 95 procent NL: "Wij Willen Zwarte Piet!"
pi_195075791
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:56 schreef thedeedster het volgende:

[..]

In ieder geval geen geslaagd experiment. Of misschien was het juist de bedoeling dat zoonlief die kant op ging.
Ik refereer naar het feit dat Femke Halsema :r met veel bombarie haar kind op een gemengde school zette. Om het na een maand of twee op een witte school te zetten onder vermelding van bovenstaand commentaar.

Dit soort walgelijke linkse hypocrisie is echter tekenend voor de gehele idealogie

Links is walgelijk hypocriet

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 15-09-2020 18:40:03 ]
  dinsdag 15 september 2020 @ 19:01:59 #55
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195076125
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 18:39 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

Ik refereer naar het feit dat Femke Halsema :r met veel bombarie haar kind op een gemengde school zette. Om het na een maand of twee op een witte school te zetten onder vermelding van bovenstaand commentaar.

Dit soort walgelijke linkse hypocrisie is echter tekenend voor de gehele idealogie

Links is walgelijk hypocriet
Weet ik. En ik refereerde aan haar zoons mislukte carrière als wannebe gangster.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195077810
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 19:01 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Weet ik. En ik refereerde aan haar zoons mislukte carrière als wannebe gangster.
Tja, linkse tokkies zijn nu eenmaal nog net een verdieping lager, alleen wordt dat soort hypocriet uitschot hier op handen gedragen...

Walgelijk
  dinsdag 15 september 2020 @ 20:23:54 #57
3542 Gia
User under construction
pi_195078404
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 september 2020 20:20 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

Tja, linkse tokkies zijn nu eenmaal nog net een verdieping lager, alleen wordt dat soort hypocriet uitschot hier op handen gedragen...

Walgelijk
Niet alleen hier, helaas.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195078447
Dit was een populaire videoclip in 2019:

Producten met Zwarte Piet silhouettes (semi-hoera): Verkade, Kruidvat, ALDI (schuimpjes) | Producten zonder ZP (boe): PLUS (choco), HEMA (roetveegpiet en choco), Schuttelaar (geen Piet), AH (geen Piet) | 95 procent NL: "Wij Willen Zwarte Piet!"
pi_195079413
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 20:50 schreef Kaatje2658 het volgende:
Dit was een populaire videoclip in 2019:

Nergens gehoord in Nederland, ook niet bij het NPO Sinterklaasfeest of bij de grote intocht.

Wel een leuk dansje voor de kids, hebben ze weer wat te oefenen.
pi_195083765
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:39 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
_O-

Ja, lekker inderdaad.
pi_195083835
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 18:05 schreef Oostwoud het volgende:
Ik kreeg mee dat tijdens de Troonrede allerlei SJW-geneuzel werd voorgelezen over hoe kleurlingen achtergesteld zouden worden. Akwasi is van koninklijken bloede, zou hij volgend jaar de Troonrede kunnen rappen?
Als Akwasi dat mag gaan rappen,
Zal ik hem van het podium trappen!
Oh wacht wat zeg ik nu toch weer?
Dat gebeurt me elke keer!
Als ik nu snel sorry zeg is het dan weer goed?
Maar stiekem weet iedereen wat er wordt bedoeld.
Sorry zeggen is gewoon niet genoeg deze keer,
Tijd om er straf voor te krijgen, meneer!
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  woensdag 16 september 2020 @ 09:38:01 #63
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195084027
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 18:27 schreef Kaatje2658 het volgende:
Het is de hoop dat sommige plaatselijke partijen landelijk gaan met hun formatie. Er zitten pareltjes tussen.Vertragend achterhoedegevecht natuurlijk, maar niettemin goede initiatieven.
pi_195084293
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:39 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
klagen valt niet onder werken.
best apart dat er een groepje mensen leeft van klagen, liegen en fantaseren op kosten van de overheid.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195084308
Maar ik snap nou echt niet waarom Akwasi niet te vervolgen, zelfs BLM-activisten en voorvechters om racisme aan te pakken moeten weten dat dit ultra-slecht overkomt. Dat er niemand in eigen gelederen opstaat, en zegt: wat Akwasi heeft gezegd, dat kan echt niet, het is terecht dat daar gezeik over komt.
pi_195084323
quote:
2s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:57 schreef skrn het volgende:
Maar ik snap nou echt niet waarom Akwasi niet te vervolgen, zelfs BLM-activisten en voorvechters om racisme aan te pakken moeten weten dat dit ultra-slecht overkomt. Dat er niemand in eigen gelederen opstaat, en zegt: wat Akwasi heeft gezegd, dat kan echt niet, het is terecht dat daar gezeik over komt.
Dat gebeurd wel vaker in dat wereldje. Het is hopen dat een groot deel van diens aanhang ooit eens daadwerkelijk wakker wordt en afstand neemt.

Deze blijft ook mooi:

quote:
Volgens de demonstranten zijn 41 personen door de Nederlandse politie vermoord.

[...] Een snel onderzoek bij de rijksrecherche leert dat doden door politiekogels als volgt zijn gekwantificeerd: 2016: vier doden, 2017: drie doden, 2018: drie doden, 2019: vier doden.

Bron
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_195084391
in de provincie Noord-Holland is er, los van Zaandam en Amsterdam, geen animo om Zwarte piet te veranderen.

er worden wel ideetjes geopperd om het niet meer over Zwarte piet te hebben.
krijg je dit soort rare suggesties.

• Onverlichte piet.
• Duistere piet.
• Donkere piet.

:) ;) 8} 8)7
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  woensdag 16 september 2020 @ 10:24:48 #68
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_195084713
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 10:02 schreef spectrumanalyser het volgende:
in de provincie Noord-Holland is er, los van Zaandam en Amsterdam, geen animo om Zwarte piet te veranderen.

er worden wel ideetjes geopperd om het niet meer over Zwarte piet te hebben.
krijg je dit soort rare suggesties.

• Onverlichte piet.
• Duistere piet.
• Donkere piet.

:) ;) 8} 8)7
Duistere Piet _O-

Eh psst.. pepernoten kopen?
  woensdag 16 september 2020 @ 10:27:28 #69
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195084748
DUISTERE PIET
DAT KLINKT BEST


Louche
_____
  woensdag 16 september 2020 @ 10:34:34 #70
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195084875
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 10:24 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Duistere Piet _O-

Eh psst.. pepernoten kopen?
Dat moet natuurlijk Piet van Kleur worden. :Y
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195084983
quote:
2s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:57 schreef skrn het volgende:
Dat er niemand in eigen gelederen opstaat, en zegt: wat Akwasi heeft gezegd, dat kan echt niet, het is terecht dat daar gezeik over komt.
Dat is vrij simpel te verklaren natuurlijk; men staat volledig achter dat soort uitspraken.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  woensdag 16 september 2020 @ 11:33:58 #72
3542 Gia
User under construction
pi_195085879
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:20 schreef skrn het volgende:

[..]

_O-

Ja, lekker inderdaad.
Als ze zelf al oproepen niet te werken voor een blanke baas, is dat geheel terecht.
pi_195085951
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 10:02 schreef spectrumanalyser het volgende:
in de provincie Noord-Holland is er, los van Zaandam en Amsterdam, geen animo om Zwarte piet te veranderen.

(...)
Correct.
Je ziet her en der wel sporen van die rare zeurpieten, maar geen enkele gemeente waar het echt speelt.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195089211
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 10:02 schreef spectrumanalyser het volgende:
in de provincie Noord-Holland is er, los van Zaandam en Amsterdam, geen animo om Zwarte piet te veranderen.

er worden wel ideetjes geopperd om het niet meer over Zwarte piet te hebben.
krijg je dit soort rare suggesties.

• Onverlichte piet.
• Duistere piet.
• Donkere piet.

:) ;) 8} 8)7
Als iets niet kapot is, hoeft het ook niet gerepareerd te worden.
pi_195145381
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 10:02 schreef spectrumanalyser het volgende:
in de provincie Noord-Holland is er, los van Zaandam en Amsterdam, geen animo om Zwarte piet te veranderen.

er worden wel ideetjes geopperd om het niet meer over Zwarte piet te hebben.
krijg je dit soort rare suggesties.

• Onverlichte piet.
• Duistere piet.
• Donkere piet.

:) ;) 8} 8)7
• Bruine Piet (voor de bruine Piet)
• Zwarte Zwarte Piet (voor traditionele Zwarte Piet)

Zo, opgelost. :)
Producten met Zwarte Piet silhouettes (semi-hoera): Verkade, Kruidvat, ALDI (schuimpjes) | Producten zonder ZP (boe): PLUS (choco), HEMA (roetveegpiet en choco), Schuttelaar (geen Piet), AH (geen Piet) | 95 procent NL: "Wij Willen Zwarte Piet!"
pi_195236926
En de zaak van de aanval is geseponeerd. :W
quote:
Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd tegen vijf mensen die worden verdacht van een aanval op de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Justitie heeft na uitgebreid onderzoek te weinig bewijs gevonden.

Op vrijdag 8 november 2019 was er een bijeenkomst van actiegroep KOZP in een pand aan de Beatrijsstraat in Den Haag. Een groep mensen viel vervolgens het pand aan. Zij gooiden met vuurwerk en pleegden vernielingen aan auto's en fietsen. Er werden ook brandjes gesticht.
Onderzoek gesloten

Toen de politie arriveerde, rende de groep weg. De vijf verdachten werden in de omgeving aangehouden, maar niet in de Beatrijsstraat. Eén van hen is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

"Uiteindelijk was niet bewijsbaar dat de vijf een bijdrage hebben geleverd aan het gepleegde geweld", stelt het OM. "Daarom heeft het OM besloten het onderzoek te sluiten en de zaak tegen de vijf verdachten te seponeren wegens gebrek aan bewijs."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)achten-niet-vervolgd

[ Bericht 3% gewijzigd door Montagui op 24-09-2020 17:55:56 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 24 september 2020 @ 17:57:01 #77
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195237143
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 17:44 schreef Montagui het volgende:
En de zaak van de aanval is geseponeerd. :W
[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)achten-niet-vervolgd
Veel mensen zeiden toch al dat het een false flag was?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195237909
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 17:57 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Veel mensen zeiden toch al dat het een false flag was?
Misschien wilde Mitchell een nieuwe auto...

Maar goed, er is die avond wel wat gebeurd, maar of dat van buitenaf of van binnenuit (of beide?) kwam blijft nu de vraag.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195238644
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 17:57 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Veel mensen zeiden toch al dat het een false flag was?
Wat zou het anders zijn?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195238722
Nu die 'dreigbrief' van Jeffrey Looter Airfryer nog.
er gaat een boel tijd en geld verloren aan al deze onzin...
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195238856
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 17:44 schreef Montagui het volgende:
En de zaak van de aanval is geseponeerd. :W
[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)achten-niet-vervolgd
Welke aanval? Er heeft die avond helemaal geen aanval plaatsgevonden.
Zonder wrijving geen glans
pi_195241524
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 17:44 schreef Montagui het volgende:
En de zaak van de aanval is geseponeerd. :W
[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)achten-niet-vervolgd
Welke aanval, ze hebben het zelf gedaan om aandacht te krijgen
pi_195242706
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 19:25 schreef spectrumanalyser het volgende:
Nu die 'dreigbrief' van Jeffrey Looter Airfryer nog.
er gaat een boel tijd en geld verloren aan al deze onzin...
Hopelijk volgt ook dat démasque snel. Het werd trouwens al héél snel héél stil rond die brief
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_195243639
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:58 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Dat gebeurd wel vaker in dat wereldje. Het is hopen dat een groot deel van diens aanhang ooit eens daadwerkelijk wakker wordt en afstand neemt.

Deze blijft ook mooi:
[..]

Dyslexie, 41 en 14 zijn makkelijk te verwarren.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_195245445
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 23:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dyslexie, 41 en 14 zijn makkelijk te verwarren.
Net als 50 en 05. Vanuit KOZP werd beweerd dat de 'aanval' uitgevoerd werd door 40 tot 60 man. In werkelijkheid zijn er 5 aangehouden, waarvan 3 meteen weer huiswaarts gezonden. Uiteindelijk is er eentje langer vastgehouden, maar ook tegen diegene dus geen bewijs gevonden.

Daarbij was de 'schade' slechts 1 raam van een deur (waarbij je binnen een stoel zag liggen) en de achterruit van de auto van Esajas.

Zeg het maar.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195245978
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 september 2020 07:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Net als 50 en 05. Vanuit KOZP werd beweerd dat de 'aanval' uitgevoerd werd door 40 tot 60 man. In werkelijkheid zijn er 5 aangehouden, waarvan 3 meteen weer huiswaarts gezonden. Uiteindelijk is er eentje langer vastgehouden, maar ook tegen diegene dus geen bewijs gevonden.

Daarbij was de 'schade' slechts 1 raam van een deur (waarbij je binnen een stoel zag liggen) en de achterruit van de auto van Esajas.

Zeg het maar.
Het was dan ook volstrekt ongeloofwaardig om zulke getallen te noemen :')
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195246018
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 september 2020 07:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Net als 50 en 05. Vanuit KOZP werd beweerd dat de 'aanval' uitgevoerd werd door 40 tot 60 man. In werkelijkheid zijn er 5 aangehouden, waarvan 3 meteen weer huiswaarts gezonden. Uiteindelijk is er eentje langer vastgehouden, maar ook tegen diegene dus geen bewijs gevonden.

Daarbij was de 'schade' slechts 1 raam van een deur (waarbij je binnen een stoel zag liggen) en de achterruit van de auto van Esajas.

Zeg het maar.
quote:
Een groep mensen viel vervolgens het pand aan. Zij gooiden met vuurwerk en pleegden vernielingen aan auto's en fietsen. Er werden ook brandjes gesticht.
Onderzoek gesloten

Toen de politie arriveerde, rende de groep weg. De vijf verdachten werden in de omgeving aangehouden, maar niet in de Beatrijsstraat. Eén van hen is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

"Uiteindelijk was niet bewijsbaar dat de vijf een bijdrage hebben geleverd aan het gepleegde geweld",
Blijkbaar heeft de staande magistratuur in al haar objectiviteit haar wettelijke taak van waarheidsvinding serieus genomen en vastgesteld dat een groep mensen geweld heeft gepleegd en het pand heeft aangevallen.
Wie slaapt in een democratie wordt woke in een dictatuur.
pi_195246324
IK had een foto van mezelf als zwarte piet op facebook, is blijkbaar door een "vriend' gerapporteerd en vanmorgen verwijderd. kan er niet op reageren, niet zien wie het was...
pi_195246344
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:20 schreef OxygeneFRL het volgende:
IK had een foto van mezelf als zwarte piet op facebook, is blijkbaar door een "vriend' gerapporteerd en vanmorgen verwijderd. kan er niet op reageren, niet zien wie het was...
Nou, dan zou ik die vriend maar eens gaan zoeken in je vriendenlijst en hem eruit gooien.

Dit bedoel ik dus, het zijn zowat NSB-praktijken die KOZP goed keurt. Lekker joh, mensen aangeven omdat ze iets anders leuk vinden dan jij :r
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195246349
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:22 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Nou, dan zou ik die vriend maar eens gaan zoeken in je vriendenlijst en hem eruit gooien.

Dit bedoel ik dus, het zijn zowat NSB-praktijken die KOZP goed keurt. Lekker joh, mensen aangeven omdat ze iets anders leuk vinden dan jij :r
en hoe moet ik dat vinden dan als er niet bij staat wie dat deed?
pi_195246364
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:23 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

en hoe moet ik dat vinden dan als er niet bij staat wie dat deed?
Vraag het je 'vrienden' op facebook?
Gaat bijna op dezelfde manier als een foto plaatsen.
Gewoon 'wie heeft mij verlinkt?'
pi_195246368
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:23 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

en hoe moet ik dat vinden dan als er niet bij staat wie dat deed?
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:25 schreef Xqtress het volgende:

[..]

Vraag het je 'vrienden' op facebook?
Gaat bijna op dezelfde manier als een foto plaatsen.
Gewoon 'wie heeft mij verlinkt?'
Dit dus. Wellicht heb je een vermoeden?
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195246385
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:20 schreef OxygeneFRL het volgende:
IK had een foto van mezelf als zwarte piet op facebook, is blijkbaar door een "vriend' gerapporteerd en vanmorgen verwijderd. kan er niet op reageren, niet zien wie het was...
ben (serieus) geïnteresseerd naar wat er zou gebeuren als je een inverse van de foto op Facebook plaatst.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195246391
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 september 2020 07:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Net als 50 en 05. Vanuit KOZP werd beweerd dat de 'aanval' uitgevoerd werd door 40 tot 60 man. In werkelijkheid zijn er 5 aangehouden, waarvan 3 meteen weer huiswaarts gezonden. Uiteindelijk is er eentje langer vastgehouden, maar ook tegen diegene dus geen bewijs gevonden.

Daarbij was de 'schade' slechts 1 raam van een deur (waarbij je binnen een stoel zag liggen) en de achterruit van de auto van Esajas.

Zeg het maar.
Zijn er onafhankelijke getuigenverklaringen over deze kwestie gegeven? Je zou denken dat 40-60 man die in een drukke stad een pand aanvallen wel opvallen...
pi_195246394
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:27 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

ben (serieus) geïnteresseerd naar wat er zou gebeuren als je een inverse van de foto op Facebook plaatst.
Ik ben verkleed als Joker met carnaval, jaaaaaaaaaaren terug. Staat er nog steeds :P

(niet geheel inverse maar toch :P )
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195246748
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 23:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dyslexie, 41 en 14 zijn makkelijk te verwarren.
Ik dacht dat je met dyslexie meestal geen problemen had met cijfers? Ken mensen met dyslexie die wel weer goed kunnen rekenen.
Facts don't care about your feelings
pi_195246819
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 10:04 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Ik dacht dat je met dyslexie meestal geen problemen had met cijfers? Ken mensen met dyslexie die wel weer goed kunnen rekenen.
Dyscalculie dan?
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195246893
Dyspigmentatie.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  vrijdag 25 september 2020 @ 12:38:31 #99
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195248814
quote:
Sinterklaasintocht in Amsterdam afgelast, wel tv-verslag
https://www.parool.nl/ams(...)tv-verslag~b353a4da/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 25 september 2020 @ 12:53:21 #100
3542 Gia
User under construction
pi_195249045
Stel je speelt toneel en moet een zwarte kat voorstellen. Mag je je dan, volgens BLM, ook niet zwart schminken?


Dit, dus.
  vrijdag 25 september 2020 @ 13:10:15 #101
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195249322
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 12:53 schreef Gia het volgende:
Stel je speelt toneel en moet een zwarte kat voorstellen. Mag je je dan, volgens BLM, ook niet zwart schminken?


Dit, dus.
Ik heb tot nu toe nog geen zwarte katten met de betogingen zien meelopen, dus ik heb goede hoop.
  vrijdag 25 september 2020 @ 13:18:34 #102
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_195249438
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 13:10 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ik heb tot nu toe nog geen zwarte katten met de betogingen zien meelopen, dus ik heb goede hoop.
Allicht niet, die geven enkel kopjes en spinnen erop los. Dat past niet bij BLM, veel te vredelievend.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  vrijdag 25 september 2020 @ 16:32:38 #103
282135 PietPossum
Disputatio non grata
pi_195252720
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2020 09:20 schreef OxygeneFRL het volgende:
IK had een foto van mezelf als zwarte piet op facebook, is blijkbaar door een "vriend' gerapporteerd en vanmorgen verwijderd. kan er niet op reageren, niet zien wie het was...
Onzettend aanstootgevend uiteraard, ik neem aan dat je kinderen aan het laten zien was hoe dom zwarte mensen zijn. Je onzekere vriend zal het zwaar hebben gehad , zomaar zich beledigd voelen door een sprookjesfiguur. Misschien had ie niet door dat jij het was? Immers, het is geen probleem als ie had gezien dat er een bleekscheet (ervan uitgaande dat je dat bent) onder zat
  zondag 27 september 2020 @ 12:52:31 #104
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195289303
Tegen de wil van de bevolking geen Sinterklaasfeest op Curaçao dit jaar. https://nos.nl/artikel/23(...)meer-op-curacao.html
pi_195365879
De Sinter class
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
class Sinter
{
    private 
$sint;
    private 
$piet;
    private 
$ophef = [321011103290119971141161013211210510111610];

    function 
__construct()
    {
        
$this->sint get_class($this) . "klaas";
        
$this->piet $this->ophef();
    }

[...]
}

class 
Piet extends Sinter
{
    function 
pieterbaas()
    {
        return 
$this->piet();
    }
}

$klaas = new Sinter("klaas");
$piet = new Piet();

echo 
$klaas->sint() . $piet->pieterbaas();
?>
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:28:57 #107
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195402723
‘Grijze Piet’ valt verkeerd: Arnhem schrapt subsidie intocht Sinterklaas

Met een ‘Grijze Piet’ in plaats van een zwarte of bruine komt de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz in Arnhem tegemoet aan de eis van de gemeenteraad om een einde te maken aan wat critici ‘het racistische karakter van de Pietfiguur’ noemen.Ze volgen de koers van een reeks andere organisaties voor optochten in den lande, waaronder in de nabijheid van Arnhem de dorpen Gendt, Angeren en Doornenburg.

Burgemeester en wethouders van Arnhem zien echter geen heil in het alternatief uit vrees dat dit opnieuw discussie zal opleveren, zo blijkt uit een brief aan het bestuur. Ze wijzen een bijdrage van 3000 euro aan het kinderfeest en het gebruik van het gemeentehuis voor een feest rond Sint en Piet van de hand.

Kick Out Zwarte Piet

Dat het lastig blijft, toont de gang van zaken in Breda. Daar woedt discussie over de vraag of grijs nu echt een goede oplossing is. De sinterklaasverenigingen daar vinden het een ‘acceptabele situatie, voor zowel de voor- als tegenstanders van Zwarte Piet’.

Bij Actiegroep Breda Kan Het, gelieerd aan KOZP (Kick Out Zwarte Piet) schiet dat in het verkeerde keelgat. Ze vinden ze het allemaal nog te veel op zwart lijken.

Geen Grijze Piet maar roetveegpiet moet het worden, vinden de actievoerders die al met een demonstratie dreigden nadat het plan voortijdig uitlekte.

‘Volg gewoon het Sinterklaasjournaal’ is een veel gehoord advies van critici maar dat gaat het bestuur en veel vrijwilligers in Arnhem weer veel te ver. ,,Onze vrijwilligers hechten aan een mooie vermomming”, benadrukt Van den Brul.
https://www.ad.nl/binnenl(...)erklaas-br~a363aa12/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:30:44 #108
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195402748
KOZP bepaald blijkbaar wat de gewenste pietenkleuren zijn. En omdat zij grijs niet acceptabel vinden komt er geen subsidie van de gemeente voor de vrijwilligers om het feest mogelijk te maken. |:(
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:37:06 #109
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_195402825
Heel sympathiek initiatief dat een mooie benadering is van wat dan wel kan. Maar hé, bij KOZP is het natuurlijk weer my way or the highway. Stel kinderachtige huichelaars met je 'verbinding'. :')
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_195402856
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:37 schreef Andromache het volgende:
Heel sympathiek initiatief dat een mooie benadering is van wat dan wel kan. Maar hé, bij KOZP is het natuurlijk weer my way or the highway. Stel kinderachtige huichelaars met je 'verbinding'. :')
En laat dat nou net zijn wat iedereen die een klein beetje weet van KOZP al jaren zegt; het zal nooit genoeg zijn.

En daarom was het verstandig geweest al enkele jaren terug te besluiten dat groepje jankerds op geen enkel gebied serieus te nemen, in plaats van zoals het nu is gegaan het door te laten etteren, waardoor ze her en der bij diverse gemeentes voet aan de grond hebben gekregen en zo langzaam de samenleving kunnen verkankeren met hun walgelijke en gevaarlijke, en bovenal racistische denkbeelden.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:41:46 #111
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_195402889
KOZP ziet nog steeds niet in (en dat zullen ze ook nooit doen) dat ze zelf de grootste racisten zijn door alles af te schieten wat als idee komt. Gesprekken willen ze niet meer zo te lezen want er werd al meteen gedreigd met demonstraties. En die lopen over het algemeen weer uit op confrontaties. Lijkt wel of ze ervan houden...
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:45:25 #112
482094 Mikeytt
Hij/hem. 1997
pi_195402948
Zwarte pieten"discussie".

Racisme is geen discussie.
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:46:09 #113
482094 Mikeytt
Hij/hem. 1997
pi_195402958
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:
KOZP bepaald blijkbaar wat de gewenste pietenkleuren zijn. En omdat zij grijs niet acceptabel vinden komt er geen subsidie van de gemeente voor de vrijwilligers om het feest mogelijk te maken. |:(
En terecht.
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
pi_195402962
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:45 schreef Mikeytt het volgende:
Zwarte pieten"discussie".

Racisme is geen discussie.
Daarom moet men KOZP uitsluiten als gesprekspartner.
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:53:37 #115
482094 Mikeytt
Hij/hem. 1997
pi_195403070
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:46 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Daarom moet men KOZP uitsluiten als gesprekspartner.
Die sluiten racisten over het algemeen al uit.

Een discussie met een racist, een voorstander van zwarte piet, is niet te doen. Je gaat niet in gesprek met mensen die bijdragen aan de onderdrukking van gehele bevolkingsgroepen.

Fascisten kun je niet met logica en redelijkheid bestrijden. Fascists deserve to be beaten.
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
pi_195403104
Precies. Er is niets mis met Zwarte piet.

ik geloof dat die Airfryer inmiddels bijna miljonair is. Airfryer krijgt wel erg veel van Sinterklaas.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195403123
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:53 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Die sluiten racisten over het algemeen al uit.
KOZP zijn racisten. Op hun facebookpagina had de beheerder geplaatst dat blanken een speciaal racisme-gen hebben en ze sorteren mensen op huidskleur bij hun demonstraties. Hoezo is dat niet racistisch?

quote:
Een discussie met een racist, een voorstander van zwarte piet, is niet te doen. Je gaat niet in gesprek met mensen die bijdragen aan de onderdrukking van gehele bevolkingsgroepen.
Ah, een racist is dus een voorstander van Zwarte Piet.

Vreemde definitie hanteer jij.

quote:
Fascisten kun je niet met logica en redelijkheid bestrijden. Fascists deserve to be beaten.
En nu zijn voorstanders van Zwarte Piet opeens fascisten, die ook een pak slaag verdienen?
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 11:58:00 #118
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195403133
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:53 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Die sluiten racisten over het algemeen al uit.

Een discussie met een racist, een voorstander van zwarte piet, is niet te doen. Je gaat niet in gesprek met mensen die bijdragen aan de onderdrukking van gehele bevolkingsgroepen.

Fascisten kun je niet met logica en redelijkheid bestrijden. Fascists deserve to be beaten.
Dramaqueen.

Alsof je, doordat mensen zichzelf schminken, onderdrukt wordt. Zulk gelamenteer kan ik gewoon niet serieus nemen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195403158
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195403557
twitter

quote:
Tegenstanders Zwarte Piet nemen sticker campagne onder vuur

Een campagne die gevoerd wordt door de site ZwartePietSticker kan op felle kritiek van tegenstanders van Zwarte Piet rekenen.

Actievoerders laten dreigende reacties achter via verschillende social media en het contactformulier op de site.

Naast dat de Zwarte Pieten-discussie ieder jaar eerder lijkt te beginnen, reageren zowel voor- als tegenstanders steeds feller op elkaar. Met name aanhangers van actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ hebben verbaal hun onvrede tegen de site geuit.

Boos op actie
Door middel van berichten op Facebook, Twitter en via het contactformulier laten ze op verschillende wijzen weten dat ze boos zijn op de actie van ZwartePietSticker waarbij geïnteresseerden tegen kostprijs een setje met stickers kunnen bestellen. Ruim 1000 mensen hebben reeds meegedaan aan de actie.

Bedreigingen
De te bestellen stickers bevatten een tekst die Zwarte Piet verwelkomt. Deze tekst wordt vergezeld door het bekende karikatuur van Zwarte Piet. “Met name het feit dat we bewust hebben gekozen voor de ‘oude’ (met dikke lippen en oorbellen) Zwarte Piet schopt deze activisten tegen het zere been”, zegt de anonieme beheerder van de actie. “Natuurlijk hadden we rekening gehouden met enkele negatieve reacties vanuit de KOZP - beweging, maar de hoeveelheid bedreigingen die wij nu dagelijks binnen krijgen hadden wij zeker niet verwacht”.

Inmiddels hebben de oprichters de contactgegevens van de site waar mogelijk veranderd naar een anonieme variant uit angst dat de bedreigingen zich verplaatsen van digitale media naar bedreigingen in persoon. Desalniettemin zijn de deelnemers niet van plan om te stoppen met het aanbieden van de stickers.
https://www.rtvvlissingen(...)t&utm_medium=twitter

Enkele reacties:
quote:
Uw haatmail

"Hahahaha meteen doorgestuurd naar mijn vrienden bij
Kick Out ZP, jullie gaan het druk krijgen..."
@A*****ds
Privébericht via Twitter

"Zou maar snel je adres weghalen als ik jullie was... Anders laten ik
en mijn ZWARTE vrienden jullie wel anders denken"
Anoniem
Haatmail via deze site

"BLM!!! WEG MET ZWARTE PIET"
G. van der K
Haatmail via deze site

"Stelletje rascisten ik hoop dat jullie s****en aan c****a!!!!"
Anoniem
Haatmail via deze site

"Deze envelop had ook iets anders kunnen bevatten dan allen dit papier (...) "
Sander
Fysieke brief op ons postadres

"Hoe hebben jullie in godsnaam nog niet in de gaten
dat Zwarte Piet fking rascistisch is?!?!"
Marja van ********
Reactie via Facebook
En dus:
quote:
Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Naam ondernemer: Zwarte Piet Sticker

E-mailadres: info@zwartepietsticker.nl

Postadres: Mailboxde.com GmbH ID 83074

Äussere Weberstr. 57

02763, Zittau

Duitsland

Ons KvK en BTW nummer zijn op aanvraag beschikbaar. Dit om eventuele anti-Zwarte Piet activisten geen kans te geven tot het aanzetten van geweld/vernielingen.
Commentaar lijkt mij overbodig, e.e.a. spreekt voor zichzelf.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195403717
Oh, en aangezien anti-Piet via diverse media hun fa- en racistische mening kan blijven spuien bij deze wat propaganda voor de pro-Piet kant van het verhaal, met name voor de ouders van kinderen die de traditionele (niet racistische) Zwarte Piet een warm hart toedragen.

Het Sint en Pietengilde heeft enkele voorbeeldbrieven die u kan gebruiken voor de school van uw kind:

https://sintenpietengilde.nl/brief-schoolbestuur/

https://sintenpietengilde.nl/conceptbrief-ouders/

Veel succes met uw tegenbeweging voor het behoud van onze cultuur en traditie. 8}

En dikke middelvinger naar alle fa- en racisten van KOZP en hun fans. :6
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 13:38:32 #122
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_195404778
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 12:23 schreef Montagui het volgende:
[ twitter ]
[..]

https://www.rtvvlissingen(...)t&utm_medium=twitter

Enkele reacties:
[..]

En dus:
[..]

Commentaar lijkt mij overbodig, e.e.a. spreekt voor zichzelf.
Vooral die reacties... zien ze dan echt niet in dat dit enkel en alleen de situatie verergerd? De achterban van KOZP is echt niet zo begaan met racisme als ze zelf misschien denken. Juist door dit soort reacties wordt de tweedeling alleen maar groter. KOZP verbindt niet, maar wat had je ook verwacht met een naam die begint met Kick en Out.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195404918
In tegenstelling tot de feestjes van KOZP zelf is het Sinterklaas voor iedereen.
Airfryer doet de organisatie van een datingavond waar het deurbeleid specifiek op huidskleur is gericht. Je mag alleen deelnemen als je een donkere huidskleur hebt.

je kunt je voorstellen hoe 't land op z'n kop staat als het Sinterklaasfeest alleen mensen toelaat met een blanke huidskleur.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 16:27:43 #124
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_195407524
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 13:47 schreef spectrumanalyser het volgende:
In tegenstelling tot de feestjes van KOZP zelf is het Sinterklaas voor iedereen.
Airfryer doet de organisatie van een datingavond waar het deurbeleid specifiek op huidskleur is gericht. Je mag alleen deelnemen als je een donkere huidskleur hebt.

je kunt je voorstellen hoe 't land op z'n kop staat als het Sinterklaasfeest alleen mensen toelaat met een blanke huidskleur.
Dat zou wel een stunt zijn. En dan zeggen als ze beginnen te klagen: "Dit wilden jullie toch? Wat zeur je nu?"
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 17:16:48 #125
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_195408323
Jaren geleden werd er al gewaarschuwd dat het van kwaad tot erger ging worden met die KOZP gasten en je geen duimbreed moest toegeven maar ja, dan was je een racist etc...

Nou we zien hoe het gaat.
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 17:21:57 #126
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_195408399
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 17:16 schreef AchJa het volgende:
Jaren geleden werd er al gewaarschuwd dat het van kwaad tot erger ging worden met die KOZP gasten en je geen duimbreed moest toegeven maar ja, dan was je een racist etc...

Nou we zien hoe het gaat.
We zijn de architecten van onze eigen ondergang. Of in dit geval, we hebben ze hun gang laten gaan en alleen maar toe gekeken. En nu is het zo goed als te laat.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195410443
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 17:21 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

We zijn de architecten van onze eigen ondergang. Of in dit geval, we hebben ze hun gang laten gaan en alleen maar toe gekeken. En nu is het zo goed als te laat.
Klopt, nu bepalen zij onderhand wat goed en fout is, hoe krom kan het zijn
  zondag 4 oktober 2020 @ 21:11:43 #128
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_195432630
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 11:45 schreef Mikeytt het volgende:

Racisme is geen discussie.
Racisme is perceptie, dus subjectief en dus open voor discussie.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 10 oktober 2020 @ 16:05:48 #129
282135 PietPossum
Disputatio non grata
pi_195548605
Ik speel altijd graag Zwarte Piet. En er zijn maar 2 opties.
1. Een omstander ziet mij als een zwarte. Dan is er geen probleem, want dan doe ik niet aan blackfacing.
2. Een omstander ziet mij als blanke. Dan is er ook geen probleem, want als je mij nog steeds als blanke ziet, lijk ik blijkbaar niet op een neger.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')