abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195052109

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je n van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wl weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij genspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet genspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

ZWARTE PIET _O_ *O* *O* *O*
pi_195052172
quote:
Wauw, ik zou me inmiddels niet meer moeten verbazen over de acties en denkbeelden van Pietofielen maar het gaat nu weer een stap verder...🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️

Dus een anoniem account dat bekend staat om het online intimideren en doxxen (adresgegevens online plaatsen) van mensen die zich uitspreken tegen racisme heeft een tweet gepost waarin er een bizarre suggestieve link wordt gelegd tussen mij, de zaak rondom Akwasi en de officier van Justitie die het behandeld. Als je even het Twitter account bekijkt zal je zien dat ze Gloria Wekker onlangs tot 'Enemy of the State' benoemden en vele andere onfrisse tweets...🤔🤔🤔

Ik ben eraan gewend dat bepaalde rechtse media zoals de Televaag en haatblog GeenStijl ongefundeerde complottheorien en onderbuikgevoelens de wereld ingooien om clicks (dus geld) te krijgen en rechtse frames te verspreiden. Denk aan het boekje dat door Cultuur Onder Vuur is verspreid en de artikelen van Weird Duk in de Telegraaf met de prachtige afbeelding als hoogtepunt.

Wierd Duk ik heb jr alvast een handje geholpen, ik verwacht morgen weer een mooie spread in de Televaaf waarin je ons complot toont. Stel me niet teleur a.u.b.😘😘😘

Grapje.

On a serious note. Wat ik shocking en zeer zorgwekkend vind is dat enigszins gerespecteerde media zoals de NOS en Het Parool deze frames klakkeloos overnemen en de Tweet zelfs zonder schaamte als bron vermelden, hoe dan?!!😑😑😑😑😑 Inmiddels heeft zelfs een CDA Kamerlid - die zich niet druk maakte over het opnemen van vluchtelingen uit Moria - aangekondigd Kamervragen te stellen. De betreffende Officier van Justitie is van de zaak van Clarice Gargard gehaald terwijl ze expert is op het gebied van discriminatie en racisme.🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️

Ik heb - zoals vaker gepost - enige tijd in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam gezeten. De bestuursvoorzitter was in deze periode een officier van Justitie wiens expertise op het gebied van discriminatiezaken ligt. Niet zo gek. Artikel 1 van de Grondwet (!) schrijft immers voor dat discriminatie verboden is🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️. En iedere gemeente is wettelijk verplicht (via de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen WGA) om een laagdrempelige, onafhankelijke voorziening in te stellen, waar iedereen terecht kan met klachten over discriminatie en racisme. Dat is in de regio Amsterdam het MDRA.

🔴Het is veelzeggend dat mensen vinden dat er sprake is van belangenverstrengeling wanneer een OvJ een nevenfunctie heeft bij een instelling die juridisch belast is met het behandelen iets dat tegen de wet is: discriminatie. Anti-racisme is in de ogen van vele Nederlanders een groter probleem dan racisme zelf.👀👀 Waren mensen maar net zo verontwaardigd over alle meldingen van racisme als over het feit dat ik tezamen met deze OvJ en andere betrokken burgers (onbezoldigd) in het bestuur van deze instelling zat.👀👀👀 Haar tijd zat er na twee termijnen op en ik heb vanwege gebrek aan tijd en persoonlijke omstandigheden zelf ervoor gekozen om na mijn eerste termijn te stoppen.

In het boekje van radicaal rechts clubje Cultuur onder Vuur werd ik nog oprichter van een "amateurbibliotheek" genoemd en nu vreest men voor mijn onzichtbare hand en invloed op het Openbaar Ministerie. 😅😅😅

Lieve mensen. Het is bizar dat dit moet doen maar ik kan u verzekeren dat we gedurende de enkele jaren dat wij gezamenlijk in het bestuur hebben gezeten never nooit inhoudelijk een zaak die nog in behandeling was hebben besproken. Het bestuur kwam gemiddelde slechts 4 a 6 jaar bijeen en hierbij hebben we het alleen over het Meldpunt gehad. Een van de resultaten waar ik een beetje trots op ben is het eerste en enige rapport over anti-zwart racisme in Amsterdam. In andere gemeentes en landelijk wordt dit nOg niet geregistreerd en erkend als aparte discriminatiegrond❗

Als ik echt invloed had gehad op het proces had het OM niet eens tijd verspilt over de uitspraken van Akwasi over een fictief figuur. Ik ken Akwasi . Ansah als een ongevenaarde woordkunstenaar en een mens met het hart op de goede plaats. Al had ik bepaalde zaken anders verwoord sta 100.000% achter hem🙏🏾❤✊🏾. Deze ophef is bewust gecreerd om ons van de kern van het probleem af te leiden: anti-zwart en institutioneel racisme.🧐🧐🧐 En ook dit zie ik als institutioneel racisme:

Een wit persoon die n.b. discriminatiezaken behandeld wordt als objectief en neutraal gezien tenzij ze aan tafel heeft gezeten met 'een zwarte activist' (die overigens twee Msc en inhoudelijke expertise heeft op het gebied van anti-racisme) en zich daar publiekelijk over uitspreekt. Snap jij het nog?

➡️Dit patroon van door rechts radicale activisten (zoals Wierd Duk) opgeklopte mediaophef hebben we inmiddels ook al vaker gezien en volgt meestal een vergelijkbaar patroon, deze keer ging het als volgt (zie screenshots):

Zaterdag 12 september:

11.21 GeenStijl post over mogelijke link tussen mij en het OM

15:12 uur 🚩 @VizierOpLinks post suggestieve tweet dat OvJ in dit proces door mij zou zijn beinvloed via bestuurslidmaatschap MDRA

18:39 🚩Weird Duk en de Telegraaf posten artikel 'OvJ die Akwasi ontsloeg van vervolging werkte samen met KOZP voorman' (Hij is altijd betrokken❗)

18:56 NOS post artikel met suggestieve titel 'Officier die zaak-Akwasi seponeerde zat met KOZP-voorman in bestuur' incl. @VizierOpLinks tweet

19:53 NOS Teletekst schrijft 'Akwasi-officier kende KOZP-voorman en schreef 'Op internet wordt gesuggereerd dat dit besluit heeft benvloed"

Alle andere media volgden...

Zondag:

Algemeen Dagblad: 'Vreekamp, de officier van justitie die in opspraak raakte vanwege haar banden met KOZP voorman Mitchell Esajas is van een andere racisme zaak gehaald'

Missie geslaagd voor radicaal rechts. Met de zelf gecreerde 'ophef' hebben ze de integriteit van het OM en deze kundige OvJ beschadigd. En doordat politici zich met de zaak bemoeien is de 'heilige trias politica' een beetje afgebroken....

In een democratische rechtsstaat hebben media de verantwoordelijkheid om bronnen te checken voordat ze 'nieuws' verspreiden en om de macht te controleren. We begeven ons op eng glad ijs wanneer mainstream media extreemrechtse frames overnemen en politici zich op basis hiervan gaan bemoeien met de onafhankelijke rechtspraak. Ze helpen hiermee niet alleen het vertrouwen in de rechtsstaat aantasten maar tasten ook de geloofwaardigheid van de politiek en mainstream media aan.

Nederland oh Nederland...je witte onschuld brokkelt met grote stukken af...🗑🗑🗑

Officiele reactie #KOZP volgt.

#KOZP
Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, de tekst 'AD AD.nl @ADnl 35 m Jacobien Vreekamp, de officier van justitie die in opspraak raakte vanwege haar banden met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-voorman -voorman Mitchell Esajas, is van een andere racisme-zaak gehaald C BRUALITY In opspraak geraakte officier van justitie van racisme-zaak gehaald na commotie.. ad.nl 16 24 21'
Mitchell Esajas snapt niet hoe een rechtsstaat werkt. In zijn beleving is iedere kritiek op hem en zijn duistere, verdeeldheid zaaiende agenda automatisch afkomstig uit de extreemrechtse hoek.
Ik verheug me nu al op de officile reactie van KOZP. Het belooft geen briljante zet te worden in het maatschappelijk schaakspel dat zich hier voor onze ogen ontvouwt.
  maandag 14 september 2020 @ 09:31:53 #3
488054 Fer_de_Lance
We'll be awake for days
pi_195052219
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:28 schreef Zwarte_Piet het volgende:

[..]

Mitchell Esajas snapt niet hoe een rechtsstaat werkt. In zijn beleving is iedere kritiek op hem en zijn duistere, verdeeldheid zaaiende agenda automatisch afkomstig uit de extreemrechtse hoek.
Ik verheug me nu al op de officile reactie van KOZP. Het belooft geen briljante zet te worden in het maatschappelijk schaakspel dat zich hier voor onze ogen ontvouwt.
De maskers gaan langzamerhand af, eens kijken wat er onder vandaan komt. Ervaringen tot nu doet me vermoeden dat het uiteindelijk een fascistisch racistisch black supremacy gedrocht is.

De woorden van Akwasi zelf doen me eigenlijk niet eens twijfelen.
Er is niets mis met mij!
pi_195052285
een lachwakkend zooitje. laat ze er maar een teringzooi van maken.
't maakt de feestvreugde er niet minder om.
nog minder dan twee maanden tot Sinterklaas en Zwarte piet.
vooroordeel: tot 14:00 uur is er nog geen anti-piet want ze slapen graag lekker uit.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195052308
quote:
2s.gif Op maandag 14 september 2020 09:31 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

De maskers gaan langzamerhand af, eens kijken wat er onder vandaan komt. Ervaringen tot nu doet me vermoeden dat het uiteindelijk een fascistisch racistisch black supremacy gedrocht is.

De woorden van Akwasi zelf doen me eigenlijk niet eens twijfelen.
"Now at last, the masks had fallen away. The strings of the puppets had become visible, and the hands of the prime mover, exposed."
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052325
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195052348
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:40 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
Heftige reactie om de aandacht van hun verborgen agenda af te leiden idd.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052363
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:40 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Die reactie van Esajas _O-

Officiele reactie KOZP volgt.. oke, ze reageren vrij heftig. Je zou bijna denken dat ze nog wat meer te verbergen hebben, bijvoorbeeld hoe alle geldstromen lopen waar nu ook wat meer aandacht voor is.
alvast samengevat; ze zijn boos omdat ze al jaren met mensen samenwerken waar ze helemaal niet mee horen samen te werken.
gelijk aan de reactie van Gargard. die is 'boos' omdat ze twee jaar samenwerkte met Jacobien.
nu ben ik niet juridisch onderlegd maar hoort het openbaar ministerie niet onpartijdig te zijn?
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195052445
twitter


Mevrouwtje is boos omdat haar vriendin niet meer mee mag spelen.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195052446
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:44 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

alvast samengevat; ze zijn boos omdat ze al jaren met mensen samenwerken waar ze helemaal niet mee horen samen te werken.
gelijk aan de reactie van Gargard. die is 'boos' omdat ze twee jaar samenwerkte met Jacobien.
nu ben ik niet juridisch onderlegd maar hoort het openbaar ministerie niet onpartijdig te zijn?
Daarover twijfel ik de laatste tijd wel vaker. Recente voorbeeld is dat Wilders wel vervolgd werd voor uitspraken en Akwasi niet. Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195052520
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Daarover twijfel ik de laatste tijd wel vaker. Recente voorbeeld is dat Wilders wel vervolgd werd voor uitspraken en Akwasi niet. Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
Temeer niet omdat Wilders destijds zijn uitspraken ook later genuanceerd en afgezwakt had binnen de context van zijn partijprogramma. Het OM redeneerde destijds dat dit niet uitmaakte, omdat de belediging al gedaan was.
Op zich een redenatie die logisch te volgen valt, maar dan moet je hem als OM wel consequent toepassen.
  maandag 14 september 2020 @ 10:04:41 #12
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_195052597
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef Scrummie2.1 het volgende:
[ twitter ]

Mevrouwtje is boos omdat haar vriendin niet meer mee mag spelen.
En Smeets is op zijn achterhoofd gevallen.
pi_195052776
Wel leuk dit, niemand van de verdachten kan zich nog iets herinneren of had de impact niet door van de woorden etc. Eigenlijk dus de verklaring van Akwasi van afgelopen vrijdag.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195054648
https://www.ad.nl/binnenl(...)aan-akwasi~a696c89d/

Hij schiet wel heel hard de verdediging in.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_195054795
Ik zou zeggen lees dit topic en de bron eens door.

NWS / Akwasi, Mitchell Esajas. vriendjespolitiek, nepotisme.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_195054911
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:00 schreef schommelstoel het volgende:
Ik zou zeggen lees dit topic en de bron eens door.

NWS / Akwasi, Mitchell Esajas. vriendjespolitiek, nepotisme.
Nog steeds belachelijk dat alles zo goed als op tafel ligt, maar er niks mee gedaan wordt.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  maandag 14 september 2020 @ 13:16:19 #17
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_195054992
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 12:50 schreef El_Thijs het volgende:
https://www.ad.nl/binnenl(...)aan-akwasi~a696c89d/

Hij schiet wel heel hard de verdediging in.
Die Esajas snapt er ook de ballen van lijkt wel.

Die Akwasi heeft gewoon rechtstreeks uitgesproken dat als hij zwarte piet zou zien hij diegene wel even in elkaar zou timmeren. (rechtstreekse bedreiging richting degene die zich voordoet als dusdanig) Dus hoe je dat af kan doen als fictief is echt een raadsel.

Verder moeten ze die Jacobien Vreekamp meteen eruit trappen bij het OM.
Tijd dat het hele rechtssysteem op de schop gaat, linkse pauperbende.
I know exactly what I'll do with the advice that you gave.
Watch me throw it all away.
pi_195055114
quote:
6s.gif Op maandag 14 september 2020 13:16 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Die Esajas snapt er ook de ballen van lijkt wel.

ik ben niet genteresseerd in het relaas van Esajas.
De beste man doet niet anders dan prijzen uitdelen aan mensen die dan toevallig een donkere huidskleur hebben. Tevens doet hij de organisatie van dating-avonden waar alleen mensen met een donkere huidskleur welkom zijn.

ik kan wel gokken wat de insteek is. Het zal wel de schuld zijn van de mensen die een bepaalde huidskleur hebben.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195055155
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html


Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195055262
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
Dit gaat nog wel een staartje krijgen denk ik.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  maandag 14 september 2020 @ 14:00:34 #21
488054 Fer_de_Lance
We'll be awake for days
pi_195055582
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
Hoezo, links heeft een dubbele moraal, dat is toch al jaren zo. Vraag maar aan "mijn kinderen zijn geen experiment" femke... dat is nu eenmaal de m.o.
Er is niets mis met mij!
pi_195055642
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
Er wordt toch al jaren gemeten met twee maten. Als je niet bij de D66 rechters of deugmensjes hoort, wordt je gecanceld of krijg je een veroordeling aan je broek. Instructie voor de deugmensjes : "Natuurlijk keur ik alle opruiende en hatelijke uitspraken af, van beide kampen".

[ Bericht 5% gewijzigd door hjansen82 op 14-09-2020 14:06:42 (fout) ]
Check it out
pi_195055697
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html


Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
En akwasi komt er mee weg? Schande :r }:|
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_195055719
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195055957
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
De advocaat is Sidney Smeets dus dan weet je al (meer dan) genoeg..

Maar zo kan je uit elk fok topic ook wel mensen aanklagen :D
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195056019
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:21 schreef RipCity het volgende:

[..]

De advocaat is Sidney Smeets dus dan weet je al (meer dan) genoeg..

Maar zo kan je uit elk fok topic ook wel mensen aanklagen :D
ik begrijp het niet. een regeltje tekst op een live-stream die een paar seconde in beeld komt.

of een oproep tot geweld op een stampvol de Dam waar de burgemeester bij is.

Kan Clarice dan tenminste een rechter krijgen die op haar hand is? Anders wordt het wel heel racistisch allemaal hoor.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056100
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:29 schreef RipCity het volgende:
OM eist boetes en taakstraf voor opruiende haat tijdens intocht Sinterklaas
https://www.nu.nl/binnenl(...)cht-sinterklaas.html

Mja... dat is dan idd wel een beetje vreemd h..
quote:
Gargards advocaat Sidney Smeets zei niet zoveel te kunnen met de excuses. Die hebben zijn clint voorafgaand aan de zaak in ieder geval niet bereikt. Gargard voelde zich bedreigd en wist niet hoe serieus ze de dreigementen moest nemen.
Qua aqarium kunnen de Zwarte Piet aanhangers ook niet veel met de excuses. Voorafgaand aan dat hij zich moest melden bij dat vriendinnetje van het om, hebben de excuses van aquarium het publiek ook niet bereikt. Ook wisten we niet hoe serieus wij de dreigementen moeten nemen, die toch een zeer opruiend karakter hadden.

Waarom het ene wel en het andere niet?

Complete schande dit. Waar is de rechtspraak?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195056246
Het ziet er niet goed uit voor de pro pieten. Het wordt steeds erger en erger. Als een continuerende belegering van slecht nieuws en tegenslagen.
West-Melanesia
pi_195056370
Hoe was dat vooroordeel ook alweer over opstaan. en hoe laat is het nu. :)
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056450
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056472
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
waar gaat het eigenlijk over.
het gaat over commentaar op een livestream. dit commentaar zal dan kortstondig te zien zijn totdat het door andere berichten uit het scherm loopt. laat dat in de praktijk 5 tot 10 seconde te zien zijn als ik 't zo goed begrijp.

het puilt namelijk uit van de berichten op dat soort live video's.
en als 4chan meedoet dan kan je helemaal de meest bizarre dingen verwachten

ik ben heel benieuwd naar de rechtszaken van deze reacties
How long does it take for a black woman to take a shit

9 months.

Ik moest lachen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_195056484
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:52 schreef Hathor het volgende:

[..]

How long does it take for a black woman to take a shit

9 months.

Ik moest lachen.
ik ga aangifte doen.
Nee, ik moest ook lachen. herstel; heb me kapot gelachen.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195056511
Artikel 12-procedure van start om Akwasi alsnog te vervolgen

https://www.ad.nl/binnenl(...)vervolgen~a91bc3f9c/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  maandag 14 september 2020 @ 14:59:09 #34
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_195056553
Kan iemand de gedachtegang van het OM nog volgen? Het stinkt toch allemaal de pan uit?!
Moeten ze niet eens de bezem door het OM halen?
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_195056720
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:55 schreef RipCity het volgende:
Artikel 12-procedure van start om Akwasi alsnog te vervolgen

https://www.ad.nl/binnenl(...)vervolgen~a91bc3f9c/
Goede zaak dit ^O^
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  maandag 14 september 2020 @ 15:19:05 #36
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195056838
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:59 schreef Bocaj het volgende:
Kan iemand de gedachtegang van het OM nog volgen? Het stinkt toch allemaal de pan uit?!
Moeten ze niet eens de bezem door het OM halen?
Ja, die kan ik nog volgen. En die stemt me niet al te vrolijk.

Juristen of politici die de situatie in Hongarije of Polen bekritiseren, moeten onderhand gewoon hun bakkes houden en eerst eens orde op zaken stellen in deze karikatuur van een rechtsstaat.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_195056864
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Zonder wrijving geen glans
  maandag 14 september 2020 @ 15:25:44 #38
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_195056929
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:21 schreef Justin_Case het volgende:
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Zwarte piet is nog nooit zo levendig geweest als dit jaar! ^O^
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_195056987
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:21 schreef Justin_Case het volgende:
Hoe moet het nou verder dan? Gaan we dit jaar de zwarte Pieten witwassen? Dat mag ook al niet...
Sinterklaas komt aan op een boot en gaat verder op een paard of de gouden koets.
Zwarte pieten gaan al snoep uitdelende mee met Sinterklaas.

Zwarte piet zal intern aangeduid worden als niet-blanke piet.
Kinderen mogen langs de intocht touwtje trekken aan de haren van mevrouw Gargard.
En er komt een talentenjacht; wie kan het beste Akwasi imiteren. Na elke imitatie dient de deelnemer sorry te zeggen.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195057810
volgens meneer Esajas gaat het goed "met de zaak".
het zijn geen euro's maar hij is er blij mee.

twitter
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_195061059
40k voor die zilveren halloween piet :D (die straks toch weer geschrapt gaat worden :') )

https://www.ed.nl/eindhov(...)0-000-euro~a9890b48/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195061123
quote:
Uit de nu door het college van B en W verstrekte antwoorden komt naar voren dat het Eindhovense Sinterklaas-comit voor het ontwerp een social designer, een communicatieadviseur en een make-up artist heeft ingeschakeld, evenals een vertegenwoordiger van het marketingbureau Eindhoven 24/7.
Jemig :')
pi_195062360
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 20:26 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Jemig :')
10000 euro de man voor een afzichtelijk resultaat.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195064696
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 09:50 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

.... Ja, hij zei sorry, maar dat is toch niet genoeg om onder een oproep tot geweld uit te komen?
Waarom niet?, Grapperhaus kwam met het mantra " sorry" recentelijk nog uit onder een regelrechte moordaanslag met corona op zijn schoonmoeder
pi_195073888
Wat ik net tegenkwam op YouTube...


Zijn bedrijf is gevestigd in Apeldoorn, ik geloof dat hij de landelijke intocht van vorig jaar (die in Apeldoorn plaatsvond) ietwat verkeerd opgevat heeft...

Voor zover ik weet resteren Coole Piet Diego en Stuntelpiet nu nog qua bekende landelijke Zwarte Pieten. Harold (Coole) is natuurlijk al actief sinds 2001 als Zwarte Piet, dus hem zie ik niet zo snel met minder roet op zijn gezicht als al uberhaupt (godzijdank).

[ Bericht 9% gewijzigd door Kaatje2658 op 15-09-2020 18:19:41 ]
Producten met Zwarte Piet (hoera): Verkade, Kruidvat drogisterij | Producten zonder Zwarte Piet (boe): Jumbo supermarkt, PLUS supermarkt (uitzondering: kruidnoten met apart verpakt snoepgoed), HEMA (uitzondering: schuimpjes), ALDI supermarkt
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:20:14 #46
3542 Gia
User under construction
pi_195074412
Gelezen op facebook:

"Als mijn kinderen vragen wat er met zwarte piet gebeurd is, dan vertel ik ze dat Sinterklaas ze heeft ontslagen, omdat ze te lui waren om te werken. Nu heeft hij blanke Pieten in dienst genomen."

En zo wordt het een exclusief blank feestje.
pi_195074780
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:20 schreef Gia het volgende:
Gelezen op facebook:

"Als mijn kinderen vragen wat er met zwarte piet gebeurd is, dan vertel ik ze dat Sinterklaas ze heeft ontslagen, omdat ze te lui waren om te werken. Nu heeft hij blanke Pieten in dienst genomen."

En zo wordt het een exclusief blank feestje.
Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:53:11 #48
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195075049
quote:
Esajas schrijft verder dat de commotie uit extreemrechtse hoek komt en de aandacht afleidt van het echte probleem: institutioneel racisme.
JOOP-taal. Alleen links-radicalen nemen dit serieus.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 15 september 2020 @ 17:56:50 #49
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_195075101
quote:
10s.gif Op maandag 14 september 2020 14:00 schreef Fer_de_Lance het volgende:

[..]

Hoezo, links heeft een dubbele moraal, dat is toch al jaren zo. Vraag maar aan "mijn kinderen zijn geen experiment" femke... dat is nu eenmaal de m.o.
In ieder geval geen geslaagd experiment. Of misschien was het juist de bedoeling dat zoonlief die kant op ging.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 15 september 2020 @ 18:00:19 #50
3542 Gia
User under construction
pi_195075168
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:39 schreef El_Thijs het volgende:


Dus krijgen die kinderen een beeld dat zwarte mensen nooit werken. Top, echt goed bezig ja.
Nou, sommige van die gasten riepen op de Dam op om vooral niet te werken voor een blanke baas.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')