fietsie | zondag 21 juni 2020 @ 20:11 |
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue. Joene serveerde Shortribs: Sarabi serveerde biertjes met buikspek: En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur: En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork: Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger: En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje: Smoke on! [ Bericht 94% gewijzigd door fietsie op 21-06-2020 20:19:28 ] | |
Joene | zondag 21 juni 2020 @ 20:12 |
waar had je die schouder in gemaakt fiets ? | |
fietsie | zondag 21 juni 2020 @ 20:22 |
Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen: In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur.. | |
Joene | zondag 21 juni 2020 @ 20:39 |
deed ik in de weber ook op die manier idd. vandaag had ik plantenspuit met appelciderazijn + appelsap+2 eetlepelsbastardsuiker+lepeltje sambal en dat spoot ik er elk uur op. | |
dimmak | maandag 22 juni 2020 @ 08:12 |
Gister had ik Brittany oesters van de BBQ. Openmaken, eigen gemaakte kruidenboter er op en een minuut of 8 op 250 graden. Smaakte fantastisch. Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt? | |
Lucky_Strike | maandag 22 juni 2020 @ 09:46 |
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook. | |
dimmak | maandag 22 juni 2020 @ 12:16 |
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. | |
Scorpie | maandag 22 juni 2020 @ 12:24 |
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup? | |
Lucky_Strike | maandag 22 juni 2020 @ 12:37 |
Te dik deeg? | |
dimmak | maandag 22 juni 2020 @ 12:46 |
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen. Naar mijn idee precies goed. | |
Lucky_Strike | maandag 22 juni 2020 @ 12:48 |
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit? Anders weet ik het ook niet meer | |
dimmak | maandag 22 juni 2020 @ 13:15 |
Vanaf 150 graden proberen op te stoken met pizzasteen er al in. Toen ik al een lekkere poos op 260 bleef hangen de pizza er maar opgeklapt. Ach, ik probeer het binnenkort wel weer eens met genoeg kolen. | |
Houniet | maandag 22 juni 2020 @ 14:07 |
!! | |
Scorpie | maandag 22 juni 2020 @ 14:36 |
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was... | |
lighted | maandag 22 juni 2020 @ 18:07 |
zon steen is binnen 2min op temperatuur.. | |
investeerdertje | zaterdag 27 juni 2020 @ 13:41 |
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan | |
Houniet | dinsdag 7 juli 2020 @ 18:58 |
Hoe was ie? Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf . Gelukkig hebben we de foto's nog . | |
junkiexp | dinsdag 7 juli 2020 @ 21:36 |
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter? Wil voor een stuk gaan van 2.5kg. Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft. | |
Gripper | dinsdag 7 juli 2020 @ 23:23 |
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes! Je kan ook nog voor een stukje nek gaan? | |
investeerdertje | woensdag 8 juli 2020 @ 11:28 |
Oh nooit op terug gekomen! Lekker! | |
investeerdertje | woensdag 8 juli 2020 @ 11:29 |
Procureur! Dan is het tijd voor een andere slager :-P Maar procureur is varkensnek toch ;-) | |
Welten | woensdag 8 juli 2020 @ 12:07 |
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel. | |
Lucky_Strike | woensdag 8 juli 2020 @ 12:15 |
Lol, burnt ends van frikandel. Waarom ook niet. Ik vind frikandel geen briljante snack verder dus ik denk dat ik deze oversla. Ik zag wel dat er hot dog burnt ends werden genoemd, dat is ook wel een tof idee. @junkiexp Ik vind de ene keer schouder en de andere keer nek lekkerder. Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit. Ik koop wat er voorhanden is. | |
Welten | woensdag 8 juli 2020 @ 14:34 |
Ik vind een frikandel ook niet zo bijzonder maar als leuke snack / borrelhap is die burnt end oprecht wel leuk. Probeer 't eens. | |
junkiexp | donderdag 9 juli 2020 @ 18:45 |
@Gripper @investeerdertje De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo: | |
Poefbank | donderdag 9 juli 2020 @ 19:02 |
Goeie! Nachtje in een natte pekel leggen | |
investeerdertje | donderdag 9 juli 2020 @ 20:29 |
Lekker lekker! Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-P | |
Poefbank | donderdag 9 juli 2020 @ 20:34 |
Nope, badje. | |
investeerdertje | donderdag 9 juli 2020 @ 20:39 |
Ooeeh hoe bereid jij hem? | |
Poefbank | donderdag 9 juli 2020 @ 20:56 |
12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spul | |
junkiexp | donderdag 9 juli 2020 @ 21:23 |
Ik ga hem niet pekelen maar insmeren met een Texas dry rub met o.a. knoflook, zout, peter e.d. | |
Joene | zaterdag 11 juli 2020 @ 13:52 |
Pork Belly Burnt ends morgen. | |
Scorpie | zaterdag 11 juli 2020 @ 14:03 |
Pizza vanavond | |
Joene | zaterdag 11 juli 2020 @ 14:06 |
Vandaag burgertjes | |
Lucky_Strike | zaterdag 11 juli 2020 @ 14:06 |
Hier ook burgers | |
nelisb | zaterdag 11 juli 2020 @ 14:22 |
Kilo tonijn net gehaald. Insmeren met sojasaus,een mix Van wasabi en mayonaise en de zijkanten met sesamzaadjes. Daarbij serveren we sushi rijst van de bbq met sojasaus en sticky bloemkool uit een van de boeken van Jord. | |
junkiexp | zaterdag 11 juli 2020 @ 15:01 |
De procureur ligt er ondertussen een paar uurtjes op, gisteren avond rijkelijk voorzien van SPG rub en vanochtend ook nog een keer: Kokosbriketten met de snake methode en appelhout afgewisseld met kersenhout: En daar ging het varkentje dan: Ondertussen kan ik alles in de gaten houden via de Weber app: Hij mag erop liggen tot kerntemperatuur @ 74 graden of 5 uur, daarna een glaze eroverheen van bbq saus, honing en appelazijn en dan weer een uur of 2 erop. Daarna inpakken met alufolie en dan erop tot kerntemperatuur @ 88 graden. Ben erg benieuwd | |
junkiexp | zaterdag 11 juli 2020 @ 22:19 |
De procureur was na 9 uur en 27 minuten op 88 graden en ik kon er makkelijk een satepriker in steken dus die is wel gaar. Ligt nu even uit te dampen, straks nog een uurtje in de folie en dan pullen. Vond het best een vrij simpel gerecht om te maken voor de eerste keer, weinig omkijken naar Heb nog wel een tijdje in ''de zone'' gehangen maar dat had ik al ergens gelezen dat dit kon gebeuren. Kerntemperatuur liep zelfs 2 graden terug maar met geduld is dat ook weer goed gekomen. | |
Harveo | zaterdag 11 juli 2020 @ 23:32 |
Ziet er goed uit! Heb je er al wat van gehad? | |
junkiexp | zondag 12 juli 2020 @ 00:24 |
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken. Bij nader inzien had de sateprikker er makkelijker in moeten gaan en had een half uurtje extra voor een beter resultaat gezorgd. Ben teveel gefocust geweest op de kerntemperatuur. Maar alle begin is moeilijk en het is zeker niet mislukt, dus dat nemen we mee voor de volgende keer | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 07:13 |
ziet er goed uit hoor! | |
Scorpie | zondag 12 juli 2020 @ 08:12 |
Ik ga eigenlijk nooit lager dan 94 graden met pulled pork, saté prikker gaat er dan heel vaak heel makkelijk doorheen. | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 09:55 |
Zo ik ga blokjes snijden ,de bastard op temp laten komen en dan gaan ze voor 5/6 uur op de bbq! Buikspek blokjes bij de f1. | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 10:30 |
Part 1 | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 10:31 |
lijkt niet veel maar is ruim 1.5 kg | |
Ferdii | zondag 12 juli 2020 @ 11:01 |
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjes | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 11:12 |
Moet toch niet tijdens de start | |
Houniet | zondag 12 juli 2020 @ 13:48 |
Ik zag hem op Tweakers . | |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 13:52 |
Stap 2 , 2 uur doorgaren in boter agave siroop , en lichte bastard suiker | |
Houniet | zondag 12 juli 2020 @ 13:54 |
Lekker man . Goed weer voor. | |
Houniet | zondag 12 juli 2020 @ 13:57 |
| |
Joene | zondag 12 juli 2020 @ 16:29 |
Eindresultaat , hierna opgediend in van die bamboe kanootjes en nee is niet verbrand , foto is donker [ Bericht 6% gewijzigd door Joene op 12-07-2020 16:55:52 ] | |
Rickocum | zondag 12 juli 2020 @ 16:32 |
Gadverdamme wat lekker | |
Lucky_Strike | zondag 12 juli 2020 @ 20:37 |
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard: Biefsaté Bbq worstje Lenteui Gemarineerde courgette Padron pepertjes Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella Watermeloen met feta en munt Spaanse aardappeltjes | |
junkiexp | zondag 12 juli 2020 @ 21:49 |
Hoe vond de straat het? | |
junkiexp | zondag 12 juli 2020 @ 21:50 |
Klopt | |
Lucky_Strike | zondag 12 juli 2020 @ 21:53 |
We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is. | |
junkiexp | zondag 12 juli 2020 @ 21:55 |
Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden | |
Lucky_Strike | zondag 12 juli 2020 @ 21:58 |
Oh Ja, dat is veel logischer zie ik nu. | |
junkiexp | zondag 12 juli 2020 @ 22:14 |
| |
dimmak | maandag 13 juli 2020 @ 08:28 |
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. | |
Houniet | maandag 13 juli 2020 @ 11:27 |
Dat zijn de goede adresjes. | |
dimmak | maandag 13 juli 2020 @ 12:10 |
Het ging trouwens om een bavette. | |
investeerdertje | dinsdag 14 juli 2020 @ 19:06 |
Aah ik snap het verschil wel toen je zei dat je geen BBQ had | |
Lucky_Strike | woensdag 15 juli 2020 @ 19:06 |
Hebben jullie tips voor een goede thermometer? CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke? | |
fietsie | donderdag 16 juli 2020 @ 17:08 |
Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht. Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op. | |
Joene | zondag 19 juli 2020 @ 13:43 |
BierBlik Kippetje straks | |
Glider76 | zondag 19 juli 2020 @ 14:19 |
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small? Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen. Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok. | |
Joene | zondag 19 juli 2020 @ 14:21 |
De werking is exact hetzelfde het probleem zit hem in grote stukken vlees en beperkte hoogte | |
nelisb | zondag 19 juli 2020 @ 14:21 |
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig. 4 hamburgers en hij ligt vol. | |
Glider76 | zondag 19 juli 2020 @ 16:20 |
Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein. Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium. | |
Joene | zondag 19 juli 2020 @ 17:19 |
koop voor dat geld dan een bastard large of een kamado joe | |
Houniet | dinsdag 21 juli 2020 @ 09:28 |
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm. | |
Harveo | dinsdag 21 juli 2020 @ 13:58 |
Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe . | |
Zjoske78 | donderdag 23 juli 2020 @ 09:26 |
Ik heb via mijn werk een voorgegaarde sparerib gekregen. Is deze nog te redden? Was eigenlijk van plan om deze lang te garen op de bbq, maar zie nu dat ie voorgegaard is. | |
dezomervoorbij | donderdag 23 juli 2020 @ 09:50 |
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber. Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk | |
Lucky_Strike | donderdag 23 juli 2020 @ 09:55 |
Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo. Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten | |
Rickocum | donderdag 23 juli 2020 @ 10:20 |
Morgen wat vrindOn langs. 2kg bavette erop pleuren.. Hoop wel dat het een beetje droog blijft. | |
dezomervoorbij | donderdag 23 juli 2020 @ 10:23 |
Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 juli 2020 @ 10:28 |
Absoluut mee oneens. Ik proef het direct als ribben gekookt of gestoomd zijn. Ik lust veel maar van voorgegaarde ribben moet ik echt kokhalzen. Ongeacht de marinade, want daarmee verberg je de smaak van het vlees natuurlijk niet. Ik vind het erg jammer, want dit betekent dat ik bijna nooit ergens ribben kan eten. | |
Zjoske78 | donderdag 23 juli 2020 @ 11:52 |
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo? | |
Xlarge | donderdag 23 juli 2020 @ 12:00 |
dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten. Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen | |
Zjoske78 | donderdag 23 juli 2020 @ 12:23 |
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
| |
Xlarge | donderdag 23 juli 2020 @ 13:19 |
Ik zou geen 2 uur in de folie doen, dat is een proces waarbij best goed wordt doorggegaard. Maar 3 uurtjes zonder folie op 110 , en in het laatste uurtje een keer extra afmoppen (want ik neem aan dat ze ook al gekruid zijn) , dan zullen ze best smaken | |
Houniet | donderdag 23 juli 2020 @ 18:46 |
Kon net, maar is af te raden. Vijf grote echt de max, desondanks was alles goed gelukt. | |
lighted | donderdag 23 juli 2020 @ 19:59 |
Haat voor koken zonder liefde, neem de tijd om het beste eruit te halen. | |
Yankee | vrijdag 31 juli 2020 @ 20:44 |
Vandaag eindelijk de beer can chicken op de weber! Lekker hoor | |
Den_Haag | vrijdag 31 juli 2020 @ 21:47 |
Hier even simpel. Spaanse varkernsspiesjes en marshmallows na | |
Joene | vrijdag 31 juli 2020 @ 22:02 |
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden . | |
Ferdii | vrijdag 31 juli 2020 @ 22:04 |
valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn | |
Joene | vrijdag 31 juli 2020 @ 22:06 |
ik had geen zin om kolen bij te vullen en of vilt te vervangen Met 350+ brand die ook wel schoon gok ik | |
Den_Haag | zaterdag 1 augustus 2020 @ 19:52 |
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen | |
Joene | zaterdag 1 augustus 2020 @ 21:07 |
ik had een aantal low en slow sessies gehad , dan wordt hij best vies | |
fietsie | zondag 2 augustus 2020 @ 13:59 |
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen. Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer. Met m'n eigen varkensrubje. Indirect op de Weber. Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit: Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten. [ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 02-08-2020 16:34:05 ] | |
lighted | zondag 2 augustus 2020 @ 20:03 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 02-08-2020 20:24:33 (Doe normaal) ] | |
dimmak | zondag 2 augustus 2020 @ 20:27 |
Een lekker stuk cote de boeuf had ik vandaag. Foto van het eindproduct vergeet ik altijd te maken, want honger. | |
Kickinalfa | zondag 2 augustus 2020 @ 21:52 |
https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0 In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik | |
fietsie | zondag 2 augustus 2020 @ 21:53 |
Dus dan omzeil je eigenlijk de technische laag door te kiezen door 2 units die bij elkaar horen? | |
Kickinalfa | zondag 2 augustus 2020 @ 21:59 |
Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven. | |
fietsie | zondag 2 augustus 2020 @ 22:02 |
Grote stenen onderin op het kolenrekje, als warmtebuffer, aan 1 zijkant de kolenbakjes naast elkaar, en een lekbak op de stenen. Als ik heeeel low wil leg ik ook nog een grote steen op het rooster waar ook t vlees ligt. Dan krijg ik hem met enige voorbereidingen wel tussen de 130 en 140 schommelend, de hele dag. Meeste effect heeft dan de onderste luchttoevoer. | |
Kickinalfa | zondag 2 augustus 2020 @ 22:09 |
Het is 1 set die je koopt van 2 units. Bij de kleine unit sluit je de thermometers aan en deze geeft ook de temperatuur aan. Deze hangt dus aan/bij de BBQ. Als je bij de BBQ zit hoef je de grote unit in principe niet te gebruiken. Op de grote unit kun je van alles instellen als je wilt en deze toont ook de temperatuur zoals hij van de kleine unit ontvangt (draadloos). Het voordeel is dat je geen gekloot hebt met wifi/bluetooth bereik, en je de grote unit dus ergens kan neerzetten waar je er zicht op hebt. De BBQ staat bij ons achter in de tuin , en voor in de woonkamer bij de tv kan ik gewoon meekijken. Op AliExpress kwam deze variant destijds voor 25 EUR langs, super handig | |
Kickinalfa | zondag 2 augustus 2020 @ 22:12 |
En dan 1 kant de kolenrekjes aan? Die stenen is wel een goede tip. | |
lighted | zondag 2 augustus 2020 @ 22:16 |
al je passie, liefde en tijd erin gestoken.. good job! | |
Joene | maandag 3 augustus 2020 @ 19:29 |
Vandaag risotto uit de dutch oven op de kamado. | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 07:32 |
Ik zoek: Een mooi stuk, niet standaard, vlees om dit weekend te bereiden. Heeft iemand suggesties? | |
nelisb | dinsdag 4 augustus 2020 @ 07:33 |
Bavette | |
br00djekaas54321 | dinsdag 4 augustus 2020 @ 16:25 |
Met het risico om uitgelachen te worden ; in een poging wat kilo's kwijt te raken ben ik calorieën aan het bijhouden, ik merk dat ik daardoor zwaar minder aan 't grillen ben. Met name omdat ik niet zo een eenduidig beeld weet te krijgen van de voedingswaardes van specifieke stukken vlees rauw/bereid. Daarbij komt nog een wet rub om 't rekensommetje wat gecompliceerder te maken. Iemand hier die ervaring heeft met dit soort ongein? | |
dimmak | dinsdag 4 augustus 2020 @ 16:46 |
Genoeg ruimte houden om een grilldag elke week te houden. | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 16:50 |
Het staat in elk BBQ boek tegenwoordig, vind het dus persoonlijk een vrij standaard stukje vlees voor op de Q. Het kan aan mij liggen overigens 🤷♂️ Per stukje vlees kan je de voedingswaarden googlen. Vervolgens per ingrediënt wegen en noteren. Word je vanzelf handig in. Dan weet je voor bereiding al je gewichten Bereiden, totaal wegen. Kan je een percentage bepalen van wat het is geworden, portie pakken wegen en dan uitrekenen wat het in totaal aan voedingswaarde is. | |
Gripper | dinsdag 4 augustus 2020 @ 17:04 |
Zou de bijbehorende bbq lifestyle met biertjes, flink met dressing aangemaakte salades, sausen en aardig wat brood/aardappels om af te toppen niet meer aan die calorieën toevoegen dan wel of geen rub gebruiken... ? Gegrild voedsel is tenslotte bij uitstek een magere en vet-arme bereiding. | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 17:10 |
Ik doe dan iets fout. Te weinig bier, aardappelen en sladressing haha | |
lighted | dinsdag 4 augustus 2020 @ 18:03 |
want, je wilt indruk maken? | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 18:51 |
Zeker, op mijzelf. | |
Den_Haag | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:01 |
yep. Ken het probleem | |
Den_Haag | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:03 |
Kalfs t-bone? Of beefburger van bizonvlees | |
Den_Haag | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:07 |
Of een hele gans? | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:38 |
Dat gaan we nooit opkrijgen maar ga ik zeker even bewaren De t-bone klinkt goed | |
lighted | dinsdag 4 augustus 2020 @ 21:01 |
heel varken | |
investeerdertje | dinsdag 4 augustus 2020 @ 22:51 |
Zou ik ook nog eens willen. Maar laat ik het concreter maken: 2 eters. 😅 | |
lighted | woensdag 5 augustus 2020 @ 07:43 |
lastig, ik zie tegenwoordig zoveel mensen aan de kamado en moeilijke dingen terwijl ze nog niet weten hoe je kolen aansteekt. Zou vooral maken wat je echt lekker vindt, als je een steak kan maakt het daarna niet uit welke.. Misschien porchetta maken? | |
investeerdertje | woensdag 5 augustus 2020 @ 08:59 |
Oh de vaardigheid om het werkelijk te maken maak ik mij bij mijzelf niet zo druk om.;-) Porchetta zal ik aan de directrice voorstellen, erg goede suggestie | |
_VoiD_ | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:38 |
porchetta is inderdaad echt een showstuk. om een beetje te kunnen presenteren heb je wel echt een kilo of anderhalf nodig. Als je een stuk met de lende doet (zoals het hoort) is zelfs anderhalve kilo te klein. dat wordt dan een raar kort rolletje heb ik ervaren. Het is wel een erg vettig stuk vlees, dus je gasten moeten daar wel van houden. vandaar ook de lende erin, dat is puur vlees. | |
dimmak | woensdag 5 augustus 2020 @ 11:46 |
Dit weekend wil ik zelf grillworst proberen te maken. In bijna alle recepten lees ik dat ze de rookworst sous vide garen in water. Maar waarom is dit? Kan ik de worst niet gewoon onder lage temperatuur naar 70 graden brengen en dan afgrillen? | |
Ferdii | woensdag 5 augustus 2020 @ 14:29 |
Ik heb nog een flesje faustino 1 uit 1964 liggen, deze moet komend weekend op, maar daar past wel een erg goed stuk vlees bij. Ik wil iets bijzonders erbij ipv de standaard rundersteak Iemand een suggestie? | |
Erosjuhhh | woensdag 5 augustus 2020 @ 15:18 |
Die sousvide is meer zodat de worst niet kletsnat word. Dus gewoon een beschermzak terwijl je hem kookt. Vervolgens haal je het rookvelletje eraf en dan grill je de worst. In de slagerij tenminste | |
dimmak | woensdag 5 augustus 2020 @ 15:40 |
Ja maar waarom dat koken? Ik kan hem toch ook onder lage temperatuur op de BBQ garen en daarna afgrillen? | |
Erosjuhhh | woensdag 5 augustus 2020 @ 15:43 |
Omdat je een temperatuur makkelijk kan beheersen met sousvide zodat het velletje niet knapt. Je zou het kunnen proberen zoals je het beschrijft. Weet alleen niet of het velletje nog makkelijk verwijderd | |
investeerdertje | woensdag 5 augustus 2020 @ 15:48 |
Het leek mij vooral ook erg smakelijk ;-) ach als ik iets teveel heb dan gaat dat wel naar de buren. Maar een heen varken raak ik dan niet kwijt hehe | |
dimmak | woensdag 5 augustus 2020 @ 15:55 |
Ik maak het klaar in vershoudfolie en laat het dan even stijven in de koelkast. Ik probeer het wel en laat dan wel weten of het gelukt is. | |
Lucky_Strike | woensdag 5 augustus 2020 @ 17:27 |
Graag, ik ben erg benieuwd. | |
Scorpie | donderdag 6 augustus 2020 @ 14:31 |
Tijd om maple cured bacon te maken. Vanavond ff wat standaard meuk bbq-en, dit weekend gaan we wel los met wat leukers, nog even denken wat precies. | |
Den_Haag | donderdag 6 augustus 2020 @ 21:46 |
Morgen hier even cajun dry rub kip voor een Ceasar salade maken | |
RodenCity | vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:10 |
Spareribs liggen hier al te ontdooien op dit moment, om vanavond in de rub te gaan en morgen in 4.5 uur ongeveer te bereiden. | |
Yankee | vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:15 |
Hele kip en bavette net uit de vriezer gehaald | |
dimmak | vrijdag 7 augustus 2020 @ 11:12 |
Vaniddag beginnen met de kipgrillworst. Hoop dat het wat stijft in de koelkast, maar is wel heel slap momenteel. Als de grillworst klaar is gaat er een picanha op. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 7 augustus 2020 @ 15:00 |
Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip? | |
dimmak | vrijdag 7 augustus 2020 @ 19:53 |
Ik had een mix met kip gehakt, kaas, jalepeno, grillworstmix en een dry-rub. Had eigenlijk net wat teveel voor 1 worst. Gewicht kwam uit op 500gr per worst, maar had beter 300/400 gram kunnen zijn. Hij was verder wel geslaagd. Eerst langzaam naar 70 graden brengen en daarna afgrillen. Daarna nog picanha, helaas geen foto gemaakt toen het af was. | |
Spanky78 | vrijdag 7 augustus 2020 @ 20:08 |
Ik vind het maar veel werk met deze hitte. Ik doe alleen salades boven de dertig graden! | |
dimmak | vrijdag 7 augustus 2020 @ 20:13 |
In de schaduw blijven en je goed nat houden. | |
Spanky78 | vrijdag 7 augustus 2020 @ 20:17 |
Goed idee, ik pak er een koude hele weisse bij. Geen trek in bbq, maar als iemand me een stuk vlees komt brengen eet ik het op. 😋 | |
Scorpie | vrijdag 7 augustus 2020 @ 20:52 |
Maple cured bacon voorbereidingen gestart. Over een week het resultaat | |
Den_Haag | vrijdag 7 augustus 2020 @ 22:33 |
Cajun kip was op voordat ik er een foto van kon maken | |
Lucky_Strike | vrijdag 7 augustus 2020 @ 22:58 |
Ik ben erg benieuwd naar dit proces. | |
Yankee | zaterdag 8 augustus 2020 @ 14:50 |
Goede vraag, gisteren in ieder geval niet. Verder wel helemaal top | |
fietsie | donderdag 13 augustus 2020 @ 19:31 |
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best Bloemkool 8 minuten voorgekookt Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben. Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept. Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben. Dan krijg je dit: Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje. Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding. Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen. Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel. Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat: De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek. | |
Blues | donderdag 13 augustus 2020 @ 20:23 |
GROOOTE BTVP | |
Joene | donderdag 13 augustus 2020 @ 21:22 |
heb hem ook wel is overwogen maar ben geen enorme bloemkool fan | |
fietsie | donderdag 13 augustus 2020 @ 21:23 |
Oow ja dan is t denk geen aanrader; hier eten we zeker eens in de twee weken bloemkool, dus was het eens een leuke andere aanpak. | |
Scorpie | donderdag 13 augustus 2020 @ 21:25 |
Pekelen | |
investeerdertje | vrijdag 14 augustus 2020 @ 17:12 |
Sinds vanmorgen vroeg al procureur op de Q liggen. Vanavond kan ik het denk ik opeten | |
Den_Haag | vrijdag 14 augustus 2020 @ 21:55 |
nice! | |
Joene | zaterdag 15 augustus 2020 @ 08:35 |
Rotisserie kopen | |
Scorpie | zaterdag 15 augustus 2020 @ 14:56 |
Kan ook, alhoewel ik met pekelen meer resultaat heb. | |
investeerdertje | zaterdag 15 augustus 2020 @ 18:11 |
Pekelen en gewoon indirect verhitten. Misschien eerst een beetje roken. Altijd goed resultaat idd | |
Joene | zaterdag 12 september 2020 @ 10:53 |
Vanavond dit. | |
fietsie | zaterdag 12 september 2020 @ 18:56 |
Mooi stukkie, is't bips? Wat heb je er mee gedaan? Ik kreeg gister een 1,5kg tomahawk, nog bevroren.. | |
Joene | zaterdag 12 september 2020 @ 21:50 |
Ribstuk / Cote de boeuf , kortom tomahawk zonder bot. Reverse Sear , en pittige rub (mosterdzaad , komijn , pittige paprika , chili vlokken , cayenne peper , grof zeezout , en pepermixje) | |
fietsie | zaterdag 12 september 2020 @ 21:51 |
Klinkt goed. Naar wens en tevredenheid gelukt? | |
Joene | zaterdag 12 september 2020 @ 22:20 |
yep! was nagenoeg perfect , mooi korstje , vet randje goed gesmolten , garing zoals gewenst , kerntemp van 52 graden | |
fietsie | zaterdag 12 september 2020 @ 22:21 |
| |
Joene | zaterdag 12 september 2020 @ 22:23 |
Vaker maken , doet niet onder voor bavette | |
Welten | woensdag 30 september 2020 @ 12:03 |
Een tijd de bbq of kamado niet aangehad maar ik heb wel weer zin om de komende weken wat te gaan grillen. Ik heb nog een stuk dry-aged ribeye in de vriezer, evenals gewoon ribeye, picanha en bavette. Als het van het weekend goed weer is misschien eens een poging wagen. | |
br00djekaas54321 | donderdag 1 oktober 2020 @ 08:30 |
Bij betonnen barbecues kan je vaak spelen met de hoogte van het rooster; zijn er jullie bekend ook "mobiele" barbecues waarbij dit een beetje mogelijk is? | |
Gripper | donderdag 1 oktober 2020 @ 11:05 |
Die ouderwetse hibachi bbq met aan de achterkant dat blokje waar je je rooster op 3 verschillende niveaus in kon steken https://www.blokker.nl/p/(...)ator&utm_term=322887 | |
br00djekaas54321 | donderdag 1 oktober 2020 @ 16:20 |
Niet verkeerd, bedankt voor de suggestie. Tot op heden heb ik de kunst van het beheersen van de temperatuur in een open grill niet onder de knie. Vaak wil ik over het hele oppervlak direct grillen met "medium hitte", maar met verse kolen is het doorgaans iets te heet met een Weber Go Anywhere heb ik het idee. Of ik moet een flinke poos wachten waarna een goede hoeveelheid kolen redelijk op zijn en niet meer het hele oppervlak beslaan. Ik hoopte zo een beetje inspiratie op te doen voor een toevoeging aan de WGA. | |
Gripper | donderdag 1 oktober 2020 @ 16:35 |
Wij hebben denk ik wel 20 jaar met zo'n laag dingetje gebarbeknoeid vroeger op vakantie. Op 2 grote platte stenen natuurlijk om het gras niet te schroeien he! Feu interdit op de camping, maar BBQ-en mocht altijd, zelfs al waren er bosbranden. Als je dan 2 roosters hebt, kun je in de linkerhelft van de bak een heet vuur maken met meer kolen, en rechts een koeler vuur met weinig kooltjes, of de uitgebrande restjes die kant op schuiven en aan de andere kant weer verse kolen bij leggen. En tevens met de hoogte van de roosters variëren inderdaad. | |
br00djekaas54321 | donderdag 15 oktober 2020 @ 17:20 |
Barbecueën op de camping is iets wat ik vooralsnog niet ervaren heb, lijkt me wel sfeervol | |
br00djekaas54321 | donderdag 15 oktober 2020 @ 17:24 |
Iemand enig idee waar we terechtkunnen voor kruidenmixes/rubs zonder zout, als die überhaupt bestaan? Groothandel, supermarkt; overal lijkt er al zout in de rubs te zitten. Wellicht online ergens | |
nelisb | donderdag 15 oktober 2020 @ 17:38 |
Ja die heb ik! No Rubbish heeft zonder zout. https://norubbish.nl/ | |
Rickocum | donderdag 15 oktober 2020 @ 18:05 |
In Groningen ga ik vaak naar de markt, waar ze een giga kraam hebben met kruiden, ook zonder zout. Ga ervan uit dat er vast wel wat speciaalzaken in de steden zijn waar iets soortgelijks is. | |
Gripper | donderdag 15 oktober 2020 @ 20:19 |
Of zelf maken? Even op t potje kijken wat er in zit en dan dat alles minus het zout bij elkaar mikken. | |
Welten | maandag 19 oktober 2020 @ 09:31 |
Gisteren heb ik soep gemaakt van de bbq: puntpaprika's, flespompoenen en bosuitjes gerookt en vervolgens met een liter groentebouillon en wat kruiden gepureerd. Was lekker! Zaterdag met wat vrienden geborreld en voor de hapjes gezorgd, ook van de bbq. Kip honing popcorn, gamba's piri piri, biefstukspiesjes teriyaki, dat soort dingen. Was lekker! De kamado heeft weer lekker staan roken dus. | |
Joene | dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:20 |
Gister hertenstoofpot in de dutchoven | |
Yankee | zaterdag 24 oktober 2020 @ 13:33 |
Gisteren voor het eerst pulled pork gemaakt van procureur, hemels Weber op juiste temperatuur houden ging perfect middels minion | |
br00djekaas54321 | zaterdag 24 oktober 2020 @ 17:31 |
Vind 't wel netjes hoelang jullie de barbecue op de gewenste temperatuur weten te houden. Wat een kolenstarter betreft; waar hangt de rookontwikkeling het meeste van af: de kolen of vooral van de (kwantiteit) aanmakblokjes/wokkels? | |
Joene | zondag 25 oktober 2020 @ 13:06 |
Combi , maar die wokkels geven ook veel af. Ik ben nu aan het kijken naar de one minute lighter | |
Welten | maandag 26 oktober 2020 @ 10:08 |
Ik heb een one minute lighter en wil nooit meer wat anders. Inderdaad is het 'one minute' en je bbq brandt. Ik gebruik meestal een kamado en dan is het erg handig: precies aansteken, de temperatuur laten opkomen. Ideaal. | |
Lucky_Strike | maandag 26 oktober 2020 @ 11:13 |
Weet jij (of iemand anders) of er veel verschil is tussen de One Minute Lighter van The Bastard en andere aanstekers? | |
Welten | maandag 26 oktober 2020 @ 11:30 |
Ik heb er zelf 1 van the Bastard inderdaad. Of er verschil is met andere lighters en zo ja, wat, dat zou ik niet durven zeggen. Ik weet van vrienden dat ze wel eens zo'n goedkoop van de Action (5 euro ofzo) gebruiken of een gasbrandertje. Uiteindelijk draait het volgens mij om hitte creëren, met of zonder vlam. Dan zou normaliter alles wel moeten werken. Ik vond het in ieder geval de aanschaf waard. | |
Lucky_Strike | maandag 26 oktober 2020 @ 11:34 |
Wij hebben er een gehad, van een merk dat Hornbach verkocht. Een fijn ding. Maar hij ging kapot, Hornbach verkoopt hem niet meer dus we hebben ons geld terug gekregen. Nu dus op zoek naar een nieuwe. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 27 oktober 2020 @ 16:47 |
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren? | |
Lucky_Strike | dinsdag 27 oktober 2020 @ 18:01 |
Dat doen wij nooit. | |
Joene | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:34 |
Keren ? waar lees je dat ? | |
Chivaz | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:39 |
Als je hittebron relatief dicht bij het vlees zit dan is het verstandig om het vlees even om te draaien. Maar keren als in onderkant naar boven is echt niet nodig. | |
Den_Haag | dinsdag 27 oktober 2020 @ 21:44 |
Zolang je indirect low&slow doet hoef je nooit te keren. Juist niet. | |
br00djekaas54321 | woensdag 28 oktober 2020 @ 15:41 |
Laat ik maar zeggen dat het voor mij de eerste keer low & slow wordt. Weber i.c.m. "houtskoolring en warmteverdeler". In plaats van te beginnen met aanmaakblokjes in het midden zou ik net zo goed met een starter een paar kolen op temperatuur kunnen laten komen; ik neem aan dat een stuk of vijf volledig ontbrande (kokos)briketten voldoende moeten zijn of ben ik dan te gierig met brandstof? | |
Den_Haag | woensdag 28 oktober 2020 @ 22:21 |
Steek circa 10-12 briketten aan via de starter. Dit is genoeg om je BBQ lange tijd op 100-110 graden te krijgen. Steek je er meteen meer aan, dan zal je merken dat het erg lastig wordt om de temperatuur omlaag te krijgen Van de minion methode | |
Yankee | woensdag 28 oktober 2020 @ 22:25 |
Vind ik best veel, met 6 tot 8 heb je met de minion methode al wel voldoende is mijn ervaring | |
Welten | donderdag 29 oktober 2020 @ 09:54 |
Voor de liefhebbers: bij Black Smoke Rotterdam hebben ze afhaal van, naast kant-en-klare gerechten, mooie stukken vlees en e.d. Tip voor als je in de buurt woont. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 30 oktober 2020 @ 18:31 |
Redenen om wel of niet ribben alvorens het (low & slow) garen apart/individueel te snijden? In principe moet het gewoon kunnen, toch? "Los gesneden" zijn ze hier makkelijker verkrijgbaar, vandaar. | |
Joene | zaterdag 31 oktober 2020 @ 16:26 |
Morgen schichtfleisch uit de dutch oven!0 | |
Joene | zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:00 |
ik koop altijd hele racks of ribfingers maar dat is dan meer snack | |
Den_Haag | maandag 2 november 2020 @ 11:03 |
klopt. Je moet spelen met wat je bbq nodig heeft. | |
Welten | donderdag 5 november 2020 @ 13:07 |
Laatst voor het eerst hert klaargemaakt: hamburger van hert met zeekraal en hertenbiefstuk. Vond het lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. | |
Welten | maandag 23 november 2020 @ 12:43 |
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium. | |
VaderVanJezus | donderdag 26 november 2020 @ 09:04 |
Het begint hier een beetje te kriebelen om eens wat serieuzer te gaan bbqen. Low en slow spreekt mij wel aan, daarom zit ik er aan te denken om een weber smokey mountain aan te schaffen. Iemand ervaring met dit apparaat? | |
Ferdii | donderdag 26 november 2020 @ 10:35 |
Voor de liefhebber | |
Xlarge | donderdag 26 november 2020 @ 13:51 |
Ik was van het weekend nog met een varkensbuik bezig | |
Joene | donderdag 26 november 2020 @ 19:23 |
vuur en rook hebben mooie blackfriday aanbieding | |
br00djekaas54321 | vrijdag 27 november 2020 @ 16:15 |
Op zoek naar een "kruidenstrooier" de kou getrotseerd maar helaas geen resultaat. Heeft iemand een digitaal adresje hiervoor? Kruiden snel en gelijkmatig verspreiden lukt mij niet met m'n klauwen. | |
Ferdii | vrijdag 27 november 2020 @ 18:18 |
| |
br00djekaas54321 | vrijdag 27 november 2020 @ 21:06 |
Prima techniek. Mooi stuk steak heeft eigenlijk niet meer dan zout nodig, zou ik zeggen. | |
Welten | maandag 30 november 2020 @ 11:44 |
Uiteindelijk via Bol.com een mooie gevonden. Afgelopen zaterdag direct rendang gemaakt en gisteren gegeten, was echt heerlijk! Zaterdag ook nog bavette caveman-style gedaan met puree van pastinaak en zoete puntpaprika. Heerlijk gegeten. | |
Houniet | donderdag 24 december 2020 @ 11:06 |
dimmak | donderdag 24 december 2020 @ 11:16 |
Ik zoek een goede thermometer. Ik heb al eentje met app voor low en slow, maar ik zoek een goede instant read. | |
nelisb | donderdag 24 december 2020 @ 14:11 |
Ik heb de CookPerfect gekocht maandag. Draadloos. WiFi, Bluetooth. Meet op 4 punten het vlees en de dome. | |
dimmak | woensdag 30 december 2020 @ 06:23 |
Ik heb de Inkbird IHT-1P gekocht bij Amazon. Nu met 40% korting als je de coupon aan klikt. Kwam uit op ¤ 18,48 inclusief verzenden, dus wel een mooie prijs. | |
br00djekaas54321 | zondag 3 januari 2021 @ 16:21 |
Iemand een indicatie hoe lang het ongeveer duurt om lamsschouder met een hitte van ~120°C naar een kerntemperatuur van ~95°C te brengen, zonder het wikkelen in folie of iets dergelijks? Ongetwijfeld verschilt het sterk per schouder, maar goed. | |
Chivaz | zondag 3 januari 2021 @ 16:39 |
Ik heb nooit de temp gemeten maar een lamsbout laat ik rond de 4 uur op de bbq met een temp van rond de 120/130 graden. Tot nu toe was het vlees altijd mooi gaar en behoorlijk sappig. | |
br00djekaas54321 | zondag 10 januari 2021 @ 23:25 |
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees? | |
Red_85 | maandag 11 januari 2021 @ 14:45 |
Zeker hebben die een ander effect! Gebruik zo vaak geen rookhout. Vooral bij gekruide kip (heel, half, poten) en heb het ook een paar keer achterwegen gelaten bij spareribs. De 'smaak' van het vuur voegt zelf ook veel toe. Lang niet altijd heb je rookhout nodig, al zorgt het wel voor een extra (grote) dimensie. Maar ook niet bij alles. Maak soms wel eens lasagne, aardappels of andere dingen die je 'gewoon' ook in de oven kan doen, maar van de bbq komt het er toch altijd lekkerder af dan uit de oven. Puur omdat die vuursmaak er in zit. | |
dimmak | donderdag 25 februari 2021 @ 14:38 |
Nu de temperaturen weer oplopen is het tijd om mijn kamado van stal te halen. Wat doen jullie de eerste keer? Even goed doorfikken? Ik zag dat ik hem niet goed schoon op stalling heb gezet. | |
Houniet | vrijdag 26 februari 2021 @ 13:00 |
Effe alles op max en met de borstel boenen. Geen zeep ofzo. | |
Scorpie | vrijdag 26 februari 2021 @ 13:05 |
Dat dus. Ff nuclear gaan met je kamado en alles kan er weer tegenaan. | |
Houniet | vrijdag 26 februari 2021 @ 13:07 |
En dus vooral geen Dasty of andere nasty shit om je bbq te ontvetten. Hoog, hoger hoogst! | |
Lucky_Strike | vrijdag 26 februari 2021 @ 13:10 |
Wij gaan zondag ook weer eens voor een gril om het goede weer te vieren. In de winter houden we het toch meer bij low and slow en pizza. | |
Ferdii | vrijdag 26 februari 2021 @ 14:03 |
Hier gaat gewoon dasty op het rooster, ff 15 min laten intrekken en daarna natuurlijk heel goed afspoelen/schrobben waar nodig blijft niks achter, rooster blinkend schoon de kamado zelf niks mee doen, behalve eerste keer hard opstoken, brand je vanzelf alle schimmel ed weg | |
Yankee | maandag 1 maart 2021 @ 19:37 |
Wat zijn jullie ervaringen met een brisket op de Weber? Ik heb een brisket van 1100gr en ben onder andere benieuwd naar wat ongeveer de bereidingstijd zal zijn | |
Houniet | dinsdag 2 maart 2021 @ 10:57 |
Uurtje of 8. Wat wil je maken? | |
Yankee | dinsdag 2 maart 2021 @ 11:15 |
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties? | |
Houniet | dinsdag 2 maart 2021 @ 11:51 |
Dit is echt hufter proof . https://www.weber.com/NL/(...)rs/weber-175674.html En ik zou gewoon eens wat YouTube filmpjes erbij pakken, doe ik ook altijd. Erg handig om te kijken wat voor ideeën mensen hebben. | |
Yankee | dinsdag 2 maart 2021 @ 19:47 |
Eens even kijken of het deze week al gaat worden | |
Houniet | zaterdag 6 maart 2021 @ 09:37 |
En hoe ging het? | |
Yankee | zaterdag 6 maart 2021 @ 10:39 |
Redelijk okay. Met de minion methode temperatuur wel goed constant kunnen houden. Had alleen niet voldoende briketten direct geplaatst, dus toen ik weer thuis kwam van 2,5 u mountainbiken stond de bbq uit Vlees was toen 47 graden, is gezakt tot 40 en vervolgens bij 65 ingepakt. Daarna nog dikke drie uur tot de 90. Wat ik niet goed heb gedaan is het vochtig maken van het vlees, daardoor eigenlijk net iets te droog. Smaak verder wel perfect. Kortom weer een hoop geleerd | |
Welten | zondag 7 maart 2021 @ 13:58 |
Gisteren Lomo al trapo op de bbq gemaakt. Was goud. | |
Ace1 | zondag 7 maart 2021 @ 20:53 |
Vochtig maken van buitenkant wordt je vlees niet sappiger van. | |
Houniet | woensdag 10 maart 2021 @ 14:11 |
Volgende keer snake proberen. | |
Yankee | woensdag 10 maart 2021 @ 19:51 |
Will do | |
Harveo | dinsdag 23 maart 2021 @ 17:42 |
Nou, Na 2 jaar dubben eindelijk een kamado aangeschaft . Heb mijn weber veel gebruikt ook met slow cooking maar kamado is dat natuurlijk beter te doen. Had 'm al 3 weken maar vandaag pas in elkaar gezet omdat ik zelf een tafel wilde maken. Dit is allemaal gelukt dus nu kunnen we gaan koken! Wat was voor jullie het eerste stukje vlees of vis op de bbq? Denk dat ik voor spareribs ga de eerste keer! | |
Houniet | woensdag 24 maart 2021 @ 09:10 |
Nice. Foto van de tafel droppen altijd leuk. Hier ook spareribs, en qua vis zalm. Met Pasen gaat ie weer aan, laatste keer was afgelopen weekend, moinkballs . | |
Welten | woensdag 24 maart 2021 @ 09:23 |
Ik deed de eerste paar keer wat low&slow zoals ribeye en entrecote roken. Da's misschien nog wel simpeler dan spareribs. | |
Houniet | vrijdag 26 maart 2021 @ 08:56 |
Gisteren weer wat rubs besteld . Van het weekend weer aan en met Pasen 2 keer. | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:11 |
Morgen ga ik voor het eerst wedstrijd pulled pork van het recept van Noskos maken. Ben benieuwd of hij inderdaad in 9 uur klaar is! | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:14 |
Je kan dan inderdaad net zo goed een oven gebruiken. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat houtskool/briketten nagenoeg geen extra smaak afgeven. Je reinste gelul. | |
Ferdii | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:18 |
waarom zou je zonder rookhout oid willen bbqen? | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:25 |
Als je gaat grillen kan dat natuurlijk prima. Maar indirect slow zonder rookhout slaat als een lul op een drumstel. | |
Houniet | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:39 |
Gisteren dus voor het eerst iets van Noskos besteld. Hoe laat gaat de bbq aan? | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:49 |
Vanavond ga ik het vlees injecteren en rubben, en ga ik vast de snake klaarleggen. Dan denk ik dat ik morgen om uur of 8 de fire starter aanzet, dan zou ik om 9 uur de BBQ wel op een constante tempratuur moeten hebben en kan het vlees er op. | |
Houniet | vrijdag 26 maart 2021 @ 09:52 |
Geweldig. En qua weer, staat de BBQ droog? | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 10:01 |
Indien het gaat regenen (wat ze volgens mij wel verwachten) rol ik de zonwering een stukje uit zodat hij net droog staat. Wat ben jij van plan te gaan maken? | |
Houniet | vrijdag 26 maart 2021 @ 10:17 |
Drumsticks. Met Pasen picanha en spareribs. | |
Red_85 | vrijdag 26 maart 2021 @ 10:32 |
Geen idee waar jij naar toe gaat, maar met indirecte hitte bbq ik heel vaak. Kippen en dat soort zonder rook hout. Zelden direct boven de kolen en heb toch de 'vuur'smaak. | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 12:09 |
Dan zou je je bbq-techniek toch eens ernstig moeten gaan nazien. Die 'vuur'smaak ( ) komt van het karamelliseren van het vlees op het grillrandje. Heeft helemaal niets met het houtskool zelf te maken. | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 12:09 |
Lekker hoor! | |
Red_85 | vrijdag 26 maart 2021 @ 14:22 |
Wat jij wil joh. Het is goed met je. | |
Scorpie | vrijdag 26 maart 2021 @ 14:41 |
Vlees karameliseren? Je bedoelt de suikers in het vlees neem ik aan. | |
AToontje87 | vrijdag 26 maart 2021 @ 14:50 |
| |
Scorpie | vrijdag 26 maart 2021 @ 14:57 |
Tut tut niet zo betuttelend. | |
Yankee | vrijdag 26 maart 2021 @ 21:36 |
BBQ of oven, wat is dit voor een debiele discussie?! BBQ | |
Harveo | zondag 28 maart 2021 @ 13:35 |
Het is een beenhammetje geworden. Kwam het tegen, redelijk snel en eenvoudig. Hier een foto van de tafel!
[ Bericht 5% gewijzigd door Harveo op 28-03-2021 14:51:40 (Afbeelding werkt niet. Link in spoiler) ] | |
Rickocum | zondag 28 maart 2021 @ 17:51 |
Hoe kijken jullie tegen diepvries vlees aan? Ik zie bijvoorbeeld vlees voorbij komen wat ingevroren is. Merk je dat het vlees gevroren heeft? Uiteraard een dag vantevoren in de koelkast doen? | |
AToontje87 | zondag 28 maart 2021 @ 19:24 |
| |
AToontje87 | zondag 28 maart 2021 @ 19:25 |
Hoe waren de drumsticks? | |
AToontje87 | zondag 28 maart 2021 @ 19:26 |
Ligt helemaal aan de wijze waarop het ingevroren is. Hoe sneller het invriest, hoe beter het is. Als het goed ingevroren is, is het gewoon helemaal prima. | |
Houniet | zondag 28 maart 2021 @ 19:58 |
Heerlijk weer. Rack werkt goed, via Alie op de kop getikt. Kan je 12 sticks inhangen. | |
Houniet | zondag 28 maart 2021 @ 19:58 |
Nice man. | |
Lucky_Strike | zondag 28 maart 2021 @ 20:16 |
Wij eten bijna alleen diepvriesvlees. Zo kopen we het bij de vleesboerderij. | |
Rickocum | zondag 28 maart 2021 @ 22:21 |
Goed om te horen! Dan ga ik sowieso een vriezer erbij kopen deze lente. Is wel handig dat ik dan meteen ladingen hier kan opslaan. | |
Moass | zondag 28 maart 2021 @ 22:28 |
Iemand tips voor kalfsoester van de bbq? | |
PdeHoog | maandag 29 maart 2021 @ 09:41 |
Goedemorgen Sinds een weekje of zo in het bezit van een mooie Big Green Egg Large. Eerste keer wat simpels gedaan met hamburgers en kippedijen en gister kabeljauwfilet op maple rookplankjes en gepofte aardappelen. Voor komend weekend staan er spareribs op het programma Dit wordt een leuke zomer | |
Red_85 | maandag 29 maart 2021 @ 13:55 |
Als je het verschil niet proeft of iets uit de oven of van de bbq is gekomen, dan kun je beter je bbq op marktpflatz zetten. | |
Houniet | woensdag 31 maart 2021 @ 08:42 |
Nice, welkom . Voor de eerste keer ribs maken? | |
Houniet | woensdag 31 maart 2021 @ 08:42 |
Geen idee, wat wil je weten. | |
PdeHoog | woensdag 31 maart 2021 @ 18:45 |
Ja. Iig op de BGE. Ik deed dat voorheen in de slowcooker dus ben benieuwd. Vanavond liggen er spontaan drumsticks op iig | |
Rickocum | woensdag 31 maart 2021 @ 20:04 |
Even een diepvries aangeschaft voor al het vlees wat ik ga kopen Nu al voorpret. | |
Joene | zondag 4 april 2021 @ 15:09 |
Porchetta vandaag! en gister pulled chicken van kippendij. | |
Harveo | zondag 4 april 2021 @ 17:05 |
Lekker, kippendijen altijd beter dan de filets! Op dit moment een hele kip opliggen in een gietijzeren pan met uien, courgette en paprika. Heb nog beetje moeite met temperatuur goed regelen, nog veel oefenen dus. | |
PdeHoog | zondag 4 april 2021 @ 19:55 |
Gister baby back ribben op de bge gehad. Met een rub van Smokey Goodness. Twee uur normaal met een blokje appelhout erbij en daarna 2-2,5 ingepakt op tussen de 110-150 graden. Ik moet nog een beetje oefenen met de temperatuurcontrole geloof ik Hoewel het redelijk lang goed ging. Ik gebruik nu Big Green Egg houtskool maar dat is dus in ruim 5 uur bijna allemaal opgegaan. Ik wil binnenkort toch eens pulled pork maken maar ik vraag me af hoe ik dat ga doen zonder bij te vullen. Ik merkte wel dat de houtskool allemaal kleine stukjes bevatte. Welke houtskool gebruiken jullie? | |
Joene | zondag 4 april 2021 @ 20:52 |
Ga houtskool proberen verschillende soorten ik ben fan van best charcoal , birch and oak (voor hot and fast) en er is ook een goede variant voor low en slow. Allemaal grote brokken , low en slow doe ik met gemak 10-12 uur met m’n kolen. Vandaag mandje kolen vol met birch en oak en ruim 3,5 uur voor m’n porchetta gebruikt en na schuiven dicht / doven nu nog half mandje over, | |
PdeHoog | zondag 4 april 2021 @ 21:15 |
Zojuist Black Ranch Marabu besteld. Die lijkt goed uit de bus te komen voor Low en Slow Volgende keer deze proberen. | |
Joene | maandag 5 april 2021 @ 09:49 |
Black ranch komt wel veel rook af | |
PdeHoog | maandag 5 april 2021 @ 13:33 |
Hmmm. Dat las ik dan weer niet op de diverse sites, maar we gaan het zien 😎 | |
Welten | woensdag 7 april 2021 @ 09:26 |
Ik gebruik altijd deze. Ik vind ze erg goed: gaan lang mee, trek lange sessies zonder bij te vullen, ontbranden redelijk simpel en geven weinig rook. https://www.vuurenrook.nl(...)t-grade-lump-ch.html | |
dimmak | woensdag 7 april 2021 @ 09:31 |
Ik gebruik deze ook. | |
PdeHoog | woensdag 7 april 2021 @ 09:38 |
Zet ik die ook op de lijst om te proberen Dank voor jullie reactie. | |
Houniet | woensdag 7 april 2021 @ 10:11 |
Idem. | |
Houniet | woensdag 7 april 2021 @ 10:49 |
Harveo | woensdag 7 april 2021 @ 11:25 |
Ziet er goed uit! Heb je hier recept van | |
Houniet | woensdag 7 april 2021 @ 11:46 |
Ingrediënten: Kant-en-klaar Pizzadeeg of zelf deeg maken. Kippendijen Rode ui Mais Paprika BBQ Saus Champignons Geraspte Cheddar, of Parmezaanse kaas Qua groenten kan je zelf de keuze maken Kippendij indirect garen op 160 graden Daarna de pizzabodem vullen met alle ingrediënten Kippendij uit elkaar trekken zoals je met pulled pork doet. Deeg omhoog vouwen en de vorm van een soort boot. Daarna op de steen, indirect op 200/250 graden. Als het deeg krokant is geworden (ongeveer 20 minuten) dan snel opeten . [ Bericht 0% gewijzigd door Houniet op 07-04-2021 15:16:48 ] | |
investeerdertje | woensdag 7 april 2021 @ 15:48 |
Moet je oven wel heet genoeg kunnen worden | |
AToontje87 | woensdag 7 april 2021 @ 16:11 |
Waarom zou hij? Alleen maar moeilijker om de temperatuur te houden. | |
Joene | woensdag 7 april 2021 @ 21:12 |
Hoezo moeilijker om je temperatuur te houden je hoeft het niet op 3/4 plekken aan te maken hè ? Misschien heb ik het verkeerd geleerd maar bij diverse workshops is mij vertelt gebruik altijd een volle kolenmand. | |
nelisb | woensdag 7 april 2021 @ 22:50 |
Op woensdag 7 april 2021 09:26 schreef Welten het volgende:[/b] Ik gebruik altijd deze. Ik vind ze erg goed: gaan lang mee, trek lange sessies zonder bij te vullen, ontbranden redelijk simpel en geven weinig rook. https://www.vuurenrook.nl(...)t-grade-lump-ch.html [/quote] Ah vuurenrook zak, daar ben ik de leverancier van 😍🔥 | |
Houniet | donderdag 8 april 2021 @ 08:52 |
Ja, hoe gaan de zaken @nelisb ? | |
AToontje87 | donderdag 8 april 2021 @ 09:04 |
Dit heeft alles te maken met wat voor BBQ je hebt. Bij een Kamado gebruik je inderdaad houtskool. Normaal houtskool brandt echter een stuk sneller/feller dan briketten. Heb je een kettle, en je wilt low & slow, dan hebben briketten doorgaans absoluut de voorkeur. | |
Houniet | donderdag 8 april 2021 @ 09:51 |
Eensch. | |
Bzzzzt | donderdag 8 april 2021 @ 09:53 |
Ah vuurenrook zak, daar ben ik de leverancier van 😍🔥 [/quote] Deze zakken gebruik ik voor mijn pulled pork! | |
nelisb | donderdag 8 april 2021 @ 19:56 |
Top Corona jaar achter de rug. 60% gegroeid, dit jaar plussen we ook alweer 40% tov Q1 2020. Ik wil nog steeds hier een ledenactie doen. Afhalen in Dronten op een zaterdagochtend ofzo. Versturen van 1-2 zakken past ons bedrijf niet, kost veel meer tijd dan volle pallets versturen. | |
nelisb | donderdag 8 april 2021 @ 20:01 |
Deze zakken gebruik ik voor mijn pulled pork! [/quote] Goed zo 🙏🏻 | |
dimmak | vrijdag 9 april 2021 @ 09:24 |
Wat heb je voor onderneming in Dronten dan als ik vragen mag? | |
Welten | vrijdag 9 april 2021 @ 10:25 |
Leuk, @nelisb! | |
xminator | vrijdag 9 april 2021 @ 11:35 |
Nice, count me in! Verbruik ieder jaar circa 40/50kg houtskool, moet binnenkort weer even wat bestellen. | |
Joene | vrijdag 9 april 2021 @ 12:30 |
ik doe op dit moment kilo of 7 - 10 per week | |
nelisb | vrijdag 9 april 2021 @ 22:33 |
Hi! Wij verkopen alle benodigdheden voor de bbq, behalve voedsel. Houtskool, aanmakers, accessoires, rookhout etc. Wij leveren alle bbq speciaal zaken in Nederland, maar ook o.a. Sligro, Hanos, Makro, Albert Heijn, Aldi, jumbo, Hema en exporteren naar 16 landen. Meestal onder private label, maar ook steeds meer onder ons eigen merk grill fanatics. https://www.instagram.com/grillfanatics/ Grote kans dat iedereen hier wel iets van mijn bedrijf heeft gebruikt. | |
nelisb | vrijdag 9 april 2021 @ 22:34 |
Waar woon je? Wij hebben black wattle, marabu en quebracho altijd op voorraad. | |
Rickocum | zaterdag 10 april 2021 @ 09:15 |
Maar homies with barbecue ...eh....cronies? Hoe ver vantevoren moet ik een bevroren (-18 graden) 2kg homp ribeye in de koelkast (7 graden) douwen voor het ontdooit is, 2 dagen? Een varkenshaasje is een dag later zelfs niet ontdooit | |
Den_Haag | zaterdag 10 april 2021 @ 09:56 |
Kan met de familie denk ik wel wat zakken gebruiken | |
Houniet | zaterdag 10 april 2021 @ 11:20 |
Twee dagen van te voren in de koelkast en een uurtje buiten de koelkast als het er op gaat. | |
Rickocum | zaterdag 10 april 2021 @ 14:19 |
Thanks | |
Harveo | zaterdag 17 april 2021 @ 18:34 |
Vandaag een recept van noskos geprobeerd, Black angus ribfingers. 150 a 160 graden 1 uur en een kwartier, helaas kwamen ze er zwart vanaf. Heb tussendoor 1x op de temperatuur meter van de dome gekeken en die zat op de 170graden. Toen had ik eigenlijk de deksel omhoog moeten trekken en kijken. Naja, het kan dus ook tegen zitten helaas. Nu maar wat te eten bestellen | |
Chivaz | zaterdag 17 april 2021 @ 18:48 |
Dat is balen, de temp was wellicht aan de hoge kant maar ik denk eerder dat je vlees te dicht bij de hittebron zat. |