abonnement Unibet Coolblue
pi_194218384
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218429
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Spoilers!
  donderdag 23 juli 2020 @ 10:20:01 #78
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194218740
Morgen wat vrindOn langs. 2kg bavette erop pleuren..

Hoop wel dat het een beetje droog blijft.
pi_194218797
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:55 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218862
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 10:23 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]

Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Absoluut mee oneens. Ik proef het direct als ribben gekookt of gestoomd zijn. Ik lust veel maar van voorgegaarde ribben moet ik echt kokhalzen. Ongeacht de marinade, want daarmee verberg je de smaak van het vlees natuurlijk niet.
Ik vind het erg jammer, want dit betekent dat ik bijna nooit ergens ribben kan eten.
Spoilers!
pi_194220207
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
pi_194220354
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:52 schreef Zjoske78 het volgende:
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194220765
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:00 schreef Xlarge het volgende:

[..]

dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194221620
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:23 schreef Zjoske78 het volgende:
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
[..]

Ik zou geen 2 uur in de folie doen, dat is een proces waarbij best goed wordt doorggegaard.
Maar 3 uurtjes zonder folie op 110 , en in het laatste uurtje een keer extra afmoppen (want ik neem aan dat ze ook al gekruid zijn) , dan zullen ze best smaken :)
  donderdag 23 juli 2020 @ 18:46:15 #85
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194226631
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 13:58 schreef Harveo het volgende:

[..]

Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .
Kon net, maar is af te raden. Vijf grote echt de max, desondanks was alles goed gelukt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194228009
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Haat voor koken zonder liefde, neem de tijd om het beste eruit te halen.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 20:44:55 #87
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_194344522
Vandaag eindelijk de beer can chicken op de weber! Lekker hoor *O*
.
pi_194345303
Hier even simpel. Spaanse varkernsspiesjes en marshmallows na :)
pi_194345523
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194345557
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:02 schreef Joene het volgende:
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

[ link | afbeelding ]
valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
hardcoholic
pi_194345592
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:04 schreef Ferdii het volgende:

[..]

valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
ik had geen zin om kolen bij te vullen en of vilt te vervangen :D Met 350+ brand die ook wel schoon gok ik
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194358753
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
pi_194359697
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 19:52 schreef Den_Haag het volgende:
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
ik had een aantal low en slow sessies gehad , dan wordt hij best vies :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 2 augustus 2020 @ 13:59:57 #94
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194368781
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.



Indirect op de Weber.



Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:



Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.

[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 02-08-2020 16:34:05 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194374726


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 02-08-2020 20:24:33 (Doe normaal) ]
pi_194375101


Een lekker stuk cote de boeuf had ik vandaag. Foto van het eindproduct vergeet ik altijd te maken, want honger.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194376623
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2020 17:08 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.

Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op.
https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
  zondag 2 augustus 2020 @ 21:53:01 #98
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376648
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
Dus dan omzeil je eigenlijk de technische laag door te kiezen door 2 units die bij elkaar horen?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194376804
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 13:59 schreef fietsie het volgende:
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.

[ afbeelding ]

Indirect op de Weber.

[ afbeelding ]

Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.
Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
  zondag 2 augustus 2020 @ 22:02:55 #100
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376850
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:59 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
Grote stenen onderin op het kolenrekje, als warmtebuffer, aan 1 zijkant de kolenbakjes naast elkaar, en een lekbak op de stenen. Als ik heeeel low wil leg ik ook nog een grote steen op het rooster waar ook t vlees ligt.

Dan krijg ik hem met enige voorbereidingen wel tussen de 130 en 140 schommelend, de hele dag.

Meeste effect heeft dan de onderste luchttoevoer.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')