Goeie! Nachtje in een natte pekel leggenquote:Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje
De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:
[ afbeelding ]
Lekker lekker!quote:Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje
De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:
[ afbeelding ]
Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-Pquote:Op donderdag 9 juli 2020 19:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Goeie! Nachtje in een natte pekel leggen
Nope, badje.quote:Op donderdag 9 juli 2020 20:29 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Lekker lekker!
[..]
Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-P
12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spulquote:
Vandaag burgertjesquote:
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.quote:Op zaterdag 11 juli 2020 23:32 schreef Harveo het volgende:
Ziet er goed uit! Heb je er al wat van gehad?
Ik ga eigenlijk nooit lager dan 94 graden met pulled pork, saté prikker gaat er dan heel vaak heel makkelijk doorheen.quote:Op zondag 12 juli 2020 00:24 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.
Bij nader inzien had de sateprikker er makkelijker in moeten gaan en had een half uurtje extra voor een beter resultaat gezorgd.
Ben teveel gefocust geweest op de kerntemperatuur.
Maar alle begin is moeilijk en het is zeker niet mislukt, dus dat nemen we mee voor de volgende keer
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjesquote:Op zondag 12 juli 2020 09:55 schreef Joene het volgende:
Zo ik ga blokjes snijden ,de bastard op temp laten komen en dan gaan ze voor 5/6 uur op de bbq! Buikspek blokjes bij de f1.
Moet toch niet tijdens de startquote:Op zondag 12 juli 2020 11:01 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjes
Ik zag hem op Tweakers .quote:Op zaterdag 11 juli 2020 15:01 schreef junkiexp het volgende:
De procureur ligt er ondertussen een paar uurtjes op, gisteren avond rijkelijk voorzien van SPG rub en vanochtend ook nog een keer:
[ afbeelding ]
Kokosbriketten met de snake methode en appelhout afgewisseld met kersenhout:
[ afbeelding ]
En daar ging het varkentje dan:
[ afbeelding ]
Ondertussen kan ik alles in de gaten houden via de Weber app:
[ afbeelding ]
Hij mag erop liggen tot kerntemperatuur @ 74 graden of 5 uur, daarna een glaze eroverheen van bbq saus, honing en appelazijn en dan weer een uur of 2 erop.
Daarna inpakken met alufolie en dan erop tot kerntemperatuur @ 88 graden.
Ben erg benieuwd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |