abonnement Unibet Coolblue
  zondag 21 juni 2020 @ 20:11:31 #1
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193728529
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!

[ Bericht 94% gewijzigd door fietsie op 21-06-2020 20:19:28 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193728543
waar had je die schouder in gemaakt fiets ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 20:22:28 #3
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193728642
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 20:12 schreef Joene het volgende:
waar had je die schouder in gemaakt fiets ?
Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:





In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193728852
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 20:22 schreef fietsie het volgende:

[..]

Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
deed ik in de weber ook op die manier idd.
vandaag had ik plantenspuit met appelciderazijn + appelsap+2 eetlepelsbastardsuiker+lepeltje sambal en dat spoot ik er elk uur op.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193733260

Gister had ik Brittany oesters van de BBQ. Openmaken, eigen gemaakte kruidenboter er op en een minuut of 8 op 250 graden.


Smaakte fantastisch. :)

Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193733952
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 08:12 schreef dimmak het volgende:
Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Spoilers!
pi_193735494
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2020 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 12:24:43 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193735583
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193735716
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Te dik deeg?
Spoilers!
pi_193735818
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:24 schreef Scorpie het volgende:
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.

quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Te dik deeg?
Naar mijn idee precies goed.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 12:48:22 #11
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193735830
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]

Naar mijn idee precies goed.
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?

Anders weet ik het ook niet meer :D
Spoilers!
pi_193736125
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?

Anders weet ik het ook niet meer :D
Vanaf 150 graden proberen op te stoken met pizzasteen er al in. Toen ik al een lekkere poos op 260 bleef hangen de pizza er maar opgeklapt.

Ach, ik probeer het binnenkort wel weer eens met genoeg kolen. :)
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 14:07:13 #13
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193736813
*O* !!
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 22 juni 2020 @ 14:36:51 #14
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193737197
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]

Naar mijn idee precies goed.
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193739800
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:36 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
zon steen is binnen 2min op temperatuur..
pi_193814436
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
  dinsdag 7 juli 2020 @ 18:58:19 #17
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193978185
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 13:41 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193980849
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 7 juli 2020 @ 23:23:48 #19
130803 Gripper
Get a grip
pi_193982811
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_193987062
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:

[..]

Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.
Oh nooit op terug gekomen!

Lekker! :D
pi_193987073
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Procureur!
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:23 schreef Gripper het volgende:

[..]

De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Dan is het tijd voor een andere slager :-P Maar procureur is varkensnek toch ;-)
pi_193987631
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:15:37 #23
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193987761
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:07 schreef Welten het volgende:
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:
[..]

Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
Lol, burnt ends van frikandel. Waarom ook niet. Ik vind frikandel geen briljante snack verder dus ik denk dat ik deze oversla. Ik zag wel dat er hot dog burnt ends werden genoemd, dat is ook wel een tof idee.

@junkiexp Ik vind de ene keer schouder en de andere keer nek lekkerder. Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit. Ik koop wat er voorhanden is.
Spoilers!
pi_193990038
Ik vind een frikandel ook niet zo bijzonder maar als leuke snack / borrelhap is die burnt end oprecht wel leuk. Probeer 't eens. ;)
pi_194010198
@Gripper @investeerdertje

De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:



:9 :9
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194010405
quote:
2s.gif Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje

De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:

[ afbeelding ]

:9 :9
Goeie! Nachtje in een natte pekel leggen *)
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194012323
quote:
2s.gif Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje

De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:

[ afbeelding ]

:9 :9
Lekker lekker!

quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 19:02 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Goeie! Nachtje in een natte pekel leggen *)
Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-P
pi_194012416
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 20:29 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Lekker lekker!
[..]

Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-P
Nope, badje.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194012523
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 20:34 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Nope, badje.
Ooeeh hoe bereid jij hem? :)
pi_194012878
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 20:39 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Ooeeh hoe bereid jij hem? :)
12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spul ^O^
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194013484
Ik ga hem niet pekelen maar insmeren met een Texas dry rub met o.a. knoflook, zout, peter e.d.

:Y)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194036113
Pork Belly Burnt ends morgen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 14:03:27 #33
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194036223
Pizza vanavond
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194036257
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 14:03 schreef Scorpie het volgende:
Pizza vanavond
Vandaag burgertjes
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194036261
Hier ook burgers :9
Spoilers!
pi_194036405
Kilo tonijn net gehaald.
Insmeren met sojasaus,een mix Van wasabi en mayonaise en de zijkanten met sesamzaadjes.

Daarbij serveren we sushi rijst van de bbq met sojasaus en sticky bloemkool uit een van de boeken van Jord.
pi_194036855
De procureur ligt er ondertussen een paar uurtjes op, gisteren avond rijkelijk voorzien van SPG rub en vanochtend ook nog een keer:


Kokosbriketten met de snake methode en appelhout afgewisseld met kersenhout:



En daar ging het varkentje dan:



Ondertussen kan ik alles in de gaten houden via de Weber app:



Hij mag erop liggen tot kerntemperatuur @ 74 graden of 5 uur, daarna een glaze eroverheen van bbq saus, honing en appelazijn en dan weer een uur of 2 erop.
Daarna inpakken met alufolie en dan erop tot kerntemperatuur @ 88 graden.

Ben erg benieuwd :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194043557
De procureur was na 9 uur en 27 minuten op 88 graden en ik kon er makkelijk een satepriker in steken dus die is wel gaar.
Ligt nu even uit te dampen, straks nog een uurtje in de folie en dan pullen.

Vond het best een vrij simpel gerecht om te maken voor de eerste keer, weinig omkijken naar :)
Heb nog wel een tijdje in ''de zone'' gehangen maar dat had ik al ergens gelezen dat dit kon gebeuren.
Kerntemperatuur liep zelfs 2 graden terug maar met geduld is dat ook weer goed gekomen.



R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194045015
Ziet er goed uit! Heb je er al wat van gehad?
pi_194045641
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 23:32 schreef Harveo het volgende:
Ziet er goed uit! Heb je er al wat van gehad?
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.
Bij nader inzien had de sateprikker er makkelijker in moeten gaan en had een half uurtje extra voor een beter resultaat gezorgd.
Ben teveel gefocust geweest op de kerntemperatuur.

Maar alle begin is moeilijk en het is zeker niet mislukt, dus dat nemen we mee voor de volgende keer :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194047817
ziet er goed uit hoor!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 12 juli 2020 @ 08:12:57 #42
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194047993
quote:
2s.gif Op zondag 12 juli 2020 00:24 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.
Bij nader inzien had de sateprikker er makkelijker in moeten gaan en had een half uurtje extra voor een beter resultaat gezorgd.
Ben teveel gefocust geweest op de kerntemperatuur.

Maar alle begin is moeilijk en het is zeker niet mislukt, dus dat nemen we mee voor de volgende keer :)
Ik ga eigenlijk nooit lager dan 94 graden met pulled pork, saté prikker gaat er dan heel vaak heel makkelijk doorheen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194048636
Zo ik ga blokjes snijden ,de bastard op temp laten komen en dan gaan ze voor 5/6 uur op de bbq! Buikspek blokjes bij de f1.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194049041
Part 1
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194049052
lijkt niet veel maar is ruim 1.5 kg :D
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194049313
quote:
14s.gif Op zondag 12 juli 2020 09:55 schreef Joene het volgende:
Zo ik ga blokjes snijden ,de bastard op temp laten komen en dan gaan ze voor 5/6 uur op de bbq! Buikspek blokjes bij de f1.
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjes :P
hardcoholic
pi_194049424
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:01 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Wordt haasten, begint al over 5 uurtjes :P
Moet toch niet tijdens de start :)

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 12 juli 2020 @ 13:48:17 #48
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194051267
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 15:01 schreef junkiexp het volgende:
De procureur ligt er ondertussen een paar uurtjes op, gisteren avond rijkelijk voorzien van SPG rub en vanochtend ook nog een keer:
[ afbeelding ]

Kokosbriketten met de snake methode en appelhout afgewisseld met kersenhout:

[ afbeelding ]

En daar ging het varkentje dan:

[ afbeelding ]

Ondertussen kan ik alles in de gaten houden via de Weber app:

[ afbeelding ]

Hij mag erop liggen tot kerntemperatuur @ 74 graden of 5 uur, daarna een glaze eroverheen van bbq saus, honing en appelazijn en dan weer een uur of 2 erop.
Daarna inpakken met alufolie en dan erop tot kerntemperatuur @ 88 graden.

Ben erg benieuwd :)
Ik zag hem op Tweakers :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194051314
Stap 2 , 2 uur doorgaren in boter agave siroop , en lichte bastard suiker
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 12 juli 2020 @ 13:54:39 #50
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194051343
Lekker man :). Goed weer voor.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  zondag 12 juli 2020 @ 13:57:54 #51
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194051384
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:

[..]

Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.

Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194054260
Eindresultaat , hierna opgediend in van die bamboe kanootjes

en nee is niet verbrand , foto is donker


[ Bericht 6% gewijzigd door Joene op 12-07-2020 16:55:52 ]
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 12 juli 2020 @ 16:32:20 #53
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194054389
quote:
99s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:57 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gadverdamme wat lekker :@
  zondag 12 juli 2020 @ 20:37:00 #54
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194058573
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard:
Biefsaté
Bbq worstje
Lenteui
Gemarineerde courgette
Padron pepertjes
Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella
Watermeloen met feta en munt
Spaanse aardappeltjes
Spoilers!
pi_194060656
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 20:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard:
Biefsaté
Bbq worstje
Lenteui
Gemarineerde courgette
Padron pepertjes
Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella
Watermeloen met feta en munt
Spaanse aardappeltjes
Hoe vond de straat het?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194060661
quote:
99s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:48 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik zag hem op Tweakers :).
Klopt :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 12 juli 2020 @ 21:53:21 #57
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194060724
quote:
10s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Hoe vond de straat het?
We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons ;)

En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is.
Spoilers!
pi_194060759
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons ;)

En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is.
Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 12 juli 2020 @ 21:58:00 #59
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194060800
quote:
2s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:55 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden :P
Oh _O- Ja, dat is veel logischer zie ik nu.
Spoilers!
pi_194061080
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh _O- Ja, dat is veel logischer zie ik nu.
:D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194064658
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 13 juli 2020 @ 11:27:00 #62
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194066299
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
Dat zijn de goede adresjes.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194067020
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
quote:
99s.gif Op maandag 13 juli 2020 11:27 schreef Houniet het volgende:

[..]

Dat zijn de goede adresjes.
Het ging trouwens om een bavette. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194089042
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 20:56 schreef Poefbank het volgende:

[..]

12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spul ^O^
Aah ik snap het verschil wel toen je zei dat je geen BBQ had
pi_194103988
Hebben jullie tips voor een goede thermometer?
CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke?
Spoilers!
  donderdag 16 juli 2020 @ 17:08:52 #66
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194115982
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2020 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hebben jullie tips voor een goede thermometer?
CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke?
Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.

Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194158868
BierBlik Kippetje straks
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194159399
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small?

Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen.

Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok.
pi_194159435
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 14:19 schreef Glider76 het volgende:
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small?

Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen.

Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok.
De werking is exact hetzelfde het probleem zit hem in grote stukken vlees en beperkte hoogte
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194159438
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig.
4 hamburgers en hij ligt vol.
pi_194162016
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 14:21 schreef nelisb het volgende:
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig.
4 hamburgers en hij ligt vol.
Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.

Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium.
pi_194163174
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 16:20 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.

Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium.
koop voor dat geld dan een bastard large of een kamado joe
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 09:28:04 #73
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194188143
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194191182
quote:
99s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 09:28 schreef Houniet het volgende:
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm.
Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .
pi_194218116
Ik heb via mijn werk een voorgegaarde sparerib gekregen.
Is deze nog te redden? Was eigenlijk van plan om deze lang te garen op de bbq, maar zie nu dat ie voorgegaard is.
pi_194218384
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218429
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Spoilers!
  donderdag 23 juli 2020 @ 10:20:01 #78
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194218740
Morgen wat vrindOn langs. 2kg bavette erop pleuren..

Hoop wel dat het een beetje droog blijft.
pi_194218797
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:55 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218862
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 10:23 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]

Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Absoluut mee oneens. Ik proef het direct als ribben gekookt of gestoomd zijn. Ik lust veel maar van voorgegaarde ribben moet ik echt kokhalzen. Ongeacht de marinade, want daarmee verberg je de smaak van het vlees natuurlijk niet.
Ik vind het erg jammer, want dit betekent dat ik bijna nooit ergens ribben kan eten.
Spoilers!
pi_194220207
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
pi_194220354
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:52 schreef Zjoske78 het volgende:
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194220765
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:00 schreef Xlarge het volgende:

[..]

dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194221620
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:23 schreef Zjoske78 het volgende:
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
[..]

Ik zou geen 2 uur in de folie doen, dat is een proces waarbij best goed wordt doorggegaard.
Maar 3 uurtjes zonder folie op 110 , en in het laatste uurtje een keer extra afmoppen (want ik neem aan dat ze ook al gekruid zijn) , dan zullen ze best smaken :)
  donderdag 23 juli 2020 @ 18:46:15 #85
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194226631
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 13:58 schreef Harveo het volgende:

[..]

Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .
Kon net, maar is af te raden. Vijf grote echt de max, desondanks was alles goed gelukt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194228009
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Haat voor koken zonder liefde, neem de tijd om het beste eruit te halen.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 20:44:55 #87
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_194344522
Vandaag eindelijk de beer can chicken op de weber! Lekker hoor *O*
.
pi_194345303
Hier even simpel. Spaanse varkernsspiesjes en marshmallows na :)
pi_194345523
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194345557
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:02 schreef Joene het volgende:
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

[ link | afbeelding ]
valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
hardcoholic
pi_194345592
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:04 schreef Ferdii het volgende:

[..]

valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
ik had geen zin om kolen bij te vullen en of vilt te vervangen :D Met 350+ brand die ook wel schoon gok ik
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194358753
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
pi_194359697
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 19:52 schreef Den_Haag het volgende:
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
ik had een aantal low en slow sessies gehad , dan wordt hij best vies :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 2 augustus 2020 @ 13:59:57 #94
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194368781
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.



Indirect op de Weber.



Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:



Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.

[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 02-08-2020 16:34:05 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194374726


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 02-08-2020 20:24:33 (Doe normaal) ]
pi_194375101


Een lekker stuk cote de boeuf had ik vandaag. Foto van het eindproduct vergeet ik altijd te maken, want honger.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194376623
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2020 17:08 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.

Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op.
https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
  zondag 2 augustus 2020 @ 21:53:01 #98
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376648
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
Dus dan omzeil je eigenlijk de technische laag door te kiezen door 2 units die bij elkaar horen?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194376804
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 13:59 schreef fietsie het volgende:
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.

[ afbeelding ]

Indirect op de Weber.

[ afbeelding ]

Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.
Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
  zondag 2 augustus 2020 @ 22:02:55 #100
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376850
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:59 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
Grote stenen onderin op het kolenrekje, als warmtebuffer, aan 1 zijkant de kolenbakjes naast elkaar, en een lekbak op de stenen. Als ik heeeel low wil leg ik ook nog een grote steen op het rooster waar ook t vlees ligt.

Dan krijg ik hem met enige voorbereidingen wel tussen de 130 en 140 schommelend, de hele dag.

Meeste effect heeft dan de onderste luchttoevoer.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')