abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 juli 2020 @ 13:57:54 #51
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194051384
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:

[..]

Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.

Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194054260
Eindresultaat , hierna opgediend in van die bamboe kanootjes

en nee is niet verbrand , foto is donker


[ Bericht 6% gewijzigd door Joene op 12-07-2020 16:55:52 ]
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 12 juli 2020 @ 16:32:20 #53
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194054389
quote:
99s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:57 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gadverdamme wat lekker :@
  zondag 12 juli 2020 @ 20:37:00 #54
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194058573
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard:
Biefsaté
Bbq worstje
Lenteui
Gemarineerde courgette
Padron pepertjes
Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella
Watermeloen met feta en munt
Spaanse aardappeltjes
Spoilers!
pi_194060656
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 20:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard:
Biefsaté
Bbq worstje
Lenteui
Gemarineerde courgette
Padron pepertjes
Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella
Watermeloen met feta en munt
Spaanse aardappeltjes
Hoe vond de straat het?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194060661
quote:
99s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:48 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik zag hem op Tweakers :).
Klopt :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 12 juli 2020 @ 21:53:21 #57
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194060724
quote:
10s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Hoe vond de straat het?
We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons ;)

En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is.
Spoilers!
pi_194060759
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons ;)

En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is.
Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 12 juli 2020 @ 21:58:00 #59
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194060800
quote:
2s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:55 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden :P
Oh _O- Ja, dat is veel logischer zie ik nu.
Spoilers!
pi_194061080
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh _O- Ja, dat is veel logischer zie ik nu.
:D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_194064658
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 13 juli 2020 @ 11:27:00 #62
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194066299
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
Dat zijn de goede adresjes.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194067020
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt. ;(
quote:
99s.gif Op maandag 13 juli 2020 11:27 schreef Houniet het volgende:

[..]

Dat zijn de goede adresjes.
Het ging trouwens om een bavette. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194089042
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 20:56 schreef Poefbank het volgende:

[..]

12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spul ^O^
Aah ik snap het verschil wel toen je zei dat je geen BBQ had
pi_194103988
Hebben jullie tips voor een goede thermometer?
CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke?
Spoilers!
  donderdag 16 juli 2020 @ 17:08:52 #66
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194115982
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2020 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hebben jullie tips voor een goede thermometer?
CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke?
Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.

Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194158868
BierBlik Kippetje straks
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194159399
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small?

Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen.

Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok.
pi_194159435
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 14:19 schreef Glider76 het volgende:
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small?

Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen.

Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok.
De werking is exact hetzelfde het probleem zit hem in grote stukken vlees en beperkte hoogte
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194159438
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig.
4 hamburgers en hij ligt vol.
pi_194162016
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 14:21 schreef nelisb het volgende:
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig.
4 hamburgers en hij ligt vol.
Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.

Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium.
pi_194163174
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 16:20 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.

Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium.
koop voor dat geld dan een bastard large of een kamado joe
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 09:28:04 #73
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194188143
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194191182
quote:
99s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 09:28 schreef Houniet het volgende:
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm.
Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .
pi_194218116
Ik heb via mijn werk een voorgegaarde sparerib gekregen.
Is deze nog te redden? Was eigenlijk van plan om deze lang te garen op de bbq, maar zie nu dat ie voorgegaard is.
pi_194218384
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218429
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Spoilers!
  donderdag 23 juli 2020 @ 10:20:01 #78
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194218740
Morgen wat vrindOn langs. 2kg bavette erop pleuren..

Hoop wel dat het een beetje droog blijft.
pi_194218797
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:55 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als je tegen de smaak van gekookte ribben kan, maak je het jezelf wel makkelijk zo.

Ik lust ook wel weer eens ribben. Maar helaas, we moeten dit weekend picana eten :+
Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_194218862
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 10:23 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]

Wat is de smaak van gekookte ribben? Met een goede marinade kan je zelfs stront nog lekker maken.
Absoluut mee oneens. Ik proef het direct als ribben gekookt of gestoomd zijn. Ik lust veel maar van voorgegaarde ribben moet ik echt kokhalzen. Ongeacht de marinade, want daarmee verberg je de smaak van het vlees natuurlijk niet.
Ik vind het erg jammer, want dit betekent dat ik bijna nooit ergens ribben kan eten.
Spoilers!
pi_194220207
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
pi_194220354
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:52 schreef Zjoske78 het volgende:
Hoe gril he die voorgegaarde dingen dan af? Gewoon een paar minuten per kant erop? Of nog een tijdje in folie ofzo?
dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194220765
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:00 schreef Xlarge het volgende:

[..]

dat voorafgaren is vaak niet zo heel bijzonder lang gedaan. Ze gaan er vanuit dat de meeste consumenten ze inderdaad even afgrillen, en daarna taai opeten.

Die voorgegaarde, kan je best nog wat uurtjes op 110 graden erop leggen, om ze mals te krjgen :)
pi_194221620
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:23 schreef Zjoske78 het volgende:
Ok en dan in folie 2 uurtjes en vervolgens nog op folie (open) een half uurtje ofzo?
[..]

Ik zou geen 2 uur in de folie doen, dat is een proces waarbij best goed wordt doorggegaard.
Maar 3 uurtjes zonder folie op 110 , en in het laatste uurtje een keer extra afmoppen (want ik neem aan dat ze ook al gekruid zijn) , dan zullen ze best smaken :)
  donderdag 23 juli 2020 @ 18:46:15 #85
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_194226631
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 13:58 schreef Harveo het volgende:

[..]

Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .
Kon net, maar is af te raden. Vijf grote echt de max, desondanks was alles goed gelukt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_194228009
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:50 schreef dezomervoorbij het volgende:
Lekker 3 kilo spareribs gehaald om te koken in een cola marinade en daarna af te grillen op m'n weber.

Ik weet dat koken not done is in BBQ land, maar fuck it hoor. Je krijgt van die overheerlijke malse ribbetjes en het afgrillen op de barbecue ingesmeerd met een heerlijke marinade maakt het alsnog goddelijk O+
Haat voor koken zonder liefde, neem de tijd om het beste eruit te halen.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 20:44:55 #87
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_194344522
Vandaag eindelijk de beer can chicken op de weber! Lekker hoor *O*
.
pi_194345303
Hier even simpel. Spaanse varkernsspiesjes en marshmallows na :)
pi_194345523
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194345557
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:02 schreef Joene het volgende:
Na het bbqen (burgers) en ribs , even de Q schoonbranden .

[ link | afbeelding ]
valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
hardcoholic
pi_194345592
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:04 schreef Ferdii het volgende:

[..]

valt nog best mee, had hem tijdje geleden op de kamado op 450 graden, toen kneep ik hem wel even of hij hier bestand tegen zou zijn :D
ik had geen zin om kolen bij te vullen en of vilt te vervangen :D Met 350+ brand die ook wel schoon gok ik
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194358753
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
pi_194359697
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 19:52 schreef Den_Haag het volgende:
Hier werd hij vanzelf schoon. Even ribeye grillen. Werkt toch het beste op max vermogen
ik had een aantal low en slow sessies gehad , dan wordt hij best vies :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 2 augustus 2020 @ 13:59:57 #94
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194368781
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.



Indirect op de Weber.



Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:



Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.

[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 02-08-2020 16:34:05 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194374726


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 02-08-2020 20:24:33 (Doe normaal) ]
pi_194375101


Een lekker stuk cote de boeuf had ik vandaag. Foto van het eindproduct vergeet ik altijd te maken, want honger.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194376623
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2020 17:08 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.

Met name de wens dat het ding zich niet bemoeit met de netwerk-kant van zaken leverde me van (voornamelijk Amerikaanse sites) toch wat vraagtekens op.
https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
  zondag 2 augustus 2020 @ 21:53:01 #98
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376648
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

https://www.amazon.nl/The(...)rbecue/dp/B01GE77QT0

In heb er zo, werkt zonder wifi en heeft tenminste een fatsoenlijk bereik
Dus dan omzeil je eigenlijk de technische laag door te kiezen door 2 units die bij elkaar horen?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194376804
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 13:59 schreef fietsie het volgende:
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.

[ afbeelding ]

Indirect op de Weber.

[ afbeelding ]

Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.
Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
  zondag 2 augustus 2020 @ 22:02:55 #100
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_194376850
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:59 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Hoe doe jij dat met de Weber? Ik heb de kolenmandjes aan beide zijdes maar het vasthouden van een stabiele temperatuur likt mij nooit. Om die 5/10 minuten kloten met de schuiven.
Grote stenen onderin op het kolenrekje, als warmtebuffer, aan 1 zijkant de kolenbakjes naast elkaar, en een lekbak op de stenen. Als ik heeeel low wil leg ik ook nog een grote steen op het rooster waar ook t vlees ligt.

Dan krijg ik hem met enige voorbereidingen wel tussen de 130 en 140 schommelend, de hele dag.

Meeste effect heeft dan de onderste luchttoevoer.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')