quote:Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:
[..]
Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf . Gelukkig hebben we de foto's nog .
Hoe vond de straat het?quote:Op zondag 12 juli 2020 20:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ons eten was een beetje veel. Alles gegrild uiteraard:
Biefsaté
Bbq worstje
Lenteui
Gemarineerde courgette
Padron pepertjes
Bruschetta met courgette, kappertjes en mozzarella
Watermeloen met feta en munt
Spaanse aardappeltjes
We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van onsquote:
Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelhedenquote:Op zondag 12 juli 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
We wonen in een buitengebied dus niemand heeft last van ons
En we hebben er een hekel aan om steeds heen en weer te lopen dus we zorgen dat alles tegelijk klaar is.
Oh Ja, dat is veel logischer zie ik nu.quote:Op zondag 12 juli 2020 21:55 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer dat ik dacht dat de hele straat was komen eten gezien de hoeveelheden
quote:Op zondag 12 juli 2020 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh Ja, dat is veel logischer zie ik nu.
Dat zijn de goede adresjes.quote:Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt.
quote:Op maandag 13 juli 2020 08:28 schreef dimmak het volgende:
Voor het eerst sinds jaren liep ik weer eens over de markt in ons dorp en toevallig liep ik tegen een kraampje van een boer aan die zijn eigen vlees verkocht. 1,1kg voor 20 euro, knappe prijs en smaakte verder ook super. Helaas geen foto's gemaakt.
Het ging trouwens om een bavette.quote:
Aah ik snap het verschil wel toen je zei dat je geen BBQ hadquote:Op donderdag 9 juli 2020 20:56 schreef Poefbank het volgende:
[..]
12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spul
Dank, want het is geen eenvoudige zoektocht.quote:Op woensdag 15 juli 2020 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hebben jullie tips voor een goede thermometer?
CUL / BBQ / Steenoven vleesthermometer met WiFi; welke?
De werking is exact hetzelfde het probleem zit hem in grote stukken vlees en beperkte hoogtequote:Op zondag 19 juli 2020 14:19 schreef Glider76 het volgende:
Zijn er mensen hier die ervaring hebben met een Big Green Egg Small?
Ik kan deze met onderstel nieuw op een veiling kopen voor 570 euro. Dat is niet duur in vergelijking met de normale winkelprijzen.
Maar werkt de small net zo goed als een big of medium? Wat betreft aantal personen zal het hooguit voor max 4 personen zijn dus wat dat betreft is een small volgens de site wel ok.
Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.quote:Op zondag 19 juli 2020 14:21 schreef nelisb het volgende:
Een small voor 4 personen vind ik persoonlijk wel weinig.
4 hamburgers en hij ligt vol.
koop voor dat geld dan een bastard large of een kamado joequote:Op zondag 19 juli 2020 16:20 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Nou hoeven er geen kilo's vlees tegelijk op, maar een keer een braadstuk van een kilo, of zo'n rack spare ribs, is dat al wat te klein.
Zelf dacht ik zelf ook eerder aan de BGE Medium.
Gaat dat wel passen? Op mijn kleine weber had ik aan 2kg niet veel ruimte over. Ik gebruikte zo'n ikea rekje om ze in te doe .quote:Op dinsdag 21 juli 2020 09:28 schreef Houniet het volgende:
Morgen 6 KG spareribs, ben benieuwd nog nooit zoveel gemaakt op een Weber 57cm.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |