Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:quote:
deed ik in de weber ook op die manier idd.quote:Op zondag 21 juni 2020 20:22 schreef fietsie het volgende:
[..]
Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.quote:Op maandag 22 juni 2020 08:12 schreef dimmak het volgende:
Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.quote:Op maandag 22 juni 2020 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.
Te dik deeg?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.quote:Op maandag 22 juni 2020 12:24 schreef Scorpie het volgende:
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Naar mijn idee precies goed.quote:
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]
Naar mijn idee precies goed.
Vanaf 150 graden proberen op te stoken met pizzasteen er al in. Toen ik al een lekkere poos op 260 bleef hangen de pizza er maar opgeklapt.quote:Op maandag 22 juni 2020 12:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?
Anders weet ik het ook niet meer
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...quote:Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]
Naar mijn idee precies goed.
zon steen is binnen 2min op temperatuur..quote:Op maandag 22 juni 2020 14:36 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
Hoe was ie?quote:Op zaterdag 27 juni 2020 13:41 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.
Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Oh nooit op terug gekomen!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:
[..]
Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf . Gelukkig hebben we de foto's nog .
Procureur!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.
Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Dan is het tijd voor een andere slager :-P Maar procureur is varkensnek toch ;-)quote:Op dinsdag 7 juli 2020 23:23 schreef Gripper het volgende:
[..]
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
Lol, burnt ends van frikandel. Waarom ook niet. Ik vind frikandel geen briljante snack verder dus ik denk dat ik deze oversla. Ik zag wel dat er hot dog burnt ends werden genoemd, dat is ook wel een tof idee.quote:Op woensdag 8 juli 2020 12:07 schreef Welten het volgende:
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:
[..]
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
Goeie! Nachtje in een natte pekel leggenquote:Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje
De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:
[ afbeelding ]
Lekker lekker!quote:Op donderdag 9 juli 2020 18:45 schreef junkiexp het volgende:
@:Gripper @:investeerdertje
De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:
[ afbeelding ]
Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-Pquote:Op donderdag 9 juli 2020 19:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Goeie! Nachtje in een natte pekel leggen
Nope, badje.quote:Op donderdag 9 juli 2020 20:29 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Lekker lekker!
[..]
Je bedoelde injecteren mag ik hopen? :-P
12/24 uur in natte pekel met wat laurier, kruidnagel, peperkorrels, steranijs en kaneelstokje. Vervolgens droog maken (bij voorkeur ‘s ochtends), peper en zout (kalm met de zout). Insmeren met mosterd en dan in folie wikkelen(dan kan je hem ‘s avonds gebruiken) Ik heb zelf geen bbq dus ik bak het in een pan met ruim boter en een takje tijm/rozemarijn. Daarna verder garen in de oven op 160graden. Ondertussen de boter uit de pan gieten om een klein beetje over te houden zodat je daar een uitje met wat knoflook in kan zweten. Dan afblussen met vieux of whisky, scheut ketchup, bruine suiker, theelepel gerookte paprika, theelepel zoete paprika, honing, ketjap en witte wijnazijn. Dan heb je meteen je saus, en je kan het nekje een aantal keren glaceren met dat spulquote:
Vandaag burgertjesquote:
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.quote:Op zaterdag 11 juli 2020 23:32 schreef Harveo het volgende:
Ziet er goed uit! Heb je er al wat van gehad?
Ik ga eigenlijk nooit lager dan 94 graden met pulled pork, saté prikker gaat er dan heel vaak heel makkelijk doorheen.quote:Op zondag 12 juli 2020 00:24 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Jazeker, de smaak is prima en het was redelijk goed te pullen alleen ik heb wel wat droge stukken.
Bij nader inzien had de sateprikker er makkelijker in moeten gaan en had een half uurtje extra voor een beter resultaat gezorgd.
Ben teveel gefocust geweest op de kerntemperatuur.
Maar alle begin is moeilijk en het is zeker niet mislukt, dus dat nemen we mee voor de volgende keer
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjesquote:Op zondag 12 juli 2020 09:55 schreef Joene het volgende:
Zo ik ga blokjes snijden ,de bastard op temp laten komen en dan gaan ze voor 5/6 uur op de bbq! Buikspek blokjes bij de f1.
Moet toch niet tijdens de startquote:Op zondag 12 juli 2020 11:01 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wordt haasten, begint al over 5 uurtjes
Ik zag hem op Tweakers .quote:Op zaterdag 11 juli 2020 15:01 schreef junkiexp het volgende:
De procureur ligt er ondertussen een paar uurtjes op, gisteren avond rijkelijk voorzien van SPG rub en vanochtend ook nog een keer:
[ afbeelding ]
Kokosbriketten met de snake methode en appelhout afgewisseld met kersenhout:
[ afbeelding ]
En daar ging het varkentje dan:
[ afbeelding ]
Ondertussen kan ik alles in de gaten houden via de Weber app:
[ afbeelding ]
Hij mag erop liggen tot kerntemperatuur @ 74 graden of 5 uur, daarna een glaze eroverheen van bbq saus, honing en appelazijn en dan weer een uur of 2 erop.
Daarna inpakken met alufolie en dan erop tot kerntemperatuur @ 88 graden.
Ben erg benieuwd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |