-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:32 |
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten In een ruimte die daarvoor gebouwd is. Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten of zelfs met je date of vriendin. De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren. Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar Daarnaast verwacht ik dat de horeca hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk het hoofd boven water houden ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen. [ Bericht 3% gewijzigd door -Chakotay- op 14-05-2020 11:44:50 ] | |
RTR | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:33 |
Aah ts heeft weer eens zijn 'gezonde verstand' gebruikt | |
BasEnAad | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:35 |
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten. | |
-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:38 |
klopt, maar ik verwacht wel dat restaurants voorzorgsmaatregelen hebben genomen | |
Nieuwschierig | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:39 |
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat. Eigens schuld van de terras-ratten | |
Da_Sandman | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:40 |
meer plek voor echte horecaliefhebbers. | |
herverwijderd | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:40 |
Spreek je nou voor jezelf of voor iedereen? Je tt spreekt je ts tegen | |
herverwijderd | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:41 |
Ik kan me trouwens wel voorstellen dat het niet rendabel is voor horecazaken om voor een relatief klein aantal mensen open te gaan, maar dat is weer een ander verhaal. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:22 |
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word. Politie maar ook boa's zullen controleren of die 1,5 meter gehaald word en boetes en sluitingen volgen bij overtredingen. @-Chakotay- kan wel roepen dat hij niet gaat zolang een horecatent die 1,5 meter in stand houd, maar als zo'n eigenaar dat niet doet dan zet hij zijn tent op het spel. | |
BasEnAad | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:44 |
Maar het geldt niet voor terrassen. Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:48 |
De terrassen zullen wel veel populairder zijn. Iedereen zal wel moeten zitten en de zitplaatsen zullen erg beperkt zijn vanwege de 1,5 meter die altijd in stand moet worden gehouden. Het zou me niets verbazen als een hoop eigenaren een toeslag gaan verzinnen voor de terrasplaatsen. Iedereen die niet gereserveerd heeft is afhankelijk van die schaarse plaatsen. | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:50 |
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid. | |
Idisrom | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:52 |
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten. Het terras gaat hij oplossen door er plantenbakken neer te zetten om zo anderhalve.meter tussen de tafels (met 4 stoelen) te krijgen. | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:56 |
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over. | |
-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:56 |
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje | |
herverwijderd | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:58 |
Bedoel je de ober? Die gebruikt dat bloknootje gewoon om op te schrijven wat je besteld hebt. | |
Boca_Raton | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:58 |
In plaats van dat je een gezellige menigte ziet, zie je iedereen op zijn eigen eilandje zitten... | |
Idisrom | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:59 |
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen. | |
harrievankempen | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:00 |
Denk het ook. Dus alleen maar weer weggelegd voor de Nederlandse elite | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:01 |
Dat vraag ik me af. Het lijkt er meer op dat de KHN een plan heeft gemaakt wat ze zelf graag willen zien, maar wat niet in overeenstemming is met de afstandsregels. | |
Nia | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:02 |
De horeca zal die 1,5 meter maatregel moeten terug verdienen. Buiten de deur eten of op een terrasje een biertje bestellen zal fors duurder worden. Klanten zullen het dan toch laten afweten. Of je moet al een fervente horeca fan zijn. Hoge verdiensten zoals voor de corona crisis zie ik niet meer terugkeren. Eerlijk gezegd mag er ook wel een schifting komen in met name de dag horeca. Er kwamen teveel van die kleine gelegenheden. Zat er eerst detailhandel in, dan werd het weer opgevuld door zo'n biologische burger vreetschuur. | |
kilon | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:05 |
De weken na de opening van de horeca zullen allesbepalend zijn, want dat er veel mensen er gebruik van maken lijkt me duidelijk. Als we dan nog steeds geen noemenswaardige stijging zien, kunnen we langzaamaan werken aan ook economisch herstel. Blijkt er dan toch een duidelijke stijging te komen (meerdere dagen achter elkaar), dan blijkt dat het toch niet mogelijk is en zijn we weer terug bij af. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:08 |
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen. Ik gok dat bezorgen het goedkoopste gaat worden, daarna de gereserveerde plaatsen en dan vooral bij laagdrempelige horeca en als je tenslotte zonder reservering op het terras wil plaatsnemen dan ga je de hoofdprijs betalen. Of die hogere prijzen voor je drankje en/of eten gaan gelden of dat je een vast extra bedrag per halfuur gaat betalen of dat je maximaal een bepaalde tijd aanwezig mag gaan zijn zal wel per tent gaan verschillen. Maar ook daar komt een nieuwe normaal voor in de plaats. | |
Kidjuh | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:10 |
Wat denk jij qua "fors stijgen"? | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:12 |
Hangt helemaal af van hoe populair een tent was en waarom dat zo was. Ik kan me voorstellen dat een strandtent rustig de prijzen verdubbeld, maar een snackbar met zitplaatsen zijn prijzen hetzelfde houd omdat de meeste daar toch hun eten ophalen/bezorgen. En misschien een McDonalds die al hun zitplaatsen sluiten zodat ze met afhalen door kunnen gaan omdat niemand een zitplaats bij de Mc gaat lopen reserveren. | |
Nia | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:17 |
Hoeveel mag een kop koffie/thee of een glas fris straks maximaal kosten voordat klanten afhaken? Ik hoop toch niet dat we van die prijzen zoals die in Venetië gebruikelijk waren op de menukaarten te zien krijgen. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:19 |
? De nazi's zijn al meer dan 70 jaar gelden verslagen. Ben wel benieuwd. Op terrassen lijkt het me wel kunnen dat de 1.5 meter te doen is. Maar binnen in een kroeg lastig. Daarnaast kun je de vraag stellen of het een en ander voldoende omzet oplevert. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:19 |
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen. Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'. | |
Wirelessmouse | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:20 |
Te goede "dinsdagcijfers" dat je maar in andere topics je onheil gaat verkondigen? | |
-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:26 |
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhavers | |
-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:29 |
Zo duidelijk lijkt mij dit dus totaal niet. Angsthazen en critici zullen voorlopig niet te vinden zijn bij de horeca. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:30 |
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over. | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:30 |
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel. | |
-Chakotay- | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:31 |
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat maken | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:37 |
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen. De uitdaging is denk ik dan ook om het centrum weer aantrekkelijk te maken voor de niet toeristen en wellicht dagjes mensen binnen Nederland zelf. Maar of dat voldoende is om de boel als weer vanouds te kunnen laten draaien? Ik ben bang van niet. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:42 |
Ik zou dan meer aan de DDR denken. En het vergelijken deed jij niet ik. | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:44 |
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:48 |
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleveren | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:49 |
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:51 |
Die gok zou ik ook nemen. Plus een beetje op letten. Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel? | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:54 |
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:55 |
Wel is het zo dat iedere horecagelegenheid die ook maar een beetje groot is zwaar in de problemen gaat komen en veel daarvan zullen het niet redden. Dat komt door de harde limiet van de overheid van 30 man die maximaal in een horecabedrijf mag zijn op ieder moment van de dag. Dat is dus inclusief eigen personeel. Als je al 10 man in dienst hebt dan mogen er nooit meer dan 20 gasten in je pand zijn. Ook niet als het een gigantisch gebouw is en je makkelijk 1,5m kan waarborgen. Wat dat betreft zijn de regels juist voor de kleine kroegjes en restaurants gunstig. | |
Ole | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:56 |
Heb al gereserveerd | |
Jed1Gam | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:57 |
Paar biertjes op, en die 1.5 kan al bij het grofvuil. Staatsgekkies | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:57 |
Slim Veel restaurants zullen voor weken volgeboekt zijn wanneer ze weer open mogen. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:57 |
Zo zou het moeten maar gaat het niet gebeuren. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:59 |
Wat aan zijn verhaal is onwaar dan? | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:00 |
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien. | |
Jed1Gam | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:01 |
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:05 |
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was. Er hoeft maar een sukkel te zijn die het maar allemaal flauwekul denkt te vinden en het gaat fout. | |
Ole | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:07 |
Niet in restaurant nog. Wel horeca met live muziek | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:07 |
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Korea | |
phpmystyle | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:09 |
Bron? | |
Jed1Gam | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:10 |
Jep dan zijn we allemaal dood. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:10 |
We waren aan het brainstormen wat mogelijke maatregelen van restaurants zullen worden om met de nieuwe regels toch te kunnen blijven bestaan. | |
hooibaal | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:11 |
Een horecagelegenheid is geen sociale instelling, die willen geld verdienen. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:13 |
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van? Op zich worden zulke overwegingen vaker gemaakt. Het aantal verkeersslachtoffers per jaar is onvoldoende om bijvoorbeeld de auto te verbieden. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:14 |
Op zich gebeurde al zo iets met reserveringen. Er moet een reserveringsbedrag betaald worden wat je niet terug terug krijgt als je afzegt. https://www.missethoreca.(...)-went-snel-101311455 | |
HPoi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:19 |
Discotheken open kan natuurlijk ook niet. Niet zo verstandig van ZK. | |
Gunner | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:27 |
Dit is toch wel het algemene beeld hoor; Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen' Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:34 |
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:34 |
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:35 |
Ik denk dat er genoeg mensen voor te porren zijn Alleen ben ik er geen één van | |
Gunner | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:36 |
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven. Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden. Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven. Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:40 |
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel. https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475 | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:41 |
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik. Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden? | |
-Straw- | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:41 |
Vooral het eten moeten afhalen principe lijkt me niks. Zonder bediening aan tafel voelt het niet echt als uit eten gaan, meer als een buffet. | |
Gunner | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:42 |
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-musea https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.html Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:42 |
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:46 |
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:46 |
Los van een borrel en of biefstuk willen we dat allemaal wel. Zelfs buiten Nederland Maar ik ben natuurlijk niet deskundig maar denk wel dat de uiteindelijk een vaccin of medicijn de echte oplossing is. Maar wanneer en hoe snel dat voor iedereen beschikbaar is? En los daarvan verwacht ik daar nog meer problemen mee. In bijvoorbeeld in hoe ver landen kennis en productie willen delen? Ik kan daar niets over voorspellen. Maar ben daar niet optimistisch over. | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:47 |
Dat is het nu al. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:49 |
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen. | |
Gunner | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:50 |
Precies. | |
Mortaxx | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:51 |
Al moet ik 10 euro voor een biertje neerleggen | |
-Straw- | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:53 |
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:55 |
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het niet | |
-Straw- | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:57 |
Slim. Is dat nou een stuk goedkoper? Scheelt het veel? | |
Megumi | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:59 |
Ik post wel eens dat er een ramp nodig is voor verandering. Uiteindelijk hoop ik dat we van bepaalde zaken toch leren. Denk dan ook aan zaken als thuiswerken. Dat bedrijven die deze ramp overleven sterk moeten werken aan innovatie. Minder vervuiling. En maar dat verwacht ik helaas niet dat zeker als overheid en groot bedrijf je voldoende reserves moet hebben om klappen op te vangen. Het is raar dat grote bedrijven staatssteun nodig hebben? Waar natuurlijk discussie over mogelijk is. En ook dat je bepaalde essentiële zaken zelf moet maken in plaats van dat bijvoorbeeld aan de Chinezen en of India uit te besteden. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:59 |
Restaurants moeten verplicht 3x zoveel leveren als wat jij er voor betaald. Maar de meeste restaurants gaan daar flink boven zitten. Laatst had ik bijvoorbeeld een doos taart bij Dudok. Toen kreeg ik maar 4 stukjes voor 5 Euro, maar dan krijg je ook wel goddelijke taart en begrijp je meteen waarom het normaal zo duur is. | |
WheeledWarrior | dinsdag 12 mei 2020 @ 19:36 |
Zo'n all you can eat vreetschuur | |
Boca_Raton | dinsdag 12 mei 2020 @ 19:46 |
Ze kunnen de borden op een karretje zetten en zó bij een tafel afleveren. | |
Snakey | dinsdag 12 mei 2020 @ 19:48 |
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk. Ze hebben de politie maar gebeld. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 12 mei 2020 @ 20:08 |
Dat ladderzat gaat overal gebeuren | |
-Straw- | dinsdag 12 mei 2020 @ 20:10 |
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt. | |
slashdotter3 | donderdag 14 mei 2020 @ 11:21 |
Gewoon mondkapjes dragen met een gat voor een rietje voor je bier erin, dan heb je die 1,5 meter regel niet meer nodig | |
-Chakotay- | donderdag 14 mei 2020 @ 11:47 |
Hoezo verwacht je dat? | |
DireStraits7 | donderdag 14 mei 2020 @ 11:52 |
Volgens mij wordt die 1,5 meter schromelijk overdreven. Normaliter zit je op een terras toch al gauw op een meter van de persoon tegenover je. | |
HeftigKlaarspuiten | donderdag 14 mei 2020 @ 11:58 |
Ik ging al sowieso niet naar dat pisbier stinkkroeg | |
Gripper | donderdag 14 mei 2020 @ 13:26 |
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald. Uiteraard ben ik benieuwd of en hoe ze de sfeer en gezelligheid van voorheen nog kunnen waarmaken, ik zit niet bepaald te wachten op eten in een plexiglas hokje. Maar als je bij voorbaat al thuisblijft weet je zeker dat je geen leuke avond uit hebt. En omdat jij nu thuisblijft is er dan straks misschien helemaal geen kroeg of restaurant meer. | |
-Chakotay- | donderdag 14 mei 2020 @ 13:30 |
Het is voor mij niet het een of het ander. Dan maar thuis | |
Megumi | donderdag 14 mei 2020 @ 13:39 |
In elk geval is het slim om voorbereid te zijn op dat het wel gebeurd. | |
-Straw- | donderdag 14 mei 2020 @ 18:44 |
Omdat mensen zich nu al niet meer aan die 1.5 meter houden. En omdat ik weinig vertrouwen heb in het contactonderzoek. Ik bedoel, een vaccin laat nog wel even op zich wachten. Denk jij echt dat het tot die tijd onder controle blijft? Kan er naast zitten maar volgens mij zei Rutte ook zoiets. Dat we kijken naar periodes van versoepeling en weer wat aanscherpen van de maatregelen afhankelijk van wat er gebeurt. | |
WheeledWarrior | donderdag 14 mei 2020 @ 18:46 |
Ik weet dat deze verwachting al vaker is gepost hier, maar las vandaag inderdaad een stukje over een lokaal restaurant hier dat de deuren gewoon dicht houdt, ook per 1 juni. Is simpelweg niet rendabel te maken met zo weinig bezoekers. | |
-Chakotay- | donderdag 14 mei 2020 @ 18:50 |
dapper en logisch | |
5thencounter | donderdag 14 mei 2020 @ 18:55 |
Het zwembad hier om de hoek is ook "open" ( Asd Noord) Ik moet bellen voor een afspraak in welk "blokuur" ik wil zwemmen ( 45min en dan oprotten..) Ik moet mijn zwembroek al aanhebben Geen kleedruimte, kleren in een bak Niet douche, geen toilet gebruiken Na zwemmen niet douchen, gelijk wegwezen Ik heb al geen zin meer | |
#ANONIEM | donderdag 14 mei 2020 @ 18:55 |
Alleen TT gelezen. Oneens. @KingRoland en ik gaan op 1 juno helemaal naar de 2k. | |
WheeledWarrior | donderdag 14 mei 2020 @ 19:01 |
Ik ging ook nog wel eens zwemmen, maar als het zo moet, dan sla ik voorlopig ook maar even over. | |
Salvad0R | donderdag 14 mei 2020 @ 19:11 |
die corona shit moet je gewoon negeren en elke handhaver neerklappen duh | |
Tijger_m | donderdag 14 mei 2020 @ 19:45 |
Het gaat niet om het aantal doden maar om de overlevenden (velen hebben significante gezondheidsproblemen na COVID, tijdelijk of permanent) en degenen die niet meer terecht kunnen in een ziekenhuis bij een explosieve toename. We hebben net 8 weken ons best gedaan om dat nu precies te voorkomen. | |
flyguy | donderdag 14 mei 2020 @ 19:49 |
2 juni vrij genomen, 1 juni zuipen in de kroeg | |
voetbalmanager2 | donderdag 14 mei 2020 @ 20:15 |
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij. | |
flyguy | donderdag 14 mei 2020 @ 23:38 |
De eigenaar had mij al geappt | |
voetbalmanager2 | donderdag 14 mei 2020 @ 23:38 |
Lekkah! | |
Wantie | donderdag 14 mei 2020 @ 23:48 |
Ik lees veel dat de prijzen flink zullen stijgen. Zelf zie ik daar geen tekenen voor. Zo stijgen bij ons de prijzen niet. De 30 personen regel geldt alleen voor juni, juli is dat met een beetje mazzel 100 personen. En dat betreft het aantal gasten dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn. Door slim te werken met vaste zittingen kun je als horeca bedrijf meerdere malen een plek bezet krijgen in het restaurant. Daarmee kun je ook meer omzet genereren. | |
voetbalmanager2 | donderdag 14 mei 2020 @ 23:54 |
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine. | |
Wantie | vrijdag 15 mei 2020 @ 09:56 |
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf? Anyway, Je snapt mijn punt wel neem ik aan. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 15 mei 2020 @ 09:59 |
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:02 |
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis. | |
Jaeger85 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:06 |
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren? | |
Wantie | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:07 |
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots. Het klopt dat personeel bij die 30 in zit. Maar voor bijvoorbeeld 26 gasten heb je niet 30 man personeel nodig waarvan een deel in de kantine zit... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:08 |
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft | |
#ANONIEM | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:08 |
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit? Deze week nog controle gehad op de tennisbaan. | |
Idisrom | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:09 |
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:10 |
Van politie? In Amsterdam? Dat verbaasd me. Bij mooi weer zitten de parken stampvol en zie ik nergens handhavers of politie | |
#ANONIEM | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:12 |
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam. | |
Wantie | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:12 |
Maar de kantine moet ook bemand zijn Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek. Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:13 |
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik wel | |
voetbalmanager2 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:13 |
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben. | |
#ANONIEM | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:13 |
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland. | |
Idisrom | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:14 |
Omdat het festivalseizoen niet doorgaat, zijn er momenteel veel te huren dixies. | |
Netsplitter | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:14 |
Dan moeten ze echt gaan werken ipv lui bonnetjes uitdelen aan "overtreders". | |
Janneke141 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:15 |
Ik heb de optie 'plasstaf' al voorbij zien komen | |
Janneke141 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:15 |
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:15 |
Nee dat beweer ik niet, maar ik woon er en het heeft nou eenmaal een enorm aantal horecagelegenheden. Daarom was het mijn voorbeeld [ Bericht 1% gewijzigd door capricia op 19-05-2020 09:33:39 ] | |
voetbalmanager2 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:17 |
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:18 |
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen. | |
Janneke141 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:20 |
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:22 |
Ik ga er ook van uit dat over 2 weken er een hele boel dingen fout gaan en dat zowel ondernemers als gasten over bijna alles gaan klagen. Maar de overheidsverplichtingen zijn duidelijk en daar moeten beide partijen het mee doen. | |
Jaeger85 | vrijdag 15 mei 2020 @ 10:26 |
Dat is eerder een taak van de gemeente. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 00:17 |
Bijna weer open! | |
Ole | dinsdag 26 mei 2020 @ 02:58 |
direct reserveren dus | |
Gunner | dinsdag 26 mei 2020 @ 07:57 |
“De nieuwe werkelijkheid” Hou toch op. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:04 |
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik. Zou ook een rare boel zijn als gasten dat niet mogen. Iedereen een pamper om? | |
hooibaal | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:12 |
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie. | |
RTR | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:17 |
Het is ook gelul. Het is zonder personeel. | |
Aurelius | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:19 |
Horeca had de afgelopen jaren al flink wat goodwill bij me verloren, en deze maatregelen zijn niet echt uitnodigend. Gelukkig genoeg alternatieven de afgelopen weken ontdekt. | |
galantis | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:20 |
Wat een ontzettend geforceerd spelletje. Laat alsjeblieft die verplichte intake en reservering achterwege. Ieder weldenkend mens gaat niet het terras op met klachten en als je al kwaad in de zin hebt ga je toch liegen. | |
Sapstengel | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:24 |
Ik ben jaren geleden al afgehaakt. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:35 |
Maar met terras erbij wordt dat een ander verhaal. Dan krijg je best een lastige puzzel . gelukkig is die beperking losgelaten. | |
Brybry | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:58 |
Ik zie de lol er niet van in. Weken vooruit plannen om een restaurant te bezoeken, nee dank je. Spontaan de kroeg induiken? Kan ook niet meer en als je er bent; Als single wil je een beetje dansen en sjansen, dat wil niet echt op 1,5m. | |
Scheepskok | dinsdag 26 mei 2020 @ 08:59 |
Sinds de invoering van de euro heb ik de pest gekregen aan de horeca. Stelletje uitzuigers zijn het. Daarom kom ik sindsdien nooit meer in een cafe. | |
capricia | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:00 |
Mja. Heel aantrekkelijk ziet het er niet uit. | |
hooibaal | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:04 |
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit. | |
Brybry | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:10 |
Lapdances bewaar ik doorgaans voor privé | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:22 |
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden. Maar helemaal duidelijk word het me nog niet. https://www.missethoreca.(...)ing-horeca-101335603 | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:24 |
Weken vooruit plannen? Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:26 |
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:28 |
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:31 |
Drie dagen geleden:
| |
Da_Sandman | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:36 |
Je fantasie slaat een beetje op hol. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:38 |
Deze post onthoud ik even voor begin juno. | |
Da_Sandman | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:41 |
Ja ik wacht nog op alle onthouden posts van paaspiek tot hornbachpiek dus dit kan er wel bij. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:43 |
Die beweringen zijn in elk geval niet van mij. | |
Da_Sandman | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:43 |
Zeg ik dat? | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:44 |
Nee, je impliceerde dat. | |
Da_Sandman | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:45 |
Met geen enkele letter impliceer ik dat. Je sluit gewoon aan in de rij, niks meer en niks minder. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:48 |
Ik denk dat die plekken uitsluitend op reservering zullen zijn. Hier in de stad zijn al cafés die op reservering open gaan en waar je per uur betalen gaat. 9 euro per uur, inclusief 3 consumpties. | |
Idisrom | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:55 |
Maar dat was niet bekend op 15 mei, dat is pas later meegedeeld. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:56 |
Een aantal cafe's zullen inderdaad ook de terrassen alleen vullen met gasten die betaald gereserveerd hebben. Maar om dat te regelen moet je heel wat regels instellen. Van gasten die komen dineren kan je veel makkelijker inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben, maar terrassen worden op veel meer verschillende manieren gebruikt. Sommige mensen nemen 1 drankje en zijn binnen 10 minuten al weer weg terwijl andere uren blijven zitten en uitgebreid borrellen. Er zullen wel regels komen dat je een toeslag betaald per kwartier dat je er zit of een verplicht aantal consumpties per uur ofzo. Elk cafe zal dat op een andere manier invullen en zo hun terras rendabel houden. | |
RTR | dinsdag 26 mei 2020 @ 09:57 |
Tis toch ook te belachelijk voor woorden. | |
Gunner | dinsdag 26 mei 2020 @ 10:00 |
Dat snap ik wel, het gaat me ook niet perse om de horeca. Maar deze termen impliceren voor mij dat ze niet van tijdelijke aard zijn. Daar moeten we mee stoppen. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 10:01 |
Het was eerst met personeel, maar omdat dat moeilijk uitvoerbaar was is dat zonder personeel geworden. Dat is bekend gemaakt op de laatste persconferentie, toen definitief werd bekend gemaakt welke versoepelingen er komen. | |
Nielsch | dinsdag 26 mei 2020 @ 10:16 |
ik heb me de afgelopen maanden niet op de wandelpaden en fietspaden begeven om wielrenners en hardlopers de ruimte te geven, dus ik verwacht ook dat coladrinkers en fantalurkers vanaf 1 juni gewoon van het terras wegblijven om echte bierdrinkers de ruimte te geven. | |
Nielsch | dinsdag 26 mei 2020 @ 10:19 |
deze taferelen had je in utrecht sowieso al bij een paar straaltjes zon... | |
Brybry | dinsdag 26 mei 2020 @ 11:55 |
Ik doelde eigenlijk op restaurants, de gelegenheden die graag bezoek zijn altijd al druk dus ik gok dat ik nu echt ruim van tevoren moet reserveren. | |
Wantie | dinsdag 26 mei 2020 @ 12:16 |
Ja, dat is lastig. Misschien je horizon verbreden en andere restaurants opzoeken. Wat dieper de provincie induiken, etc... | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 12:24 |
Hoe denken we hier over? https://nos.nl/l/2335056 Als dit het minder hectisch maakt met mensen die gaan lopen duwen/ruziën voor een plekje ben ik hier wel voorstander van. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 12:38 |
Ik wil graag een paar Euro reserveringskosten betalen als dat betekent dat de coronaregels goed nageleefd worden. Zomaar een terrasje pakken in de binnenstad ga ik voorlopig niet doen. Geen zin in de stress die ik verwacht dat daar bij komt kijken. | |
MadMaster | dinsdag 26 mei 2020 @ 12:45 |
Ben afgelopen weekend ruim 100 kilometer naar het oosten van het land gereden om daar in een hotel te overnachten en te dineren met 1,5 meter afstand (max. 8 tafels/16 personen in het restaurant). Ook een beetje als test voor onszelf om te ervaren hoe een restaurantbezoek straks ongeveer gaat worden en of we dat nog wel interessant vinden. De eerste 5 minuten waren wat vreemd met een uitleg van de spelregels. Ook het serveren van het eerste gerecht was wat apart, want die worden op afstand neergezet, waarna het een soort van zelfbediening wordt. Maar daarna wende dat vrij snel en hebben we een prima avond gehad. Of het straks met 30/100 personen ook zo relaxed zal zijn met max. 4 personen aan een tafel en wat soepelere regels (geen handschoenen meer bij bediening, serveren weer op de oude manier) weet ik niet. Die ervaring gaan we eind juni of zo wel weer opdoen... | |
AQuila360 | dinsdag 26 mei 2020 @ 13:16 |
Er gaat niets meer op slot, dat kunnen we ons niet meer veroorloven. En sowieso weet je niet of het wel invloed gaat hebben, er zijn al zoveel pieken verspeld als het weer iets drukker werd en die zijn allemaal uitgebleven. | |
Gunner | dinsdag 26 mei 2020 @ 13:47 |
Gaat ook niet gebeuren. Inmiddels gaan alle vakantielanden weer open om maar wat te kunnen redden wat er te redden valt dit jaar.Ik heb het vaker gezegd; een ' tweede golf' voorspellen is makkelijk. Als deze niet komt neemt niemand je de uitspraak kwalijk want iedereen is happy dat ie niet gekomen is. Zeg je dat die niet komt en hij komt wel ben je de lul. Daarom zijn er zoveel doemdenkers. | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 14:50 |
Redden wat er te redden valt is wat anders dan dat het daadwerkelijk verstandig zal zijn om mensen (met name binnen) weer toe te laten tot je horecazaken. Nu is dat in zuidelijke vakantielanden in de komende periode toch al veelal buiten gesitueerd, maar zeker omdat er nu ook veel mensen kiezen voor een vakantie dichter bij huis (Benelux, Duitsland), zullen er ook veel mensen binnen gaan eten/drinken. Het is afwachten hoe dat zal gaan verlopen. | |
Gunner | dinsdag 26 mei 2020 @ 15:17 |
Ja dat is ook zo maar uiteindelijk komt het wel aan op economische motieven. Een land als Spanje is gewoon voor een best wel groot deel afhankelijk van toerisme. Een groot resort op zo'n eiland neemt dagelijks 5000 eieren af van lokale boeren. | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 15:18 |
Zolang dat goed blijft gaan zal er niks aan de hand zijn - vraag me wel sterk af wat er gebeurt mocht het onverhoopt wel mis gaan gedurende de komende twee maanden. Er wordt hier geroepen dat ze niet weer terug zullen gaan naar (tijdelijke) sluiting, maar wat moet je dan als blijkt dat er meer besmettingen komen door deze versoepelingen? | |
hooibaal | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:30 |
Dat zal er maar net vanaf hangen of en wanneer we een vaccin gaan vinden. | |
Mar_an | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:37 |
Wat is daar fantasie aan. Dat gebeurde ook al zonder corona. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:38 |
Ligt er toch helemaal aan wat het gevolg is van extra besmettingen? Vergeet die curve niet..... Als alle millennials ziek worden naar niemand komt op de IC dan boeit dat niet | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:41 |
Klopt, maar de openstellingen zijn niet leeftijd gebonden dus er is ook een kans dat de risicogroepen weer meer besmet zullen worden (direct of indirect). | |
Da_Sandman | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:42 |
Nee joh. Niet zo overdrijven met z'n allen. | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:48 |
Deze zag ik overigens voorbij komen uit Duitsland via Twitter: Als ze dat gaan hanteren kunnen ze helemaal de **** krijgen wmb. | |
MadMaster | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:50 |
Niemand die je verplicht... | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:51 |
Gelukkig inderdaad - maar dit zijn wel absurde manieren om geld binnen te harken bovenop de mogelijkheid dat prijzen wellicht wel (fors) gaan stijgen. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:53 |
Die risicogroepen moeten dus niet zo dom zijn om millennials te huggen | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:56 |
Want corona is alleen overdraagbaar door een knuffel? | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 mei 2020 @ 16:58 |
Neem niet alles zo letterlijk joh. Ze moeten ook niet hand geven, tongzoenen, zingen in afgesloten ruimte, op minder dan 1.5 meter afstand lange gesprekken voeren etc etc | |
Jor_Dii | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:03 |
Je vergeet de belangrijkste: voor lange tijd in een afgesloten ruimte zoals restaurant of bios samen zijn waarbij mensen kuchen en niezen is in potentie een bron voor besmettingen. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:03 |
Zin in juni, lekker fitties kijken bij het terras | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:07 |
Ik schreef etc etc. Autistisch spectrum soms? Als je een risicopatient bent moet je dus ook niet naar een restaurant gaan, lijkt mij nogal wiedes als deze groep nauwelijks naar de super gaat en ook niet op locatie wil werken | |
MadMaster | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:08 |
Hé, de horeca is nooit echt goedkoop geweest en het is geen liefdewerk, oud papier, maar een simpele kosten/baten analyse. Nu de toko volgende week weer open mag voor een beperkt aantal personen en de kosten al bijna 3 maanden doorlopen zonder inkomsten denk ik niet dat men de kans onbenut laat om zoveel mogelijk verloren omzet in te halen. Dat sommige mensen dan afhaken boeit niet, dat compenseren degene die de zaak willen bezoeken wel... En misschien is het net als met nieuwe haring, die is in het begin van het seizoen meestal ook wat duurder... | |
Fretwork | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:16 |
Dit sowieso, tevens is het alleen nog maar toegestaan om speciaal bier te bestellen en dit ten alle tijde te laten vergezellen door een bruine fruitschaal. Dit is overigens wel hoe ik mijn lokale kroeg wil gaan steunen | |
hooibaal | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:16 |
Ze zullen toch een manier moeten zoeken om een nieuw verdienmodel op te zetten. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:24 |
Tja, met de nieuwe 1,5 meter terrassen met standaard te weinig plaatsen moet voor iedere zitplaats een bepaald bedrag per uur opgehaald worden om rendabel te zijn. Dat kan je doen door je bierprijzen 2x zo hoog te maken. Door een tijdslimiet in te stellen dat gasten een tafeltje mogen bezetten. Door een verplicht aantal consumpties per uur in te stellen of zoals bij dit Duitse cafe je bezoekers elk uur een extra toeslag te laten betalen. Maar hoe dan ook gaat er iets veranderen waardoor cafe's ook in de anderhalvemetersamenleving een bestaansrecht hebben. Gewoon in je eigen tempo een pilsje voor slechts 2,5 Euro drinken zit er niet meer in. | |
BasEnAad | dinsdag 26 mei 2020 @ 17:44 |
De horecatent hier in de straat heeft de agenda al stampvol staan met reserveringen voor 1 juni. Dan kun je er vanuit gaan dat het terras ook makkelijk volloopt. | |
borbit | dinsdag 26 mei 2020 @ 18:00 |
Gewoon per café 1 handhaver met duimstok en wapenstok. | |
voetbalmanager2 | donderdag 28 mei 2020 @ 18:52 |
| |
WheeledWarrior | donderdag 28 mei 2020 @ 20:29 |
Genot | |
Wantie | donderdag 28 mei 2020 @ 20:41 |
Schandalig inderdaad, maar 1 drankje nuttigen op het terras... | |
AlwaysConnected | donderdag 28 mei 2020 @ 20:49 |
Dan haal ik wel een paar biertjes bij de supermarkt en bel maat op ga wel ergens buiten zitten , 100* goedkoper | |
Marsenal | donderdag 28 mei 2020 @ 21:08 |
Heb al gereserveerd bij één van mijn favo plekjes in Utrecht, voor mijn huwelijksjubileum. Benieuwd hoe het er aan toe zal gaan. En heb ook een uitnodiging voor een terrasdagje met een appgroep van me, dat wordt natuurlijk helemaal niks, met z'n tienen een terras willen zoeken, die sla ik dan wel even over. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 29 mei 2020 @ 21:21 |
| |
kalinhos | vrijdag 29 mei 2020 @ 23:05 |
De kroegen waar ik kom gaan allemaal werken met tijdsslots en ze zeggen daarbij dat ze wel verwachten dat je ook wel gewoon normaal bestelt om het rendabel te houden (dus niet 1 bier pp per uur). Reserven kan bij de ene zelfs gewoon online dus dat kan *hopelijk* ook nog gewoon een half uur van tevoren ofzo, dinsdag eens proberen. Tis nu gewoon ff hoe het is. Als iedereen die naar de kroeg gaat de komende maanden ff wat meer besteedt is er gewoon een goede kans dat je kroeg ook straks nog gewoon bestaat, heb ik er wel voor over. Zit al 2,5 maand de supermarkt te spekken qua bier dus nu maar weer de kroeg. | |
Viesdik | zaterdag 30 mei 2020 @ 23:41 |
De psychologische schofterigheid van de overheid, die horeca-ondernemers hun klanten moeten straffen vanwege het abjecte ongeloofwaardige beleid wat gevoerd wordt. Want ga er maar vanuit dat u straks een tafel moet huren, dat u maar een maximale zittijd heeft, dat u straks corona fee moet betalen, of dat de kosten voor drank en eten gigantisch zullen stijgen. Lekker gezellig hè,, gestapo horeca! En ondertussen weten we voor geen ene reet wat er zich allemaal echt afspeelt. Niemand in Nederland is bang om ziek te worden en ondertussen moeten wij ons gedragen als automatons. Sorry lieve horecaondernemer. Hoeveel respect en medeleven ik ook kan opbrengen voor uw onderneming, ik laat mij door de overheid via u niet zo behandelen. Mijn zelfrespect opgedrongen naar een 0-punt brengen. Mooi niet! Duimpje omlaag naar hen die zich wel als zodanig laten behandelen. Als een stuk vloerkleed wat al 30 jaar niet gereinigd is. Waar de straathonden op gekakt hebben en waar je van de rondslingerende etensresten nog soep van kan koken. Ik lach deze losers in gedachte allemaal uit. | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2020 @ 00:13 |
wat een onzinnige rant. | |
Viesdik | zondag 31 mei 2020 @ 00:30 |
boosheid in geschrifte | |
Salina | zondag 31 mei 2020 @ 00:33 |
Hoezo onzinnig Jochem, voel jij je geen al dertig jaar niet gereinigd vloerkleed waar de straathonden op hebben gekakt en waarvan je van de etensresten nog soep kunt maken? | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2020 @ 00:49 |
28 jaar, maar meer ook niet. | |
Salina | zondag 31 mei 2020 @ 00:55 |
Dan snap ik dat je je niet aangesproken voelt op de #onzinnigerant, net als ik. Ik voel me soms een tweedehands tapijt waar door katten op is gepist, maar dat is dus niet wat beschreven wordt, dus voel me eveneens niet aangesproken. [ Bericht 0% gewijzigd door Salina op 31-05-2020 01:28:23 ] | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2020 @ 02:03 |
Abject en infaam. | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 08:59 |
Morgen mogen restaurants voor het eerst sinds lange tijd weer gasten gaan ontvangen. Dat geld ook voor fastfoodrestaurants. Een bezoekje aan zo'n restaurant zal in het nieuwe normaal er alleen heel anders uit gaan zien. McDonalds laat in de volgende video zien waar hun gasten de komende jaren mee te maken gaan krijgen als ze 1 van hun restaurants bezoeken: -De kans is groot dat je lang moet wachten vanwege de mindere capaciteit en om dat wachten zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn er buiten allemaal cirkels aangebracht waarin de gasten moeten wachten. De ruimte tussen elke cirkel is 1,5 meter en in de cirkel staan positieve en grappige teksten, zogenaamde 'wachtverzachters'. -Voor de ingang is er een kraantje en een zeepdispenser die je met je voeten kan bedienen. Op de wand zijn instructies aangebracht hoe je dat zo veilig mogelijk kan doen. -Daarna krijg je van een medewerker uitleg over de regels in het restaurant en tenslotte krijg je een nummer mee zodat het personeel weet welke bestelling van jou is. -Bestellen gebeurt uitsluitend via een zuil om contact met personeel te beperken. Iemand van McDonalds maakt na ieder gebruik de touchscreen en pingedeelte schoon zodat iedere klant de zuil veilig kan gebruiken. -Tussen alle tafels zijn platen van plexiglas aangebracht om contact tussen gasten onderling zoveel mogelijk te beperken. -Je bestelling word naar je tafel gebracht op een rijdende trolley en die moet je zelf van de trolley pakken om risico's voor het personeel in te perken. -Er zijn looprichtingen in het restaurant aangebracht zodat de vertrekkende en nieuwe gasten nooit elkaar tegen zullen komen in de beperkte ruimte. Hoe dit geregeld is voor toiletbezoek word helaas niet duidelijk in de video. Morgen kan het dus weer! | |
Megumi | zondag 31 mei 2020 @ 09:03 |
Dat is natuurlijk je eigen keuze. Of kan je zelf niet nadenken? Ik ben niet bang. Maar zou het corona virus er nu niet bij kunnen hebben hebben. Dus ga even niet uit. Dat bepaal ik zelf en niet de overheid. | |
TjjWester | zondag 31 mei 2020 @ 09:37 |
Begrijp ik goed dat als je met maximaal twee gaat dat je dan in de uitzondering valt?? | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 09:44 |
Dan krijg je geen boete, maar veel gelegenheden hebben wel als huisregel dat iedere bezoeker1,5 meter afstand moet houden. | |
Wantie | zondag 31 mei 2020 @ 10:00 |
Klopt, en de meeste bedrijven die ik ken hebben zich daar ook op ingericht. Dat scheelt een hoop ruimte op het terras. | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 10:23 |
Naar de Mac gaan was al treurnis, maar dit is toch wel helemaal een drama. "De komende jaren". Ik mag toch hopen van niet zeg. | |
Nielsch | zondag 31 mei 2020 @ 10:32 |
Lach jij mensen die het samen met vrienden goed naar hun zin hebben maar lekker uit vanaf je zolderkamertje... Alleen en eenzaam. Dat zal ze leren. | |
anndb | zondag 31 mei 2020 @ 10:32 |
Ik heb voor zaterdag ergens gereserveerd, ik ben benieuwd hoe het gaat. Ben normaal niet zo van de (grote) fooi geven overigens, maar zal er zaterdag in ieder geval sowieso extra aan denken :-). Alvast maar rekening mee houden, dat hebben ze wel verdiend. | |
roos94 | zondag 31 mei 2020 @ 10:35 |
Volgende week biosje pakken en daarna zitten bij Mcdonalds. | |
MadMaster | zondag 31 mei 2020 @ 10:44 |
Als je hier gebruik van gaat maken dan ben je wel heel erg kansloos... | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 10:45 |
De user boven je gaat volgende week al @roos94 | |
roos94 | zondag 31 mei 2020 @ 10:45 |
Biosje en dan mac is gewoon traditie. | |
MadMaster | zondag 31 mei 2020 @ 10:46 |
Heel veel plezier dan en smakelijk eten alvast! | |
Jor_Dii | zondag 31 mei 2020 @ 12:06 |
Suggestief cringe filmpje van de Telegraaf zeg. In werkelijkheid zal het vele malen sneller en makkelijker gaan dan in die video. Bestellen via die zuil is al jaren normaal bij de Mac en ook dat ze het komen brengen bij je. Zie enkel praktische zaken die het voor het personeel wat intensiever maken. | |
Anneloos | zondag 31 mei 2020 @ 12:27 |
Mwa, wat een troep video van de Telegraaf weer. Ik erger mij elke keer rot aan die gast. Opzich niet meer dan normaal om je handen te wassen voor het eten. Doe ik thuis ook al, maar een medewerker die scherm na elk gebruik gaat schoonmaken? Geloof je het zelf? | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 12:37 |
Oh ja die impliciete verwachting zal er ook wel zijn.. nog een reden om niet te gaan. | |
Nielsch | zondag 31 mei 2020 @ 13:08 |
Tsja dat is wat je doet als je 14 bent. | |
MadMaster | zondag 31 mei 2020 @ 13:34 |
Welnee, vorige week uit eten geweest in een hotel/restaurant en er wordt helemaal niets verwacht. Ook niet impliciet. Fooi mag je helemaal zelf bepalen... | |
Jor_Dii | zondag 31 mei 2020 @ 14:05 |
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is.. | |
hooibaal | zondag 31 mei 2020 @ 14:07 |
Je hoeft niet te gaan als de voorwaarden je niet bevallen hè. | |
Wantie | zondag 31 mei 2020 @ 14:18 |
No show is al jaren een probleem in de horeca en kost de ondernemer gewoon geld. Helemaal nu binnen reserveren verplicht is en het aantal stoelen beperkt. Op terras is reserveren niet verplicht, dus dan ga je toch naar een terras waar je niet hoeft te reserveren? | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 14:31 |
Het zal mij niet verbazen als prijzen op het terras veel duurder gaan worden en er soms gewerkt gaat worden met strengere tijdsloten om die reden. Ook het tekort aan terrasplaatsen waar niet gereserveerd hoeft te worden zal bijdragen aan een slechte sfeer. Als je gereserveerd hebt dan weet je tenminste waar je aan toe bent. | |
HarrieKeen | zondag 31 mei 2020 @ 14:33 |
Als je dat al niet voor de ondernemer over hebt.. | |
Wantie | zondag 31 mei 2020 @ 14:52 |
Als ik naar onze gemeente kijk: terrassen worden flink groter gemaakt met toestemming van de gemeente. Waardoor de bedrijven niet inboeten op het aantal stoelen dat ze hebben. In tegendeel, ik ken restauranthouders die materiaal uit de opslag halen om de verkregen ruimte goed te kunnen benutten. Ik denk dat we een gevarieerd beeld krijgen: bij de een is reserveren verplicht, de ander heeft tijdslots, weer een ander slaat je per uur aan, sommigen rekenen een minimum besteding, etc. Het is vooral aftasten. En kan best zijn dat bij bedrijven waar je nu een tijdslot moet reserveren, je volgende week zonder reservering terecht kunt. Ik verwacht ook een andere spreiding van gasten omdat populaire gelegenheden met meer restricties zullen komen dan de horeca die op minder drukke locaties zit. Wellicht ontdek je zo nieuwe pareltjes... | |
Nielsch | zondag 31 mei 2020 @ 14:57 |
Prijzen worden hoger, niet duurder. Producten en diensten kunnen wel duurder worden. | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 14:57 |
Waarom moet iedere jan de vries opeens als liefdadigheidsinstelling fungeren? | |
Nielsch | zondag 31 mei 2020 @ 14:58 |
Sorry jochie maar voor 1 fanta twee uur gebruik maken van een terrasje om lekkere wijven te kijken zit er gewoon niet meer in. Laat het echte werk maar aan mannen over knulletje. | |
mschol | zondag 31 mei 2020 @ 15:06 |
ga maar voor het gemak uit van komend jaar voor er iets van een effectief bewezen vaccin is | |
MadMaster | zondag 31 mei 2020 @ 15:23 |
Een vaccin tegen de Mac, ik wacht het met belangstelling af... | |
HarrieKeen | zondag 31 mei 2020 @ 15:24 |
Ga je toch lekker niet als die 10 euro er niet vanaf kan.. genoeg die wel willen dat is 1 ding wat zeker is. | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2020 @ 15:26 |
Lol wat een stelletje schooiers. | |
kalinhos | zondag 31 mei 2020 @ 15:34 |
Een borg krijg je toch terug? | |
WheeledWarrior | zondag 31 mei 2020 @ 15:41 |
Echt he. Gewoon lekker thuis pilsen dus. | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 15:45 |
Ik begrijp het systeem wel. Als je wil reserveren en vervolgens blijf je gewoon weg, dan ben je je 10 Euro kwijt. Als je net iets minder consumeert als klant dan hoeft zo'n ondernemer niet moeilijk te gaan doen om klanten verplicht minstens 4 of 5 consumpties te laten nemen. Je bent dan gewoon een Euro ofzo extra kwijt. En klanten zullen dit systeem veel makkelijker accepteren dan wanneer je een biertje 5 Euro maakt. Dan heb je namelijk al heel snel dat klanten maar 1 drankje nemen omdat het anders te duur word en jij als ondernemer verliest dan eerder geld. Nu kan je je prijzen nog gelijk houden omdat je toch verzekerd bent van die 10 Euro. Leuker gaat het er nooit op worden, maar dit systeem is tenminste eerlijk en werkt het best voor zowel de ondernemer als klant. | |
Nieuwschierig | zondag 31 mei 2020 @ 16:43 |
Het is net als vliegen. Niet meer voor tokkies. | |
Vasilevski | zondag 31 mei 2020 @ 16:43 |
"Niemand zal gaan" - kan niet voor anderen spreken maar ik heb al geboekt voor maandag. Terrasje, buurtcafé. Geen reserveringskosten (wat voor mongool verzint dat?), geen rare plexiglas schermen, geen checkgesprek-app verplicht (LMAO). Prijsstijgingen weet ik niet. Het lijkt me toch allemaal win-win. Mocht bij aankomst blijken dat het allemaal kut en duur is, nou dan weet je het gat van de deur te vinden. Dan moet je lekker je geld aan de horeca onttrekken. Als iedereen dat doet, dan sterft deze bedrijfstak vanzelf een stille dood, tenzij ze een betere deal weten te sluiten met de overheid. Dat is dan blijkbaar de consequentie van de anderhalvemetersamenleving. | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 16:55 |
Zo'n gesprek is toch gewoon verplicht? Net als alle andere verplichtingen die erom heen hangen? | |
Vasilevski | zondag 31 mei 2020 @ 16:56 |
Een gesprek is verplicht, het installeren van de app niet. | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 16:57 |
De zaken hier doen dit niet eens, maar los daar van was ik het sowieso niet van plan. De ongedwongenheid en sfeer zijn 2 redenen om de horeca te bezoeken en dat is nu weg. | |
ZarB | zondag 31 mei 2020 @ 16:57 |
Oh zo.. | |
Viesdik | zondag 31 mei 2020 @ 22:33 |
Precies. Uit eten ga is een tijdsbesteding om je zorgen even thuis te laten. Maar de zorgen neem je gewoon mee het terras op. Je bent overminded bezig met "wordt het niet weer eens tijd om een biertje te bestellen" en "moeten we geen rekening met andere gasten houden" en "hoe lang mogen we (nog) zitten". Onbezorgd deelnemen aan een ongedwongen ontpanningsgelegenheid. Geen horeca voor mij voorlopig. | |
mthecatlover | zondag 31 mei 2020 @ 22:37 |
Hoop toch dat die hypochondrische waan snel overwaait.. | |
Fretwork | zondag 31 mei 2020 @ 22:45 |
Ik ga morgen lunchen en s avonds borrelen bij de lokale mkb | |
Wantie | zondag 31 mei 2020 @ 23:06 |
Gewoon flink consumeren op het terras. Dan verdwijnen die zorgen vanzelf... | |
HPoi | zondag 31 mei 2020 @ 23:22 |
Waarschijnlijk zit er gewoon corona in je BIG Mac burgerd dus dan hebben al die maatregelen geen zin. Serieus, wat een kansloos triest, sfeerloos gedoe heb je dan om zo'n vette burger naar binnen te kunnen werken. Kunnen ze beter Mac Donalds restaurants gesloten houden en alleen de Mc-drive open, in je auto die burger opvreten is dan 100x gezelliger. | |
voetbalmanager2 | zondag 31 mei 2020 @ 23:24 |
De Mc bij mij blijft gewoon dicht. Die hebben de ruimte niet die de Mc uit het filmpje wel heeft en een McDrive is er ook niet. | |
raptorix | maandag 1 juni 2020 @ 05:15 |
Vooral Teleologisch | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 07:43 |
Eerst met zijn allen huilen dat de horeca open moet, nu de horeca open gaat is het weer huilen dat het niet gezellig zou zijn Kom op, een beetje aanpassingensvermogen kan geen kwaad hoor, voor die paar maandjes. Je kunt niet langs de zijlijn klagen en vervolgens niks doen. | |
Da_Sandman | maandag 1 juni 2020 @ 07:55 |
Lol lekker wegblijven dan. Blijft er meer plek over voor gasten die wel gewoon normaal kunnen doen op een terras. Wat een paniek. | |
RipCity | maandag 1 juni 2020 @ 11:11 |
Wie heeft linkjes naar webcams op terrasjes? Heb alleen deze nog gevonden van EHV: https://www.skylinewebcam(...)hoven/eindhoven.html Meer welkom! | |
Nielsch | maandag 1 juni 2020 @ 11:24 |
Bijna heel Utrecht zit voor vandaag al vol zag ik. | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 11:26 |
Kan niet reserveren voor buiten toch? | |
Nielsch | maandag 1 juni 2020 @ 11:27 |
Jawel | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 11:31 |
Dacht alleen binnen Oke! | |
Wantie | maandag 1 juni 2020 @ 11:33 |
Verschilt per bedrijf | |
AlwaysConnected | maandag 1 juni 2020 @ 11:45 |
Sneek | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 11:47 |
Nog een kwartier en dan los!!! ZUIPEN KETEN NEUKEN | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 11:53 |
Politie niet op 1,5m | |
mschol | maandag 1 juni 2020 @ 12:12 |
hoop lege plekken nog | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 12:13 |
Sneekweek | |
WammesWaggel | maandag 1 juni 2020 @ 12:13 |
https://www.rtlnieuws.nl/(...)n-1-juni-juno-horeca Stream vanaf het terras in Amsterdam. | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 12:17 |
Ik zie alleen het logo van rtl nieuws | |
quirina | maandag 1 juni 2020 @ 12:19 |
Heb al gereserveerd hoor specifiek plekje op terras. We mogen er vertoeven van 15:00 tot 18:00. Hoefde geen reserveringskosten te betalen omdat we onder de stamgasten vallen. Dus we gaan lekker wijnen en knabbelen aan het water vanmiddag | |
WammesWaggel | maandag 1 juni 2020 @ 12:19 |
Alweer afgelopen, er zaten wel mensen maar het was nog niet vol. | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 12:19 |
| |
WheeledWarrior | maandag 1 juni 2020 @ 12:21 |
Iedereen die gaat terrassen veel plezier gewenst vandaag! Ik trek er straks thuis een paar los. | |
Nia | maandag 1 juni 2020 @ 12:22 |
Ik heb niet de indruk dat het echt storm loopt. | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 12:23 |
Beetje vroeg om te zuipen, vanmiddag zit wel vol denk ik | |
Ole | maandag 1 juni 2020 @ 12:26 |
Ik zit al op terras | |
quirina | maandag 1 juni 2020 @ 12:26 |
Ja als de zon er lekker op staat ook. | |
Salina | maandag 1 juni 2020 @ 12:27 |
Baas. | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 12:30 |
Pics or it didnt happen | |
mschol | maandag 1 juni 2020 @ 12:34 |
3 uur op een terras, tering.... | |
Boca_Raton | maandag 1 juni 2020 @ 12:34 |
Mag je maar een beperkte tijd zitten of maakt dat niet uit? | |
ZarB | maandag 1 juni 2020 @ 12:40 |
Wij ook. Met een hoeveelheid mensen naar keuze, een onbeperkte tijd en een stuk minder geld | |
Ole | maandag 1 juni 2020 @ 12:43 |
Maakt hier niet uit. Moest alleen gegevens invullen. Beperkte tijd geldt vooral binnen.En restaurants. Mits je wel wat besteld ook natuurlijk | |
Ole | maandag 1 juni 2020 @ 12:44 |
stamgast zijn scheelt ook! | |
#ANONIEM | maandag 1 juni 2020 @ 12:49 |
Ergens stamgast zijn | |
AlwaysConnected | maandag 1 juni 2020 @ 12:50 |
Das al vanaf dag 1 zo, Handhaving ook niet Gezellig kletsen met elkaar in de de zon | |
MadMaster | maandag 1 juni 2020 @ 14:53 |
Vanmiddag onverwachts op een redelijk leeg terras belandt en daar geluncht. Ik kan er wel weer aan wennen... | |
Tegan | maandag 1 juni 2020 @ 14:55 |
Ik had ook wel zin in een terraslunch, maar én ik wacht even de eerste nieuwsberichten/ervaringen af vandaag én had geen gezelschap dat het ook zag zitten . | |
capricia | maandag 1 juni 2020 @ 14:56 |
Waar blijven de foto's van iedereen hier? Graag plaatje bij het praatje. | |
MadMaster | maandag 1 juni 2020 @ 15:04 |
| |
capricia | maandag 1 juni 2020 @ 15:05 |
Oh wat heerlijk! Geniet ervan. | |
ToT | maandag 1 juni 2020 @ 15:28 |
We wilden net een terrasje pakken, maar alles was dicht uit medeleven voor iemand die vannacht bij een brand om het leven gekomen was. | |
ToT | maandag 1 juni 2020 @ 15:30 |
En die corona-tax van dat Twitter-plaatje, heeft iemand van jullie dat hier in Nederland ook al moeten betalen? | |
MadMaster | maandag 1 juni 2020 @ 15:31 |
Welnee, één grote hoax is dat... | |
ToT | maandag 1 juni 2020 @ 15:32 |
Ahhhh okee! | |
MadMaster | maandag 1 juni 2020 @ 15:35 |
Bonnetje zat nog in mijn broekzak: | |
roos94 | maandag 1 juni 2020 @ 15:36 |
Geitkaas eet nog liever stront | |
MadMaster | maandag 1 juni 2020 @ 15:37 |
Enjoy! | |
Boca_Raton | maandag 1 juni 2020 @ 15:41 |
Zo, dat ziet er lekker uit. |