FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: Dessert op zondag 10 mei.
Lonaadonderdag 7 mei 2020 @ 14:14
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 10 mei maken we met iedereen die mee wil doen een dessert.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Lonaadonderdag 7 mei 2020 @ 14:17
Ik overweeg baklava te maken. Dat staat al jaren op mijn "moet-ik-een-keer-maken"-lijst.
Sarabidonderdag 7 mei 2020 @ 14:22
Appeltaart voor moederdag :9
Barreltjedonderdag 7 mei 2020 @ 14:37
ohja.. moederdag.. geen dessert ..

tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken :?
Hupjedonderdag 7 mei 2020 @ 15:04
Ik maakte gisteren al (voor het eerst) panna cotta met frambozen saus, want de sojaroom moest op.
BTvKE3m.jpg

Dus voor zondag bedenk ik iets anders. Waarschijnlijk wordt het aardbeien rabarber crumble. De rabarber staat er goed bij in de tuin O+
Yinnydonderdag 7 mei 2020 @ 15:12
quote:
7s.gif Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..

tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken :?
Semifreddo! https://www.24kitchen.nl/recepten/semifreddo
Yinnydonderdag 7 mei 2020 @ 15:18
Ik wilde bitterkoekjes soufflé maken, maar de bezorgappie had geen amandelaroma (recept zegt 2 dopjes bitteramandel extract) meer, wel de bitterkoekjes. Nu twijfel ik...
Ik zie ook een lekkere aardbeien merengue rol in kookboek staan.
https://books.google.nl/b(...)s%20meringue&f=false
Of îles flottantes
Iets luchtigs in ieder geval :9
Cat-astrophedonderdag 7 mei 2020 @ 16:03
Dessert :9~

Maar ik krijg al een eter waarmee ik al voorbereide sterren-afhaal ga afronden nuttigen. Dat dessert hier posten is een beetje valsspelen. Misschien smokkel ik wel met de bereidingsdag >:)
minilotdonderdag 7 mei 2020 @ 16:23
Als ik suuuuuuuperlui ben op moederdagzondag, dan lemon posset. Als ik iets minder lui ben wellicht chocolademousse :)
marc0871donderdag 7 mei 2020 @ 18:29
Ik denk dat ik maar eens iets van mijn to-do lijst moet gaan halen.
Ik heb hier melk, suiker, cacao en custard staan.
Daar zal ik toch wel een mooie vla van kunnen maken?

Kijken of ik hem net zo lekker krijg als oma ;)
Bluesdonderdag 7 mei 2020 @ 18:40
Wie weet maak ik mijn befaamde limoncellomoussetoet :9
Lonaadonderdag 7 mei 2020 @ 19:03
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 18:40 schreef Blues het volgende:
Wie weet maak ik mijn befaamde limoncellomoussetoet :9
Woah. Geef.
Cat-astrophedonderdag 7 mei 2020 @ 19:35
*noteert toetjesmeet*
Bluesdonderdag 7 mei 2020 @ 20:59
quote:
2s.gif Op donderdag 7 mei 2020 19:03 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Woah. Geef.
Vacuüm in bubbeltjesenvelop opstuurt *O*
Oceanonixdonderdag 7 mei 2020 @ 21:16
quote:
2s.gif Op donderdag 7 mei 2020 14:17 schreef Lonaa het volgende:
Ik overweeg baklava te maken. Dat staat al jaren op mijn "moet-ik-een-keer-maken"-lijst.
ik ga het gewoon doen. :D
Alles is in huis. uit alle desserts kiezen 2 personen dit.... Hoe dan? :@
Lonaadonderdag 7 mei 2020 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:16 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik ga het gewoon doen. :D
Alles is in huis. uit alle desserts kiezen 2 personen dit.... Hoe dan? :@
Ik had m al willen maken voor de koekjes, maar ik vond het niet echt een koekje.

Hier ook alles in huis. :Y
Cat-astrophedonderdag 7 mei 2020 @ 21:35
Ik denk nu aan tiramisu. Is meer samenstellen dan bakken, maar hey. Want ook de lange vingers zal ik vast wel weer gaan kopen :@
#ANONIEMdonderdag 7 mei 2020 @ 22:28
Als ik puf/zin heb dan wordt het een bokkenpootjes-taartje :9
Staat al even op mijn to-do-lijstje :)
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 09:54
Hier staat iles flottante op het programma. Zelfs nog nooit gegeten, maar ik vind het er zo leuk uitzien en wilde het altijd eens proberen.
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 10:35
quote:
7s.gif Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..

tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken :?
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroom
https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 10:36
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 19:35 schreef Cat-astrophe het volgende:
*noteert toetjesmeet*
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Oceanonixvrijdag 8 mei 2020 @ 12:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
is dit voordat we beginnen aan de corona kilo's of het moment denken fuck de kilo's?
#ANONIEMvrijdag 8 mei 2020 @ 12:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Ik ben voor :D
golfervrijdag 8 mei 2020 @ 12:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:

Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Een past-Corona-meet, als we elkaar weer allemaal mogen treffen. *O*
Farenjivrijdag 8 mei 2020 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
La grande CUL bouffe.
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 12:34
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
#ANONIEMvrijdag 8 mei 2020 @ 12:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.
Heb een 6-pits fornuis met oven, slowcooker en nog een extra combi oven/magnetron en een hele grote koelkast :+
Cat-astrophevrijdag 8 mei 2020 @ 12:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkheden :+
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 12:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:42 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.
Heb een 6-pits fornuis met oven, slowcooker en nog een extra combi oven/magnetron en een hele grote koelkast :+
Gemiddeld doen zo'n 15 mensen mee met dit, en tel dan ook nog hun partners erbij die natuurlijk weten hoe lekker alles is en ook mee willen eten.

Het lijkt me ook best grappig om zoiets te doen
golfervrijdag 8 mei 2020 @ 12:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:48 schreef Cat-astrophe het volgende:

Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkheden :+
Ja, zoiets.
Zelfs onze villa en keuken is niet groot genoeg om al die vreetzakkies van CUL te huisvesten.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-05-2020 14:07:48 (typefout) ]
Lucky_Strikevrijdag 8 mei 2020 @ 14:14
Ik ga een trifle maken. Misschien maak ik zelf custard. Misschien maak ik brownies voor er in, of ik trek een paar plakken cake uit de vriezer.
Cat-astrophevrijdag 8 mei 2020 @ 15:33
Lange vingers in de supermarkt waren op. Dus toch maar zelf maken.
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 09:39
Ja, goed idee: dessert.
Al weken loop ik langs twee rabarberplanten in de moestuinen van buren, waarvan ieder mag oogsten.
Dus het wordt een rabarber dessert.
Na een crash was het mapje recepten opgelost in cyberspace, dus vanmorgen weer zoeken.
Genoeg leuke ideeën...wat de doorslag gaf was de hoeveelheid rabarber in het recept en een ‘bijzonder’ ingrediënt.
Het wordt deze van Karin kookt...
Alle andere recepten met aardbeien, taartdeeg, havermout, frangipane komen dan nog wel. https://www.kokenmetkarin(...)-rabarbercrumble.pdf
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 09:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lange vingers in de supermarkt waren op. Dus toch maar zelf maken.
Op? en zélf maken? Lange vingers?
# vragen.
Farenjizaterdag 9 mei 2020 @ 10:01
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de toetjes. Maar ik ga iets simpels maken wat ik vroeger altijd erg lekker vond, maar waar ik alleen de fabrieksversie van ken: hopjesvla. *O*
Sorellazaterdag 9 mei 2020 @ 11:02
ik heb rabarber gekocht en aardbeien dus rabarber aardbeien mousse.
Makkelijk en toch lekker.
marc0871zaterdag 9 mei 2020 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:01 schreef Farenji het volgende:
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de toetjes. Maar ik ga iets simpels maken wat ik vroeger altijd erg lekker vond, maar waar ik alleen de fabrieksversie van ken: hopjesvla. *O*
Bho, vla met karamel en koffie :9
Die staat ook nog op de lijst.
Karamel ook, trouwens.
Cat-astrophezaterdag 9 mei 2020 @ 13:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 09:40 schreef AnneX het volgende:

[..]

Op? en zélf maken? Lange vingers?
# vragen.
Op! Lege schappen in de supermarkt!
Zelf maken! Zo!
Bjh2IIp.jpg

Sexy beslagje :9~
oJihyiP.jpg

Vingers spuiten (en erachter komen dat je spuitmond veel te groot is....)
81tZTyK.jpg

En uit de oven
PZ4fBYE.jpg

Reuzenvingers _O- Maar ze komen toch onderin de tiramisu. Vandaar vandaag al gebakken zodat het mooi kan afkoelen.
Blueszaterdag 9 mei 2020 @ 13:58
Ik volg het topic :9 , maar doe zelf dit weekend niet mee :)
Doedezemaarzaterdag 9 mei 2020 @ 14:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 09:39 schreef AnneX het volgende:
Ja, goed idee: dessert.
Al weken loop ik langs twee rabarberplanten in de moestuinen van buren, waarvan ieder mag oogsten.
Dus het wordt een rabarber dessert.
Na een crash was het mapje recepten opgelost in cyberspace, dus vanmorgen weer zoeken.
Genoeg leuke ideeën...wat de doorslag gaf was de hoeveelheid rabarber in het recept en een ‘bijzonder’ ingrediënt.
Het wordt deze van Karin kookt...
Alle andere recepten met aardbeien, taartdeeg, havermout, frangipane komen dan nog wel. https://www.kokenmetkarin(...)-rabarbercrumble.pdf
Heerlijk, die crumble, wat een goed idee van die kardemom. Ik marineer de rabarberstukjes meestal in wat witte port (of sinaasappelsap)en steranijs. Helaas geen rabarber in huis, maar zodra ik weer rabarber heb gevonden dan ga ik dat ook weer maken, maar helaas dus niet morgen. Soms doe ik nog wat amandelmeel door het crumbledeeg. Ik heb trouwens ooit bij de kringloop een pastry blender https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pastry_blender gekocht, ideaal voor kruimeldeeg
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 15:28
@Doedezemaar ...las het van sin.sap en rasp bij terugkomst van super.
Gelukkig belde mn.X dat hij onderweg naar huis langs de lokale spar komt.
Twee sinaasappels graag!🙃
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 16:35
@Cat...goed gefikst van lange vingers.
Je had ook bastogne koekjes kunnen doen?
Cat-astrophezaterdag 9 mei 2020 @ 16:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 16:35 schreef AnneX het volgende:
@:Cat...goed gefikst van lange vingers.
Je had ook bastogne koekjes kunnen doen?
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CUL :)
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 16:42 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CUL :)
Dat is waar!👍🏼
golferzaterdag 9 mei 2020 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:58 schreef Blues het volgende:
Ik volg het topic :9 , maar doe zelf dit weekend niet mee :)
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.
AnneXzaterdag 9 mei 2020 @ 17:17
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 16:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.
Wat dan?
# nieuwsgierig.
golferzaterdag 9 mei 2020 @ 17:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 17:17 schreef AnneX het volgende:


Wat dan?
# nieuwsgierig.
Geduld tot morgen. :6
Barreltjezaterdag 9 mei 2020 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:35 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroom
https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/
Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.

Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
:Y)
Kaatje1zaterdag 9 mei 2020 @ 18:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.

Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
:Y)
Oeh ook lekker
Lucky_Strikezaterdag 9 mei 2020 @ 20:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.

Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
:Y)
Wat een leuk recept. Ik kende ze nog niet.
#ANONIEMzondag 10 mei 2020 @ 12:15
Ik haak af want niet thuis. Maar ben benieuwd naar jullie toetjes van vandaag :Y
Succes en veel plezier ermee vandaag *O*
Cat-astrophezondag 10 mei 2020 @ 13:01
Verder met de tiramisu!

De opstelling
DWzDRm4.jpg
En de reuzenvingers natuurlijk.

Rechts eigeel met suiker en mascarpone, links eiwit met de rest van de suiker, net voor ze elkaar gaan ontmoeten *;
0gD1Pln.jpg

Reuzenvingers dippen
uWBTven.jpg

Stiekeme foto ‘onder het jurkje’ terwijl ze staat op te stijven
ZBvCI2t.jpg

En toen rustte op mij de zware, doch belangrijke taak de kom uit te likken :9
golferzondag 10 mei 2020 @ 13:18
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 13:01 schreef Cat-astrophe het volgende:

Stiekeme foto ‘onder het jurkje’ terwijl ze staat op te stijven
[ afbeelding ]

:D
Haha, wat een leuke uitdrukking. _O-
ijs_beerzondag 10 mei 2020 @ 14:02
Heb chocolademousse in de koelkast staan. Ben benieuwd of ie een beetje gelukt is. :o
Barreltjezondag 10 mei 2020 @ 14:19
Goed.
Ik maakte dus Noorse wafels..
Gelukkig had ik 11 jaar geleden (!!) Een Noors wafel ijzer gekregen dus dat pakte ik maar eens uit de kast. Het bleek niet eerder gebruikt te zijn (duh :+ )

u6bn8kc7ngvk.jpg

Al eerder maakte ik het beslag en dat stond even te rusten
tby5q0j55h6.jpg

Daarna aan de slag met het apparaat
b02b6az.jpg

Stapeltje bouwen en met garnituren aan tafel
bz20csg.jpg

Nom!
z7p7kdesxl.jpg
jax2ntwm3fuf.jpg
:Y)

Vanavond nog wat wafels voor dessert
Cat-astrophezondag 10 mei 2020 @ 14:27
Ziet er heerlijk uit. Efficiënt wafelijzer, ook. Wat maakt het eigenlijk Noors?
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 14:32
Oh, wat ziet dat er lekker uit :9~
Barreltjezondag 10 mei 2020 @ 14:34
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 14:27 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er heerlijk uit. Efficiënt wafelijzer, ook. Wat maakt het eigenlijk Noors?
De vorm :+
En ik kreeg het toen ik in Noorwegen kocht.
Cat-astrophezondag 10 mei 2020 @ 14:37
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 14:34 schreef Barreltje het volgende:

[..]

De vorm :+
En ik kreeg het toen ik in Noorwegen kocht.
Aha! Die dubbele kende ik niet, maar thuis hadden we wel zo’n enkele wafelvorm.
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 14:43
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 14:19 schreef Barreltje het volgende:
Goed.
Ik maakte dus Noorse wafels..
Gelukkig had ik 11 jaar geleden (!!) Een Noors wafel ijzer gekregen dus dat pakte ik maar eens uit de kast. Het bleek niet eerder gebruikt te zijn (duh :+ )

[ afbeelding ]

Al eerder maakte ik het beslag en dat stond even te rusten
[ afbeelding ]

Daarna aan de slag met het apparaat
[ afbeelding ]

Stapeltje bouwen en met garnituren aan tafel
[ afbeelding ]

Nom!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:Y)

Vanavond nog wat wafels voor dessert
Mooie wafels!
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 14:52
Ik ben ook met de voorbereidingen begonnen voor mijn bitterkoekjessoufflé.
Het moet er zo uit komen te zien:
9ReY90d.jpg
Alle ingrediënten bij elkaar
kQm7fDo.jpg
Alvast de bitterkoekjespudding maken, zodat het kan afkoelen (in het recept wordt dat niet gezegd, maar uit ervaring is dat best wel handig)
fS09FkY.jpg
Straks net voor het eten de eiwitten kloppen, in bakjes doen en bakken.
SPOILER
Recept uit boek masterclass Dessert van Ramon Brugman. Fijne openingszin ook :?
lcEmiLt.jpg
JGIRwm5.jpg
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 15:14
er staat een poging tot pistache/amandel (ik had nie genoeg pistache) baklava in de oven.
drakinzondag 10 mei 2020 @ 15:18
Mijn dessert

Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/

Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen

En samen werd dat dit:
0Tj9W4a.jpg
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 15:18 schreef drakin het volgende:
Mijn dessert

Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/

Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen

En samen werd dat dit:
[ afbeelding ]
Lekker, gebakken bananen!
drakinzondag 10 mei 2020 @ 15:33
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 15:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Lekker, gebakken bananen!
En nog warm opgegeten :Y)
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 15:37
Ik ging dus chocoladevla maken.

Ingrediënten

a9GGQaa.jpg

Ik had ze al afgewogen en gemengd, voordat ik er aan dacht om foto's te maken.

Pannetje melk aan de kook brengen

SyFjHjf.jpg

Met een beetje melk een papje gemaakt

eqqit0b.jpg

Papje bij de kokende melk

wqOsqTV.jpg

Roeren terwijl het bindt

>Foto vergeten<

Vla in schaaltjes en een stukje folie erop tegen velvorming

Bcxt44W.jpg

Staan nu af te koelen in de koelkast.

Straks resultaat met een klodder slagroom erop.
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 16:15
Dus rabarber crumble met een twitch.

Recept van Karin https://www.kokenmetkarin(...)rumble-met-kardemom/ en toen had Doedezemaar nog wat aanvullende opmerkingen.
Edit: kruimeldeeg gemaakt half bloem/ half amandelmeel.
Dus mengde ik de 100 suiker met sinasappelzest en gember, deed de rabarber erin en was het veels te nat.🤪
Alsnog álles in de ovenschaal en 35 min laten sudderen.
Het staat nu af te koelen: het is vast een rabarbermarmelade met wat verzopen deegkruimels.
SPOILER
8-B91-BBBD-9228-418-A-9-C85-7-E1-D0-C1-D5-E92.jpg
6132-C272-C7-E7-47-F3-8-F7-D-DE5-F6-AF32-B2-E.jpg
B7-CAE418-88-B1-4586-B682-A24-D64406-E5-C.jpg
FB37-F0-A1-B8-F5-4125-A32-B-6-B6-A7446-DC2-C.jpg
9499-E11-C-D5-FA-4-E85-BCB0-B79-E9483624-E.jpg
C49-F690-E-21-E1-4-E7-A-A9-E3-7-B72-A2-CAC31-C.jpg
3-E01-B0-DC-7-BF4-47-B8-B05-E-4-D94-B51-A8-D6-E.jpg
FC6663-B7-0-B40-4-C6-C-9-C94-0733434-ABE02.jpg
42415-C3-B-3-E4-E-4-CFF-B518-21-E34908-E8-D4.jpg
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 16:23
@Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.

In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.
SPOILER
DDA610-B4-3-EAA-43-C5-B608-207-C18-B93731.jpg
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 16:29
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's :+

Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.

Zoals te zien.
XNZUREV.jpg
De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.

Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.

e4UY8dI.jpg

boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter

Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:
tt72gME.jpg

Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang ;(
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 16:32
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:29 schreef Lonaa het volgende:
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's :+

Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.

Zoals te zien.
[ afbeelding ]
De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.

Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.

[ afbeelding ]

boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter

Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:
[ afbeelding ]

Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang ;(
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken ;) maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
golferzondag 10 mei 2020 @ 16:36
Mijn dessert werd dus syllabub.
Daartoe geinspireerd door een recept en verhaaltje van Yvette van Boven in het Volkskrant Magazine van gisteren.
Haar verhaal en recept (voor 4 porties, door mij door 2 gedeeld voor 2 porties):

quote:
Syllabub is een Engels dessert dat dateert uit de 16de eeuw. In die tijd werd het met wijn en geklopte room gemaakt en een hele nacht koel weggezet. De drank scheidde zich dan: smakelijke room bovenop en smakelijke wijn eronder, die men met lange lepels of door een tuitje aan een speciaal glas door de room heen dronk.
Maar ik vind het ook heel lekker op de nieuwerwetse manier: luchtig opgeklopte slagroom met een zurig, licht alcoholisch vruchten-iets erdoorheen geschept.
Het wordt meestal gemaakt met een scheut brandy, citroensap en -rasp en wat foelie of nootmuskaat. Het mengsel wordt een nacht weggezet om te trekken en dan gezeefd en door opgeklopte room geschept.
Ingredienten:
DSC04734.jpg

Voor de syllabubmix:
de fijngeraspte schil van 1 citroen, plus wat extra voor de garnering
zeker 500 gram aardbeien in kwarten
klein glaasje, 100 ml rosé
2 eetl. fijne suiker
stukje foelie, fijngemalen in de vijzel.
DSC04736.jpg
DSC04737.jpg
Nachtje afgedekt in de koelkast bewaren.
DSC04749.jpg

Voor de syllabub:
300 ml slagroom
60 gram suiker
de iets uitgelekte syllabubmix
versgeraspte nootmuskaat

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Zeef de syllabubmix, (drink het sap snel op!) en spatel bijna alles door de geklopte room, bewaar wat aardbeien voor het opmaakgerecht. Schep de lobbige room in 4 glazen, rasp er wat nootmuskaat en citroenschil over en dien het dessert meteen op.
DSC04750.jpg
DSC04751.jpg
DSC04752.jpg
Resultaat:
DSC04755.jpg

:9

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 10-05-2020 17:09:21 (typefout) ]
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 16:36
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:32 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken ;) maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 16:42
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 451-A99-CC-F4-B4-40-C3-8-F3-E-36-A88-AFF570-B.jpg

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Blueszondag 10 mei 2020 @ 16:47
Wat heerlijk allemaal hoor ^O^
Doedezemaarzondag 10 mei 2020 @ 16:47
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:23 schreef AnneX het volgende:
@:Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.

In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.
SPOILER
Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt O+
Doedezemaarzondag 10 mei 2020 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Oh, dat ziet er heerlijk uit
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 16:49
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:47 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt O+
😎
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 16:56
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over ;)
Sarabizondag 10 mei 2020 @ 17:12
VPBu9dK.jpg

Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:12 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]

Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
Ook die zou ik eten.
drakinzondag 10 mei 2020 @ 17:15
Nog een dessertje gemaakt :Y)

zxdKiU3.jpg
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 17:17
Bij mij staat de baklava in de oven. Siroopje staat af te koelen.

Dus ik heb nu pauze. :D
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 17:28
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over ;)
Nog meer :o
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 17:30
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nog meer :o
Grapje...maar om dat zeker te weten moet je proeven (eiwitschuim was ook goed op smaak :P )
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 17:58
@Lonaa ...Overigens ziet het aanrecht hier er ook niet uit.
Veel kasten en (té) weinig werkoppervlak.
Heb je de afwas gezien in de spoiler? (8>
Muckzondag 10 mei 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:13 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ook die zou ik eten.
Ik zou alles proeven :9
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 18:26
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:23 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik zou alles proeven :9
Ik denk dat het “aftercoronaculweekend” omgezet moet worden naar een week. Gevolgd door een detox/sport week
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 18:31
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.

Sk2zYzr.jpg

Vla met een lekkere klodder slagroom

XeagP8w.jpg
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 18:33
De soufflé staat in de oven, maar ik ben bang dat het puddinkjes worden 8)7
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 19:01
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Dank.

Bij jou moest ik even kijken wat het ook alweer was :@
Het ziet er misschien niet zo uit, maar ik geloof vast dat het lekker is :Y

Wel een hoop citrussmaken, met kardemom, sinaasappel en gember.
Erg fris zoet-zuur?

Kaneel combineert ook heel goed met rabarber.
Barreltjezondag 10 mei 2020 @ 19:20
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
Waar heb je dat deeg vandaan? O+
Barreltjezondag 10 mei 2020 @ 19:20
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Rabarber! O+
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:20 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Waar heb je dat deeg vandaan? O+
gewoon bij Turkse supermarkt. Kan gewoon in de voorraad kast. Ze hebben verschillende soorten
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 19:30
Yufka vellen heten ze
Cat-astrophezondag 10 mei 2020 @ 19:31
Deel 3: eindresultaat
R80qsht.jpg

Het was het tweede dessert van een vier gangen diner, ben al een half uur bezig mijn portie op te krijgen. _O- Hapje voor hapje O+
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 19:32
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.

île flottante

97152898_1642889242540177_5782338011320549376_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQk1cBX_4UVF6gGWuOiyLSg3j0eDPIGTAAeSichpLLEOWtVXEf6C_RphFnJVj3ai3mM&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=9aa660108fd0b4f3b22cb0a86d9d0de5&oe=5EDF54CF

96642613_1642889222540179_8028162962856345600_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnVWYcld7dNIKOyxoikq5GwFO-vl7Vh8F9DPSHQK8Gr2Aq8DTwbfTRyfmEaSPxCmXk&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=46da6cff8621d288066708a3d1575d3e&oe=5EDF4B5A
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 19:35
Nou, het was gelukkig toch nog een beetje omhoog gekomen!

De vervolgstappen:
Eiwitten stijf kloppen
tS9v0p9.jpg
Banketbakkersroom loskloppen...het was nogal massief, dus nog 2 eetlepels melk toegevoegd. Anders was het echt niet te mengen, nu was het nog steeds lastig. Eerst een beetje eiwit bij het room, dan de room bij de eiwitten...heel voorzichtig spatelen
sApxJ3p.jpg
In de goed beboterde, besuikerde, gekoelde soufflé bakjes (in het recept stond geen maat, maar zou genoeg voor 4 moeten zijn). Mijn beslag was niet genoeg voor 3 bakjes (ik denk te groot). Au bain marie in de oven...
uF0tnxb.jpg
Ik was dus bang dat ze niet rezen, gelukkig wel, hoewel niet zo mooi als op het plaatje
wjh40hw.jpg
Smaak: veels te zoet helaas, niet voor herhaling vatbaar.
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 19:37
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼

@Kaatje ook al restaurant waardig. :Y)
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 19:42
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:37 schreef AnneX het volgende:
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼

@:Kaatje ook al restaurant waardig. :Y)
Alleen al van het kijken kom ik al aan
Lucky_Strikezondag 10 mei 2020 @ 19:47
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan :(
Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor.
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 19:48
mijn project was het maken van baklava

XfXwjGwl.jpg
het eerste laagje

PdZ1MOUl.jpg
bijna klaar met laagjes maken

NnaeNfal.jpg
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop

SECw1E7l.jpg
laatste nootjes erop

0jpqyFMl.jpg
lekker! :9
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 19:54
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 19:58
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:54 schreef Lonaa het volgende:
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
Kaneelstokjezondag 10 mei 2020 @ 19:58
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:31 schreef marc0871 het volgende:
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.

[ afbeelding ]

Vla met een lekkere klodder slagroom

[ afbeelding ]
:D
Zou proeven.
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
waarom zo lang?
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 20:06
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:05 schreef Lonaa het volgende:

[..]

waarom zo lang?
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:06 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
hehehe, fair enough.
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

:D
Zou proeven.
Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

Den-Eelder-Chocoladevla-555x600.png
Sorellazondag 10 mei 2020 @ 20:17
De ingredienten
InyiclG.jpg
Aardbeien in vieren gesneden
u1aFZFW.jpg
Rabarber in iets meer als aanhangend water met de lichtbruine basterdsuiker en de vanille suiker (ik had geen vanille stokje) +/- 15 min. op half hoog vuur
eIt61hi.jpg
Aardbeien en limoen erbij, even de kook erover en dan uitzetten.
obCD3UN.jpg
Klaar :)
vD3I6O7.jpg
Hupjezondag 10 mei 2020 @ 20:17
Wat ziet alles er lekker uit! Soufflé heb ik 1x geprobeerd, wat een mislukking. Nooit weer :'). Baklava kreeg ik jaren van een collega, dat kan ik zelf ook niet evenaren.
Dus ik deed wat simpels: ik maakte aardbei rabarber crumble. Eerst in de tuin op zoek naar goede stengels.
2dXgVjX.jpg
Dit is wel genoeg.
wkUfrqI.jpg
De ingrediënten.
QPk5qSA.jpg
Rabarber met suiker en een beetje vocht van de aardbeien even koken.
k6ShKEA.jpg
Aardbeien erbij.
ald0HAH.jpg
Daarna nog custard poeder erbij en in de ovenschaal. Toen heb ik de crumble gemaakt. Dat lukt mij nooit zo mooi met plantaardige boter als met roomboter helaas. Crumble op de aardbei rabarber prut en daarna in de oven.
G3IikGI.jpg
Klaar!
VEVAvP4.jpg
Aanvallen :)
kh6JjPp.jpg
Blueszondag 10 mei 2020 @ 20:20
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Hupjezondag 10 mei 2020 @ 20:22
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandel
golferzondag 10 mei 2020 @ 20:24
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 20:26
quote:
11s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:24 schreef golfer het volgende:
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergeten _O-
DJMOzondag 10 mei 2020 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
Dat is inderdaad niet eenvoudig.
Zeker niet uit de losse pols met een smartphone.
Licht, schaduwen, de hoek, van hoe ver.

Vergeet ook niet dat die fotografen betere camera's, tig lenzen, statieven, allerlei filters en verlichting hebben, om precies dat shot te maken.
Maar ook die maken er misschien wel 30, waar er uiteindelijk misschien 1 of 2 het halen.

Maar ik heb al slechtere foto?s gezien, hoor. En gemaakt.
We gaan vooruit ^O^
Sarabizondag 10 mei 2020 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:48 schreef Oceanonix het volgende:
mijn project was het maken van baklava

[ afbeelding ]
het eerste laagje

[ afbeelding ]
bijna klaar met laagjes maken

[ afbeelding ]
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop

[ afbeelding ]
laatste nootjes erop

[ afbeelding ]
lekker! :9
Wow :9
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:27 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
ik ook alleen maar van de baklava. :')
Blueszondag 10 mei 2020 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:12 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

[ afbeelding ]
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah :)
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 20:33
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur. :r
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:31 schreef Blues het volgende:

[..]

Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah :)
Nee. We missen er nog een.
@Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.

[ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 10-05-2020 20:42:31 ]
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 20:36
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:33 schreef Oceanonix het volgende:
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur. :r
Echt wel.
Alles voor het plaatje.

Soms komt er eens een docu voorbij, waar je een kijkje achter de schermen krijgt.
Best wel leerzaam.
Blueszondag 10 mei 2020 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:35 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Nee. We missen er nog een.
@:Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.
Ah :D ik wist dat ik t ergens had gelezen!
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 20:57
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik.

Toch foto's.

Suiker smelten...

c79HcKc.jpg

Tot het mooie karamel is.

9Gw3h7u.jpg

Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk.

F5l4HRD.jpg

Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij.

lJh3XrS.jpg

Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen.

07uBUpG.jpg

Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit.

9LnXMUR.jpg

Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig! :o
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:45 schreef Blues het volgende:

[..]

Ah :D ik wist dat ik t ergens had gelezen!
Yep.
Vanille-, hopjes- en karamelvla staan ook nog op mijn to-do lijst.
DJMOzondag 10 mei 2020 @ 20:57
Meh. ik kreeg toch trek in zoetigheid na al die foto's :') Dus naar de AH gerend en vals gespeeld:

gsEPMN7.jpg
chocomousse met extra slagroom en hagelslag :Y)
Zo-is-datzondag 10 mei 2020 @ 20:58
CDXfami_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Omgekeerde bananen cake van Rutger bakt als dessert vandaag :9

Toch nog mee gedaan! *O*
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 21:12
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.

île flottante

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten. :D

Toch weer een keer proberen, nu ik dit zie. :9
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 21:19
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:57 schreef Farenji het volgende:
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik.

Toch foto's.

Suiker smelten...

[ afbeelding ]

Tot het mooie karamel is.

[ afbeelding ]

Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk.

[ afbeelding ]

Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij.

[ afbeelding ]

Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen.

[ afbeelding ]

Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit.

[ afbeelding ]

Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig! :o
Ik wil hier vanuit gaan

https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla

Ik denk dat je een verkeerde volgorde hebt gebruikt met het ei.
Je had eerst het ei door je zetmeelbron (aardappel :? ) moeten roeren en dan met wat hete melk familie moeten maken, voordat je het mengsel bij de melk doet.
Nu is het ei eerst een geklutst ei geworden.
Zilverberkzondag 10 mei 2020 @ 21:20
Ik heb wel wat gekookt (karamelvla), maar niks gefotografeerd. Die vla is niet erg fotogeniek, dus daar missen jullie weinig aan. :P
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 21:21
Potverdorie wat lekker allemaal zeg. Die syllabub van @golfer zou ik (misschien alleen al vanwege de naam) graag willen proeven. De rest ook zeker. Behalve dan misschien de rabarber, daar heb ik jeugdtrauma's van. Ik heb daarbij associaties van weeige zurige prut, brr. Maar ik kreeg het ook altijd zonder iets erbij, gekookt met alleen beetje suiker, dus misschien vind ik de creaties in dit topic toch wel lekker.
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 21:22
quote:
14s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:12 schreef Farenji het volgende:

[..]

Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten. :D

Toch weer een keer proberen, nu ik dit zie. :9

T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergeten _O-
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 21:26
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:19 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ik wil hier vanuit gaan

https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla

Ik denk dat je een verkeerde volgorde hebt gebruikt met het ei.
Je had eerst het ei door je zetmeelbron (aardappel :? ) moeten roeren en dan met wat hete melk familie moeten maken, voordat je het mengsel bij de melk doet.
Nu is het ei eerst een geklutst ei geworden.
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.

Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:22 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergeten _O-
Oh, maar dat is makkelijk.
Als je van niks weet, is alles moeilijk.
Hoe meer je iets doet, hoe meer technieken je je eigen maakt, hoe minder dingen nieuw zullen zijn.
Iets waar je een paar jaar geleden tegenop zou hebben gezien, doe je nu met twee vingers in je neus. Bij wijze van.
minilotzondag 10 mei 2020 @ 21:27
Precies helemaal geen tijd vandaag, dus simpelste dessert ooit gemaakt: de antieke Britse toet lemon posset.

Men neme hiervan: 500 ml slagroom, 100 gram suiker en twee citroenen:
wt2Go2C.jpg

SPOILER: Proces
Slagroom en suiker een minuutje koken in een pan en dan een pietsje laten afkoelen:
NB2mEUS.jpg

Intussen de citroenen uitpersen:
FKl9UJ0.jpg

Citroensap door het roommengsel roeren. In glaasjes gieten (snel, want het dikt rap in). Minstens vijf uur laten opstijven in de koelkast met wat plasticfolie erover:
xyTVqti.jpg
Tadaaaaaaaaa, fluweelzacht en superromig citroenpuddinkje! :9
2M1aZVU.jpg
Zilverberkzondag 10 mei 2020 @ 21:29
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:

[..]

Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.

Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Op de foto lijkt ie ook wel erg dik. Maar dat vertekent misschien. Mijn vla is heet nog prima schenkbaar en dikt pas in bij afkoelen.
AnneXzondag 10 mei 2020 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan :(
Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor.
Op welke snelheid staat de mixer dan?
Misschien op te hoge snelheid? Of ongeduldig?
Wel jammer!
golferzondag 10 mei 2020 @ 21:33
quote:
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken. :9
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 21:35
quote:
14s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Recept bewaard. Die ga ik een keer maken. :9
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:

72yP2ZA.jpg
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:

[..]

Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.

Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.
Misschien toch het aardappelzetmeel? (Sorry, blijf het toch een rare keuze vinden :+ )
Ik ben toch al geen fan van aardappelzetmeel.
Ik krijg er altijd glibberige klonten van in mijn sauzen :r
Het lijkt ook sneller en sterker te binden dan allesbinder, bloem of maizena.
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:35 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:

[ afbeelding ]
Staat er toch heel logisch in.
Het enige wat echt anders is, is het aardappelzetmeel.
Dan heb ik toch een vermoeden...
Farenjizondag 10 mei 2020 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:36 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.
Misschien toch het aardappelzetmeel? (Sorry, blijf het toch een rare keuze vinden :+ )
Ik ben toch al geen fan van aardappelzetmeel.
Ik krijg er altijd glibberige klonten van in mijn sauzen :r
Het lijkt ook sneller en sterker te binden dan allesbinder, bloem of maizena.
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.
Yinnyzondag 10 mei 2020 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.

île flottante

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!
Zilverberkzondag 10 mei 2020 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:40 schreef Farenji het volgende:

[..]

Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.
Ik heb zo'n pakje in de kast staan en had geen idee wat ik ermee moest doen. Dank voor deze tip. O+
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:31 schreef AnneX het volgende:

[..]

Op welke snelheid staat de mixer dan?
Misschien op te hoge snelheid? Of ongeduldig?
Wel jammer!
Dat heb ik wel eens gehad met een staafmixer.
De slagroom sloeg meteen dik.
drakinzondag 10 mei 2020 @ 21:56
Ik heb nog een dessert gemaakt:
rYJCw0R.jpg

Sinaasappel-citroen eigen bedenksel

pOkJXGq.jpg
Oceanonixzondag 10 mei 2020 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:56 schreef drakin het volgende:
Ik heb nog een dessert gemaakt:
[ afbeelding ]

Sinaasappel-citroen eigen bedenksel

[ afbeelding ]
dat is nummer 3 :D
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:01 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dat is nummer 3 :D
Zal ik nog een 4e maken? :9
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:01 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dat is nummer 3 :D
Zie je wel :o
Dat dacht ik ook al :+
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:06 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Zie je wel :o
Dat dacht ik ook al :+
Allemaal hele kleine dessertjes :Y
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:10 schreef drakin het volgende:

[..]

Allemaal hele kleine dessertjes :Y
Maakt niet uit.
Ze tellen gewoon mee :+
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:12
Deze eet ik straks op

rYJCw0R.jpg
Blueszondag 10 mei 2020 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:20 schreef Zilverberk het volgende:
Ik heb wel wat gekookt (karamelvla), maar niks gefotografeerd. Die vla is niet erg fotogeniek, dus daar missen jullie weinig aan. :P
Berk! :W

Zien :P
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:13
En dat is geen suiker, maar sukrin, een hele fijne suikervervanger
Blueszondag 10 mei 2020 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:12 schreef drakin het volgende:
Deze eet ik straks op

[ afbeelding ]
Ziet er lekker en mooi uit.
Deisyyzondag 10 mei 2020 @ 22:14
Ik kom hier even kwijlen :9~
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:13 schreef Blues het volgende:

[..]

Ziet er lekker en mooi uit.
Al mijn desserts zijn trouwens koolhydraatarm, het randje "suiker" op het glas is sukrin, een bruine suiker vervanger, en echt een hele lekkere ook nog :Y
Kaatje1zondag 10 mei 2020 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 21:43 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!
Ik kwam zoveel verschillende mogelijkheden tegen dat ik voor de zekerheid een failproof recept heb gekozen. Zou ik het nog een keer maken zou ik een lastiger versie proberen.
Zilverberkzondag 10 mei 2020 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:13 schreef Blues het volgende:

[..]

Berk! :W

Zien :P
Ja, opgegeten, dus dat wordt lastig... :P
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:20
Even dessert 4 maken :W
Cat-astrophezondag 10 mei 2020 @ 22:44
Ik wil al die rabarbertoetjes O+
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:56
4e dessert is koffie met kaneelslagroom en amaretto

lCCtcKw.jpg
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:58
En

5e dessert voor morgen is koffiecustard

d5maSMc.jpg
drakinzondag 10 mei 2020 @ 22:59
En

6e dessert voor overmorgen dan ook maar meteen

kaneelcustard

pAeqma1.jpg
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 23:06
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:59 schreef drakin het volgende:
En

6e dessert voor overmorgen dan ook maar meteen

kaneelcustard

[ afbeelding ]
Goed, nou ben je aan het opscheppen o|O
:+
drakinzondag 10 mei 2020 @ 23:08
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 23:06 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Goed, nou ben je aan het opscheppen o|O
:+
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjes O+
drakinzondag 10 mei 2020 @ 23:09
Intussen mijn bedrijfsruimte schoongemaakt, was en afwas gedaan, gesport, samen met zoon pizza besteld en tv gekeken, en bij mams voor moederdag geweest. Ben dus niet de hele dag bezig ermee ;)
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 23:09
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 23:08 schreef drakin het volgende:

[..]

Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjes O+
Snap ik.
Maar toch...
drakinzondag 10 mei 2020 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 23:09 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Snap ik.
Maar toch...
Niet alles door mij alleen gegeten en ook voor komende dagen.
drakinzondag 10 mei 2020 @ 23:12
Want custard moet opstijven
marc0871zondag 10 mei 2020 @ 23:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 23:09 schreef drakin het volgende:
mijn bedrijfsruimte
tenor.gif?itemid=16673388
Bluesmaandag 11 mei 2020 @ 07:51
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 23:12 schreef drakin het volgende:
Want custard moet opstijven
Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel _O- }:|
Kaatje1maandag 11 mei 2020 @ 08:23
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:

[..]

Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel _O- }:|
Haha..zou ook een actie van mijn vader kunnen zijn
drakinmaandag 11 mei 2020 @ 10:09
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:

[..]

Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel _O- }:|
Niet hygiënisch hoor zo direct uit de garage :P

Nou die van mij is nog een slappe dweil vanmorgen, en de custard is op. Niet opgestijfd dus.
Heb je een tip om het nog wat op te stijven of heb ik nu drinken gemaakt?

Ik heb wel gelatine in huis, maar denk niet dat dat lekker is.
Oceanonixmaandag 11 mei 2020 @ 10:19
@drakin heb je alle toetjes gepost? Of moet ik nog even wachten? :+
drakinmaandag 11 mei 2020 @ 10:20
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 10:19 schreef Oceanonix het volgende:
@:Drakin heb je alle toetjes gepost? Of moet ik nog even wachten? :+
Dit zijn ze wel hoor, ik heb er 3 op nu trouwens, wil je ook 1?
AnneXmaandag 11 mei 2020 @ 10:21
Gelatine proef je toch niet?
En anders eet je het met een rietje.

Serieus: zou de gelatine oplossing lastig erdoor te roeren zijn?
Anders doe je het toch gewoon.
Eerst de gelatine oplossing, dan mengen met een deel van de custard en dan alles bij elkaar.
Zoiets?
drakinmaandag 11 mei 2020 @ 10:57
@Oceanonix

qHCqeyL.jpg

Schrap de andere custardtoetjes maar, ze waren te drinken dus mislukte desserts,

Ik heb ze dus net samengevoegd en met wat gelatine extra flink opgeklopt, opgewarmt en een nieuw schaaltje gepakt.

Deze mag dus tellen in de plaats van de custardtoetjes, dit is koffie/kaneelcustardvla
Oceanonixmaandag 11 mei 2020 @ 17:50
cROCTT0.jpg

16 personen, 19 meetellende desserts

[ Bericht 10% gewijzigd door Oceanonix op 11-05-2020 18:12:15 (appeltaart vergeten) ]
Sarabimaandag 11 mei 2020 @ 17:53
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]

16 personen, 19 meetellende desserts
Mijn appeltaart telde niet mee?
Oceanonixmaandag 11 mei 2020 @ 18:12
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:53 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Mijn appeltaart telde niet mee?
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
drakinmaandag 11 mei 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Je hebt 1 dubbel en bent helaas deze vergeten -O-

lCCtcKw.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door drakin op 11-05-2020 18:42:17 ]
Sarabimaandag 11 mei 2020 @ 18:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Geen probleem, kan gebeuren ^O^
marc0871maandag 11 mei 2020 @ 18:30
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]

16 personen, 19 meetellende desserts
*O* ^O^
Cat-astrophemaandag 11 mei 2020 @ 18:40
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]

16 personen, 19 meetellende desserts
*O* *O* *O*
Kaatje1maandag 11 mei 2020 @ 19:52
Meteen weer trek...en ik heb nog wat van de Iles Flotante...hup naar de keuken dus
Yinnymaandag 11 mei 2020 @ 20:22
Leuke overzicht!
marc0871maandag 11 mei 2020 @ 20:23
Ik had mijn tweede schaaltje chocoladevla :9
AnneXmaandag 11 mei 2020 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Boe, ik mis een foto...post # 73
Of was er té veel rabarber😢
Volgend x beter.
Oceanonixdinsdag 12 mei 2020 @ 18:19
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.

v0dkC44.jpg
Yinnydinsdag 12 mei 2020 @ 18:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.

[ afbeelding ]
Oei, een lastige dit keer!
Cat-astrophedinsdag 12 mei 2020 @ 18:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.

[ afbeelding ]
Dat je het nog een keer probeerde _O_
Want deze editie was idd erg ingewikkeld met terugtrekkingen en tweedrieviervijfzesdubbele toetjes.

Ik ga nog maar eens een groot stuk tiramisu eten :Y)
Sorelladinsdag 12 mei 2020 @ 19:01
Ik heb net een schaaltje rabarber-aardbeien compote op :)
Lucky_Strikedinsdag 12 mei 2020 @ 22:27
Toch nog een verslagje van mijn trifle. Zondag gemaakt en gegeten. Toen zondag en maandag migraine dus geen verslag.

Ik heb min of meer dit recept aangehouden.

De ingrediënten
lmner50.jpg

Ik heb eerst het diepvriesfruit wat in laten koken. Het grootste deel ging in de triflekom met daar op de cake, wat overbleef heb ik gesplitst in siroop en fruit om later als topping te gebruiken.
1FHhhZf.jpg

Daarna heb ik de custard gemaakt. Voor het eerst en dat ging prima. Of toch niet want toen de pan al 10 minuten van het vuur was, ontstonden er ineens bruine brokjes aangekoekte bodem. De smaak was echter prima.
GXAXNf6.jpg

jBn7Mpr.jpg

En toen de slagroom. Dat mislukte, vier keer. Steeds ontstond er boter :?
WkWuz0F.jpg

Toen waren we het zat en hebben we de trifle maar zonder slagroom gegeten en dat was prima. Leuk om een keer gemaakt te hebben maar het is geen spectaculair gerecht verder.

fxsP4r3.jpg

@Oceanonix, Niet je stats en foto gaan aanpassen hoor!
AnneXwoensdag 13 mei 2020 @ 04:02
@Oceanonix 👍🏼😎

@Lucky Jammer van de tot boter geslagen room.
Oceanonixwoensdag 13 mei 2020 @ 08:22
@Lucky_Strike weet je de trigger van je migraine. Ik zie namelijk een van mijn triggers als ingredient staan. :X

Ik had een laatste poging gewaagd voor de foto, dus die ga ik niet meer aanpassen maar ik pas de stats wel aan. Dat is een mini klusje.
marc0871vrijdag 15 mei 2020 @ 13:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Daarna heb ik de custard gemaakt. Voor het eerst en dat ging prima. Of toch niet want toen de pan al 10 minuten van het vuur was, ontstonden er ineens bruine brokjes aangekoekte bodem. De smaak was echter prima.

De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.
Anders ijlt de warmte van de pan nog door in je custard.

Ik heb mijn chocoladevla meteen in de schaaltjes gegoten, zoals aangeraden, en toen zat er ook al een beetje aangekoekt in de pan.
En ik heb er constant in staan te roeren met een garde.

Oh, en Sandeman.
Ik dacht er laatst nog aan of het nog wel bestond.
Vroeger had je daar die 'mysterieuze' reclame van.
Lucky_Strikevrijdag 15 mei 2020 @ 14:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 13:57 schreef marc0871 het volgende:

[..]

De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.
Anders ijlt de warmte van de pan nog door in je custard.

Ik heb mijn chocoladevla meteen in de schaaltjes gegoten, zoals aangeraden, en toen zat er ook al een beetje aangekoekt in de pan.
En ik heb er constant in staan te roeren met een garde.

Oh, en Sandeman.
Ik dacht er laatst nog aan of het nog wel bestond.
Vroeger had je daar die 'mysterieuze' reclame van.
Ja, dat is gebleken. Ik heb ook constant geroerd. Nou ja, volgende keer beter.

Ik ben ooit op een rondleiding in de Sandemanfabriek geweest. Ze probeerden dat ook een beetje mysterieus te doen, met de gids in een cape enzo. Ik heb geen idee hoe oud die fles Sandeman is eigenlijk. Minimaal 5 jaar. Zo vaak gebruik ik het niet.