Lonaa | donderdag 7 mei 2020 @ 14:14 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 10 mei maken we met iedereen die mee wil doen een dessert. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Lonaa | donderdag 7 mei 2020 @ 14:17 |
Ik overweeg baklava te maken. Dat staat al jaren op mijn "moet-ik-een-keer-maken"-lijst. | |
Sarabi | donderdag 7 mei 2020 @ 14:22 |
Appeltaart voor moederdag ![]() | |
Barreltje | donderdag 7 mei 2020 @ 14:37 |
ohja.. moederdag.. geen dessert .. tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken ![]() | |
Hupje | donderdag 7 mei 2020 @ 15:04 |
Ik maakte gisteren al (voor het eerst) panna cotta met frambozen saus, want de sojaroom moest op.![]() Dus voor zondag bedenk ik iets anders. Waarschijnlijk wordt het aardbeien rabarber crumble. De rabarber staat er goed bij in de tuin ![]() | |
Yinny | donderdag 7 mei 2020 @ 15:12 |
Semifreddo! https://www.24kitchen.nl/recepten/semifreddo | |
Yinny | donderdag 7 mei 2020 @ 15:18 |
Ik wilde bitterkoekjes soufflé maken, maar de bezorgappie had geen amandelaroma (recept zegt 2 dopjes bitteramandel extract) meer, wel de bitterkoekjes. Nu twijfel ik... Ik zie ook een lekkere aardbeien merengue rol in kookboek staan. https://books.google.nl/b(...)s%20meringue&f=false Of îles flottantes Iets luchtigs in ieder geval ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 7 mei 2020 @ 16:03 |
Dessert ![]() Maar ik krijg al een eter waarmee ik al voorbereide sterren-afhaal ga afronden nuttigen. Dat dessert hier posten is een beetje valsspelen. Misschien smokkel ik wel met de bereidingsdag ![]() | |
minilot | donderdag 7 mei 2020 @ 16:23 |
Als ik suuuuuuuperlui ben op moederdagzondag, dan lemon posset. Als ik iets minder lui ben wellicht chocolademousse ![]() | |
marc0871 | donderdag 7 mei 2020 @ 18:29 |
Ik denk dat ik maar eens iets van mijn to-do lijst moet gaan halen. Ik heb hier melk, suiker, cacao en custard staan. Daar zal ik toch wel een mooie vla van kunnen maken? Kijken of ik hem net zo lekker krijg als oma ![]() | |
Blues | donderdag 7 mei 2020 @ 18:40 |
Wie weet maak ik mijn befaamde limoncellomoussetoet ![]() | |
Lonaa | donderdag 7 mei 2020 @ 19:03 |
Woah. Geef. | |
Cat-astrophe | donderdag 7 mei 2020 @ 19:35 |
*noteert toetjesmeet* | |
Blues | donderdag 7 mei 2020 @ 20:59 |
Vacuüm in bubbeltjesenvelop opstuurt ![]() | |
Oceanonix | donderdag 7 mei 2020 @ 21:16 |
ik ga het gewoon doen. ![]() Alles is in huis. uit alle desserts kiezen 2 personen dit.... Hoe dan? ![]() | |
Lonaa | donderdag 7 mei 2020 @ 21:26 |
Ik had m al willen maken voor de koekjes, maar ik vond het niet echt een koekje. Hier ook alles in huis. ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 7 mei 2020 @ 21:35 |
Ik denk nu aan tiramisu. Is meer samenstellen dan bakken, maar hey. Want ook de lange vingers zal ik vast wel weer gaan kopen ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2020 @ 22:28 |
Als ik puf/zin heb dan wordt het een bokkenpootjes-taartje ![]() Staat al even op mijn to-do-lijstje ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 09:54 |
Hier staat iles flottante op het programma. Zelfs nog nooit gegeten, maar ik vind het er zo leuk uitzien en wilde het altijd eens proberen. | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 10:35 |
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroom https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/ | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 10:36 |
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig | |
Oceanonix | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:11 |
is dit voordat we beginnen aan de corona kilo's of het moment denken fuck de kilo's? | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:19 |
Ik ben voor ![]() | |
golfer | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:20 |
Een past-Corona-meet, als we elkaar weer allemaal mogen treffen. ![]() | |
Farenji | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:26 |
La grande CUL bouffe. | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:34 |
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:42 |
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen. Heb een 6-pits fornuis met oven, slowcooker en nog een extra combi oven/magnetron en een hele grote koelkast ![]() | |
Cat-astrophe | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:48 |
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkheden ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:50 |
Gemiddeld doen zo'n 15 mensen mee met dit, en tel dan ook nog hun partners erbij die natuurlijk weten hoe lekker alles is en ook mee willen eten. Het lijkt me ook best grappig om zoiets te doen | |
golfer | vrijdag 8 mei 2020 @ 12:55 |
Ja, zoiets. Zelfs onze villa en keuken is niet groot genoeg om al die vreetzakkies van CUL te huisvesten. [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-05-2020 14:07:48 (typefout) ] | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 14:14 |
Ik ga een trifle maken. Misschien maak ik zelf custard. Misschien maak ik brownies voor er in, of ik trek een paar plakken cake uit de vriezer. | |
Cat-astrophe | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:33 |
Lange vingers in de supermarkt waren op. Dus toch maar zelf maken. | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 09:39 |
Ja, goed idee: dessert. Al weken loop ik langs twee rabarberplanten in de moestuinen van buren, waarvan ieder mag oogsten. Dus het wordt een rabarber dessert. Na een crash was het mapje recepten opgelost in cyberspace, dus vanmorgen weer zoeken. Genoeg leuke ideeën...wat de doorslag gaf was de hoeveelheid rabarber in het recept en een ‘bijzonder’ ingrediënt. Het wordt deze van Karin kookt... Alle andere recepten met aardbeien, taartdeeg, havermout, frangipane komen dan nog wel. https://www.kokenmetkarin(...)-rabarbercrumble.pdf | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 09:40 |
Op? en zélf maken? Lange vingers? # vragen. | |
Farenji | zaterdag 9 mei 2020 @ 10:01 |
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de toetjes. Maar ik ga iets simpels maken wat ik vroeger altijd erg lekker vond, maar waar ik alleen de fabrieksversie van ken: hopjesvla. ![]() | |
Sorella | zaterdag 9 mei 2020 @ 11:02 |
ik heb rabarber gekocht en aardbeien dus rabarber aardbeien mousse. Makkelijk en toch lekker. | |
marc0871 | zaterdag 9 mei 2020 @ 12:14 |
Bho, vla met karamel en koffie ![]() Die staat ook nog op de lijst. Karamel ook, trouwens. | |
Cat-astrophe | zaterdag 9 mei 2020 @ 13:39 |
Op! Lege schappen in de supermarkt! Zelf maken! Zo! ![]() Sexy beslagje ![]() ![]() Vingers spuiten (en erachter komen dat je spuitmond veel te groot is....) ![]() En uit de oven ![]() Reuzenvingers ![]() | |
Blues | zaterdag 9 mei 2020 @ 13:58 |
Ik volg het topic ![]() ![]() | |
Doedezemaar | zaterdag 9 mei 2020 @ 14:11 |
Heerlijk, die crumble, wat een goed idee van die kardemom. Ik marineer de rabarberstukjes meestal in wat witte port (of sinaasappelsap)en steranijs. Helaas geen rabarber in huis, maar zodra ik weer rabarber heb gevonden dan ga ik dat ook weer maken, maar helaas dus niet morgen. Soms doe ik nog wat amandelmeel door het crumbledeeg. Ik heb trouwens ooit bij de kringloop een pastry blender https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pastry_blender gekocht, ideaal voor kruimeldeeg | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 15:28 |
@Doedezemaar ...las het van sin.sap en rasp bij terugkomst van super. Gelukkig belde mn.X dat hij onderweg naar huis langs de lokale spar komt. Twee sinaasappels graag!🙃 | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 16:35 |
@Cat...goed gefikst van lange vingers. Je had ook bastogne koekjes kunnen doen? | |
Cat-astrophe | zaterdag 9 mei 2020 @ 16:42 |
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CUL ![]() | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 16:45 |
Dat is waar!👍🏼 | |
golfer | zaterdag 9 mei 2020 @ 16:47 |
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken. | |
AnneX | zaterdag 9 mei 2020 @ 17:17 |
Wat dan? # nieuwsgierig. | |
golfer | zaterdag 9 mei 2020 @ 17:23 |
Geduld tot morgen. ![]() | |
Barreltje | zaterdag 9 mei 2020 @ 17:36 |
Recept had ik ook gevonden.. Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet. Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken: https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/ ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 9 mei 2020 @ 18:03 |
Oeh ook lekker | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 mei 2020 @ 20:37 |
Wat een leuk recept. Ik kende ze nog niet. | |
#ANONIEM | zondag 10 mei 2020 @ 12:15 |
Ik haak af want niet thuis. Maar ben benieuwd naar jullie toetjes van vandaag ![]() Succes en veel plezier ermee vandaag ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 10 mei 2020 @ 13:01 |
Verder met de tiramisu! De opstelling ![]() En de reuzenvingers natuurlijk. Rechts eigeel met suiker en mascarpone, links eiwit met de rest van de suiker, net voor ze elkaar gaan ontmoeten ![]() ![]() Reuzenvingers dippen ![]() Stiekeme foto ‘onder het jurkje’ terwijl ze staat op te stijven ![]() En toen rustte op mij de zware, doch belangrijke taak de kom uit te likken ![]() | |
golfer | zondag 10 mei 2020 @ 13:18 |
![]() Haha, wat een leuke uitdrukking. ![]() | |
ijs_beer | zondag 10 mei 2020 @ 14:02 |
Heb chocolademousse in de koelkast staan. Ben benieuwd of ie een beetje gelukt is. ![]() | |
Barreltje | zondag 10 mei 2020 @ 14:19 |
Goed. Ik maakte dus Noorse wafels.. Gelukkig had ik 11 jaar geleden (!!) Een Noors wafel ijzer gekregen dus dat pakte ik maar eens uit de kast. Het bleek niet eerder gebruikt te zijn (duh ![]() ![]() Al eerder maakte ik het beslag en dat stond even te rusten ![]() Daarna aan de slag met het apparaat ![]() Stapeltje bouwen en met garnituren aan tafel ![]() Nom! ![]() ![]() ![]() Vanavond nog wat wafels voor dessert | |
Cat-astrophe | zondag 10 mei 2020 @ 14:27 |
Ziet er heerlijk uit. Efficiënt wafelijzer, ook. Wat maakt het eigenlijk Noors? | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 14:32 |
Oh, wat ziet dat er lekker uit ![]() | |
Barreltje | zondag 10 mei 2020 @ 14:34 |
De vorm ![]() En ik kreeg het toen ik in Noorwegen kocht. | |
Cat-astrophe | zondag 10 mei 2020 @ 14:37 |
Aha! Die dubbele kende ik niet, maar thuis hadden we wel zo’n enkele wafelvorm. | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 14:43 |
Mooie wafels! | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 14:52 |
Ik ben ook met de voorbereidingen begonnen voor mijn bitterkoekjessoufflé. Het moet er zo uit komen te zien: ![]() Alle ingrediënten bij elkaar ![]() Alvast de bitterkoekjespudding maken, zodat het kan afkoelen (in het recept wordt dat niet gezegd, maar uit ervaring is dat best wel handig) ![]() Straks net voor het eten de eiwitten kloppen, in bakjes doen en bakken.
| |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 15:14 |
er staat een poging tot pistache/amandel (ik had nie genoeg pistache) baklava in de oven. | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 15:18 |
Mijn dessert Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/ Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen En samen werd dat dit: ![]() | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 15:23 |
Lekker, gebakken bananen! | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 15:33 |
En nog warm opgegeten ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 15:37 |
Ik ging dus chocoladevla maken. Ingrediënten ![]() Ik had ze al afgewogen en gemengd, voordat ik er aan dacht om foto's te maken. Pannetje melk aan de kook brengen ![]() Met een beetje melk een papje gemaakt ![]() Papje bij de kokende melk ![]() Roeren terwijl het bindt >Foto vergeten< Vla in schaaltjes en een stukje folie erop tegen velvorming ![]() Staan nu af te koelen in de koelkast. Straks resultaat met een klodder slagroom erop. | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 16:15 |
Dus rabarber crumble met een twitch. Recept van Karin https://www.kokenmetkarin(...)rumble-met-kardemom/ en toen had Doedezemaar nog wat aanvullende opmerkingen. Edit: kruimeldeeg gemaakt half bloem/ half amandelmeel. Dus mengde ik de 100 suiker met sinasappelzest en gember, deed de rabarber erin en was het veels te nat.🤪 Alsnog álles in de ovenschaal en 35 min laten sudderen. Het staat nu af te koelen: het is vast een rabarbermarmelade met wat verzopen deegkruimels.
| |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 16:23 |
@Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit. In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames. Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek. Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken. En het wordt gegeten met kaneel en suiker.
| |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 16:29 |
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey). Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's ![]() Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende. Zoals te zien. ![]() De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water. Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks. ![]() boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen: ![]() Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 16:32 |
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken ![]() | |
golfer | zondag 10 mei 2020 @ 16:36 |
Mijn dessert werd dus syllabub. Daartoe geinspireerd door een recept en verhaaltje van Yvette van Boven in het Volkskrant Magazine van gisteren. Haar verhaal en recept (voor 4 porties, door mij door 2 gedeeld voor 2 porties): Ingredienten: ![]() Voor de syllabubmix: de fijngeraspte schil van 1 citroen, plus wat extra voor de garnering zeker 500 gram aardbeien in kwarten klein glaasje, 100 ml rosé 2 eetl. fijne suiker stukje foelie, fijngemalen in de vijzel. ![]() ![]() Nachtje afgedekt in de koelkast bewaren. ![]() Voor de syllabub: 300 ml slagroom 60 gram suiker de iets uitgelekte syllabubmix versgeraspte nootmuskaat Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Zeef de syllabubmix, (drink het sap snel op!) en spatel bijna alles door de geklopte room, bewaar wat aardbeien voor het opmaakgerecht. Schep de lobbige room in 4 glazen, rasp er wat nootmuskaat en citroenschil over en dien het dessert meteen op. ![]() ![]() ![]() Resultaat: ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 10-05-2020 17:09:21 (typefout) ] | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 16:36 |
Ja, I know. ![]() ![]() | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 16:42 |
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember. Foto voor de collage 🤪 ![]() Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging! En ![]() | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 16:47 |
Wat heerlijk allemaal hoor ![]() | |
Doedezemaar | zondag 10 mei 2020 @ 16:47 |
Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt ![]() | |
Doedezemaar | zondag 10 mei 2020 @ 16:48 |
Oh, dat ziet er heerlijk uit | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 16:49 |
😎 | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 16:56 |
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over ![]() | |
Sarabi | zondag 10 mei 2020 @ 17:12 |
![]() Appeltaart voor mijn moeder gemaakt | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 17:13 |
Ook die zou ik eten. | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 17:15 |
Nog een dessertje gemaakt ![]() ![]() | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 17:17 |
Bij mij staat de baklava in de oven. Siroopje staat af te koelen. Dus ik heb nu pauze. ![]() | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 17:28 |
Nog meer ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 17:30 |
Grapje...maar om dat zeker te weten moet je proeven (eiwitschuim was ook goed op smaak ![]() | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 17:58 |
@Lonaa ...Overigens ziet het aanrecht hier er ook niet uit. Veel kasten en (té) weinig werkoppervlak. Heb je de afwas gezien in de spoiler? ![]() | |
Muck | zondag 10 mei 2020 @ 18:23 |
Ik zou alles proeven ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 18:26 |
Ik denk dat het “aftercoronaculweekend” omgezet moet worden naar een week. Gevolgd door een detox/sport week | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 18:31 |
De vla was uit de koelkast bijna pudding. Verse slagroom geklopt. ![]() Vla met een lekkere klodder slagroom ![]() | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 18:33 |
De soufflé staat in de oven, maar ik ben bang dat het puddinkjes worden ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 19:01 |
Dank. Bij jou moest ik even kijken wat het ook alweer was ![]() Het ziet er misschien niet zo uit, maar ik geloof vast dat het lekker is ![]() Wel een hoop citrussmaken, met kardemom, sinaasappel en gember. Erg fris zoet-zuur? Kaneel combineert ook heel goed met rabarber. | |
Barreltje | zondag 10 mei 2020 @ 19:20 |
Waar heb je dat deeg vandaan? ![]() | |
Barreltje | zondag 10 mei 2020 @ 19:20 |
Rabarber! ![]() | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 19:28 |
gewoon bij Turkse supermarkt. Kan gewoon in de voorraad kast. Ze hebben verschillende soorten | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 19:30 |
Yufka vellen heten ze | |
Cat-astrophe | zondag 10 mei 2020 @ 19:31 |
Deel 3: eindresultaat![]() Het was het tweede dessert van een vier gangen diner, ben al een half uur bezig mijn portie op te krijgen. ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 19:32 |
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken. île flottante ![]() ![]() | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 19:35 |
Nou, het was gelukkig toch nog een beetje omhoog gekomen! De vervolgstappen: Eiwitten stijf kloppen ![]() Banketbakkersroom loskloppen...het was nogal massief, dus nog 2 eetlepels melk toegevoegd. Anders was het echt niet te mengen, nu was het nog steeds lastig. Eerst een beetje eiwit bij het room, dan de room bij de eiwitten...heel voorzichtig spatelen ![]() In de goed beboterde, besuikerde, gekoelde soufflé bakjes (in het recept stond geen maat, maar zou genoeg voor 4 moeten zijn). Mijn beslag was niet genoeg voor 3 bakjes (ik denk te groot). Au bain marie in de oven... ![]() Ik was dus bang dat ze niet rezen, gelukkig wel, hoewel niet zo mooi als op het plaatje ![]() Smaak: veels te zoet helaas, niet voor herhaling vatbaar. | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 19:37 |
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼 @Kaatje ook al restaurant waardig. ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 19:42 |
Alleen al van het kijken kom ik al aan | |
Lucky_Strike | zondag 10 mei 2020 @ 19:47 |
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan ![]() Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor. | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 19:48 |
mijn project was het maken van baklava![]() het eerste laagje ![]() bijna klaar met laagjes maken ![]() ingesneden en gebakken en voorzien van siroop ![]() laatste nootjes erop ![]() lekker! ![]() | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 19:54 |
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne. heb net ook geproefd, hier ook lekker ![]() | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 19:58 |
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner. | |
Kaneelstokje | zondag 10 mei 2020 @ 19:58 |
![]() Zou proeven. | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 20:05 |
waarom zo lang? | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 20:06 |
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. ![]() En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. ![]() | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 20:08 |
hehehe, fair enough. | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 20:12 |
Was proefwaardig. Denk aan Den Eelder met iets meer cacao. De smaak is iets donkerder. ![]() | |
Sorella | zondag 10 mei 2020 @ 20:17 |
De ingredienten![]() Aardbeien in vieren gesneden ![]() Rabarber in iets meer als aanhangend water met de lichtbruine basterdsuiker en de vanille suiker (ik had geen vanille stokje) +/- 15 min. op half hoog vuur ![]() Aardbeien en limoen erbij, even de kook erover en dan uitzetten. ![]() Klaar ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 10 mei 2020 @ 20:17 |
Wat ziet alles er lekker uit! Soufflé heb ik 1x geprobeerd, wat een mislukking. Nooit weer ![]() Dus ik deed wat simpels: ik maakte aardbei rabarber crumble. Eerst in de tuin op zoek naar goede stengels. ![]() Dit is wel genoeg. ![]() De ingrediënten. ![]() Rabarber met suiker en een beetje vocht van de aardbeien even koken. ![]() Aardbeien erbij. ![]() Daarna nog custard poeder erbij en in de ovenschaal. Toen heb ik de crumble gemaakt. Dat lukt mij nooit zo mooi met plantaardige boter als met roomboter helaas. Crumble op de aardbei rabarber prut en daarna in de oven. ![]() Klaar! ![]() Aanvallen ![]() ![]() | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 20:20 |
Zoooo die baklava ![]() En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi! En echte rabarber ![]() Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! ![]() | |
Hupje | zondag 10 mei 2020 @ 20:22 |
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 20:23 |
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandel | |
golfer | zondag 10 mei 2020 @ 20:24 |
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn? | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 20:26 |
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergeten ![]() | |
DJMO | zondag 10 mei 2020 @ 20:27 |
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens ![]() Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg ![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 20:29 |
Dat is inderdaad niet eenvoudig. Zeker niet uit de losse pols met een smartphone. Licht, schaduwen, de hoek, van hoe ver. Vergeet ook niet dat die fotografen betere camera's, tig lenzen, statieven, allerlei filters en verlichting hebben, om precies dat shot te maken. Maar ook die maken er misschien wel 30, waar er uiteindelijk misschien 1 of 2 het halen. Maar ik heb al slechtere foto?s gezien, hoor. En gemaakt. We gaan vooruit ![]() | |
Sarabi | zondag 10 mei 2020 @ 20:30 |
Wow ![]() | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 20:31 |
ik ook alleen maar van de baklava. ![]() | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 20:31 |
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar. Liters gegeten vroegah ![]() | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 20:33 |
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is. Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur. ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 20:35 |
Nee. We missen er nog een. @Farenji ging voor de hopjesvla. Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen. [ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 10-05-2020 20:42:31 ] | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 20:36 |
Echt wel. Alles voor het plaatje. Soms komt er eens een docu voorbij, waar je een kijkje achter de schermen krijgt. Best wel leerzaam. | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 20:45 |
Ah ![]() | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 20:57 |
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik. Toch foto's. Suiker smelten... ![]() Tot het mooie karamel is. ![]() Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk. ![]() Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij. ![]() Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen. ![]() Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit. ![]() Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig! ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 20:57 |
Yep. Vanille-, hopjes- en karamelvla staan ook nog op mijn to-do lijst. | |
DJMO | zondag 10 mei 2020 @ 20:57 |
Meh. ik kreeg toch trek in zoetigheid na al die foto's ![]() ![]() chocomousse met extra slagroom en hagelslag ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 10 mei 2020 @ 20:58 |
![]() Omgekeerde bananen cake van Rutger bakt als dessert vandaag ![]() Toch nog mee gedaan! ![]() | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 21:12 |
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten. ![]() Toch weer een keer proberen, nu ik dit zie. ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 21:19 |
Ik wil hier vanuit gaan https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla Ik denk dat je een verkeerde volgorde hebt gebruikt met het ei. Je had eerst het ei door je zetmeelbron (aardappel ![]() Nu is het ei eerst een geklutst ei geworden. | |
Zilverberk | zondag 10 mei 2020 @ 21:20 |
Ik heb wel wat gekookt (karamelvla), maar niks gefotografeerd. Die vla is niet erg fotogeniek, dus daar missen jullie weinig aan. ![]() | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 21:21 |
Potverdorie wat lekker allemaal zeg. Die syllabub van @golfer zou ik (misschien alleen al vanwege de naam) graag willen proeven. De rest ook zeker. Behalve dan misschien de rabarber, daar heb ik jeugdtrauma's van. Ik heb daarbij associaties van weeige zurige prut, brr. Maar ik kreeg het ook altijd zonder iets erbij, gekookt met alleen beetje suiker, dus misschien vind ik de creaties in dit topic toch wel lekker. | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 21:22 |
T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergeten ![]() | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 21:26 |
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet. Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven. | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 21:27 |
Oh, maar dat is makkelijk. Als je van niks weet, is alles moeilijk. Hoe meer je iets doet, hoe meer technieken je je eigen maakt, hoe minder dingen nieuw zullen zijn. Iets waar je een paar jaar geleden tegenop zou hebben gezien, doe je nu met twee vingers in je neus. Bij wijze van. | |
minilot | zondag 10 mei 2020 @ 21:27 |
Precies helemaal geen tijd vandaag, dus simpelste dessert ooit gemaakt: de antieke Britse toet lemon posset. Men neme hiervan: 500 ml slagroom, 100 gram suiker en twee citroenen: ![]() Tadaaaaaaaaa, fluweelzacht en superromig citroenpuddinkje! ![]() ![]() | |
Zilverberk | zondag 10 mei 2020 @ 21:29 |
Op de foto lijkt ie ook wel erg dik. Maar dat vertekent misschien. Mijn vla is heet nog prima schenkbaar en dikt pas in bij afkoelen. | |
AnneX | zondag 10 mei 2020 @ 21:31 |
Op welke snelheid staat de mixer dan? Misschien op te hoge snelheid? Of ongeduldig? Wel jammer! | |
golfer | zondag 10 mei 2020 @ 21:33 |
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken. ![]() | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 21:35 |
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room: ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 21:36 |
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan. Misschien toch het aardappelzetmeel? (Sorry, blijf het toch een rare keuze vinden ![]() Ik ben toch al geen fan van aardappelzetmeel. Ik krijg er altijd glibberige klonten van in mijn sauzen ![]() Het lijkt ook sneller en sterker te binden dan allesbinder, bloem of maizena. | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 21:39 |
Staat er toch heel logisch in. Het enige wat echt anders is, is het aardappelzetmeel. Dan heb ik toch een vermoeden... | |
Farenji | zondag 10 mei 2020 @ 21:40 |
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak. | |
Yinny | zondag 10 mei 2020 @ 21:43 |
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder! | |
Zilverberk | zondag 10 mei 2020 @ 21:43 |
Ik heb zo'n pakje in de kast staan en had geen idee wat ik ermee moest doen. Dank voor deze tip. ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 21:43 |
Dat heb ik wel eens gehad met een staafmixer. De slagroom sloeg meteen dik. | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 21:56 |
Ik heb nog een dessert gemaakt:![]() Sinaasappel-citroen eigen bedenksel ![]() | |
Oceanonix | zondag 10 mei 2020 @ 22:01 |
dat is nummer 3 ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:04 |
Zal ik nog een 4e maken? ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 22:06 |
Zie je wel ![]() Dat dacht ik ook al ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:10 |
Allemaal hele kleine dessertjes ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 22:11 |
Maakt niet uit. Ze tellen gewoon mee ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:12 |
Deze eet ik straks op ![]() | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 22:13 |
Berk! ![]() Zien ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:13 |
En dat is geen suiker, maar sukrin, een hele fijne suikervervanger | |
Blues | zondag 10 mei 2020 @ 22:13 |
Ziet er lekker en mooi uit. | |
Deisyy | zondag 10 mei 2020 @ 22:14 |
Ik kom hier even kwijlen ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:16 |
Al mijn desserts zijn trouwens koolhydraatarm, het randje "suiker" op het glas is sukrin, een bruine suiker vervanger, en echt een hele lekkere ook nog ![]() | |
Kaatje1 | zondag 10 mei 2020 @ 22:16 |
Ik kwam zoveel verschillende mogelijkheden tegen dat ik voor de zekerheid een failproof recept heb gekozen. Zou ik het nog een keer maken zou ik een lastiger versie proberen. | |
Zilverberk | zondag 10 mei 2020 @ 22:18 |
Ja, opgegeten, dus dat wordt lastig... ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:20 |
Even dessert 4 maken ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 10 mei 2020 @ 22:44 |
Ik wil al die rabarbertoetjes ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:56 |
4e dessert is koffie met kaneelslagroom en amaretto ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:58 |
En 5e dessert voor morgen is koffiecustard ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 22:59 |
En 6e dessert voor overmorgen dan ook maar meteen kaneelcustard ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 23:06 |
Goed, nou ben je aan het opscheppen ![]() ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 23:08 |
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjes ![]() | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 23:09 |
Intussen mijn bedrijfsruimte schoongemaakt, was en afwas gedaan, gesport, samen met zoon pizza besteld en tv gekeken, en bij mams voor moederdag geweest. Ben dus niet de hele dag bezig ermee ![]() | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 23:09 |
Snap ik. Maar toch... | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 23:11 |
Niet alles door mij alleen gegeten en ook voor komende dagen. | |
drakin | zondag 10 mei 2020 @ 23:12 |
Want custard moet opstijven | |
marc0871 | zondag 10 mei 2020 @ 23:31 |
![]() | |
Blues | maandag 11 mei 2020 @ 07:51 |
Tell me! Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt. Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel ![]() ![]() | |
Kaatje1 | maandag 11 mei 2020 @ 08:23 |
Haha..zou ook een actie van mijn vader kunnen zijn | |
drakin | maandag 11 mei 2020 @ 10:09 |
Niet hygiënisch hoor zo direct uit de garage ![]() Nou die van mij is nog een slappe dweil vanmorgen, en de custard is op. Niet opgestijfd dus. Heb je een tip om het nog wat op te stijven of heb ik nu drinken gemaakt? Ik heb wel gelatine in huis, maar denk niet dat dat lekker is. | |
Oceanonix | maandag 11 mei 2020 @ 10:19 |
@drakin heb je alle toetjes gepost? Of moet ik nog even wachten? ![]() | |
drakin | maandag 11 mei 2020 @ 10:20 |
Dit zijn ze wel hoor, ik heb er 3 op nu trouwens, wil je ook 1? | |
AnneX | maandag 11 mei 2020 @ 10:21 |
Gelatine proef je toch niet? En anders eet je het met een rietje. Serieus: zou de gelatine oplossing lastig erdoor te roeren zijn? Anders doe je het toch gewoon. Eerst de gelatine oplossing, dan mengen met een deel van de custard en dan alles bij elkaar. Zoiets? | |
drakin | maandag 11 mei 2020 @ 10:57 |
@Oceanonix![]() Schrap de andere custardtoetjes maar, ze waren te drinken dus mislukte desserts, Ik heb ze dus net samengevoegd en met wat gelatine extra flink opgeklopt, opgewarmt en een nieuw schaaltje gepakt. Deze mag dus tellen in de plaats van de custardtoetjes, dit is koffie/kaneelcustardvla | |
Oceanonix | maandag 11 mei 2020 @ 17:50 |
![]() 16 personen, 19 meetellende desserts [ Bericht 10% gewijzigd door Oceanonix op 11-05-2020 18:12:15 (appeltaart vergeten) ] | |
Sarabi | maandag 11 mei 2020 @ 17:53 |
Mijn appeltaart telde niet mee? | |
Oceanonix | maandag 11 mei 2020 @ 18:12 |
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry. | |
drakin | maandag 11 mei 2020 @ 18:14 |
Je hebt 1 dubbel en bent helaas deze vergeten ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door drakin op 11-05-2020 18:42:17 ] | |
Sarabi | maandag 11 mei 2020 @ 18:16 |
Geen probleem, kan gebeuren ![]() | |
marc0871 | maandag 11 mei 2020 @ 18:30 |
![]() ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 11 mei 2020 @ 18:40 |
![]() ![]() ![]() | |
Kaatje1 | maandag 11 mei 2020 @ 19:52 |
Meteen weer trek...en ik heb nog wat van de Iles Flotante...hup naar de keuken dus | |
Yinny | maandag 11 mei 2020 @ 20:22 |
Leuke overzicht! | |
marc0871 | maandag 11 mei 2020 @ 20:23 |
Ik had mijn tweede schaaltje chocoladevla ![]() | |
AnneX | maandag 11 mei 2020 @ 21:16 |
Boe, ik mis een foto...post # 73 Of was er té veel rabarber😢 Volgend x beter. | |
Oceanonix | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:19 |
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos. ![]() | |
Yinny | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:47 |
Oei, een lastige dit keer! | |
Cat-astrophe | dinsdag 12 mei 2020 @ 18:50 |
Dat je het nog een keer probeerde ![]() Want deze editie was idd erg ingewikkeld met terugtrekkingen en tweedrieviervijfzesdubbele toetjes. Ik ga nog maar eens een groot stuk tiramisu eten ![]() | |
Sorella | dinsdag 12 mei 2020 @ 19:01 |
Ik heb net een schaaltje rabarber-aardbeien compote op ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 22:27 |
Toch nog een verslagje van mijn trifle. Zondag gemaakt en gegeten. Toen zondag en maandag migraine dus geen verslag. Ik heb min of meer dit recept aangehouden. De ingrediënten ![]() Ik heb eerst het diepvriesfruit wat in laten koken. Het grootste deel ging in de triflekom met daar op de cake, wat overbleef heb ik gesplitst in siroop en fruit om later als topping te gebruiken. ![]() Daarna heb ik de custard gemaakt. Voor het eerst en dat ging prima. Of toch niet want toen de pan al 10 minuten van het vuur was, ontstonden er ineens bruine brokjes aangekoekte bodem. De smaak was echter prima. ![]() ![]() En toen de slagroom. Dat mislukte, vier keer. Steeds ontstond er boter ![]() ![]() Toen waren we het zat en hebben we de trifle maar zonder slagroom gegeten en dat was prima. Leuk om een keer gemaakt te hebben maar het is geen spectaculair gerecht verder. ![]() @Oceanonix, Niet je stats en foto gaan aanpassen hoor! | |
AnneX | woensdag 13 mei 2020 @ 04:02 |
@Oceanonix 👍🏼😎 @Lucky Jammer van de tot boter geslagen room. | |
Oceanonix | woensdag 13 mei 2020 @ 08:22 |
@Lucky_Strike weet je de trigger van je migraine. Ik zie namelijk een van mijn triggers als ingredient staan. ![]() Ik had een laatste poging gewaagd voor de foto, dus die ga ik niet meer aanpassen maar ik pas de stats wel aan. Dat is een mini klusje. | |
marc0871 | vrijdag 15 mei 2020 @ 13:57 |
De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen. Anders ijlt de warmte van de pan nog door in je custard. Ik heb mijn chocoladevla meteen in de schaaltjes gegoten, zoals aangeraden, en toen zat er ook al een beetje aangekoekt in de pan. En ik heb er constant in staan te roeren met een garde. Oh, en Sandeman. Ik dacht er laatst nog aan of het nog wel bestond. Vroeger had je daar die 'mysterieuze' reclame van. | |
Lucky_Strike | vrijdag 15 mei 2020 @ 14:04 |
Ja, dat is gebleken. Ik heb ook constant geroerd. Nou ja, volgende keer beter. Ik ben ooit op een rondleiding in de Sandemanfabriek geweest. Ze probeerden dat ook een beetje mysterieus te doen, met de gids in een cape enzo. Ik heb geen idee hoe oud die fles Sandeman is eigenlijk. Minimaal 5 jaar. Zo vaak gebruik ik het niet. |