quote:Op dinsdag 28 april 2020 00:51 schreef minilot het volgende:
Alvast als reminder aan mezelf: Pho!
https://thewoksoflife.com/pho-vietnamese-noodle-soup/
Die is idd heel erg lekkerquote:Op woensdag 29 april 2020 19:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Soep!
![]()
Ik denk dat ik mijn allerfavorietste soep maak: https://www.hellofresh.nl(...)a1f979a23c10488b4567
Nu hopen dat ik aan verse dragen kan komen zonder teveel winkels af te moeten sjouwen (want dat doe ik niet nu), want die maakt het wel áf
Als jij je soep als maaltijd gaat eten en niet enkel als voorgerecht.. prima toch?quote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:19 schreef Sarabi het volgende:
Ik twijfel nog tussen een vega linzensoep (maar telt dat als maaltijden?) Of een kip/curry soep
Daar heb je gelijk inquote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:21 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Als jij je soep als maaltijd gaat eten en niet enkel als voorgerecht.. prima toch?
Ik heb het gisteren gemaakt, de benodigde prei werd snel minder fris. Plaats morgen wel foto’squote:Op zondag 3 mei 2020 02:34 schreef marc0871 het volgende:
Woensdag zal wel niet lukken.
Morgen (vandaag?) zou wel gaan.
Post ik woensdag wel een piccie
Ik smokkel morgen, want de bouillon maak ik niet vanaf scratch. Ik gebruik een kant-en-klare fond.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 16:44 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte een bouillon vandaag met o.a.: ui, wortel, kippendrumsticks, een stuk eend, knoflook, gember, shiitake, sojasaus en steranijs.
Ah, prima.quote:
Oja moet wel even de kip uit de vriezer halen voor de soepquote:Op dinsdag 5 mei 2020 20:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ging ik toch bijna een kliekje uit de vriezer halen voor morgen![]()
Ga jij ook een soepje wagen straks?quote:Op woensdag 6 mei 2020 10:20 schreef Myraela het volgende:
Grappig dat veel mensen brood gaan bakken. Ik vind iets juist een maaltijdsoep wanneer je er geen brood bij hoeft te eten om het toch een volledige maaltijd te laten zien.
Nee, woensdag is pizza-avond tijdens Temptation Island.quote:
quote:Op woensdag 6 mei 2020 10:23 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee, woensdag is pizza-avond tijdens Temptation Island.Al heb ik vanmiddag nog een restje van de courgettesoep van gisteren, maar dat is gewoon simpel courgette met bouillon en een staafmixer.
Mijn soep heeft ook een broodje nodig voor erbij. Zelf gekocht, niet gebakken.quote:Op woensdag 6 mei 2020 10:20 schreef Myraela het volgende:
Grappig dat veel mensen brood gaan bakken. Ik vind iets juist een maaltijdsoep wanneer je er geen brood bij hoeft te eten om het toch een volledige maaltijd te laten zien.
pureren en bouillon erbij?quote:Op woensdag 6 mei 2020 12:32 schreef Aure het volgende:
Oh shit vergeten, en nu eten we al babi ketjap vanavond
Niks mis met een goulashsoepje.quote:Op woensdag 6 mei 2020 14:19 schreef Hupje het volgende:
Volgens het recept van Allerhande heb ik dit nodig voor eenvoudige goulashsoep:
[ afbeelding ]
Aanbakken
[ afbeelding ]
Bouillon erbij. Nu wachten… 2,5 uur op laag vuur en dan verder.
[ afbeelding ]
Je maakt toch pho? Ik verbeeld me dan een hoop exotische geuren, maar geen vissaus!quote:Op woensdag 6 mei 2020 17:38 schreef minilot het volgende:
En heh, het is nou al de tweede keer sinds Kook Mee Met CUL begon dat mijn hele huis naar vissaus meurt.
Het ruikt prima in de bijkeuken. Ik ben er ook erg benieuwd naar. Ik heb doorgaans weinig vertrouwen in Amerikaanse recepten maar ik denk dat dit prima gaat zijn.quote:Op woensdag 6 mei 2020 17:37 schreef minilot het volgende:
Ah, wat leuk om iedereens progressie te zien!Het meest benieuwd naar Olive Gardens Zuppa Toscana! Wat voor worst gebruik je, @:Lucky_Strike?
Idd gaaf!quote:
En het resultaat:quote:Op woensdag 6 mei 2020 16:19 schreef ijs_beer het volgende:
Begonnen met het maken van een bloemkoolsoep met garnalen.
[ afbeelding ]De ingrediënten voor de soep zelf. (Minus de bouillonblokjes en laurierblaadjes))
[ afbeelding ]De sjalotten en het knoflookteentje al eerste.
[ afbeelding ]intussen een aardappeltje snijden.
[ afbeelding ]
En het bloemkooltje wassen.
Intussen zit dat allemaal lekker in de pan, en zijn de garnalen aan het ontdooien om te pellen. En kort voor het eten straks nog even een stokbroodje afbakken.
Dit wil ik ook echt een keer proberen.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:34 schreef Farenji het volgende:
Het recept van mijn West Afrikaanse pindasoep kwam ik ooit hier op fok tegen en dit bleek zo lekker dat ik het vaker heb gemaakt. https://www.budgetbytes.com/african-peanut-stew-vegan/
De ingrediënten. De tomatenpuree, Sriracha en zilvervliesrijst ontbreken hier.
[ afbeelding ]
In de pan even aanbakken, pindasaus en tomatenpuree erbij...
[ afbeelding ]
Groentebouillon erbij en aan de kook brengen, zachtjes laten pruttelen tot alles bijna gaar is.
[ afbeelding ]
Dan de groentjes (baby paksoy deze keer) erbij, nog even door laten pruttelen en dan in een kom, met rijst, gehakte pinda, koriander en Sriracha om het af te maken.
[ afbeelding ]
Het was weer erg lekker!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier ook opgeslagen, pindasoep staat al jaren op mijn 'moet ik nog een keer maken' lijstje.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dit wil ik ook echt een keer proberen.
awesome bouillon isquote:Op woensdag 6 mei 2020 20:46 schreef minilot het volgende:
Hoppa, pho!
[ afbeelding ]
Na het opslobberen hiervan hebben we het restant van de awesome bouillon zonder verdere garnituur, behoudens een kneepje limoensap, in grote mok opgedronken en dat was eigenlijk nog het allerlekkerst
Ja dit is echt ook comfort food, hier word ik echt gelukkig van.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dit wil ik ook echt een keer proberen.
Ja, zelf bouillon trekken kost veel tijd maar ik vind het dat echt dubbel en dwars waard. Eens in de zoveel tijd maak ik het in grote hoeveelheid en dan heb ik aan het eind een paar liter geconcentreerde supersmaakvolle bouillon die ik dan in ijsblokjes-zakjes in de vriezer gooi. Daar kan geen blokje tegenop.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
awesome bouillon is![]()
Die van mij was ook heerlijk. Had gewild dat ik er meer van had
Afzuigkap op maximiaal en keukendeur naar buiten open.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:43 schreef AnneX het volgende:
@:golfer : En zo’n rookoventje is ook leuk! Doe je dat onder de afzuigkap?
Fascinerend recept met die geblakerde ui en gember, ziet er ook prachtig uit. Hiervoor zou ik best een keer mijn vegetarische principes opzij willen zetten.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:46 schreef minilot het volgende:
Hoppa, pho!
[ afbeelding ]
Na het opslobberen hiervan hebben we het restant van de awesome bouillon zonder verdere garnituur, behoudens een kneepje limoensap, in grote mok opgedronken en dat was eigenlijk nog het allerlekkerst
Rode bietensoep.quote:Op woensdag 6 mei 2020 21:25 schreef Oceanonix het volgende:
een keer raden wat voor soep ik gemaakt heb....![]()
Uiteraardquote:Op woensdag 6 mei 2020 21:37 schreef AnneX het volgende:
Ook het recept van de pindasoep opgeslagen. klinkt ook al goed!
@:marco : goed idee om ook voor de vriezer voorraad te koken.
Je eet toch wel meer dan 1 kopje soep zoals het daar staat - met broodjes - voor een maaltijd?
Is het servies niet Arcopal? doet erg jaren’60 aan 🤪
Maaltijdsoep???quote:Op woensdag 6 mei 2020 21:25 schreef Oceanonix het volgende:
een keer raden wat voor soep ik gemaakt heb....![]()
![]()
[ afbeelding ]
hoofdingredient
[ afbeelding ]
na koken en pureren
[ afbeelding ]
andere ingredienten in de soepkom en broodje
[ afbeelding ]
eindproduct
Was even het mooiste wat ik in de kast had staan.quote:
Majoraan en karwijzaad (niet te gek mee doen).quote:Op woensdag 6 mei 2020 21:33 schreef Hupje het volgende:
Ik was vanmiddag geeindigd met 2,5 uur op laag vuur. Daarna mocht er nog paprika en aardappel bij.
[ afbeelding ]
Nog 20 minuutjes zachtjes koken.
[ afbeelding ]
Klaar.
[ afbeelding ]
Vulde prima, smaak was oké. Niet een recept wat ik nog eens zal maken.
Het lijkt zo net een kinderserviesje of zijn je ballen zo groot?quote:
Ik geloof 'mquote:Op woensdag 6 mei 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Wat een geweldige soepen allemaal!
@:hupje ik kan dit recept voor goulash aanraden
https://www.daringgourmet(...)rian-goulash-gulyas/
Die kommetjes zijn idd niet zo heel groot.quote:Op woensdag 6 mei 2020 22:41 schreef drakin het volgende:
[..]
Het lijkt zo net een kinderserviesje of zijn je ballen zo groot?
quote:Op woensdag 6 mei 2020 23:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik wil niet alleen een koekjesmeet maar ook een soepmeet
18 soepjesquote:
Links, 3de van boven ziet er geweldig uit. Krijg er zo trek vanquote:
Ohhhh het is dat ik al zoveel servies heb maar met dat servies heb ik ook een paar keer in mijn handen gestaan bij de kringloop.quote:Op woensdag 6 mei 2020 22:00 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Was even het mooiste wat ik in de kast had staan.
Anders had het zoiets geworden
[ afbeelding ]
Vond ik het ook niet echt.
Het mooie servies is naar een achternichtje gegaan en het mijne staat in de opslag.
Gelijk boodschappenlijst aangepast! Hoeveel spekjes heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 13:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn soeprecept. Ik post hem ook in het slowcookertopic en in het FOK! Kookboek.
Ingrediënten voor boerenkoolsoep voor 2-3 personen:
Klontje boter
1 ui
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
250g rookworst
1 el bloem (of maizena bij slowcooker)
400g vastkokende aardappels
500ml kippenbouillon
1/2 courgette
200g boerenkool
150ml slagroom
Peper naar smaak
Chilivlokken naar smaak.
Bereiden algemeen:
Schil de aardappelen en snij ze samen met de rookworst, spek, ui en courgette in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Bereiden pan:
Verhit de boter en bak hier de ui in. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. .
Voeg hierna de spek toe. Als deze bruin genoeg naar je smaak is, voeg je de bloem toe voor 2 minuten. Bak daarna de tomatenpuree een minuut mee.
Doe de bouillon, aardappels en de worst nu in de pan en laat zo'n 20 minuten koken. De laatste 10 minuten kan de courgette en de boerenkool er bij.
Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met chilivlokken en peper.
Bereiden slowcooker:
Doe de ui, knoflook, worst, aardappel, bouillon en tomatenpuree in de slowcooker en zet op low voor 3,5 uur. Los de bloem of maizena op in de room. De laatste 45 minuten doe je de courgette, boerenkool en de room er bij.
Oh ja, even aanpassen. Ik had maar een eetlepel al uitgebakken spekjes gebruikt. Mijn spekjes en worst (beiden van de boer) zijn erg zout dus meer had ik er ook niet in moeten doen. Supermarktspekjes en Unoxworst zijn veel minder zout. Ik heb er voor het recept maar 50g van gemaakt.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 13:42 schreef Yinny het volgende:
[..]
Gelijk boodschappenlijst aangepast! Hoeveel spekjes heb je gebruikt?
De volgende dag was de smaak en textuur veel meer wat ik er van verwachttequote:Vulde prima, smaak was oké. Niet een recept wat ik nog eens zal maken.
Mooi is dat he? Dat had ik met de koekjes die ik afgelopen zondag maakte.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 14:16 schreef Hupje het volgende:
[..]
De volgende dag was de smaak en textuur veel meer wat ik er van verwachtte
Ik eet deze vanavond, dank voor de tip!quote:Op woensdag 6 mei 2020 18:03 schreef Cat-astrophe het volgende:
The usual suspects.
Zonder dragon want die was nergens te koop.
En zonder parelcouscous want die stond nog in de kast.
En zonder broodje want die was ik ook al vergeten erbij te pakken. Maar een pompoenbroodje van de Jumbo is ook niet echt boeiend.
En als extra speler een restje passata.
Dus!
[ afbeelding ]
Pruttelpruttel (couscous staat al in het hoekje te wachten om gekookt te worden)
[ afbeelding ]
Afmaken met wat crème fraiche en nom! Zonder dragon en dat is een gemis. Volgende keer echt beter plannen.
Broodje is even onder de grill gegaan en daarna roomboter erop.
[ afbeelding ]
Ik wil ook zo'n groenteboerquote:Op zaterdag 16 mei 2020 07:48 schreef minilot het volgende:
Ik eet deze vanavond, dank voor de tip!Wel met verse dragon want de groenteboer hier in het dorp heeft daar tegenwoordig altijd bossen van liggen
quote:Op zaterdag 16 mei 2020 07:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik eet deze vanavond, dank voor de tip!Wel met verse dragon want de groenteboer hier in het dorp heeft daar tegenwoordig altijd bossen van liggen
Is een keten! Misschien ook eentje in je buurt? https://www.degoudreinet.nl/winkelsquote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:13 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]![]()
![]()
Ben benieuwd of hij jullie ook zo goed smaakt.
Wat heb je een fijne groenteboer
Ik doe dat ook een beetjequote:Op zaterdag 16 mei 2020 15:38 schreef Yinny het volgende:
@:minilot ben je je door alle kook mee topics aan het eten?
Strook Rotterdam/Zwollequote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Is een keten! Misschien ook eentje in je buurt? https://www.degoudreinet.nl/winkels
Nooit geweten dat zij nu van een keten zijn, het was vroeger een klein groenteboertje, en ik dacht dat ze groter waren gegroeidquote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Is een keten! Misschien ook eentje in je buurt? https://www.degoudreinet.nl/winkels
Die mag van mij ook wel in Delft komen, hebben ook een perfect winkelcentrum ervoor buiten de binnenstad. Zou er prima passen.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nooit geweten dat zij nu van een keten zijn, het was vroeger een klein groenteboertje, en ik dacht dat ze groter waren gegroeid
Ze hebben hier echt een fijne winkel. Ben er een paar weken niet geweest, de laatste keer te vol, maar ik kom er graagquote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:14 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Die mag van mij ook wel in Delft komen, hebben ook een perfect winkelcentrum ervoor buiten de binnenstad. Zou er prima passen.
Dichtstbijzijnde is helaas in Zoetermeer.
Jawel, prima soep!quote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:13 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ben benieuwd of hij jullie ook zo goed smaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |