En het resultaat:quote:Op woensdag 6 mei 2020 16:19 schreef ijs_beer het volgende:
Begonnen met het maken van een bloemkoolsoep met garnalen.
[ afbeelding ]De ingrediënten voor de soep zelf. (Minus de bouillonblokjes en laurierblaadjes))
[ afbeelding ]De sjalotten en het knoflookteentje al eerste.
[ afbeelding ]intussen een aardappeltje snijden.
[ afbeelding ]
En het bloemkooltje wassen.
Intussen zit dat allemaal lekker in de pan, en zijn de garnalen aan het ontdooien om te pellen. En kort voor het eten straks nog even een stokbroodje afbakken.
Dit wil ik ook echt een keer proberen.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:34 schreef Farenji het volgende:
Het recept van mijn West Afrikaanse pindasoep kwam ik ooit hier op fok tegen en dit bleek zo lekker dat ik het vaker heb gemaakt. https://www.budgetbytes.com/african-peanut-stew-vegan/
De ingrediënten. De tomatenpuree, Sriracha en zilvervliesrijst ontbreken hier.
[ afbeelding ]
In de pan even aanbakken, pindasaus en tomatenpuree erbij...
[ afbeelding ]
Groentebouillon erbij en aan de kook brengen, zachtjes laten pruttelen tot alles bijna gaar is.
[ afbeelding ]
Dan de groentjes (baby paksoy deze keer) erbij, nog even door laten pruttelen en dan in een kom, met rijst, gehakte pinda, koriander en Sriracha om het af te maken.
[ afbeelding ]
Het was weer erg lekker!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier ook opgeslagen, pindasoep staat al jaren op mijn 'moet ik nog een keer maken' lijstje.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dit wil ik ook echt een keer proberen.
awesome bouillon isquote:Op woensdag 6 mei 2020 20:46 schreef minilot het volgende:
Hoppa, pho!
[ afbeelding ]
Na het opslobberen hiervan hebben we het restant van de awesome bouillon zonder verdere garnituur, behoudens een kneepje limoensap, in grote mok opgedronken en dat was eigenlijk nog het allerlekkerst
Ja dit is echt ook comfort food, hier word ik echt gelukkig van.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dit wil ik ook echt een keer proberen.
Ja, zelf bouillon trekken kost veel tijd maar ik vind het dat echt dubbel en dwars waard. Eens in de zoveel tijd maak ik het in grote hoeveelheid en dan heb ik aan het eind een paar liter geconcentreerde supersmaakvolle bouillon die ik dan in ijsblokjes-zakjes in de vriezer gooi. Daar kan geen blokje tegenop.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
awesome bouillon is
Die van mij was ook heerlijk. Had gewild dat ik er meer van had
Afzuigkap op maximiaal en keukendeur naar buiten open.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:43 schreef AnneX het volgende:
@:golfer : En zo’n rookoventje is ook leuk! Doe je dat onder de afzuigkap?
Fascinerend recept met die geblakerde ui en gember, ziet er ook prachtig uit. Hiervoor zou ik best een keer mijn vegetarische principes opzij willen zetten.quote:Op woensdag 6 mei 2020 20:46 schreef minilot het volgende:
Hoppa, pho!
[ afbeelding ]
Na het opslobberen hiervan hebben we het restant van de awesome bouillon zonder verdere garnituur, behoudens een kneepje limoensap, in grote mok opgedronken en dat was eigenlijk nog het allerlekkerst
Rode bietensoep.quote:Op woensdag 6 mei 2020 21:25 schreef Oceanonix het volgende:
een keer raden wat voor soep ik gemaakt heb....
Uiteraardquote:Op woensdag 6 mei 2020 21:37 schreef AnneX het volgende:
Ook het recept van de pindasoep opgeslagen. klinkt ook al goed!
@:marco : goed idee om ook voor de vriezer voorraad te koken.
Je eet toch wel meer dan 1 kopje soep zoals het daar staat - met broodjes - voor een maaltijd?
Is het servies niet Arcopal? doet erg jaren’60 aan 🤪
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |