Zo! Niet zoveel foto's, helaas. Ook niet echt een recept gebruikt. De reden om dit te maken is dat er nog een halve kant en klare pekingeend in de vriezer zat.
Anyway, Aziatische soep met udonnoodles en eend.
Ik heb mijn eigen bouillon getrokken van kip-tvsticks (

) ui en wortel. Daarna heb ik de bouillon "aziatisch" gemaakt door het toevoegen van gember, knoflook, sojasaus, laurier, een stuk stuk van die eend en gedroogde shiitake. Tijdje zachtjes koken, opnieuw zeven. Eend bewaren.

Vandaag bakje met bouillon uit de
koelkast gehaald en verder had ik nog nodig:
![QbCvWY7.jpg]()
In het bakje de bouillon met stukjes eend. Tauge, enoki, bosui, paksoi, udonnoodles en in dat plastic zakje zat de borst van de eend + het vel dat niet in de soep ging.
Bouillon opwarmen, water koken en over de tauge gieten, beetje dingen snijden, vel uitbakken, borst warm bakken en toen waren de topppings klaar (eend niet op de foto want eend in de pan)
![tz2ddyR.jpg]()
Tijd om alles in een kom te mieteren, snelle foto te maken en op te eten.
