abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192972340
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2020 12:32 schreef Aure het volgende:
Oh shit vergeten, en nu eten we al babi ketjap vanavond :')
pureren en bouillon erbij? >:)
pi_192973422
We hebben net al geluncht met soep!

Ui, wortels, knoflook, snacktomaten, snackpaprika's, tomatenpuree, tijm, zout, peper, bouillonblokje en later passata erbij.
Even zachtjes laten doorkoken en dan de staafmixer erdoor.


Vanavond linzensoep!
pi_192973888
Volgens het recept van Allerhande heb ik dit nodig voor eenvoudige goulashsoep:

Aanbakken

Bouillon erbij. Nu wachten… 2,5 uur op laag vuur en dan verder.
pi_192974243
De ingrediėnten


Kip even gebakken, nog warm :D


Currypasta (+ui en knoflook) aanbakken


De rest er bij


Ik ga straks spijt krijgen van de extra chilivlokken :')
  woensdag 6 mei 2020 @ 15:43:10 #55
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192974976
Ik heb net de slowcooker aan gezet voor een zuppa Toscana. Ik kom dit gerecht al jaren tegen op Amerikaanse receptenblogs. Blijkbaar is er een Amerikaanse restaurantketen, Olive Garden, die dit op de kaart heeft staan en men probeert het na te maken. Ik ben niet bekend met Olive Garden maar soep met aardappel, boerenkool, room en worst klinkt gewoon lekker.

Ik heb er wat tomatenpuree en courgette bij gedaan omdat ik denk dat het dan lekkerder wordt.
Spoilers!
  woensdag 6 mei 2020 @ 15:52:13 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192975120
Ook begonnen met de voorbereidingen van de Ramen. Later volgt volledig verslag en resultaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 16:19:58 #57
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_192975625
Begonnen met het maken van een bloemkoolsoep met garnalen.

De ingrediėnten voor de soep zelf. (Minus de bouillonblokjes en laurierblaadjes))

De sjalotten en het knoflookteentje al eerste.

intussen een aardappeltje snijden.


En het bloemkooltje wassen.

Intussen zit dat allemaal lekker in de pan, en zijn de garnalen aan het ontdooien om te pellen. En kort voor het eten straks nog even een stokbroodje afbakken.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 16:21:33 #58
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_192975659
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2020 14:19 schreef Hupje het volgende:
Volgens het recept van Allerhande heb ik dit nodig voor eenvoudige goulashsoep:
[ afbeelding ]
Aanbakken
[ afbeelding ]
Bouillon erbij. Nu wachten… 2,5 uur op laag vuur en dan verder.
[ afbeelding ]
Niks mis met een goulashsoepje. :9~
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  woensdag 6 mei 2020 @ 17:37:25 #59
221912 minilot
Nancy boy
pi_192976884
Ah, wat leuk om iedereens progressie te zien! *O* Het meest benieuwd naar Olive Gardens Zuppa Toscana! Wat voor worst gebruik je, @Lucky_Strike? :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 6 mei 2020 @ 17:38:18 #60
221912 minilot
Nancy boy
pi_192976895
En heh, het is nou al de tweede keer sinds Kook Mee Met CUL begon dat mijn hele huis naar vissaus meurt. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_192976926
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 17:38 schreef minilot het volgende:
En heh, het is nou al de tweede keer sinds Kook Mee Met CUL begon dat mijn hele huis naar vissaus meurt. :')
Je maakt toch pho? Ik verbeeld me dan een hoop exotische geuren, maar geen vissaus! :N
pi_192976984


Uiteindelijk geen brood bij nodig gehad :9
  woensdag 6 mei 2020 @ 17:55:02 #63
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192977179
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 17:37 schreef minilot het volgende:
Ah, wat leuk om iedereens progressie te zien! *O* Het meest benieuwd naar Olive Gardens Zuppa Toscana! Wat voor worst gebruik je, @:Lucky_Strike? :)
Het ruikt prima in de bijkeuken. Ik ben er ook erg benieuwd naar. Ik heb doorgaans weinig vertrouwen in Amerikaanse recepten maar ik denk dat dit prima gaat zijn.
Ik heb een boerenrookworst gebruikt. Niet ideaal maar hij moest eens op. En we weten allemaal dat rookworst prima smaakt bij boerenkool.
Spoilers!
pi_192977366
The usual suspects.
Zonder dragon want die was nergens te koop.
En zonder parelcouscous want die stond nog in de kast.
En zonder broodje want die was ik ook al vergeten erbij te pakken. Maar een pompoenbroodje van de Jumbo is ook niet echt boeiend.
En als extra speler een restje passata.

Dus!


Pruttelpruttel (couscous staat al in het hoekje te wachten om gekookt te worden)


Afmaken met wat crčme fraiche en nom! Zonder dragon en dat is een gemis. Volgende keer echt beter plannen.
Broodje is even onder de grill gegaan en daarna roomboter erop.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192978032
Zo! Niet zoveel foto's, helaas. Ook niet echt een recept gebruikt. De reden om dit te maken is dat er nog een halve kant en klare pekingeend in de vriezer zat. :7

Anyway, Aziatische soep met udonnoodles en eend.

Ik heb mijn eigen bouillon getrokken van kip-tvsticks ( :') ) ui en wortel. Daarna heb ik de bouillon "aziatisch" gemaakt door het toevoegen van gember, knoflook, sojasaus, laurier, een stuk stuk van die eend en gedroogde shiitake. Tijdje zachtjes koken, opnieuw zeven. Eend bewaren. :9

Vandaag bakje met bouillon uit de koelkast gehaald en verder had ik nog nodig:

In het bakje de bouillon met stukjes eend. Tauge, enoki, bosui, paksoi, udonnoodles en in dat plastic zakje zat de borst van de eend + het vel dat niet in de soep ging.

Bouillon opwarmen, water koken en over de tauge gieten, beetje dingen snijden, vel uitbakken, borst warm bakken en toen waren de topppings klaar (eend niet op de foto want eend in de pan)


Tijd om alles in een kom te mieteren, snelle foto te maken en op te eten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192978151
Ik had dus gesmokkeld omdat de prei nogal bruin werd. Dus maandag gemaakt en een deel gegeten.
Het is een recept uit de allehande, mediterrane maaltijdsoep met pangius. Dat heb ik maar niet erin gedaan, niet handig met een vis intolerantie. Erbij heb ik een cracker met een pittige spread van een turkse winkel en zelfgemaakte hummus.
De soep is nu eigenlijk nog lekkerder. En ook al heb ik het recept gehalveerd, ik kan er nu zelfs 3 keer van eten.




We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:46:31 #67
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192978204
Ik krijg trek van jullie.
Spoilers!
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:46:56 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192978210
Ramen.
Benodigde spullen:

Ik wilde graag gerookte kip erbij, dus eerst filet even in pekelwater koken:

Resultaat nadat het in mijn rookoventje geweest is:

Gerookte kipfilet in plakjes snijden:

Rest van de spullen even kort aanbraden:

Bouillon maken van fond en daarbij wat bouillonblokjes en wat sesamolie en soja:

Ramennoedels koken:

Ramen op bord:

Garnituur erbij:

Bouillon erbij en smullen maar:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:47:36 #69
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192978230
Soep staat te pruttelen!

Eerst mosselen gekookt


Daarna alles mis-en-place gesneden


Daarna alles in stappen in de pan geknikkerd met een scheutje O-) wijn er bij


Nu lekker pruttelen

:Y)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:59:51 #70
221912 minilot
Nancy boy
pi_192978518
Even de bouillon voorproeven dacht ik, maar ik! kan! niet! ophouden! met! slurpen! O+
Iedereen, maak dit! *O*
https://thewoksoflife.com/pho-vietnamese-noodle-soup/
Zo noedels koken en garnituur snijden en eten maar! O+ Foto volgt nog.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 6 mei 2020 @ 19:02:35 #71
221912 minilot
Nancy boy
pi_192978598
(Zelfgerookte kip van @golfer, tof! _O_ )
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 6 mei 2020 @ 19:29:18 #72
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192979590


En het simpele AH recept..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192979620
Goed. Soep, dus.
Tomatensoep, want dat maak ik eigenlijk altijd :9

Ingrediėnten



Pan op het vuur en de bouillonblokjes erin

Gehakt met wat peper, zout en wat kruidnagel



Die mochten alvast gaan zwemmen.

Voor de groenten had ik een zakje soepgroenten, een uitje en nog een flink stuk extra paprika.



Die mochten de ballen gezelschap gaan houden.



Verder ging er nog wat tomatenpuree, kruiden en peper en zout in.





Mag even 3 kwartier tot een uur koken.
Laatste 10 minuten nog wat krulvermicelli erbij en even regelmatig roeren.



Nu even wachten op het resultaat, want ik ben het in real time aan het koken.
Ik eet weer eens niet voor 20:00 :+
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 19:30:21 #74
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_192979644
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 19:02 schreef minilot het volgende:
(Zelfgerookte kip van @:Golfer, tof! _O_ )
Idd gaaf! :D
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_192979770
Ik ben een lurker van deze kookuitdagingen en ik ga echt die Ramen en die Pho maken. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')