Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 15:38 |
KAAS!![]() ![]() Persoonlijk vind ik het heerlijk. Op brood, op een toastje of gewoon zo. Van brokkel tot zo zacht dat je m uit kan lepelen. ![]() Deel hier je favoriete kazen. Voor op brood of bij de borrel. Vertel ons waarom het je favoriete kaas is, wat de smaak doet, of je het in combinatie met iets anders eet, de beste recepten. Vertel alles. ![]() | |
Aure | donderdag 12 december 2019 @ 15:45 |
Kaas, ja lekker! Ik hou van bijna alle kazen. Ik weet nog steeds niet wat mijn favoriet is. Laatst nog een goed rijp stuk mont d'Or gehad. In de avond op een toastje en het restant de volgende dag op brood ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 15:47 |
TS begint: was te langzaam Kaas ![]() Voor op brood ga ik meestal voor een extra belegen. Stompetoren heeft erg lekkere kaas ![]() ![]() Voor bij de borrel: een goede brokkel/overjarig. Morbier vind ik ook erg lekker. ![]() Als laatste, omdat niet zo bekend en zeker de moeite waard: La Tur. ![]() Een rond, zacht kaasje, gemaakt van koe, schaap en geitenmelk. Mild en zacht. Erg rijk van smaak. ![]() | |
Karstman | donderdag 12 december 2019 @ 15:48 |
Kaas is koning! Een dag geen kaas is een dag niet geleefd! | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 15:49 |
Ik was dus vandaag bij de kaaswinkel, en daar heb ik die geproefd! Bohhhh ![]() ![]() Behalve zo aan stuk (de 'gewone' vacherin, die ik proefde) had ie ze ook in een rond houten bakje en gaf me als tip daar fondue van te maken. Dat is nu het plan voor kerst ![]() ![]() | |
de_boswachter | donderdag 12 december 2019 @ 15:51 |
Kaas ![]() Blauwader en dan niet van die laffe ![]() Heerlijk bij een Guiness | |
Alieda-R | donderdag 12 december 2019 @ 15:52 |
Kaas, heerlijk ![]() ![]() ![]() Alleen 20+ kaas op een tosti was geen succes, was net of ik op een stuk rubber zat te kauwen ![]() Heb meestal 30 of 48+ en dan extra belegen of oude kaas. Afgelopen week had ik weer eens kaas in Duitsland gekocht, inmiddels vele soorten gehad maar tot nu toe bijna allemaal smakeloos. Alleen de Gouda van het merk Küstengold is nog wel te eten. | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 15:52 |
Voorkeur nog? Ik vind blauwe kaas meestal 'meh' maar proef wel altijd. Omdat ik altijd zeg dat ik het 'meh' vind, krijg ik altijd hele romige blauwader voorgeschoteld. Misschien moet ik gewoon eens een hele heftige proeven ![]() | |
maily | donderdag 12 december 2019 @ 15:53 |
Anton's rooie liefke Brie de Meaux Tomme d'Alsace Roquefort Boerentruffelkaas Gruyère En nog veel meer ... ![]() ![]() | |
Cheeseburgert | donderdag 12 december 2019 @ 15:53 |
Boeren belegen voor op de boterham ![]() Boeren overjarig voor bij de borrel ![]() En el-cheapo jonge hotelkaas voor in de tosti | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 15:55 |
En voor liefhebbers van kaas met kruiden: In de lente hebben verschillende kaaszaken boeren lentemelange, met honingklaver, rode bes, bieslook en ui. Dat is ZO lekker ![]() | |
Alieda-R | donderdag 12 december 2019 @ 16:00 |
Deze is lekker in een tosti ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Aure | donderdag 12 december 2019 @ 16:00 |
Ah ja dat is denk ik super lekker! Qua blauw vind ik alles lekker, maar ik koop graag de blu 61 passito ![]() | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 16:01 |
Oh ja, die zag ik liggen vandaag. ![]() ![]() | |
Sigaartje | donderdag 12 december 2019 @ 16:02 |
Heerlijk topic! Helemaal voor de feestdagen! Waar kun je mee voor dag komen? | |
Cheeseburgert | donderdag 12 december 2019 @ 16:03 |
Goudse kaas uit Duitsland halen ![]() | |
de_boswachter | donderdag 12 december 2019 @ 16:04 |
Heel heftige, die je de morgen na eten nog proeft, daar ben ik ook niet zo van. Wel een klein stukje, maar niet een paar toastjes. Zo'n romige vind ik ook heel lekker, maar dan mag je 'het blauwe' wel proeven vind ik. Soms proef je dan alleen het romige, dat vind ik jammer. Mag best pittig zijn. Weet je waar ze overigens lekkere blauwe romige kaas hebben -> Lidl! | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 16:06 |
Welke? Ik heb een paar Delicieux producten geprobeerd van de Lidl maar die zijn allemaal dikke tegenvaller. | |
Aure | donderdag 12 december 2019 @ 16:06 |
Nu heb ik zin een een lekkere stinkkaas ![]() | |
de_boswachter | donderdag 12 december 2019 @ 16:08 |
Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 ![]() Deze volgens mij, al is dit een andere verpakking ![]() | |
LPFAN | donderdag 12 december 2019 @ 16:09 |
Kaas ![]() Ik ken sinds kort halloumi. Nieuwe verslaving ![]() | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 16:09 |
Misschie moet ik dat eerst eens proberen, een gerecht met blauwe kaas. ![]() | |
maily | donderdag 12 december 2019 @ 16:11 |
Zo eentje die bijna wegloopt ![]() | |
Aure | donderdag 12 december 2019 @ 16:17 |
Kan het originele Jamie recept even niet vinden maar: http://www.thesegirlslove(...)e-carbonara.html?m=1 Is lekker met elke blauwe kaas ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 16:18 |
Oh, die schrijf ik op voor volgende week! ![]() | |
Sigaartje | donderdag 12 december 2019 @ 16:31 |
Dank je voor de tip! Die wou ik dus juist kopen voor de visite. Dan ga ik maar eens kijken op de markt. | |
Elan | donderdag 12 december 2019 @ 16:31 |
![]() Ik word hier altijd wel blij van bij de borrel, oude Beemster van het mes ![]() Belegen gouda op de tosti ![]() | |
Hallojo | donderdag 12 december 2019 @ 16:33 |
Deze is inderdaad erg lekker ![]() | |
Alieda-R | donderdag 12 december 2019 @ 16:40 |
Goedkoper dan in Nederland. | |
Hyperdude | donderdag 12 december 2019 @ 16:42 |
Haal bij de boerderie hiero bij voorkeur Tynjetaler en belegen Friese nagelkaas (kruidnagel en komijn). Lekkurr. ![]() Kaas is trouwens wel vet ongezond ![]() | |
Lienekien | donderdag 12 december 2019 @ 16:43 |
Kaas. ![]() Oude geitenkaas op vers brood van de bakker en dan wat eigengemaakte pruimenchutney erop. De feestdagenkaasjes van de Lidl vind ik trouwens prima. Is dezelfde Stilton e.d. zoals je die bij de kaasboer haalt. | |
Muck | donderdag 12 december 2019 @ 16:53 |
Ah, kaas ![]() Ik vind ook vrijwel alle soorten kaas lekker. Van graskaas tot overjarige brokkelkaas, een lekkere stinkerd bij de borrel... ![]() En deze is écht lekker ja! In stukjes door een salade met wat peer, pecannoten en uitgebakken spekjes of op een toastje ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 12 december 2019 @ 16:59 |
Ik heb daar net een paar toastjes mee belegd. Ik had wat over van vorige week, toen heb ik er gevulde paprika's mee belegd. | |
Sigaartje | donderdag 12 december 2019 @ 17:11 |
Ziet er goed uit! | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 17:16 |
Ik vond de brie vooral niet te nassen. ![]() | |
Botje- | donderdag 12 december 2019 @ 17:19 |
Ricotta Salata is by far mijn favoriete kaas voor bij de pasta (alla Norma) Om zo te eten: Pecorino, Scamorza en toch ook wel een lekkere pittige Cheddar eigenlijk.. En Halloumi om te grillen! En.. en.. en.. ![]() | |
Doedezemaar | donderdag 12 december 2019 @ 17:22 |
Met jou kan ik praten ![]() Mijn man haalt regelmatig ricotta salata bij een kaaswinkeltje in Haarlem | |
Lonaa | donderdag 12 december 2019 @ 17:41 |
Ik heb vandaag voor het eerst Scamorza gekocht. ![]() ![]() | |
de_boswachter | donderdag 12 december 2019 @ 17:45 |
Ik kan dat echt niet aan om zoiets een week lang in de koelkast te laten liggen ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 12 december 2019 @ 17:46 |
Griep krijgen ![]() | |
Fretwork | donderdag 12 december 2019 @ 18:20 |
Dit moet ik nog proberen, wij maken doe nu gewoon met Pecorino, maar hij schijnt van die Ricotta Salata nog lekkerder te worden | |
Nielojram75 | donderdag 12 december 2019 @ 19:16 |
St Agur en Spaanse blauwe, voor de blauwschimmelfans DE kazen der kazen. Wel bij de kaasboer halen! | |
Rene | vrijdag 13 december 2019 @ 08:25 |
We hebben zo'n kaas voordeelshop. Oud snijdbaar ![]() ![]() | |
Lunatiek | vrijdag 13 december 2019 @ 08:46 |
Ik vind de Tilsiter wel lekker. | |
Lunatiek | vrijdag 13 december 2019 @ 09:01 |
Kaas ![]() Het blijft een ontdekkingstocht want er is zoveel. En dan heb ik liever geen blauwader en beperk ik me meestal tot kaas van de koe. Op brood jong tot belegen. Met mosterd of plakjes augurk als het even kan ![]() Uit het vuistje/van het kaasplankje kan alles. Kruidenkazen zijn oké, maar ik heb liever kazen met smaak van zichzelf, zoals de tommes of comtes, de nootachtige Leerdammer, brieën... Dippen met mosterd of appelstroop. Bijvoorbeeld Passendale met appelstroop ![]() Een bijzondere combinatie vond ik een stevige, gebonden champignonsoep met in plaats van brood erbij wat plakken tomme de Savoie. | |
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 09:14 |
Ohhh een kaastopic. Je kan me ervoor wakker maken (muv nagelkaas). Oud, heel oud, jong (af en toe hele jonge graskaas ![]() Maar blauwader (stevige roquefort) is toch wel favoriet. En munster, en tete de moine en en en Daarom in een restaurant vrijwel altijd het kaasdessert en dan ook aangeven dat het best sterke smaken mogen zijn en je laten verrassen. Glas PX erbij en ik ben gelukkig. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 13 december 2019 @ 09:21 |
Heb net een stuk blue Viking uit het vuistje gehad zie ik dit topic. ![]() Kaas is baas. Behalve jong. Liefst heb ik een lekker stukje Hervekaas maar daar doe je de rest van het huis geen plezier mee. | |
Sigaartje | vrijdag 13 december 2019 @ 09:26 |
Je hebt bij AH een een of andere camambert, bij de versafdeling. Stinkt je koelkast uit, maar is zoooo lekker. | |
Lonaa | vrijdag 13 december 2019 @ 09:28 |
Altijd kaasplank als dessert. Tip voor hele jonge (geen gras maar lekkerder ![]() ![]() ![]() | |
Doedezemaar | vrijdag 13 december 2019 @ 09:35 |
Blauwschimmelkaas vind ik uitermate smerig en Hollandse kaas blief ik alleen heel jong. Een kaasplankje heb ik nog nooit gehad, maar ik denk niet dat dat wat voor mij is. Ik lust veel Italiaanse kaas, zoals de eerder genoemde ricotta salata. Ik gebruik eigenlijk nooit parmezaan, maar alleen pecorino. Buffelmozzarella en burrata heb ik regelmatig in huis en als de Lidl Spaanse week heeft dan gaat er altijd wel een pakje met o.a. manchego mee, de laatste keer zaten daar andere kaasjes dan anders bij, iets met rode wijn en nog iets. | |
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 09:40 |
ohoh, als het straks onderweg naar huis droog is, fiets ik even langs een kaaswinkel. | |
Lonaa | vrijdag 13 december 2019 @ 09:41 |
Super mild en zacht, toch enorm smaakvol. ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 09:45 |
Jonge graskaas is eigenlijk voor mij ook meer een herinnering. Mijn moeder haalde dat altijd op de markt zodra het er was. Wij twee aten dan met z'n twee zo'n stuk op. Het blijft best lekker, al zou ik het erger vinden om nooit meer roquefort te mogen eten dan nooit meer graskaas | |
junkiesietze | vrijdag 13 december 2019 @ 13:39 |
Ik ben een ontzettende kaasliefhebber, maar wel specifieke kazen. Jonge boerenkaas Kernhem Port salut ^cliche kazen voor noobs, maar oh zo lekker | |
Alieda-R | vrijdag 13 december 2019 @ 14:04 |
Die heb ik nog niet gehad.Laatst wel bij de Duitse Aldi een pak kaas gehaald waar extra würzig op stond maar het stonk alsof het bedorven was ![]() ![]() ![]() | |
Lunatiek | vrijdag 13 december 2019 @ 14:07 |
Je kunt toch zelf een kaasplankje samenstellen? Jonge Nederlandse, je Spaanse kaasjes en je hebt al heel wat. | |
Doedezemaar | vrijdag 13 december 2019 @ 14:16 |
Ik heb na een maaltijd geen enkele behoefte aan kaas als afsluiter | |
Lunatiek | vrijdag 13 december 2019 @ 14:32 |
Ik ook niet... maar wel bij de borrel ![]() | |
Sarabi | zaterdag 14 december 2019 @ 15:59 |
Inderdaad ![]() Blue Viking en Manchego liggen vaak op onze kaasplank. Maar eigenlijk vind ik alles wel lekker. | |
robber57 | zaterdag 14 december 2019 @ 17:39 |
![]() Of beter (hele kaas om zelf te raspen) maar slecht te vinden; ![]() Tis eigenlijk een soort zwitserse parmesan met een kruidje er door, het kruidje is blauwe fenegriek. De naam geska is geen merk maar betekent iets van "groep van kaas verwerkende bedrijven uit de glarus streek" Het gele potje met poeder is de enige die er is,andere zijn verboden. Idemdito voor de puntjes hele kaas. [ Bericht 17% gewijzigd door robber57 op 14-12-2019 19:38:18 ] | |
Doedezemaar | zaterdag 14 december 2019 @ 18:05 |
Oh brrr. Ik heb vlakbij de fabriek van Grozette gewoond, wat een smerige zweetvoetenlucht | |
Fietsertje70 | zaterdag 14 december 2019 @ 19:31 |
Jonge kaas vind ik vaak iets rubberachtigs hebben. Maar brandnetel/bieslook/mosterdkaas kan ik zeker wel waarderen, en bijna alle buitenlandse kazen (behalve die cheddar in heel veel plastic). Mijn favoriete blauwe: Bleu des Caussus. | |
Aure | zaterdag 14 december 2019 @ 20:12 |
Ik heb net hamburgers gemaakt met een rood uitje, mosterd, Worcestershiresaus en flink wat blauwe kaas er door heen ![]() ![]() | |
Sunshine1982 | zaterdag 14 december 2019 @ 20:23 |
Oeh, dat klinkt heerlijk! | |
BE | zaterdag 14 december 2019 @ 21:10 |
![]() ![]() Als geboren Goudse kan dat ook bijna niet anders hè. ![]() Eigenlijk alles wel, behalve jong. Blauw door een salade, of op een hamburger. Extra belegen of oud uit het vuistje. Beetje mosterd of chutney er bij. Geitenkaas, schapenkaas, kom maar door! En sinds een paar jaar draaikaas (Tête de Moine) bij een avondje spelletjes ofzo! ![]() ![]() Damn, nu wil ik! ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 14 december 2019 @ 21:29 |
Met welke kazen maken jullie kaasfondue? | |
maily | zaterdag 14 december 2019 @ 21:31 |
Zo'n zakje fondue van de Lidl of Emmi, en dan met Gruyere en Appenzeller ![]() -edit- er is toch ook een kaasfonduetopic? ![]() Hier dus: CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag! [ Bericht 7% gewijzigd door maily op 14-12-2019 21:43:53 ] | |
Molo | zaterdag 14 december 2019 @ 21:31 |
Ik ben erg gek op Berner Hobelkäse (dat op een tosti, hemels ![]() ![]() Kaas ![]() ![]() | |
Smallish | zondag 15 december 2019 @ 11:31 |
Emmentaler, gruyère, appenzeller. De laatste voor de ‘pit’. Alles een derde. Kirsch, teentje knoflook, witte wijn. Heerlijk. Vers stokbrood erbij. Tweede Kerstdag weer! ![]() | |
douche-eendje | zondag 15 december 2019 @ 16:39 |
Kaas ![]() Met een zwager en schoonzusje die in Frankrijk wonen, hebben we regelmatig ook wat dubieuze franse stinkkazen in huis van lokale kaasboeren. Heerlijk ![]() Maar vanuit een hele andere hoek, Norzola ![]() ![]() | |
maily | zondag 15 december 2019 @ 16:41 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
Zilverberk | zondag 15 december 2019 @ 16:46 |
Een kaastopic ![]() Ik lust alle kaas, maar heb een voorkeur voor oudere kazen of van die blauwaderkazen. Stinken is een pré. Uit Noorwegen was die brunost med kryder (geen idee of ik dat goed spel) ook erg lekker. Dat gezegd hebbende heb ik nu port salut, brie en een anonieme blauwaderkaas op tafel staan. Restant van de verjaardag gisteren. | |
Vanyel | zondag 15 december 2019 @ 17:03 |
Geit. Geen idee welke geit, maar met geit ![]() | |
Molo | zondag 15 december 2019 @ 17:09 |
Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 15 december 2019 @ 18:39 |
We hebben ingeslagen voor kerst: Brandnetel Belegen polder Extra belegen Beemster Boeren extra belegen Magor Brugse blomme St nectaire Roquefort Delice de bourgogne Bouquet de Moines Oude brokkel Geitenkaas Feta Parmesan Ricotta Buffelmozzarella Mascarpone Allemaal voor ons tweetjes ![]() Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij. | |
Lonaa | zondag 15 december 2019 @ 19:03 |
![]() Ik ga van de week kazen inslaan voor kerst ![]() | |
maily | zondag 15 december 2019 @ 19:06 |
Ehm ... 15 gram van elk? En anders #viesdik ![]() | |
Molo | zondag 15 december 2019 @ 19:07 |
![]() | |
Sarabi | zondag 15 december 2019 @ 19:07 |
Jaloers ![]() Wij kochten vandaag een Paulus bierkaas. | |
Lucky_Strike | zondag 15 december 2019 @ 19:08 |
#viesdikforlife ![]() We vieren een dag of vijf kerst dus dan heb je zo veel kaas gewoon nodig. | |
Muck | zondag 15 december 2019 @ 19:13 |
Mag ik bij jullie kerst komen vieren? ![]() | |
maily | zondag 15 december 2019 @ 19:14 |
Wat je gelijk hebt ![]() | |
Smallish | zondag 15 december 2019 @ 19:19 |
Jezus ![]() ![]() | |
Aure | zondag 15 december 2019 @ 19:22 |
Goeie lijst Lucky! Ik heb trouwens wel een soort van favoriete kaas bedenk ik mij net, wijnendale ![]() ![]() | |
Citizen.Erased | zondag 15 december 2019 @ 19:37 |
Tête de Moine ![]() | |
Zilverberk | zondag 15 december 2019 @ 19:44 |
Blauwe geitenkaas ![]() ![]() ![]() | |
maily | zondag 15 december 2019 @ 19:46 |
Ik moet hoognodig weer naar Toos (Kaas en Toast) want hier heb ik serieus nog nooit van gehoord .... ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 15 december 2019 @ 19:55 |
Bij ons bij de Albert Heijn staat alweer 3 weken een fles port ondersteboven in de blue stilton ![]() Ook echt een aanrader wanneer de blue stilton doordrenkt is met de port. | |
Zilverberk | zondag 15 december 2019 @ 19:57 |
Ik ook niet, tijd om naar de lokale kaasverkoper te gaan. Ik heb vrijdag pas weer tijd. ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 17 december 2019 @ 08:58 |
Een van de kaasboeren op de markt hier verkoopt blauwader geitenkaas. Gruwelijk lekker. Ik kan even zoeken hoe hij heet en of hij ook op andere markten staat. Edit, ja dus Wij zijn op dinsdagochtend te vinden op de markt in Arnhem Elderveld, woensdagochtend op Malburgen in Arnhem, donderdagochtend in Elst, vrijdagochtend in het centrum van Arnhem en Terborg en op zaterdagochtend ook in centrum van Arnhem en Kesteren. Meer informatie over ons kan u vinden op: Www.Hollandkaascentrum.nl/ChrisVerburgKaas [ Bericht 20% gewijzigd door Kaatje1 op 17-12-2019 09:20:16 ] | |
Weltschmerz | dinsdag 17 december 2019 @ 12:39 |
Uitstekende kaas inderdaad, maar het komt wel vrij precies qua rijping. Al een paar keer licht teleurgesteld geweest. Vacherin Mont d'Or. Het is eigenlijk geen kaasfondue, maar een hele kaas uit de oven. Teen knoflook door de korst drukken en een flinke scheut hele rinse wijn erin. Paar algemene tips: Etivaz zit in het seizoen, goede kruidige Zwitserse kaas Salers is wel bijzonder, zeker als die eruit ziet alsof hij roest en rot is. Ik zag Brie de Meau voorbij komen, ik ben daar al jaren op uitgegeten al is het geen slechte kaas. Maar de Brie de Melun heeft mijn liefde voor Brie weer doen oplaaien. Rode Fryslaner, niet zo heel markant, een beetje als een jong belegen, maar dan toch net heel anders. Spanje en Portugal zijn interessante kaaslanden, zeker in Spanje heb je veel 'moeilijke' kazen, niet bepaald subtiel. Je hebt tegenwoordig veel 'kaasboutiques' en andere hipsterkaaswinkels met nog allerlei andere producten. Op zich allemaal prima, maar in mijn ervaring kan de kaas niet tippen aan die van een goede echte kaasboer, ook al heeft die ook bijpassende producten liggen. | |
Aure | dinsdag 17 december 2019 @ 13:25 |
Ik ga ontzettend graag naar de Kaashoeve in Rotterdam, begonnen als klein kaaswinkeltje en nu hebben ze al een tijdje een wat groter pand en doen dus ook wat extra's. Maar ik word altijd ontzettend fijn geholpen en geadviseerd en ze hebben heel veel lekkere kazen. | |
Lucky_Strike | woensdag 18 december 2019 @ 16:00 |
Ik had nog niet genoeg kaas dus heb een roquefort, comte, emmenthaler en gruyere op de boodschappenlijst gezet ![]() | |
Coolfool | donderdag 19 december 2019 @ 18:09 |
De laatste blauwe geitenkaas die ik heb gehad was Lady's Blue, ook erg lekker! Afgelopen weekend waren we in Rome bij Roma Sparita, daar serveren ze cacio e pepe in een schaaltje van kaas. ![]() Ik lust eigenlijk alle kazen wel, maar blue stilton is wel een van mijn favorieten, met of zonder port er in of er naast. Probleem is dat ik een koemelkeiwitallergie heb en dus vaak voor schapen of geitenkaas ga. Wat voor mij wel werkt voor de 'gewone' kaas op brood is A2A2 kaas van Jersey koeien, daar zit een ander eiwit in en deze kaas is heerlijk. Vanuit vakantie nemen we voor zover mogelijk ook altijd kaas mee terug. Toen we van de zomer in Sardinië waren kwamen er wel 10 soorten pecorinokaas mee terug ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 19 december 2019 @ 19:36 |
Ik wil nog 1 of 2 hele zachte (geiten)kazen voor kerst. Suggesties? Ik overweeg epoisses en een zacht/smeuiig geitenkaasje. Iemand suggesties? Er zijn er zooooooooveel. | |
Lonaa | zaterdag 21 december 2019 @ 11:30 |
Kerstkazen (en daarna ![]() Overjarige brokkelkaas van Stompetoren Jersey oud Geitenbrie Echte Loo (abdijkaas) Scamorza Vacherin Mont d'or (wordt fondue ![]() Camembert Calvados Blauwschimmel geitenkaas Langres Manchego met truffel delice bourgongne geitenkaasje met uien La Tur Cabricharme ![]() ![]() Verder nog in de koelkast: Parmazaan Herfstkaas met o.a. peper Extra belegen En eigenlijk wil ik nog Taleggio ![]() | |
borisz | zaterdag 21 december 2019 @ 11:40 |
Kaas ![]() ![]() Ik moet nog langs één van de vele kaaszaken in Haarlem voor kerst. ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 21 december 2019 @ 11:46 |
Taleggio zag ik vorig jaar bij AH, of het nu nog zo is weet ik niet. | |
Lonaa | zaterdag 21 december 2019 @ 11:46 |
Ik moet toch nog even langs de Zuivelhoeve, maandag. ![]() ![]() | |
Aure | zaterdag 21 december 2019 @ 12:36 |
Ik at net voor het eerst St maure de touraine op een broodje. Een geitenkaas in aslaag ![]() | |
Lonaa | zaterdag 21 december 2019 @ 13:29 |
Die had ik nog op mn shortlist staan ![]() | |
quirina | zondag 22 december 2019 @ 20:04 |
Lekker kaas! Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet. | |
Cheeseburgert | zondag 22 december 2019 @ 20:10 |
Op brood ben ik er ook minder fan van. Maar op een hamburger is het wel erg lekker ![]() ![]() | |
Lunatiek | zondag 22 december 2019 @ 20:10 |
Weet iemand of dit kaasplankje de moeite waard is? https://www.lidl.nl/nl/p/delicieux/belgisch-kaasplankje/p29009 (Ik kom nooit bij Lidl, moet ervoor omrijden) | |
Spanky78 | zondag 22 december 2019 @ 20:23 |
Mwoah, matig. Echter, bij de Lidl hebben ze zomaar twintig andere lekkere kazen. Cremeux de Normandie vind ik top, maar ze hebben ook redelijke cheddar en een hoop Fransozen. Niet fenomenaal van kwaliteit, maar toch bovengemiddeld goed. | |
Spanky78 | zondag 22 december 2019 @ 20:28 |
Overigens houd ik van : 1. Overjarige Goudse, liefst ouder dan 3 jaar 2. Reblochon 3. Burrata (buffel) 4. Overrijpe brie of een andere zachte en romige witschimmel. Als hij maar zacht is en heel rijp. | |
ieniminimuis | zondag 22 december 2019 @ 20:36 |
Blue stilton is wel een van de lekkerste blauwe kazen. Geit alles met geit. Belegen geitenkaas met kweeperen hmmm. En in Portugal hadden we altijd zo'n kaasje ik gok kilo of 5 en daar sneed je dan een deksel af en dan kon je het eruit lepelen, smeerkaas dikte. Volgens mij mengeling van schaap. Zo lekker. Walnotenkaas, gatenkaas, fenegriek. Kaas is zo lekker ![]() Maargoed daarvoor ben ik dan ook een muis | |
Whiskers2009 | zondag 22 december 2019 @ 21:07 |
![]() | |
FutureFairytale | zondag 22 december 2019 @ 21:19 |
Precies dit. Verder alles. Nu in koelkast een fenegriek en een stuk taleggio. | |
kaasplankje | maandag 23 december 2019 @ 15:11 |
Leuk, een naamtopic. | |
maily | maandag 23 december 2019 @ 16:03 |
![]() | |
Zilverberk | maandag 23 december 2019 @ 17:15 |
![]() ![]() | |
Molo | maandag 23 december 2019 @ 17:29 |
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje Fuck volgordes ![]() | |
Zilverberk | maandag 23 december 2019 @ 17:30 |
Sterkte, @kaasplankje | |
Oceanonix | maandag 23 december 2019 @ 18:06 |
@kaasplankje is wel een lellebel want bij ons ligt hij ook op de tafel. Stukje oude geitenkaas boeren brie morbieres comte en nog een paar waar ik de naam van kwijt ben. ![]() | |
Aure | maandag 23 december 2019 @ 18:09 |
Bij ons zit @kaasplankje tussen het hoofdgerecht en dessert ![]() | |
Molo | maandag 23 december 2019 @ 18:49 |
Compleet uitgewoond dat @kaasplankje ![]() | |
quirina | maandag 23 december 2019 @ 19:10 |
Chaumes is lekker https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fromage_de_Chaumes Rochebaron is lekker https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rochebaron Stilton ( met die fles port) is lekker https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Stilton_(kaas) Oostenrijkse bergkäse ( echte stinkkaas) https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bergkäse Hoe harder een kaas stinkt, des te lekkerder die is. ![]() | |
kaasplankje | maandag 23 december 2019 @ 19:31 |
Ik blief graag een Gorgonzola hier van de Italiaanse specialiteitenwinkel aan het grote marktplein, ze hebben dolce en picante allebei goed. Ook hebben ze daar goede Tallegio, en vroeger ook de Primavera maar die is nu op. Verder kopen we altijd de Stolwijkse boeren belegen van kaashandel Nap, die op de markt staat in Zuid Holland, daar rijd ik voor om. Verder koop ik wat ik een beetje tegenkom overal. We gaan vaak naar Frankrijk op vakantie of Italië in de bergen en dan op zoek naar de ideale fromage de la ferme. Zo waren we in de Pyrenëen in Arbéost in een kaasgrot, we mochten vanwege de hygiëne alleen vanaf de ingang kijken. Daar ook het nodige gescoord.![]() | |
maily | maandag 23 december 2019 @ 19:52 |
Wij hebben laatst Chartreux gehaald. De kaas, niet de poes ![]() | |
Yinny | dinsdag 24 december 2019 @ 09:19 |
Wij haalden wel eens kaas bij een kaasboerderij, maar dan kwamen meestal met ruim 3 kilo kaas thuis terwijl we maar met 2 personen zijn 😂 Ik hou niet van heel sterk smakende kaas, zoals Roquefort, geitenkaas (die nasmaak, bah). Op brood meestal jong belegen kaas, brie, komijnekaas. Gormas voor op toastjes, schapenfeta voor in salades, oude kaas voor in ovenschotels. Voor kerstbrunch hebben we een borrelplank met Italiaanse kaas en vleeswaren. Een brood met warme camembert erin als kaasfondue. Zin in! | |
Lonaa | dinsdag 24 december 2019 @ 10:45 |
![]() Stolwijkse ![]() | |
Lonaa | dinsdag 24 december 2019 @ 10:47 |
Morgenavond hier 'eat all the cheese!' Er is nog tallegio bijgekomen en Saint Marcellin. ![]() | |
kaasplankje | dinsdag 24 december 2019 @ 10:49 |
Ik vind ook zeker niet alle kaas lekker, sommige kaas stinkt zo erg dat ik er misselijk van word. Die Munster bijvoorbeeld. Bah. Geitenkaas vind ik dan weer wel lekker maar niet teveel. Ik houd wel van die korrelige structuur. En je kan er lekker mee koken. | |
ieniminimuis | dinsdag 24 december 2019 @ 11:05 |
Maar molo dat is gewoon heel mediterraans van je ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2019 @ 14:00 |
Ik vind kaas vooraf logischer. Meer trek dus nog lekkerder ook. | |
Lunatiek | dinsdag 24 december 2019 @ 15:37 |
Als je vroeg begint met eten amuses rond borreltijd, dan is kaasplankje een mooie afsluiter, dan is het immers tijd voor de avondsnack. Er kan natuurlijk kaas in je amuses zitten... | |
Weltschmerz | dinsdag 24 december 2019 @ 15:43 |
Die wil wel stinken ja, ik heb zelfs in de regio van herkomst weleens boze blikken gehad omdat ik ergens binnenliep met de zojuist gekochte Munster. Maar kazen van dat type moet je gewoon even buiten uit de verpakking halen. Die geur bouwt zich op in de verpakking, maar die is snel weg. Het zit niet in de kaas zelf. | |
SiGNe | dinsdag 24 december 2019 @ 16:24 |
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden?? Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik. Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel.. Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit??? | |
realAIVD | dinsdag 24 december 2019 @ 17:01 |
Ah, ananas roomkaas, door kon je me in m'n kindertijd mee doodgooien, heerlijk! ![]() En inderdaad is een verse naturel roomkaas niet snel voorhanden, Zelf kan ik voor een cheesecake ook Philadelphia naturel wel waarderen. En monchou heeft ook een luchtigere variant, werkt veel prettiger: https://www.ah.nl/product(...)hou-zacht-en-luchtig | |
Doedezemaar | dinsdag 24 december 2019 @ 17:19 |
Albert Heijn heeft deze https://www.ah.nl/product(...)sch-roomkaas-naturel | |
SiGNe | dinsdag 24 december 2019 @ 17:40 |
Maar die was netuurlijk al uitverkocht.. ![]() Of ik kon 't niet vinden.. lactose vrij hadden ze nog wel heel veel liggen.. hoe zou dat nu kunnen??? ![]() | |
maily | maandag 30 december 2019 @ 19:50 |
ik heb dus een stukje gekocht ... ![]() En er moest een korstje af .... dat zag er zo uit: ![]() Wie weet wat die twee steeltjes rechts op de foto zijn? ![]() | |
Molo | maandag 30 december 2019 @ 20:18 |
Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel ![]() Heer-lijk ![]() Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden ![]() ![]() Zag er bij ons na wat vreetwerk overigens zo uit ![]() ![]() | |
maily | maandag 30 december 2019 @ 20:20 |
Ik denk dat je gelijk hebt .... | |
Sunshine1982 | maandag 30 december 2019 @ 20:37 |
Wij hebben ze wel. Ze liggen in de bak bij de Franse kazen. Waar is de vraag, aangezien ze zowat nergens volgens de worp vullen. Gewoon de volgende keer even vragen. | |
SiGNe | maandag 30 december 2019 @ 21:03 |
Zal ook wel aan de kerstdagen hebben gelegen, hoop mensen hadden het nodig voor oa. cheesecake. oa de Allerhande had daar meerdere recepten voor. M'n zus moest de mascarpone voor haar Merenguetaart ook zoeken en de gedroogde frambzen waren nergens te krijgen. En nu de kerstdagen over zijn is het er in overvloed ![]() IK heb vandaag ook nog een stukje Black Cheddar meegenomen, ¤1,- , normale prijs was ¤3 Lekker voor op de hamburger oa., beter dan die rubber "cheddar" | |
Curiosity | woensdag 1 januari 2020 @ 22:33 |
Friese Tynjetaler, heerlijk romige iets zoete gatenkaas. Stolwijker, heerlijke kaas met zoals ze dat noemen een stalsmaak. Beide favoriet hier. | |
Sjeen | woensdag 1 januari 2020 @ 22:35 |
Goddelijk! Vaste prik als ik in Frankrijk ben ![]() | |
Curiosity | woensdag 1 januari 2020 @ 22:39 |
Gormas 70+, erg lekker op een zoute cracker. Combinatie van Gorgonzola en Mascarpone. | |
drakin | maandag 17 februari 2020 @ 13:11 |
Kaas ![]() | |
Willewa | woensdag 19 februari 2020 @ 02:36 |
Hmmm, lekker glas kaassap. | |
maily | zaterdag 29 februari 2020 @ 10:21 |
Gisteren een stuk Tynjetaler gekocht ![]() | |
Muck | zaterdag 29 februari 2020 @ 15:29 |
Die is zo lekker ![]() De kaasboer hier op de markt heeft het meestal, maar die is er alleen op vrijdag en ook nog op tijden dat ik aan het werk ben ![]() | |
Molo | zaterdag 29 februari 2020 @ 16:06 |
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd ![]() | |
Muck | zaterdag 29 februari 2020 @ 16:10 |
Whut ![]() Edit: Ah, interessant ![]()
| |
maily | zaterdag 29 februari 2020 @ 16:37 |
Ik lees net: niet in de koelkast bewaren. En in Duitsland hebben ze een variant waar de mijten zo tekeer gaan dat je de korst kunt zien bewegen. ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 29 februari 2020 @ 16:40 |
Gisteren een mooi stukje tomme de savoie meegenomen. Mag nog iets rijpen, maar al wel erg lekker. | |
maily | zaterdag 29 februari 2020 @ 16:43 |
Die is zaaalig ![]() | |
anndb | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:07 |
Ik heb uit nieuwsgierigheid een Époisses mee genomen, nog niet kunnen proeven. Misschien vanavond na het eten. | |
Molo | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:14 |
Op tijd buiten de koelkast zetten ![]() ![]() | |
anndb | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:15 |
Ben er erg benieuwd naar moet ik zeggen haha. Heb er verhalen over gehoord, maar nog nooit op. | |
maily | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:39 |
Ooohhhh!! ![]() Wegloopkaas! Heerlijk! | |
Spanky78 | zaterdag 29 februari 2020 @ 18:30 |
Zeker, reblochon vind ik ook zo lekker. Sowieso fan van alpenkazen | |
Molo | zaterdag 29 februari 2020 @ 18:32 |
Veel smaak ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 29 februari 2020 @ 18:50 |
Yes en je proeft toch iets van de kruiden die koeien op hoogte eten ofzo. | |
Molo | zaterdag 29 februari 2020 @ 18:56 |
Ja, eens ![]() Als ik weer eens in Zwitserland ben, lekker paar stukken van kleine boerderijen meenemen ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 29 februari 2020 @ 19:24 |
Aan de Franse kant is het net zo lekker maar beter voor je portemonnee 🙂 | |
Molo | zaterdag 29 februari 2020 @ 19:31 |
Ja, eens, maar daar kom ik minder vaak ![]() |