FOK!forum / Culinesse à gogo / Het grote kaastopic.
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 15:38
KAAS!
zs88bhpirl2z_home_landscape_top_article_630x325.jpg
Creating_the_Perfect_Cheese_Plate_0.jpg

Persoonlijk vind ik het heerlijk. Op brood, op een toastje of gewoon zo. Van brokkel tot zo zacht dat je m uit kan lepelen. :9

Deel hier je favoriete kazen. Voor op brood of bij de borrel. Vertel ons waarom het je favoriete kaas is, wat de smaak doet, of je het in combinatie met iets anders eet, de beste recepten. Vertel alles. :9
Auredonderdag 12 december 2019 @ 15:45
Kaas, ja lekker!

Ik hou van bijna alle kazen. Ik weet nog steeds niet wat mijn favoriet is. Laatst nog een goed rijp stuk mont d'Or gehad. In de avond op een toastje en het restant de volgende dag op brood :9 mmmmmmmm :9
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 15:47
TS begint: was te langzaam

Kaas :9

Voor op brood ga ik meestal voor een extra belegen. Stompetoren heeft erg lekkere kaas :9 Ook Bunkerkaas is fantastisch. _O_

Voor bij de borrel: een goede brokkel/overjarig. Morbier vind ik ook erg lekker. :9

Als laatste, omdat niet zo bekend en zeker de moeite waard:
La Tur.
caseficio-de-alta-langa-la-tur-cow-goat-sheep-milk-1S-2767.jpg
Een rond, zacht kaasje, gemaakt van koe, schaap en geitenmelk. Mild en zacht. Erg rijk van smaak. :9
Karstmandonderdag 12 december 2019 @ 15:48
Kaas is koning! Een dag geen kaas is een dag niet geleefd!
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 15:49
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:45 schreef Aure het volgende:
Kaas, ja lekker!

Ik hou van bijna alle kazen. Ik weet nog steeds niet wat mijn favoriet is. Laatst nog een goed rijp stuk mont d'Or gehad. In de avond op een toastje en het restant de volgende dag op brood :9 mmmmmmmm :9
Ik was dus vandaag bij de kaaswinkel, en daar heb ik die geproefd! Bohhhh :9 Lekker jonge O+

Behalve zo aan stuk (de 'gewone' vacherin, die ik proefde) had ie ze ook in een rond houten bakje en gaf me als tip daar fondue van te maken. Dat is nu het plan voor kerst :9 Los van de kaasplank die al de bedoeling was :')
de_boswachterdonderdag 12 december 2019 @ 15:51
Kaas _O_
Blauwader en dan niet van die laffe _O_
Heerlijk bij een Guiness
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 15:52
Kaas, heerlijk :9~ :9~ :9~

Alleen 20+ kaas op een tosti was geen succes, was net of ik op een stuk rubber zat te kauwen :')

Heb meestal 30 of 48+ en dan extra belegen of oude kaas.

Afgelopen week had ik weer eens kaas in Duitsland gekocht, inmiddels vele soorten gehad maar tot nu toe bijna allemaal smakeloos. Alleen de Gouda van het merk Küstengold is nog wel te eten.
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 15:52
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:51 schreef de_boswachter het volgende:
Kaas _O_
Blauwader en dan niet van die laffe _O_
Heerlijk bij een Guiness
Voorkeur nog? Ik vind blauwe kaas meestal 'meh' maar proef wel altijd. Omdat ik altijd zeg dat ik het 'meh' vind, krijg ik altijd hele romige blauwader voorgeschoteld. Misschien moet ik gewoon eens een hele heftige proeven :D
mailydonderdag 12 december 2019 @ 15:53
Anton's rooie liefke
Brie de Meaux
Tomme d'Alsace
Roquefort
Boerentruffelkaas
Gruyère

En nog veel meer ... :9 :Y)
Cheeseburgertdonderdag 12 december 2019 @ 15:53
Boeren belegen voor op de boterham :9
Boeren overjarig voor bij de borrel :9
En el-cheapo jonge hotelkaas voor in de tosti
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 15:55
En voor liefhebbers van kaas met kruiden: In de lente hebben verschillende kaaszaken boeren lentemelange, met honingklaver, rode bes, bieslook en ui. Dat is ZO lekker :9
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 16:00
Deze is lekker in een tosti :9~ :9~ :9~

4503040183_4250426203974_01.jpg.jpg
Auredonderdag 12 december 2019 @ 16:00
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:49 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik was dus vandaag bij de kaaswinkel, en daar heb ik die geproefd! Bohhhh :9 Lekker jonge O+

Behalve zo aan stuk (de 'gewone' vacherin, die ik proefde) had ie ze ook in een rond houten bakje en gaf me als tip daar fondue van te maken. Dat is nu het plan voor kerst :9 Los van de kaasplank die al de bedoeling was :')
Ah ja dat is denk ik super lekker!

Qua blauw vind ik alles lekker, maar ik koop graag de blu 61 passito O+ dat is ook wel een toegankelijke blauwe kaas denk ik.
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 16:01
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:00 schreef Aure het volgende:

[..]

Ah ja dat is denk ik super lekker!

Qua blauw vind ik alles lekker, maar ik koop graag de blu 61 passito O+ dat is ook wel een toegankelijke blauwe kaas denk ik.
Oh ja, die zag ik liggen vandaag. :Y Misschien toch maar eens proeven. :9 Ik weet ook niet zo goed wat het precies is, waarom ik blauw meestal meh vind.
Sigaartjedonderdag 12 december 2019 @ 16:02
Heerlijk topic!
Helemaal voor de feestdagen! Waar kun je mee voor dag komen?
Cheeseburgertdonderdag 12 december 2019 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:00 schreef Alieda-R het volgende:
Deze is lekker in een tosti :9~ :9~ :9~

[ afbeelding ]
Goudse kaas uit Duitsland halen o|O
de_boswachterdonderdag 12 december 2019 @ 16:04
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:52 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Voorkeur nog? Ik vind blauwe kaas meestal 'meh' maar proef wel altijd. Omdat ik altijd zeg dat ik het 'meh' vind, krijg ik altijd hele romige blauwader voorgeschoteld. Misschien moet ik gewoon eens een hele heftige proeven :D
Heel heftige, die je de morgen na eten nog proeft, daar ben ik ook niet zo van. Wel een klein stukje, maar niet een paar toastjes. Zo'n romige vind ik ook heel lekker, maar dan mag je 'het blauwe' wel proeven vind ik. Soms proef je dan alleen het romige, dat vind ik jammer. Mag best pittig zijn.

Weet je waar ze overigens lekkere blauwe romige kaas hebben -> Lidl!
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:04 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Heel heftige, die je de morgen na eten nog proeft, daar ben ik ook niet zo van. Wel een klein stukje, maar niet een paar toastjes. Zo'n romige vind ik ook heel lekker, maar dan mag je 'het blauwe' wel proeven vind ik. Soms proef je dan alleen het romige, dat vind ik jammer. Mag best pittig zijn.

Weet je waar ze overigens lekkere blauwe romige kaas hebben -> Lidl!
Welke? Ik heb een paar Delicieux producten geprobeerd van de Lidl maar die zijn allemaal dikke tegenvaller.
Auredonderdag 12 december 2019 @ 16:06
Nu heb ik zin een een lekkere stinkkaas :')
de_boswachterdonderdag 12 december 2019 @ 16:08
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:06 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Welke? Ik heb een paar Delicieux producten geprobeerd van de Lidl maar die zijn allemaal dikke tegenvaller.
Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 :') Heb die ook wel eens door een gerecht met koken verwerkt.

Deze volgens mij, al is dit een andere verpakking
3f9eca7f33bb6392e99fd64c1b800b1ea4af28fb.jpg
LPFANdonderdag 12 december 2019 @ 16:09
Kaas O+

Ik ken sinds kort halloumi. Nieuwe verslaving :9
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 16:09
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:08 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 :') Heb die ook wel eens door een gerecht met koken verwerkt
Misschie moet ik dat eerst eens proberen, een gerecht met blauwe kaas. :Y
mailydonderdag 12 december 2019 @ 16:11
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:06 schreef Aure het volgende:
Nu heb ik zin een een lekkere stinkkaas :')
Zo eentje die bijna wegloopt :9~
Auredonderdag 12 december 2019 @ 16:17
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:09 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Misschie moet ik dat eerst eens proberen, een gerecht met blauwe kaas. :Y
Kan het originele Jamie recept even niet vinden maar:
http://www.thesegirlslove(...)e-carbonara.html?m=1

Is lekker met elke blauwe kaas :P :9
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 16:18
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:17 schreef Aure het volgende:

[..]

Kan het originele Jamie recept even niet vinden maar:
http://www.thesegirlslove(...)e-carbonara.html?m=1

Is lekker met elke blauwe kaas :P :9
Oh, die schrijf ik op voor volgende week! :9
Sigaartjedonderdag 12 december 2019 @ 16:31
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:06 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Welke? Ik heb een paar Delicieux producten geprobeerd van de Lidl maar die zijn allemaal dikke tegenvaller.
Dank je voor de tip! Die wou ik dus juist kopen voor de visite. Dan ga ik maar eens kijken op de markt.
Elandonderdag 12 december 2019 @ 16:31
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:00 schreef Alieda-R het volgende:
Deze is lekker in een tosti :9~ :9~ :9~

[ afbeelding ]
:{w

Ik word hier altijd wel blij van bij de borrel, oude Beemster van het mes :9

beemster_4_jaar_oud_1024x1024.JPG?v=1541162480

Belegen gouda op de tosti _O_
Hallojodonderdag 12 december 2019 @ 16:33
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:08 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 :') Heb die ook wel eens door een gerecht met koken verwerkt.

Deze volgens mij, al is dit een andere verpakking
[ afbeelding ]
Deze is inderdaad erg lekker :9
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:03 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Goudse kaas uit Duitsland halen o|O
Goedkoper dan in Nederland.
Hyperdudedonderdag 12 december 2019 @ 16:42
Haal bij de boerderie hiero bij voorkeur Tynjetaler en belegen Friese nagelkaas (kruidnagel en komijn). Lekkurr. *O*

Kaas is trouwens wel vet ongezond -O-
Lienekiendonderdag 12 december 2019 @ 16:43
Kaas. :9

Oude geitenkaas op vers brood van de bakker en dan wat eigengemaakte pruimenchutney erop.

De feestdagenkaasjes van de Lidl vind ik trouwens prima. Is dezelfde Stilton e.d. zoals je die bij de kaasboer haalt.
Muckdonderdag 12 december 2019 @ 16:53
Ah, kaas O+
Ik vind ook vrijwel alle soorten kaas lekker. Van graskaas tot overjarige brokkelkaas, een lekkere stinkerd bij de borrel... :9~

quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:08 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 :') Heb die ook wel eens door een gerecht met koken verwerkt.

Deze volgens mij, al is dit een andere verpakking
[ afbeelding ]
En deze is écht lekker ja!
In stukjes door een salade met wat peer, pecannoten en uitgebakken spekjes of op een toastje :9
Lucky_Strikedonderdag 12 december 2019 @ 16:59
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:08 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Die standaard wat ze gedurende het jaar ook hebben. Zit in zo'n cheap ass verpakking, goud is die geloof ik. Kost euro of 2 :') Heb die ook wel eens door een gerecht met koken verwerkt.

Deze volgens mij, al is dit een andere verpakking
[ afbeelding ]
Ik heb daar net een paar toastjes mee belegd. Ik had wat over van vorige week, toen heb ik er gevulde paprika's mee belegd.
Sigaartjedonderdag 12 december 2019 @ 17:11
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:31 schreef Elan het volgende:

[..]

:{w

Ik word hier altijd wel blij van bij de borrel, oude Beemster van het mes :9

[ afbeelding ]

Belegen gouda op de tosti _O_
Ziet er goed uit!
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 17:16
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:43 schreef Lienekien het volgende:
Kaas. :9

Oude geitenkaas op vers brood van de bakker en dan wat eigengemaakte pruimenchutney erop.

De feestdagenkaasjes van de Lidl vind ik trouwens prima. Is dezelfde Stilton e.d. zoals je die bij de kaasboer haalt.
Ik vond de brie vooral niet te nassen. :{ En zo'n kaasje met vijgen.
Botje-donderdag 12 december 2019 @ 17:19
Ricotta Salata is by far mijn favoriete kaas voor bij de pasta (alla Norma)

Om zo te eten: Pecorino, Scamorza en toch ook wel een lekkere pittige Cheddar eigenlijk.. En Halloumi om te grillen! En.. en.. en.. :D Ben alleen niet zo van de blauwe kaas.
Doedezemaardonderdag 12 december 2019 @ 17:22
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 17:19 schreef Botje- het volgende:
Ricotta Salata is by far mijn favoriete kaas voor bij de pasta (alla Norma)

Om zo te eten: Pecorino, Scamorza en toch ook wel een lekkere pittige Cheddar eigenlijk.. En Halloumi om te grillen! En.. en.. en.. :D Ben alleen niet zo van de blauwe kaas.
Met jou kan ik praten O+
Mijn man haalt regelmatig ricotta salata bij een kaaswinkeltje in Haarlem
Lonaadonderdag 12 december 2019 @ 17:41
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 17:19 schreef Botje- het volgende:
Ricotta Salata is by far mijn favoriete kaas voor bij de pasta (alla Norma)

Om zo te eten: Pecorino, Scamorza en toch ook wel een lekkere pittige Cheddar eigenlijk.. En Halloumi om te grillen! En.. en.. en.. :D Ben alleen niet zo van de blauwe kaas.
Ik heb vandaag voor het eerst Scamorza gekocht. :D Ben heel benieuwd :D
de_boswachterdonderdag 12 december 2019 @ 17:45
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb daar net een paar toastjes mee belegd. Ik had wat over van vorige week, toen heb ik er gevulde paprika's mee belegd.
Ik kan dat echt niet aan om zoiets een week lang in de koelkast te laten liggen ;(
Lucky_Strikedonderdag 12 december 2019 @ 17:46
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 17:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik kan dat echt niet aan om zoiets een week lang in de koelkast te laten liggen ;(
Griep krijgen ^O^
Fretworkdonderdag 12 december 2019 @ 18:20
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 17:19 schreef Botje- het volgende:
Ricotta Salata is by far mijn favoriete kaas voor bij de pasta (alla Norma)

Om zo te eten: Pecorino, Scamorza en toch ook wel een lekkere pittige Cheddar eigenlijk.. En Halloumi om te grillen! En.. en.. en.. :D Ben alleen niet zo van de blauwe kaas.
Dit moet ik nog proberen, wij maken doe nu gewoon met Pecorino, maar hij schijnt van die Ricotta Salata nog lekkerder te worden
Nielojram75donderdag 12 december 2019 @ 19:16
St Agur en Spaanse blauwe, voor de blauwschimmelfans DE kazen der kazen.
Wel bij de kaasboer halen!
Renevrijdag 13 december 2019 @ 08:25
We hebben zo'n kaas voordeelshop.
Oud snijdbaar O+ ! Zeeeer regelmatig even zo'n stuk meenemen. Kost in verhouding niet veel en och heerlijk :) !!
Lunatiekvrijdag 13 december 2019 @ 08:46
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:52 schreef Alieda-R het volgende:
Afgelopen week had ik weer eens kaas in Duitsland gekocht, inmiddels vele soorten gehad maar tot nu toe bijna allemaal smakeloos. Alleen de Gouda van het merk Küstengold is nog wel te eten.
Ik vind de Tilsiter wel lekker.
Lunatiekvrijdag 13 december 2019 @ 09:01
Kaas _O_
Het blijft een ontdekkingstocht want er is zoveel. En dan heb ik liever geen blauwader en beperk ik me meestal tot kaas van de koe.

Op brood jong tot belegen. Met mosterd of plakjes augurk als het even kan :Y)

Uit het vuistje/van het kaasplankje kan alles. Kruidenkazen zijn oké, maar ik heb liever kazen met smaak van zichzelf, zoals de tommes of comtes, de nootachtige Leerdammer, brieën...
Dippen met mosterd of appelstroop. Bijvoorbeeld Passendale met appelstroop :9~

Een bijzondere combinatie vond ik een stevige, gebonden champignonsoep met in plaats van brood erbij wat plakken tomme de Savoie.
Kaatje1vrijdag 13 december 2019 @ 09:14
Ohhh een kaastopic. Je kan me ervoor wakker maken (muv nagelkaas). Oud, heel oud, jong (af en toe hele jonge graskaas :9~ )
Maar blauwader (stevige roquefort) is toch wel favoriet. En munster, en tete de moine en en en
Daarom in een restaurant vrijwel altijd het kaasdessert en dan ook aangeven dat het best sterke smaken mogen zijn en je laten verrassen. Glas PX erbij en ik ben gelukkig.
nogeenoudebekendevrijdag 13 december 2019 @ 09:21
Heb net een stuk blue Viking uit het vuistje gehad zie ik dit topic. :D.

Kaas is baas. Behalve jong. Liefst heb ik een lekker stukje Hervekaas maar daar doe je de rest van het huis geen plezier mee.
Sigaartjevrijdag 13 december 2019 @ 09:26
Je hebt bij AH een een of andere camambert, bij de versafdeling.
Stinkt je koelkast uit, maar is zoooo lekker.
Lonaavrijdag 13 december 2019 @ 09:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:14 schreef Kaatje1 het volgende:
Ohhh een kaastopic. Je kan me ervoor wakker maken (muv nagelkaas). Oud, heel oud, jong (af en toe hele jonge graskaas :9~ )
Maar blauwader (stevige roquefort) is toch wel favoriet. En munster, en tete de moine en en en
Daarom in een restaurant vrijwel altijd het kaasdessert en dan ook aangeven dat het best sterke smaken mogen zijn en je laten verrassen. Glas PX erbij en ik ben gelukkig.
Altijd kaasplank als dessert.
Tip voor hele jonge (geen gras maar lekkerder :D ) Roodbonter kaas. :9 Deze: https://www.roodbonterkaas.nl/mild :Y
Doedezemaarvrijdag 13 december 2019 @ 09:35
Blauwschimmelkaas vind ik uitermate smerig en Hollandse kaas blief ik alleen heel jong. Een kaasplankje heb ik nog nooit gehad, maar ik denk niet dat dat wat voor mij is. Ik lust veel Italiaanse kaas, zoals de eerder genoemde ricotta salata. Ik gebruik eigenlijk nooit parmezaan, maar alleen pecorino. Buffelmozzarella en burrata heb ik regelmatig in huis en als de Lidl Spaanse week heeft dan gaat er altijd wel een pakje met o.a. manchego mee, de laatste keer zaten daar andere kaasjes dan anders bij, iets met rode wijn en nog iets.
Kaatje1vrijdag 13 december 2019 @ 09:40
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Altijd kaasplank als dessert.
Tip voor hele jonge (geen gras maar lekkerder :D ) Roodbonter kaas. :9 Deze: https://www.roodbonterkaas.nl/mild :Y
ohoh, als het straks onderweg naar huis droog is, fiets ik even langs een kaaswinkel.
Lonaavrijdag 13 december 2019 @ 09:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

ohoh, als het straks onderweg naar huis droog is, fiets ik even langs een kaaswinkel.
Super mild en zacht, toch enorm smaakvol. :9 Ik vind jong/gras eigenlijk meestal te weinig..smaakvol. Deze niet.
Kaatje1vrijdag 13 december 2019 @ 09:45
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:41 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Super mild en zacht, toch enorm smaakvol. :9 Ik vind jong/gras eigenlijk meestal te weinig..smaakvol. Deze niet.
Jonge graskaas is eigenlijk voor mij ook meer een herinnering. Mijn moeder haalde dat altijd op de markt zodra het er was. Wij twee aten dan met z'n twee zo'n stuk op. Het blijft best lekker, al zou ik het erger vinden om nooit meer roquefort te mogen eten dan nooit meer graskaas
junkiesietzevrijdag 13 december 2019 @ 13:39
Ik ben een ontzettende kaasliefhebber, maar wel specifieke kazen.

Jonge boerenkaas
Kernhem
Port salut

^cliche kazen voor noobs, maar oh zo lekker
Alieda-Rvrijdag 13 december 2019 @ 14:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 08:46 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik vind de Tilsiter wel lekker.
Die heb ik nog niet gehad.Laatst wel bij de Duitse Aldi een pak kaas gehaald waar extra würzig op stond maar het stonk alsof het bedorven was :r :r :r
Lunatiekvrijdag 13 december 2019 @ 14:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:35 schreef Doedezemaar het volgende:
Blauwschimmelkaas vind ik uitermate smerig en Hollandse kaas blief ik alleen heel jong. Een kaasplankje heb ik nog nooit gehad, maar ik denk niet dat dat wat voor mij is. Ik lust veel Italiaanse kaas, zoals de eerder genoemde ricotta salata. Ik gebruik eigenlijk nooit parmezaan, maar alleen pecorino. Buffelmozzarella en burrata heb ik regelmatig in huis en als de Lidl Spaanse week heeft dan gaat er altijd wel een pakje met o.a. manchego mee, de laatste keer zaten daar andere kaasjes dan anders bij, iets met rode wijn en nog iets.
Je kunt toch zelf een kaasplankje samenstellen? Jonge Nederlandse, je Spaanse kaasjes en je hebt al heel wat.
Doedezemaarvrijdag 13 december 2019 @ 14:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je kunt toch zelf een kaasplankje samenstellen? Jonge Nederlandse, je Spaanse kaasjes en je hebt al heel wat.
Ik heb na een maaltijd geen enkele behoefte aan kaas als afsluiter
Lunatiekvrijdag 13 december 2019 @ 14:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:16 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb na een maaltijd geen enkele behoefte aan kaas als afsluiter
Ik ook niet... maar wel bij de borrel :Y)
Sarabizaterdag 14 december 2019 @ 15:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik ook niet... maar wel bij de borrel :Y)
Inderdaad :9

Blue Viking en Manchego liggen vaak op onze kaasplank. Maar eigenlijk vind ik alles wel lekker.
robber57zaterdag 14 december 2019 @ 17:39
120520191231_213337POT-1_720x720.png

Of beter (hele kaas om zelf te raspen) maar slecht te vinden;
zigerstoeckli-555j.jpg

Tis eigenlijk een soort zwitserse parmesan met een kruidje er door, het kruidje is blauwe fenegriek.
De naam geska is geen merk maar betekent iets van "groep van kaas verwerkende bedrijven uit de glarus streek"
Het gele potje met poeder is de enige die er is,andere zijn verboden.
Idemdito voor de puntjes hele kaas.

[ Bericht 17% gewijzigd door robber57 op 14-12-2019 19:38:18 ]
Doedezemaarzaterdag 14 december 2019 @ 18:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:39 schreef robber57 het volgende:
[ afbeelding ]

Of beter maar slecht te vinden;
[ afbeelding ]
Oh brrr. Ik heb vlakbij de fabriek van Grozette gewoond, wat een smerige zweetvoetenlucht
Fietsertje70zaterdag 14 december 2019 @ 19:31
Jonge kaas vind ik vaak iets rubberachtigs hebben. Maar brandnetel/bieslook/mosterdkaas kan ik zeker wel waarderen, en bijna alle buitenlandse kazen (behalve die cheddar in heel veel plastic). Mijn favoriete blauwe: Bleu des Caussus.
Aurezaterdag 14 december 2019 @ 20:12
Ik heb net hamburgers gemaakt met een rood uitje, mosterd, Worcestershiresaus en flink wat blauwe kaas er door heen :9 en dan op een broodje met wat rucola, avocado en zelfgemaakte mayo :9~
Sunshine1982zaterdag 14 december 2019 @ 20:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 20:12 schreef Aure het volgende:
Ik heb net hamburgers gemaakt met een rood uitje, mosterd, Worcestershiresaus en flink wat blauwe kaas er door heen :9 en dan op een broodje met wat rucola, avocado en zelfgemaakte mayo :9~
Oeh, dat klinkt heerlijk!
BEzaterdag 14 december 2019 @ 21:10
O+ Kaas!!! O+
Als geboren Goudse kan dat ook bijna niet anders hè. ;)

Eigenlijk alles wel, behalve jong. Blauw door een salade, of op een hamburger.
Extra belegen of oud uit het vuistje. Beetje mosterd of chutney er bij.
Geitenkaas, schapenkaas, kom maar door!

En sinds een paar jaar draaikaas (Tête de Moine) bij een avondje spelletjes ofzo! _O_

pesBnfe.jpg

Damn, nu wil ik! -O-
Lucky_Strikezaterdag 14 december 2019 @ 21:29
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
mailyzaterdag 14 december 2019 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Zo'n zakje fondue van de Lidl of Emmi, en dan met Gruyere en Appenzeller :Y)
-edit- er is toch ook een kaasfonduetopic? :P
Hier dus: CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag!

[ Bericht 7% gewijzigd door maily op 14-12-2019 21:43:53 ]
Molozaterdag 14 december 2019 @ 21:31
Ik ben erg gek op Berner Hobelkäse (dat op een tosti, hemels *; ), blauwe kaas zoals Saint Agur of Viking Blue en een pittige of juist nog romige crottin de chevre :9~

Kaas _O_ O+
Smallishzondag 15 december 2019 @ 11:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Emmentaler, gruyère, appenzeller. De laatste voor de ‘pit’. Alles een derde. Kirsch, teentje knoflook, witte wijn. Heerlijk. Vers stokbrood erbij. Tweede Kerstdag weer! *O*
douche-eendjezondag 15 december 2019 @ 16:39
Kaas O+

Met een zwager en schoonzusje die in Frankrijk wonen, hebben we regelmatig ook wat dubieuze franse stinkkazen in huis van lokale kaasboeren. Heerlijk :9

Maar vanuit een hele andere hoek, Norzola O+. Gegeten op vakantie in Noorwegen, nog niet kunnen vinden in Nederland, helaas.
c1ce6497ae7b9c65169c9b2410626fda.png
mailyzondag 15 december 2019 @ 16:41
quote:
17s.gif Op zondag 15 december 2019 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
Kaas O+

Met een zwager en schoonzusje die in Frankrijk wonen, hebben we regelmatig ook wat dubieuze franse stinkkazen in huis van lokale kaasboeren. Heerlijk :9

Maar vanuit een hele andere hoek, Norzola O+. Gegeten op vakantie in Noorwegen, nog niet kunnen vinden in Nederland, helaas.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! :P
Zilverberkzondag 15 december 2019 @ 16:46
Een kaastopic :o
Ik lust alle kaas, maar heb een voorkeur voor oudere kazen of van die blauwaderkazen. Stinken is een pré.
Uit Noorwegen was die brunost med kryder (geen idee of ik dat goed spel) ook erg lekker.

Dat gezegd hebbende heb ik nu port salut, brie en een anonieme blauwaderkaas op tafel staan. Restant van de verjaardag gisteren.
Vanyelzondag 15 december 2019 @ 17:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Geit. Geen idee welke geit, maar met geit O+
Molozondag 15 december 2019 @ 17:09
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 17:03 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Geit. Geen idee welke geit, maar met geit O+
Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Lucky_Strikezondag 15 december 2019 @ 18:39
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Lonaazondag 15 december 2019 @ 19:03
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
_O_

Ik ga van de week kazen inslaan voor kerst :D
mailyzondag 15 december 2019 @ 19:06
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik :@
Molozondag 15 december 2019 @ 19:07
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:

[..]

Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik :@
_O-
Sarabizondag 15 december 2019 @ 19:07
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Jaloers O+

Wij kochten vandaag een Paulus bierkaas.
Lucky_Strikezondag 15 december 2019 @ 19:08
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:

[..]

Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik :@
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:

[..]

Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik :@
#viesdikforlife *O*

We vieren een dag of vijf kerst dus dan heb je zo veel kaas gewoon nodig.
Muckzondag 15 december 2019 @ 19:13
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Mag ik bij jullie kerst komen vieren? :+
mailyzondag 15 december 2019 @ 19:14
quote:
6s.gif Op zondag 15 december 2019 19:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]


[..]

#viesdikforlife *O*

We vieren een dag of vijf kerst dus dan heb je zo veel kaas gewoon nodig.
Wat je gelijk hebt :Y)
Smallishzondag 15 december 2019 @ 19:19
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Jezus _O- Jullie zijn echte kaasliefhebbers! Hier ook. Brugse is erg lekker, magor en brokkelkaas ook, heerlijk! Ik denk dat jullie mijn kaasfonduetip kunnen waarderen. Lekker, hoor! :9
Aurezondag 15 december 2019 @ 19:22
Goeie lijst Lucky!

Ik heb trouwens wel een soort van favoriete kaas bedenk ik mij net, wijnendale :9 deze zou ik elke avond wel kunnen eten, gewoon zo of op een toastje :9 nomnom
Citizen.Erasedzondag 15 december 2019 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:10 schreef BE het volgende:
Tête de Moine
Tête de Moine _O_
Zilverberkzondag 15 december 2019 @ 19:44
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 17:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Blauwe geitenkaas :o :o :o
mailyzondag 15 december 2019 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 19:44 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Blauwe geitenkaas :o :o :o
Ik moet hoognodig weer naar Toos (Kaas en Toast) want hier heb ik serieus nog nooit van gehoord .... :o
Sunshine1982zondag 15 december 2019 @ 19:55
Bij ons bij de Albert Heijn staat alweer 3 weken een fles port ondersteboven in de blue stilton O+
Ook echt een aanrader wanneer de blue stilton doordrenkt is met de port.
Zilverberkzondag 15 december 2019 @ 19:57
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:46 schreef maily het volgende:

[..]

Ik moet hoognodig weer naar Toos (Kaas en Toast) want hier heb ik serieus nog nooit van gehoord .... :o
Ik ook niet, tijd om naar de lokale kaasverkoper te gaan. Ik heb vrijdag pas weer tijd. -O-
Kaatje1dinsdag 17 december 2019 @ 08:58
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 19:57 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Ik ook niet, tijd om naar de lokale kaasverkoper te gaan. Ik heb vrijdag pas weer tijd. -O-
Een van de kaasboeren op de markt hier verkoopt blauwader geitenkaas. Gruwelijk lekker. Ik kan even zoeken hoe hij heet en of hij ook op andere markten staat.
Edit, ja dus
Wij zijn op dinsdagochtend te vinden op de markt in Arnhem Elderveld, woensdagochtend op Malburgen in Arnhem, donderdagochtend in Elst, vrijdagochtend in het centrum van Arnhem en Terborg en op zaterdagochtend ook in centrum van Arnhem en Kesteren.

Meer informatie over ons kan u vinden op:
Www.Hollandkaascentrum.nl/ChrisVerburgKaas

[ Bericht 20% gewijzigd door Kaatje1 op 17-12-2019 09:20:16 ]
Weltschmerzdinsdag 17 december 2019 @ 12:39
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:22 schreef Aure het volgende:
Goeie lijst Lucky!

Ik heb trouwens wel een soort van favoriete kaas bedenk ik mij net, wijnendale :9 deze zou ik elke avond wel kunnen eten, gewoon zo of op een toastje :9 nomnom
Uitstekende kaas inderdaad, maar het komt wel vrij precies qua rijping. Al een paar keer licht teleurgesteld geweest.

quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Vacherin Mont d'Or. Het is eigenlijk geen kaasfondue, maar een hele kaas uit de oven. Teen knoflook door de korst drukken en een flinke scheut hele rinse wijn erin.

Paar algemene tips:

Etivaz zit in het seizoen, goede kruidige Zwitserse kaas

Salers is wel bijzonder, zeker als die eruit ziet alsof hij roest en rot is.

Ik zag Brie de Meau voorbij komen, ik ben daar al jaren op uitgegeten al is het geen slechte kaas. Maar de Brie de Melun heeft mijn liefde voor Brie weer doen oplaaien.

Rode Fryslaner, niet zo heel markant, een beetje als een jong belegen, maar dan toch net heel anders.

Spanje en Portugal zijn interessante kaaslanden, zeker in Spanje heb je veel 'moeilijke' kazen, niet bepaald subtiel.

Je hebt tegenwoordig veel 'kaasboutiques' en andere hipsterkaaswinkels met nog allerlei andere producten. Op zich allemaal prima, maar in mijn ervaring kan de kaas niet tippen aan die van een goede echte kaasboer, ook al heeft die ook bijpassende producten liggen.
Auredinsdag 17 december 2019 @ 13:25
Ik ga ontzettend graag naar de Kaashoeve in Rotterdam, begonnen als klein kaaswinkeltje en nu hebben ze al een tijdje een wat groter pand en doen dus ook wat extra's. Maar ik word altijd ontzettend fijn geholpen en geadviseerd en ze hebben heel veel lekkere kazen.
Lucky_Strikewoensdag 18 december 2019 @ 16:00
Ik had nog niet genoeg kaas dus heb een roquefort, comte, emmenthaler en gruyere op de boodschappenlijst gezet :D
Coolfooldonderdag 19 december 2019 @ 18:09
De laatste blauwe geitenkaas die ik heb gehad was Lady's Blue, ook erg lekker!

Afgelopen weekend waren we in Rome bij Roma Sparita, daar serveren ze cacio e pepe in een schaaltje van kaas. :9~

Ik lust eigenlijk alle kazen wel, maar blue stilton is wel een van mijn favorieten, met of zonder port er in of er naast. Probleem is dat ik een koemelkeiwitallergie heb en dus vaak voor schapen of geitenkaas ga. Wat voor mij wel werkt voor de 'gewone' kaas op brood is A2A2 kaas van Jersey koeien, daar zit een ander eiwit in en deze kaas is heerlijk. Vanuit vakantie nemen we voor zover mogelijk ook altijd kaas mee terug. Toen we van de zomer in Sardinië waren kwamen er wel 10 soorten pecorinokaas mee terug :@ Eigenlijk hebben we altijd wel voldoende soorten kaas in huis voor een kaasplankje O-)
Lonaadonderdag 19 december 2019 @ 19:36
Ik wil nog 1 of 2 hele zachte (geiten)kazen voor kerst. Suggesties? Ik overweeg epoisses en een zacht/smeuiig geitenkaasje. Iemand suggesties? Er zijn er zooooooooveel.
Lonaazaterdag 21 december 2019 @ 11:30
Kerstkazen (en daarna :') ) lijst:

Overjarige brokkelkaas van Stompetoren
Jersey oud
Geitenbrie
Echte Loo (abdijkaas)
Scamorza
Vacherin Mont d'or (wordt fondue :Y )
Camembert Calvados
Blauwschimmel geitenkaas
Langres
Manchego met truffel
delice bourgongne
geitenkaasje met uien
La Tur
Cabricharme

:9 :@

Verder nog in de koelkast:
Parmazaan
Herfstkaas met o.a. peper
Extra belegen

En eigenlijk wil ik nog Taleggio :9
boriszzaterdag 21 december 2019 @ 11:40
Kaas :9. Als ik eens in de twee weken een stukkie kaas haal, dan gaan er ook altijd snaaikaasjes mee :9.

Ik moet nog langs één van de vele kaaszaken in Haarlem voor kerst. :+.
Kaatje1zaterdag 21 december 2019 @ 11:46
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 december 2019 11:30 schreef Lonaa het volgende:
Kerstkazen (en daarna :') ) lijst:

Overjarige brokkelkaas van Stompetoren
Jersey oud
Geitenbrie
Echte Loo (abdijkaas)
Scamorza
Vacherin Mont d'or (wordt fondue :Y )
Camembert Calvados
Blauwschimmel geitenkaas
Langres
Manchego met truffel
delice bourgongne
geitenkaasje met uien
La Tur
Cabricharme

:9 :@

Verder nog in de koelkast:
Parmazaan
Herfstkaas met o.a. peper
Extra belegen

En eigenlijk wil ik nog Taleggio :9
Taleggio zag ik vorig jaar bij AH, of het nu nog zo is weet ik niet.
Lonaazaterdag 21 december 2019 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 11:46 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Taleggio zag ik vorig jaar bij AH, of het nu nog zo is weet ik niet.
Ik moet toch nog even langs de Zuivelhoeve, maandag. :9 Die heeft een bonk liggen voor 5 euro. :7
Aurezaterdag 21 december 2019 @ 12:36
Ik at net voor het eerst St maure de touraine op een broodje. Een geitenkaas in aslaag :9~ ontzettend lekker!
Lonaazaterdag 21 december 2019 @ 13:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 12:36 schreef Aure het volgende:
Ik at net voor het eerst St maure de touraine op een broodje. Een geitenkaas in aslaag :9~ ontzettend lekker!
Die had ik nog op mn shortlist staan :D
quirinazondag 22 december 2019 @ 20:04
Lekker kaas!
Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet.
Cheeseburgertzondag 22 december 2019 @ 20:10
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2019 20:04 schreef quirina het volgende:
Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet.
Op brood ben ik er ook minder fan van. Maar op een hamburger is het wel erg lekker :Y :9
Lunatiekzondag 22 december 2019 @ 20:10
Weet iemand of dit kaasplankje de moeite waard is?
https://www.lidl.nl/nl/p/delicieux/belgisch-kaasplankje/p29009
(Ik kom nooit bij Lidl, moet ervoor omrijden)
Spanky78zondag 22 december 2019 @ 20:23
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2019 20:10 schreef Lunatiek het volgende:
Weet iemand of dit kaasplankje de moeite waard is?
https://www.lidl.nl/nl/p/delicieux/belgisch-kaasplankje/p29009
(Ik kom nooit bij Lidl, moet ervoor omrijden)
Mwoah, matig.

Echter, bij de Lidl hebben ze zomaar twintig andere lekkere kazen. Cremeux de Normandie vind ik top, maar ze hebben ook redelijke cheddar en een hoop Fransozen. Niet fenomenaal van kwaliteit, maar toch bovengemiddeld goed.
Spanky78zondag 22 december 2019 @ 20:28
Overigens houd ik van :

1. Overjarige Goudse, liefst ouder dan 3 jaar
2. Reblochon
3. Burrata (buffel)
4. Overrijpe brie of een andere zachte en romige witschimmel. Als hij maar zacht is en heel rijp.
ieniminimuiszondag 22 december 2019 @ 20:36
Blue stilton is wel een van de lekkerste blauwe kazen.
Geit alles met geit.
Belegen geitenkaas met kweeperen hmmm.

En in Portugal hadden we altijd zo'n kaasje ik gok kilo of 5 en daar sneed je dan een deksel af en dan kon je het eruit lepelen, smeerkaas dikte. Volgens mij mengeling van schaap. Zo lekker.

Walnotenkaas, gatenkaas, fenegriek.
Kaas is zo lekker :9~

Maargoed daarvoor ben ik dan ook een muis
Whiskers2009zondag 22 december 2019 @ 21:07
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2019 20:36 schreef ieniminimuis het volgende:
Blue stilton is wel een van de lekkerste blauwe kazen.
Geit alles met geit.
Belegen geitenkaas met kweeperen hmmm.

En in Portugal hadden we altijd zo'n kaasje ik gok kilo of 5 en daar sneed je dan een deksel af en dan kon je het eruit lepelen, smeerkaas dikte. Volgens mij mengeling van schaap. Zo lekker.

Walnotenkaas, gatenkaas, fenegriek.
Kaas is zo lekker :9~

Maargoed daarvoor ben ik dan ook een muis

:D
FutureFairytalezondag 22 december 2019 @ 21:19
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2019 20:04 schreef quirina het volgende:
Lekker kaas!
Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet.
Precies dit. Verder alles.
Nu in koelkast een fenegriek en een stuk taleggio.
kaasplankjemaandag 23 december 2019 @ 15:11
Leuk, een naamtopic.
mailymaandag 23 december 2019 @ 16:03
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2019 15:11 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk, een naamtopic.
:Y)
Zilverberkmaandag 23 december 2019 @ 17:15
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2019 15:11 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk, een naamtopic.
:D O+
Molomaandag 23 december 2019 @ 17:29
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje

Fuck volgordes _O_
Zilverberkmaandag 23 december 2019 @ 17:30
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2019 17:29 schreef Molo het volgende:
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje

Fuck volgordes _O_
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2019 15:11 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk, een naamtopic.
Sterkte, @kaasplankje
Oceanonixmaandag 23 december 2019 @ 18:06
@kaasplankje is wel een lellebel want bij ons ligt hij ook op de tafel.

Stukje oude geitenkaas
boeren brie
morbieres
comte

en nog een paar waar ik de naam van kwijt ben. ;(
Auremaandag 23 december 2019 @ 18:09
Bij ons zit @kaasplankje tussen het hoofdgerecht en dessert :o hij heeft het er maar druk mee de komende dagen.
Molomaandag 23 december 2019 @ 18:49
Compleet uitgewoond dat @kaasplankje _O_
quirinamaandag 23 december 2019 @ 19:10
Chaumes is lekker
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fromage_de_Chaumes

Rochebaron is lekker
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rochebaron

Stilton ( met die fles port) is lekker
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Stilton_(kaas)

Oostenrijkse bergkäse ( echte stinkkaas)
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bergkäse

Hoe harder een kaas stinkt, des te lekkerder die is. :Y)
kaasplankjemaandag 23 december 2019 @ 19:31
Ik blief graag een Gorgonzola hier van de Italiaanse specialiteitenwinkel aan het grote marktplein, ze hebben dolce en picante allebei goed. Ook hebben ze daar goede Tallegio, en vroeger ook de Primavera maar die is nu op. Verder kopen we altijd de Stolwijkse boeren belegen van kaashandel Nap, die op de markt staat in Zuid Holland, daar rijd ik voor om. Verder koop ik wat ik een beetje tegenkom overal. We gaan vaak naar Frankrijk op vakantie of Italië in de bergen en dan op zoek naar de ideale fromage de la ferme. Zo waren we in de Pyrenëen in Arbéost in een kaasgrot, we mochten vanwege de hygiëne alleen vanaf de ingang kijken. Daar ook het nodige gescoord.

YJjfPEO.jpg
mailymaandag 23 december 2019 @ 19:52
Wij hebben laatst Chartreux gehaald. De kaas, niet de poes :D
Yinnydinsdag 24 december 2019 @ 09:19
Wij haalden wel eens kaas bij een kaasboerderij, maar dan kwamen meestal met ruim 3 kilo kaas thuis terwijl we maar met 2 personen zijn 😂
Ik hou niet van heel sterk smakende kaas, zoals Roquefort, geitenkaas (die nasmaak, bah).
Op brood meestal jong belegen kaas, brie, komijnekaas.
Gormas voor op toastjes, schapenfeta voor in salades, oude kaas voor in ovenschotels.
Voor kerstbrunch hebben we een borrelplank met Italiaanse kaas en vleeswaren. Een brood met warme camembert erin als kaasfondue.
Zin in!
Lonaadinsdag 24 december 2019 @ 10:45
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 19:31 schreef kaasplankje het volgende:
Ik blief graag een Gorgonzola hier van de Italiaanse specialiteitenwinkel aan het grote marktplein, ze hebben dolce en picante allebei goed. Ook hebben ze daar goede Tallegio, en vroeger ook de Primavera maar die is nu op. Verder kopen we altijd de Stolwijkse boeren belegen van kaashandel Nap, die op de markt staat in Zuid Holland, daar rijd ik voor om. Verder koop ik wat ik een beetje tegenkom overal. We gaan vaak naar Frankrijk op vakantie of Italië in de bergen en dan op zoek naar de ideale fromage de la ferme. Zo waren we in de Pyrenëen in Arbéost in een kaasgrot, we mochten vanwege de hygiëne alleen vanaf de ingang kijken. Daar ook het nodige gescoord.

[ afbeelding ]
_O_

Stolwijkse :9 Ik ga voor de extra belegen maar inderdaad heerlijk!
Lonaadinsdag 24 december 2019 @ 10:47
Morgenavond hier 'eat all the cheese!'

Er is nog tallegio bijgekomen en Saint Marcellin. :')
kaasplankjedinsdag 24 december 2019 @ 10:49
Ik vind ook zeker niet alle kaas lekker, sommige kaas stinkt zo erg dat ik er misselijk van word. Die Munster bijvoorbeeld. Bah.

Geitenkaas vind ik dan weer wel lekker maar niet teveel. Ik houd wel van die korrelige structuur.
En je kan er lekker mee koken.
ieniminimuisdinsdag 24 december 2019 @ 11:05
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2019 17:29 schreef Molo het volgende:
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje

Fuck volgordes _O_
Maar molo dat is gewoon heel mediterraans van je :+
FutureFairytaledinsdag 24 december 2019 @ 14:00
Ik vind kaas vooraf logischer. Meer trek dus nog lekkerder ook.
Lunatiekdinsdag 24 december 2019 @ 15:37
Als je vroeg begint met eten amuses rond borreltijd, dan is kaasplankje een mooie afsluiter, dan is het immers tijd voor de avondsnack.
Er kan natuurlijk kaas in je amuses zitten...
Weltschmerzdinsdag 24 december 2019 @ 15:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 10:49 schreef kaasplankje het volgende:
Ik vind ook zeker niet alle kaas lekker, sommige kaas stinkt zo erg dat ik er misselijk van word. Die Munster bijvoorbeeld. Bah.
Die wil wel stinken ja, ik heb zelfs in de regio van herkomst weleens boze blikken gehad omdat ik ergens binnenliep met de zojuist gekochte Munster.

Maar kazen van dat type moet je gewoon even buiten uit de verpakking halen. Die geur bouwt zich op in de verpakking, maar die is snel weg. Het zit niet in de kaas zelf.
SiGNedinsdag 24 december 2019 @ 16:24
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden??
Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik.
Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel..
Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit???
realAIVDdinsdag 24 december 2019 @ 17:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 16:24 schreef SiGNe het volgende:
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden??
Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik.
Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel..
Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit???
Ah, ananas roomkaas, door kon je me in m'n kindertijd mee doodgooien, heerlijk! :)

En inderdaad is een verse naturel roomkaas niet snel voorhanden,
Zelf kan ik voor een cheesecake ook Philadelphia naturel wel waarderen.
En monchou heeft ook een luchtigere variant, werkt veel prettiger: https://www.ah.nl/product(...)hou-zacht-en-luchtig
Doedezemaardinsdag 24 december 2019 @ 17:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 16:24 schreef SiGNe het volgende:
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden??
Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik.
Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel..
Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit???
Albert Heijn heeft deze https://www.ah.nl/product(...)sch-roomkaas-naturel
SiGNedinsdag 24 december 2019 @ 17:40
quote:
Maar die was netuurlijk al uitverkocht.. :')
Of ik kon 't niet vinden.. lactose vrij hadden ze nog wel heel veel liggen.. hoe zou dat nu kunnen??? :?
mailymaandag 30 december 2019 @ 19:50
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 17:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
ik heb dus een stukje gekocht ... :9
En er moest een korstje af .... dat zag er zo uit:

VvNhg7J.jpg

Wie weet wat die twee steeltjes rechts op de foto zijn? :@
Molomaandag 30 december 2019 @ 20:18
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 19:50 schreef maily het volgende:

[..]

ik heb dus een stukje gekocht ... :9
En er moest een korstje af .... dat zag er zo uit:

[ afbeelding ]

Wie weet wat die twee steeltjes rechts op de foto zijn? :@
Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen

Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel :+ )

Heer-lijk _O_

Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden :D )

O8SB4f0_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Zag er bij ons na wat vreetwerk overigens zo uit :+ (foto om de naam niet te vergeten voor een volgende keer)

1FRoNGw_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium
mailymaandag 30 december 2019 @ 20:20
quote:
1s.gif Op maandag 30 december 2019 20:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen

Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel :+ )

Heer-lijk _O_

Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden :D )

[ afbeelding ]
Ik denk dat je gelijk hebt ....
Sunshine1982maandag 30 december 2019 @ 20:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 17:40 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar die was netuurlijk al uitverkocht.. :')
Of ik kon 't niet vinden.. lactose vrij hadden ze nog wel heel veel liggen.. hoe zou dat nu kunnen??? :?
Wij hebben ze wel. Ze liggen in de bak bij de Franse kazen. Waar is de vraag, aangezien ze zowat nergens volgens de worp vullen. Gewoon de volgende keer even vragen.
SiGNemaandag 30 december 2019 @ 21:03
quote:
1s.gif Op maandag 30 december 2019 20:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wij hebben ze wel. Ze liggen in de bak bij de Franse kazen. Waar is de vraag, aangezien ze zowat nergens volgens de worp vullen. Gewoon de volgende keer even vragen.
Zal ook wel aan de kerstdagen hebben gelegen, hoop mensen hadden het nodig voor oa. cheesecake.
oa de Allerhande had daar meerdere recepten voor.
M'n zus moest de mascarpone voor haar Merenguetaart ook zoeken en de gedroogde frambzen waren nergens te krijgen.

En nu de kerstdagen over zijn is het er in overvloed :D
IK heb vandaag ook nog een stukje Black Cheddar meegenomen, ¤1,- , normale prijs was ¤3
Lekker voor op de hamburger oa., beter dan die rubber "cheddar"
Curiositywoensdag 1 januari 2020 @ 22:33
Friese Tynjetaler, heerlijk romige iets zoete gatenkaas.

Stolwijker, heerlijke kaas met zoals ze dat noemen een stalsmaak.

Beide favoriet hier.
Sjeenwoensdag 1 januari 2020 @ 22:35
quote:
1s.gif Op maandag 30 december 2019 20:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen

Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel :+ )

Heer-lijk _O_

Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden :D )

[ afbeelding ]

Zag er bij ons na wat vreetwerk overigens zo uit :+ (foto om de naam niet te vergeten voor een volgende keer)

[ afbeelding ]
Goddelijk! Vaste prik als ik in Frankrijk ben :Y
Curiositywoensdag 1 januari 2020 @ 22:39
Gormas 70+, erg lekker op een zoute cracker.

Combinatie van Gorgonzola en Mascarpone.
drakinmaandag 17 februari 2020 @ 13:11
Kaas O+
Willewawoensdag 19 februari 2020 @ 02:36
Hmmm, lekker glas kaassap.
mailyzaterdag 29 februari 2020 @ 10:21
Gisteren een stuk Tynjetaler gekocht :9
Muckzaterdag 29 februari 2020 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 10:21 schreef maily het volgende:
Gisteren een stuk Tynjetaler gekocht :9
Die is zo lekker :9~
De kaasboer hier op de markt heeft het meestal, maar die is er alleen op vrijdag en ook nog op tijden dat ik aan het werk ben -O-
Molozaterdag 29 februari 2020 @ 16:06
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd :+
Muckzaterdag 29 februari 2020 @ 16:10
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd :+
Whut :o

Edit:
Ah, interessant :9
quote:
bereid uit koemelk. De kaas wordt niet geplastificeerd om kaasmijt op de korst de gelegenheid te geven een bepaald karakter aan de kaas te geven.
mailyzaterdag 29 februari 2020 @ 16:37
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd :+
Ik lees net: niet in de koelkast bewaren. En in Duitsland hebben ze een variant waar de mijten zo tekeer gaan dat je de korst kunt zien bewegen. :X
Spanky78zaterdag 29 februari 2020 @ 16:40
Gisteren een mooi stukje tomme de savoie meegenomen. Mag nog iets rijpen, maar al wel erg lekker.
mailyzaterdag 29 februari 2020 @ 16:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:40 schreef Spanky78 het volgende:
Gisteren een mooi stukje tomme de savoie meegenomen. Mag nog iets rijpen, maar al wel erg lekker.
Die is zaaalig :9~
anndbzaterdag 29 februari 2020 @ 17:07
Ik heb uit nieuwsgierigheid een Époisses mee genomen, nog niet kunnen proeven. Misschien vanavond na het eten.
Molozaterdag 29 februari 2020 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:07 schreef anndb het volgende:
Ik heb uit nieuwsgierigheid een Époisses mee genomen, nog niet kunnen proeven. Misschien vanavond na het eten.
Op tijd buiten de koelkast zetten :9~ :9~
anndbzaterdag 29 februari 2020 @ 17:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:14 schreef Molo het volgende:

[..]

Op tijd buiten de koelkast zetten :9~ :9~
Ben er erg benieuwd naar moet ik zeggen haha. Heb er verhalen over gehoord, maar nog nooit op.
mailyzaterdag 29 februari 2020 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:15 schreef anndb het volgende:

[..]

Ben er erg benieuwd naar moet ik zeggen haha. Heb er verhalen over gehoord, maar nog nooit op.
Ooohhhh!! :9~
Wegloopkaas! Heerlijk!
Spanky78zaterdag 29 februari 2020 @ 18:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:43 schreef maily het volgende:

[..]

Die is zaaalig :9~
Zeker, reblochon vind ik ook zo lekker. Sowieso fan van alpenkazen
Molozaterdag 29 februari 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:30 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zeker, reblochon vind ik ook zo lekker. Sowieso fan van alpenkazen
Veel smaak :9
Spanky78zaterdag 29 februari 2020 @ 18:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Veel smaak :9
Yes en je proeft toch iets van de kruiden die koeien op hoogte eten ofzo.
Molozaterdag 29 februari 2020 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:50 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yes en je proeft toch iets van de kruiden die koeien op hoogte eten ofzo.
Ja, eens :Y

Als ik weer eens in Zwitserland ben, lekker paar stukken van kleine boerderijen meenemen :9
Spanky78zaterdag 29 februari 2020 @ 19:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja, eens :Y

Als ik weer eens in Zwitserland ben, lekker paar stukken van kleine boerderijen meenemen :9
Aan de Franse kant is het net zo lekker maar beter voor je portemonnee 🙂
Molozaterdag 29 februari 2020 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Aan de Franse kant is het net zo lekker maar beter voor je portemonnee 🙂
Ja, eens, maar daar kom ik minder vaak :D