abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_190412758
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Altijd kaasplank als dessert.
Tip voor hele jonge (geen gras maar lekkerder :D ) Roodbonter kaas. :9 Deze: https://www.roodbonterkaas.nl/mild :Y
ohoh, als het straks onderweg naar huis droog is, fiets ik even langs een kaaswinkel.
We have far more in common than that which devides us..
pi_190412772
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

ohoh, als het straks onderweg naar huis droog is, fiets ik even langs een kaaswinkel.
Super mild en zacht, toch enorm smaakvol. :9 Ik vind jong/gras eigenlijk meestal te weinig..smaakvol. Deze niet.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190412846
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:41 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Super mild en zacht, toch enorm smaakvol. :9 Ik vind jong/gras eigenlijk meestal te weinig..smaakvol. Deze niet.
Jonge graskaas is eigenlijk voor mij ook meer een herinnering. Mijn moeder haalde dat altijd op de markt zodra het er was. Wij twee aten dan met z'n twee zo'n stuk op. Het blijft best lekker, al zou ik het erger vinden om nooit meer roquefort te mogen eten dan nooit meer graskaas
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 13 december 2019 @ 13:39:25 #54
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_190416803
Ik ben een ontzettende kaasliefhebber, maar wel specifieke kazen.

Jonge boerenkaas
Kernhem
Port salut

^cliche kazen voor noobs, maar oh zo lekker
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_190417307
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 08:46 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik vind de Tilsiter wel lekker.
Die heb ik nog niet gehad.Laatst wel bij de Duitse Aldi een pak kaas gehaald waar extra würzig op stond maar het stonk alsof het bedorven was :r :r :r
  vrijdag 13 december 2019 @ 14:07:04 #56
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_190417342
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:35 schreef Doedezemaar het volgende:
Blauwschimmelkaas vind ik uitermate smerig en Hollandse kaas blief ik alleen heel jong. Een kaasplankje heb ik nog nooit gehad, maar ik denk niet dat dat wat voor mij is. Ik lust veel Italiaanse kaas, zoals de eerder genoemde ricotta salata. Ik gebruik eigenlijk nooit parmezaan, maar alleen pecorino. Buffelmozzarella en burrata heb ik regelmatig in huis en als de Lidl Spaanse week heeft dan gaat er altijd wel een pakje met o.a. manchego mee, de laatste keer zaten daar andere kaasjes dan anders bij, iets met rode wijn en nog iets.
Je kunt toch zelf een kaasplankje samenstellen? Jonge Nederlandse, je Spaanse kaasjes en je hebt al heel wat.
pi_190417526
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je kunt toch zelf een kaasplankje samenstellen? Jonge Nederlandse, je Spaanse kaasjes en je hebt al heel wat.
Ik heb na een maaltijd geen enkele behoefte aan kaas als afsluiter
  vrijdag 13 december 2019 @ 14:32:29 #58
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_190417815
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:16 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb na een maaltijd geen enkele behoefte aan kaas als afsluiter
Ik ook niet... maar wel bij de borrel :Y)
pi_190438045
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 14:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik ook niet... maar wel bij de borrel :Y)
Inderdaad :9

Blue Viking en Manchego liggen vaak op onze kaasplank. Maar eigenlijk vind ik alles wel lekker.
  zaterdag 14 december 2019 @ 17:39:14 #60
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_190439923


Of beter (hele kaas om zelf te raspen) maar slecht te vinden;


Tis eigenlijk een soort zwitserse parmesan met een kruidje er door, het kruidje is blauwe fenegriek.
De naam geska is geen merk maar betekent iets van "groep van kaas verwerkende bedrijven uit de glarus streek"
Het gele potje met poeder is de enige die er is,andere zijn verboden.
Idemdito voor de puntjes hele kaas.

[ Bericht 17% gewijzigd door robber57 op 14-12-2019 19:38:18 ]
pi_190440357
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:39 schreef robber57 het volgende:
[ afbeelding ]

Of beter maar slecht te vinden;
[ afbeelding ]
Oh brrr. Ik heb vlakbij de fabriek van Grozette gewoond, wat een smerige zweetvoetenlucht
  zaterdag 14 december 2019 @ 19:31:40 #62
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_190441498
Jonge kaas vind ik vaak iets rubberachtigs hebben. Maar brandnetel/bieslook/mosterdkaas kan ik zeker wel waarderen, en bijna alle buitenlandse kazen (behalve die cheddar in heel veel plastic). Mijn favoriete blauwe: Bleu des Caussus.
pi_190442354
Ik heb net hamburgers gemaakt met een rood uitje, mosterd, Worcestershiresaus en flink wat blauwe kaas er door heen :9 en dan op een broodje met wat rucola, avocado en zelfgemaakte mayo :9~
pi_190442575
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 20:12 schreef Aure het volgende:
Ik heb net hamburgers gemaakt met een rood uitje, mosterd, Worcestershiresaus en flink wat blauwe kaas er door heen :9 en dan op een broodje met wat rucola, avocado en zelfgemaakte mayo :9~
Oeh, dat klinkt heerlijk!
  zaterdag 14 december 2019 @ 21:10:49 #65
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_190443444
O+ Kaas!!! O+
Als geboren Goudse kan dat ook bijna niet anders hè. ;)

Eigenlijk alles wel, behalve jong. Blauw door een salade, of op een hamburger.
Extra belegen of oud uit het vuistje. Beetje mosterd of chutney er bij.
Geitenkaas, schapenkaas, kom maar door!

En sinds een paar jaar draaikaas (Tête de Moine) bij een avondje spelletjes ofzo! _O_



Damn, nu wil ik! -O-
***
pi_190443815
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Spoilers!
  Spellchecker zaterdag 14 december 2019 @ 21:31:17 #67
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_190443859
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Zo'n zakje fondue van de Lidl of Emmi, en dan met Gruyere en Appenzeller :Y)
-edit- er is toch ook een kaasfonduetopic? :P
Hier dus: CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag!

[ Bericht 7% gewijzigd door maily op 14-12-2019 21:43:53 ]
  zaterdag 14 december 2019 @ 21:31:31 #68
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190443864
Ik ben erg gek op Berner Hobelkäse (dat op een tosti, hemels *; ), blauwe kaas zoals Saint Agur of Viking Blue en een pittige of juist nog romige crottin de chevre :9~

Kaas _O_ O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190451823
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Emmentaler, gruyère, appenzeller. De laatste voor de ‘pit’. Alles een derde. Kirsch, teentje knoflook, witte wijn. Heerlijk. Vers stokbrood erbij. Tweede Kerstdag weer! *O*
Is dat zo?
pi_190458289
Kaas O+

Met een zwager en schoonzusje die in Frankrijk wonen, hebben we regelmatig ook wat dubieuze franse stinkkazen in huis van lokale kaasboeren. Heerlijk :9

Maar vanuit een hele andere hoek, Norzola O+. Gegeten op vakantie in Noorwegen, nog niet kunnen vinden in Nederland, helaas.
  Spellchecker zondag 15 december 2019 @ 16:41:25 #71
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_190458324
quote:
17s.gif Op zondag 15 december 2019 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
Kaas O+

Met een zwager en schoonzusje die in Frankrijk wonen, hebben we regelmatig ook wat dubieuze franse stinkkazen in huis van lokale kaasboeren. Heerlijk :9

Maar vanuit een hele andere hoek, Norzola O+. Gegeten op vakantie in Noorwegen, nog niet kunnen vinden in Nederland, helaas.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! :P
  zondag 15 december 2019 @ 16:46:39 #72
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_190458463
Een kaastopic :o
Ik lust alle kaas, maar heb een voorkeur voor oudere kazen of van die blauwaderkazen. Stinken is een pré.
Uit Noorwegen was die brunost med kryder (geen idee of ik dat goed spel) ook erg lekker.

Dat gezegd hebbende heb ik nu port salut, brie en een anonieme blauwaderkaas op tafel staan. Restant van de verjaardag gisteren.
pi_190458824
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Geit. Geen idee welke geit, maar met geit O+
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 15 december 2019 @ 17:09:03 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190458933
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 17:03 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Geit. Geen idee welke geit, maar met geit O+
Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190460952
We hebben ingeslagen voor kerst:

Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone

Allemaal voor ons tweetjes :9

Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')