quote:Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:
Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone
Allemaal voor ons tweetjes![]()
Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Ehm ... 15 gram van elk?quote:Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:
Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone
Allemaal voor ons tweetjes![]()
Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
quote:Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:
[..]
Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik
Jaloersquote:Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:
Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone
Allemaal voor ons tweetjes![]()
Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
quote:Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:
[..]
Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik
#viesdikforlifequote:Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef maily het volgende:
[..]
Ehm ... 15 gram van elk?
En anders #viesdik
Mag ik bij jullie kerst komen vieren?quote:Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:
Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone
Allemaal voor ons tweetjes![]()
Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Wat je gelijk hebtquote:Op zondag 15 december 2019 19:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
[..]
#viesdikforlife![]()
We vieren een dag of vijf kerst dus dan heb je zo veel kaas gewoon nodig.
Jezusquote:Op zondag 15 december 2019 18:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ingeslagen voor kerst:
Brandnetel
Belegen polder
Extra belegen Beemster
Boeren extra belegen
Magor
Brugse blomme
St nectaire
Roquefort
Delice de bourgogne
Bouquet de Moines
Oude brokkel
Geitenkaas
Feta
Parmesan
Ricotta
Buffelmozzarella
Mascarpone
Allemaal voor ons tweetjes![]()
Daar komen dan nog de kazen voor de fondue bij.
Blauwe geitenkaasquote:Op zondag 15 december 2019 17:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik moet hoognodig weer naar Toos (Kaas en Toast) want hier heb ik serieus nog nooit van gehoord ....quote:
Ik ook niet, tijd om naar de lokale kaasverkoper te gaan. Ik heb vrijdag pas weer tijd.quote:Op zondag 15 december 2019 19:46 schreef maily het volgende:
[..]
Ik moet hoognodig weer naar Toos (Kaas en Toast) want hier heb ik serieus nog nooit van gehoord ....
Een van de kaasboeren op de markt hier verkoopt blauwader geitenkaas. Gruwelijk lekker. Ik kan even zoeken hoe hij heet en of hij ook op andere markten staat.quote:Op zondag 15 december 2019 19:57 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Ik ook niet, tijd om naar de lokale kaasverkoper te gaan. Ik heb vrijdag pas weer tijd.
Uitstekende kaas inderdaad, maar het komt wel vrij precies qua rijping. Al een paar keer licht teleurgesteld geweest.quote:Op zondag 15 december 2019 19:22 schreef Aure het volgende:
Goeie lijst Lucky!
Ik heb trouwens wel een soort van favoriete kaas bedenk ik mij net, wijnendaledeze zou ik elke avond wel kunnen eten, gewoon zo of op een toastje
nomnom
Vacherin Mont d'Or. Het is eigenlijk geen kaasfondue, maar een hele kaas uit de oven. Teen knoflook door de korst drukken en een flinke scheut hele rinse wijn erin.quote:Op zaterdag 14 december 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met welke kazen maken jullie kaasfondue?
Taleggio zag ik vorig jaar bij AH, of het nu nog zo is weet ik niet.quote:Op zaterdag 21 december 2019 11:30 schreef Lonaa het volgende:
Kerstkazen (en daarna) lijst:
Overjarige brokkelkaas van Stompetoren
Jersey oud
Geitenbrie
Echte Loo (abdijkaas)
Scamorza
Vacherin Mont d'or (wordt fondue)
Camembert Calvados
Blauwschimmel geitenkaas
Langres
Manchego met truffel
delice bourgongne
geitenkaasje met uien
La Tur
Cabricharme![]()
Verder nog in de koelkast:
Parmazaan
Herfstkaas met o.a. peper
Extra belegen
En eigenlijk wil ik nog Taleggio
Ik moet toch nog even langs de Zuivelhoeve, maandag.quote:Op zaterdag 21 december 2019 11:46 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Taleggio zag ik vorig jaar bij AH, of het nu nog zo is weet ik niet.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |