Op brood ben ik er ook minder fan van. Maar op een hamburger is het wel erg lekkerquote:Op zondag 22 december 2019 20:04 schreef quirina het volgende:
Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet.
Mwoah, matig.quote:Op zondag 22 december 2019 20:10 schreef Lunatiek het volgende:
Weet iemand of dit kaasplankje de moeite waard is?
https://www.lidl.nl/nl/p/delicieux/belgisch-kaasplankje/p29009
(Ik kom nooit bij Lidl, moet ervoor omrijden)
quote:Op zondag 22 december 2019 20:36 schreef ieniminimuis het volgende:
Blue stilton is wel een van de lekkerste blauwe kazen.
Geit alles met geit.
Belegen geitenkaas met kweeperen hmmm.
En in Portugal hadden we altijd zo'n kaasje ik gok kilo of 5 en daar sneed je dan een deksel af en dan kon je het eruit lepelen, smeerkaas dikte. Volgens mij mengeling van schaap. Zo lekker.
Walnotenkaas, gatenkaas, fenegriek.
Kaas is zo lekker![]()
Maargoed daarvoor ben ik dan ook een muis
Precies dit. Verder alles.quote:Op zondag 22 december 2019 20:04 schreef quirina het volgende:
Lekker kaas!
Behalve geitenkaas, die smaak trek ik niet.
quote:Op maandag 23 december 2019 17:29 schreef Molo het volgende:
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje
Fuck volgordes
Sterkte, @kaasplankjequote:
quote:Op maandag 23 december 2019 19:31 schreef kaasplankje het volgende:
Ik blief graag een Gorgonzola hier van de Italiaanse specialiteitenwinkel aan het grote marktplein, ze hebben dolce en picante allebei goed. Ook hebben ze daar goede Tallegio, en vroeger ook de Primavera maar die is nu op. Verder kopen we altijd de Stolwijkse boeren belegen van kaashandel Nap, die op de markt staat in Zuid Holland, daar rijd ik voor om. Verder koop ik wat ik een beetje tegenkom overal. We gaan vaak naar Frankrijk op vakantie of Italië in de bergen en dan op zoek naar de ideale fromage de la ferme. Zo waren we in de Pyrenëen in Arbéost in een kaasgrot, we mochten vanwege de hygiëne alleen vanaf de ingang kijken. Daar ook het nodige gescoord.
[ afbeelding ]
Maar molo dat is gewoon heel mediterraans van jequote:Op maandag 23 december 2019 17:29 schreef Molo het volgende:
Zo, als voorafje tweede kerstdag doen we een kaasplankje
Fuck volgordes
Die wil wel stinken ja, ik heb zelfs in de regio van herkomst weleens boze blikken gehad omdat ik ergens binnenliep met de zojuist gekochte Munster.quote:Op dinsdag 24 december 2019 10:49 schreef kaasplankje het volgende:
Ik vind ook zeker niet alle kaas lekker, sommige kaas stinkt zo erg dat ik er misselijk van word. Die Munster bijvoorbeeld. Bah.
Ah, ananas roomkaas, door kon je me in m'n kindertijd mee doodgooien, heerlijk!quote:Op dinsdag 24 december 2019 16:24 schreef SiGNe het volgende:
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden??
Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik.
Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel..
Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit???
Albert Heijn heeft deze https://www.ah.nl/product(...)sch-roomkaas-naturelquote:Op dinsdag 24 december 2019 16:24 schreef SiGNe het volgende:
Verse roomkaas naturel, waarom is dat zo enorm moeilijk te vinden??
Is uiteindelijk wel goedgekomen met een pakje Monchou maar verse roomkaas is toch lekkerder en wat luchtiger in gebruik.
Maar nergens te vinden dus, wel varianten met gember, ananas, bieslook en zelfs truffel..
Hoe moet men een cheesecake maken als er bijv gember of bieslook in de roomkaas zit???
Maar die was netuurlijk al uitverkocht..quote:Op dinsdag 24 december 2019 17:19 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Albert Heijn heeft deze https://www.ah.nl/product(...)sch-roomkaas-naturel
ik heb dus een stukje gekocht ...quote:Op zondag 15 december 2019 17:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zit nu blauwe geitenkaas op te zoeken en moet ik niet doen want![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komenquote:Op maandag 30 december 2019 19:50 schreef maily het volgende:
[..]
ik heb dus een stukje gekocht ...![]()
En er moest een korstje af .... dat zag er zo uit:
[ afbeelding ]
Wie weet wat die twee steeltjes rechts op de foto zijn?
Ik denk dat je gelijk hebt ....quote:Op maandag 30 december 2019 20:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen
Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel)
Heer-lijk![]()
Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden)
[ afbeelding ]
Wij hebben ze wel. Ze liggen in de bak bij de Franse kazen. Waar is de vraag, aangezien ze zowat nergens volgens de worp vullen. Gewoon de volgende keer even vragen.quote:Op dinsdag 24 december 2019 17:40 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar die was netuurlijk al uitverkocht..
Of ik kon 't niet vinden.. lactose vrij hadden ze nog wel heel veel liggen.. hoe zou dat nu kunnen???
Zal ook wel aan de kerstdagen hebben gelegen, hoop mensen hadden het nodig voor oa. cheesecake.quote:Op maandag 30 december 2019 20:37 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Wij hebben ze wel. Ze liggen in de bak bij de Franse kazen. Waar is de vraag, aangezien ze zowat nergens volgens de worp vullen. Gewoon de volgende keer even vragen.
Goddelijk! Vaste prik als ik in Frankrijk benquote:Op maandag 30 december 2019 20:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik gok op de schimmelcultuur die in de kaas wordt ingebracht om goed overal te kunnen komen
Ik kon er deze kerst helaas niet aankomen, heb wel een zooi andere bazenkazen op de mega kaasplank gehad (op 4 planken eigenlijk, want het was wat veel)
Heer-lijk![]()
Lekkerste vond ik dit keer eigenlijk een goed gerijpte Époisses en een briljant rijpe en dus super zachte en tikje pikante Sainte Maure de Touraine, geitenkaas met as (en een roggerietje in het midden)
[ afbeelding ]
Zag er bij ons na wat vreetwerk overigens zo uit(foto om de naam niet te vergeten voor een volgende keer)
[ afbeelding ]
Die is zo lekkerquote:
Whutquote:Op zaterdag 29 februari 2020 16:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd
quote:bereid uit koemelk. De kaas wordt niet geplastificeerd om kaasmijt op de korst de gelegenheid te geven een bepaald karakter aan de kaas te geven.
Ik lees net: niet in de koelkast bewaren. En in Duitsland hebben ze een variant waar de mijten zo tekeer gaan dat je de korst kunt zien bewegen.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 16:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb Mimolette gekocht met kaasmijten, ben benieuwd
Die is zaaaligquote:Op zaterdag 29 februari 2020 16:40 schreef Spanky78 het volgende:
Gisteren een mooi stukje tomme de savoie meegenomen. Mag nog iets rijpen, maar al wel erg lekker.
Op tijd buiten de koelkast zettenquote:Op zaterdag 29 februari 2020 17:07 schreef anndb het volgende:
Ik heb uit nieuwsgierigheid een Époisses mee genomen, nog niet kunnen proeven. Misschien vanavond na het eten.
Ben er erg benieuwd naar moet ik zeggen haha. Heb er verhalen over gehoord, maar nog nooit op.quote:
Ooohhhh!!quote:Op zaterdag 29 februari 2020 17:15 schreef anndb het volgende:
[..]
Ben er erg benieuwd naar moet ik zeggen haha. Heb er verhalen over gehoord, maar nog nooit op.
Veel smaakquote:Op zaterdag 29 februari 2020 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker, reblochon vind ik ook zo lekker. Sowieso fan van alpenkazen
Ja, eensquote:Op zaterdag 29 februari 2020 18:50 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yes en je proeft toch iets van de kruiden die koeien op hoogte eten ofzo.
Aan de Franse kant is het net zo lekker maar beter voor je portemonnee 🙂quote:Op zaterdag 29 februari 2020 18:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja, eens
Als ik weer eens in Zwitserland ben, lekker paar stukken van kleine boerderijen meenemen
Ja, eens, maar daar kom ik minder vaakquote:Op zaterdag 29 februari 2020 19:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Aan de Franse kant is het net zo lekker maar beter voor je portemonnee 🙂
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |