abonnement Unibet Coolblue
pi_189436885
Ransijn twitterde op maandag 14-10-2019 om 13:11:04 Zojuist is Thierry Baudet op de trekker gestapt om mee te doen met de protestmars tegen de politieke dwaling van het kabinet https://t.co/4pqz4HYbxV reageer retweet


quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.



De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.



https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.



Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663

  maandag 14 oktober 2019 @ 21:59:42 #2
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436890
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef TwenteFC het volgende:
En dan zelf de spullen direct aan de consument gaan verkopen op straat.
Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Waar hebben we nog bakkers voor... en groentezaken en kaashandels.. kan iedere boer zo even doen..
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:00:02 #3
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189436898
Had ff trekkers van de tractors gemaakt :P Ik zie net dat de TT al die delen al fout is :P
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:01:08 #4
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189436926
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:56 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Uiteindelijk bepaalt de democratische rechtsstaat wat er in dit land gebeurt. Niet een stel demonstranten die proberen de besluitvorming te gijzelen. Daarbij de regering wil geen boerenbedrijven gedwongen sluiten. Dus tegen welk beleid gaan ze eigenlijk tekeer?
Het gaat niet alleen om de voorgenomen sluitingen nu, het gaat on het feit dat ze continue met veranderende regels te maken hebben, soms zelfs met terugwerkende kracht, en dan heb je geïnvesteerd in een nieuwe stal omdat je dan Y koeien op een diervriendelijke manier kunt houden, veranderen ze ondertussen de regels dat je geen Y-aantal koeien mag houdeb, maar het X-aantal dat je 2 jaar geleden had, voor je die stal ging bouwen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:01:29 #5
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189436931
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Aan de andere kant, het werkt wel. Met een bordje in Den Haag staan levert de standaard "Sympathiek, gezellig, bedankt voor jullie input maar daar doen wij niets mee" reactie op.

Met een paar trekkers Arnhem in rijden de maatregelen zijn grotendeels opgeschort. Ik vermoed wel dat ze hier nog op terug gaan komen met een reactie in de richting "Tsjah, wij als Gelderland willen het ook niet maarja, Den haag."

Maar nogmaals ik vind het niet niet goed te praten dat politiepaarden aangetikt worden. Dan kan je beter slimmer actie voeren. Een aantal distributiecentra van bedrijven die onder Ahold vallen blokkeren voor een week oid en kijken wat daar te halen valt. :) En dan zelf de spullen direct aan de consument gaan verkopen op straat.
Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189436955
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hoezo trek je die conclusie?
Omdat daar ook het water aan de lippen staat, en er geen werkbare situatie is. Dan moet er harder gedemonstreerd worden volgens jou toch?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:03:04 #7
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189436964
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
Dit idd, en de opening voor een dialoog ben je kwijt, want nu ben je de categorie "valt niet mee te praten".
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:03:25 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436969
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:02 schreef papert het volgende:

[..]

Omdat daar ook het water aan de lippen staat, en er geen werkbare situatie is. Dan moet er harder gedemonstreerd worden volgens jou toch?
En hoezo trek je deze conclusie dan?
pi_189436973
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:00 schreef Nikonlover het volgende:
Had ff trekkers van de tractors gemaakt :P Ik zie net dat de TT al die delen al fout is :P
Tractor is juist goed, een trekker is een vrachtwagen (trekker oplegger combinatie). ;)

Maar goed, dit zal ook wel op commentaar van @Zolderkamer komen te staan... :P
pi_189436978
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Je skipt de rest van mijn comment. Het argument was niet om zelf marktkoopman te gaan spelen maar om de impact kenbaar te maken aan de massa en om mensen te laten zien waar hun voer vandaan komt.

Hoewel het mij echt niet kan boeien dat ze een deurtje uit het slot hebben gedrukt zorgt dat wel voor mediaandacht die we niet moeten willen. Koren op de molen voor alle linkse rakkers en de massa is makkelijk te beinvloeden.

Het vorige protest ging goed en je hebt de massa mee. Nu worden een aantal incidenten in een dorp als Groningen straks compleet uitvergroot terwijl er acties plaatsvonden door heel Nederland en dan toch heb je straks de massa tegen.

Dat kan gewoon slimmer.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:04:18 #11
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436982
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dit idd, en de opening voor een dialoog ben je kwijt, want nu ben je de categorie "valt niet mee te praten".
Niet meer nee.. Dat is toch steeds geprobeerd en afgewimpeld?
Het is de zoveelste keer dat ze heen moeten..
pi_189436988
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Tractor is juist goed, een trekker is een vrachtwagen (trekker oplegger combinatie). ;)
Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
pi_189437005
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En hoezo trek je deze conclusie dan?
Jij stelt, de boeren moeten harder protesteren, het kan niet anders, we laten ons niet naar de slachtbank leiden.

Maar geldt dat ook voor andere groepen? Zie je liever een meer Franse stakingscultuur?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:06:59 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437028
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Je skipt de rest van mijn comment. Het argument was niet om zelf marktkoopman te gaan spelen maar om de impact kenbaar te maken aan de massa en om mensen te laten zien waar hun voer vandaan komt.

Hoewel het mij echt niet kan boeien dat ze een deurtje uit het slot hebben gedrukt zorgt dat wel voor mediaandacht die we niet moeten willen. Koren op de molen voor alle linkse rakkers en de massa is makkelijk te beinvloeden.

Het vorige protest ging goed en je hebt de massa mee. Nu worden een aantal incidenten in een dorp als Groningen straks compleet uitvergroot terwijl er acties plaatsvonden door heel Nederland en dan toch heb je straks de massa tegen.

Dat kan gewoon slimmer.
Ik ben ook links... _O-
Enne je denkt te makkelijk..

Een paar twitterschreeuwers is geen opinie.. Iedereen die wat dichter bij boeren staat staat nog steeds achter ze..

Ze hebben vanmiddag tot in den treure moeten wachten.. en pas toen kregen ze te horen dat ze niets te horen kregen..
pi_189437067
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
Uiteraard zichzelf de tijd te gunnen om de PR om de maatregelen heen een beetje on point te krijgen. Misschien zelfs al iets wat lijkt op een plan samen te stellen in plaats van schreeuwen dat de helft weg mag nog voordat het uberhaupt concreet is hoe dat dan moet gaan gebeuren.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:08:53 #16
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189437068
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om de voorgenomen sluitingen nu, het gaat on het feit dat ze continue met veranderende regels te maken hebben, soms zelfs met terugwerkende kracht, en dan heb je geïnvesteerd in een nieuwe stal omdat je dan Y koeien op een diervriendelijke manier kunt houden, veranderen ze ondertussen de regels dat je geen Y-aantal koeien mag houdeb, maar het X-aantal dat je 2 jaar geleden had, voor je die stal ging bouwen.
Tja er mag van mij best een groot akkoord komen waarbij aan de ene kant wordt gestuurd op vermindering door vrijwillig uitkopen voor een goede prijs (daar zul je een hele hoop mee winnen) en aan de andere kant op een minder autistisch beleid voor degenen die doorgaan en betere steun. Als ze nou gewoon eens zouden onderhandelen.

Maar vooralsnog eisen ze dat milieuregels maar weg moeten en ze geld moeten krijgen voor hun eigen propaganda. En zo niet dan worden intimidaties ingezet. Dan ga je bij de regering niet veel bereiken.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:09:22 #17
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189437077
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef MadJackthePirate het volgende:

Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
Trekkertrek is dan ook een verkeerde benaming...

Vraag bij het theorie examen C rijbewijs:

Foto van een snelweg met daarnaast het volgende bord zichtbaar:


U rijdt hier met uw trekker, mag dat?

Nee gvd tuurlijk niet... Jawel u rijdt in een trekker niet in een tractor....

Gvd... -O-
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:10:08 #18
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437093
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:05 schreef papert het volgende:

[..]

Jij stelt, de boeren moeten harder protesteren, het kan niet anders, we laten ons niet naar de slachtbank leiden.

Maar geldt dat ook voor andere groepen? Zie je liever een meer Franse stakingscultuur?
Hee leuk.. het kan dus toch... vragen stellen...

Nee het punt is dat deze specifieke groep al heel lang achter de overheid aanrent en het nu steeds beter duidelijk is dat de overheid op basis van compleet verkeerde informatie beslissingen neemt..

Beslissingen moet je niet nemen op basis van emoties... Ja als je een ferrari koopt ofzo.. maar niet met regelgeving die je steeds aanpast

Andere groepen worden veel minder hard en minder vaak getroffen..
pi_189437149
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Trekkertrek is dan ook een verkeerde benaming...

Vraag bij het theorie examen C rijbewijs:

Foto van een snelweg met daarnaast het volgende bord zichtbaar:
[ afbeelding ]

U rijdt hier met uw trekker, mag dat?

Nee gvd tuurlijk niet... Jawel u rijdt in een trekker niet in een tractor....

Gvd... -O-
Typisch ja _O- Grappige was, toen ik stage liep bij DAF hadden we intern de benaming tractor in gebruik voor bepaalde type-configuraties zelfs :') Wat een taal toch dat Nederlands.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:12:11 #20
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189437150
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
astu..

Tot nooit .......
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:13:28 #21
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437180
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:13:46 #22
3542 Gia
User under construction
pi_189437186
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:59 schreef Zolderkamer het volgende:


Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Waar hebben we nog bakkers voor... en groentezaken en kaashandels.. kan iedere boer zo even doen..
Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
pi_189437203
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Zolderkamer het volgende:
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
Vrachtwagens met een pto worden ook geen tractoren genoemd per se.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:16:47 #24
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437239
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Zolderkamer het volgende:
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
Het woord tractor (afgeleid van het Latijnse trahere, dat "trekken" betekent) is een algemene omschrijving voor een voertuig dat een passief voorwerp dat geen eigen aandrijving heeft, kan trekken, duwen of slepen.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189437254
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
Ik weet niet eens of dat wel mag. Nederland kennende heb je daar meerdere keurmerken en dergelijke ongein voor nodig. :P Niet dat ik dat per se gek vind
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:18:46 #26
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437284
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.
Je bedrijf moet daar echt geschikt voor zijn.. Dat kan lang niet overal..
Enne hier zitten zoveel boeren dat het niet gaat werken ben ik bang..

Daarbij zijn lang niet alle producten geschikt.. Wat moet ik nou met 20 ton fabrieksaardappelen voor zetmeelwinning?
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:19:15 #27
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437305
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:16 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Het woord tractor (afgeleid van het Latijnse trahere, dat "trekken" betekent) is een algemene omschrijving voor een voertuig dat een passief voorwerp dat geen eigen aandrijving heeft, kan trekken, duwen of slepen.
dit is nog minder interessant dan de hooi/stro discussie
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:20:07 #28
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437331
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:19 schreef Oscar. het volgende:

[..]

dit is nog minder interessant dan de hooi/stro discussie
Zijn jullie al daar uit dan?
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189437351
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:10 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hee leuk.. het kan dus toch... vragen stellen...

Nee het punt is dat deze specifieke groep al heel lang achter de overheid aanrent en het nu steeds beter duidelijk is dat de overheid op basis van compleet verkeerde informatie beslissingen neemt..

Beslissingen moet je niet nemen op basis van emoties... Ja als je een ferrari koopt ofzo.. maar niet met regelgeving die je steeds aanpast
Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:21:20 #30
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:22:08 #31
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437381
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:21 schreef AchJa het volgende:

[..]

Misschien moeten we het over hoofdletters en punten hebben dan...
of over woordvolgorde/zinsopbouw
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:22:57 #32
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437397

:D
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189437401
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
80 procent van wat er boeren produceren is voor de export. Ik koop zelf ook regelmatig bij de boeren zelf producten, maar dat gaat de problemen in de sector niet oplossen.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:23:33 #34
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437414
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:20 schreef papert het volgende:

[..]

Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
Nee je trekt steeds conclusies en daar zet je een vraagteken bij...

Als je me vraagt of er iets moet veranderen in de wereld of in NL zeg ik volmondig JA..
Maar dat is meer in de beweging van geld verdelen.. en basisinkomen etc..
Niet voor dit topic.. dit gaat over boeren alleen..
Volgens mij ben ik deels communist.. _O-
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:04 #35
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189437447
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:56 schreef Hexagon het volgende:

Uiteindelijk bepaalt de democratische rechtsstaat wat er in dit land gebeurt. Niet een stel demonstranten die proberen de besluitvorming te gijzelen.

Daarbij de regering wil geen boerenbedrijven gedwongen sluiten. Dus tegen welk beleid gaan ze eigenlijk tekeer?
Demonstratierecht is een onderdeel van onze democratie, een andere manier om je stem te laten horen dan de stembus, evenals de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Ik keur vernielingen niet goed, maar anderzijds worden boeren al jaren aan het lijntje gehouden en zien ze hun bedrijfsvoering ook de vernieling in geholpen worden. Als je op een punt beland bent dat je niets meer te verliezen hebt dan zie je een gratis dak boven je hoofd ook niet meer als straf.

Dit zijn geen werkschuwe uitvreters die elke dag niets te verliezen hebben en daarom zowat dagelijks demonstreren. Het feit dat het zo massaal is en ook nog eens vele uren vrij weten te maken die door anderen opgevangen moet worden zegt mij heel veel over de urgentie. Dus ik snap de emoties wel, in tegenstelling tot anderen die het boerenleven alleen van buitenaf zien.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:31 #36
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:50 #37
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437467
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Na een interpunctie hoort een spatie...
zinnen eindig je niet met drie puntjes
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189437478
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:20 schreef papert het volgende:

[..]

Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
De druk die er op zit is wellicht wel wat heftiger natuurlijk dan een gemiddeld leraren protest. Demonstreren voor een loonsverhoging van een paar procent met een eenmalige fooi of een bedrijf waar je 40 jaar 7 dagen in de week voor hebt gewerkt. Net als misschien al wel een aantal generaties voor jou.

Persoonlijk vind ik die vergelijking niet helemaal opgaan.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:26:20 #39
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437486
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef Oscar. het volgende:

[..]

zinnen eindig je niet met drie puntjes
:D
Echt wel...
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:26:58 #40
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437503
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:22 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
:D
_O- ^O^
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:11 #41
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437508
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:D
Echt wel...
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:18 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je bedrijf moet daar echt geschikt voor zijn.. Dat kan lang niet overal..
Enne hier zitten zoveel boeren dat het niet gaat werken ben ik bang..

Daarbij zijn lang niet alle producten geschikt.. Wat moet ik nou met 20 ton fabrieksaardappelen voor zetmeelwinning?
het enige wat ik mis zijn twee vraagtekens :(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:17 #42
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437514
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef Oscar. het volgende:

[..]

zinnen eindig je niet met drie puntjes
Jij eindigt je zin niet met een punt en begint de zin niet met een hoofdletter :')
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:22 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:28:21 #44
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189437541
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Jij eindigt je zin niet met een punt en begint de zin niet met een hoofdletter :')
Mag een smiley ook aan het einde van een zin?
Tot nooit .......
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:28:22 #45
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437542
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef Oscar. het volgende:

[..]

[..]

het enige wat ik mis zijn twee vraagtekens :(
??
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:11 #46
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437559
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:28 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Mag een smiley ook aan het einde van een zin?
Ja :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:24 #47
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:32 #48
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437565
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Beletselteken...
is geen zin, dus geen hoofdletter
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:50 #49
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437573
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:29 schreef Oscar. het volgende:

[..]

is geen zin, dus geen hoofdletter
Het heeft geen zin.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:30:19 #50
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437580
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zo, zijn we weer back on track? :D
redelijk _O_
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189437581
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:23 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee je trekt steeds conclusies en daar zet je een vraagteken bij...

Als je me vraagt of er iets moet veranderen in de wereld of in NL zeg ik volmondig JA..
Maar dat is meer in de beweging van geld verdelen.. en basisinkomen etc..
Niet voor dit topic.. dit gaat over boeren alleen..
Volgens mij ben ik deels communist.. _O-
Nee, ik zet de feiten op een rij, en stel een vraag omdat ik de kwestie van verschillende kanten wil kunnen bekijken.

In dit geval gaat het mij om de kwestie in welke gevallen demonstraties die tegen de wet ingaan geoorloofd zijn, en ik welke gevallen niet. Zelf heb ik daar nog geen mening over. Jij leek dat in dit geval gerechtvaardigd te vinden, ik vroeg mij af waarom.
Uit jou antwoord kon ik opmaken dat dat komt omdat de overheid zijn beslissingen neemt op basis van verkeerde informatie, omdat vreedzame protesten weinig effect hebben, en omdat er geen werkbare situatie meer is. Klopt dat?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:30:21 #52
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437583
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:28 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Mag een smiley ook aan het einde van een zin?
Zelfs in het midden :9 van e
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:30:57 #53
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189437599
quote:
3s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Demonstratierecht is een onderdeel van onze democratie, een andere manier om je stem te laten horen dan de stembus, evenals de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Ik keur vernielingen niet goed, maar anderzijds worden boeren al jaren aan het lijntje gehouden en zien ze hun bedrijfsvoering ook de vernieling in geholpen worden. Als je op een punt beland bent dat je niets meer te verliezen hebt dan zie je een gratis dak boven je hoofd ook niet meer als straf.

Dit zijn geen werkschuwe uitvreters die elke dag niets te verliezen hebben en daarom zowat dagelijks demonstreren. Het feit dat het zo massaal is en ook nog eens vele uren vrij weten te maken die door anderen opgevangen moet worden zegt mij heel veel over de urgentie. Dus ik snap de emoties wel, in tegenstelling tot anderen die het boerenleven alleen van buitenaf zien.
Ja maar er is een verschil tussen demonstreren en het bestuur gijzelen met intimidatie

En het probleem met de boeren is dat hun sector gewoon veel te groot is geworden en dat daardoor de natuur naar de gallemiezen gaat. Maar gezien er veel boeren zijn die voor een goed bedrag wel willen stoppen kan dat prima worden opgelost. Maar met deze houding valt er natuurlijk geen enkel akkoord te maken.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:31:05 #54
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437601
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:32:13 #55
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437616
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:30 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja maar er is een verschil tussen demonstreren en het bestuur gijzelen met intimidatie

En het probleem met de boeren is dat hun sector gewoon veel te groot is geworden en dat daardoor de natuur naar de gallemiezen gaat. Maar gezien er veel boeren zijn die voor een goed bedrag wel willen stoppen kan dat prima worden opgelost. Maar met deze houding valt er natuurlijk geen enkel akkoord te maken.
Gijzelen ook echt :')

Het is beter dat ze 1 dagje een punt maken bij de bestuurders dan wekenlang overal en nergens het verkeer lamleggen en onschuldige mensen het leven zuur maken.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189437701
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:32 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Gijzelen ook echt :')

Het is beter dat ze 1 dagje een punt maken bij de bestuurders dan wekenlang overal en nergens het verkeer lamleggen en onschuldige mensen het leven zuur maken.
Dat wel ja. Dan mogen ze echt opflikkeren. Ik probeer ook maar een karig zakcentje te verdienen.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:35:46 #57
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437702
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:30 schreef papert het volgende:
In dit geval gaat het mij om de kwestie in welke gevallen demonstraties die tegen de wet ingaan geoorloofd zijn, en ik welke gevallen niet. Zelf heb ik daar nog geen mening over. Jij leek dat in dit geval gerechtvaardigd te vinden, ik vroeg mij af waarom.
Uit jou antwoord kon ik opmaken dat dat komt omdat de overheid zijn beslissingen neemt op basis van verkeerde informatie, omdat vreedzame protesten weinig effect hebben, en omdat er geen werkbare situatie meer is. Klopt dat?
Er gaat vooralsnog heel weinig tegen de wet in.. Vrijwel alles gaat in overleg en onder begeleiding van politie.. Wat ook erg goed verloopt..

En hier en daar valt een steekje van beide kanten..
Dit word alleen veel massaler opgepakt.. En als het niet op een normale manier kan dan mag het best wat steviger..

Maar vooral het aanhouden is belangrijk.. Niet zwichten en steeds weer opnieuw..
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 22:36:25 #58
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189437717
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:35 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat wel ja. Dan mogen ze echt opflikkeren. Ik probeer ook maar een karig zakcentje te verdienen.
Maar dat doet ER dus.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:36:29 #59
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437719
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:30 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja maar er is een verschil tussen demonstreren en het bestuur gijzelen met intimidatie

En het probleem met de boeren is dat hun sector gewoon veel te groot is geworden en dat daardoor de natuur naar de gallemiezen gaat. Maar gezien er veel boeren zijn die voor een goed bedrag wel willen stoppen kan dat prima worden opgelost. Maar met deze houding valt er natuurlijk geen enkel akkoord te maken.
Gijzelen? waar dan? :D

En nee deze houding komt toch echt van de politiek.. boeren hebben heel lang gevraagd en nul gekregen...
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:37:39 #60
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189437760
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:30 schreef Hexagon het volgende:

Ja maar er is een verschil tussen demonstreren en het bestuur gijzelen met intimidatie
Wat is staken dan?

quote:
En het probleem met de boeren is dat hun sector gewoon veel te groot is geworden en dat daardoor de natuur naar de gallemiezen gaat. Maar gezien er veel boeren zijn die voor een goed bedrag wel willen stoppen kan dat prima worden opgelost. Maar met deze houding valt er natuurlijk geen enkel akkoord te maken.
Er gaat geen natuur naar de gallemiezen. De overheid zit gewoon op grond te azen zodat er gebouwd kan worden.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:39:57 #61
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189437814
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:30 schreef Hexagon het volgende:

Ja maar er is een verschil tussen demonstreren en het bestuur gijzelen met intimidatie

En het probleem met de boeren is dat hun sector gewoon veel te groot is geworden en dat daardoor de natuur naar de gallemiezen gaat. Maar gezien er veel boeren zijn die voor een goed bedrag wel willen stoppen kan dat prima worden opgelost. Maar met deze houding valt er natuurlijk geen enkel akkoord te maken.
Het huidige beleid is echt niet meer uit te leggen, want de wispelturigheid van de overheid is niet iets van vandaag of gisteren. In 2015 werd het melkquotum afgeschaft, dus gingen boeren voor vele tonnen aan leningen aan om door schaalvergroting het hoofd boven water te houden. En 4 jaar later moet de veestapel maar even 50% krimpen? Wat denk je zelf? Dat ga je echt niet uitkopen met een half miljard. Plak er gerust maar een nulletje bij. Geld dat door de burger, dus uiteindelijk ook de boer, betaald moet worden. Dergelijke uitgaven zijn ook nadelig voor onze welvaart waardoor ze nóg eens geraakt worden. Dit gaat niet alleen de boeren aan, maar ook de rest van het land. De meesten lijken dit niet door te hebben.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189437902
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:37 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat is staken dan?
[..]

Er gaat geen natuur naar de gallemiezen. De overheid zit gewoon op grond te azen zodat er gebouwd kan worden.
Zou wel makkelijker zijn als ze dat besluit niet 3x vooruitgeschoven hadden dan he. Dan hadden ze het 15 jaar geleden al vol kunnen bouwen. Ik geloof niet dat ze daarop zitten te azen, met uitzondering van woningen, wat natuurlijk prioriteit zou moeten krijgen. Het woningtekort groeit nog steeds, terwijl de boeren 80% van hun zooi exporteren. Een woning is net zo goed een eerste levensbehoefte.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:45:47 #63
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437952
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:43 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Zou wel makkelijker zijn als ze dat besluit niet 3x vooruitgeschoven hadden dan he. Dan hadden ze het 15 jaar geleden al vol kunnen bouwen. Ik geloof niet dat ze daarop zitten te azen, met uitzondering van woningen, wat natuurlijk prioriteit zou moeten krijgen. Het woningtekort groeit nog steeds, terwijl de boeren 80% van hun zooi exporteren. Een woning is net zo goed een eerste levensbehoefte.
Genoeg kantoorruimte en bovenwoningen die al 20 jaar leegstaan.. In heel het centrum van Amsterdam is er geen winkel waar boven gewoond word.. staat allemaal leeg...
en dat is alleen nog maar Amsterdam.. andere steden netzo..
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:46:23 #64
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189437960
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:37 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat is staken dan?
Dat doe je tegen een werkgever die een hele andere machtspositie heeft. Bovendien kunnen stakingen ook verboden worden.

quote:
Er gaat geen natuur naar de gallemiezen. De overheid zit gewoon op grond te azen zodat er gebouwd kan worden.
Dat zijn echt leugens
https://www.nu.nl/weekend(...)tfoodrestaurant.html
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:47:09 #65
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437973
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:46 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat doe je tegen een werkgever die een hele andere machtspositie heeft. Bovendien kunnen stakingen ook verboden worden.
[..]

Dat zijn echt leugens
https://www.nu.nl/weekend(...)tfoodrestaurant.html
Ooit van een noodverordening gehoord?
pi_189437980
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:43 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Zou wel makkelijker zijn als ze dat besluit niet 3x vooruitgeschoven hadden dan he. Dan hadden ze het 15 jaar geleden al vol kunnen bouwen. Ik geloof niet dat ze daarop zitten te azen, met uitzondering van woningen, wat natuurlijk prioriteit zou moeten krijgen. Het woningtekort groeit nog steeds, terwijl de boeren 80% van hun zooi exporteren. Een woning is net zo goed een eerste levensbehoefte.
Het stikstofbeleid heeft ook effect op bouwprojecten, dus een hele verstandige strategie zou het niet zijn.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:48:04 #67
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189437985
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:43 schreef MadJackthePirate het volgende:
Het woningtekort groeit nog steeds, terwijl de boeren 80% van hun zooi exporteren.
Nogmaals, wat ik eerder in deze reeks schreef:
quote:
3s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 15:41 schreef ACT-F het volgende:
1. Schiphol (klein deel van de passagiers heeft een Nederlandse bestemming)
2. Rotterdamse haven (klein deel is voor de Nederlandse markt)
3. Botlek gebied (7x raffinagecapaciteit, dus 14% voor de Nederlandse markt)

Hoe kun je tegen de boeren zeggen dat ze moeten krimpen omdat een groot deel van hun productie voor de export is? Dan moet dat voor alle sectoren gelden.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:50:37 #68
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438028
Ik zou wel graag een fittie zien tussen gekke klimaatbetogers en boze boeren. Lijkt me interessant entertainment
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:50:54 #69
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189438036
ADnl twitterde op maandag 14-10-2019 om 22:35:07 De politie onderzoekt het geruchtmakende incident in #Groningen en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten https://t.co/sLCDjOzVOH reageer retweet
Mooi zo.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189438037
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:48 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Nogmaals, wat ik eerder in deze reeks schreef:
[..]

Zijn allen belangrijk voor de economie dan de veeteelt. En bovendien heeft Schiphol nauwelijks effect op het stikstof.
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:47 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het stikstofbeleid heeft ook effect op bouwprojecten, dus een hele verstandige strategie zou het niet zijn.
In veel mindere mate dan de veeteelt.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:50:58 #71
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189438039
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:39 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Het huidige beleid is echt niet meer uit te leggen, want de wispelturigheid van de overheid is niet iets van vandaag of gisteren. In 2015 werd het melkquotum afgeschaft, dus gingen boeren voor vele tonnen aan leningen aan om door schaalvergroting het hoofd boven water te houden. En 4 jaar later moet de veestapel maar even 50% krimpen? Wat denk je zelf? Dat ga je echt niet uitkopen met een half miljard. Plak er gerust maar een nulletje bij. Geld dat door de burger, dus uiteindelijk ook de boer, betaald moet worden. Dergelijke uitgaven zijn ook nadelig voor onze welvaart waardoor ze nóg eens geraakt worden. Dit gaat niet alleen de boeren aan, maar ook de rest van het land. De meesten lijken dit niet door te hebben.
Al kost het een paar miljard. Beter even een uitgave doen dan onze natuur volledig de vernieling in helpen.
pi_189438053
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:50 schreef Lothiriel het volgende:
Ik zou wel graag een fittie zien tussen gekke klimaatbetogers en boze boeren. Lijkt me interessant entertainment
Ik niet, die klimaatgekkies worden meteen afgedroogd. Ik zou het eerlijker vinden als het tussen boeren en fabrieksarbeiders zou gaan.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:52:35 #73
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438068
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Al kost het een paar miljard. Beter even een uitgave doen dan onze natuur volledig de vernieling in helpen.
Beter de bevolkingsgroei afremmen en uiteindelijk stoppen, dan hoef je niet constant huizen bij te bouwen. Hoef je ook geen voedselproductie te staken (minder sympathie voor overbodige veeteelt) om zowel huizen bij te bouwen als "natuur" te redden.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:52:45 #74
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_189438074
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:51 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik niet, die klimaatgekkies worden meteen afgedroogd. Ik zou het eerlijker vinden als het tussen boeren en fabrieksarbeiders zou gaan.
De boeren dreigden ook de Rotterdamse haven plat te leggen. Havenarbeiders tegen boeren is hard tegen hard.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:53:34 #75
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189438093
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:46 schreef Hexagon het volgende:

Dat doe je tegen een werkgever die een hele andere machtspositie heeft. Bovendien kunnen stakingen ook verboden worden.
En als ambtenaar? Staken en demonstreren is gewoon een basisrecht.

quote:
Als je gras en bos niet als natuur ziet dan houdt het idd op. Ik zie liever gras en bos dan een heide met al die armetierige planten.
pi_189438110
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:52 schreef Smegma. het volgende:

[..]

De boeren dreigden ook de Rotterdamse haven plat te leggen. Havenarbeiders tegen boeren is hard tegen hard.
Bijvoorbeeld.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:54:21 #77
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438117
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:51 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik niet, die klimaatgekkies worden meteen afgedroogd. Ik zou het eerlijker vinden als het tussen boeren en fabrieksarbeiders zou gaan.
Tsja dat zou ipv blauwe plekken eerder tot zwaargewonden kunnen leiden. Misschien gaat dat toch een tikkeltje te ver.

Maar goed, ik moet zeggen dat ik moest lachen toen een paar maanden geleden die stal bezet werd door klimaatgekkies en de boeren uit de omgeving vervolgens de auto's van de actievoerders de sloot in gooide _O-

Ik heb niet altijd sympathie voor standpunten van boeren maar als er plotseling allerlei nieuwe regeltjes ingevoerd worden op basis van vreemde assumpties zoals dat hele stikstof verhaal dan frons ik toch eens.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:54:25 #78
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189438120
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:51 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik niet, die klimaatgekkies worden meteen afgedroogd. Ik zou het eerlijker vinden als het tussen boeren en fabrieksarbeiders zou gaan.
Of boeren tegen bouwvakkers
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:55:12 #79
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438140
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:50 schreef Caland het volgende:
ADnl twitterde op maandag 14-10-2019 om 22:35:07 De politie onderzoekt het geruchtmakende incident in #Groningen en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten https://t.co/sLCDjOzVOH reageer retweet
Mooi zo.
En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:55:28 #80
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189438147
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:48 schreef ACT-F het volgende:

Nogmaals, wat ik eerder in deze reeks schreef:
Daarbij, in de top 10 van meest lucratieve exportproducten van Nederland zijn er vijf die op conto van de boeren zijn te schrijven.
pi_189438148
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:50 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Zijn allen belangrijk voor de economie dan de veeteelt. En bovendien heeft Schiphol nauwelijks effect op het stikstof.
[..]

In veel mindere mate dan de veeteelt.
Ik heb het over het effect van het beleid op de activiteiten. Als in er worden bouwprojecten tegengehouden omwille van stikstof.

Het was in eerste instantie ook helemaal niet de overheid die een probleem had met stikstof. Men dacht er vrij handig onderuit te komen, maar daar was de Raad van state het niet mee eens.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_189438159
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
Wie niet luisteren wil moet maar voelen
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:56:35 #83
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438173
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Wie niet luisteren wil moet maar voelen
En dat gaat met een botte vuist vanuit het niets op een oudje ja? :')
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:56:39 #84
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189438174
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
Vind dat eigenlijk nog wel meevallen als je ergens inbreekt. In andere landen was het niet bij een tikje gebleven.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189438181
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik heb het over het effect van het beleid op de activiteiten. Als in er worden bouwprojecten tegengehouden omwille van stikstof.

Het was in eerste instantie ook helemaal niet de overheid die een probleem had met stikstof. Men dacht er vrij handig onderuit te komen, maar daar was de Raad van state het niet mee eens.
Klopt, van mij zou het ook niet hoeven boeien. Maar het is nu eenmaal zo, paar oude boertjes warm saneren en door met het leven. Maar die achterlijke types menen weer dat er een pogrom plaats vindt dus chaos.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:57:24 #86
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438190
Stikstof is nog steeds 78 procent van onze atmosfeer. Iets in mij zegt dat de hele heisa over het halveren van stikstof productie door veeteelt nogal overtrokken is.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_189438194
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dat gaat met een botte vuist vanuit het niets op een oudje ja? :')
Ouderen hoeven zich niet aan de wet te houden?
pi_189438196
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
Wat deed die boer in het provinciehuis en hoe was hij daar binnengekomen?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:57:38 #89
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438200
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:56 schreef Caland het volgende:

[..]

Vind dat eigenlijk nog wel meevallen als je ergens inbreekt. In andere landen was het niet bij een tikje gebleven.
Ja daar hadden ze een rpg genomen.. of bedoelde je een ander land?
pi_189438207
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:57 schreef Lothiriel het volgende:
Stikstof is nog steeds 78 procent van onze atmosfeer. Iets in mij zegt dat de hele heisa over het halveren van stikstof productie door veeteelt nogal overtrokken is.
Dat zeggen wel meer mensen met een gebrek aan scheikundige kennis inderdaad.
pi_189438210
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:56 schreef Caland het volgende:

[..]

Vind dat eigenlijk nog wel meevallen als je ergens inbreekt. In andere landen was het niet bij een tikje gebleven.
inbreekt? het is een openbaar gebouw.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:59:24 #92
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438234
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:57 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Wat deed die boer in het provinciehuis en hoe was hij daar binnengekomen?
Verhaal halen nadat ze acht keer te horen kregen dat er na vijf minuten iemand met nieuws naar buiten zou komen...

Ze hebben de deur open geduwd.. Die dus nog totaal intact was zoals je ziet op de beelden..
pi_189438243
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:57 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat zeggen wel meer mensen met een gebrek aan scheikundige kennis inderdaad.
De hele ophef komt ook door mensen die het nog steeds stikstof noemen, ipv stikstofverbindingen. Dat komt zo dom over, en als je dan vraagt wat de schadelijke gevolgens zijn komt men niet verder dan: ja, maar milieu. en oh ja, klimaat.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:59:52 #94
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189438253
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:58 schreef Bensel het volgende:

[..]

inbreekt? het is een openbaar gebouw.
Dus die trekker forceerde de deur terwijl de deurklink gewoon gebruikt kon worden?

Ik wist wel dat die boeren het wiel niet hebben uitgevonden maar dit?
VBL SC influencer
Left, right, behind
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:00:04 #95
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189438258
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:50 schreef MadJackthePirate het volgende:
Zijn allen belangrijk voor de economie dan de veeteelt.
Ik neem aan dat dit een typo is en belangrijker bedoelt? Ik denk dat je dat behoorlijk onderschat in zowel in het gegeven dat wij de 2e exporteur in de wereld zijn en het feit dat onze agrarische kennis met kop en schouders boven de rest van de wereld uitsteekt.
quote:
En bovendien heeft Schiphol nauwelijks effect op het stikstof.
8)7
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189438267
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:59 schreef Caland het volgende:

[..]

Dus die trekker forceerde de deur terwijl de deurklink gewoon gebruikt kon worden?

Ik wist wel dat die boeren het wiel niet hebben uitgevonden maar dit?
dat heet dramatiek ;)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_189438268
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:59 schreef Bensel het volgende:

[..]

De hele ophef komt ook door mensen die het nog steeds stikstof noemen, ipv stikstofverbindingen. Dat komt zo dom over, en als je dan vraagt wat de schadelijke gevolgens zijn komt men niet verder dan: ja, maar milieu. en oh ja, klimaat.
Het gaat om ammonium en ammoniak inderdaad.
pi_189438279
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Verhaal halen nadat ze acht keer te horen kregen dat er na vijf minuten iemand met nieuws naar buiten zou komen...

Ze hebben de deur open geduwd.. Die dus nog totaal intact was zoals je ziet op de beelden..
Dus ze gingen ongevraagd ergens naar binnen en zijn met een paar tikjes weggekomen? Nou nou, #ophef.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:01:42 #99
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438292
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:01 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus ze gingen ongevraagd ergens naar binnen en zijn met een paar tikjes weggekomen? Nou nou, #ophef.
Niets ongevraagd.. ze vragen al heel lang...
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:01:58 #100
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438301
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:57 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat zeggen wel meer mensen met een gebrek aan scheikundige kennis inderdaad.
Oke fijn dat jij een volleerde chemicus bent dan ^O^

Ik geef toe dat ik er weinig van afweet, maar voor zover ik kan zien leidt stikstofoverschot slechts tot sneller groeien van (ongewenst) onkruid zoals bramen en brandnetels die dan kwetsbare planten kunnen verdringen. Dat is niet goed maar lijkt me bedwingbaar door goed natuurbeheer. De kwaliteit van onze lucht gaat er alvast niet op achteruit door stikstof, dat is BS. Ik denk dat je meer dan een paar miljoen koeien en varkens nodig hebt om het gehalte stikstof drastisch te doen toenemen.

Lijkt me nogal overtrokken om dan maar plotseling te zeggen dat boeren de helft van hun veestapel moeten opgeven. Een paar jaar geleden was er altijd slechts sprake van CO2 of methaan, nu is blijkbaar stikstof het nieuwe stokpaardje.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_189438313
quote:
5s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:00 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik neem aan dat dit een typo is en belangrijker bedoelt? Ik denk dat je dat behoorlijk onderschat in zowel in het gegeven dat wij de 2e exporteur in de wereld zijn en het feit dat onze agrarische kennis met kop en schouders boven de rest van de wereld uitsteekt.
[..]

8)7
Ik kan ook de beste zijn in de wereld met door een hoepel springen, maar zal er nooit miljarden mee verdienen. Landbouw is maar een klein deel van het BNP/BBP.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:03:05 #102
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438334
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:00 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Het gaat om ammonium en ammoniak inderdaad.
Wauw, stikstof en ammoniak zijn totaal niet hetzelfde. Zijn de media en klimaatactivisten oerdom dan?
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_189438336
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:01 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Niets ongevraagd.. ze vragen al heel lang...
Je snapt dus niet wat ongevraagd betekent...
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:03:57 #104
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438366
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:02 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik kan ook de beste zijn in de wereld met door een hoepel springen, maar zal er nooit miljarden mee verdienen. Landbouw is maar een klein deel van het BNP/BBP.
Landbouw is ook slechts een deel van de boerenbranche..

En als je alles meetelt wat van boeren leeft kom je op hele andere cijfertjes...
pi_189438407
quote:
11s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:03 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

Wauw, stikstof en ammoniak zijn totaal niet hetzelfde. Zijn de media en klimaatactivisten oerdom dan?
Bij de afbraak van ammoniak komt stikstof vrij. Vandaar :)

2NH3 —> N2 + 3H2

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2019 23:07:08 ]
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:05:41 #106
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438420
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:03 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Je snapt dus niet wat ongevraagd betekent...
Je begrijpt niet dat ongevraagd bezoek ook bezoek is?

Ik krijg ook wel eens vrienden spontaan op de koffie.. geheel ongevraagd..
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:05:48 #107
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189438424
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Landbouw is ook slechts een deel van de boerenbranche..

En als je alles meetelt wat van boeren leeft kom je op hele andere cijfertjes...
Sowieso ben ik van mening dat landbouw ten allen tijde beschermd moet worden. Nu kunnen we alles wel uit het buitenland halen, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Zelfvoorzienende landbouw is belangrijk.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_189438434
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Landbouw is ook slechts een deel van de boerenbranche..

En als je alles meetelt wat van boeren leeft kom je op hele andere cijfertjes...
Onzin, het gaat hier alleen om een deel van de veeteelt. Dat is vooral bedoeld voor de export en heeft nauwelijks effect op het BNP verder.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:06:31 #109
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189438446
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
Uitlokken. Doen ze bij 'hooligans' ook. Schreeuwen om niks, bedreigende houding aan nemen, schijnbeweging maken en dan uithalen op de zwakkere zodat je niks terug kan verwachten, maar wel de groep overstuur hebt. Daarna een paar stappen naar voren en flink uithalen.

Laf. Maar een uit het boekje.
Dus beleid.

Mooi dat die agent ook met z'n bek op beeld staat. Mag een paar weken op non actief.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_189438458
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:05 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Bij de afbraak van ammoniak komt stikstof vrij. Vandaar :)
Wat voor stikstof dan?
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:06:55 #111
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189438460
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:02 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik kan ook de beste zijn in de wereld met door een hoepel springen, maar zal er nooit miljarden mee verdienen. Landbouw is maar een klein deel van het BNP/BBP.
De boeren springen ook door het hoepeltje van de overheid, maar zij halen die omzet wel.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189438463
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:05 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je begrijpt niet dat ongevraagd bezoek ook bezoek is?

Ik krijg ook wel eens vrienden spontaan op de koffie.. geheel ongevraagd..
En als jij je daar gedraagt als een hooligan dan moet je vervolgens niet gaan huilen wanneer je als een hooligan wordt behandeld.
Actie, reactie.
pi_189438477
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:06 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De boeren springen ook door het hoepeltje van de overheid, maar zij halen die omzet wel.
Zij krijgen dan ook miljoenen subsidie.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:07:41 #114
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438484
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:06 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Onzin, het gaat hier alleen om een deel van de veeteelt. Dat is vooral bedoeld voor de export en heeft nauwelijks effect op het BNP verder.
Lol... Ja want een akkerbouwer hoeft geen mest he?
Die kan met kunstmest (uitstootverdubbelaar) wel werken zeker..

Of dacht je dat water en zon genoeg waren?
pi_189438487
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:06 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Wat voor stikstof dan?
2NH3 —> N2 + 3H2

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2019 23:08:06 ]
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 23:08:20 #116
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189438495
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En dit?

r0eland twitterde op maandag 14-10-2019 om 19:47:14 Op 35seconden geeft politieagent oudere boer van #boerenprotest uit het niets vuistslag in het gezicht in hal provinciehuis Groningen waarna de situatie escaleert https://t.co/9h3dwgHIcR reageer retweet
tikkie, moet kunnen
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:08:32 #117
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438500
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:07 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

En als jij je daar gedraagt als een hooligan dan moet je vervolgens niet gaan huilen wanneer je als een hooligan wordt behandeld.
Actie, reactie.
Oh wat deed die man dan precies? Een klap op zn muil uit het niets omdat?
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:09:21 #118
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189438530
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:07 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Zij krijgen dan ook miljoenen subsidie.
Heel Nederland krijgt dat: huursubsidie, HRA, zorgtoeslag, onderwijs, zorg, ov, windmolens, etc..etc. Allemaal afschaffen?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189438557
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:07 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

2NH3 —> N2 + 3H2
Edit: Excuus, ik meende op de andere opmerking te reageren. De jouwe was inderdaad correct.
pi_189438588
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:09 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Heel Nederland krijgt dat: huursubsidie, HRA, zorgtoeslag, onderwijs, zorg, ov, windmolens, etc..etc. Allemaal afschaffen?
Je wil burgers gelijk stellen aan bedrijven?
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:12:24 #121
37248 BertV
Handgemaakt
pi_189438605
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:02 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Landbouw is maar een klein deel van het BNP/BBP.
Dat lijkt mij ook de reden dat de overheid het boerenbestand wil halveren.
Geeft weer ruimte voor andere, meer lucratieve activiteiten.

Het milieu en onze zogenaamde nobele maatregelen...
Maar vlak de burger niet uit. Als er subsidie zat op het rijden op eekhoorntjesbloed was het nog een succes geweest bij dezelfde voormalige audi-rijders.

bertv, negatieve zak hooi.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:13:04 #122
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189438628
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:11 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Je wil burgers gelijk stellen aan bedrijven?
Moet ik de lijst aanvullen met belastingvoordelen voor (grote) bedrijven of snap je het zo wel?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 14 oktober 2019 @ 23:13:10 #123
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189438631
Ik ga slapen lieve mensen :) was weer een mooie actiedag! Woensdag gaan we er weer voor d *O*
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189438643
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:08 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Oh wat deed die man dan precies? Een klap op zn muil uit het niets omdat?
Met geweld een gebouw binnendringen is niet "uit het niets".
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:14:01 #125
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438654
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:13 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Met geweld een gebouw binnendringen is niet "uit het niets".
Welk geweld?
pi_189438670
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:10 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Edit: Excuus, ik meende op de andere opmerking te reageren. De jouwe was inderdaad correct.
NP :)
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:14:48 #127
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189438673
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:13 schreef Nikonlover het volgende:
Ik ga slapen lieve mensen :) was weer een mooie actiedag! Woensdag gaan we er weer voor d *O*
Ik ook uit hier... :W :Y)
pi_189438678
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:13 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Moet ik de lijst aanvullen met belastingvoordelen voor (grote) bedrijven of snap je het zo wel?
Dus jij bent eenduidig voor elk belastingvoordeel/subsidie voor wie dan ook, of is dat een afweging per segment? Want dat lijkt me wel essentieel voordat ik hierop in ga.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:18:05 #129
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189438757
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:14 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dus jij bent eenduidig voor elk belastingvoordeel/subsidie voor wie dan ook, of is dat een afweging per segment? Want dat lijkt me wel essentieel voordat ik hierop in ga.
Jij komt met een zwak argument dat boeren miljoenen subsidie krijgen, terwijl ze aan de andere kant ook miljarden opleveren. Je mag zelf aangeven of je dat goed of slecht vindt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189438773
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Welk geweld?
Zie hier: https://www.telegraaf.nl/(...)vinciehuis-groningen
Als jij het normaal vindt om zo een gebouw binnen te dringen kun je dat tuig vragen het bij jou thuis dunnetjes over te doen.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:19:28 #131
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189438798
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:18 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Zie hier: https://www.telegraaf.nl/(...)vinciehuis-groningen
Als jij het normaal vindt om zo een gebouw binnen te dringen kun je dat tuig vragen het bij jou thuis dunnetjes over te doen.
Nu maakt heel Links Nederland zich druk over een deur. Hoeveel deuren hebben krakers de afgelopen jaren al niet ingebeukt? Het duizendvoudige.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:20:18 #132
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189438826
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nu maakt heel Links Nederland zich druk over een deur. Hoeveel deuren hebben krakers de afgelopen jaren al niet ingebeukt? Het duizendvoudige.
En daar vindt volgens mij ook iedereen het wel prima als ze dat zelfde gebouw weer uitgemept worden.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189438827
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nu maakt heel Links Nederland zich druk over een deur. Hoeveel deuren hebben krakers de afgelopen jaren al niet ingebeukt? Het duizendvoudige.
En dat vind je dus ook hele lieve jongens?
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:21:05 #134
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189438844
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:20 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

En dat vind je dus ook hele lieve jongens?
Kijk, als je beukt mag je ook teruggebeukt worden. Daar doet niemand moeilijk over.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189438846
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:18 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Jij komt met een zwak argument dat boeren miljoenen subsidie krijgen, terwijl ze aan de andere kant ook miljarden opleveren. Je mag zelf aangeven of je dat goed of slecht vindt.
Je bent bekend met de trias politica? De rechtgevende macht heeft bepaald dat de regering iets aan het stikstof moet doen. Ok klote, wie gaat dat dan zijn? De veeteelt heeft een enorm aandeel daarin, terwijl ze bovendien het grootste deel exporteren en ook nog eens subsidie krijgen. Een warme sanering voor oudere boeren is dus helemaal niet zo gek.

Ik vraag me gewoon af hoe je hier nou tegen kan zijn, jij wil dus liever starters woningen ontzeggen of de armere mens vakanties met het vliegtuig? Waarom is dat beter dan oudere boeren uitkopen?
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:21:09 #136
37248 BertV
Handgemaakt
pi_189438847
Gele hesjes slopen heel Frankrijk, maar we gaan het hier hebben over een deur en een hek.

Met deze mentaliteit gaat de revolutie gaat iig niet hier beginnen. :P
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_189438870
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:21 schreef BertV het volgende:
Gele hesjes slopen heel Frankrijk, maar we gaan het hier hebben over een deur en een hek.

Met deze mentaliteit gaat de revolutie gaat iig niet hier beginnen. :P
Welke revolutie? Deze heeft alleen maar negatief effect op de rest van Nederland hoor.
pi_189438936
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:33 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Wel een rijke :@
:')
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:26:52 #139
37248 BertV
Handgemaakt
pi_189438968
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:22 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Welke revolutie? Deze heeft alleen maar negatief effect op de rest van Nederland hoor.
Ik vind het prima. Ik geloof niet in de intrinsieke motivatie van het gros van de burgers en de overheid als het gaat om het milieu.

Het milieu gaat er aan, maar de huidige opgelegde heisa is verlakkerij, belastingtrekkerij, economie aanjagen met een groen sausje.
Kom met vliegen op de bon, en ik geloof in de oprechte urgentie.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:33:21 #140
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189439097
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:20 schreef Caland het volgende:

En daar vindt volgens mij ook iedereen het wel prima als ze dat zelfde gebouw weer uitgemept worden.
Pas na weken bivakkeren en het hele gebouw uitgewoond te hebben...
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:40:37 #141
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189439267
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:21 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Je bent bekend met de trias politica? De rechtgevende macht heeft bepaald dat de regering iets aan het stikstof moet doen. Ok klote, wie gaat dat dan zijn? De veeteelt heeft een enorm aandeel daarin, terwijl ze bovendien het grootste deel exporteren en ook nog eens subsidie krijgen. Een warme sanering voor oudere boeren is dus helemaal niet zo gek.

Ik vraag me gewoon af hoe je hier nou tegen kan zijn, jij wil dus liever starters woningen ontzeggen of de armere mens vakanties met het vliegtuig? Waarom is dat beter dan oudere boeren uitkopen?
Ik ken wel de wetgevende en rechterlijke macht, en dat laatste heeft niet bepaald dat ze 'iets' moeten doen, maar bepaald dat een wet (PAS) van de wetgevende macht niet meer gebruikt mag worden. Die wet stond vanaf het begin, mede door de onnauwkeurige rekenmodellen, aan alle kanten ter discussie, ook bij boeren, maar toch heeft de wetgevende macht de wet er doorheen gejast. Daarmee is de wetgever een risico aangegaan ondanks alle waarschuwingen. Nu is diezelfde wetgever paniekvoetbal aan het spelen, maar alleen de boeren en het verkeer moet het ontgelden. De rest blijft gevrijwaard. Dat is ze totaal in de verkeerde keelgat geschoten i.c.m. decennialang wanbeleid. Een warme sanering is leuk, maar wordt gewoon door ons betaald. Ik had liever dat een regering deed waarvoor ze aangesteld worden, dus vooruit zien. De landbouwsubsidies leveren netto geld op, dus te rechtvaardigen.

Er is plek zat voor woningen en een vliegbelasting zie ik zonder internationale afspraken niet komen. Echter gaan we krampachtig om met het bouwen buiten de bebouwde kom en laten we aan de andere kant veel arbeidsmigranten toe die ook weer een dak boven hun hoofd willen hebben. Er zijn genoeg sectoren waar geen Nederlander wil werken die prima naar het buitenland kunnen wat eveneens een aanpak van milieuproblemen is, en wat mij betreft effectiever. Maar onze regering is in paniek en dan zie je de betere oplossingen over het hoofd. Dan moet je ze wakkerschudden, precies wat de boeren doen in tegenstelling tot de rest van Nederland die liever zwelgt via sociale media maar voor de rest geen poot uitsteekt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:40:51 #142
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189439276
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:21 schreef MadJackthePirate het volgende:

Je bent bekend met de trias politica? De rechtgevende macht heeft bepaald dat de regering iets aan het stikstof moet doen. Ok klote, wie gaat dat dan zijn? De veeteelt heeft een enorm aandeel daarin, terwijl ze bovendien het grootste deel exporteren en ook nog eens subsidie krijgen. Een warme sanering voor oudere boeren is dus helemaal niet zo gek.
Over dat "enorme aandeel" zijn de meningen verdeeld. Nederland heeft had de belachelijk lage eis van 0.05 mol terwijl onze oosterburen 70 mol hanteren. Wie doet het dan verkeerd?

quote:
Ik vraag me gewoon af hoe je hier nou tegen kan zijn, jij wil dus liever starters woningen ontzeggen of de armere mens vakanties met het vliegtuig? Waarom is dat beter dan oudere boeren uitkopen?
Ik zie liever weilanden om me heen dan huizen, dus flikker maar mooi op met je bouwerij. :{w
pi_189439416
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Over dat "enorme aandeel" zijn de meningen verdeeld. Nederland heeft had de belachelijk lage eis van 0.05 mol terwijl onze oosterburen 70 mol hanteren. Wie doet het dan verkeerd?
[..]

Ik zie liever weilanden om me heen dan huizen, dus flikker maar mooi op met je bouwerij. :{w
"Ik zie liever" is geen argument maar een mening. Tevens zou ik die uitspraak (van de max stikstof) ook graag verworpen zien worden. Rij die mensen die dat bepaald hebben maar halfdood dan met je trekker liever.

quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:40 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik ken wel de wetgevende en rechterlijke macht, en dat laatste heeft niet bepaald dat ze 'iets' moeten doen, maar bepaald dat een wet (PAS) van de wetgevende macht niet meer gebruikt mag worden. Die wet stond vanaf het begin, mede door de onnauwkeurige rekenmodellen, aan alle kanten ter discussie, ook bij boeren, maar toch heeft de wetgevende macht de wet er doorheen gejast. Daarmee is de wetgever een risico aangegaan ondanks alle waarschuwingen. Nu is diezelfde wetgever paniekvoetbal aan het spelen, maar alleen de boeren en het verkeer moet het ontgelden. De rest blijft gevrijwaard. Dat is ze totaal in de verkeerde keelgat geschoten i.c.m. decennialang wanbeleid. Een warme sanering is leuk, maar wordt gewoon door ons betaald. Ik had liever dat een regering deed waarvoor ze aangesteld worden, dus vooruit zien. De landbouwsubsidies leveren netto geld op, dus te rechtvaardigen.

Er is plek zat voor woningen en een vliegbelasting zie ik zonder internationale afspraken niet komen. Echter gaan we krampachtig om met het bouwen buiten de bebouwde kom en laten we aan de andere kant veel arbeidsmigranten toe die ook weer een dak boven hun hoofd willen hebben. Er zijn genoeg sectoren waar geen Nederlander wil werken die prima naar het buitenland kunnen wat eveneens een aanpak van milieuproblemen is, en wat mij betreft effectiever. Maar onze regering is in paniek en dan zie je de betere oplossingen over het hoofd. Dan moet je ze wakkerschudden, precies wat de boeren doen in tegenstelling tot de rest van Nederland die liever zwelgt via sociale media maar voor de rest geen poot uitsteekt.
Nette post, en ik heb wel degelijk sympathie met de veehouders. Maar onze regering is inderdaad paniekvoetbal aan het spelen en ik persoonlijk zie dan meer in de warme sanering van veeteelt bedrijven dan met het inkrimpen van andere economische sectoren (want dat zijn het in feite). De veeteelt heeft gewoon een enorm aandeel is het stikstof wat gemeten wordt bij onze strenge metingen.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:50:15 #144
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189439440
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:21 schreef BertV het volgende:
Gele hesjes slopen heel Frankrijk, in zwart geklede radicalen in Hongkong slopen de stad en rammen mensen met andere meningen in elkaar, maar we gaan het hier hebben over een deur en een hek.

Met deze mentaliteit gaat de revolutie gaat iig niet hier beginnen. :P
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:51:03 #145
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189439510
Nos is dan ook gewoon staatspropaganda.
  maandag 14 oktober 2019 @ 23:58:38 #147
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189439565
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:48 schreef MadJackthePirate het volgende:
ik persoonlijk zie dan meer in de warme sanering van veeteelt bedrijven dan met het inkrimpen van andere economische sectoren (want dat zijn het in feite). De veeteelt heeft gewoon een enorm aandeel is het stikstof wat gemeten wordt bij onze strenge metingen.
Met een half miljard kunnen ze vast wel enkele veebedrijven in de buurt van Natura 2000 gebieden uitkopen, maar als je bedenkt dat veel investeringen amper 4 jaar oud zijn dan vind ik het wel kapitaalvernietiging. Ik zie liever dat bedrijven die bij voorkeur fiscaal (bijna) afgeschreven zijn een verhuispremie naar het buitenland te geven. Daarbij denk ik o.a. aan de tuinbouw die massaal aardgas verbruiken. Als je toch de ambitie hebt om van het gas af te gaan dan zit je daar precies op de goede plek. Tel daarbij op dat er daardoor minder arbeidsmigranten aangetrokken hoeven te worden dan geeft dat in alles (woon/werk) milieuvoordelen en minder druk op de woningmarkt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189439579
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:58 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Met een half miljard kunnen ze vast wel enkele veebedrijven in de buurt van Natura 2000 gebieden uitkopen, maar als je bedenkt dat veel investeringen amper 4 jaar oud zijn dan vind ik het wel kapitaalvernietiging. Ik zie liever dat bedrijven die bij voorkeur fiscaal (bijna) afgeschreven zijn een verhuispremie naar het buitenland te geven. Daarbij denk ik o.a. aan de tuinbouw die massaal aardgas verbruiken. Als je toch de ambitie hebt om van het gas af te gaan dan zit je daar precies op de goede plek. Tel daarbij op dat er daardoor minder arbeidsmigranten aangetrokken hoeven te worden dan geeft dat in alles (woon/werk) milieuvoordelen en minder druk op de woningmarkt.
Discutabel inderdaad, wellicht dat een combinatie tot nu toe nog het beste is. Maar ik hou het hierbij voor vanavond, dus fijne avond eenieder hier.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 00:02:03 #149
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189439587
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:00 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Discutabel inderdaad, wellicht dat een combinatie tot nu toe nog het beste is. Maar ik hou het hierbij voor vanavond, dus fijne avond eenieder hier.
^O^
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 00:05:34 #150
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189439608
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:51 schreef AchJa het volgende:
Nee hoor, we gaan absoluut niet framen... :') _!
[..]

De huidige (klimaat)kinderen schrikken zich dood bij het zien van de foto met trekkers op het Binnenhof. Tegenwoordig zijn ze al bang als de trekkers zich op de ringweg opstellen _O-

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 00:27:19 #151
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189439750
Offtopic, maar waarom telt er een klok af bovenaan de pagina?

nog 0 dag(en) 14 uur 43 minuten 11 seconden
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_189439882
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:27 schreef Vis1980 het volgende:
Offtopic, maar waarom telt er een klok af bovenaan de pagina?

nog 0 dag(en) 14 uur 43 minuten 11 seconden
Dan trekt Danny de stekker uit FOK!
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 05:10:43 #153
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189440381
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:27 schreef Vis1980 het volgende:
Offtopic, maar waarom telt er een klok af bovenaan de pagina?

nog 0 dag(en) 14 uur 43 minuten 11 seconden
Dan eindigt je gratis proef abonnement.
Tot nooit .......
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 06:03:52 #154
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_189440795
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:27 schreef Vis1980 het volgende:
Offtopic, maar waarom telt er een klok af bovenaan de pagina?

nog 0 dag(en) 14 uur 43 minuten 11 seconden
Dan gaat Danny zijn leuter trimmen
metal up your ass
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 08:36:49 #156
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189441018
https://www.ad.nl/binnenl(...)n-gewonnen~adbedf61/

quote:
Het is dat ik weet dat trekkers kostbare dingen zijn, maar anders zou ik er eentje aanschaffen om achter de hand te hebben voor als ik eens moet protesteren tegen het een of ander.

Dit is ook een gratis tip voor al die klimaatdrammers, onderwijsstakers en Zwarte Pietactivisten.

De boeren hebben gewonnen.
Althans, zo voelt het voor ze.
Maar premier Rutte kan niet in Europa blijven roepen hoe belangrijk het klimaatakkoord is, als hij niks aan de Hollandse veestapel gaat doen. De stikstofuitstoot moet omlaag, en die beslissing hou je niet tegen met een paar trekkers.

De maatregelen zijn nu misschien van tafel, maar er komen nieuwe maatregelen voor terug.
Dan kun je weer met je John Deere naar een provinciehuis rijden, of hem bij het RIVM op de stoep parkeren om aldaar onderzoekers te intimideren omdat ze wetenschappelijk bewijs hebben dat je niet aanstaat, maar daar gaat het probleem niet mee weg.

Ik geloof dat iedereen gebaat is bij een eerlijk verhaal en eerlijk beleid.
Geen beloftes maken die je niet waar kunt maken.

Niet de boeren het gevoel geven dat ze de strijd hebben gewonnen, wanneer ze over een tijdje onherroepelijk weer geconfronteerd zullen worden met nieuw landbouwbeleid dat hen niet aan zal staan.

Kijk hier naar beelden van de protesterende boeren in Groningen:


[ Bericht 15% gewijzigd door michaelmoore op 15-10-2019 08:54:21 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189441420
quote:
Dit idd, dat is om even te sussen maar hoe langer we wachten hoe harder die boemerang terugkomt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_189442080
Eigenlijk best wel gek dat van alle provincies juist Groningen de provincie is die het beleid van de regering feilloos naleeft. Groningen de provincie die het meest is genaaid door de overheid met de gasboringen. Hebben ze daar in het provinciehuis van Groningen dan helemaal geen ruggengraat meer?
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 10:41:32 #159
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189442263
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 10:26 schreef MakkieR het volgende:
Eigenlijk best wel gek dat van alle provincies juist Groningen de provincie is die het beleid van de regering feilloos naleeft. Groningen de provincie die het meest is genaaid door de overheid met de gasboringen. Hebben ze daar in het provinciehuis van Groningen dan helemaal geen ruggengraat meer?
Groningen heeft juist wel ruggegraat. De rest laat zich intimideren door wat boeren en doet vervolgens niet dat wat noodzakelijk is.
Tot nooit .......
pi_189443076
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:27 schreef Vis1980 het volgende:
Offtopic, maar waarom telt er een klok af bovenaan de pagina?

nog 0 dag(en) 14 uur 43 minuten 11 seconden
Het einde der tijden
pi_189443090
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 00:45 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dan trekt Danny de stekker uit FOK!
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 11:56:53 #162
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189443372
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 10:26 schreef MakkieR het volgende:
Eigenlijk best wel gek dat van alle provincies juist Groningen de provincie is die het beleid van de regering feilloos naleeft. Groningen de provincie die het meest is genaaid door de overheid met de gasboringen. Hebben ze daar in het provinciehuis van Groningen dan helemaal geen ruggengraat meer?
Grunnegers laten niet gauw intimideren door een stoet schuimbekkende hooivorken.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_189443375
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om de voorgenomen sluitingen nu, het gaat on het feit dat ze continue met veranderende regels te maken hebben, soms zelfs met terugwerkende kracht, en dan heb je geïnvesteerd in een nieuwe stal omdat je dan Y koeien op een diervriendelijke manier kunt houden, veranderen ze ondertussen de regels dat je geen Y-aantal koeien mag houdeb, maar het X-aantal dat je 2 jaar geleden had, voor je die stal ging bouwen.
Dit.
pi_189443697
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 23:09 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Heel Nederland krijgt dat: huursubsidie, HRA, zorgtoeslag, onderwijs, zorg, ov, windmolens, etc..etc. Allemaal afschaffen?
Uiteraard hebben boeren daar ook gewoon recht op.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_189444093
quote:
De politie heeft boerenvoorman Arjen Schuiling (30) en twee anderen opgepakt na het boerenprotest in Groningen van gisteren. Schuiling reed met een ander dwars door de hekken op de Vismarkt.

De derde man die is aangehouden is de boer die de deur van het provinciehuis in Groningen met zijn trekker open ramde. Hij is 39 jaar en komt uit de gemeente Midden-Groningen.

Een 18-jarige man uit de gemeente Westerkwartier die met zijn trekker inreed op een politiepaard werd gisteren al opgepakt. Hij zit nog vast.

Openlijke geweldpleging
Schuiling en de man die de deur openreed zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie doet onderzoek naar de incidenten.
https://www.dvhn.nl/groni(...)ningen-24924147.html

Ze moeten Schuiling imho ook nog even aanklagen wegens opruiing en aanzetten tot geweld tegen de politie.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:02:56 #166
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189444482
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 12:36 schreef OllieA het volgende:

[..]

https://www.dvhn.nl/groni(...)ningen-24924147.html

Ze moeten Schuiling imho ook nog even aanklagen wegens opruiing en aanzetten tot geweld tegen de politie.
Hij ziet er ouder uit dan 18

https://www.dumpert.nl/item/7774535_1cedf5a2
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:12:01 #167
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_189444649
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 12:36 schreef OllieA het volgende:

[..]

https://www.dvhn.nl/groni(...)ningen-24924147.html

Ze moeten Schuiling imho ook nog even aanklagen wegens opruiing en aanzetten tot geweld tegen de politie.
Openlijke geweldpleging en geen inbraak?
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_189444822
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:28:56 #169
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_189444924
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
Uurtje schoffelen op eigen erf
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:30:22 #170
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189444941
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
Zoʼn kerel is natuurlijk geen mensen gewend, alleen kraaien op het land, en die vliegen op tijd weg.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_189444979
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
Zo'n rondvliegend hek tegen je hoofd aan kan tamelijk dodelijk zijn ja. Was dit een links protestfiguur op een trekker geweest dan waren opmerkingen als terrorist en fascist niet aan te slepen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:33:50 #172
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189444986
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
Die boeren hebben wel iets beters te doen als taakstraffen. Zo'n suf werk is voor hun een ontspanning. Werken is sowieso geen straf voor een boer, anders moet je geen boer worden!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445001
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:02 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Hij ziet er ouder uit dan 18

https://www.dumpert.nl/item/7774535_1cedf5a2
Hij ziet er vooral inteelt en dronken uit. Zou me ook niets verbazen als dat zo is.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_189445012
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:33 schreef LXIV het volgende:

[..]

Die boeren hebben wel iets beters te doen als taakstraffen. Zo'n suf werk is voor hun een ontspanning. Werken is sowieso geen straf voor een boer, anders moet je geen boer worden!
Hou op man, bijna alles is tegenwoordig geautomatiseerd. Het is geen 1923 meer he.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:36:40 #175
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445025
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:35 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Hou op man, bijna alles is tegenwoordig geautomatiseerd. Het is geen 1923 meer he.
In 1923 (of daaromtrent) had mijn grootvader nog 4 knechten, twee meiden en vijf melkmeiden. Nu moet de boer alles alleen doen, als hij geluk heeft met zijn zoon en soms met een loonwerker.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445030
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:33 schreef LXIV het volgende:

[..]

Die boeren hebben wel iets beters te doen als taakstraffen. Zo'n suf werk is voor hun een ontspanning. Werken is sowieso geen straf voor een boer, anders moet je geen boer worden!
Tja, dan moet je de wet niet overtreden hè?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_189445039
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:36 schreef LXIV het volgende:

[..]

In 1923 (of daaromtrent) had mijn grootvader nog 4 knechten, twee meiden en vijf melkmeiden. Nu moet de boer alles alleen doen, als hij geluk heeft met zijn zoon en soms met een loonwerker.
De gemiddelde melkboer heeft nu tijd over zelfs.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:38:12 #178
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445042
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:37 schreef Monolith het volgende:

[..]

Tja, dan moet je de wet niet overtreden hè?
Ze voelen zich in hun bestaan bedreigd.
Net als die eXtinciton Rebellion mensen.
Alleen de 10 geboden zijn heilig, de rest is verzonnen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:38:34 #179
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445055
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:37 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]

De gemiddelde melkboer heeft nu tijd over zelfs.
Ben je überhaupt wel eens op een boerderij geweest?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445077
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:38 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ze voelen zich in hun bestaan bedreigd.
Net als die eXtinciton Rebellion mensen.
Alleen de 10 geboden zijn heilig, de rest is verzonnen.
Dat mag, maar een strafuitsluitingsgrond is dat verder niet.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:40:24 #181
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445091
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:39 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat mag, maar een strafuitsluitingsgrond is dat verder niet.
Nee, natuurlijk niet. Per definitie niet zelfs.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445111
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:40 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee, natuurlijk niet. Per definitie niet zelfs.
Dan zie ik het probleem niet. Een accountant die fraude pleegt heeft ook wel wat beters te doen dan in de bak zitten. Verder een vrij loze opmerking natuurlijk.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:43:15 #183
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445144
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dan zie ik het probleem niet. Een accountant die fraude pleegt heeft ook wel wat beters te doen dan in de bak zitten. Verder een vrij loze opmerking natuurlijk.
Een paar kleine vernielingen worden enorm opgeblazen, omdat het doel van deze (boeren) demonstranten de MSM niet bevalt. Je mag in Nederland demonstreren, maar wel voor de juiste zaken!
Idem met de pro-zwartepiet-acties. Die bussen werden tegengehouden en toen werd ook gedaan alsof die mensen in die bussen daardoor ontzettend zwaar te leiden hadden gehad.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445194
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:36 schreef LXIV het volgende:

[..]

In 1923 (of daaromtrent) had mijn grootvader nog 4 knechten, twee meiden en vijf melkmeiden. Nu moet de boer alles alleen doen, als hij geluk heeft met zijn zoon en soms met een loonwerker.
Ja duh toen moest ie nog zelf de uiers inknijpen om te melken. Nu lopen al die beesten door een productiestraat en gaat alles volautomatisch.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_189445201
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:38 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ben je überhaupt wel eens op een boerderij geweest?
:')
Mijn oude buurman heeft 100 koeien. Ik ben groot gebracht op een varkensboerderij... Ga mij niet vertellen dat de huidige boer het zo verschrikkelijk zwaar heeft.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:47:06 #186
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445213
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:45 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Ja duh toen moest ie nog zelf de uiers inknijpen om te melken. Nu lopen al die beesten door een productiestraat en gaat alles volautomatisch.
Veel wel. Maar van 20 koeien zijn ze nu naar 120 koeien gegaan. En van een administratie in een schriftje naar allerlei administratie. En er zijn allerlei milieu-eisen bijgekomen.
Een beetje boer werkt toch al snel zo'n 80 tot 100 uur per week.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445303
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:43 schreef LXIV het volgende:

[..]

Een paar kleine vernielingen worden enorm opgeblazen, omdat het doel van deze (boeren) demonstranten de MSM niet bevalt. Je mag in Nederland demonstreren, maar wel voor de juiste zaken!
Idem met de pro-zwartepiet-acties. Die bussen werden tegengehouden en toen werd ook gedaan alsof die mensen in die bussen daardoor ontzettend zwaar te leiden hadden gehad.
Enorm opgeblazen? We hadden het over een taakstrafje. Als ik de toon in dit subforum normaliter mag geloven dan stelt een taakstraf ook geen ruk voor dus dat past dan mooi.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:55:42 #188
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445350
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:52 schreef Monolith het volgende:

[..]

Enorm opgeblazen? We hadden het over een taakstrafje. Als ik de toon in dit subforum normaliter mag geloven dan stelt een taakstraf ook geen ruk voor dus dat past dan mooi.
Er is nog geen straf gegeven. Maar die vernielingen worden keer-op-keer in beeld gebracht. Dat bedoel ik met opgeblazen
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 13:56:29 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_189445367
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:55 schreef LXIV het volgende:

[..]

Er is nog geen straf gegeven. Maar die vernielingen worden keer-op-keer in beeld gebracht. Dat bedoel ik met opgeblazen
Keer-op-keer?

Blaas je het nu niet zelf nogal op?
pi_189445404
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:55 schreef LXIV het volgende:

[..]

Er is nog geen straf gegeven. Maar die vernielingen worden keer-op-keer in beeld gebracht. Dat bedoel ik met opgeblazen
Daar hadden we het echter niet over. Jij stelde dat boeren wel wat beters te doen hebben dan een taakstraf. Dat is natuurlijk een non-argument.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 14:00:53 #191
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445452
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:58 schreef Monolith het volgende:

[..]

Daar hadden we het echter niet over. Jij stelde dat boeren wel wat beters te doen hebben dan een taakstraf. Dat is natuurlijk een non-argument.
Voor de rechter wel, voor de boeren niet.
Alhoewel af en toe ook wel eens de rijbevoegdheid niet wordt ingetrokken omdat mensen hun rijbewijs nodig hebben voor hun werk, dus je weet het nooit.
Ik kan me best voorstellen dat een rechter een boer geen taakstraf geeft omdat hij niemand heeft om zijn boerderij te draaien bij afwezigheid en daardoor de dieren in gevaar komen, of het bedrijf als geheel.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445479
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:33 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Zo'n rondvliegend hek tegen je hoofd aan kan tamelijk dodelijk zijn ja. Was dit een links protestfiguur op een trekker geweest dan waren opmerkingen als terrorist en fascist niet aan te slepen.
Toen ik het filmpje zag dacht ik wel meteen:"Dit komt akelig dicht bij terrorisme.".
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_189445687
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:00 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor de rechter wel, voor de boeren niet.
Alhoewel af en toe ook wel eens de rijbevoegdheid niet wordt ingetrokken omdat mensen hun rijbewijs nodig hebben voor hun werk, dus je weet het nooit.
Ik kan me best voorstellen dat een rechter een boer geen taakstraf geeft omdat hij niemand heeft om zijn boerderij te draaien bij afwezigheid en daardoor de dieren in gevaar komen, of het bedrijf als geheel.
Volgens mij hebben deze protestacties wel aangetoond dat er genoeg mensen en machines zijn om de boerderij draaiende te houden. Domme rechter die daar nu nog intrapt.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 14:15:48 #194
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189445712
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:14 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Volgens mij hebben deze protestacties wel aangetoond dat er genoeg mensen en machines zijn om de boerderij draaiende te houden. Domme rechter die daar nu nog intrapt.
Voor 1 dag ja.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_189445755
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor 1 dag ja.
Volgens mij is morgen al dag 3. En willen ze zelfs meerdere dagen blijven slapen op het Binnenhof. Dus zo belangrijk zal die aanwezigheid wel niet zijn.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_189445757
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor 1 dag ja.
De meeste boeren hebben per dag wel even 4 uurtjes tijd voor een taakstraf. En zo niet dan zoeken ze die tijd maar. Het is natuurlijk wel mokerdom om voor het oog van een hele groep mensen met camera dergelijke vernielingen aan te richten. Dan mag dat best bestraft worden met een flinke taakstraf.
pi_189445779
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:00 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor de rechter wel, voor de boeren niet.
Alhoewel af en toe ook wel eens de rijbevoegdheid niet wordt ingetrokken omdat mensen hun rijbewijs nodig hebben voor hun werk, dus je weet het nooit.
Ik kan me best voorstellen dat een rechter een boer geen taakstraf geeft omdat hij niemand heeft om zijn boerderij te draaien bij afwezigheid en daardoor de dieren in gevaar komen, of het bedrijf als geheel.
Daarvoor was AB in het leven geroepen, hè. Uitzendkrachten/ZZP'ers voor de agrarische sector.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2019 14:21:13 ]
pi_189445814
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 14:00 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor de rechter wel, voor de boeren niet.
Alhoewel af en toe ook wel eens de rijbevoegdheid niet wordt ingetrokken omdat mensen hun rijbewijs nodig hebben voor hun werk, dus je weet het nooit.
Ik kan me best voorstellen dat een rechter een boer geen taakstraf geeft omdat hij niemand heeft om zijn boerderij te draaien bij afwezigheid en daardoor de dieren in gevaar komen, of het bedrijf als geheel.
Dat is een hele specifieke maatregel waarbij gekeken wordt naar de vraag of een rijbewijs cruciaal is voor het uitgevoerde beroep. Een vriend van me heeft het wel geprobeerd, maar die heeft een half jaar lang zijn beenspieren flink mogen trainen door elke dag in totaal 3 uur te fietsen van/naar z'n werk.

Een taakstraf of een vrijheidsstraf is gewoon een maatregel waar je niet onderuitkomt met de bewering 'ja maar ik heb een baan / onderneming'. Zou ook een mooie boel worden als dat een valide argument was.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_189445822
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Tering, ik keek net dat omver rijden van die hekken. Dat was nog net niet inrijden op mensen. T boerke mag blij zijn dat die rondvliegende hekken niemand geraakt hebben.

Nu zal hij er wel met een taakstrafje vanaf komen. :'(
Dit idd, ik dacht ze rijden dat rustig omver maar nee de halve stellage werd gelanceerd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 14:23:42 #200
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189445825
Volgens het AD was de mongool die tegen de deuren beukte dezelfde als degene die in Den Haag dwars door het hek het Malieveld opreed:

quote:
De boer die met zijn tractor de deur van het provinciehuis forceerde, blijkt een 39-jarige man uit Midden-Groningen te zijn, aldus de politie na zijn aanhouding. Voorafgaand aan het inbeuken van de deuren riep de bestuurder: ,,Dat besluit gaat vandaag van tafel. Als er straks niets uit het overleg komt, rijd ik mijn trekker nog twee meter naar voren. Dan gaan de deuren eruit’,, schrijft RTV Noord.

Bij de protesten in Den Haag zou hij ook de ‘frontlinie’ hebben gekozen en met zijn tractor door het hekwerk zijn gereden. ‘Ik heb een eer hoog te houden’, lachte hij gisteren. Een 30-jarige man uit de gemeente Tynaarlo is vandaag ook aangehouden. Het gaat daarbij om de bijrijder van de trekker die de hekken op de Vismarkt omver reed. De bestuurder zelf is nog niet aangehouden, omdat het onderzoek naar diens identiteit nog loopt. De aanhoudingen zijn verricht op verdenking van openlijke geweldpleging.
https://www.ad.nl/binnenl(...)renprotest~aa611bd5/
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')