abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189436885
registreer om deze reclame te verbergen
Ransijn twitterde op maandag 14-10-2019 om 13:11:04 Zojuist is Thierry Baudet op de trekker gestapt om mee te doen met de protestmars tegen de politieke dwaling van het kabinet https://t.co/4pqz4HYbxV reageer retweet
EG1adxWWkAEcUBy.jpg

quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.7

De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.

web-1410binprovinciehuisgroningenjpg.jpg

Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663

  maandag 14 oktober 2019 @ 21:59:42 #2
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436890
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef TwenteFC het volgende:
En dan zelf de spullen direct aan de consument gaan verkopen op straat.
Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Waar hebben we nog bakkers voor... en groentezaken en kaashandels.. kan iedere boer zo even doen..
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:00:02 #3
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189436898
Had ff trekkers van de tractors gemaakt :P Ik zie net dat de TT al die delen al fout is :P
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:01:08 #4
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189436926
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:56 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Uiteindelijk bepaalt de democratische rechtsstaat wat er in dit land gebeurt. Niet een stel demonstranten die proberen de besluitvorming te gijzelen. Daarbij de regering wil geen boerenbedrijven gedwongen sluiten. Dus tegen welk beleid gaan ze eigenlijk tekeer?
Het gaat niet alleen om de voorgenomen sluitingen nu, het gaat on het feit dat ze continue met veranderende regels te maken hebben, soms zelfs met terugwerkende kracht, en dan heb je geïnvesteerd in een nieuwe stal omdat je dan Y koeien op een diervriendelijke manier kunt houden, veranderen ze ondertussen de regels dat je geen Y-aantal koeien mag houdeb, maar het X-aantal dat je 2 jaar geleden had, voor je die stal ging bouwen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:01:29 #5
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189436931
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Aan de andere kant, het werkt wel. Met een bordje in Den Haag staan levert de standaard "Sympathiek, gezellig, bedankt voor jullie input maar daar doen wij niets mee" reactie op.

Met een paar trekkers Arnhem in rijden de maatregelen zijn grotendeels opgeschort. Ik vermoed wel dat ze hier nog op terug gaan komen met een reactie in de richting "Tsjah, wij als Gelderland willen het ook niet maarja, Den haag."

Maar nogmaals ik vind het niet niet goed te praten dat politiepaarden aangetikt worden. Dan kan je beter slimmer actie voeren. Een aantal distributiecentra van bedrijven die onder Ahold vallen blokkeren voor een week oid en kijken wat daar te halen valt. :) En dan zelf de spullen direct aan de consument gaan verkopen op straat.
Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189436955
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:57 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hoezo trek je die conclusie?
Omdat daar ook het water aan de lippen staat, en er geen werkbare situatie is. Dan moet er harder gedemonstreerd worden volgens jou toch?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:03:04 #7
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189436964
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
Dit idd, en de opening voor een dialoog ben je kwijt, want nu ben je de categorie "valt niet mee te praten".
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:03:25 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436969
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:02 schreef papert het volgende:

[..]

Omdat daar ook het water aan de lippen staat, en er geen werkbare situatie is. Dan moet er harder gedemonstreerd worden volgens jou toch?
En hoezo trek je deze conclusie dan?
pi_189436973
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:00 schreef Nikonlover het volgende:
Had ff trekkers van de tractors gemaakt :P Ik zie net dat de TT al die delen al fout is :P
Tractor is juist goed, een trekker is een vrachtwagen (trekker oplegger combinatie). ;)

Maar goed, dit zal ook wel op commentaar van @Zolderkamer komen te staan... :P
pi_189436978
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Je skipt de rest van mijn comment. Het argument was niet om zelf marktkoopman te gaan spelen maar om de impact kenbaar te maken aan de massa en om mensen te laten zien waar hun voer vandaan komt.

Hoewel het mij echt niet kan boeien dat ze een deurtje uit het slot hebben gedrukt zorgt dat wel voor mediaandacht die we niet moeten willen. Koren op de molen voor alle linkse rakkers en de massa is makkelijk te beinvloeden.

Het vorige protest ging goed en je hebt de massa mee. Nu worden een aantal incidenten in een dorp als Groningen straks compleet uitvergroot terwijl er acties plaatsvonden door heel Nederland en dan toch heb je straks de massa tegen.

Dat kan gewoon slimmer.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:04:18 #11
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189436982
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dit idd, en de opening voor een dialoog ben je kwijt, want nu ben je de categorie "valt niet mee te praten".
Niet meer nee.. Dat is toch steeds geprobeerd en afgewimpeld?
Het is de zoveelste keer dat ze heen moeten..
pi_189436988
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Tractor is juist goed, een trekker is een vrachtwagen (trekker oplegger combinatie). ;)
Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
pi_189437005
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En hoezo trek je deze conclusie dan?
Jij stelt, de boeren moeten harder protesteren, het kan niet anders, we laten ons niet naar de slachtbank leiden.

Maar geldt dat ook voor andere groepen? Zie je liever een meer Franse stakingscultuur?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:06:59 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437028
quote:
19s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Je skipt de rest van mijn comment. Het argument was niet om zelf marktkoopman te gaan spelen maar om de impact kenbaar te maken aan de massa en om mensen te laten zien waar hun voer vandaan komt.

Hoewel het mij echt niet kan boeien dat ze een deurtje uit het slot hebben gedrukt zorgt dat wel voor mediaandacht die we niet moeten willen. Koren op de molen voor alle linkse rakkers en de massa is makkelijk te beinvloeden.

Het vorige protest ging goed en je hebt de massa mee. Nu worden een aantal incidenten in een dorp als Groningen straks compleet uitvergroot terwijl er acties plaatsvonden door heel Nederland en dan toch heb je straks de massa tegen.

Dat kan gewoon slimmer.
Ik ben ook links... _O-
Enne je denkt te makkelijk..

Een paar twitterschreeuwers is geen opinie.. Iedereen die wat dichter bij boeren staat staat nog steeds achter ze..

Ze hebben vanmiddag tot in den treure moeten wachten.. en pas toen kregen ze te horen dat ze niets te horen kregen..
pi_189437067
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ja Opgeschort. Oftewel, als iedereen weer rustig is, gaan we het alsnog invoeren.
Uiteraard zichzelf de tijd te gunnen om de PR om de maatregelen heen een beetje on point te krijgen. Misschien zelfs al iets wat lijkt op een plan samen te stellen in plaats van schreeuwen dat de helft weg mag nog voordat het uberhaupt concreet is hoe dat dan moet gaan gebeuren.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:08:53 #16
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189437068
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:01 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om de voorgenomen sluitingen nu, het gaat on het feit dat ze continue met veranderende regels te maken hebben, soms zelfs met terugwerkende kracht, en dan heb je geïnvesteerd in een nieuwe stal omdat je dan Y koeien op een diervriendelijke manier kunt houden, veranderen ze ondertussen de regels dat je geen Y-aantal koeien mag houdeb, maar het X-aantal dat je 2 jaar geleden had, voor je die stal ging bouwen.
Tja er mag van mij best een groot akkoord komen waarbij aan de ene kant wordt gestuurd op vermindering door vrijwillig uitkopen voor een goede prijs (daar zul je een hele hoop mee winnen) en aan de andere kant op een minder autistisch beleid voor degenen die doorgaan en betere steun. Als ze nou gewoon eens zouden onderhandelen.

Maar vooralsnog eisen ze dat milieuregels maar weg moeten en ze geld moeten krijgen voor hun eigen propaganda. En zo niet dan worden intimidaties ingezet. Dan ga je bij de regering niet veel bereiken.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:09:22 #17
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189437077
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef MadJackthePirate het volgende:

Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
Trekkertrek is dan ook een verkeerde benaming...

Vraag bij het theorie examen C rijbewijs:

Foto van een snelweg met daarnaast het volgende bord zichtbaar:
c08.jpg

U rijdt hier met uw trekker, mag dat?

Nee gvd tuurlijk niet... Jawel u rijdt in een trekker niet in een tractor....

Gvd... -O-
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:10:08 #18
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437093
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:05 schreef papert het volgende:

[..]

Jij stelt, de boeren moeten harder protesteren, het kan niet anders, we laten ons niet naar de slachtbank leiden.

Maar geldt dat ook voor andere groepen? Zie je liever een meer Franse stakingscultuur?
Hee leuk.. het kan dus toch... vragen stellen...

Nee het punt is dat deze specifieke groep al heel lang achter de overheid aanrent en het nu steeds beter duidelijk is dat de overheid op basis van compleet verkeerde informatie beslissingen neemt..

Beslissingen moet je niet nemen op basis van emoties... Ja als je een ferrari koopt ofzo.. maar niet met regelgeving die je steeds aanpast

Andere groepen worden veel minder hard en minder vaak getroffen..
pi_189437149
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Trekkertrek is dan ook een verkeerde benaming...

Vraag bij het theorie examen C rijbewijs:

Foto van een snelweg met daarnaast het volgende bord zichtbaar:
[ afbeelding ]

U rijdt hier met uw trekker, mag dat?

Nee gvd tuurlijk niet... Jawel u rijdt in een trekker niet in een tractor....

Gvd... -O-
Typisch ja _O- Grappige was, toen ik stage liep bij DAF hadden we intern de benaming tractor in gebruik voor bepaalde type-configuraties zelfs :') Wat een taal toch dat Nederlands.
pi_189437150
quote:
9s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:04 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Nooit vrachtwagens zien deelnemen aan de trekkertrek anders
astu..

Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:13:28 #21
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437180
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:13:46 #22
3542 Gia
User under construction
pi_189437186
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:59 schreef Zolderkamer het volgende:


Want een boer is ook nog even marktkoopman omdat dat er altijd zo even naast kan..
Waar hebben we nog bakkers voor... en groentezaken en kaashandels.. kan iedere boer zo even doen..
Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
pi_189437203
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Zolderkamer het volgende:
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
Vrachtwagens met een pto worden ook geen tractoren genoemd per se.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:16:47 #24
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189437239
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Zolderkamer het volgende:
Een trekker is een ding wat trekt.. een tractor is een ding wat tractie overbrengt dmv pto of hydrauliek bijv..
Het woord tractor (afgeleid van het Latijnse trahere, dat "trekken" betekent) is een algemene omschrijving voor een voertuig dat een passief voorwerp dat geen eigen aandrijving heeft, kan trekken, duwen of slepen.
Ik ben een Nikon :-)
pi_189437254
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
Ik weet niet eens of dat wel mag. Nederland kennende heb je daar meerdere keurmerken en dergelijke ongein voor nodig. :P Niet dat ik dat per se gek vind
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:18:46 #26
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437284
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.
Je bedrijf moet daar echt geschikt voor zijn.. Dat kan lang niet overal..
Enne hier zitten zoveel boeren dat het niet gaat werken ben ik bang..

Daarbij zijn lang niet alle producten geschikt.. Wat moet ik nou met 20 ton fabrieksaardappelen voor zetmeelwinning?
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:19:15 #27
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437305
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:16 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Het woord tractor (afgeleid van het Latijnse trahere, dat "trekken" betekent) is een algemene omschrijving voor een voertuig dat een passief voorwerp dat geen eigen aandrijving heeft, kan trekken, duwen of slepen.
dit is nog minder interessant dan de hooi/stro discussie
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:20:07 #28
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189437331
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:19 schreef Oscar. het volgende:

[..]

dit is nog minder interessant dan de hooi/stro discussie
Zijn jullie al daar uit dan?
Ik ben een Nikon :-)
pi_189437351
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:10 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hee leuk.. het kan dus toch... vragen stellen...

Nee het punt is dat deze specifieke groep al heel lang achter de overheid aanrent en het nu steeds beter duidelijk is dat de overheid op basis van compleet verkeerde informatie beslissingen neemt..

Beslissingen moet je niet nemen op basis van emoties... Ja als je een ferrari koopt ofzo.. maar niet met regelgeving die je steeds aanpast
Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:21:20 #30
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189437361
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:19 schreef Oscar. het volgende:

dit is nog minder interessant dan de hooi/stro discussie
Misschien moeten we het over hoofdletters en punten hebben dan...
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:22:08 #31
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437381
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:21 schreef AchJa het volgende:

[..]

Misschien moeten we het over hoofdletters en punten hebben dan...
of over woordvolgorde/zinsopbouw
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:22:57 #32
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437397
riqfm3t5sis31.png
:D
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189437401
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:13 schreef Gia het volgende:

[..]

Denk dat ze meer verdienen als ze het zelf verkopen, zelfs als ze daar iemand voor in dienst moeten nemen, dan wat ze nu voor hun producten krijgen.

We hebben hier in de buurt best wel van dat soort bedrijven met een boerderijwinkel.

Bijvoorbeeld:
https://debrandevoortsehoeve.nl
80 procent van wat er boeren produceren is voor de export. Ik koop zelf ook regelmatig bij de boeren zelf producten, maar dat gaat de problemen in de sector niet oplossen.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:23:33 #34
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437414
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:20 schreef papert het volgende:

[..]

Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
Nee je trekt steeds conclusies en daar zet je een vraagteken bij...

Als je me vraagt of er iets moet veranderen in de wereld of in NL zeg ik volmondig JA..
Maar dat is meer in de beweging van geld verdelen.. en basisinkomen etc..
Niet voor dit topic.. dit gaat over boeren alleen..
Volgens mij ben ik deels communist.. _O-
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:04 #35
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189437447
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 21:56 schreef Hexagon het volgende:

Uiteindelijk bepaalt de democratische rechtsstaat wat er in dit land gebeurt. Niet een stel demonstranten die proberen de besluitvorming te gijzelen.

Daarbij de regering wil geen boerenbedrijven gedwongen sluiten. Dus tegen welk beleid gaan ze eigenlijk tekeer?
Demonstratierecht is een onderdeel van onze democratie, een andere manier om je stem te laten horen dan de stembus, evenals de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Ik keur vernielingen niet goed, maar anderzijds worden boeren al jaren aan het lijntje gehouden en zien ze hun bedrijfsvoering ook de vernieling in geholpen worden. Als je op een punt beland bent dat je niets meer te verliezen hebt dan zie je een gratis dak boven je hoofd ook niet meer als straf.

Dit zijn geen werkschuwe uitvreters die elke dag niets te verliezen hebben en daarom zowat dagelijks demonstreren. Het feit dat het zo massaal is en ook nog eens vele uren vrij weten te maken die door anderen opgevangen moet worden zegt mij heel veel over de urgentie. Dus ik snap de emoties wel, in tegenstelling tot anderen die het boerenleven alleen van buitenaf zien.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:31 #36
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:25:50 #37
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437467
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Na een interpunctie hoort een spatie...
zinnen eindig je niet met drie puntjes
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189437478
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:20 schreef papert het volgende:

[..]

Ik doe toch niks anders dan vragen stellen?
Op basis van verkeerde informatie beslissingen nemen komt ook zeker voor in het onderwijs, de rechtsgang en integratie (onderwerpen waar ik iets van af weet, vast ook andere groepen). De boeren zijn niet in een slecht gezelschap.

Echt harde actie is in Nederland niet gebruikelijk, in bijvoorbeeld de Franse cultuur wel.

Als de boeren protesten woensdag veel harder worden, en dan veel voor elkaar zouden krijgen, zou dat een begin kunnen zijn van andere hardere protesten. Zou je die cultuurverandering toejuichen? Of hoop je dat het alleen bij de boeren protesten blijft?
De druk die er op zit is wellicht wel wat heftiger natuurlijk dan een gemiddeld leraren protest. Demonstreren voor een loonsverhoging van een paar procent met een eenmalige fooi of een bedrijf waar je 40 jaar 7 dagen in de week voor hebt gewerkt. Net als misschien al wel een aantal generaties voor jou.

Persoonlijk vind ik die vergelijking niet helemaal opgaan.
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:26:20 #39
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437486
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef Oscar. het volgende:

[..]

zinnen eindig je niet met drie puntjes
:D
Echt wel...
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:26:58 #40
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437503
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:22 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
:D
_O- ^O^
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:11 #41
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437508
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:D
Echt wel...
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:18 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je bedrijf moet daar echt geschikt voor zijn.. Dat kan lang niet overal..
Enne hier zitten zoveel boeren dat het niet gaat werken ben ik bang..

Daarbij zijn lang niet alle producten geschikt.. Wat moet ik nou met 20 ton fabrieksaardappelen voor zetmeelwinning?
het enige wat ik mis zijn twee vraagtekens :(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:17 #42
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189437514
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:25 schreef Oscar. het volgende:

[..]

zinnen eindig je niet met drie puntjes
Jij eindigt je zin niet met een punt en begint de zin niet met een hoofdletter :')
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:27:22 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189437541
quote:
6s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Jij eindigt je zin niet met een punt en begint de zin niet met een hoofdletter :')
Mag een smiley ook aan het einde van een zin?
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:28:22 #45
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189437542
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef Oscar. het volgende:

[..]

[..]

het enige wat ik mis zijn twee vraagtekens :(
??
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:11 #46
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189437559
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:28 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Mag een smiley ook aan het einde van een zin?
Ja :)
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:24 #47
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:32 #48
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437565
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Beletselteken...
is geen zin, dus geen hoofdletter
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:29:50 #49
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_189437573
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:29 schreef Oscar. het volgende:

[..]

is geen zin, dus geen hoofdletter
Het heeft geen zin.
Ik ben een Nikon :-)
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 22:30:19 #50
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189437580
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 22:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zo, zijn we weer back on track? :D
redelijk _O_
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')