abonnement Unibet Coolblue
pi_188445805
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:18 schreef BobW het volgende:

[..]

Mee eens.
Het is geen nieuws meer, maar nu gaan er nog eens een miljoen mensen naar kijken vanavond.
Geen nieuws meer? Social media zegt gelukkig niet alles, maar het is daar het gesprek van de dag. De Telegraaf heeft er 5 artikelen van weten te maken. Andere media zoals de NOS moesten wel mee.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 17:30:12 #227
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_188445920
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:43 schreef Zipportal het volgende:
[ afbeelding ]
JinekLive twitterde op woensdag 14-08-2019 om 16:40:38 De Amsterdamse burgemeester Femke #Halsema is boos over de berichtgeving rondom haar 15-jarige zoon. Volgens de @:telegraaf is hij gearresteerd wegens een gewapende inbraak. Onzin, betoogt verdediger Peter Plasman. Vanavond schuift hij aan bij #Jinek. https://t.co/t7JGO625GC reageer retweet
Peter Plasman, dat was toch dat genie die een partij voor niet-stemmers wilde oprichten? En tevens de man die Patricia Paay bijstond na die pisvideo.
pi_188445932
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:17 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Er is een voorval geweest, in dit geval waar het zoontje van Halsema bij is betrokken.

Over dit voorval brengen de Telegraaf en Halsema in haar rol als burgemeester, gezien de open brief een verschillende lezing naar buiten, die afwijkend zijn van elkaar.

Kortom, beide partijen dragen bij aan de discrepantie. Vaststelling van de feiten dient nu plaats te vinden door onderzoek.
Lijkt me logisch toch dat "beide partijen" bijdragen aan de discrepantie. Anders was er ook geen sprake van discrepantie ;)

Wat wel de vraag is of De Telegraaf hier bewust discrepantie en onrust veroorzaakt.
De politie heeft namelijk al gesteld dat er geen sprake is van een doofpot en een verklaring gegeven over de reden van afscherming van gegevens. In het artikel van De Telegraaf wordt zelfs nog een citaat aangehaald van de politie.

Toch kopt De Telegraaf met de titel: Ging aanhouding zoon Halsema in de doofpot? -expliciet vraagteken-

Het (voorlopige) antwoord is nee. Dat staat ook in het citaat wat De Telegraaf aanhaalt. Toch beantwoordt De Telegraaf nergens in het artikel de eigen vraag uit de kop.
In plaats daarvan laat de krant bewust twijfel ontstaan en zorgt er zo voor dat het vraagteken voor een bepaalde groep lezers nu een uitroepteken is geworden.

Persoonlijk vind ik dat een zeer kwalijke zaak. Zeker over de rug van een tiener.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 17:33:00 #229
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_188445957
Ik vermaak me kostelijk met de struggles van Femke, maar eerlijk is eerlijk, het is inderdaad enorm overtrokken. Ja, Femkes broedsel blijkt een amorele nietsnut te zijn! verrassing! :D :D

En nu is het weer over.
Searchers after horror haunt strange, far places.
pi_188445988
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:03 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Er was iemand die zei dat ze nadat haar zoon was gearresteerd het beste zelf meteen een persbericht naar buiten had kunnen brengen. Misschien is dat wel zo en raakt ze er door dit incident meer van doordrongen hoe kwetsbaar zij en haar familie zijn in haar huidige ambt.
Dat vind ik zo'n bizar verwijt. Dus omdat de mogelijkheid bestaat dat anderen de privacy van je kind schenden ga je dat zelf maar moedwillig doen? En hoe leg je dat uit aan je zoon? "Je moeder heeft met de krant gepraat over wat jij hebt uitgespookt, omdat een communicatiespecialist dat een goed idee vond." ? Nee, dan heb je echt last van beroepsdeformatie als je dat serieus van iemand verwacht.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 14 augustus 2019 @ 17:36:18 #231
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_188445996
Wat ik in de hele discussie nog mis is het feit dat er eerder dit jaar een ernstig incident in Amsterdam heeft plaatsgevonden waarbij 1 dode te betreuren valt en politieagenten en andere betrokken veel leed ondergingen. De politie heeft grote zorg geuit over de grote aanwezigheid van nepvuurwapens, die veel angst bij omstanders veroorzaken en leiden tot achteraf onnodige beslissingen van de politie.

Dat de burgemeester het bezit van een nepvuurwapen afdoet als pubergedrag getuigt van pure minachting naar politie en iedereen die met nepvuurwapens is bedreigd.
Non possumus non loqui
pi_188446014
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:30 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Peter Plasman, dat was toch dat genie die een partij voor niet-stemmers wilde oprichten? En tevens de man die Patricia Paay bijstond na die pisvideo.
Tsja, hij heet Plasman.
pi_188446092
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:36 schreef Knip het volgende:
Wat ik in de hele discussie nog mis is het feit dat er eerder dit jaar een ernstig incident in Amsterdam heeft plaatsgevonden waarbij 1 dode te betreuren valt en politieagenten en andere betrokken veel leed ondergingen. De politie heeft grote zorg geuit over de grote aanwezigheid van nepvuurwapens, die veel angst bij omstanders veroorzaken en leiden tot achteraf onnodige beslissingen van de politie.

Dat de burgemeester het bezit van een nepvuurwapen afdoet als pubergedrag getuigt van pure minachting naar politie en iedereen die met nepvuurwapens is bedreigd.
En waar staat dat nu weer in hemelsnaam?
pi_188446114
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:33 schreef Interloper het volgende:
Ik vermaak me kostelijk met de struggles van Femke, maar eerlijk is eerlijk, het is inderdaad enorm overtrokken. Ja, Femkes broedsel blijkt een amorele nietsnut te zijn! verrassing! :D :D
Nounou. Een jochie dat een verlaten boot binnengaat met een mes en een klappertjespistool zou 50 jaar geleden eigenlijk gewoon de held in een jongensboek zijn :P
pi_188446124
https://speld.nl/2019/08/(...)plijn-ga-je-schamen/
quote:
De Telegraaf heeft via de Whatsapp-tiplijn, die wordt weergegeven bij het nieuwsbericht over een ‘gewapende inbraak’ door de zoon van Femke Halsema, talloze bruikbare tips gekregen van lezers. Onder de tips zat ook de gouden tip van een oplettende lezer, die opmerkte dat De Telegraaf zich als vooraanstaand nieuwsmedium ‘moet gaan schamen’.

Hoofdredacteur Paul Jansen toonde zich dankbaar richting de tipgever. “Dit is waarom je zo’n tiplijn opzet. Om tot nieuwe informatie en inzichten te komen die zich buiten het blikveld van onze redactie bevinden. We kregen wel meer bruikbare tips, zoals ‘Het artikel staat online nog steeds op de voorpagina’, en ‘Het is ongebruikelijk om de identiteit van een minderjarige verdachte bekend te maken omdat je zijn moeder niet mag’, maar dat wisten we al lang. Deze gouden tip biedt ons een nieuw inzicht waar we zelf nooit toe zouden zijn gekomen. We zijn dan wel de krant van wakker Nederland, maar zelfs ons ontgaat nog weleens wat.”
  Moderator woensdag 14 augustus 2019 @ 17:51:08 #236
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_188446151
hehehe
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_188446153
De Speld _O_
Alius aliud dicit
pi_188446163
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_188446171
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:11 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Is dit nou wel in het belang van Halsema? Ik zou zeggen: ze heeft haar kant van het verhaal duidelijk gemaakt in de brief, de meeste mensen vinden nu volgens mij wel dat het een privékwestie is (zolang er verder niks achter weg komt), laat het nu toch lekker.
De manier waarop de hele spincarrousel is gaan draaien suggereert dat er toch wat aan de hand is. Of dat de familie Halsema gewoon nog nooit van het Streisand-effect heeft gehoord. Er wordt een topadvocaat gezet op iets wat, als Halsema's verhaal klopt, gewoon wat baldadigheid is die met een boete kan worden afgedaan.

Er wordt een bevriende linkse talkshowhost bij gehaald. Die gaat vast heel kritische vragen aan die advocaat stellen! Alles om maar in die vlek te blijven wrijven. Ik denk dat de meerderheid in eerste instantie sympathie heeft voor Halsema en het kwalijk vindt van de Telegraaf, maar dat dat door haar eigen acties steeds minder zal worden.

Je hebt twee extremen als je kijkt naar wat uiteindelijk de ware toedracht zal zijn: aan de ene kant heb je inderdaad gewoon wat baldadig pubergedrag. Aan de andere kant heb je het feit dat zo'n jongen op straat is gegaan met een nepvuurwapen en twee messen, nog even los van de inbraak. We hebben vroeger allemaal wel eens wat uitgehaald, maar ik denk de meesten niet met een mes op zak.

Een politieagent kan in een split-second ook niet bepalen of een vuurwapen echt of nep is. Het is te erg om over na te denken, maar wat als die jongen met dat ding was gaan zwaaien en de agent ter plaatse geschoten had? Dan zou je nu een hele andere discussie hebben.

Je kunt het goed of slecht van de Telegraaf vinden, maar zij rapporteren uiteindelijk ook maar wat ze van meerdere bronnen in de politie horen. Dan heb je dus ook weer twee uitersten: of er is wel wat ergers gebeurd dan een beetje baldadigheid, en er wordt van hogerhand druk uitgeoefend om dat te bagatelliseren, dus gaan ze lekken. Of er is niks aan de hand en meerdere politiemensen hebben gewoon wrok tegen Halsema en proberen haar te beschadigen.

In beide gevallen is er toch reden om te twijfelen over haar functioneren, los van het feit dat het onethisch is om een minderjarige verdachte in de media te bespreken. Het is wel frappant dat mensen dat niet willen zien, puur vanwege politieke stammenstrijd.
pi_188446216
#4 al...

Zeg schatjes, draven we niet een beetje door nu?

Het is maar de burgemeester van I amsterdam hoor!
  woensdag 14 augustus 2019 @ 17:56:01 #241
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_188446221
F. Halsema had gewoon openkaart moeten spelen. Heeft ze echter bewust niet gedaan. Nu komt alles 5x zo hard terug. Er hoeft maar 1 persoon in die draaimolen erbij te zitten die niks heeft met groen-links en je hebt de poppen aan het dansen. Tuurlijk krijgt dit extra media-aandacht. Zeker als deug-mama van de grootste stad van Nederland. Ze had beter moeten weten.
pi_188446225
Met verbazing heb ik kennisgenomen van het feit dat Plasman bij Jinek gaat zitten. Daar zou ik als deken toch wel een telefoontje aan wagen. Want hoe dat in het belang van zijn cliënt kan zijn ontgaat mij. Ik zie wel het belang van Plasman.

Ik vind het ook onverstandig van Halsema. Ik zie sowieso wat dingen dat ik denk ‘die is werkelijk totaal ongeschikt voor haar functie’. Al was dat vooraf al bekend.
pi_188446272
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:56 schreef Drugshond het volgende:
F. Halsema had gewoon openkaart moeten spelen. Heeft ze echter bewust niet gedaan. Nu komt alles 5x zo hard terug. Er hoeft maar 1 persoon in die draaimolen erbij te zitten die niks heeft met groen-links en je hebt de poppen aan het dansen. Tuurlijk krijgt dit extra media-aandacht. Zeker als deug-mama van de grootste stad van Nederland. Ze had beter moeten weten.
Eens, ze had in ieder geval de zaak direct moeten overdragen naar een ander arrondisement buiten Amsterdam om de schijn van partijdigheid te voorkomen, die bevoegheid heeft ze.
pi_188446287
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:59 schreef Aquarii het volgende:

[..]

Eens, ze had in ieder geval de zaak direct moeten overdragen naar een ander arrondisement buiten Amsterdam om de schijn van partijdigheid te voorkomen, die bevoegheid heeft ze.
Dat is gebeurd, het is naar Haarlem verwezen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_188446296
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dat is gebeurd, het is naar Haarlem verwezen.
Pas veel later.
pi_188446299
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dat is gebeurd, het is naar Haarlem verwezen.
Maar niet op haar verzoek!

Dat is toch een enorme omissie en toont eens temeer aan dat ze gewoon de ervaring mist voor dit ambt.
pi_188446313
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:00 schreef Aquarii het volgende:

[..]

Pas veel later.
Volgens mij is er nog helemaal geen tijdlijn bekend, alleen dat het voorval op 14 juli heeft plaatsgevonden. Dat is precies een maand geleden. Niet heel erg lang, dus 'veel later' is amper van toepassing.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_188446317
Woensdag = Gehaktdag ;)
pi_188446355
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:00 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Maar niet op haar verzoek!

Dat is toch een enorme omissie en toont eens temeer aan dat ze gewoon de ervaring mist voor dit ambt.
Op wiens verzoek dan, volgens jou?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_188446398
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Volgens mij is er nog helemaal geen tijdlijn bekend, alleen dat het voorval op 14 juli heeft plaatsgevonden.
Inderdaad.
pi_188446476
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:03 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Op wiens verzoek dan, volgens jou?
In haar brief staat:

Daarna hebben wij enkele weken zenuwachtig gewacht terwijl het verhoor plaatsvond, onderzoek werd gedaan totdat ons via de advocaat werd gemeld dat de zaak mogelijk wat langer zou duren omdat het OM Amsterdam deze had overgedaan aan het parket Haarlem om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een ‘doofpot’ zou kunnen ontstaan.

Kortom: niet op haar verzoek.
pi_188446498
Ben blij dat ik vroeger geen BN'er als vader of moeder had. Anders had Volk en Vaderland de Telegraaf daar vast ook wel enkele pagina's aan geweid.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_188446509
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:09 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

In haar brief staat:

Daarna hebben wij enkele weken zenuwachtig gewacht terwijl het verhoor plaatsvond, onderzoek werd gedaan totdat ons via de advocaat werd gemeld dat de zaak mogelijk wat langer zou duren omdat het OM Amsterdam deze had overgedaan aan het parket Haarlem om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een ‘doofpot’ zou kunnen ontstaan.

Kortom: niet op haar verzoek.
Wat op zichzelf heel logisch is, want ze heeft niets te verzoeken. Ze heeft zich niet in de zaak te mengen, namelijk. Het OM van Amsterdam kan prima die afwegingen maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:14:36 #254
3542 Gia
User under construction
pi_188446583
Ach joh, taakstrafje van 120 uur waarvan 60 voorwaardelijk, of zoiets.
Dit zijn puberstreken.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:15:12 #255
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_188446596
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:54 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd hoe de publieke opinie is. Mijn moeder (VVD-stemmer uit een PVV-gemeente) is meestal een aardige graadmeter en die leek op hand van Halsema te zijn. Het zou me niets verbazen als de meeste mensen de actie van de Telegraaf niet oké vinden en in dat geval is de brief geen domme actie van Halsema geweest, lijkt me zo?

Maurice de Hond, kom maar door met die poll.
Ik denk dat iedereen die puberkinderen heeft of gehad heeft begrijpt voor welk vuur zij staat. Ik zie ook vooral autistische zolderkamerfokkers pleiten voor zware straffen en aftreden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:15:36 #256
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_188446607
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:09 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

In haar brief staat:

Daarna hebben wij enkele weken zenuwachtig gewacht terwijl het verhoor plaatsvond, onderzoek werd gedaan totdat ons via de advocaat werd gemeld dat de zaak mogelijk wat langer zou duren omdat het OM Amsterdam deze had overgedaan aan het parket Haarlem om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een ‘doofpot’ zou kunnen ontstaan.

Kortom: niet op haar verzoek.
Uit dezelfde brief blijkt dat ze zich op geen enkele manier met de zaak heeft bemoeid.

Ik weet niet wat waar of niet waar is in deze zaak. Ik weet niet of Halsema geschikt of niet geschikt is als burgemeester van Amsterdam. Ik weet niet of het zoontje de volgende Holleeder of gewoon een sukkeltje is.

Wat ik wel weet is dat de zoon dezelfde rechten hoort te hebben als iedere minderjarige Nederlander en dat die zoon dus gewoon in de anonimiteit zijn straf had moeten kunnen ondergaan.

Mocht zijn moeder dan misbruik van haar ambt hebben gemaakt, dan is de juiste weg om dat te melden bij het OM die daar dan de rijksrecherche op kan zetten. En mocht Halsema dan schuldig worden bevonden dan is dat het moment dat de media iets te melden zou hebben. Geen moment eerder.
pi_188446638
Ze waren van plan om nog een boot te ehh bezoeken:

Plasman noemt het gedrag van de zoon van Halsema 'strafbaar puberaal gedrag'. Hij zegt daar verder over: 'Er is rond gespoten met een brandblusser die ze aantroffen op een verlaten woonboot en er is nog op een andere boot gekeken. En toen was er politie bij.'

https://www.at5.nl/artike(...)ester-te-beschadigen
pi_188446656
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:10 schreef Pedroso het volgende:
Ben blij dat ik vroeger geen BN'er als vader of moeder had. Anders had Volk en Vaderland de Telegraaf daar vast ook wel enkele pagina's aan geweid.
Volk en Vaderland :')
pi_188446746
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:17 schreef Spectator19 het volgende:
Ze waren van plan om nog een boot te ehh bezoeken:

Plasman noemt het gedrag van de zoon van Halsema 'strafbaar puberaal gedrag'. Hij zegt daar verder over: 'Er is rond gespoten met een brandblusser die ze aantroffen op een verlaten woonboot en er is nog op een andere boot gekeken. En toen was er politie bij.'

https://www.at5.nl/artike(...)ester-te-beschadigen
Grappig hoe ze die andere boot, die expliciet niet onbewoond wordt genoemd er zijdelings even bij noemen. Valt niet op hoor. _O-

[ Bericht 3% gewijzigd door van_Lamehuizen op 14-08-2019 18:29:06 ]
pi_188446775
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:17 schreef Spectator19 het volgende:
Ze waren van plan om nog een boot te ehh bezoeken:

Plasman noemt het gedrag van de zoon van Halsema 'strafbaar puberaal gedrag'. Hij zegt daar verder over: 'Er is rond gespoten met een brandblusser die ze aantroffen op een verlaten woonboot en er is nog op een andere boot gekeken. En toen was er politie bij.'

https://www.at5.nl/artike(...)ester-te-beschadigen
Nu komt de linkse aap uit de mouw :Y
pi_188446778
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 14:44 schreef Aquarii het volgende:

[..]

Je kan je natuurlijk wel afvragen waarom ze een topadvocaat inhuren als het slechts om 'baldadig gedrag' gaat.
Om dezelfde reden dat die topadvocaat de zaak aan neemt. Omdat het kan. Ik vind baldadig gedrag een beetje een verkeerde omschrijving maar wat krijgt een 15 jarige voor zoiets als het voor de rechter komt. Een stevige reprimande van de rechter en 50 uur dienstverlening.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_188446810
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:24 schreef vipergts het volgende:

[..]

Om dezelfde reden dat die topadvocaat de zaak aan neemt. Omdat het kan. Ik vind baldadig gedrag een beetje een verkeerde omschrijving maar wat krijgt een 15 jarige voor zoiets als het voor de rechter komt. Een stevige reprimande van de rechter en 50 uur dienstverlening.
Tja wanneer je op je 15e een moord pleegt dan wordt het ook hoogstens 2 jaar detentie + jeugd tbs toch?
pi_188446873
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:11 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Wat op zichzelf heel logisch is, want ze heeft niets te verzoeken. Ze heeft zich niet in de zaak te mengen, namelijk. Het OM van Amsterdam kan prima die afwegingen maken.
Dat ben ik niet met je eens. Zij kan weldegelijk aangeven dat zij de schijn van belangenverstrengeling wenst te voorkomen en op basis daarvan dat verzoek indienen.
pi_188446888
Plasman voegde er in gedachten waarschijnlijk ook aan toe dat de politie beter echte boeven kan gaan vangen. Dat vind ik ook.
pi_188446911
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:15 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Uit dezelfde brief blijkt dat ze zich op geen enkele manier met de zaak heeft bemoeid.

Ik weet niet wat waar of niet waar is in deze zaak. Ik weet niet of Halsema geschikt of niet geschikt is als burgemeester van Amsterdam. Ik weet niet of het zoontje de volgende Holleeder of gewoon een sukkeltje is.

Wat ik wel weet is dat de zoon dezelfde rechten hoort te hebben als iedere minderjarige Nederlander en dat die zoon dus gewoon in de anonimiteit zijn straf had moeten kunnen ondergaan.

Mocht zijn moeder dan misbruik van haar ambt hebben gemaakt, dan is de juiste weg om dat te melden bij het OM die daar dan de rijksrecherche op kan zetten. En mocht Halsema dan schuldig worden bevonden dan is dat het moment dat de media iets te melden zou hebben. Geen moment eerder.
Het nadeel van een publieke functie is dat je daarmee jezelf en je naasten meer in de schijnwerpers zet.

Zo werkt dat.

Dat Halsema zich in het geheel niet met de zaak heeft bemoeit zal best, maar schijn moet je ook voorkomen.
pi_188446947
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:31 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat ben ik niet met je eens. Zij kan weldegelijk aangeven dat zij de schijn van belangenverstrengeling wenst te voorkomen en op basis daarvan dat verzoek indienen.
Daarnaast heeft ze ook gezag over de politie. Zoals ik eerder ook zei, dat was het eerste wat ze had moeten doen, vervolgens naar buiten brengen en dan had je lang niet zo veel gezeik als nu het geval is.
pi_188446980
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:37 schreef Aquarii het volgende:

[..]

Daarnaast heeft ze ook gezag over de politie. Zoals ik eerder ook zei, dat was het eerste wat ze had moeten doen, vervolgens naar buiten brengen en dan had je lang niet zo veel gezeik als nu het geval is.
Publiekelijk maken had voor mij niet gehoeven. Wel direct het presidium inlichten. Dat had ik wel verstandig gevonden.

En overdragen inderdaad, in plaats van alles maar laten gebeuren. Dat is gewoon onverstandig.
pi_188447022
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:39 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Publiekelijk maken had voor mij niet gehoeven. Wel direct het presidium inlichten. Dat had ik wel verstandig gevonden.

En overdragen inderdaad, in plaats van alles maar laten gebeuren. Dat is gewoon onverstandig.
De kans is gewoon groot dat het een keer gaat uitlekken, dat kan je maar beter voor zijn door het zelf naar buiten te brengen. Daar had ik wel voor gekozen in ieder geval.
pi_188447054
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:39 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Publiekelijk maken had voor mij niet gehoeven. Wel direct het presidium inlichten. Dat had ik wel verstandig gevonden.

En overdragen inderdaad, in plaats van alles maar laten gebeuren. Dat is gewoon onverstandig.
Volgens mij is dat allemaal ook gewoon gebeurd. Het enige wat ze niet heeft gedaan is de pers opgezocht om te roepen dat haar minderjarige zoon een misdaad had gepleegd.

Dat is een keuze. Misschien niet de meest verstandige keuze; maar tsja.
pi_188447066
quote:
10s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:24 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Nu komt de linkse aap uit de mouw :Y
Brandblussers jatten en leegspuiten _O_
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_188447076
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Brandblussers jatten en leegspuiten _O_
En stoere vlindermessen, of niet Koosie?
pi_188447095
quote:
10s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:45 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En stoere vlindermessen, of niet Koosie?
En klappertjespistolen !
Ik voel me echt weer 12. Lekker op avontuur met je matties.
pi_188447097
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:17 schreef Spectator19 het volgende:
Ze waren van plan om nog een boot te ehh bezoeken:

Plasman noemt het gedrag van de zoon van Halsema 'strafbaar puberaal gedrag'. Hij zegt daar verder over: 'Er is rond gespoten met een brandblusser die ze aantroffen op een verlaten woonboot en er is nog op een andere boot gekeken. En toen was er politie bij.'

https://www.at5.nl/artike(...)ester-te-beschadigen
Dit is toch wel minimaal flink vandalisme en dan is het nog het verhaal van de advocaat van...
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_188447109
quote:
16s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:46 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dit is toch wel minimaal flink vandalisme en dan is het nog het verhaal van de advocaat van...
Eens. Een verlaten boot, alla.
Het leegspuiten van brandblussers op de openbare weg.. past een straf
Een bewoonde boot beklimmen -DAT is kattekwaad voorbij.
pi_188447111
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:46 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

En klappertjespistolen !
Ik voel me echt weer 12. Lekker op avontuur met je matties.
Good times.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:47:40 #276
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_188447112
Mevrouw Halsema kan beter aftreden. Niet eens capabel om d'r eigen zoon in het gareel te houden, laat staan een stad als Amsterdam.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_188447122
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:47 schreef PzKpfw het volgende:
Mevrouw Halsema kan beter aftreden. Niet eens capabel om d'r eigen zoon in het gareel te houden, laat staan een stad als Amsterdam.
Ach, hij urineert tenminste niet in brievenbussen en maakt geen bonnetjes kwijt ;)

Maar het is wel de zoveelste deuk ja.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:49:29 #278
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_188447129
quote:
2s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:24 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Nee, Halsema niet, maar haar zoon wel. Die zet zich alleen nog maar meer af tegen zijn ouders, en weet dat zijn ouders erop aangekeken zullen worden. Lekker dan.

Je hebt kinderen nou eenmaal niet altijd in de hand. Je kan boos worden, je kan lief vragen, je kan straffen, je kan vergeven, maar kinderen doen uiteindelijk wat ze zelf willen. Ben jij daarom een mindere burgemeester? Moet je daarom maar geen politieman/vrouw zijn?
Dat is het 'm niet.... het gaat mij om hoe zij zichzelf achter haar zoon's verschuilt.
Ze is (voor mij) allereerst burgemeester en in haar privé de moeder die wil of voorstaat te zijn.

Het is "publicitair" beter dat ze dat joch ferm toespreekt ipv allerlei bagatellisering te doen (was maar een oude boot, neppistool etc.etc.), zoals ik dat lees in haar brief aan de gemeente.

Ze had ook, maar dan wel veel eerder, kunnen zeggen; mijn zoon heeft een ernstige overtreding begaan wat ik niet kan tolereren en wij (zij is nl. als ouder verantwoordelijk) zullen ons verantwoorden bij de politie. Tot dit is afgerond, draag ik mijn "politie"-taken over aan mijn loco-burgermeester...... etc.etc.
Je kan wel willen maar in een openbaar ambt kan je niet zaken van privé scheiden. Het plaatje telt en ik zie hier, en da's lief, een moeder die haar ambt verzaakt. Je kan wel zg. volgens de regels spelen maar dat is/was hier niet de intentie. Door het o.a., zoals ik het zie, onder pet te houden en hopen dat niemand het zal merken etc.etc.etc.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_188447160
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:47 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Eens. Een verlaten boot, alla.
Het leegspuiten van brandblussers op de openbare weg.. past een straf
Een bewoonde boot beklimmen -DAT is kattekwaad voorbij.
Over straat gaan met een alarmpistool niet dan? Geen BB-gun waarvan je nog zou kunnen zeggen dat het is om leuk mee op doeltjes te schieten. Nee, een ding dat maar één nut heeft: doen alsof je over een echt vuurwapen beschikt. In Amsterdam.

https://www.rd.nl/vandaag(...)r-bestraft-1.1587343

quote:
Rechters in Amsterdam leggen voortaan hogere straffen op voor delicten waarbij vuurwapens of handgranaten betrokken zijn. Daarmee willen zij een signaal afgeven in verband met de vele geweldsincidenten in de hoofdstad.

Domien Huijbregts, woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam, bevestigt berichtgeving hierover uit het AD.

Nieuwe oriëntatiepunten voor de strafmaat worden binnenkort gepubliceerd op rechtspraak.nl. De vonnissen voor bezit van wapens en granaten kunnen hoger liggen dan elders in het land. Rechters zijn volgens de woordvoerder echter vrij om zelf te beoordelen welke straf passend is. Voorwaarde is wel dat de straf binnen de wettelijke maxima ligt.

De hoofdstad heeft te maken met veel liquidaties, vuurwapengeweld en het gebruik van handgranaten die als pressiemiddel worden gebruikt.
pi_188447201
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:24 schreef Claudia_x het volgende:
Even iets anders. De Correspondent heeft ooit een voorpublicatie van het boek Pluche van Halsema gehad. Daarin ging Halsema in op haar moeizame relatie met de parlementaire pers in het algemeen en de Telegraaf in het bijzonder. Het heeft mij verbaasd dat ze weer de politiek in ging door burgemeester te worden, want ze leek helemaal klaar te zijn met wat zelf "de beklemming van de parlementaire pers" noemde.

Een paar interessante stukjes staan hieronder. Bron: Overleven in de mediacratie: een terugblik op mijn jaren als leider van GroenLinks

"Op gezette tijden kom ik in opstand en geef ik, nogal ongewoon in Den Haag, tegenover journalisten ongegeneerd lucht aan mijn irritatie. Journalisten ergeren zich aan mijn kritiek op hun werkwijze die zij, zoals Max van Weezel dat kernachtig samenvat, ‘lichtgeraakt’ vinden. Dat klopt ook wel. Ik blijf het moeilijk vinden om onjuiste of slordige informatie over GroenLinks en mijzelf zonder protest te moeten accepteren."

"Soms raken je opvattingen ook vertekend door vooringenomenheid. In het geval van bijvoorbeeld De Telegraaf accepteren wij dat als een feit. Als ik aantreed als fractievoorzitter word ik een keer uitgenodigd voor een lunch met de parlementaire redactie van De Telegraaf. Dat gebeurt weliswaar met gezonde tegenzin maar, zoals politiek redacteur Paul Jansen meldt, ze ontmoeten alle andere fractievoorzitters en willen mij niet op voorhand uitsluiten. Als ik vertel over mijn opvattingen en plannen maakt zich van de mannen aan tafel enig ongeloof meester. Hun comfortabele vooroordeel is dat ik een ultralinkse bende leid en ze willen liever de werkelijkheid naar hun mening zetten dan deze bij te stellen. Tot hun schrik stellen zij vast dat ik niet onredelijk ben. Al tijdens de lunch laten zij mij weten dat hun lezers verwachten dat GroenLinks wordt geridiculiseerd en – ‘dan mag ik wel een leuke vrouw zijn’ – dat hun lezers heilig zijn. Journalist Paul Jansen vertelt mij lachend dat men zich bij De Telegraaf ermee vermaakt om bij elk artikel waarin GroenLinks voorkomt – wat overigens zoveel mogelijk wordt gemeden – de allerlelijkste foto van mij te plaatsen. Op mijn beurt vertel ik iedereen die het wil horen dat De Telegraaf zegge en schrijve één keer een feitelijk en juist bericht over mij heeft geplaatst en dat was toen ik een tweeling baarde."

"Een enkele keer lever ik zelf de negatieve berichtgeving op een presenteerblad aan. Dat is het geval met de vijfentwintig jaar oude Mercedes van mijn man Robert. Ik heb geprobeerd de aankoop ervan tegen te houden, wetende dat dit tot commentaar leidt waar ik heel weinig zin in heb. Robert vindt dat ik hem zijn liefhebberijen moet gunnen en me niet heb te bemoeien met zijn aankopen. We sluiten een compromis. Er komt een gastank in de auto en Robert koopt hem zo discreet mogelijk. Via internet vindt hij een handelaar ergens in Gelderland die hij aardig vindt. Hij vertrouwt de man toe dat het gevoelig ligt, dat ik zijn partner ben en in politieke problemen kan raken door de aanschaf van een weliswaar beeldschone, maar ook oude Mercedes. De dag nadat Robert de auto heeft betaald, nog voordat hij hem heeft opgehaald, verschijnt er een groot stuk in De Telegraaf. Met een aankondiging op de eerste bladzijde van de krant is de handelaar erin geslaagd om een hele pagina in het goed gelezen autokatern te vullen met gratis reclame voor zijn Mercedessen. Onze nieuwe auto staat er met kleurrijke foto’s in, de bekleding, de buitenspiegels, mistlampen en centrale portiervergrendeling, alles is gefotografeerd en beschreven. ‘Oude liefde roest niet’ is de treiterige kop boven het stuk en uit alles blijkt, zoals de handelaar de auto aanprijst, dat het ‘een juweeltje’ is. Op internet ben ik daarna, en jaren aanhoudend, de risee."
Los van de onjuiste berichtgeving en het plaatsen van de allerlelijkste foto wat echt enorm treurig is als politieke redactie.

Je kunt niet aan de ene kant GL standpunten uitdragen en mensen vertellen wat ze moeten doen en dan verwachten dat je niet jarenlang de gebeten hond bent als je man een oude auto koopt of verre vliegreizen maakt.
Maar dat is iets waar bijna alle publieke figuren zich schuldig aanmaken als het in hun voordeel is dan is het bereik van de media zo lekker makkelijk. Maar bij een tegenslag is het opeens niet meer zo leuk tja zo werkt de wereld nu eenmaal.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:56:39 #281
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_188447229
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:47 schreef PzKpfw het volgende:
Mevrouw Halsema kan beter aftreden. Niet eens capabel om d'r eigen zoon in het gareel te houden, laat staan een stad als Amsterdam.
Aftreden is vooralsnog een groot woord, maar dit schandaaltje omtrent Halsema's zoon verdient als burgemeester zijnde niet bepaald de schoonheidsprijs, dunkt mij.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_188447244
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:54 schreef vipergts het volgende:

[..]

Los van de onjuiste berichtgeving en het plaatsen van de allerlelijkste foto wat echt enorm treurig is als politieke redactie.

Je kunt niet aan de ene kant GL standpunten uitdragen en mensen vertellen wat ze moeten doen en dan verwachten dat je niet jarenlang de gebeten hond bent als je man een oude auto koopt of verre vliegreizen maakt.
Maar dat is iets waar bijna alle publieke figuren zich schuldig aanmaken als het in hun voordeel is dan is het bereik van de media zo lekker makkelijk. Maar bij een tegenslag is het opeens niet meer zo leuk tja zo werkt de wereld nu eenmaal.
Ik vind dat echt geen lelijke foto, hoor?
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_188447255
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:54 schreef vipergts het volgende:
‘Oude liefde roest niet’ is de treiterige kop boven het stuk en uit alles blijkt, zoals de handelaar de auto aanprijst, dat het ‘een juweeltje’ is. Op internet ben ik daarna, en jaren aanhoudend, de risee."
Nee vind je het gek als gezicht van de groene stasi. :') Dat nu weer lekker in Afrika vakantie aan het vieren is maar oh, oh, oh die mensgemaakte klimaatverandering toch!
  woensdag 14 augustus 2019 @ 18:59:23 #284
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_188447275
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:18 schreef FYazz het volgende:

[..]

Het bewust kiezen van een criminele partner of het zelf uitvoeren van strafbare zaken is natuurlijk niet toelaatbaar in een dergelijke functie.

Maar het ouderschap relevant maken voor/betrekken bij de functie en verantwoordelijkheden vind ik een stap te ver en ook praktisch niet haalbaar.

Overigens ben ik een soortgelijke discussie of statement niet of nauwelijks tegengekomen wanneer het een man betrof. Als de zoon van een bekende mannelijke politici iets doms of strafbaar doet dan wordt de 'opvoed-kaart' nooit getrokken. Waarom nu wel dan?

Note: ik ben niet uit op een man/vrouw-discussie (de links/rechts discussie is al vermoeiend zat), maar ik verbaas mij er wel over dat er nu al pagina's lang wordt gesproken over haar opvoedkundige skills i.c.m. haar beroepsmatige expertise.
Ik trek niet eens de opvoedkaart... dat mogen anderen prima doen, de "aftermath" mij zou het sws niet gebeurd zijn en ja, ik gooi mijn kinderen van die leeftijd gerust voor de politiebus als zij zelf dat veroorzaken; ik laat ze natuurlijk niet doodrijden. In mijn beleving, oud genoeg om te jodelen en oud genoeg om te weten wat niet kan.

Wat hier elementair misgaat is de informatievoorziening en haar rol van het ambt, het is pvd een maand geleden, dan stevig je bek houden en dan boos worden dat de Telegraaf (wat zij donders goed weet) het (idd) smeuďg brengt. Vervolgens daarna de Gemeenteraad informeren met een huilbrief viel wel mee "kan jullie ook gebeuren".

Het is een huilebalk die inspeelt op (begrijpelijke) gevoelens en zichzelf imho zo onmogelijk maakt straks nog wat zinnigs te zeggen over handhaving of politietaken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_188447288
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:43 schreef Zipportal het volgende:
[ afbeelding ]
JinekLive twitterde op woensdag 14-08-2019 om 16:40:38 De Amsterdamse burgemeester Femke #Halsema is boos over de berichtgeving rondom haar 15-jarige zoon. Volgens de @:telegraaf is hij gearresteerd wegens een gewapende inbraak. Onzin, betoogt verdediger Peter Plasman. Vanavond schuift hij aan bij #Jinek. https://t.co/t7JGO625GC reageer retweet
Ben speciaal naar de winkel geweest voor popcorn! :Y

Laat de Femke Halsema bash maar beginnen!!!!

pi_188447299
edit
pi_188447318
quote:
6s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:00 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Ben speciaal naar de winkel geweest voor popcorn! :Y

Laat de Femke Halsema bash maar beginnen!!!!

[ afbeelding ]
Ik hoop dat je genoeg hebt gekocht, want vanavond zit Peter Plasman bij Jinek. Dus we kunnen nog even vooruit.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_188447321
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:20 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Geen nieuws meer? Social media zegt gelukkig niet alles, maar het is daar het gesprek van de dag. De Telegraaf heeft er 5 artikelen van weten te maken. Andere media zoals de NOS moesten wel mee.
Dat vind ik zo'n onzin. Net of die andere media in het belang van Halsema en haar zoon werken ook daar gaat het om kijkcijfers. Dan kun je het nog zo netjes verwoorden maar het blijft net als bij de Telegraaf lijkenpikkerij.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_188447336
quote:
10s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 18:50 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Over straat gaan met een alarmpistool niet dan?
Nee, dat deed ik vroeger ook. Was leuk. Al stopte ik daar wel mee toen ik 12 was ofzo.

Een niet verlaten huis/boot binnendringen daarentegen was absoluut not done.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 19:04:04 #290
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_188447341
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:35 schreef Franny_G het volgende:
Dat vind ik zo'n bizar verwijt. Dus omdat de mogelijkheid bestaat dat anderen de privacy van je kind schenden ga je dat zelf maar moedwillig doen? En hoe leg je dat uit aan je zoon? "Je moeder heeft met de krant gepraat over wat jij hebt uitgespookt, omdat een communicatiespecialist dat een goed idee vond." ? Nee, dan heb je echt last van beroepsdeformatie als je dat serieus van iemand verwacht.
De vraag is ga je je eigen kinderen in die functie beschermen of de burgers van Amsterdam die ook kinderen hebben.... Die zoon overleeft dat "gebrek" aan vertrouwen wel wat hij zelf heeft veroorzaakt. Het gelul van privacy ook altijd..... dat kind heeft de privacy die je het als ouder kan bieden.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_188447354
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:03 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nee, dat deed ik vroeger ook. Was leuk. Al stopte ik daar wel mee toen ik 12 was ofzo.

Een niet verlaten huis/boot binnendringen daarentegen was absoluut not done.
Hoe kwam jij op zo'n jonge leeftijd aan een alarmpistool dan en wat vonden jouw ouders daarvan? En wat precies was de lol ervan? :?
  woensdag 14 augustus 2019 @ 19:05:43 #292
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_188447362
quote:
2s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:45 schreef skrn het volgende:

[..]

En waar staat dat nu weer in hemelsnaam?
Dat is de korte samenvatting van de Femke's brief en het sausje van Plasman. Kwajongenstreek dat is/wordt opgeblazen, juist omdat ze het proberen te "containen".
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_188447369
quote:
15s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:04 schreef Vallon het volgende:

[..]

De vraag is ga je je eigen kinderen in die functie beschermen of de burgers van Amsterdam die ook kinderen hebben.... Die zoon overleeft dat "gebrek" aan vertrouwen wel wat hij zelf heeft veroorzaakt.
En het valt mij op dat de naam van de zoon niet genoemd wordt. Als hij de achternaam van zijn vader aanneemt is hij veilig.
pi_188447389
quote:
10s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:05 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Hoe kwam jij op zo'n jonge leeftijd aan een alarmpistool dan en wat vonden jouw ouders daarvan? En wat precies was de lol ervan? :?
Alarmpistolen, klappertjespistolen en niet van echt te onderscheiden buksen lagen toen gewoon in de speelgoedwinkel. Bijna iedereen had ze.
pi_188447391
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:03 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nee, dat deed ik vroeger ook. Was leuk. Al stopte ik daar wel mee toen ik 12 was ofzo.

Een niet verlaten huis/boot binnendringen daarentegen was absoluut not done.
Nu:

Als je met een nepvuurwapen rondloopt dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dat een misdrijf.

Je kunt er 9 maanden gevangenisstraf voor krijgen of een geldboete tot ¤ 20.500. Als je met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog. Je kunt dan een geldboete krijgen tot ¤ 8.200.
pi_188447392
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:06 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

En het valt mij op dat de naam van de zoon niet genoemd wordt. Als hij de achternaam van zijn vader aanneemt is hij veilig.
Ik vind het ook wel een beetje stom dat iedereen Femke aanvalt, en niemand die vader. Dat wel.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_188447408
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:06 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

En het valt mij op dat de naam van de zoon niet genoemd wordt. Als hij de achternaam van zijn vader aanneemt is hij veilig.
Daar is met een klein beetje moeite natuurlijk wel achter te komen, daarbij weet heel Nederland nu dat de zoon van Femke Halsema... die heeft dus de rest van zijn leven mogelijk iets uit te leggen en dat vind ik richting hem wel zeer onrechtvaardig.

Zelfs al is z'n moeder een enorm hypocriete belerende heks.
pi_188447421
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Alarmpistolen, klappertjespistolen en niet van echt te onderscheiden buksen lagen toen gewoon in de speelgoedwinkel. Bijna iedereen had ze.
Ah, in een tijd dat het nog gewoon legaal was dus? Dat lijkt me een significant verschil. _O- Daarbij zijn klappertjespistolen en buksen natuurlijk wel een ander verhaal. :*
pi_188447426
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Nu:

Als je met een nepvuurwapen rondloopt dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dat een misdrijf.

Je kunt er 9 maanden gevangenisstraf voor krijgen of een geldboete tot ¤ 20.500. Als je met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog. Je kunt dan een geldboete krijgen tot ¤ 8.200.
Ik kende vroeger ook iemand die met zo een Duits alarmpistool in de auto zat om het aan zijn vriend te laten zien. Voor de Rabobank.

Nou, die voorbijgangers zien dat en bellen de politie.

Die is gewoon thuis opgehaald en heeft nog een nacht in de cel mogen zitten, en die vriend ook.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_188447428
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:02 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Ik hoop dat je genoeg hebt gekocht, want vanavond zit Peter Plasman bij Jinek. Dus we kunnen nog even vooruit.
Het kan zomaar zijn dat Jinek een TopShow in haar schoot krijgt geschoven qua kijkcijfers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')