FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekkerste broodbeleg?
roos94vrijdag 7 juni 2019 @ 21:45
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg?
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 21:47
Op het moment Kips theeworst.
Hyaenidaevrijdag 7 juni 2019 @ 21:47
hagelslag
BasEnAadvrijdag 7 juni 2019 @ 21:48
Ardenner boterhamworst denk ik.
KingSnapbackvrijdag 7 juni 2019 @ 21:52
Hagelslag puur.
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 21:52
TS begint :D
Gary_Oakvrijdag 7 juni 2019 @ 21:53
Kaas met boter.
roos94vrijdag 7 juni 2019 @ 21:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:52 schreef maily het volgende:
TS begint :D
Ei, sowieso lekker man. In de ochtend rustig op het gemakje brood van de bakker met een omeletje erop en vers geperste jus _O_
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 21:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:54 schreef roos94 het volgende:

[..]

Ei, sowieso lekker man maily. In de ochtend rustig op het gemakje brood van de bakker met een omeletje erop en vers geperste jus _O_
:Y)
BoneThugssvrijdag 7 juni 2019 @ 22:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:57 schreef maily het volgende:

[..]

:Y)
:D :D :D
Gary_Oakvrijdag 7 juni 2019 @ 22:06
Oh, roerei is ook lekker!
caspervcvrijdag 7 juni 2019 @ 22:07
Calvé met nootjes Pindakaas
Zalmslaatjevrijdag 7 juni 2019 @ 22:07
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten.

Ja, ik ben een sophisticated broodeters type. :7
BasEnAadvrijdag 7 juni 2019 @ 22:08
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:53 schreef Gary_Oak het volgende:
Kaas met boter.
Kaas is belachelijk lekker ja. Wat een uitvinding :D
BasEnAadvrijdag 7 juni 2019 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:07 schreef Zalmslaatje het volgende:
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten.

Ja, ik ben een sophisticated broodeters type. :7
Waldkorn graag, wat wil je daar op?
#ANONIEMvrijdag 7 juni 2019 @ 22:09
Ei met sucuk :9~
sucuklu-yumurta.jpg

met op een wel verdiende 2e plek, ossenworst.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:10:59 ]
Zalmslaatjevrijdag 7 juni 2019 @ 22:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:08 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Waldkorn graag, wat wil je daar op?
Over het algemeen heb ik graag vleeswaren maar op dit moment heb ik wel trek in vijgenjam. :)
MrsDuckvrijdag 7 juni 2019 @ 22:10
Kaas...altijd goed.
qltelvrijdag 7 juni 2019 @ 22:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:47 schreef maily het volgende:
Op het moment Kips theeworst.
Theeworst?

mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 22:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:15 schreef qltel het volgende:

[..]

Theeworst?

Ja theeworst, en nee, geen leverworst ;)

1040lfl.jpg
Apekoekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:18
Cocos brood
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 22:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:18 schreef Apekoek het volgende:
Cocos brood
Geen apekoek?
Apekoekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:17 schreef maily het volgende:

[..]

Ja theeworst, en nee, geen leverworst ;)

[ afbeelding ]
Ik hou het toch vaak bij koffieworst
Apekoekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:18 schreef maily het volgende:

[..]

Geen apekoek?
Ach ga toch weg meid
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 22:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:18 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Ach ga toch weg meid
#doeslief
Apekoekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:19 schreef maily het volgende:

[..]

#doeslief
Ach zuig mijn scrotum
dokter.knakworstvrijdag 7 juni 2019 @ 22:22
Filet american
Postbus100vrijdag 7 juni 2019 @ 22:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:52 schreef KingSnapback het volgende:
Hagelslag puur.
Van de Appie. Die rode, vierkante verpakking.
Lunatiekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:07 schreef Zalmslaatje het volgende:
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten.

Ja, ik ben een sophisticated broodeters type. :7
Dit dus.
Lunatiekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:08 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Kaas is belachelijk lekker ja. Wat een uitvinding :D
Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...
BasEnAadvrijdag 7 juni 2019 @ 22:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen.
En jij?
Gary_Oakvrijdag 7 juni 2019 @ 22:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...
Gewoon simpele Goudse. Alle leeftijden zijn lekker.
#ANONIEMvrijdag 7 juni 2019 @ 22:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
rNRrfZF.png

:T

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:34:50 ]
Gary_Oakvrijdag 7 juni 2019 @ 22:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen.
En jij?
Blokjes oude Goudse kaas waarbij je bij het kauwen op de crunchy zoutkristallen bijt. _O_
Roces18vrijdag 7 juni 2019 @ 22:36
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Gewoon simpele Goudse. Alle leeftijden zijn lekker.
wel boven de 18 mag ik hopen
Roces18vrijdag 7 juni 2019 @ 22:36
ik vind boterham met dijon mosterd het lekkerst

zonder boter (echt vies boter)
Burdievrijdag 7 juni 2019 @ 22:36
Ossenworst :9
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola :@ :9.
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 22:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst :9
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola :@ :9.
:9
Apekoekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst :9
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola :@ :9.
Doe ff normaal man!
Zalmslaatjevrijdag 7 juni 2019 @ 22:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst :9
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola :@ :9.
Goede gerookte ossenworst heeft al die meuk niet nodig.
DETELEVISIEKIJKERvrijdag 7 juni 2019 @ 22:42
Kroket of haring
#ANONIEMvrijdag 7 juni 2019 @ 22:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst :9
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola :@ :9.
Dan heb je zo'n bazensmaak van puur rundvlees met wat kruiden. En dan ga je het verzuipen in saus en garnering :{
En helemaal die chemische nasmaak die vrijwel alle (nep)truffelmayonaise heeft :N

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:47:51 ]
Lunatiekvrijdag 7 juni 2019 @ 22:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen.
En jij?
De gerijpte zou ik niet graag op brood doen. Net zo min als schimmelkazen. Kaas als broodbeleg dan eerder jonge kaas of jongbelegen, of oud met een lik mosterd. Of Tilsiter
Cheddar op een broodje hamburger.
Brie op een pain de boulogne, nog warm van de oven.
Smeerkazen is een hoofdstuk apart. Van smeerkuipje in een dozijn smaken naar Philadelphia en Tresana. Die laatste twee zeker ook als vervanging van boter of zure room.
LorneMalvovrijdag 7 juni 2019 @ 22:47
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd.
Rumblingvrijdag 7 juni 2019 @ 22:48
Verse witte boterham met harde korst, klein beetje boter om het te laten plakken en dan (Bos)vruchtenhagel :9
Geerdvrijdag 7 juni 2019 @ 22:50
Wat ook het lekkerst is in bed natuurlijk, ROSBIEF !! :9~
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 22:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:47 schreef LorneMalvo het volgende:
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd.
:@
Maar de smaak is het niet, gelukkig :Y)
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 22:56
Ik maak altijd kleine wereldwondertjes van brood, is altijd wat anders, net wat ik in huis heb, als ik theeworst heb gooi ik er wat geitenkaas over, veldsla en wat zongedroogde tomaatjes, of een boterham met zalm, verse dille, een gekookt ei en wat snippers oude kaas of een boterham met oude Italiaanse kaas, wat oregano, klein lepeltje tomatenpuree, flintertje avocado en kappertjes, kleine paleisjes van genot :)
LorneMalvovrijdag 7 juni 2019 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:54 schreef maily het volgende:

[..]

:@
Maar de smaak is het niet, gelukkig :Y)
dat kan. Ik zou het eens moeten proberen. Maar die naam nodigt niet bepaald uit
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:54 schreef maily het volgende:

[..]

:@
Maar de smaak is het niet, gelukkig :Y)
Theeworst blijft lekker ja.
valentijn101vrijdag 7 juni 2019 @ 23:01
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:56 schreef UitStraling het volgende:
Ik maak altijd kleine wereldwondertjes van brood, is altijd wat anders, net wat ik in huis heb, als ik theeworst heb gooi ik er wat geitenkaas over, veldsla en wat zongedroogde tomaatjes, of een boterham met zalm, verse dille, een gekookt ei en wat snippers oude kaas of een boterham met oude Italiaanse kaas, wat oregano, klein lepeltje tomatenpuree, flintertje avocado en kappertjes, kleine paleisjes van genot :)
1*8xraf6eyaXh-myNXOXkqLA.jpeg
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:01 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Kost je een paar minuten als je van alles in huis hebt altijd en smaakt beter dan een boterham met zomaar wat.
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:03
Of gewoon heel simpel op donkerbruin vers brood, blikje tonijn op water, limoensap, zoet paprikapoeder, een halve rode ui, kneepje Zaanse mayonaise, wat drupjes Worcester, snufje dille en gaan (kun je maken in 1.52 seconden)
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 23:05
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:03 schreef UitStraling het volgende:
Of gewoon heel simpel op donkerbruin vers brood, blikje tonijn op water, limoensap, zoet paprikapoeder, een halve rode ui, kneepje Zaanse mayonaise, wat drupjes Worcester, snufje dille en gaan (kun je maken in 1.52 seconden)
Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....
SPOILER
en je neus snuiten want ui :'(
Burdievrijdag 7 juni 2019 @ 23:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:41 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Goede gerookte ossenworst heeft al die meuk niet nodig.
Klopt, ik vind het lekker zonder en met opsmuk. Heb alleen niet elke dag zin in hetzelfde :).
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:05 schreef maily het volgende:

[..]

Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....
SPOILER
en je neus snuiten want ui :'(
Ja die ui blijft meestal wel even hangen ja, twijfel altijd om die weg te laten maar heb van een ex meegekregen dat die erin hoort.
Kreatorvrijdag 7 juni 2019 @ 23:08
Niet-voorgesneden Hongaarse salami met paprikasmaak.
Niet te vergelijken met die rommel van de Appie.
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:05 schreef maily het volgende:

[..]

Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....
SPOILER
en je neus snuiten want ui :'(
En ik heb een zwak voor overvolle koelkasten, vind ik gezellig :@
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 23:10
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:07 schreef UitStraling het volgende:

[..]

Ja die ui blijft meestal wel even hangen ja, twijfel altijd om die weg te laten maar heb van een ex meegekregen dat die erin hoort.
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:09 schreef UitStraling het volgende:

[..]

En ik heb een zwak voor overvolle koelkasten, vind ik gezellig :@
Niks om je voor te schamen! ^O^
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:10 schreef maily het volgende:

[..]

[..]

Niks om je voor te schamen! ^O^
Zeker in het weekend, voelt zo schraal zonder uitpuilende koelkast en ik beslis graag op het allerlaatst waar ik echt zin in heb, dus sjouw me regelmatig de pleuris op vrijdagen.
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 23:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:12 schreef UitStraling het volgende:

[..]

Zeker in het weekend, voelt zo schraal zonder uitpuilende koelkast en ik beslis graag op het allerlaatst waar ik echt zin in heb, dus sjouw me regelmatig de pleuris op vrijdagen.
Wat je gelijk hebt!
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:13 schreef maily het volgende:

[..]

Wat je gelijk hebt!
Levert wel heeeeel soms wat pijnlijke weggooimomentjes op :@
mailyvrijdag 7 juni 2019 @ 23:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 23:14 schreef UitStraling het volgende:

[..]

Levert wel heeeeel soms wat pijnlijke weggooimomentjes op :@
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:18
Had ooit een schoonmoeder, echt zo'n kookkloek en die had acht meter uitbouw speciaal voor haar voorraad aan ingrediënten, was wat overdreven maar vond het wel wat hebben, had regelmatig spontane kookaftroefwedstrijdjes met haar die ik meestal verloor met groot plezier, leuke avondjes waren dat.
UitStralingvrijdag 7 juni 2019 @ 23:25
En tipje, soms snijd de Jumbo een entrecote dun tot vleeswaar en dat is ook erg lekker.
WammesWaggelvrijdag 7 juni 2019 @ 23:27
Pindasaus met banaan en eventueel sambal.
praadjezaterdag 8 juni 2019 @ 00:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:47 schreef maily het volgende:
Op het moment Kips theeworst.
Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.
#ANONIEMzaterdag 8 juni 2019 @ 00:58
Pindakaas :9

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-06-2019 01:27:08 ]
Posergoth6667zaterdag 8 juni 2019 @ 01:17
Gebakken ei met buffel mozzerella of een franse ommelet met paddestoelen en kaas.
Amazaterdag 8 juni 2019 @ 01:18
• Tonijnsalade
• Grillworst met kaas
• Filet american
#ANONIEMzaterdag 8 juni 2019 @ 01:22
Roomboter, oude kaas en pittige Groninger mosterd.
golferzaterdag 8 juni 2019 @ 01:56
Gebakken bacon met roerei. :9
Already_in_usezaterdag 8 juni 2019 @ 02:08
Vlokken :9
UitStralingzaterdag 8 juni 2019 @ 02:29
Broodje gegarandeerd op de poes voor op de zondagochtend, vers croissantje met mascarpone en aardbeien.
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 04:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:47 schreef LorneMalvo het volgende:
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd.
Hij is niet van thee, maar werd op brood geserveerd bij de thee, op de middag in Ost-Friesland. De rokerige smaak past bij Ostfriesische Tee.
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 04:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 00:38 schreef praadje het volgende:

[..]

Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben... :9~
derLudolfzaterdag 8 juni 2019 @ 07:33
Sowieso eerst een laag boter, dan iets lekkers van de slager. Beenham of rollade bij voorkeur.
Hallojozaterdag 8 juni 2019 @ 07:35
Doner kebab :9~
mailyzaterdag 8 juni 2019 @ 09:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 00:38 schreef praadje het volgende:

[..]

Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.
Ja. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze dat ineens gedaan en dat vond ik wel tegenvallen. Maar 'n paar weken geleden weer geprobeerd en ik ben weer verslaafd :@
Sunshine1982zaterdag 8 juni 2019 @ 09:23
Avocado met worst. Ik combineer het vaak met rookvlees, chorizo of salami. Heerlijk :)

Een dikke laag boter op hun brood smeren en dan chocopasta of pindakaas erover heen smeren :r Ik krijg daar serieus kotsneigingen van.
roos94zaterdag 8 juni 2019 @ 09:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 09:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Avocado met worst. Ik combineer het vaak met rookvlees, chorizo of salami. Heerlijk :)

Een dikke laag boter op hun brood smeren en dan chocopasta of pindakaas erover heen smeren :r Ik krijg daar serieus kotsneigingen van.
Mja ik vind dat ook smerig. Ik zie boter als iets noodzakelijks zodat je beleg er op blijft zitten zoals hagelslag of vlokken.
derLudolfzaterdag 8 juni 2019 @ 09:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 09:36 schreef roos94 het volgende:

[..]

Mja ik vind dat ook smerig. Ik zie boter als iets noodzakelijks zodat je beleg er op blijft zitten zoals hagelslag of vlokken.
De meeste mensen zeggen boter terwijl er halvarine of margarine op hun brood zit. Dat is inderdaad goor.
praadjezaterdag 8 juni 2019 @ 09:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben... :9~
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 09:21 schreef maily het volgende:

[..]

Ja. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze dat ineens gedaan en dat vond ik wel tegenvallen. Maar 'n paar weken geleden weer geprobeerd en ik ben weer verslaafd :@
Hij staat al op mijn boodschappenlijstje :Y)
praadjezaterdag 8 juni 2019 @ 09:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben... :9~
Welk merk kies jij?
mailyzaterdag 8 juni 2019 @ 10:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben... :9~
Vast wel. Maar dan zou ik van allemaal een beetje willen proeven om een lekkere te vinden ...
Burdiezaterdag 8 juni 2019 @ 10:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 09:38 schreef derLudolf het volgende:

[..]

De meeste mensen zeggen boter terwijl er halvarine of margarine op hun brood zit. Dat is inderdaad goor.
Roomboter daarentegen... :9.
FANNzaterdag 8 juni 2019 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 02:08 schreef Already_in_use het volgende:
Vlokken :9
dat moet ik weer eens kopen... héél lang niet gegeten :D

Lekker met vers witbrood O+
Mikeyttzaterdag 8 juni 2019 @ 12:50
Rode bieten-spread met gegrilde aubergine en avocado :9
Sunshine1982zaterdag 8 juni 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 12:50 schreef Mikeytt het volgende:
Rode bieten-spread met gegrilde aubergine en avocado :9
Bij de AH verkopen ze rode bietenspread. Erg lekker inderdaad.
Mylenezaterdag 8 juni 2019 @ 12:55
heinz_sandwich_spread_naturel_klein.jpg
uniekhoornzaterdag 8 juni 2019 @ 13:27
Vleeswaren!
1. koeientong
2. osseworst
3. rosbief
4. runderlever
5 gegrilde achterham
6. gegrilde kipfilet
7. shoarma rollade
8. paardenrookworst
9. fricandeau
roos94zaterdag 8 juni 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:27 schreef uniekhoorn het volgende:
Vleeswaren!
1. koeientong
2. osseworst
3. rosbief
4. runderlever
5 gegrilde achterham
6. gegrilde kipfilet
7. shoarma rollade
8. paardenrookworst
9. fricandeau
Koeientong? Waar smaakt dat naar?
mailyzaterdag 8 juni 2019 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:31 schreef roos94 het volgende:

[..]

Koeientong? Waar smaakt dat naar?
Gras natuurlijk _O-
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 09:48 schreef praadje het volgende:

[..]

Welk merk kies jij?
Vaak de Kips wegens het handige kuipje :@
mailyzaterdag 8 juni 2019 @ 13:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Vaak de Kips wegens het handige kuipje :@
Zie :Y)
Hyperdudezaterdag 8 juni 2019 @ 13:32
Kruidnagelkaas van de boer hier verderop op bruin, en osseworst op wit. :9
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 13:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 10:59 schreef Burdie het volgende:

[..]

Roomboter daarentegen... :9.
Zo'n hekel aan als het broodbeleg niet goed blijft plakken aan de boter of ermee mengt... jam, nutella, smeerkaas: doe maar liever zonder.

Roomboter met aardbeien op een witte boterham :9
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 13:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef maily het volgende:

[..]

Zie :Y)
Eigenlijk moet je die uit Duitsland hebben. Rügenwalder.
praadjezaterdag 8 juni 2019 @ 13:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Vaak de Kips wegens het handige kuipje :@
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef maily het volgende:

[..]

Zie :Y)
Thanks. Die maar eens doen dan. Al gaat mijn hart uit naar zo'n rolletje haha.
Hallojozaterdag 8 juni 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:31 schreef roos94 het volgende:

[..]

Koeientong? Waar smaakt dat naar?
Smaakt een beetje als varkenstong, maar dan wat koeiiger.
LorneMalvozaterdag 8 juni 2019 @ 14:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 04:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Hij is niet van thee, maar werd op brood geserveerd bij de thee, op de middag in Ost-Friesland. De rokerige smaak past bij Ostfriesische Tee.
Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen
praadjezaterdag 8 juni 2019 @ 22:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 14:24 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen
Als je het gegeten hebt doe je dan een update? Ben wel benieuwd wat de (denk ik) jongere generatie ervan vindt.
Lunatiekzaterdag 8 juni 2019 @ 23:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 14:24 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen
Ik zat een paar honderd kilometer naast :@ maar Ost-Friesentee past er wel het beste bij (uiteraard met Kluntje & Rohm: https://www.buenting-tee.(...)sische-teezeremonie/)
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Theeworst
In het Duits ligt het iets anders:
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Teewurst, maar ook daar zit er geen thee in de Wurst.
praadjezondag 9 juni 2019 @ 00:41
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn

Eerst die van Kips proberen en dan de volgende week die van de AH.

Ik lees ook dat er rookaroma aan de Kips wordt toegevoegd dus vandaar een ander receptuur.
Papabearmaandag 10 juni 2019 @ 17:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 13:31 schreef roos94 het volgende:

[..]

Koeientong? Waar smaakt dat naar?
Ik zou het echt niet eens WILLEN weten :r

71ED607F6D37D1C514469DEE8F7D77BF-koeientong.jpg

Webshop011216_033-560x419.jpg

DSC_6553_a_klein.jpg
Whiskers2009maandag 10 juni 2019 @ 17:59
quote:
2s.gif Op maandag 10 juni 2019 17:55 schreef Papabear het volgende:

[..]

Ik zou het echt niet eens WILLEN weten :r

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het smaakt echt prima :D
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
Papabearmaandag 10 juni 2019 @ 18:03
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Het smaakt echt prima :D
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
Respect _O- :+
mailymaandag 10 juni 2019 @ 18:09
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Het smaakt echt prima :D
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
Mijnes ook, dan ging die tong eerst een dag in een emmer met zout water. En dan kregen we op zondag een groot stuk of dikke plakken bij het warm eten. En de rest werd dun gesneden voor op de boterham. Dat korrelige randje ... :9
Whiskers2009maandag 10 juni 2019 @ 18:45
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 18:09 schreef maily het volgende:

[..]

Mijnes ook, dan ging die tong eerst een dag in een emmer met zout water. En dan kregen we op zondag een groot stuk of dikke plakken bij het warm eten. En de rest werd dun gesneden voor op de boterham. Dat korrelige randje ... :9
O+
Pietverdrietmaandag 10 juni 2019 @ 20:00
Kalfstong met madeirasaus, jummie
uniekhoornmaandag 10 juni 2019 @ 22:30
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kalfstong met madeirasaus, jummie
Psst... samen ontbijten?
Roces18maandag 10 juni 2019 @ 22:47
Saffraan met vanillestokjes :o
Sicstusdinsdag 11 juni 2019 @ 12:48
Kaas natuurlijk, met afstand.
Jonathondinsdag 11 juni 2019 @ 12:52
Boter, aardbeienjam en aardbeien *O*
Apekoekdinsdag 11 juni 2019 @ 13:28
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Het smaakt echt prima :D
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
En dat deed je dan op brood?
UitStralingdinsdag 11 juni 2019 @ 16:26
Mijn vader at vroeger wel eens varkenspootjes dungesneden op donker brood.

#jeugdtrauma.
junkiesietzewoensdag 12 juni 2019 @ 11:27
momenteel smeerleverworst, de lachende koe smeerkaas. en gebakken ei sunny side up met kaas en wat ketchup
roos94woensdag 12 juni 2019 @ 11:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:26 schreef UitStraling het volgende:
Mijn vader at vroeger wel eens varkenspootjes dungesneden op donker brood.

#jeugdtrauma.
Wtf
magikmichaelwoensdag 12 juni 2019 @ 12:06
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 22:48 schreef Rumbling het volgende:
Verse witte boterham met harde korst, klein beetje boter om het te laten plakken en dan (Bos)vruchtenhagel :9
Wife material dit _O_
PzKpfwwoensdag 12 juni 2019 @ 12:12
Calve pindakaas en Unox smeerleverworst :9~
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 13:06
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 00:41 schreef praadje het volgende:
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn

Eerst die van Kips proberen en dan de volgende week die van de AH.

Ik lees ook dat er rookaroma aan de Kips wordt toegevoegd dus vandaar een ander receptuur.
Ik heb dus gisteren de theeworst van Kips gekocht. :N :X :r :r :r :r

Volgende week de "echte" van de AH proberen.
mailywoensdag 12 juni 2019 @ 13:09
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:06 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik heb dus gisteren de theeworst van Kips gekocht. :N :X :r :r :r :r

Volgende week de "echte" van de AH proberen.
Ojee ..... zo zie je maar weer, smaken verschillen.

Misschien dat ik de "echte" van de AH ook eens ga proberen ;)
Karinawoensdag 12 juni 2019 @ 13:10
Witte boterham met roomboter en gerookte makreel met een beetje mayo erdoor heen geprakt.

Theeworst is inderdaad ook lekker.
junkiesietzewoensdag 12 juni 2019 @ 13:24
Godver ik ben wel heel benieuwd naar Theeworst nu.
Fok-itwoensdag 12 juni 2019 @ 13:47
Gebakken ei en pindakaas _O_

Verder: Boterhamworst, salami, smeerkaas, aardbeienjam, aardbeien.

Oh en:boter op brood :') :r
Postbus100woensdag 12 juni 2019 @ 14:22
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 12:12 schreef PzKpfw het volgende:
Calve pindakaas en Unox smeerleverworst :9~
Met elkaar? :o
Weltschmerzwoensdag 12 juni 2019 @ 14:28
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen.
PzKpfwwoensdag 12 juni 2019 @ 14:28
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Met elkaar? :o
Ja lekker man.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:09 schreef maily het volgende:

[..]

Ojee ..... zo zie je maar weer, smaken verschillen.

Misschien dat ik de "echte" van de AH ook eens ga proberen ;)
Ik vond het echt heel vies. Niets deed me denken aan de theeworst van vroeger. Toch ga ik nog een poging wagen met die Duitse van de AH.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 14:44
quote:
15s.gif Op woensdag 12 juni 2019 11:27 schreef junkiesietze het volgende:
momenteel smeerleverworst, de lachende koe smeerkaas. en gebakken ei sunny side up met kaas en wat ketchup
:P :Y)
junkiesietzewoensdag 12 juni 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:44 schreef praadje het volgende:
gebakken ei sunny side up
dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt :9
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 14:47
quote:
17s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:46 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt :9
Ohh heerlijk. En dat bedekt onder een plak gesmolten kaas O+
mailywoensdag 12 juni 2019 @ 14:48
quote:
17s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:46 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt :9
De dooier is bij mij het laatste hapje. Wel heel ....
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 14:50
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:48 schreef maily het volgende:

[..]

De dooier is bij mij het laatste hapje. Wel heel ....
Haha bij mij ook. Nog een klein stukje brood met ei bewaren om de restjes eigeel van je bord te schrapen. Wel een hele dooier maar die doormidden snijden zodat je nog eigeel op je bord hebt, heerlijk.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 15:00
Witte boterham, dik boter en een speculaasje :P
RedFever007woensdag 12 juni 2019 @ 16:20
Hagelslag puur _O_
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 16:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen.
Ja, geen shitload aan moestuin erop. Gewoon boter en kaas
probeerwoensdag 12 juni 2019 @ 16:49
Kaas
FutureFairytalewoensdag 12 juni 2019 @ 16:49
Warme brie, walnoten en honing op een rustieke bol :9
x_PusSy_DeStRoYer_69_Xwoensdag 12 juni 2019 @ 16:57
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Met elkaar? :o
Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo
x_PusSy_DeStRoYer_69_Xwoensdag 12 juni 2019 @ 16:57
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Warme brie, walnoten en honing op een rustieke bol :9
Te ingewikkeld
JR-Style-93woensdag 12 juni 2019 @ 17:36
Leverworst met mosterd O+

Paardenworst met rauwe uitjes, sambal en mayonaise O+

Calvé Pindakaas met hagelslag O+

Johma Surinaamse eiersalade O+
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:57 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:

[..]

Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo
Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.
mailywoensdag 12 juni 2019 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:01 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.
Probeer de "gewone" van de Appie eens :Y)
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 18:07
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:04 schreef maily het volgende:

[..]

Probeer de "gewone" van de Appie eens :Y)
SPOILER
Ik geloof jou niet meer :(
Ga ik eens doen. Moet toch theeworst halen :D
mailywoensdag 12 juni 2019 @ 18:08
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:07 schreef praadje het volgende:

[..]

SPOILER
Ik geloof jou niet meer :(
Ga ik eens doen. Moet toch theeworst halen :D
_O-
JR-Style-93woensdag 12 juni 2019 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:01 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.
Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 18:13
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:12 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.
Ik ben een grootverbruiker van boter op brood. :Y
Whiskers2009woensdag 12 juni 2019 @ 18:15
Roomboter O+
Margarine :r :r :r
JR-Style-93woensdag 12 juni 2019 @ 18:15
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:13 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik ben een grootverbruiker van boter op brood. :Y
Boter gebruik ik echt alleen om te smeren op tulband, kerststol of duivekater.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 18:17
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:15 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Boter gebruik ik echt alleen om te smeren op tulband, kerststol of duivekater.
Oh nee, ik moet echt boter op mijn boterhammen.
JR-Style-93woensdag 12 juni 2019 @ 18:18
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:17 schreef praadje het volgende:

[..]

Oh nee, ik moet echt boter op mijn boterhammen.
Margarine alleen bij pindakaas of hagelslag e.d., maar als ik er worst ofzo op doe besmeer ik het gewoon met sambal (of een beetje Zaanse mayonaise).
Postbus100woensdag 12 juni 2019 @ 19:23
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:57 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:

[..]

Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo
Ik ook, na een flinke tijd die 100% met nootjes te hebben gehad. Lange nasmaak ofzo, dat je mond zo helemaal verwrongen wordt (of hoe heet dat?) Soms probeer ik het weer, maar steeds weer spijt.
x_PusSy_DeStRoYer_69_Xwoensdag 12 juni 2019 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:12 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.
Smeersel op smeersel smeren gaat tegen mijn nature in
Degodvaderwoensdag 12 juni 2019 @ 19:27
Pindakaas + belegen kaas.
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 19:32
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:27 schreef Degodvader het volgende:
Pindakaas + belegen kaas.
Doe ik ook wel eens. Lekker.
Burdiewoensdag 12 juni 2019 @ 19:45
Oude kaas :9
praadjewoensdag 12 juni 2019 @ 21:11
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:45 schreef Burdie het volgende:
Oude kaas :9
Met zoutkristallen en brokkelend op een witte boterham :P :Y)
stokjwoensdag 12 juni 2019 @ 21:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:45 schreef roos94 het volgende:
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg?
Kaas en anders jam.
mailywoensdag 12 juni 2019 @ 21:22
Warm croissantje met brie/camembert en aardbeienjam :Y)
junkiesietzedonderdag 13 juni 2019 @ 07:28
Bebogeen (8>
praadjedonderdag 13 juni 2019 @ 11:02
quote:
16s.gif Op donderdag 13 juni 2019 07:28 schreef junkiesietze het volgende:
Bebogeen (8>
Ik moest even opzoeken wat het was. Had er nog nooit van gehoord.
Ik las dat het een product is wat in de oorlog is ontstaan. Omgedraaid betekent het "geen boter beschikbaar".

De zoon van de laatste particuliere eigenaar vertelde echter in 2009 aan een verslaggever van de Telegraaf, dat de naam Beter dan boter betekent én een samenvoeging is van de namen van de zoon en neef van de oorspronkelijke producent Benno Benninga: Benno en Bob.

Leuk, ik hou van die weetjes. (voor degene die het ook niet kennen, het is caramelpasta).
junkiesietzedonderdag 13 juni 2019 @ 11:41
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 11:02 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik moest even opzoeken wat het was. Had er nog nooit van gehoord.
Ik las dat het een product is wat in de oorlog is ontstaan. Omgedraaid betekent het "geen boter beschikbaar".

De zoon van de laatste particuliere eigenaar vertelde echter in 2009 aan een verslaggever van de Telegraaf, dat de naam Beter dan boter betekent én een samenvoeging is van de namen van de zoon en neef van de oorspronkelijke producent Benno Benninga: Benno en Bob.

Leuk, ik hou van die weetjes. (voor degene die het ook niet kennen, het is caramelpasta).
Ik was er als kind gek op, laatst weer een potje gekocht en smaakt nogsteeds :Y)
4EverBlackEyeddonderdag 13 juni 2019 @ 13:20
Pindakaas, zonder toevoegingen :9
Zorrodonderdag 13 juni 2019 @ 15:29
Saffraan. Maar dat is natuurlijk wel duur.
x_PusSy_DeStRoYer_69_Xdonderdag 13 juni 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 21:22 schreef maily het volgende:
Warm croissantje met brie/camembert en aardbeienjam :Y)
Er is ook nog zo'n andere jam, die is echt goor behalve op een croissantje. Best raar.
Whiskers2009donderdag 13 juni 2019 @ 17:12
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 16:40 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:

[..]

Er is ook nog zo'n andere jam, die is echt goor behalve op een croissantje. Best raar.
Marmelade?
praadjedonderdag 13 juni 2019 @ 21:12
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje _O_
Fietsertje70donderdag 13 juni 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:12 schreef praadje het volgende:
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje _O_
Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?
praadjedonderdag 13 juni 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:16 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?
Ja, volgens mij wel. Staat me vaag bij dat ik het een paar maanden geleden nog gezien heb in de Jumbo.
Cause_Mayhemdonderdag 13 juni 2019 @ 21:23
Kaas.

Romige jong (belegen) kaas met niets eraan toegevoegd. Oude kaas met wat honing. Belegen of iets minder romige jong belegen kaas met wat mayo met wat mosterd.
Brie met honing, geitenkaas met honing.


Kaas dus, waarbij jong (belegen) op lekker brood met boter de grootste favoriet is, daar krijg je nooit spijt van. Als ik nog maar 1 soort broodbeleg zou mogen eten zou dat het zijn.
Apekoekdonderdag 13 juni 2019 @ 21:31
quote:
6s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:29 schreef Zorro het volgende:
Saffraan. Maar dat is natuurlijk wel duur.
Lekker droog ook, een heel broodje vol met saffraan.

Maar weet niet of het al gezegd was, maar saffraan schijnt vrij duur te zijn.
ieniminimuisdonderdag 13 juni 2019 @ 21:34
Aardbeien met hagelslag
Whiskers2009donderdag 13 juni 2019 @ 21:39
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:16 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?
Zit tegenwoordig in een kuipje volgens mij. Net als margarine.

Ik vond het als kind ook lekker, maar ik zou het nu noot meer kopen.
mailydonderdag 13 juni 2019 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:12 schreef praadje het volgende:
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje _O_
Beats Labello any time :Y
praadjedonderdag 13 juni 2019 @ 21:46
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:45 schreef maily het volgende:

[..]

Beats Labello any time :Y
_O-
LorneMalvozaterdag 15 juni 2019 @ 23:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 22:39 schreef praadje het volgende:

[..]

Als je het gegeten hebt doe je dan een update? Ben wel benieuwd wat de (denk ik) jongere generatie ervan vindt.
Dat ga ik doen. Eerst de beruchte worst ergens op de kop tikken.
Postbus100zaterdag 15 juni 2019 @ 23:18
Ik ken de theeworst wel. Op zich best lekker, maar niet heel bijzonder en na 2 boterhammen heb ik het ook wel weer gehad. Ik vind ossenworst lekkerder.

Overigens wel echt superlang geleden dat ik dàt gegeten heb (theeworst). Denk in mijn puberteit nog wel een keer. Dat is toch al zo'n 15 jaar geleden.
UitStralingzaterdag 15 juni 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 21:45 schreef maily het volgende:

[..]

Beats Labello any time :Y
:') _O-
praadjezaterdag 15 juni 2019 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:09 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dat ga ik doen. Eerst de beruchte worst ergens op de kop tikken.
^O^ Niet die van Kips dus.
#ANONIEMzaterdag 15 juni 2019 @ 23:21
Ananas roomkaas met vegetarische kipworst
praadjezaterdag 15 juni 2019 @ 23:22
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:18 schreef Postbus100 het volgende:
Ik ken de theeworst wel. Op zich best lekker, maar niet heel bijzonder en na 2 boterhammen heb ik het ook wel weer gehad. Ik vind ossenworst lekkerder.

Overigens wel echt superlang geleden dat ik dàt gegeten heb (theeworst). Denk in mijn puberteit nog wel een keer. Dat is toch al zo'n 15 jaar geleden.
Ossenworst is ook heel lekker. Vandaag had ik sinds eeuwen een hard pistoletje met tartaar, peper, zout en uitjes. Vers gemaakt door de slager. Dat smaakte toch ook wel weer heel goed.
Lunatiekzaterdag 15 juni 2019 @ 23:28
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...

Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
mailyzaterdag 15 juni 2019 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...

Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Bruine boterham met spekvet en bruine suiker .....
Zilverberkzaterdag 15 juni 2019 @ 23:37
Huisgemaakte hoemoes (humus?) Met plakjes tomaat. :9
Zilverberkzaterdag 15 juni 2019 @ 23:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:31 schreef maily het volgende:

[..]

Bruine boterham met spekvet en bruine suiker .....
Niet spekvet met stroop? :o
Apekoekzaterdag 15 juni 2019 @ 23:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...

Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij
roos94zaterdag 15 juni 2019 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:41 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij
Hoe verloopt het Oost-Panamese zee-amoebe onderzoek. Graag een DM sturen als je weer veilig terug bent in NL.
Apekoekzaterdag 15 juni 2019 @ 23:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:42 schreef roos94 het volgende:

[..]

Hoe verloopt het Oost-Panamese zee-amoebe onderzoek. Graag een DM sturen als je weer veilig terug bent in NL.
Daar Kom ik later nog op terug, geduld is een schone zaak!
uniekhoornzaterdag 15 juni 2019 @ 23:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...

Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Ja, uit de broodrooster, snel roomboter erop en simpele kristalsuiker O+
Lunatiekzondag 16 juni 2019 @ 00:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:37 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Niet spekvet met stroop? :o
Ik zou ook bruine suiker kiezen, met dat kraken en een wat ruwer mondgevoel.

Spekvet doet me denken aan die andere klassieker: reuzel of Schmalz. Heerlijk op grof, vers bruin boerenbrood als voorgerecht of als bijgerecht bij soep.
Pietverdrietzondag 16 juni 2019 @ 09:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:41 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij
“Bij een explosie op de raffinaderij te Pernis is 500 ton Bebogeen vrijgekomen, de brandweer raad mensen aan deuren en ramen gesloten te houden”

“Bij een inval in een drugslab in Oeken heeft de politie 1500 kilo Bebogeen buitgemaakt met een straatwaarde van .....”

“Jesse Klaver, (groen links) heeft kamervragen gesteld nadat uit onderzoek ik gebleken dat er sporen van Bebogeen in broodtrommels zijn aangetroffen”
LorneMalvozondag 16 juni 2019 @ 09:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:20 schreef praadje het volgende:

[..]

^O^ Niet die van Kips dus.
Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan?
mailyzondag 16 juni 2019 @ 10:11
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 09:50 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan?
Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen :D
Plotszondag 16 juni 2019 @ 10:43
Opvallend. Heel topic gelezen en niemand noemt:

Nutella chocopasta
Apekoekzondag 16 juni 2019 @ 10:58
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

“Bij een explosie op de raffinaderij te Pernis is 500 ton Bebogeen vrijgekomen, de brandweer raad mensen aan deuren en ramen gesloten te houden”

“Bij een inval in een drugslab in Oeken heeft de politie 1500 kilo Bebogeen buitgemaakt met een straatwaarde van .....”

“Jesse Klaver, (groen links) heeft kamervragen gesteld nadat uit onderzoek ik gebleken dat er sporen van Bebogeen in broodtrommels zijn aangetroffen”
Zie je, past perfect.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 11:22
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 09:50 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan?
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn

Ik moet deze nog proberen maar alles beter dan die van Kips.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 11:23
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:11 schreef maily het volgende:

[..]

Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen :D
Maar heb je dan ooit de "echte" theeworst geproefd van vroeger? Want die van Kips heb ik gelijk weggegooid.
mailyzondag 16 juni 2019 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:23 schreef praadje het volgende:

[..]

Maar heb je dan ooit de "echte" theeworst geproefd van vroeger? Want die van Kips heb ik gelijk weggegooid.
Geen idee van welk merk die vroeger waren ..... die ken ik dus niet.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 11:39
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:30 schreef maily het volgende:

[..]

Geen idee van welk merk die vroeger waren ..... die ken ik dus niet.
Ah, dan heb je ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Die van vroeger likte je je vingers bij af. Ik probeer nog die van de AH, het Duitse merk en dan leg ik me er maar bij neer als het niets is.
mailyzondag 16 juni 2019 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:39 schreef praadje het volgende:

[..]

Ah, dan heb je ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Die van vroeger likte je je vingers bij af. Ik probeer nog die van de AH, het Duitse merk en dan leg ik me er maar bij neer als het niets is.
Ik ga die andere ook nog proberen.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 11:52
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:51 schreef maily het volgende:

[..]

Ik ga die andere ook nog proberen.
:D Zijn wij nu influencers? ;)
mailyzondag 16 juni 2019 @ 12:17
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:52 schreef praadje het volgende:

[..]

:D Zijn wij nu influencers? ;)
Zonder Insta ;)

Halve topic gaat over theeworst onderhand _O-
praadjezondag 16 juni 2019 @ 12:21
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 12:17 schreef maily het volgende:

[..]

Zonder Insta ;)

Halve topic gaat over theeworst onderhand _O-
Hier ook geen insta haha. Nou ja, verder ontopic en laat het maar weten als je die andere geproefd hebt, zal ik ook doen en dan kan ik je vertellen of het in de buurt van de ouderwetse komt. Dinsdag ga ik hem halen.
LorneMalvozondag 16 juni 2019 @ 15:08
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:11 schreef maily het volgende:

[..]

Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen :D
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:22 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn

Ik moet deze nog proberen maar alles beter dan die van Kips.
Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee ;)
roos94zondag 16 juni 2019 @ 15:09
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:06
quote:
10s.gif Op zondag 16 juni 2019 15:08 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

[..]

Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee ;)

Ha dat is leuk om te horen. Officieel hoort het ook niet bij theedrinken maar is het verzonnen bij het theedrinken. Maar top dat het goed smaakt. ^O^
Mylenezondag 16 juni 2019 @ 19:21
En ossenworst, is dat wat?

060520190404_35181STK-1_720x720.png
Erosjuhhhzondag 16 juni 2019 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:21 schreef Mylene het volgende:
En ossenworst, is dat wat?

[ afbeelding ]
Heerlijk alleen ben ik de enige die het thuis eet dus zo'n grote is teveel.
Je hebt ze ook kleiner, of gewoon bestellen op een bolletje bij de slager :9~
Apekoekzondag 16 juni 2019 @ 19:32
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:21 schreef Mylene het volgende:
En ossenworst, is dat wat?

[ afbeelding ]
AHI_434d50303736333633_2_200x200_JPG.JPG?options=399,q85Ja maar dan wel een echt lekkere. Plakkjes en niet zo’n vieze houdbare rol.
mailyzondag 16 juni 2019 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:21 schreef Mylene het volgende:
En ossenworst, is dat wat?

[ afbeelding ]
Ja een paar stukjes zijn wel lekker (bv op een borrelplank met stukjes kaas, augurk en zure uitjes)
littledrummergirlzondag 16 juni 2019 @ 19:49
Het allerlekkerste wat je met (of zonder :P) brood kunt eten is steak tartaar _O_ :9~ O+ O+
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:21 schreef Mylene het volgende:
En ossenworst, is dat wat?

[ afbeelding ]
Je hebt ook van die kleintjes, voor één boterham. 5 stuks in een zakje. Lekker met wat peper en zout.
roos94zondag 16 juni 2019 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:21 schreef Mylene het volgende:
En ossenworst, is dat wat?

[ afbeelding ]
Heb dit nog nooit op :D
#ANONIEMzondag 16 juni 2019 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:50 schreef roos94 het volgende:

[..]

Heb dit nog nooit op :D
Je mist wat in je leven :9
Een wit puntje met ossenworst en peper :9~

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2019 19:51:20 ]
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:50 schreef roos94 het volgende:

[..]

Heb dit nog nooit op :D
Lekker hoor.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:50 schreef Lola69 het volgende:

[..]

Je mist wat in je leven :9
Een wit puntje met ossenworst en peper :9~
:9
kipje1234zondag 16 juni 2019 @ 19:51
ik geloof dat ik gezouten roomboter nog het allerlekkerste broodbeleg vind...
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:51 schreef kipje1234 het volgende:
ik geloof dat ik gezouten roomboter nog het allerlekkerste broodbeleg vind...
Hmmm heerlijk, op een hard bolletje. Liefst een tijgerbolletje.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 19:55
Ook heel lekker, armeluiseten van vroeger. Gebakken tomaat met uien en peper op een witte boterham. Doe ik nog wel eens maar dan bak ik in het midden een eitje. Sunny side up.
mailyzondag 16 juni 2019 @ 20:01
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:55 schreef praadje het volgende:
Ook heel lekker, armeluiseten van vroeger. Gebakken tomaat met uien en peper op een witte boterham. Doe ik nog wel eens maar dan bak ik in het midden een eitje. Sunny side up.
Laatste hapje? :D
roos94zondag 16 juni 2019 @ 20:03
Menemen is ook heerlijk.
Je eet het met turks brood
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht)

,
praadjezondag 16 juni 2019 @ 20:05
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:01 schreef maily het volgende:

[..]

Laatste hapje? :D
:Y
praadjezondag 16 juni 2019 @ 20:07
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:03 schreef roos94 het volgende:
Menemen is ook heerlijk.
Je eet het met turks brood
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht)

,
Ha dat lijkt er wel op alleen hier doen ze er ook paprika in en roeren ze het ei erdoor.
mailyzondag 16 juni 2019 @ 20:07
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:03 schreef roos94 het volgende:
Menemen is ook heerlijk.
Je eet het met turks brood
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht)

,
Ik las "meenemen" :D
praadjezondag 16 juni 2019 @ 20:09
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:07 schreef maily het volgende:

[..]

Ik las "meenemen" :D
Haha ik in eerste instantie ook.
Nadinaramazondag 16 juni 2019 @ 20:12
Pindakaas met sambal al genoemd? Pindakaas met honing is ook schandalig lekker.
praadjezondag 16 juni 2019 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:12 schreef Nadinarama het volgende:
Pindakaas met sambal al genoemd? Pindakaas met honing is ook schandalig lekker.
Al vaker gehoord met sambal maar het is niet mijn smaak. Met honing ook niet trouwens. Wel pindakaas met kaas :Y)
Nadinaramazondag 16 juni 2019 @ 20:43
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:35 schreef praadje het volgende:

[..]

Al vaker gehoord met sambal maar het is niet mijn smaak. Met honing ook niet trouwens. Wel pindakaas met kaas :Y)
Met kaas, het lijkt me echt niet lekker, maar ik ga het wel een keertje proberen. ;)
praadjezondag 16 juni 2019 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:43 schreef Nadinarama het volgende:

[..]

Met kaas, het lijkt me echt niet lekker, maar ik ga het wel een keertje proberen. ;)
Ja is echt lekker.
Zwansenzondag 16 juni 2019 @ 20:57
Zoveel dingen, maar nu schiet me te binnen:

filet americain, beetje sambal, gekookt ei, uitjes en zout/peper. :9
praadjezondag 16 juni 2019 @ 21:07
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 20:57 schreef Zwansen het volgende:
Zoveel dingen, maar nu schiet me te binnen:

filet americain, beetje sambal, gekookt ei, uitjes en zout/peper. :9
Hier in Belgie noemen we dat een broodje martino. Pistolet met filet american (préparé), bbq saus, of hot saus, uitjes, augurk maar zonder ei. Meestal haal ik die bij de slager, harde grote pisolet, rijkelijk belegd
mailyvrijdag 21 juni 2019 @ 15:17
quote:
10s.gif Op zondag 16 juni 2019 15:08 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

[..]

Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee ;)

quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:06 schreef praadje het volgende:

[..]

Ha dat is leuk om te horen. Officieel hoort het ook niet bij theedrinken maar is het verzonnen bij het theedrinken. Maar top dat het goed smaakt. ^O^
Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....
LorneMalvovrijdag 21 juni 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 15:17 schreef maily het volgende:

[..]


[..]

Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....
Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus :)
mailyvrijdag 21 juni 2019 @ 15:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 15:33 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus :D
Nee hoor ;)

Ik houd het maar bij die van Kips voortaan :Y)
Mrmimevrijdag 21 juni 2019 @ 15:55
Komijnekaas met augurk O+

Of een vers Duits broodje met zeezoutboter en basilicum

En altijd Calvé pindakaas met nootjes
praadjevrijdag 21 juni 2019 @ 17:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 15:17 schreef maily het volgende:

[..]

[..]

Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....
Ha ik ook vanmorgen. De smaak kwam wel veel dichter in de buurt van die van vroeger maar inderdaad, als je het smeren vergelijkt met Kips dan smeert het wat zwaarder maar dat was ik al gewend van vroeger. Maar qua smaak dus wel veel meer naar de ouderwetse al vind ik deze ook niet echt hmmm.
praadjevrijdag 21 juni 2019 @ 17:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 15:33 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus :)
Ja, zo kan het inderdaad ook.
praadjevrijdag 21 juni 2019 @ 17:17
Ik heb trouwens ook de pindakaas van de AH meegenomen en die is inderdaad veel smeuiger dan de Calve van tegenwoordig. Ik weet niet meer wie die tip gaf. @maily soms?
mailyvrijdag 21 juni 2019 @ 17:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 17:17 schreef praadje het volgende:
Ik heb trouwens ook de pindakaas van de AH meegenomen en die is inderdaad veel smeuiger dan de Calve van tegenwoordig. Ik weet niet meer wie die tip gaf. @:maily soms?
Ik vind die wel heel lekker ja. Ik denk wel dat ik dat was :D
praadjevrijdag 21 juni 2019 @ 17:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 17:21 schreef maily het volgende:

[..]

Ik vind die wel heel lekker ja. Ik denk wel dat ik dat was :D
Nou thanks voor de tip. Die is zeker goed en vooral smeuig.
stokjvrijdag 21 juni 2019 @ 18:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 21:45 schreef roos94 het volgende:
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg?
Oude kaas 30+
uniekhoornvrijdag 21 juni 2019 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen.
13 bedoel je? :D
Weltschmerzzaterdag 22 juni 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 18:50 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

13 bedoel je? :D
Nee, zo'n extra groot wiel, bijna dubbel zo hoog en in doorsnee, formaat hele parmezaan ongeveer. Misschien geen 60 kg maar het lijkt me sterk dat ze onder de 40 kg zijn. Hoe lekker ik het ook vind ik koop altijd een stukje dus ik heb nooit gevoeld hoe zwaar.

Zo'n kaas rijpt anders dus dan heb je bij belegen de smeuiigheid van jong belegen ongeveer. Die smeuiigheid levert de smaak ook beter af in je mond. Vandaar.
UitStralingzondag 23 juni 2019 @ 19:14
Avjar met oude kaas :Y)
VeX-maandag 24 juni 2019 @ 17:59
Een sandwich van bruinbrood met een laagje hellmans mayo, een plakje oude kaas, gerookte ham/gegrilde ham/kipfilet, een laagje Black Jack BBQ saus of ketchup, afserveren met augurk, komkommer, tomaat, sla. Een kop sterke koffie of earl grey thee met een schuitje melk erbij.

Dat is pas echt genieten jongens..