roos94 | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:45 |
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg? | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:47 |
Op het moment Kips theeworst. | |
Hyaenidae | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:47 |
hagelslag | |
BasEnAad | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:48 |
Ardenner boterhamworst denk ik. | |
KingSnapback | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:52 |
Hagelslag puur. | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:52 |
TS begint | |
Gary_Oak | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:53 |
Kaas met boter. | |
roos94 | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:54 |
Ei, sowieso lekker man. In de ochtend rustig op het gemakje brood van de bakker met een omeletje erop en vers geperste jus | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 21:57 |
| |
BoneThugss | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:03 |
| |
Gary_Oak | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:06 |
Oh, roerei is ook lekker! | |
caspervc | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:07 |
Calvé met nootjes Pindakaas | |
Zalmslaatje | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:07 |
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten. Ja, ik ben een sophisticated broodeters type. | |
BasEnAad | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:08 |
Kaas is belachelijk lekker ja. Wat een uitvinding | |
BasEnAad | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:08 |
Waldkorn graag, wat wil je daar op? | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:09 |
Ei met sucuk met op een wel verdiende 2e plek, ossenworst. [ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:10:59 ] | |
Zalmslaatje | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:10 |
Over het algemeen heb ik graag vleeswaren maar op dit moment heb ik wel trek in vijgenjam. | |
MrsDuck | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:10 |
Kaas...altijd goed. | |
qltel | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:15 |
Theeworst? | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:17 |
Ja theeworst, en nee, geen leverworst | |
Apekoek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:18 |
Cocos brood | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:18 |
Geen apekoek? | |
Apekoek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:18 |
Ik hou het toch vaak bij koffieworst | |
Apekoek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:18 |
Ach ga toch weg meid | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:19 |
#doeslief | |
Apekoek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:21 |
Ach zuig mijn scrotum | |
dokter.knakworst | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:22 |
Filet american | |
Postbus100 | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:25 |
Van de Appie. Die rode, vierkante verpakking. | |
Lunatiek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:25 |
Dit dus. | |
Lunatiek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:26 |
Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten... | |
BasEnAad | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:31 |
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten. Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen. En jij? | |
Gary_Oak | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:31 |
Gewoon simpele Goudse. Alle leeftijden zijn lekker. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:33 |
[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:34:50 ] | |
Gary_Oak | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:34 |
Blokjes oude Goudse kaas waarbij je bij het kauwen op de crunchy zoutkristallen bijt. | |
Roces18 | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:36 |
wel boven de 18 mag ik hopen | |
Roces18 | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:36 |
ik vind boterham met dijon mosterd het lekkerst zonder boter (echt vies boter) | |
Burdie | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:36 |
Ossenworst Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola . | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:37 |
| |
Apekoek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:37 |
Doe ff normaal man! | |
Zalmslaatje | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:41 |
Goede gerookte ossenworst heeft al die meuk niet nodig. | |
DETELEVISIEKIJKER | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:42 |
Kroket of haring | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:47 |
Dan heb je zo'n bazensmaak van puur rundvlees met wat kruiden. En dan ga je het verzuipen in saus en garnering En helemaal die chemische nasmaak die vrijwel alle (nep)truffelmayonaise heeft [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2019 22:47:51 ] | |
Lunatiek | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:47 |
De gerijpte zou ik niet graag op brood doen. Net zo min als schimmelkazen. Kaas als broodbeleg dan eerder jonge kaas of jongbelegen, of oud met een lik mosterd. Of Tilsiter Cheddar op een broodje hamburger. Brie op een pain de boulogne, nog warm van de oven. Smeerkazen is een hoofdstuk apart. Van smeerkuipje in een dozijn smaken naar Philadelphia en Tresana. Die laatste twee zeker ook als vervanging van boter of zure room. | |
LorneMalvo | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:47 |
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd. | |
Rumbling | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:48 |
Verse witte boterham met harde korst, klein beetje boter om het te laten plakken en dan (Bos)vruchtenhagel | |
Geerd | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:50 |
Wat ook het lekkerst is in bed natuurlijk, ROSBIEF !! | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:54 |
Maar de smaak is het niet, gelukkig | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:56 |
Ik maak altijd kleine wereldwondertjes van brood, is altijd wat anders, net wat ik in huis heb, als ik theeworst heb gooi ik er wat geitenkaas over, veldsla en wat zongedroogde tomaatjes, of een boterham met zalm, verse dille, een gekookt ei en wat snippers oude kaas of een boterham met oude Italiaanse kaas, wat oregano, klein lepeltje tomatenpuree, flintertje avocado en kappertjes, kleine paleisjes van genot | |
LorneMalvo | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:57 |
dat kan. Ik zou het eens moeten proberen. Maar die naam nodigt niet bepaald uit | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 22:57 |
Theeworst blijft lekker ja. | |
valentijn101 | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:01 |
| |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:03 |
Kost je een paar minuten als je van alles in huis hebt altijd en smaakt beter dan een boterham met zomaar wat. | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:03 |
Of gewoon heel simpel op donkerbruin vers brood, blikje tonijn op water, limoensap, zoet paprikapoeder, een halve rode ui, kneepje Zaanse mayonaise, wat drupjes Worcester, snufje dille en gaan (kun je maken in 1.52 seconden) | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:05 |
Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....
| |
Burdie | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:05 |
Klopt, ik vind het lekker zonder en met opsmuk. Heb alleen niet elke dag zin in hetzelfde . | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:07 |
Ja die ui blijft meestal wel even hangen ja, twijfel altijd om die weg te laten maar heb van een ex meegekregen dat die erin hoort. | |
Kreator | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:08 |
Niet-voorgesneden Hongaarse salami met paprikasmaak. Niet te vergelijken met die rommel van de Appie. | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:09 |
En ik heb een zwak voor overvolle koelkasten, vind ik gezellig | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:10 |
Niks om je voor te schamen! | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:12 |
Zeker in het weekend, voelt zo schraal zonder uitpuilende koelkast en ik beslis graag op het allerlaatst waar ik echt zin in heb, dus sjouw me regelmatig de pleuris op vrijdagen. | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:13 |
Wat je gelijk hebt! | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:14 |
Levert wel heeeeel soms wat pijnlijke weggooimomentjes op | |
maily | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:16 |
| |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:18 |
Had ooit een schoonmoeder, echt zo'n kookkloek en die had acht meter uitbouw speciaal voor haar voorraad aan ingrediënten, was wat overdreven maar vond het wel wat hebben, had regelmatig spontane kookaftroefwedstrijdjes met haar die ik meestal verloor met groot plezier, leuke avondjes waren dat. | |
UitStraling | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:25 |
En tipje, soms snijd de Jumbo een entrecote dun tot vleeswaar en dat is ook erg lekker. | |
WammesWaggel | vrijdag 7 juni 2019 @ 23:27 |
Pindasaus met banaan en eventueel sambal. | |
praadje | zaterdag 8 juni 2019 @ 00:38 |
Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juni 2019 @ 00:58 |
Pindakaas [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-06-2019 01:27:08 ] | |
Posergoth6667 | zaterdag 8 juni 2019 @ 01:17 |
Gebakken ei met buffel mozzerella of een franse ommelet met paddestoelen en kaas. | |
Ama | zaterdag 8 juni 2019 @ 01:18 |
• Tonijnsalade • Grillworst met kaas • Filet american | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juni 2019 @ 01:22 |
Roomboter, oude kaas en pittige Groninger mosterd. | |
golfer | zaterdag 8 juni 2019 @ 01:56 |
Gebakken bacon met roerei. | |
Already_in_use | zaterdag 8 juni 2019 @ 02:08 |
Vlokken | |
UitStraling | zaterdag 8 juni 2019 @ 02:29 |
Broodje gegarandeerd op de poes voor op de zondagochtend, vers croissantje met mascarpone en aardbeien. | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 04:07 |
Hij is niet van thee, maar werd op brood geserveerd bij de thee, op de middag in Ost-Friesland. De rokerige smaak past bij Ostfriesische Tee. | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 04:12 |
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben... | |
derLudolf | zaterdag 8 juni 2019 @ 07:33 |
Sowieso eerst een laag boter, dan iets lekkers van de slager. Beenham of rollade bij voorkeur. | |
Hallojo | zaterdag 8 juni 2019 @ 07:35 |
Doner kebab | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:21 |
Ja. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze dat ineens gedaan en dat vond ik wel tegenvallen. Maar 'n paar weken geleden weer geprobeerd en ik ben weer verslaafd | |
Sunshine1982 | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:23 |
Avocado met worst. Ik combineer het vaak met rookvlees, chorizo of salami. Heerlijk Een dikke laag boter op hun brood smeren en dan chocopasta of pindakaas erover heen smeren Ik krijg daar serieus kotsneigingen van. | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:36 |
Mja ik vind dat ook smerig. Ik zie boter als iets noodzakelijks zodat je beleg er op blijft zitten zoals hagelslag of vlokken. | |
derLudolf | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:38 |
De meeste mensen zeggen boter terwijl er halvarine of margarine op hun brood zit. Dat is inderdaad goor. | |
praadje | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:47 |
Hij staat al op mijn boodschappenlijstje | |
praadje | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:48 |
Welk merk kies jij? | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:37 |
Vast wel. Maar dan zou ik van allemaal een beetje willen proeven om een lekkere te vinden ... | |
Burdie | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:59 |
Roomboter daarentegen... . | |
FANN | zaterdag 8 juni 2019 @ 12:45 |
dat moet ik weer eens kopen... héél lang niet gegeten Lekker met vers witbrood | |
Mikeytt | zaterdag 8 juni 2019 @ 12:50 |
Rode bieten-spread met gegrilde aubergine en avocado | |
Sunshine1982 | zaterdag 8 juni 2019 @ 12:54 |
Bij de AH verkopen ze rode bietenspread. Erg lekker inderdaad. | |
Mylene | zaterdag 8 juni 2019 @ 12:55 |
uniekhoorn | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:27 |
Vleeswaren! 1. koeientong 2. osseworst 3. rosbief 4. runderlever 5 gegrilde achterham 6. gegrilde kipfilet 7. shoarma rollade 8. paardenrookworst 9. fricandeau | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:31 |
Koeientong? Waar smaakt dat naar? | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:32 |
Gras natuurlijk | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:32 |
Vaak de Kips wegens het handige kuipje | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:32 |
Zie | |
Hyperdude | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:32 |
Kruidnagelkaas van de boer hier verderop op bruin, en osseworst op wit. | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:34 |
Zo'n hekel aan als het broodbeleg niet goed blijft plakken aan de boter of ermee mengt... jam, nutella, smeerkaas: doe maar liever zonder. Roomboter met aardbeien op een witte boterham | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:34 |
Eigenlijk moet je die uit Duitsland hebben. Rügenwalder. | |
praadje | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:47 |
Thanks. Die maar eens doen dan. Al gaat mijn hart uit naar zo'n rolletje haha. | |
Hallojo | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:50 |
Smaakt een beetje als varkenstong, maar dan wat koeiiger. | |
LorneMalvo | zaterdag 8 juni 2019 @ 14:24 |
Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen | |
praadje | zaterdag 8 juni 2019 @ 22:39 |
Als je het gegeten hebt doe je dan een update? Ben wel benieuwd wat de (denk ik) jongere generatie ervan vindt. | |
Lunatiek | zaterdag 8 juni 2019 @ 23:51 |
Ik zat een paar honderd kilometer naast maar Ost-Friesentee past er wel het beste bij (uiteraard met Kluntje & Rohm: https://www.buenting-tee.(...)sische-teezeremonie/) https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Theeworst In het Duits ligt het iets anders: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Teewurst, maar ook daar zit er geen thee in de Wurst. | |
praadje | zondag 9 juni 2019 @ 00:41 |
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn Eerst die van Kips proberen en dan de volgende week die van de AH. Ik lees ook dat er rookaroma aan de Kips wordt toegevoegd dus vandaar een ander receptuur. | |
Papabear | maandag 10 juni 2019 @ 17:55 |
Ik zou het echt niet eens WILLEN weten | |
Whiskers2009 | maandag 10 juni 2019 @ 17:59 |
Het smaakt echt prima Mijn oma maakte het vroeger wel eens. | |
Papabear | maandag 10 juni 2019 @ 18:03 |
Respect | |
maily | maandag 10 juni 2019 @ 18:09 |
Mijnes ook, dan ging die tong eerst een dag in een emmer met zout water. En dan kregen we op zondag een groot stuk of dikke plakken bij het warm eten. En de rest werd dun gesneden voor op de boterham. Dat korrelige randje ... | |
Whiskers2009 | maandag 10 juni 2019 @ 18:45 |
| |
Pietverdriet | maandag 10 juni 2019 @ 20:00 |
Kalfstong met madeirasaus, jummie | |
uniekhoorn | maandag 10 juni 2019 @ 22:30 |
Psst... samen ontbijten? | |
Roces18 | maandag 10 juni 2019 @ 22:47 |
Saffraan met vanillestokjes | |
Sicstus | dinsdag 11 juni 2019 @ 12:48 |
Kaas natuurlijk, met afstand. | |
Jonathon | dinsdag 11 juni 2019 @ 12:52 |
Boter, aardbeienjam en aardbeien | |
Apekoek | dinsdag 11 juni 2019 @ 13:28 |
En dat deed je dan op brood? | |
UitStraling | dinsdag 11 juni 2019 @ 16:26 |
Mijn vader at vroeger wel eens varkenspootjes dungesneden op donker brood. #jeugdtrauma. | |
junkiesietze | woensdag 12 juni 2019 @ 11:27 |
momenteel smeerleverworst, de lachende koe smeerkaas. en gebakken ei sunny side up met kaas en wat ketchup | |
roos94 | woensdag 12 juni 2019 @ 11:48 |
Wtf | |
magikmichael | woensdag 12 juni 2019 @ 12:06 |
Wife material dit | |
PzKpfw | woensdag 12 juni 2019 @ 12:12 |
Calve pindakaas en Unox smeerleverworst | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 13:06 |
Ik heb dus gisteren de theeworst van Kips gekocht. Volgende week de "echte" van de AH proberen. | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 13:09 |
Ojee ..... zo zie je maar weer, smaken verschillen. Misschien dat ik de "echte" van de AH ook eens ga proberen | |
Karina | woensdag 12 juni 2019 @ 13:10 |
Witte boterham met roomboter en gerookte makreel met een beetje mayo erdoor heen geprakt. Theeworst is inderdaad ook lekker. | |
junkiesietze | woensdag 12 juni 2019 @ 13:24 |
Godver ik ben wel heel benieuwd naar Theeworst nu. | |
Fok-it | woensdag 12 juni 2019 @ 13:47 |
Gebakken ei en pindakaas Verder: Boterhamworst, salami, smeerkaas, aardbeienjam, aardbeien. Oh en:boter op brood | |
Postbus100 | woensdag 12 juni 2019 @ 14:22 |
Met elkaar? | |
Weltschmerz | woensdag 12 juni 2019 @ 14:28 |
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen. | |
PzKpfw | woensdag 12 juni 2019 @ 14:28 |
Ja lekker man. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 14:42 |
Ik vond het echt heel vies. Niets deed me denken aan de theeworst van vroeger. Toch ga ik nog een poging wagen met die Duitse van de AH. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 14:44 |
| |
junkiesietze | woensdag 12 juni 2019 @ 14:46 |
dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 14:47 |
Ohh heerlijk. En dat bedekt onder een plak gesmolten kaas | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 14:48 |
De dooier is bij mij het laatste hapje. Wel heel .... | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 14:50 |
Haha bij mij ook. Nog een klein stukje brood met ei bewaren om de restjes eigeel van je bord te schrapen. Wel een hele dooier maar die doormidden snijden zodat je nog eigeel op je bord hebt, heerlijk. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 15:00 |
Witte boterham, dik boter en een speculaasje | |
RedFever007 | woensdag 12 juni 2019 @ 16:20 |
Hagelslag puur | |
Pietverdriet | woensdag 12 juni 2019 @ 16:21 |
Ja, geen shitload aan moestuin erop. Gewoon boter en kaas | |
probeer | woensdag 12 juni 2019 @ 16:49 |
Kaas | |
FutureFairytale | woensdag 12 juni 2019 @ 16:49 |
Warme brie, walnoten en honing op een rustieke bol | |
x_PusSy_DeStRoYer_69_X | woensdag 12 juni 2019 @ 16:57 |
Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo | |
x_PusSy_DeStRoYer_69_X | woensdag 12 juni 2019 @ 16:57 |
Te ingewikkeld | |
JR-Style-93 | woensdag 12 juni 2019 @ 17:36 |
Leverworst met mosterd Paardenworst met rauwe uitjes, sambal en mayonaise Calvé Pindakaas met hagelslag Johma Surinaamse eiersalade | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:01 |
Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik. | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 18:04 |
Probeer de "gewone" van de Appie eens | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:07 |
Ga ik eens doen. Moet toch theeworst halen | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 18:08 |
| |
JR-Style-93 | woensdag 12 juni 2019 @ 18:12 |
Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:13 |
Ik ben een grootverbruiker van boter op brood. | |
Whiskers2009 | woensdag 12 juni 2019 @ 18:15 |
Roomboter Margarine | |
JR-Style-93 | woensdag 12 juni 2019 @ 18:15 |
Boter gebruik ik echt alleen om te smeren op tulband, kerststol of duivekater. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:17 |
Oh nee, ik moet echt boter op mijn boterhammen. | |
JR-Style-93 | woensdag 12 juni 2019 @ 18:18 |
Margarine alleen bij pindakaas of hagelslag e.d., maar als ik er worst ofzo op doe besmeer ik het gewoon met sambal (of een beetje Zaanse mayonaise). | |
Postbus100 | woensdag 12 juni 2019 @ 19:23 |
Ik ook, na een flinke tijd die 100% met nootjes te hebben gehad. Lange nasmaak ofzo, dat je mond zo helemaal verwrongen wordt (of hoe heet dat?) Soms probeer ik het weer, maar steeds weer spijt. | |
x_PusSy_DeStRoYer_69_X | woensdag 12 juni 2019 @ 19:26 |
Smeersel op smeersel smeren gaat tegen mijn nature in | |
Degodvader | woensdag 12 juni 2019 @ 19:27 |
Pindakaas + belegen kaas. | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:32 |
Doe ik ook wel eens. Lekker. | |
Burdie | woensdag 12 juni 2019 @ 19:45 |
Oude kaas | |
praadje | woensdag 12 juni 2019 @ 21:11 |
Met zoutkristallen en brokkelend op een witte boterham | |
stokj | woensdag 12 juni 2019 @ 21:22 |
Kaas en anders jam. | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 21:22 |
Warm croissantje met brie/camembert en aardbeienjam | |
junkiesietze | donderdag 13 juni 2019 @ 07:28 |
Bebogeen | |
praadje | donderdag 13 juni 2019 @ 11:02 |
Ik moest even opzoeken wat het was. Had er nog nooit van gehoord. Ik las dat het een product is wat in de oorlog is ontstaan. Omgedraaid betekent het "geen boter beschikbaar". De zoon van de laatste particuliere eigenaar vertelde echter in 2009 aan een verslaggever van de Telegraaf, dat de naam Beter dan boter betekent én een samenvoeging is van de namen van de zoon en neef van de oorspronkelijke producent Benno Benninga: Benno en Bob. Leuk, ik hou van die weetjes. (voor degene die het ook niet kennen, het is caramelpasta). | |
junkiesietze | donderdag 13 juni 2019 @ 11:41 |
Ik was er als kind gek op, laatst weer een potje gekocht en smaakt nogsteeds | |
4EverBlackEyed | donderdag 13 juni 2019 @ 13:20 |
Pindakaas, zonder toevoegingen | |
Zorro | donderdag 13 juni 2019 @ 15:29 |
Saffraan. Maar dat is natuurlijk wel duur. | |
x_PusSy_DeStRoYer_69_X | donderdag 13 juni 2019 @ 16:40 |
Er is ook nog zo'n andere jam, die is echt goor behalve op een croissantje. Best raar. | |
Whiskers2009 | donderdag 13 juni 2019 @ 17:12 |
Marmelade? | |
praadje | donderdag 13 juni 2019 @ 21:12 |
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje | |
Fietsertje70 | donderdag 13 juni 2019 @ 21:16 |
Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar? | |
praadje | donderdag 13 juni 2019 @ 21:17 |
Ja, volgens mij wel. Staat me vaag bij dat ik het een paar maanden geleden nog gezien heb in de Jumbo. | |
Cause_Mayhem | donderdag 13 juni 2019 @ 21:23 |
Kaas. Romige jong (belegen) kaas met niets eraan toegevoegd. Oude kaas met wat honing. Belegen of iets minder romige jong belegen kaas met wat mayo met wat mosterd. Brie met honing, geitenkaas met honing. Kaas dus, waarbij jong (belegen) op lekker brood met boter de grootste favoriet is, daar krijg je nooit spijt van. Als ik nog maar 1 soort broodbeleg zou mogen eten zou dat het zijn. | |
Apekoek | donderdag 13 juni 2019 @ 21:31 |
Lekker droog ook, een heel broodje vol met saffraan. Maar weet niet of het al gezegd was, maar saffraan schijnt vrij duur te zijn. | |
ieniminimuis | donderdag 13 juni 2019 @ 21:34 |
Aardbeien met hagelslag | |
Whiskers2009 | donderdag 13 juni 2019 @ 21:39 |
Zit tegenwoordig in een kuipje volgens mij. Net als margarine. Ik vond het als kind ook lekker, maar ik zou het nu noot meer kopen. | |
maily | donderdag 13 juni 2019 @ 21:45 |
Beats Labello any time | |
praadje | donderdag 13 juni 2019 @ 21:46 |
| |
LorneMalvo | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:09 |
Dat ga ik doen. Eerst de beruchte worst ergens op de kop tikken. | |
Postbus100 | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:18 |
Ik ken de theeworst wel. Op zich best lekker, maar niet heel bijzonder en na 2 boterhammen heb ik het ook wel weer gehad. Ik vind ossenworst lekkerder. Overigens wel echt superlang geleden dat ik dàt gegeten heb (theeworst). Denk in mijn puberteit nog wel een keer. Dat is toch al zo'n 15 jaar geleden. | |
UitStraling | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:19 |
| |
praadje | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:20 |
Niet die van Kips dus. | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:21 |
Ananas roomkaas met vegetarische kipworst | |
praadje | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:22 |
Ossenworst is ook heel lekker. Vandaag had ik sinds eeuwen een hard pistoletje met tartaar, peper, zout en uitjes. Vers gemaakt door de slager. Dat smaakte toch ook wel weer heel goed. | |
Lunatiek | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:28 |
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam. En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen... Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel. | |
maily | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:31 |
Bruine boterham met spekvet en bruine suiker ..... | |
Zilverberk | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:37 |
Huisgemaakte hoemoes (humus?) Met plakjes tomaat. | |
Zilverberk | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:37 |
Niet spekvet met stroop? | |
Apekoek | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:41 |
Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij | |
roos94 | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:42 |
Hoe verloopt het Oost-Panamese zee-amoebe onderzoek. Graag een DM sturen als je weer veilig terug bent in NL. | |
Apekoek | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:44 |
Daar Kom ik later nog op terug, geduld is een schone zaak! | |
uniekhoorn | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:49 |
Ja, uit de broodrooster, snel roomboter erop en simpele kristalsuiker | |
Lunatiek | zondag 16 juni 2019 @ 00:02 |
Ik zou ook bruine suiker kiezen, met dat kraken en een wat ruwer mondgevoel. Spekvet doet me denken aan die andere klassieker: reuzel of Schmalz. Heerlijk op grof, vers bruin boerenbrood als voorgerecht of als bijgerecht bij soep. | |
Pietverdriet | zondag 16 juni 2019 @ 09:48 |
“Bij een explosie op de raffinaderij te Pernis is 500 ton Bebogeen vrijgekomen, de brandweer raad mensen aan deuren en ramen gesloten te houden” “Bij een inval in een drugslab in Oeken heeft de politie 1500 kilo Bebogeen buitgemaakt met een straatwaarde van .....” “Jesse Klaver, (groen links) heeft kamervragen gesteld nadat uit onderzoek ik gebleken dat er sporen van Bebogeen in broodtrommels zijn aangetroffen” | |
LorneMalvo | zondag 16 juni 2019 @ 09:50 |
Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan? | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 10:11 |
Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen | |
Plots | zondag 16 juni 2019 @ 10:43 |
Opvallend. Heel topic gelezen en niemand noemt: Nutella chocopasta | |
Apekoek | zondag 16 juni 2019 @ 10:58 |
Zie je, past perfect. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 11:22 |
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn Ik moet deze nog proberen maar alles beter dan die van Kips. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 11:23 |
Maar heb je dan ooit de "echte" theeworst geproefd van vroeger? Want die van Kips heb ik gelijk weggegooid. | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 11:30 |
Geen idee van welk merk die vroeger waren ..... die ken ik dus niet. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 11:39 |
Ah, dan heb je ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Die van vroeger likte je je vingers bij af. Ik probeer nog die van de AH, het Duitse merk en dan leg ik me er maar bij neer als het niets is. | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 11:51 |
Ik ga die andere ook nog proberen. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 11:52 |
Zijn wij nu influencers? | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 12:17 |
Zonder Insta Halve topic gaat over theeworst onderhand | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 12:21 |
Hier ook geen insta haha. Nou ja, verder ontopic en laat het maar weten als je die andere geproefd hebt, zal ik ook doen en dan kan ik je vertellen of het in de buurt van de ouderwetse komt. Dinsdag ga ik hem halen. | |
LorneMalvo | zondag 16 juni 2019 @ 15:08 |
Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee | |
roos94 | zondag 16 juni 2019 @ 15:09 |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:06 |
Ha dat is leuk om te horen. Officieel hoort het ook niet bij theedrinken maar is het verzonnen bij het theedrinken. Maar top dat het goed smaakt. | |
Mylene | zondag 16 juni 2019 @ 19:21 |
En ossenworst, is dat wat? | |
Erosjuhhh | zondag 16 juni 2019 @ 19:23 |
Heerlijk alleen ben ik de enige die het thuis eet dus zo'n grote is teveel. Je hebt ze ook kleiner, of gewoon bestellen op een bolletje bij de slager | |
Apekoek | zondag 16 juni 2019 @ 19:32 |
Ja maar dan wel een echt lekkere. Plakkjes en niet zo’n vieze houdbare rol. | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 19:33 |
Ja een paar stukjes zijn wel lekker (bv op een borrelplank met stukjes kaas, augurk en zure uitjes) | |
littledrummergirl | zondag 16 juni 2019 @ 19:49 |
Het allerlekkerste wat je met (of zonder ) brood kunt eten is steak tartaar | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:49 |
Je hebt ook van die kleintjes, voor één boterham. 5 stuks in een zakje. Lekker met wat peper en zout. | |
roos94 | zondag 16 juni 2019 @ 19:50 |
Heb dit nog nooit op | |
#ANONIEM | zondag 16 juni 2019 @ 19:50 |
Je mist wat in je leven Een wit puntje met ossenworst en peper [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2019 19:51:20 ] | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:51 |
Lekker hoor. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:51 |
| |
kipje1234 | zondag 16 juni 2019 @ 19:51 |
ik geloof dat ik gezouten roomboter nog het allerlekkerste broodbeleg vind... | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:53 |
Hmmm heerlijk, op een hard bolletje. Liefst een tijgerbolletje. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 19:55 |
Ook heel lekker, armeluiseten van vroeger. Gebakken tomaat met uien en peper op een witte boterham. Doe ik nog wel eens maar dan bak ik in het midden een eitje. Sunny side up. | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 20:01 |
Laatste hapje? | |
roos94 | zondag 16 juni 2019 @ 20:03 |
Menemen is ook heerlijk. Je eet het met turks brood https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht) , | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 20:05 |
| |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 20:07 |
Ha dat lijkt er wel op alleen hier doen ze er ook paprika in en roeren ze het ei erdoor. | |
maily | zondag 16 juni 2019 @ 20:07 |
Ik las "meenemen" | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 20:09 |
Haha ik in eerste instantie ook. | |
Nadinarama | zondag 16 juni 2019 @ 20:12 |
Pindakaas met sambal al genoemd? Pindakaas met honing is ook schandalig lekker. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 20:35 |
Al vaker gehoord met sambal maar het is niet mijn smaak. Met honing ook niet trouwens. Wel pindakaas met kaas | |
Nadinarama | zondag 16 juni 2019 @ 20:43 |
Met kaas, het lijkt me echt niet lekker, maar ik ga het wel een keertje proberen. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 20:48 |
Ja is echt lekker. | |
Zwansen | zondag 16 juni 2019 @ 20:57 |
Zoveel dingen, maar nu schiet me te binnen: filet americain, beetje sambal, gekookt ei, uitjes en zout/peper. | |
praadje | zondag 16 juni 2019 @ 21:07 |
Hier in Belgie noemen we dat een broodje martino. Pistolet met filet american (préparé), bbq saus, of hot saus, uitjes, augurk maar zonder ei. Meestal haal ik die bij de slager, harde grote pisolet, rijkelijk belegd | |
maily | vrijdag 21 juni 2019 @ 15:17 |
Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig ..... | |
LorneMalvo | vrijdag 21 juni 2019 @ 15:33 |
Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus | |
maily | vrijdag 21 juni 2019 @ 15:34 |
Nee hoor Ik houd het maar bij die van Kips voortaan | |
Mrmime | vrijdag 21 juni 2019 @ 15:55 |
Komijnekaas met augurk Of een vers Duits broodje met zeezoutboter en basilicum En altijd Calvé pindakaas met nootjes | |
praadje | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:15 |
Ha ik ook vanmorgen. De smaak kwam wel veel dichter in de buurt van die van vroeger maar inderdaad, als je het smeren vergelijkt met Kips dan smeert het wat zwaarder maar dat was ik al gewend van vroeger. Maar qua smaak dus wel veel meer naar de ouderwetse al vind ik deze ook niet echt hmmm. | |
praadje | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:15 |
Ja, zo kan het inderdaad ook. | |
praadje | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:17 |
Ik heb trouwens ook de pindakaas van de AH meegenomen en die is inderdaad veel smeuiger dan de Calve van tegenwoordig. Ik weet niet meer wie die tip gaf. @maily soms? | |
maily | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:21 |
Ik vind die wel heel lekker ja. Ik denk wel dat ik dat was | |
praadje | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:27 |
Nou thanks voor de tip. Die is zeker goed en vooral smeuig. | |
stokj | vrijdag 21 juni 2019 @ 18:24 |
Oude kaas 30+ | |
uniekhoorn | vrijdag 21 juni 2019 @ 18:50 |
13 bedoel je? | |
Weltschmerz | zaterdag 22 juni 2019 @ 14:42 |
Nee, zo'n extra groot wiel, bijna dubbel zo hoog en in doorsnee, formaat hele parmezaan ongeveer. Misschien geen 60 kg maar het lijkt me sterk dat ze onder de 40 kg zijn. Hoe lekker ik het ook vind ik koop altijd een stukje dus ik heb nooit gevoeld hoe zwaar. Zo'n kaas rijpt anders dus dan heb je bij belegen de smeuiigheid van jong belegen ongeveer. Die smeuiigheid levert de smaak ook beter af in je mond. Vandaar. | |
UitStraling | zondag 23 juni 2019 @ 19:14 |
Avjar met oude kaas | |
VeX- | maandag 24 juni 2019 @ 17:59 |
Een sandwich van bruinbrood met een laagje hellmans mayo, een plakje oude kaas, gerookte ham/gegrilde ham/kipfilet, een laagje Black Jack BBQ saus of ketchup, afserveren met augurk, komkommer, tomaat, sla. Een kop sterke koffie of earl grey thee met een schuitje melk erbij. Dat is pas echt genieten jongens.. |