Starhopper | dinsdag 2 april 2019 @ 19:22 |
Eindelijk doen ze eens wat goed in Brussel! Als je vlees haat, waarom moet dat vega vergif dan qua uiterlijk en naam op echt vlees lijken? Die "hippe" vega's kunnen best wel wat creatiefs verzinnen lijkt mij.
| |
BasEnAad | dinsdag 2 april 2019 @ 19:25 |
Denken ze dat de burger ( ) dom is? | |
Marsenal | dinsdag 2 april 2019 @ 19:28 |
Daar hopen ze volgens mij wel een beetje op ja. | |
Moustachio | dinsdag 2 april 2019 @ 19:30 |
EU Consument is een mongool die niet zelf na kan denken ofzo? In Amerika doen ze hetzelfde trouwens. Verbod op almond "milk" bijvoorbeeld. Mag geen milk genoemd meer worden. | |
Pizzakoppo | dinsdag 2 april 2019 @ 19:31 |
Ik begrijp het wel. Vegaburger en vegetarische kipstuckjes zijn erg moeilijk om te begrijpen voor vleeseters. | |
Lunatiek | dinsdag 2 april 2019 @ 19:32 |
Sinds je salade met tonyn kunt kopen en vooral uit die schrijfwijze moet afleiden dat het vegetarisch spul is dat op tonijn lijkt, vind ik het een goed plan. Alleen burger niet. Groenteburger is al helemaal ingeburgerd en zo'n 30 jaar oud, sinds Mcdonalds dat introduceerde. Maar kipstukcjes of gehakctballetjes... weg ermee. | |
-XOR- | dinsdag 2 april 2019 @ 19:32 |
Dit is natuurlijk de almacht van de EVP in het Europees Parlement. | |
Lunatiek | dinsdag 2 april 2019 @ 19:33 |
Er staat geen "vegetarisch" voor "kipstuckjes". | |
Vader_Aardbei | dinsdag 2 april 2019 @ 19:36 |
Ik ben het hier 100% mee eens. Maar het zou een Nederlandse beslissing moeten zijn. | |
bijdehand | dinsdag 2 april 2019 @ 19:36 |
Dit. Dat je saté wil kopen en dan moet je godverdomme goed kijken om te zien of het wel vlees is | |
-XOR- | dinsdag 2 april 2019 @ 19:36 |
Zou de Europese vereniging voor tuinders ook lobbyen voor een verbod op de misleidende term slavink? | |
Roces18 | dinsdag 2 april 2019 @ 19:41 |
gelukkig zijn we vereenigd in een mega-staat om onze krachten te bundelen om dit soort misdrijven eindelijk eens aan te pakken. kost ook maar 20 miljard per jaar en 1x per maand reizen tussen luxemburg en belgie, maar dan hebben we ook waT!!1 EINDEIJK GERECHTIGHEID!!! | |
hugecooll | dinsdag 2 april 2019 @ 19:43 |
Ze deden eerst ook dit soort fratsen met kleuren om het lekker onopvallend te maken Ff los dus van die bratwurst Absoluut niet bewust uiteraard | |
EttovanBelgie | dinsdag 2 april 2019 @ 19:44 |
Mensen hebben een elite nodig die het de weg wijst. | |
OProg | dinsdag 2 april 2019 @ 19:46 |
Want? Een commercieel product dat een naam heeft waar mee het duidelijk is waar het op lijkt, waarom zou dat niet mogen? | |
-XOR- | dinsdag 2 april 2019 @ 19:46 |
In Nederland hetzelfde met boter, zoiets heet een lobby. Stem lekker rechts als je wilt dat het grootkapitaal op deze wijze haar zin doordrukt. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 2 april 2019 @ 19:48 |
Daarom heet pindakaas hier ook pindakaas. | |
Roces18 | dinsdag 2 april 2019 @ 19:49 |
kijk voor roomboter snap ik dat nog anders zet met roomboter erop als er maar 1% inzit. maar boter | |
Weltschmerz | dinsdag 2 april 2019 @ 19:54 |
Omdat daarmee niet duidelijk is wat het is. Ik weet dat de burger minder dom is dan de EU aanneemt, maar dat wil niet zeggen dat mensen altijd maar hun volle verstand erbij moeten houden omdat anders sluwe marketingfiguren hen te slim af zijn. | |
PiyeReloaded | dinsdag 2 april 2019 @ 19:55 |
Die namen van de vegetarische slager gaan soms te ver in mijn optiek en de NEDERLANDSE voedsel- en warenautoriteit mag van mij best ingrijpen wanneer niet duidelijk vermeld wordt dat de producten vegetarisch zijn. Echter heeft de term 'burger' niks met vlees te maken, het product heet een 'hamburger'. Als er dan ook nog letterlijk 'vega' of 'groente' in het woord zit lijkt het me vrij duidelijk. Dat het EP nu op deze manier de vleeslobby tegemoet wil komen vind ik een slechte zaak.Margarine is geen boter. Zelfs met het verbod is het alsnog zo dat men in Nederland die troep 'boter' noemt in het alledaagse taalgebruik. | |
MakkieR | dinsdag 2 april 2019 @ 20:02 |
Ik vind het allemaal maar volkomen overtrokken. Dit is misschien wel het laatste waar ik me aan erger en ik weet precies wat ik koop. Is het lekker, dan koop ik het, is het vies, dan koop ik het niet meer. Zo simpel is het toch, of zie ik dat verkeerd. | |
MichaelScott | dinsdag 2 april 2019 @ 20:12 |
Kunnen ze het voortaan gewoon noemen wat het is: in een vormpje geperste sojaprut. Zeker de vegetarische slager gaat vaak te ver, bijvoorbeeld met hun roockworst. | |
hugecooll | dinsdag 2 april 2019 @ 20:13 |
Dit dus | |
Lunatiek | dinsdag 2 april 2019 @ 20:22 |
Als je vegetariër bent moet je erop letten dat je voldoende eiwitten en andere zooi binnenkrijgt. Als jij als vleeseter denkt dat binnen te krijgen door vlees te eten, maar dat "vlees" blijkt die voedingsstoffen niet (voldoende) te bevatten, heb je wel een probleem. Als je duidelijk ziet "oké, dit is lekker maar geen vlees" kun je die voedingsstoffen elders bij elkaar eten. | |
MakkieR | dinsdag 2 april 2019 @ 20:32 |
Mijn god niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgen, waar denk je dat we wonen, in Afrika ofzo. Nederland is een welvarend land, de kans dat je hier te weinig voedingstoffen binnen krijgt is wel heel erg klein. Ik heb laatst nog zo'n gesprek gehad met mijn huisarts dat ging over gebrek aan vitamines. Ik zie hem nog lachen waar hij zegt dat mensen zich daar veel te veel zorgen om maken en dat we echt niet aan de vitamine pillen hoeven. Wat een mens nodig heeft, zit overal in. We zouden ons eerder zorgen moeten maken dat we te veel voedingstoffen binnen krijgen dan te weinig want we leven in een welvarend land. | |
DoubleUU | dinsdag 2 april 2019 @ 20:39 |
Is Juncker een dagje nuchter ofzo? | |
Basp1 | dinsdag 2 april 2019 @ 20:43 |
De hamburger moet dan ook de naam koeienvlees burger worden? | |
Morrigan | dinsdag 2 april 2019 @ 20:59 |
Wat snap je niet aan 'vegetarisch' en 'op basis van soja'. Lijkt mij vrij duidelijk dat dit om een vleesvervanger gaat. | |
Glazenmaker | dinsdag 2 april 2019 @ 21:03 |
Ik ga regelmatig naar de supermarkt en ben nog nooit met een vega burger teruggekomen zonder dat ik dat wilde. Maar ik ben blij dat de EU snapt dat ik die verantwoordelijkheid eigenlijk helemaal niet aankan. Stel je voor! | |
Evertjan | dinsdag 2 april 2019 @ 21:13 |
vervang het Europees Parlement met de vleeslobby en het nieuwsbericht is wat eerlijker | |
Lunatiek | dinsdag 2 april 2019 @ 21:16 |
Moet jij eens kijken hoe verrekte ongezond een veganist eruit ziet. En ja, we leven in een welvarend land, maar van kaviaar en champagne alleen kun je niet leven. Je moet genoeg eiwitten binnen krijgen (en andere voedingstoffen). Met een normaal dieet is er niks aan de hamd, maar als je iets daaruit schrapt en die voedingsstoffen niet elders vandaan haalt heb je wel degelijk een probleem - al helemaal als je niet wéét dat je noodzakelijke voedingsstoffen uit je dieet hebt geschrapt door op nepvlees over te gaan. | |
Lunatiek | dinsdag 2 april 2019 @ 21:19 |
Ik zit mobiel en "op basis van soja" zie ik niet direct staan. Ik zie "bratwurst" en een afbeelding van twee van die dingen. En wat die slager eet boeit me niet zo. De rest is te klein, te vaag, te misleidend. | |
galatea | dinsdag 2 april 2019 @ 21:20 |
Jij kijkt normaal gesproken dus niet naar wat je koopt? ( | |
hugecooll | dinsdag 2 april 2019 @ 21:21 |
Het ligt verdomme zelfs in het vleeschwarenschap | |
hugecooll | dinsdag 2 april 2019 @ 21:22 |
"JAAAA MAAR ZE LEGGE TOG IN EEN APART SGAP???" ja niet per se he bijvoorbeeld | |
galatea | dinsdag 2 april 2019 @ 21:23 |
Je kijkt toch naar wat je pakt? Gehakt en kipfilets liggen ook naast elkaar maar is toch iets anders? | |
Schanulleke | dinsdag 2 april 2019 @ 21:24 |
Ik hoop dat ze dan meteen doorpakken, want ik ben elke keer weer volledig verrast als ik wat lekker fruit in mijn mond wil stoppen. | |
het_grobbekuiken | dinsdag 2 april 2019 @ 21:32 |
Dat heb ik met drumsticks. Dan denk ik een paar nieuwe stokken voor mijn trommel te kopen en dan kom ik toch weer met kip thuis. Hoog tijd dat dit soort misleidende benamingen verdwijnen. | |
PiyeReloaded | dinsdag 2 april 2019 @ 21:40 |
Kaviaar bevat juist heel veel eiwitten. Ook voor een vegetariër is een eiwittekort nauwelijks een relevant risico. Een veganist moet al meer opletten. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 2 april 2019 @ 21:47 |
Wat een onzin dit. Zeker aangezien er vrijwel altijd redelijk duidelijk aangegeven wordt dat het vegetarisch is. En dan ondertussen geen probleem hebben met rode biet(blad) in de ingredientenlijst bij veel vleessoorten. Zodat er geen E nummer (nitraat) op de verpakking hoeft. Dat is veel misleidender. | |
Hermanusvanurbanus | dinsdag 2 april 2019 @ 21:54 |
In Zweden hebben ze MaxBurgers fastfood restaurant, en als je daar niet aangeeft dat je gewoon vlees wilt eten krijg je de vegetarische variant voorgeschoteld. Ik kreeg hem niet naar binnen en heb hem weggegooid, wat was dat een teleurstelling. | |
Loekie1 | dinsdag 2 april 2019 @ 22:10 |
Ja, verschrik-ke-lijk verwarrend voor die arme consument. | |
Morrigan | dinsdag 2 april 2019 @ 23:52 |
Toch zullen maar wenig mensen via hun mobiel boodschappen doen. En dan staat er vaak alsnog een beschrijving van het product op de website van de supermarkt. | |
julius123 | woensdag 3 april 2019 @ 00:06 |
Dat heet hier al geen melk | |
#ANONIEM | woensdag 3 april 2019 @ 00:14 |
| |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 00:42 |
Met dank aan de vleeslobby. Wat een inhoudsloos geneuzel weer. | |
Lunatiek | woensdag 3 april 2019 @ 05:07 |
Nee, maar er zijn wel veel mensen die hun leesbril vergeten, of haast hebben en dat pak Bratwurst in de kar mikken zonder te beseffen dat het geen Bratwurst is maar een pak soja. De hele verpakking is op misleiding gericht. Zet er groot op sojarollen oid en haal alle symboliek die bij vlees hoort weg. | |
Kassamiep | woensdag 3 april 2019 @ 05:21 |
Tsja, je kaart hier eigenlijk het echte probleem aan: mensen pakken maar wat en zijn totaal niet op de hoogte van/geïnteresseerd in wat ze eigenlijk in hun mond stoppen. En daarom hebben we nu een land vol dikkerdjes,diabetici en mensen met hoge bloeddruk. | |
sp3c | woensdag 3 april 2019 @ 06:16 |
op zich mee eens maar de EU moet zich niet met dit soort dingen bemoeien | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 06:59 |
Waarom toch dat “in principe wel mee eens” van veel mensen? Hebben die ooit per abuis een vegaburger moeten wegknagen en dragen ze daar nog steeds een trauma van? | |
MrBadGuy | woensdag 3 april 2019 @ 07:09 |
Ik zou zeggen: geen probleem als duidelijk uit de naam of verpakking op te maken valt dat het om een vegetarische variant gaat. "Vegaburger" of "groenteburger" lijken mij geheel duidelijk. Knackworst, Tonyn e.d., zonder dat er duidelijk en groot bijstaat dat het vegetarisch is, lijkt me wel misleiding. | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 07:09 |
Die dingen liggen in aparte schappen, hebben geheel eigen verpakkingen en ook de rest van de naam (naast ʼburgerʼ of ʼsausageʼ) laat aan duidelijkheid vaak niets te wensen over. Mensen willen nu eenmaal graag vleesvervangers eten die qua vorm en smaak op vlees lijken. Niemand koopt per ongeluk een vleesvervanger. Waarom niet inzetten op één duidelijk vega-keurmerk (“Let op: dit product bevat geen vlees”) in plaats van de vega-industrie zo opzichtig in de wielen te rijden? | |
Resistor | woensdag 3 april 2019 @ 07:21 |
Hoe maak je eigenlijk kaas van pinda's | |
Oud_student | woensdag 3 april 2019 @ 08:27 |
Wat een belangrijk werk doet de EU voor ons burgers, gister nog werd een nog belangrijker besluit genomenJe begrijpt niet dat "onze" parlementariërs het volhouden, het ene belangrijke besluit na het andere. Ik stel voor om ze een salarisverhoging te geven, geheel belasting vrij natuurlijk. | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 08:30 |
Wat fijn dat je ook een positief reageert op de noeste arbeid van onze Europese samenwerking! De achterliggende gedachte is overigens zeer de moeite waard om je eens in te verdiepen, ipv. schamper te doen over de vissticks. Maar je zult wel druk zijn met werk en daar geen tijd voor hebben. | |
BertV | woensdag 3 april 2019 @ 08:37 |
Bizar signaal van de overheden; -we gaan eraan, co2-Alarm, aan de vega met z'n allen. en dan nu; -help onduidelijkheid over het bakje weefsel in de supermarkt Maak een keuze, verdorie. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 08:39 |
Als de vleeslobby nu eens bezig ging met het aanpakken van vleesschandalen, dierenwelzijn, de veiligheid in megastallen, ofwel: werken aan de reputatie van vlees ipv plantaardige vervangers aanvallen dan kocht ik misschien weer eens wat vaker een stukje vlees. | |
Angelof9 | woensdag 3 april 2019 @ 08:44 |
Is dit niet gewoon een 1 april grap ofzo? Of zit de Europese regering zich echt druk te maken over wat voor naampje iets heeft? | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 08:52 |
Lobbyisten met toegangspassen tot het Europees Parlement. | |
devlinmr | woensdag 3 april 2019 @ 08:55 |
Ja, net zoals er regelgeving is omtrent het gebruik van de namen champagne, gouda, parmezaanse etc etc | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 08:55 |
Stem PvdD die zeggen exact hetzelfde | |
Loekie1 | woensdag 3 april 2019 @ 08:55 |
Vleesindustrie is bang dat vega het gaat overnemen. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 08:56 |
Het heeft ook weinig gescheeld, afgelopen verkiezing | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 08:57 |
Dat. En consumenten zijn acherlijk. Maar dat is ook niets nieuws. Overigens zou ik als vleeslobby zo min mogelijk aandacht willen, ipv. deze ietwat treurige discussie. Maar ik ben dan ook geen lobbyist. | |
Loekie1 | woensdag 3 april 2019 @ 08:58 |
Wat is er nu niet duidelijk aan de Vegetarische Slager? Wie begrijpt dat niet? Dat staat groot op de verpakking en dan weet je toch dat het vegetarisch vlees is? Een andere naam zal nooit duidelijker kunnen zijn. Ik ben trouwens wel voor een bord in de lucht bij de supermarkt waar zich die vleesvervangers bevinden want ik zoek me altijd een ongeluk. | |
Lunatiek | woensdag 3 april 2019 @ 09:00 |
Gewoonlijk lees ik niet de hele ingrediënten lijst door, nee. En met mij vele anderen. Vroeger had je nog een vegetarisch vak, maar tegenwoordig staat alles door elkaar. | |
Loekie1 | woensdag 3 april 2019 @ 09:02 |
Bij mijn supermarkt is het gescheiden maar je zoekt juist bij vlees en dan is het daar niet. Apart schapje ergens in de koeling. En het vleesvervangende broodbeleg ook weer apart. Ik zou het liever willen naast het echte vlees, want daar ga je zoeken. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 09:03 |
Het staat helemaal niet door elkaar dramaqueen, al het vegetarische staat gewoon bij elkaar gegroepeerd. Meestal moet je nog zoeken ook waar ze het überhaupt hebben weggestoken omdat je eerst langs 2m aan vlees moet als het al niet een apart koelvak ergens is. En dan nog hebben nagenoeg al die vleesvervangers papieren wikkels eromheen. | |
Lunatiek | woensdag 3 april 2019 @ 09:05 |
Vitaminen en mineralen en vezels kom je dan tekort. Maar het idee achter mijn opmerking was: je krijgt een tekort voedingsmiddelen niet omdat je een arme sloeber bent, maar omdat je verkeerde keuzes in je dieet maakt. Duidelijke en eerlijke informatie over wat er in het schap ligt hoort daarbij. Zo zou je mogen verwachten dat op zo'n pak Bratwurst staat wat erin zit en waarin dat verschilt van een echte Bratwurst, zodat je weet welke voedingsmiddelen je nog aanvullend moet kopen. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 09:06 |
Hopelijk komt er dan ook duidelijkheid over: - blinde vink - slavink - ossenhaas - varkenshaas - zigeunerschnitzels - kogelbiefstuk - ribeye en meer van dat soort misleidende vleesnamen | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 09:07 |
Wat iedereen zou moeten doen dus; eenzijdig en ongevariëerd eten zorgt hiervoor. Niet het fet dat je een vleesvervanger pakt. | |
Lunatiek | woensdag 3 april 2019 @ 09:10 |
Gezien eerdere strubbelingen zijn ze eerder bang dat vlees een slechte naam krijgt doordat mensen die niet te hachelen vleesvervangers voor vlees aanzien. Die vegalui zitten met hun imitaties en imago veel te dicht op echt vlees, teveel mensen trappen erin. Vind het sowieso idioot dat die producten op vlees moeten lijken. | |
Lunatiek | woensdag 3 april 2019 @ 09:13 |
Wat boeit het wat die slager eet? Zit er soms slager in de verpakking? Het is nu van Unilever als ik het me goed herinner... Lever! Er zijn hele horden die denken dat Kips leverworst halal is omdat ze denken dat er kip in zit... | |
BertV | woensdag 3 april 2019 @ 09:14 |
Waarom? Ik ben geen vegetariër omdat ik geen vlees lust. Net als al die andere potentiële vega-consumenten waar de vleessector nu bang voor is. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 09:16 |
Vlees heeft een slechte naam gekregen door de manier waarop de "industrie" met dieren omgaat. Ik heb nog nooit gehoord van iemand die per ongeluk vegetarische braadworsten, "kipstuckjes" of gehakt kocht. Mensen zijn gewoontedieren, op de weg naar acceptatie van "vleesvervangers" een normale stap. Daarnaast zie je aan de vorm ook ongeveer wat je krijgt aan smaak en structuur. | |
PiyeReloaded | woensdag 3 april 2019 @ 09:17 |
Om dat probleem op te lossen zijn er nog wel wat zaken die voorrang verdienen boven 'vegaburgers', 'vegaschijven' noemen. Zoals de implicatie dat diabetes met een kleurtje gezond is omdat er "nu extra vitamines aan [zijn] toegevoegd!" Bovendien zou het juist lonen om mensen te stimuleren de ingrediëntenlijst en/of de voedingswaardetabel te lezen. Want in ons dieet van bewerkte producten hebben heel veel mensen eigenlijk geen idee wat ze wegstouwen. Dit plan heeft daar echt niks mee te maken en is puur het tegemoet komen van lobbyisten. Het is ook niet zo dat je iets essentieels mist als het je echt zou overkomen dat je per ongeluk de vegetarische variant pakt. Ten eerste zijn die er juist op toegespitst om de voedingsstoffen te vervangen, ten tweede krijgen we alle voedingsstoffen in vlees ruim voldoende binnen en kan je deze makkelijk compleet weglaten uit je dieet voor een aantal dagen, zonder je druk te maken. Mensen eten braadworst niet omdat die voedingsstoffen nou zo belangrijk zijn, dat doen ze gewoon voor de lekker. | |
Morrigan | woensdag 3 april 2019 @ 09:22 |
Is er überhaupt wel eens onderzocht hoeveel mensen regelmatig vleesvervangers aanzien voor vlees. Je gaat niet alleen vanuit dat mensen achtelijk zijn, maar ook telkens de zelfde fout maken. | |
Angelof9 | woensdag 3 april 2019 @ 09:34 |
En dat ze dan ook nog eens een gruwelijk vitamine tekort oplopen, ongemerkt, doordat ze per ongeluk vegetarier zijn geworden | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 09:39 |
Alsof er in vlees zo veel vitaminen zitten, die je als vegetariër niet binnen zou krijgen. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 09:56 |
Ik ken eigenlijk geen voorbeelden waarbij dat vegetarisch niet wordt aangegeven op de voorkant. Is zelfs beter op het gebied van marketing. Moeten we mensen zelfs beschermend tegen de voorkant van een verpakking niet zien? Snap werkelijk het probleem niet. Bij bv de vegetarische slager staat die naam prominent op de voorkant. Daarnaast nog vegetarisch en vaak de hoofd bestandsdelen op de voorkant genoemd. Nogmaals, waarom dit aanpakken en het omzeilen van E nummers in de ingredientenlijst niet? Dat laatste is veel misleidender. En ook nog eens risicovol. | |
speknek | woensdag 3 april 2019 @ 09:59 |
Ja volkomen onzinnig. Je moet echt een klaphark zijn om misleid te worden door vegaproducten. En wat is dan het probleem, je bent een mongool maar wel goed voor het milieu. Maar ja, gristendemocraten, die moeten het geld van boerenvriendjes wel binnen laten stromen. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 10:01 |
Dat hoeft ook niet, want het staat op de voorkant. Wel kan ik je aanraden wat vaker naar de ingredientenlijst te kijken. Want daar wordt wel veel geklooid. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 10:06 |
Waarom is dat idioot? Dat mensen om verschillende redenen minder of geen vlees willen eten betekend niet dat ze het niet lekker vinden. Een vervanging is dan juist top. Vind zelf vleesvervangers vaak wat teleurstellend. Maar dat is mijn smaak. Kan prima begrijpen waarom vleesvervangers voor veel mensen prima zijn. Zeker omdat er ook vaak b12 e.d. aan toegevoegd wordt. Waardoor mensen zich minder zorgen hoeven te maken om tekorten op te lopen (wat vooral mentaal is, maar he). | |
Weltschmerz | woensdag 3 april 2019 @ 10:09 |
Ik was er laatst bijna ingetrapt bij een K&K maaltijd. Nou heb ik niks tegen vegetarisch eten maar het idee dat die vleesvervangers te eten zouden zijn is iets waar ik helemaal niet intrap. 'Burger' exclusief aan vlees toewijzen lijkt mij ook overdreven, maar verder lijkt mij een heldere scheiding tussen vlees en vleesvervangers wel gewenst. | |
Yreal | woensdag 3 april 2019 @ 10:20 |
En zelfs dan nog. Stel je voor, dat je eens een pak sojabrokken te pakken hebt ipv restanten varkenskarkas. Ik denk dat je het wel gaat redden. Als je te stompzinnig bent om te lezen wat je koopt, betwijfel ik of je get verschil proeft. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 10:23 |
Wat is hier dan niet duidelijk aan? Het staat gewoon op de voorkant. Logisch ook, want marketing. | |
Fir3fly | woensdag 3 april 2019 @ 10:46 |
Prima, dit soort achterbakse marketingtrucjes zijn erg vervelend. Een goede scheiding is nodig. | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 10:46 |
Maar het is geen 'worst' VanDale: darm of op darm lijkend vlies, gevuld met gehakt vlees enz. Het is enorme non-discussie en ik weet niet direct waar hij vandaan komt, maar op semantisch niveau hebben de klagers gelijk natuurlijk. Verder zal het me een ... wezen. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 10:51 |
Voor de verkoopcijfers is deze aandacht natuurlijk wel leuk Ik zie het schap ieder jaar wat groter worden, bij de dichtstbijzijnde AH staat er nu zelfs een aparte koelvitrine omdat het anders niet meer zou passen. En je moet wel aardig blind zijn om over dat "vegetarisch" heen te lezen. | |
PiyeReloaded | woensdag 3 april 2019 @ 10:54 |
Met worst wel, met burger niet. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 10:56 |
Bij de vorige hetze richting die Vegaslager ging z'n verkoop ook met weet ik hoeveel omhoog. Die man heeft nog nooit een cent aan marketing uitgegeven, dat doet de vleeslobby wel voor hem. | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 11:01 |
Een groenteburger is prima dan inderdaad! | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 11:02 |
Bij vegetarisch is er geen achterbaks marketing truukje. Sterker nog, het product prominent neerzetten als vegetarisch is gunstiger. Kan je er meer voor vragen namelijk (wat lang niet altijd terecht is). Echte vieze marketingtruukjes zitten in de ingredientenlijst. Bij vele verschillende producten (daarin is vegetarisch niet heilig). Ik noemde eerder all de 'biet' op de ingredientenlijst. Ik wist het al, maar bv de keuringsdienst van waarden heeft een programma gewijd aan dit soort zaken. Hoe e nummers vermeden worden. Geen nitraat op de ingredientenlijst, maar 'biet'. Of (ik citeer weer de keuringsdienst van waarden) granaatappel ipv citroenzuur (en dan vooral de zuivere vorm die met een e nummer aangegeven zou worden). Aroma hier, dingetje daar. Dat zijn vieze marketingtruukjes. De consument laten denken dat bepaalde zaken er niet inzitten. Door het anders te noemen. Dat gebeurd bij vegetarisch amper tot niet. Simpelweg omdat laten zien dat het vegetarisch is meer winst oplevert. | |
Fir3fly | woensdag 3 april 2019 @ 11:03 |
Jawel, net doen alsof het iets met vlees te maken heeft. Dat mag dus straks niet meer, en terecht. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 11:05 |
Zoveel dingen veranderen, of worden ook zo genoemd. De hamburger zoals wij die kennen is niet hetzelfde als de hamburger (waar geen ham in zit ) waarmee het begonnen is. Waar het om gaat is dat verdomd duidelijk aan wordt gegeven dat het vegetarisch is. Dat je daarvoor geen ingredientenlijst door hoeft te spitten die bewust zo is gevormd dat het onduidelijk is. Het staat duidelijk op de voorkant. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 11:06 |
Het heeft er ook iets mee te maken; het is een vervanger. | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 11:08 |
Dit. De rest is puristisch geëmmer van de anti-vega brigade of de vleeslobby. | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 11:09 |
Het is ook eigenlijk allemaal wel discutabel. Je kunt ook een discussie beginnen wanneer een worst een worst is en of een frankfurter daar wel of niet onder valt. Ik vind het ook een non-discussie. Vegetarische worst. Boeiend. Zolang het duidelijk aangegeven staat, mag je het van mij doen zoals ze het nu doen. | |
Fir3fly | woensdag 3 april 2019 @ 11:10 |
Dat is natuurlijk op geen enkele manier waar. En het is geen vlees. Het is allemaal zo simpel. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 11:13 |
Dat proberen ze dan ook te benaderen, vandaar die naam. Gebruik maar eens kipstuckjes van de vegetarische slager. In je wokje ofzo. Dan snap je die naam. Het heeft dus wel degelijk met de betreffende vleessoort te maken, die proberen ze (geslaagd of niet) te benaderen, te vervangen voor wat anders. Zolang op de voorkant duidelijk aangegeven staat dat het vegetarisch is zie ik het probleem niet. Dat is veel beter dan bij vele andere producten. Vlees met pekelwater waardoor het groter is en er meer roze/rood uitziet bv. Betaal je extra voor, want 'culinair'. Meerprijs door gewicht en bewerking. Wat voornamelijk water is. E nummers omzeilen, dingen mooier voordoen dan ze zijn. 'choco' poeder voor in de melk waar eigenlijk gewoon geen choco in zit en ga zo maar door. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 11:15 |
Dat is het absoluut wel. Qua voedingsstoffen, qua mondgevoel, zelfs qua smaak. Je kan praten over hoe geslaagd mondgevoel en smaak zijn, maar het doel is wel degelijk een vervanger. | |
Fir3fly | woensdag 3 april 2019 @ 11:16 |
Nope. Het is geen vlees. Dus ook geen vervanger. Het is geen vlees, kan dus ook geen vleesnamen hebben. Terechte beslissing. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 11:19 |
Daarom heet het ook een vervanger en geen vlees. Het vervangt vlees. Levert dezelfde voedingsstoffen, probeert mondgevoel en smaak te kopieren. Vegetarische kip voldoet aan de voedingsstoffen die in kip zitten, probeert eruit te zien als kip, mondgevoel van kip, smaak van kip. Geslaagd of niet, dat is de insteek. | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 11:19 |
Ha, Fir3fly is in een obstinate bui vandaag. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 11:43 |
Het is ook gruwelijk simpel daarom is deze hele actie van het EP kolder. | |
SicSicSics | woensdag 3 april 2019 @ 11:54 |
Het AD schiet ook wel een beetje tekort in haar berichtgeving als je het mij vraagt. Het is namelijk niet alsof het EP wekenlang vergaderd heeft en daarna unaniem heeft besloten dat vegaburgers niet meer mogen. Het was de Landbouwcommissie van het Parlement die (in een set nieuwe regels) deze maatregel en andere(n) met 25 tegen 6 goedgekeurd heeft. Het Parlement zelf moet nog stemmen. Daarna de Europese Commissie. Daarna de lidstaten zelf. En het proces dan alsnog 'ondemocratisch' noemen! | |
Weltschmerz | woensdag 3 april 2019 @ 11:54 |
Die onderste vind ik echt niet duidelijk genoeg. Ik vind niet dat de norm moet zijn dat je de hele verpakking moet lezen. We moeten natuurlijk wel een beetje om het milieu denken. Het zou zonde zijn wanneer ik die rommel moet weggooien. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 11:59 |
Hij ligt in een aparte hoek tussen 20/30 andere vegetarische producten, is dat niet duidelijk genoeg? | |
Weltschmerz | woensdag 3 april 2019 @ 12:00 |
Of het ligt in een of andere promotiebak. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 12:03 |
Bij de andere vegetarische producten doorgaans. Heb echt het idee dat er moeilijk wordt gedaan om het moeilijk doen. Ik snap je punt vwb die K&K maaltijden, ik heb dat andersom wel eens gehad dat ik per abuis een non-vegetarische heb gepakt of een soep waar vlees in zat maar als ik ergens geen moeite voor hoef te doen zijn het de vleesvervangers. En dan is het echt niet omdat de benaming te vaag is maar omdat ze vaak weggestopt zijn of dat je eerst langs koelboxen vol met vlees en vis moet voordat je bij een vegastuk bent. | |
Zorro | woensdag 3 april 2019 @ 12:04 |
Nou en? Zijn we nou zo verblind tegenwoordig dat dit zo moeilijk is om te snappen? Een kip is een beest. Dat beest gaat dood. In het algemeen niet vrijwillig maar daar gaat het nu niet om. Dat dode beest, wat kip heet, wordt in stukjes verdeeld en dat wordt verpakt als, bv, kippepoten (want van een kip) of kipvleugels (want nog steeds van een kip). En als het niet van een kip komt IS HET DUS GEEN KIP. Wat moeilijk zeg. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 12:10 |
En dan wordt het verkocht als 'vegetarische kipstuckjes' zodat de omnivoor die eens wat anders wil snel weet hoe hij gemakkelijk iets kan vervangen. Want dat is de doelgroep van dat spul. M'n moeder die haar kip madras vegetarisch wil maken koopt dat bijv. want dat is makkelijk. Iedereen die langer dan een maand vegetarisch kookt zal 9 van de 10 keer geen vleesvervangers meer gebruiken. | |
crystal_meth | woensdag 3 april 2019 @ 12:20 |
Blijkbaar geïnspireerd door een recente ECJ beslissing:
| |
ThePlaneteer | woensdag 3 april 2019 @ 12:25 |
Enerzijds achtelijk dat de EU zich hier mee gaat bemoeien. Anderzijds snap ik de positionering van al die vegetarische bedrijven niet. Je wilt toch geen carnivoor klanten misleiden dat ze per ongeluk een vega ding kopen? Wat is daar de toegevoegde waarde van? Positioneer je gewoon als vega producent. Daarnaast vind ik dat een beetje vega gewoon enorm lekker kan eten zonder dit soort gefabriceerde vervangers. Eet dan gewoon vlees. | |
Fir3fly | woensdag 3 april 2019 @ 12:25 |
Nee, het is juist heel goed om gewoon dat simpele onderscheid te houden. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 12:28 |
De onderste is idd het minst prominent (daarom ook meegenomen). Maar nogsteeds staat er een vrij groot keurmerk en het woord vegetarisch op de voorkant. Deze dus (keurmerk): Je hoeft dan dus zelfs in het minst duidelijke geval niet de hele verpakking te lezen. Het keurmerk (met het woord vegetarisch ernaast) is als blikvanger geplaats. Op geen enkel moment doet dat product zich voor als iets anders dan vegetarisch. [ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 03-04-2019 12:36:51 ] | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 12:35 |
Dat gebeurd dan ook niet. Wat ze wel willen is de klant aantrekken die minder/geen vlees wil eten, maar wel het vlees idee wil. Die zegt ja maar hoe maak ik pasta zonder vleesgehakt? Of wat leg ik dan naast mijn groente en aardappel als ik geen varkens schnitzel wil? Aangeven dat het vegetarisch is is nogal handig commercieel gezien en gebeurd dan ook. Sterker nog, als mensen werkelijk denken dat het echt vlees is zullen ze dat bedrag er niet voor willen betalen. Maar voor vegetarisch, duurzaam, aardig voor bijen/weet ik veel wat voor marketingterm wel. | |
Zorro | woensdag 3 april 2019 @ 13:20 |
Jamaar dat is het nou juist. hoe kan iets dat geen kip is ineens vegetarische KIP zijn? Dat slaat nergens op. Een kip is per definitie niet vegetarisch. | |
Schaapje1987 | woensdag 3 april 2019 @ 13:28 |
In NL gebeurd het al jaren dat bij bijvoorbeeld appelsap of sinasappelsap een bepaalde hoeveelheid aan appel- of sinasappelsap in moet, anders mag het geen 'sap' heten. | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 13:31 |
Ooit vleesetende kippen gezien? | |
Blueheeler | woensdag 3 april 2019 @ 13:36 |
Ja hoor. Die van ons eten heerlijk de muisjes op die zo dom zijn om in hun ren te komen. | |
Weltschmerz | woensdag 3 april 2019 @ 13:38 |
Ik ben zelf geen fan van vleesvervangers omdat ik het onsmakelijke en fantasieloze manier van vegetarisch koken vind. Ook komt het van de EU dus ik wil zo aannemen dat de vleeslobby erachter zit. Maar dat neemt niet weg dat iedereen, van dagelijkse vleeseter tot vegetarier, gebaat is bij duidelijkheid. Daar hoef je echt niet zo heel moeilijk over te doen maar worst is een vleesproduct en kipstukjes zijn stukjes kip. De marketing is ook nog eens armoedig als je daarvoor niks beters kunt verzinnen. Behalve dat er een behoorlijke keurmerkinflatie is, is het ook vooral handig als je iets mét een keurmerk zoekt. Maar in het algemeen zou etikettering veel duidelijker moeten. Het hele idee dat je zelf goed zou moeten opletten om je niet te vergissen of niet misleid te worden deel ik niet. | |
Cause_Mayhem | woensdag 3 april 2019 @ 13:41 |
Euhm,ja. Nogal zelfs en nog veel meer dan dat. Poep vinden ze ook heerlijk, ook eigen kippenpoep. | |
crystal_meth | woensdag 3 april 2019 @ 14:42 |
Lijkt me sterk dat dit voorstel vooral tot doel heeft om "misleiding van de consument" tegen te gaan, want met het verbieden van woorden als steak, burger, worst, schnitzel, paté etc. ga je dat niet bereiken, dan zou je eerder de toevoeging van bvb "vegetarisch" of "plantaardig" moeten verplichten. Zie bvb deze verpakking: Stel dat het vegetarische "hamburgers" zou betreffen, wat zou dan de minst misleidende benaming zijn, "4 Vegetarische burgers" of "4 Dortmunders"? Het lijkt me eerder bedoeld om de marketing te bemoeilijken. Je kan wel een nieuwe naam (zoals bvb Dortmunder) bedenken, maar de meeste consumenten zullen het veggieburgers, tofuburgers of vegetarische hamburgers blijven noemen, benamingen die je als fabrikant niet mag gebruiken... | |
Ceased2Be | woensdag 3 april 2019 @ 14:45 |
Over smaak gaat het dan ook niet; zoals ik eerder al zei; die vleesvervangers zijn vooral makkelijk voor de mensen die eens vegetarisch willen koken. De meeste vegetariërs zullen deze ook niet 7 dagen in de week gebruiken maar eerder een paar keer per maand (als ze al gebruikt worden). Of het marketing is of niet weet ik niet, maar het lijkt dat alleen de vleeseters moeite hebben met de vleesvervangers. Voor de vegetariërs lijkt alles wel duidelijk te zijn. Tenminste als ik hier die discussie ook zie. Als vegetariër zou ik niet weten hoeveel meer duidelijkheid er zou moeten zijn op die vleesvervangers; als ik het koelschap hier van de plaatselijke appie zie zijn ze duidelijk te onderscheiden van de rest van het vlees puur door de verpakking al dus ik kan me echt niet voorstellen dat iemand eerst langs 3 meter aan transparant verpakte kadavers loopt voordat ie zich vergist en een spinazie-rondo koopt. Weer wat geleerd | |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 15:04 |
Ik ben geen vegetariër, eet zelden vleesloos en als wel, dan geen voorverpakte vega-burger of tofu-schijf. Maar ik vind het spul wel prima te nassen, zoals ik ook mexicanoʼs of knakworsten of fabriekscheddar of tonijnsalade uit blik prima te nassen vind. Ik ben niet bepaald kieskeurig. Sommige mensen lijken echt een antipathie te hebben tegen “vleesvervangers” of vegetarische producten, alsof ze in hun persoonlijke eer zijn aangetast dat zulke producten überhaupt bestaan. [ Bericht 2% gewijzigd door Ringo op 03-04-2019 15:13:20 ] | |
DrMabuse | woensdag 3 april 2019 @ 15:36 |
Vega gif. Tering knul, doe eens normaal. | |
DrMabuse | woensdag 3 april 2019 @ 15:39 |
Dit dus. Ik was een flinke vleeseter maar sinds een paar jaar komt er bij mij geen vlees meer op tafel. De vleesvervangers die tegenwoordig in de winkels liggen zijn echt verdomde lekker. Sommige producten zijn niet van "echt" te onderscheiden. Bijna eng soms. Maar blijkbaar is het gezegde : wat de boer niet kent dat vreet ie niet, nu nog steeds van toepassing. Helaas. | |
Feeeeble | woensdag 3 april 2019 @ 15:46 |
Zwaar overdreven inderdaad. Piers Morgan zou trots op ze zijn | |
Physsic | woensdag 3 april 2019 @ 15:48 |
Hmm, dat vind ik wel een goed punt. | |
Mexicanobakker | woensdag 3 april 2019 @ 15:58 |
Hier kan ik mij wel in vinden. | |
TheFreshPrince | woensdag 3 april 2019 @ 16:13 |
Je zal wel van die alternatieve namen krijgen zoals nu ook met de Snelle Jelle en Vlugge Japie kruidkoek Oh ja, en Heksenkaas versus Witte WievenKaas. | |
Gehenna | woensdag 3 april 2019 @ 16:22 |
Ik ben zelf behoorlijk kleurenblind, en ik lees dit zelfs gemakkelijk. Verder staat er meerdere keren duidelijk het woordje 'vegetarisch' op, dus ik zie het probleem niet zo. 'vegetarische slager' vind ik wel onwijs stom klinken trouwens | |
Starhopper | woensdag 3 april 2019 @ 17:43 |
??? | |
devlinmr | woensdag 3 april 2019 @ 18:54 |
Laatst een vegetarische rookworst van unox geprobeerd... Werkelijk om te kotsen zo vies. Maar je hebt gelijk sommige producten zijn wel ok | |
Gehenna | woensdag 3 april 2019 @ 19:12 |
Oh die is ook echt goor idd, en ook nog verrekte duur. De overige vega-dingen smaken me eigenlijk wel prima Maar meestal kook ik gewoon zonder die vleesvervangers, een handjevol nootjes of peulvruchten is vaak net zo lekker. | |
Gehenna | woensdag 3 april 2019 @ 19:13 |
Dat ie moe wordt van je overdreven taalgebruik de hele tijd. Ik ook trouwens Irritante aandachtvrager | |
highender | woensdag 3 april 2019 @ 19:27 |
| |
Ringo | woensdag 3 april 2019 @ 19:32 |
Of je stront lust, klaphark. | |
devlinmr | woensdag 3 april 2019 @ 19:36 |
Vegetarische spinazie lasagne met pijnboompitten bijvoorbeeld | |
Gehenna | woensdag 3 april 2019 @ 19:37 |
| |
speknek | woensdag 3 april 2019 @ 20:02 |
Als ze het nou gewoon hamberders noemen, dan hebben ze presidentiële support avant la lettre. | |
alf89 | woensdag 3 april 2019 @ 20:12 |
Wat heeft de landbouwcommissie hiermee te maken eigenlijk? | |
withxhonor | woensdag 3 april 2019 @ 20:18 |
Mensen die hier een probleem in zien zijn qua niveau vergelijkbaar met een flat earther of een klimaatontkenner.. | |
Starhopper | woensdag 3 april 2019 @ 20:18 |
Ik ben geen van beide. | |
CarbonC | woensdag 3 april 2019 @ 20:26 |
Jij bent best wel een alphavrouw, niet? | |
withxhonor | woensdag 3 april 2019 @ 20:36 |
Dat staat er ook niet... | |
Za | donderdag 4 april 2019 @ 05:55 |
Volkomen belachelijk. Niet elke vegetariër eet dergelijke vleesvervangers, en vooral voor beginnend vegetariërs is het soms een zoektocht naar hoe de maaltijd samen te stellen. De producten worden gemaakt om bepaalde vlees producten na te bootsen, een kipliefhebber vindt de kipstukjes vast lekker etc. Zonder deze benamingen moet men hele assortimenten gaan uitproberen ipv gerichte vervangende vegetarische vervangers te kunnen kopen. De consument heeft daar recht op, evenzo het dier dat anders in hun koelkast zou belanden. Deze maatregel komt er niet door. | |
sp3c | donderdag 4 april 2019 @ 05:59 |
mwoch ... dan zitten ze er gewoon 'kipsmaak' op oid slimme advocaat komt er wel omheen lijkt me | |
kladderadatsch | donderdag 4 april 2019 @ 06:45 |
Welke dan? Noem anders eens wat merken of zo. Laatste keer dat ik die dingen geprobeerd heb was in de jaren '90 namelijk, toen vond ik ze dus echt niet te vreten. Als ik vegetarisch eet dan maak ik zelf wel wat van tempeh of gedroogde tofu (bij japanse winkels te koop) of gewoon bonen want die kant en klare dingen vond ik dus echt smerig. Leek wel rubber zoals ik het me herinner en er zat ook altijd zo'n vreemd chemisch smaakje aan. | |
MrBadGuy | donderdag 4 april 2019 @ 06:49 |
Zo'n keurmerk vind ik dan weer niet voldoende. Op elke verpakking staat tegenwoordig wel een keurmerk, de meeste mensen kijken daar volgens mij gewoon over heen. Die verpakking vind ik zelfs iig te onduidelijk. Ik denk dat de meeste met mij, als ze in de supermarkt staan en dit zien liggen het niet meteen opvalt dat het om een vegetarische variant gaat. | |
Mexicanobakker | donderdag 4 april 2019 @ 07:16 |
Als je niet weet dat garden gourmet een producent van vleesvervangers is vind ik deze verpakking inderdaad onvoldoende duidelijk. | |
Za | donderdag 4 april 2019 @ 07:34 |
Nee dat niet idd, maar wanneer je worst koopt ga je ook kijken of het varken, duif, rund of whatever is denk ik, dus draai je het pakje om voor de ingrediënten en komt het toch weer goed. | |
Za | donderdag 4 april 2019 @ 07:36 |
Vegetarische Kips leverworst voor op brood, je kunt het verschil niet proeven serieus. Qua burger, de Jalepeno burger van Garden Gourmet is fantastisch en als het vlees achtig moet zijn de vegetarische biefstuk van Vivera. Smakelijk. | |
Ringo | donderdag 4 april 2019 @ 07:40 |
Dat is dus al minstens twintig jaar geleden. Ik denk dat het spul behoorlijk is doorontwikkeld, er is sowieso meer variatie nu. Voor de zichzelf uitdagende kok is er weinig aan, dat snap ik ook. En ik heb de smaak nooit heel bijzonder gevonden. Maar in de categorie “lekker makkelijk” is het een heel redelijk alternatief, vind ik. | |
theunderdog | donderdag 4 april 2019 @ 07:47 |
Want je zou maar een keer geen vlees eten. De horror ! | |
theunderdog | donderdag 4 april 2019 @ 07:58 |
Omdat: lobbygroepen. | |
Feeeeble | donderdag 4 april 2019 @ 08:09 |
Dat vraag ik me af. Plantaardige melk mag al geen melk meer heten want stel je toch eens voor.. Volgens mij is de onzin van vleesvervanger benamingen een paar jaar geleden in Frankrijk begonnen waar het al heel moeilijk schijnt te zijn om vegan/vegetariër te zijn. | |
Za | donderdag 4 april 2019 @ 08:14 |
Ik denk het. Zonder de terminologie zouden veel mensen in het duister tasten. Het zou misleiding zijn maar is meer mensen op weg helpen. Ik denk dat vrij weinig vleeseters met geregeld onbedoeld met Vega brokken kip thuiskomen. | |
Ringo | donderdag 4 april 2019 @ 08:21 |
Oh ja, Frankrijk. Waar ze elke maatschappelijke verandering één-twee-poppelepé kunnen omtoveren tot culturele bedreiging van nationaal belang. Door al die vegaburgers in de supermarché sterven er natuurlijk jaarlijks tientallen Franse boeren een armzalige hongerdood. | |
Feeeeble | donderdag 4 april 2019 @ 08:23 |
Lijkt me ook heel sterk. Al zijn er in dit topic wel een aantal mensen die daar ontzettend bang voor zijn | |
Feeeeble | donderdag 4 april 2019 @ 08:24 |
Het is een trieste wereld | |
SicSicSics | donderdag 4 april 2019 @ 08:26 |
In principe is het niet anders dan de Normandiër die niet wil dat 'zijn' camembert alleen uit Normandië mag komen, of de kaasmaker die wil dat Gouda alleen uit Gouda (en omstreken) mag komen. Nu is het de zuivel producent die vindt dat melk, melk moet blijven en de vleesindustrie die roept dat worst worst moet zijn. Op zich niet heel gek eigenlijk en ook nog eens één van de kerntaken van de Europese Unie in haar verontwoordelijkheden voor consumentenbescherming , landbouw- en handelsbeleid. Het klinkt heel triviaal als je er één puntje uitlicht, maar het is uiteindelijk best begrijpelijk. | |
SicSicSics | donderdag 4 april 2019 @ 08:33 |
Allereerst; mijn complimenten met uw filmkeuze! Ten tweede; 'de consument' is natuurlijk achterlijk en 'de industrie' (voedselindustrie in haar algemeenheid) is natuurlijk gehaaid. Anders zou er ook geen Keuringsdienst van Waarde zijn. Of het hier terecht is... tjah, daar kun je veel van vinden. | |
BertV | donderdag 4 april 2019 @ 09:00 |
Klopt feitelijk helemaal natuurlijk. Maar met het huidige "Co2-boven-alles" snap ik het niet. Ga we er nu allemaal aan of moeten we de vleeslobby volgen? Ik las net het bericht over die vieze unox-vega-worst. Beetje jammer als dat (echt) je eerste kennismaking zou zijn, dat kreng is samen die van de vegetarische slager niet te vreten. | |
SicSicSics | donderdag 4 april 2019 @ 09:37 |
Uiteindelijk zou het best treurig zijn als de adoptiegraad van vleesvervangers afhangt van de naam 'worst' Kwestie van smaak. Tofu vond ik vroeger ook vies, maar toen kwam ik erachter dat er ook een heleboel lekkere varianten zijn. | |
BertV | donderdag 4 april 2019 @ 09:44 |
Alles wat tegenwerkt zou ik schrappen. Maar het is inderdaad een glijdende schaal, dat geef ik toe. De grens ligt wat mij betreft bij het meeliften op specifiekere locatie-namen Geen vegetarisch Aberdeen Angus rundvlees, of vegan Edammer kaas. | |
Elzies | donderdag 4 april 2019 @ 09:46 |
Alle vegetarische producten liggen bij elkaar onder de noemer vegetarisch. Al vraag ik me wel af waarom ze allemaal kiezen voor het product vleesvervanger. Het is simpelweg geen vlees, dus waarom doen alsof? | |
Vader_Aardbei | donderdag 4 april 2019 @ 09:55 |
Die mensen zijn gewoon allemaal Hitlers. Allemaal. | |
BertV | donderdag 4 april 2019 @ 10:05 |
Nogmaals, ik, en vele anderen lusten vlees. Ik eet geen vlees vanwege de huidige schaalgrootte en milieubelasting. Op deze manier kan ik blijven eten zoals ik gewend ben. Kneuterig wellicht, maar niet kneuteriger dan gewone rookworst en spek in je erwtensoep. | |
Ceased2Be | donderdag 4 april 2019 @ 10:11 |
In de nieuwe AH XL hier ligt dit spul tegenwoordig in het groenteschap. Weg verwarring voor die arme vleeseters. | |
Elzies | donderdag 4 april 2019 @ 10:18 |
Laat ik voorop stellen dat ik er geen moeite mee heb. Eet zelf ook weleens een vegetarische hamburger. Best te pruimen als je hem aankleed met wat gesneden sjalotjes, sla en saus. Maar je proeft gelijk dat het geen vlees. In 2050 bewonen tien miljard mensen deze aarde. Dan is een voortgang van een bio-industrie onontkomelijk. Zelfs al zou de helft ervan vegetariër worden, dan is er onvoldoende grond om al die gewassen te verbouwen. Bovendien leidt de productie van sojaproducten tot een enorme bomenkap in het Amazonegebied. Dus zo milieuvriendelijk zijn die vleesvervangers niet voor het milieu. | |
Weltschmerz | donderdag 4 april 2019 @ 10:19 |
Ik eet heel vaak geen vlees. Ik moet die 'vleesvervangers' alleen niet, zoals ik ook geen valse boter eet. | |
#ANONIEM | donderdag 4 april 2019 @ 10:24 |
Dan heet vlees vanaf nu in een vormpje geperste dierlijk stukken. | |
Feeeeble | donderdag 4 april 2019 @ 10:28 |
Thanks | |
Lunatiek | donderdag 4 april 2019 @ 10:31 |
Hoe zou je soylent green noemen | |
luxerobots | donderdag 4 april 2019 @ 10:35 |
En dieren hebben geen eten nodig? Het probleem is juist dat er meerdere kilo's gras, graan of soja nodig zijn om één kilo vlees te kweken. Als meer mensen vegetariër of veganistisch worden, bespaart dat juist veel bomenkamp. | |
PiyeReloaded | donderdag 4 april 2019 @ 10:36 |
Dat is een mythe, omdat de meeste soja verbouwd wordt als veevoer. | |
theunderdog | donderdag 4 april 2019 @ 10:38 |
Als er op de verpakking 'nep boter' staat, dan is er geen probleem. Net zoals er gewoon vega op de vega etenswaar staat. | |
SicSicSics | donderdag 4 april 2019 @ 10:38 |
Hamburger natuurlijk! | |
SicSicSics | donderdag 4 april 2019 @ 10:39 |
Dan staat er netjes Margarine | |
BertV | donderdag 4 april 2019 @ 10:42 |
Zoals al hierboven al stond, beter direct de soja eten, dan eerst dieren voeren met soja. Overbevolking is inderdaad het grootste probleem, minder mensen de enige oplossing. Ik ben dan ook geen tesla protestant. | |
Elzies | donderdag 4 april 2019 @ 10:46 |
Betwijfel dit. Bovendien lijkt het mij een ondoenlijke zaak om zoveel wereldburgers te bekeren tot vegetariër of veganist. Misschien in Nederland als luxe-ideaal, in de meeste landen ter wereld is men al blij als er iedere dag iets op het bord verschijnt. Die mensen zijn echt niet bezig met deze discussie. | |
Cause_Mayhem | donderdag 4 april 2019 @ 10:48 |
Soja wordt voor het leeuwendeel geproduceerd voor veevoer. Snap niet dat een user die al of lang meegaat als jij dat doet dit riedeltje nog afsteekt. Zeker soja uit de amazone is vrijwel allemaal voor veevoer. Is goedkope soja. | |
PiyeReloaded | donderdag 4 april 2019 @ 10:50 |
In veel landen kunnen mensen het zich niet eens veroorloven om elke dag vlees te eten en zijn hippe vegetarische superfoods onderdeel van hun normale dieet. Ze zijn er inderdaad niet bewust mee bezig nee. | |
Vader_Aardbei | donderdag 4 april 2019 @ 10:52 |
En in andere landen eten mensen dan weer voornamelijk rijst, rundvlees en bonen. | |
Elzies | donderdag 4 april 2019 @ 10:53 |
Neemt de bomenkap die daarmee gepaard gaat nog niet weg. | |
Cause_Mayhem | donderdag 4 april 2019 @ 10:56 |
Je betwijfeld of die dieren meer eten dan wanneer de mens direct die grondstoffen zou eten/graslanden voor veevoer zou kunnen gebruiken? Dat is gewoon logica, maar je kan ook Google een slinger geven, zijn vele dingen over geschreven en onderzocht. Voor 1 kilo rundvlees is 25 kilo aan grondstoffen (veevoer) nodig bv, bij kip is dat een +-4 kilo grondstoffen voor 1 kilo vlees (karkasgewicht in beide gevallen, dus inc de botten). Die hele arme mensen zijn dan ook geen medespelers in de problematiek van de bio industrie. De bio industrie dient (nog) niet de hele wereldbevolking. Die dient een ruime 1/3de van de wereldbevolking. Alhoewel overbevolking idd ook een zeer serieus probleem is is het zo dat de problematiek van de bio industrie niets met die overbevolking te maken heeft op dit moment. Het zijn 2 losstaande problemen. Er is wel een zekere wisselwerking en vooral voor de toekomst een elkaar versterken effect. | |
PiyeReloaded | donderdag 4 april 2019 @ 10:56 |
Klopt ook. Wij zitten uiteindelijk in een luxepositie door de keuze die wij hebben, maar het is een oneerlijke weergave om de keuze voor vegetarisme dan tot de luxe te bombarderen, maar de keuze om bij iedere maaltijd vlees te eten niet. | |
Cause_Mayhem | donderdag 4 april 2019 @ 10:57 |
Die dus niets met vegetarisch eten te maken heeft, maar heel direct op het conto van de bio industrie komt. Direct samenhangt met de hoeveelheid vlees die we eten. | |
BertV | donderdag 4 april 2019 @ 11:45 |
Hij telt "ons" soja op bij de huidige kap. Met dit soort logica kun je vlees blijven eten. [ Bericht 0% gewijzigd door BertV op 04-04-2019 12:04:10 ] | |
Piles | vrijdag 23 oktober 2020 @ 14:10 |
Vegaburgers mogen blijven van Brusselhttps://www.nrc.nl/nieuws(...)van-brussel-a4017157 Ga huilen dan, met je nederlaag voor de consument Nederlaag voor de bio-industrie en vlees-lobby zal ze bedoelen Had dit niet verwacht overigens | |
quo_ | vrijdag 23 oktober 2020 @ 14:56 |
Wat een heerlijke tijd leven we toch dat een miljarden-circus zoals de eu zich bezig kan houden met dit soort dingen. Wanneer we te maken zouden hebben met een economische crisis, religieus georienteerd geweld of een wereldomvattende besmettelijke ziekte zou dat allemaal heel anders zijn. Ow.... wacht...... | |
TyVole | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:18 |
Klopt. Desalniettemin een prima uitspraak. | |
Knip | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:21 |
Hoe zit dan dan met benamingen voor vanillesmaak en dergelijke Dat is toch ook allemaal kunstmatig? Of cacaofantasie? | |
Scorpie | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:23 |
Die prutsers bij de EU kunnen ook werkelijk niks he. | |
Piles | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:33 |
De vanillelobby is een stuk kleiner dan de vleeslobby. Zo simpel is het. Maar gelukkig is het ze niet gelukt. | |
Candaasje | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:34 |
Vandaag wordt ook gestemd over de komende 7 jaar 370 (oid) miljard euro per jaar naar diezelfde lobby die het verbod erdoorheen wilde krijgen. En wat waarschijnlijk ook wel lukt. Mooie bliksemafleider? (ja ik zal mijn aluhoedje wel opzetten ) | |
herverwijderd | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:34 |
____ | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:37 |
ja hoor ga zelf wereldvrede stichten dan | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:38 |
cacaofantasie is juist gekomen omdat het dus geen chocola mag worden genoemd vandaar fantasie. | |
2Happy4U | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:40 |
al die zielige stakkers die hier een verbod op willen 'o nee ik heb iets gegeten wat vegetarisch was omdat ik niet heel groot VEGETARISCH op de verpakking zag staan' verwijder jezelf uit de samenleving aub | |
sp3c | vrijdag 23 oktober 2020 @ 15:56 |
bedrijven moeten je gewoon juiste informatie geven lijkt me geen vreemd standpunt | |
Lord_Vetinari | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:03 |
Terecht. Net zo goed als dat een term als 'vegetarische slager' verboden moet worden. Een vegetarische slager is gewoon een groentenboer. | |
Basp1 | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:05 |
Groenteboer moet gewoon verboden worden die verkopen geslachte groentes, dus zouden dan gewoon groenteslager moeten heten. | |
Weltschmerz | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:27 |
Ik vind het soms best verwarrend, vooral omdat ik niet de tijd neem om verpakkingen te bestuderen maar dat moet toch ook kunnen.Kip is vlees, als ik kip zie staan dan denk ik aan kip en niet aan koe of aan een eiwitarm groente en meelproduct. Daarnaast kan het andersom ook verwarrend zijn en dat wordt als erger ervaren. Wat is nou eigenlijk het probleem? Waarom is het zo belangrijk dat je dingen niet bij de naam hoeft te noemen? Worst is worst, een vleesproduct. Het is gewoon het gebrek aan fantasie van marketingfiguren, die konden ook komen met de naam 'margarine' en 'cacao-fantasie'. Of het is de verwarring als marketing-gebruiken en dat is vals. Daarnaast kun je je afvragen of de vegetarische sector nou wel zo gebaat is bij die vleesvervangingslogica. | |
TheStigsDutchCousin | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:32 |
Groenteslang | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:35 |
En dat staat er gewoon op. We gaan ook niet verwachten dat er joden zitten in jodenkoeken. | |
Zelva | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:42 |
Maar zou je het ook normaal vinden dat er een burger op basis van rundvlees wordt verkocht onder de noemer groenteburger omdat er zoveel smaakstoffen zijn bij gekieperd dat ie nu smaakt naar worteltjes? | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:46 |
het liefst zo verdekt mogelijk en met een naam die zoveel mogelijk op vlees lijkt. waarom niet duidelijk het verschil maken, lijkt me voor iedereen prettiger. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:48 |
Er worden lamsworstjes verkocht waar ook rund in zit in kleine hoeveelheden. Maar staat op die vegadingen dan ook dat t een rundburger is? | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:49 |
Iedereem die kan lezen ziet dat gewoon duidelijk staan hoor. Mss dat t lastig is voor mensen die denken dat er moren zitten in moorkopen of joden in jodenkoeken. | |
-0- | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:49 |
Slavink kan ook echt niet. Heb er ooit 1 op, bleek het gewoon varken te zijn, geen sla of vink te vinden. | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:51 |
dat is een ander verhaal | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:52 |
Ah duidelijkheid hoeft alleen bij vlees? | |
verita | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:53 |
Kan iemand mij uitleggen wat de 'Vegetarische slager" precies slacht? Want waarom moet die slager heten? | |
Zelva | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:55 |
Kijk eens naar de OP. Leuk plaatje waar overduidelijk KIPWORST op staat en dan in kleine lettertjes dat het van soja is. Er zou massaal ophef ontstaan als dit een pakje was met een geclaimde GROENTEBURGER en dan met de kleine lettertjes 'carnetarisch, op basis van vlees, rijk aan eiwitten' van de Carnetarische Groenteboer en met nog een vaag logootje 'Vegetable Free'. | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:56 |
Nee, bij allerhande producten Zo ga ik er ook van uit dat er volgende week een stel Fransen met hooivorken op de stoep staan als ik Briee of Camemdert ga verkopen op basis van amandelmelk. Of een bekend electronicamerk als ik laptops met een Peer als logo ga verkopen. | |
Iblardi | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:57 |
Duidelijkheid hoeft alleen als er reële kans is op verwarring. Dat iemand denkt kannibalisme te zullen bedrijven als hij een jodenkoek koopt is geen reële aanname. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:57 |
Maar jodenkoeken en moorkopen zijn weer wel wat anders. | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:58 |
Ja, omdat daar inderdaad geen joden of moren inzitten. Dat snapte jij 5 minuten geleden ook nog. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:58 |
Klein is relatief zie ik daar. Maar dat er vegetarische slager opstaat is idd ook erg verwarrend. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:59 |
Ach nee en weet je wat grappig is, ik snap ook dat als er bv vegetarische slager staat, dat t vegetarisch is. T is niet zo moeilijk he. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:00 |
Maar hoe reeel is t dat je vlees verwacht als er vegetarisch op staat? | |
Morrigan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:01 |
Dan zal het alsnog tussen het andere rundvlees liggen en niet de stempel vegetarisch krijgen. En als vegetariër kijk je sowieso naar de ingrediënten. | |
Iblardi | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:02 |
Hoe reëel is het dat je groente verwacht als er "kipworst" op staat? | |
Zelva | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:02 |
Maar je hebt het als bewuste vegetariër die bezig is met ingrediënten wel per se nodig dat iets kip genoemd wordt wat het niet is? | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:03 |
Niet echt als er groot staat dat t van de vegetarische slager is. | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:04 |
En als het van Vivera of Valess is Of de vleesvariant: Civera en Carless | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:04 |
Nm [ Bericht 99% gewijzigd door marsan op 23-10-2020 17:05:38 ] | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:05 |
Dan staat er ook dat t kip? Is of staat er bv vegetarische kipstukjes? | |
Zelva | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:05 |
Nou, dan kan 'Kip' dus gewoon van de verpakking af dan. Opgelost. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:06 |
Ja want vegetarisch is idd te moeilijk voor sommige mensen | |
Morrigan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:09 |
Het zal me een rotzorg zijn hoe het product heet. Hooguit is het handig om te weten dat je het kunt gebruiken als vervanger voor kip, maar dat is vooral als je volgens een recept kookt. | |
Iblardi | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:09 |
Of een vegetariër met "Dr. Jekyll / Mr. Hyde"-achtige trekjes. [ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 23-10-2020 17:17:30 ] | |
2Happy4U | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:10 |
het staat gewoon in zijn eigen schap. als je bietenburgers en tofu ziet weet je dat je fout zit. omdat als je een vegetarisch variant wil maken het makkelijker is als je er 'vegetarische X' ziet staan. daarnaast is het ook makkelijker te vergelijken. leukste is om mensen boos zien worden omdat ze per se vlees willen en niet door hebben dat ze een vegetarisch variant kauwen | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:12 |
niet altijd Snap ik, compleet weghalen is niet fijn. dat proef je wel | |
Morrigan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:12 |
Maar goed, fijn on te zien dat er een aantal hier in de ‘Ik vind het kut, dus het moet verboden worden’ modus zitten. | |
marsan | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:19 |
Of de persoon die niet begrijpt wat vegetarisch inhoudt als t er staat is een josti of een analfabeet... | |
2Happy4U | vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:24 |
elke winkel waar ik ben geweest wel als je het ergens in verwerkt niet altijd | |
soeverein | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:02 |
Doe jij eens een blinde proef tussen kipnuggets em vegetarische slager vegan kipnuggets. Zelfs mijn pa die een hekel heeft aan alles dat veganistisch is proeft dat verschil niet als hij het niet blind proeft. | |
Weltschmerz | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:06 |
Nee hoor. Het staat niet helemaal door elkaar maar eigen schap is ook overdreven. Ik ben dan weer behoorlijk zelfstandig, ik werd destijds ook niet blij van die trend om een half gangpad aan de Mexicaanse maaltijd te wijden enzo. Ik weet al wat ik wil halen en dan wil ik snel kunnen zien wat ik moet pakken. Ik denk dat het de bekeringsdrang is die ik erin terug proef waarom mij dat niet zou overkomen en ik het doorgaans niet lekker vind. Ik eet heel vaak zonder vlees of vis maar dit zijn marketingtrucjes voor mensen die niet kunnen koken en nog even door de schappenindeling van de super bij de hand moeten worden genomen. Dat lijkt me niet iets van waarde dat beschermd moet worden. | |
rutger05 | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:13 |
Een slechte dag voor de vleeslobby die zoals iedereen weet over (dieren)lijken gaat. | |
Adames | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:16 |
Oh bij kipnuggets zal het vast wel, maar dat is ook geen vlees te noemen. Ben ook groot voorstander om dat weggooi vlees te vervangen door plantaardige varianten. | |
Enchanter | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:19 |
Hebben die gasten niks beter te doen ? Als je niet weet wat een vegaburger is, kan je er beter gewoon mee stoppen | |
Steven_Stil | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:21 |
Eiwittendealer is een beter woord. | |
Steven_Stil | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:22 |
Smaken beide nergens naar. | |
soeverein | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:35 |
Vertel waarom is dat geen vlees te noemen? Omdat het niet in jou straatje past :p | |
Iblardi | vrijdag 23 oktober 2020 @ 19:54 |
Nou, als ik zo eens wat rondlees over kipnuggets begin ik me inderdaad af te vragen of ze hun smaak ontlenen aan het vlees dat erin zit. https://gezonderleven.com/kipnuggets-echt-gemaakt/ | |
Zelva | vrijdag 23 oktober 2020 @ 22:20 |
Dus in plaats van dat vlees te gebruiken, moeten we het maar weggooien? | |
PiyeReloaded | zaterdag 24 oktober 2020 @ 00:04 |
Dat lijkt mij geen goed idee. Kipnuggets zijn juist een prima verwerking voor vleesafval. | |
snabbi | zaterdag 24 oktober 2020 @ 00:16 |
Een verbod gaat wel weer ver, maar ik ben zeker wel voorstander dat een aantal van die verpakkingen duidelijker mogen worden. Termen als tonyn en kipstuckjes zijn niet duidelijk en er is niet altijd zoals hierboven beweerd wordt een duidelijke vermelding van vegetarisch. Regels voor verbieden lossen het probleem van intransparantie niet op. Prima als er met dezelfde lettergrootte vega voor de kip staat oid. | |
HiZ | zaterdag 24 oktober 2020 @ 01:59 |
Ik vindt het logisch dat je je product niet mag aanprijzen als wat het niet is. Dus geen onzin als 'kipstuckjes' voor een soyaproduct. Maar ik vind het onzin dat je een bereidingswijze of vorm dan ook maar gaat monopoliseren. Dus wel vegaburger of vegaworst. | |
tjoptjop | zaterdag 24 oktober 2020 @ 03:03 |
Dit idd, met druk worden de restjes van de botten afgehaald. Wat dat betreft een mooi product wat het afval beperkt. Ondanks dat ik er zelf geen fan van ben, heb liever wat meer structuur. Paniekerig gedoe altijd als het om kipnuggets gaat | |
Iblardi | zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:45 |
Het "vega" in de naam geeft in dat geval duidelijk de herkomst aan. Aangezien iedereen wel zal weten wat "vega" inhoudt, lijkt me dat inderdaad geen probleem. Een verpakking waarbij een aanduiding als "KIPWORST" de rest van de opdruk overschreeuwt is gewoon misleidend. | |
Adames | zaterdag 24 oktober 2020 @ 08:24 |
ook waar ja |