Zo'n keurmerk vind ik dan weer niet voldoende. Op elke verpakking staat tegenwoordig wel een keurmerk, de meeste mensen kijken daar volgens mij gewoon over heen. Die verpakking vind ik zelfs iig te onduidelijk.quote:Op woensdag 3 april 2019 12:28 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
De onderste is idd het minst prominent (daarom ook meegenomen). Maar nogsteeds staat er een vrij groot keurmerk en het woord vegetarisch op de voorkant.
Deze dus (keurmerk):
[ afbeelding ]
Je hoeft dan dus zelfs in het minst duidelijke geval niet de hele verpakking te lezen. Het keurmerk (met het woord vegetarisch ernaast) is als blikvanger geplaats.
Op geen enkel moment doet dat product zich voor als iets anders dan vegetarisch.
Als je niet weet dat garden gourmet een producent van vleesvervangers is vind ik deze verpakking inderdaad onvoldoende duidelijk.quote:Op donderdag 4 april 2019 06:49 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Zo'n keurmerk vind ik dan weer niet voldoende. Op elke verpakking staat tegenwoordig wel een keurmerk, de meeste mensen kijken daar volgens mij gewoon over heen. Die verpakking vind ik zelfs iig te onduidelijk.
[ afbeelding ]
Ik denk dat de meeste met mij, als ze in de supermarkt staan en dit zien liggen het niet meteen opvalt dat het om een vegetarische variant gaat.
Nee dat niet idd, maar wanneer je worst koopt ga je ook kijken of het varken, duif, rund of whatever is denk ik, dus draai je het pakje om voor de ingrediënten en komt het toch weer goed.quote:Op donderdag 4 april 2019 06:49 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Zo'n keurmerk vind ik dan weer niet voldoende. Op elke verpakking staat tegenwoordig wel een keurmerk, de meeste mensen kijken daar volgens mij gewoon over heen. Die verpakking vind ik zelfs iig te onduidelijk.
[ afbeelding ]
Ik denk dat de meeste met mij, als ze in de supermarkt staan en dit zien liggen het niet meteen opvalt dat het om een vegetarische variant gaat.
Vegetarische Kips leverworst voor op brood, je kunt het verschil niet proeven serieus.quote:Op donderdag 4 april 2019 06:45 schreef kladderadatsch het volgende:
Welke dan? Noem anders eens wat merken of zo. Laatste keer dat ik die dingen geprobeerd heb was in de jaren '90 namelijk, toen vond ik ze dus echt niet te vreten.
Als ik vegetarisch eet dan maak ik zelf wel wat van tempeh of gedroogde tofu (bij japanse winkels te koop) of gewoon bonen want die kant en klare dingen vond ik dus echt smerig. Leek wel rubber zoals ik het me herinner en er zat ook altijd zo'n vreemd chemisch smaakje aan.
Dat is dus al minstens twintig jaar geleden. Ik denk dat het spul behoorlijk is doorontwikkeld, er is sowieso meer variatie nu.quote:Op donderdag 4 april 2019 06:45 schreef kladderadatsch het volgende:
Welke dan? Noem anders eens wat merken of zo. Laatste keer dat ik die dingen geprobeerd heb was in de jaren '90 namelijk, toen vond ik ze dus echt niet te vreten.
Want je zou maar een keer geen vlees eten. De horror !quote:Op dinsdag 2 april 2019 19:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Omdat daarmee niet duidelijk is wat het is. Ik weet dat de burger minder dom is dan de EU aanneemt, maar dat wil niet zeggen dat mensen altijd maar hun volle verstand erbij moeten houden omdat anders sluwe marketingfiguren hen te slim af zijn.
Omdat: lobbygroepen.quote:Op woensdag 3 april 2019 07:09 schreef Ringo het volgende:
Die dingen liggen in aparte schappen, hebben geheel eigen verpakkingen en ook de rest van de naam (naast ʼburgerʼ of ʼsausageʼ) laat aan duidelijkheid vaak niets te wensen over.
Mensen willen nu eenmaal graag vleesvervangers eten die qua vorm en smaak op vlees lijken.
Niemand koopt per ongeluk een vleesvervanger.
Waarom niet inzetten op één duidelijk vega-keurmerk (“Let op: dit product bevat geen vlees”) in plaats van de vega-industrie zo opzichtig in de wielen te rijden?
Dat vraag ik me af. Plantaardige melk mag al geen melk meer heten want stel je toch eens voor..quote:Op donderdag 4 april 2019 05:55 schreef Za het volgende:
Volkomen belachelijk.
Niet elke vegetariër eet dergelijke vleesvervangers, en vooral voor beginnend vegetariërs is het soms een zoektocht naar hoe de maaltijd samen te stellen.
De producten worden gemaakt om bepaalde vlees producten na te bootsen, een kipliefhebber vindt de kipstukjes vast lekker etc. Zonder deze benamingen moet men hele assortimenten gaan uitproberen ipv gerichte vervangende vegetarische vervangers te kunnen kopen.
De consument heeft daar recht op, evenzo het dier dat anders in hun koelkast zou belanden.
Deze maatregel komt er niet door.
Ik denk het.quote:Op donderdag 4 april 2019 08:09 schreef Feeeeble het volgende:
Dat vraag ik me af. Plantaardige melk mag al geen melk meer heten want stel je toch eens voor..
Volgens mij is de onzin van vleesvervanger benamingen een paar jaar geleden in Frankrijk begonnen waar het al heel moeilijk schijnt te zijn om vegan/vegetariër te zijn.
Lijkt me ook heel sterk. Al zijn er in dit topic wel een aantal mensen die daar ontzettend bang voor zijnquote:Op donderdag 4 april 2019 08:14 schreef Za het volgende:
[..]
Ik denk het.
Zonder de terminologie zouden veel mensen in het duister tasten.
Het zou misleiding zijn maar is meer mensen op weg helpen. Ik denk dat vrij weinig vleeseters met geregeld onbedoeld met Vega brokken kip thuiskomen.
Het is een trieste wereldquote:Op donderdag 4 april 2019 08:21 schreef Ringo het volgende:
Oh ja, Frankrijk. Waar ze elke maatschappelijke verandering één-twee-poppelepé kunnen omtoveren tot culturele bedreiging van nationaal belang. Door al die vegaburgers in de supermarché sterven er natuurlijk jaarlijks tientallen Franse boeren een armzalige hongerdood.
Allereerst; mijn complimenten met uw filmkeuze!quote:Op donderdag 4 april 2019 08:23 schreef Feeeeble het volgende:
Lijkt me ook heel sterk. Al zijn er in dit topic wel een aantal mensen die daar ontzettend bang voor zijn
Klopt feitelijk helemaal natuurlijk.quote:Op donderdag 4 april 2019 08:26 schreef SicSicSics het volgende:
In principe is het niet anders dan de Normandiër die niet wil dat 'zijn' camembert alleen uit Normandië mag komen, of de kaasmaker die wil dat Gouda alleen uit Gouda (en omstreken) mag komen.
Uiteindelijk zou het best treurig zijn als de adoptiegraad van vleesvervangers afhangt van de naam 'worst'quote:Op donderdag 4 april 2019 09:00 schreef BertV het volgende:
Klopt feitelijk helemaal natuurlijk.
Maar met het huidige "Co2-boven-alles" snap ik het niet.
Ga we er nu allemaal aan of moeten we de vleeslobby volgen?
Kwestie van smaak.quote:Ik las net het bericht over die vieze unox-vega-worst.
Beetje jammer als dat (echt) je eerste kennismaking zou zijn, dat kreng is samen die van de vegetarische slager niet te vreten.
Alles wat tegenwerkt zou ik schrappen. Maar het is inderdaad een glijdende schaal, dat geef ik toe.quote:Op donderdag 4 april 2019 09:37 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Uiteindelijk zou het best treurig zijn als de adoptiegraad van vleesvervangers afhangt van de naam 'worst'
[..]
Alle vegetarische producten liggen bij elkaar onder de noemer vegetarisch.quote:Op donderdag 4 april 2019 07:16 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Als je niet weet dat garden gourmet een producent van vleesvervangers is vind ik deze verpakking inderdaad onvoldoende duidelijk.
Die mensen zijn gewoon allemaal Hitlers. Allemaal.quote:Op woensdag 3 april 2019 20:18 schreef withxhonor het volgende:
Mensen die hier een probleem in zien zijn qua niveau vergelijkbaar met een flat earther of een klimaatontkenner..
Nogmaals, ik, en vele anderen lusten vlees.quote:Op donderdag 4 april 2019 09:46 schreef Elzies het volgende:
[..]
Al vraag ik me wel af waarom ze allemaal kiezen voor het product vleesvervanger. Het is simpelweg geen vlees, dus waarom doen alsof?
In de nieuwe AH XL hier ligt dit spul tegenwoordig in het groenteschap. Weg verwarring voor die arme vleeseters.quote:Op donderdag 4 april 2019 07:16 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Als je niet weet dat garden gourmet een producent van vleesvervangers is vind ik deze verpakking inderdaad onvoldoende duidelijk.
Laat ik voorop stellen dat ik er geen moeite mee heb. Eet zelf ook weleens een vegetarische hamburger. Best te pruimen als je hem aankleed met wat gesneden sjalotjes, sla en saus. Maar je proeft gelijk dat het geen vlees.quote:Op donderdag 4 april 2019 10:05 schreef BertV het volgende:
[..]
Nogmaals, ik, en vele anderen lusten vlees.
Ik eet geen vlees vanwege de huidige schaalgrootte en milieubelasting.
Op deze manier kan ik blijven eten zoals ik gewend ben.
Kneuterig wellicht, maar niet kneuteriger dan gewone rookworst en spek in je erwtensoep.
Ik eet heel vaak geen vlees. Ik moet die 'vleesvervangers' alleen niet, zoals ik ook geen valse boter eet.quote:Op donderdag 4 april 2019 07:47 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Want je zou maar een keer geen vlees eten. De horror !
Dan heet vlees vanaf nu in een vormpje geperste dierlijk stukken.quote:Op dinsdag 2 april 2019 20:12 schreef MichaelScott het volgende:
Kunnen ze het voortaan gewoon noemen wat het is: in een vormpje geperste sojaprut.
Zeker de vegetarische slager gaat vaak te ver, bijvoorbeeld met hun roockworst.
Thanksquote:Op donderdag 4 april 2019 08:33 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Allereerst; mijn complimenten met uw filmkeuze!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |